שרשור חדש
קצת דחוף, תענו לי מהר בבקשה!! מה אפשר לשים במקוםאביוס

חלב במאפינס?

מים לא? אולי ליקר?..~א.ל
שמתי מים, נראה איך ייצא אביוס

אני מפגיזה בזמן האחרון אה?

מפצה על ההריון שלא יכולתי להכנס למטבח

אפשר גם מיץ תפוזים אם זה לא מאפינ שוקולדב"ה!אם בישראל!
למה לא במאפינס שוקולד?יהודיה מא"י
עבר עריכה על ידי יהודיה מא"י בתאריך י"ב חשון תשע"ב 11:56

שוקולד-תפוז זה שילוב נהדר

שעקליתאנונימי (פותח)

אביוס, נכנסת עמוק למטבח, זה נשמע...

איזה השקעות...!

 

מטרנה שירק
עדיף סימלאקlila317אחרונה
אני מחפשת מתכון לעוגה שהיא לא יבשה~א.ל

אלא יותר קרמית כזו..מקווה שאני מובנת

פרווה

ולא מאוד מסובכת להכנה, אבל מושקעת


למישהי יש רעיונות??

העוגה הכי קלה וטעימה בעולם!!ב"ה!אם בישראל!אחרונה

מתכון ברגע. לא טוב לדיאטה...קורץ

אז ככה:

4 ביצים

כוס שמן

3\4 כוס סוכר

כוס קמח (אני שמה אפילו קמח מלא)

אבקת-אפיה

1\2 כוס קקאו

1\2 כוס שוקולית

1\2 מיכל ריצ'

שופכים ה-כ-ל לקערה אחת ומערבבים. הכי טוב עם מקצף,

מעבירים לתנית. אופים בחם '180

כשמוכן, ממיסים 100 גר' שוקולד (אני שוברת לקוביות וממיסה בקערת זכוכית במיקרוגל)

לערבב לתוך השוקולד המומס עם מזלג את 1\2 מיכל הריצ' הנותר ומורחים על העוגה.

יאמי! יוצא מעולה. זאת העוגה הכי מבוקשת אצלנו!יאמי

ספרי אם ואיך יצא...

כדורי פלאפל בייתיים.מוריה
הכנתי כדורי פלאפל, הבעיה שבטיגון הם מתפרקים.
באותה פעם פשוט גילגלתי בקמח וביצה.

אני מחפשת פיתרון אחר למה שנשאר ויושב במקפיא.
יש רעיונות? הצעות?

תודה רבה!
מימה שאני יודעתאמהונת

את הקמח לערבב בעיסה, ללא ביצה.

ולהכניס את העיסה רבע שעה למקרר, לפני הטיגון כמובן.

לחמם את השמן מאוד, אש בינונית ולזרוק את הכדורים..

כלומר,מוריה
להפשיר את מה שנותר, להוסיף קמח-כמה?
ללוש, לשים במקרר וליצור כדורים חדשים?
מה שעשית, היה במקפיא לפני כן?יהודיה מא"י

אם לא, את יכולה לנסות להוציא מהמקפיא וישר לטגן, בלי להפשיר קודם

ואפשר גם לאפות אותם בתנור

למרוח היטב בשמן, בנדיבות

לאפות בחום גבוה משהו כמו 20 דקות

הכנתי אותם יום לפני השימוש,מוריהאחרונה
והקפאתי (לא שמתי קודם במקרר).
כשטיגנו זה התפרק לגמרי..
פשטידה ל א.ערב דחוףאנונימי (פותח)

היי

 אני רוצה להכין פשטידה לערב ומה שיש לי זה: קישואים תפוא בצל חצילים דלעת פלפלים וגזר.

 

אפשר להכין ממשהו פה פשטידה?

 

אשמח לקבל מתכון. תודה

אפשרטל..אחרונה

תבחרי - בצל וקישואים

בטטה ודלעת

גזר

הרעיון הוא לבשל/לאדות ולרכך את הירקות

לערבב עם ביצים וקמח וכדומה

ולאפות.

מתכונים מדוייקים אין לי, אבל ברשת בטוח יש.

 

בהצלחה!

יש לכם מתכון של גלידת חלבה?מה'

טעמתי פעם בברית והיה משו משו.

נדמה לי שבעלת הבית אמרה שזה עם טחינה ממש.

 

(אביוס, עשית לי חשק לפינוקים יאמי)

גלידת חלבה פרווההדס ואור

זה בעצם הגלידה הרגילה של הפרווה, והטעם הוא מחבילת חלבה, מי שאוהב חלבה יהנה:

להקציף 4 חלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף נוקשה.

לגרר במגררת הדקה חב' של 100 גר' חלבה וניל, זה מתפורר לחתיכות קטנות

בקערה שניה להקציף  ריצ' אחד, להוסיף את החלמונים, ולהוסיף את החלבה.

לערבב בעדינות- בתנועות קיפול- את התכולה של 2 הקערות, להקפיא.

 

אני יודעת שזה ביצים לא מבושלות וכו' וכו', אבל זה הגלידות השוות... לפחות של הפרווה.

בתיאבון!

אני מכירה מתכון כזה-קרמבואחרונה

שמכינים מטחינה גולמית, סילאן וריצ'.

 

אבל אני לא זוכרת כמויות מדויקות. אם את רוצה אנסה לברר.

תוספות שאפשר להקפיאאם היית

אני עובדת משעה מוקדמת מאד עד 4.

הילדים היו תמיד במעון ואני ובעלי אכלנו בשרי בערב.

עכשיו הגדול מגיע עם בעלי בצהריים הביתה - אז הכנתי במקפיא כמויות של עופות/קציצות/שניצלים ומרקים.

הבעיה זה שהתוספת היחידה שבעלי יודע להכין זה אורז---

 

אז מה-1 לספטמבר עד היום כל צהריים אוכלים אורז.

בא לי להקיא בשבילם.

 

איזה תוספת אפשר להכין ולהקפיא??

קוסקוס. נראה לי שגם אטריות. (ואפשר ללמד אותו..)פלפלתי
פתיתים מן הסתםחילזון 123

למרות שאם מישהו יודע להכין אורז אז פתיתים זה לא יהיה לו מסובך ללמוד.

ירקות קפואיםכלנית1
אמנם, האידיאל זה ירקות טריים (מבושלים), אבל אם בעלך מומחה לאורז, ירקות קפואים יהיו קטנים עליו. הבישול דורש בסה"כ מים רותחים ובישול קצר. אפשר להוסיף אותם לאורז לגיוון. אפשר לבשל אפונה מקופסא/קפואה במיץ עגבניות אם זה מתאים לו או שאת תקפיאי.
כעקרון אפשר להקפיא כמעט כל פשטידה (ת. אדמה פחות מוצלחים).
לא להקפאה אבל פשוט להכנה-אביוס

ירקות בתנור...,.

תודה לכולכם על הרעיונותאם היית

במיוחד לכלנית.

מצאו חן בעיני הרעיונות.

 

פשוט לא הולך לו במטבח והוא התיאש אבל באמת כל מה שקשור ללזרוק לתוך סיר עם מים רותחים יכול ללכת.

ירקות הוא ניסה לקלף פעם וקילף גם את האצבעות  עצוב ....

 

כל דבר שאני מציעה לו וצריך להשקיע טיפה יותר הוא מנסה להבין מה אכפת לי שהם אוכלים כל היום אורז

" יש גיוון במנה העיקרית . ושתינו מרוצים מהאורז"

 

זו באמת רק בעיה שלי...

דברים שאפשר לזרוק לסיר וללכת...מה'

אטריות,

קוסקוס(רק לערבב עם מים רותחים ותבלינים וסגור)

פתיתים,בורגול

תפוחי אדמה (אפשר גם שאר ירקות,אבל אז הוא צריך לטבל קצת)

ירקות קפואים-אפונה,שעועית וכו'

 

גם בעלי יודע להכין אורז ומרק עוף..כי הוא זורק לסיר צוחק עוף ירקות חוואיג מים והולך. ובשבילי זה הקלה גדולה בערבי שבת לחוצים וכשאני מושבתת חלילה או אחרי/לפני לידה,אז הוא גם מכין דגים בערך באותה דרך

(זתומרת מרק דגים צוחק)

רגע רגע...!פלפלתיאחרונה

תפוחי אדמה את יכולה לקלף בערב במקומו, לשים אותם במים עד שיכוסו, והוא יכול לטפל בהם מחר בתור אוכל....

פירה, ת"א בתנור או כל דבר אחר.... זה שיא הפשוט.

גם ירקות אפשר לקלף, לשים בקופסא, להניח במקרר ושום דבר לא קורה לזה מהערב עד למחרת כשהם במקרר....

 

אפשר להכין המון דברים~א.ל

ולאו דווקא להקפיאם..

אלא להשאיר במקרר, עד 3 ימים ולחדש..


בהצלחה רבה

מכירות את העוגה הזו שהיא מחמאת בוטנים ושוקולד?אביוס

שכבה של חמאת בוטנים ומעליה שוקולד.

 

האם זה המתכון?

