אכלתי את זה פעם אחת ויחידה לפני כמה שנים וזה -----
מרק בצל שמוגש בתוך לחמניה עגולה מקמח מלא
אשמח מאוד לדעת איך מכינים ואיך מגישים מה מחממים קודם וכו'
תודה מראש
יש פה שפע של מתכונים
וללחמניה, זה בעצם קערות לחם. - יש לך מתכון לחלות מקמח מלא?
מכינים בצק, מכינים ממנו לחמניות עגלגלות
נותנים להן לתפוח היטב היטב - שלפחות יכפילו את עצמן
אופים בחום גבוה, עד שללחמניות קרום קשה, ונקישה עליהן משמיעה צליל חלול.
חותכים את החלק העליון של הלחמניה, מרוקנים את התוך הרך (אפשר להשתמש בו לקרוטנים או פירורי לחם או פשטידה או מה שמתחשק)
והרי לך קערות לחם
אם כי מוזר לי שנתקלת בכאלה מקמח מלא, עושים אותן בדר"כ מקמח לבן, שהוא קל יותר ולכן תפוח בקלות רבה יותר
יש לנו חמוציות.. למשהו יש מתכון טוב?? תודה רבה!
עוגת שוקולד עם פקאנים וחמוציות.
תגידי מה את רוצה ובע"ה אעלה לך מתכון (או בערך מתכון...
)...
שקית חסה קצוצה
אפשר להוסיף כמובן עלי בייבי, גזר מגורר, כרוב מגורר וכו'
2 גבעולי בצל ירוק או כמה גבעולי עירית חתוך לפיסות באורך ס"מ
3/4 כוס פקאן סיני חתוך לפיסות גדולות
3/4 כוס חמוציות
לערבב את החסה והבצל הירוק
לצקת רוטב:
1/3 כוס שמן (לא זית)
1/3 כוס מים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 שן שום כתושה
כף דבש
מלח/פלפל גרוס לפי הטעם
על הרוטב לפזר את הפקאנים והחמוציות. מעולה!
אפשר באותו אופן להכין סלט כרוב
במקום פקאנים לשים פרוסות שקדים מולבנים
אפשר לשים נענע קצוצה במידה ואוהבים.
לשים אותן במקפיא (או שלא במקפיא), ואז לאכול כמו סוכריות![]()
עקרונית כל דבר שעושים עם צימוקים אפשר לעשות עם חמוציות ויוצא טעים ומיוחד יותר
יוצא ממש טעים...
לפרוס בצל לטבעות .לטגן מעט. להוסיף קוביות משמש, צימוקים, חמוציות ואגוזים (עשיתי בלי אגוזים, כי הבן שלי לא אוהב). לחמם ולהגיש מעל האורז.
דחוף,
וגם לדג זהבון,לא אכפת לי עם בתנור או בסיר(הדג,העוף בתנור)
לעוף - לסדר בתבנית (איזה חלקים יש לך?) לפזר תבלינים - שום, פפריקה, פלפל שחור.
לאפות בחום גבוה - 180 בערך עד שהעוף נראה מוכן.
רצוי מאוד להשתמש בחלקים אחידים - או משולשים או פולקסים, כי כשמכינים גם וגם הפולקסים קצת יבשים עד שהמשולשים מוכנים.
לדג זהבון - הכי טוב שניצלים. אבל זה הרבה עבודה, במיוחד שבדג זהבון כדי שיצא טעים ועם שכבה עבה ויפה של פירורים צריך לטבול בקמח, ואז בביצה ואז בפירורי לחם ועוד לטגן אחד אחד
אפשר לשים את הדג בתבנית, להכין רוטב עגבניות ממש פשוט כמו של פסטה (חלק כזה עם רסק ותבלינים, ושיהיה גם עם מיץ לימון) ולאפות כ 40 דקות בתנור. קחי בחשבון שזה מתכווץ כהוגן
וכדי שיצא טעים יותר מפשירים אותו ואז סוחטים אותו - בין שתי ידיים שטוחות כדי לא להרוס לו את הצורה.
כל פעם שאני מכינה הן מתפרקות לי במחבת...
תודה!
אבל למתכון טוב שמנוסה שהוא לא מתפרק בטיגון.
תודה!
ב"ה!אם בישראל!כזה שהוא מבוסס על שמנת,
אחרת זה לא באמת פנקייק![]()
2 שמנת חמוצה
2-4 ביצים (תלוי בגודל שלהם ותלוי איך איך רוצים את הפנקייק)
2-2.5 כוסות קמח (תלוי כמה ביצים שמנו, וכמה עבה רוצים את הפנקייק. בלילה סמיכה - פנקייק עבים, בלילה דלילה - פנקייק דקים)
אבקת אפייה
כמה כפות סוכר - לפי הטעם
מעט תמצית וניל
(ואפשר תוספות כמו קקאו (להחליף חלק מהקמח), קליפת לימון מגוררת, שוקולד ציפס...)
