שרשור חדש
מה עושים עם סיר רוסטר?עלמא22
קיבלנו את זה מתנה ואני לא יודעת מה לעשות עם זה
אופים בתנור עוף שלם ואורז או גוש בקר עם ירקותחילזון 123
או כרעיים עם תוספת
סיר נפלא!אמא יקרה לי*

מקצר תהליכים ושומר על עסיסיות העוף.

בגדול, מתחילה את בישול העוף על הגז וכשמתרכך מעבירה לצליה בגריל בתנור.

יוצא מושלם

רוסטביף...ופל לימון


אז בעצם כל מתכון של עוף או בשר בתנור?עלמא22
נדמה לי שזה בעצם סיר עמוק שאפשר לטגן בו על הגזחילזון 123
ואחכ להכניס לאפיה ארוכה בתנור
אז זה חוסך העברת כלים
Rooster זה תרנגולנשוי ושחוק
אז כנראה שהתשובה בגוף השאלה
בהנחה שכולם קוראים למוצרים דומים רוסטר- המון דבריםמיקי מאוס
זה עם מכסה?
אם כן אז הרבה יותר שימושי

כל סוגי העוף והבשר, עם רוב סוגי התוספות
אפשר לטגן בהתחלה על הגז מה שצריך טיגון ואז להעביר לתנור לאפיה ארוכה.

לדוג'
מטגנת חלקי עוף עם תבלינים, מוסיפה בצל לטיגון, ואז מוסיפה ירקות ועוד תיבול ומעבירה לתנור עם מכסה

טיגון של חלקי בשר לבישול ארוך עם בצל ותבלינים כנ"ל, מוסיפה מים ולתנור מכוסה בחום בינוני כמה שעות טובות, אפשר להוסיף ירקות לשעה האחרונה

אפשר לטגן עוף וקוביות גזר, ואז להוסיף אורז ומים כמו לבישול אורז, מכוסה בתנור, ויוצא אורז עם עוף מושלם

בכל המתכונים אפשר לוותר על הטיגון וישר להכניס לתנור בחום גבוה ואז להוריד קצת את החום
כן, עם מכסהעלמא22



אם אני זוכרת נכון, זה מה שיש לנו.

תודה, עשית לי קצת סדר
כן זה הקלאסימיקי מאוס
חמיןמתחדשת11אחרונה
גרנולה ממצותילדה של אבא

מישהו מכיר?

 

ראיתי משהו מענייןאבןישראל
אולי זה יעזור לך
הי תודה!ילדה של אבא


יש מלא מתכונים בגוגלחילזון 123
יש לניקי מתכון שווהקפצ'ולהאחרונה
יאללה שבתבוקר אור
האמת שאנחנו נוסעים. אבל מביאה
אורז צהוב
קבבונים
עוגיות רעידת אדמה
שבת לבד אז בקטנהרבע ל7

מרק +קוסקוס
הילדים אוכלים לפני הדלקת נרות מהאוכל של מחר ;)

חזה עוף, אורז, שעועית ירוקה , ועוד משהו שצריך לחשוב

סעודה שלישית
סלטים ופשטידת בטטה , אולי קצת צ'יפס בתנור לילדים

יאללה. אין לי כח אז תפריט מצומצם..טארקו
ליל שבת
חלות מהמקפיא וסלטים(רובם מוכנים מהמקפיא/שבת שעברה)
עוף ברוטב מהמקפיא
אורז

בוקר שבת
דג
טורטיות עם בשר טחון(הבשר כבר מתובל ומטוגן במקפיא)
ברוקולי/כרובית עם טוסקנה ופירורים

סדש
פיצה שווה😋 הכנתי אתמול עם הילד.

אולי עוגיות/עוגה. אם יהיה כח.

הסלטים-
מוכנים כבר: בטטות, פטריות בטריאקי, מטבוחה, פסטו, זיתים
צריך להכין: חצילים, קישואים, כרוב צלוי, אולי קונפי
שבת שלוםם 🙂 אצלינואמרלד
חלות
דג מושט בשניצל
סלק שום קונפי זיתים וחציל פתוח
סלט עגבניות שרי
מרק עוף ( בקיץ! למצוננים פה)
עוף בתנור
ירקות מוקפצים בסילאן
אורז

בבוקר
גפילטע פיש
ביצים
צולנט קטן
סלט חסה

לסעודה שלישית יש טונה מעדנים ועוגת גבינה

רוגעלך ועוגת תפוזים
אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות מההקפאה
חצילים בפירורי לחם
חצילים עם עגבניות ושום
טחינה (בתכנון)
סלק (בתכנון)
סלט חי

עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
עוגיות מהמאפיה

ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות

יום שבת:
קוביות חזה עוף
תפו"א בתנור בשני סוגי תיבול שונים

סד"ש:
בורקס פיצה ובורקס פטריות קנויים
אצלנואבןישראל
הסלטים השבת יהיו הרוב חיים
כרוב סגול במיונז
חסה
עגבניות ושום
כרוב לבן
מטבוחה
טחינה
חציל מטוגן

ערב שבת
מושט ברוטב
טונה במחבת
תפוחי אדמה ודלעת ערמונים בתנור

בוקר שבת
פרגיות במרינדה על מחבת פסים
שניצל
כנפיים ברוטב אדום מתקתק

סעודה שלישית
סלטים חיים
פשטידת ברוקולי חלבית
בורקס פיצה ביתי

עוגת תמרים
עוגת טירמיסימו
עוגיות שוקולד
שבת שלום ומבורך

אצלנואזדרכת5אחרונה
שבת אחרי שבוע עמוס...

סלטים:
חומוס, טחינה, חצילים בתנור וממרח זיתים.
חלות ביתיות

ערב:
בשר עם גרגירי חומוס
ברוקולי בתנור.

בוקר:
קציצות הודו
פסטרמה ביתית

שלישית:
פשטידת גבינות ופשטידת תרד

עוגת שוקולד.
מצבים בתנור, וואלה כל פעם אני מחרטטת מחדש-פשוט אני-
למה הסימון הזה מתאים?
מאוורר הוא סימן לטורבוופל לימון

מאיזה פירמה התנור?

זהו ככה חשבתי... של beko-פשוט אני-
למה מתאים דווקא הטורבו?
להכלופל לימון

אפיה בטורבו מהירה יותר, ואחידה יותר בדר"כ.

מאפשרת אפיה בו זמנית של כמה תבניות

תודה!-פשוט אני-

ומה ההבדל בין זה שצילמתי למאוורר עם פס למעלה ופס למטה?

כמה שאני יודע טורבו זה עם הפסיםבוריס

בלי הפסים זה פשוט להדליק את המאוורר אבל התנור לא מחמם אלא יוצר סירקולציה של החום שקיים בתנור.

ככה זה עובד בתנור אצלינו ואין לי מושג לאיזה שימוש זה קיים

או שזה גוף חימום (גריל) עם מאווררמבקש אמונה
למיטב ידיעתי זה טורבו ותנור חום עליון ותחתוןופל לימון


בעיקרון אצלנואיכה
ראינו שלאפות חלות בלי טורבו גורם להם להיות אווריריות יותר ולתפוח יותר.
בגלל שזמן האפייה ארוך יותר.
סורי על הניצלוש.. אז על איזה מצב אתם עושים?מבקש אמונה

חבל לפספס מידע כזה

כאילו בציורים זה שני פסיםאיכה
אפייה איטית.

יוצא ממש ממש טעים.
על 160 מעלות.

ומתחילים באפיה של 35 דק'
ואם אחרי ארבעים דקות זה לא תופס צבע, אנחנו מגבירים את המעלות ומעבירים לטורבו לחמש - עשר דקות.

קצת קשה להוציא בזה כללים, אבל עושים בערך כזה.
תודה!! (שני פסים זה גריל?)מבקש אמונה


לא .איכה
גריל זה בדרך כלל משולשים.

