שרשור חדש
מחפשת מתכון קל פשוט ומהיר לפנקייקיםח_ו_י
פנקייקס בבקשה...מה'אחרונה

פנקייקס:

כוס קמח תופח (או רגיל עם אבקת אפיה)

3/4 כוס חלב

ביצה

2 כפות שמן

כפית תמצית וניל.

מקווה שתהנו יאמי

 

 

כדאי להכפיל את הכמות

חלבון של ביצהאנונימי (פותח)

יש בעיה להשתמש בחלבונים של ביצים שהיו במקרר כל הלילה?

יש שתי בעיותיהודיה מא"י

אחת של בריאות - אם זה לבישול/אפייה לא צריכה להיות בעייה. אם זה למשהו שלא מבושל (כמו גלידה מקצף ביצים) אז בשום פנים ואופן לא! ביצים לא מבושלות זה גם ככה לא בריא, אבל אחרי לילה שלם הסיכוי להתפתחות של חיידקים מסוכנים הוא גבוה.

אבל יש בעיה נוספת והיא בעיה הלכתית - ביצה ללא קליפה שעבר עליה לילה אסורה באכילה. וכמדומני שזה ככה גם שמדובר רק בחלבון.

מה שבדר"כ עושים כשרוצים להשאיר ביצה (או בצל, או כל דבר אחר שהוא בעייתי) זה להוסיף מעט שמן ומלח וכך זה הופך להיות חלק מ"תבשיל" ואין בעיה לאכול למחרת.

אבל אם לא עשית את זה אתמול, אז היום זה כבר מאוחר מידי. (אבל ככל שאלה הלכתית אפשר ורצוי להפנות לרב)

בזמננו פחות חוששים לרוח רעה-משה ר-

ולכן הרבה פוסקים (אשכנזים בעיקר) אומרים שאין בעייה להשהות ביצה, אבל הרב עובדיה כותב שגם היום לכתחילה לא להשהות ביצה לילה שלם אבל בדיעבד מותרת באכילה וכמו שיהודיה כתבה אם זה בא בתוך סלט או משו כזה אז בכלל אין בעייה..

מבחינה בריאותית אין בכלל בעייה, בקונדיטוריה יש דבר שנקרא חלבון מיושן (משתמשים לעוגיות מקרון בד"כ) 

שזה חלבון ששמים אותו בחוץ (טמפ' חדר) במשך יום שלם כדי שלא ישארו מים בחלבונים וככה ההקצפה תהיה יותר טובה, אז ק"ו שבקרור לא תהיה בעייה...

אני רק רוצה לדייק משהויהודיה מא"יאחרונה

אחרי שהביצה היתה לילה שלם בלי קליפה יש בעיה גם להכניס אותה לסלט.

כדי שלא תהיה בעיה צריך להוסיף משהו לביצה לפני הלילה.

(כמובן, למי שמקפיד על לא להשהות ביצה מקוולפת לילה. אם אתה אומר שרוב הרבנים מתירים, אני לא אתווכח)

לבעלי קרתה בעסה מטורפתא.א.ק

והוא צריך לחזור הביתה עוד כשעה.

רעיון למשהו מפנק, אבל שלא לוקח הרבה זמן???

 (מבחן עומד לי על המוח, ואני חייבת לגמור את החומר, ומאוד רחוקה מזה...)



משהו טעים, (אפשר שוקולדי. אפילו מומלץ).

תודה!



(מצרכים שיש לי בבית: שוקולד מכל הסוגים, קמח סוכר וכד', אין לי שמנת. יש חלב וחמאה.)

בטח מאוחר מידייהודיה מא"י

אבל עדיף מכולם

אולי, עוגיות פריכות (כאלו עם חמאה, קמח, סוכר, וביצה) במילוי של קובית, לצד קפה מוקצף?

עוגת שוקולד חמהשלה שוב

אולי תשלחי אותו להתרענן באמבטיה ותכיני מהר...

יש עוגת שוקולד חמה שיוצאת מעולה מהספר 'שוקולד'

ורק צריך לערבב את הכל,

ופחות מ-20 דק בתנור.

 

אם תרצי,

תשלחי הודעה

בסוף עשיתי סופלה שוקולד מהיר מהירא.א.קאחרונה

מהמתכון הזה:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס קמח
  • 3 חלמונים
  • 3 ביצים (גודל 2)

סופלה שוקולד חם - אופן ההכנה

1. ממיסים את השוקולד בקערה על סיר עם מים חמים (בן מארי), עד להמסה מלאה של השוקולד. 

2. מוסיפים את החמאה לקערה עד להמסה. 

3. מורידים את הקערה מהסיר, ובמיקסר מערבבים את החמאה והשוקולד המומס, יחד עם הסוכר. 

4. מוסיפים את הביצים והחלמונים ומערבבים כ- 30 שניות. 

5. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות רק עד לקבלת מסה אחידה. 

6. מחלקים לקוקוטים חד פעמיים מנייר כסף, או מסיליקון. 

7. אופים בחום של 200 מעלות כ- 15 דקות. ניתן להקפיא, ולחמם לפני ההגשה.



 (לא כתוב, אבל הוספתי קובית שוקולד לתוך כל אחד מהסופלה הקטנים. יצא מדהים)..


איך עושים גבינה מחלב ישן?פלפלתי

היה על זה שירשור פה איפושהו, ולא מצתאתי אותו. חיפשתי בגוגל, והם נותנים מתכונים שהם רק מלבן, יוגורט וכו'. אפשר לעשות רק מחלב בלבד או שצריך את היוגורט? יגורט מקורו בחלב, אז  איך עושים את זה בדיוק?

אשמח לקבל הסבר.

יש לי שקית חלב אחת שאם לא נמצא לה פיתרון היא תעוף אחר כבוד לפח - וקצת חבל...

 

תודה!

מבשלים עם מיץ לימון או חומץיהודיה מא"י

ואז זה נעשה גושים - גושים

שמים בחיתול בד, כדי שכל המים יצאו. כדאי להוסיף מלח

זה הבסיס

מדבר שכזה מתקבל בדר"כ מן פרורים פרורים בהתחלה, שמנסים באופן דומה לגבינה צהובה בחימום

טעים מאוד להוסיף לחביתה או לשים על פרוסה במיקרו וכו'.

אפשר להוסיף שמנת חמוצה, ומקבלים גבינת קוטג'.

אפשר להשאיר בחיתול כמה ימים במקום מאוורר, ואז צריך להתקבל גוש של גבינה חצי קשה. ובמצב כזה כדאי מאוד להוסיף לגבינה כששמים אותה בחיתול גם תבלינים.