לערבב את הכל היטב עם מטרף לבלילה אחידה. אם היא יצאה סמיכה מידי אפשר להוסיף מעט חלב. אחרי שהבלילה סמיכה להוסיף כף שמן ולערבב שוב.
לחמם מחבת (רצוי טפלון) משומנת קלות. לצקת בעזרת מצקת למחבת, בהתאם לגודל שרוצים. המלצה שלי - לא לשים יותר מידי פנקייק במחבת אחת. קשה להפוך אח"כ. כשדי מתייצב אבל עדין לא מבושל מלמעלה להפוך לעוד מספר רגעים לצד השני.
הכי טוב להכין את הפנקייק על אש קטנה במחבת מכוסה, ככה הם יוצאים זהובים- בהירים מבחוץ, ועשוים היטב מבפנים. אבל כשאין זמן אני מכינה על אש גבוהה, ואז הם יוצאים חומים במחוץ.
בלינצ'ס/ מהמטבח באהבה/רות סירקיס
1 כוס קמח
2 ביצים
11/3 כוס מים
2 כפות שמן
לשים את הקמח בקערה. לטרוף את הביצים בקערה אחרת ולהוסיף לקמח מים וביצים לסירוגין. לבחוש היטב כשמוסיפים נוזל למניעת היווצרות גושים. להוסיף שמן ולבחוש. חשוב שהבלילה תהיה חלקה לגמרי. על הבלילה להיות סמיכה כמו מירקם של שמנת. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף מים כף אחרי כף.
לחביתיות במילוי ת. אדמה/פטריות/בשרי יש להוסיף 1/2 כפית מלח
מתכונים שאני מכינה כבר שנים....אין תלונות בינתיים : )
בלינצ'ס:
6 ביצים
4 כוסות מים
2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
8 כפות שמן
שפריץ וניל : )
מתאים למילוי מלוח וגם למתוק,פעם הוספתי קקאו כדי שיהיו שוקולדיים ומילאתי בגלידה/קצפת,יצא שווה.
פנקייקס:
כוס קמח תופח (או רגיל עם אבקת אפיה)
3/4 כוס חלב
ביצה
2 כפות שמן
כפית תמצית וניל.
מקווה שתהנו ![]()
פנקייק, או בתרגום חופשי עוגת מחבת - מבוסס כעקרון על שמנת, ובכל מקרה מדובר במשהו עבה למדי, בדר"כ במתיקות קלה. מקובל לאכול אותם עם סירופ מייפל וגלידה, אבל אפשר בהחלט למרוח אליהם גם דברים אחרים (כמו גבינה, חומוס ושאר דברים שמקובל למרוח על לחם)
בלינצ'ס - הן חביתיות דקיקות, שממלאים אותם במילויים שונים, מבוססות בדר"כ על ביצים וחלב.
איזה יום שמחלא אכל פנקייקס טוב מיימיו
בין השמשותאחרונהבעלי קנה אותו בטעות. מה עושים איתו?
האמת שזה די מגעיל אותי... במיוחד החלק של הצוואר
אז אני מחפשת מתכון עם כמה שפחות התעסקויות
ששאלתי את אמא שלי היא אמרה שאפשר להכניס לו פנימה לחלל הבטן אורז ולתפור את העור ולבשל את העוף במרק.
זה יותר מידי בשבילי..
אולי אפשר להכניס אותו לתנור וזהו?
זה לשים אותו בתבנית, לפזר מלח גס סביב סביב בלי שהמלח יגע בעוף
ולאפות בתנור איזה שעה וחצי-שעתיים בכלי פתוח
אישית אף פעם לא ניסיתי, אבל שמעתי שבחים רבים על עוף שכזה.
ואפשר גם לפזר על העוף תבלינים או למרוח אותו באיזה רוטב ברביקיו טעים ולאפות ככה.
אפשר גם לפזר מסביב לעוף תפו"א וירקות (כדאי לחתוך את התפו"א קטן או לבשל אותם בישול מקדים) וככה יש ארוחה שלמה
אפשר לתת לבעל לפרק את העוף לחלקים או להוציא ממנו את כל העצמות (יש כאן הסבר איך לעשות זאת)
אבל בכל מקרה כדאי לנקות את העוף מעודפי שומן וכו', למרות שלא ממש קריטי.
תודה מראש די דחוף
מחפשת מתכונים בסגנון הזה. אשמח לקבל.
המצרכים:
בקערה 1:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
קורט (מעט) מלח
200 גרם חמאה <זה כשחלבי> אני שמה מרגרינה במקום. שיהיה פרווה.
בקערה 2:
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
בקערה 1:
מנפים קמח בקערה מוסיפים אליה את החמאה רכה וכוס הסוכר. מעבדים, עד להיווצרות פירורים.
