שרשור חדש
שאלה על הפבלובה של בצק אלים:real story

אני זוכרת שמישהי כאן כתבה שהיא הכינה אותה ויצא לה מעולה.

המתכון בהחלט נראה פיצוץ, אז החלטתי לנסות לכבוד סוכות.

חיוך

 

 

השאלה היא:
איך הסתדרת עם להכין את הפבלובה מראש?

איך אכסנת אותה?
או שפשוט כיוונת טיימר לתנור והגשת אותה מיד אחרי האפייה? (בחג זה מותר, אבל ממש לא בא לי להתעסק עם בישולים בחג)

ואם אני לא מוצאת קרם קוקוס, השימוש בחלב קוקוס רגיל גורע מהטעם?

 

תודה מראש ובישולים טעימים לכולכן!

זאת אני... אז ככה:אני ירושלמית

את המרנגים אני מכינה לילה לפני שבת. כלומר ביום חמישי בלילה הן שוהות כל הלילה בתנור. והן מעולות בליל שבת.

 

לפעמים בשבת ביום הן טיפהלה נהיות דביקות. אבל האמת שלרב לא.

 

הרבה פעמים הן מחזיקות לי אפילו כמה ימים!

 

כדאי להוסיף מעט יותר קורנפלור מאשר במתכון. זה עוזר להן להשאר יבשות.

 

לגבי הקרם, חלב קוקוס זה גם בסדר, אבל הקרם יותר עשיר כי הוא יותר שומני.

 

למעשה הקרם הוא קרם פטיסייר רגיל, אלא שבמקום חלב משתמשים בחלב קוקוס, מה שנותן את הטעם המיוחד, וכן במקום ת וניל או כל חומר טעם אחר, שמים סוכר חום ודבש, מה שמעניק את הטעם הקרמלי במקצת...

 

זה אכן קינוח פיצוץ! תהנו!

תודה על התשובות!real story

ורק לוודא שהבנתי נכון, את משאירה אותם בתנור כל הזמן הזה?
או עוטפת ושומרת במקרר או בארון או משהו?

(הבנתי שהכי כדאי להרכיב את המנה דקה לפני ההכנה...)

כן, משאירה בתנור סגור כל הזמן.אני ירושלמית

את ההרכבה באמת עושים לפני ההגשה.

 

בהצלחה!

אפשר מתכון?מים רבים
תודה רבה!מים רביםאחרונה
מישהי ניסתה פעם לעשות שיפודים בתנור?קצפת

בטוח שזה לא כמו על המנגל אבל בכל זאת, איך יוצא?

יוצא אחלהאיזה טוב ה'!!!!

כמו שכתבת. לא כמו במנגל אבל ממש בסדר.

 

אופים רק על גריל?קצפת

או אפיה רגילה וצורבים קצת בסוף?

כשאני עושהיהודיה מא"יאחרונה

אז כשיש לי כוח אני אופה על גריל והופכת

וכשאין לי כוח אני מפעילה גם את הגריל וגם גוף חימום תחתון.

כמה זמן יכול גזר להחזיק במקרר?בעיתה אחישנה

אנחנו נוסעים לשבוע ואני מתלבטת אם להתאמץ לבשל אותו לפני שניסע.

גזר מחזיק במקרר אפילו שבועייםיהודיה מא"י

כך שהשאלה היא מתי קנית אותו

שיטה בדוקה ששומרת לי על הגזר לפחות 3 שבועותח.צ.גנטאחרונה

בס"ד 

תחתכי את הראש של הגזר ואת הזנב ותשימי בקופסא סגורה

שאלה למי שיש מיקסר קנווד kmixמשתדלת

כבר יותר מדי פעמים ניסיתי להקציף שמנת מתוקה,

וזה פשוט לא הצליח.

או שזה לא הקציף לי, או שהשמנת נשברה באיזשהו שלב.

 

אפשר טיפ איך מקציפים במיקסר הזה?????

 

הרי ברור לי שזה לא המיקסר, וזה אני...

 

תודה על העזרה.

איך את מקציפה?יהודיה מא"י

(אין לי מיקסר כנ"ל)

קצפת צריך להתחיל להקציף במהירות נמוכה, ולהעלות את המהירות לאט לאט

לא להוסיף סוכר על ההתחלה, לא להוסיף את כל הסוכר בבת אחת.