אה, אם החלב כבר התחיל להעשות גושים, אין צורך להוסיף מיץ לימון, מספיק לחמם

ומה על ריבת חלב? (לא כדאי אם הוא כבר התחיל להיות גושים)

יוו! תודה על התשובה המהירה והמפורטת,פלפלתי

אז ככה: אני שמה בסיר, עם לימון - כמה לימון צריך לשים בשביל שקית אחת של חלב?

ואם אני  עושה גבינה חצי קשה אני שמה את זה בחיתול עם כל התבלינים? וכמה זמן זה צריך  להשאר שם? [ומשאירים את זה במקרר בטח, נכון?]

 

סליחה על הבורות, אבל ככה מנסים.. לא?

ואם לא מנסים בטח לא מצליחים..

 

כמה לימון? קצתיהודיה מא"י

קיימים גם מתכונים מדוייקים יותר, אבל לי אין מתכון של ממש.

ודווקא לא, לא חייבים לשים במקרר, בטח שלא בחורף. שיהיה במקום קריר ויבש.

והמלצה שלי - לא כדאי לשים כורכום!

ולקחת בחשבון שזה עשוי לא להצליח

משאירים את זה יום-יומיים.

בהצלחה

אחלה! תודה רבה!!פלפלתיאחרונה
לזניה בשרית + שאלות לבעלי ניסיוןכלנית1

נמאס לי מהעוף לשבת. עברתי לשניצל. נמאס לי מהשניצל (אכלתי בוקר וערב...). אני רוצה לאפות מבשר טחון. התלבטתי בין פשטידת רועים ללזניה. המתכון הבא נראה דומה מאד לרוטב בולונז. אחרי האפיה הבשר לא אמור להיות יותר סמיך, ואולי עם ביצה כמו בקציצות (זמתכון אחר מופיע 2 כפות רסק עגבניות וביצה כתוספת למתכון הנ"ל)?

האם חייבים עגבניות מרוסקות?
12-16 דפי לזניה (תלוי בגודל התבנית)
500 גר` בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 כפות אוריגנו
3 קוביות בזיליקום / פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור, כף סוכר
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
במחבת גדולה ורחבה לטגן את הבצל בשמן זית.
להוסיף את השום ולטגן עוד כשתי דקות.
להוסיף את הבשר ולבשל עד שהבשר משנה את צבעו ומתפורר לגמרי.
להוסיף את קופסת העגבניות המרוסקות,לערבב היטב ולבשל עם מכסה סגור 10 דק`.
לתבל ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך, כדי שהרוטב לא יהיה סמיך ויהיו בו מספיק נוזלים שיספיקו ל-3 שכבות רוטב!, לבשל עוד כ-5 דק` ולכבות את האש.
בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית, לסדר שכבה של 3-4 עלי לזניה.
לשפוך מעל 1/3 מכמות הרוטב, שוב לסדר עלים, שוב רוטב, שום עלים ושכבה אחרונה רוטב.
לכסות בנייר כסף ולאשפז בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.
להוציא את נייר הכסף ולאפות עוד 15 דק`.

הנה קישור ללזניה בשרית של יהודיההדס ואור

מאז שראיתי את המתכון הכנתי כבר כמה וכמה פעמים, וגם העברתי את המתכון לאחרים במשפחה. הוא מצויין! 


http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t92901#891273


ועוד רעיונות לשבת בבוקר:

עוף בקורן פלקס בתנור 

מאפה בשר טחון (אני חושבת שקוראים לזה קלופס)

שניצל ממולא


אם את רוצה מתכונים תגידי

(אני לא הרבה על המחשב- אבל אני אבדוק יותר מאוחר היום, ובטוח גם אחרות יוסיפו לך עוד)


תודהכלנית1

המתכון די דומה לרוטב בולונז שאני מכינה לפי ר. סירקיס. מכאן, אני מבינה שאין בעיה שהרוטב די רטוב... ולא צריך לחפש מתכון עם תוספת ביצים.

אין בעיה שהרוטב רטוביהודיה מא"י

כי האטריות סופחות אליהן את הנוזלים

למעשה, אם הרוטב לא יהיה די רטוב, האטריות עלולות שלא להיות מספיק מבושלות

אפשר להפרידחסדיםאחרונה

את הבשר לבד עם בצל תבליניים  ופטרוזיליה בקומה אחת , ואפשר להוסיף ביצה לפני האפיה

ובקומה נפרדת  רוטב עגבניות - לא רסק כי אין לו נוכחות לבד

ככה זה יותר נעים לעיין וגם נראה אחרת מבולונז למרות שהטעם דומה

משלוחי מנות, מאיפה מתחילים בכלל?talya58

מוצאת עת עצמי בטו בשבט חושבת מה להכין למשלוחי מנות,

למה זה ככ מלחיץ אותי לא יודעת? אז מה אתם אומרים? תנסו לעזור לי?

"מה אתם הייתם עושים?"צוחק

אשמח לכל רעיון..

יש לי בעיה קגטנה.. כל האחיות שלי כאלה מקוריות שהם מפתיעות כל פעם בדברים ממש מגניבים כך שרף הציפיות ממש גבוה.


אז תפתיעי גם אתיהודיה מא"י

במשלוח מנות נוסטלגי ופשוט, כמו של פעם

אני בנתיים מנסה שלא לחשוב על המשלוחי מנות

לשתף את הילדים ביצירה של המשלוחים..~א.ל

זה יסיר מעלייך את האחריות להיות מידי מקורית

קודם תתפסי כיוון ואז, תוכלי לקבל עזרה מוצלחת יותרכלנית1אחרונה

תתחילי לאסוף אריזות של קורנפלקס, מיכל חלב 2 ליטר, קנקל וכד'. תוכלי להכין משלוח שהחיצוניות שלו מקורית (מדביקים נייר עטיפה צבעוני על האריזה, ממלאים ומבחוץ אפשר להוסיף עיניים, שערות מצמר, טופים מודבקים ועוד.

תתחיל לחשוב אם את מעוניינת להשקיע באפיה בייתית (עוגה/לחמניות/עוגיות), בקניית מוצרים יקרים (סלטים קנויים קטנים, דגני בוקר וחלב לארוחת בוקר,  נושא: למשל, זית- שמן זית, זיתים, ממרח עם זיתים,..) או רק בחיצוניות.

בשלב הבא תוכלי לשאול לפי הכיוון שבחרת.

איך מאחסנים קצפיות?אנונימי (פותח)

אני רוצה להכין מראש קצפיות לשבוע הבא, איך יותר טוב לשמור אותן, במקפיא או בארוןן?

תודה

למה את קוראת קצפיות?יהודיה מא"י
עוגיות מרנגאנונימי (פותח)
לעטוף טוב (נילון נצמד) ואפשר לשמור גם מחוץ לקירור-משה ר-
תודה רבהאנונימי (פותח)
מנסיון, אחרי כיומיים, הן נהיות דביקותאני ירושלמית

אבל את יכולה ליבש אותן בתנור איזה 15 דק' ביום השימוש.

