רק מחר? (להשאיר אותם במקרר, עטופים בנילון)
תודה!
רק מחר? (להשאיר אותם במקרר, עטופים בנילון)
תודה!
אבל כמו שעקיבא אמר, בכלי עם מים אין שום בעיה.
אנחנו אוהבים לאכול חלבי בבוקר, אך שיהיה חם מזין ומשביע.
האם מישהו מכיר מתכון למרק טוב שיכול לחכות לנו כל הלילה על הפלטה
ועדיין ראוי לאכילה בבוקר?
(בעלי לא כ"כ אוהב חמין.. כבד לנו גם כשהוא פרווה..)
כשיש לנו אורחים, לפעמים אנחנו משאירים את מרק העוף כל הלילה. הוא פשוט נעשה יותר שחום ולא מתקלקל. לעמות זאת, אמי השאירה פעם מרק ירקות והוא החמיץ.
אם אתם משתמשים במרק בליל שבת ובנוסף, בבוקר, שימי לב לשים יד על ידית הסיר ולחשוב כל הזמן על כך שאת מתכוונת להחזיר אותו לפלטה, ולהחזיר מיד בתום המזיגה, כדי שלא תהיה בעיה הלכתית.
חשוב שתהיה לך פלטה חמה ולא עם חום קליל, למניעת החמצה של המרק!
לכן השאלה בכלל עולה..
אני יודעת שעם עוף אפשר.. אבל בלי?
תודה כלנית..
חלביים מוקרמים כמו בטטה/דלעת, ולא החמיצו!
צריך רק לדאוג שיהיה ביעבוע עדין של רתיחה כל הזמן!
וכמובן הטעם שונה... טעים אבל שונה.
ולמה את מתכוונת בעבוע עדין של רתיחה?
אנחנו מרתיחים את המרק לפני שבת ומיד מניחים על הפלטה.
נראה לכם שמרק בצל לא יחמיץ?
(נגיד בלי שמנת\חלב..)
תודה רבה!
הרבנות הראשית מודיעה כי המוצרים עלי בייבי ועלי תרד המיוצרים ע"י חברת שביט (מושב שדי ניצן) אינם מאושרים כמהדרין למרות הכיתוב המצויין על גביהם עד להודעה חדשה....
זהירות טריפות! מנתונים שנמסרו ע"י הרבנות האזורית כנרות –
עמק הירדן עולה, כי חב' "עוף בעמק", קיבוץ תל – קציר, המושגחת
על ידה, נתפסה ע"י משגיח המפעל כשבשטחה עופות טריפה. מיד
עם היוודע הדבר – הוסרה תעודת הכשרות מהמפעל וכנגד החברה
ינקטו צעדים כחוק. אין לקלוט תוצרת חברה זו בשום פנים ואופן וכל
מי שצרך תוצרת חברה זו יפנה בשאלת רב בעניין כשרות הכלים. ידע
הציבור ויזהר!
שלי כבר התיישן. נאלצת לקנות תנור חדש..
כדאי להחליט אם אתם רוצים 2 תאים, או שיש לכם ט. אובן חלבי וצריך תנור לבשרי בלבד. אם 2 תאים, אתם יותר מוגבלים. בכל מקרה, ב-2 תאים, רק לא בלרס!! הם קילקלו את שמם ע"י תנור דו תאי גרוע.
רק להקפיד על 24 שעות בין לבין..
אבל זה רק הוא אז מי שלא פוסק לפי הרב ליאור אכל אותה 
~א.ל
תעשי חיפוש בשאל את הרב באתר ישיבה.
אני אישית שמעתי אותו במו אוזניי בעניין
~א.למכירה עוד פוסק אחד שפוסק בדיוק כמוהו 
os_yaelבס"ד
מה עושים איתו?
בס"ד
קניתי גם בשר לגולש-אשמח לרעיונות לתבשילים חמים כאלה(לא רק חמין...)
מפשירים
חותכים לרצועות דקות
חותכים גם בצל קטן לטבעות דקות ככל האפשר
אוכלים עם לחם/חלה/קרקר/בגט
אפשר ורצוי עם גבינה לבנה, למי שאוכל דג עם גבינה.
חוץ מזה נתקלתי בכל מיני מתכונים מעניינים כמו פסטה אלפרדו (רוטב שמנת וסלמון מעושן)
בלינצ'ס במילוי סלמון מעושן - להכין בלינצ'ס, להניח רצועה של סלמון מעושן על הבלינצס ולגלגל
אבל עקרונית, סלמון מעושן זה דבר שאוכלים בעיקר כפי שהוא
בס"ד קניתי אותו לשבת...ואנחנו לא אוכלים חלבי בשבת...
יש רעיונות לשדרוגו?
ושוב,אשמח לרעיוינות למתכון עם בשר לגולש
ולא חייבים אותו עם גבינה, אפשר גם ככה, עם בצל/בצל ירוק/עירית
ובלינצ'ס יכול להיות גם פרווה...
לגולש - לשים בסיר עם ירקות, גריסים, רסק עגבניות ותבלינים
להביא לרתיחה ולבשל עד שהבשר רך.
אני לא קונה בשר כזה בדר"כ.
כמה זמן אפשר להכין מראש ואיך לאחסן?
ואם כבר ראיתי בסופר רחוק, זה לא בהכשר שלנו.... אוף! יש כ"כ הרב המתכונים שווים עם המוצר הזה! ![]()
עבור הבן שלי.
ארוחה שתהיה מזינה אבל גם פשוטה שתתאים לילדים.
יכול להיות גם בתור סנוויץ, בשקית או בקופסה.
הוא אוכל בערך הכל רק מתעצל לחמם (בזבוז זמן לטענתו)
תודה
חשבתי על דברים שאפשר לאכול קר גם כדי שלא יתקלקל מהבוקר וגם שהוא לא יצטרך לב\בז זמנו בחימום
אולי סלטי פסטה וכו' שאפשר להוסיף להם תוספות
פרוסות של חזה עוף/צלי בשר. אפשר לאכול בהחלט גם קר, ואפשר להכין כמות, ולהקפיא כך שיהיה אפשר להוציא כל פעם רק חתיכה אחת-שתיים. (אפשר גם פסטרמה, אבל פחות בריא, יותר יקר, ומתקלקל מהר יותר)
קציצת עגבניות - ביצה, רסק עגבניות, פירורי לחם ותבלינים. לטגן לקציצה בגודל ובצורה של הפרוסה, מומלץ למרוח חרדל על הפרוסה.
ביצה קשה, טונה, חביתה.
סנדביץ של 3 פרוסות לחם
שניצל טבעול/בשרי/נקנקיות
כמובן שלכל סנדביץ אפשר וכדאי להוסיף גם ירקות - חסה, מלפפון (רגיל או חמוץ)) לא כדאי עגבניה כי זה מרטיב.
סלט פסטה זה רעיון מצוין שכולל ארוחה שלמה עם גבינה מלוחה או טונה או עוף.
אפשר גם מוקפץ שגם אפשר לאכול קר.
א. עם מיונז ובצל
ב. בשמל ופטריות
ג. רוטב חרדל ודבש
ד. עם שמן ותבלינים
הכנתי גם פעם קציצות סלמון שיצאו נהדר, אבל זה לא בתנור
מה שחשוב שיהיה שמן ברוטב, זה שומר על הדג שלא יתייבש. ולאפות אפייה קצרה בכלי סגור
וגם לחרדל ודבש...
תודה
מיונז ובצל - בפשטות - מורחים את הדג בכמות נדיבה של מיונז (אפשר בהחלט ביתי, אבל לא כמוינז ושאר תחליפים דלי שומן של מיונז)
חותכים בצל לרצועות, מפזרים מעל הסלמון
סוגרים את התבנית היטב, אופים בתנור 10-20 דקות, תלוי בגודל של הסלמון
אפשר גם להוסיף תבלינים אם רוצים
חרדל ודבש - מערבבים חרדל, דבש, שמן (זית), שום (כתוש) ואפשר גם פלפל לבן וטימין
מורחים את הדג, משהים לכמה שעות ואז אופים כנ"ל
יש תבלין מעולה לדג סלמון של חב' MAGIC (ארה"ב). מורחים שמן, מפזרים את התבלין הנ"ל ואופים כמה דקות. יוצא דג מיוחד בטעמו (בהשגחת כשרות K).
ניתן להשיג בחנויות או רשתות שמוכרות מוצרים אמריקאיים. לאחרונה התבלינים נעלמו מהסופר בו קניתי, אז מצאתי אותם ב"מטעם חפץ חיים" בתחילת רח' אגריפס (מאחורי שוק מחנה יהודה, ירושלים).
1. לטגן בצל, פטריות, קישואים ופלפלים ומה שאוהבים- טיגון קל.
למרוח את הסלמון בחרדל, שמן זית ולימון. לשים את הסלמון בתבנית ומעל לשפוך את הירקות עם הרבה שום כתוש ולאפות.
2. למרוח בתבנית טיפת שמן זית, למרוח את הדג בשמן זית, לימון וקצת מלח גס
לפזר מעל פטרוזיליה/ כוסברה. 15 דקות בתנור 180 מעלות.
שני המתכונים מעולים, אפשר במתכון השני גם למרוח חרדל.
-שום כתוש על כל אחת מחתיכות הדג
- פלפל גמבה אדום חתוך חתיכות דקות
-כוסברה קצוצה
לתיבול: פפריקה, מלח, פלפל שחור מעט שמן
עם יין לבן ובטטות- יוצא טעים
כל זה ואז רק שמה אותו על הפלטה בלי לבשל קודם ... יוצא אחד הטובים
באופן כללי יש בעיתיית בשבת עם אוכל שלא ראוי לאכילה בכניסת שבת.
