מכירות מתכון קל לעוגיות שיש בהן את השילוב של הממרח?
אשמח לשמוע
מכירות מתכון קל לעוגיות שיש בהן את השילוב של הממרח?
אשמח לשמוע
ואיך עושים זאת כמובן.
בעזהי"ת.
הקפצתי בצל, שם, גזר, כרוב, והשד יודע מה עוד,
תיבלתי במלח וכמון.. אח"כ בזרימה הוספתי קצת אורז שנשאר, יצא סופהדרך!!
מאדים ירקות: גזר מגורד, גמבה קצוצה, בצל קצווץ (אפשר גם קישוא וכרוב),
מתבלים לפי הטעם.
החזה עוף צריך להיות דק ופרוס כמו לשניצל.
מערבבים בקערה: שום כתוש, פפריקה ושמן.
מורחים על החזה עוף את הנ"ל ^^^, מניחים בקצה החזה מילוי ומגלגלים כמו רולדה.
מהדקים עם קיסמים כדי שהחזה לא יפתח.
מטגנים כמו שניצל (עם פירורי לחם וביצה), ושולפים את הקיסמים.
(מקווה שהסברתי טוב, כתבתי בקצרה)
בהצלחה!
כמו שהיצעו פה - ירקות (ואני עושה את זה עם ירקות מגוררים מוקפצים - בצל, גזר, קישוא, תירס)
פטריות
אורז
פירורי לחם
תפוחים/אננס (למי שאוהב עוף מתוק)
אגוזים, שקדים וצנוברים
חצילים
ואיך עושים את זה - דופקים את החזה עוף שיהיה דק - דק.
מניחים מהמלית במרכז וסוגרים משני צדדים
מניחים בתבנית כשהצד הפתוח למטה
שמים מעל רוטב, סוגרים את הכלי ואופים בתנור
ולהרתיח .
ביינתים לדפוק את העוף למלא במה שרוצים לגלגל ולעטוף בנייר כסף [אני עוטפת בנייר אפיה] כשהמים רותחים לזרוק לסיר לכמה דקות עד שהבשר מתקשה בצורת הגליל שעשינו בשלב הזה אני מקפיאה ומפשירה כמה שאני צריכה או בתנור עם רוטב טוב או מטוגן ומצופה בפרורי לחם .
למרות שלחזה עוף בדר"כ - רוטב ברבקיו או מיונז מעורבב עם תבלינים. בכלל מיונז עושה טוב מאוד לחזה עוף, עושה אותו עסיסי יותר
שזיפים, משמש, תאנים, אגוזים-הכל קצוץ דק
ועכשיו נזכרתי שפעם ממש מזמן עשיתי מתכון כזה (רק שאין לי מושג איפה הוא) אבל לא עם חזה פרוס לשניצל
אלא היו צריכים נדמה לי לקחת חצי חזה עוף לעשות בו חתך עמוק מהצד ולמלא.
לא זוכרת מה עשו איתו אח"כ אבל אולי לטגן עם פירורי לחם? או לאפות ככה שלם?
אעשה חלק עם ירקות וחלק עם פרות יבשים.
יהודיה-- גם לפרות לשים רוטב ההוא של המיונז? (אולי נערבב עם רוטב סויה והוא ימשיך בקו של חמוץ מתוק?)
לפירות יבשים - נראה לי רוטב דבש - לערבב דבש, תרכיז תפוחים, סילאן... אפשר גם רוטב סויה, חרדל
תבלינים - שום, פלפל לבן, אגוז מוסקט.
לא לשכוח להוסיף שמן בלי להתקמצן!
(נשמע כמו התחלה של מופע סטנד-אפ)
חמותי הביאה לנו קוקלות ואין לי שמף של מושג איך לבשל אותן
(ולא בא לי לשאול אותה האמת שגם לא להכין אבל...)
בקיצ' מישהי/משהו יודעים איך להכין שלא בתוך חמין? או שזה הולך רק בחמין?
תודה מראש!
ברוטב הבישול...
בהצלחה!
ונראה לי שאם הן כבר מוכנות אז לבשל כמו קציצות רגילות
להכניס רק כשהרוטב חם..
(ראיתי שהטריפולטאים עושים את זה מסולת). מועשרות במעט בשר טחון/קצוץ, ושומן בשר/כבש.. וכד'..
אבל העיקרון הוא אותו עיקרון של ה'קוגל' של הטושלנט של האשכנזים...
ואת שניהם אפשר לבשל בכל רוטב של צלי כמו שכתבתי...
ולא זכור לי משהו שקושר בכופתאות בצק בכלל או סולת
לא לי ולא לסבתא שלי 
זה קציצות בשר רק קצת יותר דחוסות
תגגלי קוקלה, ותראי...
יכול בהחלט להיות, שאצל סבתא שלך, המתכון קיבל משמעות שונה...זה קורה הרבה.
~א.לאינטרנט שמביא גרסאות של מיליוני אנשים? או הגרסה הפרטית של סבתא שלך?![]()
אני לא מתכוונת להתווכח או להתנצח איתך אם לשם ניסית לגרור אותי 
בעיניי התשובה ברורה
אולי המשפחה שלי באמת לא אמינה מספיק. אם כך נראה לך- מוזמנת לברר עם טריפוליטאים אחרים
מחכה לתשובתך
שעשיתי... הסתכלתי ברשת, וראיתי את הגרסאות של בני העדה...
וזה מה שאמרתי לך, הגרסאות הנפוצות של בני העדה הן של קציצות סולת. מה לעשות?
