שרשור חדש
מרק בשיא החום הזה..שירשור

אני מחפשת מתכון למרק עם עדשים אדומות (כתומות).

משהו טעים ומשביע.

ובעיקר מזין.

 

אם יש למישהו זה יהיה מעולה!

 

תודה רבה.

פיצה מקפיצהשירשור
אין לי מתכון מדוייקאיזה טוב ה'!!!!

בגדול זה לטגן בצל, להוסיף את העדשים, מים ותבלינים ולבשל.

 

קחי בחשבון שהעדשים האדומות נימוחות הרבה יותר מחברותיהן הירוקות.

 

 

מרק ירקות רגיל,רחלקה

בעזהי"ת.

 

ותוסיפי לו עדשים..

בדיוק הכנתי לשבתאנונימי (פותח)

מטגנים בצל עדיף 2, תלוי בכמות.. עד שמזהיב

עגבניה רכה או 2 כנ"ל, קלופה וקצוצה

אחרי שהכל ביחד מטוגן קלות ממלאים מים

מוסיפים א. מרק, כורכום, מל"פ

כשזה רותח להוסיף בערך כוס עדשים שטופות [על כל כוס אני עושה 2 בצלים ו2 עגבניות]

לבשל על בינוני נמוך עד שהעדשים מתפרקות והמרק מסמיך

יאמי

מתכון נהדר לנזיד עדשיםפפריקה--

1 בצל גדול

1 גזר גדול

(אפשר גם תפוח אדמה גדול)

2 שיני שום

כוס עדשים ברורות ומושרות כ10 דקות במים.

 

מלח, כמון טיפת כורום ופלפל שחור

 

להכניס לסיר, לבשל עד שהגזר מתרכך והעדשים משילות את קליפתן.

 

להעביר בבלנדר את כל המרק (הכי טוב בלנדר ידני לתוך הסיר עצמו, אם יש מורך מוסיפים מעט מים רותחים, זהירות- לא להשפריץ החוצה)

לתקן תיבול ולבריאות!

 

אצלינו זה להיט חורפי מובהק

זה נשמע טוב!שירשור

חייב כורכום?

בהריון הזה אני ממש מתעבת את הריח שלו..

ריח? טיפטיפה בשביל הצבע- אבל ממש לא מוכרחפפריקה--
יואו-איזה קטע!!!לי זה קורה עם כמון!!!אי אפשר להביןבת נוגהאחרונה

זה, נכון?????

 

כאילו - מה נהיה?! אני ממש אוהבת ריח וטעם של כמון בתבשילים בזמנים 'רגילים'

ופתאום - זה מעורר בי דחיה היסטרית....

 

המום מבולבל |מבולבלים|

עוגת שישאנונימי (פותח)

מישהי מכירה מתכון טוב?

בלי שוקולד או קקאו.. יש לי שוקולית..

אפשר להפחית שוקולית מעוגת שוקולד ולהפוך לשיש או שזה לא טוב?

תודה!

בשוקולית יש יותר סוכר ופחות קקאו!כלנית1
עדיף להשתמש בקקאו 100% ולא בשוקולית לשתייה-משה ר-
אבל יש לי בבית רק שוקולית ואני לא יכולה לצאת מהביתאנונימי (פותח)

אז מה עושים?

קחי מתכון של עוגת שוקולד רגילהיהודיה מא"יאחרונה
כזאת עם קקאו, ותחליפי את הכמות של הסוכר והקקאו ביחד בשוקולית
למישהו יש מתכון לעוגיות שוקולד בלי קוקוס?אנונימי (פותח)
עוגיות שוקולד (עפ"י קארין גורן)כלנית1

לבצק:
 3 ביצים, בטמפ' החדר                                                                                      
3/4  כוס סוכר (150 גרם)                                                                 
 300 גרם שוקולד מריר                                                                 
100  גרם חמאה                                                                                      
5 כפות קמח (50 גרם)                                                                              
 קמצוץ אבקת אפיה                                  
1/2 כפית מלח                                                                                                  
לקישוט:
 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
 100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס
 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

אופן ההכנה:                                                                          
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5-7 דקות, לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.                                        .
בינתיים ממיסים שוקולד מריר וחמאה. מקפלים את השוקולד לקצף הביצים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים לתערובת חלקה, מבריקה ונוזלית יחסית.
מערבבים פנימה רק מחצית מהשוקולדים הקצוצים לקישוט.
בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים שלוליות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מלמעלה את יתרת השוקולדים לקישוט. אופים כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות בקושי בשוליים ועדיין מאוד רכות.
מניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין ולהתייצב (הן מתפרקות כשהן חמות). משחררים מנייר האפייה בעזרת מרית (כדי לתת להן תמיכה) ומגישים.

לדעתי אפשר להסתפק במתכון הבסיסי ולוותר על הקישוט. חבל על האנרגיה שתוציאי ועל הקלוריות שתכניסי...

פצצות שוקולד/קארין גורןכלנית1אחרונה

פצצות שוקולד (מתוך הספר cookies)

 

מצרכים (לכמות של 60-70 עוגיות                                     (
 225
גרם שוקולד מריר (שתיים ורבע חבילות)

כוס ורבע קמח
חצי כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
רבע כפית מלח
 100 גרם חמאה רכה
כוס וחצי של סוכר חום בהיר (אפשר להשתמש בסוכר לבן, או לערבב(

2 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
שליש כוס חלב
כמות נאה של סוכר (כמאה גרם) לגלגול העוגיות
העוגיות   100גרם (שקית) של אבקת סוכר לגלגול

(הוראות הכנה מדוייקות באתר) 

 

זיהוי מסעדהאנונימי (פותח)

אומנם זהו לא מתכון אך עדיין יש שייכות לאוכל ואודה למי שיוכל לעזור.

