איך? מה? כמה?
יש לי אחת כזו במקפיא ואין לי מושג או רעיון מה לעשות עם זה...
אשמח לכל רעיון והדרכה 
ושיהיה טעים!!!

איך? מה? כמה?
יש לי אחת כזו במקפיא ואין לי מושג או רעיון מה לעשות עם זה...
אשמח לכל רעיון והדרכה 
ושיהיה טעים!!!

ואפשר גם אחרי שהוא מתקלקל, לפחות במתכונים הדורשים בישול אח"כ.
אבל למה שלא תשתו פשוט יותר? וככה תסיימו את הבקבוק לפני שהוא מתקלקל?
אין לי מושג איך זה קורה.
תוך כמה זמן זה מתקלקל לכם?
אולי אתם מחזירים מיץ ענבים לבקבוק?
ומתכונים עם יין זה בערך כמו לבקש מתכונים עם מים... צר לי, זה פשוט רחב מידי
יין אדום הולך בעיקר עם: בשר, עוף, מוקפץ ומאכלים עם רוטב עגבניות
יין לבן הולך בעיקר עם: דגים, מוקרם, חלבי
שניהם מתאימים מאוד לעוגות.
אם אני אכין את העוגה הזאת ובמקום מים אני אשים יין זה יכול להצליח?
http://www.carine.co.il/htmls/page_1766.aspx?c0=14170&bsp=14162&bss53=13070
זה יצא נהדר.
בכמה את אוהבת מתוק
אני לא הייתי מפחיתה את הסוכר, אלא מחליפה את השוקולית בקקאו.
ביום חמישי.
מיץ ענבים במקרר טוב עד שבועיים מהפתיחה- כלומר ל3 שבתות
מניסיון זה עובד
ואז אם לא נמצאים בבית כמה שבתות לא קורה כלום
לצורך עוגיות פריכות למשל? או בכלל.
באבקת סוכר ע"פ סוכר רגיל מכיוון שאבקת סוכר נבלעת הרבה יותר טוב במסות מאשר סוכר.
לדוגמא קרמים קרים שמשתמשים בסוכר לפעמים מרגישים את הגרגירים וזה קצת הורס את המרקם שלהם..
האם זה משנה משהו בטעם..? מוסיף טעם? זה פריך יותר? צריך יותר או פחות סוכר מהמתכון הרגיל..?
עם סוכר רגיל יש יותר חיספוס כזה במרקם.
ארוחת צהרים אצלנו הפכה להיות עסק ממש יקר (ולא בריא), הילדים שלי מוכנים לאכול רק שניצל סויה (של טבעול, רגיל או עם תירס)!!
אין מה לדבר איתם על שום דבר אחר! ![]()
השאלה שלי האם יש לכן מתכון להכנת שניצל שיהיה דומה במראה או בטעם?? לאו דווקא מסויה...
המון תודה מראש
זה יוצא כמו קציצה שטוחה עם ציפוי כמו שניצל סויה.
אין מה לדבר (ושינסה מישהו לעצור אותי) האצבעות האלו - גאוותי הגדולה, בסה"כ פינגר-פוד, הכנה פשוטה ומרכיבים זמינים, וכל זה החל, כשיצאה נפשי לגלות איך עושים את ציפוי השוקולד/תפוחים פאי של הבורגר.. אחרי כמה ניסיונות הגעתי לתוצאה המיוחלת שדומה מאד לציפוי אצבעות התירס. (על כך בפרק "שוקולד פאי - יכולתי להם..")
הדבר הטעים הזה, לנישנוש או כתוספת למנה בשרית, אפשר להכינו עם מרבית הירקות, טעים למבוגרים וגם דרך מצויינת "לדחוף" לילדים אוכל...
להלן גירסה חלבית (גירסת פרווה בהמשך המתכון). אופן הכנתם של מקלוני התירס מאד פשוט ובשני שלבים. ההכנה מורכבת מאפייה של פשטידת תירס נמוכה, צינונה, פריסתם לפסים בגודל הרצוי, טבילתם ב-בלילה, פירורים וטיגון. אפשר להקפיא, רצוי לחמם בטוסטר ולא במיקרו למרות שגם זה אפשרי.