בקערה 2:
מערבבים 2 כפות סוכר , 1 שקית סוכר וניל ו 1 ביצה. וטורפים אותה היטב.
לאחר מכן, מאחדים את שתי התערובות בקערה (הראשונה) של הפירורים ומעסים עד לקבלת בצק אחיד. (ניתן להוסיף לבצק: פיצפוצי שוקולד, אגוזים, או צימוקים).
מקמחים את משטח העבודה ומתחילים לייצר צורות.
מחממים את התנור ל- 160 מעלות. זמן אפיה הוא כרבע שעה.
לחכות עד שיזהיבו.
מעל לפזר אבקת סוכר.
משהו שניסיתי ויצא ממש מוצלח~א.לוגם פשוט וקל.
לכ-20 מנות:
1.5 כוסות סוכר
170 גרם חמאה(אני עשיתי פחות)
1 ביצה
1 חלמון
2.5 כוסות קמח
חצי כפית א. אפייה
רבע קליפת תפוז מגורדת
(אם תרצי, מומלץ: ריבה אדומה, משמש, או פטל)
מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר. מוסיפים את הביצה, החלמון ושאר המצרכים.
מרדדים ויוצרים עיגולים
שמים בתנור ל170 מעלות למשך כ13 דקות. הן אמורות לצאת בהירות ורכות.
לעניין הריבה:
אפשר לעשות כמין עוגיות סנדוויץ ריבה. כלומר עיגול ועליו עוד עיגול ובאמצע ריבה.
כך שבזמן שאת יוצרת עיגולים, ממחציתם את יוצרת עיגול קטן במרכז
ובסוף האפייה שמה באמצע ריבה, וסוגרת כמו סנדויץ
מעל אפשר לבזוק קצת אבקת סוכר
בהצלחה!!
אני קוראת על הנשיא הלא אהוב עלי שממליץ לקנות לילדי ישראל פירות במקום ממתקים (חכם גדול- הוא מקבל משלוח מנות ענק ויקר חינם...). אני חושבת לעצמי שבעצם הוא צודק. וכבר מחליטה שממחר בבוקר אכין לעצמי קערת פירות לנישנוש.
ואז, מגיעות העוגיות שלך שהן תאווה לעיניים ומקלקלות לי את התוכניות. איך התפוח והתפוז המסכנים שלי יתחרו בעוגיות היפהפיות?
תודה תודה..
ד"א אגב הן ממש טעימות בהרבה יותר מהפרות..
צוחקת.. בטח שפרות זה הרבה יותר בריא ומומלץ..
אז נו ספרו, איזה מתכון מיוחד אתם מכינים השבוע לכבוד שבת קודש?
כי יש לי ימים עמוסים.
אבל אני אכין שוב משהו קל שניסיתי כבר כמה פעמים - "חמין" שהמצאתי.
אני שמה פשוט בסיר ביום שישי בצהריים - כוס אורז מלא. מעל זה 2 משולשים ו-2 שוקיים (לפי מספר הסועדים). גזר שלם, בטטה שלמה, שני בצלים שלמים. כמה תפוחי אדמה קטנים. שתי כוסות מים. קצת כורכום מעל.
מרתיחה. מניחה כמה ביצים מבושלות. ולפלטה עד הבוקר.![]()
יוצא טעים. ויש ארוחה שלמה.
נראה לי שהפעם אשים פחות אורז כי לא כ"כ אוכלים ממנו הרבה, הוא יוצא דייסתי מדי.
אולי תשימי במקומו גריסים/גריסי פנינה?
שבעלי לא אוכל דברים מחיטה רק שיפון וכאלה.
אנחנו די אוהבים את זה (אבל אי אפשר לאכול מזה הרבה. ואחרי שבת זה כבר לא טעים).
והילדים בכל מקרה אוכלים רק אם יש אורז לבן במרקם רגיל (לא מהחמין כמובן...).
כך שמה שבישלת- יאכל כמעט ברובו בשבת..
לא תמיד אוכלים מהחמין במשך השבוע, וזה בסדר 
את יכולה גם לעשות חמין משעועית לבנה, שחורה וקצת חומוס ולשים בשקית המיוחדת חיטה או גריסים..
כך שתוכלו להנות מזה בכמות המתאימה..

עוף בדיוק חתיכה לכל אחד וכנ"ל הירקות. רק באורז אני תמיד מגזימה...
אולי באמת אנסה להוסיף קצת שעועית הפעם כמו שהצעת.
~א.לאני לא ניסיתי אבל חברה המליצה לי.
חותכים קולורבי למקלות
מבשלים במים עם מלח עד לרתיחה, מסננים
מחממים בסיר חמאה/מרגרינה/שמן
מוסיפים שום כתוש, ומערבבים ומחכים רגע
מוסיפים פירורי לחם ואפשר גם שומשום (ואם אין שום כתוש אלא רק אבקה מוסיפים את השום ביחד עם הפירורים
אפשר להוסיף גם פפריקה ומעט כורכום לצבע מוזהב
מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית לחה מעט וזהובה (אם יש צורך מוסיפים עוד פירורים)
מערבבים עם הקולורבי
שמתי עין על המתכון הזה כבר מזמן...(העלית אותו פעם בשרשור אחר...)
