שרשור חדש
רולדת הודו -ט'

איך? מה? כמה?

 

יש לי אחת כזו במקפיא ואין לי מושג או רעיון מה לעשות עם זה...

 

אשמח לכל רעיון והדרכה

 

 

ושיהיה טעים!!!

 

 

בישול רולדהכלנית1
אני מעדיפה לבשל את הרולדה ולא לאפות אותה משתי סיבות: 1.היא מגיעה מתובלת ואני מעדיפה להפחית מהתיבול ולהוסיף תיבול אישי שלי. 2. האפיה מייבשת אותה.
מבשלים את הרולדה שעתיים בסיר לא גדול ממנה בהרבה (משאירים את הרשת!) ומכסים (או שעה בסיר לחץ). משאירים לילה או כמה שעות בסיר עם המים עד לקירור (לא לסנן כדי שהיא לא תתייבש). לאחר שהתקררה אפשר לפרוס אותה ולהכין רוטב כלשהו. שימי לב שהיא מגיעה מתובלת, כך שכדאי שתטעמי לפני שתוסיפי תיבול.
מאחר שהרולדה גדולה למדי ומן הסתם לא תגמרו בשבת אחת (אלא א"כ תאכלו בכל סעודה,..), את יכולה לבשל אותה ולאחר שתתקרר, לפרוס ולהקפיא את החלק בו את לא משתמשת ובהזדמנות אחרת להכין רוטב ולחדש אותה.
הנה רעיון שכתבתי פה לא מזמןאיזה טוב ה'!!!!אחרונה
יש לי מלא אתרוגים!!!!!!!אנונימי (פותח)

מי שצריך/כה צרו איתי קשר באישי-הם לקראת זריקה!!!!!!!!!

תכיני קליפות מסוכרות/ריבה1ליקר או בשמיםכלנית1
חשוב לשים לב - אתרוגים מרוססים בהמון חומרי הדברה.מ.א.אחרונה

מכיוון שאתרוגים נמכרים למצווה ולא למאכל, משרד הבריאות מאשר לרסס אותם בכמויות גדולות של חומרי הדברה, שלא מתאימות למאכל אדם. 

עדיף לזרוק אותם. 

יין תירוש - צריכה מתכוניםאנונימי (פותח)

שלום,

יש לי בבית בקבוק של תירוש שאני צריכה להפטר ממנו איכשהו,

קידשנו כמה פעמים עם תירוש אבל הוא מתקלקל מאוד מהר אז יצא שזרקנו די הרבה בקבוקים וזה האחרון.. 

יש רעיונות? 


תודה!

במתכונים שיש בהם יין, אפשר לשים מיץ ענביםיהודיה מא"י

ואפשר גם אחרי שהוא מתקלקל, לפחות במתכונים הדורשים בישול אח"כ.

אבל למה שלא תשתו פשוט יותר? וככה תסיימו את הבקבוק לפני שהוא מתקלקל?

אבל כמה אפשר לשתות? אנחנו רק זוג ולאאנונימי (פותח)

נמצאים כל כך הרבה בבית, השבת היינו אז עשינו איתו קידוש בעלי שתה את כל מה שנשאר מהקידוש אבל עדיין יש יותר מחצי בקבוק.. 


איך אפשר אחרי שהוא מתקלקל? רואים עליו גושים של עובש זה לא נראה טוב.. 


יש מתכונים עם יין? 


תודה!

אה, עד כדי כך מקולקל?יהודיה מא"י

אין לי מושג איך זה קורה.

תוך כמה זמן זה מתקלקל לכם?

אולי אתם מחזירים מיץ ענבים לבקבוק?

ומתכונים עם יין זה בערך כמו לבקש מתכונים עם מים... צר לי, זה פשוט רחב מידי

דווקא אנחנו לא מחזירים מיץ ענבים לבקבוק,אנונימי (פותח)

אני לא יודעת להגיד בדיוק תוך כמה זמן בערך משהו כמו חודש.. 


אולי כיוון? הולך עם בשר? עוף? חזה עוף? אולי כך אני אוכל לחפש בגוגל אני פשוט לא יודעת למה זה מתאים.. 

מאכלים עם ייןיהודיה מא"י

יין אדום הולך בעיקר עם: בשר, עוף, מוקפץ ומאכלים עם רוטב עגבניות

יין לבן הולך בעיקר עם: דגים, מוקרם, חלבי

שניהם מתאימים מאוד לעוגות.

אפשר התייעצות?אנונימי (פותח)

אם אני אכין את העוגה הזאת ובמקום מים אני אשים יין זה יכול להצליח? 

http://www.carine.co.il/htmls/page_1766.aspx?c0=14170&bsp=14162&bss53=13070

שמי בעוגה עצמה, לא בציפוייהודיה מא"י

זה יצא נהדר.

טוב, לא כדאי להפחית סוכר בכל זאת היין מתוק?אנונימי (פותח)

ותודה רבה!!פרח

תלוייהודיה מא"י

בכמה את אוהבת מתוק

אני לא הייתי מפחיתה את הסוכר, אלא מחליפה את השוקולית בקקאו.

רק לעדכן:אנונימי (פותח)

בסוף הפחתתי חצי כוס סוכר, יצא מעולה!


