שרשור חדש
מחפשת מתכון טוב לחלותמוריה 7

כאלה שיוצאות טובות גם מהקפאה. וטעימות.

אשמח מאוד

תודה רבה

בבקשהופל לימון

חלות חצי מתוקות רכות, שלא מתייבשות 

איך מכינים פנקייקס בננה פסחי טעים?אמרלד
אפשר חלבי
עדיף בלי קמח מצה
נסו לעשות תערובת ע''ב קורנפלור וביצים עם בננהתנו חיוך (-:
תודה שעניתאמרלדאחרונה
שבת קודש🕯🕯()()()

השבת- נועם הנשמות ועדן הנפשות!

אבל בדורנו לא כל אחד זוכה לטעום טעמה של שבת.

יש יותר מידי יהודים שרוצים להיפגש איתה וללמוד עליה, אבל מרגישים בתוך בועה של חול, שלא מאפשרת להתבונן לרגע במתנה הזאת שקב"ה נתן לנו.

קשה לטעום טעמה של שבת כשהסביבה הקרובה לנו מרוחקת כל כך מהרעיון הזה.

כי השבת היא הרבה יותר מיום ללא הסמארטפון.

 

לאור זאת, הולך ונרקם לו מיזם שמטרתו להפגיש את השבת עם אנשים שרוצים להכיר אותה יותר לעומק. להרגיש אווירה של שבת- זמירות, דברי תורה, מטעמים וניחוחות.

במסגרת המיזם יבנה מאגר של משפחות מכל רחבי הארץ, שמוכנות לארח יחיד/זוג לסעודה או לשבת שלמה,

ואנחנו בעז"ה נעשה את החיבורים ביניהם.

 

כדי להבין יותר טוב את השטח, נשמח מאוד שתענו על כמה שאלות:

מיזם שבת יהודית

[המענה לא מחייב השתתפות בפועל]

שכחתי מלשלוח פה. כל מענה יעזור מאוד [זה אנונימי]()()()אחרונה

@ט' , אני מהערוץ, וכמובן שזה לא למטרות רווח.

מזכירה שעכשיו הזמן לרשימות..באר מרים
עכשיו, כשהכל טרי בראש..

אני מציעה להכין 3 רשימות בכתב ולאחסן במקום שתמצאו בתחילת ניסן של שנה הבאה:

1. מה חסר/צריך לקנות: כלי בית, סיר/מחבת/ סכין טובה, קומקום.. חפצים, מפות וכל השאר..

2. כמה כדאי לקנות ממה (מוצרי בסיס): כמה בקבוקי שמן? תבניות ביצים? חבילות מצות? קמח מצה?
מה קניתם השנה והיה מיותר או יותר מדי ועדיף לקנות פחות או לא לקנות בכלל?

3. מסקנות לגבי בישול:
מה היה מוצלח וכדאי להכין שוב?
מה לא היה מוצלח או פחות אהבו אצלכם?
מה התאים לשולחן עורך ומה עדיף לסעודה בבוקר?
וכל הערה אחרת בסגנון..

נסו לרשום כל מה שיעזור לכם להתחיל את ההכנות לפסח הבא עם הידע שיש לכם עכשיו..

בהצלחה!
המלצה נוספת - לכתוב באימיילט'
השקעתי בשנה שעברה ברשימה מסודרת שנעלמה..
הערב כתבתי במייל בידיעה שבחיפוש פשוט היא תימצא בעוד שנה.
אכן רעיון טוב..באר מרים
תודה רבה רבה ישר כוחרויטל.


עזרת מאד!נפש חיה.אחרונה
מתכונים לשייקיםכן אני
יש לנו שייקר חדש ואנחנו רוצים להתחיל להשתמש בו.

מהבסיס-
מה מכניסים לשייק?
איזה פירות, נוזלים, קפואים ועוד תוספות?
איזה כמויות?

אפשר פרווה או חלבי.

זה מיועד לאכול מייד, או שאפשר לשמור?

ואני אשמח גם למתכונים ספציפיים.

ועוד דבר- אפשר להכין בזה אוכל לתינוק?
שיהיה טחון, אבל סמיך.

תודה
אני מכניסהחיות צבעונית
פירות קפואים חתוכים. אוהבת שהבסיס בננה כי זה נותן מרקם סמיך יותר משאר הפירות. בגדול ממלאים כוס פירות וחצי כוס נוזל(חלב, מים, מיץ תפוזים וכו) אם אוהבים דליל יותר אז להוסיף עוד נוזל. אפשר איזה פירות שרוצים. אפשר להשתמש ישירות בטריים או לחתוך ולהקפיא, בקיץ זה יותר נחמד כשחם. יש גם פירות קפואים לקנייה.
אפשר גם אגוזים, טחינה, שוקולדים למי שאוהב
עדיף לאכול ישר, מהחוויה שלי לא ממש מוצלח להקפיא.
אני אוהבת יותר מתוק, אז בננה, אגס/מנגו ותמרים. אני אוהבת להוסיף גם עלי חסה
לגבי תינוקות, כשעבדתי פעם במעון היינו טוחנות בננות, תפוח ואגס, מוסיפות טחינה ושיבולת שועל וזה היה ארוחת בוקר שלהם.
תודהכן אני
אין בעיה לטחון לתינוקות פירות בלי להוסיף נוזלים?
זה לא הורס את המכשיר?
הייקים האהובים עלי:שפרינצא בוזגלו

תותים והמון נענע טרי גרוסים עם קרח 

מלון, נענע, ריויון, תפוח חמוץ, קצת מיץ לימון, סוכר

יוגורט, בננה, תפוז 

אפשר כל קומבינצית פירות שאהוב עליכם על בסיס חלב/יוגורט/מיץ תפוזים

תודהכן אני
אפשר לשים פשוט איזה פרות שאת רוצה וחלב או מים...החיים מאושרים

ואני מכירה גם מתכון של אייס קפה ואפשר להכין בזה גם ברד וכו... אם את רוצה תמתכון של האייס קפה תגידי לי...

ואמא שלי קנונה בעקרון גם פרות קפואים מנגו, אננס...

אשמח למתכוןכן אני
טוב בעקרון זה ממצאים אבל שתדעי תעקרון...החיים מאושריםאחרונה

כף נס קפה 

2 כפות סוכר

כוס חלב

כוס קרח

 

 

וזהווו אם זה מתוק מידי אפשר להוריד סוכר... ואפשר להוריד גם קצת קרח זה ממש תלוי מה את אוהבת...

 

ואז פשוט מקציפים את זה...

מחפשת מתכון לעוגות לימון קלילה וטעימה. כשרה לפסחפצלש100
יש לי מתכון לעוגה בחושה. אולי אפשר לנסות להוסיף להיעל מהדרום
לק"י

קצת מיץ לימון או גרידת לימון או גם וגם.

עוגה בחושה בלי מיקסר:
מערבבים כוס שמן וכוס וחצי סוכר.
מוסיפים 3 ביצים (אחת אחרי השניה, ומערבבים בין לבין).
מוסיפים לסירוגין:
2.5 כוסות קמח (אני שמה 1.5 מצה וכוס קמח שקדים) וכוס מיץ תפוזים
1 א.אפיה
1 סוכר וניל

לתבנית אחת הוספתי שוקולד צ'יפס.
ועל השניה שפכתי מיץ תפוזים אחרי האפיה
נראה לי שאפשר לשים חצי כוס מיץ לימון וחצי כוס מיםיעל מהדרום
לק"י

במקום כוס מיץ תפוזים.
תודה רבה!!פצלש100אחרונה
עוגיות לפסחתודה ל-ה' יתברך

אני צריכה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כשר לפסח ללא קטניות (ואם יש אז גם בלי קמח תפו"א) לשבת. למישהי/ו יש?

לי ישיעל מהדרום
לק"י

3 כוסות קמח (אפשר חצי קמח מצה וחצי שקדים/ אגוזים, או רק קמח מצה, אפשר לשלב חלק גם קמח תפו"א).
כוס שמן
חצי כוס סוכר
ביצה (אני שמתי במקום ביצה חצי כוס מיץ תפוזים)
1 אפיה
חצי חבילת שוקולד צ'יפס
גרידת לימון תפוז(אם אוהבים)
תודה רבה רבהתודה ל-ה' יתברך


עוד שאלהתודה ל-ה' יתברך

על כמה מעלות לשים את התנור? 

170-180יעל מהדרוםאחרונה
אז מה אתם מכינים לחג-שבת?חדשה,,
אנחנו מתארחים מחר בערב
שאר הסעודות בבית..
מחר בבוקר קניות ובישול, אולי אקבל מכם קצת השראה
בינתיים הכנתי והקפאתי דג לברק לליל שבת, מטבוחה ובורקס בשר מדפי אורז
התכנון שלנואזדרכת5
ערב חג:
מרק עוף עם קציצות הודו וגרונות.
קניידלך ואטריות של פסח

בוקר חג:
רוסטביף בתנור
פירה
סירות קישואים עם בשר.

ערב שבת:
חביתיות עם פירה תפוחי אדמה
חריימה סלמון וקציצות סלמון


שבת בבוקר:
אורז ועוף או בשר

סעודה שלישית:
לזנית חצילים
לזנית מצות
פטריות ממולאות גבינה.

עוגות פרווה מההקפאה
עוגת גבינה
סלטים: ממרח זיתים, חציל בתנור, ממרח ארטישוק, פסטו ולשבת טחינה

כרגע זה התכנון, אולי יהיו עוד שינויים
אנחנו מתארחים אצל ההורים שליטארקו
מניחה שאביא עוגה ואולי סלטים כלשהם..
ואחרי שיחה איתהטארקו
אני מכינה בע"ה לזניה(במקום עלי לזניה-פנקייקים)
קינוח(כנראה קינוח כוסות כלשהו)
ועוגה/עוגיות(הכיוון הוא עוגיות שקדים)
ואולי עוד משהו..
אפשר מתכון לעוגיות שקדים?מנגואית
קיבלתי אותו בחצי טלפון שבור מאחותיטארקו
כלומר היא כתבה לי אותו מהזיכרון וכתבה שהיא מקווה שהיא צודקת בכמויות(בעיקר התלבטה על השמן והמלח), היא הכינה את זה לחג ראשון וזה עף בשניות..
עדיין לא ניסיתי כדי לבדוק... בתכנון הערב.
אז כותבת לך מה שהיא שלחה לי אבל מקווה שלא מטעה:
אין לי אותו מצולם.. זה 200 גרם שקדים או אגוזים טחונים, 2 כפות קמח תפוחי אדמה, שקית אבקת אפיה, שלושת רבעי כוס סוכר, 2 ביצים, וחושבת ששקית סוכר וניל, לא בטוחה כמה שמן, זה בין חצי כוס לשלושת רבעי, ונראלי כפית שטוחה מלח.
מכינים כדורים שטוחים, נראה כמו קניידלך מעוך, אבל באפייה זה מתנפח ונהיה בהיר ונראה טוב..
אופים בחום לא גבוה 17 דקות עד שמזהיב בקצוות.
אם עובד לך , תעדכני מנגואית
תודה רבה!
אני אבשל מחר בכל מקרה...
הנה מתכון שאני הכנתיארץ השוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן – חן במטבח
החלפתי את החמאה בשמן (חמאה יותר טעים אבל חלבי)
מסדרת לעצמי את הראש..באר מרים
סלטים מבושלים יש מהחג הראשון.
גם קינוחים.

אכין 3 עוגות:
עוגת תפוחים
עוגת שוקולד אגוזים
עוגת מצות חלבית

ערב חג (יש אורחים):
מנה ראשונה דג סלמון וסלטים
מנה עיקרית:
עוף באפרסקים
תפוחי אדמה
פשטידת מצות
כרוב סגול

חג בבוקר:
קציצות בשר עם גזר
בשר מבושל ברוטב שזיפים ויין עם תפוחי אדמה
(אם יגמרו התפוחים אדמה מאתמול אכין פירה מאבקה ומים רותחים)

ליל שבת:
סלטים
מושטים עם ירקות ברוטב (אבשל על הפלשט בשבת)
פירה

שבת בבוקר: חלבי
לזניית מצות
פשטידת פטריות
סלט חלבי שווה

סד"ש: בשרי
מצות ממולאות בשר טחון
שניצלים
מה שנשאר מהארוחות של החג
אפשר מתכון לעוגת מצות חלבית😊אם_שמחה_הללויה
2 אפשרויות ועוד המון וריאציות..באר מרים
1. להשתמש בגנאש שוקולד חלבי (להמיס שוקולד עם שמנת מתוקה או להכין רוטב שוקולד עם חמאה)

2. להשתמש במילוי חלבי:
שמנת מתוקה+אינסטנט פודינג+חלב
או מלית גבינה מתוקה או עם שמנת חמוצה..

כווריאציות:
- שכבה לבנה ושכבה שחורה
- להכין כמו טירמיסו עם קפה ומלית גבינות.