לפני זמן רב (למעלה משנה,נראה לי) קראתי ביקורת (מצוינת) על מסעדה שמגישים בה מנות המחקות מנות חלביות (חלב,קצפת מוקרם וכו') אבל כולן עשויות באופן מוצלח ביותר (כך בכתבה) ממוצרים פרווה .זה מעניין אותי במיוחד כיוון שיש לי בת אלרגית לחלב.
אין לי מושג בעניין -שם ,מיקום או כל פרט נוסף. נדמה לי שהמסעדה הזו ממוקמת הרחק מתל-אביב, בפריפריה.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בזיהוי המסעדה.
בתודה מראש.

אולי אם תנסי לכתוב בגוגל כמה מילות מפתח,אור77
זה יתן לך...
באתר 2EAT תוכלי לחפש לפי העדפות (למשל ללא גלוטן)כלנית1אחרונה
לחם שאוראנונימי (פותח)

יש למישהו מתכון קל וטעים ללחם שאור (ללא שמרים) ואם אפשר שהלחם יחזיק מספר ימים (אפשר בהקפאה).

לחם סודהאביגילי

http://mtaout1.mtv.co.il/Inner.aspx?ArticleID=762

 

לחם סודה לא שאור

יוצא טעים

נשמר לי במקפיא
עשיתי לו הסבה מקצועית לפרווה אפשר לוותר על הרוויון

אין לי מתכוןחילזון 123אחרונה

אבל נראה לי ששאור ו"מתכון קל" זה סוג של אוקסימורון...

 

כבר הרבה זמן אני רוצה לנסות לגדל שאור והסיבה שזה נדחה - זה זמן ההתעסקות עם זה שאין לי כ"כ.

למישהו יש מתכון טוב לפנקיק?אנונימי (פותח)
מזה 'קוקטים'??~אורית~

בס"ד

 

באיזה מתכון של עוגיות היה כתוב "לשפוך את המסה לתוך קוקטים"..

מזה? משו כמו מנג'טים אולי?

תודה!

קוקוטים-משה ר-

זה תבניות קטנות כאלה כמו של מאפינס

מעולה! תודה רבה(:~אורית~אחרונה
איך מטגנים דג סול בלי שיתכווץ...קצפת

 

טובלים בקמח, ביצה, קמח מצה. מקפידים על שמן רותחכלנית1
קמח רגיל גם ילך?קצפת

צריך להפשיר את הדג לפני?

צריך להפשיר את הדג לפני.נדנדה כתומה.

אאל"ט אני מכינה עם קמח רגיל.. (מזמן לא הכנתי... אבל אני חושבת שזה מה שעשיתי..)

 

ובאמת הסוד הוא לטבול לפני הביצה בקמח, וגם אחרי הביצה..

 

בתאבון!!

גם לפני שטובלים בקמח?מעפר אני באה

כי השבוע טיגנתי דג סול, טבלתי קודם בקמח אח"כ בביצה וזה התכווץ נורא!

יש צד שאותו שמים ראשון בשמןאם הבנים12
איזה צד?קצפת
נראה לי בלי העוריהודיה מא"יאחרונה
כלומר, הצד הפנימי קודם.
ארוחת ערב שווהתחייך=]

בס"ד

 

אז ככה!!! מידי פעם  פורץ בי החשק להכין ארוחת ערב שווה..

והנה, גם היום פרץ החשק

 

השאלה היא, מה מכינים?

 

כמובן שחלבי (בכ"ז תשעת הימים) ולא שקשוקה (כי זה מה שאני מכינה כל פעם שבא לי להשקיע..)

 

אז קדימה..לשפוך רעיונות!!

 

פסטות (לזניה, רביולי ניוקי או סתם ספגתי רגיל)-משה ר-

תפו"א מוקרם, קישים....

טוב, אז בסוף הכנתי פוקצ'ות.תחייך=]

ויצא ממש ממש טעים.

אפילו הזמנו אורחים, כי זה יצא טעים.

אבל בכללי, יהיה נחמד לשרשר פה רעיונות לארוחות ערב מושקעות

פוקאצ'ה עין...אני ירושלמית
מה המתכון שלך לפוקאצ'ות?נדנדה כתומה.אחרונה
פנקייקאנונימי (פותח)
אורז מלאח.צ.י.ל

שלום!!

 

יש למישהו מתכון טוב וטעים לאורז מלא?

שלא יצא כמו דייסת אורז?

 

אם יש כמויות מדוייקות אני אשמח!!

 

תודה רבה!

אורז מלא בסיסייהודיה מא"י

1 כוס אורז

3 כוס מים רותחים

מעט שמן

תבלינים כמו של אורז לבן רגיל.

מחממים את השמן עם התבלינים בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים

מוסיפים את המים הרותחים ומלח

סוגרים את הסיר

וכעת יש שתי אפשרויות בישול

א. על אש ממש קטנה למשך שעה

ב. על אש גדולה, עד שכל המים נגמרים, בערך 30 דקות

אחרי הבישול משאירים סגור עוד 20 דקות.

וזה כמובן המתכון הבסיסי, אפשר לשנות תיבול, להוסיף ירקות, חתיכות עוף וכו'.

תודה ושאלה..ח.צ.י.ל

עד עכשיו הכנתי ככה אבל עם 2  ורבע כוסות מים רותחים

והאורז יצא יותר קרוב למרקם של דייסה...

 

עם 3 כוסות מים זה לא יצא יותר דייסתי????

 

תודה!

אורז מלא?יהודיה מא"י

את בטוחה?

כי אפילו ככה הוא לא יוצא רך כמו אורז לבן, אלא קצת קשה יותר

איזה סוג של אורז מלא?

אורז מלא ארוך- של סוגתח.צ.י.ל
אז לא יודעת, ממש מוזריהודיה מא"י

איך הכנת אותו?

הדרך לבשל אותו זה כמו לבשל אורז רגיל?~א.ל
כמו שכתבת..ח.צ.י.ל

שטפתי אותו במים,

טיגנתי בקצת שמן

הוספתי 2 ורבע כוסות מים ומלח

בישלתי עם אש נמוכה בערך 50 דקות.

יכול להיות שהבעיה היא שלא חיכיתי מספיק זמן אחרי הבישול????

 

תודה!

אפשר שיטה אחרת לחלוטיןaima

לבשל עם מים קצת מעל כיסוי האורז(לא מידי קצת אבל מקסימום אפשר להוסיף)

רתיחה חזקה

להנמיך לכ20 דקות

ורק אח"כ לטבל.

אני מבשלת אורז מלא עםחילזון 123

כוס אורז+2 ורבע כוסות מים מים בערך. 3 נשמע לי קצת הרבה.

מרתיחה ואז ממש מנמיכה את האש ומכסה במגבת מעל המכסה ומבשלת 40 דקות בערך.

 

בעקרון נראה לי שזה גם מאד תלוי בסוג של הסיר ובעיקר במכסה. וגם תלוי איזה מרקם אוהבים.

אם זה יוצא דייסתי מדי הייתי מנסה להוריד מכמות המים וזמן הבישול.

גם אני הייתי עושה ככה פעםיהודיה מא"י

ומאז שהתחלתי לשים 3 כוסות מים הוא הרבה יותר טעים.

אבל אולי המגבת מונעת מהאדים לצאת מהסיר, ולכן צריך פחות מים

ראיתי המלצות להשרות אותו לקיצור זמן הבישולכלנית1
להקפיד על המכסה- שנסגר היטב ולא יוצאים אדים מהסירמאמע צאדיקה
אורז מלאגפן36אחרונה

אני מטגנת היטב (שקצת משחים)

ועושה רגיל (תבלינים לפני המים אצלנו)

יש עוד שיטה ממש טובה- במקום לבשל הרבה זמן-

פשוט להביא לרתיחה, לשים מגבת מעל, ולכבות את האש.

לחכות הרבה זמן, עד שמתקרר בערך...

 

יש כאלה שאוהבים את זה יש כאלה שלא.

למישהו יש מתכון לכדורי שוקולד?אנונימי (פותח)
מתכון ממש קליל ונחמד:נדנדה כתומה.

(אבל הוא לא ממש בריא.. הוא עם מרגרינה..)

 

מועכים 1 ק"ג בסקויטים.. לגודל שרוצים (לא אבקה.. אבל גם לא פירורים גדולים מידי..)

 

מבשלים בסיר:

1.5 כוס סוכר

8 כפות קקאו

כ1 כוס מים.

עד שניהיה נוזל אחיד.

מורידים מהאש, ומוסיפים פנימה 1 חב' מרגרינה לבישול, חותכה לקוביות . מערבבים טוב פנימה.

 

מוזגים על הבסקויוטים, מערבבים טוב ויוצרים כדורים קטנים (הכי כיף.. אני מכינה בגודל שנכנס למנג'טים של 1.5 )

מקשטים בקוקוס, סוכריות קטנטנות צבעוניות..

מקררים לפחות שעה.. אפשר אפילו יותר.. (ככל שמקררים יותר זמן הטעם של השוקולד והבסקויטים יותר מתאחד..)

 

בתאבון!! אחלה עיסוק לילדים קטנים בחופש..

הנה בלי מרגרינה וממש טעים!מעפר אני באה

חומרים:

חצי כוס שמן

חצי כוס קקאו

חצי כוס סוכר

כוס מים חמים

250 גר' בסקוויטים

 

*מערביים את כל החומרים חוץ מהביסקוויטים

*מועכים את הביסקויטים לפירורים ומוסיפים לבלילה

*לערבב הכל היטב

*לעשות כדורים

עכשיו עשינו, יצא נהדר הילדים נהנו!!! תודה!קצפת
קצפת- עשית מהמתכונים שרבבה וגילוש הביאו?נץ1
של רבבהקצפתאחרונה

שמתי על השולחן צלחות עם:קוקוס, א,סוכר,קרוקנטים ,קקאו, סוכריות .והילדים מאוד נהנו [מזמן לא עשינו כדורי שוקולד...] הבנים הוציאו את כל האנרגיות על שקיות ביסקוויטים...

נשיקות מרנגרק תפילה

מתחשק לנו משהו מתוווק ופשוט להכנה, אני לא זוכרת איך עושים נשיקות מרנג.

באינטרנט כל אחד כותב כמויות אחרות וזמני אפיה שונים.

מישהי יודעת איך הכי כדאי?...

תודה.

לקנות בסופר יהודיה מא"י

אלא אם כן יש לך סירופ תירס.

כעקרון כ"כ שהחום אפייה נמוך יותר זה טוב יותר.

חשבתי על האופציה...רק תפילה

אבל בשביל זה צריך לצאת מהבית...

לי אמרו ש..מוריה
על כל חלבון 2 כפות סוכר..
להקציף.
ועל חום שבין 30 ל50, למשך כמה שעות טובות. (עדיף על 30 מעלות ללילה..)
הכי פשוט כוס חלבון כוס סוכר-משה ר-

מקציפים את החלבונים עד לקבלת מסה יציבה ואז מוסיפים את הסוכר עד שמקבלים מסה אסה תפוחה ואוורירית מזלפים לתפנית עם צנטר משונן ואופים כ-10 דקות עד רבע שעה ב-100 מעלות 

 

נ.ב אפשר להוסיף צבע מאכל 

ואפשר להוסיף לתערובת כף נס קפה לקבלת גוון חום וטעם קפה..

צריך לאפות בחום נמוך הרבה זמןאם הבנים12
אם אופים הרבה זמן הם מאבדים מהברק שלהם-משה ר-

וגם מתחילים להיסדק....

באו נדייקיהודיה מא"י

לא צריך לאפות אותם, צריך לייבש אותם.

אבל אם אופים אותם מעט זמן הם לא יוצאים יבשים כמו שצריך בפנים

אני שמעתי שצריך חום נמוך והרבה זמן..מעפר אני באה
שדרותי, זה מניסיונך?אור77
לגבי הזמן והטמפ'. כי גם אני שמעתי, לא מניסיוני כמובן, שהם צריכים חום נמוך הרבה זמן.
אז ככה נעשה קצת סדר-משה ר-

יש 3 סוגי מרנגים:

מרנג צרפתי- זהו המרנג הפשוט ביותר שבו שמים סוכר וחלבונים ביחס של 1-1 את המרנג הזה אופים במשך כרבע שעה עד 20 דקות בטמפ' של 160-170 מעלות.

 

מרנג שוויצרי- אותו מכינים בבן מארי- ממיסים את הסוכר והחלבון בבן מארי עד להמסה של הסוכר ואז מקציפים עד שמקבלים תערובת חזקה ויציבה מנמיכים את המיקסר עד שהמסה מתקררת.- אפייה 100 מעלות עד לייבוש מלא.

 

מרנג איטלקי- הוא מרנג מבושל שמים את הסוכר והמים בסיר עם גלוקוז אחרי שזה מומס מעבירים למיקסר עד לקבלת קצף יציב- אפייה 180 מעלות למשך 15-20 דקות...

אוהו! עשית עבודה סמינריונית... ;)אור77
ניצלו"ש>>> מה זה בן מארי?
מבשלים בסיר שנמצא בתוך סיר עם מים חמיםשירשור

 

אה!! סיר אמבטיה! שירשור, תודה!אור77
ולמה קוראים לזה כך??
זה בצרפתית-משה ר-

ע"ש מארי אנטואנט..

אה ואני גם לא יודע מה הקשר...-משה ר-
תודה! אור77
לא מארי אנטואנט אלא מרים היהודיהנחשונית
חח לא להיסחף..-משה ר-
*לאור-משה ר-
מתכון פשוט וטעים..נסיתי ביום שישי:*sapir*

ל-50 נשיקות בינוניות:

 

2 חלבון ביצה

חצי כוס סוכר.

 

לחמם תנור ל110 מעלות

להקציף את החלבונים ולהוסיף לאט את הסוכר.

לאחר שמתקבל קצף יציב- להוסיף 1 סוכר וניל\כף ת.וניל.

 

לשים במזלף ולזלף נשיקות על נייר אפיה.

 

 

לשים בתנור ל40 דק.

אחרי 40 דק לכבות ולהשאיר בפנים לעוד רבע שעה.

 

בתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

חשבתי, אוליצל בשמש

לשים במנז'טים, רעיון טוב? זה יאפה טוב??

 

תודה!

מתכון לנשיקות מרנגרע"ם

לקרין גורן יש מתכון מעולה לנשיקות בטעם מוקה הנה הקישור:

http://www.carine.co.il/htmls/page_914.aspx?c0=13772&bsp=13770

אצלינו בבית הן עפות מיד כשהן יוצאות מהתנור, גם בלי הריבת חלב

אפשר גם להוסיף אבקת שקדים-משה ר-

או קוקוס טחון לתערובת....

אני ממש ממליצה על המתכון של קרין גורןאנונימי (פותח)

וככל שמבשלים יותר את העיסה לפני ההקצפה הנשיקה פחות נשברת אפשר להוסיף אחרי הבישול לפני ההקצפה קצת צבע מאכל נוזלי ולהכין נשיקות בצבעים!

ממולץ!

הא והחום הוא בערך על 100 (זה נקרא חום נמוך..)אנונימי (פותח)

ואם אתם לא רוצים שישאר בנשיקה קטע דביקי הקפידו על החום הזה ולא יותר נמוך אחלה נשיקות!

וגם כשאתם מבשלים זיכרו!בישול טוב יגרום לכך שהקיצפית (נשיקה ) לא תישבר בתאבון!!!!-זה טעים!

לא רוצה לקלקל את החגיגה המתוקה, אבלנחשונית

כדאי לקחת בחשבון: ציטוט:

"לחות גבוהה במיוחד לא מאפשרת להכין מרנג - חבל על הטירחה ועדיף להימנע מכך מאשר להתאמץ לחינם."  [מתוך הספר: עוגיות ועוד של מיכל לוי - אלחלל, שפית קונדיטורית]

 

מסקנה: אולי עדיף לחכות עם המרנג לחורף או לפחות לחגים.