לי -אביה14

להתחיל בהקצפה בהדרגה- לא ישר מהירות גבוהה.
וגם כשאת מקציפה במהירות גבוהה, לא להשתגע.. לא הכי גבוהה.
הוא מקציף מאד מהר, אז מומלץ לעמוד לידו- תוך שתיים שלוש דקות הקצפת מוכנה.

אוך, ככה אני עושה והיא מתפרקת... אמשיך להתאמן..משתדלת

תודה רבה.

מה זאת אומרת מתפרק? רק ביצים מתפרקות בקצפת.אוריה שמחה

איך זה נראה? זה נשאר נוזלי? בעקרון הבעיה שמנת מתוקה להקצפה זה לא התפרקות אלא שהיא נהית נוראקשה מרוב הקצפה- שאפשר לתקן את זה ע"י הוספת קצת מיים..

 

בטוחה שזה ממש מתפרק? אולי לא הקצפת מספיק?

גם שמנת מתפרקתפאי שוקולדאחרונה

אם מקציפים יותר מידי שמנת מתוקה היא מתפרקת לגבשושי חמאה הצפים בתוך ריוויון. דרך מוצלחת מאוד להכין חמאה ביתית אבל לא קינוח לשבת...

לשים פחות סוכרלא ירד מהמזבח
כמה דברים-משה ר-

צריך לוודא שהשמנת קרה ורצוי גם לקרר את קערת המיקסר....

ד"נ- חשוב להקפיד לסיים את ההקצפה בזמן, לא מוקדם מדי שהשמנת נוזלית, ולא מאוחר מדי שהשמנת תשבר, איך יודעים? דב ראשון מחכים להכפלת נפח, דבר שני ברגע שרואים שהמטרפות משאירות סימנים קבועים בשמנת, זה השלב שבו צריכים להפסיק את ההקצפה, יותר מזה, וזה אבוד..

-אציין שיש לי את המיקסר הזה, והוא אחד הטובים...

להפסיק את ההקצפה מיד לאחר שהשמנת הפכה לקצפת.א.כ.

כמות הסוכר אינה חשובה. את פשוט מקציפה יותר מידי. בשמנת מתוקה אם לא עוצרים בזמן השמנת הופכת לכמו "מרגרינה" המעורבבת עם נוזל, שלא כמו בשמנת צמחית שלא יקרה כלום אם נקציף זמן רב יותר מהנדרש. 

תקפידי מאד שאף אחד מהכלים לא יהיה רטוב.אדם נוף מורשתו

לא המקצפים ולא הקערה. ממש אף טיפה, יבש לגמרי.

 

כבר נהרסו לי כמה קצפות כשלא הקפדתי על זה.

 

וכמובן, כשהקצפת יציבה להפסיק להקציף.

 

בהצלחה!

תשתמשי בקערה עשויה ממתכתyifat_s

 

אומרים שלקרר טוב-טוב את הקצפתנשימה ארוכה

אבל גם את המקצפים ו/או הקערה.

 

אני משתדלת להכניס אותם למקרר כמה זמן לפני ההקצפה.

 

חוץ מזה- אני כן מתחילה תמיד ממקסימום מהירות במיקסר ואף פעם לא התפרק. אז אולי שווה לנסות...

 

בהצלחה!!

תודה לכולם. אמשיך לנסות....משתדלת
להקציף רק כשזה קרתמר

והכלים נקיים לגמרי.

אפשר עם סוכר, אם זה מתאים למתכון. ואם לא - אז עם קורט מלח

שאלה חשובה על עוגת שמרים!!מוחין דקטנות

הכנתי עוגת שמרים, גללתי לגלילה וחתכתי באמצע כמו שמישהו אמר פה לעשות כדי שיצא קראנצ'...

והכל ממש התפרק ולא יצא יפה!! יש פיתרון??

תודה!

קשה לתת פתרון כשלא רואים מה קרה בדיוקאיזה טוב ה'!!!!

יכול להיות שהמילוי לא היה מספיק דביק?

 

יכול להיות שהיה חם מדי, וקירור הגלילה לפני החיתוךאני ירושלמיתאחרונה

היה יכול להקל את העניין.

 

 

גם לכם נמאס מלעשות את אותם המתכונים?!?דניאל!!

כי לי כן!

