שרשור חדש
רוטב פטריותאנונימי (פותח)

בס"ד

שלום לכולם!

 

מישהו יודע איך מכינים רוטב פטריות רגיל ולא מסובך?

 

אשמח למתכון עם הוראות!!

 

       בתורה מראש בע"ה נצליח!!!

חלבי או פרווה?יהודיה מא"י

אמיתי (עם פטריות טריות/מקופסת שימורים) או מזוייף (עם אבקת מרק...)

בטח כבר עכשיו זה מאוחר, אבל לא נורא, מקסימום יהיה לפעם הבאה

רוטב פיטריותאנונימי (פותח)

בס"ד

שלום!

הפיטריות מקופסת שימורים, לא מזויף.

ואני לא צריך את המתכוון לשבת ולא לזמן מסוים.

 

           תודה על ההיתיחסות

אז ככהיהודיה מא"יאחרונה

קוצצים בצל

מטגנים בסיר עם חמאה/מרגרינה (כמות גדולה - 50-100 ג')

כשנעשה שקוף מוסיפים את הפטריות ללא המים

מטגנים כמה דקות

מפזרים מעל קמח כף לכל 25 ג' חמאה

מוסיפים חלב/מים

מערבבים היטב

מתבלים - פלפל לבן ומלח, אפשר גם שום ואפשר אבקת מרק פטריות למי שרגיל לטעם.

מערבבים שוב, מבשלים עד להסמכה.

במידת הצורך מוסיפים עוד חלב/מים

עוגת גזר בחושה- יש חיה כזאת? (:אנונימי (פותח)

אשמח למתכון. תודה רבה...

וגם, אני יודעת שזה לא בסדר שאני מתעצלת לחפש בפורום [חיפשתי מספיק אחר הגזר] אבל אני צריכה מתכון לעוגה בסיסית בחושה [אני רוצה לערבב חלק עם שוקולית ולעשות שיש] בלי ריצ' ובלי הרבה ביצים ושמן...

תודה

בחושה?מעפר אני באה

מז'תומרת?

קפץץמעפר אני באה

ישלי מתכון לעוגת גזר רגילה,

בחושה זתומרת שלא צריך לעבוד קשהאנונימי (פותח)

לערבב כמה דברים ולתנור(:

כן!" אמר הארנבנחשונית

מתוך הספר "עוגות ב-5 דקות" של רות יולס. עשיתי אותה לאחרונה ויצא טעים.

 

עוגת גזר

 

1.5 כוסות קמח

1 כוס סוכר

קורט מלח

3/4 כוס שמן

2 כפיות תמצית וניל

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות קינמון

3 ביצים

1 כוס אגוזי פקאן, קצוצים דק

1 כוס גזר, מגורר דק

---------------------------------------------------------------

1. מחממים תנור לחום בינוני  180 מעלות.

2. מערבלים יחד את כל החומרים, חוץ מהאגוזים, לשתי דקות.

3. מוסיפים את האגוזים בעירבוב ידני.

4. מעבירים לתבנית ואופים 40 עד 50 דקות בחום בינוני.

 

 

וד"א: בבדיחה המקורית, בסוף, כשהאופה אומר לארנב בשמחה: "כן! היום סוף סוף יש לנו עוגת גזר!"  אז הארנב אומר לאופה: "נכון שזה מגעיל?..."

 

אבל העוגה הזו דווקא טעימה מאוד...  

 

אפשר בלי אגוזים, נכון?אנונימי (פותח)

יקר... (:

 

חצי שקית גזרים בינוניים תספיק, נכון?

 

 

תודה רבה!!

"אני בכלל לא אוהב אגוזים!" נעלב הארנבנחשונית

כן, אפשר בלי האגוזים. מהניסיון שלי במדידה לצורך העוגה הזאת בלבד:

1 כוס גזר מגורד = 2 גזרים גדולים או 3 גזרים קטנים.

ואם את באמת מוותרת על האגוזים, תגדילי את כמות הגזר,

נגיד לכוס וחצי גזר מגורד = 3 גזרים גדולים או 4 גזרים קטנים.

 

יש לי מתכון לרולדת גזר-משה ר-


זה נשמע מעניין! ותודה נחשונית..אנונימי (פותח)

תודה!

אפשר מתכון?