תנסי לברר עם סבתא שלך, איך זה שהגרסה שלה אינה כוללת את המרכיב העיקרי של המאכל.
תשאלי אנשים בתכלס
אמרת כופתאות בצק בהתחלה, פתאום זה קציצות? 
או שאני מדמיינת..
בכ"א יש מצב שיש כאלה שמוסיפים סולת ויש שלא, אבל זה לא כופתאות בצק עם קצת בשר טחון..
משנה מדעתו הבסיסית...![]()
ואם אמרתי קציצות, זה רק כי את קראת לזה ככה.
בעיני קציצות שעשויות בעיקר מחומר פחמימתי הן כופתאות, גם אם יש בהן מעט בשר.
וקוקלה על פי רוב העולם, היא כופתאת בצק גדולה (ראי מה שכתבה מה') שמוכנסת לחמין.
ואולי באמת כדאי לשאול את S83 פותחת השרשור, ממה היו עשויות הקוקלות שלך??
אז כנראה שלכל עדה יש גרסה שונה למתכון |מנסה להשכין שלום|![]()
זה בדיוק מה שכתבת.
תודה רבה על הרצון לעזור!
(בסוף בעלי שאל את אמא שלו איך להכין)
אני ירושלמיתמי שאוהב את זה זה מעדן בשבילו.
מי שעבר הריון אחד כבר לא ייגע בזה יותר 
~א.לאחרונההשילוב הזה הוא זה שעושה את זה טוב
יאמיייי
זה סוג של קציצות מסולת ובשר..
אני לא סובלת את זה אבל יש כאלה
שאוהבים
נ.ב
אנחנו לא טריפוליטאים...=]
במקור ספרדים ירושלמים (זתומרת שקודם התגלגלו בגלויות דרום אמריקה,יוון..עד גירוש ספרד)
כנראה קוקלות זה שם כללי לקציצות בחמין.
להסמיך איתו רטבים וכ"ו, ולהשתמש בעוד עוגות ולא רק בעוגת גבינה..
וזה אמור לעשות את העוגה קלילה ואוורירית יותר
כשאדום מהטיטול....
http://www.youtube.com/results?search_query=%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%9F+%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1
(תבחרי אחת מהתוצאות....
ואם את מנסה בבית אשמח לשמוע! )
וכאן יש הסבר 'מדעי'
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%9F_%D7%AA%D7%99%D7%A8%D7%A1
אין לי מיקרוגל ויש איזה מתכון שקורץ לי אבל מצריך המסה של חמאת בוטנים. בסיר כפול? לא בא לי לקרצף סירים...
לא נראה לי שיש מנוס מללכלך סיר אחד...![]()
(כמובן את יכולה להוסיף במקום המים/שמן מרגרינה, אבל משיקולי בריאות כתבתי לך מיד את האופציה הבריאה יחסית...
)
לא אכפת לי ללכלך סירים. פשוט לא בא לי לקרצף פינט'ס שרופה... ![]()
לא צריך סיר כפול ולא צריך תוספות. רק לערבב בהתמדה
אולי תשתפי במתכון? נשמע מעניין
יש למישהי מתכון טוב לעוגת שמרים???
עם הרבה סוכר, וישנה, אחרי כמה ימים בגביע עד שאוכלים אותה
לחמם בסיר ליטר חלב
להוסיף 2 ביצים טרופות ולטרוף כל הזמן עם מקצף ידני (,לא החשמלי)
להוסיף כוס סוכר
4 כפות קקאו
סוכר וניל.
להמשיך לערבב לתערובת אחידה
בקערה לערבב 4 כפות קורנפלור עם חצי ליטר מים,עד להמסה מלאה של הקורנפלור.
להוסיף לסיר "השוקו" ולערבב היטב עד שזה מתעבה כמו מעדן שוקולדי.
להגיש לילדודס ביחד עם קצפת (שמנת מתוקה מוקצפת עם סוכר וניל)
פינוק חגיגי לראש חודש...
אם זה לא מתעבה מספיק אפשר להמיס עוד קורנפלור במים ולהוסיף לסיר.(קרה לי פעם)
השוקולד דוחה..
ואני מאוד מרוצה, במיוחד מהאופציה של חימום מהיר.
לפני זה היה לי דלונגי דו תאי וגם היה בסדר החלפנו כי עברנו אז אין לי מושג להגיד לך כמה הוא חי [אני אופה המון]
מה שכן, ממש לא אהבתי את הרעין של דו תאי למרות שהוא היה עם הכשר כל פעם שהכנתי משהו בתא אחד גם השני היה מתחמם וזה לא הרגיש לי טוב. לאמא שלי יש א. א. ג וגם הוא מעולה. [וברמת המחיר של בוש]
עוד טיפ, אחרי שאת מחליטה איזה דגם תחפשי באינטרנט איפה הוא נמכר הכי זול [אפילו בפער של 1000 ש"ח כמעט]
אפשר להכין אותן עם בצק רגיל של חלות או שעדיף בצק כמו ללחמניות מתוקות?
קראתי שכדאי לאכול אותן חמות. אם הם יהיו בטמפ' החדר זה גם טעים? (אני רוצה להביא לילדים מחר לארוחת בוקר בגלל ר"ח)
תודה מראש.
אביאלמזפשוט לחמניה מתוקה זה מזונות...
לא יודעת לענות,
אבל שוקולד נראה לי טעים בכל מצב
ק"ג קמח
כף מלח
6 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2ו- 3/4 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
לשים את כל החומרים לבצק.
להתפיח עד שמכפיל את הנפח.
לחלק לכדורים קטנים (בערך 35)
כל כדור שטחתי על היד הנחתי קוביית שוקולד וסגרתי שוב לכדור.
אפשר למרוח ביצה ולזרות מעל פצפוצי שוקולד לעוגה (כמו סוכריות לקישוט)
ולאפות בחום של 200 מעלות כ-20 דקות
חודש טוב!
קוביית שוקולד? יש הצעות נוספות?
משהו כזה שמכינים בצ'יק אבל זה לא ממלא את הבית בפירורים..
כמו שאומרים: 'לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה'
עוגת קוקוס עסיסית/ניקי ב
תבנית 24
מצרכים:
200 ג` חמאה (אני משתמשת ב-150 מ"ל שמן)
2 כוסות סוכר (אני משתמשת ב11/2 כוסות בלבד)
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמנת מתוקה (אני שמה 3/4 כוס מיץ תפוזים)
2.5 כוסות קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1.5 כוסות קוקוס
אופן הכנה:
1.להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת, אחת.
2.להוסיף את הווניל, לערבב קמח, סודה לשתיה ומלח.
3.תוך כדי עירבול במהירות נמוכה, להוסיף חצי מכמות השמנת המתוקה,
חצי מהקמח, את החצי השני של השמנת ואת הקמח שנותר, להוסיף את הקוקוס.
4.להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות שעה, לצנן.
אני שמחה להרכיז על מסורת חדשה בפורום
בעז"ה בכל יום חמישי אני אפתח שירשור מתכונים לכבוד שבת (ומותר גם לאחרים לפתוח את השרשור, ומי שרוצה מוזמנת (מוזמן) לפתוח אותו אפילו ביום רביעי בערב
כל אחת ואחד מוזמנים לשתף במתכון אחד שווה שהם מכינים לכבוד שבת קודש הקרובה
מרק לבן חגיגי
מקלפים, מנקים, חותכים ושמים בסיר
קולורבי
קישוא
בצל
תפו"א אחד קטן
שיני שום שלמות
גזע של כרובית (שנשאר מהכרובית של גוש קטיף שקניתי לפשטידה)
מוסיפים מים עד לכיסוי +
מלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהירקות רכים
מרסקים למרק סמיך ומוסיפים שמנת או חלב
מומלץ להגיש עם גבנ"ץ

פורל
רוזמרין מהגינה
קצת טימין
קצת מלח
קצת שמן זית
לעטוף בנייר כסף, 10 דקות בתנור וזה מוכן.
החומר גלם קצת יקר אבל ההכנה פשוטה והתוצאה טעימה מאוד.
מתכון מצויין וקל להכנה, רק יש 2 שלבים- השריה ואח"כ בישול או אפיה.
המתכון הוא לקילו בשר - אפשר בקר אבל אני עושה עם הודו, הכי טוב הודו אדום אבל אפשר גם סוגים אחרים של הודו:
הרוטב:
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס שמן (לא זית- קנולה או סויה)
2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל
כפית גדושה חרדל
כפית אבקת שום
כפית פלפל אנגלי (לא חובה אבל מוסיף)
לערבב את חומרי הרוטב, להשרות את הבשר המופשר לפחות 2 שעות ברוטב. אפשר יותר.
אח"כ אפשר לבשל בסיר או לאפות בתנור.
בסיר- שעה עד שעה וחצי
בתנור שעה וחצי.
חשוב- להוציא את הבשר מהרוטב ולבשל רק עם כף או 2 כפות רוטב למטה (אחרת זה יוצא מלוח מאוד).
במשך הבישול הבשר מפריש נוזלים ונוצר הרבה רוטב טעים.
והכי כיף: להוסיף בצלים חצויים, ת"א חתוכים , ובטטות לסיר או לתבנית, להרטיב אותם בקצת רוטב שנשאר (יוצא רך וטעים!)- והנה ארוחת ערב שבת שלמה!
בתאבון ושבת שלום
לנשיקות לא הוספתי שוקולד מגורר, אלא רק קקאו.
את רוטב השוקולד לא הכנתי עם שמנת/קצפת, בשל ערכי הבריאות והקלוריות... הכנתי רוטב שוקולד, מ200 גר' שוקולד מריר+ כוס מים רותחים +חצי כוס סוכר+2 כפות קקאו, לערבב תוך כדי בחישה על אש קטנה, עד שמתאחד.
השארתי על הדוד של המים הרותחים כל השבת.
והיה שווה!! ![]()
העיקר, לומר לפני שמכינים/אוכלים 'לכבוד שבת קודש'...![]()
החומרים:
- קילו וחצי בשר מס' 8/2
- עגבניה מקולפת אחת
- 2 כפות רסק עגבניות
-2 בצלים פרוסים
- 3 גזרים
- 3 תפו"א
- תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה+ חריפה וכמובן חוויאג' מי שאוהב א.מרק יכול להוסיף, אני אישית לא שמה ויוצא מעולה!
אז ככה:
חותכים את הבשר לקוביות, מטגנים ב2 כפות שמן מכל הצדדים, ואז מוסיפים את הבצל, אחרי 2 דקות את התבלינים ואת העגבניה חתוכה לקוביות, גזר ותפו"א( אפשר להוסיף תכלס איזה ירקות שבא...)ואז מוסיפים מים שיכסו הכל ועוד קצת. להוסיף רסק עגבניות להביא לרתיחה אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה, להביא לרתיחה, להנמיך את האיש ולבשל לפחות 3 שעות. יוצא מעין עולם הבא!!! בתיאבון!!!!!!!!!![]()
שכבות-עוגיה,קצפת,שוקולד מומס,שברי עוגיה,אגוזים,קצפת ומעל לקשט בשוקולד ואגוזים..נטרף לכבוד שבת קודש ![]()
לך מתכון חדש ביד...![]()
את יכולה לרשום אותו כמתכון עצמאי ממקור עצמי...![]()
ואין מה להגיד, נשמע טעיםםם! ![]()
ברוטב דבש נענע ושום....נשמע מעולה!
