מתכוני קטניות שילדים אוהביםמלא טוב ואתגר
תודה רבה מראש לכל העונים!!
אצלנו אוהבים מרק עדשים (כתומות)בוקר אור
ולפעמים מכינים בולונז עדשים כתומות עם רוטב אדום ואוכלים עם פסטה או פתיתים
נשמע מעולה! אפשר בבקשה מתכוניםמלא טוב ואתגר
בכיף! די מאולתרת אבל בגדולבוקר אור
בדכ לתבלינים אני מוסיפה מלח פלפל שום סוכר (כי הרסק עגבניות קצת חמוץ בעיניי) ולפעמים פפריקה, אבל אפשר לשחק עם זה
אפשר גם להוסיף פלפלים ועגבניות אן זיתים או תכלס מה שבא לכם..
מעולה, תודה רבה!!מלא טוב ואתגר
מג'דרה - אורז ועדשיםופל לימון
תודה! הם פחות אוהבים 😏מלא טוב ואתגר
אפשר לנסות את הרעיונות הבאים 🌿תנו חיוך (-:
שלום לך,
אפשר לנסות להכין גם:
🌿 אורז מלא אדום עם בצל מטוגן ועדשים-
🌿 אורז צהוב עם קוביות בטטה, בצל , חומוס וצימוקים (אם תרצי לשדרג)
🌿 תבשיל גרגירי חומוס פיקנטי /ארבעס- ניתן לנשנש כסלט קר
🌿 ממרח חומוס ביתי- להכין ביחד מההתחלה (מהשרית הגרגירים) ועד הסוף- אמור להיות חוויתי לילדים וגם טעים !!
🌿 פלאפל עדשים/ חומוס
🌿 בורגול/ קינואה- בתוספת ירקות מוקפצים/ירקות שהילדים אוהבים- יכול להוות תחליף לקוסקוס/פתיתים
בהצלחה 💐💐
איזה יופי! תודה רבה! יש לךמלא טוב ואתגר
תודה גדולה!!

בשמחה 🙂 ראי תשובות בתוך ההודעה..תנו חיוך (-:
🌼 לגבי האורז האדום- יש לבשל אורז כמעט כרגיל- מוסיפים כ-2-3 כפות של רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות ופפריקה בשלב של הטיגון (לפני המים) .
מתבלים בהתאם למה שאוהבים, מערבבים לאיחוד טעמים, מוסיפים מים ומבשלים.
את הירקות כדאי להכין בנפרד ולשלב לאחר הכנת האורז.
🌼 לגבי הקינואה- מכינים קינואה בנפרד עם תיבול עדין ומים. לאחר ההכנה, משלבים ירקות מוקפצים-
קוביות פלפל מטוגנות /בצל- רצועות או קוביות/תירס מוקפץ/פטריות מוקפצות ועוד..
ניתן לשלב עם טריאקי / מעט ג'ינגר מיובש/שום כתוש/ מעט מאת בוטנים טבעית/סילאן- מוזמנת לשלב לפי הרכב הטעמים שאת מתחברת/מה שיש בבית- אמור לצאת פיקנטי-מתקתק
🌼 הבורגול ''מתנהג'' בבישול בדומה לפתיתים, רק שזמן הבישול שלו עשוי להיות ארוך יותר- אפשר לטגן לפני ולתבל, להוסיף בצל ואז לבשל במים.
כמובן שאפשר להכין ניטרלי, ולשלב בהמשך תוספת ירק/חלבון(בשרי או מהצומח) שהוכנו בנפרד - אמור להיות טעים ומזין 🙂
(אפשרות לשדרוג- להכין ביצה מקושקשת בנפרד ולהוסיף כחלבון, יחד עם שאר מרכיבי המנה ובתוספת רוטב/תיבול מתאים.אמור לצאת בסגנון אסיאתי).
בהצלחה 💐💐
וואו איזה יופי! תודה גדולהמלא טוב ואתגר
בבקשה 🙂תנו חיוך (-:
אפשר לגרד ירקות, לטגן קצת ולהוסיף בורגול/ קינואהיעל מהדרום
עם מים ותבלינים ולבשל.
עדשים כתומות - כבסיס לרוטב ברסק עגבניותיראת גאולה
קציצות עדשים ירוקות (תגגלי המבורגר עדשים. מתכון בערך:
מטגנת הרבה בצל, מוסיפה פטריות, מטבלת במלח ופלפל. במקביל מבשלת עדשים בהרבה מים, מסננת. מערבבת יחד, טוחנת בבלנדר מוט כמחצית מהעיסה. יוצרת קציצות על נייר אפיה משומן)
לניקי ב יש כמה מתכונים של מרקי עדשים ממש טעימים. יש לה גם מתכון לתבשילים עם עדשים ירוקות.
