ולא יצא כ"כ טעים....משו מהיר הכנה עם חומרים בסיסיים....
יש למישו רעיון מה לעשות עם אורז שלא התבשל עד הסוף?דובית
קחי רבע כוס שמן+רבע כוס מיםעוד כינוי
שפכי מלמעלה על האורז (כשהם בייחד בכוס)
ותחממי את האורז על אש נמוכה לפחות 20 דקות.
יוצא כמו חדש-מעולה!!!
תודה חמודהדוביתאחרונה
מרק עגבניות!!!רחלקה
בעזהי"ת.
אבא תמיד לוקח את האורז שנשאר משבת ונדבק לתחתית הסיר ומבשל את זה כמרק..
יוצא סופני!!
מחפשת מתכון של כרוכיות בצק עלים ותפוחיםlila317
חודש טוב לכולם מלא בשורות טובות.
קיבלתי במתנה הרבה תפוחי עץ ואני חשבתי על כרוכיות האלה אכלתי פעם את זה וזה היה
אז אם מישהיתוכללעזור לי אשמח.
יש למישו מתכון לגלידת פרי כלשהיא??דניאל!!
מוס/גלידה מנגו/תותכלנית1
בקור הזה, אם תסתפקי במוס ולא בגלידה קפואה-
מוס מנגו /ניקי ב
מצרכים
כוס מחית מנגו/ 2 מנגו מרוסקים
2 שמנת מתוקה
כף גדושה אינסטנט וניל
2 -1 כף סוכר
אופן ההכנה
1. להקציף שמנת אינסטנט סוכר לקצפת יציבה לקפל את מחית המנגו אל הקצפת.
2. לחלק לכוסות ולקרר.
(את יכולה להקפיא עד שבת ולהפשרי לפני. נסי לטעום כשהמנגו קפוא ואולי יתאים לך דוקא קפוא)
מוס תות- (ובהקפאה, גלידת תות)
מצרכים
350 ג' תותים
כף סירופ מייפל
2 כפות אינסטנט וניל
250 ג' שמנת מתוקה / ריץ לפרווה
120 ג' סוכר (חצי כוס פלוס כף)
אופן ההכנה
1. לטחון את התותים, להוסיף סירופ מייפל.
2. במיקסר לשים את השמנת, אינסטנט והתותים ולהקציף,
להוסיף את הסוכר ולעבור למהירות הקצפה גבוהה עד שנוצר מוס.
3. לחלק לכלי הגשה ולשמור בקירור עד ההגשה.
הערות:
כמות האוכלים לפי גודל כלי ההגשה, בכלים קטנים בסביבות 8 - 10 איש
אפשר להחליף את המנגו בפרי עונתי אחר?דניאל!!
כןיהודיה מא"י
אבל רק כזה שהרסק שלו סמיך
נגיד...?דניאל!!
תותחילזון 123
או-
בננה וקיווי ביחד
נשמע טוב!! תודה צדיקים
דניאל!!אחרונה
יש לכם רעיונות למתכוני בריאות?אביוס
נמאס לי מהאוכל-זבל הזה שאנחנו אוכלים...
כבר אמרו פה פסטה בג'וקים?איזה טוב ה'!!!!




תני כיוון. בשרי / חלבי / צמחוני. איזה סוג.
באופן כללי אם מדובר בבשרי אז חזה עוף הוא החלק הכי רזה שיש.
דגים - בריאים באופן כללי. במיוחד דגי נהרות.
קינואה, אורז מלא, קטניות, ירקות וכו'.
מאפים מקמח מלא וללא מרגרינה.
עוד משהו?
אולי תדייקי קצת יותר מה את מחפשת?יהודיה מא"י
איזה סוג של אוכל, וגם מה נחשב בעינייך בריא
הנה לך אחד פשוט ביותרפפריקה--
עגבניה
מלפפון
פלפל
גמבה
גזר
בצל ירוק
כרוב
חסה
אפשר גם ירוקים עדינים (כוסברה, שמיר ופטרוזליה)
לשטוף, לקצוץ או לפרוס לפרוסות גדולות, לתבל בלימון, שמן זית ומעט מלח
מתאים לכל ארוחה, בכל מקום, בכל זמן, לכל גיל, זכרים ונקבות.
לבריאות ![]()
פפריקה - אני לא יכול לערוך לך אז הנה גרסה משודרגת:איזה טוב ה'!!!!
עגבניה אורגנית
מלפפון אורגני
פלפל אורגני
גמבה אורגנית
גזר אורגני
בצל ירוק אורגני
כרוב אורגני
חסה אורגנית
אפשר גם ירוקים עדינים (כוסברה, שמיר ופטרוזליה) אורגניים
לשטוף, לקצוץ או לפרוס לפרוסות גדולות, לתבל בלימון אורגני, שמן זית אורגני ומעט מלח
מתאים לכל ארוחה, בכל מקום, בכל זמן, לכל גיל, זכרים ונקבות.
לבריאות ![]()
כן~א.ל
אנחנו גם משתדלים לא להכניס שטויות, רוצה נבנה תפריט ביחד??
לדעתי תעשי ככה:
- לקנות פירות, שזה תמיד טוב ולהניח אותם במרכז הבית בסלסילה כדי שיהיה בהם שימוש.
אפשר גם להכין סלט פירות, לא חייבים להוסיף מיץ או סוכר.
- להכין לחם עבודת יד שלך ולהקפיא. וכך כל פעם להוציא. יש ממש הבדל בטעמים!! לטובה כמובן![]()
- לקנות פירות יבשים, וכך כל פעם שרוצים משהו מותק אוכלים תמר, תאנה וכו' ולא ממתקים
- יש לי מתכון להכנה של מיץ תפוזים\לימונים טבעי תוצרת בית. הוא אומנם עם סוכר, אבל אין בו את שאר הדברים הפחות טובים שיש במיצים רגילים והוא קל ומאוד טוב! אם תרצי תאמרי לי ואכתוב לך.
- להרגיל את עצמכם לאכול באחת הארוחות לפחות, סלט וככל שיהיה יותרמגוון כך ייטב..
