יש למישהו מתכון תפו"א בתנור עם שמן מלח פלפל אורגנובינייש פתוח
תנסה את זה עם תפוא ותדע לפעם הבאה אם זה טעים
פה לקצת
אותם כמויות תוספות ואותו זמן בתנור עם אותם מעלות?בינייש פתוח
אלא אם כן יש דרך לבדוק האם זה מוכן (כמו הסכין שנועצים בעוגה ובודקים אם הוא יבש)
אני מכינה בטטות ותפוא ביחד בתנור...פה לקצת
וכמובן שאתה יכול לבדוק עם מזלג אם זה מוכן ומספיק רך
דוקא נראה לי שבטטה מתבשלת מהר יותריעל מהדרום
בכל מקרה, תפו"א אני מעדיפה לחתוך ולבשל במים בערך חצי בישול, עד שאפשר לנעוץ בהם מזלג, אבל הם עדיין קשים. ורק אז לאפות.
פחות זמן אפיה, ויוצא גם טעים.
וכמובן שאפשר לתבל גם בפחות תבליניםיעל מהדרום
אני שמה מלח, פפריקה, כורכום ושמן זית.
לא הרבה מכל דבר.
זהו, גם לדעתי תפוחי אדמה לוקחים יותר זמן מבטטותארץ השוקולד
נכון אבל אפשר לשים ביחד וזה עדיין יוצא אחלה,לטעמנופה לקצת
מסכים
ארץ השוקולד
^^^ארץ השוקולד
אין לזה מתכון מדוייק. שמים תבלינים לפי הטעםבתאל1
ותפוא זה יותר זמן בתנור...בתאל1אחרונה
מתכון לפסטה אדומה של פעם בחמש דקות!hareli
היי, הבת זוג שלי מראה לכם איך להכין פסטה בחמש דקות,
מוזמנים לצפות!
רעיונות לארוחת ערב מפנקת? משהו שלא מכיל בצק (עלחופר
שלל צורותיו) לא משנה אם בשרי או חלבי.
בלינצס נחשב בצק?חתולה ג'ינג'ית
מרק בצל
הום פרייז
סלט מושקע
תודה על הרעיונות, מחפש עוד רעיונותחופר
הם פחות רלוונטיים בשבילנו.
שקשוקה ירוקהברוקולי
שקשוקה זה מאכל שבשיגרה אצלנוחופר
סלט מושקעEBM
דגן מבושל/קטנית מבושלת
ירקות חיים חתוכים קטן
ירק אפוי כמו בטטה /קישואים/ ברוקולי/ פלפל
גבינה מלוחה מפוררת
אגוזים/זרעים/ חמוציות
ורוטב טעים
אנחנו פחות בעיניין של דברים כאלה. תודה רבה!חופר
תפוחי אדמה או אורז לגווניהם..באר מרים
או עם בשרי כלשהו
זה בגזרת הבשרי או הפרווה.
לחלבי אפשר תפוחי אדמה מוקרמים
או כל מוקרם של ירקות..
או מאכלים עם בסיס ביצים
סלט קינואה עדשיםבימבה אדומה
סלמון עם שעועית ירוקה בתנור וסלט חסה עם אגוזים
חביתת ירק מושקעת וסלט
סטייק טוב עם ציפס וסלט?אקונהמטטה
תודה, אנחנו לא מחזיקים סטייקים בביתחופר
אני חושב להתמקד בגד מושט, למישהו יש מתכון מומלץ?חופר
עדיין רלוונטי, יש למישהו מתכון?חופר
אני עושה עם מושט כל מתכון או המצאה שבא לייעל מהדרוםאחרונה
מה שכתבת גם אמור לצאת טוב.
מכונת פסטה ואבן שמוטכבשה=)
מתחשק לי לקנות את שתיהן...
סדר גודל של מחירים? המלצות?
תודה!
מכונת פסטה דווקא אחת שגם חותכת ולא רק מרדדת.
לגבי מכונת פסטה ואבן שמוט 🍝 🟡תנו חיוך (-:
שלום לך@כבשה=)
בתחום מכונות פסטה יש כמה אפשרויות-
יש מכשירים שמרדדים וחותכים סוג בסיסי של פסטה (נע בין חברות לא כ''כ מוכרות לחברה מוכרת וידועה בתחום בשם מרקטו)
יש דגמים של מכשירים שמכיילים מספר חותכנים, בתוכם גם רביולי .
בנוסף, אם ברשותך מכשיר מיקסר של קיצנאיד-
תוכלי לרכוש תוסף יחודי המתחבר לראש המכשיר, המשמש כמכשיר פסטה..
לגבי אבן שמוט-
יש משטח אבן עגול עם ידיות הטוב להגשה ולשליפה נוחה מהתנור.