טעים, פיקנטי בהתאם לתיבול הנבחר, אפשר לשדרג מבחינה צבעונית וגם טעמים עם פלפל חריף אדום או פיסות גמבה מתוקה ובאופן הזה להכין מכל ירק שרוצים.
תבנית 20/20 ס"מ, אפיה 175 מעלות, 20-25 דקות, גובה הבלילה לפי כמות זו בין 1-2 ס"מ. כמות אצבעות 20 יחידות.
החומרים לפשטידת התירס:
2 כוסות גרגרי תירס (1.5 מתוכם לטחינה)
1/2 כוס חלב
1 ביצה מס.1
50 ג` גבינה צהובה (בחירה חופשית: עמק, פרמזן, אחר)
150 ג` גבינה בולגרית מכל סוג
1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)
70 ג` קמח
1/2 כפית א. אפיה
מל"פ (פלפל לבן עדיף)
להכניס את כל החומרים למעבד מזון לטחינה חלקה - למעט 1/2 כוס גרגרי תירס והבצל. בתום הטחינה להכניס את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. המטרה לשמור על צורתם בתוך האצבעות.
בתום האפיה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה. מצננים היטב, רק לאחר הצינון משחררים מהתבנית. פשטידה דקה כ"כ עם גבינה מותכת בתוכה יכולה בקלות להתפרק כשהיא חמה. לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל 2X2X10 ס"מ..

הבלילה לציפוי האצבעות:
1 ביצה
1 כוס מים
1/2-3/4 כוס קמח
מל"פ או תיבול אחר לפי הטעם
פירורי לחם מכל סוג (מעדיפה פירורית זהב)
טובלים את ה"אצבעות" בבלילה, מסירים שאריות טפטוף וטובלים בפירורים,
בעזרת מרית להניח בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.
הארות והערות:
בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה - כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.

החומרים לפשטידת התירס - גירסת הפרווה, אופן הכנה זהה
2 כוסות גרגרי תירס גדושות (1.5 מתוכם לטחינה)
1/2 כוס מים + 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף
1 ביצה מס.1
70-100 ג` פירה
1/2 כוס בצל ירוק (טבעות דקות של החלק הירוק)
70 ג` קמח
1/2 כפית א. אפיה
מל"פ (פלפל לבן עדיף)
תפוח"א קטן שוקל בערך 70 גר`, להשתדל לשקול ולא לעבור
את כמות הפירה, בכדי שלא יהיה טעמו ומרקמו מודגש בתערובת.
אפשר להוסיף עוד מחצית כוס תירס טחונה,
אבל כדאי להתנסות בכמות המצ"ב קודם שמוסיפים.
איך מכינים בשמים להבדלה מציפורן ואתרוג? ניסיצי שנה אחת ולא הצלחתי...
וכך, שהאתרוג מתחיל להתייבש, הציפורן מצטופפת עוד יותר, ויוצרת שכבת הגנה לאתרוג.
ואח"כ הם עוד מצטופפים? יהיה להם מקום להצטופף?
תודה!
מתקבל כדור כזה של ציפורן, בקושי רואים את הפרי..
זה תמיד יוצא לי נוזלי מדי..!
כבר כמה זמן אני תוהה בשאלה ושמעתי דעות לכאן ולכאן..
מה ההבדל בין קמח מלא 70% לקמח מלא 100%?
האם רמת הטחינה? או שזה מעורבב עם קמח רגיל?? (או תשובה אחרת?)
תודה רבה! יום טוב!

בטחנות הקמח המודרניות טוחנים את החטים ומפרידים את הקמח לחלקיו השונים (סובין, קמח לבן וכו')
בשביל למכור קמח מלא מערבבים את הקמח הלבן בחזרה עם הסובין. 70% זה אומר שערבבו עם הקמח הלבן רק 70% מהסובין.
ההסבר שניתן באתר הנ"ל לא נראה לי סביר, או שהקמח שלהם משוחזר (כלומר, מנפים ומוסיפים ל וסובין כדי "למלא" אותו...). אז, שאלתי באתר של ניצת הדובדבן, שם אני קונה את הקמח המלא 70% (ואני מרוצה ובתקופה בה היה ספק לגבי הקמח הטרי אם צריך לנפות קניתי של טעמן ואפילו עוד חברה והרסתי עוגות, כי כנראה שה-70% שלהם לא אמיתי!!).
