בס"ד
יש לי המכשיר שמכינים בעזרתו וופל אמריקאי.
יש מתכון (מקווה שאמצא אותו..) לוופלים טעימים מאד.
אבל -
יש אצלנו ילדים שרגישים לחלב, ולכן רציתי להכין חלק מהוופלים פרווה.
מישהו מכיר מתכון?
בס"ד
יש לי המכשיר שמכינים בעזרתו וופל אמריקאי.
יש מתכון (מקווה שאמצא אותו..) לוופלים טעימים מאד.
אבל -
יש אצלנו ילדים שרגישים לחלב, ולכן רציתי להכין חלק מהוופלים פרווה.
מישהו מכיר מתכון?
1. אם שכחתי להשרות את החומוס, שעועית והגריסים בלילה, מה אני עושה עכשיו??
2. איך מכינים? ![]()
את השעועית ומכניסה מים רותחים...
אני מכינה כך:
תפו"א, בטטה, עוף, שעועית,ומוסיפה מים, מלח, שמן, פפריקה מתוקה.
בהצלחה
ושבת שלום
סתם עצה: את החומס והשעועית אני בד"כ משרה בכמויות, זאת אומרת- כל החבילה בבת-אחת, משתמשת במה שצריכה ואת השאר מקפיאה. כך שיש לי תמיד במקפיא קיטניות שהושרו ונבררו.
בנוגע לגריסים -לא ידוע לי על-כך שצריך להשרותם. זה דגנים, לא קיטניות.
אני מוסיפה לחמין גם עדשים כתומים וירוקים שאותם מספיק להשרות רבע שעה.
בהצלחה!
כתיבה וחתימה טובה!
~א.להפעם ר"ה יוצא מיד אחרי שבת,
ואני לא רוצה להעמיס על עצמי מידי מבחינת הכנה של אוכל,
אלא לנסות להכין מהדברים הבסיסים ארוחה משודרגת (עוף, בשר בקר, אורז וכדומה)
יש לכן רעיונות למתכונים מהסוג הזה?
אשמח לשמוע.
תשובה מפורטת בהמשך 
~א.ללהוסיף לאורז צימוקים וצנוברים
לעשות את העוף עם פירות יבשים ודבש
לק"י
ורק לחמם על הפלטה.
עוד משו- לתבל עוף עם תיבול שאוהבים (אפשר כבר לפני החג), ואז בליל החג לשים אותו על הפלטה מכוסה כל הלילה, ועד הבוקר הוא יתבשל.
אני רק לא בטוחה, אם צריך להוסיף לו מיים כדי של יתייבש או שהוא מפריש מספיק נוזלים.
אביוסלק"י
וגם אנחנו עשינו את זה לפחות פעם אחת..
מאדם כמות גדולה של עוץ- ללא תבלינים.
לחלק מוסיפים לקראת סוף הבישול פפריקה מתוקה, משלבים עם אורז לבן וזיתים מבושלים.
לחלק מוסיפים דבש וסויה וזורקים לסיר בטטות חתוכות לעיגולים.
חלק מתבלים בכורכום עם עגולי כרפס ומצרפים לאורז צהוב.
לזה את מתכוונת?
אמא שלי קנתה דניס פרוס נקי (פילה)
יש רעיונות למתכונים בקהל?
ומכה זמן ועל איזה חום אופים אותו?
דינה ל.אני שוב התבקשתי לפקד על הכנת הדניסים, אז קפצתי לראות אם הובאו לי מתכונים...
אי לכך ובהתאם לזאת אני אכין שוב כמו בפעם הקודמת:
~ שמן
~ שום
~ תבלין לדגים של פרג
~ פרוסות בצל
~ פרוסות עגבניה
יצא טעים.
שמן זית
מלח
פלפל
טימין
שום
בתנור. וכשאוכלים להגיש עם לימון
שנה שעברה החלטתי להכין גפילטע פיש לבד לחג
אז קניתי לי קרפיון
ויצא טעים מאוד!
אמממ-
שלא ידעתי איזו כמות צריך והכנתי בזמנו חצי כמות והקפאתי את השאר,
עכשיו יש לי דג קרפיון קפוא בפריזר-
האם אפשר להשתמש בו להשנה?
הוא נקנה טרי (דגתי מהמיים בחנות!
)
ומיד הוקפא.
לא יודעת נראה לי אחרי שנה הייתי מפחדת להשתמש.