המתכון הוא ל200 גרם דג.
מערבבים בקערה:
20 שיני שום פרוסות דק
4 כפות שמן זית
4 כפות דבש או סיליאן
4 כפות נענע קצוצה
1/2 כוס לימון
מוסיפים לקערה את הדג ומשרים 6 שעות במקרר.
מעבירים לתבנית אפיה את הדג עם הרוטב,
מכניסית לתנור שחומם ל 200 מעלות לאיזה רבע שעה( בכמות יותר גדולה צריך יותר זמן)
מתבלים בפלפל ומלח.....וזהו יש דג טעים טעים!
נראה לי יש פה איזה טעות, כי 20 שיני שום למנת דג אחת קטנה נשמע לי לא הגיוני....
אבל חוץ מזה באמת נשמע מתכון טוב
כל העניין הוא שהדג יהיה מצופה בשום וזה עושה ציפוי קריספי טעים.
חומרים:
1- 2 כוסות סוכר
2- 1/2 כוס שמן
3- 1/3 כוס מים
4- שקית סוכר וניל
5- 4 ביצים (אפשר 3)
6- 3.5 כוסות קמח
7- שקית אבקת אפיה
8- 2 כוסות נוזלים (מים/מיץ סחוט וכד')
הכנה:
מערבלים חומרים 1-4, לתערובת אוורירית, יחד עם מס' 5
בקערה נוספת מערבבים מס' 6 עם מס' ר
ובעוד קערה שופכים את מס' 8
לתערובת הראשונה מוסיפים לסירוגין תוך כדי עירבוב משתי הקערות האחרות.
משמנים תבנית ואופים ב180 מעלות לכשעה.
תוספות:
אפשר לפזר על הבלילה מלמעלה מעט אגוזים קצוצים, קינמון וסוכר, ולאחר האפיה ניתן לנפות אבקת סוכר על העוגה המוכנה
ולמטה (כשהבלילה היתה בתבנית זה היה למעלה) שפכתי ג'לי, שעכשיו הוא הבסיס להכל
עוגיות שיבולת שועל
כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה
1 כפית קינמון
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס סוכר רגיל
1 כף תמצית וניל טהור
3 כפות חלב
2 ביצים
2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר - לא לבישול מהיר)
2 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
הכלים: 5-4 תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
מנפים ביחד את הקמח, המלח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והקינמון.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם 2 סוגי הסוכר, במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את הווניל והחלב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים בקצרה רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את שיבולת השועל, הצימוקים והאגוזים בעזרת מרית. מניחים את הבצק במקרר לייצוב, לשעתיים לפחות, או לכל הלילה.
מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
מוציאים את הבצק מהמקרר. בעזרת כף גלידה (או כף רגילה) מעצבים כדורי בצק בקוטר 2.5 ס"מ. משטחים אותן ביד מעט ושמים ברווחים על המגש
אופים כ10- דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב, אך עדיין רכות במרכזן. מצננים
דניאל!!רשום שיוצא מזה 70 עוגיות..זה יהיה בסדר להקטין את הכמות בחצי ? (שיצא 355 עוגיות..)
או שזה יכול להרוס משהו?
*שיבולת שועל של החברה זהו זה קוואר לא לבישול מהיר??
http://img.alibaba.com/photo/100619240/Quaker_White_Oats.jpg
*זה משנה אם שמים רק סוכר לבן במקום לבן+חום?
תודה רבה!!
1.במתכוני עוגיות נדרש לפעמים סוכר חום בעיקר בשביל הצבע. אם לא איכפת לך שתצאנה עוגיות בהירות יותר- שימי סוכר לבן.
2.אם את מקטינה את גודל העוגיה, קחי בחשבון שזמן האפיה מתקצר.
3.קוואקר לא לבישול מהיר הוא עבה וגס יותר. אם משתמשים לבישול, הוא מצריך זמן בישול רב יותר (אני משתמשת תמיד בקוואקר מהיר הכנה, כי זה מה שיש בבית לאכילה והעוגיות יוצאות עדינות יותר).
לא כתבת כמה כוסות קמח. בכל מקרה, המתכון נראה סביר, כי יש בו גם תוספת קמח וביצים כדי שהעוגיות לא תתפוררנה. בהצלחה!
גבינה, שוקולד ותפוז. (ביחד- בעוגה אחת)
יש למישהי דבר כזה?
את העוגה הנ"ל אופים בתבנית גבוהה. (משהו כמו 20*25, ופי שתיים גובה מתבנית עוגה רגילה)
תחתית: בסקוויטים שוקו (לא חובה) אם משתמשים בתבנית עגולה - לפורר ולערבב עם מעט חמאה מומסת, ולהדק לקרקעית
עוגה:
500 ג' גבינה לבנה
4 ביצים
כוס סוכר
2 כפות קרונפלור/קמח
קליפת תפוז מגוררת בכמות לפי הטעם
תמצית וניל
מעט מיץ לימון
שוקולד צ'יפס, אפשר דווקא לבן (ואז זה הפתעה, כי לא רואים אותם, רק טועמים אותם אבל אני חושבת שהחום טעים יותר)
להפריד את הביצים
לערבב את כל המרכיבים חוץ מחלבונים + חצי כוס סוכר
להקציף את החלבונים ביחד עם חצי כוס סוכר
לאחד את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות
לשפוך לתבנית
לאפות בחום בינוני גבוה (160-170) במשך 35 דקות. כן, היא לא אמורה להיות לגמרי יציבה כשמוציאים אותה. וכן, היא עולה מאוד, ואז יורדת כשהיא מתקררת.