אם תאחסני אותם במקום לח או חם-משה ר-אחרונה

הם יהפכו לדביקות, אבל אם מאכסנים כמו שצריך בטפ' חדר זה לא יקרה, דבר נוסף שיכול לגרום לזה הוא חוסר אפייה, אם הם לא אפויות מספיק הם יהיו "מסטיק"...


-אגב אפשר גם להקפיא...

אשמח לקבלת עזרה לצורך עבודה....talr123

מישהו/מישהי מכירים מתכון פשוט וקל ל.. חיטה?

עדיף משהו לא מורכב...

תודה רבה!! 

הכוונה לגרגירי חיטה?ל.ד

אם כן אז זה הולך טוב בשבת על הפלטה:

שמים בצל חתוך גדול (לא מטוגן), את החיטה, קצת מלח, הרבה סוכר, וקינמון לפי הטעם.

משאירים על הפלטה עם מים בסיר ויוצא מצויין!

תודה לחמותי על המתכונים והבישולים!

חיטה. לנקות ולהשרות את החיטה. לבשל במים וכשהחיטהאנונימי (פותח)
אופס.... קפץ. הנה ההמשך.אנונימי (פותח)

לסנן את החיטה ולהעביר לכלי. לטגן בצל וכשהוא שחום להוסיף תפוח חתוך. אפשר להוסיף גם צימוקים, משמשים יבשים וכדומה. לטגן מעט, דקה שתיים.

להוסיף לחיטה ולתבל במלח. אפשר להוסיף גם קצת חומץ וקצת רוטב סויה(אבל ממש מעט, משהו כמו כפית.)

בתיאבון.

מתכוני בורגול- חיטה גרוסהכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך כ"ט שבט תשע"ב 11:26

פלפל ממולא:

אפשר לבשל כ-10 דקות. להוסיף בצל מטוגן ולמלא פלפלים. להוסיף רסק עגבניות, מים לכיסוי ותבלינים ולבשל.

טבולה (בורגול):

כוס בורגול דק
צרור פטרוזיליה
1/2 חבילה נענע- לא חובה למי שלא אוהב את הטעם החזק
1/2 חבילה בצל ירוק
2 עגבניות
2 מלפפונים
מיץ לימון לפי הטעם
שליש כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם

משרים את הבורגול במים חמים לעשר דקות. מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. לבחוש ולתבל.

תודה רבה לכולם! עזרתם לי מאוד!talr123אחרונה

 

עוד לא פתחו שרשור מתכונים לשבת?אביוס

אני אתחיל-

אוכלים בבית רק בערב, אז-

 

מנה ראשונה:

מרק אורז ועגבניות

 

מנה שניה:

אורז צהוב עם שמיר של ניקי-http://www.nikib.co.il/node/355

דג בתנור

(עוד לא החלטתי איזה ירק להכין אם בכלל)

 

קינוח:

אגסים+תפוחים ממולאים אפויים

 

סלטים:

חצילים מטוגנים

חומוס

מטבוחה (ביתי כמובן)

חסה+עגבניות שרי+אגוזים

סלט קישואים (של ניקי)

 

 

סד"ש:

פשטידת קישואים

סלטים

 

יאללה, תורכם

 

 

 

אגסים ותפוחים ממולאים במה? בת מלך

 

אני מצרפת מתכון:אביוס

אגסים ממולאים אפויים: http://www.naturemed.co.il/hc/de/de_32.html

תפוחים ממולאים אפויים: http://www.naturemed.co.il/hc/de/de_31.html

ח"ח על פתיחת השרשוריהודיה מא"י

ועכשיו איפה המתכונים שלך?

הרי זה שרשור מתכונים לכבוד שבת קודש


והמתכון שלי - לוליפופ עוף

מכינים את הסוכריות מכנפיים, כפי שמוסבר

בתחילת הסרטון. (ותודה רבה לשדרותי)

טובלים בביצה, ואז בפירורי לחם מתובלים

ואני מתכוונת לסדר בתבנית ולאפות בתנור, ולא לטגן

פעם ראשונה שאני מנסה להכין, מקווה שיצא טעיםיאמי

נו מה, אף אחד לא מבשל לשבת?יהודיה מא"י
בטח מבשלים, בסיעתא דישמיא, רק שעוד אין תפריט אני ירושלמית
טוב, לי אין משו מיוחד..הקולה טובה

ערב אנחנו מתארחים


בוקר כנראה נעשה עוף עם ירקות בקוקי, וקניתי איזה תערובת תבלינים חדשה לעוף, מריח טוב נראה איך ייצא..

וקינואה עם בצל וגזר


לסד"ש 

בורקס פילו עם תפו"א ופטריות

לחמניות בצל (אני עושה מהבצק של החלות עם בצל טחון בבלנדר) 


סלטים

גזר מתוק- עם מיץ תפוזים וחמוציות (אחד הדברים הטעימים..)

מטבוחה 

וסלט עגבניות.


גם אצלנו אין דברים מיוחדים השבת..שומרון

בס"ד

 

ערב שבת:

 

סלטים: סלט ירקות גדול

 חציל בתנור עם טחינה

ירקות קלויים

חציל במיונז

גזר עם שום וקולרבי

טחינה

כרוב עם אגוזים בסויה וחומץ

 

סלמון מעושן שעוד מעט נראה מה יהיה לידו...

מרק כתום

עוף עם בטטות ותפו"א ברוטב שום וצ'ילי

וליד אורז עם שמיר

 

שבת בבוקר:

 

קציצות טונה ברוטב אדום

וליד בורגול עם שמיר.

שניצלים

וקידרה של גולש כלשהי...

 

סעודה שלישית מה שנשאר כי אנחנו גומרים סעודה שניה בערך חצי שעה לפני סעודה שלישית..

 

רעיונות לקינוח יתקבלו בברכה..

 

 

חברה, זה לא שרשור תפריטיםיהודיה מא"י

זה שרשור מתכונים.

שרשור שבו כל אחד אמור לכתוב מתכון אחד של דבר אחד מיוחד שהוא מכין לכבוד שבת קודש.

כמובן שמי שרוצה לכתוב יותר ממתכון אחד, מוזמן, אבל כשרק כותבים תפריט זה פשוט מפספס לגמרי את הפואנטה.

אז בבקשה לא לכתוב תפריטים, לכתוב מתכונים.

הבעיה שלא כל אחד עושה משהו מיוחדאיזה טוב ה'!!!!

או לפחות לא חושב שזה מיוחד.

 

אז  כתבו תפריטים ואז גולשים אחרים שאלו על מתכונים למאכלים ספציפיים.

 

גם אם זאת לא הייתה כוונת המשורר כשהתחלת את המסורת של השרשור מסתבר שזה מה שהלך יותר טוב.

