כאלה שיוצאות טובות גם מהקפאה. וטעימות.
אשמח מאוד
תודה רבה
כאלה שיוצאות טובות גם מהקפאה. וטעימות.
אשמח מאוד
תודה רבה
חלות חצי מתוקות רכות, שלא מתייבשות
אמרלדאחרונההשבת- נועם הנשמות ועדן הנפשות!
אבל בדורנו לא כל אחד זוכה לטעום טעמה של שבת.
יש יותר מידי יהודים שרוצים להיפגש איתה וללמוד עליה, אבל מרגישים בתוך בועה של חול, שלא מאפשרת להתבונן לרגע במתנה הזאת שקב"ה נתן לנו.
קשה לטעום טעמה של שבת כשהסביבה הקרובה לנו מרוחקת כל כך מהרעיון הזה.
כי השבת היא הרבה יותר מיום ללא הסמארטפון.
לאור זאת, הולך ונרקם לו מיזם שמטרתו להפגיש את השבת עם אנשים שרוצים להכיר אותה יותר לעומק. להרגיש אווירה של שבת- זמירות, דברי תורה, מטעמים וניחוחות.
במסגרת המיזם יבנה מאגר של משפחות מכל רחבי הארץ, שמוכנות לארח יחיד/זוג לסעודה או לשבת שלמה,
ואנחנו בעז"ה נעשה את החיבורים ביניהם.
כדי להבין יותר טוב את השטח, נשמח מאוד שתענו על כמה שאלות:
[המענה לא מחייב השתתפות בפועל]
תותים והמון נענע טרי גרוסים עם קרח
מלון, נענע, ריויון, תפוח חמוץ, קצת מיץ לימון, סוכר
יוגורט, בננה, תפוז
אפשר כל קומבינצית פירות שאהוב עליכם על בסיס חלב/יוגורט/מיץ תפוזים
ואני מכירה גם מתכון של אייס קפה ואפשר להכין בזה גם ברד וכו... אם את רוצה תמתכון של האייס קפה תגידי לי...
ואמא שלי קנונה בעקרון גם פרות קפואים מנגו, אננס...
כף נס קפה
2 כפות סוכר
כוס חלב
כוס קרח
וזהווו אם זה מתוק מידי אפשר להוריד סוכר... ואפשר להוריד גם קצת קרח זה ממש תלוי מה את אוהבת...
ואז פשוט מקציפים את זה...
אני צריכה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כשר לפסח ללא קטניות (ואם יש אז גם בלי קמח תפו"א) לשבת. למישהי/ו יש?
על כמה מעלות לשים את התנור?

טארקו
טארקו
מנגואיתמה שמסומן בירוק אני הכנתי... או מכינה במקום
(השאר זה אמא)
יל החג:
דג מושט בעשבי תיבול
סלט חסה
סלט אנטיפסטי
סלט סלרי
בשר
קוגל
גלידת פירות וחלב קוקוס
חג בבוקר
דג סלמון
בשר
פירה
פאי לימון
ליל שבת
דג מרוקאי
מרק עוף
עוף + תפ"א
שבת בבוקר
סלט ביצים
סלט אבוקדו
סלט סלרי
גפילטע פיש
צולנט
עוגות
בראוניז
תפוז שקדים
פאי שוקולד פקאן
עוגת קפה
עוגת גבינה


איזה מדהימה!

חסות, כרוב עם קצת תוספות .
יש לקנות לקט חסות, כרוב חתוך ורק לתבל
להוסיף אגוזים קלויים, חצאי עגבניות שרי או פילה תפוז.
תוספות: ירקות אפויים, תפו"א קטנטנים למיקרו, צ'יפס אם יש לך תנור
מגוון סלטים
סלמון אפוי עם שקדים קלויים על מצע מחית פירה ופרחי ברוקומיני
מרק עוף ריחני עם קניידלך
עוף בתנור בתיבול פפריקה ושום
תפו"א אפויים
גזר צבעוני מזוגג
אספרגוס בשום ושמן זית
מגש פירות
וולקנו ואפיקומן לקינוח
לצהריים:
מגוון סלטים, בלינצ'ס במילוי תפו"א
בריסקט
עוף בגריל
פתיתים עם ירקות
לטקס ולביבות כרישה
סלט חסה של פסח
פירות טריים
קוקילידה
סעודה שלישית- חלבית ירקות, גבינות לחמניות של פסח ודגים מעושנים

הבישול בשני שלבים, קודם מבשלים את הפתיתים במי מלח כ- 15 דקות שיתרככו
אח"כ מעבירים למחבת עם בצל מטוגן, ירקות ותיבול ומערבבים קלות
אבל מרטיבים את המצות, שוברים מערבבים עם ביצים ותבלינים
ואח"כ ממשיכים כמו שכתבת

יעל מהדרוםאבל התפקיד שלי בבית זה בעיקר להכין עוגות/עוגיות...
עכשיו אני לא באמת כזאת טובה בזה ועכשיו בפסח ממש באלי שיהיה עוגה ביתית ולא קנויה עכשיו יש בעיה אנחנו אשכנזים...
קיצור למי שיש פה מתכונים לעוגות טעימות בלי קטניות ולא ממש קשות אני ישמח...
אם אפשר לפרט קצת באופן הכנה כי אני מתקשה ... סתם חבל שיצא איזה עוגיה במקום עוגה...![]()
טארקו
ארץ השוקולד...
אז הלכו לי כל העוגות![]()
סתםסתם הכנתי אתמול מתכון של עוגת והיא יצא טעים..🙊
קיצור תודה רבה רבה חג פסח כשר שמח וטעים!!...![]()
הפיאז מתחילים בשולחן גדול עמוס לעייפה בהמון ירק
אין קערה (אולי נשים כי הילדים גדלו בגן) השולחן הוא הוא הקערה.
כל השולחן מקושט בחסה סלרי בצל ירוק וכרישה
קערות עם חרוסת תימנית (דוכא) חזרת עם סלק זרוע (אוסובוקו צלוי) עוד תבשיל בשר (זכר לקורבן חגיגה) - נתח אסאדו יפה. ערימת לאפות (מצות)
בקבוקי יין ומיץ ענבים גביעים וזהו
אין עוד שום דבר על השולחן
קידוש נטילה בברכה (כן כן, תימנים) טיבול הכרפס בחרוסת (שוב, תימנים לא במי מלח)
חוצים את המצה התחתונה מתוך 2 (כן, תימנים לא שמים 3 מצות)
מגיד רחצה מוציא מצה מרור כורך (אפשר לכרוך, זה לאפה)
שולחן עורך- מרק תימני עם קוביות בשר בבישול ארוך עם חילבה וסחוג ו'פתות' (מצות מכונה מפוררות פנימה) לא באמת צריך יותר אוכל מזה (אוכלים את שני תבשילי הבשר מהקערה)
צפון (את האפיקומון לא מחביאים או גונבים. הוא כרוך בטלית שעל אבא כל הלילה. לקיים מה שנאמר משארותם צרורות בשמלותם על שכמם)
ברך הלל נרצה
בוקר - חלבי קליל. ביצים גבינות סלטים ו'בורקס' מצות
צהרים
אורז
תבשיל תפו''א עם בשר
ירקות בתנור
אולי רוסטביף שישב בתנור כל הלילה
ללא תפוחי אדמה.קמח מצה.וקטניות.
לא מצליחה למצוא כזה מתכון בגלל ששבת.אני חושבת שכל מה שאעמיד מליל שבת יצא שרוף עד הבוקר.
אשמח ממש לרעיונות או לעצות מה כן אוכל לעשות.תודה
אפשר לאפות ירקות בלי נוזלים ואז אין בעיה לחמם בשבת בצהריים
מחממת על תבנית הפוכה
זה מה שיש להכין:
כל פעם שיהיה לי מוטיבציה אני אכתוב כאן מה בוצע...
בישולים לפסח:
מרק תימני (אונטריב)
אסאדו
צלי בשר ותפו''א (אווזית)
אורז
ביצים (לסלט ביצים+ביצים קשות)
ירקות בתנור
בורקס מצה במילוי גבינה/תפו'א
רוטב פטריות
זרוע (האוסובוקו לא הגיע. אם לא יגיע נעשה שוק או כנף)
סלטים:
חרוסת אשכנזית
חרוסת תימנית (דוכא)
חריין עם סלק
חולבה
סחוג
מטבוחה
בנתיים מוכן:
מרק תימני
אסאדו
אורז
ביצים
חילבה
סחוג
דוקא (חרוסת תימנית)
חרוסת של סבא האשכנזי.
נשאר:
צלי אווזית עם תפו''א
ירקות בתנור (אנטי פסטי)
בורקסים
רוטב לבורקס
זרוע
מטובחה
הילדים ערים וחוגגים אז נמשיך לבשל הלילה נראה מה יהיה ההספק עד הבוקר
עוגת שייש
עוגת שוקולד
עוגת מיץ
עוגת גבינה
קינוחים- וולקנו וקוקילידה
עוגיות שוקולד וכדורי שוקולד.