 

או לגור במקום קצת פחות לח ממרכז הארץ...אנונימי (פותח)
מתכון נשיקות מרנגבא בטובאחרונה

להלן נשיקות מוצלחות: מרשם מקונדטוריה מפורסמת.

אני עושה כמעט בכל פעם שהילדים מגיעים.

חומרים

 שני חלבונים

כוס סוכר

שתי כפות מים.

מספר טיפות של מיץ לימון

אופן ההכנה:

להקציף שני חלבונים עם רבע כוס סוכר, בינתיים

מרתחים  שלושת רבעי כוס סוכר עם שתי כפות מים עד שהסוכר מבעבע.

להוסיף את הסוכר במבעבע לתוך הקצף ולהמשיך להקציף עוד מספר דקות  עד שהקצף מבריק וחלק ללא שאריות גושי סוכר. לטפטף מספר טיפות של מיץ לימון.

להכניס את הקצף למזלף עוגות וליצור נשיקות. לאפות בחום נמוך ערך כשעתיים. לקרר בתוך התנור.

יוצא בדיוק כמו קנוי. ניתן להכפיל את הכמויות באותן הפרופורציות.

למישהו יש מתכון לדגים 'לכבוד' תשעת הימים?אנונימי (פותח)
קציצות טונהרחלקהאחרונה

בעזהי"ת.

 

מערבבים בקערה 2 קופסאות שימורים של טונה, קופסא אחת של תירס, בצל [אפשר מטוגן] חתוך, פטרוזיליה/סלרי קצוץ דק, 3 ביצים [אאל"ט] וקמח לפי העין... וכמובן תבלינים- אני שמה מלח, פלפל, כורכום. אבל אפשר לגוון במה שבא לכם.

מטגנים קציצות בשמן קצת עמוק.

 

בתאבון!!

בעניין עוגיותאלעד

מישהי יודעת במקרה איך מוחקים אותן?

כלים >ט'

מחיקת הסטורית גלישה > מחיקת Cookie

 

חח.. הצחקת אותי..נדנדה כתומה.

אם תעשה חיפושונצ'יק בINN משוב יהיה לך קצת קשה לפספס..

אם תעלה על הטריק- מוכנה לשלם בעבורו שירשור
אלעד הכל בסדר? משעמם לך? איזה טוב ה'!!!!

 

לחלוטין לא אלעד

השיחה אישית לא עובדת וקבלתי הוראה למחוק עוגיות ולבדוק אם העניין מסתדר

ובכן- לא.

אז מנסים לחפש אשמים אחרים..

יש דרך למחוק אותן גם מהגוף??+mp8

לא מצליחה בשום אופן....

מצטרף לשאלהמשה

(לא במחשב, במחשב אני יודע היטב, אני מדבר על הבית)

א. אוכלים אותן. ב.לש' הנקבה-מחמאה לבנות או עלבון?!בת נוגהאחרונה
לביבות\קציצות חומוס ומאכלים חלבוניים אחרים ל9הימיםבת נוגה

שלום לכולם!

אני זקוקה למתכון טוב של לביבות או קציצות מחומוס (הגרגרים), מטוגנות או אפויות - רק שיהיה טעים ומחומרים ברי השגה...

 

ובנוסף -

אני ממש בלחץ מהימים הקרבים...

מה מכינים בלי בשרי? (אצלנו זה 9  ימים מלאים). התרוקן לי הראש....

זו ממש בעיה...

אין לי כסף לדגים טובים - ואיננו אוהבים את הזולים...

אין לי כסף למוצרי סויה קנויים (ואני יודעת שבעיניכם זה גם לא בריא בכלל, אבל באמת קצת לא היה מזיק, לא? כי במשך השנה איננו אוכלים מזה כמעט)

זה לא התקופה, ממשששששששש לא התקופה למרק בארוחת צהרים,

אז מה נשאר??

ואני לא מדברת על פסטות\פשטידות\אורז וכו'

אלא על מאכלים עם הרבה חלבון!

כך צריכה להיות מנה של צהרים! לא פתיתים ותפו"א.... פחמימה על פחמימה.

 

טוב, אודה מאד-מאד על רעיונות, אבל אבין אם פשוט תאמרו ש-באמת לא נשאר כלום...

ישר כוח

ושנזכה להפוך את ימי האבל לימי שמחה בקרוב, אמן

בת נוגה

שבבי סויה יבשיהודיה מא"י

אפשר להכין איתם רוטב בולנז יאמי, וממה שנשאר מכינים אח"כ קציצות

קציצות עדשים אדומות (עוד יותר מחומוס)

קציצות טונה/ רוטב טונה וגבינה לפסטה (אשכנזים, נכון?) 

רוטב אדום עם חומוס לקוסקוס

קציצות לבנות

גם אצלנו לא אוהבים  (הילדים) את הדגים הזולים, בכל זאת אני מתכוונת לקנות דג זהבון שהוא זול ולהכין שניצל דג, אני יודעת שזה משכנע אותם...  אני  מתכוונת לנסות להכין דג בגריל, על הכיריים, נראה מה הם יגידו על זה.

ואם כל השנה את דואגת לתזונה מאוזנת, אז אם שבוע אחד הם לא אוכלים כל יום מנת חלבון (אפשר להכין חביתה/ביצים קשות) זה לא סוף העולם.