זה סתם חום
מוסיף, שני פסים זה חום מלמעלה ומלמטהארץ השוקולד
בשונה מטורבו שזה חום מהצד וממילא אחיד.

@מבקש אמונה
אה אוקיי. תודהמבקש אמונה

אצלי יש סימנים אחרים בתנור.. אני אנסה לראות מה זה אצלי

גריל בדר"כ זה קו שבורופל לימון


זה לא אפיה איטית. זה אפיה רגילהחילזון 123
מלמעלה ומלמטה.
טורבו זה תוספת של מאוורר שמפזר את האויר החם וכתוצאה מזנ מגביר את האפיה ומצד שני גם מייבש יותר.
טורבו משולב או בילדאיןטובהלה :)אחרונה

פשוט מבררת על תנורים..

לא מבשלים השבת??בוקר אור
בעוד עשר דקות אגיע סוף סוף למטבח כדי להתחיל..באר מרים
ה' ירחם..
רחמים זה תמיד טוב, אבל היום ארוך, בהצלחהופל לימון


תודה.באר מרים
הגעתי הביתה ובעלי בדיוק היה באמצע הספונג'ה במטבח.
אז עכשיו אני באמת נכנסת..
טוב אז סוף סוף התחלנו גםבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם עוף
קוסקוס משקית

בוקר
אנטיפסטי
תפוא ועוף ברוטב תפוזים בתנור

חלה מהמקפיא והשאר בתנור
עוגיות מגולגלות שוקולד וחמאת בוטנים מהמקפיא
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ליומולדת של בעלי
פרוסות חצילים בתנור
וזהו..
בטח מבשליםאמרלד
חלק קנוי..

חלות קנינו
טחינה סלק שום קונפי
מושט בפסטו
סלט אפונה ופלפלים
סלט כרוב
עוף בתנור
שעועית ירוקה
פירה עם בצל
עוף שלם מעושן

בבוקר-
הרינג וסלומון קנוי
סלט ביצים
כבד קצוץ
קולסלאו
צולנט
ירק כלשהו

סדש טונה , ירקות ועוגת גבינה לוטוס

עוגת תפוזים ספוג
פאי תפוחים
סורבה לימון


הייתי שמחה, אבל היה צריךיעל מהדרום
לק"י

חלות
חצילים עם בצל מטוגן
גזר מגורד
סלק מגורד
טחינה
סלט חי

עוגיות שוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס
פקילה (בערך)

יום שבת:
תפו"א ובטטה בתנור
שווארמה/ פרגיות

ויש גם פשטידת בצל ופטריות, שאני מתלבטת אם להשאיר לסעודה שלישית או לשים בבוקר.
הפעם אני גם הייתי שמחהבוקר אור
לא היה לי כוח וזמן, ועוד עשינו ממש מינימום!
יואו נכנסתי 3 פעמים לפתוח שרשור וכל פעם שכחתי 🙈טארקו
היה פה טעים ב"ה

חלות- בעלי אפה
סלטים-
בטטה קריספית
חציל בפירורים
קישואים מטוגנים
פטריות בטריאקי
כרוב סגול צלוי
מטבוחה
פסטו
טפנד זיתים

עוגת שוקולד פירורים(שלא נאפתה טוב ויצאה נוזלית באמצע, אז חתכנו והקפאנו...)

ליל שבת-
קציצות בשר ברוטב פטריות(יצא וואוו)
פירה

בוקר שבת התארחנו(היה אחלה אוכל)

סדש פיתות זעתר מבצק גבינה, עם כל הסלטים.

נשמע נפלא💪 חציל בפירורים זה מטוגן או בתנור?יעל מהדרום
בתנור, ובגרסה ממש עצלניתטארקו
נהדר! אשמח לשמועיעל מהדרום
ככה-טארקו
חותכת קוביות, מפזרת פירורי לחם ותבלינים, שמן בנדיבות, מערבבת ולתנור.
זה יוצא רק או קריספי? לי יוצא רך בתנור, פחות טעיםיעל מהדרום
קצת קריספיטארקו
כמו מטוגן..
אני שמה יחסית הרבה שמן, וחום לא גבוה כדי לתת לו להתרכך ואז להתקרספ
להתקרספ 😂משמעת עצמית
גאונה
מה זה בטטה קריספית?YNZS
וסורי על ההצתה המאוחרת🤪
פרוסות בטטה דקות, מרוחות בשמז ותבליניםטארקו
ואפויות עד שקריספי.
טעים ממש
נשמע מעולה!YNZS
תודה!!
אגב הפטריות בטריאקי שלך מככבות אצלנו כל שבת. אפילו אמא שלי עושה אותם
עוד לא מבשלים, מתכננים..מוריה 7

טחינה

חומוס עם פטריות

סלט טורקי כזה

גזר מגורד עם כל מני תוספות מעליו

חצילים מטוגנים

 

ליל שבת:

מרק כתום,

דג טונה עם תפו"א

 

בוקר:

חזה עוף מוקפץ

סלמון בתנור עם שום

 

סד"ש:

אורז עם גזר

קציצות טונה

 

בע"ה

זה משבוע שעבר 😁תפתחי שרשור חדש!בוקר אוראחרונה
עוגת גבינה בלי אפייהמנגואית
עם מצרכים זולים יחסית

אשמח להמלצות למתכון מומלץ

תודה רבה
הכי פשוט עוגת גבינה ללא אפיהופל לימון
זה אולי מנגואית
יש תחליף לריקוטה?
אני לא אוהבת את הטעם שלה
(אולי העוגה זה לא משנה.. לא יודעת)
טוב טעם או פשוט עוד גבינה לבנה רגילהופל לימון

רק לנקז מנוזלים

ורסיה פשוטה וקפואהופל לימון
טורט טירמיסוופל לימון
אני מחרבשת- גבינה לבנה, שמנת להקצפה, סוכר, פודינגיעל מהדרום
לק"י

מקציפים את השמנת, ומוסיפים את שאר החומרים.
כמויות מדוייקות תחפשי באינטרנט "עוגת גבינה קרה".
תודהמנגואיתאחרונה
תוספת לדג סלמוןאמאלתינוק
מכינה סלמון עם פתיתים.
מחפשת רעיון להרטיב את האוכל
תבשיל ירק?בימבה אדומה
בצל גמבה וקישוא ברוטב עגבניות
אין לי קישוא ☹️אמאלתינוק
יש לך עוד רעיונות?
בטחבימבה אדומה
לטגן בצל, לשים רוטב עגבניות ולהוסיף קוביות של מה שיש לך. או שעועית ירוקה /צהובה
אני אוהבת שעועית ירוקה ליד סלמון..טארקו
מוקפצת עם שום או סויה וסילאן
לא יודעת אם זה עונה על להרטיב... מבחינתי גם פתיתים זה דיי עסיסי וגם סלמון..
כל ירק*אשתו של בעלי*אחרונה
ברוטב שאוהבים.
שעועית(ירוקה/צהובה/לבנה)
תפוחי אדמה
קישואים
כרוב מאודה
שומר
חצילים
המתכונים הכי טובים שלכם לקציצות הודו בלי רוטב?נועה נועה

אפשר עם מעט רוטב לא דומיננטי, בקיצור - קציצות שאפשר לחמם לבוקר שבת. בונוס אם הן יוצאות טעים גם בתנור.