לאיזה מתכון התכוונת??-משה ר-
לרולדת גזר אני חושבת..נדנדה כתומה.
רולדת גזר...-משה ר-
*קפץ-משה ר-

100 גר' שמן קנולה

100 גר' סוכר

4 ביצים

140 גר' קמח

כפית גדושה אבקת אפייה

קורט מלח

כפית קינמון

כוס גזר מגורד

 

מילוי לקציפה טרופי:

350 מ"ל שמנת ריצ' מוקצפת

60-100 גרם מחית פסיפלורה או מנגו

60 גרם פקאן סיני טחון

(להקציף יחד את המחית והשמנת לקצפת יציבה)

 

אופן ההכנה:

1. מגררים את הגזר על פומפיה דקה.

2. טורפים יחד את הביצים השמן והסוכר.

3.בקערה גדולה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה המלח והקינמון מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים.

4. מוסיפית את הגזר המגורר ומערבבים.

5. מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית גדולה, משמנים היטב ויוצקים את התערובת. משטחים בצורה אחידה עם פלטה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות.

6. אפייה של 15-20 דקות ב-180 מעלות (תנור מחומם מראש)

7. הופכים את העוגה על מגבת ומסירם את נייר האפייה, מגלגלים עם המגבת ומניחים להצטנן במקרר למשך כשעה-שעתיים..

8. פותחים בעדינות את הרולדה, מורחים את המילוי, מפזרים פקאנים (או אגוזי מלך גרוסים) ומגלגלים חזרה, אפשר לצפות בעוד קרם ולקשט בפקאנים או לזרות אבקת סוכר...

כן לרולדה התכוונתי.. תודה! אנונימי (פותח)אחרונה
ואי נחשונית יצא ממש טעים!אנונימי (פותח)

אם בעלי טעם ושאל למה לא הכנתי אותה בעבר, סימן שהיא באמת מוצלחת חיוך גדול

ארוחה קרה לשבת ועוד...עין צופיה

טוב, אז גם אצלינו השבת עומדת להגיע

ואני מנסה להיערך לשבת נעימה וקלת הכנה...

 

התפריט אמור להיראות בערך ככה:
 

ערב - חלבי - אפשר גם חם

דג

תוספת (פחמימתית)

ירק מבושל

ירק חי

סלטים

פשטידה

סלטים למיניהם

 

קינוח

 

בוקר - בשרי - הייתי רוצה ארוחה קרה לגמרי, בלי שהפלטה תחמם את הבית בכלל!

מנה בשרית (לללללאאאאא פסטרמה!) - אם יש מתכון כזה, אפשר לשלב את הבשרי עם הפחמימות

תוספת פחמימתית

ירק מבושל

ירק חי

סלטים למיניהם

 

קינוח פרי+קינוח מתוק

 

סד"ש - חלבי (חם/קר)

פשטידה

עוד משהו

ירק חי

מטבל גבינה

סלטים למיניהם

 

קינוח (כמו בערב)

 

אם יש למישהי רעיונות, במה למלא את התפריט, ושיהיה קל מאוד להכנה (גם את הבית צריך לנקות, גם לדאוג לתינוקות...) אשמח מאוד!

ובכלל, תודה לכל המציעים, לא פעם העשרנו את שלחן האוכל מהמטעמים שהבאתם כאן.

 

אני יכולה להמליץיהודיה מא"י

מנה בשרית קרה - חזה עוף או צלי בקר. שניהם הולכים יופי גם קר.

תוספת פחמימתית קרה - אטריות

ואפשר סלט אטריות קר עם עוף

רעיונות מצוינים - איך מכינים?עין צופיה

כל הרעיונות נראים לי מצוינים. תודה רבה!

אפשר מתכונים, בבקשה?

חזה עוף

צלי בקר

סלט איטריות עם עוף

ולאיזה איטריות את מתכוונת?

 

חזה עוף בגריליהודיה מא"י

פורסים את החזה עוף לפרוסות דקות

מערבבים בקערה:

רסק עגבניות

חרדל

רוטב סויה

סילאן/דבש

שמן זית

שמן רגיל

יין אדום מתוק

תבלינים

ומים עד לקבל רוטב סמיך-נוזלי

מערבבים את החזה עם עם הרוטב, משרים כמה שעות

מניחים בתבנית בשכבה אחת אופים בגריל בחום גבוה מאוד במשך כמה דקות עד שנראה מוכן, הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים

עושים בנגלות עד שמסיימים את הכל.