 

אז לבקשתך לא אכתוב את התפריט שלי להשבת. לדעתי אין בו שום דבר מיוחד. אבל אני חושב שהשרשור יצטמק אם הדרישה תהיה דווקא למתכון מיוחד.

 

 

זה לא חייב להיות דווקא משהו ממש מיוחדיהודיה מא"י

וחוץ מזה שאוכל לשבת הוא תמיד מיוחד, בעצם זה שהוא לשבת

אבל כן, רציתי שיהיה זה דווקא מתכון, ולא תפריט.

ודווקא בשבועות הקודמים היו שרשורים יפים שרובם היו באמת מתכונים.

אוקיי. לרגל השבת החורפית הבעל"ט גולש בשראיזה טוב ה'!!!!

קוביות בשר לגולש (אפשר להשתמש גם בכל סוג בשר שמתאים לחמין), תפו"א, גזר, בצל ואפשר להוסיף גם קישואים.

 

 

זורקים הכל לסיר ומבשלים בישול ארוך על אש קטנה עם קצת רסק עגבניות / עגבניות מרוסקות מים ותבלינים.

 

 

בבוקר נאכל בעז"ה חלבי ואם אספיק אכין בעז"ה עוגה חלבית לכבוד היום הולדת של הבת הגדולה שלי.

 

 

מתכון לעוגה מהקופסה של פתי בר אוסם:

 

 

250 גרם פתי בר

100 גרם חמאה מומסת

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל צרפתי

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן

250 גרם גבינת שמנת 30% שומן

 

 

הכנת התחתית והפירורים:

מרסקים את הפתיבר לפירורים ומוסיפים לחמאה המומסת. משאירים כחצי כוס פירורים בצד לקישוט. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית עגולה (26 ס"מ) מרופדת בנייר אפיה.

 

 

למלית הגבינה:

מקציפים במיקסר יחד שמנת מתוקה סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית פירורי הפתי בר. מפזרים מעל הגבינה את הפירורים לקישוט ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה להתייצבות.

אם אוהבים את הפירורים פריכים במיוחד אפשר לפזר אותם ממש לפני ההגשה.

לפני ההגשה מומלץ להקפיא את העוגה לכחצי שעה כדי שהיא תהיה קרה יציבה ונוחה לפריסה

והנה תמונה של העוגהאיזה טוב ה'!!!!

(החלטתי במקום פירורים מעל העוגה לשים סוכריות כדי שהיא תיראה יותר מתאימה ליום הולדת)

 

נראה מקסים וטעים! מזל טובאם הבנים12
איזה כייף לבת שלך שיש לה כזה אבא.. מזל טוב!!אני ירושלמית
וגם.. איזה כיף שיש יהודים טובים~א.ל
לי דווקא טוב תפריטיםמאמע צאדיקה

כי גם אם יש לי מתכון- אני לא טובה בלחשוב על איזה אוכל הולך עם איזה אוכל....

לכן טוב לי לראות תפריט

או, קי, לשם שינוי מתכון מסורתי: קוגל תפו"א עם פטנטאני ירושלמית

(אגב, כותבים קוגל, ויש המבטאים קיגל)

 

סבתי שתחי' עמו"ש, מכינה את הקוגל הזה בדבקות כבר 50 שנה... כל שבת!

 

7-8 תפו"א בינוניים יפים בגודלם (כלומר, בינוני נוטה לגדול ולא לקטן).

 

5 ביצים

 

3/4 כוס שמן

 

מלח, פלפל (אני שמה לכמות הזאת כף שטוחה מלח, וחצי כפית פלפל טחון לא גס).

 

אני מוסיפה 1 בצל גדול מגורר.

 

מגררים את תפו"א (והבצל, לטעמי מאד מוסיף) במגררת עדינה יחסית, אם אתם מגררים במעבד מזון, אז בדיסקית עם החורים הכי צפופים.

 

מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים אחת אחת, את השמן, מתבלים, מערבבים בבחישה נמרצת לבלילה אחידה.

 

לאופן הבישול/אפיה:

 

באופן מסורתי, מטגנים את הקוגל בסיר גבוה.

 

מחממים שמן בתחתית סיר עגול של בערך 4-5 ליטר, עשוי טפלון או אלומניום, (אבל לא נירוסטה! בשום אופן!)

 

יוצקים את הבלילה לסיר, מטגנים על אש קטנטנה, מכוסה במכסה, צד אחד, בערך כשעה.

 

מקררים לגמרי (!) את הקוגל, ואז מניחים על גבי הסיר, צלחת גדולה, והופ, הופכים את הסיר ומגלישים את  הקוגל לצלחת..

 

בסיר מחממים שוב שכבת שמן, וכשהוא רותח, מגלישים בעדינות רבה, את הקוגל לסיר.

 

מכסים את הסיר במכסה, ומטגנים שוב על אש קטנטנה כשעה.

 

עד כאן באופן מסורתי.

 

העניין הוא שכל העסק די מסובך לטירונים, ולמי שלא ראה את העניין בעיניו הוא.

 

וגם אני שחזיתי בכך עשרות פעמים עדיין מוצאת שמדובר בטרחה לא קטנה.

 

ולכן אני אופה את הקוגל בתנור!

 

בסיר שמתאים לתנור, אפשר כמובן גם בתבנית, אבל אז מאבדים את צורת העיגול המפורסמת של הקוגל.

 

אני ממליצה למתחילים בודאי, לאפות.

 

אופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.

 

וכעת לפטנט:

 

כדי להפוך את הקוגל, לעוד יותר עסיסי, סבתי יוצקת עליו כשהוא מוכן משני צדדיו (ובתנור, לאחר שעה וחצי, כשהוא שחום יפה) כוס מים רותחים!

 

כן! לא להיבהל, לקחת כוס מים רותחים וליצוק על הקוגל הרותח, להחזיר לתנור (או להשאיר על האש) עד שכל המים נספגים.

 

מוציאים את הקוגל, ונזהרים לא לחסל את כולו ולהשאיר משהו לשבת...

 

הכי הכי טעים וזה סבתא שלי שתהיה בריאה עושה, זה ליצוק במקום מים רותחים, ציר בשר רותח/ מרק עוף רותח משדרג את הקוגל בעוד רמה שתיים... אבל אז הקוגל בשרי...

 

 

סלט שווה!!!אפרתולה

פטרוזליה שנשטפה טוב ויובשה!!

קוצצים אותה דק ומוסיפים:

-פקאנים קצוצים

- קשיו קצוץ

- חמוציות קצוצות

מטבלים בשום כתוש, מלח, פלפל, לימון ושמן רגיל! (פחות טעים עם שמן זית)

ומגישים....

גם טעים גם יפה...