תזכירו לי אם לא עניתי עד מחר
הייתי מכינה דג אחד וסלטים
מרק עם קניידלך
ו-2 סוגי בשר , ל20 איש (אלא אם חצי מזה זה ילדים שרק מנשנשים)
אפשר מתכון לחרוסת ביתית?תודה רבה. | ערוץ 7
אפשר לוותר על השקדים והאגוזים -
תפוחים, תאנים, רימונים (תמרים).
קינמון או זנגוויל.
יין אדום או חומץ (או מיץ ענבים?).
בודקת 10 תמרים ומשרה במים חמים בקערה לכמה דקות
מגרדת פנימה 2 תפוחים ירוקים
מוסיפה כף יין (בשביל המנהג, פחות אוהבת בטעם)
אגוזי מלך קצוצים (אפשר טחונים למרקם חלק)
חצי כפית קינמון
מעט לימון
חרוסת תימנית - דוקא
1 חבילה תמרים בוקום.
1 כוס יין אדום מתוק .
1 כפית חווג קפה.
מעט מלח.
להכניס לסיר ולהניח על אש נמוכה. מדי פעם לערבב עד עיסה אחידה. להוסיף 2 כפות שומשום חום קלוי וטחון.
להמשיך לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמתקבל המרקם של הדוקה ועולה הריח המוכר .
שים לב שלא ישרף
למטה.
זמן הבישול עד 20-30 דקות .
לכבות האש ולסגור.
חרוסת אשכנזית
המצרכים :
5 תפוחי עץ מוזהבים .
6 בננות
200 גר' אגוזים.
יין מתוק
זננגוויל
מקלפים את התפוחים ומרסקים על פומפיה - רצוי חורים קטנים .
מועכים את הבננות .
את האגוזים מרסקים או בלנדר או באמצעות פטיש
מערבבים את הכל מוסיפים חצי כוס יין אדום ומעט זננגוויל .
בתיאבון .
סימן תעג סעיף ה: "חרוסת יעשה עב, זכר לטיט, ואח"כ נותנין בו מעט חומץ או יין אדום זכר לדם*.
ועושין החרוסת מפירות שנמשלו בהם ישראל כגון, תפוחים, תאנים, אגוזים, רימונים, שקדים;
ונותנין עליו תבלין, כגון קנמון וזנגביל".
בקיצור שולחן ערוך כתב (סימן קיח סעיף ד):
סיכום:
תפוחים, תאנים, אגוזים, רימונים, שקדים (תמרים).
קינמון או זנגוויל.
יין אדום או חומץ (או מיץ ענבים?).
*הערה הלכתית לשנה זו (משנה ברורה ס"ק מח):
"אם חל בשבת יתן בו המשקה מערב שבת".
ובקיצשו"ע:
לגבי הבננה שהוזכרה כאן -
איני יודע היכן נמשלו ישראל לבננה.
אולי צ"ל: "מה בננה זו כפופה, כך היו ישראל כפופים מעבודת הפרך"...