סלט אטריות, תסתכלי פה כמה שרשורים למטה, יש שרשור שלם של סלטי אטריות

אפשר חזה עוף עם המון בצל וכל מיני סוגי תיבוליםאנונימי (פותח)אחרונה
חזה עוף קר פרוס להגיש עם חרדל/קטשופ/מיונזaima
הי... נשמע טעים. איך מכינים את החזה?עין צופיה
אולי סלט עוף?נדנדה כתומה.
אני הייתי אופה או בגריל חזה עוף שלם(אפילו עם עצם)aima

וכשזה קר לפרוס נגד כיוון הסיבים

אפשר גם לבשל צלי בשר וכשזה קר לפרוס

אפשר גם סלט קר עם עוף במקום טונהכלנית1

טעמתי פעם סלט דמוי סלט טונה כשבמקום טונה יש עוף מבושל וקצוץ. זה היה טעים מאד קר.

עזרה!הכנתי מטבוחה,ויש חמיצות של עגבניות בטעם... מרק חורפי

ועוד הכנתי בכמות גדולה לשבת משפחתית.

הצילו! מה אפשר לעשות???

אשמח לעזרה מהירה.

 

(לא חמוץ של מקולקל, הכל טרי טרי.. אלא חמיצות כזאת של עגבניות, למי שמכירה.)

אולי להוסיף קצת סוכר?אנונימי (פותח)
תכיני רוטב לפיצה ותקפיאידבי חיה

חממי שמן עם שום כתוש או חתיכות ותוסיפחי עגבניות מגורדות.. לבסוף גם רסק ותקפיאי. יש לך רוטב מוכן לפיצה או מקרוני

תוסיפי סוכר!!שמרית999

תוסיפי קצת סוכר+ קמצוץ קטנטן של מלח (נגיד 2 כפיות סוכר אז רבע כפית מלח)

ותבשילי את זה עוד קצת..זה צריך לעזור=]

 

**אם עשית כמות גדולה\קטנה אז אולי צריך יותר\פחות מ2 כפיות...

תוסיפי כל פעם קצת קצת- עד שטעמי ויהיה טעיים!!

מצטרפת להמלצה להוסיף סוכריהודיה מא"י
סוכר?? האמת מפתיע, אבל אנסה, אין מה להפסיד...מרק חורפי
הסוכר ינטרל את החמוציותיהודיה מא"י
שמת פפריקה מתוקה???אור77
זה מה ששובר את החמיצות של העגבניות...
סודה לשתיהאנונימי (פותח)אחרונה

ועפם הבאה לשים לב איזה עגבניות משתמשים.

לא תמר, עדיף עגבניות לבישול

קינואה......ספגטי מוקרם

איך מכינים? מבולבל

אני צכה מתכונים טעימים וגם הסבר מדויק איך מכינים כי אף פעם לא הכנתי...

תודה!חיוך גדול

אף פעם לא הכנתייהודיה מא"י

אבל עקרונית אני יודעת שמכינים כמו אורז, רק הרבה פחות מים. נראה כוס מים לכוס קינואה.

מתכון לקינואהאנונימי (פותח)

מטגנים בצל ,לאחר השחמה מוסיפים כוס קינואה ,גזר מגורד ,קישוא מגורד, כפית מרק בצל וכפית מרק עוף  ו2 כוסות מים רותחים. סוגרים עם המכסה ומחכים 10-15 דק'.

 

________________________________________

"על טעם וריח אין מה להתווכח"

הפעלות ימי הולדת

תודה רבה.. נראה איך ייצא...ספגטי מוקרםאחרונה
מתכון לספגטיאנונימי (פותח)

בס"ד 

 

שלום לכולם!

יום טוב! 

 

אשמח לקבל מתכון של ספגטי ואיתריות רגיל {ללא תוספות מיוחדות} מעולה  

 

וכן אשמח לקישורים של מתכונים של בישול ואפיה 

 

                            בתודה בע"ה נצליח!!!

פסטה לבנה יעני?רחלקה

בעזהי"ת.

 

להרתיח מים, ולהוסיף מעט מלח, לשפוך את תוכן החבילה לתוך הסיר עם המים הרותחים.

לשים על אש בינונית אאל"ט, למשך 10 דקות.

זה מוכן שטועמים מהפסטה והיא לא קשה מידי.

כדאי להגיש עם איזשהו רוטב..

 

את יכולה גם קודם לטגן בצל, ואז להוסיף את הפסטה, תבלינים, רסק עגבניות. לערבב, ולהסויף מים רותחים. להביא לרתיחה על אש גבוהה, וכשמתחילות בועות להעביר לאש קטנה ולכסות. להשאיר ככה איזה 15 דק'.

