שרשור חדש
טריק לפירור רימון!דינה ל.

שלום אנשים, רציתי לחלוק אתכם טריק מגניב שאמא שלי הביאה למחוזות ביתנו:

 

קחו את רימון, חתכו אותו לרבעים, ו"פסקו" אותו קצת- תמתחו אותו כלפי חוץ מעט.

כעת החזיקו אותו מעל קערה גדולה, קחו את הגליל של הניילון הנצמד, והכו על קליפת הרימון חזק, שוב ושוב ושוב. הגרעינים פשוט יפלו לקערה בקלילות! חיוך גדול

את הבודדים הנותרים תנתקו ביד.

 

חג שמח ושנה טובה! חיוך

אממ.. האמת שמוכר,אנחנו חוצים לחצי ואז מעל קערהדניאל!!

דופקים עם מצקת

תודהדיסהאחרונה
פרסמו כאן לא מזמן מתכון של עוגת מוס-משפחתית

שאופים שליש כבסיס.

למישהו יש את המתכון או קישור?

 

תודה רבה!

מקפיצה לעצמי, אני מחפשת ולא מוצאת! תודה!משפחתית
לי יש אחת מצויינת- נראה לי שזו זופפריקה--אחרונה

לתבנית בינונית:

5 ביצים

200 גר' שוקולד מריר

1 מרגרינה

2 כפות גדושות נס קפה

100 גר' אגוזים קצוצים גס (אפשר גם ללא אך הם משביחים מאוד את הטעם)

4 כפוץ פרורי לחם

3/4 אבקת אפיה

 

להמיס את המרגרינה, שוקולד וקפה. לקרר מעט ולהבליע במהירות 5 חלמונים.

 

להקציף חלבונים עם סוכר.

 

לערבב  הייטב אך בעדינות את שתי התערובות ולהפריש כוס וחצי מהמוס שנוצר- עבור הציפוי. להשאיר בטמפרטורת החדר.

 

להוסיף לתערובת הבסיסית פרורי לחם, אבקת אפיה ואגוזים. לשטוח אותה על תבנית ולאפות כ 20 דק' אל חום בינוני .

 

להוציא את בסיס העוגה, לצנן מעט, לצפות בתערובת המוס שנותרה ולהכניס מיד למקפיא. (אני מכניסה בהתחלה ללא כיסוי כדי שלא יצתבר עליו אדים כחצי שעה אחר כך מכסה ומכניסה שוב.)

 

להשאיר במקפיא עד ההגשה, נחתכת בקלות מאוד ומאוד טעימה.

 

 

 

מתכונים לראש השנה??????????????פודינג11
שאלת קובהaima

אפשר להכין מראש?

 

מה צריכה לדעת מישהי שמכינה פעם ראשונה?

 

טיפים יתקבלו בברכה.

אצלנו מכינים מראש, מקפיאים ורק בבוקר,פלפלתי

לפני הסעודה מטגנים את זה. ואז זה יוצא טרי טרי...

 

תודה!aima
עוד שאלה: אפשר להקפיא בורקס בשרaima

מילוי בשר טחון?

כן, למה לא? (מוכן הכוונה?)פלפלתי
כן מוכן ואפוי ורק לחמם בחג.aima
אפשריהודיה מא"יאחרונה

אבל בצק עלים מאבד לא מעט מהטעם והמרקם בהקפאה

למעשה הוא מאבד גם לא מעט מהטעם והמרקם בחימום.

 

אם הבשר שאת משתמשת בו הוא טרי, אני ממליצה על להכין את הבורקס בלי אפייה,, להקפיא, לכוון שעון שבת לתנור לחג ולאפות בחג עצמו, כך שהבורקסים יהיו טריים ופריכים.

מה אפשר להכין מבשר טחון לכבוד שבת? חוץ מקציצות?ddba
ממולאים (פלפל/כרוב), בורקס בשר.בתי-ה.

 

אפשר פשטידת רועים- בשר טחון שמעליו פירה תפו"א..נדנדה כתומה.

זה יפה, יצירתי וטעים..

 

אם את רוצה, אני אחפש לך ת'מתכון..

מוסקה, שטרודל בשר..-משה ר-
קובה1289
בורקס בשר או לזניה בשריתביליו
עבר עריכה על ידי ביליו בתאריך כ"ו אלול תשע"ב 12:12

המילוי של שניהם אותו דבר, קלי קלות:

מטגנים בצל קצוץ במחבת הבשרית, מוסיפים את הבשר הטחון (אפשר רק בקר או חצי כמות של עוף טחון)

ושופכים על זה צנצנת של רוטב פסטה מוכן(...!!), מערבבים  תוך כדי בעזרת 2 מזלגות... כדי שהרוטב והבשר יתאחדו.. גם עם הבצל..

עכשיו ככה,- לבורקס יש פה מתכון מעולה (במקור לסמבוסק- פשוט עם מילוי חלבי ועושים צורות אישיות, אני עושה אותו כרולדה ל"בורקס" עם מילוי בשר (מה שכתבתי קודם).