ואי לדעתיבימבה אדומה
רק הודו בלי בקר יוצא יבש ועוד בלי רוטב.... תספרי אם הצלחת🙄
אוי לא🙈נועה נועה
כמו שכתבתי, לא חייב ממש בלי רוטב, נניח רוטב צהוב אפשר לחמם עם ממש מעט נוזל. כשכתבתי על התנור התכוונתי במקום טיגון כמובן, לא במקום סיר
אז לדעתיבימבה אדומה
תעשי משהו עם הרבה ירקות ולא מעט רוטב, ואז בסוף הבישול תגבירי את האש ותפתחי את המכסה כדי שהרוטב יצטמצם כראות עינייך
תודה רבה!נועה נועה
הכנתי שבוע שעבר יצא טעיםםם:יראת גאולה
טחנתי במעבד מזון קישוא ובצל, די גדולים,
ערבבתי עם חצי קילו הודו טחון, מלח ותבלינים בשפע (כמדומני פפריקה ופטרוזיליה יבשה). התיבול ממש משמעותי כאן, כי אין רוטב ואין טיגון, לכן צריך לשים הרבה.
ערבבתי טוב טוב במשך כמה דקות.
הכנתי קציצות על נייר אפיה משומן, הכנסתי למקרר לחצי שעה בערך, ריססתי שמן גם מלמעלה, ואפיתי.
לדעתי ישבח אותן להפוך באמצע האפיה. אבל לא הספקתי.


לטעמי כנראה אפשר לשים גם בטטה ו/או בצל מטוגן. וגם לגוון בתיבול. כתבתי כאן את מה שעשיתי ויצא טעים.
תודה רבה!נועה נועה
מתכון קבועט'
מכינה הרבה מאוד:

הודו טחון, ביצה, מעט קוואקר, תבלינים (חוואיג, שום, מעט מלח). אפשר להוסיף קישוא או ירק אחר מגורד.

מזה אני עושה קציצות קטנות למרק, קציצות מטוגנות או אפויות.


לשבת אני אוהבת להכין מכל הכמות קציצה אחת גדולה:
בסיר קטן, מים ותבלינים, כשהמים רותחים מוסיפה כדור בשר ענק עד שמוכן ואז לפני האכילה פורסים לפרוסות.
או בסיר עם קצת שמן ולהפוך אחרי כמה דקות, לכסות על אש קטנה עד שמוכן.
אותו דבר אפשר בפיירקס עם קצת שמן בתנור.

ביקשת בלי אבל אפשר להוסיף לבלילה רסק או קטשופ ולבשל ברוטב ויוצא מעולה.
תודה רבה!נועה נועה


קציצות מטוגנותופל לימון

בתוך מעט רוטב אין שום בעיה לחמם. כאלה קציצות

בדיוק על זה דיברתי תודה!נועה נועה


אנחנו מכינים מלא פעמיםקפצ'ולהאחרונה
קציצות הודו בתנור
מכינים בלילה של רק הודו , בצל קצוץ דק דק, תבלינים
שמים שמן בנדיבות בנייר אפיה ובידיים בשביל להכין את הצורות
לאפות כחצי שעה
יוצא מעולה בשבת בבוקר בפלטה
נקודות חשובות בקניית תנור?טארקו
צריכים לקנות תנור חדש. מנסים לברר מה הכי מתאים לצרכים שלנו ואז לפי זה נחפש איזה דגם מתאים.

אני כבר יודעת שאני צריכה תנור משולב עם כיריים, תא אחד ורוחב סטנדרטי.

אשמח לעוד נקודות שכדאי להשקיע בהן, ודברים שכדאי לשים לב אליהם.
תודה!
לדעתיופל לימון

שיש בתנור את כל הפונקציות שאת צריכה (אפיה, גריל)

שהאור בתנור לא נדלק רק מפתיחת דלת התנור

שאם את מעונינת להפעיל את התנור בחג/שבת כפלטה, שהתנור לא נכבה מעצמו אחרי X שעות.

פירוליזה זה לא פינוק ושווה לשלם על הפונקציה הזאת

 

תודה! למיטב ידיעתי אין פירוליטי בתנור משולבטארקו
את מכירה אחרת?
לא בדקתי, היו לי רק תנורים בנוייםופל לימון


תודה.. אין פה אופציה לתנור בנויטארקו
נקודות נוספות - רכישת תנור משולבתנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך ז' באייר תשפ"ב 21:09
בס''ד

שלום לך @טארקו

להלן מס' נקודות נוספות ברכישת תנור משולב-

🌼 אם אוהבים לאפות בכמות גדולה , כדאי לשקול רכישה של תנור משולב רחב- כך יש יותר שטח פנים ומקום חימום (בהתחשב שיש לכך תקציב ויש מקום מתאים..)
לתנור שכזה יש מגוון של מחירים ועיצובים- ואפשר לרכוש מוצר במחיר סביר , וההשקעה משתלמת בטווח הרחוק (חוסך הפעלות של תנור).

🌼 כדאי לראות מה סוג האחריות שניתנת מהספק- מה היא כוללת ואיך ניתן להרחיבה במידת הצורך.
.
🌼 יש לנסות באופן מוחשי את התנור המשולב בחנות (גם אם לא מחובר לגז/חשמל) - כדאי לנסות לפתוח את הדלת/ות והדלקת המבערים- לראות אם זה עובר בקלילות ואין כובד או סרבול בהפעלה.

בהצלחה 💐💐
תודה!טארקו
רחב לא רלוונטי, יש נישה מאוד ספציפית שאפשר להכניס בו תנור. (רוחב של תנור סטנדרט)
איזה סרבול עלול להיות?
גם בתנור רוחב סטנדרטיופל לימון

לפחות בבנויים יש מנעד של מידות תא האפיה. לבוש ואלקטרולוקס יש תנורים עם תא אפיה בעל נפח גדול במיוחד, שווה לבדוק.

אני חושבת שזה רק בבנוייםטארקו
באמת אלקטרולוקס בנוי פירוליטי הוא מושלם וחלום..
לא מתאים לבית ולא לתקציב לצערי..
לגבי התנורתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום שוב,

כדאי לבדוק מה הקלות בה ניתן להכני ולהוציא תבניות מהתנור ולסובב את חוגת הגז 🔥

בנוסף, כדאי לבדוק שפנים התנור צבוע באמיל במקשה אחת- יש תנורים שיש מעין הפרדה באזורים מסוימים-בטווח הרחוק, הדבר יכול להביא לקילוף צבע או חלודה..
תודה! נקודות חשובותטארקו
בבקשה 💐תנו חיוך (-:
וחזרתי להמלצות ספציפיות.טארקו
יש פערים גדולים בין משולבים לשאינם, ובין תא אחד ל2

אז אשמח מאוד לשמוע על המלצותיכם לתנור תא 1 משולב כיריים.

תודה!
לנו יש, אבדוק לך אחר כךבוקר אור
עובד סבבה, אבל אנחנו איתו רק שלוש שנים
טוב יש לנו של lencoבוקר אור
לנו יש של בוש, הוא יחסית חדש אז הוא סבבהפעם אחת
יש לו גם תכנית ניקוי עצמי. (פירוליטי?)
הוא משולב עם כיריים?טארקו
(ואו אם יש פירוליטי משולב זה יהיה מדהים)
כן,תא אחד עם כיריים. רוחב 60פעם אחת
נראה לי סטנדרט. קנינו בחשמלית בית אל
כן שישים זה סטנדרטטארקו
יש לך מספר דגם?
תיכף אבדוקפעם אחת
אם הסתכלתי במקום הנכוןפעם אחת
בחוברת הוראות- אחד מאלו
HXR39IH.0Y
HXR39IH.1Y
עלה לנו בסביבות 3000 ש"ח...
תודה!טארקו
אין בעד מהפעם אחת
בהצלחה!
בלומברג יש לנו..מקום בעולםאחרונה
מאוד אוהבים את התנור, חוץ מהרשת שהפסים שלה לרוחב ולכן מעצבן להחליק עליה תבניות ..
לגבי הגז שלו- לא משתמשים כרגע אז לא יודעת להמליץ ..
אז מה מכינים לשבת?משמעת עצמית
סופסוף יש לנו אורחים...
אז ככה:

סלטים:
טחינה
טאבולה בורגול
חצילים שרופים
חצילים קוביות
חצילים פרוסות
גזר וקולרבי בשום ומיונז
גזר מתוק
אבוקדו
פלפלים קלויים עם בצל ופטריות
רוטב פיצה
פסטו (אם נשיג בזיליקום)
שומר

ליל שבת:
חריימה נסיכה
מושט אנטיפסטי
מרק
אסאדו
פרגיות
פירה
אורז
מנה אחרונה - נראה. בד"כ לא מכינה

בוקר:
ביצים
סלט עוף עם פרגיות
צונט
קוגל אטריות

סדש:
קיש בצל פטריות
סלט ירקות
שיפודוני סלמון


שיהיה בהצלחה
אני מבינה שאין לכם הרבה עצמאות היוםיעל מהדרום
חחח דוקא בתכנון פיקניק בפארק עם בני דודים...משמעת עצמית
וסלטים התחלתי כבר אתמול...
וואואמרלד
התפריט שלך נשמע טוב וטעים ממש
לנו יש אורחות בעז"ה ואחת לא אוכלת גלוטן..