אם מכינים עוגת שוקולד - לטבול את המצות ביין אדום מתוקה.
אם מכינים עוגת גבינה - לטבול בנס קפה או בחלב קצת ממותק.

אני משתדלת להכין עם די הרבה שכבות מצות כדי שיוכלו ליטול על זה ידיים ולהגיע בקלות לשיעור..
תודה רבה!!!אם_שמחה_הללויה
איך את מכינה את המושט על הפלטה?מטילדה
איזה ירקות את שמה?
שמה כל מה שאני רוצה, מכסה היטב ומניחה על הפלטה.באר מריםאחרונה
בדרך כלל אני שמה גמבה, עגבניות, כוסברה והרבה שום.

לכבוד החג מתכננת לגוון ולשים גם בצל וגזר..

מהניסיון שלי לוקח עד שעה לרתיחה ואז עוד חצי שעה זמן בישול.

בעלי אמר שעדיף לשים בבוקר כדי שיהיה מוכן כמה שעות לפני כניסת השבת.
אז אצלנוטליה כ
מתארחים אבל אני מכינה כמעט הכל:
ערב חג-
צלי בשר
אורז
שעועית ירוקה

בוקר-
סלומון
תפוחי אדמה ובטטה
סלט חסה

ערב שבת-
עוף ותפו"א
גזר בסילאן
אורז

בוקר שבת-
חמין שעועית ובשר

סלטים: חציל מטוגן, טחינה, מטבוחה, סלט ירקות
עוגת אגוזים ועוגיות-לא יודעת איזה
וואו, להכין כל כך הרבה כשמתארחים זה מרשיםארץ השוקולד
אין לי ברירה🤷טליה כ
הנה (בא לי להשוויץ)חתולה ג'ינג'ית

מה שמסומן בירוק אני הכנתי... או מכינה במקום

(השאר זה אמא)

יל החג:

דג מושט בעשבי תיבול

סלט חסה

סלט אנטיפסטי

סלט סלרי

בשר

קוגל

גלידת פירות וחלב קוקוס

חג בבוקר

דג סלמון

בשר 

פירה

פאי לימון

ליל שבת

דג מרוקאי

מרק עוף

עוף + תפ"א

שבת בבוקר

סלט ביצים 

סלט אבוקדו

סלט סלרי

גפילטע פיש

צולנט

עוגות

בראוניז

תפוז שקדים

פאי שוקולד פקאן

עוגת קפה

עוגת גבינה

מכובד👏👏ארץ השוקולד
הרבה יותר ממה שאני מכין והכנתי
תודה... זו לא תחרות 😉חתולה ג'ינג'ית


בשמחהארץ השוקולד
ברור שלא
כמה כתבו כאן על לזניית מצות. איך מכינים?מטילדה
תודה. אחרי ששאלתי קלטתי שזה לא רלוונטי כי אין לי למטילדה
אין לי תנור של פסח
אין לי כיריים😑 יש לכם מתכונים שאפשר להכין בתנור?חו-פש
מתכונים ל?טארקו
יש כל מיני..
עוגות? ארוחות? בשרי? חלבי? פרווה? תוספות? עיקריות?
מיקוד לאיזה סוג מתכונים יעזור..
בישולים לחג ולשבתחו-פש
אני אשמח לכל מתכון בשרי/ תוספות בשביל החג...
קטניות או בלי?טארקואחרונה
עוף עם תפוא בתנור
חזה עוף עם ירקות
קציצות (כמו קבבים)
ירקות אפויים
פשטידות- תפוא, ירקות
לביבות גם אפשר בתנור, לפנק בשמן.
משתפת לגבי עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח תפו"אבימבה אדומה
חיפשתי באינטרנט ומצאתי את זה
מחפשת מתכון מנצח לעוגיות שוקולד צ'יפס מקמח תפוחי אדמה | ערוץ 7

ניסיתי ולא היה לי סוכר וניל, השמטתי אותו. ועשיתי עם שמן זית.

יצא בהחלט נחמד. מתוק מאוד מי שאוהב פחות מתוק ממליצה להפחית בסוכר. וכן כדאי תמצית וניל או משהו שיהיה טעם. כי כאילו הטעם שיש זה של הסוכר....
אז אחרי כל הדיונים שהיו כאן בערב פסחמצטרפת למועדון
על החבדניקים שצמים או לא, ועל השפע שקיים או לא. בא לי פשוט לשתף אתכם בעובדות ובעיקר להשוויץ באמא שלי האלופה שמארחת אותנו בכזאת נדיבות למשך כמעט כל החג ומפנקת בארוחות שבאמת באמת מתחרות במסעדות גורמה במשך השנה..
כותבת כאן סתם כי כיף לי לשתף וגם לתת רעיונות לחבדניקים שכאן או לכאלה שיכולים להשתמש בעוד חומרי גלם אבל סתם מחפשים רעיונות לגיוון.
אז מה אכלנו בליל הסדר?
- 2 סוגי דגים(מושט עם ירקות וסלומון על בסיס שמן זית, יין לבן ובצל מטוגן)
- מרק גרונות עם ירקות ואטריות ביצים
- לשון בקר מבושל ביין וירקות שורש
- עוף אפוי עם בצל מטוגן
- פאי רועים עסיסי
- קציצות מטוגנות
- חזה עוף במרינדת יין על הפלנצ'ה
- תפוחי אדמה אפויים
- גלידת קפה ביתית
מה אכלנו בסעודת יום טוב?
- 2 סוגי דגים כמו אתמול
- צ'ולנט על בסיס עוף, בשר, תפולי אדמה וקציצות
- שאריות מהלילה.
מה אכלנו היום?
וואו זה היה טעים ואני עדין מלאה...
- מרק קישואים טעים וקטפתי
- שניצל ממולא פירה ובשר טחון מגולגל בביצה ואגוזים
-ציפס
- אנטיפסטי
(לא לראשי)
יש לך אמא אלופה.וואוו.אחתפלוס
את כל האוכל לחג היא הכינה?
בגדול אני ואחותי עזרנו להמצטרפת למועדון
אבל היא לגמרי ניצחה על המלאכה..
בתור התחלה שלחי לנו את הכוחות שלה...אמא יקרה לי*

איזה מדהימה!

חח היא באמת נדירה!מצטרפת למועדון
סתם שאלה- איך שניצל בלי שרויה?מיקי מאוס
גם אצל ההורים שלי לא אכלו שרויה וקטניות ואף פעם לא חסר אוכל טעים.
נשנושים משביעים דווקא כן...כי בלי שרויה אפשר לחסל חצי עוגה ולא לשבוע

אבל לא היו כאלה השקעות נדירות אמא שלך באמת משקיענית!