חומוס אני מוסיפה לכמה תבשילים. (התחלתי מלהשתמש בחומוס סנפרוסט. בשביל הערך התזונתי משתדלת להכין לנו סנפרוסט ביתי: מדי פעם להשרות הרבה חומוס, לבשל, ולהקפיא) למשל תערובת ירקות קפואים, מאכל מהיר והילדים שלי אוהבים יחד עם אורז, או תבשיל ירקות סוג של מרק לקוסקוס, או אטריות עם ירקות מוקפצים.
מקסים! תודה רבה!!יש לך מתכון לפלאפל שיוצא טוב בתנומלא טוב ואתגר
עשיתי לפי מתכונים מגוגל לפלאפל רגיליראת גאולה
חומוס מושרה טחון במעבד מזון
מוסיפה למעבד בצל גדול, הרבה שום, *הרבה* תבלינים. אם יש ירק עלי זה ממש מוצלח, לי אין אז אני שמה תבלינים יבשים.
אופה קציצות על נייר אפיה משומן.
זה לא יוצא פלאפל, זה יוצא קציצות חומוס בטעם פלאפל 😅
וגם לגבי עדשים כבסיס לרוטב -איך בדיוק?מלא טוב ואתגר
ככה:יראת גאולה
מוסיפה עדשים כתומות, מים רותחים בכמות של כ2 ס"מ מעל העדשים (עוקבים אח"כ אם נגמרים המים מוסיפים עוד קצת), מלח ותיבול (אני אוהבת צילי חריף, פפריקה מתוקה או חריפה, אבקת שום ואורגנו... אפשר רק פפריקה ואפשר לנסות סגנון אחר).
מבשלים עד שהעדשים מוכנות, כ15-20 דק'.
אפשר להגיש מעל כל פחמימה, אנחנו אוכלים עם בורגול.
פעם טחנתי את התבשיל בבלנדר מוט וערבבתי עם פסטה.
תודה ענקית!! ממש עזרת!!מלא טוב ואתגר
אנחנו אוהביםהרמוניה
נראה מעולה, תודה!מלא טוב ואתגר
קודם כל תשאלי אותםרק טוב!
אצלי הילדים מעדיפים את חלק מהקטניות כמעט בלי תיבול: בעיקר הירקות הקפואים- תירס, אפונה וגזר, שעועית ירוקה ואפילו לבנה. רק מבשלת במים (בלי מלח!) וכשמתרכך ממליחה קצת ופלפל שחור טיפה וזהו.
לשעועית ירןקה יש לי תיבול שהם אוהבים: כשזה רך מתגנים דקה או שתיים במחבת עם קצת שום (לא חובה), סילאן, רוטב סויה ורוטב צילי. (אם את צריכה מתכון יותר מדויק תגידי).
עדשים חומות רק מבשלת במים עד שמתרכך ואז מוסיפה מלח ופלפל.
עדשים כתומות- אם מוסיפים למרק הן כמעט ולא נראות ואוכלעם אותן בלי לשים לב.
חומוס- אפשר במרק או במרק של קוסקוס.
בורגול, התפלאתי השבוע אבל הילדים שלי טענו שזה דומה לפתיתים או קוסקוס והם אוהבים.
סכללי ממה שראיתי אצלנו:
דוגמה אישית לפעמים עוזרת.
ילד שלא בררן ואוהב לנסות, להציע לו דברים שדומים לסגנון והטעם שהוא אוכל.
להתחיל מגיל קטן ואז יותר קל להם לקבל את זה כחלק מהתפריט בבית.
וואו, תודה רבה! באמת אבדוקמלא טוב ואתגר
שרשור כלבבי!בימבה אדומה
בורגול זה חיטה שבורה - דגן
גריסים/גריסי פנינה זה שעורה - דגן
קינואה - לא ברור זה בין דגן לקטנית
אפונה ותירס - קטנית עם מעט מאוד חלבון
סויה (אדממה), עדשים בכל הצבעים, שעועית יבשה על כל צבעיה וסוגיה (יש הרבה סוגים) וחומוס - קטנית חלבונית יחסית (יש בה גם פחמימה אבל יחס גבוה לטובת החלבון)
במיה, שעועית ירוקה/צהובה- כמעט כמו ירק (בריאה וטעימה מאוד)
הכל בריא (הבורגול פחות כי זה מעובד ולא טבעי) וכדאי לאכול מהכל בגיוון כמה שיותר אבל גם לדעת מה יותר מקור חלבוני ומה פחות
אני אוסיף גם שבבישול ובאפיה מומלץ להשתמש בשמן זית, השמן בריא, ושומן איכותי מוסיף לשובע😋
ישר כוח!