שוב, היא מוכנה כשטועמים והיא לא קשה מידי.

תודהאנונימי (פותח)אחרונה

בס"ד

נשמע טוב קל ופשוט!!!

יש הוראות במאחורה של השקית..נדנדה כתומה.
חדשה כאן...T.B

אז שבת בפתח ושוב מתחילים לחשוב מה להכין לשבת?!?!
אשמח לרעיונות קלילים וטעימים.
לא משנה חלבי או בשרי (עדיפות לבשרי...)
 

נ.ב. אנחנו רק שניים, אבל אין בעיה להכין בכמות דולה ומקסימום ישאר לנו להמשך השבוע.

 

תודה רבה! =]

גם אני אשמח, וצלי בקר איך מכינים?אנונימי (פותח)
יש פה בפורום הזה מלא אפשריותlila317

יש פה מיבחר ענק של סלטים ורעיונות טובים למנות בשר ועוף ותוספות שחברי/ות הפורם היקרים פירסמו. באופן אישי כולם טובים פשוט בחיפוש תירשמי מה שאת רוצה ותגלי אוצרות גדוליםחיוך גדוליאמי

אפשר כדורי בשרמישהי123

עופות במגוון תיבולים (צ'ילי מתוק, חרדל ודבש, גריל עוף וכו')

שניצלים

בלינצ'ס

 

שבת אצלנואמא ל-5

דגים ברוטב אדום

סלטים

קציצות עם אורז/ עוף עם אורז ותפוא"ד/ פרוסות בשר, כן עם אורז..

 

שבת,

חמין

 

סעודה שלישית,

סלטים ודגים שנשארו

 

שבת-שלום ומבורך!!

אמא ל-5יהודיה מא"יאחרונה

בזכותך עשיתי השבת דג בסגנון מרוקאי!

כשלמדתי במדרשה היו מביאים לנו לשבת דג כזה, וממש מצא חן בעיני, אבל כמה פעמים ניסיתי להכין ופשוט לא יצא לי מוצלח.

ובזכות המתכון שלך שכתבת פה לא ממזמן, קלטתי את הרעיון, ניסיתי ויצא ממש טעים. אומנם לא נצמדתי למתכון שלך (עשיתי בתנור, אין לי סיר רחב מספיק לכמות הדג שהיתה לי) אבל בזכותך הבנתי את הרעיון.

ואצלנו יש בנוסף סלט אטריות קר, פשטידת תפו"א ושעועית ירוקה

לסעודה שניה עוף עם מיונז, ואורז עם ירקות

סעודה שלישית - בלינצ'ס במילוי פירה וגבנ"ץ ופטריות.

בצל פתוחאורה*

מישהו/הי יודע על צל שנשאר פתוח במקרר ללא רוטב . אם מותר וטוב לאכול אותו?

 

יש לי סלט בצל וחסה ללא רוטב. ממש מתחשק לי. אבל נזכרתי שיש בעיה עם בצל שנשאר ללא שורש במשך לילה... אשמח לתשובה מהירה!! (אם זה משנה - בצל סגול)

 

 

כשהבצל חלק מסלט, אין בעיהיהודיה מא"י
תודה רבה!אורה*
מה הבעיה? מישו רוצה להסביר?נדנדה כתומה.
בצל ללא קליפה וללא שורשיהודיה מא"י

וגם שום ללא קליפה וללא שורש, ביצה ללא קליפה (לא מבושלת) ונראה לי שיש עוד דברים, לא בטוחה מה, אסורים באכילה אם עבר עליהם לילה.

זה ענין הלכתי, אבל זאת הלכה ממש כפי הידוע לי, לא רק מנהג.

מה שעושים בדר"כ כשחתכנו בצל אבל לא השתמשנו בכולו זה להוסיף שמן ומלח, ואז זה כבר נחשב חלק מתבשיל...

גם ביצה מבושלת בלי קליפה אסור לאכול אחרי לילה!רות.
את בטוחה? תודהיהודיה מא"י
ככה חמותי אמרה לי כחודש וחצי..רות.