עוד פעם עוגת גבינה לא אפויה

או כן אפויה

או עוגת שוקלוד

או בננות

או קינמון

או אנ'ליודת מה!!

 

אני צריכה מתכון לעוגה שווה,כי בא לי לפנק את דודה שלי שחוזרת מחו"ל

אבל לא מדי מסובכת כי אני לא בבית ואין לי כח להתחיל לשאול "איפה זה?" ואיפה זה?"

 

אזז תודה מראש!

 

תודה צדיקים שלי! דוס

אין דברים כאלה!אחת העם...

http://www.carine.co.il/htmls/page_2882.aspx?c0=14718&bsp=14716

 

http://www.carine.co.il/htmls/page_2827.aspx?c0=14689&bsp=13096&bss53=13070

 

טעים!!! בטירוף!!

 

עוד רעיון לעוגה הרבה פחות מורכבת - וטעימה ממש!!

 

חותכים בין 8-10 תפוחים (עדיף  חמוצים) (מזן גרנד \ סמית) לפלחים דקים, מסדרים בשכבות בתבנית עגולה ומפזרים מלמעלה שליש כוס סוכר וקינמון. מערבבים יחד כוס וחצי קמח, חצי כוס סוכר ומאה גרם חמאה, מתקבל בצק לא כ"כ אחיד, מפזרים כפירורים מעל התפוחים, מכניסים לתנור ל20 דק', ומגישים חם... זהירות! הריח משגע!!! הטעם עוד יותר!

תודה! הכנתי את העוגת גומות ויצא פצצה!דניאל!!אחרונה
פלפלים ממולאיםיהיה טוב

אני רוצה להכין פפלים ממולאים

 

איך מכינים את הפלפלים עצמם?

תודה רבה!

ככה:פלפלתי

את לוקחת  את הגמבה, חותכת לה את החלק של הגבעול, מנקה את כל הגרעינים וה"לבנים" האלה שנשארו עוד בפנים, וממלאה במה שאת רוצה.

אם את ממלאה אותם עם אורז, תבשלי את האורז חצי בישול - ז"א משהו כמו 7-8 דק' על הגז במקום 15 דק', ואז תמלאי.

 

בהצלחה!

 

ואז אופים את זה בתנור או שמבשלים בסיר?יהיה טוב

את הפלפלים.

בסיראיזה טוב ה'!!!!אחרונה
פצפוצי אורז, חמאת בטונים ושוקולד מריר>>נדנדה כתומה.

אני מחפשת מתכון טעים שמכיל את 3 הדברים האלה.. אפשר עוד דברים, אבל שהטעם של החמאת בוטנים והשוקולג יהיה הדומיננטי..

 

יש?

 

[משו בסגנון של חיתוכיות קפואות כאלה, שהחלק התחתון הוא פצפוצים עם חמאת בוטנים, והחלק העליון הוא שוקולד..]

 

זכור לי שהכנתי פעם משו בסגנון.. אבל אינלי מושג מה קרה למתכון..

מתכון מצויןאם הבנים12אחרונה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1779913&skip=1

 

פצפוצי אורז, חמאת בוטנים וקשקושים

לחץ...-משה ר-

הכנתי היום מקרונים שוקולד, וחששתי נורא מכיוון שהשקדים היו לחים והיה קשה לסנן אותם, אבל עכשיו הם בתנור והם נראים מעולה....יאמי

התוצאה-משה ר-

 

נראה ממש טוב..יעל מהדרום
וואו, מה זה? ככה להעלות תמונה בלי מתכון???מחפשת מתכון
אדיר!1289
תודה... בל"נ מחר אעלה מתכון....-משה ר-
נראה סוף, אבל-דינה ל.

לא הבנתי מה כאן "מקרונים" שוקולד... זה נראה עוגיות תמימות (וטעימות!) למראה!

לא מקרוני-פסטה, שזה איטלקי..-משה ר-

אלא עוגיות מקרון שהן עוגיות צרפתיות.....

אה-הה דינה ל.
למה לחץ?? יצאו חתיכיות ויפות! עם 'חצאית' מקסימה!אני ירושלמית
תודה רבה-משה ר-
מתכון-משה ר-

220 גר' סוכר

70 גר' מים

160 גר' חלבון

220 גר' אבקת סוכר

220 גר' שקדים לבנים טחונים דק

צבע מאכל חום, ו-2 כפות אבקת קקאו...