חלות מהמקפיא
סלטים: סלק שום קונפי חציל פתוח
סלט אפונה ופילפלים
סלט ברוקולי
דג מושט
עוף בתנור
אולי בשר כלשהו
ירקות מוקפצים מתכון של ניקי
קוגעל תפוא מהמקפיא
אורז

בבוקר-
לכל אחד על הצלחת סלט עם סלומון מעושן קנוי
( צריכה להכין לזה ביצים קשות ורוטב חרדל )
צולנט
פאי בטטה
אולי פסטרמה חזה עוף או כבד🤔

סדש- טונה ספגטי ירקות חתוכים

סופלה פסח, עוגת לוטוס,פאי תפוחים
ומלבני גרנולה
וואו איזה מגווןמשמעת עצמית
מה זה סלט ברוקולי?
יש לי חבילת ברוקולי קפוא
תודהאמרלד
אז שווה לך זה טעים נורא😋
בגדול מפשירה את הברוקולי מוסיפה 2-3 גזרים חתוכים לעיגולים
ובצל סגול דק דק

הרוטב על בסיס מיונז וחומץ אולי גם קשיו..
מחר בעזה אכתוב יותר מדוייק
או. יופימקום בעולם
חייבת רעיונות חדשים!!
@ברוקולי
השבת שלנואזדרכת5
ערב שבת:
מרק עדשים
סלמון בתנור
ברוקולי בתנור

שבת בבוקר:
פרגיות וחזה מוקפצים עם בצל, שום וקישואים.
סלט חסה וירקות

סעודה שלישית:
חביתות
ירקות
גבינות ולחמניות.

חלות ביתיות, חומוס, טחינה, חציל על האש, עגבניות על האש, כרוב סגול במיונז וממרח זיתים.

קינוחים קנויים.

שבת שלום!
ואצלינויעל מהדרום
לק"י

חצילים עם שום ומלפפון חמוץ
טחינה
סלק
משייר
סלט חי

עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגה בחושה (בהקפאה)

ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות

יום שבת:
תפו"א בתנור
אנטי פסטי
עוף עם שום

סד"ש:
פשטידת בצל ופטריות
לחמניות מתוקות
מתכון לקיש בצל פטריות?כי לעולם חסדו
של עוגיונט מעולהמקום בעולםאחרונה
שבת מחר!!מקום בעולם
תעזרו לי.
נגמרו הרעיונות
רעיונות למה?משמעת עצמית
למנה עיקרית? לדג?
למנה עיקרית בעיקרמקום בעולם
אוקי:משמעת עצמית
פרגיות ממולאות באורז ובשר טחון

שניצלים מעניינים - חזה עוף במרינדה של שמנז פלפל שחור גרוס גריל עוף אורגנו על מחבת דקה מכל צד ומלא מלא טבעות בצל מטוגן (להכין לפני באותה מחבת ) טעים ועסיסי

גלילי פסטרמה במילוי פירה מטוגן כמו שניצל בביצה ופירורי לחם - קל טעים ומגוון

פאי רועים

אסאדו בבישול איטי

בורקס בשר - יותר מתאים למנה ראשונה אבל סבבה גם בעיקרית
זורקתבימבה אדומה
מרק עוף
קציצות אדומות
עוף עם שעועית
מג'דרה
תבשיל ירקות ברוטב עגבניות
תודה!!מקום בעולםאחרונה
אשמח למתכון לדג סלומון ברוטב פסטואר
יש מלא ברשתבימבה אדומה
בעיקרון רוטב פסטו ביתי מרוח בשכבה נדיבה על הסלמונים 20 דקות בתנור על 180 מעלות... (אני ממליחה ומורחת מיץ לימון כחצי שעה לפחות את הדגים, ואז שוטפת היטב ואז...)

אני לא יודעת איך זה הולך עם רוטב פסטו קנוי..
תודהאר
הכוונה איך מכינים את הפסטו
כמויות...
טיפים למצוות היום?melon
עכשיו? עד שתתחילו ייגמר היוםיעל מהדרום
אחרי..melon
סתם מעניין לשמוע טיפים כדי להשתפר
אהה...חחח. אני לא הכתובת לזהיעל מהדרום
כמה טיפיםבוריסאחרונה
1. דברים ששורים ברמרינדה להשרות 24 שעות קודם.
2. למי שיש מכישר סוויד נתחים עבים ועופות אפשר לבשל מראש וככה מה שנשאר צה רק צליה קצרה וגמרנו.
למי שאין ניתן לתת חצי "כיבוס" לפני ההשריה במרינדה.
3. לארגן סלטים מראש
4. להכין פיתות על סיג' זה גם טעים וגם פעילות לילדים
סלט כרוב כמו של פלאפל- איך מכינים שיצא טוב?רק טוב!
אני יודעת שזה אמור להיות פשוט, אבל לא מצליח לי משום מה. או הטעם לא בדיוק או הכרוב לא מספיק רך.
אשמח להוראות מפורטות כולל כמה זמן מראש להכין מה קודם ומה אח"כ. תודה!
כדי שיהיה רך צריך לתת לזה לשבת כמה שעותטארקו
אפילו לילה..
אני עושה הכי פשוטבימבה אדומה
חותכת כרוב, ממליחה ונותנת לזה להגיר נוזלים
אחרי כחצי שעה מוסיפה לימון, בנדיבות ושמן זית. אפשר להבליח טיפה חומץ (תפוחים)
טעים מאוד.
שמן מלח ולימון...בתאל1
לערבב/ללוש אותו עם הידיים אחרי התיבול.מוריה
שמן בכמות יפה, מלח והרבה לימון ושוםמקום בעולם
תודה רבה לכל המגיבים!!!רק טוב!אחרונה
עכשיו רק צריך לנסות משהו מכל מה שכתבתם ובעז"ה שיצא טוב.
קיבלתי צימיצורי מהעבודה יש רעיונות מה לעשות איתו?בוריס
אוכלים*אשתו של בעלי*
עם דג מטוגן
עם לחם וגבינה לבנה/חומוס
אפשר גם להשתמש כמשרה לעוף /תוספת לשדרוג טחינהתנו חיוך (-:
הולך יופי עם סטייקים ודגים מטוגניםופל לימוןאחרונה


רעיונות למאכלים לשבועות. שוט....אמאל'ה23
תראי פהופל לימון
תודה השם יברך אותךאמאל'ה23
אסתכל בשעות הפנאי בלי נדר
חח אימלה מה כבר שבועות🙈🙈טארקו
יש עוד חודש+
חושבים על מתכונים את יודעתאמאל'ה23
חח האמת שאני עוד רחוקה מזה ממש...טארקו
ותכלס לקראת החג אני מגיעה לסופר וקונה לפי מבצעים וחשק ובונה תפריט לפי זה..