ונראה לי שהיא יודעת ממקורות מקורבים... קורץ

הגמ' במסכת נידה אומרת את זה....-משה ר-

ש-5 דברים מי שעושה אותם מתחייב בנפשו בין הדברים שהוזכרו הם מי שאוכל שום קלוף ביצה קלופה ובצל קלוף שעבר עליהם הלילה  להלכה מותר לאכול שום ביצה ובצל קלופים אבל יש מי שמחמיר לאכול אותם (יביע אומר יו"ד)

איך אוכלים ביצה קשה בסעודה שלישית?כלנית1אחרונה

בצל ששוהה לילה בלי שורש הוא גורם למחלות. טוענים שאחת הסיבות לריבוי המחלה בימינו מלבד האוכל התעשייתי הוא בצל שנאכל בלי שורש. לכן, אם משתמשים בחלק, משאירים את הנותר עם השורש.

ביצה סדוקה- גם בעייתית ולכן אם פותחים ביצה אין להשאירה שלא כחלק מעוגה/סלט וכד'.

שמעתי שביצה מבושלת ללא קליפה מותרת כחלק מסלט. אחרת- איך אוכלים ביצה קשה בסעודה שלישית? מגררים לפני שבת, או משאירים עם קליפה ומועכים מעט בשבת?

אפונה!!מישהי123

אז החלטתי לנסות להכניס את הירוק הזה לתפריט המשפחתי ויש לי שאלות כמובן  חיוך

 

א. איך בוררים אפונה יבשה?

ב. איך מכינים בכלל?

ג. למה זה מתאים כתוספת?

 

 

תודה ויום טוב!! מנפנף

 

אפונה יבשה בדיקהlila317

מהספר של הרב וייא :

א. לבדוק בעת הקניה אם יש הרבה אבקה בתחתית השקית , וכן אם מצוייים גרגרים הדבוקים לשקית ע"י קורים

(קל להבחין בכך שהופכים את השקית מצד לצד) אם יש סימני נגיעות אין ליקנות את המוצר.

ב. בעוד הגרגרים יבשים , מסננים אותם במסננת רשת (של איטריות) על גבי מישטח לבן. פרורים , חרקים קטנים וחלקי חרקים שבין הקיטניות יפלו דרך המסננת. מתבוננים על המישטח . אם נפלו רק פרורים או חלקי חרקים אפשר לעבור לשלב ג. אם יש חרקים קטנים בהירים (כיני ספרים)או קטנים ביותר דמוי גרגרי חול אין להשתמש בקטניות אלו. 

ג. בודקים את הקטניות על גבי משטח לבן בין הגרגרים. יש לבדוק מתולעיי עש לבנות (קורים הם הסימן לקיומם) וחרקים בצבע שחור או חום . נקודות שחורות על הקטניות ,שינוי צבע או גרגרים סדוקים,לא ניגרמים ע"י תולעים או חרקים ולכן אין צורך להוציאם.

 

הבדיקה טובה גם לאורז ,חיטה גירסים ורוב הקטניות.

הכנת אפונהאמת ואמונה

אני הכנתי שבוע שעבר אפונה ברוטב עגבניות קלאסי, יצא מעולה! ממולץ כתוספת לאורז.

אופן ההכנה: מטגנים קוביות בצל, מוסיפים שום רסק עגבניות מים ותבלינים ויוצא משהו יאמי!

את הכמויות תעשי לפי הכמות של האפונה... בערך כזה...

                                                                         בהצלחה!

נראה לי שהמתכון שלך הוא לאפונה ירוקה קפואה אוחילזון 123

משימורים לא?

 

מאפונה יבשה אני מכירה רק שעושים מרק.

אפונה יבשהכלנית1

שוטפים את הגרגרים המבוררים. מוסיפים מים ואבקת מרק. אפשר לגרד גזר/קישוא/דלעת ולהוסיף. חשוב להקפיד לבחוש מידי פעם כי יש לזה נטיה להידבק לתחתית. אם רוצים מרק חלק צריל לבשל כשעה.

תודה רבה!!מישהי123אחרונה
יש לי חלב סויה, מה אפשר לעשות איתו?אנונימי (פותח)
כל מה שאפשר לעשות עם חלב פרה, רק פרווה.בת מלך

וזה מתוק יותר, לתשומת לבך.

לישתות הוא טעיםמעפר אני באהאחרונה

מאוד!!יאמי

מה יקרה אם אני אכין פלאפל-קרמבו

מחומוס בקופסת שימורים? 

 

מישהו ניסה פעם???

כן, וזה יצא איכס...קצפת

זה היה לפני הרבה שנים, אני לא זוכרת לתאר לך בדיוק מה יצא אבל זה לא היה אכיל.