 

חומרים למילוי(גנאש)

220 גר' שמנת מתוקה

110 גר' חמאה

580 גר' שוקולד(אפשר לשלב מריר+חלב)

ואפשר לשלב גם ליקר שוקולד או משהו אחר..

 

הכנה:

מכינים את הגנאש, שמים בשקית זילוף ומניחים בצד..

 

להכנת העוגיות

מנפים את כל היבשים(חובה)
 

ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצפת יציבה, ומקפלים לתוך היבשים עד שמתקבלת תערובת חלקה..
מעבירים לשקית זילוף, שמים נייר אפייה בתבנית ומתחילים לזלף.. (חשוב מאד לשמור על גודל אחיד)

לאחר מכן, מניחים את התבניות בצד כחצי שעה ולאחר מכן מכנסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-9 דקות..
אחרי 9 דקות מורידים ל-140 מעלות ואופים עוד כ-4 דקות, מוציאים ומניחים בצד עד לקירור מוחלט של העוגיות, כדי שאפשר יהיה לנתק בקלות מהנייר אפייה, לאחר מכן מתחילים להתאים את העוגיות, מתיזים מעט מים על תחתית כל עוגייה, מזלפים את הקרם, ומחברים...

 

מה אפשר לשים במקום החמאה?מיי
וואי! כמה שומנים!!מעפר אני באה

כ"כ הרבה שמנת ושוקולד!

אבל זה ניראה מעולה!!!!

איך לכל הרוחות מצליחים לעשות את המתכונים האלו שאיןאפרתולה

לך משקל בבית???????????

ומה זה 160 גרם חלבון??? זה הכי הזוי...צוחק

יש לו משקל! הוא לומד קונדיטוריה..אני ירושלמית

אבל אני גם מכינה לפעמים מקרונים, בלי משקל ובלי דיוק דקדקני, כי פשוט אין לי זמן.. ואני עושה הכל בצ'יק צ'אק... ומה אני אגיד לך? הם יוצאים טעימים מאד! אם כי בצורתם הם פחות מסוגננים... (לדוג' החצאית לא תמיד מופיעה...)

הגזמתם! משקל בימנו מקבלים הרבהפלפלתי

פעמים כבר לחתונה.... היום משקל דיגיטלי למטבח עולה כולה 100 ש"ח.

לא בשמים...

אפילו לי יש..

ועוד יותר אפילו - קיבלנו 4  משקלים, אז 3 כבר העברתי הלאה...

 

בימינו, כולם הביאו סכיני חיתוך לחלות מכסף...אני ירושלמית
חחחח גם אנחנופודינג11אחרונה
אני לא קיבלתי לחתונה איזה טוב ה'!!!!

עכשיו יש לי כי קיבלתי מתנה מהעבודה לראש השנה.  11 שנים הסתדרתי מצוין בלי זה

 

התככונתי לאנשים מהשורה... ללא משקל..אפרתולה
יאווו!!זה נראה מ-דהים! ובעיקר טעים!!*חזרזיר*

יישר כח!

והמתכון הזה, משמין למדי...וואוו!

נחשוב על זה...
כמה זמן זה לקח לך?

 

עיקר העבודה זה הזילוף והחיבור של העוגיות-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"א תשרי תשע"ג 22:41

שעה וחצי בערך...חיוך

למדתי-משה ר-
נמחק. הסתדרתי.א.גולד
עבר עריכה על ידי א.גולד בתאריך י"ג תשרי תשע"ג 23:26

 

מה זה תבנית 24? דחוףyifat_s
נראה לי עגולה בקוטר 24אם הבנים12

כןפודינג11אחרונה
היי , יש לי כמה שאלות ממש חשובות -שווגי =)

אני צמחונית.. ואני צריכה למצוא תחליפים לבשר.. =]

דבר ראשון, מה אתם ממליצים לאכול ? איזה רעיונות לתחליפים יש לכם ?

דבר שני, יש לכם מתכונים לתבשילים עם גרגרי חומוס שלמים ? שהחומוס עיקרי בהם ?!