וואו וואו תודה!מלא טוב ואתגר
שדרוג רציני--- להנביט!אקונהמטטה
לוקח בדיוק דקה.
את יודעת שמחר את מבשלת עדשים?
תבררי בערב, ושימי בקערת מים
בבוקר תשפכי למסננת ותכניסי ככה לארון (חושך)
וזהו!!
קיבלת פי 3 מכל הערכים התזונתיים שלו
ממשפרח-אש
עדשים שחורותאימי12
לא לוותר על הפטריות....זה עיקר הטעם
מכינה קציצותפרח-אשאחרונה
משרה עדשים או מנביטה אותן
(בדרכ גם ירוקות וגם סוג אחר נניח שחורות או מנוקדות)
מגרדת או קוצצת דק ירקות
בצל ,ואיזה ירקות שיש לי בבית (גזר בטטה קישוא סלק סלרי ) שיהיה בערך שליש - חצי מכמות התערובת
טוחנת טיפה את העדשים בבלנדר מוט (שלא יהיה משחה לגמרי אלה גם קצת גושים )
מערבבת מטבלת (מלח שום וטיפה כמון ופפריקה)
עושה קציצות באיזה צורה שרוצה (לפעמים כמו שניצל תירס או קציצות בשר עגולות)
משמנת את הקציצות מבחוץ מניחה על תבנית ובתנור על 180° (הזמן בתנור משתנה לפי גודל הקציצות אבל באופן כללי אני מחכה עד שיכולה להפוך או לגלגל אותן ויציבות ואז עוד 5-10 דקות )
אם אני שמה עדשים נבוטים יותר יש טעם חלבוני יותר וקציתה אברירית יותר ...
אני מכינה כמות ממש גדולה וישר מקפיאה ואז כשרוצה לאכול מכינה רוטב פשוט ושמה את הקציצות(מופרדות) ברוטב מוכן לחימום
התייעצות רביולי קנויאם לשתיים
התלבטתי בין האופציות הבאות: לבשל מראש ולחמם עם הרוטב, לא לבשל אלא לחמם ישר בתוך הרוטב על הפלטה, לחמם את הרוטב בנפרד ולבשל את זה בתוך קערה עם מים רותחים מהמיחם.
או אולי רעיון אחר מומלץ?
אני מתכננת לבשל את הרביולי המצונן מראשופל לימון
לחמם על תבנית הפוכה, את הרוטב לחמם בנפרד ולערבב בהגשה
תודה!אם לשתיים
למה לא להכין הכל מראש ? זה ייצא מושי ?אקונהמטטה
זה מה שאני חוששת.. לא יודעת. אף פעם לא הכנתי מראשאם לשתיים
שימי לב שאין הרבה זמן לחמם בערב חגאמא יקרה לי*אחרונה
לכן אני כבר שנים מבשלת בישול קצר עם מים רותחים מהמיחם ומסננת ובסמוך לזמן ההגשה
כשהרוטב כבר הספיק להתחמם (בנפרד) היטב
שאלה על שוקולדיםנטלינטלי
למה יש שוקולדים שכתוב עליהם 70 או 85 אחוז שוקולד (נניח אגו של כרמית או צ'וקטה), אבל לפחות מבחינתי יש להם טעם זול כזה? למשל לספלנדיד של עלית היה טעם יחסית בסדר (אבל אי אפשר עכשיו לקנות אותם).
כי יש בהם פחות סוכרנירה22
כמו כל דבר... יש איכותיים יותר ופחותמיקי מאוסאחרונה
אם אין לך בעיה עם א. חלב נוכרי יש עוד חברות טובות (לינדט למשל)
מה מבשלים לשבת?בוקר אור
לא מבשלים, ברורבימבה אדומה


אפשר גם?בוקר אור
אני בעד!!יעל מהדרום
אנסה לכתובאבןישראל
ערב שבת:
סלומון בסויה וטריאקי
שעועית ירוקה מוקפצת
לא אוכלים מעבר לזה בערב.
בוקר שבת :
לזניית בשר
כנפיים ( מחפשת גיוון , לא מתוק)
מוקפץ בלי חזה
סעודה שלישית:
סלטים שנשארו
סלט שומר
סלט טונה
חלות
חלות קנויות
עוגת תפוזים גבוהה
עוגיות תמרים/ כדורי שוקולד
סלטים
חציל בטחינה
חציל מטוגן
שום בתנור
סלט גמבה מבושל
סלט תירס גמבה וחמוצים
חסה
ירקות
טוב אזבוקר אור
אז הם מכינים חלק מהאוכל..
