אני מחפשת מתכון למרק עם עדשים אדומות (כתומות).
משהו טעים ומשביע.
ובעיקר מזין.
אם יש למישהו זה יהיה מעולה!
תודה רבה.
אני מחפשת מתכון למרק עם עדשים אדומות (כתומות).
משהו טעים ומשביע.
ובעיקר מזין.
אם יש למישהו זה יהיה מעולה!
תודה רבה.
בגדול זה לטגן בצל, להוסיף את העדשים, מים ותבלינים ולבשל.
קחי בחשבון שהעדשים האדומות נימוחות הרבה יותר מחברותיהן הירוקות.
בעזהי"ת.
ותוסיפי לו עדשים..
מטגנים בצל עדיף 2, תלוי בכמות.. עד שמזהיב
עגבניה רכה או 2 כנ"ל, קלופה וקצוצה
אחרי שהכל ביחד מטוגן קלות ממלאים מים
מוסיפים א. מרק, כורכום, מל"פ
כשזה רותח להוסיף בערך כוס עדשים שטופות [על כל כוס אני עושה 2 בצלים ו2 עגבניות]
לבשל על בינוני נמוך עד שהעדשים מתפרקות והמרק מסמיך
יאמי
1 בצל גדול
1 גזר גדול
(אפשר גם תפוח אדמה גדול)
2 שיני שום
כוס עדשים ברורות ומושרות כ10 דקות במים.
מלח, כמון טיפת כורום ופלפל שחור
להכניס לסיר, לבשל עד שהגזר מתרכך והעדשים משילות את קליפתן.
להעביר בבלנדר את כל המרק (הכי טוב בלנדר ידני לתוך הסיר עצמו, אם יש מורך מוסיפים מעט מים רותחים, זהירות- לא להשפריץ החוצה)
לתקן תיבול ולבריאות!
אצלינו זה להיט חורפי מובהק
חייב כורכום?
בהריון הזה אני ממש מתעבת את הריח שלו..
זה, נכון?????
כאילו - מה נהיה?! אני ממש אוהבת ריח וטעם של כמון בתבשילים בזמנים 'רגילים'
ופתאום - זה מעורר בי דחיה היסטרית....
|מבולבלים|
לבצק:
3 ביצים, בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
5 כפות קמח (50 גרם)
קמצוץ אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5-7 דקות, לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. .
בינתיים ממיסים שוקולד מריר וחמאה. מקפלים את השוקולד לקצף הביצים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים לתערובת חלקה, מבריקה ונוזלית יחסית.
מערבבים פנימה רק מחצית מהשוקולדים הקצוצים לקישוט.
בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים שלוליות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלמעלה את יתרת השוקולדים לקישוט. אופים כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות בקושי בשוליים ועדיין מאוד רכות.
מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ולהתייצב (הן מתפרקות כשהן חמות). משחררים מנייר האפייה בעזרת מרית (כדי לתת להן תמיכה) ומגישים.
לדעתי אפשר להסתפק במתכון הבסיסי ולוותר על הקישוט. חבל על האנרגיה שתוציאי ועל הקלוריות שתכניסי...
פצצות שוקולד (מתוך הספר cookies)
|
|
|
מצרכים (לכמות של 60-70 עוגיות ( כוס ורבע קמח 2 ביצים גדולות (הוראות הכנה מדוייקות באתר)
|
אומנם זהו לא מתכון אך עדיין יש שייכות לאוכל ואודה למי שיוכל לעזור.
לפני זמן רב (למעלה משנה,נראה לי) קראתי ביקורת (מצוינת) על מסעדה שמגישים בה מנות המחקות מנות חלביות (חלב,קצפת מוקרם וכו') אבל כולן עשויות באופן מוצלח ביותר (כך בכתבה) ממוצרים פרווה .זה מעניין אותי במיוחד כיוון שיש לי בת אלרגית לחלב.
אין לי מושג בעניין -שם ,מיקום או כל פרט נוסף. נדמה לי שהמסעדה הזו ממוקמת הרחק מתל-אביב, בפריפריה.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בזיהוי המסעדה.
בתודה מראש.
http://mtaout1.mtv.co.il/Inner.aspx?ArticleID=762
לחם סודה לא שאור
יוצא טעים
נשמר לי במקפיא
עשיתי לו הסבה מקצועית לפרווה אפשר לוותר על ה
אבל נראה לי ששאור ו"מתכון קל" זה סוג של אוקסימורון...