 

בצק לסמבוסק:

2.5 כוסות קמח (אצלי תמיד זה קמח מלא)

1.5 כפית שמרים

1 כף סוכר

1 כף חומץ

1 כפית מלח

1.5כוס שמן

3/4 כוס מים חמימים

 

לשים הכל (מלשון ללוש...), מתפיחים 1/2 שעה, מרדדים, שמים מלית.. מורחים ביצה טרופה למעלה ואפשר סומסום.

להיט.

אני אם כן, שמה את המלית שהזכרתי למעלה. שאגב  ככה אני עושה את הבולונז לספגטי, בדיוק. (מערבבת עם ספגטי מוכן).

 

אם רוצים לזניה בשרית- זה אותו מילוי רק שמרפדים את התבנית בעלי- לזניה (שקונים בסופר) אצלי תמיד כל עלה קצת חופף על חברו כדי שלא יהיו "חורים". על זה את המילוי הבשרי ולמעלה עוד שכבת עלי-פסטה. מעל הכל אני שופכת בנדיבות עוד רוטב פסטה אדום (מוכן...) מכסה בנייר כסף ומכניסה לתנור.

 

הילדים (והמבוגרים) מאוד אוהבים!! (לא רציתי לכתוב 'מתים' על זה...) 

זה נראה בלי פירוט אבל הוספתי פירוט רחב של המתכוניםביליואחרונה

מומלץ בהודעה מעלי. כנסו כנסו.בלון

אולי מישהי יודעת אם מותר להקפיא רוטב בשמל? תודה!נועם ה'
מותריהודיה מא"יאחרונה

להוסיף לו אח"כ עוד חלב, כי הוא נהיה סמיך יותר

פעם ראשונה שאני אופה עוגיות מזרחיות מלוחותט'
וחסרה לי חצי מכמות השומשום שכתובה במתכון (בסהכ כוס אחת‏)‏. כמה זה נורא‏?‏ :‏)‏
השומשום אמור להיות בתוך הבצקיהודיה מא"י

או על העוגיות עצמן?

אם על העוגיות עצמן זה בטוח לא נורא. או שיהיה עליהן פחות שומשום, או להכין חצי עם שומשום, וחצי עם משהו אחר (למשל זעתר, או קצח, או מלח גס)

בתוך, אח"כ גם קצת מעל. נראה לי ננסה ככה וזהוט'
אצלנו אף פעם לא שמו בתוך הבצק, רק מעל...פלפלתי

אז לא נראה לי שזה כזה נורא....

ובמקרה הכי גרוע זה יהיה קצת שונה מהמקור... מה קרה?

 

האיש אומר שיצא טוב ואני לא מעזה לטעוםט'

מאפה שהוא לא לחם או שאין בו שוקולד (מכל סוג) אני לא מסוגלת לטעום.... לא מלוח ולא מתוק.

 

ויצאה כמות ענקית מק"ג אחד של קמח!!! אין לי סבלנות להכין כל כך הרבה כעכונים קטנים כאלה...

 

 

אשמח למתכון..א.א.ק

אני עדיין לא מעיזה, למרות שאני מתה על הכעכים האלה..

 

בבקשה:ט'

1 קג קמח

1/4 1 כף מלח

2 כוסות שומשום

1 פחית בירה לבנה 330 מ"ל (או שתי כוסות בירה + 1/2 כוס מים)

1/2 1 כוס שמן (שלדעתי זה הרבה מידי, השמן פשוט מציף את הבצק.)

 

חממי תנור על 180 מעלות

ערבבי כל החומרים היבשים ולאחר מכן הוסיפי את הבירה, המים והשמן עד לקבלת בצק  אחיד ונעים (אםשר במיקסר)

גלגלי ביד רצועות דקות לצורת בייגל מהודק היטב

הניחי על נייר אפיה ללא רווחים

40-45 דקות אפיה

לשמור בכלי סגור

מצוין בהקפאה

 

איזה יופי, מתכון עם שמן.... עוד כינוי

בלי נדר

אנסה אחרי החג.

נראה מעניין.

תודה!!!

ושנה מבורכת!!!

רגע, בלי התפחה?א.א.ק
בליט'אחרונה
שוקולד מריר- להמיס ולהוסיף טחינה גולמית.חמסה עלינו

לעניות דעתי (הילדים והשכנים... יוצא סוף)

היה אמור להיות בשרשור פצפוצי האורז....חמסה עלינו
יש לכם רעיון לקינוח לארוחת ער"ה,אביוס

שהוא לא עוגה/עוגיות?

 

רציתי להכין תפו"ע ממולאים בשקדים ואגוזים אפויים, אבל אני לא מומחית בקינוחים ונראה לי שזה קשה....

 

תודה

זה דווקא ממש פשוטיהודיה מא"י

מוציאים את הליבה של התפוחים

דוחסים פנימה תמרים, צימוקים, אגוזים וכו'

יוצקים גם יין אדום מתוק למרכז כל תפוח, וגם בתבנית

מפזרים סוכר, עדיף סוכר חום

אופים בתנור בחום בינוני גבוה משהו כמו 40 דקות

מגישים חם, רצוי ביחד עם גלידת וניל/קצפת.

 

ואני גיליתי שנוח מאוד להכין את התפוחים האופיים בתבנית שקעים, במקום בתבנית רגילה. תפוח בכל שקע.