ערב
מרק אדום
בשרי שאמא תכין
אפונה
אנטיפסטי
נודלס של אמא
בוקר
חציל בתנור
תבשיל חצילים וקישואים
אנטיפסטי ואפונה הערב
בשרי אימא מכינה
תפוא אפויים אמא מכינה
אורז עם פטריות חומוס
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא
עוגיות חמאת בוטנים מהמקפיא
חלות נקנה
ולסדש אמא תכין פשטידה חלבית
מה זה אורז עם פטריות חומוס?יעל מהדרום
המצאתיבוקר אור
נשמע טעים! תודהיעל מהדרוםאחרונה
מארחת
סמטאות
שניצלים, אורז לבן, עוף ותפוא בתנור.
סלמון הירוקים.
ממרח אבוקדו עם בזיליקום, מטבוחה, כרוב בתנור, שום קונפי, ממרח גרעינים והזיליקום, חציל ובטטה בתנור, גזר מגורד חריף, גזר וסלרי עם תמר, סלט חי.
עוגת:
בראוניז,
בננה ושוקולד,
לימונענע,
עוגיות:
קפה,
גזר ושוקולד צ'יפס,
מה זה עוגת לימונענע?מאוהבת בילדי
זו המצאה
סמטאות
יפה!מאוהבת בילדי
אפשר את המתכון של העוגיות?
זה מתכון של עוגיות באמת
סמטאות
2 כוסות קמח
0.5 א. אפיה
3/4 כוס שמן קוקוס
1 ביצה
0.5 כוס סוכר
3/4 כוס מיץ לימון
גרידת לימון
אם יש נענע, להוסיף.
ללוש הכל יחד כדורין ולתנור..
מתייצב בחוץ
תודה!מאוהבת בילדי
מה זה סלמון הירוקים?dn5754
בשמחה
סמטאות
לערבב עם שמנז, לימון, מלח גס, פלפל שחור,
למרוח בנדיבות על הסלמון.
להכניס לתנור עד שמוכן

האמת שלא מבשלים🤭טארקו
אף גמד לא הביא לנו אוכל, אז נאלצתי לבשל
יעל מהדרום
טחינה
חצילים עם שום ומיץ לימון
סלק מגורד
משייר
סלטים חיים
עוגיות טחינה, חלקן עם שוקולד צ'יפס
עוגת שוקולית
עוגה בחושה תפוזים
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עם עוף וירקות
יום שבת:
קוסקוס
חזה עוף וירקות מוקפצים
חזה עוף עם פירורי לחם במחבת (ניסיתי להמציא, לא נראה מוצלח)
סד"ש:
פשטידת בצל ופטריות
אולי ביצים קשות
בעזרת השם-אקונהמטטה
דגים, תפוא בתנור, אורז + מלא סלטים
בוקר שבת:
קציצות עם זיתים, אורז, עוף עם גזר
ערב חג:
בלינצ'ס, סלט מושקעעע, פשטידה, ואולי פיצות
כמובן עוגות גבינה וכ'
חג בוקר:
עוף עם פירורי לחם, רבע כבש, אורז, וסלט ברוקולי
סלטים:
גזר+ כוסברה
חצילים עם מיונז
מטבוחה
חומוס
אבוקדו
עגבניות שרי...
תודה לה' על השפעע
אמממא....איך יש לך כח לבשל את כל זה?יעל מהדרום
קלטתי שזה שרשור ישן
תעבירי לשרשור החדשיעל מהדרום
אופסי, פספסתי את החדשאקונהמטטה
שאלה על מטבל גבינהבימבה אדומה
איזה גבינה קונים /מכינים כמטבל טעים במנת פתיחה בארוחה?
אשמח לפירוט, הסברים ומתכונים🙈
גבינות קשותופל לימון
קונים פרוס או לא ומגישים כפרוסות או חתוך לקוביות
איזה? מגוון טעמים - גאודה, גרוייר, צ'דר,קצ'קבל
בלבנות אפשר כדורוני מוצרלה, עיגול צפתית, קוביות פטה
אם אוהבים אז רוקפור
לגבי מטבלים - יש גבינת שמנת מתובלת
אפשר להכין מטבל מגבינה 5%
1. עם פפריקה מתוקה, מעט מלח, בצל ירוק קצוץ
2. מערבבים לגבינה כף אבקת מרק בצל, מעט בצל ירוק קצוץ ופלפל אדום קצוץ- מעט
3. שמיר ושום
4 ציזיקי עם יוגורט: שום מלפפונים מגוררים מעט מלח וסחיטה,שמיר(אופצונאלי) כפית שמן זית
תודה!בימבה אדומה
גבינת שמנת? אפשר לקנות כבר מתובלתיעל מהדרום
כן אבל זה נחשב מיוחד?בימבה אדומה
יותר מיוחד מגבינה לבנהיעל מהדרום
אפשר גם את זה וגם גבינות קשות
גבינות קשות אני לא אקנהבימבה אדומה
הבנתי. אפשר לקנות במשקל אם יש אצליכםיעל מהדרום
אני לא מכירה מטבלים חוץ מגבינה לבנה וגבינת שמנת.