כבר הרבה זמן אני רוצה לנסות לגדל שאור והסיבה שזה נדחה - זה זמן ההתעסקות עם זה שאין לי כ"כ.
צריך להפשיר את הדג לפני?
אאל"ט אני מכינה עם קמח רגיל.. (מזמן לא הכנתי... אבל אני חושבת שזה מה שעשיתי..)
ובאמת הסוד הוא לטבול לפני הביצה בקמח, וגם אחרי הביצה..
בתאבון!!
כי השבוע טיגנתי דג סול, טבלתי קודם בקמח אח"כ בביצה וזה התכווץ נורא!
תחייך=]בס"ד
אז ככה!!! מידי פעם פורץ בי החשק להכין ארוחת ערב שווה..
והנה, גם היום פרץ החשק 
השאלה היא, מה מכינים?
כמובן שחלבי (בכ"ז תשעת הימים) ולא שקשוקה (כי זה מה שאני מכינה כל פעם שבא לי להשקיע..)
אז קדימה..לשפוך רעיונות!! 
תפו"א מוקרם, קישים....
ויצא ממש ממש טעים.
אפילו הזמנו אורחים, כי זה יצא טעים.
אבל בכללי, יהיה נחמד לשרשר פה רעיונות לארוחות ערב מושקעות 
שלום!!
יש למישהו מתכון טוב וטעים לאורז מלא?
שלא יצא כמו דייסת אורז?
אם יש כמויות מדוייקות אני אשמח!!
תודה רבה!
1 כוס אורז
3 כוס מים רותחים
מעט שמן
תבלינים כמו של אורז לבן רגיל.
מחממים את השמן עם התבלינים בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים
מוסיפים את המים הרותחים ומלח
סוגרים את הסיר
וכעת יש שתי אפשרויות בישול
א. על אש ממש קטנה למשך שעה
ב. על אש גדולה, עד שכל המים נגמרים, בערך 30 דקות
אחרי הבישול משאירים סגור עוד 20 דקות.
וזה כמובן המתכון הבסיסי, אפשר לשנות תיבול, להוסיף ירקות, חתיכות עוף וכו'.
עד עכשיו הכנתי ככה אבל עם 2 ורבע כוסות מים רותחים
והאורז יצא יותר קרוב למרקם של דייסה...
עם 3 כוסות מים זה לא יצא יותר דייסתי????
תודה!
את בטוחה?
כי אפילו ככה הוא לא יוצא רך כמו אורז לבן, אלא קצת קשה יותר
איזה סוג של אורז מלא?
איך הכנת אותו?
שטפתי אותו במים,
טיגנתי בקצת שמן
הוספתי 2 ורבע כוסות מים ומלח
בישלתי עם אש נמוכה בערך 50 דקות.
יכול להיות שהבעיה היא שלא חיכיתי מספיק זמן אחרי הבישול????
תודה!
לבשל עם מים קצת מעל כיסוי האורז(לא מידי קצת אבל מקסימום אפשר להוסיף)
רתיחה חזקה
להנמיך לכ20 דקות
ורק אח"כ לטבל.
כוס אורז+2 ורבע כוסות מים מים בערך. 3 נשמע לי קצת הרבה.
מרתיחה ואז ממש מנמיכה את האש ומכסה במגבת מעל המכסה ומבשלת 40 דקות בערך.
בעקרון נראה לי שזה גם מאד תלוי בסוג של הסיר ובעיקר במכסה. וגם תלוי איזה מרקם אוהבים.
אם זה יוצא דייסתי מדי הייתי מנסה להוריד מכמות המים וזמן הבישול.
ומאז שהתחלתי לשים 3 כוסות מים הוא הרבה יותר טעים.
אבל אולי המגבת מונעת מהאדים לצאת מהסיר, ולכן צריך פחות מים
אני מטגנת היטב (שקצת משחים)
ועושה רגיל (תבלינים לפני המים אצלנו)
יש עוד שיטה ממש טובה- במקום לבשל הרבה זמן-
פשוט להביא לרתיחה, לשים מגבת מעל, ולכבות את האש.
לחכות הרבה זמן, עד שמתקרר בערך...
יש כאלה שאוהבים את זה יש כאלה שלא.
(אבל הוא לא ממש בריא.. הוא עם מרגרינה..)
מועכים 1 ק"ג בסקויטים.. לגודל שרוצים (לא אבקה.. אבל גם לא פירורים גדולים מידי..)
מבשלים בסיר:
1.5 כוס סוכר
8 כפות קקאו
כ1 כוס מים.
עד שניהיה נוזל אחיד.
מורידים מהאש, ומוסיפים פנימה 1 חב' מרגרינה לבישול, חותכה לקוביות . מערבבים טוב פנימה.
מוזגים על הבסקויוטים, מערבבים טוב ויוצרים כדורים קטנים (הכי כיף.. אני מכינה בגודל שנכנס למנג'טים של 1.5
)
מקשטים בקוקוס, סוכריות קטנטנות צבעוניות..
מקררים לפחות שעה.. אפשר אפילו יותר.. (ככל שמקררים יותר זמן הטעם של השוקולד והבסקויטים יותר מתאחד..)
בתאבון!! אחלה עיסוק לילדים קטנים בחופש..
חומרים:
חצי כוס שמן
חצי כוס קקאו
חצי כוס סוכר
כוס מים חמים
250 גר' בסקוויטים
*מערביים את כל החומרים חוץ מהביסקוויטים
*מועכים את הביסקויטים לפירורים ומוסיפים לבלילה
*לערבב הכל היטב
*לעשות כדורים
שמתי על השולחן צלחות עם:קוקוס, א,סוכר,קרוקנטים ,קקאו, סוכריות .והילדים מאוד נהנו [מזמן לא עשינו כדורי שוקולד...] הבנים הוציאו את כל האנרגיות על שקיות ביסקוויטים...
מתחשק לנו משהו מתוווק ופשוט להכנה, אני לא זוכרת איך עושים נשיקות מרנג.
באינטרנט כל אחד כותב כמויות אחרות וזמני אפיה שונים.
מישהי יודעת איך הכי כדאי?...
תודה.
יהודיה מא"יאלא אם כן יש לך סירופ תירס.
כעקרון כ"כ שהחום אפייה נמוך יותר זה טוב יותר.
אבל בשביל זה צריך לצאת מהבית...
מקציפים את החלבונים עד לקבלת מסה יציבה ואז מוסיפים את הסוכר עד שמקבלים מסה אסה תפוחה ואוורירית מזלפים לתפנית עם צנטר משונן ואופים כ-10 דקות עד רבע שעה ב-100 מעלות
נ.ב אפשר להוסיף צבע מאכל
ואפשר להוסיף לתערובת כף נס קפה לקבלת גוון חום וטעם קפה..
וגם מתחילים להיסדק....
לא צריך לאפות אותם, צריך לייבש אותם.
אבל אם אופים אותם מעט זמן הם לא יוצאים יבשים כמו שצריך בפנים
יש 3 סוגי מרנגים:
מרנג צרפתי- זהו המרנג הפשוט ביותר שבו שמים סוכר וחלבונים ביחס של 1-1 את המרנג הזה אופים במשך כרבע שעה עד 20 דקות בטמפ' של 160-170 מעלות.
מרנג שוויצרי- אותו מכינים בבן מארי- ממיסים את הסוכר והחלבון בבן מארי עד להמסה של הסוכר ואז מקציפים עד שמקבלים תערובת חזקה ויציבה מנמיכים את המיקסר עד שהמסה מתקררת.- אפייה 100 מעלות עד לייבוש מלא.
מרנג איטלקי- הוא מרנג מבושל שמים את הסוכר והמים בסיר עם גלוקוז אחרי שזה מומס מעבירים למיקסר עד לקבלת קצף יציב- אפייה 180 מעלות למשך 15-20 דקות...
ע"ש מארי אנטואנט..
אור77באן מארי בויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%98_%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3036824,00.html
ל-50 נשיקות בינוניות:
2 חלבון ביצה
חצי כוס סוכר.
לחמם תנור ל110 מעלות
להקציף את החלבונים ולהוסיף לאט את הסוכר.
לאחר שמתקבל קצף יציב- להוסיף 1 סוכר וניל\כף ת.וניל.
לשים במזלף ולזלף נשיקות על נייר אפיה.
לשים בתנור ל40 דק.
אחרי 40 דק לכבות ולהשאיר בפנים לעוד רבע שעה.
בתאבון!
לשים במנז'טים, רעיון טוב? זה יאפה טוב??
תודה!
לקרין גורן יש מתכון מעולה לנשיקות בטעם מוקה הנה הקישור:
http://www.carine.co.il/htmls/page_914.aspx?c0=13772&bsp=13770
אצלינו בבית הן עפות מיד כשהן יוצאות מהתנור, גם בלי הריבת חלב
או קוקוס טחון לתערובת....
כדאי לקחת בחשבון: ציטוט:
"לחות גבוהה במיוחד לא מאפשרת להכין מרנג - חבל על הטירחה ועדיף להימנע מכך מאשר להתאמץ לחינם." [מתוך הספר: עוגיות ועוד של מיכל לוי - אלחלל, שפית קונדיטורית]
מסקנה: אולי עדיף לחכות עם המרנג לחורף או לפחות לחגים.
להלן נשיקות מוצלחות: מרשם מקונדטוריה מפורסמת.
אני עושה כמעט בכל פעם שהילדים מגיעים.
חומרים
שני חלבונים
כוס סוכר
שתי כפות מים.
מספר טיפות של מיץ לימון
אופן ההכנה:
להקציף שני חלבונים עם רבע כוס סוכר, בינתיים
מרתחים שלושת רבעי כוס סוכר עם שתי כפות מים עד שהסוכר מבעבע.
להוסיף את הסוכר במבעבע לתוך הקצף ולהמשיך להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף מבריק וחלק ללא שאריות גושי סוכר. לטפטף מספר טיפות של מיץ לימון.
להכניס את הקצף למזלף עוגות וליצור נשיקות. לאפות בחום נמוך ערך כשעתיים. לקרר בתוך התנור.
יוצא בדיוק כמו קנוי. ניתן להכפיל את הכמויות באותן הפרופורציות.
בעזהי"ת.
מערבבים בקערה 2 קופסאות שימורים של טונה, קופסא אחת של תירס, בצל [אפשר מטוגן] חתוך, פטרוזיליה/סלרי קצוץ דק, 3 ביצים [אאל"ט] וקמח לפי העין... וכמובן תבלינים- אני שמה מלח, פלפל, כורכום. אבל אפשר לגוון במה שבא לכם.
מטגנים קציצות בשמן קצת עמוק.
בתאבון!!
מישהי יודעת במקרה איך מוחקים אותן?
מחיקת הסטורית גלישה > מחיקת Cookie

נדנדה כתומה.אם תעשה חיפושונצ'יק בINN משוב יהיה לך קצת קשה לפספס..
שירשור
איזה טוב ה'!!!!
אלעדהשיחה אישית לא עובדת וקבלתי הוראה למחוק עוגיות ולבדוק אם העניין מסתדר
ובכן- לא.
אז מנסים לחפש אשמים אחרים..
לא מצליחה בשום אופן....
(לא במחשב, במחשב אני יודע היטב, אני מדבר על הבית)
שלום לכולם!
אני זקוקה למתכון טוב של לביבות או קציצות מחומוס (הגרגרים), מטוגנות או אפויות - רק שיהיה טעים ומחומרים ברי השגה...
ובנוסף -
אני ממש בלחץ מהימים הקרבים... 
מה מכינים בלי בשרי? (אצלנו זה 9 ימים מלאים). התרוקן לי הראש....
זו ממש בעיה...
אין לי כסף לדגים טובים - ואיננו אוהבים את הזולים...
אין לי כסף למוצרי סויה קנויים (ואני יודעת שבעיניכם זה גם לא בריא בכלל, אבל באמת קצת לא היה מזיק, לא? כי במשך השנה איננו אוכלים מזה כמעט)
זה לא התקופה, ממשששששששש לא התקופה למרק בארוחת צהרים,
אז מה נשאר??
ואני לא מדברת על פסטות\פשטידות\אורז וכו'
אלא על מאכלים עם הרבה חלבון!
כך צריכה להיות מנה של צהרים! לא פתיתים ותפו"א.... פחמימה על פחמימה.
טוב, אודה מאד-מאד על רעיונות, אבל אבין אם פשוט תאמרו ש-באמת לא נשאר כלום... 
ישר כוח
ושנזכה להפוך את ימי האבל לימי שמחה בקרוב, אמן
בת נוגה
אפשר להכין איתם רוטב בולנז יאמי, וממה שנשאר מכינים אח"כ קציצות
קציצות עדשים אדומות (עוד יותר מחומוס)
קציצות טונה/ רוטב טונה וגבינה לפסטה (אשכנזים, נכון?)
רוטב אדום עם חומוס לקוסקוס
קציצות לבנות
גם אצלנו לא אוהבים (הילדים) את הדגים הזולים, בכל זאת אני מתכוונת לקנות דג זהבון שהוא זול ולהכין שניצל דג, אני יודעת שזה משכנע אותם... אני מתכוונת לנסות להכין דג בגריל, על הכיריים, נראה מה הם יגידו על זה.
ואם כל השנה את דואגת לתזונה מאוזנת, אז אם שבוע אחד הם לא אוכלים כל יום מנת חלבון (אפשר להכין חביתה/ביצים קשות) זה לא סוף העולם.
אפשר גם לקנות דג רק פעם-פעמיים, כבר יהיה קל יותר. וזה לא 9 ימים, אל תשכחי שיש שבת באמצע...
דגים וחלבי הולך אצלנו - אשכנזים, נכון,
אבל מה - טונה די מחוקה אצלי כרגע
גם כרגיל אינני 'חסידה' של זה, אבל כרגע בהיריון - הס מלהזכיר
(בעלי אוהב, ומכין לעצמו מידי פעם סלטונה, ואני היסטרית שיפנה ישר את הקופסא והכלים וכו' כי הריח גומר עלי. בפעם האחרונה שזה קרה אמרתי לו 'תעשה לי טובה, תזרוק את זה לפח' והוא חטף צחוק, כי זה היה נשמע שאני מבקשת להשליך את הסלט עצמו שבאותו רגע הוא רק סיים להכין..)
בכולופן ה'מצב המיוחד' הזה שלי, ב"ה הטוב, מונע ממני את רוב הדגים - אני הרבה יותר רגישה לריחות ולמרקם שלהם, כך שאיני יכולה 'להערים' על עצמי בשניצלים של דג, כי רק הרעיון של דג מטוגן לא עושה לי טוב.
צדקת שזה לא סוף העולם, אבל נראה לי שגם בעלי ישמח יותר ל'אוכל אמיתי' ולא רק ל'תוספות' במשך השבוע הזה, וגם בגלל זה בא לי פתרונות קצת יותר בשרניים...
לחלק מהימים לפחות.
היא הרבה פחות מסריחה מהטונה במים, למעשה לפי דעתי היא לא מסריחה בכלל, אם כי אני לא מתוכחת עם אישה בהריון...
אולי שניצלים בתנור? אני הכנתי פעם ויצא טעים מאוד, והילדים אהבו (טוב אבל זה היה עם נסיכת הנילוס)
אה, יש עכשיו מבצעים ברשתות על דג נסיכת הנילוס (20 ש"ח, לקונים מעל 150 ש"ח) אם עושים קנייה גדולה שווה לבדוק את זה.
אני קונה שבבי סויה אצלנו במכולת, ואפשר גם בסופרים גדולים. אני מניחה שגם בחנויות טבע. מתכון יתן לפי בקשה, ורק אחרי שתעשי חיפוש בפורום, כי כתבתי אותו פה בעבר
קציצות עדשים, פשוטות מאוד להכנה - תעשי חיפוש בגוגל, יש כל מיני מתכונים, אפויים ומטוגנים.
ואדווח בל"נ אם התוצאות שוות 
אבדוק אם אשיג סויה, אעשה חיפוש וכו'.
תודה על המענה המהיר!!!
ובכן, זה המקור:
מצרכים:
2 כוסות עדשים כתומות
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חריף, מנוקה וקצוץ
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 כפות שמן מזית
1 כף קליפת לימון מגורדת
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
שליש כוס פירורי לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- מבשלים את העדשים במי מלח כחצי שעה, עד שהן עשויות דיין.
- מרסקים את העדשים בפולס של מעבד מזון לפירורים גסים מאד.
- מערבבים את כל החומרים. צרים מהם מקציצות.
- מטגנים בשמן זית משני צדדים עד להשחמה.
- מגישים עם יוגורט.
וזו הגרסה 'שלי': 
ראשית - הגדלתי כמויות לפי יחס המתאים בערך ל3 כוסות עדשים - שנאמר: אם כבר אז כבר.