אחד הדברים המשמעותיים הוא אם מכשירים תנור.זה פותח אפשרויות מדהימות
בד"כ מי שמחמיר בפסח גם פחות מכשירים תנורים ולקנות משהו טוב מספיק לפסח זה מורכב
שניצל בלי שרויהמצטרפת למועדון
לא הבנתי איפה הבעיה? כי הציפוי חייב להיות מקמח מצה?
אנחנו עושים ציפוי מאגוזים ושקדים טחונים.
ולגבי תנור יש לה מיוחד לפסח כי יש לה מטבח פסח. עולם אחר..
קמח תפואטל..
טבלתי פעמיים בקמח, תיבלתי קצת את הביצה בגבישי שום ומלח
ויצא מעולה.
ותנור - חיים על טוסטר אובן בכללי ויוצא טוב, למה לא?
לא חבדניקיתבימבה אדומה
יש תיבולית לפסח ללא שרויה... אבל באמת לא מצאתי בכשרות העדה החרדית.

ובעיקרון יש אנשים שלא מתבססים על שניצלים בחיי היום יום... אז זה לא נורא להם


ולנו יש טוסטר אובן כשלפ מעולה... אנחנו לא חבשניקים וגם לא מכשירים תנור לפסח... פשוט לא נראה לי ריאלי להצליח לנקות אותו והטוסר אובן מעולה...
יש פירורים לא שרויה בכשרות העדה החרדיםבאר מרים
עשויים מציפס מרוסק..
מעולהבימבה אדומהאחרונה
אני לא מצאתי השנה באושר עד
תוספות וסלטים קלים לעל האשחדשה,,
מחר בע"ה מארחת לעל האש.
אני אחרי פרוצדורה רפואית (משמחת ב"ה)
ומחפשת רעיונות לתוספות וסלטים סופר קלים. על הבשר אחראי בעלי.
בדרך כלל משקיעה מאד בכל המסביב, אבל עכשיו המצב לא רגיל..
מטבוחה כבר יש לי במקפיא.
מה עוד?
סלט עגבניות ופטריות/ עגבניות וטבעות זיתים, אפשר לזנפש חיה.
גרעינים על שניהם בסמוך להגשה (אם קולים מעט הן פריכים וטעימים).
בעיקר סלטים ירוקיםופל לימון

חסות, כרוב עם קצת תוספות .

יש לקנות לקט חסות, כרוב חתוך ורק לתבל

להוסיף אגוזים קלויים, חצאי עגבניות שרי או פילה תפוז.

 

תוספות: ירקות אפויים, תפו"א קטנטנים למיקרו, צ'יפס אם יש לך תנור

תודה רבה לשתיכן, עזרתן ליחדשה,,אחרונה
דיי דחוף 😬 אשמח לתשובות מהירותהכל עוד אפשרי
במה אפשר להמיר 80 גרם שקדים טחונים?
באיזה מתכוןופל לימון


הסתדרתי תודההכל עוד אפשריאחרונה
אפשר שרשור אחד מרוכז?איכה
מה אתם מכינים לחג?

אצליופל לימון

 

מגוון סלטים

סלמון אפוי עם שקדים קלויים על מצע מחית פירה ופרחי ברוקומיני

מרק עוף ריחני עם קניידלך

עוף בתנור בתיבול פפריקה ושום

תפו"א אפויים

גזר צבעוני מזוגג

אספרגוס בשום ושמן זית

מגש פירות 

וולקנו ואפיקומן לקינוח

 

לצהריים:

מגוון סלטים, בלינצ'ס במילוי תפו"א

בריסקט

עוף בגריל

פתיתים עם ירקות

לטקס ולביבות כרישה

סלט חסה של פסח

פירות טריים

קוקילידה

 

סעודה שלישית- חלבית ירקות, גבינות לחמניות של פסח ודגים מעושנים

איזה פתיתים יש לפסח? לא מכיר. נשמע מ ענייןנחשון מהרחברון


פתיתים מקמח טפיוקהופל לימון
לא רואה תמונה אבל מגניבנחשון מהרחברון


צירפתי ואני רואה...אולי ככהופל לימון
איך הטעם?מצטרפת למועדון
מחפשת תחליף נורמלי לפתיתים ללא גלוטן במשך השנה
טעים מאודופל לימוןאחרונה

הבישול בשני שלבים, קודם מבשלים את הפתיתים במי מלח כ- 15 דקות שיתרככו

אח"כ מעבירים למחבת עם בצל מטוגן, ירקות ותיבול ומערבבים קלות

אצל ההורים שלי מכינים ממצותבוקר אור
מרטיבים קצת את המצות, מטגנים בצל ופטריות ואז מוסיפים מים וחותכים קטן את המלצות לבפנים עד שהכל מתרכך
אני אוהבת את זה ואני בעיקרון לא אוהבת מצות
כן גם אמא שלי הכינה כזהופל לימון

אבל מרטיבים את המצות, שוברים מערבבים עם ביצים ותבלינים 

ואח"כ ממשיכים כמו שכתבת

חחח יכול להיות שפספסתי כמה שלביםבוקר אור
..אמרלד
מתארחים..
הכנו
פאי תפוחים
בראוניז, עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות שקדים עם ריבה
חג שמח
בסוף לא הספקתי לכתוב מה אנחנו הכנו 😅איכה
כתבי עכשיויעל מהדרום
אז אצלנואיכה
באיחור קל.

סלטים.
חציל במיונז.
מטבוחה אליפות.
חומוס.
טחינה.
שני סוגי סלק.
אבוקדו.
וסלטים חיים (מלאאאא)

בלילה אכלנו -
מרק בשר טעים בטירוף שאני הכנתי.
מרק עוף, שהדודים הביאו.
עוף ותפו''א בתנור (שגם אני הכנתי)
וצלי כבש, זכר לקורבן פסח. טעים.

בבוקר -
קליל יחסית.
דג וירקות בתנור.
עם סלטים חיים , גבינות ומנה אחרונה קפה/שוקו ושוקולדים שווים.

ס. שלישית /צהריים.
שאריות מהצלי.
אורז.
קציצות ברוטב.
ירקות חתוכים וסלטים.

עוגות היו -
אגוזים וקפה, שוקולדציפס, בראוניז, גזר, וקוקוס של סבתא.
אני אומנם לא אמא...החיים מאושרים

אבל התפקיד שלי בבית זה בעיקר להכין עוגות/עוגיות...