לא יקרה שום דבר רעיהודיה מא"י

אבל תחסכי לעצמך עבודה.

אבל כמדומני שיש איזו בעיה עם חומוס בקופסאת שימורים. משהו על כך שצריך לברור (וכתוב על הקופסא שצריך לברור) אבל אי אפשר לברור אחרי שזה מבושל

לא יודעת, תבררי.

ולמען הסר ספקיהודיה מא"י

לא ניסיתי בעצמי. אני רק לא רואה שום סיבה שזה לא ילך.

תודה! ובקשר לברירה-קרמבו

כתוב- "ראוי לבדוק לפני השימוש",

 

ועד היום בדקתי, כמו שאני בודקת שימורי אפונה או זיתים...

 

(מסתכלת שאין שום דבר חריג בין הגרגרים או עליהם. פעם מצאתי שבלול...)

 

צריך לשאול, אבל תכל'ס לגבי פלאפל- טוחנים את החומוס, אז אין בעיה...

לגבי ברירהתְכלת

אם זה בהכשר העדה החרדית אני כמעט בטוחה שהרב כ"ץ מכושרות אמר שלא צריך לברור.

לגבי פלאפל - אני לא יודעת, אבל אמא שלי ועוד מישהי שאני מכירה מכינות ממרח חומוס מקופסה וזה יוצא בסדר גמור.

כדאי לבדוק בדיוק (לגבי הברירה ,זה עניין חשוב)שואף לאור
ממש לא מומלץ!!!עוד כינוי

פלאפל מכינים מחומוס מושרה ולא מחומוס מבושל.

כשמשתמשים בחומוס מבושל וטוחנים אותו את מכינה בעצם ממרח חומוס וזה מתפרק בטיגון.

אני מכינה די הרבה פלאפל-אם את רוצה מתכון (לא ממש מדוייק כמובן...) אכתוב.

(נדמה לי שכבר כתבתי אותו פה בעבר)

בהצלחה

אני רוצה!א.א.ק
גם אני רוצה מתכון לפלאפלlila317
מתכון לפלאפל- מצויןפפריקה--

של ציפורה קרייזמן- ניחוחות שבת וחג

 

1/2 ק"ג פולי חומוס שלמים

2 פרוסות לחם

2 בצלים בינוניים

3 שיני שום

חופן עלי פטרוזליה או כוסברה

1 ביצה

1/2 כפית סודה לשתיה

1 כף מלח

1 כף כמון

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה חריפה

שמן לטיגון עמוק

 

- לברור חומוס ולהשרות למשך לילה במים (אני משרה גם בוקר לבד במיים רותחים והכל בסדר) ולסנן

- להרטיב את פרוסות הלחם וליסחוט

- לטחון את החומוס, בצלים, שום, לחם והתבלינים

- להוסיף ביצה וללוש לעיסה נעימה

- להרתיח שמן (לבדוק בקיסם אם רוקדות סביבו כדוריות- וז הוא רותח

- לטגן על להבה בינונית עד להשחמה (זהירות לא לשרוף)

- להוציא למסננת ולבריאות

 

אני אישית מכינה כמות כפולה של עיסה, מטגנת ומקפיאה כדורים מוכנים.

מפשירה בתנור חם.

 

ובכלל על הספר נחוחות שבת וחג- מלא מתכונים ידידותיים,קלים ומאוד מוצלחים.

קיבלתי אותו לפני 17 שנים מההורים שלי במתנה-- ועד היום הוא אקטואלי צוחק

תןדה רבה!lila317
המתכון שלך נראה יותר קליל מהשני. אם יהיה לי אומץ..כלנית1

אם יהיה לי אומץ בע"ה מקווה לנסות בהמשך השבוע (בשום אופן לא ביום של 35-36 מעלות!!)

פפריקה -תודהאמא ל-5אחרונה

הכנתי היום, יצא מדהים!!

מתכון קל וטעים.

 

וגם את פשטידת הקישואים הכנתי, יצאה מעולה..

תודה

מנסה לעשות קישור לשירשור ההוא...עוד כינוי

/Forum/Forum.aspx/t306949#3847598

ומנסה להעתיק משם...עוד כינוי

 

והנה המתכון רק שאין כמויות ממש מדויקות של תבלינים...
 
