עוד לא פתחו שרשור מתכונים לשבת?אביוס

אני אתחיל-

אוכלים בבית רק בערב, אז-

 

מנה ראשונה:

מרק אורז ועגבניות

 

מנה שניה:

אורז צהוב עם שמיר של ניקי-http://www.nikib.co.il/node/355

דג בתנור

(עוד לא החלטתי איזה ירק להכין אם בכלל)

 

קינוח:

אגסים+תפוחים ממולאים אפויים

 

סלטים:

חצילים מטוגנים

חומוס

מטבוחה (ביתי כמובן)

חסה+עגבניות שרי+אגוזים

סלט קישואים (של ניקי)

 

 

סד"ש:

פשטידת קישואים

סלטים

 

יאללה, תורכם

 

 

 

אגסים ותפוחים ממולאים במה? בת מלך

 

אני מצרפת מתכון:אביוס

אגסים ממולאים אפויים: http://www.naturemed.co.il/hc/de/de_32.html

תפוחים ממולאים אפויים: http://www.naturemed.co.il/hc/de/de_31.html

ח"ח על פתיחת השרשוריהודיה מא"י

ועכשיו איפה המתכונים שלך?

הרי זה שרשור מתכונים לכבוד שבת קודש


והמתכון שלי - לוליפופ עוף

מכינים את הסוכריות מכנפיים, כפי שמוסבר

בתחילת הסרטון. (ותודה רבה לשדרותי)

טובלים בביצה, ואז בפירורי לחם מתובלים

ואני מתכוונת לסדר בתבנית ולאפות בתנור, ולא לטגן

פעם ראשונה שאני מנסה להכין, מקווה שיצא טעיםיאמי

נו מה, אף אחד לא מבשל לשבת?יהודיה מא"י
בטח מבשלים, בסיעתא דישמיא, רק שעוד אין תפריט אני ירושלמית
טוב, לי אין משו מיוחד..הקולה טובה

ערב אנחנו מתארחים


בוקר כנראה נעשה עוף עם ירקות בקוקי, וקניתי איזה תערובת תבלינים חדשה לעוף, מריח טוב נראה איך ייצא..

וקינואה עם בצל וגזר


לסד"ש 

בורקס פילו עם תפו"א ופטריות

לחמניות בצל (אני עושה מהבצק של החלות עם בצל טחון בבלנדר) 


סלטים

גזר מתוק- עם מיץ תפוזים וחמוציות (אחד הדברים הטעימים..)

מטבוחה 

וסלט עגבניות.


גם אצלנו אין דברים מיוחדים השבת..שומרון

בס"ד

 

ערב שבת:

 

סלטים: סלט ירקות גדול

 חציל בתנור עם טחינה

ירקות קלויים

חציל במיונז

גזר עם שום וקולרבי

טחינה

כרוב עם אגוזים בסויה וחומץ

 

סלמון מעושן שעוד מעט נראה מה יהיה לידו...

מרק כתום

עוף עם בטטות ותפו"א ברוטב שום וצ'ילי

וליד אורז עם שמיר

 

שבת בבוקר:

 

קציצות טונה ברוטב אדום

וליד בורגול עם שמיר.

שניצלים

וקידרה של גולש כלשהי...

 

סעודה שלישית מה שנשאר כי אנחנו גומרים סעודה שניה בערך חצי שעה לפני סעודה שלישית..

 

רעיונות לקינוח יתקבלו בברכה..

 

 

חברה, זה לא שרשור תפריטיםיהודיה מא"י

זה שרשור מתכונים.

שרשור שבו כל אחד אמור לכתוב מתכון אחד של דבר אחד מיוחד שהוא מכין לכבוד שבת קודש.

כמובן שמי שרוצה לכתוב יותר ממתכון אחד, מוזמן, אבל כשרק כותבים תפריט זה פשוט מפספס לגמרי את הפואנטה.

אז בבקשה לא לכתוב תפריטים, לכתוב מתכונים.

הבעיה שלא כל אחד עושה משהו מיוחדאיזה טוב ה'!!!!

או לפחות לא חושב שזה מיוחד.

 

אז  כתבו תפריטים ואז גולשים אחרים שאלו על מתכונים למאכלים ספציפיים.

 

גם אם זאת לא הייתה כוונת המשורר כשהתחלת את המסורת של השרשור מסתבר שזה מה שהלך יותר טוב.

 

אז לבקשתך לא אכתוב את התפריט שלי להשבת. לדעתי אין בו שום דבר מיוחד. אבל אני חושב שהשרשור יצטמק אם הדרישה תהיה דווקא למתכון מיוחד.

 

 

זה לא חייב להיות דווקא משהו ממש מיוחדיהודיה מא"י

וחוץ מזה שאוכל לשבת הוא תמיד מיוחד, בעצם זה שהוא לשבת

אבל כן, רציתי שיהיה זה דווקא מתכון, ולא תפריט.

ודווקא בשבועות הקודמים היו שרשורים יפים שרובם היו באמת מתכונים.

אוקיי. לרגל השבת החורפית הבעל"ט גולש בשראיזה טוב ה'!!!!