זה לא מסובך להוציא את הליבה?אביוס

ויש הבדל בין יין מתוק ליין חצי יבש?

מה זה יין מתוק?

 

סליחה על הבורות

זה כן קצת ענין של תרגול להוציא את הליבה בלי בעיותיהודיה מא"י

וכמה זה הולך בקלות גם תלוי עם יש לך סכין מתאימה. יש סכין יעודית, וגם סכין קטנה וחדה תהיה נוחה לענין.

 

ההבדל בין יין מתוק ליין חצי יבש זה כמות הסוכר שבו. (ויש כמובן עוד הבדלים בתהליכי ייצור וכו')

יין מתוק, הוא ממש מתוק. יין יבש אמור כמדמוני להיות לא מתוק בכלל, וחצי יבש אפישהו באמצע... (אבל נראה לי אם כי אני לא בטוחה שחצי יבש קרוב יותר ליין יבש מאשר ליין מתוק)

 

ואם אין לך יין מתוק, אז גם חצי יבש צריך להיות בסדר

יש סכין מיוחדת להוצאת הליבה-משה ר-

ויש גם מכשיר שהוא גם מקלף וגם מוציא את הליבה של התפוח

עוד רעיוןקצפת

לפתן תפוחים.

מבשלים תפוחים מקולפים במים עם קצת מיץ לימון, כשהם רכים מוסיפים גלי בטעם תות ומרסקים עם בלנדר מוט.

מוזגים לכלים שקופים קטנים  ומחכים שיקריש .[זה יוצא יותר אוורירי מג'לי ופחות נוזלי מלפתן] אפשר לתקוע בכל כוסית מקל קינמון לקשט בעלה נענע או לבזוק מעל קצת קינמון והל.

קוראים לסכין -סכין פריזיאןגליה...
>>>>-משה ר-

 

לא יודע איפה מוכרים את זה, אם בכלל, אבל זה יכול להיות מאד יעיל, במיוחד לכמויות גדולות..

יש לנו כזה!!א.א.ק

לא נראה לי מאוד יקר..

חמי קנה לנו (הוא מת על גאדג'טים...)

 

זה מאוד שימושי. לכל דבר שקשור לתפוחים.

עוגת תפוחים הופכת להיות פשוטה כל כך...

 

אפשר לקנות באינטרנט,

ונראה לי גם בחנויות פשוטות של דברים לבית.

נהוג לא לאכול אגוזים בר"ה, לא?!1289
נהוג- אבל לא אצל כולםפפריקה--

ולכן היא כנראה לא שוללת אגוזים.

 

אמא שלי מקפידה לא להכניס אגוזים עד הושענא רבה.

אפשר מאפה אישי~א.ל

או סלט פירות,

או מוס שוקולד,

או כדורי שוקולד

מאפינס

 

יש קינוח טעים מאד על בסיס טפיוקה..-משה ר-
זה מאד פשוט!נתנאל ואודיה

כמו שאמרו לך כבר. את הסוכר אפשר להחליף בדבש- אני יותר אוהבת.

את התפוח אפשר לעטוף בפסים/משולש(כמו שעוטפים בצלופן) של בצק עלים ולמרוח במברשת על הבצק מים עם סוכר.

רעיונות נוספים: קצפת ריץ' עם כף שוקולד למריחה/ חצי שקית אבקת ג'לי או פודינג(ריבת חלב זה מעולה)/ כף נס קפה וקצת סוכר.

פירות חתוכים טריים או משימורים(אפרסקים/אננס/קוקטייל) ומעליהם קצפת ריץ'.

קופסת רסק תפוחים מוקצפת עם ריץ'- אפשר לשמור במקרר או להקפיא בצלוחיות. אפשר לפזר אגוזים מלמעלה.

קורנפלקס/פצפוצי אורז/תמרים מצופים שוקולד

בהצלחה!

שנה טובה!

גליליות ממלואותמוריה בשמחה

יש כמה רעיונות נחמדים ולא מאוד מסובכים.

גליליות ופל ממולאות- ישנם גליליות ופל (עם או בלי פנימית שוקולד)שקונים מוכנות בחניות אפיה או בסופר, אני ממלא בריץ מוקצף עם מעט אניסטנט וניל (3 כפות) מוציאה קצת קצף החוצה בשני הצדדים ומקפיאה. כאשר זה קפוא אני ממיסה שוקולד וטובל את הגליליות ומיד אחר כך טובלת בסוכריות צבעוניות, אפשר כמובן למלא עם גלידה או בלי ציפוי השוקולד, זה מוגש עם מרקחת חבושים חמה ואפשר גם עם עוגת שוקלד חמה.

 

סיגרים/שקיקי פירות יבשים- מכינים מלית מפירות יבשים קצוצים, אגוזים/שקדים, סוכר ומעט קינמון, ממלאים בצק של סיגרים לסיגרים או לשקיקים ואופים/ מטגנים, מגישים עם דבש מזולף מלמעלה וקינמון. אפשר להכין מראש ולהקפיא לפני הטיגון או האפייה.