במקביל, יש משטח אבן מלבני בעל שטח רחב יותר , בו ניתן לאפות על שטח גדול יותר אך לא ניתן לשלוף בקלות מהתנור.
בהצלחה 💐
באמת רציתי להוסיף שיש לי מיקסר קנוודכבשה=)
יש גם מכונה שמתחברת לקנווד, כן? זה יותר זול? היא גם מרדדת וגם חותכת?
מבדיקה בגוגל, עלות התוסף מעט גבוהה - ר קישור לדוג'תנו חיוך (-:
זה של קיצ'נאיידEBM
אביזרים למיקסר ובלנדרים אביזר לרידוד פסטה Kenwood - זאפ השוואת מחירים
צודקת..טעות שלי.ישר כוח על תשומת הלב לפרטים הקטניםתנו חיוך (-:אחרונה
ממליץ על ידני. גם שליטה וגם חוויתי יותרנחשון מהרחברון
וגם זול יותר
מעניין אותי גם לשמוע על מכונת פסטהרחללי
אנסה להסביר כמה שאני מביןנחשון מהרחברון
לי יש מכונה מאד פשוטה.
מי שלא הולך להכין המון לא באמת צריך להשקיע. זה פשוט 'יגמר' לו יותר מהר.
הבססיס של הבסיס מגיע עם הרחבה של 2 חותכנים. אטריות דקות ואטריות רחבות (פטוצ'יני וספגטי)
את רוב הצורות האחרות מכינים ביד מיריעות הפסטה.
יש חותכנים גם לפפרדלה ולינגוויני (רוחב שונה) ויש תוסף שמכין רביולי.
האם זה יותר טעים? לי כן. למי שאנין טעם יש הבדל למי שלא זה לא מורגש במיוחד בפסטה רגילה.
מה כן? ללזניה הרבה יותר טוב ונוח פסטה טריה. (מונע שכבה כפולה וקל לסדר) להכין רביולי וטורטליני זה ליגה. פי 10 מהקנויים בשקית. להכין קנלוני לבד בבית יותר טעים (עבודה כפולה) ובעיקר זו חוויה מאד מספקת.
לגבי ניקוי לצערי אני לא מכיר מכונת פסטה שאפשר לנקות. יש גלגלי שיניים וקפיצים... אם תשטפי זה מחליד. מנקים עם מברשת ולא שוטפים. אם תשטפי הקמח בפנים יהפך לבצק ויהרוס את המכונה
האחסון כל עוד אין מלא תוספים הוא לא נורא
נ.ב יש סוג נפרד של מכונה שמכינה את כל הפסטות שקונים בשקית - קונכיות צדפים פנה וכו אבל לא נראה לי שעליה את מדברת. זה יותר תעשייתי.
תודה רבה! אחשוב על זהרחללי
תודה נחשון על ההסברים!כבשה=)
יכול לפרט על מחירים של הדברים שציינת?
אני קניתי באיזור ה150 שח מכונה סבירה במבצענחשון מהרחברון
מכונה שאפשר לחבר לה תוסף של רביולי עולה קצת יותר. וגם התוסף... יגיע ל300-400 שקל מכונה יותר טובה עם תוסף לרביולי. אני אוהב את ההתעסקות ביד אז לא קניתי זה מגיע עם החותך הבסיסי ל2 סוגי האטריות שאמרתי
סתם בשלוף מהאינטרנטנחשון מהרחברון
אסור אסור לשטוף!!מקום בעולם
תודה על החיזוק חחחנחשון מהרחברון
אני פירקתי טבלתי הרכבתי...נחשון מהרחברון
בכל מקרה תדברי עם אשתינחשון מהרחברון
תבואו לביקור תרגישו את המכונה תתנסו... גם ככה אתם כל הזמן מנסות לקבוע להפגש וזה אף פעם לא יוצא....
אם שוק רמלה (בירושלים, נתניה, רמלה לוד) קרוב אלייךמקום בעולם
איפה בירושלים?נחשון מהרחברון
במלחה, ימי שניטל..
ננסה פעםנחשון מהרחברון
תפריט שבת מושקע, ומהיר מאד...חתולה ג'ינג'ית
בבקשה תבריקו.
יש לי אורחים חשובים לשבת
ואני עובדת מחר עד הצהריים
והיום בערב אמממ עוסקת בעניינינ"ו
אז איך מקימים שבת מהרגע להרגע, שגם תיראה מושקעת וגם תתבשל בצ'יק צאק?