אם את מעוניינת במרקים (אורגינליים..) אדאג למתכוניםכלנית1אחרונה
ריצ'-רק תפילה
ריצ' שעבר לו התאריך, אפשרי להשתמש, נכון? כמה זמן מקסימום מהתאריך האחרון?
תודה!
אפשר לבדוקיהודיה מא"י
מה הריח ולהחליט לפי זה
למרות שיתכן שאם הוא לא טוב הוא לא יקציף היטב אבל אני לא יודעת
ואולי אם לא להקצפה, כן יהיה טוב לבישול
כמה זמן עבר מהתאריך?
תאריך אחרון לשיווק, ולא לשימוש. נותן הארכת זמןכלנית1אחרונה
בד"כ נותנים תאריך מאוחר יותר מהזמן שבו הוא יתקלקל, כי זה תאריך אחרון לשיווק (הצרכן לא אמור להשתמש ביום שקנה). אם את צריכה להקציף, פתחי, הריחי שהריח שלו סביר, הקציפי וטעמי לפני שאת מוסיפה לעוגה, כדי לא לקלקל עוגה. אם מדובר בשבוע-שבועיים ושמרת בקירור (לא חייבים, אבל שם הוא נשמר טוב יותר), אפשר להמשיך להשתמש.
אם הוא מקולקל, הוא מתפרק לגורמים ולא נראה אחיד וגם יהיה לו ריח לא נעים.
ועצה לפעם הבאה: אפשר להקפיא ריץ' (גם של הקפאה). אני קונה ריץ' במבצע (3 בבת אחת, לצערי) ומקפיאה. לפעמים אני משתמשת בחצי מהריץ' ומקפיאה את השאר (משתמשת לעוגה בלי הקצפה).
איכס.....!!!!!!קצפת
ג'וקים שחורים וקטנים בתוך שקית פסטה שפתחתי עכשיו....
תתקשרי לחברהא.א.ק
הם יזכו אותך!! תנצלי את זה..
באסה. איכסיהודיה מא"י
גם פה היו 2 חבילות כאלה, איזו חברה?שירק
פיכסה
דווקא חברה שאני מחבבתקצפת
אשלח לך באישי...
העיקראלעד
באיזה הכשר השרצים?
קצפת,בת נוגה
תשלחי ל ה ם באישי!!

|בררררררר|
לא אומרים איכס על אוכל!!!!!!!איזה טוב ה'!!!!
את יודעת איזה מעדן היו מכינים בתאילנד מהג'וקים האלו? 


לא אומרים על איכס-אוכל!! D:כרובי=)
זהו שלא מצאתי מתכון הולםקצפת
פסטה בג'וקים, אז זרקתי לפח, חבל....
חבל. יכולת לזכות ב-3-4 חבילות פיצויכלנית1
חבל. יכולת לזכות ב-3-4 חבילות פיצוי אם את עדיין יכולה להסתכל על הפסטה.
וואי ,גם לנו קרה השבוע..בעעעמה'אחרונה
סורי על ההטרחה אבל אני לא מוצאת את המתכוןדניאל!!
לריבת חלב... מישו יכול לכתוב לי אותו?
צריכה את רעיונותיכם המקוריים- אוכל לשירות.נעמה*
בס"ד
אז הנתונים הם כאלה-
- אני לבד- מה שאומר שאני לא אוכלת הרבה,
- אני לא נמצאת הרבה בדירה- ככה שאני מעדיפה לא להחזיק בה דברים שמתקלקלים מהר (למרות שיש מקרר) כמו ירקות, חלב וכו'
- יש לי רק כירה חשמלית
- ואין לי כוח להשקיע באוכל.
מה כן אפשר להכין לאכול? (גם דברים שאפשר לשמור במקרר ולהוציא אח"כ ולאכול שוב)
אני צריכה רעיונות והצעות לאוכל, כי נמאס לי לחיות על וופלים ונמס בכוס.
תודה! 
אפשר להכין מרקים שונים-משה ר-
גם העלויות לא גבוהות וגם ניתן לחמם שוב...
מרק עדשים ואטריותכלנית1
החומרים
בצל בינוני קצוץ
2 גזרים מגורדים
כוס עדשים כתומים
חצי כוס איטריות דקיקות
10 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
פלפל שחור גרוס
א. מרק
מלח
לטגן את הבצל ולהזהיב, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהאיטריות, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל עוד 30 דקות. להוסיף את האיטריות ולבשל עוד 10 דקות
אהמממ ספגטי?חילזון 123
אורז?
טוסט? (אפשר על הכירה עטוף בנייר כסף)
שניצל? אפשר להקפיא ורק לחמם.
אפשר מלא דברים !אני7
וחוץ מזה את יכולה להכין פתיתים , קוסקוס מוכן וכו'
את יכולה לקנות פסטות למינהם..נדנדה כתומה.
ולהכין כל פעם חלק מהחבילה..
ורוטב אפשר להכין כמות רגילה ולהקפיא במנות קטנות וכל פעם להפשיר קצת.
קוסקוס
מרקים למינהם
שניצלים
פסטות למיניהם זה כבר חופר.נעמה*
בכל ארוחה עם בנות שירות אחרות זה מה שאוכלים.
ותודה על הרעיונות! תמשיכו!
זה לא רק חופר, זה גם משמין ;)צורניקית
מרקים זה הכי כיף באופן כללי, עדיף עם קוסקוס כדי שיהיה משביע. אין לי כ"כ מתכונים להביא לך כי אני יותר מהאוכלות מאשר מהמבשלות... בהצלחה בכולופן! ובתיאבון!
(ואיך את בדירה לבד?! אני לא הייתי מסוגלת לדבר כזה...)
אפשר-טל..
מרקים - להכין כמות גדולה, להקפיא בקופסאות קטנות מנות ואז כל פעם מפשירים אחד. אחד הדברים הכיפיים, במיוחד בחורף.
תפו"א מבושל+ביצה קשה.
טונה במצבי צבירה שונים.
פשטידה - להכין, להקפיא חתוך.
סויה למינהו - קפוא.
חביתות למיניהן...