 

פירות יבשים ממולאים במרציפן- קונים מרציפן מוכן (אפשר להכין גם בבית), מעבדים אותו עד שהוא רך (כדאי להוסיף לו מעט תמצית וניל), עושים נקניקים קטנים וממלאים תמרים, שזיפים, משמשים. אפשר כמובן לעשות צורות שקשורות לחג (תפוח, רימון, וכו') ולגוון את הצבע הבסיסי עם צבעי מאכל, ולהגיש לצד הפירות הממלואים. אפשר להקפיא.

 

נשיקה של קינוח- בכלים אישיים שוברים נשיקות (קצף ביצים אפוי) לפירורים גסים,מוסיפים מעל פירות חתוכים, מעל ריץ מוקצף עם אינסטנט ומעל הכל פירות לקישוט או אגוזים/שקדים. (נשיקות מוכנות זה בסיס מצויין למוסים לא מאוד מתוקים- מוסיף צבע, מרקם שונה וטעם ).

 

ואפשר גם מוס (תפוחים, שוקולד, דבש,פסיפלורה וכו'), גלידה מעניינת, פחזניות ממולאות 

 

 

פישש מוריה איזה רעיונות יפיםגליה...אחרונה
איזה קרש חיתוך הכי מומלץ??ביליו

מעץ ומפלסטיק- נחתכים ונשארים החריצים מהסכין..נהיה מגעיל עם הזמן 

גם הדקיקים הללו שמוכרים- נהיה חריצים, מעצבן.

זכוכית נראה לי טוב אבל מסורבל איפה לשמור אותו, יכול להישבר בקלות הרי זה לשימוש יומיומי.

מה יש לכם להציע לי?

תודה מראש.

אני בעד זכוכיתחילזון 123

וזה לא נשבר בקלות כ"כ. זה די עבה.

אין חריצים, קל לשטוף, לא תופס ריח ולכלוך.

אין על עץ... לי יש כזה גדול ועבה,ממש אחלהדניאל!!
כמה דברים-משה ר-

מבחינה סטרילית זכוכית הרבה יותר טוב מכיוון שעץ ופלסטיק צוברים המון חיידקים, בחריצים שבקרש

אבל.. צריך לקחת בחשבון שחיתוך על זכוכית כמו כן על שיש יכול להרוס סכינים מסויימות...

אני לא סובלת קרש מזכוכית..א.א.קאחרונה

הרעש מרגיז אותי. ועושה לי לא נעים באזניים.

 

יש לי קרש מעץ - מקפידים לנקות כמו שצריך, וב"ה בסדר.

עוד שנה-שנתיים אקנה חדש..

מתכון למשו טעים עם פצפוצי אורז..יעל מהדרום

לק"י

 

אני מחפשת מתכון לממתק עם פצפוצי אורז.

אני רוצה משו פרווה, ואם אפשר בלי דבש.

 

אם אני סתם מכינה קרם שוקולד/ ממיסה שוקולד ומערבבת עם פצפוצי אורז זה יוצא טוב?

 

ועוד משו- כמה אבקת נוגט צריך לשים בקרם שוקולד, ככה שהנוגט יהיה מורגש?

אפשריהודיה מא"י

להכין פשוט קרם שוקולד/להמיס שוקולד ולערבב עם פיצפוצי אורז.

כדאי להשתמש במתכון פשוט בשביל הכמויות שיהיה מתאימות

אריזת שוקולד מריר עם חצי כפית אבקת נס קפהפפריקה--

להמיס במיקרו ולהוסיף פיצפוצים בכמות כזו שכל הפיצפוצים מצופים הייטב.

כם כפית לשים בגביעי נייר ולמקפיא.

 

את יכולה להכין כך כמויות ענק ב10 דקות בדיוק.

 

(אל תשכחי לשלוח לנו--- כאן מחסלים אותם בקצב מסחרר צוחק)

אם אני אעשה איך שהצעת- אני אשלח..יעל מהדרום

פשוט יש לנו בבית המון פצפוצי אורז..

 

אגב, מישו יודע אם מוכרים אותם גם באריזות קטנות?

אפשר לעשות פשטידת פצפוצי אורזעוד כינוי

עם קוטג'.

קלה, מהירה

וטעימה.

תודה! אבל אני לא חושבת שזה ייאכל אצלינו..יעל מהדרום
שאלה לי: מה יכול להיות הגורם ש-פלפלתי

שאב לי את כל השוקולד לתוך הפצפוצים ואח"כ לא הדביק אותם?

זה כזה מתסכל שהתאמצתי, עשיתי לכלוך ובלגן ובסוף לא יצא לי כלום מזה...

ועכשיו יש לי חבילה שלמה של פצפוצים ואני מפחדת  להשתמש בהם שוב..  לנסות ושוב לא יצא?

איפה הטעות שלי?

זה היה שוקולד מריר מומס, קצת רום, קצת שמן, קצת סוכר נראה לי...  וזהו.

 

אולי יותר מידי פיצפוצים ביחס לשוקולדיהודיה מא"י
לא נראה לי כי שמתי בהדרגה...פלפלתי

וגם תכלס זה לא היה הרבה. בסוף סוף אולי הגעתי ל2 כוסות שזה מה שהיה כתוב במתכון...

ואני זוכרת שפעם עשיתי ואפילו הצלחתי להוסיף עוד ועוד פצפוצים עד שיצאה לי כמות כמעט כפולה ממה שהיה כתוב במתכון. (ואז הנגלה ההיא יצאה מוצלחת)

מה זה מוזר...