אהבתי!קצפת
טוב,אז מתכון לקציצות טונה מ-ע-ו-ל-ו-ת!שומרון

בס"ד

 

קיבלתי את הקציצות האלה ביחד עם בורגול לארוחת צהריים בתק' של אחרי לידה ומאז אנחנו מכורים למתכון הזה...

יש שיגידו שהוא לא כ"כ שבתי אבל לנו זה בסדר...

 

קופסת טונה(בשימורים) יוצאות כ15 קציצות בינוניות

ביצה

פירורי לחם\קמח מצה

תבלינים

 

-לסנן את הטונה ולשפוך לקערה.

להוסיף ביצה,אבקת שום ופפריקה.

להוסיף קמח מצה\פירורי לחם עד שנהפך לעיסה.(אפ עושים עם קמח מצה כדאי להוסיף מעט מים חמים),ולכדרר לכדורים.

 

לרוטב:

 

לטגן בצל עד להזהבה,להוסיף מעט מים שיהיה רוטב די סמיך להוסיף תבלינים(אני שמה פפריקה א.שום פלפל ומלח. להוסיף טיפה רוטב צ'ילי או רוטב סויה.

להוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות,לערבב,להביא לרתיחה ולהוסיף את הקציצות על אש נמוכה למשך כרבע שעה.

 

 

הולך מצויין על יד בורגול..

 

 

יהודיה יקרה, לבקשתך-מתכונים:אביוס

מרק אורז ועגבניות:

1 קופסה של עגבניות מרוסקות+2-3 עגבניות חתוכות לקוביות

גזר מגורד

1 כוס אורז

4 שיני שום

2 גבעולי כרפס (כולל העלים)

א. מרק

פפריקה

מל"פ

אני פשוט מבשלת הכל יחד בסיר, בלי להסתבך... שמה הכל בסיר הכי גדול שיש לי ואז ממלאת מים כמעט עד הסוף.

 

דג בתנור:

קוצצת כוזברה ופטרוזיליה דק דק

קוצצת שיני שום

שמה שמן זית, מלח, פלפל, טיפה פפריקה, כמון (אם יש לי תבלין הודי לדגים אז אני שמה, היום אין..)

מערבבת הכל.

מניחה בתבנית משומנת את הפילטים כשהצד של העור למטה, ומורחת עליהם את התערובת שהכנו קודם, ולתנור.

* אפשר גם להכין עם תפו"א רק צריך לזכור שלתפו"א לוקח יותר זמן להתבשל ולכן אני מכניסה אותם לתנור בנפרד ולאחר רבע שעה אני מרפת את הדג.

אם עושים עם תפו"א כדאי להוסיף בזיליקום לתערובת, הוא משפר מאוד את הטעם של התפו"א!

 

 

כרוב אדום מאודהכלנית1אחרונה

כרוב סגול מאודה עם תפוחים

1 כרוב סגול בינוני חתוך ל-4 ללא הקלח ופרוס דק

2 תפוח מוזהב קלוף, מגולען ופרוס

3 כפות חומץ 

1 כף סוכר

2 כפות סוכר חום דק

1 כף מלח גס

2 כפות שמן

1/4-1/2 כוס מים/מרק

אופן ההכנה

מעסים את רצועות הכרוב במלח וסוכר לבן ומניחים במסננת לשעה.

מאדים את הבצל בשמן עד שיתרכך ויזהיב קלות.

מוסיפים תפוחי עץ וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.

סוחטים היטב את הנוזל מהכרוב. שוטפים מהמלח ומוסיפים לסיר. מנמיכים להבה ומאדים בסיר מכוסה כשעה (זהירות שלא ישרף). מידי פעם יש לבחוש ובמידת הצורך להוסיף מעט מרק (אפשר להוסיף מעט יותר כדי לא לבחוש כל כמה דקות). על התבשיל להיות יבש למדי.

מוסיפים חומץ, סוכר חום (30 גרם צימוקים) ומרק ומבשלים עוד רבע שעה.

מחפשת רעיון קל וטעים לכבוד ר"חב"ה!אם בישראל!

אולי יותר בכיוון של מנה אחרונה.

חלבי או פרווה?יהודיה מא"י
מרק גריסים עם כנפי עוף~א.לאחרונה
מותר להקפיא מרק מרוסק?ספגטי מוקרם

שיש בתוכו תפו"א?.

תודה..

מותר בטוחיהודיה מא"י

לא, לא צריכה להיות עם זה שום בעיהחיוך

יופי, תודה מותק!ספגטי מוקרםאחרונה
קציצות בשר ברוטב עגבניותאנונימי (פותח)

תמיד הקציצות לא יוצאות לי טוב,הקציצות מתפרקות לי במשך הבישול או שהצורה תהיה עקומה ולא עגולה ויפה.

אשמח לקבל מתכון איך אתן מכינות קציצות בשר, איזה תבלינים וכו'..

אשמח לשמוע.

 

 

לטגן אותן קצת לפני הבישול..ספגטי מוקרם

ולשים קמח ופירורי לחם בעיסה..

אני מטבחת בגריל עוף, פפריקות, קצת כורכום..

את יודעת מה הפתרון הכי טוב?נדנדה כתומה.

להכין אותם בתור רוטב בולונז..

 

 

אצלנו עברו להכין אותם כה אחרי שגילו שגמככה כולם מועכים אותם עם המזלג..

צריך לשים אותן כשהרוטב רותח~א.ל

מעט פירורי לחם בתוך העיסה וביצה

והן לא יתפרקו

קציצות בשר ברוטב עגבניות (ללא טיגון)כלנית1אחרונה

1/2 ק"ג בשר טחון

1 ביצה

1/2 כוס פירורי לחם (דקים)

1 כף רסק עגבניות

מלח ותבלינים

(אפשר להוסיף 1 ת. אדמה מגורר דק ומסונן כדי להגדיל את הכמות)).

להכין עיסה מכל הרכיבים (אם יש מים בשקית לאחר ההפשרה, סנני אותם. יתכן שזה הגורם להתפרקות הקציצות). אם יש לך אפשרות, אפשר לשמור את העיסה המוכנה במקרר כ-20 דק' כדי שתתקרר לפני השימוש והקציצות תהיינה יותר יציבות. להרטיב מעט את הידיים מידי פעם לפני הכנת הכדורים. 

להכין רוטב מרסק עגבניות (אפשר להוסיף עגבניות מרוסקות), תבלינים, פטרוזיליה ומים לכיסוי הקציצות. להביא לרתיחה ולהכניס את הקציצות.


ושוב מקלות קולרבי-ניסיתי! טעים ביותר! (שאלה בפנים)בת נוגה

תודה יהודיה, על המתכון המוצלח!!

נתתי לבעלי לטעום ככה 'על עיוור' וחקרתי: מה זה מזכיר לך בטעם?

וכשהוא ענה: כרובית!

ידעתי שהצלחתי....

היו כאן שכתבו שהכינו זאת לשבת. ירושלמית אולי..?