פנקייקס (קמח מנופה מהבית זה תמיד טוב שיש+עוד כמה מוצרים לאפיה-במיוחד כשיש סיר פלא... )
יש מיקרוגל? כי אז האפשרויות גדלותת.
ותכלס - תזרמי על המחבת, אני הייתי שמה מה שבא..
אם ממש תרצי אני יכולה לתת רעיונות הזויים (=
ביציםאנונימי (פותח)
בכל הצורות הצבעים והתיבולים (בסנדביצ', עם טחינה, מיונז , טונה ו כו.)
חביתות מגוונות בתוספת כל מה שמביאים מההורים
שקשוקה - יש כמה דרגות קושי\זמן הכנה- הכי בסיסי רסק עגבניות וביצים (לא מתקלקלים כ"כ מהר)
להתארגן על חבילת קרוטונים וולהוסיף לסלט מושקע גדול
כוסכוס מוכן עם מרק כבר אמרו? ![]()
אפשר עם כל מרק - לא רק כמו של סבתא (אפשר גם עם מרק נמס בכוס)
מלאווח !3 דקות הכנה
הבהרה
כל הנ"ל הוא רק בגדר הצעה ובלבד
בשום פנים ואופן כל הנ"ל אינם מהווים תחליף לוופלים
אלא כפתיח בלבד
תשקיעי קצת - פנקי את עצמך !
זה גם סגולה למצב רוח טוב. ![]()
סלטים מירקות טריים!!!!!!!לימורשרה
ירקות חתוכים
פירות חתוכים בקופסא- טעים להוסיף אבוקדו
קוביות של תפו"א וביתים קשות ומלפפון טרי (אפשר גם בצל. אני אישית לא אוהבת)
פסטה (לא חמה) עם בצל מטוגן זיתים חתוכים וטונה (טעים מאד)
סנדיביצים עם המון ירקות
פיתה ממולאת (פיתה ממולאת בממרחים ירקות ביצים וכיד הדמיון)
אורז עם תבלינים כיד הדמיון (לא לשכוח מלח.)
סנפרוסט למיניהם
והכי חשוב- לא לשכוח את פירמידת המזון:
ויטמינים, סיבים תזונתיים, חלבונים.
(לא כתבתי פחמימות כי את זה גם ככה אוכלים....)
הקפידי על תזונה נכונה כדי לא לגרום לעצמך נזק בריאותי!!!!!!!
בשרי זה הכי כיף!דביר כבוד!!
קונים בשר טחון ומכינים קציצות- תשימי תבלינים שנראלך קשורים ובצל מטוגן. תיצרי כדורים ותטגני. אפשר להקפיא.
וגם שניצלים- קונים חזה עוף, ומכינים. אפשר גם להקפיא..
ניתן לאכול עם פתיתים\אורז\ספגטי בכל הצורות..
זה אומנם קצת השקעה ערב אחד אבל זה כ"כ כיף לאכול אוכל רציני, לי אישית זה ממש עושה טוב לקחת אוכל מושקע מעשה ידיי לארוחת צהריים.
אגב גם לנו יש כירה חשמלית וזה סבבה לגמרי!
בתאבון ובהצלחה!
ירקות שמחזיקים מעמד, קטניותכלנית1
כדאי לקנות קטניות: אורז, עדשים (אני אישית מעדיפה אדומים), אפונה יבשה, אטריות שמחזיקים מעמד זמן רב (מומלץ לשמור במקרר או במקפיא למניעת תולעים).
ירקות שמחזיקים מעמד: גזר, בצל, ת. אדמה. גזר- במקרר (בד"כ הוא מחזיק מעמד יותר בשקית סגורה במקרר), ת. אדמה- במקום קריר ומאוורר.
תפריט מניסיון אישי, לא בריא
שירשור
מה שחשוב זה לא לבזבז זמן בבישולים, אז אלו הרעיונות:
* שניצל סויה
* קורנפלקס לנשנוש קליל
* קרקרים
* ממרח כמו- חומוס, טחינה, קוטג', ריבה וכו' שהקרקרים לא יהיו יבשים.
* אמא שלי הייתה מטגנת לי כמות גדולה של שניצלים והייתי מקפיאה כל שניצל בשקית נפרדת.
* מנות חמות
* ירקות חתוכים לרצועות בקופסא אטומה
* מלאווח
* טוסטים
* פשטידות (לחלק למנות ולהקפיא)
וכו'..
הכי חשוב! להזמין מנוי לשומרי משקל אחרי שנה שירות שאת חיה על ג'אנק פוד 
בהצלחה.
תפוחים לא מתקלקלים שנה,תפוזים.שיהיה בבית.תאכלו מזיאנונימי (פותח)
מלבד כשרוצים חם,ואפשר אורז מלא,או בורגול[מתבשל בכמה דקות] עם ירקות או עדשים[צריכות בדיקה],[אפשר לקנות ירקות שמחזיקים שבועות-תפוחי אדמה,גזר,בצל] עם שמן זית קצת,או טחינה לערבב.טעים מאד! וכדאי שיהיה בבית עגבניות. וכו'.
אבל, מלבד המבושל, בבקשה-במקום וופלים תקני תפוחים הרבה. לא מתקלקל בכלל. תאכלו מה שנברא בדבר ה', טוב ומטיב, ולא מה שהורס את הגוף ומיועד לשטות שממלא תאווה זמין.
זכרו-מה שהורס את השיניים ומצחצחים, הורס גם את כל האברים בפנים בצורה דומה!!!
סוכר זה המקור מספר אחד למחלות.
לשתיה-תשיגו סטיביה,אחיותיי.
אני לא רואה סיבה למה לא להכין דברים רגילים ובריאים~א.ל
ולאו דווקא "מהירים"..
גם אם את נמצאת מעט בדירה, דברים לא מתקלקלים מאוד מהר.. וכשתהיי שם- יהיה להם שימוש.
- אפשר לקנות פירות, את חלקם אפשר לאחסן במקרר וחלקם יכולים להשאר בחוץ: תפוזים, תפוחים, קלמנטינות, בננות..