תודה לך!!פרח

במקרר זה לא אמור להתקלקל כ"כ מהרחילזון 123

 

אפשר לשים בתבשילים של בשר או מוקפץ-משה ר-
יש מתכונים?אנונימי (פותח)
זה נמצא במקרר ובכל זאת מתקלקל..אנונימי (פותח)
במקרר אצלי בקבוק גדול כבר 4 חודשים ונישמר טובlila317
אנחנו מקפיאים כל מוצאי שבת ומוציאים להפשרה במקררaima

ביום חמישי.

מיץ ענבים במקרר טוב עד שבועיים מהפתיחה- כלומר ל3 שבתות

אפשר להקפיא את זה מחולק לכוסות וכל שבת מפשירים כוסהדס ואור

מניסיון זה עובד

ואז אם לא נמצאים בבית כמה שבתות לא קורה כלום

יש לנו מקרר מאוד קטן אין מקום להקפיא,אנונימי (פותח)אחרונה

זו דירה שכורה והמקרר לא שלנו.. 

בכל מקרה, תודה רבה!

מישהו יכל להגיד לי מה ההבדל בין סוכר לאבקת סוכר?יעלקה

לצורך עוגיות פריכות למשל? או בכלל.

באפיה- העוגה/עוגיות עדינות יותר. מתכון לאבקת סוכרכלנית1
כשאפיתי פאי שוקולד השתמשתי בסוכר רגיל ויצא טעים, אבל אני מתארת לעצמי שיותר עדין עם סוכר ממש.
מתכון לאבקת סוכר: 1 כוס סוכר+ 2 כפות קורנפלור. טוחנים במטחנה (ואם אין, במעבד מזון). שימו לב לא להרוס את מעבד המזון בשימוש לטווח ארוך לטחינת קילו סוכר (אני מכירה אחת שהרגה מיקסר קנווד יקר בצורה כזאת), אלא כמות קטנה בכל פעם.
* גם אני חשבתי עד לפני כמה שבועות שאבקת סוכר מבוססת על סוכר טחון נטו...
ברוב המתכונים בקונדיטוריה מעדיפים את השימוש-משה ר-

באבקת סוכר ע"פ סוכר רגיל מכיוון שאבקת סוכר נבלעת הרבה יותר טוב במסות מאשר סוכר.

לדוגמא קרמים קרים שמשתמשים בסוכר לפעמים מרגישים את הגרגירים וזה קצת הורס את המרקם שלהם..

אז בעוגיות פריכות למשל עדיף אבקת סוכר..?יעלקה

האם זה משנה משהו בטעם..? מוסיף טעם? זה פריך יותר? צריך יותר או פחות סוכר מהמתכון הרגיל..?

נראה לי שפשוט המרקם של העוגיה הוא יותר חלקחילזון 123

עם סוכר רגיל יש יותר חיספוס כזה במרקם.

הבנתי. תודה ! לכולכן!יעלקהאחרונה
שניצל סויה ביתי, יש דבר כזה?בתי-ה.

ארוחת צהרים אצלנו הפכה להיות עסק ממש יקר (ולא בריא),  הילדים שלי מוכנים לאכול רק שניצל סויה (של טבעול, רגיל או עם תירס)!!

אין מה לדבר איתם על שום דבר אחר! עצוב

השאלה שלי האם יש לכן מתכון להכנת שניצל שיהיה דומה במראה או בטעם?? לאו דווקא מסויה...

המון תודה מראש יאמי 

עוף טחון הולך?קצפת

זה יוצא כמו קציצה שטוחה עם ציפוי כמו שניצל סויה.

שניצל סויה בייתי, שניצל תירס בייתיכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך ה' חשון תשע"ב 10:41
שניצל סויה בייתי:
קונים פתיתי סויה (עדיף קטנים אלא א"כ את בלאו הכי משתמשת במעבד מזון לירקות). משרים ליה וסוחטים היטב. מומלץ לטחון כדי שתהיה עיסה חלקה. מכאן ואילך את יכולה להתייחס לזה כמו לבשר טחון ולהוסיף ביצה, קמח מצה,,,, רק בהבדל אחד: לסויה אין כמעט טעם עצמי ולכן יש להוסיף תיבול וירקות בנוסף להסוואה. למשל, תירס/גזר מגורר/ ת. אדמה (בשביל להגדיל את העיסה במחיר כמעט אפסי). מומלץ להוסיף מעט שמיר/כוסברה/רסק עגבניות ולטגן.
לביבות תירס
1 קופסא תירס- לסנן
2 ביצים
2 כפות שמן
3-4 כפות קמח
בצל קצוץ
לבחוש את הרכיבים ולצקת לשמן עמוק בעזרת מצקת או כף. לטגן כ-2 דקות מכל צד.
(שלחתי מודפס יפה בWORD אבל העיצוב אבד ואין אפשרות לערוך כאן טקסט)
והנה התוכן אם את לא מצליחה לפתוח את הקישורחילזון 123
אצבעות תירס...
Naava`s ©

אין מה לדבר (ושינסה מישהו לעצור אותי) האצבעות האלו - גאוותי הגדולה, בסה"כ פינגר-פוד, הכנה פשוטה ומרכיבים זמינים, וכל זה החל, כשיצאה נפשי לגלות איך עושים את ציפוי השוקולד/תפוחים פאי של הבורגר.. אחרי כמה ניסיונות הגעתי לתוצאה המיוחלת שדומה מאד לציפוי אצבעות התירס. (על כך בפרק "שוקולד פאי - יכולתי להם..")


 


הדבר הטעים הזה, לנישנוש או כתוספת למנה בשרית, אפשר להכינו עם מרבית הירקות, טעים למבוגרים וגם דרך מצויינת "לדחוף" לילדים אוכל...

 

להלן גירסה חלבית (גירסת פרווה בהמשך המתכון). אופן הכנתם של מקלוני התירס מאד פשוט ובשני שלבים. ההכנה מורכבת מאפייה של פשטידת תירס נמוכה, צינונה, פריסתם לפסים בגודל הרצוי, טבילתם ב-בלילה, פירורים וטיגון. אפשר להקפיא, רצוי לחמם בטוסטר ולא במיקרו למרות שגם זה אפשרי.

 

טעים, פיקנטי בהתאם לתיבול הנבחר, אפשר לשדרג מבחינה צבעונית וגם טעמים עם פלפל חריף אדום או פיסות גמבה מתוקה ובאופן הזה להכין מכל ירק שרוצים.

 

תבנית 20/20 ס"מ, אפיה 175 מעלות, 20-25 דקות, גובה הבלילה לפי כמות זו בין  1-2 ס"מ. כמות אצבעות 20 יחידות.

 

החומרים לפשטידת התירס:

2 כוסות גרגרי תירס (1.5 מתוכם לטחינה)

1/2 כוס חלב

1 ביצה מס.1

50 ג` גבינה צהובה (בחירה חופשית: עמק, פרמזן, אחר)

150 ג` גבינה בולגרית מכל סוג

1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)

70 ג` קמח

1/2 כפית א. אפיה

מל"פ (פלפל לבן עדיף)

 

להכניס את כל החומרים למעבד מזון לטחינה חלקה - למעט 1/2 כוס גרגרי תירס והבצל. בתום הטחינה להכניס את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. המטרה לשמור על צורתם בתוך האצבעות.

 

בתום האפיה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה. מצננים היטב, רק לאחר הצינון משחררים מהתבנית. פשטידה דקה כ"כ עם גבינה מותכת בתוכה יכולה בקלות להתפרק כשהיא חמה. לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל  2X2X10 ס"מ..

 

הציפוי הזה הוא דבר נפלא ומומלץ לשימוש עם כל דבר, הוא מעין טמפורה אבל התוספת של פירורי הלחם עושה פלאים.

 


הבלילה לציפוי האצבעות:

1 ביצה

1 כוס מים

1/2-3/4 כוס קמח

מל"פ או תיבול אחר לפי הטעם

פירורי לחם מכל סוג (מעדיפה פירורית זהב)

 

טובלים את ה"אצבעות" בבלילה, מסירים שאריות טפטוף וטובלים בפירורים,

בעזרת מרית להניח בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.

 

הארות והערות:

בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה - כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי  ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.

 

אצבעות יותר דקות הן יותר מעודנות - אפשר להקפיא את הפשטידה חלקית, לחתוך יותר דק (עובי 1 ס"מ) ולהמשיך בתהליך הטבילה בפירורים כרגיל. הטיגון יפשיר את האצבעות למצב אכיל.
 
שלב א` אפשר להכין מראש ולהקפיא, ביום ההכנה רק להפשיר, לטבול ולטגן.
 

  

החומרים לפשטידת התירס - גירסת הפרווה, אופן הכנה זהה

2 כוסות גרגרי תירס גדושות (1.5 מתוכם לטחינה)

1/2 כוס מים + 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף

1 ביצה מס.1

70-100 ג` פירה

1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)

70 ג` קמח

1/2 כפית א. אפיה

מל"פ (פלפל לבן עדיף)

 

תפוח"א קטן שוקל בערך 70 גר`, להשתדל לשקול ולא לעבור

את כמות הפירה, בכדי שלא יהיה טעמו ומרקמו מודגש בתערובת.

אפשר להוסיף עוד מחצית כוס תירס טחונה,

אבל כדאי להתנסות בכמות המצ"ב קודם שמוסיפים.

נראה מקסים. אין לי אומץ להיכנס לזה...כלנית1אחרונה
לא יודעתלאיזה פורום זה מתאים-דובדי

איך מכינים בשמים להבדלה מציפורן ואתרוג? ניסיצי שנה אחת ולא הצלחתי...

פשוט מאד, עם מסמר קטן עושים חורים-משה ר-
ונועצים את הציפורן בחורים-משה ר-
וזה צריך להיות צפוף מאודיהודיה מא"י

וכך, שהאתרוג מתחיל להתייבש, הציפורן מצטופפת עוד יותר, ויוצרת שכבת הגנה לאתרוג.

שמרתי אתרוגים למטרה זו. תודיעי לי כשעשיתכלנית1


להכניס אותם צפוף מאודדובדי

ואח"כ הם עוד מצטופפים? יהיה להם מקום להצטופף?

תודה!

כן.. אח"כ כשהאתרוג מתייבש-משה ר-

מתקבל כדור כזה של ציפורן, בקושי רואים את הפרי..