בכל אופן מה בדיוק את מחפשת? כיוון כללי? אוכל ממש? עוגות וקינוחים? אחר?

אכתוב בכללי שיש נטייה בשבועות להיסחף עם האוכל כי עד שמכינים חלבי רוצים להשקיע ולפנק... שזה מובן בעיקרון אבל יוצא שמכינים יותר מידי וממש כבד..
אז השנקל שלי לכל סעודה לעשות משהו או שניים יותר מושחת כזה על בסיס שמנות ובצקים, משהו יותר על בסיס ירקות(אפויים או סלט שווה או גם וגם), ודג. אם לא אוכלים דג עם מוצרי חלב אפשרי בהחלט לאכול אותו למנה ראשונה ואז לעיקרית להגיש את החלבי.
נכון, וזה תלוי כמה סועדים יש ומי הםיעל מהדרום
שבועות 😳בוקר אוראחרונה
אז... איזה חמץ אתם מבשלים השבת? מכינים חלת מפתח?טארקו
שתפו בתפריט אולי יהיה לי חשק לבשל גם.....
@נחשון מהרחברון
@ברוקולי @יעל מהדרום @אין לי הסבר @ופל לימון הוסיפו עוד תיוגים..
עוד לא סגור....חלת מפתח לא נהוגה אצלינויעל מהדרום
יהיו חלות אז גם חלת מפתחופל לימון

בשישי בערב מלא סלטים

פילה אמנון צלוי בתנור

עוף בתנור

תפו"א קריספיים

קדרת ירקות ירוקים

עוגת תפוחים לקינוח

יש עוגת גבינה באסקית לצד ארוחת בוקר

לצהרים ארוחה בסיר - פרגיות אורז עדשים

פלפלים ממולאים

פשטידת ברוקולי וזוקיני

וסורבה לקינוח

התיכנון אצלנובימבה אדומה
משתפת בבעיה חוזרת אצלנו, אני אוהבת להכין בשר, אבל תבשילי הבשר לרוב עם רוטב כך שאני מכינה לערב אבל ידוע שגדול כבוד יום מהערב (בשבת) כלומר שאם יש בגד חדש עדיף לחדש ליום, אם יש מאכל מכובד יותר, להגיש ביום... וכמובן שבשר מכובד יותר מעוף... אבל אני בבעיה שכתבתי למעלה 🙈
יש עצות בקהל?

ולהלן התפריט:

הפרשת חלה
מטבוחה
סלק
חצילים
טחינה

דג מרוקאי (בטטה, גזר, עגבניה, גמבה, שום, פטרוזיליה)

תבשיל אסאדו עם חומוס
אורז
בטטה
קינואה ועדשים
תבשיל שעועית, פלפל ובצל

בוקר:
דג סול עם ירקות
עוף ואפונה
קינואה ועדשים
אורז
אנטיפסטי

סדש:
סלט ביצים
סלט טונה
סלט אבוקדו
סלט עדשים וקינואה
אנחנו מהסיבה שכתבת למעלה, מכינים דג רק לבוקרטארקו
בנוסף או בלי המנה העיקרית
דג זה מכובד, זה מיוחד, והוא לא בדיוק תחרות עם בשר.. ובנוסף יש עניין לאכול דג בשבת אז בכלל...
נכוןבימבה אדומה
בעלי מקפיד לאכול ב3 ארוחות דג אז זה לא מאוד עוזר... ונכון באמת שדג זה מכובד אני גם באופן אישי ממש אוהבת...
אפשר לחמם את הבשר על עוד משהוEBM
למשל עם האורז בתבנית אחת ואז הרוטב נספג
רעיון... נבחן זאת. תודה!בימבה אדומה
אנחנו השבת מקבלים ארוחותבוקר אור
אז לא ממש יודעת מה יהיה
אנחנו מתכננים להכין אנטיפסטי וחצילים בתנור
הפרשת חלה כנראה שלא יהיה כוח- נבצע על פיתות
אם לבעלי יהיה כוח הוא יכין משהו לסעודה שלישית
ואולי היום מגולגלות שוקולד עם הילדונת
אז היה ככהבוקר אור
לערב הכנו מרק ירקות עם אטריות
והיה אורז, חזה עוף ברוטב וסלט חסה שקיבלנו
וסופלה שוקולד לקינוח
לבוקר אכלנו חצילים בתנור, אנטיפסטי
וקיבלנו תפוחי אדמה בתנור וקציצות בקר.
ובסעודה שלישית היה גם פשטידת קישואים שקיבלנו

והשכנים החמודים שלנו פינקו גם בכמה חלות עוגיות גרנולה ועוגיות שוקולד צ'יפס
אז בכלל הכל היה ממש טעים 😋
חלק מהטעם זה אוכל שלא טרחנו עליויעל מהדרום
לגמרי!בוקר אור
סוף סוף הופכים ארוחות!!!באר מרים
הילדים מחכים בכליון עיניים שנעבור למתכונת שבתות קיץ:

ליל שבת: חלות, סלטים ודגים (עם תוספת פחממית)
ובלי מנה עיקרית!!
אם לא נרדמים ישר אז אפשר קינוח חלבי..

שבת בבוקר: חלבי!!! (הילדים ממש מחכים..)

ואז אחרי הצהריים כולם חלבי ויכולים גלידות, עוגות שוות ושוקולדים (לא של עלית...)

סעודה שלישית: בשרית. (הייתי מוותרת על הבשרי בכלל אבל לבעלי ממש חשוב שתהיה ארוחה אחת בשרית לכבוד שבת..)

כבר כמה שנים שאנחנו עושים ככה בקיץ ונהנים.

החסרון היחיד הוא שבמוצש אי-אפשר טוסט וקפה..
וואי. חזרתי היום מתחילת הטירונות וזה מעייףנחשון מהרחברון

לא חשבתי על תפריט. מחר נראה מה יש בבית ונאלתר

מוחי ריק מרעיונותאין לי הסבר
צריכה לחשוב על ארוחה לערב... שתהיה עם שוקיים

לבוקר-
שניצלים
קציצות הודו
אורז
ו...

סד''ש- פסטה שמנת
שוקיים בקרמל תפוזיםופל לימון
מגניב לנו מידי🙈אין לי הסבר
נראה לי נלך על עוף ותפוא במרינדת סויה.
ואורז
מעניין. מה זה מרמלדת תפוזים? ריבה?חילזון 123
כן, סוג של ריבה עם חתיכות תפוזופל לימון


איך את מחממת.פסטהמשמעת עצמית
שמנת?
זה לא עם רוטב?
טוב יש כיוון... בערךטארקו
ליל שבת
אולי בלינצ'ס ברוטב פטריות
עוף ברוטב
אורז/קוסקוס

בוקר שבת
דג(סלמון/אמנון)
משו עם בשר טחון(רעיונות?)
בטטות בתנור/כרובית

סדש
אם נכין בלינצ'ס לליל שבת נכין הרבה שיהיה גם לסדש
אם לא אז נראה מה.. אולי איזושהי פסטה.

סלטים עודלא ידוע, תלוי אם נצליח להגיע למכולת. יש ממרח זיתים ופסטו, ואולי נכין מטבוחה גם אם לא יהיה פלפל...
טוב קצת השתנה.. תפריט מעודכןטארקו
ליל שבת-
בלינצ'ס ברוטב פטריות
עוף ברוטב יין
קוסקוס

בוקר שבת-
דג אמנון, כנראה עם סויה וצילי
פאי רועים
בטטות בתנור

סדש
לא יצאו מספיק בלינצ'ס אז פיצה במחבת, אין לי תנור חלבי עכשיו(ולמעשה אין לי תנור בכלל, רק טוסטר אובן גדול) וזה דיי מגביל...