קוביות בשר לגולש (אפשר להשתמש גם בכל סוג בשר שמתאים לחמין), תפו"א, גזר, בצל ואפשר להוסיף גם קישואים.

 

 

זורקים הכל לסיר ומבשלים בישול ארוך על אש קטנה עם קצת רסק עגבניות / עגבניות מרוסקות מים ותבלינים.

 

 

בבוקר נאכל בעז"ה חלבי ואם אספיק אכין בעז"ה עוגה חלבית לכבוד היום הולדת של הבת הגדולה שלי.

 

 

מתכון לעוגה מהקופסה של פתי בר אוסם:

 

 

250 גרם פתי בר

100 גרם חמאה מומסת

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל צרפתי

500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן

250 גרם גבינת שמנת 30% שומן

 

 

הכנת התחתית והפירורים:

מרסקים את הפתיבר לפירורים ומוסיפים לחמאה המומסת. משאירים כחצי כוס פירורים בצד לקישוט. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית עגולה (26 ס"מ) מרופדת בנייר אפיה.

 

 

למלית הגבינה:

מקציפים במיקסר יחד שמנת מתוקה סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית פירורי הפתי בר. מפזרים מעל הגבינה את הפירורים לקישוט ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה להתייצבות.

אם אוהבים את הפירורים פריכים במיוחד אפשר לפזר אותם ממש לפני ההגשה.

לפני ההגשה מומלץ להקפיא את העוגה לכחצי שעה כדי שהיא תהיה קרה יציבה ונוחה לפריסה

והנה תמונה של העוגהאיזה טוב ה'!!!!

(החלטתי במקום פירורים מעל העוגה לשים סוכריות כדי שהיא תיראה יותר מתאימה ליום הולדת)

 

נראה מקסים וטעים! מזל טובאם הבנים12
איזה כייף לבת שלך שיש לה כזה אבא.. מזל טוב!!אני ירושלמית
וגם.. איזה כיף שיש יהודים טובים~א.ל
לי דווקא טוב תפריטיםמאמע צאדיקה

כי גם אם יש לי מתכון- אני לא טובה בלחשוב על איזה אוכל הולך עם איזה אוכל....

לכן טוב לי לראות תפריט

או, קי, לשם שינוי מתכון מסורתי: קוגל תפו"א עם פטנטאני ירושלמית

(אגב, כותבים קוגל, ויש המבטאים קיגל)

 

סבתי שתחי' עמו"ש, מכינה את הקוגל הזה בדבקות כבר 50 שנה... כל שבת!

 

7-8 תפו"א בינוניים יפים בגודלם (כלומר, בינוני נוטה לגדול ולא לקטן).

 

5 ביצים

 

3/4 כוס שמן

 

מלח, פלפל (אני שמה לכמות הזאת כף שטוחה מלח, וחצי כפית פלפל טחון לא גס).

 

אני מוסיפה 1 בצל גדול מגורר.

 

מגררים את תפו"א (והבצל, לטעמי מאד מוסיף) במגררת עדינה יחסית, אם אתם מגררים במעבד מזון, אז בדיסקית עם החורים הכי צפופים.

 

מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים אחת אחת, את השמן, מתבלים, מערבבים בבחישה נמרצת לבלילה אחידה.

 

לאופן הבישול/אפיה:

 

באופן מסורתי, מטגנים את הקוגל בסיר גבוה.

 

מחממים שמן בתחתית סיר עגול של בערך 4-5 ליטר, עשוי טפלון או אלומניום, (אבל לא נירוסטה! בשום אופן!)

 

יוצקים את הבלילה לסיר, מטגנים על אש קטנטנה, מכוסה במכסה, צד אחד, בערך כשעה.

 

מקררים לגמרי (!) את הקוגל, ואז מניחים על גבי הסיר, צלחת גדולה, והופ, הופכים את הסיר ומגלישים את  הקוגל לצלחת..

 

בסיר מחממים שוב שכבת שמן, וכשהוא רותח, מגלישים בעדינות רבה, את הקוגל לסיר.

 

מכסים את הסיר במכסה, ומטגנים שוב על אש קטנטנה כשעה.

 

עד כאן באופן מסורתי.

 

העניין הוא שכל העסק די מסובך לטירונים, ולמי שלא ראה את העניין בעיניו הוא.

 

וגם אני שחזיתי בכך עשרות פעמים עדיין מוצאת שמדובר בטרחה לא קטנה.

 

ולכן אני אופה את הקוגל בתנור!

 

בסיר שמתאים לתנור, אפשר כמובן גם בתבנית, אבל אז מאבדים את צורת העיגול המפורסמת של הקוגל.

 

אני ממליצה למתחילים בודאי, לאפות.

 

אופים בחום של 200 מעלות כשעה וחצי.

 

וכעת לפטנט:

 

כדי להפוך את הקוגל, לעוד יותר עסיסי, סבתי יוצקת עליו כשהוא מוכן משני צדדיו (ובתנור, לאחר שעה וחצי, כשהוא שחום יפה) כוס מים רותחים!