פרודוקטים מושקעים יותרברוקולי
נניח בשר ולא עוף
סלמון ולא מושט
👍🏻חתולה ג'ינג'ית
(שכחתי גם לציין שאני מוגבלת תקציב... מסיבות כלכליות. או בלע"ז: דלפונית נכון עכשיו)
דלפונית חחחח אהבתי ת'דוגריות
פרצוף כרית
לנפח דברים זולים עם קצת ירקותנחשון מהרחברון
גם משדרג את הנראות וגם זול
מוקפץ על חזה עוף יותר זול משניצלים יותר יוקרתי ויותר משביע
אורז עם בצל מטוגן
אורז צהוב (ננטו להוסיף כפית כורכום וזה משדרג ויוקרתי יותר)
הרבה פעמים הצורת הגשה משפיעה מאד
אבל בכללי תעדיפי שגר ושכח לתנור (עוף נגיד מוסיפים חבילת ערמונים כף סוכר וחצי כפית קינמון.. זה משדרג ממש. עוד 2 בצלים חתוכים לרצועות וטיפה יין וסויה יעלה גג עוד 10 שקל)
לקחת את אותו סלט ולפרק אותו - סלט חסה עם בצל סוכר לימון. סלט עגבניות עם טיפה שום מגורד ושמנז ולימון (וטיפה סחוג אם אוהבים) סלט מלפפונים פרוסים דק ע ם בצל פרוס דק לימון מיפ מלח וקצת סוכר והנה סלט רגיל הפך ל3 סלטים 'מיוחדים'
לבשל דברים מגוונים חיטה, עולה טיפה יותר מאורז ושווה ממש. אורז בר/פרא/מיקס. זה עוד 3-4 שקל לא הרבה עבודה ונראה יוקרתי
תודה!! רעיונות מעולים!חתולה ג'ינג'ית
תציצי פה אולי יבואו רעיונותופל לימון
אוכל בתנור חוסך המון זמןמאוהבת בילדי
אז עוף עם ירקות בתנור
דג ברוטב אדום
אורז (אפשר עם גזר או משו- אבל לוקח יותר זמן)
חמין
את מכינה חמין בתנור??חתולה ג'ינג'ית
לא לאמאוהבת בילדי
כתבתי רק כי זה גם סוג של שגר ושכח- שמים הכל בסיר, מרתיחים, מורידים את הגז ושוכחים על האש לכמה שעות...
הכוונה שזה בלי הרבה התעסקות
לערב הייתי מכינה מרק שגר ושכחמקום בעולם
עוף עם אורז ותפוח אדמה בסיר זה גם דקה התעסקות אבל יוצא יאמי ומפוצץ
הכי פשוט ומהיר..תפוחית 1
מרק עוף עם ירקות ואטריות (או קוסקוס)
בגדול זה משביע. ודי מהיר .
לבוקר אם זורם אז חמין
זה הכי מהיר שעלה לי
אוף אני מתחרטת על כל האירוח הזה. אני לא באמת שפויהחתולה ג'ינג'ית
שלקחתי את זה על עצמי ככה. אפס בהתארגנות....
אפס בשיקול דעת.
בינתיים הכנתי בטטות בתנור
עוגת שוקולד
טחינה
ממרח זיתים
רוטב לסלט חסה.
הספק דלוח מאד יחסית לכל התפריט.
ואני חייבת לעוף לישון
מה יהיה יהיה.
גם זו לטובה.
אז מהר להוריד רף למחר. .תפוחית 1
בהצלחה!.
מביאים. אבל זה לא מספיק...חתולה ג'ינג'ית
בהנחה שאת לא מארחת את מלכת אנגליהיעל מהדרום
מניחה שהם יתמודדו גם עם אוכל פחות "וואו".
העיקר שיהיה טעים ובשפע, לא חייבים כמה סוגים בכל מנה.
ואפשר לעשות דברים דומים עם תיבול שונה, נניח תפו"א ועוף בתנור ובכל תבנית תיבול אחר.
אורז עם ירקות.
עוגה בחושה עם תוספות
סלטים חיים שאפשר לחתוך גם בשבת.
שיהיה בהצלחה ובנחת!
מרק מנה ראשונהבימבה אדומהאחרונה
מנה עיקרית תוספת אורז כלשהי, אנטיפסטי ועטף/קציצות
בעיניי זה מספיק
קינוח אפשר אבטיח, פשוט חותכים במקום
והדרך הטובה ביותר לחמם פיצה על הפלטה היא........אקונהמטטה
בתבניתמאוהבת בילדי
חממתי בכמה אופציות ותמיד התחתית נהייתה קשה כאבןאקונהמטטה
ניסית על הגבהה?מאוהבת בילדי
אין דרךנחשון מהרחברון
פיצה רק טרי
בשמש!!!באר מרים
רק להיזהר שהחימום יהיה מהשמש עצמה ולא ממשהו אחר שהתחמם מהשמש כי זה נקרא "תולדות החמה" ואסור בשבת..
נכון @נחשון מהרחברון?