ציפוי - (הרגיל זה שמנת חמוצה מעורבבת עם אבקת סוכר, אבל ביקשת שוקולד)
2 חבילות שוקולד (הכי טוב אחד מריר אחד חלב)
שמנת מתוקה
לשבור את השוקולד לקוביות
להביא את השמנת לסף רתיחה, ולשפוך על השוקולד. להמתין כמה דקות, ולערבב היטב
למרוח על העוגה, אחרי שהיא יורדת
להגיש את העוגה הזאת קרה כמובן.
הגבתי לך כשנתת לי את המתכון והתגובה איננה!
לשון התגובה היה בסגנון:
"תודה רבה!! אין עליך! פשוט אין!"
![]()
ועכשיו השאלה שבשבילה חיפשתי את זה:
ניסית פעם לשים ציפוי שוקולד על העוגה הזאת? או רק את המקורי?
אפיתי אותה עכשיו, מריח מעולה.. ומשום מה יש לי תחושה שהיא אוורירית כזאת ושאם אצפה אותה בשוקולד זה יהיה לה כבד והיא תיפול... כאילו היא תימעך כשאנסה למרוח אותו.
לא יודעת מאיפה המצאתי את החשש הזה, אבל זה יוצא יותר מסיבי מציפוי שמנת, לא?
יש לי בבית גם שמנת מתוקה וגם שמנת חמוצה, ואני מתלבטת מה לשים..
כי היא פחות אורירית אחרי שהיא מתקררת
פעם עשיתי ציפוי שוקולד לעוגה הזאת (ושוקולד, שוקולד, לא ציפוי קקאו)
אבל מרחתי את העוגה בשוקולד כשהיא עוד היתה חמה, והיא גם התבקעה באפייה, וכל השוקולד נזל פנימה
לא יצא עוגה יפה כמו שרציתי, אבל יאמי איך שזה היה טעים
ואם את מתכוונת לעשות גאנש - זה בטח יהיה טוב, רק תני לה להתקרר קצת
ואת יכולה לקרר אותה וגם אותו, ולהקציף אותו שיהיה קליל יותר בעצמו
ואפשר גם לצפות בקצפת שזה גם כן טעים מאוד, ואז לערבב שוקולד מגורר למעלה
כולם ליקקו תתאצבעות!
(זה היה לשבת לכבוד יומולדת של אבא שלי)
ציפיתי בסוף בגנאש
והיה טעים בטירוף. עוגה ממש שווה.
תודה רבה!!!
שגם בנים יכולים להכין בהצלחה..
פורסים תפו"א לפרוסות עבות
שמים בסיר עם מים וכפית מלח
מביאים לרתיחה, מכבים את האש
מסדרים בתבנית (רצוי יפה)
מפזרים בנדיבות גבינה צהובה מגורדת
מערבבת שמנת (מתוקה או חמוצה. מתוקה טעים יותר, חמוצה זול יותר) עם שום, פלפל לבן, מלח ומעט אגוז מוסקט (אם יש, לא חובה)
שופכים/מורחים את השמנת מעל התפו"א
אופים בתנור כ30-35 דקות, עד שמתחיל להזהיב
zehavawizeכן, הוא עוד שנייה נגמר, אבל בכל זאת נקרא לה זה סעודת ר"ח..
בא לי להכין ארוחת ערב שווה..
חשבתי בכיוון של לחמניות שום ועוד איזה משהו משביע כי חלק פה לא אוהבים שום..
יש רעיונות??
[ואני לא נעולה על הלחמניות שום, אם יש לכם רעיונות לארוחה אחרת אז בכיף.. פשוט אחרי שהביאו פה את האתר המושחת הזה, הלחמניות שום לא יוצאות לי מהראש..
]
לזניה? פיצה? מלוח ממולא כמו פיצה?
תני כיוון...
אישית תמיד ליד מאפה חלבי, אני מוסיפה מרק חלבי...
zehavawizeלמישהו יש מתכון טוב?
בעזהי"ת.
שלחתי לה מייל, מקווה שתענה מהר..
תבנית אלומיניום מלבנית גדולה או 1 תבנית תנור עם דפנות
לבצק:
• 1/3 3 כוסות ( 500 גר') קמח
• ½ שקית או קוביה שמרית
• ½ שקית משפר לאפיה ביתית
• 5 כפות שמן זית
• ½ 1 כפיות מלח
• כ- ¼ 1 (300 מ"ל) מים
• 2 כפיות מלח גס לפיזור
• כפות שמן זית
• מעט קמח לפיזור
• מספר ענפי רוזמרין טרי
הכנת הבצק:
1. מכניסים לקערת מערבל את מרכיבי הבצק פרט למים.(שימוש בקוביה מחייב המסה)
2. לשים עם וו לישה במהירות איטית, מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך וגמיש אשר ניתק מדפנות המערבל.( כ- 8-10 דקות ערבול).משהים מכוסה כ-30 דקות.
3. מוציאים הבצק על משטח מקומח קלות, מרדדים למלבן בגודל התבנית, מעבירים לתבנית משומנת במעט שמן זית ומהדקים לפינות התבנית.