עכשיו אני לא באמת כזאת טובה בזה ועכשיו בפסח ממש באלי שיהיה עוגה ביתית ולא קנויה עכשיו יש בעיה אנחנו אשכנזים...

קיצור למי שיש פה מתכונים לעוגות טעימות בלי קטניות ולא ממש קשות אני ישמח...

 

אם אפשר לפרט קצת באופן הכנה כי אני מתקשה ... סתם חבל שיצא איזה עוגיה במקום עוגה...בוכה/צוחק

אין לי מתכון ספציפיהנורמלית האחרונה
אבל "חן במטבח" מעלה מתכונים לפסח ויש לה סרטונים מפורטים וטובים
בעז''ה אני יסתכל..החיים מאושרים


עוגת שוקולד כשל"פ ללא קטניותופל לימון
עוגת מייפל לפסח ללא קטניותופל לימון
עוגת מיץ לפסח ללא קטניותופל לימון
זו העוגה שאוכלים לפני ליל הסדר,לא שרויהופל לימון
ישששש תודה רבהההחיים מאושרים


בראוניז מושלמיםטארקו
1 כוס קמח תפוא
3/4 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מערבבים טוב עד שאין גושים(בפסח כדאי מטרפה/מיקסר, בגלל הקמח תפוא)
170° בערך 20 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים דבוקים עליו.
וואו עשיתי לשבת. יצא מושלם!! תודה רבה!Nogsh
אגב, הפורום הזה ממש לא רק לאמהותטארקו
א. יש פה גם גברים
ב. יש פה גם רווקים ורווקות, נוער וכו... כל מי שאוהב מטבח או מתעניין בבישול מקומו איתנו
מסכיםארץ השוקולד
ומוסיף שהוא גם מיועד למי שמבשל או אופה אפילו אם הוא לא אוהב.
צודקטארקו
הנה משהו שהכנתי עכשיו ומאוד קלילארץ השוקולד
קישור למתכונים לקינוחים לפסח שאני העליתי עם הסברארץ השוקולד
כמה רעיונות שראיתי באינטרנטטליה כ
עוגת שוקולד-
4 ביצים
1 3/4 כוס סוכר
לערבב
כוס שמן
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס אגוזים טחונים
3/4 כוס קמח תפו"א
*לא לערבב יותר מידי*


עוגיות שוקולד צ'יפס-
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
3 כוסות אגוזים טחונים
2 כוסות קמח תפו"א
כוס שוקולד צ'יפס
שקית סוכר וניל/ כפית תמצית וניל

לערבב בעדינות
*לא לאפות יותר מידי*

עוגת שוקולד צ'יפס-
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
1.5 כוס אגוזים ושקדים
2 כוסות קמח תפו"א
1/2 כפית וניל
1.5 שוקולד צ'יפס


עוגיות פאג' שוקולד -
3/4 כוס שמן
כוס קקאו
2 כוסות סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח תפו"א
2 כפיות אבקת אפיה
כוס שוקולד צ'יפס
לשים במקרר כרבע שעה להכין עיגולים ולהכניס לתנור
הכנתי היום כדורי שוקולד לפסח*אשתו של בעלי*
טעימיםםםם!!!
עם קוקוס ואגוזי מלך,במקום ביסקוויטים.
ואי איך למישהו יש רעיון ?הפי
פשוט פשוט*אשתו של בעלי*
150 גרם קוקוס
150 גרם אגוזי מלך טחונים
1 שמנת מתוקה-לחמם בסיר על הגז ולהוסיף פנימה 200 גרם שוקולד מריר+שקית סוכר וניל.
אחרי שהשוקולד נמס,לשפוך לקערה עם הקוקוס והאגוזים,לערבב היטב ולתת לנוח כחצי שעה ואז ליצור עיגולים ולגלגל בקוקוס.
הבעיה שאחים שלי ממש לא אוהבים לא קוקוס ולא אגוזיםהחיים מאושרים

...

אז הלכו לי כל העוגותאפאטי

סתםסתם הכנתי אתמול מתכון של עוגת והיא יצא טעים..🙊

 

קיצור תודה רבה רבה חג פסח כשר שמח וטעים!!...ליקוק

אלה באמת כדורי שוקולד*אשתו של בעלי*
לאוהבי הקוקוס והאגוזים(חולה על קוקוס)

חג שמח!
אפשר להכין כדורי שוקולד מקמח מצהיעל מהדרום
או מעוגיות של פסח מפוררות/טחונות*אשתו של בעלי*
הכנתיייי הפי
עוגת גבינה יוצא אמאל'ההפי
יש מתכון?איכהאחרונה
מומלץ ממש ממש. שימו לב לזמן האפיה.. קריטי ביותר לטפצלש100
אני מצאתי עוד מתכון שהאמת יצא טעיםהחיים מאושרים

זה לא נראה טוב אבל זה באמת עוגה טעימהה

(אולי שמתי יותר  מידי סוכר אבל עזבו את זהבוכה/צוחק)

 

ליל הסדר שלי (תימני)נחשון מהרחברון

אז מתחילים בשולחן גדול עמוס לעייפה בהמון ירק

אין קערה (אולי נשים כי הילדים גדלו בגן) השולחן הוא הוא הקערה.

כל השולחן מקושט בחסה סלרי בצל ירוק וכרישה

 

קערות עם חרוסת תימנית (דוכא) חזרת עם סלק זרוע (אוסובוקו צלוי) עוד תבשיל בשר (זכר לקורבן חגיגה) - נתח אסאדו יפה. ערימת לאפות (מצות)

 

בקבוקי יין ומיץ ענבים גביעים וזהו

אין עוד שום דבר על השולחן

 

קידוש נטילה בברכה (כן כן, תימנים) טיבול הכרפס בחרוסת (שוב, תימנים לא במי מלח)

חוצים את המצה התחתונה מתוך 2 (כן, תימנים לא שמים 3 מצות)

מגיד רחצה מוציא מצה מרור כורך (אפשר לכרוך, זה לאפה)

שולחן עורך-  מרק תימני עם קוביות בשר בבישול ארוך עם חילבה וסחוג ו'פתות' (מצות מכונה מפוררות פנימה) לא באמת צריך יותר אוכל מזה (אוכלים את שני תבשילי הבשר מהקערה)

 

צפון (את האפיקומון לא מחביאים או גונבים. הוא כרוך בטלית שעל אבא כל הלילה. לקיים מה שנאמר משארותם צרורות בשמלותם על שכמם)

ברך הלל נרצה

 

בוקר - חלבי קליל. ביצים גבינות סלטים ו'בורקס' מצות

 

צהרים

אורז

תבשיל תפו''א עם בשר 

ירקות בתנור

אולי רוסטביף שישב בתנור כל הלילה

נשמע טעים. אצלינו מגלגלים חצי מצה עם המילוי ומטגנחילזון 123
יוצא גליל כזה ממולא
אמנם קצת מאוחר.מחפשת מתכון לחג-שבת בבוקר לירקותאחתפלוס

ללא תפוחי אדמה.קמח מצה.וקטניות.

לא מצליחה למצוא כזה מתכון בגלל ששבת.אני חושבת שכל מה שאעמיד מליל שבת יצא שרוף עד הבוקר.

אשמח ממש לרעיונות או לעצות מה כן אוכל לעשות.תודה

אנטיפסטי?בימבה אדומה
תבשיל חצילים עגבניות וקישואים?
תודה.ומה התיבול?אחתפלוס
ברור, מה הענין להשאיר ירקות על הפלטה כל השבת?ופל לימון

אפשר לאפות ירקות בלי נוזלים ואז אין בעיה לחמם בשבת בצהריים

בלי נוזל בכלל?איך הם לא יתייבשו?אחתפלוס
ירקות אפויים זה בלי נוזלים בכללופל לימון

מחממת על תבנית הפוכה

תודה רבה.עזרת ליאחתפלוס
ירקות אפוייםופל לימוןאחרונה
שרשור מתעדכן על בישולים לפסחנחשון מהרחברון

זה מה שיש להכין:

כל פעם שיהיה לי מוטיבציה אני אכתוב כאן מה בוצע... 

 

בישולים לפסח:
מרק תימני (אונטריב)
אסאדו
צלי בשר ותפו''א (אווזית)
אורז
ביצים (לסלט ביצים+ביצים קשות)
ירקות בתנור
בורקס מצה במילוי גבינה/תפו'א
רוטב פטריות

זרוע (האוסובוקו לא הגיע. אם לא יגיע נעשה שוק או כנף)

 

סלטים:
חרוסת אשכנזית
חרוסת תימנית (דוכא)
חריין עם סלק
חולבה
סחוג
מטבוחה

אז מצטרפת לעדכונים..באר מרים
בינתיים הכנתי את מה שמסביב: (אנחנו בע"ה יותר מ20 איש בחג הראשון)

עוגות וקינוחים לחג:
עוגות "שהכל" לכניסת החג:
- עוגת תפוזים ושקדים
- עוגת שוקולד אגוזים
- עוגת שוקולד ציפס
עוגות "מזונות" לקידוש בבוקר:
- עוגת אגוזים ושקדים בציפוי שוקולד
- עוגת פירות יבשים ותפוחים
עוגת יומולדת חלבית לחג לילדת היומולדת שלנו
מוס שוקולד-קוקוס פרווה

(מקווה עוד להספיק להכין לפתן תפוחים וסורבה הדרים בשלושה צבעים (לימון, תפוז ואשכולית אדומה) בתקווה ששאר זמן) - כדי שיהיו גם קינוחים קלילים ודיאטטיים..

סלטים מבושלים:
מטבוחה
3 סוגי חצילים
סלק
(הכל בכמויות משולשות שיספיקו גם לחג השני ולשבת הצמודה אחריו)

מחר בע"ה הבישול עצמו...
וואי וואי אלופה הלוואי עלינו כזו כמות של פינוקיםנחשון מהרחברון

בנתיים מוכן:

מרק תימני

אסאדו

אורז

ביצים

חילבה

סחוג

דוקא (חרוסת תימנית)

חרוסת של סבא האשכנזי.

 

נשאר:

צלי אווזית עם תפו''א

ירקות בתנור (אנטי פסטי)

בורקסים

רוטב לבורקס

זרוע

מטובחה

 

הילדים ערים וחוגגים אז נמשיך לבשל הלילה נראה מה יהיה ההספק עד הבוקר

גם אצלי אתמול היה יום מתוקיםופל לימון

עוגת שייש 

עוגת שוקולד

עוגת מיץ

עוגת גבינה

קינוחים- וולקנו וקוקילידה

עוגיות שוקולד וכדורי שוקולד.

 

 

אפשר מתכון לעוגת שוקולד צ'יפס?ופל לימון


לא זוכרת.. לקחתי מהאינטרנט..באר מרים
אימאאאאאא איזה מלכההההההמשמעת עצמית
טוב אז מעדכנת מה נוסף היום:באר מרים
בשרים:

מרק בשרי עם קוביות בשר, כנפיים וירקות
בשר ברוטב פטריות
פרגיות בסילאן
בשר טחון עם בצל למנה ראשונה
שניצלים לילדים לכניסת החג
כנף צלויה לזרוע

ובגזרת הפרווה:
לביבות קישואים
סורבה הדרים ב3 צבעים
חרוסת


עכשיו מעמידה:
סיר תפוחי אדמה
גזר מתוק
לפתן תפוחים

וההמשך בע"ה מחר:
קניידלך
דג סלמון בתנור
תפוחי האדמה לתבל ולתנור
ביצים קשות

האורחים מביאים אותם (לא הצלחתי לשכנע לבוא בידיים ריקות..):
מושטים מטוגנים
לביבות דגים מטוגנות
פשטידת ירקות
אולי קציצות עוף
טוב. אפשר לבוא?????משמעת עצמית
איזה טעים יהיה לכםםםםםםם😋😋😋
בואי..באר מריםאחרונה
לא מגלה 🤭ברוקולי
טוב.. אז מתחילה לחשוב ברצינות על הבישול לחג..באר מרים
אשמח לדיוק בתפריט..
(חג ראשון אנחנו קצת יותר מ 20 איש בע"ה)

כללי:
סלטים מבושלים: מטבוחה, סלק, גזר, 3 סוגי חצילים
עוגות: 2 "שהכל" לכניסת החג כשאי אפשר קמח מצה, 2 "מזונות" לקידוש בבוקר

לכניסת החג: שניצלים וציפס כדי הילדים לא יהיו רעבים במשך הסדר.

ליל הסדר:
מנה ראשונה (בגלל ששבת..): 2 או 3 סוגי דגים, סלטים.
מנה עיקרית: מרק "עיקרי" עם קניידלך, תפוחי אדמה, ירקות, קוביות בשר וכנפיים.
(נכון שזה מספיק ולא צריך עוד משהו?)
קינוח: לפתן תפוחים - פשוט וקל בבטן..

בוקר:
(צריך לדעתכם מנה ראשונה? ואם כן מה?) סלטים..
בשר ברוטב פטריות
פרגיות
תפוחי אדמה
לביבות ירק (עדיף משהו אחר כתוספת שניה, מה?)
אם ישארו שניצלים מכניסת החג
קינוח: גלידת אפרסקים (מלפתן.. ), מוס קוקוס-שוקולד.