גבינת שמנת זה נשמע טוב סך הכל...בימבה אדומה
אני לא מעצבת
אבל נראה לי שכןיעל מהדרום
אולי אפשר לזלף קצת שמן זית למעלה.
אפשר לטבל אותהמאוהבת בילדי
ואפשר לעצב אותה כמו חומוס
אפשר לקנות מוכנה עם תוספותיעל מהדרום
אפשר להכין כדורי גבינת שמנת, עם תבלינים, זה מאוד ייראת גאולהאחרונה
מחפשת מתכון לפשטידת פטריות פרווה ממממש טעימה
מוטיבציה
אני מכינה פשטידת בצל של ניקי ב. ומוסיפה פטריותיעל מהדרום
אני רואה שיש כמה אופציות, הכוונה לזו?מוטיבציה
כן. תורידי חלק מהבצל ושימי פטריותיעל מהדרום
אני מעדיפה להכין קישופל לימון
אני מחפשת פרווה 🤷♀️מוטיבציה
רשום במתכון איך אפשר לעשות את זה פרווהמצטרפת..אחרונה
נשיקות מרנגמאוהבת בילדי
אני רוצה להכין נשיקות מרנג בטעמים... חוץ מנס קפה וומין, איזה עוד טעמים אפשר לעשות?
לא תמציות טעם
וניל, לימוןמשיח נאו בפומ!
וניל עם תמצית וניל?מאוהבת בילדי
ואיך לימון?
אפשרויות*אשתו של בעלי*
גרידת לימון
אבל זה לא מפריע לקצף?מאוהבת בילדי
כמה לשים מהמיץ לימון?
לויודעת בדיוק*אשתו של בעלי*
אבל בכל מקרה צריך לשים את המיץ בהדרגה
או אינסטנט פודינג וניל*אשתו של בעלי*
בסוף עשיתי רק וניל ומוקהמאוהבת בילדי
אבל אשמח לעוד רעיונות לפעם הבאה
תותיםיהודיה מא"י
לבשל על אש קטנה ולערבב מידי פעם עד שמצטמצם בחצי לפחות.
להשתמש בזה במקום סוכר.
נשמע מעניין!מאוהבת בילדי
אבלאנחנו לא אוכלים תותים..
לגרד שוקולד לקצפת לפני האפיה, שוקולית/ קקאויעל מהדרום
נשמע טווווב לגרד שוקולד!מאוהבת בילדיאחרונה
מתי מכינים את כל המאכלים לשבועות? הכלללל בשישי?מוטיבציה
אם את בקטע אפשר להכין חלק בחג עצמו על הפלטה/חגזטארקו
ובחמישי כמובן..
תלוי מה את מחליטה להכין, יש דברים שאפשר להכיןופל לימון
כמה ימים במקרר, או בהקפאה
את כל הקינוחים והמאפים אפשר להכין מראש..שקט ושלווהאחרונה
גם סלטים ללא תיבול אפשר להכין כבר מרביעי
הכנתי חלב מרוכז והוא יצא יותר נוזלי מהקנויחילזון 123
כדאי לבשל שוב/להוסיף קורנפלור וכו? או לעזוב את זה ככה?
לגלידה זה פחות משנה- גם ככה הכל קפואופל לימון
תודה. השאלה אם המרקם עדיין יצא ''גלידתי''חילזון 123
לא יודעת מה עוד יש במתכון שלךופל לימון
אבל חלב מרוכז בעקרון תפקידו לסייע במרקם הפחות קרחי
קיררת לילה?טארקו
אחרי לילה זה נהיה קצת ג'לטיני יותר אבל עדיין נוזלי
בכל מקרה הגלידה יצאה מושלמת
כן קררתי. ובאמת זה השתפר אבל לא נוזלי כמו הקנוי.חילזון 123אחרונה
פעם מזמן הכנתי ויצא יותר סמיך, כנראה מתכון קצת אחר
שאלה, מה יכול סוגשל להחליף כרישה?בימבה אדומה
אני קטנת אמונה שאמצא בסופר כרישה של חסלט (וכך אנחנו נוהגים), אז מה חוץ מבצל רגיל יכול להחליף? בצלצלי שאלוט אולי?