 

מצרכים

100 גר' חמאה
250 גר' חמאת בוטנים
4 כפות דבש
שליש כוס סוכר
1 חב' שוקולד מריר
3 כפות חלב
כפית סוכר
כ-20 ביסקוויטם

אופן ההכנה

1. מועכים ביסקוויטים לפירורים בקערה.

2. בסיר קטן מבשלים את החמאת בוטנים יחד עם החמאה,דבש ושליש כוס סוכר.עד שנוצרת תערובת אחידה.

3. יוצקים את החמאת בוטנים לקערת הביסקוויטים, מערבבים היטב, ומכניסים לתבנית בינונית לחצי שעה למקרר.

4. בסיר נפרד מבשלים את השוקולד המריר עם כפית סוכר כף חמאה ומעט מים/חלב.

5. לאחר חצי שעה במקרר יוצקים את השוקולד על העוגה ומכניסים לקירור נוסף של כשעה לפחות .

טעים, מתוק להחריד ומלא סוכר כרימון,..כלנית1

לא, מעולם לא העזתי לעשות מתכון כזה. נראה לי מתאים לארוע בו כל אחד לוקח פרוסה אחת ומפחיד לחשוב על לאפות בבית ולאכול פרוסה אחרי פרוסה (כך חיסלתי חצי מפאי השוקולד שאפיתי לשבת למרות הצער שהפאי היה אפוי כל צרכו אך בגלל שדאגתי לאמי שעדיין לא הגיעה מחוץ לעיר התקשרתי שוב ושוב לאחותי ועד שזו ענתה, הפאי התייבש ולא העזתי לתת כמנה אחרונה, אלא אכלתי מעט מעט עד שחיסלתי כמעט הכל לבד...

לא מכירה אבל נראה טעיםחילזון 123

אבל הדבש וגם הסוכר נראה לי מוגזם. זה יצא מתוק מדי נראה לי שרק דבש יכול להספיק.

הייתי גם מנסה עם חמאת בוטנים מלוחה זה יכול לצאת מעניין.

הכנתי אותה ועכשיו היא בקירור, נראה איך ייצא...אביוס
איפה את גרה? 5 דקות ואני מגיעה לטעום...כלנית1
מוכנה להיות השופטת והטועמת הראשונה..lila317
איך יצאה העוגה? ב-12 בלילה- לארוע או למשפחה?כלנית1
חחח העוגה הייתה לבעלי ולי! מוזמנות לטעום-אביוס

בדרום הרחוק...

אני באה...lila317
מחכה לך אביוס
איך היא יצאה?נץ1
למרות שהתכוונתי לעוגה אחרת-היא יצאה סבבה אביוס

מתוקה מאוד, אבל אנחנו לא שולטים בעצמנו וכל פעם שעוברים ליד המקרר לוקחים חתיכה...

אחח,

והלכה הדיאטה תאמינו לי!

Nכירה מתכוןדובדי

אחר-

4 כוסות פצפוצי אורז

כוס אבקת סוכר

400 גרם חמאת בוטנים

מערבבים הכל ביחד ואז או שעושים כדורים וטובלים בשוקולד מומס או שמשטיחים בתבנית ומורחים מעל שוקולד מומס. לשים במקרר ולחתוך

איזו משקיענית!כלנית1

מה חשבת לך, לאפות עוגה טעימה כזאת ומלאת קלוריות ודברים טעימים סתם ביום חול ולגמור אותה רק את והבעל? איך אפשר לא לקחת פרוסה בכל פעם שנכנסים למטבח?

ורק לי יש יסורי מצפון שהכנתי פאי שוקולד לשבת ובגלל שהוא התייבש מעט באפיה (דאגתי לאמי הקשישה שעדיין לא הגיעה ביום חמישי ובין כל הטלפונים שעשיתי, כי היא לא עונה לפלאפון בדרך, העוגה נאפתה כמה דקות יותר מדי), לא הרגשתי נעים להגיש כמנה אחרונה לאמי ולאורחים ואכלתי בשבת כל פעם 2 פרוסות עד שהיא נגמרה (כשגילו אותי, הצטרפו אלי גם טועמים אחרים)

אם הצטרפו אלייך טועמים אחרים סימן שזה היה טעים!!אביוס
אביוס, יש לי מתכון על אותו רעיון אבל משמין פי 6שירשור

מעוניינת? יאמי

 

לא אביוס אבל - כן חילזון 123
לא הוגן לבקש מתכון עתיר קלוריות של עוגה מדהימהכלנית1
מה יהיה איתנו האופים/ות, אחרי שכבר עברנו את תקופת החגים בשלום?
היכונו, היכונו...שירשור

רק לכתוב אוו עשה לי חשק לקום להכין בעצמי

 

כוס חמאת בוטנים

כוס דבש

250 גר' צמקאו

כף מים

 

כל הנ"ל להמיס בסיר על אש נמוכה ולהוסיף כשזה נמס 4 כוסות פצפוצי אורז.

לשטח בתבנית ולצנן מעט.

 

בסיר נוסף-

300 גר' שוקולד לבן

כוס חמאת בטונים

כל הנ"ל להמיס ולמרוח מעל הפצפוצי אורז שבתבנית.

 

מיד אחרי מזיגת השוקולד הלבן (יש להכין מראש)- לזלף פסים דקים לאורך התבנית משוקולד מומס בתוך שקית

עוד כשהשוקולד הלבן חם.

"ולמשוך" את הפסים החומים לרוחב ונוצרת דוגמא יפה ומיוחדת.

 

משהו כמו הלוך ושוב-

------->

<------

 

לחלק לריבועים קטנים

ולקבוע תור לדיאטנית

 

>>> הנה הדבר האמיתי...סתם.אחת

סרוק מתוך מוסף המתכונים של העיתון "משפחה"

יש פה יותר מקילו שוקולד, איזה 120 חתיכות, וחומרים שעולים 60 ש"ח.... יאמי

 

 

20111103180138.jpg

 

 

תודה אבל אני מתכוונת למשהו אחר, אנסה להסביראביוס

השכבה של החמאת בוטנים היא רכה ולא קראנצ'ית,

לשתי השכבות יש את אותו מרקם.ץ...

התכוונתי הדבר האמיתי למה ששרשור כתבה...סתם.אחת

אם תשימי לב, שרשתי אליה...

 

הבנתי מה שרצית, אבל אני לא יודעת את המתכון.

אביוס-לא מכירה משהו כמו שאת רוצה,אבל מה שסתם אחתבין השורות
העלתה זה באמת האמיתי.
המורה של אחותי שעושה פטיפורים נתנה להן את המתכון הזה (נראלי) והוא מושחת ברמות!
אחרי ביס שתיים לא מסוגלים להסתכל יותר על שוקולד עד לכניסה הבאה למטבח....
זה באמת יוצא ככה!!שירשור

תודה סתם אחת!!

מתכון מתפוז מעולה!אם הבנים12









בס"ד

 להמיס בסיר:

4 כפות חמאת בוטנים

4 כפות דבש

200 גרםשוקולד מריר

להוסיף:

3.5 כוסות פצפוצי אורז.

 לשטח בתבנית בינונית, להכניס למקרר.

 להמיס:

חבילה שוקולד צ`יפס לבן

3 כפות חמאת בוטנים.

לשפוך מעל הפצפוצים שבתבנית, ליישר.

להמיס קצת שוקולד בשקית. לחורר חור הכי קטנטן שאפשר

לצייר לאורך התבנית פסים עם השוקולד במרחק של ס"מ בין פס לפס.

אפשר להסתובב פרסה בסיום כל פס.

לצייר עם סכין או קיסם פסים במרחק ס"מ, לכיוון החותך את הפסים הראשונים.  כמו שתי וערב.

כאן ממש חשוב לחזור בפרסה בסיום כל פס. כי זה מה שיוצר את הדוגמא היפה של העלים.

    

 

ניראה מעולה אבל היא ביקשה אחרת..מה'

ששתי השכבות יהיו במרקם קרמי ודומה,נכון?

גם אני טעמתי פעם יצירה טעימה כזאת והייתי גם שמחה למתכון.

אני מנחשת שאת שתי השכבות מערבבים עם חומרים דומים,שוקולד,אולי מרגרינה רח"ל..חיוך

במתכון הזה השכבה העליונה היא משוקוציפס לבן ביחד עם חמאת בוטנים,אז אולי אפשר לנסות לעשות את השכבה התחתונה משוקוציפס/שוקולד חום ביחד עם ממרח שוקולד.אבל ניראה לי לע"ד שאין מנוס מלהוסיף חמאה/מרגרינה כדי שיהיה קצת רך לא?

את צודקת לזה התכוונתי, אבל לא הבנתיאביוס

איך את מציעה להכין?

רק מציעה,בלי אחריות : )מה'אחרונה

כי זה מהראש,לא מתכון שכבר ניסו,

שכבה ראשונה:

להמיס ביחד חבילה שוקולד ציפס ושלוש/ארבע כפות ממרח שוקולד ו100 גר' חמאה/מרגרינה (אפשר להוסיף אגוזים/שקדים גרוסים)

לשפוך לתבנית ולקרר

שכבה שניה:

להמיס ביחד חבילת שוקולד ציפס לבן וארבע כפות חמאת בוטנים ו100 גר' חמאה/ מרגרינה.