אגב- זה לוקח המון זמן וסבלנות לעשות את זה..-משה ר-אחרונה


איך מכינים רוטב שוום?!אני ואנוכי

זה תמיד יוצא לי נוזלי מדי..!

אם את חייבת רוטב שום, תוסיפי מיונז כדי להסמיך אותוכלנית1אחרונה
אשמח לעזרהעםהשם!

כבר כמה זמן אני תוהה בשאלה ושמעתי דעות לכאן ולכאן..

מה ההבדל בין קמח מלא 70% לקמח מלא 100%?

האם רמת הטחינה? או שזה מעורבב עם קמח רגיל?? (או תשובה אחרת?)

תודה רבה! יום טוב!

שאלה טובה.. אחה גם כן לתשובה.משתדלת
באתי לעזרהאיזה טוב ה'!!!!

 

בטחנות הקמח המודרניות טוחנים את החטים ומפרידים את הקמח לחלקיו השונים (סובין, קמח לבן וכו')

 

בשביל למכור קמח מלא מערבבים את הקמח הלבן בחזרה עם הסובין. 70% זה אומר שערבבו עם הקמח הלבן רק 70% מהסובין.

 

 

והנה תוספת הסבר מקצועיאיזה טוב ה'!!!!
קמח 70% של ניצת הדובדבן בשיטה שונהכלנית1אחרונה

ההסבר שניתן באתר הנ"ל לא נראה לי סביר, או שהקמח שלהם משוחזר (כלומר, מנפים ומוסיפים ל וסובין כדי "למלא" אותו...). אז, שאלתי באתר של ניצת הדובדבן, שם אני קונה את הקמח המלא 70% (ואני מרוצה ובתקופה בה היה ספק לגבי הקמח הטרי אם צריך לנפות קניתי של טעמן ואפילו עוד חברה והרסתי עוגות, כי כנראה שה-70% שלהם לא אמיתי!!).

המומחית ענתה לי שהקמח 70% מלא מנופה כך שהוא נותר 70 אחוז מלא, כלומר מנפים ממנו חלק מהסובין ולא מערבבים לתוך קמח לבן סובין.

בשיטה הזו הוא לא מאבד את נבט החיטה והכי קרוב למקור (ל 100 אחוז מלא).
תפוחי אדמההמוזרה

לא מבושלים- יש אזה שיטה לשמור אותם טריים ליותר זמן?

הם נרקבים לי תוך שבוע וזה מבאס..

לקנות מעט, ולחדש כל פעם~א.ל
זה רעיון טובהמוזרה

כל עוד אני עושה קניות ולא בעלי...

אני- למה קנית שק תפו"א?

הוא- כי זה יותר זול מבודדים.

(נו במת לכי תסבירי לו שזה אח"כ נזרק.)


אני- למה 3 חבילות?

הוא - כי זה 3 ב9.

אני - וכמה עולה אחת?

3 שקל...


מי אמר שהמבצעים הם בשביל הנשים???

איי איי אין עליכם!!!רחלקה
חחחחט'

אתם חמודים

 

 

קחי את זה בכייף, זה עובר להם באיזשהו שלב

חחחחחחחחחחחוופל אמריקאיאחרונה

איזה מתוקים אתם!!!!!!!!!!

 

יאמי

 

 

איך את שומרת אותם?חילזון 123

תוך שבוע זה לא אמור להרקב.

מקום מאוורר? בלי שקיות ניילון?

אצלנו שמים בקירור וזה נשמר די טוב.-משה ר-
מקום קריר ולא לשים צמוד לבצלים כי זה מרקיב אותם.כלנית1
אנחנו שמים צמוד לבצל ולא קורה כלוםרחלקה
זה מוזר שהם מרקיבים תוך שבוע..מוריה
איך את מאחסנת אותם?
אפשר לשמור במקרראחת23

(בלי שקיות)

ואפשר פשוט לאחסן אותם במקום מאוורר ומוצל. הם יכולים להחזיק חודש...

מה נשמע חוץ מזה?חיוך גדול

השריתי קליפות אתרוגים באלכוהול, יוכן מזה ליקר בע"האני ירושלמית

פעם טעמתי ליקר אתרוגים, והוא היה מעולה!

 

פתאום נזכרתי בזה אחר סוכות, כשילדם של השכנים עבר וליקט מכל דיירי הבניין את אתרוגיהם. הוא סיפר שאבא שלו מכין מזה 'יין'....

 

הבנתי שמדובר בליקר, ונזכרתי בליקר ההוא שטעמתי...

 

היום השריתי סו"ס, את קליפות האתרוגים שאגרתי אני.

 

האלכוהול אמרו לספוג את טעם הקליפות כחודש, לאחר מכן מסננים אותו מהקליפות ומוסיפים לו סירופ סוכר.

 

גם כאן באתר יש מתכון לליקר אתרוגים.

 

http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r61

 

לאוהבי המשקאות החריפים, מדובר בליקר מעודן ומיוחד מאד. מומלץ!

הנפה שלנו חסומה-מישהו מכיר שיטה לנקות אותה?אריאל יוסף

[במשך השנים, קמח נדבק והתייבש, וסתם אותה כמעט לחלוטין - מוכר, לא?]