אפשר גם לקנות דג רק פעם-פעמיים, כבר יהיה קל יותר. וזה לא 9 ימים, אל תשכחי שיש שבת באמצע...

 

היי,תודה! זה בחנויות טבע,כן? ומה זה קציצות עדשים?בת נוגה

דגים וחלבי הולך אצלנו - אשכנזים, נכון,

אבל מה - טונה די מחוקה אצלי כרגע גם כרגיל אינני 'חסידה' של זה, אבל כרגע בהיריון - הס מלהזכיר

(בעלי אוהב, ומכין לעצמו מידי פעם סלטונה, ואני היסטרית שיפנה ישר את הקופסא והכלים וכו' כי הריח גומר עלי. בפעם האחרונה שזה קרה אמרתי לו 'תעשה לי טובה, תזרוק את זה לפח' והוא חטף צחוק, כי זה היה נשמע שאני מבקשת להשליך את הסלט עצמו שבאותו רגע הוא רק סיים להכין..)

בכולופן ה'מצב המיוחד' הזה שלי, ב"ה הטוב, מונע ממני את רוב הדגים - אני הרבה יותר רגישה לריחות ולמרקם שלהם, כך שאיני יכולה 'להערים' על עצמי בשניצלים של דג, כי רק הרעיון של דג מטוגן לא עושה לי טוב.

צדקת שזה לא סוף העולם, אבל נראה לי שגם בעלי ישמח יותר ל'אוכל אמיתי' ולא רק ל'תוספות' במשך השבוע הזה, וגם בגלל זה בא לי פתרונות קצת יותר בשרניים...   לחלק מהימים לפחות.

 

 

 

ניסית גם טונה במים?יהודיה מא"י

היא הרבה פחות מסריחה מהטונה במים, למעשה לפי דעתי היא לא מסריחה בכלל, אם כי אני לא מתוכחת עם אישה בהריון...

אולי שניצלים בתנור? אני הכנתי פעם ויצא טעים מאוד, והילדים אהבו (טוב אבל זה היה עם נסיכת הנילוס)

אה, יש עכשיו מבצעים ברשתות על דג נסיכת הנילוס (20 ש"ח, לקונים מעל 150 ש"ח) אם עושים קנייה גדולה שווה לבדוק את זה.

אני קונה שבבי סויה אצלנו במכולת, ואפשר גם בסופרים גדולים. אני מניחה שגם בחנויות טבע. מתכון יתן לפי בקשה, ורק אחרי שתעשי חיפוש בפורום, כי כתבתי אותו פה בעבר

קציצות עדשים, פשוטות מאוד להכנה - תעשי חיפוש בגוגל, יש כל מיני מתכונים, אפויים ומטוגנים. 

אוקי, תודה רבה, קציצות עדשים בדרך - נראה איך יצאבת נוגה

ואדווח בל"נ אם התוצאות שוות

אבדוק אם אשיג סויה, אעשה חיפוש וכו'.

תודה על המענה המהיר!!!

ברוך השם - יצא טווווב! מתכון לקציצות עדשים! :בת נוגה

ובכן, זה המקור:

קציצות עדשים מטוגנות עם מעטה פריך מוגשות עם יוגורט מרענן

מצרכים:

2 כוסות עדשים כתומות

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום חריף, מנוקה וקצוץ

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

2 כפות שמן מזית

1 כף קליפת לימון מגורדת

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

שליש כוס פירורי לחם

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

- מבשלים את העדשים במי מלח כחצי שעה, עד שהן עשויות דיין.

- מרסקים את העדשים בפולס של מעבד מזון לפירורים גסים מאד.

- מערבבים את כל החומרים. צרים מהם מקציצות.

- מטגנים בשמן זית משני צדדים עד להשחמה.

- מגישים עם יוגורט.

 

וזו הגרסה 'שלי':

ראשית - הגדלתי כמויות לפי יחס המתאים בערך ל3 כוסות עדשים - שנאמר: אם כבר אז כבר.

בלי שום - כי מיהרתי מאד, פלפל חריף ירוק - כי זה מה היה, לשים מעט ממנו קצוץ דקדק!! ובלי גרידת לימון ושמנ"ז בתערובת.

בקיצור- הוספתי לעדשים - בצל סגול, בצל ירוק, פלפל חריף, פטרוזיליה, ביצים, מלח פלפל ושום גבישי, ו--הרבה יותר פירורי לחם ממה שרשום, זה לא מספיק לגיבוש טוב!!

 

טיגנתי בשמן קנולה, לא הגשתי עם יוגורט - למרות שזה בטח טוב

ה'נגלה' הראשונה - לפני שהוספתי פירורי לחם - התפרקה כהוגן במחבת!! אך זה לא ישבור אותי!

הוספתי פירורים כאמור, בחשתי היטב, והשקעתי יותר בכדרור, ציקצוק (??? - זה הדבר הזה שעושים בידיים כשמעבירים מיד ליד ) ו'עיצוב' הקציצות שיהיו יותר עבות ולא כמו לביבות - ואז זה יצא מצוין והתיצב יופי!!!

 

נאכל ע"י גדולים כקטנים,

מומלץ!

ולבריאות לכולם!!

 

 

מהדגים הזולים ניתן לטחון ולהכין קציצות+mp8

עם עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם ותבלינים, מטוגן או מבושל ברוטב אדום.

 

קציצות מטונה הם גם דבר מאוד מוצלח, וכן קציצות מתירס/ אפונה וגזר מקופסת שימורים.