סלטים:
פסטו, טפנד זיתים, קונפי שום, קונפי עגבניות שרי, מטבוחה עצלנים עוד יותר עצלנית מהעצלנים הרגילה שלי

עוגה- כאמור אין לי ממש תנור.. אני יכולה לנסות לאפות בטוסטר אובן אבל אין לי ככ חשק...
קיצר, קנינו עוגיות, וממש בא לי להכין כדורי שוקולד אבל לא בטוח שייצא לפועל.
אני אופה עוגות בטוסטר אובן. לפעם הבאה....יעל מהדרום
אני יודעת שאפשר..טארקו
בפסח אני אופה בטוסטר אובן..

אבל צריך ללמוד את הטמפרטורות שלו והעוצמה וכו.. ולא ככ יש לי זמן לזה היום וגם לא סבלנות..
הבנתי...יעל מהדרום
טוב, יש תפריטיעל מהדרום
לק"י

חלות
חצילים עם עגבניות, שום וגמבה
טרשי
סלט חי

עוגת קינמון
עוגה בחושה עם שוקולד בחלקה
עוגות תפוחים

ליל שבת:
קוסקוס
חזה עוף עם בצל, גזר ובטטה

יום שבת:
סלט קוסקוס כנראה
שניצלים
תפו"א בתנור

סד"ש:
פיצות ופוקצ'ות
פה היה ככהסתם אחת
בערב דגים וקוסקוס
בוקר סיר אורז עם עוף
וסעודש עלי גפן וכרוב ממולא
סלטים עשיתי חציל שרוף ושמתי עליו טחינה ועגבניות עם נענע, מטבוחה, חריף, טחינה, קרפצ'יו סלק וסלט חי גדול

ועשיתי גם חלות מפתח אבל הם יצאו ככ מכוערות שאפילו לא צילמתי 😅 משוויצה בשתי הסירים שדווקא כן יצאו לי יפים🤩
נראה שווה :לייק:ופל לימוןאחרונה


אפשר להקפיא מצות? פשוט נשאר כמעט חבילה וחצי.רויטל.


מצות מחזיקות מעולה גם בלי הקפאהבאר מרים
ואני מציעה לשמור אותן לפסח שני בי"ד אייר.

ולהכין אז לזניית מצות (אפשר חלבית ואפשר בשרית..) או עוגת מצות..
מעניין תודהרויטל.


....תות"ח!

תלוי.

מצות קשות, נשמרות אחלה, כמו שכתבו. (רק לשמור במקום קריר ויבש, ליד הכיס....)

מצות רכות צריכות הקפאה....

(עכשיו כשאני חושב על זה, חבל שלא כתוב איזו עדה אתה בכ"א....).

תודהרויטל.


מסכיםארץ השוקולד
אם כי זה לא באמת תלוי עדה
.....תות"ח!

זה כן תלוי עדה, כיוון שכל הגזירה של המצות הקשות היא של הרמ"א, ולכן האשכנזים מקפידים על זה, ואילו הספרדים הולכים ע"פ השו"ע מעיקר הדין ואוכלים מצות רכות. אני לא יודע אם יש אפשרות שאשכנזי שלא עושה התרת נדרים יאכל מצות רכות, אולי....אבל בכל אופן, בלי קשר לדיון ההלכתי, מציאותית זה מה שקורה, הספרדים אוכלים מצות רכות, והאשכנזים מקפידים לאכול רק מצות קשות. (ואני לא נכנס עכשיו לחב"ד, או לתימנים....).

 

נ.ב. אגב, אתה חייב לי דיון, את אתה זוכר....

בעלי אשכנזי וקנה שנה אחת מצות רכות (לא היו מוצלחותיעל מהדרום
לק"י

אולי התכוונת שמצות רכות עלולות להיות בעייתיות לאשכנזים בסעודת שבת/ ליל הסדר?

אני גם מכירה שמותר לאשכנזים אבל לא נחשב מצת מצווהמיקי מאוס
בעיני זה בכלל לא טעים.
בטח אם משיגים טרי טרי אז כן אבל מה שטעמתי שהיה קנוי היה ממש לא משהו
כן. גם מה שאכלנו לא היה טעים..יעל מהדרום
גם בעיני לא טעיםחילזון 123
ואכלתי טרי מאפיית מצות שהשתתפנו בה.
הרגיש כמו יציקה...
אתה רוצה להביא מקור לגזירת הרמ"א עליו אתה מדבר?ארץ השוקולד
אני זוכר, אבל זה יקח זמן מכובד שלצערי לא בידי כעת
....תות"ח!אחרונה

לא זוכר....

התיעצות תנור דו-תאי: מה בשרי ומה חלבי?אמא לא מקצועית
שלום
יש לי תנור חדש, Beko תא עליון קטן והתחתון העיקרי יש יותר מקום ויותר פונקציות.
מתלבטת מה יהיה חלבי ומה בשרי
אני לא בשלנית גדולה ואופה אפילו פחות... (לכן לא מצויה בפורום הזה)
רוב השימוש בתנור הוא לבשרי - עוף, דגים, ירקות בתנור.
עוגות אני בקושי מכינה, במקרה הטוב עוגה בחושה לכבוד שבת. הבנות שלי לפעמים מכינות עוגות קצת יותר מסובכות
כעת אני מתלבטת
עליון בשרי - יותר נוח לנו, (פחות להתכופף - בעיקר לבעלי שלא מכין עוגות כלל) וגם רגילים לזה מהתנור הקודם כך שלא נתבלבל ונטריף.
השאלה - האם זה לא בזבוז שנשתמש בעיקר בתא הקטן ולא בגדול העיקרי? ואם נרצה להכניס 2 תבניות בתא הקטן האם זה יתבשל טוב או שייקח יותר זמן וכבר עדיף לעשות בתא התחתון?
מצד שני
פונקציות הטורבו למיניהן (שקיימות רק בתא התחתון) האם הן חשובות דווקא לעוגות? למשל כשהבת שלי מכינה עוגת גבינה - זה לא יצא לה טוב בתא העליון שאין בו טורבו?
תודה מראש על כל תובנה ממי שמבין באפיה יותר ממני!
אני לא מבינה גדולהפרצוף כרית

אבל שמעתי שטורבו זה טוב לחלבי /עוגות - כי יש מאוורר שמפזר את האוויר... משהו כזה...

האמת עדיף שתחכי לטובות ממני שיכריעו לך בוודאות

תתחדשי על התנור!

וניק ממש חמוד, אהבתי!

אם הבנתי נכון- התא העליון גריל והתחתון טורבו?טארקו
אם כן, אז טורבו יותר נצרך לאפייה- חלבי/פרווה, וגריל יותר נצרך לעופות וכאלה...
הייתי משתמשת בתא הגדול לבשריחילזון 123
בישביל עוגת גבינה פעם בשנה חבל לסבול בכל הבישולים לשבת עם התא הקטן והצפוף.
לי אישית יוצא המון להכניס 2 תבניות במקביל נגיד. ולהפעיל טורבו כשמכינה עוף, בשר, תוספות...

אם בשבועות תרצו עטגת גבינה אפשר לנקות ולהכשיר את התא הגדול באופן חד פעמי לחלבי ובחזרה.
נקודה למחשבה לגבי התנור הדו תאי 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בעבר הזדמן לי לקרוא לגבי שימוש בתנור דו תאי בהיבט כשרותי - צריך לבדוק כיצד להשתמש בו נכון - יתכן שהפעלת 2 התאים יחד, עלולה ליצור מורכבות כשרותית (צריך לברר זאת לעומק מול רב/מורה הלכה)

נקודה למחשבה 🙂
נותנת נקודה למחשבה..באר מרים
אצלי הרבה שנים לא היה תנור חלבי.
היה לי טוסטר אובן די קטן ששימש לחלבי ואפילו לעוגות גבינה...