יש למישהו רעיון?! מבולבל

 

 

(בלי להכניס מחט לכל חור בנפרד...)

חחחח לשפוך מים רותחים עליה לא יעזור?אנונימי (פותח)

בס"ד

 

או במקרה קיצוני יותר- להשרות במים רותחים אולי...?

אם שפשוף ומים רותחים לא עוזר, לקנות חדשה! בהנאהבת מלך
להשרות במים עם אקונומיקה. בהצלחה!בת נוגה
לי עזר להשרות אותה עם מים חמים וסבון כלים3 פרחים

מידי פעם הייתי מחליפה שוב את המים למים חמים והשרתי עד שריאתי שהנפה נקייה לגמרי

וזנערתי בסקוטצ' גם לכלוכים העקשניים...(בעדינות).


*ההשרייה לאחר פירוק הנפה לגמרי...

לפרק את הנפה מהחישוק ולשים במכונת כביסהיהודיה מא"י
תודה!אריאל יוסףאחרונה
עבר עריכה על ידי אריאל יוסף בתאריך י"ד חשון תשע"ב 02:59

השתמשתי באקונומיקה ומים רותחים-ניקה כמעט לחלוטין.

יישר כוח!

מרקים-מעפר אני באה

אשמח לכמה שיותר מתכונים של מרקים,

מכל הסוגים והמינים!

בערך 4 כפותשירק

ועוד כף מים.

אבל זה רק בערך - אני לא זוכרת.

זה אמור לצאת יותר דומה לבלילה מאשר לבצק,

רק במרק הרותח זה הופך לגושים.

מחפשת מתכון לפאי תפוחים פשוט.... יש רעיונות?אביאלמז
מישו???אביאלמז
אין לי ממש מתכוןיהודיה מא"י

אבל להכים בצק פריך מתוק (איזה מתכון שיש לך בבית)

לשטח בתבנית פאי, להשאיר חלק בצד.

לחתוך תפוחים, להוסיף להם סוכר, קינמון, מיץ לימון...

לשים עם התחתית

לפורר מעל את הבצק שנשאר או לחתוך אותו לרצועות ולשים מעלה מלית

לאפות בחום בינוני-גבוה עד שמזהיב

^^ בעיקרון מטגנים את התפוחים עם חמאה-משה ר-

ומוסיפים קינמון תמצית וניל וסוכר משו כמו 8-10 דקות

נכוןיהודיה מא"י

אבל היא ביקשה פשוט, אז פשוט בעיניי זה בלי בישול מקדים לתפוחים, ובלי אפייה מקדימה לבסיס, וגם ככה זה יוצא טוב.

ואת האמת, מה שדאני מכירה לא ממש מטגנים את התפוחים, אלא מבשלים אותם בסיר ומוסיפים גם קצת חמאה. לא רוצה לחשוב בכלל על כמויות החמאה הנדרשות לטיגון של תפוחים לפאי...

תודה לכן..!אביאלמז

נראה לי שבכל זאת אני אבשל אותם..

תודה

לבשל, לסנן, להוסיף מיץ לימון ולפזר סוכר וקינמוןכלנית1

לבשל קוביות תפוחים. לסנן. להוסיף מיץ לימון ולבחוש. להניח על הבצק ולפזר סוכר וקינמון (בצק לפאי ומרנג אפשר למצוא בשרשור "מה אתם יודעים לעשות" מ-כט תשרי.

דווקא ממש לא כדאי לסנןיהודיה מא"י

כשמססנים תפוחים מבושלים מסננים עם המים הרבה מהטעם.

מוטב לבשל בלי להוסיף מים, ואם יש צורך להוסיף מעט קרונפלור או קמח להסמכה של הנוזלים שנשארו.

אני מוסיפה מים כי אין לי סבלנות לעמוד רבע שעה לידכלנית1אחרונה
שוקולד מריר- ניסיתי להמיס במיקרוגל והתקשה...ח.צ.י.ל

מה לעשות איתו?

יש לו עתיד (חוץ מלפח??)

 

ולמה זה קרה??

 

יש למישהי מושג?

 

תודה!!!!!

הוא נגע במים? או שהה הרבה מידי זמן?בת נוגה

אוי זה מה זה מתסכל כשזה קורה....

לא יודעת איך מצילים אותו,

אבל אולי גם אם הוא גרגרי זה ילך?

יש מנות, כמו מוסים, שלפעמים זה דווקא כיף שיש בהם גושים.

בהצלחה!

כנראה נשרף או שנחשף ללחות. שוקולד שרוף‏=אבוד-משה ר-
אפשר להמיס שוב, אם עדיין לא נשרףכלנית1

כשאני משתמשת בשוקולד מריר לעוגה, אני ממיסה 30 שניות במיקרוגל, בודקת ולפעמים הופכת חלק מהקוביות וממשיכה עד שימס מעט (לפי חוזק המיקרוגל) ואז מוסיפה את המרגרינה ומוסיפה 20 שניות או יותר עד להמסת המרגרינה ואיכשהו היא מגינה על השוקולד. אפשר לנסות להמיס אותו שוב ולהוסיף מעט מים שלא ישרף

חשוב בפולסים קצרים...-משה ר-אחרונה
קינוח-עוגת שוקולד. מה אפשר להגיש איתה?אביוס

לא גלידה, אני שונאת גלידה פרווה...