סד"ש:
כל הדגים שמשארו מהערב
הלביבות מהבוקר
אולי פשטידה מרוקאית עם גזר וסלרי..

צריך עוד משהו?
מה דעתכם?

לגבי מנה ראשונה בבוקר חשבתי אולי להכין משהו עם בשר טחון - אבל אין לי רעיון למשהו קליל שלא עובדים עליו קשה (נגיד לא סיגרים או בורקסים ממצות שצריך לגלגל ולטגן אחד אחד - זה יקח הרב זמן ויש המון דברים לבשל גם ככה..)
או משהו שילדים ממש יאהבו, אבל אין לי רעיון..
אין לי תנור בשרי לפסח..
לגבי ליל הסדר- לגמרי מספיק. גם ככה לרוב מלאים ממצות וייןיעל מהדרום
כן.. רק נראה לא הכי מכובד לאורחים..באר מרים
אבל החלטתי שלא אכפת לי ואני לא דופקת חשבון לאף אחד.. הילדים שלי לא יוותרו על מרק עם קניידלך ואין לי כוונה להכין עוד מנה..
לא רואה כל סיבה להכין משהו נוסף. גם האורחים יהיו שבעיםיעל מהדרום
ישר כוח!בימבה אדומה
אני לא הייתי אוכלת מרק עם קניידלך למנה עיקרית... אבל בהחלט הייתי מסתפקת בסלטים ובדג
הילדים שלי לא יוותרו על זה..באר מרים
אם לא היה שבת הייתי מוותרת על הדגים ומגישה ישר מרק ואז אולי מוסיפה מנה עיקרית אבל אצלנו מקפידים לאכול דג בליל שבת..
בעיקרון לא נראה לי בעייתי בכללטארקו
ובאמת אין צורך ביותר מזה

אבל אם לא מרגיש לך מספיק "מכובד", אולי להפוך בינהם? מרק לראשונה ואז דגים לעיקרית, עם תוספת כלשהי?
לא ילך..באר מרים
מנה ראשונה אצלנו זה תמיד סלטים ודגים..
(מקובעים אצלי..)
נראה לי שאם אשים במרק גם קוביות בשר ותפוחי אדמהבאר מרים
אז בעצם הפכתי אותו למנה עיקרית..
זה לגמרי סבבה בתור מנה עיקרית..טארקו
תודה..באר מרים
נכון!בימבה אדומה
בהחלט שזה מעשיר את המנה.
אבל אני למשל לא רוצה בכלל מרק עם קניידלך... אבל באמת שאת מכירה את הסועדים שלך... אז את יודעת הכי טוב...
את נגד המרק או נגד הקניידלך?טארקו
כי מרק זה אחלה אוכל.. אם את לא בקטע של הפחמימות של הקניידלך אפשר פשוט להוציא🤷
אמממבימבה אדומה
בעיניי שניהם זה לא מנה עיקרית. ואני לא נגד שום דבר זה מעולה למי שאוהב

ואני לא מכירה בשום מקום שמרק זה מנה עיקרית גם כשיש בה מליון עופות וכד'...

אבל שוב, רק שיתפתי את נק' מבטי...




(ונקודה שממש לא חשובה לשירשור הזה, סתם כי שאלת- אני לא אוכלת מרקים שיש בהם פחמימות, כולל קניידלך וכולל תפו"א, בבישול העמילן מתפרק למי המרק והמרק נהייה יותר סוכרי בשבילי)
מרק תימני, למשל...טארקו
אצל ההורים שלי לפעמים עושים מרק בתור עיקרית. הרבה פעמים יגישו לידו קוסקוס/אורז/פירה.
הבנתי...בימבה אדומה
סבבה לא מכירה מרק תימני... ושוב, זה מעולה למי שאוהב
אבל בפסח כל כך מלאים מהמצות והייןיעל מהדרום
לק"י

שמרק מספיק בהחלט.
גם אצלנו כל מרק הוא מנה ראשונהחדשה,,
ולא משנה איזה
כנראה עניין של הרגלים
לגמרי!בימבה אדומה
לכן כתבתי שהיא מכירה את הסועדים שלה, וזה מה שחשוב! בגדול, כל עוד מכינים באהבה כמות הגיונית, מה שלא יהיה, אמור להיות טוב... לא באים לבחון את המארחת על כל דבר ולתת ציונים..
נכון, ממש מסכימה!חדשה,,
לגבי תוספת לבוקראיכה
(מקווה שאני לא עושה בלאגן בגלל שאנחנו ספרדים..)

אבל איזשהו ירק ברוטב אדום.
קישואים נגיד.
אפשר גם תבשיל של חצילים ופטריות.
לגבי מנה ראשונה בבוקר אולי פאי רועיםבוקר אור
ובערב נשמע ממש מספיק
אני צריך ךכתוב כאן ולקבל רעיונותנחשון מהרחברון

תזכירו לי אם לא עניתי עד מחר

האמת שאני לא מבינה למה את צריכה 2-3 סוגי דגופל לימון

הייתי מכינה דג אחד וסלטים

מרק עם קניידלך

ו-2 סוגי בשר , ל20 איש (אלא אם חצי מזה זה ילדים שרק מנשנשים)

כשיש יותר מ 20 איש אני בדרך כלל מכינה 2 מנות לבחירבאר מרים
יש לי פשטידה ממש טעימההפיאחרונה
משתמשת בירקות
בטטה גזר קישוא .. וכו' .
קערה אחרת ביצים .. שמן, קמח של פסח אבל שיהיה טעים (הכל חצי כוס בערך)
אבקת אפיה ותבלינים ..

ויוצא יאמי
מחפשת מתכון לחרוסת בלי אגוזים ושקדיםצמאה
הי
אני מארחת משפחה עם ילד רגיש לאגוזים ושקדים .
מחפשת מתכון לחרוסת ללא אגוזים ושקדים.
וללא חמץ/ קטניות.
וגם על הדרך אפשר מתכונים לעוגות ועוגיות .. .
הבאתי כאן את המתכון המלא.אריאל יוסףאחרונה

אפשר מתכון לחרוסת ביתית?תודה רבה. | ערוץ 7

 

אפשר לוותר על השקדים והאגוזים -

תפוחים, תאנים, רימונים (תמרים).

קינמון או זנגוויל.

יין אדום או חומץ (או מיץ ענבים?).

אפשר מתכון לחרוסת ביתית?תודה רבה.רויטל.