4. משהים לתפיחה מכוסה לכ-15 דקות נוספות.
5. בעזרת אצבעות ידיים משומנות עושים שקעים בבצק( ראו תמונה) בעומק של כ-1 ס"מ.
6. מפזרים יתרת השמן זית לחורים שיצרנו בבצק, מפזרים מלח גס ועלי רוזמרין. משהים לתפיחה 20 דקות.
7. מרססים מעט מים על הבצק ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל –200 מעלות, אופים כ-20 – 25 דקות עד להזהבה,
8. מוציאים הפוקאצ'ה מהתבנית ומקררים על רשת. חותכים לריבועים 10*10 ס"מ, ניתן לחמם מעט לפני ההגשה בתנור או על המנגל.
גיוונים:
פוקאצ'ה עם זיתים ובצל לבן
• 100 גר' זיתים שחורים קצוצים
• פרוסות עגבניה
• בצל מטוגן
פורסים הבצל לטבעות, מטגנים קלות במחבת עם מעט שמן זית
מוסיפים 1 כף חומץ בלסמי ו- 100 גר' טבעות זיתים שחורים, מקררים ומפזרים על הבצק שתפח בתבנית. אין צורך לפזר מלח גס. אופים לפי ההוראות .
פוקאצ'ה עם רוזמרין ומלח גס
מוסיפים לבצק בשלב הסופי של הלישה 1 כף רוזמרין טרי קצוץ. מפזרים מלח גס. אופים לפי ההוראות . ניתן לגוון עם פרוסות עגבניה ולפזר מעליהן את הרוזמרין.
פוקאצ'ה עם רצועות פלפל אדום קלוי ושום טרי
• 2-3 פלפלים אדומים
• 5 שיני שום טרי
קולים את הפלפל האדום בתנור, מקלפים וחותכים לרצועות, מפזרים על הבצק את רצועות הפלפל, פרוסות שום טרי ומלח גס. אופים לפי ההוראות .
את מכינה בצק [מן הסתם את יודעת איך] ושמה עליו איזה ירקות שאת רוצה.
מטבלת קצת ומכניסה לתנור...
ישלי חברה חולת צלייאק ואני חייבת לשמח אותה ליומולדת בעוגה שווה ללא גלוטן ..
כל סוגי העוגות יתקבלו (גבינה ,שוקולד וכו' )
רק אם אפשר בלי חומרים מסובכים וזה ,
שבת שלום לכולם !
תודה 
אישית, יש לי כמה מתכונים, לעוגות שוקולד/שוקולד + אגוזים. עוגת גבינה אפויה/קרה.
עוגיות..
תנסי להתמקד ואלע הלך אי"ה.
יש שם דברים ממש שווים
גם סופלה שוקולד יכול להיות בלי קמח בכלל
על האריזה של שוקולד מריר ורד הגליל יש מתכון לעוגת שוקולד שניראת ממש, אבל ממש שווה ללא גלוטן (או יש שם שתי כפות קמח שאפשר להחליף בקמח תפו"א (גם ממש יקרה, לא ניסיתי מעולם)
חוץ מזה תסתכלי פה, מתכון לעוגת גבינה-שוקולד-תפוז. לעשות אותה פשוט בלי התחתית. היא גם עוגה ממש שווה)
לפני כמה שבועות חיפשתי בפורום עוגיות גרנולה ומצאתי את המתכון הזה:
2 כוסות קוואקר
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
1 אבקת אפייה
הכנתי מאז פעמיים והעוגיות יצאו ממש טעימות! (לא יודעת של מי המתכון- אבל תודה רבה!)
רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות בו כמה שינויים את הקודמות הכנתי מקמח מלא, סוכר חום ושמתי שוקולד צ'יפס..
אפשר להכניס למתכון נבט חיטה? סובין חיטה? סובין שיבולת שועל?
קניתי לפני כמה זמן את הדברים האלה ועדיין לא מצאתי להם שימוש..
תודה!
יהודיה מא"ינראה לי בהחלט אפשר להוסיף נבט חיטה למתכון, אבל להוסיף סובין נראה לי מיותר... יש מספיק כבר בקוואקר עצמו... (אבל גם אפשר עם את רוצה)
הן באמת יוצאות עוגיות שעושות הרבה פרורים כשאוכלים אותן, אבל אף פעם לא קרה לי שהן התפוררו.
יכול להיות ששמת יותר קמח ארו פחות שמן? או השתמשת בביצים קטנות?
או אולי ניסית להוציא אותן מהתבנית לפני שהן התקררו?
איזה גודל כוס את משתמשת?
קוואקר - לאיזה הכוונה, אינסטנט או רגיל?
קמח - לבן או מלא?
סוכר - לבן או חום?
אופים בנפרד או כבצק מחובר שחותכים לאחר אפיה וצינון?
סליחה על ה![]()

ותודה!
קוואקר - הכוונה לשיבולת שועל גרוסה. אפשר גם שלמה, וככה זה במתכון המקורי, אבל לפי דעתי זה גם יוצא יותר מוצלח, חוץ מזה שהקוואקר הגרוס יותר שימושי, ולא מתחשק לי להחזיק את שני הסוגים בבית.
קמח, סוכר - איזה שמתחשק, אפשר גם חצי-חצי. למעשה העוגיות האלו יוצאות טובות יותר עם קמח מלא (לפחות חלקית) מאשר עם קמח לבן.
משטחים בתבנית גדולה (זה יוצא דק דק ותופח באפייה) חותכים, ומיד אחרי האפייה חותכים לפי הסימונים.