תודה רבה =] וגמר חתימה טובה =]

טופו, פתיתי סויה, ביצים, נשנושי חומוסכלנית1

יש המון תחליפים:

חשוב לזכור שלטופו או לסויה אין כמעט טעם עצמי ולכן הם משתלבים יפה בתבשילים (למשל חמין צמחוני עם פתיתי סויה, או באמצע השבוע- גולש פרווה עם פתיתי סויה שהשרית יום קודם). יחד עם זאת, בגלל הטעם הניטראלי חשוב להוסיף תיבול או רוטב סויה, כדי שהתוצר לא יהיה חסר טעם.

 

טופו- אפשר להכין קציצות (מחית של טופו בתוספת גזר מגורר, פטרוזיליה, ביצה 1-2 כפות קמח מצה וכמובן רוטב סויה או מלח ותבלינים).

 

סלט ביצים, ממרח בטעם כבד (עשוי מביצים קשות מגוררות בתוספת בצל מטוגן ואגוזים/אפונה/חצילים מטוגנים טחונים).

 

נשנושי חומוס פריכים:

  • פחית שימורים של גרגרי חומוס (לא גרגרי חומוס יבשים) – כ-560 גר' או כוס וחצי
  • לפחות כף שמן זית (אפשר עד שלוש)
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון

לסנן את גרגרי החומוס (מומלץ לשטוף ולסנן מהמלח ומי השימורים). אפשר להשתמש בגרגרי חומוס שהשרית בלילה ובישלת עם מלח, כדי לחסוך בטעם השימורי של גרגרי החומוס. להניח על תבנית נייר אפיה. לבחוש שמן ותבלינים (אני משתמשת בשמן קנולה רגיל ומפחיתה את כמות התיבול, כדי שכל בני המשפחה יאכלו). לטבול את גרגרי החומוס ולבחוש היטב בתערובת השמן והתיבול.

אופים את החומוסים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-17 עד 20 דקות, או עד שהם שחומים וקריספיים, אבל לא יותר מידי (הזמן משתנה מעט מתנור לתנור ולכן כדאי שתבדקו אחרי 15 דקות).

 

** על פי "בצק אלים"

 

 

 

כלניית .. תודה רבה =] עזרת =] עוד מיישו ?שווגי =)
את יכולה לבשל עם סייטןיעל מהדרום

לק"י

 

שזה אומר- חלבון כלשהו (לא זוכרת ממה זה בדיוק), ויש לזה מרקם כמו של בשר.

זה גם עשוי מסויה נראה לי.חילזון 123
עדשים מכל הסוגיםחילזון 123

ושאר הקיטניות כמו חומוס שעועית וכו'

בעקרון נדמה לי אם אני לא טועה שמקובל שקטניה ודגן נותן חלבון מלא (תחפשי על זה ברשת).

אז למשל מג'דרה (=אורז עם עדשים) יכול להיות ארוחה טובה.

לטגן בצל, רצועות גזר וחומוס. אפילו אני אוכלת....=)אחת העם...אחרונה
עבר עריכה על ידי אחת העם... בתאריך י"ב תשרי תשע"ג 00:12

אפשר להוסיף גם צימוקים.

ואפשר לאכול כתוספת לאורז.

 

וגם כמובן חומס ביתי.

(משרים חומוס (ללילה?) מבשלים יחד עם בצל, מיבשים על נייר סופג, וטוחנים במג'מיקס יחד עם טחינה (מוכנה, לא גולמית) שמן (זית, למי שאוהב) ותבלינים (מלח פלפל).)

 

(נכתב על בסיס מה שראיתי איך שאמא שלי מכינה...)


 

מתכון לקוסקוסרסיסי לילה..

שלום!

אני מחפשת כבר די הרבה זמן מתכון טוב למרק של הקוסקוס..

שיהיה פשוט ולא מסובך מדי.. (עם הירקות הבסיסיים- תפו"א,חומוס,בטטה,גזר,קישוא,סלרי,בצל...)

 

ממש אשמח אם יש למישהי!

תודה..

וסופשבוע נעים(:

נורא פשוטניצן-חדש

מים

בצל חתוך (אני לא אוהבת קטן מידי)

ירקות (אני לא אוהבת סלרי במרק לקוסקוס)

מלח

אבקת מרק או ציר עוף (ואז זה בשרי)

 

לימון. משהוא כמו 2 כפות לימון.

 

וזהו.