יהודיה יקירתי, לאיזה גודל לחתוך את מקלות הקולרבי?
עוף ובטטה בתנור ברוטב מתוק:
דבש, רוטב סויה, מיץ לימון, שום ופפריקה.
העוף על כרעיו ועל קרבו (רק נקי
), בטטה קלופה וחתוכה לעיגולים. כ50 דק' בתנור עם כיסוי נייר אלומניום ו10 דקות פתוח.
אפשר להוסיף משמשים ושזיפים מיובשים אבל אני משאירה אותם לחגיגות של טו בשבט.
שבת שלום!
מה שאומר שאני מכינה לבבות ארטישוק ממולאים בהודו(אין בשר טחון בבית)
והנה לכם המתכון שמצאתי באתר של השף הלבן:
| המצרכים: 12 לבבות ארטישוק טריים או קפואים למילוי: 500 גר' בשר טרי 1 בצל גדול חתוך לרבעים 2 פרוסות לחם לבן, מושרות במים וסחוטות היטב 3 שיני שום צרור פטרוזיליה קטן מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כף תערובת תבלינים מרוקאית "ראס אל חנות" 2 ביצים לרוטב: 4 כפות שמן זית כוס מים 1 כף פפריקה מתוקה מלח, פלפל שחור טחון טרי | |
| אופן ההכנה | |
| ההכנה: טוחנים את הבשר עם הבצל, הלחם הרטוב, השום והפטרוזיליה. מוסיפים לתערובת את התבלינים והביצים, מערבבים ומקררים. צרים בידיים רטובות כדורים מהתערובת. ממלאים את לבבות הארטישוק בכדורי הבשר, משטחים מעט את הבשר ומהדקים לתחתית הארטישוק. שמים את הארטישוקים הממולאים בסיר רחב. מוסיפים מים, שמן זית ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. | |
מתאים למנה אחרונה טעימה מאוד!
את כל המצרכים מערבלים בבלנדר לפי סדר כתיבתם-
אני עושה כמות כפולה ל10 נפשות ומספיק בדיוק לכולם!
המתכון הוא מסבתי האהובה שתחיה, שדואגת להכין לנו את המאכלים האהובים!
בסיס:
150 ג' ביסקוויטים מרוסקים
100 ג' חמאה מומסת / מחמאה
כף גדושה אבקת נוגט
מוס שוקולד:
250 ג' שוקולד מריר
600 מ"ל שמנת מתוקה 38% / ריץ
2 כפות אבקת נוגט/קקאו
קרם שוקולד:
150מ"ל שמנת מתוקה / ריץ
150 ג' שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. לערבב את מצרכי הבסיס ולשטח בתבנית, בינתיים לשמור בהקפאה.
2. לשבור את השוקולד לקוביות, להוסיף חצי כוס שמנת מתוקה ולהמיס במיקרו לבלילה אחידה להוסיף את הנוגט ולערבב, לצנן מעט.
3. להקציף את השמנת שנותרה לקצפת יציבה ולקפל את קרם השוקולד לקצפת, להוציא את הבסיס מהקפאה ולמלא את התבנית במוס שוקולד ולהקפיא לשעה.
4. להמיס שוקולד ושמנת לקרם אחיד ולצקת על שכבת השוקולד, להקפיא ללילה ולהפשיר במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
למי שאין, אבל אני חושב שזה מוסיף המון..
חותכים את הקצוות של הבצל ושמים במיקו ל3 דקות
מטגנים בצל דק ומוסיפים בשר ותבלינים עד שזה טים:תבלינים כמובן(כדאי להוסיף קצת יותר מלח-בגלל הבישול הממושך הטעם קצת יורד)
מוצאיאים את הבצל מהמיקרו ומלפים שכבה שכבה
בעזרת כפית מכניסים בשר לבצל (כמה שאפשר!!)
ושמים בסיר את הבצל בצורה אופקית.
שמים בכוס 3 כפות רסק,כף עגבניות מרוסקות והשאר מים ושופכים מעל.
שמים על אש קטנה עד שרואים שהבצל מבושל.
בתאבון!!!!
תמשיך להעלות תמונות יפות כאלו...
ו.. הרבה שאלות!
מה הבסיס של הועגה?
החום למעלה - קרם/א. קקא/ העוגה עצמה?
האבקת סוכר-עם שבלונה? איזה?
הקצפת -שמנת מתוקה או שמנת צמחית? מה יש בה? הורוד זה צבע מאכל?
ועל מה העוגה עומדת?
זהו בינתיים...