בתנאים מסוימים זה מותר, בתנאים אחרים אסור, אני מניחה שיש הבדל בפסיקת ההלכה אצל רבנים שונים. לכן זה דבר שרצוי מאוד לברר לפני שמניחים דג נא בכניסת השבת על הפלטה
אני מכינה לשבת עוגת גבינה פירורים (הפשוטה)
שאלה- יש לי רק חצי מרגרינה, אפשר שהשאר יהיה שמן? (בצק פריך).
תודה!
רק תפילהאחרונהשלא נלך לאיבוד בשרשור אחד ארוך
ואני השבוע לא מבשלת, כי אנחנו נוסעים שבת
תמשיך להעלות תמונות יפות כאלו...
ו.. הרבה שאלות!
מה הבסיס של הועגה?
החום למעלה - קרם/א. קקא/ העוגה עצמה?
האבקת סוכר-עם שבלונה? איזה?
הקצפת -שמנת מתוקה או שמנת צמחית? מה יש בה? הורוד זה צבע מאכל?
ועל מה העוגה עומדת?
זהו בינתיים...
ו... הסידור של התות ממש יפה , גם תופס נפח וגם שומר על הצורה שלו כתות - מימין,
והתות משמאל - הסידור של הפרוסות - למעלה למטה ממש יפה.
שתי שכבות מוס לבן ומוס שקולד עם ציפוי של גנאש, הקצפת זה שמנת מתוקה שחילקתי לשתי מסות אחת השארתי לבן ואת השנייה צבעתי בורוד, אפשר לעשות גם עם ריצ'...
בבקשה, כל שבוע נפתח שרשור חדש, עם המתכונים המיוחדים שכל אחד מכין לאותה שבת, כדי שלא יוצר שרשור ארוך ארוך שכבר אי אפשר לעקוב אחריו
אז ספרו, איזה מתכון מיוחד אתם מכינים השבוע לכבוד שבת?
מי שיש לו כוח לצלם ולשים תמונה, יישר כוחו, הרי שהוא עשה מעל ומעבר.
אפשר בהחלט לשלוח מתכונים בלי תמונה
שאלתי אותך בשרשור ההוא שאלה, לאיזה גודל את חותכת את מקלוני הקולרבי?
מצטערת, לא ראיתי אותה בשרשור ההוא.
ותדאגי להכין הרבה, מנסיון...
כמה זה הרבה?
(קניתי רק 6...)
את גודל המשפחה שלך, אז 6 זה לא הרבה, אלא אם כן הם גדולים במיוחד (למשפחה בת 4 נפשות אני מכינה 2-3 קולורבי)
אבל לא נורא, יסתפקו במה שיש![]()
![]()
תודה יהודיה!
בקשר לכמות, יש עוד המון אוכל, אז בטוח יהיה מספיק בע"ה...
רק מערבבים עם מקלות הקולרבי או ממשיכים על האש?
מגישים חם או קר?
נשמע טעים!
תודה.
אחרי שמורידים את הסיר מהאש
אבל אם נשאר לי משבת, אני לרוב לא מספיקה לחמם כי אוכלים את זה קר...
6-7 קישואים יפים, עם הקליפה
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1פלפל חריף
צרור שמיר קצוץ דקדק
3 שיני שום כתושות,
מעט חומץ
חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי ס"מ, מטגנים (בכמה נגלות מן הסתם...) בשכבה אחת במחבת עם שמן חצי עמוק (הרבה הרבה יותר טעים מאפוי! קחו בחשבון אם אתם רוצים לאפות...).
מעבירים את הקישואים לקערה,
חותכים את הפלפלים לרצועות, מטגנים בשמן לא עמוק.
קוצצים את הפלפלון החריף לקוביות קטנטנות ומטגנים עם הפלפלים.
מעבירים את הפלפלים לקערה,
מוסיפים את השום הכתוש
שמיר קצוץ
מתבלים במלח, חומץ ומעט שמן זית.
וזהו.
הסלט הראשון שנגמר בכל סעודה...
נמאס לי מהעוף. עברתי לשניצלים. הכנתי לכל המשפחה לבוקר שניצלים ואכלתי גם בליל שבת. נמאס לי גם מהם, אז השבת סעודה אחת חלבית:
סלמון בתחמיץ.
שבלולי פיצה.
פשטידת תירס חלבית.
(ששש ...שלא יישמעו
)
בערב מרק בצל עם קרוטונים וגבנ"צ, דג עם שמנת (לאשכנזים בלבד), בורקסים ודלורית.
בבוקר מושט, שניצלים, תפו"א.
בזכות השביתה הספקתי גם להכין חלות מהממות ולחמניות שוקולד לסעודה שלישית. תמונות בעז"ה במוצ"ש.