אבל מתסכל.

 

אז את לא ממליצה על המתכון שלך?יעל מהדרום
באמת לא יודעת.. פעם הייתי ממליצה בחום,פלפלתי

 אחרי אותה פעם שנתקעתי איתו די פחדתי  לנסות שוב. 

אני יכולה לתת לך אותו אם את רוצה ותנסי אם זה הולך (גם ככה נשארת ערימת פצפוצים אדירה מהשקית הזאת שמוכרים.. )

אבל בינתיים אני מנסה למצוא את הפיתרון למה שתקע לי את הפעם ההיא.. ואז אולי אני שוב אעשה את זה..

 

בא לך אותו? הוא קצר ופשוט.

בסוף עשיתי פחות או יותר לפי מה שכתבת..יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ה אלול תשע"ב 00:22
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ה אלול תשע"ב 00:22

לק"י

 

שוקולד מריר, שמן וסוכר וניל.

הטעם של הסוכר וניל לא כ"כ מורגש, וזה עדיין מריר כזה.

 

נראה מה יצא מזה

שמתי בתוך עטרות נייר.

 

אשמח לקבל את המתכון המדוייק..

בכיף. הנה המתכון:פלפלתי

200 גר' שוקולד

1 כפית רום

2 כפות שמן

2 כוסות פצפוצי אורז

 

שוברים את השוקולד לסיר קטן, מוסיפים את השמן וממיסים בבחישה מעל מים רותחים.

מוסיפים תמצית רום ופצפוצים,

מערבבים ושמים בעטרות נייר.

 

זייהו. אשמח  לדעת אם זה מצליח לך במידה ואת מנסה את המתכון הזה.

אולי זה יתן לי תמריץ לנסות שוב גם.. :ׂ)

בהצלחה!!

עשיתי כבר אתמול משו דומה:יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

 

1 3/4 שוקולד מריר

3/4 סוכר וניל

קצת שמן

 

המסתי מעל מיים רותחים, הוספתי פצפוצים ושמתי בעטרות נייר.

ולהקפאה!!

 

יצא מעולה!

 

 

יש לי מתכון עם חלווה (ודבש) ועוד אחד בלי דבש...עוד כינוי

יותר מושקע

עם חמאת בוטנים ובוטנים.

אם את מעוננינת אשתדל לכתוב.

 

ולמדתי משכנתי היקרה

לערבב פצפוצים עם ממרח חלווה

ליצור כדורים

להמיס שוקולד עם מעט שמן

לצפות את הכדורים 

לקרר 

ולשמור שלא יגמר ברגע...

 

על זו הדרך

ניתן לדעתי להשתמש בכל ממרח (חמאת בוטנים, וניל, וכדומה)

 

בהצלחה

 

אני אשמח לשני המתכונים.. תודה!יעל מהדרום

יש לי עוד פצפוצי אורז..

 

ובסוכות מן הסתם שיהיה לנו מפגש משפחתי, וה"קשקושים" האלו נאכלים אז בדר"כ..

שלום, רעיונות לעוגות!ג'נדס

אפשר בבקשה רעיונות לעוגות בחושות פשוטות אבל לא שוקולד? תודה!!

תודה!ג'נדס

מצאתי את זה השניה...

 

(אשתדל לחפש פעם באה לפני...חצי חיוך)

יש לי מיליון מתכונים1289אחרונה

תגידי מה את רוצה...

אם זה לראש השנה יש לי אחלה מתכון עוגת תמרים וקינמון אם תרצי

כמה מתכונים של עוגות דבש! מבלבל!! מה אתן ממליצות?os_yael
יש לי מתכוןיעל מהדרום

לק"י

 

לעוגת תמרים עם קינמון, שיש לה טעם של עוגת דבש..

 

יוצא טעים!

אם את רוצה- אני אכתוב את המתכון.

תודה יעל, אבל קניתי דבש ואני רוצה להשתמש בו לעוגה.os_yael
יש מתכונים נהדרים באתר של ניקיבמחפשת מתכוןאחרונה
איזה סלטים אפשר להכין לשבתקצפת

ויחזיקו מעמד גם לחג?

כמעט כל סלט, למעט סלטים עם מיונז...-משה ר-אחרונה


אפשר להשתמש בעלי סיגרs83
במקום בצק פילו כדי להכין שקיקים עם מילוי.
ואםאני רוצה למלא בחזה עוף איזה רוטב יתאים?
אפשר להקפיא אחרי האפיה או שזה יאבד מהטעם והמרקם שלו?

תודה מראש שבת שלום ושנה טובה
לדעתי יאבד,פלספניתאחרונה

בעזהי"ת                

 

כתוב שם במפורש לא להקפיא לאחר הפשרה..

אתגר: בשר סינטהפרח לב הזהב

יש לי נתח סינתה.

אני מחפשת מתכון מנצח!

 

בבקשה לכתוב מנסיון.

איזה סיגנון..?שולמית שלי

אפשר צליה קלה על מחבת עם קצת שמן ואפשר בכל מיני סוגי מוקפצים...