אבל זה סתם תחושת בטן. לא משהו מבוסס.
הרב אמר שלא צריך לזרוק 
אני הייתי הולכת על העיקרון הפשוט דג (וגם בשר ועוף) מקולקל זה עסק מסריח ביותר!
אז הייתי מפשירה, אם יש שמץ של ריח מסריח, זורקת לפח. אם אין משתמשת.
ובאופן כללי כדאי להמנע מלהקפיא מוצרי בשר, עוף ודגים לזמן ממושך כ"כ.
בעלי שיחי' רצה לפרגן וקנה לי לשון לראש השנה, אבל הוא לא ידע (ואני לא הייתי זמינה לומר לו) שקונים את הלשון כגוש אחד וחותכים אותה רק לאחר הבישול.
אז הוא ביקש מהקצב לחתוך אותה...
איך ומה אפשר לבשל אותה לכבוד החג?
הלוואי שתעזרו!
כתיבה וחתימה טובה, ופתיחת ההכנות שתהיה בצורה רגועה אי"ה...
פתחתי קילו קמח ובקיפול של הנייר למעלה היה איזה חרק.
אם ניפיתי את הקמח, מותר לי להשתמש בו?
תודה רבה!
שאלתי את הרב משה כ"ץ, והוא אמר להקפיא קודם כל את הקמח ל24 שעות, ורק אז לנפות ולהשתמש
ממליצה להקפיא או לשים במקרר
בעלי היקר טס לאומן לראש השנה...איזה כיף!
ורציתי להכין לו כל מיני מאפים מפנקים שיהיו לו לנשנש במהלך הזמן שהוא שם.
אז רעיונות לעוגיות ודברים מתוקים יש ב"ה.
אבל חוצמיזה הייתי שמחה לקבל רעיונות למאפים שווים ודברים מלוחים שאפשר להכין,
וכמובן שלא צריכים קירור ולא מתקלקלים..
תודה!!
אם תרצי, יש מתכון..
שממש נמסות בפה.. וממש טעיימות.. =] אם תרצי.. יש מתכון.. =]
|
||||||||||
|
יש דבר כזה?
תודה רבה!
הכנתי עוגות בחושות של ניקי, אבל לא את זאת. המתכון נראה מוצלח, אבל ריבת החלב הכשרה למהדרין שקניתי התגלתה כבעלת מרקם בהחלט לא חלק והלכה אחר כבוד לפח אחרי פסח במקום להיכנס לעוגיות האלפחורס או לעוגה הנ"ל.
150 ג` חמאה רכה
200 ג` סוכר (כוס)
3 ביצים
1/3 כוס ריבת חלב
כוס חלב חם
210 ג` קמח תופח (כוס וחצי)
קורט מלח
1. להקציף / להקרים חמאה וסוכר להוסיף ביצים אחת אחת.
2. להוסיף ריבת חלב , לערבב לתערובת אחידה להוסיף את שאר המצרכים.
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 45 – 50 דקות
בכמה להמיר?
כנ"ל קמח תופח... כמה קמח רגיל+א. אפיה?
תודה
במקום 150 ג' חמאה, 3/4 כוס שמן.
במקום קמח תופח, 11/2 כוס קמח ו-11/2 כפיות א. אפיה (ללא אלומיניום, כמובן).
שלשום אפיתי לחמניות מתוקות שלה והמרתי חמאה בשמן, התוצאה היתה בצק שאי אפשר לעבד אלא רק להניח בתבנית, אבל בעוגות הבחושות זה יכול להתאים בלי בעיה.
יש לי תבשיל קטניות (יצא מוזר אבל טעים) מכל מיני וסוגי קטניות ואין לי שמץ מה אוכלים יחד עם זה?
ירקות? בשרי? איזה??
אפשר להקפיא כזה תבשיל? יצאה כמות גדולה מידי וחבל שיילך לפח - עשוי מעדשים, גריסים, אזוקי ואפונה.
תודה!!
כי התבשיל עצמו הוא חלבון+פחמימות אז כדי להשלים לארוחה מלאה צריך גם ירקות.
המח שלי מיובש....ט'או שעועית ירוקה/צהובה
או קישואים
או פטריות
ת'כלס - איזה ירקות שיש בבית...
