ולא אפונה וגזר,
יש חיה כזאת? אשמח לגיוונים..
חומרים (50 קציצות)
1 ק"ג בשר בקר מס' 3 טחון,
1 "ג הודו אדום (שווארמה) טחון
1 תפ"א טחון או מגורד דק
1 בצל טחון\מגורד
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כוס כוסברה קצוצה דק
2 ביצים
1 כף תבלין קציצות
2גפות אבקת מרק עוף
3 כפות שמן
4\1 כף כורכום
מעט פלפל
1גרגר פלפל אנגלי כתוש
מעט אגוז מוסקט
לרוטב-
2 בצלים חתוכים לרצועות
מעט שמן לטיגון הבצל
1 כף אבקת מרק
2\1 כף סוכר
מעט כורכום
אופן ההכנה:
1. שמים את 2 סוגי הבשר,תפ"א,בצל,סלרי,כוסברה,ביצים,תבלין קציצות,1כף אבקת מרק,שמן ושאר התבלינים בקערה ולשים לתערובת אחידה-ואז נותנים לזה לנוח במקרר שעה.
2.מרתיחים מים בסיר רחב (עד חצי הגובה)עם מעט אבקת מרק.
3.משמנים מעט את היידים ומכינים קציצות.מכניסים בזהירות לסיר עם המים. מבשלים 45 דק' מעל להבה בנונית.
מוצאים את הקציצות למסננת\כלי לקירור,
4.מטגנים בסיר (אחר\אותו סיר שבושלו הקציצות ומנוקה)את הבצל עם שמן, מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד צבע זהוב,מוסיפים את הקציצות,מים,כורכום, ומבשלים 20 דק'על להבה גבוה עד שהרוטב מסמיך.
בתאבון
ד"א- המתכון הזה נקרא במרוקאית כוורה דלחם..חח
יש עוד מתכון:
מטגנים רצועות בצל דקות על חום נמוך עם חצי כפית סוכר עד להזהבה.
מוסיפים מים, א. מרק, כורכום, פלפל שחור.
מרתיחים מעט ומוסיפים את הקציצות.
מבשלים עד שהרוטב נעשה מעט סמיך.
אפשר לשדרג עם פטריות.
זה יוצא ממש מעולה!
אצלנו אכלנים גדולים וזה מתכון מועדף 
כמו המתכון למעלה (כאילו זה בדיוק אותו רוטב..) חח
מטגנים בצל, מוסיפים פטריות (אפשר משומרות), מוסיפים מים, מלח,א.מרק (ממש קצת!!) ונקניקיות.
נ.ב
קודם צריך לשים את הנקניקיות בתוך מים רותחים עד שיצא להם כל השמן
מטגנים בצל ופטריות...
מוסיפים מים לפי הכמות של הרוטב שרוצים..
להסמכה להוסיף קמח רגיל
אבקת מרק פטריות
פלפל שחור
מלח
סוכר ממש קצת..
הרוטב נהיה סמיך בזמן שמוסיפים את הקציצות..
אצל ההורים שלי זה נטרף...
לרוטב מוקרם של שמנת ופטריות לפסטה.
תודה 
מטגנים בצל,
ומערבבים אותו עם שמנת,פטריות,זיתים,[חתוכים לפרוסות],ויין לבן.
ואחרי זה מערבבים הכל עם הפסטה ומכניסים לתנור...
[בכוונה לא רשמתי כמויות-זה לפי כמה שאת אוהבת]
מטגנים בצל ופטריות , אחרי שהם מטוגנות שופכים עליהם חלב ואפשר גם שמנת לבישול, ובשביל לעשות אותו סמיך מוסיפים קצת קמח. מוסיפים מלח ותבלינים. וזהו...
מטגנת פטריות, בצל וקוביות של בטטה...
שופכת מעל שמנת לבישול לפי הכמות שבאלי שיהיה רוטב..
מתבלת לפי הכמות בחצי כפית סוכר, קורט מלח וטיפי טיפי פלפל שחור או לבן...
לקראת סוף הבישול לשים גבינ"צ מגוררת שעושה את זה במרקם סמיך יותר..
זה יוצא מהמם וטעים בטירוף..
הולך עם קוטג'?
ילך עם קטשופ...
מרק שעועית וירקות עשיר (ניקי ב)
החומרים
כוס שעועית לבנה מושרית לילה מראש.
בצל בינוני חתוך לקוביות
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 גזרים פרוסים
1/3 כוס גריסי פנינה
2 ליטר מים
2 כפות רסק עגבניות
סוכר (במידה וצריך)
כפית פפריקה
(כפית כמון, חצי כפית כורכום)
א. מרק
פלפל שחור, מלח
המרק שלך נשמע סוף הדרך..
אם אני אסנן אותו, עדיין הוא בריא ?
כדי לקבל מרק צח אל תשתמשי בקטניות, אלא סתם ירקות ואז תוכלי לסנן. זה ממש ביזבוז לבשל מרק עם קטניות ואז לסנן את כל הטוב שבו...
1. לטגן את הבצל, להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהמים. לערבב היטב ולהוסיף את המים.
2. לבשל כשעתיים וחצי, מידי פעם לערבב ולבדוק טעמים. במידה וסמיך מידי להוסיף עוד מים.
~א.ליש לי בבית כך:
א. אפיה
אבקת קקאו
ריבה
דבש
חמוציות, צימוקים ותמרים
קמח מלא
ושאר דברים בסיסיים כגון: שמן, סוכר וכו'..
אין לי חמאה, או מרגרינה.. לא מכניסה דברים כאלה לבית..
ואני מחפשת מתכון לעוגה או עוגיה מהמרכיבים הנ"ל... או מחלק מהם
יש לכן רעיונות?? אשמח לתשובה מהירה...
~א.ל2 כוסות קמח מלא
1 וחצי כוסות סוכר חום
1 וחצי כוסות שמן חצי כוס מיץ תפוזים
4 בייצים
שקית א. אפיה
2כוסות גזר מגורד דק \ תפו"ע מגורד גס
כפית קינמון
כפית הל
אפשר לשדרג עם חצי כוס אגוזים
הכל במיקסר ,2 אינגלישקייק ולתנור.
כשאני אופה קמח מלא אני שמה כלי עם מים בתחתית התנור,
ובמקום מיץ תפוזים אני שמה חצי כוס רכז תפוזים טיבעי ומורידה בסוכר [למי שאוהב טעם תפוזי בעוגה]
אם מעניין אותך בננות + שוקוציפס יש לי גם [יכול להיות שהעתקתי אותו כבר...]
לכל מיני דברים[די קלים=] שאפשר להכין
*סלטים.
*מנה עיקרית.
* מרקים
*סוגים של עוף..
בקיצור הכל...
אמא שלי הכינה אוכל אבל אני רוצה שיהיה מגוון וטעים!!
זה די דחוף!!
אולי תכתבו אפילו תתפריט שלכם אני ישמח..
סלטים- סלט תפוח אדמה,סלט ביצים,סלט חסה, סלט שומר, סלט מטבוחה,סלט סלק,סלט מלפופון עם בצל,סלט גזר מרוקאי
מנות ראשונות-דגים,בורקס בשר,קונכיות בצק עלים עם בשר,ארטישוק ממולא,ממלואים בכללי (בצל,תפוח אדמה,קשוא,פלפל..)
מנות עיקריות-בשר צלוי,עופות (בזיפים,בגריל)קציצות מרוקאית,
תוספות- תפוח אדמה אפוי,בטטה אפויה,אורז, אנחנו עושים מן תבשיל חבושים (אם את רוצה מתכון אז בכיף), תפוח אדמה אפוי עם פפריקה ושום,פשטידות,אגרולים,
זה בעקרון מהשאנחנו הכנו במשך החג והשבתות..
באמת שזה קל להכנה..רק צריך את החומר,וזמן לבישול..
אם את רוצה איזה מתכון אז בשמחה
בתאבון!
בתנור.
ליל חג:
מרק עוף עם קובה
ירקות ממולאים בבשר ואורז.
בוקר חג: (או שמא צהריים...)
על האש.
בסוף לא הספקתי להיסתכל אבל למרות זאת אמא שלי דאגה להכל והיה מצויין ב"ה...
ולשמרית אפשר מתכון ל: בורקס בשר, קונכויות, ארטישוק, קציצות,
חבושים ואגרול...סורי שאולי זה דורש יותר מדי..
ממש ממש תודה!!
אומנם מחוסר זמן אני לא אספיק לרשום עכשיו הכל..אבל בעז"ה לאט לאט..
בורקס בשר-
לוחקים בצל גדול ומטגנים בשמן..מתי שהוא נהיה שקוף מוסיפים בשק בקר טחון ומטגנים ביחד..מתי שהבשר מתחיל להיות- מוסיפים תבלינים (פפריקה,כמון,קארי..אפשר כל מה שנראלך מתאים ואתם אוהבים..)
תערבבי,ואז תוסיפי כוסברה קצוצה..ואז ממשיכים לטגן עוד כמה דק' עד שזה מוכן..
ואז-
לוקחים בצק עלים מורחים עליו-קטשופ (או רסק עגבניות) קצת תבלינים (מה ששמת בבשר) ואם בא לך את יכולה להוסיף גם כןסברה קצוצה..
ואז שהבשר קצת מתקרר- שמים אותו על חצי הבצק עלים- ואז מתקפלים את הבצק עלים..
ואז-
מחממים שמן בסיר\מחברת ושמית את הבצק (הבורקס) ואחרי כמה דק' (שרואים שזה נהיה בריך וגם מבושל) הופכים ומטגנים מהצד השני..מוסיפים מעט מים כדי שבאמת כל הבצק יהיה מוכן..מבשלים
ובתכלס זה מוכן..
אנחנו אוהבים אחרי הטיגון- להוסיף (לאותו סיר) מים עם רסק עגבניות ולתת לו להתבשל,ואז הופכים צד ועוד קצת בישול..
*זה נראה ארוך- אבל בתכלס זה לא.![]()
*שום ממש מתאים לזה- ככה שאם אתם אוכלים שום ובצל אז תוסיפי אבקת שום,
כנ"ל על אבקת מרק.
*עוד רעיון טעים לשדרוג- זה להוסיף לתערובת הבשר המוכנה אורז מבושל-וקצת רסק עגבניות ולערבב יחד..
זה ממש טעים
בתאבון!!
** זה יותר בורקס גדול שמגישים אותם שלם וכל אחד חותך לעצמו כמה שהוא רוצה.
אפשר כמובן לעשות את זה קטנים (במקום לעשות חתיכה גדולה של בצק עלים,לוקחים חתיכה קטנה..)
וכמובן אפשר לאפות אותם אחרי שממלאים.
יש אלפי סוגים של קציצות..=]
זה מתכון חביב ביותר-
לוקחים בשר טחון-מערבבים עם בצל מגורד (מוסיף המון ולא מרגישים אותו) כוסברה קצוצה, חתיכה קטנה של תפוח אדמה מגורד (לא חובה) מוסיפים ביצה, תבלינים (בהרת עם יש לך,אגוז מוסקט,קארי,כמון..מה שאתם אוהבים..אפשר גם טיפה קנמון..ממש תלוי בטעם שאתם אוהבים) ותלוי בכמות אבל בערך 4-3 כפות סולת. ומערבבים (צריך שיהיה לא רך מידי ולא קשה..)
מטגנים אותם במעט שמן (אנחנו עושים במחברת שבקושי שמים שמן ולא נדבק, אפשרר גם בתנור-אבל אין לי מושג איך זה יוצר) וככמה תלוים את זה.
במקביל-
בסיר מטגנים בצל גדול, שהוא שקוף מוסיפים רסק עגבניות,תבלינים, בערך 3 כפות סולת (זה מסמיך את הרוטב)
ומוסיפים מים (בערך 4 כוסות..)
ומחכים שזה ירתח, שזה רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקציצות. ואז משלים ביחד איזה 10-15 שעה.. (עד שהקציצות מוכנות)
*לפעמים צריך להוסיף איזה כפית סוכר לרוטב בגלל העגבניות,
אפשר להוסיף לרוטב סלרי,כוסרה וגם חתיכות של תפוח אדמה ואפונה,
המרכיבים (ל:-4-5 מנות)
לארטישוק:
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
1/2 ק"ג בקר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק
1 בצל קטן קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 אגוז מוסקט טרי מגורד
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן לטיגון
לרוטב:
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
1 כפית גדושות של פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם
**אנחנו ספציפית לא מטגנים את הארטישוק..(למרות שמטגנים יוצא יותר פריך וטעים..
אבל אפשר גם בלי לטגן..
מרתיחים את הארטישוק עם מלח ולימון שזה מתרכך מסננים ונותנים לזה להתקרר,
עושים את התערבות של הבשר,ואז ממלאים את הארטישוק,
בסיר מכינים את הרוטב ושהוא מוכן- מוסיפים את הארטישוק..
בקציצות אפשר להכניס מלא דברים בראים שהילדים לא תמיד מוכנים לאכול..
כמו גזר,בצל,שום וכו'..
אמא שלי הייתה מכינה קציצות "מלאות" בדברים שלא הינו אוהבים..ואפעם (כילדים קטנים) לא הרגשנו..
לכל המעונינים: הילדים חיסלו אחד ובקושי התאפקו...
מצרכים:
חבילה של בצק עלים זוגלובק{מרקם הבצק משנה]
חצי קילו בשר אדום טחון
קילו בשר הודו טחון
מעט קארי
כפית תבלין של שווראמה
מעט פלפל שחור גרוס
בצל מגורד
3 שיני שום מגורד
חשוב לרדד חתיכה כי הבצק מתנפח מאוד ולמלא בנדיבות וגלגל לרולדה,למאוח ביצה שומשום ואז לפרוס עם הסכין חריצים
אלכסוניים לאורך הרולדה כדי הישיה קל יותר לפרוס אחרי האפיה
חום של 200 מעלות בערך כשעה
אנסה![]()
יכןל להחשב כ "קרעפלך"?
לפי המנהג שצריך לאכול בהושענה רבא?
מדובר בעוגת שוקולד חמה, מצרכים יבשים הם:
כוס קמח, כוס סוכר וכוס שוקולית.
יש מצב לחסוך את השימש בשוקולית לטובת מרכיבים "בריאים יותר" (כגון קקאו, סוכר, קפה, וניל)
תודה רבה!
בקקאו +סוכר
כמה היחס? לא יודעת נראה לי משהו כמו חצי-חצי, תלוי בטעם שלך. לא ממש עקרוני.
המתכון של הבצק מספיק לשני בסיסים או לפאי סגור (במילוי פירות וכדומה). מומלץ לכל פאי.
המרכיבים של הבצק צריכים להיות קפואים. ולא לחפף! בזה תלוי סוד ההצלחה של פריכות הבצק! מומלץ לשמור את המרכיבים במקפיא תמיד וככה הם ישנם כשזקוקים להם.
ואגב, זה סתם מליון הוראות. באמת זה לא מסובך...
לעבד במעבד המזון:
1/2 2 כוסות קמח
3/4 מרגרינה קפואה (150 גרם)
כפית מלח.
להוסיף 1/3 כוס מי קרח.
להוסיף כפית מי קרח בכל פעם לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך וגמיש ונוח לעיבוד.
כעת יש לעבוד מהר:
לגלגל עיגול דק בעזרת מערוך ולשטח בתבנית עגולה של פאי. (לחתוך את השאריות ולשמור במקפיא לפאי הבא) ליצור בשוליים דוגמא יפה בעזרת צביטות, מזלג וכיו"ב. לחרוץ חריצים בתחתית הפאי. לשמור בהקפאה עד שהתנור יהיה מוכן לשימוש.
לרפד את הבצק בנייר אפייה ולמלא בקטניות כלשהן (אורז, שעועית, חומוס... צריך הרבה וצריך לשים לב שלא להשתמש בהן לאכילה. אני שומרת את הקטניות המשומשות במקפיא עד לפאי הבא, וככה פשוט ממחזרת אותן.).
לאפות כך בחום של 190 מעלות למשך 10 דקות, להוציא את נייר האפיה עם הקטניות, להנמיך את החום ל 160 מעלות ולאפות בין 15 ל 20 דקות נוספות, עד שהבצק מוכן.
לצנן.
למילוי:
להפריד 4 ביצים.
להקציף את החלבונים לקצף יציב.
להמיס בסיר כפול 200 גרם שוקולד מריר. להוריד מהאש ולהוסיף:
4 חלמונים (תוך כדי ערבוב מהיר)
כף של אלכוהול כלשהו (ברנדי, ליקר, וויסקי, יין, תמצית וניל, רום, תמצית מנטה...)
לקפל ביחד עם קצף הביצים.
לשטח על הבצק, לכסות ולקרר עד שהמילוי מתייצב.
להקציף ריץ'/ שמנת מתוקה ולשטח מעל.
יאמי!
![]()
מכל הסוגים...
יש למישהו?
ברד פרות טעים וקל מאוד להכנה-
1 חב' שימורי אננס
1 חב' שימורי אפרסקים
1 חב' אניסטנט פודינג וניל
שמים את כל החומרים בקערה, כולל הנוזלים של הקופסאות שימורים ומועכים בבלנדר ידני
למחית חלקה .
מעבירים לקופסא ולמקפיא.
מוצאים שעה -שעתיים לפני האכילה כי אחרת זה יהיה קש מדי.
מגישים במרקם של ברד.
יותר קשה מזה זה פחות טעים אבל גים יותר נוזלי מזה..
בתאבון.![]()
אני רוצה להכין עוגת שיש שתצא גבוהה, צריכה מתכון מדוייק.
יש לי את החומרים, לא זוכרת מתכון.
6 ביצים
מיץ תפוזים
קמח
סוכר
וניל
אפייה
קליפת לימון
שמן
ועוד שאלה
בעלי קנה לי שוקולד מריר לציפוי, אין לי קצפת צמחית- איזה ציפוי שוקולד מתאים ניתן להכין?
ואחרונה:
קניתי שתי תבניות ח"פ עגולות, האם להכין בלילה אחת לשתיים? כי נראה לי שבלילה אחת לתבנית תהיה יותר מידיי..
תודה ושבת שלום
|
זמן הכנה: זמן הכנה: 20 דק' + 45 דק' בתנור | |
|
מספר מנות: תבנית עגולה 23 גובה 6 או 3 תבניות אנגליש או תבנית חד פעמית 28X23 | |
|
6 ביצים מס' 1 |
|
|
אופן ההכנה | |
|
| |
|
מפרידים את הביצים (חלמונים וחלבונים), את החלבונים יש לשים בקערת מיקסר. | |
*לדעתי- את יכולה להמיס את השוקולד עם סוכר ומעט יין (תירוש) זה יכול להיות ציפוי סבבה,
*ואם נשאר לך מהבלילה- אז באמת כדי שתעשי ב 2 תבניות..(כאילו תראי כמה נשאר לך,ולפי זה תראי איזה גודל תבנית תתאים) ואולי את מה שנשאר מהבלילה תעשי כמאפניס..
בתאבון,וב"הצלחה!!
(באופן אישי אני לא מתה על העוגה, אבל חברות רבות ביקשו את המתכון, אז אולי בכל זאת יש בו משהו...)
לערבב 3/4 כוס שמן (או חבילת מרגרינה מומסת)
כוס סוכר
כפית תמצית וניל.
להוסיף 3 ביצים טרופות- אחת אחת.
לערבב בנפרד:
3 כוסות קמח
חבילת אבקת אפיה
כפית מלח.
להוסיף כוס מיץ תפוזים ולערבב עד שלא רואים גושים.
לערבב את שתי הבלילות עד שלא רואים גושים. להפריש 1/3 מהתערובת ולשפוך את ה- 2/3 הנותרים לתבנית משומנת.
להוסיף ל- 1/3 הנותר:
(קצת פחות מ)כף שמן (או כף מרגרינה מומסת)
3 כפות מים
כפית תמצית וניל
3 כפות קקאו
4 כפות סוכר
כפית אבקת נס קפה.
לערבב היטב ולשפוך מעל לבלילה שבתבנית. לחרוץ צורות בעזרת סכין (זהירות שלא להגזים כדי שלא יתערבבו הצבעים יתר על המידה) ולאפות בחום של 170 מעלות, למשך 30- 40 דקות.
בהצלחה ושבת שלום!
אפשר להוציא את העוגה חמה מהתנור,
לפזר מעליה את הקוביות שוקולד,
ותוך כדי שהן נמסות למרוח אותן על העוגה עד שנוצר ציפוי..
יאמי (:
שבת שלום!
איך מכינים מרק כתום , הכי פשוט , ולא חלבי...
תודה!!(=
שמים בסיר ירקות כתומים חתוכים גס. - דלעת, גזר, בטטה, וגם בצל ושום.
לא חייבים את כולם כמובן. מרק כתום יכול להיות גם רק מרק דלעת למשל... (למרות שבצל ושום אני תמיד שמה, וגם איזה גזר קטן בדר"כ כן)
היחס בין הירקות השונים יקבע כמובן את הטעם הסופי, אפשר לשחק ולגוון עם זה
מוסיפים מים עד לכיסוי ויותר מכך, פלפל, זנגוויל ומלח (אפשר תבלינים אחרים אם רוצים, למשל קינמון נחשב מתאים או אבקת מרק עוף למי שמתחשק. אפשר גם ציר מרק עוף במקום אבקה)
מבשלים עד שכל הירקות רכים
מרסקים בבלנדר למרקם חלק. מוסיפים מים עם צריך.
יפה להגיש עם איזה ירק טרי קצוץ דק במרכז הצלחת, מעל המרק כמובן.
ואם רוצים יותר להשקיע - חותכים את כל הירקות לקוביות. מחממים שמן בסיר. מוסיפים תחילה את הבצל, אחרי כמה דקות גזר, עוד כמה דקות בטטה, עוד כמה דקות דלעת, ורק אחרי כמה דקות נוספות מוסיפים את המים. וממשיכים כמו למעלה. פשוט יוצא טעים יותר, אבל הרבה יותר עבודה.
ומתבלת בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל.
גם ירקות עלים יכולים להוסיף.
בס"ד
מועדים לשמחה!
החלטנו לשם שינו לעשות סעודת ערב שבת חלבית.
אני מחפשת מתכונים לבלינצ'ס בתור חלק מהמנה העיקרית (כלומר: פטריות, תפו"א וכו' וכו' כיד הדמיון הטובה עליכם).
תודה מראש!![]()
11/2 כוסות קמח
3 ביצים
2 כפות שמן
קורט מלח
קורט פפריקה ופלפל שחור (לא חובה)
2-21/4 כוסות מים
לערבב הכל לבלילה אחידה, לשמן מחבת (אני משמנת עם מפיון ספוג שמן) ולהתחיל בעבודה.
למילוי אני מכינה מחית מתפוחי אדמה ומוסיפה לה בצל מטוגן בשמן (כולל השמן), מלח, פלפל ומעט כמון.
אהוב מאוד כאן בבית
חג שמח!
שחמותי השפית מכינה:
בצל מטוגן עם קישואים חתוך דק מאודה עם פלפל שחור ומלח
(כמובןללא מים)
אופציה נוספת
למלא בכבד קצוץ עם בצל מטוגן
בעזהי"ת
מטגנים בצלים קצוצים, מוסיפים קופסא-שתיים של פטריות, מתבלים בא.מרק פטריות/גריל עוף, פפריקה, שום, וזהו. יאמי.
מכינים פירה, מחכים שיתקרר, מערבבים גבינה צהובה מגורדת בנפח שווה לפירה. אפשר גם לתבל בשום, פלפל וכו'
רק לדאוג לחמם היטב לפני ההגשה
מחפשת דרכים לגוון את החמין-
הקבוע זה קטניות למיניהן (חומוס, גריסים, שעועית), אורז, תפו"א, בשר, ביצים וסוג של קישקע פרווה בהככנה ביתית, אבל זה קצת חוזר על עצמו ואני אישית לא כל כך מתלהבת....
אם יש למישהו הצעות לגיוונים וטעמים אחרים קצת בחמין (ועדיף לא יקרים) אני ממש אשמח למתכון!
הודו אדום או גרונות הודו במקום בשר בקר. החמין יוצא יותר עדין ופחות שמן.
שום ובצל שלמים. בטטה שלמה בקליפתה - מעניקה לחמין טיפה מתיקות, אם אוהבים.
את הקטניות והאורז אפשר לשים בסיר בתוך שקיק בד. זה גם משנה את הטעם, יש כאלה שמעדיפים אותם ככה.
יש ספר בישול שלם רק על חמין, נדמה לי של שרי אנסקי.
אני לא אוהבת חמין. נקודה.
כן, אני כן יהודייה. 
לא הכי בריא, אבל ממש טעים, וגם הילדים אוהבים. זה עושה טעם פיקנטי כזה בכל החמין. אפשר גם קבנוס.
פעם אחת ויחידה עשיתי את הטעות הזו. היינו זוג טרי ולאותה סעודת שבת הזמנו את הוריו. שמתי נקניקיה אחת גדולה ושמנה בחמין. אני מאוד אוהבת נקניקיות. בעלי שונא, גם בטעם וגם בבריאות. גם הוריו. חשבתי לעצמי: אין בעיה, רק אני אוכל את הנקניקיה והם את כל השאר. אממה, לא לקחתי בחשבון שטעם הנקניקיה ישתלט לגמרי על כל החמין. והוא אכן השתלט ובגדול. כל הטעם של הנקניקיה התפזר בחמין עם ריח לא נעים וטעם לא טעים. ובנקניקיה עצמה לא נשאר שום טעם, כמו גומי או ספוג. אולי בגלל בישול יתר. מה שהכרחי לחמין, כנראה הורס את הנקניקיה. ואיזה עיניים שהם פתחו עלי:
נקניקיה בחמין??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נו בטח שזה הרס את כל החמין! [חן חן על המחמאה]
מי זה שם נקניקיה בחמין?! [אני]
את לא יודעת שלא עושים דבר כזה?! [לא, אני לא]
והם לא נגעו בחמין. בעצם גם אני לא ממש. אי אפשר היה לאכול את זה. 
גם קרה כבר לא פעם שהיו לנו אורחים כששמתי נקנקיות בחמין, וקיבלתי רק מחמאות! אבל את האמת- אני מנסה לזכור לא לעשות את זה כשיש "אנשי בריאות" באיזור. ...
אפשר להוסיף בטטה וגזר ולהפחית בתפוחי האדמה. אפשר להוסיף ת. אדמה קטנטנים (הם קצת קשים לקילוף אז לא מדי קטנים) שנאכלים שלמים.
חברה שלי בישלה חמין במשך שנים לאביה שהיה צריך להיזהר ממלח ולכן היא הוסיפה מעט סוכר שהשחימה (קרמל) וזה שינה את טעם החמין.
קטניות: נסי לשים רק סוג אחד ולא את כל מה שמנית. אפשר גם חיטה (להשרות קודם, כמובן). יש לה טעם פחות דומיננטי.
-ניקיות, בשריות,
ו...
בזיעת אפינו עמלנו אח"כ שעה ארוכה להוציא אותן חתוכות, אחת אחת!
איזו חתיכת עוצמה של טעם תעשייתי יש להן!!! ואיזה יצר התבלטות, לא להאמין!!!
לשמחתי אפילו בעלי חובב הבשר, לא מצא בהן כל דבר חיובי... 
אבל זה היה לאחר בישול (אידוי או טיגון, למעשה) קצר יחסית,
בחמין - אני מאמינה שהן אכן כובשות את הבמה לחלוטין, וגם אם ידוגו אותן החוצה - השאר ישאר כל הטעם הנלבב 
אני מכירה לא מעט חובבי נקניקיות מושבעים,
שהם גם יהודים טובים וישרי - דרך 
שניצלונים. כן, כן, האלו התעשייתיים
(כמובן בנוסף לבשר)
וסתם ככה, אפשר גם להוסיף ירקות (גזר, קישוא, דלעת, בצלים שלמים וכו')
אפשר לשנות את התיבול לסגנונות שונים קצת.
זורקים שניצלים לסיר של החמין.. |אחחח נוסטלגיה|
איזה טוב ה'!!!!סיורים מכל הגיזרה היו קופצים לוודא שאנחנו עירניים ועל הדרך לטעום מהחמין 
![]()
shooshאשמח אם למישהו יעלו עוד רעיונות..... אפילו לא במסגרת הקלאסית של חמין... אלא תבשילים של להכניס-לסיר-ולערבב בשישי בבוקר ולהשאיר להתבשל עד שבת בבוקר....
אין לי כאן מתכון מדוייק (יש את זה בספר הבישול העיראקי) אבל זה נקרא "תביט".
בעקרון לוקחים עוף שלם ממלאים אותו בתערובת של אורז, בצל קצוץ, רסק עגבניות, קוביות קטנות של בשר בקר, מלח, פפריקה ובהרט.
מניחים את העוף הממולא בסיר עם אורז, בצל, עגבניות. אפשר גם להוסיף תפו"א, גזר וכו' אבל אני לא כ"כ אוהבת.
הנוזלים זה גם מים עם רסק עגבניות, פפריקה, בהרט, מלח.
אפשר גם להוסיף ביצים שלמות.
העוף יוצא ממש ממש רך ובצבע כהה.
אפשר להוסיף סילאן או דבש או חמין אורז בסגנון בוכרי: מכיוון שאנחנו 3 אנשים אני משתמשת ב2 כוסות אורז , קופסאת שימורים של עגבניות מגורדות, בצל קטן קצוץ רסק וחתיכות בשר או עוף או גרונות הודו., מלח ופלפל מעט פפריקה (שידרוג קטן שלי).בסיר טפלון אני מטגנת את הבצל עד להזהבה מוסיפה את העגבניות והבשר/ עוף מלח ופלפל פפריקה
על אש נמוכה 5 דק' ואז מוסיפה 2 כפות רסק מערבבת ואז מוסיפה את האורז (אחרי שהשריתי אותו במים חמים וסיננתי ). מערבבת מוסיפה מים חמים בערך כוס, אש נמוכה עד שהמים ניספגים באורז מכבה את האש ולפני שמניחים על הפלטה מוסיפים עוד מים חמים שהתערובת תהיה במצב נוזלי אבל לא יותר מידי. שאני מכינה בדרך כלל לא נישאר כלום. לפעמים אני מוסיפה גם מעל מלפפונים ממולאים ושהם מתבשלים ברוטב הם מקבלים טעם של קישואים בעלי חולה על זה!. מקווה שעזרתי![]()
למעשה למדתי את זה מאחותי שנשואה לבוכרי שדובק במאכלים שלו ובצדק
, היא לוקחת מלפפונים מרוקנת אותם
שמה מלח גס בפנים ובחוץ ומשרה אותם שיצאו המים מהמלפפונים ואחר כך שוטפת אותם וממלא אותם במילוי של שממלאים ממולאים עם בשר טחון ואת זה שמים מעל החמין אורז וזה מיתבשל ונהיה לזה טעם דומה לקישואים
אפילו שבעלי שונא קישואים וכל מה שמזכיר אותם .על המלפפונים האלה הוא לא מוותר!![]()
אני חושבת שוקראים לזה בבוכרית אושבודרניג משהו כזה![]()
אוכלים כאילו?
D
נחשוניתאני מוסיפה ג'חנון (קפוא, לא מוכן), שמתבשל עם החמין. מספיק 1-2, תלוי במס' האוכלים.
בטטה שלמה- מוסיפה המון.
גריסים עם בצל בתוך שקית קוקי. (מטגנים בצל עד שמשחים, מוסיפים גריסים או חיטה, מוסיפים מים ומבשלים - לא חובה בישול מלא- ומסיפים לסיר בתוך שקית.
תיבול מעניין- גריל עוף/ חוויג'/ פפריקה מתוקה וכו' וכו'...
יוצא משובח. מחכה לשבתות החורף.
מחממים מעט שמן בסיר ומכסים אותו בפרוסות סלק,
מעל מוסיפים מקרוני (-הארוך החלול) שבושל חצי מהזמן הנהוג,
על המקרוני מניחים שוקיים או כרעיים ושוב- שכבה נוספת של סלק ושל מקרוני... לא לשכוח תיבול..
מבשלים ומשאירים כל הלילה על הפלטה...
יאאמייי! בהצלחה..
ספרו איך יצא..
נשמע מעניין
זה הולך דווקא עם סלק? (אנחנו לא אוהבים)
חיטה או אורז בפנים-ואז בטוח יצא לך צ'ולנט, 
(לא חמין...)
זה בעיקר לצבע... אפשר לוותר.
זה מאכל שאני אף פעם לא אבין איך יכול להימאס ממנו, זה המאכל האהוב עליי מאז היותי ילדה...יש לו טעם של בית. בכל אופן התחלתי לקנות לאחרונה את העוף של טבעוף, אפרופו בריאות עם הנקניקיות אני התחלתי מאוד להקפיד לאכול בריא , התחלתי לשים אותו בחמין, הוא מוסיף מלא והוא גם משום מה יותר טעים לי מעופות אחרים..
שזו למעשה סוג של קציצת סולת טריפוליטאיות שהסוד שלהן הוא בשומן ליאה משובח.
http://www.efind.co.il/Detailed/78880.html
ממליץ לעשות ניסוי לפני בתבשיל פשוט בהתחלה כדי שזה לא יתפרק לכם בחמין - וחשוב לשים אותם למעלה בחמין שיספגו מים ויגדלו אבל לקראת הסוף בשלב היבוש שהחלק העליון שלהן יהפוך להיות פריך....
רעיון מעניין שנוסה בהצלחה:
בד"כ אני מכין את הרולדה עם יין לבן פטריות ושום.
הפעם לא היה לי יין לבן אז החלטתי לנסות עם יין אדום.
הטעם היה נהדר אבל עוד יותר חשוב המראה החיצוני.
בגלל הצבע של היין כל המעטפת של הרולדה קיבלה גוון סגול יפה והבפנים נשאר לבן.
כשפורסים את זה להגשה זה נראה ממש יפה.
אני ינסה
כמה יין שמת?
הטעם של היין מאוד מורגש?
מטגנים בצל שום לפני?
א. שמתי יין לפי העין אני מניח שזה היה בסביבות כוס וחצי.
ב. הטעם של היין מורגש יותר ככל ששמים יותר יין. בכמות שאני שמתי הוא מורגש מעט אבל לא באופן קיצוני. (אני לא מאלו שאוהבים לשתות יין אז אני לא נותן לטעם של היין להשתלט יותר מידי)
ג. כדאי לטגן בצל ושום לפני כן אבל לא חייב.
בעדינות ובזהירות.
ואם זה לא עבד והעוגה נשברה, יש לי שתי עצות:
א. או, כמו שאמרת לחתוך לקוביות ולשים במנג'טים (באיזה מגזין אמריקאי ראיתי שם לקחו קוביות של עוגה במנג'טים ועטפו כל קוביה באיזה בצק של ציפוי עוגה, אז אם את רוצה משהו שונה ומעניין, אז אפשר לנסות)
ב. אני הייתי מכינה מוס שוקולד, מגישה בקערות או כוסות קטנות, ולפני שהייתי שמה את המוס הייתי משטיחה חתיכה מהעוגה בתחתית הקערית\הכוסית ומעל שמה את המוס ומקפיאה, זה יוצא ממש טעים ומהודר!![]()
בכל מקרה, בהצלחה...
אם זה מוס/גלידה או גבינה, אפשר בעזרת בְּרֶנֶר לחמם מעט וזה משתחרר....
אתם יודעים, כזאתי שצובעים עם כמה טיפות של צבע מאכל ואז מקשטים איתה עוגה...
ומוסיפים צבע מאכל
תודה רבה!![]()
מר גוגל ישמח לעזור.
בהצלחה!
המקור מהאינטרנט ואני מתנצלת שלא השכלתי לרשום בזמנו מאיזה אתר....
לערבב בקערה את החומרים היבשים:
שתיים וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
חצי כוס קקאו (או חצי כוס אינסטנט וניל אם רוצים מאפינס וניל)
חצי כפית מלח (אני לא שמה)
אחד ושני שליש כוסות סוכר (אני ממעיטה מעט)
ליצור גומה ולהוסיף:
שתי ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
שני שליש כוס נוזלים (מיץ תפוזים/יין/מים....)
לערבב הכל, ביד, לא צריך מיקסר
לא לערבב יותר מידי
לשים במנג'טים
ואם רוצים לפנק, לשים קובית שוקולד על כל אחד.
לאפות בחום בינוני כרבע שעה (תלוי בחום התנור)
אנחנו עושים אותם המון.
אפילו לקראת ארוחת ערב כשבא לי לפנק את הילדים או לכבוד ר"ח וכדומה.
אני בד"כ עושה במקביל שתי עיסות,
אחת שוקו אחת וניל
ומפזרת שוקולד צ'יפס שחור / לבן הפוך מצבע המאפינס
וחלק עושה מאפינס שיש.
בהצלחה!
תודה על עוד מתכון פרווה
יש לכם חגז, אתם מתכוונים לבשל ביו"ט או רק עם פלטה?
אשמח לשמוע רעיונות. תודה!
אבלבאופן עקרוני אני משתדלת לא להצטרך לבשל בחג, פרט להכניס אוכל לתנור. כמו למשל עוף שאני מכינה מערב החג עם הרוטב שלו ורק אופה אותו בחג (התנור הבשרי שלנו על גז)
מה יש לי לו מגיע חופש בחג? למה אני צריכה לעבוד
רק אם אני לא מספיקה אני מבשלת בחג
רק שתביני כמה לא היה לי זמן, התחלתי לבשל את החג חצי שעה לפני כניסת החג.
הכנסתי דג לתנור. בעשר דקות שהדג בתנור קילפתי וחתכתי תפו"א והכנסתי אותם לתנור מיד אח"כ.
זה היה הבסיס לארוחת ליל החג שמעבר לזה כללה בעיקר חלות וסלטים.
לבוקר עשיתי "על האש" בתנור שכיוונתי שעון שבת מראש.
כשחזרנו מהחג! ראיתי שבטעות התקע של המקרר יצא- כך שכל החג (עוד קודם)לא פעל
החלב טעמתי היה בסדר גמור!
אבל שאלתי היא לגבי המיונז וסלט חצילים קנוי עם מיונז!!
אני לא מעיזה חטעום כי שמעתי דברים על החיידק שמגיע לביצים ומיונז....
אהה. והגבינה לבנה היתה מקולקלת!
מה כדאי לעשות?
הוא מתקלקל מהר מאד...
בעזהי"ת.
אנחנו בעיקרון משאירים ביצים מחוץ למקרר [סתם כי אנחנו קונים בסטוקים ולא תמיד יש מקום...]
על תבניות ביצים יש 2 תאריכי תפוגה. האחד- אם שומרים במקרר והשני, מחוץ למקרר. ניתן לשמור את הביצים מחוץ למקרר כחודש (לפי התאריך המוקדם יותר).
אם הגבינה התקלקלה, לא הייתי לוקחת סיכון לגבי המיונז. המקרר פשוט עשה לכם סדר פסח משלו...