לשפןך מעל השכבה של השוקולד החום ,לישר

ולקשט עם פסים של שוקולד מומס.

 

שוב,זה המצאתי הרגע אבל ניראה לי הגיוני שזה ילך.

לחם שעורהגליה...

שלום כולם,

קיבלתי קמח שעורה מלא והייתי רוצה לנסות. משהו טעם לחם כזה? מכיר מתכון טוב?

תודה.

לא מכירה אבל מצאתי משהוחילזון 123

http://www.matkonim.net/bread/barleybread.html

 

הקמח הזה בטח די כבד אז מן הסתם בגלל זה מערבבים אותו עם קמחים אחרים.

1.לשלב עם קמח חיטה. 2. לתת התפחה ארוכהכלנית1אחרונה

באתר YNET, בנוסף לסגולות של הקמח יש עצה חשובה: מיועד להעשרת מאפים בסיבים תזונתיים. בצק על סמך קמח השעורה אינו גמיש ולכן יש לשלבו עם קמח חיטה.
בנוסף, אני מבינה שהקמח מתנהג כמו שיפון ולכן אני מציעה לתת לו התפחה ארוכה פעמיים (התפחה ראשונה אפילו שעה) והתפחה שניה להכפלת הנפח).
דרוש מתכון לפירורי בשר (שם שאני המצאתי)שירה שירים

התארחנו בערב שבת ובעלת הבית הכינה פירורי בשר טחון ברוטב אדום.

 

אם יש למישהו מתכון אשמח- לא בא לי לנסות ולקחת את הסיכון להרוס סתם בשר חיוך גדול

קוראים לזהיהודיה מא"י

בולנזצוחק

בפשטות -

חותכים בצל לרצועות

מחממים מעט שמן בסיר

מטגנים את הבצל, כשהוא מתחיל להיות שקוף מוסיפים את הבשר, מערבבים - מפוררים במזלג עד שכל הבשר משנה את הצבע שלו.

מוסיפים מצרכים של רוטב עגבניות רגיל כזה של פסטה - רסק עגבניות, תבלינים וכו'. בתבלינים שמים גם כמון.

מוסיפים מספיק מים, רצוי לבשל 20 דקות לפחות., לערבב מידי פעם.

אפשר כמובן לשדרג עם תוספות - גזר מגורד דק (להוסיף לסיר אחרי הבשר) פטריות, וכו'.

את יכולה גם לחפש פה בפורום, היו על זה בעבר כמה שרשורים


אה, ואפשר גםיהודיה מא"י

לעשות בשיטה של ערבב ובשל.

לשים בסיר בשר, רסק עגבניות, מים, תבלינים, ירקות שרוצים ולבשל את הכל...

אנחנו שמים בלי כמון, כי זה לא כזה אהוב אצלנו,פלפלתי

אז אם לא אוהבים אצלכם את התבלין הזה, אפשר להוריד אותו. בגדול אפשר לשחק עם זה.

 

אפשר גם לשים את זה על פוקצות - ולתנור. זה נקרא לחמא בעג'ין.  זה ממש טעים ומשביע.

 

את יכולה לשים את זה בין שתי שכבות של פירה - ולתנור. אמרו פה שקוראים לזה פשטידת רועים, לא?  (האמת לא ניסיתי, אבל זה אמור לצאת טעים..)

ועוד גיוון-קרמבו

אני מכינה לפעמים כרוב קצוץ מאודה ברוטב עגבניות, ומוסיפה לו בשר קצוץ.

 

יוצא טעים מאוד והולך נהדר עם אורז.

ועוד גיוון..טוזי

להוסיף לזה פסטה...

חחחח איזה מצחיקה יצאתי!שירה שיריםאחרונה

שכחתי שקיים מושג כזה- בולנז צוחק

 

תודה לכן.. עפתי למטבח!

ללא גלוטןאנונימי (פותח)

שלום לכולם.

 

בעלי רגיש לגלוטן ולכן קשה לי קצת להכין אוכל.

בעיקר מכינה אורז ותפו"א  אבל כמה אפשר?

 

בדר"כ רגישי גלוטן נוטים להיות רעבים אחרי זמן קצר אז אני תמיד צריכה שיהיה בשלוף דברים שלא מצריכים בישול וכו..

 

יש רעיונות?

ספרי מתכונים מיוחדים ללא גלוטןכלנית1אחרונה
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך ט' חשון תשע"ב 19:50

* עוגת גבינה: אפשר להכניס לתוך העיסה קורנפלור במקום קמח. לא מרגישים הבדל בטעם.

* יש ספרי מתכונים מיוחדים ללא גלוטן או ספרי מתכונים לפסח.

* אפשר לקנות (למשל בניצת הדובדבן, או בסופרמרקטים מסויימים) ספגטי מאורז ולהוסיף רוטב. בישול קל וקצר מאד.

* סלט תירס: תירס+פלפל אדום פרוס+מלפפון חמוץ/בצל קצוץ.

* סלט קטניות (מזין מאד ויכול לשמש ל-3 ימים)

קופסא שעועית ירוקה                  1/2 כוס סוכר

1 קופסא שעועית במיץ עגבניות        1 כפית מלח

1 קופסא גרגרי חומוס                    קורט פלפל שחור/פפריקה/חצי שן שום מגוררת

1 פלפל ירוק, 1 גמבה                   1/2 כוס שמן זית

2 בצל בינוני                               1/2 כוס חומץ הדרים

לסנן את הנוזלים. לקצץ את הירקות. לשים שמן ותבלינים בצנצנת. לסגור ולנער. לצקת את התחמיץ מעל הירקות והקטניות. לשים בכלי מכוסה במקרר לפחות 6 שעות (אחרת טעם הבצל עדיין חזק). אפשר להכין יום קודם ולהשתמש אחרי 3 ימים.

שימי לב: לא חייבים להשתמש בכל הרכיבים. וכן, אפשר להפחית בחומץ או בשמן לפי הטעם. לא מדובר בעוגה ולכן השינויים לא יהרסו את המרקם.

ריבת אתרוגים - שאלותאם הבנים12

מה עושים כדי שלא יצא ממש מר?


האם לבשל ולסנן כמה פעמים זה מה שמוציא את המרירות?

האם צריך להוציא את הגרעינים?

האם עדיף לקלף?


אשמח ללמוד מבעלי ניסיון. תודה.

מנסיון שלייהודיה מא"י

קודם כל, היא תמיד יוצאת קצת מרה.

עקרונית יש שתי שיטות - אחת, להשרות את האתרוגים במים כמה ימים, להחליף מים כל יום

שנייה - להרתיח כמה פעמים, ולהחליף מים בין הרתחה להרתחה

שנה שעברה השרתי כמה ימים, והיא יצאה לי די מרה, השנה החלטתי להרתיח, היא עוד לא מוכנה, אבל נראה לי שיצאה יותר טוב (למרות שהשנה יש לי גם אתרוגים טובים יותר, אז אולי זה בגלל זה.)

מוציאים את הגרעינים, ביחד עם כל התוך של האתרוג, ומשתמשים רק בקליפה הצהובה והלבנה. (לא חייבים להוציא את כל התוך, רק שהוא כ"כ מלא גרעינים שחבל על הזמן להוציא אותם אחד אחד.)

לחתוך את הקליפה לחתיכות דקות

סוכר - במשקל של האתרוגים.

להוסיף גם מים

תודה רבה רבה!אם הבנים12
אז איך באמת עושים את זה? + שאלה על סוכרבת-שבע

מצאתי מתכון שכתוב בו לבשל את הקליפה הירוקה 5 דק' במים, לסנן, ואז להוסיף את כל התוך - בלי הקליפה הלבנה.

אז זה בעצם הפוך ממה שכתוב כאן, לא? ולא היה כתוב כלום על הגרעינים.


אגב, האם חייב סוכר לבן או שיוצא טוב גם עם חום? (שאלה על ריבות באופן כללי)

ריבת האתרוגים שאני מכירהיהודיה מא"י

כוללת את כל הקליפה, הצהובה והלבנה, ולא את התוך, שהוא כמעט כולו גרעינים, ועד שמוציאים את הגרעינים כבר לא נשאר כלום

המתכון שלי - לשקול את האתרוגים, צריך כמות שווה של סוכר

להרתיח את האתרוגים (ונראה לי שעדיף שלמים) כמה פעמים - להרתיח, לשפוך את המים, לשטוף, לשים מים נקיים, ולהרתיח שוב.

תראו שבהתחלה המים יוצאים צהובים, ואח"כ כבר לא. אני עשית 4 פעמים, והריבה לא יצאה לי מרה בכלל, אבל גם היו לי אתרוגים במיוחד צהובים ויפים.

עכשיו מתחילה העבודה הקשה - חותכים מוציאים את הגרעינים, אפשר עם כל התוך, אפשר בלי, פורסים לפרוסות כמה שיותר דקות

שמים בסיר ביחד עם הסוכר וכוס מים (כוס מים זה נגיד לקילו אתרוגים)

מבשלים משהו כמו שעתיים, עד שנשארים מעט נוזלים בצבע זהוב.

לתשומת ליבכן-- אתרוגים מרוססים?אנונימי (פותח)
שמעתי על זהיהודיה מא"י

לכן אני מקרצפת אותם היטב בסבון בהתחלה.

זה לא רק הריסוס. לא בטוח שסבון יעזורט'

אחרי הקטיף שמתחיל עוד בקיץ, כדי לשמר את האתרוגים לפני הקירור טובלים אותם בדליים של חומר משמר (!!)

עשיתי את זה במשך כמה קייצים ובכלל הריסוס חוגג שם בפרדסים ...

 

לא מומלץ

 

 

תודה על המידע החשוב!אם הבנים12
חמותי עושה מאתרוגים אורגניםמה'

היא מקבלת המון ממשהו שמגדל.

לא יודע אם זה כלול בסגולה אבל זה טטעעייםם

הטיפ שלה-לחתוך לרבעים להרתיח פעם ראשונה,אחרי ההרתחה הראשונה הגרעינים יוצאים יותר בקלות וכך גם הכנימות.

אח"כ היא פורסת אותם (פרוסות עבות) ומבשלת ומחליפה מים 4-5.

בפעם האחרונה היא מבשלת עם סוכר מקלות קינמון והל.

אתרוג אורגני יקר מאד!כלנית1אחרונה
שלום!אנונימי (פותח)

השנה אמא שלי התחילה לעבוד עד שעות מאוחרות(6-7).

מה שיוצא שאחים שלי הקטנים חוזרים מבית הספר לבד, וכשאני חוזרת אני צריכה להכין להם צהרים.

עד עכשיו חממתי להם שניצל תירס וזה בערך מה שהם אכלו... באיזשהו שלב את אומרת לעצמך שדי, והם צריכים גם לגדול על מה שאת גדלת כשהיית בגילם-ארוחות נורמליות ולא רק Junk food..

אני חייבת דחוף מתכונים קלים ומהירים לארוחות צהרים.

שתבינו מי אני, אני אחת שממש לא בקטע שלה לבשל. גם כשאני מנסה זה לא יוצא טעים...

ניסיתי להכין להם קוסקוס(משקית!) מיותר לציין שנשאר ואף אחד לא נגע בזה... כנ"ל לגבי פתיתים... ולכן אני חייבת מתכון קל...

מה עוד, שאני חוזרת הביתה כל יום בסביבות 4-5(היום חד"פ נשארתי בבית...ולכן אני כותבת לכם את התגובה הזאת עכשיו..) מה שיוצא שהם מחכים בבית רעבים, וגם לי יש לא מעט דברים לעשות, ולכן אני חייבת מתכוון מהיר.

 

אשמח שתזרימו מתכוונים ושלא יווצר מצב שאני מוצאת את עצמי חוזרת כל יום על אותו המתכון...

 

גם אשמח שהמתכונים היו פרווה-חלבים כי אני צימחונית... אבל אם אין אז אני אשרוד, ואני אוכל שניצל תירס...(:

 

תודרה רבהחושף שיניים

מה הם אוהבים?חילזון 123

בערך לפחות כדי שיתן קצת כיוון. (מה? יש ילדים שלא אוהבים פתיתים?)

 

בכל אופן-

מה עם ספגטי עם רוטב עגבניות? נראה לי שזה די קל. מרליחים סיר עם מים ומבשלים את הספגטי במים רותחים 10 דקות בערך. מסננים מהמים. ואז בסיר את מערבבת על האש קצת שמן, כמה כפות רסק עגבניות עם פפריקה ומלח ואולי אבקת שום ומים מחממת קצת ומחזירה את הספגטי לסיר ומערבבת.

 

אולי תפוחי אדמה בתנור? תחתכי לקוביות תפוחי אדמה תערבבי עם קצת שמן ומלח וטיפה מים ותאפי בתנור חצי שעה בערך.

אפשר אולי צ'יפס כזה מוכן משקית קפואה, אופים את זה בתנור על נייר אפיה עד שמשחים.

אוהבים פתיתים, אבל לא את שלי..(:אנונימי (פותח)

האמת שהם די סבבה מבחינת האוכל... אין להם משהו שהם במיוחד אוהבים. לא יהיה אכפת להם לנסות מתכון חדש...

 

בקשר לספגטי, אחי הקטן לא אוהב, אז זה פסול.

 

לגבי המתכון של תפוחי אדמה, אני באמת אנסה...

 

אשמח לעוד מתכונים...

תודה(:

אין מנוס מללמוד להכין משהו מזיןמה'

דווקא יכול להיות לך כיף,ועדיף לך ללמוד עכשיו ולא אחרי החתונה.

תתחילי לחפש מתכונים למה שבא לך ולנסות כמו כל כלה טריה חושף שיניים

 

להתחלה:

 

(מתכון של נדיה מטר הענקית..)

לטגן בצל להוסיף שוקיים עוף,אפשר קפוא.. להוסיף הרבה פפריקה ,מלח ופלפל (אפשר רסק) ומים עד לכיסוי ולבשל  חצי שעה,אח"כ אפשר להוסיף תפו"א חתוכים ועוד ירקות שבא לך ,לבשל עוד חצי שעה, להוסיף 2 כוסות אורז/ בורגול/קינואה.. להוסיף עוד טיבול ומים עד קצת מעל הכל,להרתיח,לכסות ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות.

 

לע"נד הכי מזין זה להוסיף סלט טוב לכל ארוחה...

 

בהצלוחה

קונים בשר טחון מערביים עם קצת ביצה ומלחalezish

מכניסים לטוסטר בשרי עם נייר אפיה בתור קציצות יוצא טעים...


שניצל אם יש לך כח להשקיע.


קונים חזה עוף

פירורי זהב

ביצים

ביצים מקושקשות בקערה אחת

פרורים בקערה שנייה

לוקחים שניצל מטבילים בביצה, בפירורים והופ! למחבת...




המבורגר קנוי(כן זה מהמנגל) מטגנים...


לוקחים סתם חזה עוף ומטגנים...

חותכים חזה עוף לרצועות מטגנים עם פרוסות פלפל בצל ושום ורוטב טריאקי |יאמי|


לטגן 'ציצות מבשר טחון...


לקנות גולש ופשוט להכניס לתנור(לתבלן) עם קצת שמן בתבנית(לנחש זמן ולבדוק) עד שמשחים ומשחיר(לבדוק שזה מוכן) להכין צ'יפס(גם אפשר תפוגן בתנור) פיתות אם יש כח להשקיע חמוצים וסלט ו.... הכל לפיתה....





אין יותר קל להכין מקוסקוס בשקיתאמא מסורה

כשאני מכינה אני בד"כ שמה מים קצת יותר ממה שכתוב, כי אז זה באמת יוצא עיסה קשה.

 

הכנת במיקרוגל?

כשמכינים במיקרו', המיקרו' מקשה יותר את הקוסקוס וצריך לדעת איך לעבוד איתו ולפורר כדי שהוא יצא טוב.

 

ממליצה לך בשלב הזה לעשות לפי הוראות הכנה בקערה מכוסה ולהוסיף עוד כרבע כוס מים ממה שכתוב (על כל הכמות) ולא לנסות לעשות חצי חבילה.

בעלי שלא יודע כלום בבישול, ולא מנסה אפילו, הצליח להכין לפי ההוראות, אז אל יאוש, אם פעם אחת לא הצליח בפעם הבאה בעז"ה כן.

 

ורוטב לקוסקוס הכי קל ומהיר להכנה (למרות שהוא לא מזין בכלל):

לשים בסיר 2-3 כפות רסק עגבניות, כחצי כוס מים- מעט מלח ופלפל (כמות של רבע כפית), להרתיח על הגז. שימי לידך כוס עם עוד מים ואם הרוטב סמיך מידי, תשפכי מהכוס כל פעם מעט מים ולערבב עד שהרוטב מעט נוזלי.

 

אורז גם טוב, או שזה נחשב למסובך?

1 כוס אורז שטוף (לשים במסננת עם חורים יחסית צפופים ולשטוף)

2 כוסות מים רותחים, אני בד"כ מרתיחה בקומקום

מעט שמן משהו כמו חצי- אחד כף שמן

חצי כפית מלח

לשים את האורז בסיר להוסיף מלח ושמן, לערבב מעט, להוסיף מים, לבשל על האש הכי קטנה ונמוכה במשך 25-30 דק' (על האריזה כתוב 20 דק', אבל האורז יוצא קצת קשה לטעמי)

 

יש מצב שאחים שלך יוכלו לחמם אוכל מהמקרר?

אם כן, כל פעם שאת מכינה- תכיני כמות גדולה יותר שתספיק ליומיים ואז כשהם חוזרים יהיה להם אוכל מוכן וגם לא תצטרכי כל יום לבשל, זה יותר קשה לחכות לאוכל שיהיה מוכן כשרעבים- יודעת מנסיון חושף שיניים

 

בהצלחה רבה

וממש כל הכבוד לך על האכפתיות והיוזמה, זה ממש לא מובן מאליו

חיוך

לא בטוחה שבריא יותר, אבל כמה רעיונותבת מלך

אפשר טוסטים - הם יכולים לעזור בהכנה:

פרוסות לחם. כל אחד שם גבינ"צ, קטשופ, זיתים, תירס, עגבניות, פטריות, בצל (מה שאוהבים)

סוגרים ומכניסים לטוסט ל5 דק' בערך.


תפו"א - כמו שהציעו בתנור, ואפשר מהר יותר במיקרו (לשטוף ולחתוך לקוביות, לשים בשקית/ קערה מתאימה עם מעט מים ומלח...) להתחיל ב5 דק' ולראות אם צריך עוד וכמה. אפשר גם למעוך את זה לפירה.


חביתה- שוב אפשר תוספות אם אוהבים - בהתחלה להשחים בצל/פטריות. תבלינים לפי מה שאוהבים.


ביצה מקושקשת.


מלוואח וביצה קשה.


יש מרקים שקונים מוכנים בשקית ל4 מנות. אפשר להוסיף לארוחה פתיתים/ אורז.


אם הם אוהבים - להוסיף לכל ארוחה ירקות טריים או כסלט, או פשוט חתוכים שכיף לאכול (מלפפון, עגבניה, גמבה, גזר, אם אוהבים קולורבי) אפשר לאכול עם גבינה לבנה/קוטג'.


תירס מבושל טרי/ משומר כתוספת


אפונה מבושלת כתוספת (אפשר לטגן בצל קצוץ לטגן עד הזהבה ואז להוסיף את האפונה)


בהצלחה! עוד תהני מהמטבח






להכין מראש אוכל ולחמם בסיר?אנונימי (פותח)

חלילה לא במיקרו.



אבל באמת, בתור מי שהיתה ילדת מפתח, אמא שלי בישלה כמויות ביום שישי ואנחנו היינו מחממים..

לא חייבים כל יום טרי..

אפשר שידרוגים- סלט קטן בצד, להוסיף רוטב.. כאלה

וואי תודה...!!(:אנונימי (פותח)

אשמח לעוד...חיוך גדול

 

 

הנה עוד:המוזרה

שקשוקה - עם ביצים עגבניות וגמבה ותיבול כמובן זה מהיר ופשוט ואפשר להכין בדיוק איך שרוצים.


אפשר להוסיף גם לכל ארוחה סלט חי וזה גם בריאות גם טעם וגם משביע.


מרק ירקות- לא צריך לקנות מוכן בשקית זה ממש זבל! סה"כ צריך לקלף כמה ירקות (תפו"א גזר בטטה קישוא) לחתוך לפרוסת לבשל עם תבלינים.


לדעתי את צריכה למצוא מתכונים שמכניסים הכל בסיר אחדאביוס

למשל פסטה-

את יכולה לשים ברוטב כל מיני דברים ואז זה ססבבה למשל היו לי מלא חצילים ועגבניות ולא היה לי מה לעשות איתם וגם לא היה לי כח אז הכנתי פסטה ולרוטב טיגנתי בצל בשמן זית הוספתי קוביות חצילים ועגבניות, קצת תבלינים והופ מערבבים עם הפסטה ויוצא מעולה. ארוחה ב10 דק'.

 

את יכולה גם להכין כמות של אורז ליומיים וביום השני להוציא את האורז ולהקפיץ אותו עם ירקות. אורז ישן טוב יותר למוקפץ וזה גם מהיר וגם טוב.

 

ועוד דבר-

תנסי להפעיל את האחים שלך. בוא תקלף תפו"א תחתוך גזר ולא יודעת מה.. מניסיון-ילדים קטנים מ-ת-י-ם על לעזור במטבח. אחי הקטן לא עושה כלום אבל מייד כשאני נכנסת למטבח הוא מתייצב.

 

עוד משהו-

תנצלי את התנור!! זה נוח לארוחות מהירות.

תכניסי פשטידות, עוף עם ירקות, דגים. הכל הולך.

לגבי פשטידות-אל תסתבכי.

איזה ירקות יש לך בבית? תכניסי לקערה, תוסיפי ביצים, טיפה קמח (לחלבי אפשר גבינה) תבלינים ולתנור.

 

מה עוד?

אם יש לך יום יחסית פנוי תכיני כמות ותקפיאי. בבוקר כשאת יוצאת לבי"ס תוציאי קערה מהמקפיא, כשתחזרי היא תפשיר ונשאר רק לחמם. הימים מתקררים ככה שאפשר להוציא מהבוקר זה לא יתקלקל.

 

את אוהבת חלבי, אז יש לי מתכון לפתיתים חלביים שיוצאים מש טעים, אני חולה על זה.

שמים בסיר פתיתים עם מים חמים לפי הכמות שכתובה על השקית.

מביאים לרתיחה. כשזה רותח תוסיפי חמאה ומלח, מבשלים עוד 10-15 דקות, מוסיפים חלב, מנמיכים את האש,  מבשלים עוד 5 דקות בסיר סגור. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 5-7 דקות.

 

אוכלים עם שמנת חמוצה, אין על זה זה אחד הטעימים!!

 

טוב, אני מקווה שמצאת משהו מכל מה שכתבו לך,

אם לא את מוזמנת למקד את עצמך

 

חח הפתיתים שלך מאוד דומים לקוסקוס חלבי של מרוקאים.אנונימי (פותח)

זה נקרא בורקוקקש!

לא לערבב יש קוסקוס חלבי ויש ברקוקש שזה 2-משה ר-

דברים שונים לגמרי..

חלביכלנית1

פנקייקס (חביתיות קטנות):

1 כוס קמח

2 כפיות א. אפיה

2 כפות סוכר

2 ביצים

1/4 כוס חלב

2 כפות שמן

1 כפית וניל

לבחוש את החומרים היטב שלא ישארו גושים. לשים מעט שמן במחבת, למלא מצקת או 2 כפות בעיסה ולצקת למחבת. בכל פעם מטגנים 4-5 חביתיות לפי גודל המחבת עד שיש בועות והופכים.

פשטידת אטריות חלבית

חב/ אטריות (צינור וכד')- לבשל במי מלח לפי ההוראות עד לריכוך. לסנן היטב.

החומרים: 1קוטג', 3 ביצים, 1 שמנת, (3 כפות בצל ירוק קצוץ), 1 כפית מלח. לבחוש, להוסיף אטריות ולבחוש בעדינות.

להעביר את התערובת לתבנית. לאפות כ-30 דק' בחום בינוני.

לשחרר את הפשטידה מהתבנית ע"י העברת סכין סביב הדפנות והפיכת המאפה על צלחת הגשה. להגיש חם.


וגם הטעם דומה!!!אביוס
כמה רעיונותשירק

- להשתמש בירקות/קטניות קפואים משקית לתוספת - אפונה, אפונה וגזר, תירס, שעועית. לא צריך כלום חוץ מלהוסיף מלח (או אם רוצים, רסק עגבניות, במקרה של אפונה ושעועית).


- מרק ירקות משביע:

מטגנים בשמן בצל קצוץ, מורידים מהאש ומסיפים כמה כפות קמח וקצת מים קרים - מערבבים שלא יהיו גושים.

מקלפים וחותכים כל ירק שהוא (מלבד מלפפון ועגבניה) תפו"א, גזר, קישוא, כלרבי, 

להוסיף כדי שישביע חומוס, עדשים אדומים, שעועית, חיטה, קינואה. מכסים במים,

מתבלים במלח, אבקת מרק ופלפל שחור.

אם את מכינה מרק כזה בסיר גדול, זה יכול להספיק לשלושה ימים, וכל יום אפשר להוסיף לו משהו קצת שונה אם חשוב הגיוון - קניידלך / נקניקיות חתוכות / אטריות.


- קציצות תירס קלות להכנה שילדים טורפים:

2.5 כוסות תירס קפוא מבושל מעט / תירס מקופסת שימורים (פחות בריא)

4 כפות קמח

2 ביצים

קצת מלח

לטגן כמה דקות מכל צד.


התשובה שלי אחרת לגמרייהודיה מא"י

מצטערת, לי המצב הזה נראה לא הגיוני לגמרי

קודם כל - לילדים בבית ספר זה הרבה יותר מידי מאוחר לאכול רק ב5-6 (אמרת שאת חוזרת ב4-5, אני מניחה שהאוכל לא מוגש ברגע שאת חוזרת, הרי את צריכה להכין אותו קודם.)

אז מצטערת, לילדים, זאת לא שעה לארוחת צהריים, זאת שעה לארוחת ערב.

דבר שני - אם את לא בקטע של לבשל, ולא יודעת לבשל, אז ובכן, זה לא תפקיד שלך להכין אוכל לאחים הקטנים שלך. לעזור להורים זה דבר חשוב ונפלא, מצווה גדולה מאוד. וגם לך יש המון מה להרוויח מכך שתבשלי לאחים שלך, אבל היי, רגע, למה הם צריכים להיות שפני הנסיונות של הבישול שלך? התפקיד הזה שמור לבנות בדירת שירות שלך או לבעלך...

בכל מקרה למרות שחשוב מאוד לעזור להורים, לפי התיאורים שלך פה כולם נפגעים מזה שאת צריכה לבשל לאחים שלך.

מה אני מציעה? אני מציעה שתשבי לשיחה בוגרת עם אימא שלך, ותסבירי לה את הקשיים שלך בעניין.

פתרון לדוגמא שאני יכולה לחשוב עליו זה להזיז את הארוחה החמה לארוחת ערב, שאותה אימא שלך תכין ערב קודם, ואת רק תדאגי לחמם ולהגיש לאחים שלך, כשאת חוזרת הביתה. וכך לארוחת צהריים הם יאכלו לחם עם ממרחים או משהו בסגנון, וארוחת ערב תהיה גדולה ומשביעה.

זה גם יכול להיות פתרון זמני, כך שאת תבשלי עם אימא שלך את הארוחה בערב, עד שתלמדי לבשל מספיק כדי להרגיש בטוחה לבשל בעצמך.

ואם הפתרון הזה לא מתאים לכם, נסו למצוא ביחד פתרונות אחרים, עד שתגיעו לפתרון שיהיה מקובל על אימא שלך, ולא יטיל עלייך מטלה שהיא למעלה מיכולתך וידיעותייך.

יהודיה מא"יקיווי

כתבת בדיוק נמרץ את מה שחשבתי כשקראתי את ההודעה.

מה זה רציני שהילדים מחכים רעבים עד שהיא תחזור מהב"ס?????????

מסכימה עם יהודיה, עץ עדיין איננה אמאכלנית1

מאחר שהיא ביקשה עצה, נתתי בלי טיפת ביקורת, אבל בעצם חשבתי לעצמי שאולי אמא שלה אמורה להכין ארוחות בערב או אפילו בבוקר לפני שהיא יוצאת (אם היא חוזרת כ"כ מאוחר היא מן הסתם יוצאת אחרי 8 בבוקר ויכולה להכין, אבל מאחר שנשאלנו על תפריט, נתתי רעיונות.

היי, חברות-קרמבו

איך אפשר לשפוט בלי להכיר?

 

לכל אמא ולכל משפחה יש את האילוצים שלה.

 

ולעניין- אולי באמת כדאי שהילדים יאכלו בצהריים חלבי- לחם וירקות. (אפשר להכין להם מראש, או ללמד אותם. תלוי בגיל.)

 

ובערב- לאכול ביחד את הארוחה העיקרית. (גם אצלנו אוכלים ארוחה חמה בערב. דוקא כך הילדים הולכים לישון שבעים יותר, לפחות אצלי...)

 

זה לא כ"כ מסובך ללמוד לבשל. וגם אם עושים טעויות בהתחלה, עוד תלמדי מהניסיון ותצליחי!

 

בהצלחה, וכל הכבוד לך על העזרה לאמך! כיף לראות כזה כיבוד הורים!

....אחת העם...
עבר עריכה על ידי אחת העם... בתאריך ו' חשון תשע"ב 16:05

פחמימה:


תפוחי אדמה

בכל המתכונים האלה יש לבשל סיר ת"א עם כפית מלח שלושת רבעי שעה.

או אפשר גם "לבשל" אותם במקרו-בערך 4 דק' לתפוח אדמה בינוני.

אח"כ מתבלים (למטה)

ואח"כ צריך לאפות אותם טיפה בתנור עד שרואים ששטח הפנים שלהם נראה טיפה יבש.


1.פפריקה,2 כפות שמן ונקניקיות (סויה/בשריות)

2.טימין,בערך כף שום כתוש, 2 כפות שמן (יותר טעים שמן זית)

3. תבלין גריל עוף (פרווה) מאוד דומה לפפריקה אבל לטעמי יותר טעים.

4.תבלין פיצה וגבינה צהובה

5.תפו"א מוקרמים- מטגנים בצל ופטריות ומוסיפים שמת לבישול וקצת חלב.

6.פירה-מועכים תפוחי אדמה ובערך 2 בטטות עם טיפה מלח


קוסקוס:

מתכון ממש טעים מ"בישולה"

מבשלים ירקות של מרק (גזר,דלעת,בטטה, קישואים,ת"א וכו') וחותכים.

מטגנים בצל ומוסיפים את הירקות, עלי דפנה/פטרוזיליה.

מערבבים 1.5 כוסות מים, 2 כפות סילאן תמרים, כפית שטוחה אבקת מרק עוף, תבלין עלי דפנה ומעט מלח.

מוסיפים לסיר/מחבת ומערבבים.

כדאי לכסות את הסיר/המחבת כדי שהרוטב לא יתאדה...

כשרואים כשהירקות ספגו את הטעם מכבים את האש ומגישים לצד קוסקוס.



חלבון:

 טבעול/משו בשרי/ ביצה באיזשהו מצב צבירה/סלט טונה/דג

לא חושבת שזה נכון לשפוט/להעיר לאמאמה'

לא יפה ולא נכון ,כל בית ומתכון החיים שלו-חח תרתי משמע.

את השיקול הזה האמא צריכה לעשות וזכותה לנהל את ביתה כראות עינינה והרגליה...

 

אני אגב גדלתי ככה בסדר גמור,על קורנפלקס ופרוסות וכולנו בריאים בלע"ה,

נכון שאחרי החתונה הייתי צריכה ללמוד לבשל אפילו חביתה ושלילדים שלי אני דואגת לצהרים ,אבל כל אחת זה משהו אחר ויותר חשוב ללמוד לכבד את זה ואת אמא בפרט..

ובאמת מקסים שעץ רוצה להשקיע ככה באחים שלה,זה לא מובן מאליו,היתה יכולה למצוא לעצמה מלא תירוצים ולתת להם קורנפלקס וסנדוויצים קורץ.כל הכבוד וגם בע"ה שיעזור לה הלימוד הזה כשתצתרך לבשל לבית משלה,בע"ה.

 

מרקים זה סבבה,מקצת חומרים ,קצת עבודה והרבה מים יש סיר גדול לכמה ימים.

מרק עוף-ירקות חתוכים(בצל,ת"א,בטטה,קישוא,גזר,כרפס..),עוף,חוואיג' וקצת כורכום.מלח ופלפל.

אותו דבר אפשר להכין עם בשר (יש בחנות כבר חתוך לקוביות,רק לזרוק לסיר)

מרק ירקות-סתם קוביות ירקות שבא לך,יום אחרי אפשר לטחון את המרק עם מקל טוחן ויש מרק "חדש"

               כדי לגוון ולעשות את המרק משביע אפשר להוסיף לו כוס סולת/אורז/בורגול/שיבולת שועל/איטריות

               או קיטניות-עדשים,אפונה,שעועית ,חומוס,תירס,גריסים(אפשר מוכן מכופסא)

פיצות,אפשר להכין על בצק של מלאווח או פיתות או לאפות.

 

כנפיים עוף-פשוט להכניס לתנור כמו שהן בלי כלום (אפילו קפוא) ,יוצא קריספי כמו ציפס אחרי הרבה זמן.

בשר טחון -לשים בסיר (גם אפשר קפוא) עם קצת מים ,(אפשר גם יין)רסק עגבניות ,לפורר ולערבב ולבשל עד שמוכן,אם אוהבים אפשר להוסיף פטריות ומלח ופלפל כמובן.אפשר להגיש את זה ככה או להוסיף את זה לפתיתים/אטריות.

תפוחי אדמה אפשר לאפות ישר כמו שהם בתנור/מיקרו בימים לחוצים.

ויש היום הרבה "חמם והגש"-נקניקיות (לילדים קטנים צריך לחתוך לאורך שלא יחנקו) קבב מוכן שרק צריך לטגן..קציצות מוכנות וכו'

רוב הדגים (סלמון,נסיכה,מרלוזה,מושט..צריך לקנות כאלה שכבר נקיים מעור-פילה) אפשר להכין תוך כמה דקות טיגון במחבת (אפילו ישר מהמקפיא),רק להזהר לכסות את המחבת עם מכסה או נייר כסף כי השמן מאוד קופץ.

ושוב-העיקר זה הבריאות ,אז כל סלט או ירקות שתוסיפי לצלחת הרי זה משובח...

תסתכלי במתכונים מהאתר או מהאינטרנט יש מלא טובים וקלים.ועוד פעם כל הכבוד לך.

אף אחד לא אמר לה לשפוט/להעיר לאימא שלהיהודיה מא"יאחרונה

וגם לא להפסיק לעזור.

האימא צריכה (וזאת זכותה) לעשות את שיקוליה, אבל הבת לא צריכה למלא את תפקידה שלה אימא!!! (כלומר יש מקרים של טרגדיות קשות שבהם הבת הגדולה נאלצת להכנס למקומה של אימא, אבל לא נשמע שזה המקרה)

תסתכלו על התשובות פה, זה מטורף - אלו הצעות שמציעים למשל לאימא לפני לידה שלישית איך לצלוח את התקופה שאחרי הלידה בלי להזניח את הגדולים,

אז כן, אני מציעה לשואלת לפנות לאימא שלה, ולומר יפה ובנימוס שהתיק הזה גדול מידי בשבילה. לא צריך להעיר ולא צריך לשפוט בשביל הזה.

אה, ואת הנזקים של לגדול על קורנפלקס ופרוסות אין לך שום דרך לדעת.

מתלבטת לגבי שילוב מנות, אשמח אם תעזרו לי!אביוס

אני רוצה להכין עוף עם פירות יבשים,

אז להכין קוסקוס או אורז?

אורזאיזה טוב ה'!!!!

אם את כבר עושה עוף אשכנזי אל תשלבי אותו עם מאל מעדות המזרח

 

 

עוף עם פירות יבשים זה אשכנזי?אביוס
ברור! מה נראה לך? במרוקו היו עושים עוף מתוק?איזה טוב ה'!!!!
כן, לא? טינזיה זה ממרוקו.. לא???אביוס
משיטוט קצר באינטרנט מסתבר שאת צודקתאיזה טוב ה'!!!!

אבל זה כנראה החלק שהמרוקאים מנסים להסתיר מאיתנו

 

 

אה.. עקיבא בבקשה לא לקחת-משה ר-

מהמרוקאים את הקרדיטצוחק

הגזמת, זה אחד מסמגלי המטבח המרוקאי, טינזיה..אביוס
תגידי לדודים שלך לשלוח עם אחותי דוגמה לשבת איזה טוב ה'!!!!
הם לאא יודעכים להכין!! תבוא אלינו תטעם אביוס
השאלה מה אוהבים אצלכם יותר-משה ר-

כי שניהם הולכים טוב...

קוסקוס! כי אורז משלבים עם הכל~א.ל

ולפעמים מרגישים- די

וקוסקוס משום מה נותן תחושה יותר חמימה בבטן.. וזה מתאים בימים קפואים אלוחושף שיניים

נראה לי גם שאכין קוסקוס.. תודה אביוס
אורז עם שקדים קלויים וצימוקיםמה'אחרונה

ואפשר גם להכין אותו עם ת"א מלמטה...יאמי ומזרחי לגמרי

יש לי המון עגבניותבשם חדש

אשמח לרעיונות מעניינים.

בד"כ מכינה סלט עגבניות (מטבוחה)

אבל די נמאס מזה...

תודה

אולי מרק?חילזון 123
אפשר עגבניות ממולאות-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ה' חשון תשע"ב 14:42

או במילוי בשרי או בחלבי..

סלט תורכיכלנית1
סלט תורכי: לקצץ ולטגן 2 בצלים ושן שום קצוצה. להוסיף 2 פלפלים קצוצים ולטגן מעט. להוסיף 4 עגבניות חתוכות לקוביות (אפשר לקלף אם יש לך סבלנות וזמן), קופסא של רסק עגבניות, תבלינים, כף כוסברה/פטרוזיליה, 1/4 כוס מים. לבשל עד לריכוך ולבחוש מידי פעם (שימי לב אם צריך להוסיף מעט מים כדי שלא ישרף).
גיוון: (כדי שחלילה לא נקרא לסלט "תורכי"...) ואני מוסיפה חציל קלוי בתנור שקילפתי וחתכתי לקוביות קטנטנות (דרך טובה לאכול חציל שלא שתה שמן)
(ולסתם ארוחה של אמצע השבוע אפשר כמובן שקשוקה, תוספת לפיצה/טוסט ועוד)
איך עד עכשיו אפחד לא אמר שקשוקה??=]]אורי=]
בכוונה, כי מי טורח להכין מטבוחה ליום חול?כלנית1

שקשוקה בד"כ לא מאכל שמוגש בשבת (אלא א"כ מדובר בסעודה שלישית) ולכן למרות שזה הדבר הראשון שעלה לי לראש, הבנתי שאם היא מדברת על מטבוחה, לא מדובר ביום חול

מרק עגבניות ואורז-אחד הדברים!!!אביוס

שקשוקה

עגבניות מיובשות

 

ולא עולה לי עוד

עגבניות ממולאות בציקמה'אחרונה

תוספת איטלקית (הולך עם אורז ושניצל..)

 

חותכים לעגבניות את "הכובע" ,מרוקנים את תוכן שלהם (אולי מזה אפשר להכין משהו אחר,או להוסיף למלאווח?)

בקערה מערבבים פירורי לחם ביחד עם קצת שמן זית,שום קטוש,אורגנו ,מלח ופלפל.

ממלאים את העגבניות (אפשר להחזיר להן ת"כובע")

אופים בתנור עד שהם קצת מתקווצצות.(בגריל הרבה יותר מהר,5-10 דק' אבל להזהר לא לשרוף)

אפילו בעלי הבררן אהב..

מי יכול לעזור לי עם הפעלת התנור אפיה?חילזון 123

עברתי לדירה חדשה ויש שם תנור אפיה בילט אין (של באוקכנט).

הוא יותר משוכלל מהתנור הרגיל עם הכיריים שהיה לי קודם ולמרות שקראתי את כל החוברת אני לא מצליחה להבין מתי משתמשים באיזה תוכנית.

יש ככה:

1. אפיה רגילה מלמעלה ולמטה

2. אפיה רק מלמעלה

3. אפיה רק מלמטה

4. אפיה מלמעלה ומלמטה + טורבו (שזה גוף חימום אחורי)

5. רק טורבו (גוף חימום אחורי)

6. רק מאוורר (להפשרה של מזון)

7. גריל

בקיצור בין אפשרויות 4,1 ו-5 אני לא מבינה מתי במה להשתמש.

 

יש גם משהו מוזר - גם כשאני בוחרת את אפשרות 1 עדיין יש איזשהו מאוורר שפועל שם ומוציא רוח. התנור לא ממש שקט. חשבתי שרק במקרה של טורבו אמור להיות מאוורר שפועל.

 

ניסיתי להכין צ'יפס בתנור או ירקות בתנור, ניסיתי נראה לי את כל האפשרויות ובכל זאת חיכיתי מלא זמן עד שזה נהיה שחום ופריך כמו שאנחנו רגילים (בסוף הילדים בכלל לא הספיקו לאכול מזה כי כבר הלכו לישון... וגם התנור פעל מלא זמן)

ועדיין זה לא היה לגמרי פריך כמו שהייתי רוצה הם קצת יצאו רכים כאלה.

 

אז בצר לי אני פונה לעזרתכם...

מה לבחור לעוף מכוסה ולא מכוסה, עוגות, ירקות לאנטיפסטי, צ'יפס, חלות וכו'

אני תמיד בטורבו בלבדיעלקה

יש לי של בקו- בילד אין. ותמיד בטורבו. אף פעם לא ניסיתי משהו אחר. לעוגות זה טורבו - 180 מעלות. לצ'יפס זה 250 מעלות קצת יותר מחצי שעה. חלות 200 מעלות 25 דקות.

יעלקה לא בכל עוגה טוב להפעיל טורבו-משה ר-

הטורבו  נועד ליצור פיזור שווה של חום שזה נצרך במקרה ששמים יותר ממגש אחד בתנור..



אלו הטמפרטורות והשימושים בהם:


50-100 -ייבוש-נשיקות פירות יבשים..

100-160-יצוב...

160-180- אפייה עדינה=עוגות בחושות וטורטים.

180-200- אפייה- בצק שמרים, עלים, בחוש, פחזניות וכ"ו..

200-220-צלייה- פרנה ופוקצ'ות..

220 ומעלה-גריל- הקרמות, קרם ברולה...


מצבי אפייה:

חום עליון ותחתון-(מצוייר כשני קווים מקבילים)= מוגדר כאפייה פיזיקלית- בד"כ משתמשים ברוב מצבי האפייה.

חום תחתון- תבשילי קדירה, חמין.

טורבו- כמו שכתבתי למעלה.

גריל- לבשרים עוף בתנור והקרמות (ציור משונן כזה)..

תודה על ההערה. העוגות באמת מתייבשות קצת מלמעלהיעלקה
לכל האופים/ות בכלל ולשדרותי המקצועי בפרט- ניצלו"שכלנית1
יש לי טוסטר אובן של מורפי ריצ'רדס. יש כלל שתמיד מורידים קצת בחום כשמדובר בט.א. כי זה קטן יותר וגוף החימום מאד קרוב. אבל, יש לי תנור זה למעלה משנה ועדיין לא למדתי מה טוב ומה לא.
כחריג אצל ט.א. יש אפשרות לבחור טורבו. אתה יכול לומר לי מתי לא להפעיל טורבו?
ועוד בעיה: יש שם 4 מדפים לבחירה. אין בדיוק אמצע אלא יותר קרוב לעליון ויותר קרוב לתחתון וכמובן, מדף עליון (מן הסתם לגריל ופיצה) ותחתון. אם אני שמה על מדף נמוך יחסית (לא התחתון), הבצק/עוגה משחים מלמטה. אם אני שמה למעלה זה נאפה הרבה יותר מהר (למשל, בהוראות של עוגה כתוב 50-60 דקות והעוגה מוכנה אחרי פחות מ-30 דקות!)
לכלנית הייתי שמח לעזור אבל אני לא מבין בכלל-משה ר-

בטוסטר אובן מכיוון שלא יצא לי כמעט להשתמש בו.. 

תודה. כבר שנה שאני לא מוצאת מי שמשתמש בט.א. כזהכלנית1
אפיה בטוסטרdb81

לי יש ט.א. אבל לא של מורפי ר. אלא אחד פשוט ובלי טורבו

גילו לי שעוגות כדאי לאפות רק עם חום מלמטה, ולא לשים על המדף התחתון ביותר

אני מחממת תחילה את הט.א.  במצב שדלוקים שני גופי החימום- עליון ותחתון, ואז מעבירה לרק תחתון

אצלי זה עובד יפה ואופה טוב את העוגות

בצק - מתחילה מרק למטה ולקראת הסוף שמה גם קצת על שניהם (למעלה ולמטה)

 

ותמיד צריך לשים לב שלא ישרף או יתייבש

 

בהצלחה

 

אם זה מוצלח אתן לך בע"ה אחוזיםכלנית1
טורבו זה לא גוף חימום אחוריyr

זה רק מאוורר שמפזר את החום ומיועד בעיקר לשתי תבניות ביחד

זה בדר"כ הולך עם גוף חימום אחורייהודיה מא"י

כלומר, לטורבו בדר"כ יש גוף חימום משלו, שנמצא מסביב למאוורר

בתנור הזה זה כן(+מאוורר). זה מה שהיה כתוב בחוברת..חילזון 123אחרונה
אני חושבת שהכי כדאי לפני שמתחילים לעשות ניסוייםlila317

לפני שנה קניתיתנור של קנוורד' וואי כמה ניסויים עשיתי אבל אז הגעתי לתוצאה המושלמת! בטורבו אני משתמשת לחלותו לעוף ,אפיה רגילה לעוגות והשאר בהתאם לצורך לפעמים אני משתמשת בגריל להשחמה של עוף וכו'. שמתי לב גם שהטמפרטורות קצת שונות בן תנור לתנור גם זה צריך לשים לב.קורץ

עוגת קרמבואנונימי (פותח)

אני מחפשת מתכון לעוגת קרמבו - אבל בלי שמנת (לא חלבית, לא צמחית) - יש לי בבית אחת שאלרגית לשמנת.

רצוי מתכון פרווה, אבל גם חלבי יכול ללכת.

יש אחד מעולה, מהספר "ניחוחות המאפה"חרישית

לבסיס החום:

4 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כוס מים

200 גרם מרגרינה בלי מלח

8 חלמונים

3/4 1 כוס סוכר

1/2 שקית אבקת אפיה


לפודינג הקציפתי:

8 חלבונים

1 כוס סוכר

1 קופסא אינסטנט פודינג בטעם וניל


למעטה הקרם:

4 כפות אבקת קקאו

7 כפות סוכר

8 כפות מים

100 גרם שוקולד מריר - לבחירה (הערה שלי - מומלץ, נותן לקרם "קריספיות")

1 כף תמצית רום

100 גרם מרגרינה בלי מלח


הכנה: הבסיס - מבשלים קקאו סוכר ומים, מרתיחים, מוסיפים את המרגרינה ואח"כ את החלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפיה. אופים 1/4 שעה בחום בינוני.

הפודינג - מקציפים את הלבונים, ומוסיפים את הסוכר והפודינג. מורחים על הבצק האפוי למחצה (לחכות שיתקרר - הוספה שלי), ולהחזיר לתנור לעוד רבע שעה.

קרם - מבשלים הכל חוץ מהמרגרינה, אחרי שנהיה חלק מכבים את האש ומוסיפים מרגרינה. מצפים את העוגה.


הערות שלי - 1. זה אמנם כמויות מטורפות, אבל זה מספיק לתבנית ע-נ-ק-י-ת. לתבנית רגילה אפשר בהחלט לעשות חצי כמות בשביל תבנית ח"פ רגילה.

2. הקרם - אני עושה תמיד חצי כמות (אם כל העוגה חצי כמות, אז רבע כמות...)

3. סתם טיפ לחסכון - אפשר לקנות אבקת פודינג בקופסא גדולה, זה יוצא הרבה יותר זול, ואז כשכתוב חב' שמים 5 כפות.

עוגת קרמבוכלנית1
עבר עריכה על ידי כלנית1 בתאריך ח' חשון תשע"ב 21:41

עוגת קרמבו /י. בלוך (YNET)

(אפשר להמיר את השמנת המתוקה בריצ' ואת החלב במים/מיץ), וכמובן לא כולל חלבונים מביצה חיה (ממש לא בלקסיקון שלי)


החומרים

הוראות ההכנה

6ביצים

1 חב' א. פודינג

3 כפות סוכר חום

כפית וניל

קרם

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חב' א. פודינג

ציפוי

100 ג' שוקולד

4 כפות חלב

50 ג' חמאה/מרגרינה

להפריד ביצים. להקציף חלבונים ולהוסיף 11/2 כף סוכר. להקציף את שאר החומרים.

לקפל בעדינות את החלבונים המוקצפים. לשמן תבנית 24

לצקת את התערובת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאפות 15-20 דקות. לצנן.

קרם: להקציף שמנת מתוקה וחלב עם הפודינג. למרוח על העוגה.

ציפוי: להמיס את הציפוי ולמרוח.

לצנן לפחות שעתיים.




אבל שימי לביהודיה מא"יאחרונה

שדווקא במתכון למעלה אופים את השכבה עם הביצים, ואפייה טובה לא פחות מבישול. כך שמבחינה בריאותית זה עדיף בהרבה על ריצ'

2 שאלות על חציליםהמוזרה

אם יש לחציל כזה "קצוות סגולים" כשחותכים אותו וגם הוא מפיץ ריח חזק יחסית זה אומר שהוא רקוב? או שזה נורמלי? 

והחתיכות שיוצאות בלי גרעינים כאלה (ההתחלה והסוף של החציל) הן פחות טובות?

חציל שבלי גרעינים - טוב לטיגון.פלפלתיאחרונה

ואיך יודעים שהוא יהיה בלי גרעינים בפנים או כמה שפחות? פשוט ידנית הוא הכי קל מבין כל העירמה שבחנות..

כמה קמח תופח זה 3 כוסות קמח רגיל+שקית א"א?בין השורות
מקובל להוסיף לכל כוס קמח כפית א. אפיה= קמח תופחכלנית1
בסוף שמתי 3 כוסות קמח תופח...בין השורות
אבל תודה בכל מקרה!
עכשיו אני יושבת כמו איזה סבתא עם תה ועוגיות...
סבתאל'ה, איך יצאה העוגה? חב'=31/2 כפיות א. אפיהכלנית1אחרונה
לא מזמן היה פה שרשור על שניצלים אפוייםשומרון

בס"ד

 

יש מצב להעלות אותו או מתכון לפה? תודה רבה!

זה לא מסובךיהודיה מא"יאחרונה

מכינים אותם כרגיל, עם הפירורים

משמנים תבנית בשמן. משמנים אותה גם אם שמים נייר אפייה.

מסדרים את השניצלים בתבנית בשכבה אחת

מזליפים על כל שניצל שמן. לא להתקמצן

אופים בתנור שחומם מראש בחום גבוה (200-220)

כמה דקות, עד שמזהיב.

לזניית חצילים פרווהאנונימי (פותח)

שלום וברכה,

אשמח לקבל מתכון לנ"ל

תודה!

תשמעיאלעד

לזניה אמיתית וטובה מורכבת מהמון גבנ"ץ, גבינת קוטג' ובשר טחון (לכן היא אדומה כ"כ ומתחברת לרסק העגבניות)

אנחנו הדתיים וויתנו על הפאנץ' ליין והסרנו את החלק הבשרי

ועכשיו את מבקשת להוריד גם את החלבי? עם מה תשארי? ועוד עם חצילים?


אולי יצא לך טעים, אבל מה שבטוח- לזניה זאת לא תהיה.

כדברי אלעד, נשמע כמו לזניה נטולת לזניהכלנית1
אני מניחהיהודיה מא"י

שאת לא מתכוונת ללזניה, אלא למוסקה, שמקובל לעשות עם בשר.

אפשר להחליף את הבשר בשבבי סויה יבשים (ומושרים במים וסחוטים) או בטחון סויה של טבעול.

אם משתמשים בשבבי סויה צריך לשים לב להוסיף תיבול בהתאם, כי אין להם טעם מעצמם. הטחון סויה של טבעול הוא כבר מתובל.

גם לי זה נשמע כמו מוסקה..אביוסאחרונה
יש לי שאלה..נץ1

כשאתם רושמים במתכונים לעוגות: פצפוצי אורז, במה אתם משתמשים? אני נתקלתי רק בפצפוצי אורז בלי סוכר.. זה זה?

פצפוצי אורז בלי סוכרכלנית1
פצפוצי אורז, זה מה שמוכרים בחנויות ליד הקורנפלקסerabra

או ליד מוצרי האפיה.

בתיאבון.

עם או בלי, מה שיש. בכל מקרה זה מצופה שוקולד....פלפלתיאחרונה