שאלתי את בעליYNZS
מכיון שפיצה היא אפויה ובדבר יבש- אין אפיה אחר אפיה, כך שגם אם ישימו אותה ע"ג דבר שהתחמם בשמש, אין שום בעיה מכיון שזה לא נקרא שאתה מבשל.
בשונה מלשים את הפיצה ישירות על הפלטה שאז למרבית הפוסקים יש חשש שזה נראה כבישול בשונה מתולדות חמה שחשש זה לא קיים בו מכיון שזאת לא צורת הבישול הרגילה.
כמעט. רק בבישול. לא בחימוםנחשון מהרחברון
יעני מותר
איזה כיף לשמוע!באר מרים
ועל הדרך..
זאת השיטה הכי מומלצת לחימום כל סוגי המאפים בשבת!
בורקסים, חלות, פיצות, פוקצ'ות, לחמניות וכל שאר המאפים.
יוצא ממש ממש כמו טרי!
טוב לדעת!YNZS
וואי אלופה!! איזה רעיון!!אקונהמטטהאחרונה
למישהו יש מתכון טעים ללזניה?binbin
וגם - נשארו לי הרבה מהגבינות האלה מה אני עושה איתם?
גם אצלי לא מתים על עודף גבינ"צ ולכן אני משתדלתופל לימון
להפחית
לזניה ברוטב עגבניות ופטריות -בסיר אחד
וטעים כל כך
250 גר' פטריות פרוסות לאדות בסיר עד שכל הנוזלים מתאדים
1 בצל קצוץ ו-6-8 שיני שום כתושות להוסיף לסיר
לאדות כ- 10 דקות
800 גר' עגבניות מרוסקות (=קופסת שימורים)
1 רסק עגבניות קטן
להוסיף ולבשל כ- 20 דקות
לתבל במלח,פלפל שחור,כפית סוכר ובזיליקום מיובש
להוסיף 1 שמנת לבישול, להרתיח
לקרר את הרוטב
לסדר בתבנית חסינת אש שכבות של פסטה ללזניה ורוטב
לבזוק גבינ"צ מגוררת מעל (מוותרת על הגבינ"צ בין השכבות)
לאפות בחום 170 מעלות חצי שעה.
נשמע מעולה תודהbinbin
בקשר לגבינות את יכולה לחתוך/לגרד ולהקפיא לעתידחילזון 123
וגבינ''צ רק מלמעלה.
לדעתי זה מוצלח
אני אחתוך ואקפיא את הפרמזן והמוצרלה,הגבנצ מתחסלת😉binbin
פרמזן זה לא טעים הרבהבתאל1אחרונה
שאלהגנניתמשלימה
בנוסף אשמח למתכון לפאי שוקולד פרווה קל ומהיר.
תודה
היי איך מכינים עוגת שמרים שוקולד פרווה טעימה??סופלה שוקולד
ושלא תצא כמו איזה לחמניה עם פס שוקולד דק ולא מורגש?
איך תמיד במאפיות יש מלללא מילוי??
אשמח אם למישהו יש מתכון טוב לבצק ולמילוי פרווה עסיסי ושיהיה מלא ושיורגש.. ( בלי מרגרינה)..
ואשמח גם לטיפים
תודה רבה
בבקשהבימבה אדומה
אני עושה עם קמח כוסמין מלא ושמן זית/קוקוס, ובמקום סוכר סילאן. אפשר מייפל גם..
למילוי:
להכין ממרח מקקאו טבעי, סילאן/מייפל ושמן קוקוס
ממליצה גם על המתכון הזהרק טוב!
כיוון שהבצק מכיל שמרים ופשוט תופח... ושכבה דקה הופכת לעבה... צריך לרדק ממש דק!
עוד טיפ- אחרי הרידוד, למרוח שוקולד, ןאז לקפל את הבצק לחצי, ולרדד שוב למלבן. ככה השוקןלד נטמע בין השכבות (ואפשר אחרי הרידוד השני למרוח שוב שוקולד).
גרסת קראנץ- שיוצאת עם הרבה שוקולד:
מגלגים את הבצק לנקניק ארוך (כמובן אחרי ששמנו שוקולד). ואז חוצים עם סכין את הנקניק לאורך. מסובבים רבע סיבוב כל 'נחש' כך שהשוקולד יפנה כלפי מעלה. ואז מסובבים כמו בורג את הנחשים אחד בשני- צמה של 2..
(לרוב אחרי זה מה שקורה, חוץ מהלכלוך מסביב
זה שהעוגת יוצאת לי ארוכה מידי אז אני מוסבבת אותה כמו שבלול גדול או חותכת אותה באמצע האורך ל2 עוגות פס. לגבי השוקולד עצמו- נסיתי 2 אופציות שיצאו טובות: ממרח שוקולד פרה (שוקולד פסק זמן שאנחנו מאוד אוהבים כממרח לא הוכיח את עצמו בעוגה).