תלוי לאיזה צורך...אם לשתיים
אולי כן יכול לפתור לך את הבעיה.
מה זה כרישה? זה כרתי?יעל מהדרום
נדמה לי שגם את של חסלט וגם את הרגיל מנקים כמעט אותו הדבר.
לראש השנה קניתי רגיל וניקיתי לפי כושרות.
עכשיו קלטתי שהתכוונת שאתם נוהגים לקנות חסלטיעל מהדרום
חשבתי שנוהגים לאכול כרישה בשבועות

חחחחחבימבה אדומה
גם אני קונה חסלט. בכרישה אני חושבת שאין הרבהיעל מהדרוםאחרונה
הבדל.
אבל אם אפשר להחליף ולעבוד פחות- אז הייתי מחליפה.
שילוב של בצל סגול, רגיל ואפילו ירוק. תלוי בצורךאמא יקרה לי*
רעיונות למאכלים בריאים שניתן להכין לחברה טובה מאודמתחדשת11
ארוחת ערב? בוקר? צהריים? חלבי? בשרי?השם בשימוש כבר
ממ לא משנה למתי, ליום רגילמתחדשת11
*לחם טחינההשם בשימוש כבר
*סלטים מגוונים ועשירים יש מלאאא סוגים
*אנטיפסטי ירקות
*עוגת גזר
*פנקייק בננה/שיבולת דועל
*סלט בורגול ובטטה
*מרק עדשים
תבשיל/סלט קינואה
אני בכיוון?
לגמרי בכיון!מתחדשת11
זו עם הקצפה, את רוצה בלי?השם בשימוש כבר
תוכלי לשלוח לי? אני מגיעה לדף ריקמתחדשת11
בבקשה:השם בשימוש כבר
נראה מעולה ממששש אנסה💜💜💜מתחדשת11
בהצלחה ❤️השם בשימוש כבר
זו בליהשם בשימוש כבר
לבחוש כמה שפחות מרגע הוספת הקמח ואבקת האפייה. כמה שפחות. ולתת לבלילה לנוח איזה 7 10 דקות לפני ההכנסה לתנור החם. זה הסוד לעוגה אוורירית. בהצלחה רבה!!
באותו ענין
מתכון לעוגיות גזר טעימות ממש!!סמטאות
2 כוסות שיבולת שועל
1 א.א
1 כפית מלח
1.5 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר לערבב עם חמוציות,צימוקים,אגוזים מכל הסוגים)
2 כוסות גזר מגורד דק
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
מעט קינמון, מעט ג'ינג'ר יבש (לא חובה!)
להקציף שמן וסוכר,
להוסיף מלח וגזר ולהקציף.
להוסיף את שאר המצרכים ולערבב בכף עץ עד להטמעת הקמח,לא יותר מידי.
בידיים רטובות ליצור כדורים לא גדולים, להניח במרווחים,
(זה גודל קצת)
180° 12-15 דקות,
זה מתקשה בחוץ!
חייב קירור אחרי אפיה
יעבוד גם עם קמח רגיל?בוקר אור
מניחה שכן, שימי לב אולי צריך פחות נוסלסמטאות
נשמע מעולהמתחדשת11
החלק הכי קטןסמטאות
עשית לי חשק להכל!!!!!!!אם_שמחה_הללויה
🙂💞השם בשימוש כבראחרונה
קינואהבוקר אור
מאד אוהבים אצלנוEBM
יש דרך להסמיך ריבת חלב קנויה?מאוהבת בילדי
קניתי ריבת חלב והיא ממש דלילה... נשפכת לי מהאלפחורס...
יש דרך להסמיך אותה?
לקרר אותה? 🤔בימבה אדומה
נמצאת במקרר...מאוהבת בילדיאחרונה
יש סוגים דלילים ויש סמיכים..משיח נאו בפומ!
בדרל כלל קונה את של החברה הזו והיא טובה...מאוהבת בילדי
הייתי מנסה לבשל אותה קצת.רק טוב=)
^^אולי גם להוסיף טיפה קורנפלורחילזון 123
רעיון. אנסה. תודהמאוהבת בילדי
רעיון לסעודה רביעית משפחתי לכבוד יום ירושליםבאר מרים
הסעודה תתחיל מאוחר עם ילדים עייפים.
התפילה מתחילה עוד לפני שמוציאים שבת אז צריך משהו שממש אפשר לחמם או לאפות זריז.