יש כמה סוגיםמענין
יש את החרוסת הממש מימית,
ויש כאלה עם חתיכות סוג חצי מרוסק לגמרי וחצי עם חתיכות קטנות.
יש לי מתכון מסבתא.. אני מכורה מגיל קטן. חצי מרסקים וחצי חותכים ביד..
אם את רוצה, אעלה לפה .
כן בבקשה מאוד רוצה משהו שיהיה קל להכנה,תודה רבה.רויטל.


אני מכינה עם תפוחים - מעולה!באר מרים
מגררים 3 תפוחים חמוצים סמיט קלופים
מוסיפים אגוזים ושקדים טחונים
מוסיפים סילאן ויין אדום מתוק
מוסיפים קינמון טחון. אפשר גם ג'ינג'ר או אגוז מוסקט.

משחקים עם הכמויות לפי כמה סמיך את רוצה שיצא.
ועם הסילאן לפי כמה מתוק..
תודה רבה רבהרויטל.


אצלנואמא יקרה לי*

בודקת 10 תמרים ומשרה במים חמים בקערה לכמה דקות

מגרדת פנימה 2 תפוחים ירוקים

מוסיפה כף יין (בשביל המנהג, פחות אוהבת בטעם)

אגוזי מלך קצוצים (אפשר טחונים למרקם חלק)

חצי כפית קינמון

מעט לימון

תודה רבה רבהרויטל.


ממרח תמרים, אגוזים טחונים וקצת מיץ ענבים.מוריה
תודה רבה רבהרויטל.


נראה לי שממש כל משפחה מכינה אחרת..באר מרים
ופשוט תשחקי עם המרכיבים לפי הטעם שלכם..
לא יכול לצאת גרוע..
שוב תודה רבה לך.רויטל.


מכירה כמה אפשרויותאבןישראל
כותבת 2 טעימים
1. פשוט סילאן ואגוזי מלך טחונים.זהו
2. ממרח תמרים אגוזים טחונים תפוח וטיפה יין.
תודה רבהרויטל.


אנחנו מכינים ממש קל- סילאן ואגוזים ושקדים גרוסים. זהו...חילזון 123
אפשר להוסיף טיפה קינמון

אצל ההורים שלי זה אחרנלגמרי אבל גם טעים...
מגרדים תפוח, מוסיפים סוכר, אגוזי מלך גרוסים או טחונים, מיץ ענבים.
תודה רבה רבהרויטל.


אני מכינה טנק חרוסתמשמעת עצמית
לכל המשפחה ואוכלים את זה כממרח כל החג.
חוללללהההה על חרוסת:

לבסיס משרים חרוסת ירושלים מרוכזת ביין אדום מתוק
אני מכינה מ6 חבילות כי הכמות גדולה.
מגרדת בפומפיה דקה תפוחי גרנד בלי קליפה
אגוזי פקאן מלך ושקדים טחונים - הרבה!
הרבה קינמון וזנגביל ועוד יין
ואז מתחילים לשחק עם היין והתבלינים
עד שזה נהיה כמו שצריך😋

אמור להיראות ממש כמו טיט כזה...
תודה רבה רבהרויטל.


מה זה חרוסת ירושלים מרוכזת?חילזון 123
נותן מתכון תימני ואשכנזינחשון מהרחברון

חרוסת תימנית - דוקא

1 חבילה תמרים בוקום. 
1 כוס יין אדום מתוק .
1 כפית חווג קפה.
מעט מלח.
להכניס לסיר ולהניח על אש נמוכה. מדי פעם לערבב עד עיסה אחידה. להוסיף 2 כפות שומשום חום קלוי וטחון.
להמשיך לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמתקבל המרקם של הדוקה ועולה הריח המוכר  .
שים לב שלא ישרף
 למטה. 
זמן הבישול עד 20-30 דקות .
לכבות האש ולסגור.

 

חרוסת אשכנזית

המצרכים :
5 תפוחי עץ מוזהבים .
6 בננות 
200 גר' אגוזים.
יין מתוק 
זננגוויל

 

מקלפים את התפוחים ומרסקים על פומפיה - רצוי חורים קטנים .
מועכים את הבננות .
את האגוזים מרסקים או בלנדר או באמצעות פטיש
מערבבים את הכל מוסיפים חצי כוס יין אדום ומעט זננגוויל .
בתיאבון .

תודהרויטל.


הרמ"א כתב בצורה הכי ברורה בעולם מה המתכון>>>אריאל יוסף

סימן תעג סעיף ה: "חרוסת יעשה עב, זכר לטיט, ואח"כ נותנין בו מעט חומץ או יין אדום זכר לדם*.

ועושין החרוסת מפירות שנמשלו בהם ישראל כגון, תפוחים, תאנים, אגוזים, רימונים, שקדים;

ונותנין עליו תבלין, כגון קנמון וזנגביל".

 

בקיצור שולחן ערוך כתב (סימן קיח סעיף ד):

"החרוסת צריך שיהיה עב, זכר לטיט... ישפוך לתוכו יין או חומץ, שיהיה רך*...
יש לעשות את החרוסת מפירות שנמשלה בהם כנסת ישראל,
כגון תאנים, שנאמר: "התאנה חנטה פגיה",
ואגוזים, שנאמר: "אל גנת אגוז",
ותמרים, שנאמר: "אעלה בתמר",
ורמונים, שנאמר: "כפלח הרמון",
ותפוחים, זכר למה שכתוב: "תחת התפוח עוררתיך", שהיו הנשים יולדות שם בניהן בלא עצב,
ושקדים, על שם ששקד הקדוש ברוך הוא על הקץ לעשות.
וצריך ליתן בתוכו תבלין הדומה לתבן, כגון קינמון וזנגביל".
 

סיכום:

תפוחים, תאנים, אגוזים, רימונים, שקדים (תמרים).

קינמון או זנגוויל.

יין אדום או חומץ (או מיץ ענבים?).

 

 

*הערה הלכתית לשנה זו (משנה ברורה ס"ק מח):
"אם חל בשבת יתן בו המשקה מערב שבת".

ובקיצשו"ע:

"בשבת לא ישפוך את היין או החומץ לתוך החרוסת, כי צריך לעשות בשינוי,
ויתן את החרוסת לתוך היין והחומץ".

 

לגבי הבננה שהוזכרה כאן - 

איני יודע היכן נמשלו ישראל לבננה.

אולי צ"ל: "מה בננה זו כפופה, כך היו ישראל כפופים מעבודת הפרך"...

תודה רבהרויטל.


בשמחהאריאל יוסףאחרונה