או תערובת של קקאו, סוכר (פי 2 מהקקאו), סוכר וניל ושמן- השמן כדי שיגבש את הכל ביחד. אפשר להוסיף לזה גם פודינג. אין כמויות. שופיכם, טועמים ובושקים שמספיק מתוק.
בהצלחה!!
תודה רבה לכולם על הטיפים והמתכונים, מקווה שייצאסופלה שוקולד
לי טוב וטעים בפעם הבאה בעז"ה!
כדי שהעוגה תצא עם הרבה מילויופל לימון
ומעט שטחים לבנים רק של בצק, יש לבצע קיפולים, בקישור הבא מדגימים איך
לרדד דק מאוד מאוד..רק טוב=)
ולעשות קיפולים כמו כתבו פה..
אחרי האפיה להרטיב בסירופ מים וסוכר 1:1
מתכון למילויבאר מרים
4 כוסות סוכר
1 כוס קקאו
1 כוס אינסטנט פודינג וניל
1 כוס שמן
1 כף קינמון
לערבב הכל לעיסה ולמרוח
המתכון של חסי סגל מעולה ממשעלה למעלהאחרונה
איזה כיף שהתנור הפרווה שלי הפך לחלבי..באר מרים
ובעלי האחראי לפנצ'ר אז אני אפילו לא יכולה ממש לכעוס..
ובקיצור:
לשבת נאכל את החלות שנשארו מההקפאה מהחג בתוספת פיתות.
אכין עוגה חלבית בלבד..
ודג בסיר ולא בתנור.
נשרוד..
ועל הדרך שאלה הלכתית:
בעלי חימם בורקסים חלביים על נייר אפיה מעל תבנית.
היו בתנור במקביל גם רשת ושתי תבניות נוספות ריקות.
אני מניחה שאת התבניות הנוספות והרשת אני צריכה להכשיר כמו שמכשירים לפסח (לנקות טוב - אצלנו זה קשה כי לא מקפידים על ניקיון שוטף של התנור והתבניות.. וחצי שעה על חום מקסימלי)
אבל מה לגבי התבנית שעליה היו הבורקסים? (לא ישירות על התבנית, על נייר אפיה)
אפשר להחזיר אותה להיות לגמרי פרווה?
@נחשון מהרחברון
@מיקי מאוס
מתייגת שובבאר מרים
עד שבעלי יגיע לשאול רב אני מנסה לברר..
קו ההלכה הספרדי נותן מענה 24 שעות במספר *3030המקורית
תודה.. אנסה אולי אחרי ההשכבה של הילדיםבאר מרים
אם הם ספרדים לא אמורה להיות בעיהחילזון 123
(וכנראה גם לא לאפות פרווה בתבנית הזו...)
זה מה שבעלי עכשיו אמר..באר מרים
אז אתם ספרדים בעצם?חילזון 123
אבל בכל זאת אני קצת מזדהה עם הלב האשכנזי שלך... 🙈
אגב בעיקרון תבניות אמייל לא ממש אפשר להכשיר לא?
כן.. אבל אני אשכנזיה מהבית..באר מרים
חח גם אני... בכל מקרהחילזון 123
זה לא הופך אותן לחלביןת.
(גם לאשכנזים צריך לבדוק אם זה בעייתי, בטח אם זה לא יהיה בן יומו)
וללב האשכנזי שלך - יש ערוך השולחןנחשון מהרחברון
שכותב שאין שום בעיה הלכתית להעביר כלים ע''י ליבון קל מחלבי לבשרי. גם לאשכנזים!!!!
הווי אומר שאת יכולה להשתמש בתנור אחד ובתבנית אחת גם לבקר וגם לפיצה (גם אם אין ניקוי יסודי של פסח, רק כל עוד אין בשר או חלב ממשי) ע''י הכנסה של התבנית לתנור וחימום למקסימום לכ20 דקות.
מכיר כמה וכמה משפחות אשכנזיות שעושות ככה.
וכמדומני ששמעתי מהרב ליאור שאפשר לסמוך על זה מי שמסובך לו לקנות 2 תנורים או אם צריך בדחיפות להשתמש.
אז אם מבשרי לחלבי אפשר... אז מחלבי בערך (כי נייר אפיה) לפרווה וקאי אפשר בנחת
אנחנו פוסקים לפי הרב מלמד....מיקי מאוסאחרונה
ממה שאני זוכרת מספיק להכשיר גם את התבנית הזו באפיה בחום הכי גבוה חצי שעה. כבולעו כן פולטו (יש מחמירים בליבון חמור אבל נראה לי לא במקרה של ניר אפיה ובטח לא לפרווה)
וכדי להחזיר לפרווה נראה לי זה לא נחוץ ואפילו מספיק לחכות 24 שעות
לפי הרב מלמד גם נקיון זה מספיק בשביל פרווה וגם לשיטת הספרדים אבל לרוב האשכנזים צריך 24 שעות או הפעלה
אבל בטוחה שכבר קיבלת תשובה..