בלי שום - כי מיהרתי מאד, פלפל חריף ירוק - כי זה מה היה, לשים מעט ממנו קצוץ דקדק!! ובלי גרידת לימון ושמנ"ז בתערובת.
בקיצור- הוספתי לעדשים - בצל סגול, בצל ירוק, פלפל חריף, פטרוזיליה, ביצים, מלח פלפל ושום גבישי, ו--הרבה יותר פירורי לחם ממה שרשום, זה לא מספיק לגיבוש טוב!!
טיגנתי בשמן קנולה, לא הגשתי עם יוגורט - למרות שזה בטח טוב 
ה'נגלה' הראשונה - לפני שהוספתי פירורי לחם - התפרקה כהוגן במחבת!! אך זה לא ישבור אותי!
הוספתי פירורים כאמור, בחשתי היטב, והשקעתי יותר בכדרור, ציקצוק (??? - זה הדבר הזה שעושים בידיים כשמעבירים מיד ליד
) ו'עיצוב' הקציצות שיהיו יותר עבות ולא כמו לביבות - ואז זה יצא מצוין והתיצב יופי!!! 
נאכל ע"י גדולים כקטנים,
מומלץ!

ולבריאות לכולם!!
עם עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם ותבלינים, מטוגן או מבושל ברוטב אדום.
קציצות מטונה הם גם דבר מאוד מוצלח, וכן קציצות מתירס/ אפונה וגזר מקופסת שימורים.
אפשר מתכון בבקשה?
קופסאת טונה
ביצה אחת
תבלינים: שום, פלפל, שמיר, מיץ לימון
פירורי לחם/קמח מצה עד לקבלת עיסה שאפשר לעשות ממנה קציצות
מערבבים הכל היטב, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית משומנת היטב (לשמן גם אם שמים נייר אפייה, השמן הואע בשביל אפקט הטיגון)
מזליפים גם מעט שמן על כל קציצה, ואופים בתנור בחום בינוני גבוה עד שהן מזהיבות קלות.
נותנים לילדים לאכול אותם ישר מהתנור, אפילו בלי להוציא את התבנית
שימי לב שהכמות לא גדולה, מכפילים לפי כמה שצריך (הכמות הזאת מספיק ל1.5-2 מנות)
משדרגת עם שבבי בצל/ בצל מטוגן, כוסברה קצוצה, לפעמים מוסיפה שימורי תירס מסוננים/ אפונה וגזר,
ומטגנת.
מאוד מוצלח להכין רוטב אדום וליצוק מעל.
היום אני הולכת להשתמש בקופסה של קילו.
לפעמים כשאין לי כוח להשקיע אני מבשלת ירקות קפואים חותכת פנימה טופו, מתבלת ברוטב סויה - ומתקבלת מנה לארוחת צוהרים (אני שמה בצד גם קוסקוס/פתיתים וכד').
עכשיו פתאום נזכרתי שנגמר לי הרוטב סויה. איך אפשר לתבל במקום?
בבקשה אל תציעו אבקת מרק וכד' כי אין לי. באופן כללי אנחנו משתדלים לאכול בריא.
תודה (מבנותיי שתכף שבות מהקייטנה)!
נראה לי כדאי: שום, פלפל שחור, זנגוויל, פלפל אנגלי וסילאן.
יצא נחמד, אבל הבנות שלי בכל זאת מעדיפות רוטב סויה.
ילדים מעדיפים בדר"כ מזון מעובד...
ורק אל תשלי את עצמך - רוב הסיכויים שרוטב סויה לא בריא יותר מאבקת מרק
זה רוטב סויה תמרי שאנחנו קונים בחנות טבע. אמנם יש בו טיפה חומר משמר (וגם הרבה מלח), אבל עדיין לא גרוע כמו אבקת מרק.
הרוטב סויה תמרי הוא דווקא כן בריא
אבל ממש מגעיל. אני כל פעם מתלבטת מחדש אם לקנות אותו או רוטב סויה טעים
עכשיו קניתי, ונראה לי שפעם אחרונה להרבה זמן... לא זכרתי כמה שהוא מגעיל. (טוב גם בקבוק גדול כ"כ לוח לי איזה חצי שנה לגמור. אני לא קונה שום רוטב סויה בזמן הקרוב
)
כששמים ישר על אוכל ואוכלים (למרות שאצלנו אוהבים אותו גם ככה), אבל אולי ברוטב לעוף או בתבשילים הטעם שדוחה אתכם יתעמעם קצת וישאיר רק עקבות טובים.