קציצות מטונה- הכיצד?פפריקה--

אפשר מתכון בבקשה?

קציצות טונהיהודיה מא"י

קופסאת טונה

ביצה אחת

תבלינים: שום, פלפל, שמיר, מיץ לימון

פירורי לחם/קמח מצה עד לקבלת עיסה שאפשר לעשות ממנה קציצות

מערבבים הכל היטב, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית משומנת היטב (לשמן גם אם שמים נייר אפייה, השמן הואע בשביל אפקט הטיגון)

מזליפים גם מעט שמן על כל קציצה, ואופים בתנור בחום בינוני גבוה עד שהן מזהיבות קלות.

נותנים לילדים לאכול אותם ישר מהתנור, אפילו בלי להוציא את התבנית

שימי לב שהכמות לא גדולה, מכפילים לפי כמה שצריך (הכמות הזאת מספיק ל1.5-2 מנות)

אני עושה לפחות 2 קופסאות+mp8

משדרגת עם שבבי בצל/ בצל מטוגן, כוסברה קצוצה, לפעמים מוסיפה שימורי תירס מסוננים/ אפונה וגזר,

ומטגנת.

מאוד מוצלח להכין רוטב אדום וליצוק מעל.

את עושה רק 2 קופסאות?יהודיה מא"י
או שהתכוונת שתי קופסאות למנה?
אני מכינה משתי קופסאות, ביחד כמובן עם תוספת, וזה בקושי מספיק. ולי יש רק 2 ילדים, לא 7...
תודה רבה- ינוסה היום בעזרת ה'פפריקה--

 

לפחות 2- אם אני מוסיפה תירס וכד'.+mp8אחרונה

היום אני הולכת להשתמש בקופסה של קילו.

אני עושה קציצות טונה ברוטב אדוםlila317

 

מחפשת מתכון לבצק לפיתות על הטאבון...תודהעוד כינוי
הסתדרתי-יצא מצויין!עוד כינוי
נו, אז שתפי אותנויהודיה מא"יאחרונה
אזהרה קטנהמה'

לכל מי שגם אותו זה מזעזע

הועתק מאתר ישיבה...

 

שלום לכבוד הרבנים ,
לפני מספר שנים כשנסעתי לחו"ל שמעתי שמועה שאמרה שהגויים (במיוחד באירופה) מורחים פירות וירקות בשומן לצורך שימור שלהם בקור של אירופה, האם זה נכון, האם יש חשש כזה או שאפשר להיות עם מצפון שקט באכילת פירות וירקות בחו"ל?

תשובה:
בס"ד
שלום וברכת ד'

מדובר על "שלאק", זהו חומר מבריק את הפרי, והוא איננו עשוי משומן אלא מצואת חרקים. בכל אופן אם רואים תפוח או פרי מבריק במיוחד אפשר לקלוף את הקליפה ולאכול. אולם גם אכילתו עצמה בד"כ איננה אסורה מכיוון שהחומר מעובד היטב ואין בו שאריות של החומר הראשוני, ויש שמתירים את הדבר, אבל לכתחילה יש לחוש.

(נ.ב. גם בארץ יש תפוחים כאלו)

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

איכככככככככככססססס!!נץ1
לא חדש. אבל חשוב ביותר!ט'אחרונה
קצת דחוף - לארוחת צוהריםתְכלת

לפעמים כשאין לי כוח להשקיע אני מבשלת ירקות קפואים חותכת פנימה טופו, מתבלת ברוטב סויה - ומתקבלת מנה לארוחת צוהרים (אני שמה בצד גם קוסקוס/פתיתים וכד').

עכשיו פתאום נזכרתי שנגמר לי הרוטב סויה. איך אפשר לתבל במקום?

בבקשה אל תציעו אבקת מרק וכד' כי אין לי. באופן כללי אנחנו משתדלים לאכול בריא.

 

תודה (מבנותיי שתכף שבות מהקייטנה)!

בכל מיני תבלינים שיש בביתיהודיה מא"י

נראה לי כדאי: שום, פלפל שחור, זנגוויל, פלפל אנגלי וסילאן.

תודה!תְכלת

יצא נחמד, אבל הבנות שלי בכל זאת מעדיפות רוטב סויה.

בטחיהודיה מא"י

ילדים מעדיפים בדר"כ מזון מעובד...

ורק אל תשלי את עצמך - רוב הסיכויים שרוטב סויה לא בריא יותר מאבקת מרק

דווקא לאתְכלת

זה רוטב סויה תמרי שאנחנו קונים בחנות טבע. אמנם יש בו טיפה חומר משמר (וגם הרבה מלח), אבל עדיין לא גרוע כמו אבקת מרק.

כן נכון, צודקתיהודיה מא"י

הרוטב סויה תמרי הוא דווקא כן בריא

אבל ממש מגעיל. אני כל פעם מתלבטת מחדש אם לקנות אותו או רוטב סויה טעים

עכשיו קניתי, ונראה לי שפעם אחרונה להרבה זמן... לא זכרתי כמה שהוא מגעיל. (טוב גם בקבוק גדול כ"כ לוח לי איזה חצי שנה לגמור. אני לא קונה שום רוטב סויה בזמן הקרובקורץ)

אולי הוא מגעילתְכלת

כששמים ישר על אוכל ואוכלים (למרות שאצלנו אוהבים אותו גם ככה), אבל אולי ברוטב לעוף או בתבשילים הטעם שדוחה אתכם יתעמעם קצת וישאיר רק עקבות טובים.