נראה לי שכןמאוהבת בילדי
אני עושה ככה קבוע.
תודה.באר מרים
אני מנקה טוב שאין שאריותפפרינה
כמובן מחכה 24 שעות מהאפיה החלבית שנעשתה
מנקה טוב ומכשירה ואז משתמשתמאוהבת בילדי
תנסי את הסימולטור של כושרות או בווצאפ שלהםיעל מהדרום
ואיזה עצבים שזה קורה!
אני לא אוהב לענות על שאלות הלכתיות בפורוםנחשון מהרחברון
אבל אני אנסה לענות כאן בצורה ממוקדת.
בגדול - תכניסי לתנור את כל התבניות והרשתות. תדליקי על החום המקסימלי ל20-30 דקות ואז הכל פרווה.
תודהבאר מרים
ממה שידוע לי דווקא תבניות של תנור אי אפשר להכשירנקודה טובה
זה לא להפוך מחלבי לבשרי או ההיפךיעל מהדרום
אלא להפוך לפרווה.
להכשיר אני גם יודעת שזו בעיה, אבל כנראה שיש מנהגים שונים.
נדייק. גם להעביר מחלבי לבשרי זה לא 'להכשיר'נחשון מהרחברון
להכשיר זה לקחת משהו טרף ולהכשיר.
בשרי זה לא טרף
חלבי זה לא טרף
ולכן מועיל ליבון קל
להכשרה מועיל רק ליבון חמור ואכן זה בעייתי
מסייג - לא על כולם מקובל שלכתחילה מכשירים מבשרי לחלבי. הרבה אשכנזים מחמירים בזה
נכון, אנחנו נתקלנו בבעיה להכשיר תבניתיעל מהדרום
בתנור יד שניה.
יש בזה דעות שונות ולכן צריך לשאול רב...טארקו
שבת + שבועות רעיונות לתפריטים
משמעת עצמית
חשבתי על שבת קלאסית וליל שבועות חלבי מושקע.
מודה שאני קצת בלחץ כי לא יצא לי כמעט להכין יומיים בבית - לרוב התארחנו.
רעיונות?
תפריטים?
טיפים?
מתייגת
@השם בשימוש כבר
@יעל מהדרום
@באר מרים
@נחשון מהרחברון
@טארקו
@ופל לימון
וכמובן כל מי שפה ולא תייגתי - מחכה לשרשור שמן ועסיסי 😅
בסוף סושי 🤪אמרלד
וכן זה כיף גדול ככה להיות פתוחים לטעמים חדשים.
תודה
אז מה מבשלים לשבת?בוקר אור
בתוכנית
אורז צהוב עם בצל- כבר הכנתי (4 כוסות😁)
תפוחי אדמה בתנור
קבבונים
אפונה ברוטב עגבניות ( לא באמת עם רוטב כדי שיהיה אפשר לחמם)
אנטיפסטי
עוגיות חמאת בוטנים מהמקפיא
אבטיח
חלות נראה לי שנקנה כי אין סיכוי שאני אספיק להכין
חצילים בתנור
מקלות גזר בתנור
טחינה
אולי גם נקנה חומוס ונקשט אותו עם פטריות ובצל
אצלנומאוהבת בילדי
ערב שבת
אורז עם בשר מתוק
בוקר שבת
תפו"א ועוף בשקית קוקי
אולי דג לסד"ש.