- פירות יבשים
- ממרחים בריאים שאפשר לשלב בתוספת קרקרים, פתית אורז: טחינה, גבינה, קוטג'
- אפשר לקנות ירקות שהם כמעט בסיס לכל דבר וגם לא מתקלקלים במהירות כגון בצל, שום, תפ"א
ולשלב עם זה תוספת בשר- שאותו אפשר לקנות אחת לשבוע..או שמנגד להכין אורז, פתיתים וכו' יחד עם הירקות הללו
- וכמובן הדברים הבסיסים שטובים תמיד: חלב, ביצים, לחם( אפשר להשקיע במלא..)
מהסיבה הפשוטה-נעמה*
שדברים בריאים= לא טעימים 
שפכי פה רשימה של מה את כן אוהבתט'
ואולי יבואו רעיונות מה אפשר להמציא מזה 
ממ..נעמה*
יותר קל מה לא-
כל סוגי הבשר חוץ משניצל, קוסקוס, פריכיות, חומוס, פירות יבשים, קטניות, ביצים קשות, מלאווח, כל הסויה למיניהם, פירות, כל הממרחים חוץ משוקולד, לחם, פיתות..
חוץ מכל הנ"ל נראה לי שהכל אפשרי.. 
במחילה, כן? אבל זה ממש שטויותaima
ברור שיותר קל לפתוח חבילת ופלים.
עדיף שתגידי בריא = מושקע ואין לי סבלנות.
גם נכון,נעמה*
כי כשחוזרים מתים לדירה אין כוח להכין אוכל מושקע, אבל אני באמת לא אוהבת דברים שמוגדרים כבריאים.
שניצליםראו כי טוב
שאת אוהבת,
מכינים ערב אחד חצי ק"ג חזה עוף, מקפיאים בשקיות 2-3 שניצלים ויש לך סטוק מכובד.
אם את אוהבת לאכול פיצה,
שרייני חברה ותקבעו יום אפיה/בישול,
קל מאוד להכין פיצה בטעם אישי ומגוון, או לאפות לחמניות
להקפיא בשקיות כנ"ל ולבריאות.
עוד מאכל נחמד שלוקח 15 דקות להכין:
זרקי לסיר קטן/מחבת 2 כפות רסק עגבניות, 2 כוסות מים, מלח, פלפל, פפריקה - אם בא לך,
תרתיחי והנמיכי את הגז,
שברי ביצים והוסיפי לאחר בדיקה בכוס (שיישארו שלמות כמו ביצת עין) - אחת אחת,
תני להם להתבשל כ15 דקות,
וזה כמו שקשוקה (בסיסית ולא מושקעת)
אבל טעימה.
ועם לחם זה גם משביע.
מרק ופשטידותאמא שלה
אני הייתי מכינה מרקים שווים, עשירים בירקות וקטניות (גריסים וכד'),
וגם מביאה מהבית פשטידות,
ולפני שמכניסה למקפיא- הייתי מחלקת את זה למנות קטנות ואז לא צריך להפשיר את הכל כל פעם..
זה מתאים גם לשניצלים, עוף, קציצות, אורז מפנק..
תכיני לך כמות מכל דבר, וכמה דברים במקביל, ואז יהיה לך מגוון וכיף!
אני לא יודעת מה את עושה בדיוק, אבל למצוא משפחה מאמצתשאפשר לנחות עליה בשעת מצוקה זה רעיון מצויין..
בהצלחה בשירות 
קוסקוס קנוי זה שניהאבא המלך
חומרים:
שקית קוסקוס
מלח
שמן
מים
מעמידים מים לרתיחה לבינתיים...
שופכים לקערה את הקוסקוס, מוסיפים 1/2 כף מלח ו 2 כפות שמן
עד שאת מסיימת לערבב את הקוסקוס היבש עם המלח והשמן המיים כבר רותחים
שופכת 2 כוסות מים רותחים, מכסה
4 דקות והקוסקוס מוכן.
יש פיצות משפחתיות קפואות (גדולות)אבא המלך
קונים אותם 3 יחד (כל אחת איזה 12 ש"ח)
את שמה בתנור ל 10 דקות וזה מוכן
לא בריא, אבל לא יקר ומשביע ומהיר הכנה
אם את אוהבת עדשים אדומיםאבא המלך
אז זה שניה להכין מהם מרק. הם מתבשלים מאוד מהר.
רק הברירה לוקחת טיפה זמן - אבל-
אני מאמינה שהכי הרבה שזה יקח, זה 5 דקות לכמות שאת צריכה.
אחרי שהם מבוררים, את שמה אותם בסיר עם מיים-
נאמר לכוס עדשים- 3 כוסות מים בערך, אבל לא צריך ממש למדוד.
מרתיחה, ושמה מלח ותבלינים לפי טעמך
יש ירקות קפואים מעוליםאבא המלך
זה יותר יקר, אבל בהחלט שווה...
מברוקולי קפוא את יכולה להכין מרק ברוקולי מעולה בשניה.
פשוט להוסיף מיים ולהרתיח, ולטבל
אפשר גם במקרוגל-משה ר-
שמים מלח שמן פלפל שחור ומים
ושמים במקרוגל ל-5-8 דקות..
זה לקוסקוס הקנויאבא המלך
כן..-משה ר-
פתאום שמתי לב שהיא אמרה חוץ מקוסקוסאבא המלך
לא נורא
בטח יהיו עוד שמחפשים להכין ארוחות ברגע, ולהם זה אולי דוקא יעזור...
מג'דרהshaulreznik
משרים שעועית למשך 8 שעות, מבשלים אותה בהרבה מים, אל המים האלה מוסיפים אורז, ממליחים, מפלפלים. ניתן להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות. סיר אחד של מג'דרה בקלות יספיק לשבוע - את תכולתו ניתן לחלק לקופסאות ולהקפיא.
לאן נעלמו העדשים של המג'דרה?כלנית1
לביבות מהירות - מכל דבראנונימי (פותח)
חומרים בסיסים:
1 ביצה
2 כפות קמח / או פרורי לחם / או קמח מצה / או קמח תירס
( את קמח התירס צריך להמיס קודם במים רותחים עד לבלילה כמו פירה)
2 כפות שמן זית
1/4 כפית אבקת אפיה
מלח
פילפל
חומרים נוספים:
להוסיף כוס קטנה של כל מיני דברים שיש במקרר:
ירקות למיניהם, גבינות וכו' הכל לפי הטעם ומה שיש...