1 ק"ג חומוס מבורר ומושרה לילה.
2 שקיות כוסברה חסלט (אמרו לי שאפשר גם פטרוזיליה, לא ניסיתי)
הרבה שום (לפחות ראש שלם גדול, אפשר יותר...))
4-5 בצלים די גדולים
3-4 פרוסות לחם מושרות במים (לפני הטחינה סוחטים אותו).
מלח וכמון (3-5 כפיות מכל אחד מהם, תלוי בטעם...).
טוחנים הכל במטחנת בשר או במעבד מזון. רצוי לעשות טחינה כפולה כדי שהעיסה תצא טוב ולא תתפורר.
מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב ומטגנים.
אני מקפיאה את העיסה בשקיות ניילון של סנדוויצים בכמות המספיקה לארוחה משפחתית, וכך בפעם הבאה רק צריך להפשיר (לא רצוי במיקרוגל) בלי כל הקשקשת מסביב.
בהצלחה
 
תודה לשתיכן!!!אחותו
באמת תודה מה שנשאר זה לנסותlila317
שבת בבוקר - מחפשת רעיונותאנונימי (פותח)

שלום,

מחפשת רעיונות לארוחת שבת בבוקר אבל:

שלא יהיה בשרי,

שיהיה ניתן לחמם על הפלטה,

שלא יהיה דגים וחלב ביחד.. 

 

עד עכשיו עשיתי כמה סוגים של פשטידות ודי נמאס לנו מזה.. 

 

תודה מראש

לביבות תירסכלנית1

מסננים קופסא גדולה של תירס. מוסיפים 3-4 כפות קמח (אחרי 2 כוויות מצאתי שעדיף להוסיף בשלב זה כדי שהשמן לא יקפוץ לי ). מוסיפים 2 ביצים וכף שמן. אפשר להשהות 10 דק' במקרר אם יוצא מדי נוזלי. המתכון המקורי שקיבלתי היה די נוזלי, כך שאם את רוצה, אפשר להוסיף עוד קמח אבל זה פוגם מעט בטעם.

מכינים לביבות ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב מעט. זהירות- הסיכוי שהלביבות תגענה בהרכב מלא עד שבת בבוקר קטן...

אני הכנתי חביתיות תירס היום..נדנדה כתומה.אחרונה

קלי קלות>>

 

כמה ביצים (בערך 3-4), קמח (בערך 5 כפות) קצת חלב, קופסא מסוננת של תירס. מחממים שמן במחבת, שממים את החביתיות בעדינות עם כף (כף בלילה לכל חביתייה..) ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.. נטרףף!!

אורז עם ירקות, פסטה עם ירקות, דגים מטוגנים...אם הבנים12
מוקפצים- יאמי..צוויג^^
איך עושים מוקפץ בלי רוטב?רות.
השאלה מה זה רוטבחילזון 123

נראה לי שיש בזה כמה שיטות (כמה רוטב מותר).

 

חוץ מזה אפשר לתבל מוקפץ בשמן\חוצץ\סוכר ותבלינים בלי רוטב ממש נוזלי.

לנו אסור שום דבר נוזלי- רק קצת קצת..רות.
ג'יחנון+רסק עגבניות+ביצה קשה.אור77
;)
סלטי פסטה\בורגול\קוסקוסקצפת

 

כמה רעיונותתחייך=]

 בס"ד

לא מקוריים במיוחד, אבל טעימים

1.תפו"א מוקרם.

2. לזניה.

3. סושי. (בהכנה עצמית!! - ואם שאר הארוחה פרווה אז אין בעיה)

4. בורקסים בכל הטעמים. (נבטים, בצל, ירקות, תפו"א, פטריות, גבינה..)

5. ירקות בתנור (תפו"א, בטטה, פטריות, בצל, שום - להוסיף רוזמרין ותבלינים..)

 

זה מה שעלה לי לראש כרגע..

סירות חצילים עם בצל ופטוריות עם גבנ"צ מלמעלהאחת העם...
אפשר מתכון???מים רבים
שאלת פשטידותט'

מה אפשר לשים בפשטידות במקום חמאה/שמנת/גבינה קשה זו או אחרת כדי שיהיה פרווה?

 

 

כמעט כל מתכון לפשטידה מענינת שנראית טוב יש בו סוג של גבינה ואצלינו בבית אין מוצרי חלב. בעיה.