לבעלי יש מתכון מנצח עם קארי ירוק וחלב קוקוס...רלוונטי..?

לא ממשפרח לב הזהב

אין לי מושג מה זה קארי ירוק

ואני לא הלכת לבדוק את זה על נתח שעולה 90 ש"ח לק"ג.....

מצאת משהו מעניין..?שולמית שלי
נראה לי שאלך על רוסביף.פרח לב הזהבאחרונה

השאלה איך הוא על הפלטה?

או שפשוט נכין סטייקים על מחבת פסים...

הונאה?-משה ר-

הכנתי גנאש, 150 שוקולד 150 שמנת..

 

לאחר מכן שקלתי את היתר, וזה הראה לי 93 גר' (מיכל של 250 מ"ל)המום

לא נראה לי שלשמנת יש מסה מולקולרית של 1יהודיה מא"י

זה לא מים

בהתחשב בעובדה שבשמנת אחוזי שומן גבוהים, ושומן קל ממים, בהחלט סביר שהמסה המולקולרית שלהם קטנה משל מים. כלומר ב250 מ"ל שמנת יש קצת פחות מ250 ג'

תוסיף לזה סטייה הגיונית בהחלט במדידה, או שאריות שנשארו בקרטון, והרי לך 7 ג' החסרים

א. אין סיכוי שתהיה סטייה במדידה כי זה משקל-משה ר-

מקצועי.. 
ב. סחתטי את הקרטון ממש עד הטיפה האחרונה..

סטייה במדידה זה לא בהכרח בעיה במשקליהודיה מא"י

אלא גם חוסר דיוק אנושי. לכן בפיזקה כשעושים ניסוי לא עושים מדידה אחת, של מחזור עבודה אחד, אלא עושים הרבה מדידות של כמה מחזורי עבודה בכל פעם.

 

וגם אם סחטת את הקרטון עד לטיפה האחרונה, עדין ישאר קצת...

 

ועוד נשארנו עם העובדה 250 מ"ל שמנת הם לא 250 ג'

 

דווקא כן-משה ר-

שף קונדיטור, שהוא גם מרצה בכיר  במכללת השף, אמר למדוד גרמים ומ"ל באותו משקל, וזה אותו הדבר...

זה לא מסתדר עם הפיזיקה, מלעשות...רחלקה

בעזהי"ת.

 

תראה גם את ההבדלים שבין קילו סוכר לקילו קמח.

אם השף היה צודק הם היו אמורים להיות באותו נפח... אבל לא, מלח יותר קטן..

מ"ל שמנת לא שוקל 1 גרם.גליה...

הנפח לאו דווקא תואם למסה. לא קשור כאן מסה מולקולרית.

מסה מולקולרית קשורה יותר למולים- יסודות או תרכובות, לא חומר כמו שמנת שהוא תערובת של הרבה חומרים שונים.

 

תסתכלי על גלידה למשל, כתוב שם, למשל 2 ליטר, והמשקל של זה יכול להיות 800 גרם,

או 1.2 קילו.. ולא 2 קילו.

במים זה כמעט אותו הדבר.

1 ליטר מים, זה כמעט כמו 1 קילו.

מסה מולקולריתיהודיה מא"י

זה היחס או הקשר בין משקל של חומר מסוים לנפח שלו.

וזה ממש לא משנה אם זה יסוד, תרכובת או תערובת

 

מסה מולקלרית של 1 זה כאשר אחד מ"ל של החומר שוקל  ג' אחד, כמו למשל מים מזוקקים בטפ' 4 מעלות.

 

סתם לידיעה כללית

לפי‏ ‏הידע‏ ‏שלי‏ ‏בכימיהגליה...
מסה‏ ‏מולקולרית‏ ‏זה‏ ‏המסה,‏ ‏המשקל‏ ‏של‏ ‏מול‏ ‏אחד‏ ‏חומר.‏ ‏למדתי‏ ‏די‏ ‏הרבה,‏ ‏‏‏ נראה‏ ‏לי‏ ‏אני‏ ‏זוכרת‏ ‏נכון‏ ‏את‏ ‏ההגדרה
ואת‏ ‏התכוונת‏ ‏למשקל‏ ‏סגולי לא‏ ‏מולקולריגליה...אחרונה
מחפשת מתכונים לשני דברים לשבת:שירשור
  • לאחרונה אינני יודעת למה בדיוק, החמין יוצא ממש מוזר. הוא יוצא צלוי ועסיסי אבל בלי טעם... וזה מוזר כי לא שיניתי את המתכון.. אז אני רוצה לנסות אולי מתכון אחר שאולי כן יצליח. אם יש למישהו אני אשמח.
  • קוגל- אנחנו לא אשכנזים אבל משום מה ממש אהבו את זה אצלנו. אז חשבתי לנסות להכין. מישהו יודע איך מכינים? טעמנו את זה מתוק עם הרבה פלפל שחור.. אז אשמח גם למתכון לקוגל.

 

 

תודה רבה


 

קוגל - (התחברתי לכבודך...)עוד כינוי

כוס סוכר

חצי כוס שמן

   להשחים עד להמסה, להמשיך לערבב שלא ישרף ולכבות.

להוסיף (בזהירות רבה!!! ראי הערה בהמשך) 5 כוסות מים רותחים ולערבב.