ואז 2 התאים היו בשרי ופרווה וזה היה לי מעולה!

התא עם הטורבו היה הפרווה ואז יכולתי להכין בו גם עוגות וחלות אבל גם דגים, תפוחי אדמה ותוספות פרווה אחרות (ואפילו בסיס פרווה שעליו שמים קצפת או מילוי גבינה חלבי..)

והתא הקטן יותר בשרי ששימש רק לעוף ובשר ממש.

זה יכול להיות לך פתרון?
תודה רבה לכולכם!אמא לא מקצועית
באמת כשחושבים על זה, רוב הדברים שנכנסים לתא החלבי הם פרווה.
אז בינתיים השארתי אותו כך, וכשאגיע לשלב העוגת גבינה אחליט אם לעשות אותו חלבי
אולי אקח את הרעיון של באר מרים לטוסטר אובן ייעודי. ואולי גם אם יהיה תא חלבי אפשר להמשיך להשתמש בו לתוספות הלא-בשריות לארוחות בשריות (צריכה עוד לברר הלכתית אם מותר לכתחילה. כמובן כשאינו חלבי בן-יומו)
אפשרות נוספת:באר מרים
להשתמש בו לעיתים רחוקות לחלבי ואחרי כן "להכשיר אותו" ( לנקות היטב, לחכות 24 שעות ולהפעיל לשעה על החום הגבוה) וככה להחזיר אותו להיות פרווה - רק להקפיד שהתבניות והרשתות לא יבואו במגע ישיר עם החלבי כי אותן אי אפשר להכשרה.. )

באופן כללי הכשרה של היתר (לפרווה) הרבה יותר פשוטה מהכשרה מאיסור..
ורק חגבי עוגות גבינה..באר מרים
אפשר להכין המון עוגות גבינה מצויינות ללא אפיה..

אם זו כל הבעיה..
זה ממש תלוי בדעה שלכםטארקואחרונה
לפי הפסיקה שלנו אפשר לכתחילה להעביר את התנור מבשרי/חלבי לפרווה בלי להמתין 24 שעות, רק חצי שעה על חום גבוה.

בין בשרי לחלבי צריך גם חום גבוה וגם 24 שעות.

אז תבדקי איך הפסיקה אצלכם.
שתיה מתוקה תוצרת ביתבונים מגדל
מה קיים?
אני יודעת איך להכין תרכיז לימונדה.
וזהו.

ולא מצאתי בחנויות תרכיז כשל"פ בלי קטניות (איזה קטניות הם הצליחו להכניס?!)
חוץ מפחית שימורים של b&d של מיץ תפוחים
ו
יש לנו מכשיר סודה.

ואין לי אפילו רעיון מה לחפש. אבל מה בעצם מכיל פטל?
למה זה מסובך?

ויטמנצ'יק זה בלי קטניותיעל מהדרום
צריך להתעלם מזה שכתוב "לאוכלי קטניות"ארץ השוקולד
ולהתייחס רק לרכיבים, זה קטע הזוי שכותבים קטניות על דברים שאין בהם קטניות, לא יודע למה עושים את זה
הבעיה שלא תמיד מפורטים כל הרכיבים בדיוקיעל מהדרום
לק"י

נניח סלט סלק מבושל שכתוב עליו "קטניות".
יכול להיות שיש בו תבלינים שהם קטניות, כי ברכיבים לא כתוב משהו שנשמע כמו קטניות (אולי כתוב תבלינים ולא שמתי לב).
עם דברים כאלה יכולה להיות בעיהארץ השוקולד
דיברתי על דברים שמפורטים כל הרכיבים ואין בהם קטניות.
אני חושבת שאת מטעהבימבה אדומה
לפעמים הם מחליטים במפעל לא לנקות פס ייצור, וזה בהחלט בעייתי למי שנוהג בפסח לאכול בלי קטניות... ולא, זה לא יהיה כתוב ברכיבים כמובן. וכמו שיעל כתבה, יתכן ויש שמות כלליים שלא ברור במה מדובר בדיוק כמו "תבלינים"....
אבל בלי קשר, בוודאי שצריך להתייחס למה שמשגיח המפעל החליט לרשום על האריזה... זה לא במקרה!
יכול להיות שהוא צודק לגבי מי שאוכל תערובת קטניותיעל מהדרום
לק"י

לא יודעת מה בדיוק ההגדרה, אבל נשמע לי הגיוני שאז זה בסדר.
אממ לא הבנתי😅בימבה אדומה
יש אנשים שאוכלים תערובת קטניותיעל מהדרום
לק"י

לא מבינה בזה כל כך, אבל אולי זה קשור.
אממבימבה אדומה
לא מכירה האמת... 🙏🏻
הרב דב ליאור מתיר אני חושבתמנגואית
זו חומרה. הרבה מתייחסים לקטניות כמו לחמץ כמעטמיקי מאוס
ואוסרים כל דבר שנגע בקטניות
אבל למעשה גם לפי המנהג קטניות בטלות ב60 ובטח לפני פסח.
אז בד"צים כותבים קטניות על כל דבר שלא הוכח שאין בו אפילו שמץ
ולמעשה מעיקר הדין גם למי שנוהג לא לאכול מותר לאכול משהו שנתערבב בו מעט קטניות שבטלות שזה למעשה רוב הדברים שכתוב בהכשר לאוכלי קטניות אבל ברכיבים אין כלום. בוודאי שמותר אם סתם לא ניקו פס ייצור

הבעיה שלפעמים הקטניות הם תבלין שהוכנס ואז הדין קצת שונה כי זה הוכנס בכוונה למטרת נתינת טעם

גם את זה יש מי שמתיר לאשכנזים כי זה עורבב לפני פסח אבל לא כולם פוסקים ככה

כמובן כל אחד שימשיך עם מנהג ביתו וחומרות פסח, אבל זה לא הדין הבסיסי
אני חושבתבימבה אדומה
שמי שהולך לפי מה שאמרת, יודע... ולא צריך לכתוב בפרסייה שצריך להסתכל רק ברכיבים... זה מטעה...
זה עיקר הדין....מיקי מאוס
זה עניין של גישה כנראה אבל לדעתי בהחלט ראוי לכתוב בפרהסיה את עיקר הדין.
ולציין חומרות כחומרות
כמובן שחומרה זה לא דבר רע, הרבה פעמים זה ראוי ונכון ובפרט בפסח
(לאור מה שלמדתי אני אישית חושבת שבנושא קטניות אין טעם להחמיר אבל כך אחת ומה שלמדה ומנהג הבית זה דבר חשוב מאוד)

ברור שתמיד טוב לפרוס סוגיה כמה שיותר ברור. פורום זה מקום מוגבל וכל אחת בוחרת מה לציין..
אחריות אישית היא לבדוק ולא להסתמך על הנכתב פה כפסיקה הלכתית אלא רק לידע כללי
אממבימבה אדומה
תודה
אבל לדעתי אם יש אדם שלקח על עצמו חומרה ממש לא פשוט להפסיק אותה. ובפסח ספציפית יש המון מנהגים שונים וראוי שכל קבוצה שומרת על המסורת שלה... יש לזה חשיבות גדולה. ממש לא רק המצווה להימנע מחמץ בפסח וזהו. כך אני למדתי.

ובעיקרון כשמישהו כותב משהו, בוודאי ראוי שיכתוב שזה מעיקר הדין. ולדעתי בפסח מנהגים נהפכו ממש לתורה אבל על זה אני לא אתווכח כי בןאי נגיד שאולי רבנייך אומרים אחרת מרבניי אז אין מה להתווכח. אבל בהחלט יש הרבה דעות כאלו.
אני פשוט מאוד מקווה שאף אחד לא פוסק הלכהטארקו
לפי הפורום..
כל השנה ובטח לא בפסח... יש פשוט אינסוף מנהגים ושכל אחד יבדוק מה נוהגים אצלם.