בחורף שבת יוצאת כל כך מוקדם שלא תמיד מספיקים להיות חלביים בסעודה שלישית, גם אם אוכלים את הבשרי בזריזות. לכן, אם כבר, סעודה חלבית בארוע הנדיר (אחת לשנה, מלבד שבועות)- בבוקר.
תודה ושבוע טוב!
אני משתמש בתערובת תבלין דג. אבל כמובן אפשר להשתמש בתבלינים רגילים, פפריקה, כמון, פלפל שחור גרוס וכו'.
מוסיף קצת שמן כדי שהדג לא ייתיבש ו-10 דקות בתנור.
ממש טוב
תותח!!
המרק בצל של עקיבא
אכלנו את זה אצלך פעם- נכון? בסכות אאל"ט?
אני חייבת מתכון!
אבל מי הרשה לך להיות על המחשב במקום ללמוד למבחן? 
מטגנים בצל (הרבה ועדיף בחמאה)
אחרי שהוא מתחיל להיות קצת חום מוסיפים מים, מלח, קצת אבקת שום. (אפשר גם קצת א. מרק בצל למי שנוהג להשתמש)
אחרי שהכל רותח מוסיפים חלב / שמנת לבישול.
מגישים עם גבנ"צ וקרוטונים.
יאללה. עכשיו תחזרי ללמוד למבחן. 
וסחטיין על החלות והכל ![]()
אחרי שפותחים אותה בוזקים מעט מלח ומגישים ככה.
ותודה על המחמאות - מזל שיש שביתה לפעמים 
בס"ד
איזה דג זה?
וסתם שאלה- מה יותר יקר-סלומון או מושט?
דג נסיכה, מיכל אחד של שמנת 9%, קצת פטריות טריות, שום ומלח.
בד"כ סלמון יותר יקר ממושט אבל לפעמים יש מבצעים.
דג טרי? אפשר, למרות שנראה לי חבל.
דג שהופשר? בשום אופן לא!!! אפילו אם הפשיר קצת, לא להקפיא חזרה בשום אופן, מנסיון, יוצא אח"כ בלתי ראוי למאכל
דג מבושל כבר? (מנחשת שלזה הכוונה, הרי השניים האחרים זה די ברור)
לא יודעת, אף פעם לא נשאר לי דג שצריך להקפיא... אבל אני חושבת שצריך להיות אפשר. הרי אפשר לקנות שניצל דג קפוא... והוא כבר מוכן וצריך רק חימום
אספיק להכין באותו היום אז הכנתי כמות מכובדת והקפאתי.
גיסתי פתאום אמרה לי שנראה לה שלא מקפיאים דג.
תודה!
הרגעת אותי ![]()
יש לזה קצת טעם לוואי וגם אם מקפיאים את זה היטב עם מלא אריזות...
דג אפוי, יקבל שאריות של טעם מההקפאה, לעומת דג מבושל ברוטב אדום חריף (למשל חריימה), שלא יקבל שום טעם 'מקפיאי' כלשהו...
תלוי גם בסוג הדג, ככל שהדג מעודן יותר, כך הסיכוי שהוא 'יתפוס טעם של פריזר' גדול יותר...
כעיקרון סלמון נחשב לדג מעודן, אבל כשהקפאתי אותו ברוטב של חריימה, הוא יצא, לאחר רתיחה, כמו טרי...
צר לי לומר לך, שכשהקפאתי אותו אפוי, הוא כן ספג טעם של פריזר... אמנם מעט, אבל מי שרגיש לזה, בהחלט שם לב...
אולי אם תעטפי אותו ממש הרמטית, הוא בכ"ז לא יספוג טעמים...
אה, ועוד משהו, הוא הופך להיות טיפה יותר פירורי-מיימי כזה... לא מרקם גמיש כזה כמו טרי...
אבל גם זה רק באפוי. במבושל כנ"ל, זה לא הורגש.
בהצלחה רבה!!
(מה עשית בסוף?)
שאני הייתי מקפיאה דברים אחרים, ואת הסלמון מתאמצת להכין באותו יום
סכ"ה דג סלמון לוקח בדיוק רגע להכין, ואפשר לשים אותו במשרה יום קודם, ורק להכניס לרבע שעה לתנור לפני האירוע
יש איזה פתרון חוץ מלזרוק אותם?
(חוץ מלאכול אותם רכים..)
לא ניסיתי, אבל נראה נחמד
http://bishulbezol.blogspot.com/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA
היו לי אשכוליות לא טעימות (חמוצות לי..) אז עשיתי מהם מיץ. יצא דווקא טעים.
השאלה היא מה עושים עם ה pulp שנשארים?
סתם לזרוק??
אם מדובר בסיבים בלבד (ולא חלילה בקליפה הדקה הלא כל כך אכילה כשהיא בפני עצמה), תוכלי להוסיף אותם לסלט ירקות, או לסלט חסה בתוספת פלחי תפוז פרוסים.