להדליק אש בינונית

להוסיף חבילת איטריות

לערבב 3 דקות ולכבות.

להוסיף

כפית מלח

כפית קינמון (אפשר לוותר)

כפית וחצי פלפל שחור

4-5 כפות סוכר חום (לא חובה)

4 ביצים

לערבב

לשים בתנור ולאפות.

הערה חשובה!!!

כשמוסיפים את המים הרותחים לשמן עם הסוכר זה קופץ ומסוכן,

אני מוותרת על זה (לאחר פעם אחת מפחידה)

מבשלת את האיטריות לבד

ועל זה מוסיפה את הסוכר המושחם עם השמן

ואז את כל השאר.

יוצא מעולה!

 

(ומה שלומך, אשת חיל???)

עוד כינוי- (ניצלו"ש חמור, סליחה, שירשור)קרמבו

לאחרונה נתקלתי במתכון (שהבאת מ-ז-מ-ן ) למאפינס,

 

והם הפכו ללהיט אצלינו...

 

תודה!

איזה מתכון זה? (הלוואי ואצלנו משהו יהפוך ללהיטשירשור

וכולם יאכלו (חוץ ממני ))
 

עוד כינוני!!! געגועים!!!!!שירשור

מה שלומך? יקרה?

שאלה לי- איך סוכר נמס בשמן?

לא מזמן ניסיתי מתכון של עוגיות קוואקר וצריך להמיס גם סוכר בשמן.

יצא לי סוכר מוקשה.

 

זה ממש לא נמס..

 

תחכימי אותי, בבקשה.

 

ותודה, לוואי ותתחברי בקרוב.
 

בהתחלה זה גושים גושיםפרח לב הזהב

ואז הופך לנוזל סמיך וחום. השמן לא מתאחה עם הסוכר.

כמו שכתבה פה פרח לב הזהב....עוד כינויאחרונה
עבר עריכה על ידי עוד כינוי בתאריך כ"ה אלול תשע"ב 14:24

הגושים הופכים לקרמל סמיך,

זה בסדר שהשמן מופרד ממנו

יוצא מצויין.

בזכותך עשיתי והקפאתי לחג

ולבר מצוה של הבן שלי.....

 

שנה מבורכת!!!!

דייסת אורזיהודיה מא"י

רציתי לשתף אחרי שיצא לי מוצלח

הכנתי אתמול לילדים בקלי קלות ובמהירות, דייסת אורז מאורז מלא.

בררתי קצת אורז מלא, טחנתי היטב במטחנת קפה לקמח. להוסיף חלב, סוכר, קינמון וכו'

לבשל עד להסמכה

הילדים אכלו בשמחה

בשר שהיה במקפיא הרבה זמן,יהודית גנ

יש לנו בשר במקפיא כבר כמה חודשים, אולי אפילו חצי שנה. איך יודעים אם אפשר להשתמש בו?

בשר ממש, או מוצר בשריהודיה מא"יאחרונה

כמו בשר טחון וכו'?

בשר ממש לא צריכה להיות שום בעיה, אלא אם כן במהלך הזמן הזה היתה לכם תקלה במקפיא שגרמה לו להפשיר...

בדיקת הסימנים של ראש השנה, חשוב!!-משה ר-

מצווה להעביר את הקישורים האלה לכמה שיותר אנשים כדי למנוע מכשול..

 

20120911155127.pdf

 

20120911155217.pdf

 

20120911155236.pdf

 

20120911155252.pdf

יישר כח!!~א.ל

ואגב- חשוב להדגיש לגבי הסלק האדום: מתוך הספר של הרב משה ויא, וכפי שכתוב בחלק מהמקומות שהצגת:

לחתוך אותו לרוחבו

סתם חיתוך, יכול לכלוא את התולעת בפנים מבלי ששמים לב על אף המצאות המחילה! (אם יכולתי לצייר את זה- הייתי עושה זאת כדי שיובן יותר)

עוד נקודה: בד"כ כשראש הסלק נגוע במחילה- תימצא תולעת.

 

מתכונים לכבוד שבת קודש, שבת פרשת כי תבואיהודיה מא"י

אז מה בתכנון לכבוד שבת הקרובה?

מתכונים מיוחדים?

תפריטים מעניינים?

הכיריים החשמליות שלנו מקצריםשירשור

אז כל השבוע אפיתי והשבת זה מכניס אותי לרמות מומחיות מיוחדים.

אז אם את מכירה מתכון מיוחד לעופות עם בטטה אולי זה יכול להיות ממש טוב לנו.

תודה
 

מתכון לתנוראנונימי (פותח)

ממש קל, אבל את לא מאמינה כמה טעים!

שמים בתבנית גדולה כרעיים ובטטות קלופות פרוסות, שופכים מעל קופסת שימורים של 'שזיף שגיב' (נדמה לי שזה השם, יש רק סוג אחד של שזיף בסירופ) עם כל הנוזלים

(קופסה אחת בערך ל-3 כרעיים, אם יותר, להוסיף לפי הכמות - חצי קופסה-קופסה).

אופים מכוסה בנייר כסף עד שמתרכך.

מורידים כיסוי, מערבבים בכוס קצת רוטב סויה, קצת מים וקצת אבקת שום, מזליפים מעל תכולת התבנית, ומחזירים לתנור להשחמה.

מומלץ!

בתיאבון  פרח

פשטידת פסטה עם בשמל..א.א.ק

הרבה זמן לא הכנתי.. ואנחנו מאוד אוהבים.

בקצרה -

מכינים בשמל,

מכינים פסטה,

שמים ביחד בפיירקס,

עם חתיכות של גבינה צהובה,

אפשר גם להוסיף קצת פטריות,

ולתנור.

משהו!

שעועית לבנה ברוטב עגבניותאביגילי
שעועית לבנה ברוטב עגבניות
 
החומרים:
2 כוסות שעועית לבנה או חומוס
1 בצל גדול קצוץ
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
6 שיני שום שלמות
4-5 עגבניות מגוררות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כמון
מלח פלפל שחור
קורט סוכר
 
 
הכנה:

משרים את השעועית לילה במים קרים ( חשוב לקנות סוג טוב ). מטגנים בצל בשמן זית מתבלים בפלפל ופפריקה.
מוסיפים את השעועית ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את שיני השום השלמות ומטגנים עוד דקה. מכסים במים רותחים בגובה כפול ומביאים לרתיחה גבוהה, מבשלים כשעתיים עד שלוש שעות, או עד שבודקים את רכות השעועית. מוסיפים 4-5 עגבניות מגוררות, רסק עגבניות מקופסא. מתבלים בכמון פלפל ומלח וקורט סוכר. מבשלים יחד עוד חצי שעה, אם נשאר נוזלים יותר מדי אז משאירים עד להתאדות הנוזלים. מוסיפים שמן זית ומגישים
.

טארט טאטן, עוף מרוקאי בזיתים ולימון כבושאני ירושלמית

ועוגיות מקרון במילוי קרם נוגט.

 

אלו המיוחדים לשבת זאת בע"ה.

 

שבת שלום לכולם!

 

(אם מישהו רוצה מתכון, בשמחה)

נשמח מאודחסדים

לכל גיוון שיכול להיות בעוף...

נשמע מעניין העוף המרוקאי נשמח למתכון 

ומה זה טארט טאטן?

תודה

תמיד הדברים שלך נשמעים מיוחדים : )חילזון 123

הטארט זה העוגת פירות ההפוכה לא? עם איזה פרי עשית?

טארט טאטן, הוא טארט (יעני עוגה על בסיס בצק פריך)אני ירושלמית

עם פירות הפוך, כמו שאמרת.

 

הפעם הכנתי עם תפו"ע. יצא מעולה!

 

וזה גם מש קל...

אפשר מתכון?בייבי גרואחרונה
מתכון לעוף מרוקאי בזיתים ולימון:אני ירושלמית

המתכון המקורי (וגם התמונה) הוא של איה, מהאתר 'המטבח של איה':

 

עוף בלימון וזיתים

מצרכים
כרעיים של עוף
קופסא קטנה של זיתים ירוקים מגולענים
חבילת כוסברה קצוצה
כף גדושה של שום כתוש
מיץ מלימון שלם
כמה פרוסות לימון (אפשר ורצוי לימון כבוש)
פפריקה אדומה (רצוי מרוקאית)
כפית כורכום
מלח


אופן הכנה
מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים להוצאת המליחות - מסננים ושוטפים במי ברז.

בסיר רחב מערבבים: שמן זית, פפריקה וכורכום - לעיסה אחידה ומניחים על האש
כשמתחילים להריח את התבלינים מכניסים פנימה את הכרעיים ומערבבים כך שיקבלו את צבע התבלינים מכל הכיוונים.
מטגנים קלות עד להזהבה
מוסיפים את השום הכתוש, הכוסברה הקצוצה ופרוסות הלימון - ומערבבים
מוסיפים את הזיתים השטופים
מוזגים את מיץ הלימון
מתבלים במעט מלח - זהירות! הזיתים מלוחים
לאחר רתיחה קלה - מבשלים על להבה נמוכה כשעה או יותר.

בתאבון!


 

 

אני שיניתי מעט.

 

השתמשתי בלימון כבוש שקונים מוכן, שמתי בערך 2 כפות גדושות. לא שמתי מיץ לימון.

 

את הזיתים לא הרתחתי רק השריתי במים, ושטפתי, ושוב השריתי ושטפתי וכו'.

 

לא היתה לי כוסברה, אז השתמשתי בכוסברה יבשה (התבלין), ושמתי גם כמון.

 

טיגנתי את העוף בהתחלה עם התבלינים בשמן, ואחרי שהעוף השחים וקיבל צבע מכל הכיוונים, הוספתי בצל קצוץ, שהטגן לו כדקותיים, ורק אז הוספתי את הזיתים והלימון.

 

ממש טעים!

 

 

 

מתבלים את העוף באיזה תיבול שרוציםיעל מהדרום

לק"י

 

אפשר: פפריקה, קצת כמון, תבלין קציצות/על האש, מלח, שמן.

מכסים ושמים על הפלטה למשך הלילה.

 

אני רק לא בטוחה אם צריך להוסיף לזה מים או שהעוף מפריש מספיק מעצמו.