המומחית ענתה לי שהקמח 70% מלא מנופה כך שהוא נותר 70 אחוז מלא, כלומר מנפים ממנו חלק מהסובין ולא מערבבים לתוך קמח לבן סובין.
לא מבושלים- יש אזה שיטה לשמור אותם טריים ליותר זמן?
הם נרקבים לי תוך שבוע וזה מבאס..
כל עוד אני עושה קניות ולא בעלי...
אני- למה קנית שק תפו"א?
הוא- כי זה יותר זול מבודדים.
(נו במת לכי תסבירי לו שזה אח"כ נזרק.)
אני- למה 3 חבילות?
הוא - כי זה 3 ב9.
אני - וכמה עולה אחת?
3 שקל...
מי אמר שהמבצעים הם בשביל הנשים???
אתם חמודים 
קחי את זה בכייף, זה עובר להם באיזשהו שלב 
איזה מתוקים אתם!!!!!!!!!!
![]()
תוך שבוע זה לא אמור להרקב.
מקום מאוורר? בלי שקיות ניילון?
(בלי שקיות)
ואפשר פשוט לאחסן אותם במקום מאוורר ומוצל. הם יכולים להחזיק חודש...
מה נשמע חוץ מזה?![]()
פעם טעמתי ליקר אתרוגים, והוא היה מעולה!
פתאום נזכרתי בזה אחר סוכות, כשילדם של השכנים עבר וליקט מכל דיירי הבניין את אתרוגיהם. הוא סיפר שאבא שלו מכין מזה 'יין'....
הבנתי שמדובר בליקר, ונזכרתי בליקר ההוא שטעמתי...
היום השריתי סו"ס, את קליפות האתרוגים שאגרתי אני.
האלכוהול אמרו לספוג את טעם הקליפות כחודש, לאחר מכן מסננים אותו מהקליפות ומוסיפים לו סירופ סוכר.
גם כאן באתר יש מתכון לליקר אתרוגים.
http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r61
לאוהבי המשקאות החריפים, מדובר בליקר מעודן ומיוחד מאד. מומלץ!
[במשך השנים, קמח נדבק והתייבש, וסתם אותה כמעט לחלוטין - מוכר, לא?]
יש למישהו רעיון?! ![]()
(בלי להכניס מחט לכל חור בנפרד...
)
בת מלךמידי פעם הייתי מחליפה שוב את המים למים חמים והשרתי עד שריאתי שהנפה נקייה לגמרי
וזנערתי בסקוטצ' גם לכלוכים העקשניים...(בעדינות).
*ההשרייה לאחר פירוק הנפה לגמרי...
השתמשתי באקונומיקה ומים רותחים-ניקה כמעט לחלוטין.
יישר כוח!
אשמח לכמה שיותר מתכונים של מרקים,
מכל הסוגים והמינים!
ועוד כף מים.
אבל זה רק בערך - אני לא זוכרת.
זה אמור לצאת יותר דומה לבלילה מאשר לבצק,
רק במרק הרותח זה הופך לגושים.
אבל להכים בצק פריך מתוק (איזה מתכון שיש לך בבית)
לשטח בתבנית פאי, להשאיר חלק בצד.
לחתוך תפוחים, להוסיף להם סוכר, קינמון, מיץ לימון...
לשים עם התחתית
לפורר מעל את הבצק שנשאר או לחתוך אותו לרצועות ולשים מעלה מלית
לאפות בחום בינוני-גבוה עד שמזהיב
ומוסיפים קינמון תמצית וניל וסוכר משו כמו 8-10 דקות
אבל היא ביקשה פשוט, אז פשוט בעיניי זה בלי בישול מקדים לתפוחים, ובלי אפייה מקדימה לבסיס, וגם ככה זה יוצא טוב.
ואת האמת, מה שדאני מכירה לא ממש מטגנים את התפוחים, אלא מבשלים אותם בסיר ומוסיפים גם קצת חמאה. לא רוצה לחשוב בכלל על כמויות החמאה הנדרשות לטיגון של תפוחים לפאי...
נראה לי שבכל זאת אני אבשל אותם..
תודה
לבשל קוביות תפוחים. לסנן. להוסיף מיץ לימון ולבחוש. להניח על הבצק ולפזר סוכר וקינמון (בצק לפאי ומרנג אפשר למצוא בשרשור "מה אתם יודעים לעשות" מ-כט תשרי.
כשמססנים תפוחים מבושלים מסננים עם המים הרבה מהטעם.
מוטב לבשל בלי להוסיף מים, ואם יש צורך להוסיף מעט קרונפלור או קמח להסמכה של הנוזלים שנשארו.
מה לעשות איתו?
יש לו עתיד (חוץ מלפח??)
ולמה זה קרה??
יש למישהי מושג?
תודה!!!!!
אוי זה מה זה מתסכל כשזה קורה....
לא יודעת איך מצילים אותו,
אבל אולי גם אם הוא גרגרי זה ילך?
יש מנות, כמו מוסים, שלפעמים זה דווקא כיף שיש בהם גושים.
בהצלחה!
כשאני משתמשת בשוקולד מריר לעוגה, אני ממיסה 30 שניות במיקרוגל, בודקת ולפעמים הופכת חלק מהקוביות וממשיכה עד שימס מעט (לפי חוזק המיקרוגל) ואז מוסיפה את המרגרינה ומוסיפה 20 שניות או יותר עד להמסת המרגרינה ואיכשהו היא מגינה על השוקולד. אפשר לנסות להמיס אותו שוב ולהוסיף מעט מים שלא ישרף
לא גלידה, אני שונאת גלידה פרווה...
או- מרשמלו בשיפוד
זה עוגת שוקלד חמה עם כדור גלידה ליד (וניל או בננה)
בשלמות, פרוס עד ראשו, כמעט אבל לא לגמרי,למעלה הוא נשאר מחובר. מונח בצורת מניפה על הצלחת.
סביב שניהם את מזלפת בצורה דקורטיבית קרם שוקולד חם.
מניסיון זה קינוח חורפי מועדף.
אביוסתודה 
*פלטת פירות העונה מעוצב יפה
*סלט פירות (ניתן לגוון בהוספת קוקוס וצימוקים)
*פירות יבשים למיניהם (אננס, בננה, פפאיה, תמרים, אגוזים, שקדים, צימוקים, שבבי קוקוס)
*חתיכות פרי ומרשמלו מצופים שוקולד
*שוקולד במילוי מיוחד (אפשר להכין בבית, עם אגוזים/שקדים/צימוקים/דובדבנים)
250 גר' קמח
200 גר' חמאה/מחמאה
100 גר' אבקת סוכר
2 חלמונים (יש אפשרות גם לביצה אחת שלימה)
קורט מלח.
למילוי:
200 מי'ל מים
100 מי'ל מיץ לימון מסונן +גרד לימון
200 גר' סוכר
קורט מלח
30 גר' קורנפלור
4 חלמונים+50 מי'ל מים
30 גר' מחמאה קרה לפיזור על הקרם
למרנג (לא חייב)
3 חלבונים
120 גר' סוכר
אופן ההכנה:
1.מכינים קלתית פריך (אפייה מלאה)
2. להכנת הקרם (פטיסייר) פותחים בקערה את הקורנפלור והחלמונים עם ה-50 מי'ל מים..
3.שמים בסיר את הנוזלים+גרידת הלימון+סוכר ומבשלים בסיר עד שזה עך סף רתיחה..
4. עושים השוואת טמפרטורות בין הנוזל המבושל לבלילת הביציםומחזירים לסיר, ומבשלים עד להסמכה תוך כדי ערבוב תמידי ע"י מטרפה..
ועל איזה עוצמה?
תודה! שבת שלום!!!![]()
כי זה משתנה בין סוגי הציפ'ס,בד"כ זה יותר מחצי שעה, וצריך פשוט לעקוב אחריהם שהם משחימים ונהיים רכים.
עד שהם משחימים..
וזה תלוי איך אוהבים אותם רכים או קריספים..
של הקוסקוס בשקית?
יש איזשהי דרך לגרום לזה להיות בטעם קרוב לקוסקוס האמיתי?
אני מתבלת עם שום, פלפל, זנגוויל ושמיר.
כמובן שכדאי להוסיף רוטב מתאים או לשים אותו מעל מרק בסיר של הקוסקוס.
ואת האמת, שהקוסקוס בשקית לא באמת שונה בהרבה מקוסקוס אמיתי. זה בסכ"ה קוסקוס מיובש, עשוי 100% סולת.
קוסקוס בשקית שונה ב100% מקוסקוס בייתי..
אם את רוצה לבחון את ההבדל-את יותר ממוזמנת לבוא לבקר!
מצטערת, לא הרגשתי בהבדל מהותי.
קוסקוס ביתי טעים יותר כי הוא טרי יותר, אכן, אבל ההבדל הוא לא כזה מהותי.
ככה אמא שלי מכינה ולא לשכוח שהרוטב גם מוסיף טעם..
שלום לאמונותאו שצריך להיוולד לאמא טוניסאית בשביל זה...
לא קשור לזה שהוא טרי יותר - הוא פשוט משהו אחר!!
בתור בן של מרוקאית, אני מעיד שזה נכון.
מי שיודעת להכין קוסקוס אמיתי - הקוסקוס בשקית לא ישתווה אפילו לקוסקוס שלה.
במקום עם סתם מים ותבלינים. אז זה באמת יוצא עם טעם.
למרות שלדעתי המרקם אף פעם לא יהיה אוורירי כמו הקוסקוס הביתי.
לבשל מרק עוף עם ירקות ותיבול, לשים בקערה את הקוסקוס ולהכין אותו לפי ההוראות אבל במקום עם מים רותחים עם המים של המרק.
תהליך כמו של קוסקוס רגיל...עם הסיר הזה של הקוסקוס והמרק.
זה ממש דומה למקור.
צריך להרגיש את זה בידיים, יש כמות מסויימת שלמים ואם עוברים אותההסולת הופכתלבצק והכמות משתנה בגלל הלחות שהסולת ספגה.
וא"א להשוות באווריריות והנימוחות של קוסקוס ביתי לעומת קנוי וכמו שדוד שלי נוהג לומר "הקוסוקס הוא המן שבנ"י אכלו במדבר, יש לו טעם של צפיחית בדבש"
וזה היה לוקח שעות, אבל שווה מאד את הטעם..
שקית קוסקוס, כופסת רסק עגבניות קטנה, כופסת טונה או 2 לפי הטעם, שמן זית וקצת מלח,
מערבבים שמים את המים מכסים את הכלי ולאחר 5 דקות יש ארוחה טעימה ומזינה..
זה מה שקורה שרוצים לאכול ארוחת צהריים וזה מה שיש בבית..
המטבח זה פשוט פיתוח הדימיון והיצירתיות
מאד טעים..![]()
הרבה כורכום,פפריקה חוואיג' ,מה שאוהבים.
נראה לי לאוסם יש, ולאדות אותו כמו שמאדים קוסקוס אמיתי. זה יוצא ממש מעולה. ואז אפשר להוסיף את כל מה שמוסיפים לקוסקוס רגיל. (מפרום, מרק וכו'.)
נהוג שכשר"ח יוצא בשבת, מוסיפים לתפריט עוד מאכל או מכינים משהו קצת מיוחד.
אשמח לקבל רעיונות מה להוסיף לשבת הקרובה.
אפשר גם קינוחים, ללא קצפת.
ועדיף משהו אחד שיהיה לשתי הסעודות
תודה
וגם לא שמעתי על המנהג הזה, למרות שדווקא יצאה לי שבת חגיגית במיוחד.
קצת קשה לענות על השאלה הזאת, היא היא תלויה כמובן במה שאתם מכינים בדר"כ
אבל יש לי רעיון נחמד - יש עכשיו המון פירות חדשים, אולי תקני פרי לחדש בשבת?
אבל אם קינוח, תסתכלי פה באחד השרשורים האחרונים אני ירושלמית הביאה מתכון לקינוח של עוגת שוקולד ואגסים, משהו שנראה טעים וגם מרשים בצורה מיוחדת.
אם תכתבי מה התפריט הרגיל, (או המתוכנן לשבת זו) יהיה אפשר להציע רעיונות
לא יודעת מה המקור למנהג, ככה נוהגים בבית הוריי.
התפריט הוא:
סלטים (חלקים קנויים וחלקם ביתיים)
בערב:
דג סול עם ירקות
אורז ועוף אפויים
בבוקר:
פשטידה
ירקות בתנור+ חזה עוף ממולא באורז (הכנתי לחגים כמות גדולה שיהיה לי גם לשבתות אח"כ- מכאן ההשקעה)
קינוחים אין, רק עוגה
כשאני כותבת את זה, זה נראה לי המאכלים היותר חגיגיים שאני מכינה לשבת, למרות שיש שבתות רגילות שגם בהם אני מכינה את הדברים האלה.