לחמניות וחלות לשבת כבר אפיתי
עוגה בתכנון
נשיקות
כדורי שוקולד
עוגיות ש. צ'יפס כבר הכנתי
טראפלס חלבי
מטבוחה מהמקפיא
חומוס מוכן כבר
טחינה שבעלי מכין
כבד קצוץ מוכן כבר
סלק מוכן כבר
חציל בטחינה
סלט חי- בשבת
וואי נשמע ממש טעים הכלבוקר אור
אפשר מתכון לקבבונים?אבןישראל
בגדול זה המתכון של ניקי בבוקר אור
אסתכלאבןישראל
מתארחים אצל ההורים
בימבה אדומה
גםאבןישראל
מביאים עוגיות טחינה ואולי עוגת תפוזים
ככהיעל מהדרום
חלות
סלק
טחינה
חצילים
סלט חי
בראוניז מההקפאה
עוגת ביסקוויטים מההקפאה
עוגיות קנויות
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
אורז (שנותר מהשבוע)
תפו"א בתנור
פרגיות ובצל
סד"ש:
פשטידת תפו"א
את מקפיאה עוגת ביסקוויטים?? וואו לא חשבתי על זה אףהמקורית
כן. בעיקר שבקושי אכלו ממנה.יעל מהדרום
גאוני מצדך. לקחתי לי כרעיון במקום לעבוד קשההמקורית
אם כי הן שוות את המחיר וחוסר הטרחה בעיניי
עכשיו כשהכל מוכןופל לימון
יש מלא סלטים: כרוב, כרוב עם גזר, עגבניות שרי, מלפפונים, פטריות ופקאן סיני, טורקי, חצילים, פלפלים קלויים ,טחינה. סושי ובלינצ'ס פטריות ממש קיבוץ גלויות
תכף נצלה את הפרגיות על המנגל
תפו"א מעוכים
שעועית ירוקה
לביבות ירק
ועוגת פירות לקינוח
לצהרים יש בריסקט
אורז עם אטריות
מג'דרה
פלפלים ממולאים
סלט ירוקים
טארט שוקולד לקינוח
שבת בנותאמרלדאחרונה
חלות סלטים כל אחת מביאה משהו
בלילה
עוף
אורז
סלט כרוב
קוגל
בבוקר-
שניצלים
וחזה עוף עם סלט חסה
דלירול
פירה
סדש דליפקאן וחלב
ויש גם עוגת שוקולד פירורים טורט כדורי תמרים
חיתוכיות שוקולד צ'יפס
ופירות
שבת שלום 🙂
אני לא יודע מה קרה לי לדבש 🤦♂️בינייש פתוח
עד שלא מצאתי 350 גרם אז קניתי 500 גרם ועוד אחת 200 גרם בשביל 2 עוגות.
מדדתי 240 מ"ל בעוגה ראשונה מקופסה של 500 גרם ומדדתי שוב 240 מ"ל. וכל זה מאותה צנצנת למרות שלפי החישוב שלי 2 הצנצנות לא היו אמורות להספיק במאה אחוז...
רק אחרי שהצנצנת דבש הריקה הלכה לפח התחתלתי לחשוב שאולי היא לא הייתה 500 גרם אלא 500 מ"ל.
ואני רואה את עצמי פעם הבאה שאני מכין עוגת דבש עם צנצנת 350 גרם שקניתי אתמול מודד את נפח הצנצנת כמו שלמדתי בבית ספר, להכניס אותה למיכל מים ולבדוק כמה נשפך...
תודה ל-ה' יתברךאחרונה
![]()
קינוחים אישיים עם לימון - אשמח לרעיונות
מנגואית
עדיף משהו בכוסיות או עוגיות לימון(לזה יש לי מתכון)
בלי ביצים לא אפויות
בסגנון הזה אבל ביצים הביצים;)מנגואית
נכון, יש ביצים אבל הם עוברים בישול!ופל לימון
צודקת אבלמנגואית
כשיש אלרגיה לביצים גם ביצים אפויות לא מתאימותופל לימון
לעניין הסלמונלה אם הביצים עוברות רתיחה זה די והותר
תלוי...מנגואית
תודה רבה
למיטב הבנתיופל לימון
אם עוגה ועוגיות זה בסדר, אז גם קרם מבושל זה בסדר
לא בטוח. לפעמים יש הבדל בין חביתה לעוגה למשליעל מהדרום
שווה בירור מול האלרגי עצמו.
קרם לימוןתודה ל-ה' יתברך
מצרכים:
-עוגיות לוטוס (או עוגיות אחרות)
-כוס מיץ לימון
-כוס סוכר
-3 ביצים
אופן הכנה:
-בסיר קטן מערבבים מיץ לימון וסוכר. מבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס ויוצר סירופ סוכר פשוט. מניחים בצד לצינון מלא בטמפרטורת החדר או במקרר.
-בקערה קטנה טורפים את הביצים קלות. מוסיפים לאט את הביצים לסירופ הסוכר.
-מחממים על אש קטנה חמש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתחילות להיווצר בועות בקצוות. לא מביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומקררים.
-עכשיו מפוררים את העוגיות (אפשר לערבב עם קצת חמאה מומסת) ושמים כתחתית שכבה עבה, אחר כך שמים את הקרם וזהו!
בתיאבון!!!!!
עכשיו שמתי לב שזה עם ביצים אז לא משנהתודה ל-ה' יתברך
נשמע טווובמאוהבת בילדיאחרונה
אבקת קונפלור במקום פודינג וניל- עובד?בינייש פתוח
ואם אני רואה מתכון שמצריך תבנית עגולה/קוגלהוף/2 אינגליש קייק ואני רוצה לחלק הכל בחצי בשביל אינגליש קייק אחד, איך לחלק את האבקת אפייה? (יש לי בבית כפית למדידת מידות קטנות של מ"ל (1.25,2.5,5,15,30)
מה עוד יש במתכון עוד מפודינג וניל?יעל מהדרום
אם זה רק קצת לטעם אולי אפשר לוותר.