לכן עדיף משהו מוכן מראש שרק מצריך חימום, או משהו שמצריך הכנה זריזה ממש.
עדיף משהו שמתאים לאכילה עם לחם לסעודה רביעית.
חלבי או פרווה.
לא דגים (אוכלים דג בסעודה שלישית)
רעיונות יתקבלו בברכה
פיצה?בוקר אור
פשטידה(תקראי לה פשטידת חומות ירושלים,בשביל הספורט)השם בשימוש כבר

*פוקאצ'ה
*פיתות זעתר/שום/בצל עם מטבלים זריזים (גבינות/רוטב אלף האיים או שום בהכנה ביתית-יש לי מתכונים של 3 דקות הכנה וטעימים מאוד, אם תרצי בכיף) או לאבנה או סלט ירקות זריז או גם וגם
*בורקס מבצק ספידי ממולא בטונה, זיתים שחורים ורסק עגבניות, או לחלופין מילוי חלבי כלשהו לספידי
*בורקס מבצק עלים קנוי ממולא בגבינת כנען וזיתים. ממש טעימה הגבינה הזו כמילוי לבורקס!
הכל את יכולה להכין מראש ורק לחמם. יוצא טעים כמו טרי
הייתי מכינה בסיס לפיצה, אופה חצי מהזמןופל לימון
ואז במוצ"ש יש פיצה תוך 20 דקות
הייתי עושהאבןישראלאחרונה
אז מוסיפה 2 סלטים חיים גדולים ומפנקים
סלט טונה עם מיונז
אולי אנטיפסטי
פשטידת בצל/ פטריות
יש לכם המלצות לאופה לחם?הריון ולידה_פצ
יש הבדלים בגודל הלחם / הבצק בין הדגמים השוניםיראת גאולה
לנו יש מורפי ריצ'ארד הגדול יותר, כזה:
אופה לחם דיגיטלי מורפי ריצ'ארדס Morphy Richards - דגם 48296
יש לו גם מעלה מבחינת הצורה, שזה יוצא יותר בצורת 'כיכר' לחם ולא ריבוע גדול. ככה גם קל יותר לפרוס, וגם יותר דומה ללחם הרגיל.
ואיזה גודל לחם מומלץ ל4 נפשות?הריון ולידה_פצ
בדגם שלנו אפשר להפעיל בכמה גדלים:יראת גאולה
בימי שישי אנחנו מכינים בזה בצק לחלות, ומכינים לפחות פעמיים בכמות של 1250.
אבל סתם ככה בימי חול, כיכר של 1250 זה ממש גדול, לא יודעת לדייק, אבל אולי מספיק ל6 אנשים בערך 🤔
יש גם מעלה בכיכר הקטנה - קל יותר לפרוס אותה.
(אצלנו הלחם הביתי משמש כמעט רק למבוגרים, כי קשה להכין ממנו סנדוויצ'ים, הוא מתפורר ופורסים פרוסות עבות...)
תפרסו אותו אחרי שמתקררנירה22
תלוי כמה פעמים ביום אוכלים לחםנירה22
אנחנו תמיד עושים את הגודל המקסימלי ומקפיאים מה שנשאר. מידי פעם כשיש עודפים-לא מכינים.
או לחילופין כשעייפים בערב מסתמכים על השאריות במקפיא.
ספרתי לך עכשיונירה22
תודה!!הריון ולידה_פצ
גם לנו יש את הסוג הזה, כבר פעם שניהנירה22
רק לקחת בחשבון שזה מכשיר שמתקלקל כל שנה שנתיים.
יש חנות של מורפי ריצ'רדס בירושלים. הם מוכרים במחירים זולים יחסית לחנויות האחרות.
גם מוכרים חלקי חילוף (נניח אפשר לקנות רק תבנית)
אופה לחם של סאוטריהודיה מא"י
עולה באזור ה300-400 ש"ח באינטרנט
לנו יש כבר הרבה זמן ומאוד מרוצים
סליחה על הניצלושבוריס
מה היתרונות של זה?
הרבה יותר נוח ומותאםאם לשתיים
מניחה שזה עניין של התבנית ומשך האפיה אבל אין צורך לעבוד קשה בשביל זה... הוא עושה הכל.
שמים חומרים 5 דקות והולכים לישוןנירה22
אנחנו משתמשים בזה כמיקסר לבצקיםרק טוב!
הוא לש במידה הנכונה, דואג להתפחה גם בימים קרים, ואין מלא כלים גדולים לשטוף. והוא גם עולה הרבה פחות ממיקסר גדול.