טעמתי בעבר סלטי ירקות שונים ומשונים (עם גרגרי רימון, עם קוביות מנגו ועוד), אז כנראה שאין גבול להמצאות. עשיתי פעם סלט חסה עם פלחי תפוז פרוסים, שברי אגוזי פקאן קלויים ורוטב. בעלי קצת התפלא איך התפוז הגיע לשם, אבל השלים עם הגזירה. אני דווקא נהנית מהשילוב של החסה והתפוז ורוטב אלף האיים המתקתק...
ואני צריך מתכון פשוט ומוצלח,
לכבוד שבת קדש.
תודה!
לערבב מיונז עם תבלינים לפי הטעם (שום, פלפל לבן, טימין)
לסדר את הדגים בתבנית, לטפטף עליהם מעט מיץ לימון
למרוח אאת הדגים במיונז המתובל
לאפות בתנור ב180 10 דקות.
זה קודם כל מניחה את זה עד שיפשיר עם לימון ומלח גס.
אחרי שזה מוכן:
בסיר שטוח אני מניחה רסק עגבניות או עגבניות אמיתיות מגורדות בפומפיה עם פפריקה אדומה, מלח ופלפל שחור.
מוסיפה מעט מים.
אחרי שזה רותח, מוסיפה את חתיכות הדג, שום כתוש, חתיכות גמבה קצוצות דק וכוסברה
מערבבים בקערה 2 כפות שמן זית, שום, מלח, פלפל,
מטבילים בזה את הדג (יותר חשוב הצד הלבן..)
מניחים על התבנית,
בוזקים מעט פפריקה, מוסיפים חתיכות של עגבניות שרי (או אם אין - מה שכמעט תמיד קורה אצלנו - פרוסות עגבניה) אפשר להוסיף גם חתיכות קטנות של לימון - ולתנור ל10 דקות.
לא מכוסה
אני מטגנת אותם (ולפני כן, מורידה את העור אחד אחד, כי הבן והבעל לא יאכלו דג עם עור וחבל לקלף את העור מתחת לציפוי היפה), כמו שניצל: ביצה, פירורי לחם איכותיים (גריסיני, או זהב) עם תיבול ושומשום.
אפשר לאכול אותם גם קרים (לסעודה שלישית).
מייבשים את הדגים, מטגנים מעט.
(אפשר בלי לטגן)
רוטב:
מעט יין לבן,
מעט לימון,
מלח, פלפל,
שום כתוש,
כוסברה/פטרוזיליה מיובשים,
שמן זית,
מניחים את הדגים ברוטב ומורחים גם על הצד השני ומכניסים לתנור לרבע שעה
אפשר גם מבושל:
מטגנים: פרוסות בצל, רצועות גמבה, פרוסות גזר, פרוסות שום אפשר גם פרוסות תפו"א. מטגנים עד שמתרכך מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, מלח ופלפל מוסיפים את הדג ומבשלים עוד 20 ד'.
עוד מתכון שמתאים לכל דג:
מבשלים: שום כתוש, עגבניה מגורדת, רסק עגבניות שמן זית או אחר. מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה, מלח פלפל ומוסיפים את הדג לעוד 20 ד'.
אפשר לפני תחילת הבישול לטגן קודם רצועות גמבה ואז להוסיף את השאר

מהיר יותר להכנה.
מסדרים את הדגים בתבנית (כל אחד בנפרד ולא בקומות) מורחים שמן זית , שום כתוש (זה גם יפה וגם משדרג טעם , אבל לא לשים המון זה יצא חריף )
בוזקים פלפל ומלח
ובאמצע מפזרים פיטרוזליה.( היא בעיקר לקישוט , אבל ג"כ מוסיפה טעם )
אופים בתנור בחום 200ל7-10 דקות זהירות לא לשרוף! ( רואים שזה מוכן , אם זה משתחם טיפה מלמטה ונראה כריספי )
יוצא טעים לפה ולעין![]()
בהצלחה!
יש לי בבית פסטה - זה צר, קצר וחלול. מן קשים קטנים כאלה...
מה אפשר לעשות מהם משהו מיוחד, יחסית פשוט להכנה ובלי ריצי'ים וכאלה?
יש כזה דבר?
ואה, חלבי.
תודה רבה!!
מבשלים את האטריות
מוסיפים שתי חבילות שמנת חמוצה (או גבינה או קוטג או מה שיהיה שיש בבית ואוהבים)
כף של רסק עגבניות
תבלינים לפי הטעם
מעט שמן זית
לערבב היטב
אפשר כמובן להוסיף גבינה צהובה, פטריות, זיתים וכו'.
חוץ מזה שמנסיוני פשטידת אטריות עם אטריות קטנות וחלולות יוצאת מוצלחת במיוחד
כדי להפוך את האטריות הנ"ל לפשטידה - מוסיפים 4 ביצים (לכל החבילה של האטריות, יוצא פשטידה גדולה)
מערבבים היטב, מעבירים לתבנית
אפשר למרוח בשמן זית לקרום קריספי יותר, ולקשט בפסים של פפריקהע וזעתר/אורגנו
אופים בחום גבוה כ35 דקות, עד שמזהיב
קוראים לזה פנה (penne)
ואפשר להכין מהם אטריות ברטבים שונים בדיוק כפי שמכינים עם כל אטריות אחרות
פשטידת אטריות חלבית
חב/ אטריות (צינור וכד')- לבשל במי מלח לפי ההוראות עד לריכוך. לסנן היטב.
לפזר על התבנית (המשומנת או מכוסה בניר אפיה) פירורי לחם איכותיים או פירורי לחם פשוטים עם מעט חמאה מומסת. להדק מעט.
החומרים: 1קוטג', 3 ביצים, 1 שמנת, 3 כפות בצל ירוק קצוץ( - לא חובה, אפשר להמיר בפטרוזיליה/שמיר), 1 כפית מלח. לבחוש, להוסיף אטריות ולבחוש בעדינות.
אפשר להפחית במלח ולהוסיף מעט גבינה צהובה מגוררת.
להעביר את התערובת לתבנית. לאפות כ-30 דק' בחום בינוני.
לשחרר את הפשטידה מהתבנית ע"י העברת סכין סביב הדפנות והפיכת המאפה על צלחת הגשה. להגיש חם.
תקשיבו אני אשמח לעזרה דחוופה!
אני עברתי בשנה האחרונה כמה וכמה טראומות מאוכל ובייחוד בשר..! אני מחנוכה כבר לא נוגעת בבשר ואני לפעמים לא יכולה לשמוע על כל מיני סוגי בשר או להריח את זה..
עכשיו הגיעו התוצאות..
ה-נ-ש-י-ר-ה..
מה אני עושה??
השיער שלי היה בריא ועבה יחסית ורואים עליו שהוא בריא!
אבל..
הוא נהרס.. הוא ניהיה יותר דק עם כמויות של נשירה! זה סיוט!!
אני צריכה עזרה ורעינות למאכלים לתחליפי בשר!
כי אני פשוט אהבתי(אוהבת) את השיעקר הישן!! וחבלח לי עליו אני ממש רוצה אותו בחזרה!
יש למשהי רעיון??
תודה רבה!!
כולל עוף וכו'?
סוגים שונים של תבשילים?
גם קציצות? גם שניצלים?
בשר ש"מוחבא" למשל בשר טחון בתוך איזה תבשיל?
כן, זאת העיצה הראשונה - חפשי את הדרכים שבהם הבשר לא יפריע לך, או שנסי לעבד את טראומות שתוכלי לחזור לאכול גם בשרי
ומה על דגים? זה אולי יקר יותר (למרות שלא בהכרח הרבה יותר)
וגם ביצים זה חלבון טוב רק לא להגזים - אחת-שתיים ביום לא כדאי יותר מזה
חוץ מזה יש כמובן את הקטניות - סויה (לא מוצרי סויה מעובדים - טבעול ודומיו כי אם פולי סויה או הסויה היבש של B&D) חומוס (כדורים, ואפשר להכין פלאפל ביתי, אכתוב מתכון אם תרצי) אפונה, עדשים (במיוחד אדומות), שעועית... יש בדר"כ מדף שלם של הדברים האלו בסופר, ואפשר להסתכל כמה חלבון יש בכל אחד
בהצלחה - ואשמח לתת גם מתכונים ל פי מה שנראה לך רלוונטי
לא נראה לי שאני אוכל בשר ובטח שלא בזמן הקרוב כי זה ממש מגעיל אותי...
ת'אמת דגים אני ממש אוהבת אני אוכל בדר"כ כל ערב שבת.. ביצים פחות כי אין לי זמן בבוקר להכין לי חביתה ובערב אני בדר"כ לא נמצאת..
פולים זה ממש ממש מגעילך אותי!! אני לא מסוגלת לאכול את הדבר הזה!!
חומס אני אוהבת כגרגירם ולא ממרח.. אני אשמח אם תוכלי להבי אלי מתכון של פלאפל בא לנסות להכין בעצמי פעם.. אפונה אני אוהבת עדשים פחות אבל לפעמים אמאשלי דוחפת לאוכל אז אין לי ברירה אבל אם זה בכימויות וממש ממש רואים את העדישם בכמויות אני מתרחקת מהסיר והולכת להכין לי פסטה/נודל או כל דבר אחר..
שעוית לפעמים בא לי ולפעמים אני לא יכולה להסתכל על הדבר הזה כי לפעמים אמא שלי עושה את זה עם בשר ואז אני נזכרת ונגעלת..
אממ תודה רבה..
ואם יש מתכונים מענינים אני אשמח.. 
תודה רבה!!
דגים - אולי תבקשי מאימא שלך להכין גם עוד פעם באמצע שבוע דגים - אפילו הכי פשוטים וזולים כמו זהבון או מלרוזה, כי פעם בשבוע זה מעט, זה לא הרבה.
פולי סויה - ראית את זה פעם? זה בכלל לא נראה כמו פולים, זה פשוטים כדורים קטנטנים כאלו, ונראה לי שמכינים אותם כמו אורז. ועדין יש את האפשרות של הסויה היבש. הנה מתכון.
חומוס - כגרגירים זה מצויין, בממרח לא נשאר הרבה חומוס... אפשר להשרות ולבשל כמות גדולה ולאכול כנשנוש בריא (ומתכון לפאלפל אני אכתוב בנפרד, לנוחות הגולשים בפורום)
עדשים - נסי עדשים אדומות, הן נמסות ולא רואים אותן, ונראה לי שיש בהן גם יותר חלבון.
וקודם שכחותי לציין - מוצרי חלב,
וכמו כן אגוזים, שקדים, בוטנים וטחינה (גולמית מלאה!) אבל אלו מלאי שומן כך שאי אפשר לאכול מהם יותר מידי
בטח מכינים כמו אורז
אבל נכון.
אגוזים ושקדים אני אוכלת פעם ב... כיאלו לא הרבה ולא פעם בשנה..
בטונים וטחינה אני לא סובלת את הדבר הזה אני יכולה להקיא רק משזה שאני רואה את זה בצלחת של אנשים!! אין מצב שאני יכניס את זה אי פעם לפה.. זה מגעיל!!!
בטונים אני אוכלת מידי פעם במבה אבל אח"כ אני מתחרטת..!!
תודה רבה לכולם!!
לפעמים צריך להרגיל את הגוף לדברים שלא כל כך אוהבים כדי שנתחזק..
תאכלי דברים שיוסיפי לך ברזל: טחינה, אבוקדו, אגוזים, מה עם כבד?, דגים
לגבי בשר: אפשר להכין קציצות משילוב של בשר בקר ועוף ובקושי מרגישים את הטעם.
את יכולה להגיד לאמא שתכין פעם מבלי לגלות לך 
ראיתי אפילו פעם בורקס עם חתיכות חזה עוף קטנות בפנים ומעל רוטב פטריות..
יש המון דברים שאפשר להכין ופחות מרגישים את הבשר
בבשר יש חלבון מלא
במאכלים אחרים המכילים חלבון יש חלבון חסר ולכן צריך לאכול מגוון רחב יותר של מאכלים כדי להגיע ל"חבון המלא"
הגוף סופג טוב יותר את החלבון כשהוא בא מחלבון חסר
דוגמא ל 3 מאכלים שאם את אוכלת את כולם את מגיעה לחלבון המלא ואפילו הגוף שלך מרוויח מזה:
1. עדשים אדומים (אפשר להכין איתם מרק ירקות טעים)
2. טחינה (אמיתית לא קנוייה של צבר /מיקי וכדו')
3. שקדים /שקדיה
אין דבר כזה חלבון מלא מהצומח.
חלק מחומצות האמינו הנחוצות לגוף שלנו נמצאות אך ורק בחלבון מן החי, ואותן חומצות אמינו הן כאלו שהגוף אינו יודע לייצר בעצמו
אפשר להגיע לחלבון מלא מהצומח ע"י מגוון מאכלים
יש על זה מחקרים מוכחים וזו טעות נפוצה
אם יהיה לי זמן אחפש לך מקורות
מזון שמכיל את כל ה-9 חומצות (חלבון מלא) מצוי בחי..
מה שאת מתכוונת שאפשר להשיג מהצומח זה חלבון חסר שחסרים בו אחת מהחומצות. (אמיניות) והוא בעל ערך תזונתי נמוך...
אנשים - שבטים שלמים צמחוניים (ועוד אדם אחד מבוגר קרוב אלי מאוד שכבר עשרות שנים חי כך)
שלא נוגעים בכלום מן החי ואכלים תזונה מאוזנת
הם חיים בבריאות איתנה ללא שום חסרים (ויש בדיקות תקופתיות) ??
זה קורה לנשים בהריון, וגם לפעמים לילדים מאוד בררנים, צריך לפעימים לקחת לתקופה מסוימת תוספת של מה שחסר לך- ויטמין b , ברזל, או משהו אחר. יכול להיות שכדאי לבקש מרופא משפחה בדיקת דם מפורטת- תספרי לו קודם מה את לא אוכלת והוא ידע איזה בדיקות לרשום לך.
כמובן שזה לא אידיאלי, ויותר טוב לקבל את אבות המזון בצורה מסודר מהארוחות שלנו, אבל זה גם לא נורא.
בהצלחה לך
אממ ובקשר לרופא אני יקבע לי מתישהו תור נראה לי זה יהיה רק בשבוע הבא 
חייםם בריאים לכולנו!!
תודה רבה לכולן!!
או עוגיות שומשום
או עוגיות טחינה
גם אם חלבון מהצומח הוא פחות מלא- הוא עדיף מלכלום
תשלבי דגנים מלאים עם קטניות
למשל מג'דרה (אורז+עדשים ירוקות)
או מג'דרה כתומה (אורז+עדשים אדומות)
או שילוב עם גרגירי חומוס מבושלים (אוקי... אפשר מקפוא או מקופסא....)
משרים חומוס לילה
במעבד מזון מרסקים בצל בינוני.
סוחטים אותו בעזרת כף, ושופכים בזהירות את המים שיצאו
מוסיפים חומוס, כמה שנכנס במעבד מזון ומרסקים היטב
מעבירים לקערה (ממשיכים לרסק כך את כל החומוס עם בצל)
מוסיפים תבלינים - פלפל, פפריקה, כמון, פטרוזליה (אפשר להשתמש בטרייה, לרסק ביחד עם החומוס במעבד מזון) מלח. אני אוהבת להוסיף גם שום.
מוסיפים מעט פירורי לחם או קמח מלא או סולת או מה שיש בבית, כמה שצריך כדי שיהיה אפשר לעשות כדורים יציבים. אם אופים בתנור אין צורך להוסיף קמח.
יוצרים כדורים בידיים רטובות.
מטגנים בשמן עמוק
או אופים בתנור - מסדרים את הכדורים בתבנית, מזלפים על כל אחד שמן ואופים בתנור חם 20-30 דקות עד שהם נראים מוכנים
ביומיים האחרונים אני מנסה לעשוואח"כ אני ממש יכולה להקיא ממנו!!
אווופ..
ביומיים האחרונים אני עושה עבודה עם עצמי ומנסה ל"שכנע" את עצמי לאכול עוף.. אבל אני כמעט אוכל ואז אני מחזירה את המזלג ומחליפה צלחת..
בעזרת ה' אני יחזור לאכול כמו שצריך..
ה' עזר ה' עוזר וה' יעזור!
אולי חסר לך בכלל ויטמין אחר כלשהו.
ואם חסר לך ברזל בכמות רצינית אז כדאי לקחת כדורים. או אפילו זריקות אם זה קריטי.
אם המחסור בברזל או ויטמינים הוא רציני לא נראה לי שחתיכת עוף תעזור.
וככה גם תוכלי קצת להרפות מהלחץ של לאכול דברים שאת לא יכולה לראות ותוכלי לחזור לאכול בנחת ובכיף בהדרגה.
בעזהי"ת.
לחתוך לרצועות מה שיש בבית, להקפיץ, להוסיף נוזלים, לתבל...
רוטב מתאים?
מתאים מאוד עם אורז לבן
אפשר גם לחתוך לקוביות ולהוסיף לאורז עצמו, או לסלט אטריות, או לעשות ממנו סלט עוף, עם מלפפונים חמוצים, קוביות של תפו"א, או גם אפונה או תירס ומיונז ותיבול נוסף
איזה טוב ה'!!!!בס"ד
גיליתי בצק עלים שלם במקפיא.... (בלי דיונים מיותרים על בריאות וכו'- יש בצק עלים ואני לא אזרוק..)
דרושים מתכונים שונים ומגווונים כדי לסיימו....
ואשמח מאד אם יהיה למישהו רעיון לארוחת ערב להיום...
תודה!
אפשר גם קרואסונים
אני לא מכירה...
קונוסים של ברזל, מוכרים את זה בסופרים מלפפים מסביב חתיכות של בצק באורך 20 ס"מ עובי של 2-3 ס"מ ואופים עד להשחמה (כמובן שמשמנים לפני) ואז ממלאים בקרם....
לקרואסון- מרדדים את הבצק וחותכים למלבנים, כל מלבן חותכים למשולשים, שמים שוקולד (מריר או חלב) בצד הרחב ומגלגלים, מורחים ביצה, אפשר לפזר גם שוקולד קצוץ מעל..
ועוד אופציה- אחרי האפייה למרוח סירופ מעל כל קרואסון...
מתוקות/מלוחות
יש לכם רעיון למשהו יוקרתי וקל להכנה?
איזה פורום מוצלח
אז בבשאמל או בשמנת עם פטריות מוקרם עם גבנ"צ בתנור.
למה את מתכוונת ביוקרתי?
הם יכולים גם להיות פשוטים ולהתייקר בזכות התוספת שלצידם
לחצות לשניים וליצור חלק אחד שיהיה כמין קערית
וחלק אחר- מכסה
את החלק שהוא כמין כעקרית להסיר ממנו את הקליפה
וליצור מלית. אפשר: בצל ופטריות, מוקפץ