ו... הסידור של התות ממש יפה , גם תופס נפח וגם שומר על הצורה שלו כתות - מימין,
והתות משמאל - הסידור של הפרוסות - למעלה למטה ממש יפה.
יש למישהו מתכון קל יחסית להכנת רוגלחים בשוקולד?
וכמובן שיהיה מתכון מוצלח..
תודה מראש!!
אמא קטנה פעם כתבה כאן מתכון לרוגלך, שמרתי אותו אצלי ומאז אני עושה רק אותו ויוצא מוצלח ביותר )המתכון מככב אצלינו ואני לא מחליפה אותו בשום מתכון מספר מתכונים).
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t124645#1188135
ניסיתי רק את האופציה הראשונה (בעיני רוגלך שהוא לא מבצק שמרים לא נחשב לרוגלך, אלא סתם עוגיות פריכות ממולאות)
כל חודשיים אני נוסעת במיוחד לחנות שבה מוכרים בשר איכותי וקונה בשר לחמין. בביקור האחרון התברר לי שאפשר לעשות משלוחים. חכיתי שיצטבר מחסור בבשרי. התקשרתי והזמנתי בשר לחמין, בשר טחון ועוד. וכשהגיע המשלוח התברר שבמקום קוביות בשר לחמין, קיבלתי קוביות הודו לחמין. כשאני מכינה קציצות, אני משתמשת אך ורק בבשרו ולא הודו, אחרת לא יאכלו.
והפעם, אני מקווה לטוב.
למי יש ניסיון עם הודו במקום בשר בחמין? כמה זמן בישול יחסית לבשר? איך הטעם?
אם לא מתאים, כדאי לעשות תבשיל אחר, למשל בליל שבת מההודו?
אישית אני מחבבת מאד טעמן של גבינות משובחות.
אנחנו לא אוכלים אותן לעיתים קרובות בגלל שלוש מגבלות עיקריות:
כשרות- אין הרבה גבינות קשות ברמה, בכשרות שמתאימה לנו.
מחיר- הגבינות שכבר ישנן עולות הון תועפות.
בריאות- כידוע גבינות טובות מכילות אחוז שומן נכבד.
אבל לרגל יום אירוסנו (שחל בטו' בשבט), הייתי רוצה לחגוג ערב זוגי בלווית גבינות ויין... לפי הצעה שהועלתה באחד הפורומים (נדמה לי ע"י פאז).
אם תוכלו להעלות המלצות לגבי גבינות ויין שמתאים להן, וגם, מה בנוסף אפשר לצרף לארוחה, קרקרים? לחם כפרי? ירקות? וכו'...
תודה רבה!!!
אני לא מבינה גדולה בגבינות, אבל כמדומני שלארוחת גבינות מתאים במיוחד יין מוסקטו (לבן מתוק.
ובכל מקרה אפשר לגשת למדף היינות ולהסתכל על הבקבוקים, על כל יין כתוב בדר"כ למה הוא מתאים.
ונראה לי כבר כתבת בעצמך מה כדאי לצרף - קרקרים או לחם כפרי (נראה לי מתאים יותר לחם כפרי, אבל זה כבר עניין של טעם) ירקות, ואני מציעה גם (אם כבר אז עד הסוף, לא?) סלמון מעושן. אוטלמטיבי עם גבינות יוקרה.
כדאי לחשוב גם על קינוח קליל - אולי קציפת תפוזים או משהו כזה
שיהיה המון מזל טוב
מתוך אתר "שירת רועים":
"איזה תוספות להגיש?
כתוספת לגבינות ניתן להגיש לחם לבן או לחם מחיטה מלאה. רצוי שהלחם לא יהיה בעל טעמים דומיננטיים שלא להתחרות בטעמן של הגבינות. לחמים המכילים פירות יבשים מתאימים גם הם להגשה עם גבינות. המתיקות שבפירות היבשים תאזן את טעמן המלוח של הגבינות.
ניתן להגיש את הגבינות עם מגוון קרקרים.
הצרפתים נוהגים להגיש פלטת גבינות עם פירות יער ופירות שאינם חמוצים במיוחד ואפילו עם ריבת דובדבנים או ריבות דומות. לצד הגבינות ניתן להגיש פירות יבשים, שקדים ואגוזים או ירקות חתוכים. בארץ נהוג להגיש לצד הגבינות, זיתים. הבעיה היא שטעמם חזק ועלול להתנגש בייחודיות הטעם של הגבינות.
התאמת משקאות:
המשקאות שהולכים טוב עם גבינה הם: יין, בירה, תה צמחים, מים וסודה.
יין: מקובל לומר כי יינות הם המלווים האולטימטיביים לגבינות , מפני שהמלח בגבינה מקצין ומעצים את טעמו של האלכוהול והמליחות של הגבינות מתאזנת ע"י מתקתקות היין.