החומרים: 6 ירכיים / 8 שוקיים, 2 בצלים חתוכים לחצאי טבעות, 1/2 כוס צימוקים או משמש בדוק וחתוך), שמן לטיגון, תבלינים (פפריקה מתוקה ומלח או גריל עוף), 1-2 כפות דבש/סילאן תמרים. אפשרי גם 1/4 כוס אגוזי מלך.
לקבלת תבשיל בסגנון "הכל בסיר אחד" אפשר להוסיף 1-2 בטטות חתוכות לקוביות.
לטגן 2 בצלים (לאדות ולא לתת להם להתייבש). אפשר לטגן מעט את העוף, אבל לא הכרחי. בשלב זה אפשר לטגן גם רבע כוס אגוזי מלך.
להוסיף תבלינים (פפריקה ומלח, או גריל עוף), 1-2 כפות סילאן או דבש, לכסות את העוף במים, להוסיף בטטה. לבשל כחצי שעה. להוסיף בטטות, פירות יבשים, לבשל עוד כ-45 דקות.
ולהקפיא
עכבר הכפר
דודה שוקושוקולד מגורד. יוצא טעים!
לק"י
להמיס שוקולד עם נגיד חצי מהקצפת, ולהכניס למקפיא לחצי שעה.
להקציף את החצי השני, ולהוסיף את השוקולד המומס ולהקציף שוב.
להקפיא את כל התערובת.
אפשר להכין בסיס מביסקוויטים, בצק פריך, עוגת שוקולד דקה וכו'..
היא מצאה את המתכון באינטרנט... יצא ממש טעים!
בס"ד
של פריגת.
1 ריצ'- מקציפים, ומוסיפים אליו את התרכיז[אפשר 3/4-1/2 מהתרכיז אם לא רוצים מתוק].
פשוט, קל ובעיקר- טעים.
מה מכינים שבני עשרה יהיו תמיד בהישג ידם ואכיל עדיף פרווה
לק"י
פיציות (פיצות קטנות) ולהקפיא- אפשר לעשות אותן מזונות (עם סוכר בכמות גדולה או חלב).
סלט ירקות בקופסא אטומה.
תודה ,רק תגידי לי כמה סוכר או אולי יש לך מתכון ,אשמח
לק"י
החומרים:
1. 1 ק"ג קמח
2. 2 כפות שמרים
3. 1/2 כוס שמן
4. 2 כפות סוכר (המוציא)/ כוס סוכר (מזונות)- לגבי כמות הסוכר ל"מזונות" זה תלוי לפי עידות (אשכנזים/ ספרדים), אז כדאי שתבדקי את זה.
5. 2.5+ כוסות מיים פושרים.
הוראות הכנה:
אני קודם כל מערבבת את הקמח עם השמרים בכף, ואז מוסיפה את שאר החומרים ולשה.
מתפיחים כשעה.
מרדדים- אפשר משטח, ואחרי האפיה לחתוך לפרוסות. אפשר ליצור "פיתות קטנות".
מתפיחים קצת את המשטחים.
מורחים רוטב*, תוספות ולתנור על 200 מעלות!
*רוטב: אפשר קטשופ, רסק עגבניות עם תבלינים וכו'.
- אפשר מאותו בצק להכין פיתות ו"לטגן" על מחבת פסים (נראה לי שאפשר גם על מחבת רגילה)- מורחים קצת שמן, וצולים את הפיתה עם מכסה מעל, והופכים כשהיא משחימה מלמטה.
בכלל אפשר להקפיא הרבה מאכלים מבושלים: אורז, ספגטי מבושל בלי רוטב, רוטב לספגטי, מוצרי סויה למיניהם.
לחמניות ממולאות - סלט טונה (בלי ביצים), גבינה, גבינה מלוחה,... במקפיא.
ממרחים - כדי שימרחו על הלחם משהו בריא. מטבוחה (מכינים לשבת כמות גדולה יותר, מקפיאים ומפשירים ביום ראשון), סלט ת. אדמה (עם שמן זית ותבלינים, לא מיונז!), סלט קטניות חמצמץ (קטניות מקופסא בתוספת ירקות, נשמר לכמה ימים), דג מטוגן, קציצות טונה, פשטידת ת. אדמה, לביבות ת. אדמה.
אשמח לרעיונות להכנת עוף שלם מהיר וטעים
עדיף בתנור
תודה רבה
לפזר תבלינים או למרוח רוטב ברביקיו/רוטב צילי מתוק
לאפות על חום בינוני במשך כשעה וחצי
מידי פעם להרטיב בנוזלים שבתבנית.