אגסים מבושלים ביין וקינמון, עם רוטב שוקולדאני ירושלמית
ביחד עם העוגה?אביוס
גליליות ממולאות בקרם~א.ל
עבר עריכה על ידי לעולם חסדו בתאריך כ"ט תשרי תשע"ב 10:59

או- מרשמלו בשיפוד

הכי טעים וקלקיווי

זה עוגת שוקלד חמה עם כדור גלידה ליד (וניל או בננה)

על אותה צלחת להניח פרוסת עוגה, ולצידה אגס מבושלאני ירושלמית

בשלמות, פרוס עד ראשו, כמעט אבל לא לגמרי,למעלה הוא נשאר מחובר. מונח בצורת מניפה על הצלחת.

 

סביב שניהם את מזלפת בצורה דקורטיבית קרם שוקולד חם.

 

מניסיון זה קינוח חורפי מועדף.

נשמע טוב!! אבל רציתי משהו עם פחות השקעה אביוס

תודה

כמה אפשרויות:בת מלך

*פלטת פירות העונה מעוצב יפה

*סלט פירות (ניתן לגוון בהוספת קוקוס וצימוקים)

*פירות יבשים למיניהם (אננס, בננה, פפאיה, תמרים, אגוזים, שקדים, צימוקים, שבבי קוקוס)

*חתיכות פרי ומרשמלו מצופים שוקולד

*שוקולד במילוי מיוחד (אפשר להכין בבית, עם אגוזים/שקדים/צימוקים/דובדבנים)

 

 

 

רוטב שוקולד (יש בהרבה אתרים)כלנית1אחרונה
מאפינס תפוחים עם ציפוי שוקולד, הולך?אביוס
אם את אוהבת שילוב של תפוחים ושוקולד- אז בכיף הולךבת מלך
נשמע די מוזר. לא הייתי מנסהכלנית1אחרונה
מה אתם יודעים לעשות ?אנונימי (פותח)
הכל! חוץ ממה שלא...בין השורות
איך עושים פאי תפוחיםאנונימי (פותח)
מכינים בצק פריך-משה ר-אחרונה

250 גר' קמח

200 גר' חמאה/מחמאה

100 גר' אבקת סוכר

2 חלמונים (יש אפשרות גם לביצה אחת שלימה)

קורט מלח.


למילוי:

200 מי'ל מים

100 מי'ל מיץ לימון מסונן +גרד לימון

200 גר' סוכר

קורט מלח

30 גר' קורנפלור

4 חלמונים+50 מי'ל מים

30 גר' מחמאה קרה לפיזור על הקרם


למרנג (לא חייב)

3 חלבונים

120 גר' סוכר


אופן ההכנה:

1.מכינים קלתית פריך (אפייה מלאה)

2. להכנת הקרם (פטיסייר) פותחים בקערה את הקורנפלור והחלמונים עם ה-50 מי'ל מים..

3.שמים בסיר את הנוזלים+גרידת הלימון+סוכר ומבשלים בסיר עד שזה עך סף רתיחה..

4. עושים השוואת טמפרטורות בין הנוזל המבושל לבלילת הביציםומחזירים לסיר, ומבשלים עד להסמכה תוך כדי ערבוב תמידי ע"י מטרפה..


חשווווב!!!! כמה זמן שמים צ'יפס בתנור?....אני....

 ועל איזה עוצמה?

תודה! שבת שלום!!!חיוך

אין טווח זמן מדיוקהמוזרה

כי זה משתנה בין סוגי הציפ'ס,בד"כ זה יותר מחצי שעה, וצריך פשוט לעקוב אחריהם שהם משחימים ונהיים רכים.

לדעתי לשים על צלייה שזה 200-220 מעלות-משה ר-אחרונה

עד שהם משחימים.. 

וזה תלוי איך אוהבים אותם רכים או קריספים..

למישהי יש רעיון לשדרוג~א.ל

של הקוסקוס בשקית?

יש איזשהי דרך לגרום לזה להיות בטעם קרוב לקוסקוס האמיתי?

תיבול מתאיםיהודיה מא"י

אני מתבלת עם שום, פלפל, זנגוויל ושמיר.

כמובן שכדאי להוסיף רוטב מתאים או לשים אותו מעל מרק בסיר של הקוסקוס.

ואת האמת, שהקוסקוס בשקית לא באמת שונה בהרבה מקוסקוס אמיתי. זה בסכ"ה קוסקוס מיובש, עשוי 100% סולת.

חחחחשמרית999

קוסקוס בשקית שונה ב100% מקוסקוס בייתי..

אם את רוצה לבחון את ההבדל-את יותר ממוזמנת לבוא לבקר!

אכלתי כזה וגם כזהיהודיה מא"י

מצטערת, לא הרגשתי בהבדל מהותי.

קוסקוס ביתי טעים יותר כי הוא טרי יותר, אכן, אבל ההבדל הוא לא כזה מהותי.

זה תלוי במכין הקוסקוס, ואני מתבלתאנונימי (פותח)

בא. מרק, כורכום, מל"פ

פלפל שחור ומלח בהחלט עושים את העבודה...-משה ר-

ככה אמא שלי מכינה ולא לשכוח שהרוטב גם מוסיף טעם..