אבל אפשר גם לעשות עוגיות בידיים, או עם שתי כפיות.
ומזה שלם?
אני השתמשתי בקוואקר מקופסא [העגולות האלה]
זה יצא מאוד טעים אבל לא הצלחתי להוציא מרובעים , הכל התפורר [והיה לילדים מה לשים החלב של הבוקר]
זה גרוס
שלם רואים שהוא שלם, רואים שזה גרעין של משהו.
מה שאני יכולה להעלות בדעתי למה העוגיות התפוררו - הוצאת אותן שהן חמות? הן מתפוררות שהן חמות ורק אחרי קירור הן מתקשות. גם בשביל להוציא אותן אני מפרידה את כל העוגיות בחתיכה אחת מהנייר האפייה, ואז שוברת, כמו טבלת שוקולד
אפשרות אחרת שאני יכולה להעלות בדעתי - יכול להיות שהיתה טעות בכמויות? או שניסית יותר מפעם וזה כל פעם התפורר?
אם לא זה ולא זה, אני באמת שלא יכולה לחשוב מאוד עוד יכול לגרום להן להתפורר ככה![]()
כלשהו או קליה, כלומר - זה לא אינסטנט מוכן לשימוש מהיר?
האם זהו הסוג הרצוי?
ואיפה קונים שיבולת שועל רגילה, בחנויות תבלינים?
שוב תודה רבה!
אני קונה קוואקר במשקל שמביאים אצלנו במכולת מניצת נראה לי.
אבל אם את אומרת שמה שבקופסא הוא מעובד... אז לא הוא לא מתאים, להשתמש בקוואקר שקונים בחנות תבלינים
(כן, קוואקר ושבולת שועל שלמה קונים בחנות תבלינים)
(כל קוואקר טחון הוא סוגשל אינסטנט. אנחנו מכינים דייסת קוואקר מהקוואקר שקונים בחנויות טבע.. ומכינים אותו 2 דק' במיקרוגל
)
זה עד כמה שאני יודעת.
אם אשתמש בכוס וחצי / ורבע לא יהיה מתוק מספיק??
אבל כשלוקחים בחשבון שגם השיבולת שועל זה דגן, אז בעצם יוצא שכמות הסוכר היא חצי מכמות הקמח. בעיניי זה לא מתוק מידי
ובת נוגה- לגבי האפייה - אני אופה נראה לי (לא זוכרת) בחום בינוני-גבוה במשך 20 דקות. וכשהיו לי ילדים ממש קטנים אז הייתי אופה יותר זמן כדי לקבל עוגיות קשות. כך שעוגיה אחת קטנה היתה מעסיקה לי ילד בן שנה וחצי במשך חצי שעה...
וגם, המתכון מתאים בהחלט להוספה של משהו כמו כוס+ של אגוזים, צימוקים שוקולד וכו' גם בלי להוסיף עוד ביצה.
אבל אם יצא לך טוב זה לא ממש משנה
הוספתי את הביצה כי חששתי מההתפוררות ושלא יחתך לי - הוספתי די הרבה יבשים!
100 גר' בוטנים ו 100 גר' גרעינים - זה במשקל של שיבול השועל! (מדדתי 2 כוסות ממנה - וזה היה בערך 200 גר')
וכנ"ל שאר התוספות....
עדיין נראה לך מיותר להוסיף ביצה? זה לא יצא מידי מתפורר?
(אני שואלת כי אני לא רוצה שזה יפחית מהפריכות)
למרות שאני גם משתמשת בקוואקר גרוס
היו יוצאות לי עוגיות קשות והפעוט היה מוצץ את העוגיה עד שהיתה מתמוססת לו אט-אט.
כשאני מכינה את העוגיות הנ"ל לשבת אני מוסיפה משהו כמו חצי כוס צימוקים וחצי כוס שוקולד צ'יפס (או אפילו יותר) ולא מתפורר לי. (מצד שני, שוקולד צ'יפס זה לא בדיוק יבשים)
אבל, היי זה לא תורה מסיני. נסי פעם עם ביצה נוספת, ופעם בלי וספרי לנו מה יצא טוב יותר 
והענקתי לכל סובבי, דונט וורי... 
מקמח מלא , סוכר חום ושיבולת שועל שלמה.
בכל פעם הוספתי ביצה לתערובת - כי הוספתי גם יבשים:
פעם אחת - בוטנים גרוסים וגרעיני חמניה,
פעם שניה - שוקוצ'יפס וקוקוס
ופעם שלישית - נטול סוכר! במיוחד לאבא שלי - עם בוטנים גרוסים ושומשום.
יצא טעים!
הדבר היחיד שלא צוין ודורש קצת הסבר - פרטים על האפיה.... כי זה טוב כשהחיתוכיות פריכות אבל לא מידי יבשות, וקצת קשה להגיע לזה... נורא הסתפקתי בזה - מה מתאים? אפיה קצרה בחום בינוני-גבוה? ארוכה יותר בחום נמוך? להשאיר להתקשות בתנור מכובה? להוציא ולייבש בחוץ? (בפעם השלישית זה יצא, נראה לי, כבר הכי נכון
)
אה, והחלק היחיד שדרש ממני סבלנות ועצבים - לשבת לברור את כל הרכיבים, ובעיקר את שיבולת השועל.....
אז ממש תודה על המתכון!! 
אני עושה אותן עם קוואקר ברור, בוואקום. (אין לי אחוזים בחברה...פשוט חוסך זמן וכוח...)