ויש איזה מתכון שמאוד ממליצים עליו לעוף שלם, אבל אני מעולם לא ניסיתי
שמים את העוף בתבנית
מסביב מפזרים מלח (עדיף מלח גס) בלי שיגע בעוף עצמו
ואז אופים, אני רק לא זוכרת כמה זמן ואיזה חום בדיוק. אולי תבוא תכף מישהי שמכירה את המתכון ותוכל לכתוב יותר מדויק.
לאפות עוף- ככה, בלי כלום כלום כלום, מלבד מלח מסביבו!
שום נוזלים? שום תבלינים?
ומה הטעם שלו אח"כ? מה הרעיון של הכמויות מלח מסביבו? מה המלח מקנה לעוף?
לגבי עוף שלם עם תבלינים
אבל באשר לעוף עם המלח - אז קודם כל, כאמור, מעולם לא ניסיתי
אבל הרעיון כפי שנראה לי הוא כזה
קודם, לעוף יש טעם טוב מעצמו, הוא טעים גם בלי תוספות טעם אחרות
והמלח, נראה לי אמור לספוג את הנוזלים שיוצאים מהעוף ובכך לגרום לו להיות קריספי במיוחד
העוף עצמו מפריש נוזלים וזה מתערבב קצת עם המלח ונותן טעם טעים.
חוץ מזה לפי הבנתי חוץ ממה שיהודיה כתבה המלח עושה משהו עם האדים בתנור סופג אותם או להפך נותן אדים.
בקיצור כל העוף מקבל טעם מלוח מעט אבל במידה.
זו הדרך כמעט היחידה שאני מכירה של עוף שלם שהחזה עוף יוצא טעים ועסיסי ולא יבש.
באמת פשוט להכנה. אופים מכוסה או לא?
לגבי העוף במלח כמוך גם אני שמעתי עליו הרבה נשמח מאוד אם יהיה מתכון
בינתיים העוף מפשיר לו ומחכה במתח להחלטה הגורלית בבוקר
העוף הבא כבר מחכה לו במקפיא ![]()
תודה ליהודיה
את העוף של שבת עשינו עם תבלינים די סטדנרטים שערבבנו עם מעט שמן זית כדי שיהיה קל למרוח אותו
אפיה שעה וחצי מכוסה + 20 דקות להשחמה
יצא מצוין
פשוט לוקחים תבנית רחבה יחסית.
מפזרים מסביב לשוליים של התבנית מלח גס בשפע. משהו כמו שליש-חצי שקית נגיד.
באמצע שמים את העוף השלם.
אופים בחום נמוך-בינוני (נראה לי 150-160 בערך). משהו כמו שעתיים נראה לי. עד שמשחים יפה.
אפשר להפוך אותו באמצע האפיה.
*התבנית שלי לא הכי רחבה אז כדי שהעוף לא יתמלא ביותר מדי מלח אז מה שעשיתי זה-
שמתי את המלח. על זה שמתי נייר אפיה. גזרתי אותו שלא יהיו לו שוליים יותר מדי בולטים. עשיתי בו כמה חורים עם המזלג.. ועל הנייר הנחתי את העוף.
*אפיתי גם בחום יותר גבוה כשהיה פחות זמן ויצא גם מצויין.
מחממים תנור לחום גבוה מאוד, שופכים על העוף מעט מים ותבלינים, מכניסים את העוף השלם (כשהתנור חם) לתנור. לאחר רבע שעה מורידים את החום ל180 מעלות. לאחר ש45 דק' (בסה"כ ביחד שעה) מכבים את התנור.
העוף ממש טעים וגם החזה עוף עסיסי.
כנראה שאורך הזמן בתנור משתנה לפי סוג התנור..
שלום.
יש לי מתכון שכתוב בו 150גר' מרגרינה.
האמת שלא כ"כ אכפת לי לעשות את זה חלבי ופשוט להחליף בחמאה,
אבל אם בכל זאת אעדיף פרווה,
כמה שמן לשים??
תודה רבה.
וגם- מה אפשר להוסיף שיעשיר את הערך התזונתי והילדים לא ישימו לב??
אולי טחינה\שקדיה
ונראה לי שהייתי מחליפה במשהו כמו רבע כוס או לא שמה בכלל שמן אלא טיפה יותר מים.