ולקצוץ אותם לחתיכות קטנות.
לערבב את כל החומרים לבלילה רכה ( כמו פירה רך)
לחמם מחבת עם מעט-מעט שמן
ליצוק עם כפית עיגולים קטנים - לטגן מכל צד דקה או יותר.
לאכול ליד - עם כל רוטב שהוא - שמנת, יוגורט, טחינה וכו'
אפשר קציצות (להקפיא מסה ולטגן כל פעם.)דניאל!!
אפשר מוקפץ ...
את יכולה להכין בצק,להקפיא אותו ,ולאפות לך פיצות קטנות...
מקווה שעזרתי...
אוקי! בתור בת שירות מורעבת אחד ה-דברים להכנה:שלומצ=]
מוקפץ!!!
מטגנים רצועות דקיקות של גזר עד שהוא קצת מתרכך
אח"כ מוסיפים רצועות דקיקות של גמבות[עדיף בכל הצבעים, שיהיה מעניין ;)]
מוסיפים קצת מלח, פלפל שחור/לבן-כל מה שתרצו וניראה לכם טוב
אח"כ, כשהגמבות מתרככות קצת, מוסיפים רצועות של בצל וקוביות של חזה עוף ומקפיצים ככה את הכל עד שהחזה עוף מוכן.
אפשר ורצוי מאד להוסיף גם אטריות[בלי שום טיבול!] ולערבב את הכל-זה שיא הטעיים!! אפשר גם אורז..
ובתאבון!!!
[זה קצת השקעה לשבת ולחתוך- אבל זה משבייע, טעים וטוב!!!]
בתאבון!ונסי
ב"ה
אז כך, כשהייתי בדירת שירות גיליתי דבר מעניין: כל עוגיה פרווה הרבה יותר טעימה כשאוכלים אותה עם קערת חלב. והרבה מהדברים שאפשר לטגן, משתפרים עם ביצה.
פעם כמעט התעצבנתי(זה מה שעבר לי בראש): מה זה. כל דבר שיש לי פה אין לי מה לעשות איתו חוץ מלטגן אותו עם ביצה : מלפפון, לסלט, עגבניה למחבת או לסלט, קישואים למחבת אוף יש עוד משהו? ועיניי נחו על הלחם הפרוס. טוב, אז מה אפשר לעשות בלחם. מה? גם אותו לטגן עם ביצה?????
אם זה היה סרט מצוייר הייתה נדלקת לי נורה על הראש: לחם מטגן!! אפילו בבית עושים את זה! יאמי יאמי!
אז, המלצה : לכי על לחם מטוגן
והסיפור שלעיל מראה שלפעמים לא שווה להתעצבן מדברים. אחרת, המוח שלי היה נשאר מקובע .
אחותי מוסרת שבדירה שלהן אהבו להכין שקשוקה.
אגב, גם שניצלים -אפילו אמיתיים, זה משהו שאפשרי להכין בדירת שירות. נא להביא טיבול מהבית.
אני לא מכינה ככה מוקפץ אבל סבבה...
דניאל!!אחרונה
ביצה קשה-רק תפילה
כמה זמן אפשר להשאיר במקרר?
תודה!
אני לא יודעתיהודיה מא"י
אבל נראה לי שלא כדאי יותר מיומיים שלושה
ואם היא מקולפת צריך להוסיף לה שמן ומלח
נראלי שאין בעייה גם כמה ימים... אבל לא מקולפת..שטוזי...=)אחרונה
למישו יש מתכון טוב לרוטב שוקולד מעל עוגה?לא מיוחד>הודה גולדה=)
מאוד אבל טעים![]()
את מתכוונת לציפוי, או לרוטב?יהודיה מא"י
גנאש-משה ר-
1 שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר
מחממים את הסמנת מתוקה עד לרתיחה יוצקים על השוקולד ומערבבים עד למרקם חלק ואחיד
יהודיה מא"י היתכוונתי ציפוי לעוגה..ושדרותי תודה>הודה גולדה=)
תודה רבה אבל אני מכירה את המתכון הזה אין משו יותר טעים?סתם....לא שאני מבינה בזה...
מה צריך יותר טעים מזה?יהודיה מא"י
זה הציפוי הכי שווה שיש לעוגה
אפשר לשדרג אותו בתוספת אגוזים טחונים או ליקר טוב.
החיסרון העיקרי שלו שהוא יקר...
לאוהבי שוקולד השחרמה'
מערבבים שליש כוס שוקולד השחר עם מעט מים רותחים,צריך לערבב טוב עד שיהיה אחיד (מים לפי הסמיכות שרוצים) ויש רוטב שוקולד השחר..אפשר לעשות את זה עם כל ממרח שרוצים ![]()
מוסיפה לו כפית קפה זה משביח את הטעםפפריקה--
לי יש!!א.א.ק
חצי חבילת שוקולד מריר,
כף מרגרינה,
כף סוכר
כף קקאו,
רבע כפית קפה
כף ברנדי (או כל יין אחר..)
וכף מים.
זהו.
לחמם (אפשר גם במיקרו)
ויוצא טעים מאוד מאוד!
וווואיי תודה רבה!!!ננסה....הודה גולדה=)אחרונה
הכנתי ריבת חלב.. יש לכם מתכונים?נקדש את שמך..

יש לכם רעיונות מעניינים שאפשר לעשות איתה?
אלפחורס-משה ר-
טורט עם קרם וריבת חלב
לשלב עם גלידה...
יש לך מתכון?נקדש את שמך..
(200 גר׳ חמאה ל15-20 עוגיות?? לא ולא..)
זה באמת נראה הרבה מאד-משה ר-
עשיתי את המתכון הזה ויצאו לי יותר מ-20.....
לאפות עוגיות רק 5 דקות?אלעד
|מעקם את האף|
לא נראה לי שאעמוד בזה..
כן-משה ר-
אלו עוגיות שדורשות זמן אפייה קצר, ולכן גם הם נשארות לבנות ולא משחימות..