ותודה יהודיה על המתכון. ![]()
כי אחרי שהלחיצו אותי כאן שקוואקר הוא דבר נגוע שיש לברור בקפידה - היה נראה לי מפרך לברור כאלו גרגרים קטנים!! זה טירוף!!
אבל שיבולת שועל שלמה כמו שרציתי - לא מצאתי ארוז בוואקום, ולכן קניתי רגיל וישבתי לברור 
טוב לדעת שבעיקרון יש מוצר כזה!!
עד שמזהיב
החלטתי להכין ארוחת ערב שווה לי ולבעלי!!![]()
לא אטריח אותכם לבנות לי את התפריט כי כבר החלטתי...
אבל אשמח לקבל מתכונים לדג אמנון(הפילטים האלה שמוכרים בכל החנויות זה מה שישלנו במכולת...)
משהו טעים, אבל בלי מיונז..
קיצר די דחוף, כי שעת הערב מתקרבת ואני צריכה להכין כבר...
תודה רבה!!!!
לזלף מעט שמן זית ולפזר תבלינים
לאפות בתנור![]()
מומלץ ביותר
(וגם את כמות השוקוצ'יפס
)
אני אוהבת את העוגיות שלי מתוקות ומלאות שוקולד...![]()
הסתייגות מוחלטת מדברי חלב, בעלי לא נוגע בחלב.
ועדיף ללא בשר בקר, בגללי.
מישהו מצליח לעמוד באתגר? למקומות.. רוץ! 
מנה ראשונה - מרק בקערות לחם
מנה עיקרית - סלמון מעושן במילוי פטריות, מוגש עם נשיקות פירה (או פירה רגיל) וסלט טרי
לקינוח - עוגת מוס/סלט פירות
וזה מה שעלה לי בשלוף, אולי אח"כ אוסיף רעיונות נוספים
יהודיה מא"י פעם כשרציתי להכין ארוחת ערב זוגית מיוחדת הכנתי דברים שכאלו
ממש לא לאורחים... סלמון מעושן אולי לא יקר כשקונים חבילה אחת שמספיקה בהחלט לארוחה זוגית, אבל אם צריך לקנות כמה.
ושרשור - שכחתי לכתוב - מתכונים אכתוב אם משהו נראה לך. אבל הדברים הנ"ל לא מסובכים כלל
השולחן.
כמדומני שראיתי בעבר את הרעיון שלך של קערות הלחם, אחפש בעז"ה בפורום.
את הסלמון יהיה לי בעיה להשיג באזור שלנו.. אז אני צריכה רעיון אחר 
ועוגת מוס נשמע טוב.
עם סלט פירות הוא תמיד מחליף צבעיים עד שהוא נאכל וחבל..
תודה!!
יש מה לעשות איתם?
אחד תשמי במרק השווה לארוחה
את השני תשתמשי למוס פרווה, ביחד עם עוד קצפת, או שתשימי אותו במקפיא לפעם אחרת, או שתכיני איתו תפו"א מוקרמים פרווה
ולגבי הסלמון מעושן - אל תמהרי לומר שבעיה להשיג. אתם עושים קניות בסופר כלשהו? גם אם לא ראית שם סלמון מעושן לעולם את עשויה להיות מופתעת לגלות שדווקא יש שם סלמון מעושן. תשאלי בקופה הראשית
אפילו במכולת גדולה את עשויה למצוא סלמון מעושן. צריך פשוט לשאול
ואם לא אפשר במקום סלמון חזה עוף בגריל במילוי פטריות (או אפילו פסטרמה טובה במילוי פטריות)
חותכים ודופקים את החזה עוף שיהיה דק דק. מפזרים עליו תבלינים ומורחים בשמן ואופים בתנור בגריל רק עד שיהיה לבן, משני הצדדים, או מטגנים אותו במחבת (ואז לא צריך לשים עליו שמן, רק במחבת)
חותכים פטריות טריות. מטגנים בטיגון קל בצל עד שיתחיל להיות שקוף, מוסיפים את הפטריות, שום, פלפל שחור ובזילקום.
מערבבים עוד מספר דשקות ומכבים את האש.
מניחים חתיכה של סלמון מעושן/חזה עוף על הצלחת, מעליה עורמים פטריות ומכסים בעוד חתיכה של סלמון מעושן/חזה עוף
יוצקים מעל רוטב חרדל ודבש (קנוי או ביתי)
לנשיקות פירה - מבשלים תפו"א שיתרככו היטב. מסננים את רוב המים, מועכים לפירה חלק ומוסיפים שמן (עדיף שמן זית)
בעזרת מזרק לקישוט עוגות (או שתי כפות, אבל פחות יפה) מעצבים נשיקות. יש לשמן היטב תבנית זכוכית, או להשתמש בנייר אפייה לתבנית מתכת
אופים בתנור בחום בינוני נמוך (חום כזה שבדר"כ רק מחממים אוכל) במשך שעה וחצי-שעתיים עד שהן מזהיבות (למעשה אפשר לעשות את זה מראש, ולהשאיר בתנור עד שאתם אוכלים)
ועוגת מוס - עקרונית, מכינה עוגת טורט עגולה, מעליה שכבת מוס, מעליו שכבת קצפת
צריך יותר פירוט למתכונים? (אח"כ)
/אשאיר את זה קצת ככה, ואז אחליף עם ההודעה על המרות ומידות שנעוצה.
נדנדה כתומה.אממ.. ישמצב שעורכים אתזה (אפילו מוסיפים נקודה..) כדי שיהיה תוכן בהודעה? בהתלחה לא הבנתי איפה הטבלה..
בתור מסמך וורד או בתור תמונה?
שירשוראחרונה