אז - איך שמרתם על החום? זה לא הרס את התבשיל ואת הפריכות של הפירורים?

 

תודה מראש!

נכון, לקולורבי יש טעם דומה לכרוביתיהודיה מא"יאחרונה

תגלית עליה אנחנו שמחים מאוד, נוכח מחירה הגבוה של כרובית ללא חרקים.


אני פשוט מחממת על הפלטה, או בתנור אם זה לסעודה ראשונה.

יכול להיות שהפירורים מאבדים מעט מהפריכות (במיוחד על הפלטה, בתנור לא כ"כ) אבל זה נשאר טעים מאוד.

אפיית חלות בלי טורבול.ד

התקלקל לי הטורבו בתנור...

מה עושים? איך אופים חלות? עוגה/יות???

הצילו!!

אפשר לאפות בלי טורבויהודיה מא"י

לחלות זה אמור אפילו להיות טוב יותר

רצוי רק לא להכניס כמה מגשים ביחד כי-משה ר-
האפייה לא תהיה אחידה.
ואם בכל זאת מכניסים כמה מגשים ביחדיהודיה מא"י

להחליף בניהם באמצע האפייה

תודה רבה! ננסה השבת ונראה...ל.ד
ניסיתי ויצא מעולה!ל.דאחרונה

אפיתי גם עוגיות שוקולד צ'יפס ובראוניז ויצא שגעון!

ארוחת ערב להיום:אביוס

בלינצ'ס של ניקי

מלית גבינה עם שזיפים/ריבת דובדבנים

 

נכון שווה?

 

ומה אתם הכנתם?

ברור שווה אבל שווה על האוכל של האולפנא...ahr
סחטיין על ההשקעהאיזה טוב ה'!!!!

אני החלטתי לעשות ניסוי אדווח בהמשך על התוצאות בעז"ה

 

(החלטתי בינתיים לא לכתוב אפילו את הניסוי עד שזה ייצא)

 

 

טוב הניסוי הצליחאיזה טוב ה'!!!!

יש לי תבניות סיליקון קטנות בצורת לב.

 

החלטתי לנסות לעשות חביתה אפויה בשביל שיהיה לילדים משהו מעניין.

 

מעבר לעניין של הילדים יש פה כמה ייתרונות -  מכינים את כל החביתות בו זמנית. אין צורך בטיפת שמן.

 

יצא ממש נחמד והילדים התלהבו

 

 

עקיבא-הזכרת לי-אביוס

אבא שלי חולה על חביתות אבל אסור לו לאכול הרבה מטוגן (הוא עבר ניתוח לב) אז הוא המציא-חביתה בטוסטר! (טוסטר פסים)

להיט אצלנו!

 

אבל-סחתיין על הניסוי שלך, נשמע מעניין

אני עושה תמיד בלי שמן אלא עם מים ויוצא בסדר גמורחילזון 123
אפשר גם במיקרו בשעת חירום.אם הבנים12אחרונה
כמה זמן אפיה? איזה חום?מאמע צאדיקה
תזרמי איזה טוב ה'!!!!

חום בינוני. זה לקח בערך 7 דקות עד שזה היה מוכן.

 

 

תבואי להכין גם לי!!~א.ל
איזה שווה. גם לנו היתה ארוחה טעימה הערב.שירה שירים

לחמניות ביתיות + ממרח חמאה ושמיר,

חביתות ממולאות בגבינות ועשבי תיבול,

פטריות ברוטב שמנת.

 

ולקינוח: תותים ובננות ברוטב שוקולד חם

 

יאמי

 

יצא לי טעים במיוחד ומה שממש כיף שהכל היה מהיר וקל להכנה,

מהמחבת לצלחת חיוך

 

(וההשקעות זה בגלל שזה הערב היחיד שבעלי אוכל ארוחת ערב בבית)

חביתות ממולאות-הכנת חביתה, מילאת וגלגלת?אביוס
לא.שירה שירים

אני מכינה חביתה מ2 ביצים במחבת גדולה.

שופכת את הביצים למחבת, מחכה טיפונת, מפזרת באמצע עשבי תיבול וגבינות מגורדות (בדר"כ יש לי רק גבנ"צ)

מקפלת את החביתה במחבת (מסובך להסביר איך בדיוק)

ואז הופכת.

יש לי שאלה: אתם מכירים את הממתק הזה של עלית שהוארומי**

בעצם בסקויט ומתחת פלטת שוקולד?

פעם זה בכלל היה חלב נוכרי אז לא חשבתי עליו אך כעת, ב"ה, זה חלב ישראל.

הבעיה: המחיר, בערך שקל לבסקויט..

חשבתי להכין בעצמי, להשתמש בבסקויט רגיל ולהכין שוקולד מומס איכותי אך אין לי מושג איך לגרום לזה להיות כמו עוגיה אחת.

אשמח מאוד לרעיונות!! יאמי

תודה רבה!

ניראלי פשוט לטבול את הבסקויט בשוקולדנדנדה כתומה.

ואז לקרר.

 

או לשים על איזשהו משטח את כל השוקולד ומעל להניח בסקויטים ולתת להתקרר וןאח"כ להפריד.

 

אבל זה סתם ניחושים.

תודה! אם לטבול, זה יצא בסקויט חצי מצופה וזה לא מהרומי**

שאני רוצה.

לשים על משטח זה רעיון, אולי על מגש של התנור ונייר אפיה ואח"כ מה?

נראה אם יהיו עוד רעיונות, תודה בכל אופן! נתת כיוון..

זה לא יצא לך אותו הדבריהודיה מא"י

כי חוץ מהביסקוויט והשוקולד יש שם גם איזה קרם חלב כזה.
אבל נראה לי לטבול חצי בסקוויט בשוקולד, ואחרי שמתקשה את החצי השני שיהיה מצופה לגמרי

יהודיה, אני לא מתכוונת לממתק הזה אלא לבסקויט ממש,רומי**

שלם, ומתחתיו שכבה של שוקולד מריר (ויש גם של חלב/ חלב תפוז)

זה בא בחבילה ארוכה ויש שם 12 בסקויטים (3*4) ועולה 12 ש"ח.

תודה!

אה.יהודיה מא"י

אז אולי לשפוך שוקולד בתבנית, לסדר מעליה בסקוויטים, קצת להדק אותם ולחתוך לפני שלגמרי מתקשה?

זהו, נראה לי שזה מה שאעשה.. אעדכן! ואם יהיו שאלותרומי**

על הדרך, אשאל, טוב? חיוך גדול

 

לילה טוב!

הכי זול זה לקנות את זה מוכןariel_79.

אלא אם כן הזמן שלך באמת מיותר...

למה הכוונה?טל..

לא הצלחתי לדמיין את הממתק...