אמא שלי עושה ללא אבקת מרק-משה ר-אחרונה

ירקות: בצלים, אם יש שאלוט יותר טוב, גזרים, קישואים, דלעת, דלורית, בטטה, חומוס לפעמים, סלרי, תפו"א, ולפעמים גם לפת..
מתבלים במלח פלפל ומעט כורכום, (פעם היא הייתה שמה גם אבקת מרק אבל היום זה כמעט ולא נכנס אלינו לבית)

בצק פריך לפאי... (קלתית)אלירז

אני זקוקה למתכון מנצח, שיוצא גם רך וטעים, וגם קל לרידוד כדי להעביר לתבנית.. (לא אחד שנדבק בלי סוף)
ואם יש דרך לגרום לדפנות הפאי לא לצנוח אל תוך התחתית באפייה
(אני מקפיאה ועובדת לפי הכללים - זה פשוט לא הולך אם אני לא מוסיפה משקולת מעל..)

תודה חברים.

תנסי את המתכון הזה-משה ר-אחרונה

250 גר' קמח

200 גר' חמאה/מחמאה (קרה)

100 גר' אבקת סוכר

2 חלמונים

קורט מלח

 

 

 

כמה דברים חשובים להצלחת הבצק:

חשוב מאד שהחמאה תהיה קרה.

לא לעבד אותו יותר מדי (להגיע למרקם חולי).

לעבוד איתו מהר כדי שלא יתחמם.

לא לפדר יותר מדי.

שאלות על בצק פילושומרון

הכנתי בורקס בשר מבצק פילו ויצא ממש ממש יבששש...מבולבל

 

למה זה קרה?

 

ועוד שאלה איך אפשר להדביק אותו?

מרחת על הבצק שומן כלשהו? מחמאה/שמן זית?-משה ר-אחרונה

וגם לפני שמכניסים לתנור מורחים עוד שכבה של שומן מעל..

ולמה להדביק? פשוט מגלגלים את הבצק ומניחים בתבנית..
 

כאשר אני אופה חלותענבר D=

איך אני יודעת בוודאות שזה מוכן גם מבפנים?

 

חברה אמרה לי שאם זה מוכן גם מלמטה- אז זה בטוח מוכן גם מבפנים... מישהו יודע אם זה בטוח נכון?!

 

תודה רבה!! חיוך גדול

כאשר נקישה על תחתית החלה משמיעה צליל חלוליהודיה מא"י

אם החלה גדולה, וחום האפייה גבוה למשל, היא בהחלט עשויה להיות מוכנה למטה, ועדין לא אפויה היטב מבפנים

ובאופן כללי, הכי טב להכיר את זמני האפיה המתאימים לגדלים שונים של חלות.

ועוד שאלה- למה החלות "מתפוצצות "רוזנת

אני משאירה להתפחה שניה הרבה זמן ועדיין  הקליעה לא יוצאת יפה.

מישהי יודעת למה?

ובכלל למי יש רעיונות וטיפים להכנת חלות מושלמות?

לגבי חלות אפויות ,אם החלק העליון אפוי טוב והחלה היתה באמצע התנור (ולא בחלק העליון)

אז יש סבירות שהיא מוכנה היטב. בהצלחה

תודה וגמר חתימה טובה.

אולי זה בגלל שהחלה תופחת יותר מידי זמן?אנונימי (פותח)

גם התפחה ארוכה לא טובה בכלל לחלה.

בגלל שבן ההתפחה הראשונה לשניה לא פוצצת את כל -ניצן-חדשאחרונה

בועות האויר.

זה יצא דווקא טעים אבל-פיתה פיתה

לא מוכן מספיק..

זה כן ברמה של אכיל,זה צריך עוד ממש טיפה אפייה אבל זה יהיה מזה בלגן..

עוגיות שוקולד ציפס.ממש טעימות,עם יותר מדי שמן,לא יודעת למה..

 

טוב,נסרוד.

 

(דרך אגב,המתכונים של יפעת הלל[אמא של חברה שליחושף שיניים] באמת באמת אחלה!)
 

אולי מתכון??נשמח ממש "לכבוד שבת קודש"אסור להתייאש
זה חיתוכיות שוקולד ציפספיתה פיתה

ממש טעים!וכדאי להכפיל ולשלש את הכמות..

 

2 כוסות קמח

כוס סוכר חום כהה (השתמשתי בלבן...לא בריאה שכמותי..)