אל תדאג אתה לא אוכל בצק![]()
ברגעים אלו ממשאלעד
נצפה ענן קורנפלור ענק משוטט ברחבי הבית

אם יש חומר אחד שאיתו אני שונא לעבוד, זה קורנפלור. הוא פשוט בלתי נשלט
|העוגיות בתנור. בדקה ה7 מתוך 5|
חחח-משה ר-
נשמח לטעום
ותוציא מהר את העוגיות שלא ישחימו![]()
![]()
![]()
והנה התוצאות:אלעד
נראה טוב
-משה ר-
סבבהאלעד
אז עכשיו נלך לחנות לראות איך הן באמת נראות
[כן כן, בחיים לא אכלתי כאלה][וגם אשתי לא]
קח בחשבון שמוכרים אותם יקר-משה ר-
לי יש מתכון נפלאיהודיה מא"י
לקחת פרוסת לחם טרייה
למרוח בשכבה עבה
(לטול ידיים) ולאכול![]()
תחפש פה בפורום הבאתי בעבר מתכון לעוגה דרום אמריקאית עם בצק עלים, ריבת חלב, וקצפת.
יהודיה ושדרותי, תודה רבה..
נקדש את שמך..
סליחהיהודיה מא"י
אבל תשאלי את שדרותי, הוא יגיד לך ממתי בנים נכנסים למטבח![]()
על מה סליחה?
נקדש את שמך..

אהמ....-משה ר-
מוזר כי רוב השפים והקונדיטורים בעולם הם גברים![]()
כי גברים עושים מכל דבר עסק.. השפים הגדולים בעולם>>אלירז
הן אמהות!!
השאלה היא לא ממתי הם נכנסים למטבח-צוויג^^
אלא ממתי הם שואלים שאלות.. ![]()
מהמטבח באהבה...כלנית1
זאת לא חכמה יתירה. אשה נכנסת למטבח בעל כרחה, כי מגיל צעיר מחנכים אותה לעשות עבודות בית- ניקיון, קילוף ירקות, בישול ואפיה. כנערה היא מחוייבת לעזור במטבח. וכאשה- ברור לכל שהיא זאת שתעשה את רוב הבישול וכל האפיה.
גבר שמחליט להיכנס לתחום, עושה זאת מרצונו החופשי (לא אומר על בסיס התנדבותי, כי לפעמים זה ממש מקצועי).
כשנכנסים למטבח מאהבה, רואים את התוצאות. לכן, אחוז הגברים השפים והקונדיטורים גדול. הם התחילו בקטן, מתוך רצון ואהבה למקצוע, בלי עכבות של לידות ומשימות בבית...
לדעתי התשובה מקיפה יותראלעד
והיא כוללת עוד כמה נושאים דומים, בהם ישנו מקצוע או תחום בו גברים מהווים מיעוט, ויחד עם זאת את העילית שבעילית.
כמו תפירה למשל, או עיצוב
מעניין אני רואה את זה הפוך~א.ל
לדעתי בנות לכתחילה יותר אוהבת לבשל, לכן זה עובד אצל רובן באופן טבעי יותר
(לא מדברת על יוצאות דופן)
ואצל בנים זה פחות טבעי לכן הם עושים קורסים ולומדים את התחום.
ומקצועיות מביאה תוצאות ![]()
לא רק זה.הקולה טובה
כדי להיות שף צריך בעיקר מרפקים, שאפתנות, תחרותיות והמון פוליטיקה.
בקיצור- להיות גבר.
הרבה יותר מאשר לדעת לבשל טוב...
(שפים מומחים לא נכנסים הרבה למטבח, בשביל זה יש להם מיליון אנשי צוות..)
שף זה לא למי שאוהב בישול, זה למי שאהב כבוד,יוקרה,והרבה כסף..
ממש ממש לא-משה ר-
שפים עובדים מאד קשה, ונמצאים כל הזמן במטבח ומבשלים ועושים הכל..
אפשר לראות את זה גם במלונות וגם במסעדות, שפים כמו מאיר אדוני חיים כהן וכ"ו בעצמם מכינים את האוכל, וכמובן יש להם צוות שעוזר להם להכים כמות גדולה של מנות......
ועדייןאלעד
(אחרי כמה שיחות עם טבחים שפים וקונדיטורים)
תפקידו של השף זה לא לשטוף כלים-משה ר-
בשביל זה יש סטיוארטים...
ולמה אתה חושב שזה פוליטיקות?? שפים מצליחים הגיעו למה שהגיעו אחרי עבודה ושנים של נסיון והתמחויות בכל מיני מקומות בעולם..
ועדיין לא הבנתי איך זה סותר את העובדה שרוב השפים הם גברים..
סליחה ! אני מוחה !אני7אחרונה
אצלנו בבית ידוע שהבנות מנקות והבנים מבשלים .
לכן כשאני לא בבית שבת אין לי מושג מי מכין להם את האוכל.
זה לא שהם לא יודעים לבשל אמא שלי מבשלת מעולה
פשוט זה העדפה כל אחד ומה שהוא נמשך אליו יותר .
רעיונות ודברים מתוקים...מוריה בשמחה
ישר כוח על הריבה, גם אצלנו מעדיפים את הריבה הביתית- היא הרבה יותר שווה.
אז מה עושים איתו? אני שמה אותו במקום..
במקום סוכר: בנס קפה -עם הנס או בלעדיו זה יוצא מושלם, ואפשר גם בחלב חם, בדייסת סולת, ביוגורט.
במקום סירופ שוקלד/ דבש - על פנקייק ,מלווח או גלידה.
תוספת טעם- בבלילה של עוגת גבינה אחרי שהיא בתבנית- אני עושה פסים של ריבה (זה נראה כמו עוגת שיש)וממש משדרג.
כמה כפות גדושות לשמנת להקצפה (לפני ההקצפה) ויש לך מוס עדין ונפלא למלא בו מה שאת רוצה(פחזניות, קעריות שוקולד, גליליות , רולדה וכו').