 

כן! לא להיבהל, לקחת כוס מים רותחים וליצוק על הקוגל הרותח, להחזיר לתנור (או להשאיר על האש) עד שכל המים נספגים.

 

מוציאים את הקוגל, ונזהרים לא לחסל את כולו ולהשאיר משהו לשבת...

 

הכי הכי טעים וזה סבתא שלי שתהיה בריאה עושה, זה ליצוק במקום מים רותחים, ציר בשר רותח/ מרק עוף רותח משדרג את הקוגל בעוד רמה שתיים... אבל אז הקוגל בשרי...

 

 

סלט שווה!!!אפרתולה

פטרוזליה שנשטפה טוב ויובשה!!

קוצצים אותה דק ומוסיפים:

-פקאנים קצוצים

- קשיו קצוץ

- חמוציות קצוצות

מטבלים בשום כתוש, מלח, פלפל, לימון ושמן רגיל! (פחות טעים עם שמן זית)

ומגישים....

גם טעים גם יפה...

אהבתי!קצפת
טוב,אז מתכון לקציצות טונה מ-ע-ו-ל-ו-ת!שומרון

בס"ד

 

קיבלתי את הקציצות האלה ביחד עם בורגול לארוחת צהריים בתק' של אחרי לידה ומאז אנחנו מכורים למתכון הזה...

יש שיגידו שהוא לא כ"כ שבתי אבל לנו זה בסדר...

 

קופסת טונה(בשימורים) יוצאות כ15 קציצות בינוניות

ביצה

פירורי לחם\קמח מצה

תבלינים

 

-לסנן את הטונה ולשפוך לקערה.

להוסיף ביצה,אבקת שום ופפריקה.

להוסיף קמח מצה\פירורי לחם עד שנהפך לעיסה.(אפ עושים עם קמח מצה כדאי להוסיף מעט מים חמים),ולכדרר לכדורים.

 

לרוטב:

 

לטגן בצל עד להזהבה,להוסיף מעט מים שיהיה רוטב די סמיך להוסיף תבלינים(אני שמה פפריקה א.שום פלפל ומלח. להוסיף טיפה רוטב צ'ילי או רוטב סויה.

להוסיף 2-3 כפות רסק עגבניות,לערבב,להביא לרתיחה ולהוסיף את הקציצות על אש נמוכה למשך כרבע שעה.

 

 

הולך מצויין על יד בורגול..

 

 

יהודיה יקרה, לבקשתך-מתכונים:אביוס

מרק אורז ועגבניות:

1 קופסה של עגבניות מרוסקות+2-3 עגבניות חתוכות לקוביות

גזר מגורד

1 כוס אורז

4 שיני שום

2 גבעולי כרפס (כולל העלים)

א. מרק

פפריקה

מל"פ

אני פשוט מבשלת הכל יחד בסיר, בלי להסתבך... שמה הכל בסיר הכי גדול שיש לי ואז ממלאת מים כמעט עד הסוף.

 

דג בתנור:

קוצצת כוזברה ופטרוזיליה דק דק

קוצצת שיני שום

שמה שמן זית, מלח, פלפל, טיפה פפריקה, כמון (אם יש לי תבלין הודי לדגים אז אני שמה, היום אין..)

מערבבת הכל.

מניחה בתבנית משומנת את הפילטים כשהצד של העור למטה, ומורחת עליהם את התערובת שהכנו קודם, ולתנור.

* אפשר גם להכין עם תפו"א רק צריך לזכור שלתפו"א לוקח יותר זמן להתבשל ולכן אני מכניסה אותם לתנור בנפרד ולאחר רבע שעה אני מרפת את הדג.

אם עושים עם תפו"א כדאי להוסיף בזיליקום לתערובת, הוא משפר מאוד את הטעם של התפו"א!

 

 

כרוב אדום מאודהכלנית1אחרונה

כרוב סגול מאודה עם תפוחים

1 כרוב סגול בינוני חתוך ל-4 ללא הקלח ופרוס דק

2 תפוח מוזהב קלוף, מגולען ופרוס

3 כפות חומץ 

1 כף סוכר

2 כפות סוכר חום דק

1 כף מלח גס

2 כפות שמן

1/4-1/2 כוס מים/מרק

אופן ההכנה

מעסים את רצועות הכרוב במלח וסוכר לבן ומניחים במסננת לשעה.

מאדים את הבצל בשמן עד שיתרכך ויזהיב קלות.

מוסיפים תפוחי עץ וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.

סוחטים היטב את הנוזל מהכרוב. שוטפים מהמלח ומוסיפים לסיר. מנמיכים להבה ומאדים בסיר מכוסה כשעה (זהירות שלא ישרף). מידי פעם יש לבחוש ובמידת הצורך להוסיף מעט מרק (אפשר להוסיף מעט יותר כדי לא לבחוש כל כמה דקות). על התבשיל להיות יבש למדי.

מוסיפים חומץ, סוכר חום (30 גרם צימוקים) ומרק ומבשלים עוד רבע שעה.

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234אחרונה
סלמון הכי קלאסי
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך