שרשור חדש
פתאום חשבתי שזה מתאים גם כאן: הצעה לפעילות אוכלאחותו

פעילות עם הילדים:

מרק אבן-

 

שכתבתי את הסיפור:

20110808143647.doc

 

קראתי לילדים והם מאד נהנו מהסיפור, במקביל בקשתי שיציינו כל פעם שהם שומעים שם של מאכל בסיפור ובת ה8 כתבה אותו. כך יצאנו עם רשימת מצרכים למרק ( והוספנו עוד כהנה וכהנה לצורך סעודה מפסקת ולצאת הצום)

הלכנו יחד למכולת וערכנו קניות.

שבנו הביתה- הבת קראה באוזנינו את הסיפור ואנו הוספנו ירק אחר ירק לפי הסיפור,

כן! כולל האבן!

(אל דאגה- נשטפה וקורצפה היטב לפני כן)

הילדים קילפו וקצצו וחתכו וכל כך נהנו!

 

בזמן שהמרק התבשל הם ראו את הסרטונים

 

פרפר נחמד:

 

 

אסי וטוביה:

 

http://www.meirkids.co.il/video/?vod=54686

 

בינתיים גם טחנתי את הירקות שיתבשלו מהר והמרק יסמיך. והכנתי קוסקוס משקית.

 

עד שסיימו לערוך שולחן

ולנקות את האזור,

המרק התבשל וישבנו לאכול מרק טעים , סמיך ומתקתק.

ההנאה היתה מושלמת ואפילו האפרוחים בבית אכלו 2 מנות גדושות!

 

מומלץ בחום!

גדול!!! |נוסטלגיה|איזה טוב ה'!!!!

אחותו - הילדים שלי יהיו ביישוב שלכם מיום שלישי עד יום חמישי אני מצפה שהם יחזרו עם חוויות מהמרק

 

 

מוזמנים, עם בני הדודים ( בנות דודות אם נדייק)אחותו

 

ורגע לפני שחלילה אקבל את הקרדיט:אחותואחרונה

הסיפור: שכתוב של "מרק גרזן" של יהודה אטלס, ששלחה לי אחת מבנות הפורום.

הסרטונים- בעזרת בנות הפורום שעזרו למצוא ביו-טיוב ( והעלו את הנוסטלגיה) ותזכרו לגבי אסי וטוביה...

הקרדיט לכולן יחד.

תודה!

 

מה אתן מכינות לסיום הצום?כלנית1

הכנתי פשטידת אטריות (חלבית כמובן), מרק עדשים (לפי המתכון של ליבי- בלי מלח לסעודה שלפני המפסקת ובתוספת מלח ותבלינים לאחרי הצום). בעלי הזמין דג סלמון כתוספת לסעודה זו. אי אפשר דג מקופסא בגלל המליחות.

אין לי טיפת כח להכין אוכל לארוחת הצהרים שלו בעבודה + סעודה שלפני המפסקת + ארוחה לאחרי הצום.

איזה מגניבה שכבר הכנת אוכל.. אני עדיין בשלב התכנוןמשתדלת
תפריט קבוע:פפריקה--

- לימונדה

- פלטת ירקות ע-נ-ק-י-ת

- מתבל גבינה

- פיצות

- פנקייקס במילוי מתוק

 

בסיס הפיצות כבר מוכן במקרר, כל השאר במהלך  אחה"צ מחר.

 

ושנזכה לרראות בבניין ירושלים עוד היום!

 

לי גם יש כבר מוכןיהודיה מא"י
יצא שאת סעודה שלישית לא אכלנו, אז החלטתי שמאחר ואני צריכה לצום אני אוותר על הפיצה שאני מכינה כל שנה, ונאכל פשוט את מה שהיה אמור להיות סעודה שלישית (פשטידת אטריות שווה ומקלות קולרבי בפירורים)
כלנית - הסלמון אמור להיות לפני הצום או אחרי הצום? כי אני דווקא יודעת שאחרי הצום זה כן טוב לאכול דברים מלוחים כי הם מעודדים לשתות יותר. ככה לפחות אצל ההורים שלי היו עושים - לסוף כל צום אימא שלי היתה קונה דג מלוח
ופפריקה - את בטח התכוונת לבלינצס במילוי מתוק, נכון? או שכן פנקייק, איך ממלאים פנקייק?
הכוונה לדג סלמון מבושל. מושקע ולא קנויכלנית1

בסוף לקחתי בקלה בלי עצמות שהתכוננתי לטחון ולהכין קציצות ליום רביעי. השריתי במיץ לימון ואני מתכוונת להכין דג ברסק עגבניות נטול מלח (במקום זה- פטרוזיליה בלבד). יצא קצת חסר טעם אבל בערב צום בעלי מעדיף חסר טעם ובלבד שלא יהיה בכלל מלח באוכל.

בלינצ'ס במילוי מתוק- ריבת חלבפפריקה--

בניתי על מכשיר להכנת פנקייק אך הוא בשימוש אצל חברה.

מכשיר להכנת פנקייק?אנונימי (פותח)
אצלינו קבוע - אבטיח!אילה שלוחה

מומלץ ממש ממש ומתחסל תוך שניות!!

 

(כמובן קר וחתוך לקוביות)

 

 

ואז הפסקת אוכל - ז"א הפסקה מלאכול (לי זה עושה רע במיוחד לאכול הרבה אחרי)

 

ואח"כ כל מיני דברים לפי הכח והחשק..

לפעמים מנצלים את הזמן כדי לבשל משהו ואז אפשר להיות עסוקים בזה ולא לאכול...

כנראה פשטידת אטריות עם טונה (חלבית..)נדנדה כתומה.

יאמיי.. (אם מישי רוצה מתכון- שתגיד..)

אשמח. נשמע מצויין (לא לערב הצום בגלל המלח שבטונה)כלנית1
הנה:נדנדה כתומה.

חב' אטריות בינונית (השטוחות.. לא הצורות) מוכנות ומסוננות, לפי ההוראות שעל האריזה

3/4 כוס מים

2 כוסות חלב

בערך3-5 כפות א. מרק פטריות

2 קופסאות טונה

1 חב' תפוצ'יפס

 

מכינים 'מרק' מהמים והאבקת מרק- מבשלים ביחד עד שרותח, מנמיכים ת'אש ומבשלים עוד בערך 3 דק'. מכבים ת'אש ומוסיפים את החלב. מערבבים טוב שלא יישארו גושים.. שמים בצד. משטחים בתבנית פיירקס את האטריות עם שמן מטונה אחת. מסננים את הטונה השניה, ומועכים אותם בעדינות עם מזלג, שלא יישארו גושים גדולים. משטחים את הטונה בצורה אחידה מעל האטריות. מעל מוזגים את ה'מרק' בצורה אחידה- על כל הפשטידה. מצפים מלמעלה בתפוצ'יפס- אפשר שישארו קצת חורים, אבל באופן כללי שיהיה מכוסה. אופים בחום בינוני כ20-30 דק', עד שהנוזלים כבר דיי יבשים.. (זה נשאר לח.. אבל לא ממש נוזלי..)

בתאבון!

 

אצלנו זה נטרף.. בגלל התפוצ'יפס (שזה נשמע הזוי, אבל זה ממש טעים ומוסיף..) אז אפילו הקטנים הבררניים אוהבים את זה.. זה אחד המאכלים היחידים שכל המשפחה אצלנו אוהבים..

איי האשכנזים האלה רחלקה
הי! תפוציפ'ס!פלספנית

בעזהי"ת

 

אנחנו עושים את זה עם ביסלי גדיל מעורבב בתוך הבלילה..

 

כל אחד והשריטות שלו..

נשמע יצור בטירוף.. למרות שמעניין לראות את זה..סולמנדרה
אני אשמח!בארי איילה

אפשר את המתכון, ואת מרבבה?

מרק נהדראנונימי (פותח)

אכלנו לפני הצום, נהדר

אנחנו כל צוםעטרת..

אוכלים עוגיות,אבטיח,שוקו וכו'...עושים הפסקה(זה לא טוב לאכול הרבה מיד אחרי הצום...חיוך)

אח"כ-אוכלים ארוחת ערב עם מלא אוכל:תפ"א-פטריות-קציצות גבינה-סלטים-(אולי גם מרק)-!!!

 

מרק ופיצה...שטוזי...=)
די, כולם מכינים פיצהאנונימי (פותח)

זה עושה לי חשק ואין לנו גבנ"צ

ונמאס לראות טונה אחרי תשעת הימים

אצלנו...מרב.

אוכלים עוגה טרייהה ישר מהתנור [חח עכשיו זה בתנור, וזה מטמטם הריח של זה...], אבטיח, מלון ושתיה קרה.

אחרי כמה זמן- מי שרוצה אוכל ארוחת ערב רגילה- לחם, ביצים, ירקות, גבינה.. [אני, כמובן, אוכלת רק בתיים עשרה בלילה משו מהארון... D: ]

משהו קליעלת-חן

חביתה עם בצל מטוגן

סלט ירקות ענקי

וכוס שוקו

 

לקינוח גלידה

אני בעד קליל, מי יכול ממש לסעוד? ואחר כך....אנונימי (פותח)

בהתחלה, ממש עוד כמה דקות- שייק פירות

ואחר כך- פשטידת קוטג' קלה מאין כמוה, סלט ירקות עשיר, וזהו..... בקטנה.

פפריקה- מהו מכשיר להכנת פנקייקס? מחבת?כלנית1

לפני כחודש קניתי מחבת מיוחדת להכנת פנקייקס. במבצע (160 במקום 200 ומשהו בפרסומת). מעולה! מתנקה בקלות ויוצא 10 (אם משמנים. התקמצנתי להוסיף עוד שמן ויצא קצת פחות מוצלח, אבל זו אשמתי).

יש מחבת להכנת בלינצ'סים ויש מכשירפפריקה--אחרונה

עם שני חורים קצת יותר עמוקים וקטנים להכנת פנקיק

בצק פריך.....-משה ר-

למדתי על בצק פריך ואני לא מסתדר איתו בכלל.... או שהוא מתפורר לי או שהוא נדבק וקשה מאד להרים אותו בלי שהוא יקרע פשוט מתסכל..

תנסי שוב ושוב.. (אולי את מתבלבלת במתכון?!)שטוזי...=)
אני בן ואני הולך לפי המתכון אבל איפשהו-משה ר-

בשלב של הרידוד זה מתבלגן.. (זה לא קורה עם בצקים אחרים)

בצק פריך הוא אכן בצק שלא קל לעבודהיהודיה מא"י
קודם כל - צריך לשים את הבצק חצי שעה במקרר לפני תחילת עבודה. ושוב לפני האפייה
במקום לרדד - לשטח אותו. בצק פריך בדר"כ לא כ"כ מתאים לרידוד.
ועוד אפשרות - לגרד בפומפיה ואז להדק.
ככה-משה ר-

אני עושה בצק פריך בסיסי (חמאה סוכר ביצים קמח) במיקסר  עד שהוא נעשה פירורי מוציא ומאחד ביד.

שם בניילון נימד ומכניס למקרר לחצי שעה עד שעה מוציא וכשאני מרדד או שהוא מתפורר או שהוא נדבק למערוך ולשיש אלא אם כן אני ממלא אותו קמח.. וקונדיטור אחד אמר לי שאסור לקמח יותר מדי..

נסה לשטח במקום לרדדיהודיה מא"י
בצק פריך לא באמת מתאים לרידוד
ואם אתה משתמש במיקסר (במיקסר?! אני מכירה במעבד מזון, לא במיקסר) והוא יוצא לך פירורי, פזר את הפירורים, ותהדק אותם למשטח, ותקרר כשזה כבר שטוח.
דרך אגב - הקירור לפני האפייה משמעותי יותר.
וכמעט שכחתייהודיה מא"י
לשטח עם כרית כף היד, ופחות עם האצבעות. העיקרון של בצק פריך שהוא לא נדבק כל זמן ששטח הפנים שלו לא נשבר.
לאיזה צורך אתה צריך את הבצק?
פאי/עודיות פריכות....-משה ר-
*עוגיות-משה ר-
לעוגיותחילזון 123

תעשה אותן אחת אחת (תקח חתיכות בצק ותגלגל לכדורים)

ולפאי לא צריך לרדד אלא למעוך את הבצק ישר בתוך התבנית.

זה באמת לא נראה לי טוב להוסיף קמח זה אמור להות בצק טיפה שמנוני כזה

לעוגיות פריכות לא מרדדיםיהודיה מא"יאחרונה
מכינים גליל (אפשר עם דוגמא, כמו שעושים בפימו) ופורסים לפרוסות.
יהודיה מיקסר עם וו גיטרה-משה ר-

כל הקונדיטורים משתמשים בזה..

זה מרענןנחשונית

לא הבצק פריך. אלא זה שבן מתעניין ברצינות בבישול ואפייה. אתה שוקל להתמקצע בתחום? בכל מקרה, אשריך, בהצלחה רבה.

 

אני מתמקצע...-משה ר-
תודה רבה...-משה ר-
טיפ שקיבלתי פעם-קרמבו

להניח על הבצק נייר אפיה, ולרדד מעליו.

הלו.. ומה אני? עז?איזה טוב ה'!!!!

 

חיוך

חוץ מזה שכל השפים והקונדיטורים הרציניים הם גברים.

 

(ותעיד על כך מנהלת הפורום שביישוב שלה יש קונדיטור איכותי מאוד)

 

 

עז משובחת במיוחדנחשונית
לעקיבא ויעל- הגישה לבן/בת מגיל צעיר אשמה בכךכלנית1

זאת לא חכמה. אשה גדלה מגיל צעיר עם הידיעה שהיא צריכה לבשל. היא מבשלת/אופה מעט כנערה, לפעמים אפילו מתוך כורח של אמא עובדת או שיש לה אחים בנים ודוקא ממנה יצפו לעזרה, מה שלפעמים משניא את הבישול וכשהיא מתחתנת היא יודעת מראש שזה התפקיד שלה. רוצה או לא רוצה. יש נשים שיש להן גישה ולכן הן ממשיכות בטבחות כמקצוע. לעומת זאת, גבר שמחליט להיות שף עושה זאת בד"כ לכתחילה. הוא מתלהב מבישול/אפיה בגיל צעיר (כמו הבן שלי בן ה-7).  משך השנים הוא מתנסה בכיף ואם אינו רוצה אף אחד לא יצפה שהוא יבשל.

בבואו לבחור עתיד הוא יכול להחליט על שף כמקצוע, כמו כל מהנדס/רופא/עו"ד, בגלל שמתאים לו והוא נהנה מזה.

ואכן, לבעלי יש חברים שמבשלים לשבת או לארועים במשפחה (בכלל לא בתחום העבודה שלהם) ואכן הבישול שלהם משהו, כי הם משקיעים ולומדים את החומר היטב והעיקר- עושים זאת מאהבה לבישול.

צדיקה- תרגום!כלנית1
אם כתוב לי 200 גרם חמאה,בת שמש

בכמה מרגרינה/ שמן אפשר להחליף?

 

ו- למישהי יש מתכון ממש טוב ללחמניות גבינה?

מרגרינה - אותו דבריהודיה מא"י
שמן - 3/4 כוס, עד כוס שלמה, תלוי במתכון
,usv rcv!בת שמש
תודה רבה!!בת שמש
מתכון ללחמניות גבינה- עכשיו סיימתי להכין:פפריקה--

2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

150 גר' גבינה מלוחה מגורדת

200 גר' גבינה צהובה מגורדת

250 גר' גבינה 5%- (קופסה)

1 ביצה

שליש כוס שמן

 

לערבב, ליצור לחמניות קטנטנות ולתנור בחום בינוני.

 

אצלי היה צורך בעוד כף גבינה לבנה כי כנראה הקמח ספח יותר נוזלים.

הילדים מכינים את הלחמניות בידיים רטובות-- והריח בחדר מדרגות משגע את כולללםםםם--------- צוחק

באיזה גבינה מלוחה את משתמשת?פלפלתי
חרמון-- מאוחר מדי אהה?פפריקה--
לא, שום דבר לא מאוחר מידי.פלפלתי

לכל דבר יש את הזמן שלו.

ואני אשתדל לנסות את זה..

תודה רבה!

החלפה שעלתה לי היום- מישי מכירה אולי??מאמע צאדיקה

להחליף מרגרינה בשמן קוקוס

זה אמור להיות שמן מוצק באופן טבעי

 

מישי מכירה? התנסתה בזה?

נסיתי. פועל מצויין רק יקרכלנית1

קניתי פעמים אחדות בניצת הדובדבן. מומלץ לקנות כמה כשיש מבצע, כי זה עסק די יקר. לא לשמור במקרר כי אז זה לא נוח לחיתוך.

האם שמן קוקס יותר בריא?קצפת
לאיהודיה מא"יאחרונה
הוא מכיל יותר שומן רווי מחמאה...
אוקי אני ישמח נורא לעזרה...הדר!ש=)

אוקי ביום שני - חמישי אני במחנה של בני עקביא..

עכשיו שאנו ת'מדריכה מה היא אכלה בהכנה למחנה והיא אמרה שהיא אכלה ת'לב.. ומידי פעם ריחמו עליהם והביאו להם אוכל נורמלי..

עכשיו חשבנו והחלטתנו שאנחנו (בנים+בנות= 18 נפשות) שאנחנו אוספים כסף(כל אחד 20 ש"ח) וקונים ונכין אוכל בשטח...

עכשיו הדר היחיד שעלה לנו בערך זה -פסטה..   

                                                -אורז

                                                - צ'יפס (הבנים הסכימו לסחוב את התפוחי אדמה...)

וזהו...

אנחנו מאוד נשמח לעוד רעיונות.... כי אנחנו לא רוצים לחיות רק על פסטות בערך כל הטיול..

אני ישמח אם תגיבו עוד היום מוצא"ש כי ביום ראשון אני ועוד מישהו עושים קניות....

 

פויקע?? משביע מאד-משה ר-
גיוון בשטח. זהירות עם הגז!כלנית1

קונים 2 קופסאות שימורי אפונה ורסק עגבניות אחד. מרתיחים רסק עגבניות בתוספת מים (בכמות שתכסה בהמשך את האפונה. להוסיף מלח ותבלינים (כדאי להביא מעט תבלינים כמו פפריקה, מלח, א. שום מהבית כי לא תקנו קילו מלח בשביל כמות זעירה). להביא לרתיחה. להוסיף את האפונה ולבחוש כמה דקות.

פסטה: מרתיחים מים. מוסיפים מעט מלח ופסטה. יש לבדוק את הוראות הבישול שעל השקית (לפי הגודל והעובי של הפסטה). להקפיד לסנן לאחר הבישול (כדי שלא תהיה דביקה). ואז, להוסיף רוטב עשוי מרסק עגבניות (כמובן) מבושל כמה דקות בתוספת מעט מים ותבלינים (אפשר לשים את הפסטה המצוננת בתוך הרוטב אבל חבל על עוד כלי שהפסטה תתפוס על האש וכך אפשר להכין קודם רוטב ואז להשתמש באותו כלי להכנת האפונה).

המלצה: כל יום תשתמשו במוצר אחד מאלו שהצעת, כי זה מוגזם לאכול בארוחה אחת פסטה-ת. אדמה-אורז.

הכנת צ'יפס בשטח די מסובכת, כי צריך להבה גבוהה וסיר עמוק מלא שמן. אולי לבשל ת. אדמה בתבנית על רשת צליה של מנגל (המנגל יתן מקום נוסף כדי שלא תבלו חצי יום בבישול על גזיה קטנה ומסכנה.

ולבסוף- היזהרו מאד עם הגזיה ופעלו לפי הכללים. לפני מס' חודשים בחורה שיצאה לחיק הטבע עם חברות נפגעה ואושפזה מס' ימים בגלל כוויות (היה פיצוץ בגזיה שהתפרץ לה בפנים) ורק בנס יצאה מזה בזול ובמהירות!

קוסקוס!צוויג^^

אפילו לא חייב מים חמים. שמים מים ותבלינים ויוצאים למסלול בשמש ואחרי שעתיים שלוש הוא כבר מוכן.

אם משתמשים במים חמים הוא מוכן תוך 10 דק'.

 

טונה...

 

פתיתים- לגוון ת'פסטה.

 

הכי חשוב- שמישו ישקיע קצת ויביא שקיות עם מגוון תבלינים שיהיה טעים....

אה, ואפשר להביא איתכם בצל ושום כי הם לא מתקלקליםצוויג^^

ולשדרג ת'רוטב של הפסטה ליותר ממים עם רסק..

 

בתאבון!

תהנו...

תודה! עוד מישהו?? אני נוסעת היום לקניות... תודה..הדר!ש=)אחרונה
דרוש: מתכון בריא לעוגיות מלוחות!!אילה שלוחה

יש למישהי מתכון לעוגיות מלוחות (כעכים\מקלות וכו') אבל בלי מרגרינה?

 

אשמח ממש למתכון....

 

 

תודה ושבת שלום!!

אפשר לעשות גריסנייהודיה מא"י
שזה בעצם מקלות לחם.
את יכולה להשתמש במתכון יעודי (יש לי אם את רוצה, אבל שבוע הבא אני אוכל לכתוב לך)
או להשתמש בסתם מתכון שיש לך בבית ללחם, להוסיף את התוספת הרצויה, לחלק לכדורים קטנים (מאוד) ולגלגל למקלות ארוכים
אופים עד שהם מתקשים לגמרי, אחרי התפחה.
ומה בזה שונה מלחם רגיל?אילה שלוחה

למה שיהיה לזה טעם שונה?

 

 

אשמח אם תוכלי לתת רעיונות לתוספות

ואשמח גם למתכון - כשיהיה לך..

 

תודה!

תודה ממש ממש!!אילה שלוחהאחרונה

עשיתי כעצתך - המתכון הרגיל של הלחם + קצת מלח (אני לא שמה מלח בד"כ) + עוד טיפה שמן וקמח

ואז גלגלתי לגלילים, מרחתי בביצה וציפיתי בקימל\זעתר

השבוע השתכללתי ועשיתי חלק מהמקלות עם שו בפנים (בעצתו של אחי בן ה15) - יצא להיט!! נחטף לחלוטין ב"ה

אם אפשר גם שיהיה מקמח מלא...אילה שלוחה

וכמובן כל דבר אחר בריא שאפשר יהיה במקום

יש ספר "אפיה בריאה" של אביגיל מייזליקאנונימי (פותח)

יש בו כמה מתכונים כאלו.


מותר להעתיק לפה?


בכל אופן תנסי להשיג את הספר, יש בו הרבה מתכונים טובים.

קרקרים בריאיםכלנית1

מתכון בודד ללא מרגרינה. זכרי שקרקרים בריאים אינם בהכרח זהים ל"קרקרים טעימים"). כל מתכוני הכעכים המזרחיים ודומיהם שיש לי (ר. סירקיס ועוד) הם עם מרגרינה. בספר "מלוחים לכל עת" /נ. שויאר מצאתי מתכון לקרקרים בריאות (בתמונה נראים מוצלחים, וזה המתכון היחיד מבין כעכים ומקלונים ללא מרגרינה) עם שמן:

2 כוסות קמח מלא

1 כוס קמח רגיל

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3/4 כוס מים

1 כפית מלח

לציפוי: מעט מים ו-1/2 כוס שומשום/זעתר/פרג/קימל

לבחוש במהירות איטית במערבל לקבלת בצק חלק ורך. אם נדבק לידיים להוסיף קמח.

לחלק את הבצק ל-4. ליצור מכל חלק כדור ולרדד על משטח מקומח/משומן לעלה דק בגודל 25X30 ס"מ. למרוח מעט מים על העלים ולפזר שומשום/זעתר/קימל. לחתוך לריבועים בגודל הרצוי. לאפות 15-20 דק' עד להשחמה. לשחרר את הקרקרים מהתבנים בעודם חמים. לצנן ולשמור בכלי סגור.

(אם יש לך אומץ תוכלי לנסות את אחד ממתכוני הכעכים במזרחיים בהמרת מרגרינה בשמן).

תודה רבה!אילה שלוחה

מקווה לנסות לשבת הבאה אי"ה

גריסינייהודיה מא"י
מתוך הספר "לחמים ומאפים ביתיים" של אבנר לסקין
1 כוס + כף מים
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ דק
3.5 כוסות קמח לבן רגיל
1 כף מלח
טוב, להכין בצק שמרים את יודעת, נכון? אני לא צריכה להעתיק את כל ההוראות, נכון?
לדאוג שהקמח לא יגע בשמרים, ללוש טוב להתפיח וכו'.
במתכון שבספר הוא מחלק את הכמות הזאת ל16 גריסיני סכ"ה, אבל אני עשיתי מהכמות הזאת כמות כפולה של גריסיני, הם יצאו ארוכים, פריכים, טעימים, ואהובים על הילדים.
אני בטוחה שאפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, רק להוסיף יותר מים. ואולי כדאי לעשות עם קמח 70% או לא להחליף את כל הקמח.
וגיוון לרוזמרין (בעיניי זה לא נשמע טעים בכלל עם רוזמרין) - אורגנו, בזילקום, עגבניות מיובשות, שבבי בצל/בצל מטוגן (להוריד את השמן!) זיתים שחורים/ירוקים קצוצים דק, קצח, שומשום וכו'.
תודה!אילה שלוחה

עושה חשק לנסות...

 

 

ו...אני לא יודעת להכין בצק שמרים. אני עדיין בשלב ההתמחות

(וגם בשלב שאמא היא האחראית על הבישולים..)

 

בצק שמריםיהודיה מא"י
הדבר החשוב שצריך לדעת בהכנה של בצק שמרים שאסור שהשמרים יגעו במלח במגע ישיר, זה הורג אותם
מה שאני עושה, אני פשוט מפרידה - שמה את השמרים בצד אחד של הקערה, ואת המלח בצד השני, וגם מכסה אותו בקמח.
לשים את כל החומרים ביחד, ללוש היטב ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש
לשמן את כדור הבצק, להכניס את הקערה לשקית, ולסגור.
להניח במקום חמים לתפיחה (במתכון הזה - במשך 40 דקות)
בחורף יש שתי אפשרויות להתפחה - 1. ליצור מקום חמים (לחמם קצת את התנור) או פשוט לחכות המון זמן.
להויצא את האויר בעזר כרית כף היד
ועכשיו אפשר להתחיל לעבוד עם הבצק, ולהכין את הגריסני
להניח לתפיחה נוספת למשך 50 דקות, שיכפילו את העובי שלהם
אני גם מרחתי עליהם שמן לפני התפיחה (בעזרת המברשת של החלות)
לאפות בתנור על 180 מעלות, להכניס לתנור חם. הם מוכנים כשהם פריכים.
תודה רבה!אילה שלוחה
או לערבב את כל החומרים היבשים למעט-משה ר-

השמרים להוסיף ת השומן לתת כמה שניות לישה ואז להוסיף את השמרים...

עוגת שכבות3 פרחים

איך מכינים עוגת שכבות????

 

אני רוצה להכין ליום הולדת של אחותי עוגת שכבות...פשוטה.. אבל טעימה ויפה... הבעיה היא שתמיד כשאני מכינה עוגות הם נתופחות ונפתחות לי באמצע...(גם בתבניות חד"פ גם בתבנית רגילה או עגולה...) אז זה לא יוצא אסטטי...

 

ובכלל איך פורסית את העוגה ובונים אותה????

 

תודה!

עוגת שכבותפרח לב הזהב

הבסיס צריך להיות עוגת טורט פשוטה. לא כל עוגה בחושה מתאימה. אחרת העוגה כבדה ומקווצ'צ'ת את הקרם.

 

חיתוך: אם אין לך סכין ארוכה קחי חוט תפירה, עם סכין תעשי חריץ במיקום של החתך תכרכי את החוט במקום של החריץ ו..למשוך. העוגה נחתכת בצורה ישרה

כדאי לחלק את העוגה לשלוש

 

כל שכבה מרטיבים בסירופ (כוס מים+כוס סוכר) ע"מ שהעוגה לא תהיה יבשה

 

עוגת טורט בד"כ לא נפתחת

 

אבל בכל אופן תנסי לאפות עוגות יותר למטה בתנור ייתכן שהגוף חימום העליון חזק יותר

הכי טוב לעוגת שכבותיהודיה מא"י
זה לאפות כמה שכבות של עוגה. זה יוצא הרבה יותר טוב מעוגה אחת שחותכים באמצע.
והנה לך מתכון לעוגת טורט שמתאימה. למעשה מדובר במתכון לרולדה, אבל אני הרבה משתמשת במתכון גם כשיש לי צורך בעוגת טורט עגולה.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
3 ביצים שלמות
קצת יותר מחצי כוס סוכר
שתי כפות שמן
4-5 כפות קמח
סוכר וניל/תמצית וניל (אם משתמשים בסוכר - הוא מחליף חלק מהסוכר הרגיל)
מקציפים את הביצים עם הסוכר (להוסיף את הסוכר ומיד להתחיל להקציף, לא להשהות)
מקציפים במהירות גבוה במשך 8 דקות, עד שמתקבלת תערובת סמיכה, תפוחה ואורירית
מוסיפים את השמן והקמח - לפזר את הקמח.
אם רוצים אפשר להחליף את הקמח בקקאו (כולו או חלקו) לקבלת עוגה חומה.
לערבב בתנועות קיפול עדינות
לרפד תבנית עגולה (26+/-) בנייר אפייה, ולשמן אותו.
לאפות כ10 דקות, עד שמזהיב קלות והעוגה מרגישה קפיצית למגע.
ופשוט עושים שתי עוגות כאלו, ובאמצע מילוי, איזה שמתחשק, ומעל הכל לצפות כמובן.
לא לשכוח שאם משתמשים בציפוי על בסיס קצפת/חמאה/מרגרינה העוגה חייבת להיות קרה לגמרי לפני שמתחילים להרכיב אותה.
יהודיה נראה לי שחיתוך של העוגה קולט יותר טוב את-משה ר-

הקרם מאשר למרוח כשהיא שלימה וגם היא לא תהיה יציבה והיא עלולה להתפרק...

דווקא לאיהודיה מא"י
בעצם תלוי מה את רוצה. אם את רוצה שתהיה לך שכבה עבה ויפה של קרם באמצע, או שהקרם יספג לתוך העוגה. (קרה לי לא ממזמן, בעוגת יום הולדת לבן השנתיים, כל הקצפת באמצע נספגה לתוךם העוגה, ולא נשאר שום דבר להדביק כמו שצריך את שתי השכבות אחת לשנייה)
עשיתי ככה כמה וכמה פעמים, ואין מה להשוות. העוגה יוצאת גבוהה ויפה יותר, השכבות אחידות יותר, והרבה פחות סיכוי שהעוגה תפורר בזמן החיתוך.
מה שכן גם אין מה להשוות - זה פי שתיים עבודה.
וכשאני כן חותכת את העוגה באמצע - אני משתמשת בסכין של הלחם. קודם כל מסמנת עיגול שווה מסביב סביב, ואז חותכת, לאט ובזהירות.
תודה יהודיה ועוד שאלה3 פרחים

יש לי 2 תבניות של עוגות ואין לי מושג בכותר... יש איך לבדוק את זה???

לא כתוב בשום מקום.... (אחת גדולה, אחת יותר קטנה שניהם עם הקפיץ שנפתחות...)

 

וגם אם אני אכין בתבנית עגולה חד"פ אפשרי (כבר ארזתי חצי בית לקראת ההובלה וניראה לי שהנסתי גם את התבניות)????

 

תודה רבה!!!!!!!!!!!

הקוטר המדיוק לא חשוביהודיה מא"י
אם התבנית קטנה יותר העוגה תהיה גבוהה יותר, ואם היא גדולה יותר, אז נמוכה יותר.
אבל תבנית חד פעמית עגולה נראה לי קטן מידי. לפחות אלו שאני מכירה נמוכות מידי, והעוגה תשפך.
אבל את יכולה לעשות רק משתי ביצים כל שכבה במקום משלוש (ותחשבי בערך את הכמויות האחרות) ואז נראה לי שזה יהיה בסדר בתבנית חד פעמית.
אבל שימי נייר אפייה משומן בכל מקרה, אחרת את עלולה להתקשות להוציא את העוגה מהתבנית.
איך בודקים קוטר?מאמע צאדיקהאחרונה

עם סרגל

שמים אותו עם קצה אחד- על דופן התבנית- את הקצה השני- על הדופן בדיוק מימול- ורואים מה המס' שיוצא

נו את יודעת למדוד!

שמעתי פעם טיפ בשביל לחתוך בצורה ישרה עוגה לפרוסות:רומי**

ע"י חוט דנטלי.

לא ניסיתי אבל נשמע הגיוני..

בהצלחה! ושיצא טעים יאמי

תןדה לכולכן על הטיפים...3 פרחים

אני לא ממש סומכת על עצמי בעיניין החיתוך ניראה לי שאלך על המתכון של יהודיה

של עשיית 2 עוגות!!!!

 

 

למישהו יש מתכון לקינוח טוב לסעודת שבת?אנונימי (פותח)
פרווה או חלבי?הדס ואור

הנה מתכון פרווה פשוט וטעים:

מוס שוקולד בלי ביצים

ממיסים בסיר כפול 200 גר' שוקולד מריר, אח"כ מוסיפים פחית קרם קוקוס- אפשר לקנות בחנויות טבע וגם אפשר למצוא בסופר

מערבבים טוב ולמקרר

וזהו

אפשר גם לחלק למנות אישיות אם יש לך מקום במקרר- זה יותר מרשים

 

 

מרק פירות קר ומרענן- קומפוט בלע"זפפריקה--

ואם את צריכה מתכון- תני איתות ואכתוב לך

ומעל סלט הפירות ג'ליכלנית1אחרונה
שאלה בעניין אורזאנונימי (פותח)

אם שכחתי על השיש את הסיר של האורז (אורז לבן יבש)

(הכוונה - לא הכנסתי למקרר)

מיום שני בצהרים עד עכשיו (רביעי בבוקר)

בבית שרוב היום היה מזגן,  

הוא התקלקל???עצוב

תנסי להריח. בד"כ קשה להתבלבל..~א.ל

אם בכ"ז תרגישי בספקנות

חממי אותו על הגז כמה דקות ואז נסי להריח

אם הריח מחשיד- כנראה שיש מקום לחשד..

סביר להניח שלא-משה ר-אחרונה

אם הוא עמד במקום קריר ומוצל הוא יכול להחזיק..

הוא היה אחרי ברירה??

החלפת יוגורט במתכון עוגהקיפי.

יש לי מתכון של עוגה מעולה עם יוגורט,

אבל בסופר שלידינו אין יוגורט מהדרין..

במה אפשר להחליף את זה?

(זו סתם עוגת שוקולית, אבל היא ממש ממש טעימה.. היוגורט זה מה שעושה את זה?)

 

תודה!

שמנת/אשל ואפילו גבינה לבנהיהודיה מא"י
מעולה, תודה!!קיפי.אחרונה

מקווה שיצא טעים..

אין עלייך- מאיפה הכשרון הזה לדעת מה מתאים לכל דבר?? את פשוט שימושית צוחק

אני מעוניינת להכין לסוף הצוםמישהי!!!!

פסטה עם רוטב שמנת ופטריות..

אשמח להמלצה על מתכון לרוטב קל, פשוט ומהיר להכנה.

תודה רבה וצום מועיל!

מרתיכים שמנת לבישול-משה ר-

במחבת שמים חמאה ומטגנים פטריות (אפשר עם בצל) אחרי שהם מתרככים מוסיפים לשמנת בסיר ומבשלים כרבע שעה

אה וכמובן שמוסיפים מלח ופלפל

*מרתיחים-משה ר-
כבר לא לסוף הצום...צוויג^^אחרונה

אבל אנחנו עושים עם רוטב בשמל- יאמממי:

 

מטגנים 2 בצלים בהמון שמן / חמאה  וכשהוא מטוגן - להוסיף פטריות ולטגן. מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים טוב.

מעבירים לאש נמוכה ומוסיפים בערך 3 כוסות חלב , מתבלים באגוז מוסקט פלפל ומלח ואפשר א. מרק פטריות. מבשלים עד שמסמיך.

 

בתאבון!

עוגת בננות בקיץ...אור היום

המממ, למיטב הבנתי, מצב הבננות לא משהו לאחרונה. תמיד כשאני קונה אותן, הן הולכות ומתרככות עד שהן נהיות לא טעימות בעליל- אבל אולי הן היו ככה עוד לפני שהן התרככו (קרי, לא טעימות).

בכל אופן, לשאלה: האם כדאי להכין עוגת בננות? האם הבננות באמת לא טעימות ולא טובות בעונה הזו? האם זה ישפיע על העוגה?

 

המלאי הולך ונגמר...

 

תודה!

תלוי ממש במתכון (עד כמה מרגישים את הבננות)אחת העם...

לנו יש מתכון טעים מאוד לעוגת בננות שככל שהן יותר רכות ופחות טעימות במצבן הרגיל בעוגה הן מאוד טעימות!!

לשים בפנקייק!אנונימי (פותח)
אני לא חזקה בעוגת בננות(או בכלל בננות)אבל אולי הואבת נוגה

יודע....?

 

                                      צוחק  

                                      אוהב

 

יש לך טלפון שלו? D:אור היום

מייל? משהו?

 

אחת העם- די מרגישים את הבננות בעוגה. וליבי-עולה- אין לנו בננות לא רצויות. השאלה היא אם לקנות בננות ולהכין מהן את העוגה...

 

ותודה לכולכן

יש לי מתכון נהדר לעוגת בננות אם תרציאנונימי (פותח)אחרונה
עוגת בננות זה הפתרון לתקופה.צבע אדום

טעים טעים טעים ועיקר קל!

אם תרצי מתכון תגידי.

מה עוד אפשר לעשות מבצק עלים?פפריקה--

חוץ ממשה בתיבה, שטרודל, ממולאי אגוזים למיניהם  ומשבצות קצפת.

 

עדיפות למלוח--

 

תודה!

מקלות מלוחיםמישהי123

לרדד את הבצק, לפזר שמן זית וזעתר, לחתוך לרצועות דקות וללפף אותם סביב עצמם.

אפשר לעשות גם אותו דבר עם מתוק, לשים פשוט קאו וסוכר או שוקולית.

בורקסיםכלנית1

בורקס ממולא ת. אדמה/גבינה (אפשר סתם גבינה למריחה עם מעט מלח ולא חובה ג. צהובה או מלוחה שהן יקרות)., בורקס ממלא נקניקיות (טבעול כמובן), בורקס ממולא בכרוב מאודה,...

בורקס ממולא נקנקיות=משה בתיבה alezish

אפשר גם בורקס טונה

ובשר(לא לתשעת הימים)

היום נגמרים 9 הימים...-משה ר-אחרונה
משולשים קטנטנים ממולאים בזיתחילזון 123

הייתי פעם עושה את זה מבצק של מלווח אבל נראה לי שגם בצק עלים זה די מתאים (חותכים לשמונה משולשים מניחים זית אחד ומגלגלים כמו קרואסון)

אפשר גם למרוח רסק מתובל כמו לפיצה.

בסיס לפשטידה..נדנדה כתומה.

הכנתי פשטידה עם בסיס בצק עלים לשבת.. במקום להכין בצק לבסיס, מרדדים קצת בצק עלים..

 

כל דבר בתכלס.. קאורוסונים עם מילוי פיצה (רסק, גבינה, אולי זיתים..) בורקסים למינהם.. להכין בורקס בשר (לא ב9 הימים..) ועוד... יש אינסוף דברים שאפשר לעשות מבצק עלים.. כמעט כל דבר שתשימי עליו יצא אכיל..

פיציות- שהן מלוחות.אור77
או עוגיות לבבות כאלו (רק בלי השפיץ), שלא זוכרת את שמן, אז אנסה לתאר איך מכינים אותן. והן מתוקות.
1. מרדדים את בצק העלים.
2. מפזרים סוכר על כל הבצק, שכבה לא עבה מידי אך גם לא דקה.
3. צד אחד מגלגלים עד לאמצע, וכך גם את הצד השני.
4. חותכים בסכין את הרולדה שיצאה עם 2 עיגולים לרוחבה, סנטימטר וחצי בערך.
5. את העוגיות שיצאו בצורת לב (רק בלי השפיץ) מניחים בתבנית מרופדת, שוכבות, ומשטחים אותן בעזרת האצבעות.
6. אופים בתנור והן מוכנות כשהן בצבע חום בהיר ומתחיל להשחים.
בהצלחה!
תודה תודה תודה!פפריקה--

מלא רעיונות--

 

עכשיו הבצק שלנו מנוצל עד תומו  לשמחת ולטעם כולם!

 

 

מעבירים לשכנה חיפושית אדומה

סתםסתם, פשוט זה לא בריא ממש - יש בזה מלא מלא מרגרינה.

אני אישית הייתי זורקת...

מה עושים לסעודה מפסקת??מישהי123

רעיונות יתקבלו בשמחה, כי אין לי אפילו כיוון...

לסעודה המפסקתיהודיה מא"י
ביצים קשות טבולות באפר
שימו לב, בסעודה המפסקת אסור לאכול יותר מתבשלי אחד, לכן מקובלת לאכול ארוחה מוקדם יותר (לפני מנחה אם אפשר), וסמוך לצום לאכול את הסעודה המפסקת שהיא רק ביצה טבולה באפר לפי המנהג
והסעודה שלפני צריכה לכלול פחמימות טובות וחלבון, רצוי חלבון מלא
מה לא לאכול - לא לאכול תפו"א (ומיותר לומר לא לאכול בשר, כי גם ככה אסור)
לא לאכול שום דבר שמכירים כמשהו שקשה לנו לעיכול.
לא לאכול עד שמתפוצצים
ומה כן - אפשר אורז מלא, אטריות, כוסמת, גריסים, קוסקוס מלא, וכן שאר דגנים מלאים.
לצרף לזה הכי טוב דג כלשהו, ואם לא מתאים אפשר עדשים, או סויה (לא טבעול - פולי סויה או שבבי סויה/גולש סויה)
גם לחם טבול באפר בסעודה המפסקתaima
אנחנו בד"כ מכינים פסטה עם רוטב (בתבשיל אחד..)נדנדה כתומה.

וסלט.

מה עם לא יכולה לסבול ביצים?מה'

שלא לדבר על הריח ...

אז לא חייביםיהודיה מא"יאחרונה
זה לא מנהג מחייב
אוף, אין לי גז, ואני לא יודעת מה להכין בתנורמשתדלת

הטכנאי היה אמור להגיע היום, והם ביטלו עלינו, ואמרו שיגיעו רק מחר....

 

תכננתי להכין-

מרק עדשים עם כל טוב,

בורגול וקציצות חומוס.

 

ה-כ-ל מצריך גז.

עכשיו אני תקועה, ואני לא יודעת מה אפשר להכין שיהיה מזין לסעודה מפסקת...

תפו"א אני לא רוצה להכין, כי זה לא מומלץ לפני צום...

 

בוכה

אפשר להכין קוסקוס, פתיתים בתנור...נדנדה כתומה.

אפשר להוסיף להם כלמיני ירקות ושטויות..

 

 

תבקשי בהשאלה את הגז של השכניםכלנית1

 

קוסקוס דק- די במים רותחים, שמן ומלח והשהיה. ולמרק שדורש בישול, תכיני מה שצריך ותבקשי בהשאלה את הגז לפני שיהיה להם לחץ. חימום: על הפלטה!

ובמקום קציצות חומוס מטוגנות (נשמעות סופר טעימות) תאפי קציצות בתנור עם מעט שמן מלמעלה. אחרי הכל, חב' הגז מודעת ל-9 הימים ודואגת שלא תעשי חגיגת טעמים...

דרך אגב, אין לכם 2 מיכלי גז, כלומר אחד רזרבי? מומלץ להזמין בלון נוסף מיד כשגומרים את הבלון הראשון, כדי שלא תתקעו.

קוסקוס אפשר להכין גם במיקרו...-משה ר-
מאפיםנחשונית

פיצה, לזניה חלבית או פרווה, פשטידות, קוגלים מאיטריות, לחמניות.

למה תפו"א לא מומלץ לפני צום??שירשור
תפו"א משביע לזמן קצר מאד-משה ר-
גבינה צהובה מאוד מצמיאה!מעפר אני באהאחרונה

לא כדאי..

פריקסה...פרח לב הזהב

חוץ מטונה, תפו"א מבושלים, חצילים מטוגנים...

 

מה עוד אפשר לשים בפנים?

ביצה קשה, זיתים, מלפפון חמוץ,סלט ירקות,לימון משומרנווה מדבר

סחוג, סלט חומוס, טחינה

פריקסה טוניסאי מקורינחשונית

 

http://www.pascalpr.co.il/2780/%D7%A4%D7%A1%D7%A7%D7%9C-tv/%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%A1%D7%94/

 

 

מילוי תוספות לפריקסה:

סלט תפוחי אדמה אופן ההכנה: 4 תפו"א גדולים שלוקים וחתוכים לקוביות, פטרוזיליה קצוצה, שמן, לימון, מלח, פלפל שחור לערבב הכל יחד.

אריסה חריפה/מתוקה, או מטבוחה, טונה מסוננת משמן, זיתים, ביצים קשות חתוכות לרבעים. למרוח את האריסה/מטבוחה, מעל סלט תפוחי אדמה, מעל טונה, ביצה וזיתים.

הערה: הטוניסאים מוסיפים סלט דלעת, (ט'רצ'ה = טורשי) לבשל דלעת או גזר, למעוך במזלג, להוסיף אריסה חריפה, כמון, לימון, שום כתוש, מלח ושמן.

אפשר גם חתיכות לימון כבוש למי שאוהב.

 

 

זה באמת עניין של טעם, וישראל היא דמוקרטיה. אבל בפריקסה טוניסאי מקורי אין שום סחוג, חומוס, טחינה, חצילים, סלט ירקות. 

 

תודה...פרח לב הזהבאחרונה

 

 

למה???????????קצפת

למה שני סוגי בצק השמרים שהכנתי לא הצליחו????????? יש היום שהו באויר????????.

מה זה אומר לא הצליחו?-משה ר-

מאיזה בחינה?? הם לא טפחו??

זה נהיה מיימי מאוד [המתכון הרגיל שאני עושה תמיד]קצפת
ניסית להוסיף קמח??-משה ר-

כנראה שהוספת קצת יותר מים מהרגיל ולכן הבצק נהיה ככה

לא היה לי עוד קמח.קצפת

השתמשתי באותה כמות מים , יש מצב שמזג האויר גורם לכאלה תקלות...? הכנתי 2 סוגי בצק ושניהם התפשלו באותה צורה [והילדים המאוכזבים שלי לא הצליחו לעבוד עם הבצק ...]

*תפחו-משה ר-
תנסי לתת לו מנוחה במקרר זה יכול לעזור-משה ר-

בכל אופן קמח יכול לעזור פה.

הוא כבר אפויקצפת

הבצק של החלות בתוך תבניות אינגלישקייק ושל העוגות בתוך תבניות מאפינס עם קוביית שוקולד בפנים... רק רציתי לדעת אם יש ימים שלא כדי לאפות בהם שמרים?

לי יש תאוריה די מבוססת שמה שחשוב באמת זה הקמחצוויג^^

אולי השתמשת בקמח שונה??

 

אני תמיד עושה אותו מתכון והוא כל פעם אחר לפי הקמח..

כבר עליתי מה טוב ומה לא (ודווקא המחיר הוא ביחס הפוך ;) )

קמח מלא. אם תהיתם

זה גם הקמח, וגם הלחות באויר.אנונימי (פותח)אחרונה

כשיש לחות באויר הקמח סופג מהלחות, וצריך פחות מים.

 

ואגב קמח מלא - לפי נסיוני יש שינויים בקמחים גם מאותו מקום, מטחינה לטחינה. כנראה גם פונקציה של מזג האויר.

 

אין מנוס מלחוש את הבצק תוך כדי...

 

מה שאני עושה בד"כ - שמה רק חלק מכמות המים, ומוסיפה לפי הצורך. לקח לי הרבה זמן לדעת "להרגיש" את הצורך...

מישהו יכול לתת לי מתכון של רוטב עגבניות לפסטה-אנונימי (פותח)

ואם אפשר מתכון בלי כל מיני דברים מיוחדים כמו שום,בצל...יותר דברים פשוטים...

בצל זה מיוחד?נדנדה כתומה.

טוב.. אז הכי בסיסי וקל שיש:

 

1 קופסא רסק עגבניות (או יותר.. כמה שאת צכה..)

1 וחצי קופסא (של הרסק) מי ברז רגילים

 

קצת תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל,שום גבישי, פפריקה וכו'..)

 

מביאים לרתיחה בסיר קטן, מנמיכים ת'אש ומבשלים עוד בערך 5 דק'...

 

זה המתכון הבסיסי.. ואפשר לשדרג אותו בכלמיני דרכים:

-לטגן קודם בצל (בקוביות קטנות/טבעות) ואז להוסיף אצת הרסק וכו'

 

-אם מכינים עם בצל> אחרי שמביאים לרתיחה אפשר להוריד מהאש, ולטחון למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט ידני.. מומלץ.. ואז מחזירים לאש, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5 דק'

 

-להוסיף בסוף (ב5 דק' האחרונות) גבינ"ץ, שתימס.. יאמיי.. צריך שזה יהיה ממש בסוף, כי אחרת זה נהיה פירורים מעצבנים כאלה..

 

בתאבון! 

אם את רוצה הכי הכי פשוטשירק

אחרי סינון הפסטה להוסיף קופסת רסק עגבניות + קובית מרגרינה בטעם חמאה

לערבב על אש קטנה עד שהמרגרינה נמסה.

קטשופ....פרח לב הזהב
אוקי פשוט וטעיםאנונימי (פותח)

לשים קצת שמן במחבת

אחרי דקה להוסיף שלוש\ שתים כפות רסק עגבניות

להוסיף גם מים [ אם את רוצה נוזלי- הרבה מים ואם את רוצה סמיך- קצת מים..]

לתבלן לפי הטעם:

אורגנו

אבקת שום

פלפל שחור

מלח

ותבלין לפיצות

 

שהרוטב מתחיל לבעבע הוא מוכן ואפשר לשים אותו באיטריות.

בתאבוןיאמי

תודה לכולם יצא טעים...הודה גולדה=)
אני לא כתבתי את השרשור=] רק לקחתי רעיונות..=]הודה גולדה=)אחרונה
אני רוצה רעיונות לטוסטים טעימים!נץ1

נמאס כבר מהטוסט הרגיל הכולל בתוכו- גבנ"צ, קטשופ, זיתים ותבלין פיצה..

אז אם יש למישו כאן רעיונות לטוסטים אחרים (שמעתי על כאלה שעושים עם ביצים, או חמאה) קיצור, אני אשמח לרעיונות טובים (וטעימים..(יאמי)) אז תודה..

אולי טוסט בשרי-משה ר-

נקניק או משו....

אאאךךך טוסט עם נקניק!אמת ואמונה

זה ממש טעים!

לא ניסיתי בבית אבל קניתי וזה מצויין!

טוסט עם שוקולד,בת שמש

טוסט עם גבנ"צ וטונה, עם ביצים- גם הולך טוב,

עם חמאה ובצל, עם חמאה ואח"כ לאכול עם חביתה- הכי טוב

את יכולה לעשות טוסטאמת ואמונה

עם סחוג או אריסה, זה יוצא קצת חריף אבל משדרג את הטוסט!

ולאשכנזים שבננו- טוסט עם טונה זה אחלה!

וכמובן שאלו תוספות לטוסט הרגיל...

ביצים קשות?נץ1

ואני ספרדיה אזז בלי טונה וגבנ"צ...

ובטוסט עם נקניק, מה לשים חוץ מהנקניק?

 

אפשר רוטב רגיל של פיצה-משה ר-


רטבים לטוסט עם נקניק:*צופית*

רוטב צ'ילי מתוק/חריף, צ'ימיצ'ורי, פסטו, אלף האיים, ברביקיו- ואפשר לשלב כמה סוגים.. אפשר גם להוסיף בצל ועגבניה.

זה קצת בעיה לעשות את זה, כי הטוסטר חלבי.. zehavawize
יש אנשים שיש להם טוסטר בשרי...יהודיה מא"י
וחוץ מזה שטוסטים אפשר להכין גם בתנור
טוסט עם גבינ"ץ וטונה, אם את לא ספרדיה...נדנדה כתומה.

טוסט עם גבינה ובצל חתוך לטבעות...

נראה לי אני אנסה ת'בצל (ואני ספרדיה..)נץ1

 

אהה ו- הכוונה לביצים קשות בתוך הטוסט?נץ1
2 רעיונותנחשונית

טוסט בסיגנון פוקאצ'ה איטלקית

לחצות פיתות לשניים כך שיתקבלו שני עיגולים. למרוח את הבפנים בשמן זית, לשים עליהן ירקות חתוכים שאוהבים: גמבה, פלפל, בצל, עגבניה, קישוא, חציל קלוי, עיגולי בטטה חצי אפויה, פיטריות, תירס וכו'. אפשר להוסיף גבינה מלוחה. ועל זה תבלינים: מלח גס, פלפל שחור, שום, אורגנו, רוזמרין, טימין, בזיליקום. ולתנור בחום בינוני 170  מעלות  ל-10 דקות.

 

 

טוסט עין על פיתה - דומה ל: אצ'רולי חצ'פורי - מאפה גרוזיני יאמי

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-305deda5d596521006.htm

 

אז הנה המתכון שלי, חיקוי לחצ'פורי בלי הכנת בצק, למי שעייף רעב וממהר:

חוצים פיתה לשניים כך שמקבלים שני עיגולים. בודקים שאין חורים. מורחים ממרח שאוהבים לצורך הדבקה, למשל: קטשופ, רסק עגבניות, גבינה לבנה, חמאה. מניחים בתבנית משומנת. מסביב בשולי כל עיגול פיתה בונים חומה מגבינות: צהובה ו/או מלוחה. אם יש חורים, אז סותמים אותם בגבינות. פותחים ביצה באמצע. הגבינות אמורות למנוע מהביצה לנזול החוצה. מכסים את התבנית ומעבירים בזהירות רבה לתנור. אופים 15-20 דקות בחום נמוך - בינוני. עלול לקרות שהפיתות כבר יהיו קלויות כשהביצים עדיין לא התייצבו. צריך להסיר כיסוי ולבדוק מה המצב ואם צריך תוספת זמן בלי כיסוי.

 

טוסט עם בצל ופטריותמתנחלת(=

וכמובן להוסיף גבינה צהובה וקטשופ (או רסק עגבניות...)

זה יוצא חבל על הזמן.. |יממממ....|

רעיונות...אחת העם...

מתוקים:

-שוקולד

-חמאה

-חמאה+דבש

 

כמו פיצה:

רסק+גבנ"צ+תבלינים+:

-פטריות

-בצל

-חצילים (מוכנים)

-תירס

-טונה וכו'

 

עוד כמה...

-חצילים+גבינה צפתית/בולגרית וכו'+בצל

-במקום רסק עגבניות אפשר לשים מטבוחה

רעיון מהפכניפרח לב הזהב

אכלתי היום- יצא מעולה-

חמאת בוטנים טבעית (בלי סוכר)

סחוג.

זיתים

גבינ"צ

ואפשר להוסיף גם:פרח לב הזהב

נקניקיות טבעול.

אפשר להוסיף אותם לכל טוסט. משדרג חבל"ז

אוקי הטוסט שלי:אנונימי (פותח)

לקחת שתי פרוסות לחם

למרוח רסק\קטשופ על פרוסה אחת

חמאה, קוטז', גב"צ על הפרוסה השניה

להוסיף עגבניות, זיתים, בצל [אני אוהבת הרבהיאמי] וסתם דברים שאת אוהבת...

לתבלן לפי הטעם:

מלח

פלפל שחור חריף

אורגנו

תבלין לפיצות

אבקת שום

ועוד לפי הטעם

 

 

לסגור את הפרוסות, לשים בטוסטר, כשזה מוכן לטיול ידיים ולאכול

 

בתאבון!!!!!יאמייאמייאמי

 

ו... אל תשכחי לדווח איך היה...

 

 

שחכתי בולגרית... בתאבוןאנונימי (פותח)
טוסט עם חמאת בוטנים זה בהחלט אחלהמאמע צאדיקה
עם חמאת בוטנים ושוקולד/ריבהיהודיה מא"י
בלי גבנ"ץ כמובן
בכלל יאמי
^^^^יאמ יאממה'
ואיי.. זה נשמע טובב!!נדנדה כתומה.
ועוד כמה רעיונות וגם הזהרותמוריה בשמחה

טוב נתחיל עם הרעיונות:

 

הלחם של הטוסט:

כל לחם יתן טעם קצת אחר לטוסט- פיטה, ביגל, חלה שנשארה משבת, לחם פרוס או לחם מלא.

 

לבסיס של הטוסט:

גבינת שמנת במקום או בתוספת לרוטב- עושה את הגבינה לגומית ממש בפיצה.

ממרח פסטו.

ממרח עגבניות מיובשות,

ממרחי חמאה בטעמים-יש עם שום שמיר וכאלה...

 

הגבינות של הטוסט:

אישית אני יותר אוהבת טוסט מגבינה מלוחה מאשר עם צהובה, רק כדיי שהפרוסות לא יהיה עבות מדי כי אז זה יוצא מלוח מדי.

גבינות עזים יוצא אחלה,

גם וגם- שילובים של כמה סוגים של גבינות קשות על בסיס חמאה/גבינת שמנת.

 

תוספות:

מדהים עד כמה עשבים יכולים לשדרג את הטעם- מיובש או טרי: שווה לנסות את כל מה שיש לכם בבית- בזיליקום, נענע, זעתר (הולך מעולה עם הגבינה מלוחה), וכמובן אורגנו.

עגבניות מיובשות, חצילים מטוגנים (שנשארו משבת), פרוסות דקות של בצל, שום כתוש, טבעות פלפל חריף (אני מוציאה אותם אחרי שהטוסט מוכן ואז נשארת ארומה עדינה), ובעצם כל מה שאת אוהבת על הפיצה שלך.

 

מתוקים:

חמאה עם ריבה

חמאה עם שבבי שוקולוד (ואפשר גם עם פרורי חלבה (עם ממרח חלבה זה יוצא קצת מוזר)

חמאה עם שוקלד וסוכריות עדשים.

חמאה עם דבש

ריבת חלב ושוקולד

 

הזהרות: לא מומלץ לשים נבטים דקים, ואבוקדו (תאמינו לי זה יוצא בטעם מוזר של אגוז מקולקל).

 

יש לי מתכון נפלא..רוש לילה.

שאני מאד אוהבת אותו..

 

לחם רגיל.. את מורחת קצת רסק עגבניות\קטשופ, מה שנראה לך טעים ובכמות שאת אוהבת. לוקחת גבנ"צ וחותכת לחתיכות קטנות ואז מפזרת מעל הרסק\קטשופ. לוקחת זיתים וחותכת לעיגולים. גם אותם מפזרת. לוקחת טונה (רק אם את אשכנזיה) ושמה בקבוצות קטנות. לוקחת עגבניה וחותכת לחתיכות כמו סלט, ושמה כמה חתיכות כאלה בטוסט. לסיום את לוקחת תבלין אורגאנו ומפזרת בהבזקים. זה משו משו.

תודהה ממש.. אני הולכת לנסות..נץ1

עוד לא עניתם לי עם הביצים..

טוסט עם קוטג'!גפן36

טעעעעיייייםםם!!!

טוסט עם ביציםאם הבנים12

לוקחים 2 פרוסות לחם

מורחים חמאה על זה מניחים פרוסת גבנ"צ

ושוברים ביצה ושמים מעל

סוגרים עם החצי השני

 

טיפ:

עדיף לשים בתוך נייר פרגמנט

עדיף בטוסטר משולשים אבל גם פסים הולך (רק קצת נשפך מסביב)

 

הבנים שלי עשו ומאוד נהנו!

אנחנו עושים ככה-חילזון 123

עם לחם- בפרוסה העליונה חותכים חור די גדול מניחים אחת על השניה שופכים את הביצה (לא מקושקשת) מכסים קלות בעיגול שחתכנו וסוגרים את הטוסטר מהר.

 

אפשר כנ"ל עם לחמניה (פחות נשפך). בחלק העליון חותכים חור ארוך ורחב שופכים את הביצה מכסים.

 

עם פיתה (הכי טוב) - לוקחים פיתה עגולה שלמה. בזהירות עושים חתך לאורך החלק העליון. בעצם כאילו חותכים אותה לשני חצאים אבל רק בשיכבה העליונה. מתקבלת פיתה עם חריץ למעלה באמצע.

שופכים פנימה בזהירות את הביצה. מטים קצת מצד לצד שהביצה תתפזר ומהר לטוסטר (רצוי שהוא יהיה כבר חם).

מתכון מעולה! כנסו...אנונימי (פותח)

מתכון לטוסט - שאני המצאתי (מומלץ ביותר!!!)

 

המצרכים:

רוטב - קטשופ, רסק, פפריקה, אבקת שום, צ'ילי, טיפ טיפה רוטב סויה, קצת פפריקה גרוסה, פלפל שחור, אורגנו, מלח, ולערבב עם קצת שמן. בלי סוכר!!!(לפי העין)

 

גבינה - שום מוצרלה ושום נעליים. גבינה צהובה מגורדת.

 

תוספות - זיתים, פטריות, עגבניות (פרוסות, אפשר שרי), בצל.

 

הוראות הכנה:

לוקחים פרוסה אחת, מורחים עליה שכבה מאוד דקה של מרגרינה, ועליה שמים את הגבינה מגורדת (לשים את הגבינה כמה שיותר בתוך הפרוסה- כי הגבינה בטוסטר נמרחת, ואם תשימו גבינה גם בקצה הפרוסה - הגבינה המומסת תגלוש לכם לבחוץ.)

לוקחים פרוסה שנייה, מורחים את הרוטב (לא שכבה עבה), ועליו שמים את התוספות - הן נדבקות מהרוטב. (לא לשים את התוספות על הגבינה - כי הן ייפלו לכם.)הופכים את הפרוסה בעדינות, בדיוק על הפרוסה השניה.(עדיף מראש לקחת שני פרוסות שהיו צמודות בכיכר לחם - כי יש להם אותו צורה.)

 

מי שרוצה - למראה חגיגי, אפשר לפזר מעל הטוסט קצת שומשום ו/או פרג, ולשים לב שהשומשום לא מתפזר - כי הוא לא נתפס על הפרוסה. אחרי שהטוסט מוכן - השומשום מתהדק צמוד לפרוסה - ולא נופל.

 

לשים בטוסטר, על הנייר אפייה שבטוסטר.

צריך להשגיח כל הזמן, עד שיישחים - ולכבות.

 

מומלץ עם לבן (גילה) ונס קפה/שוקו.

 

 

 

בתיאבון!

 

 

כן,שמים ביצים קשות שחותכים לפרוסות לאורךיוצא מעולהצל בשמש
רעיון לטוסט ממש שווהיהודיה מא"י
קונים לחם אחיד, פורסים אותו במכונה בסופר, אבל לא רגיל, אלא לאורך
לוקחים פרוסה/שתיים כאלו ומהן עושים טוסט
בתנור כמובן, זה לא נכנס בטוסטר
אפשר להשתמש בכל שפע הרעיונות שמוצעים פה.
ועוד רעיון שווה - טוסט מ3 פרוסות לחם
טוסט מקורי...אנונימי (פותח)

את לוקחת את הלחם ובתוכו מניחה חפיסת שוקולד (חום או לבן,מה שמעדיפה) יוצא תענוג לחיך ולחיים האלה..אפשר גם למרוח ממרח שוקולד, אבל לפעמים כשזה שוקולד מחפיסה נשארים טיפה גושים ואז כיף להתקל בהם

איך זה נכנס למכונה? זה לא ארוך מדי?חילזון 123

 

לא קראתי מה הציעו אבל רעיון טעים:אנונימי (פותח)אחרונה

במקום גבינה צהובה לשים גבינה לבנה או קוטג', ובמקום קטשופ לשים עגבניות פרוסות. להוסיף מעל שמן זית, מלח, אורגנו ויאללה לטוסטר (אחרי שמוציאים צריך להזהר כי זה רותחח אבל טעים ממש)

אם אני ממירה במתכון של עוגיות,אור77
את קמח תפו"א/קורנפלור בקמח רגיל, איך העוגיות יצאו?
או במילים אחרות זה ניתן להמרה? אם כן, איך?
הן יצאו מומרות כאלהאלעד

רח"ל

אלעד יקר תשתה משהו קר נחשונית
אוי ואבוי!!אור77
אז לא כדאי...


וברצינות...?
חחח הצחקתם אותי..שירה שירים
אוי.. אתה והעוגיות.. לא מחקת אותן כבר?!בת נוגה
חחחמעפר אני באהאחרונה
סלט פסטה קרמיכיה

שלום

אני מחפשת מתכון לסלט פסטה קר לסעודה שלישית(עדיף בלי גבינה -אין לי ...)

שלא יורגש שהכנתי אותו ביום חמישיחושף שיניים

נסחפתי עם  הדרישות?!

אשמח לרעיונות....

לא מכינה הרבה אבל מה שהייתי עושה3 פרחים

מבשלת את הפסטה היום

ואת כל התוספות לשים לפני הסעודה...

טונה,זיתים,ירקות חתוכים מה שזה לא יהיה... ככה הירקות יהיו טריים  ושאין בעיה בלהכין..

אח"כ לערבב ,לטבל ולהגיש!

ואיזה ירקות לשים? ותבלנים? תודה!מיכיה
תוספת ירקות לסלט פסטהפפריקה--

פלפלים קצוצים דק בשלל צבעים, זיתים ובצל ירוק.

 

מלח, טיפת פלפל וכמובן--- מיונז.

 

שבת שלום ולבריאות

יש למישהו רעיון לסלט פסטה? אשמח לקבלאם הבנים12
בשרי? חלבי? פרווה? קר או חם?יהודיה מא"י

בדיוק הייתי שבוע שעבר אצל חברה שלי בשבת והיא הכינה סלט שנקרא בסיאטל "סלט ישיבה"

סלט ירקות רגיל - מלפפונים, עגבניות, פלפל

מעל - אטריות דקות כאלו, כמו אטריות למרק

מעל - פסטרמה חתוכה לחתיכות קטנות

מעל - שקדי מרק

ועל הכל - רוטב שכולל מיונז, שום, שמיר, מלפפונים חמוצים חתוכים דק דק, שמן ומים לדילול.

 

ויש כמובן עוד שפע של סלטי פסטה, רק תדייקי מה את רוצה.

חלבי/פרווה - קר. תודה רבהאם הבנים12
יש כל מיני אפשרויותיהודיה מא"י

האטריות המתאימות - ביסלי או פרפרים, למרות שהכל הולך, רק לא כדאי עם ספגטי.

 

קוביות של גבינה מלוחה + זיתים שחורים + עגבניות מיובשות +קרוטנים

סלמון מעושן + פטריות טריות + בצל חי + עשבי תיבול

נקנקיות טבעול חתוכות + פלפלים אדומים + זיתים

ירקות טריים + רוטב פסטו + אגוזי מלך קלויים

ואפשר לעשות גם כמו הסלט שהצעתי למעלה, פשוט אם משהו אחר במקום הפסטרמה, אבל זה להגשה אישית.

וכמובן שאפשר לשלב גם רטבים שונים (רטבים של סלט ירקות יתאימו כאן) וגם לעשות קומבינות שונות.

ואולי עוד מעט תבוא מישהי שתציע לך לך רעיונות קצת יותר נועזים כמו גרעיני רימון ופלחי תפוז ולא יודעת מה...

הסלט שאני הכי אוהבת:אנונימי (פותח)

קוביות עגבניה טריה

טבעות זיתים שחורים

פירורים/קוביות בולגרית

 

ולתבל ברוטב פסטו.

אנחנו עושים:מישהי123

עגבניה + חסה + תירס

או

עגבניה + זיתים + גבינה מלוחה

סלט פסטה עם טונה.אמת ואמונה
(התפלק לי) סלט פסטה עם טונהאמת ואמונה

מכינים בסיר:

מטגנים 2 בצלים חתוכים לקוביות,

מוסיפים חבילת פיטריות,

מטבלים עם שום מלח ופלפל,

מורידים מהאש ומוסיפים 2-3 חבילות טונה(אפשר במים או בשמן)

 

את כל זה מערבבים עם חבילת פסטה מבושלת.

 

אפשר לאכול את זה קר או חם!

עוד אחד...אחת העם...

פיסטוקים +עגבניות מיובשות+נענע או משהו אחר ירוק...

מתאים עם פסטה מסולסלת (ביסלי)

סלט פסטהציפי1111

פסתה מבושלת קרה

קוביות גבינה מלוחה

זיתים ירוקים ושחורים

תיבול (שמן,פלפל שחור וכ"ו...)

 

שומרים במקרר

 

ועושים את זה עם פסטה מסולסלת (ביסלי)ציפי1111
סלט נחמד עם רוטבשירק

לערבב עם הפסטה רצועות חסה, עגבניות שרי וטבעות זיתים.

בהגשה לשפוך מעל רוטב:

לערבב שמנת חמוצה, כף מיונז, 2 שיני שום כתוש, מלח וקצת פלפל

תודה רבה תזען למצוות!!אם הבנים12
תודה רבה!מיכיה

נראה לי שאני יאחד כמה רעיונות...

מה אתם אומריים לגבי הטיבול- אם אני יטבל עכשיו0 ירגישו את זה בסעודה שלישית??

(אני לא יודעת מה יהיו התנאים במקום ולכן מעדיפה להביא מוכן)

אם תתבלי עכשיו זה טוב יותריהודיה מא"י
זה נותן זמן לטעמים להתמזג
חסה נוטה לכמוש. עדיף להוסיף אותה בסוףכלנית1אחרונה