כאשר מגישים את הגבינות עם יין, רצוי לזכור כי היין המלווה את הגבינה משמש כשחקן משנה "תומך" ולא כשחקן ראשי. לכן רצוי לא להשתמש ביינות כבדים מידי או דומיננטיים מדי אלא ביינות פשוטים יותר. כעיקרון בצרפת ובאירופה בכלל, נהוג לשתות ליד הגבינה את היין האופייני לאזור המוצא של הגבינה. בארץ העניין עדיין אינו מפותח דיו אבל אם משתמשים בגבינות תוצרת מחלבות בוטיק ישראליות יהיה נכון לשלב יינות בוטיק ישראלים- למען הפירגון.
בהתאמת יין לגבינה ישנן גישות שונות. יש אסכולות הטוענות שיש להתאים את אופי היין לאופי הגבינה. כלומר: לגבינות חריפות יינות חריפים יותר ולגבינות קרמיות כבדות, יינות כבדים. לעומתם יש הטוענים כי דווקא ההיפך: ככל שהגבינות קשות יותר וחריפות יותר נתאים להן יין עדין יותר. ישנה אסכולה הטוענת שיין לבן מתאים לגבינות יותר מהיין האדום. גבינות המוגשות לפני הקינוח או כקינוח, ילכו טוב עם יינות קינוח כמו, שיכר דובדבנים, יין פורט ודומיהם.
אישית אני נוטה להאמין למומחה הגבינות הצרפתי איוון לרושה שגורס כי כל יין שטעים לנו מתאים לצד גבינות איכותיות".
בעלי הציע לדחות את העניין לל"ט שבס"ד אמור לחול בקרוב,
נראה לי שאלך על יין לבן חצי מתוק, או מתוק/קל.
סלמון מעושן- בהחלט!
לחם כפרי,
ירקות חתוכים,
וקינוח קליל- אולי באמת קציפת תפוזים- עם שמנת מתוקה...
וואו! אני חייבת להגיד לכם שזה נשמע שווה! ![]()
מאחר שלא הצלחתי להעלות תמונה של כריכים יפים למראה, אני מציעה לך לקנות באגט. לפרוס אותו ולהכין כמה כריכים יפים עם שכבות: באגט. פרוסת עגבניה. פרוסת ג. צהובה. זית לקישוט וכד'.
מתכון לקילו וחצי בשר: לנגב את הבשר ולטבל אותו טוב במלח ופלפל שחור מכל הצדדים. לחמם שמן בסיר גדול ושטוח ולשים את הבשר בשמן החם. עם 2 כפות להפוך שיושחם מכל הצדדים.
לקצוץ בצל גדול לקוביות גסות וגם 5 שיני שום ולפרוס 4 עגבניות לפרוסות.
להוציא את הבשר ולשים בסיר את הבצל והשום- לטגן כמה דקות ולהוסיף את העגבניות, לטגן תוך כדי בחישה ולהוסיף 100 גר' רסק עגבניות, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית טימין, קצת פלפל חריף (אם אוהבים) ו 2 כוסות יין לבן יבש.
בוחשים כדקה.
מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים (אפילו שלוש), להוסיף 100 גר' זיתים ירוקים ללא גלעינים, אפשר במקום זה פטריות, וממשיכים לבשל עוד חצי שעה- שעה.
צריך לבדוק מידי פעם את מצב הנוזלים בסיר ולהוסיף לפי הצורך מים או יין. מידי פעם גם להפוך.
להוציא את הבשר לצנן ולפרוס ואז לשפוך מעל את הרוטב.
אפשר לחלוט לפני זה את הבשר.
אני מוסיפה גם פרוסות גזר (כשמוסיפים פטריות, אני לא יודעת עד כמה זה הולך עם זיתים) וזה טעים טעים!!!!
אני מטגנת אותו מעט מכל צד עד לשינוי צבע. מוסיפה מים לכיסוי ויותר ומעט מלח ומבשלת עד לריכוך (11/2-2 שעות בהשגחה. אפשר פחות ולהוסיף אחרי שבדקת שהבשר לא נדבק לדופן).
אחרי שהבשר מבושל כל צרכו ורך למדי, אני מקררת (בחוץ או אפילו במקרר לאחר שהתקרר). פורסת אותו. מקפיאה חצי (אם הכמות גדולה מדי בשבילך). מכינה רוטב (פטריות/עגבניות) עם נוזל שיספיק לכיסוי הבשר ומבשלת עוד 15 דקות ברוטב, או שמביאה לרתיחה ומחממת רק לקראת שבת, כדי לשים על הפלטה.
תלוי בסמיכות של הרוטב. אם הוא סמיך, אז רבע שעה. אם הוא דליל, צריך לבשל יותר עד שיספג הטעם והוא יהיה יותר סמיך.
אולי תמצאי שם רעיונות נוספים.