והלחם יוצא טעים?עלה למעלה
אנחנו לא מכינים בו לחם. רק בצקרק טוב!אחרונה
וגם בצקים לפיצה, עוגות שמרים, עוגיות שצריך ללוש את הבצק וכו. יוצא מעולה הכל.
עכשיו בלג בעומר הכנו למדורה של ילדים בצק באופה לחם (מקמח מלא), היו עוד בצקים שם. אבל רק שלנו נגמר כולו. אמרו שהוא היה הכי נוח לעבוד איתו ונראה טוב.
אנחנו עם מורפי רצרדס הרגיל כבר שנים רבות. המכשיר האימי12
אז בטעות קניתי שמנת להקצפה במקום שמנת מתוקה להקצפההריון ולידה_פצ
ה38 אחוז, כן?-השם בשימוש כבר
ואת יכולה להשתמש בזה למוקרם ופשטידות וכולי-בדיוק כמו שמנת לבישול (אני עושה את זה קבוע, זה לא מתוק אז מתאים כבסיס לכל דבר הדורש שמנת לבישול. ושוב, אם את רוצה להשתמש בזה כקצפת לעוגה וכאלה, תוסיפי סוכר ופודינג.)
זה אותו דברופל לימון
תוסיפי 2 שקיות סוכר וניל
מה אפשר להכין מזה? בדיוק את מה שתכננת להכין
תודה!!הריון ולידה_פצאחרונה
🌼 שרשור ניצול חומרי גלם מפסח 🌼תנו חיוך (-:
שלום לכולם,
יש לכם רעיונות מיוחדים לשימוש בחומרי גלם מפסח-
קמח תפו''א, קמח שקדים, אגוזים טחונים, מצות ?
מוזמנים לשתף עם שאר גולשי הפורום !!
חודש טוב ושנשמע בשורות טובות ומשמחות 💐💐
רעיונות-*אשתו של בעלי*
לטגן או לאפות.
אגוזים/שקדים/קוקוס-לערבב יחד ולהוסיף שוקולד מומס בשמנת מתוקה.
ליצור כדורי שוקולד.
עוזרת קצת..באר מרים
קמח תפו"א - להשתמש כמו קורנפלור
קמח שקדים, אגוזים טחונים - להשתמש באפיה..
אריזה סגורה של קמח תפו"אופל לימון
נשמרת אצלי עם כלי פסח לשנה הבאה
אגוזים טחונים וקמח שקדים לשמור במקפיא למלא זמן.
קמח שקדים מוסיף, לפריכות של בצק פריך אז אפשר להחליף מעט מהקמח הרגיל בקמח שקדים.
משארית המצות אכין מצה בריי בפסח שני
ביחס לקמחים אפשר להכין את הקינוחים לפסח שהיו פהארץ השוקולד
קמח שקדים זה בעצם שקדים טחוניםנירה22
קמח תפוחי אדמה משדרג פשטידותאימי12אחרונה
מה עושים עם סיר רוסטר?עלמא22
אופים בתנור עוף שלם ואורז או גוש בקר עם ירקותחילזון 123
סיר נפלא!אמא יקרה לי*
מקצר תהליכים ושומר על עסיסיות העוף.
בגדול, מתחילה את בישול העוף על הגז וכשמתרכך מעבירה לצליה בגריל בתנור.
יוצא מושלם
רוסטביף...ופל לימון
אז בעצם כל מתכון של עוף או בשר בתנור?עלמא22
נדמה לי שזה בעצם סיר עמוק שאפשר לטגן בו על הגזחילזון 123
אז זה חוסך העברת כלים
Rooster זה תרנגולנשוי ושחוק
בהנחה שכולם קוראים למוצרים דומים רוסטר- המון דבריםמיקי מאוס
אם כן אז הרבה יותר שימושי
כל סוגי העוף והבשר, עם רוב סוגי התוספות
אפשר לטגן בהתחלה על הגז מה שצריך טיגון ואז להעביר לתנור לאפיה ארוכה.
לדוג'
מטגנת חלקי עוף עם תבלינים, מוסיפה בצל לטיגון, ואז מוסיפה ירקות ועוד תיבול ומעבירה לתנור עם מכסה
טיגון של חלקי בשר לבישול ארוך עם בצל ותבלינים כנ"ל, מוסיפה מים ולתנור מכוסה בחום בינוני כמה שעות טובות, אפשר להוסיף ירקות לשעה האחרונה
אפשר לטגן עוף וקוביות גזר, ואז להוסיף אורז ומים כמו לבישול אורז, מכוסה בתנור, ויוצא אורז עם עוף מושלם
בכל המתכונים אפשר לוותר על הטיגון וישר להכניס לתנור בחום גבוה ואז להוריד קצת את החום