(אנחנו למשל משתמשים בדברים שהכשרות היא לאוכלי קטניות אבל ברכיבים אין שום דבר שהוא אפילו סימן שאלה- למשל קניתי קמח שקדים 100% שהכשרות שלו הייתה לאוכלי קטניות... אבל לא קניתי עגבניות מרוסקות מתובלות שהיה כתוב 'תבלינים' ולא היה מפורט מה הקטניות..)
גם לא חושבת שמישהו פוסק מהפורוםבימבה אדומה
אבל בהחלט מתקבל ועובר פה מידע.

אני פשוט חושבת שצריך לזכור שמדובר בפורום. עוברים פה אלפי עיניים במהלך השנים. יש חובה לקחת אחריות על המילים שנכתבות... ולא לזרוק את האחריות שלא אמורים לפסוק מהפורום.
אם המידע מטעה או מבלבל, בוודאי שזה לא רעיון טוב לכתוב אותו בנוסח הזה..
לפחות להשתדל להבהיר כמה שיותר... זו דעתי.
ביחס לחומרא שמישהו מקבל על עצמוארץ השוקולד
זה תלוי למה הוא קיבל עליו את החומרה.
האם הוא נהג אותה שלוש פעמים.

(לדוגמא, עיינו בדברים של הרב פיינשטיין ביחס לחלב נכרי שמתייחס למי שקיבל על עצמו להחמיר בכך שמבאר מתי צריך התרת נדרים ומתי לא.
ואם אני זוכר נכון הרב עובדיה מתייחס לשאלה הזו ביחס להימנעות מחלב ודג.)
כתבת יפהארץ השוקולד
קטניות עקרונית בטלות ברובארץ השוקולד
אז לחשוש שמא פירור נפל לא אמור להיות חמור כל כך.
מעולה!בימבה אדומה
אבל לומר להסתכל רק ברכיבים כנוהל סטדנרטי לכולם זה בעייתי. כי למרות מה שאתה מסביר פלוס מה שהבאת בשם כושרות- עדין לא כולם נוהגים כך...

ואולי יש אנשים שחוששים שזה אולי יהיה יותר ממשהו בטל בשישים...

בכל מקרה, הפריע לי רק הנקודה שכתבת את זה ככלל שזה מה שצריך לנהוג למי שאינו אוכל קטניות...
רבים לא נוהגים כך מפאת חוסר ידע ממה שאני מכירארץ השוקולד
אשמח לראות מקור שטוען אחרת.

אפשר לסייג ולומר שאם מישהי יודעת שאצלה נהגו להימנע גם מאוכל עם יש סיכוי שאולי התערבב אחוז זניח של קטניות באוכל אז שלא ילכו לפי מה שכתבתי. אבל בתור ברירת מחדל ההלכה די פשוטה ממה שאני מכיר כפי שציינתי.
(יש מקום להחמיר באוכל שהוכן בפסח וערבו בכוונה קטניות.
ויש מקלים גם בתערובת בו הקטניות דומיננטיות אבל לא רוב.
אבל אוכל תעשייתי שנמצא במכולת ככל הנראה לא הוכן בפסח עצמו ואם קטניות לא מפורטות ברכיבים אז ברור שהתערובת (אם קיימת בכלל) איננה בכוונה והיא זניחה.)
אפילו כושרות מביאים כאן (בשם פוסקים רבים) שחשש כזהארץ השוקולד
זה הפך לחתיכת דיון פהבונים מגדל
אבל, בהקשר הזה, לא מסכימה.
מצד ההגדרות של מה אמורים לכתוב ברכיבים, בהחלט יכולים להכנס דברים שלא רשומים.
לא סתם אזהרות האלרגנים מכילות מידע שאין ברכיבים.
ברמת פס הייצור או ברמת המוצר עצמו אפילו.
יש גם משחקים שאפשר לעשות עם זה.

וכשמדובר בכשרות ובמנהגים. ובטח בפסח. הנחרצות של האמירה שלך הפליאה אותי.
ההגדרה ממה שאני מכיר היא אחוז מאוד נמוךארץ השוקולד
האמירה שלי היא הלכה די מוסכמת בפוסקים שאם קטניות זניחות בתערובת מבחינת כמות ומהות אז הם בטלות (ברור שאם הוא לא מוזכר ברכיבים כז זה בניח גם כמותית וגם מהותית)

החומרה הגדולה בפסח היא ביחס לחמץ כי על אכילת חמץ יש איסור כרת.

קטניות זה איסור דרבנן.
קטניות זה מנהג, רק לשם הדיוק. לא איסור דרבנןמיקי מאוס
כל השאר נכון
מלבד זה שתערובת חמץ היא איסור דרבנן ולא דאוריתא. כרת הוא על אכילת חמץ ממש

לא שמנהג אומר שזה סתם.גם מנהגים הם חשובים
אבל זה חשוב כי יש לזה משמעות רבה בפסיקת ההלכה

(חוץ מזה שאחוז ניכר בעמ"י אוכלים את זה לכתחילה,ח"ו לומר שהם עוברים איסור כלשהו)
דיוק נכון, תודהארץ השוקולד
אפשר להכין תרכיז ביתימ.א.
אם מבשלים מיץ טבעי עם סוכר.
פעם היינו מכינים מנקטרים - אלה שמוכרים בקרטון.
אני לא זוכרת מתכון מדויק - נדמה לי שצריך קילו סוכר לליטר מיץ, אבל אני ממש לא בטוחה.
2 דבריםאממאא!
אפשר להכין תה קר
וגם להכין תרכיז לימון (ממיסים קילו סוכר בסיר עם כוס או שתיים לימון סחוט, מבשלים קצת על אש נמוכה שלא ישרף ושמים בכלי במקרר . זה יוצא סמיך וצריך רק קצת תרכיז כל פעם. אבל לימונדה טרייה יותר טעים...)
או פשוט לשתות מים. הכי טוב
היי תודה!! נראלי אנסה להכין את התרכיז הזה..טארקו
יעבוד עם מיץ לימון קנוי, נכון?(טבעי, של יד מרדכי כזה..)
תודה לכולם!בונים מגדל
בינתיים בחיפוש חוזר בחנות נמצא ויטמנצ'יק. שבחנות אחרת לא היה בטעמים האלה בכלל.
נקווה לטוב. חג ושבת לפנינו
כבר לא רלוונטי, אבל תה קר.מוריה
אנחנו מכינים תה קמומיל ונענע עם דבש.
הי יש לך כמויות?תפארת.


בערך. על בקבוק של 2 ליטר-מוריה
ממיסה קודם בקערה בערך שליש כוס דבש. 4-5 תיונים.
אחרי שמתקרר מעבירה לבקבוק.
אם יש נענע טריה מכניסה לבקבוק.
פעם היינו שמים גם גינגר.
להוסיף את התיונים לדבש כשהוא חם?תפארת.

וגם את המים?

 

סליחה שלא הייתי ברורה.מוריה
מרתיחה מים. ששמה בקערה דבש מוסיפה מים רותחים ותיונים.
מערבבת. שמתקרר מעבירה לבקבוק ומוסיפה עוד מים מהברז.
תודה!תפארת.אחרונה


אצלינו קנינו פירות הדר, אפשר תפוזים בשק או קלמנטיננפש חיה.
או לימונים

סחטנו , מזגנו לקנקן ושתינו . או שמהלנו במים בכמות הרצויה.
לכבוד שבת - חלת מפתח 🔑🗝🔑🗝🔑🗝🔑🗝משמעת עצמית
שרשרו תמונות, מתכונים, טיפים וגם פשלות
מתכון החלה הרגיל והטעים שליופל לימון
וואוווומשמעת עצמיתאחרונה
נראה מהמם!!