מה דעתך על תפוחים אפויים? ואפשר להוסיף לידם כדור גלידת וניל
גם חגיגי, גם טעים וגם ממש מתאים לעונה - חם וקר ביחד![]()
או יותר מושקע, אבל דומה - קרמבל תפוחים.
עוד אפשרות - להוסיף איזה סלט חגיגי. אולי סלט חסה עם חתיכות של עוף, גרגירי רימון ואגוזים קלויים?
או אפילו סתם להוסיף גלידה בתור קינוח
אם יהיו לי עוד רעיונות בזמן הגיוני, אכתוב אותם
בקיילה, אוכל שבשבילי הוא כמו מעדן: שעועית לבנה מבושלת עם תרד, בשר וקוסקוס.
אני עדיין לא יודעת להכין וגם בעלי לא כזה 'מת' על זה אז זה בהמתנה לבינתיים אך לשבת הקרובה אני מכינה בריקים.
בריקים זה גם סוג של מאכל טוניסאי אך לא משהו מסובך. זה בעצם המשולשים שמביאים בחתונות רק יותר גדול.
אם תרצי, אפרט!
ויש לי גם קינוח שווה, פרווה אך עם השקעה! (עוגה גלידה כזו עם בסקויטים ושוקולד ועוד9
שוב, אם תרצי, בשמחה! ![]()
בקיילה (נראה לי שזה מה שאני חושבת)
זה מין חמין של תוניסאים, נכון? (עד עכשיו אני לא יודעת אם כותבים עם ט' או עם ת')
אבא שלי תוניסאי, היו פעמים בודדות שאכלתי את זה אצל דודה שליומה שנשאר זה הזיכרון של איך שהמאכל הזה טעים. היום אין לי קשר עם הדודה, ומרגישה לא נעים להתקשר רק כדי לשאול אם היא יודעת למה אני מתכוונת ואיך מכינים את זה.
בדיוק לפני כמה ימים נזכרתי במאכל הזה ותהיתי אם יש סיכוי למצוא את המתכון כשאני אפילו לא זוכרת איך קוראים לו.
תודה שהזכרת לי.
ומה זה בריקים? אף פעם לא שמעתי את השם הזה בבית.
כשאני חושבת על זה, מכירה משהו דומה בשם סמבוסק- זה אותו דבר?
אין לנו בבית גלידה וקצפת וגם אין לי אפשרות לקנות, כך שאני יורדת מהרעיון של קינוחים כאלה.
בכל מקרה תודה.
יש אצל ההורים של בעלי מנהג להכין קיגל לשבת ראש חודש...
אבל זה לא נראלי כזה מטורף
(במחילה מבעלי..)
אני הייתי ממליצה נגיד על מנה אחרונה גלידה טעימה... אפילו לקנות איזה סורבה טעים..
ואם לא- תפני אלי, יש לי מתכון מעולה ומהיר וקל להכנה.. אבל הוא עם קצפת אז איך שתרצי..
ואם זה להוסיף לאיזה מנה עיקרית טעימה אז אפשר לעשות איזה תיבול שונה וטעים לעוף על אורז או משו
(נגיד צ'ילי מתוק, רוטב פיקנטי, ברבקיו ועוד ועוד..)
או מנות ראשונות אז אפשר לעשות בורקס בשרי עם רוטב פטריות או לעשות מרק טעים.. (כבר חורפי וזה ממש עושה אוירה..)
אם את צכה מתכונים אז בשמחה..
שבת שלום ובישולים מהנים 
ותודה לכם מראש:בת נוגההאם התוספות הבאות יתקבלו טוב אחרי הקפאה:
פסטה - ספגטי, פתיתים עם ירוקת, כופתאות תפו"א (כמו ניוקי) ואורז?
תודה רבה!! 
הכל צריך להיות בסדר אבל
פסטה - למה לך? זה כ"כ מהר להכין. בכל מקרה יהיה הכי טוב לחמם אח"כ במיקרו ובעדיפות שנייה תנור
ניוקי - לחמם אח"כ בתנור, או במחבת
אורז - רק להוסיף לו מרק (או סתם מים) לפני החימום