בגדול בכל סוגי הבשר הרעיון הוא דומה, אפשר לשחק קצת עם התבלון לפי הטעם ולשנות מידי פעם את הירקות בשביל הגיוון, אבל חייבים שהירקות יהיו קשים/ שורשים כמו גזר, סלרי קולורבי (מי שאוהב) וכו' אחרת הירקות ימעכו בבישול ואם רוצים תפו"א/ בטטה/ קישואים להוסיף בחצי שעה- שעה אחרונה של הבישול.
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t383730#4615798
מבשלת אותו עם תבלינים, כרפס ובצל בישול ארות (כשעתיים) ומקררת.
מכינה תערובת של- חומץ, שום, פטרוזליה, מלח ואפשרי גם קצת שמן זית (לא חובה)
פורסת לפרוסות דרות, מורעת את התערובת בנדיבות ומכניסה למקרר עד להגשה. משתדלת להכין לפחות 24 שעות לפני ההגשה כדי שהבשר יקבל טעם טוב.
מגישה עם קיש או בליננצסים ממולאים תפוח אדמה ובצל מטוגן או בצק עלים ממולא. מנילה ליד רצועות פלמיטוס(לבבות דקל) או שעועית ירוקה ארוכה מאודה.
את מחממת לפני ההגשה?
שעתיים בישול זה לא מעט מדי, או שהתחמיץ גם פועל כמו בישול?
- מגישה קר, ולכן זה בעיקר מתכון קיץ כזה לשבתות שלא רוצים להכין בהן חמין אבל כן מנה שניה מכובדת.
- בין שעתיים לשלוש,
אני פשוט מדליקה את האש וממשיכה עם שאר העניינים. יותר מידי בישול גם לא טוב כ"כ כ"כ.
חשוב לקרר היטב לפני החיתוך,
אני שמה על הבשר פלטת עץ עם משהו כבד כדי שהוא יקבל צורה מעוצבת יותר ובכלל- זה עוזר לחיתוך האחיד.
וכמובן- סכין טוב!
נשמע ממש מעניין!
למה זה מוגש קר? זה לא טעים גם חם?
פפריקה--אחרונהזה יוצא בטעם פטרוזליה שום וחומץ
.
אני לא אוהבת עם המון חומץ אבל תלוי בטעם שלכם, ותמיד אפשר להוסיף.
לא ניסיתי להגיש חם כיון שאנחנו לא מחממים עם רוטב בשבת. זה מתכון שהגעתי אליו דווקה בשל האפשרות לאכול אותו קר. ואצלי ממש משוגעים על זה.
אורחים- ממש התלהבו.
ועשית לי חשק להכין אותו גם באמצע החורף--
שיצא לגמרי בגלל אילוצים..
לפני שבת שמנו לב שיש לנו עוד חבילה וחצי של עלי לזניה בבית (בשבילנו זה הרבה. זוג סה"כ..) וצריך להתחיל לחשוב על פסח הקרב ובא..
חוץ מזה, היו לנו 3 וחצי ליטר חלב - שהיה צריך לגמור תוך 5 ימים..
אז הגיע הרעיון הבא (וקיבל גיבוי מבלוג של בישול)
לזניה של חצילים ובשמל.
יצא פשוט מדהים מדהים מדהים מדהים.
ומשמין רצח
אם תרצו - אשמח לכתוב את המתכון.
קצת פצ'קראי, אבל ממש שווה.. ולא באמת כל כך נורא.
רכיבים:
חצילים (הם כתבו 2. אני שמתי 1. זה הספיק לתבנית קטנה, ועוד נשאר קצת..)
עגבניות (הם כתבו 5. לא ברור לי למה. זה הרבה מידי)
עלי לזניה
בזיליקום טרי (אני שמתי את התבלין. ברור לי שזה פחות טוב, אבל עדיין, יצא טעים מאוד)
חמאה,
קמח,
חלב,
מלח.
אז לוקחים חציל - פורסים לפרוסות דקות - (במתכון המקורי הם פרסו אותו לאורך. אני העדפתי באלכסון, כי שמתי תבנית קטנה..) מטגנים עם שמן זית ותבלינים (אני שמתי קצת בזיליקום, כמון, מלח, פלפל) עד שהם זהובים.
מכינים רוטב בשמל (טוב, את זה אתם יודעים איך. ואם לא - תחפשו בפורום. יש מלא הסברים),
חותכים עגבניות די דק,
ומתחילים:
עלי לזניה - פרוסות של חצילים - פרוסות של עגבניות - בזיליקום - ומעל הכל - רוטב בשמל - בשפע - שיגיע עד לעלי הלזניה - להרטיב אותם,
ועל זה הדרך -
כ3 קומות.
כמובן - להוסיף גבינה צהובה בין לבין (זה במקום הגבינת מוצרלה שהם ממליצים עליה, שמה הסיכוי שיהיה לי בבית סתם ככה??)
אופים 20-30 דקות מכוסה,
מוציאים את הכיסוי, ואופים עוד זמן (אולי רבע שעה) עד שמזהיב יפה יפה מלמעלה..