לזה התכוונת?

http://www.elite-chocolate.co.il/products/neshikolada/milk-chocolate-vanilla-cookies/

לא, זה נקרא "עד חצות", בסקויט בשוקולד מריר. תודה!רומי**
כןןןן... וואי חגגתי שהוא נהיה חלב ישראל..שירה 21

אני גם אשמח לדעת איך עושים...

אולי להקפיא...דניאל!!
טוב, ניסיתי אך השוקולד קצת נשרף.. הרעיון כנראה נכורומי**

ן. להמיס שוקולד, לטבול בסקויטים ולתת לזה מעט להתקרר. אח"כ לחתוך ולשמור במקרר.

 

תודה לכם פרח

 

 

אם יש למישהו משהו לחדש, אשמח!

זו התמונה הנכונהאביגילי

בתיאבון


וכמה יעלה להמיס המון שוקולד ולקנות ביסקויטים?yr

נראה לי שלא חסכת כלום.

אבל האתגר לעשות לבד זה תמיד נחמד.

בדיוק עכשיו סיימתי ויצא מעולה!רומי**

המסתי 2 חבילות שוקולד, שפכתי על תבנית והנחתי בין 12-14 בסקויטים, שמתי במקרר  לזמן מה והפרדתי עם סכין. כעת יש לי חבילה כזו בחצי מחיר. עלות בבית נראה לי 6 ש"ח.

 

מי שאוהבת בסקויט עם שוקולד, מומלץ בחום! יאמי

הביסקוויטים לא שקעו לך מדי?שירה 21
לא, שמתי בתבנית גדולה יחסית כדי שלא תהיה שכבה עבהרומי**
תגידי לי, איפה מצאת שוקולד זול כ"כ?יהודיה מא"י


יש לי רעיוןahr

קחי פלטה של שכבה דקה בגודל בערך של ביסקוויט ותשימי שם את השוקולד ואז מעל את הביסקוויט ואז תשפחי גם על הצד השני של הביסקוויט שוקולד ותקררי ....חח מקווה שהבנת אותי

הבנתי! אבל אני לא רוצה משני צדדים.. תודה!רומי**
יש אצלנו עכשיו מבצע 4 חפיסות שוקולד ב11 ש"ח רומי**
נו איפה?יהודיה מא"י

רוצה גם כן...
את יכולה לכתוב לי במסר

שוקולד מריר? של איזו חברה?

שלחתי מסררומי**
גם אני רוצה לדעתאנונימי (פותח)אחרונה

תכתבי לכולם בפורום

או שתשלחי לי מסר


חמין (צ'לנט) חרום שיצא מעולה! רוצה לשתףהדס ואור

ביום שישי בצהריים התברר שיהיו יותר אנשים לשבת ממה שחשבתי, אז חיפשתי (בלחץ) מה להוסיף

והכנתי חמין שלא הייתי בטוחה איך יצא, ויצא מעולה

הדברים הרגילים- בצל מטוגן, ת"א

והוספתי קופסת שימורים של חומוס וקופסת שימורים של שעועית לבנה ברסק, עם הרסק.

הוספתי גם חבילת נקניקיות עוף (אני יודעת שלא כולם אוהבים את זה בחמין, אבל אצלנו הולך טוב)

וב"ה ובעזרת התבלין של שבת היה מצויין!

שבוע טוב !

עזרה נגמר הגז איך מבשלים לשבת?אם הבנים12

מרק הכנסתי לסיר בישול איטי.

דג אפשר בתנור

איך אפשר בלי לטגן בצל?

אורז?

ועוד?

רעיונות יתקבלו בברכה!!


יש לכם אולי כירה חשמלית?~א.ל

אורז אפשר במיקרוגל, למרות שלא ניסיתי

מה עוד חשבת להכין?

אולי תבואו אלינו סוף סוף אחרי שהזמנתיאיזה טוב ה'!!!!

אתכם בערך 20 פעמים

 

 

תפוחי אדמה +עוף בתנורקצפת

ירקות -בטטה קישואים וכאלה בתנור.

ליהודיה יש סלט טוב של חצילים בתנור או שאפשר על האש.

יותר סלטים חיים.

בשבת של שלג???אם הבנים12
אז הילדים יהנו ביחד מהשלג איזה טוב ה'!!!!

 

אני מוכנה לבוא בשבת של שלג אביוס
מוזמנים בשמחה איזה טוב ה'!!!!
מוכר ביותריהודיה מא"י

מן מרפי שכזה שהגז תמיד גמר ברגע הכי לחוץ

למרות שהגיוני בהחלט שהגז נגמר דווקא בזמן הבישולים לשבת, כי אז משתמשים בהרבה גז

מה הספקת להכין? ומה תכננת להכין עוד? כשנדע את זה יהיה קל יותר להציע רעיונות.

במקום אורז אפשר למשל להכין תפו"א שאפשר להכין בתנור

ואפשר בהחלט לוותר על טיגון בצל

הבאסה היא שלא הספקתי בכלל לבשלאם הבנים12

אנחנו לא יודעים איך נגמר הגז החלפנו בלון לפני כחודש. בכל מקרה בישלתי מרק בסיר בישול איטי,אין מצב שבת בלי אורז, כדורי בשר התפשרנו על תנור,בנתיים אופה מקווה שמחר יגיע הגז.

תודה

יש לניקי מתכון לאורז במיקרוגל אני מצרפת לךאביוס

אורז עם תירס וגזר במיקרוגל http://www.nikib.co.il/node/332

אורז בתנור http://www.nikib.co.il/node/300

 

אישית לא ניסיתי אבל אין מתכון של ניקי שניסיתי ויצא לא טוב...

חמין בתנור, פשטידת תפו"א/ קוגל בתנוראני ירושלמית

מלווח ממולא בתנור

 

בטטות פרוסות עד האמצע עם שום תקוע בחתכים אפויות בנייר כסף

 

דלורית בתנור

 

חצילים ברוטב בתנור

ערכת חרוםחסדים

פעם נתקענו והיה ממש לחץ אז קנינו כירה חשמלית כפולה

 

מאז  אנחנו לא בלחץ ממרפי (להיפך הוא אפילו התגייס לכוחותינו (-: .)

 

עניין של כ150 ש"ח לא יותר (חיפשתי משהו פשוט בגלל תדירות השימוש)

מומלץ בחום

אגב כמה ימים לפני פסח הוא מחליף את הכיריים הנקיים ואנחנו מבשלים באיזו פינה אחרת

 

עוד פיתרון אפשר להעמיד שבת שלימה על מחבת השף החשמלי .-אפילו מתבוחה  (חוץ מאורז)

 

 

תודה לכולם!אם הבנים12אחרונה

ב"ה הגז הגיע ב11 בבוקר.


זה באמת מרפי שיגמר הגז דווקא באמצע הבישולים של שבת!