והכי כיף זה להתפנק בערב אחרי שהילדים הלכו לישון וצריך עוד כוח לעשות... כפית קטנה ומתוקה ישר מהצנצנת שמחזירה את כל האנרגגיות ובעיקר את החיוך.
תהנו ![]()
פה בשרשור למטהיהודיה מא"י
מתכונים? אין צורך..ריבת חלב אוכלים עם כפית! וזהו!!3 פרחים
^^^הכי הולכת בכפיות : )מה'
אוזני המן עם ריבת חלב!!!קוראסון עם ריבת חלב.קחו עמכם דברים
אלפחורס.
תודה לכל העונים..
נקדש את שמך..

פעם הבאה..
מתאים קציצות טונה מקמח מצה?ahrv
התכוונת ביחד עם טונה, נכון?יהודיה מא"יאחרונה
כן
לא יודעת אם הכי מתאים לפהא.א.ק
אבל לא מצאתי מקום אחר שזה מתאים אליו...
חלב - שלא עבר לו התאריך - והטעם רגיל מאוד -
למה יש לו גושישים קטנטנים לבנבנים?
ואם זה אומר משהו על הטריות שלו?
תודה
כן זה אומריהודיה מא"י
זה אומ רשהוא די מתקלקל
אפשר להתקשר לחברה להתלונן על כך שזה קרה עוד לפני סוף התוקף
ואפשר לעשות מזה גבינה...
אפשר לעשות את שניהם..
נדנדה כתומה.
אפשר להכין גם ריבת חלב
לא, לא כדאי ריבת חלביהודיה מא"י
מחלב שכבר מתחיל לעשות גושים
כי בזמן הבישול הגושים עשויים להיות יותר 'גושיים', ונשארים עם ריבת חלב מלאת גושים (מנסיון)
לעומת זאת גבינה יוצאת דווקא טוב יותר במצב כזה.
טוב נו
נדנדה כתומה.
לגבינה צריך להוסיף מלח לימון, נכון? (זכור לי משו כזה.. הכנתי גבינה כ"כ מזמן...)
אפשר להוסיף לימון או חומץיהודיה מא"יאחרונה
עדיף מיץ לימון. וגם מלח כמובן
ולמען האמת, כשהחלב כבר נהיה גושים לפעמים מספיק לחמם אותו, ואז אפשר לסנן דרך חיתול בד נקי
יוצא מזה מן פרורים פרורים שנמסים בחימום הגון כמו גבנ"ץ (מחבת או מיקרו)
מה עושים עם חלב שהיום תאריך אחרון..?טל-טל
אשמח לרעיונות..
לפעמים במזג אויר כזה הוא נשאר נורמאלי גם אחרי התארנדנדה כתומה.אחרונה
התאריך. אז תבדקי אותו מבחינת הריח וזה...
אממ.. בכ"מ את יכולה להכין גבינה (בתוך ציפה/חיתול בד..) או ריבת חלב (תחפשי מתכונים יותר למטה. יש דיי הרבה
)
אם לא מתאים לך היום את יכולה להקפיא אותו ולהשתמש בו בהזדמנות...
אתר למשקיענים עם דברים טעימיםשירשור
אוי.לאאאא!! אני באמת ובתמים כועסת...בת נוגה
יושבת כאן בת ישראל בדיאטה, עם תינוקון קטן בידיים, מתה מעייפות ועכשיו מתברר שגם מרעב,
ו - מה היא מוצאת??
קישור לאתר שחיתותי עם תמונות.
זהו. מלאה הסאה.
וזה לא כעס אמיתי אבל אני לא מסוגלת לשים סמיילי צוחק.
בת נוגה, לא ידעת שהאתר הזה מככב אצלי לאחרונה?אני ירושלמית
![]()
נבחרים גם זכו לטעוםםםםםםםם.....![]()
![]()
חחח אומרים שהעיניים גם אוכלותשירשור
ובאמת ציפיתי שאשבע רק מלראות את התמונות 
מזל שרוב המצרכים שבמתכונים אינם זמינים אצלי דרך קבע
כך שנחסכו ממני הקלוריות העודפות..
ברוכה הבאה למועדון האוכלים ליבם ואינם מרזים 
אוייי רק זה חסר לי!!
)בת נוגהאחרונה
תנו לי לאכול לפחות את הלב בנחת!!!
(אחחח דיאטה בחורף זה דבר אכזרי.....)
(וירושלמית - לא, לא ידעתי...
או-אה, אשרי הנבחרים בעם!!)
רק עכשיו חזרתי מארוע והתאפקתי מלאכול עוגות...כלנית1
אני מבינה שבהמשך השבוע אני עלולה לתת את הדין על כך...
WHOOPI PIE המשוקלד נראה מקסים. אני רק לא כל כך מתלהבת מהמילוי שלו. אני מחפשת מילוי ונילי.
ואם יש למישהו מילוי ונילי לשבלולים (כל המתכונים לשבלולים שמצאתי הם לקינמון), אשמח גם על זה.
קניתי דג סלומוןאורה*
יש לכם מתכון?
לדעתי הכי פשוט והכי טעיםאלעד
לאחר השריה במי מלח/לימון וסינון קפדני
לפזר על הדג הפרוס פלפל שחור גרוס (לא אבקה!)
אולי גם מעט כוסברה טריה,
ולאפות בחלק העליון של התנור
יוצר פריך מבחוץ, רך (ומוכן) מבפנים, והטעם משגע ואותנטי
כןמרים*
לשים בתבנית
למרוח כמות נדיבה של מיונז ולפזר מעל הרבה בצל
ואם יש גם קצת תבלין לדג....לשים בתנור לא להרבה זמן בחום בינוני...יאמייי
שלוםמרים*
האם יש למישהו מתכון של עוגיות מטחינה ו\או קוואקר
הכוונה שזה ללא קמח
תודה!!!
יש וישקצפת
לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה לסדר עליה קוביות מ300 גר שוקולד להכניס לתנור לכמה דקות שימס ולהשטיח את השוקולד עם מרית על כל התבנית.