^^ תטעמי את של אמאשלי ותרגישי בהבדל... שלום לאמונות

או שצריך להיוולד לאמא טוניסאית בשביל זה...

אפשר גם לבוא?lila317
קוסקוס משקית לא מתקרב לאמיתי!!האלי גאלי

לא קשור לזה שהוא טרי יותר - הוא פשוט משהו אחר!!

תיבול וירקות קפואים (גזר, אפונה)כלנית1
יש לי רעיוןאנונימי (פותח)אחרונה
עבר עריכה על ידי מני גבעת אסף בתאריך ל' תשרי תשע"ב 01:09
בצל מטוגן רוטב סויה פלפל שחור .כמון .מלח.כורוכום.
^^^^^^ (מכוון להאלי גאלי)מחפש את האור..

בתור בן של מרוקאית, אני מעיד שזה נכון.


מי שיודעת להכין קוסקוס אמיתי - הקוסקוס בשקית לא ישתווה אפילו לקוסקוס שלה. 

לדעתי הכי טעים זה להכין את זה עם המים של המרק עוףחילזון 123

במקום עם סתם מים ותבלינים. אז זה באמת יוצא עם טעם.

למרות שלדעתי המרקם אף פעם לא יהיה אוורירי כמו הקוסקוס הביתי.

מז"א?~א.ל
זאת אומרתחילזון 123

לבשל מרק עוף עם ירקות ותיבול, לשים בקערה את הקוסקוס ולהכין אותו לפי ההוראות אבל במקום עם מים רותחים עם המים של המרק.

להעביר אותועמית-טליה

תהליך כמו של קוסקוס רגיל...עם הסיר הזה של הקוסקוס והמרק.


זה ממש דומה למקור.

לשים במקרוגל.. זה באמת משדרג!אורושקוש
סיקרנתם..איך עושים קוסקוס לא משקית???מה'
זה הרבה עבודה את באמת רוצה לנסות?-משה ר-
א"א ללמוד באינטרנטאמא מסורה

צריך להרגיש את זה בידיים, יש כמות מסויימת שלמים ואם עוברים אותההסולת הופכתלבצק והכמות משתנה בגלל הלחות שהסולת ספגה.

 

וא"א להשוות באווריריות והנימוחות של קוסקוס ביתי לעומת קנוי וכמו שדוד שלי נוהג לומר "הקוסוקס הוא המן שבנ"י אכלו במדבר, יש לו טעם של צפיחית בדבש"

פעם אמא שלי הייתה מכינה אותו-משה ר-

וזה היה לוקח שעות, אבל שווה מאד את הטעם..

להפוך שקיט קוקוס פשוטה לארוחה:תות שדה
שקית..והרי המתכון:תות שדה

שקית קוסקוס, כופסת רסק עגבניות קטנה, כופסת טונה או 2 לפי הטעם, שמן זית וקצת מלח,

מערבבים שמים את המים מכסים את הכלי ולאחר 5 דקות יש ארוחה טעימה ומזינה..

זה מה שקורה שרוצים לאכול ארוחת צהריים וזה מה שיש בבית..

המטבח זה פשוט פיתוח הדימיון והיצירתיות

אפשר גם לשדרג לחלבי-משה ר-

 מאד טעים..יאמי

אני מתבלת חופשימה'

הרבה כורכום,פפריקה חוואיג' ,מה שאוהבים.

אפשר לקנות קוסקוס דקשלום לאמונות

נראה לי לאוסם יש, ולאדות אותו כמו שמאדים קוסקוס אמיתי. זה יוצא ממש מעולה. ואז אפשר להוסיף את כל מה שמוסיפים לקוסקוס רגיל. (מפרום, מרק וכו'.)

שבת וראש חודשאמא מסורה

נהוג שכשר"ח יוצא בשבת, מוסיפים לתפריט עוד מאכל או מכינים משהו קצת מיוחד.

אשמח לקבל רעיונות מה להוסיף לשבת הקרובה.

אפשר גם קינוחים, ללא קצפת.

ועדיף משהו אחד שיהיה לשתי הסעודות

 

תודה

^^ מחכה לרעיונותאמא מסורה
היי לא ראיתי את זה בכלליהודיה מא"י

וגם לא שמעתי על המנהג הזה, למרות שדווקא יצאה לי שבת חגיגית במיוחד.

קצת קשה לענות על השאלה הזאת, היא היא תלויה כמובן במה שאתם מכינים בדר"כ

אבל יש לי רעיון נחמד - יש עכשיו המון פירות חדשים, אולי תקני פרי לחדש בשבת?

אבל אם קינוח, תסתכלי פה באחד השרשורים האחרונים אני ירושלמית הביאה מתכון לקינוח של עוגת שוקולד ואגסים, משהו שנראה טעים וגם מרשים בצורה מיוחדת.

אם תכתבי מה התפריט הרגיל, (או המתוכנן לשבת זו) יהיה אפשר להציע רעיונות

תודהאמא מסורה

לא יודעת מה המקור למנהג, ככה נוהגים בבית הוריי.