בינתיים גיליתי שאפשר להכין הרבה דברים בתנור - שניצלים, אורז ואפילו כדורי בשר

אולי אנסה בפעם הבאה...


שבת שלום!

למי שמעוניין להפטר מהאופה לחם שלוצחקן

אנחנו כמה בחורים בישיבה שנמאס לנו לאכול לחם מלא (אבל גם מלא בנתרן, מלח ושות' - מה שמייצרים פה במאפיות בירושלים).

 

מי מוכן למכור לנו את האופה לחם שלו מהבוידעם?

 

יש מצב שאנחנואלעד
תפוס אותי ביום טוב ונדבר
אה, ומי שרוצה להפטר מהמכשיר שלו-צחקן

שיכתוב דגם גם..

 

ישלנו אופה לחם חדש דנדש בקופסא!!חנהלה 2010אחרונה

קיבלנו מהחתונה. ולא השתמשנו בו אפילו לשניה.

מוזמן למסר"ש אם אתה מעוניין.


לוידעת איזה דגם.

מה עושים עם יוגורט שאבד לו המרקם??יום השביעי

בעלי קנה לי מלא יוגורטים בריאים כאלה, והכניס את כולם למקפיא.

(אתם חושבים שחיידקי הBIO נשארו שם בכלל??)

 

בקיצור, כשהוצאתי להפשיר במקרר, גיליתי שהם איבדו את המרקם,

והפכו להיות נוזל לגמרי, כמעט במרקם של חלב.

הטעם טעים מאוד,

אבל  זה לא ממש אכיל.

יש משהו לעשות עם זה?

תשאירו קפוא, ותעשו מילקשייק פלספנית
איך עושים?יום השביעי
אם היוגורט קפוא- פשוטפלספניתאחרונה

בעזהי"ת


שימו בבלנדר, עם פרי או כמה סוגים שמשתלבים יפה, ויאמי יאמי.


[וסתם ככה- בלי יוגורט קפוא וכאלה- מילקשייקים ופרישייקים זה איכות לגמרי. מקפיאים פירות חתוכים; בבלנדר עם חלב למיילקשייק, או עם קוביות קרח לפרישייק. ואפשר להוסיף אגוזים, שוקולד, גלידות שונות, וכל מה שבא..]

מקפיצה, אם למישהו יש תשובה..יום השביעי
משקה יוגורט?יהודיה מא"י

אני לא חושבת שיש דרך להחזיר לו את המרקם, רק להשתמש בו למשהו שמתאים נוזלי

איך מכינים משקה יוגורט?יום השביעי
מערבבים יוגורט נוזלי עם פרי מרוסק.יהודיה מא"י
פנקייקים, לא?פלפלתי

אפשר גם להשתמש בזה לחביתות...  בתוספת גבינה מלוחה או מלח - זה יוצא אחלה.

(רק שימי לב שלא לשים הרבה מידי כדי שלא יהיה נוזלי, וגם אפשר להוסיף לזה קצ קמח כדי שיהיה אפשר להפוך.)

וואו פנקייקים זה רעיון מעולה! תודה!יום השביעי
אני צריכה מתכון לעוגה פשוטה שנראית טוב! יש?רות.

בעלי עושה השבת סיום מסכת אחרי המווון זמן שהוא לא עשה.

בא לי להשקיע בעוגה אבל לא הרבה מידי..


יאמי

עוגה מעולה ממש!*חזרזיר*

בראוניז (עוגת 20 דק'- 20 דק' הכנה ו20 דק' אכילה)

 

לערבב לבלילה:

כוס קמח

כוס סוכר

3 ביצים

כפית קפה נמס

 

להמיס:

חבילת שוקולד מריר

3/4 כוס שמן

 

לאחר ההמסה של השוקולד והשמן, ולאחר שיש בלילה מוכנה, לערבב אותן ביחד.

להניח בתבנית ולפזר מעל העוגה שוקולד ציפ'ס.

 

לאפות בתנור על חום בינוני כ10-15 ד'ק. (עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא נקי)

תודה רבה, אבל אני רוצה עוגה שנראית קצת חגיגית.. רות.
תאפי את העוגה בתבנית עגולהיהודיה מא"י

ותקשטי עם קרם/קצפת/אבקת סוכר+שבלונות

עוגת ממש קלה ונראת טוב- מצרפת קישור למתכוןמשתדלת

זה על העיקרון של מה שיהודיה מא"י כתבה...

 

http://www.nikib.co.il/node/123

 

הדבר היחיד ששניתי הוא גודל התבנית, עשיתי בקוטר 29.

 

בהצלחה.

^^ או עוד אופציה~א.ל

לאפות בתבנית של לב או כל צורה אחרת שנראית מקורית

עוד רעיון: לאפות בתבנית עם צורה שאת אוהבת ובעוד תבנית שהיא גדולה ממנה באותה הצורה.

להניח את הגדולה כבסיס, ואת השניה מעליה ובינהן קצפת, או מעליהן- קרם אחיד

זה יראה כמין עוגת קומות

למשל:





אגב שאלה- איך אפשר להניח אותן אחת מעל השניה מבלי שאחת מהן תתפרק בזמן ההרמה?

צריך לעשות את זה עם עוגה מתאימהיהודיה מא"י

בדר"כ טורט קלילה תתאים לענין, במיוחד שפרוסות של עוגה כזאת נוטות להיות גדולות למדי.

ואיך מכינים טורט?~א.ל


בטוח יש לך מתכוןיהודיה מא"י

ידועה גם בתור עוגת ספוג

עוגה כזאת עם המון ביצים וסוכר, ומעט קמח. שמקציפים את הביצים, (בדר"כ מפרידים, אבל לא חייב) ואז מוסיפים רק קצת קמח ושמן וכו'. יש עוגות טורט שלמעשה מברכים עליהן שהכל ולא מזונות


למשל - מתכון של עוגה בסיסית ביותר (ושמתאים גם לרולדה) כעוגת טורט -  נמוכה יחסית (יחסית לעוגת טורט) ולתבנית קטנה למדי

מחממים תנור ל180

3 ביצים, 3/4 כוס סוכר, תמצית וניל

להקציף במשך 8 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

לפזר 8 כפות קמח (אפשר להחליף חלק או הכל בקקאו) שתי כפות שמן (במקור שמנת חמוצה, אבל אני לא רוצה עוגה חלבית בדר"כ אז אני שמה שמן)

לערבב בתנועות קיפול עדינות, עד שהתערובת חלקה בלי גושי קמח

מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר של 22-24 ס"מ, ואופים 10-15 דקות, עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע.

עוגת זברהפלספניתאחרונה

בעזהי"ת


של קרין גורן-


פשוטה כמו עוגת ביסקוויטים, נראית מעולה, טעימה מאוד.  


http://www.carine.co.il/htmls/page_548.aspx?c0=13464&bsp=13092