זהו בדיוקיהודיה מא"י

שזה מה שאני זכרתי מהפעם שעברה שקניתי אותו, ועכשיו קניתי שוב, השתמשתי בו בבישול (אפייה) והיה לי ממש לא טעים למרות שבעלי והילדים אכלו בהתלהבות.

לכן אמרתי שאני לא אקנה אותו שוב, אבל בטח עוד שנה (אני בטוח לא אספיק לקנות עוד אחד לפני פסח) אני אעמוד שוב באותה דילמה - הטעים או הבריא?

אצלנו סויה מחוץ לתחוםאנונימי (פותח)

כי אני כ"כ מפחדת מההתבגרות מינית מוקדמת שזה גורם לילדים. אני עצמי סבלתי מזה מאוד. טבעול רק יצא אז לשוק. זה היה נורא טעים קל ונוח. אמי פשוט לא ידעה. כמעט אף אחד אז לא ידע למה זה גורם.

 

וסליחה על הניצלו"ש. אם אנשים מודעים לזה ובכל זאת נותנים, זו החלטה לגיטימית. הבעיה היא שהרבה פשוט לא יודעים. ואח"כ זה מאוחר מדי ואי אפשר לחזור אחורה ולתקן וזה כ"כ כואב.

 

 

 

לא נראה לי שמקצת רוטב סויה מבושל+mp8

יש את כל תופעות הלוואי של הסויה.....

אמממיהודיה מא"י

סביר להניח שהיתה לך בעיה בלי קשר לסויה, ומקסימום הסויה גרמה להחרפה של המצב. אבל אכן אנשים שהם חולים צריכים להמנע מכל מיני מזונות. לאבא שלי למשל אסור לאכול ירוקים למינהם - כולל חסה, ברוקולי וכו'. אז מה? זה אומר שלא כדאי לאכול אותם, גם לאנשים בריאים?

נעשו מחקרים על הסויה.

נעשו מחקרים על בהמות, ובהם נמצאה השפעה מינורית ביותר.

נעשו גם מחקרים על בני אדם. -בדקו את ההתפתחות של תינוקות הנזונים מתמ"ל - חלבי וסויה, וגם בהשוואה לתינוקות יונקים.

המחקר נעשה על קבוצה גדולה מאוד של ילדים, ונערך לאורך 20 שנה. ונא לשים לב - מדובר בצריכה גדולה מאוד!

לא נמצאו השפעות על קצב הגדילה לאורך שנים.

ומה שכן, אם סבלת מבעיה יש סבירות לא קטנה בכלל שהיא תורשתית, ולכן בהחלט חכם שאת נמנעת ומונעת גם את בני משפחתך.

וזה נשמע ממש קשה! איך את מסתדרת? הרי היום דוחפים סויה כמעט לכל דבר

בגלל שדוחפים סויה כמעט לכל דברקצפת

אני מאוד משתדלת להמנע ממנה במה שכן יש לי שליטה עליו .... וזה בעיקר כל השניצלים המעובדים .

לא צריך לפחד מאף מאכלמאמע צאדיקה

כן צריך להיות מודעים לאיכויות התזונתיות שלו

 

לטופו- ולכל מזון המכיל סויה, כגון טופו, מכילים הורמונים צמחיים (פיטואסטרוגנים), בעיקר האיזופלבונים גניסטאין ודיאדזאין.

זה נהדר לנשים בגיל המעבר- לא ממש נשמע טוב לילדות

מנגד יש לו ערכים תזונתיים חיוביים אחרים- שיש מי שישמחו לקבל אותם

 

 

אפשר לקבל בתזונה חלבון מלא צמחי- משילוב של דגן+ קטניה

(יש מגוון ענק של קטניות- לא קשה למצוא כמה מהם שטעים לאכול וטעים לשלב עם עוד אוכל)

 

 

אי אפשר לקבל חלבון מלא צמחייהודיה מא"יאחרונה
פשוט משום שחלק מחומצות האמינו הדרושות לנו מצויות אח"כ ורק בחלבון מהחי.
והחלק שחסר בחלבון מהצומח הוא דווקא אותו חלק שאנחנו לא מסוגלים ייצר בעצמנו.
...אחת העם...

יש דבר כזה מתכונים לירקות אפויים/סלטים בריאים, טעימים, מושקעים ובלי הרבה הכנה?!

(וגם כדאי אם אפשר לקחת אותם בקופסאות כשיוצאים מהבית...)

תודה רבה!!

סלט חציל בטעם כבדשירק

בצל גדול קצוץ מטוגן

להוסיף לטיגון חציל מקולף קצוץ

לרסק בבלנדר

להוסיף מלח ו-2 ביצים קשות מגורדות

+אגוזים טחונים, אפשר גם בלי.

שירק- זה נקרא בלי הרבה הכנה??+mp8
בלי לאפות את החציל??? רק לקצוץ???אנונימי (פותח)
החציל מטוגן.אור77אחרונה
היא כתבה "להוסיף לטיגון חציל מקולף קצוץ".
מישהו יודע איך עושים שהעוגה תהיה אורירה מאד ונעימהאנונימי (פותח)


מתכונים דיאטטיםואני הקטנה...

שלום אשמח בבקשה להצעות של מתכונים לארוחת צהרים בישולים טעימים בלי הרבה קלוריות.

מרקים, פשטידות ללא קמח, ירקות בשלל צורות+mp8אחרונה