 

התפריט הוא:

סלטים (חלקים קנויים וחלקם ביתיים)

 

בערב:

דג סול עם ירקות

אורז ועוף אפויים

בבוקר:

פשטידה

ירקות בתנור+ חזה עוף ממולא באורז (הכנתי לחגים כמות גדולה שיהיה לי גם לשבתות אח"כ- מכאן ההשקעה)

 

קינוחים אין, רק עוגה

 

כשאני כותבת את זה, זה נראה לי המאכלים היותר חגיגיים שאני מכינה לשבת, למרות שיש שבתות רגילות שגם בהם אני מכינה את הדברים האלה.

אז נראה לי שבאמת הכי כדאי זה להוסיף קינוח שווהיהודיה מא"י

מה דעתך על תפוחים אפויים? ואפשר להוסיף לידם כדור גלידת וניל

גם חגיגי, גם טעים וגם ממש מתאים לעונה - חם וקר ביחדצוחק

או יותר מושקע, אבל דומה - קרמבל תפוחים.

עוד אפשרות - להוסיף איזה סלט חגיגי. אולי סלט חסה עם חתיכות של עוף, גרגירי רימון ואגוזים קלויים?

או אפילו סתם להוסיף גלידה בתור קינוח

אם יהיו לי עוד רעיונות בזמן הגיוני, אכתוב אותם

אצלנו גם נוהגים ככה (טוניסאים) ובר"ח אוכליםרומי**

בקיילה, אוכל שבשבילי הוא כמו מעדן: שעועית לבנה מבושלת עם תרד, בשר וקוסקוס.

אני עדיין לא יודעת להכין וגם בעלי לא כזה 'מת' על זה אז זה בהמתנה לבינתיים אך לשבת הקרובה אני מכינה בריקים.

בריקים זה גם סוג של מאכל טוניסאי אך לא משהו מסובך. זה בעצם המשולשים שמביאים בחתונות רק יותר גדול.

אם תרצי, אפרט!

 

ויש לי גם קינוח שווה, פרווה אך עם השקעה! (עוגה גלידה כזו עם בסקויטים ושוקולד ועוד9

שוב, אם תרצי, בשמחה! חיוך גדול

איזו נוסטלגיהאמא מסורהאחרונה

בקיילה (נראה לי שזה מה שאני חושבת)

זה מין חמין של תוניסאים, נכון? (עד עכשיו אני לא יודעת אם כותבים עם ט' או עם ת')

 

אבא שלי תוניסאי, היו פעמים בודדות שאכלתי את זה אצל דודה שליומה שנשאר זה הזיכרון של איך שהמאכל הזה טעים. היום אין לי קשר עם הדודה, ומרגישה לא נעים להתקשר רק כדי לשאול אם היא יודעת למה אני מתכוונת ואיך מכינים את זה.

 

בדיוק לפני כמה ימים נזכרתי במאכל הזה ותהיתי אם יש סיכוי למצוא את המתכון כשאני אפילו לא זוכרת איך קוראים לו.

תודה שהזכרת לי.

 

ומה זה בריקים? אף פעם לא שמעתי את השם הזה בבית.

כשאני חושבת על זה, מכירה משהו דומה בשם סמבוסק- זה אותו דבר?

 

אין לנו בבית גלידה וקצפת וגם אין לי אפשרות לקנות, כך שאני יורדת מהרעיון של קינוחים כאלה.

 

בכל מקרה תודה.

מועצתנו יושבת וחושבת...חנהלה 2010

יש אצל ההורים של בעלי מנהג להכין קיגל לשבת ראש חודש...
אבל זה לא נראלי כזה מטורף  (במחילה מבעלי..)

אני הייתי ממליצה נגיד על מנה אחרונה גלידה טעימה... אפילו לקנות איזה סורבה טעים..
ואם לא- תפני אלי, יש לי מתכון מעולה ומהיר וקל להכנה.. אבל הוא עם קצפת אז איך שתרצי..

ואם זה להוסיף לאיזה מנה עיקרית טעימה אז אפשר לעשות איזה תיבול שונה וטעים לעוף על אורז או משו
(נגיד צ'ילי מתוק, רוטב פיקנטי, ברבקיו ועוד ועוד..)

או מנות ראשונות אז אפשר לעשות בורקס בשרי עם רוטב פטריות או לעשות מרק טעים.. (כבר חורפי וזה ממש עושה אוירה..)
אם את צכה מתכונים אז בשמחה..

שבת שלום ובישולים מהנים

שאלת הקפאות ותודה לכם מראש:בת נוגה

האם התוספות הבאות יתקבלו טוב אחרי הקפאה:

פסטה - ספגטי, פתיתים עם ירוקת, כופתאות תפו"א (כמו ניוקי) ואורז?

 

תודה רבה!!

תשובותיהודיה מא"י

הכל צריך להיות בסדר אבל

פסטה - למה לך? זה כ"כ מהר להכין. בכל מקרה יהיה הכי טוב לחמם אח"כ במיקרו ובעדיפות שנייה תנור

ניוקי - לחמם אח"כ בתנור, או במחבת

אורז - רק להוסיף לו מרק (או סתם מים) לפני החימום

תודה רבה לך צדיקה! ואחשוב שוב על הפסטה...בת נוגהאחרונה