לא נראה לי ששמן יתן פה איזה תפקיד משמעותי.
מרגרינה היתה עושה את הכדורים מוצקים יותר אחרי הקרור. בשמן ממילא זה לא כ"כ יקרה.
כשאני מכינה כדורי שוקולד בלי מרגרינה אני מערבבת קקאו, סוכר, קצת שמן, מים, תמצית וניל וכו' ומחממת לקרם חלק.
למרות שקצת שמן כדאי לשים. השמן משפר את המרקם גם אם הוא לא ממצק את הכדורים.
ועוד דברים בריאים שאפשר להכניס בלי שהילדים ישימו לב
חמאת בוטנים טבעית (ושקדיה, חמאת בוטנים וטחינה גולמית יכולים להיות במקום חלק מהמרגרינה)
דבש במקום חלק מהסוכר
שברי אגוזים במקום חלק משברי הבסקוויטים
אפשר מתכון יותר מדויק?
כל פעם אני מערבבת ככה כמויות בערך. לפעמים יוצא מוצלח יותר ולפעמים פחות
אני משתמשת בדר"כ ביחס כמויות של חצי כוס קקאו, חצי סוכר (אוהבים אצלנו טעם מודגש של קקאו)
על זה רבע כוס מים, ומעט שמן. זה המתכון של ציפוי קקאו פשוט לעוגה.
ומוסיפים עוד בכמויות כמה שנראה שמתאים לכמות של הבסקוויטים
על כף של חמאת שומשום אני שמה בדר"כ כף-שתיים דבש, אחרת היא עושה טעם מריר
חמאת בוטנים דווקא לא יצא לי לשים בכדורי שוקולד רגילים, אבל נראה לי שהייתי מוסיפה על השמן, ולא מחליפה.
בכל מקרה מחממים (בסיר או במיקרו) מערבבים. אם יוצא נוזלי מידי מוסיפים עוד סוכר וקקאו, כשמערבבים עם הבסקוויטים, אם רואים שזה יבש מידי מוסיפים ליקר/יין, כמה שצריך עד שאפשר לצור כדורים בידים.
שומרת לפעם הבאה שנצטרך משהו מושחת.. 
אפשר להוסיף מעט תמרים לחים קצוצים שגם יוסיפו לטעם ובכמות גם יפחיתו מהסוכר המלאכותי, או שיבולת שועל (דקה- לבישול מהיר) במקום חלק מהעוגיות .
יש למישהי רעיונות לדברים שכדאי שיהיו בבית מוכנים, שאפשר לקחת ומיד לאכול?
תמיד יש לי בפריזר לחמניות שאני אופה, לצורך זה, אבל די נמאס מהם..
יש הרבה דברים, אם הכוונה שלך לאוכל ממש: שניצל, דג מטוגן, קציצות טונה, לביבות, מרקי קטניות, לביבות תירס, קוגל אטריות (ירושלמי, או חלבי).
אם את מתכוונת לנישנוש, אפשר להקפיא עוגות בחושות, עוגות שמרים, פיציות, עוגה פרוסה, מאפינס.
מהיר מזין וטעים.
יוצאים לבית הספר וגנים, אין לנו זמן לארוחת בוקר ארוכה...בד"כ זאת עוגת גזר מקמח מלא\ גריסיני וגבינה \ פירות וגרנולה. דייסה, במה עוד אפשר לגוון?
~א.ל1. פרי- אפשר להוסיף פירות חתוכים יחד עם תמר או כפית דבש
בתוך מעדן. או להכין שייק- במידה והאופציה רלוונטית עבורך.
2. קורנפלקס- מומלצים דווקא אלו העשוים חיטה מלאה וללא סוכר.
3. חטיף- למשל: חטיף חלבה אישי, חטיף גרנולה.
4. כריך- עם ביצה וירק כלשהו.
ככה הרמב"ם כותב
שיהיה נעים לעין.
וכוס שוקו ליד, בכלל טעים.
ואני חיבת מתכונים לעוגות ועוגיות וכול מני דברים יש לי רק יומים
רעיונות למתכונים התקבלו בשמחה
להכנס לאתרי מתכונים באינטרנט? יתן לך מלא מלא רעיונות לפי דרגת קושי, לפי פרווה, חלבי וכו'... מה רע?
כנסי לניקי ב בד"כ יש שם דברים טובים וזה די נוח.