תבדוק כמה אבקת אפיה יש בשקית ותחלק בשתיים (אני שופכת בערך בלי למדוד).
לגבי הפודינג וניל הנה המתכוןבינייש פתוח
יש את זה כתוב? יותר נוח לייעל מהדרום
בטח. בתיאור הסרטוןבינייש פתוח
זה הרבה אינסטנט פודינג.יעל מהדרום
הגיוני שקורנפלור יתאים, אבל לא יודעת.
אני הייתי מחפשת מתכון אחר פשוט.
לדעתי לא יעבוד להחליףיראת גאולה
אבל בטעם ובמרקם שונה לחלוטין. אולי יהיה טוב ואולי לא...
תראיופל לימון
קורנפלור- פודינג בכמויות קטנות סבבה, בכמויות גדולות יותר יש מצב שיורגש מעין מרקם חולי.
לעניין הטעם- תמצית וניל ותו לא
משקל במטבח היה פותר לך את עניין אבקת האפיה- בשקית יש 10 גר'
1 כפית אבקת אפייה = 5 גרם
תודה. ואני גברבינייש פתוח
אופס, סליחהופל לימון
על כוס קמח שמים כפית א.אפיה*אשתו של בעלי*אחרונה
איך קוראים לדבר הזהמאוהבת בילדי
שעשוי משוקולד ושמנת מתוקה ואז מצפים אותו בקקאו?
עיגולים או ריבועים
טראפלסEBM
נכון! תודהמאוהבת בילדיאחרונה
מתכונים קלים מאוד לקינוחיםאימי12
לא עם חומרים נדירים ועם מעט עבודה.
עוגת שיש שתחתכי לקוביותתודה ל-ה' יתברך
ואפשר להוסיף מעל גנאש שוקולד!
עוגת שוקולד פירוריםיעל מהדרום
ואפשר לקרוץ לצורות ולשים במנג'טים קטנים ואז זה ממשמאוהבת בילדי
מרשים
פצפוצי שוקולד.קלאסי...מיקי מאוס
עוגת יום הולדת קלה וטעימה - תמיד מצליחה ליadvagranit
יש מתכון עוגת יום הולדת שמצאתי באתר טסה שוקולד ואני עושה אותה הרבה - היא קלה מאד ותמיד יוצאת מדהים. יכולה להתאים גם סתם כקינוח.
תראי כאן -
אפשרפנסאיאחרונה
עוגת שוקולד פירורים
עוגת שוקולד עם קצפת קוקוס למעלה
עוגת ריבה ופירורים
חיתוכיות אגוזים
עוגת תפוחים עם שקדים פרוסים למעלה
עוגיות מעמול
עוגיות שוקולד ציפס
עוגיות רעידת אדמה
עוגיות גרנולה
אשמח לרעיונות לגיוון לדג סלמוןבימבה אדומה
כרגע בדגש להגשה בארוחה חלבית, אבל לא רק.
מה את שמה בו בדרך כלל?יעל מהדרום
רעיונות לשילוב דג סלמון 🐟תנו חיוך (-:
שלום לך @בימבה אדומה
תוכלי להכין סלמון בשילוב-
🌼עם רוטב פסטו ביתי
🌼עם קרם קוקוס ובטטה פיקנטי
🌼עם צי'לי מתוק ועשבי תיבול
🌼בסגנון איקאה- רוטב חרדל, דבש ,שום, לימון ושמיר קצוץ
🌼 עם פלפלים מטוגנים ורצועות בצל מקורמל
🌼 ועוד..
בהצלחה וחג שבועות שמח 💐💐
מה זה בסגנון איקאה?בימבה אדומה
כמו שנמכר במסעדה שבחנות איקאה.. (פרטים בהודעה 🙂)תנו חיוך (-:
שלום לך,
הכוונה היא למנת הסלמון שנמכרת במסעדה שבחנות איקאה-
מדובר בחתיכות סלמון נדיבות, אפויות ברוטב חרדל (ככל הנראה חלק) מעורב בדבש, שום, שמיר קצוץ בכמות בינונית ומיץ לימון.
(יש לזלף גם שמן זית ולבזוק מלח ופלפל).
מגישים את הדג כמנה נפרדת או לצד שעועית ירוקה ואורז לבן/צי'פס . יוצא מאוד טעים 😋
..אמרלד
סלומון בזיליקום עם רוטב סויה ורסק תפוחים
אם מעניין אותך ארשום מדוייק
וגם סלומון בתפוזים הכנו וטעים מאד אהבו
מתכון של הניה אנסה להעלות לכאן
סלמון בגלימהופל לימון
תודה לכולם!בימבה אדומה
כנראה אכין ברוטב פסטו