קרדיט - לאתר "אוכל זה טעים"
והנה קישור:
http://zetaim.com/archives/2010/eggplants-lasagna
לא שמתי גבנ"צ, אלא גבינה בולגרית.
מעדן!
טיפים איך לא לשרוף ואיזה פירות יבשים מומלץ לשים..
תודה מראש!
שלום! ![]()
אני צריכה מתכון לעוגיות בריאות כאלה [או עוגה, אבל עוגיות זה יותר כיף
].. עדיף בלי סוכר בכלל, מקמח מלא... עדיף משהו עם פירות, לא שוקולד וכאלה..
אני ממש מעדיפה מתכון פרווה.. אבל גם חלבי זה בסדר 
תודה רבה ושב"ש!!
אלא אם כן הן עם תחליפי סוכר ואז הן לא בריאות
או שהתכוונת שאפשר להשתמש בדבש וכו'?
אולי תלכי על עוגיות מלוחות?
שתי האפשרויות יצאו טעימות.
אילה שלוחה - אשמח למתכון 
עוגיות מלוחות גם אפשר.=) תודה רבה!
אמא שלי בכל פעם ממציאה מחדש...
בגדול זה קמח מלא ו\או קוואקר, דבש\תרכיז תפוחים טבעי ובטח עוד משהו (ביצים? שמן? ממש לא זוכרת...)
איזה יום שמחחיפשתי את הירקות שמתבשלים הכי מהר בתקווה...
דלעת, קישואים, בצל וכרוב עם תיבול ממש טוב,
מי שירצה יאכל עם אורז,
מה נראה לכם?
איזה יום שמחתשלחי אחד...![]()
עושה חשק לטרוח ולאפות. אבל אין לי סיכוי להוציא כזה יפה מהתנור שלי...
חמוד יצא לך.. נראה כאילו הם מתעטפים בקוקוס 
נראה ממש טוב!
אפשר מתכון?.. 
בבקשה
לאף אחד רעיונות לט"ו בשבט?
אז אנחנו חשבנו לעשות מעין סעודת אמנים שכזו:
- המוציא [נאכל בסוף, אחרת א"א לברך...]
- מזונות: בורקסים\בלינצ'סים [יש למישהו רעיון אחר? אני לא מתה על זה...]
- גפן: יין
- עץ: המון פירות מסוגים שונים על פלטות גדולות כאלה. בשלב זה יתקיים 'סדר ט"ו בשבט' ונקרא מדרשים ונאכל שבעת המינים וכו'.
- אדמה: מרק ירקות גדול עם קוסקוס
בשלב זה גם נגיש לחמניות, סלטים וממרחים
- שהכל: גלידה ועוגות לקינוח
נשמע לכם טוב? זה מספיק לארוחה? אין כאן אף מנה עיקרית... מה אתם אומרים?
ואל תייבשו!
אם הבנים12נראה שצריך שבוע בשביל לאכול את כל זה.
מה עם פירות יבשים מטגנים/מבושלים כתוספת, נראה לי שיותר קל לאכול פירות יבשים שעברו ריכוך מסויים?
עוף באפרסקים (זה הפרי המשומר שהיה לנו. הולך מעולה גם עם משמשים, אננס...)
אורז
סלט
מלא פירות. בעיקר טריים- פומלה, תפוז, קלמנטינה, רימון.. וגם מיובשים(מפרי טורקיה..)
קרמבל תפוחים.
היה מצוין!
ועשינו סוגשל סעודת אמנים.. אבל בלי גפן..
עם 13 מינים שונים של פירות (כולל חיטה - גריסיני תוצרת בית מחיטה של ארץ ישראל)
שלמען האמת זה יחסית מעט לעומת מה שהיה לנו שנה שעברה, אבל הספיק די והותר, אף אחד לא רצה לאכול עוד אחרי זה.
וביחד עם סיפורים והסברים לילדים על הפירות והייחוד שלהם
חשבתי על עוגיות או עוגה
אפשר עם קיסמים לבנות כל מיני בובות וחיות מפירות.
סלט פירות זה גם חגיגה נחמדה להכין ולאכול יחד.
אפשר עם זה לתת להם לסחוט תפוזים למיץ,את השפה של הכוסות אפשר לטבול במעט דבש ובקוקוס (שמים את הכוס הפוכה על צלוחית שטוחה עם דבש ואחר כך טובלים אותה כך בקוקוס) ואז הכוס מקושטת בכתר קוקוס נחמד. וממלאים במיץ תפוזים.
עושים איתם מתכון לעוגה לבנה רגילה /טורט ונותנים להם להוסיף לבפנים קוביות תפוחים,קוביות אננס,חמוציות...מה שיש ונראה לך.
אחרי שהעוגה מוכנה אפשר לשים מעל ג'לי ולתת לילדים לקשט בפרוסות אננס,דובדבנים או פירות אחרים שבא לך.