להכניס את התבנית למקפיא ובינתיים לערבב:
3 כוסות קוואקר
כוס סוכר חום
כוס קוקוס
שליש כוס אגוזים\שקדים\שומשום\תערובת
3 בייצים
כוס שמן
לשפוך על השוקולד, להדק [ידיים רטובות מאוד עוזרות] ולאפות.
כשזה מוכן לחתוך מייד לריבועים כדי שהשוקולד לא יתקשה בחתיכה אחת.
אפשר קיצור דרך: לוותר על השוקולד, להוסיף שוקוציפס ולאפות עוגיות.
תודהמרים*
רגע..קצפת..מרים*
לא הבנתי מה עושים עם הקוואקר
צריך לבשל אותו?
לאפות אותו?
תודה
אופיםקצפתאחרונה
קניתי תפו"א מניאטוריםאפרתולה
ואני רוצה להכין אותם לשבת בבוקר, יש למישהו רעיון איך יצא טעים בלי שיהרס המרקם של התפו"א??
תודה רבה!!
????????????אפרתולה
אממיהודיה מא"י
תפו"א קטנים מתאימים מאוד להכנה עם עוף.
ואפשר לבשל אותם קלות במים, לסנן, להוסיף שמן +תבלינים ולאפות בתנור
יוצא קריספי וטעים
לחמם אח"כ בכלי פתוח
אפשר עם שמן זית ורוזמריןאיזה טוב ה'!!!!
ב"ה יצא מעולה!!!אפרתולהאחרונה
בישלתי כשזה חתוך לחצי, ואז שמתי שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין... קיצר יצא מעולה!!!!
תודה רבה!!
לחסידי עוגיות ללא מרגרינה באהבהכלנית1
במדור של אביגיל מייזליק (טעימות, טבת), היא נשאלה לגבי מתכון של עוגיות שהביאה ללא מרגרינה וענתה שאכן מדובר במתכון לא פשוט, "כזה שצריך להכין כמה פעמים עד שקולטים איך לעשות אותו. מכיוון שהוא מבוסס רק על קמח, סוכר ושמן, ללא נוזלים, הוא מתקבל פריך במיוחד, אך צריך לדעת איך לעבד אותו וכן כמה שמן לשים. אם הוא לא נדבק ומתאחד, מוסיפים עוד שמן (הוא ממש לא דיאטטי, אך עדיין בריא יותר מכל בצקי המרגרינה למיניהם).
יש להכניס את החומרים לקערה, להוסיף שמן ולנסות לאחד. זה לא יהפוך בשום מצב לבצק חלק ורך שאפשר לרדד אותו, אלא אם אפשר לאחד אותו לכדורים והכדורים נשארים בצורתם- סימן שיש מספיק שמן. אם לא, מוסיפים עוד שמן- עד חצי כוס וממשיכים לעבד ולראות את התוצאות".
אם כבראלעד
גם בריא יותר וגם טעים
רק בעוגות גבינה, אחרת העוגיות והפאי יהיו חלבייםכלנית1
ומתי אזכה לאכול אותם (בחורף אני בשרית כמעט כל היום...)
יש מתכון מעולה באתר של קרין גורןמה'
יש מצב למתכון אלפחורס שלא כולל מרגרינה / חמאה?...ג26
תבורכו!!! 
אלפחורס בלי חמאה??-משה ר-
אז זה לא אלפחורס, זה סתם עוגיות..
מה שנותן להם את הטעם המיוחד שלהם והמרקם זה חמאה
לאו דווקא...ג26
פגשתי רולדת תמרים משמן וקמח מלא (!!) ויצא יותר נימוח מהמתכון הרגיל...
אני מניחה שיהיה יותר קשה לעבוד עם הבצק אבל אני ממש רוצה לנסות!!!
פליז הביאו לי פיתרון!!!!! תודה 
שמן-משה ר-
לא טוב בבצקים פריכים, במתכונים אחרים זה אפשרי, אבל בעוגיות בצק פריך, זה ממש לא יצא טוב וזה יאבד מהטעם של העוגייה, פשוט תצא לך סתם עוגייה ולא אלפחורס..
ואני רוצה להוסיףיהודיה מא"י
שדווקא כן אפשר לעשות עוגיות סנדוויץ פריכות במילוי ריבת חלב
זה לא יצא אלפחורס, אבל זה עדין יהיה טעים מאוד
אול תשתמשי במתכון של הרולדת תמרים ההיא בשביל עוגיות עגולות, ותעשי מהן סנדוויץ
אפשר גם לשים במקום מרגרינה שמן קוקוס (שצריך מאוד להתאים בטעם למתכון) אבל מבחינה בריאותית זה אפילו יותר גרוע מחמאה/מרגרינה![]()
אכן זה מה שאעשה בע"ה..ג26
תודה על הרעיון!! 
בנתיים הכנתי את העוגיות גרנולה והוספתי שוקולדצ'יפס חום, לבן ואגוזים... יצא מעולה!!!!
בשמן קוקוס יש יותר שומן רווי מאשר בחמאהיהודיה מא"יאחרונה
מי שרוצה, שיבושם לו
ג26: אפשר מתכון של הרולדה מקמח מלא ושמן....תודה
עוד כינוי
אני רעבה!א.א.ק
מחפשת מתכון מהיר, משביע (לא חייב להיות בריא) וטעים מאוד מאוד (לשיפור מצברוח..)
ואם אפשר - כמה שיותר מהר! כי אני רעבה...
פסטה ברוטב שמנתאני ירושלמית
+ פטריות /בטטה/פלפלים קלויים/עשבי תיבול/ מוקרם בגבנ"צ -פרמזן בנדיבות... מממ.. משביע טעים ןמושחתן
כמובן על אותו המשל, את יכולה להכין תפו"א מוקרמים..אני ירושלמית
משו מהיר וטעים- מלאווח טוסט..
נדנדה כתומה.אחרונה
עם כלמיני גבינות טעימות בפנים (אני הכי אוהבת עם צפתית, קוטג' וגבינ"צ..) ועוד תוספות ותבלינים, מה שבא לך הולך
אבל זה ממש מושחת..
שקשוקה גם הולך
וכלמיני שטויות עם ביצה.. (כשבא לי לאכול משו טעים זה מה שאני אוכלת בד"כ
)