שקית אבקת אפייה

כף גדושה קקאו

כפית קפה נמס

כוס שמן

2ביצים

150 גרם שוקולד ציס

 

לערבב את כל החומרים ולשטח בתבנית גדולה,הבצק צריך להיות בעובי של חצי סנטימטר (אם יותר רך ס"מ)אופים בחום בינוני 25 דקות,מוציאים מהתנור,חותכים ומקררים.אחרי רבע שעה העוגיות מתקררות ומתקשות.

 

ממש טעים!
 

יש לנו מתכון נורא דומהצוויג^^אחרונה

של בראוניז (פשוט להוסיף 3/4 כוס קקאו ומי שאוהב מתוק אז גם חצי כוס סוכר-אבל לדעתי זה מיותר)

 

ואנחנו מחליפים בערך רבע-חצי כוס שמן במשקה סויה- לא ממותק כי אז צריך להפחית סוכר

זה יוצא הרבה יותר טעים ופחות שמנוני

אפשר גם להוסיף כף ליקר

 

בהצלחה ובתאבון!

~ קורס יסודות הקונדטוריה ~*חזרזיר*

אהלן!

וואוו, לא הייתי כאן הרבה זמן, מה שלומכם?

אז 'קפצתי לביקור' לספר לכם, שב"ה בימים אלו ממש אני מסיימת קורס יסודות הקונדטוריה.
 

עכשיו, מה הקשר אליכם?

הקונדיטור שלי עושה את הקורס במס' מקומות ברחבי הארץ, ועכשיו נפתחים 3 קורסים באזור השומרון.
אם אתם מהאזור, וזה מדבר אליכם
בשמחה אתן פרטים באישי.
אני יכולה להעיד על עצמי שהקורס הזה שינה לי את החיים, בגובה העינים,זול ודבר שכל אחד יכול!

ונהנתי כ"כ, חיכיתי כל שבוע למפגש הבא..

באמת באמת ממליצה בחום!

 

שמרים טריים.בין השורות

חצי שקית שמרים טריים- כמה זה יוצא בכפות/ יות?

תודה!

נראלי הסתדרתי.בין השורותאחרונה
ראיתי בנעוץ את ההמרת מידות וכתוב שם שכף שמרים יבשים= 10 גרם בערך.
אז נלך לפי זה ונקווה שיצא טוב...
דחוף עוגיות שיצאו אבקההמוזרה

אני עושה עוגיות "שיבולת שועל" עכשיו במתכון רשום לחתוך את המרגרינה לקוביות ולערבב עם הקמח עד שיוצא כדורים בגודל אפונה בתכלס יצא לי תערובת של קמח סוכר שיבולת שועל וכ'ו קיצר אבקה כזו בלי שום דבר שידביק אותה..

..וזה אמור להאפות? נראלי מוזר לאפות דבר כזה.. מבולבל

זה מה שאמור להיות.

לדעתי תוסיפי מים, 1-2 כפות, ובדקי אם די בכךבת נוגהאחרונה
סעודה מפסקת - סעודת חגחסדים

מה אוכלים? 

עצות לאוכל חגיגי מזין  ולא כבד לערב כיפור

לא מסובך בכללאנונימי (פותח)

אצלנו אוכלים את הדגים בבוקר, ואח"כ מרק ועוף מכובס..

תוספת: שעועית במיץ עגבניות, בטטות אפויות בקליפתןכלנית1
לנו ישיהודיה מא"יאחרונה

חזה עוף בגריל, שיהיה כנראה עם אורז מלא וירקות

יש לי שאלה~א.ל

אני רוצה לנסות להכין חזה עוף ממולא בפטריות ותפ"א

יש לכם רעיון איך אפשר "להחזיק" את החזה העוף בצורת כדור, כך שלא יתפרק בזמן הטיגון?

אני מרתיחה סיר עם מים וקצת מלחקצפת

עוטפת כל כדור בנייר כסף [לפני זה בנייר אפיה ] וזורקת למים הרותחים, העוף מתקשה בוצרה שסידרת, אח"כ אפשר לטגן בציפוי\לאפות ברוטב . אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא, כתבו פה פעם שאפשר גם לאפרות עם הסגירה כלפי מטה.

לא הבנתי~א.ל

אני ממלאת ( ממלאה..- איך כותבים?)

את החזה עוף בתפ"א, פטריות ובצל.

מגלגלת את החזה עוף, שמה בנייר כסף בצורת כדור וזורקת למים רותחים?