שזה מה שאני זכרתי מהפעם שעברה שקניתי אותו, ועכשיו קניתי שוב, השתמשתי בו בבישול (אפייה) והיה לי ממש לא טעים
למרות שבעלי והילדים אכלו בהתלהבות.
לכן אמרתי שאני לא אקנה אותו שוב, אבל בטח עוד שנה (אני בטוח לא אספיק לקנות עוד אחד לפני פסח) אני אעמוד שוב באותה דילמה - הטעים או הבריא?
כי אני כ"כ מפחדת מההתבגרות מינית מוקדמת שזה גורם לילדים. אני עצמי סבלתי מזה מאוד. טבעול רק יצא אז לשוק. זה היה נורא טעים קל ונוח. אמי פשוט לא ידעה. כמעט אף אחד אז לא ידע למה זה גורם.
וסליחה על הניצלו"ש. אם אנשים מודעים לזה ובכל זאת נותנים, זו החלטה לגיטימית. הבעיה היא שהרבה פשוט לא יודעים. ואח"כ זה מאוחר מדי ואי אפשר לחזור אחורה ולתקן וזה כ"כ כואב.
יש את כל תופעות הלוואי של הסויה.....
סביר להניח שהיתה לך בעיה בלי קשר לסויה, ומקסימום הסויה גרמה להחרפה של המצב. אבל אכן אנשים שהם חולים צריכים להמנע מכל מיני מזונות. לאבא שלי למשל אסור לאכול ירוקים למינהם - כולל חסה, ברוקולי וכו'. אז מה? זה אומר שלא כדאי לאכול אותם, גם לאנשים בריאים?
נעשו מחקרים על הסויה.
נעשו מחקרים על בהמות, ובהם נמצאה השפעה מינורית ביותר.
נעשו גם מחקרים על בני אדם. -בדקו את ההתפתחות של תינוקות הנזונים מתמ"ל - חלבי וסויה, וגם בהשוואה לתינוקות יונקים.
המחקר נעשה על קבוצה גדולה מאוד של ילדים, ונערך לאורך 20 שנה. ונא לשים לב - מדובר בצריכה גדולה מאוד!
לא נמצאו השפעות על קצב הגדילה לאורך שנים.
ומה שכן, אם סבלת מבעיה יש סבירות לא קטנה בכלל שהיא תורשתית, ולכן בהחלט חכם שאת נמנעת ומונעת גם את בני משפחתך.
וזה נשמע ממש קשה! איך את מסתדרת? הרי היום דוחפים סויה כמעט לכל דבר 
אני מאוד משתדלת להמנע ממנה במה שכן יש לי שליטה עליו .... וזה בעיקר כל השניצלים המעובדים .
כן צריך להיות מודעים לאיכויות התזונתיות שלו
לטופו- ולכל מזון המכיל סויה, כגון טופו, מכילים הורמונים צמחיים (פיטואסטרוגנים), בעיקר האיזופלבונים גניסטאין ודיאדזאין.
זה נהדר לנשים בגיל המעבר- לא ממש נשמע טוב לילדות
מנגד יש לו ערכים תזונתיים חיוביים אחרים- שיש מי שישמחו לקבל אותם
אפשר לקבל בתזונה חלבון מלא צמחי- משילוב של דגן+ קטניה
(יש מגוון ענק של קטניות- לא קשה למצוא כמה מהם שטעים לאכול וטעים לשלב עם עוד אוכל)
יש דבר כזה מתכונים לירקות אפויים/סלטים בריאים, טעימים, מושקעים ובלי הרבה הכנה?!
(וגם כדאי אם אפשר לקחת אותם בקופסאות כשיוצאים מהבית...)
תודה רבה!!
בצל גדול קצוץ מטוגן
להוסיף לטיגון חציל מקולף קצוץ
לרסק בבלנדר
להוסיף מלח ו-2 ביצים קשות מגורדות
+אגוזים טחונים, אפשר גם בלי.
שלום אשמח בבקשה להצעות של מתכונים לארוחת צהרים בישולים טעימים בלי הרבה קלוריות.