זה לא יהרוס את כל המלית?

 

ואין לי אופציה לאפות..

מהתחלה...קצפת

אני דופקת קצת את החזה כדי שיהיה יותר דק , אח"כ אני ממלאה\ת במה שאני רוצה [אפשר גם ירקות כמו אגרול] אח"כ אני סוגרת בנייר כסף [האמת שקודם אני עוטפת בנייר אפיה כדי שהנייר כסף לא יגע בעוף] ואח"כ זורקת לסיר מים רותחים, כזה מוכן הם צפים . מאוד יכול להיות שאפשר לאפות, היה פה פעם שרשור כזה....נראה לי שיהודיה כתבה על זה משהו...

אז הבנתי נכון יפה, חשבתי שזה יהרוס את המלית~א.ל

אבל אם ניסית- ייתכן ואיישם.

תודה רבה!

 

אשמח לעוד רעיונות

נראה לי שגם אפשריהודיה מא"י

להחזיק סגור עם קיסמים, לטגן כשהצד הסגור למעלה, ואז להוציא את הקיסמים, ולהפוך בעדינות.

אבל אף פעם לא ניסיתי, באופן אישי אני תמיד מעדיפה לאפות על פני לטגן... טיגון שכזה שמור אצלי בדר"כ לחנוכה

אין לי איך לאפות פירורי לחם, ביצה ושוב פירורים~א.ל

יספיקו לדעתכן?

יספיק אפילויהודיה מא"י

ביצה ואז פירורי לחם

למרות שפירורי לחם, ואז ביצה ואז פירורי לחם יתנו ציפוי עבה יותר. ענין של טעם.

הכונה יחזיקו כל חתיכת חזה עוף בצורה מעוגלת..~א.ל
אני מכינה ככה:אני ירושלמית

ממלאה את החזה במלית פטריות קצוצות+פטרוזליה קצוצה+פירורי לחם ותבלינים.

 

מצמידה את שתי הקצוות ונועצת קיסם באמצע הגלילה.

 

מטגנת כמו שניצלים.

 

טובלת את הגלילות בקמח, אח" ביצה ופירורי לחם.

 

הציפוי גם שומר על המלית שלא 'תברח' וגם טעים...

 

אני מטגנת מצד אחד עד להשחמה יפה,

 

ואז הופכת לצד שני, ומטגנת על אש נמוכה עד שהבשר מוכן.

 

יוצא מעולה!

 

 

אני בטוחה ~א.ל

אבל איך באמצע הגלילה והמילוי לא יוצא החוצה?

אני לא ממלאה עד הסוףאני ירושלמית

כך שיוצא שבשר החוזה עולה על הקצה השני, וסוגר על המילוי.

 

הצלחתי להסביר?

להדק עם ניילון נצמד ולהקפיא ורק אח"כ לטגןמיי

שמעתי מאייל שני, אבל לא ניסיתי

אבל רק בתנאי שהחזה עוף טרייהודיה מא"י

וגם אז לא נראה לי שכדאי, כי חזה עוף טרי הוא הרבה יותר טעים, אז אם יש חזה עוף טרי חבל לקלקל אותו בהקפאה.

אצלנו תוקעים קיסם. זה מחזיק טוב.דינה ל.
אבל איך מטגנים עם קיסם?~א.ל
בלי שום בעיה! אח"כ אפשר לשלוף אותו אם רוציםאני ירושלמית

ואפשר גם להגיש עם הקיסם...

 

הקיסם הרי עשוי מעץ, הוא אינו פולט חומרים רעילים וכו'...

תתקעי אפילו 2-3, ולא נראה לי שצפויה בעיה בכלל.דינה ל.אחרונה
לא יודעת אם זה עובד בטיגון,פלפלתי

אבל באפיה זה בטוח עובד. (או בישול)

לקשור את זה עם חוט של כיפות. פשוט ללפף אותו מכל הכיוונים ואז לאפות או לטגן.  ולקחת צבע לבן...

 

בטיגון - עם קיסמים, ובאפיה - שמים את החזות צמודים.אחת העם...
לא קראתי את כל התגובות אולי כבר הציעו- קינמון -

אמא שלי מטגנת עם קיסמים בהתחלה וכשהעוף כבר מחובר היא מוציאה את הקיסמים וממשיכה בטיגון