אשמח לרעיונות

פשטידת קישואים ~א.ל
ותפו"א ט'

אני מתכוונת לפשטידות כבדות כאלו

 

חמאה אפשר להמיר במרגרינה..-משה ר-
מיונז, ורוב הפשטידות שלי בכלל פרווה.....+mp8אחרונה
איך מכינים מטחינה גולמית,אור77
סלט טחינה?
נראה לי שממיץ לימון, שום כתוש ומיםרות.
כוסברה קצוצה גם מוסיף הרבה.חילזון 123

שום אני בד"כ לא מוסיפה.

 

אצלי, בלי שום זה לא טחינה. ולא לשכוח מלח.אחותו

אני שמה לפעמים פטרוזיליה קצוצה ולא כוסברה.

והעיקר- זה הרבה יותר טעים מקנוי.

רות וחילזון, תודה רבה!אור77
אבל איך מכינים עם כל התוספות שכתבתן?
פשוט מערבבים הכלחילזון 123

לוקחים קערה עמוקה או צנצנת עם מכסה.

שופכים טחינה גולמית (נגיד 2 כפות בערך)

מוסיפים מים (נראה לי כמות כפולה בערך). ומערבבים טוב טוב.

עם זה צנצנת פשוט מנערים ואם זה קערה מערבבים עם כף, בהתחלה זה לא כ"כ מתערבב אבל אחרי כמה דקות זה מקבל מרקם אחיד וצבע בהיר יותר. אם זה לא מספיק נוזלי מוסיפים עוד מים ומערבבים.

 

אח"כ מוסיפים מיץ מלימון, מלח, וכל השאר. ואוכלים

 

ולימון אני אוהבת לשים הרבה זה עושה את זה פחות מריר.

תודה רבה! חילזון ואחותו! אור77
שבת שלום!
מהתחלה:אחותו

טוחנים כמה שני שום, או משתמשים בשום גרוש, קוצצים פטרוזיליה או כוסברה.

בכלי שמים טחינה גולמית, מוסיפים מים בכמות זהה לטחינה הגולמית ( לפחות- תלוי בסמיכות), מוסיפים מיץ לימון ( אצלנו אוהבים הרבה מיץ לימון) מלח ו... זהו, מערבבים.

טיפים: לערבב בכיוון אחד! למה? לא יודעת. אומרים שזה שומר על איכות הטחינה והמרקם המום

במקרר יש לטחינה נטיה להסמיך מעט. כלומר- היא תהיה פחות נוזלית ממה שהיתה כשהיתה טריה. אז מוסיפים מים/ לימון

אני מכינה במעבד מזון- גם טוחן לי את השום, אח"כ מוסיפה עלים- והוא קוצץ לי , ובסוף את הטחינה, מים, לימון ומלח. 2-3 ערבובים ומוכן.

 

יפה הניצול של מעבד המזון! אור77
מתכון>>>אורח בעולם

2 כוסות טחינה גולמית,

2 כוסות מים,

8/7 שיני שום כתושות,

1 כפית פלפל חריף,

1 כפית מלח,

1/2 כוס של מיץ לימון,

6-8 גבעולי פטרוזיליה לפי הטעם

(טיבול ומיץ לימון-מומלץ לשנות את הכמות לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה את 2 כוסות הטחינה, מערבבים עם מעט מים, וכל פעם מוסיפם מעט מים וממשישכים לערבב עד שגומרים 2 כוסות, ממשיכים לערבב עד שמקבלים תמיסה מעורבבת היטב, בלי שרואים שום הפרדה בין המים לטחינה הגולמית.מערבבים היטב היטב היטב ומסיפים את הפלפל, לאחר ערבוב את המלח ו... ממשיכים לערבב , מוסיפים את מיץ הלימון ושוב מערבבים...

מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים היטב היטב, חותכים את הפטרוזילה לחתיכות קטנטנות ומוסיפים,  ואוכלים, בתיאבון!

אורח וצאדיקה!אור77
תודה רבה! שכחתי מבית הורי, שזה כ"כ פשוט. זה רק מוכיח כמה טחינות עשיתי ברווקותי, או עד כמה זכרתי...
או לתבל בכמוןמאמע צאדיקה
מתכון מדוייקכלנית1אחרונה

1 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס מיץ לימון (מבקבוק. אם לימון ממש, אפשר לנסות כמות יותר קטנה)

2/3 כוס מים

1/2 כפית מלח

1 -2 שיני שום

עוגות בריאות/דלות קלוריותאנונימי (פותח)

אני מחפשת מתכונים לעוגות בריאות, כאלה שאני יכולה לתת לילדים בכיף ובלי נקיפות מצפון...

כמו"כ, האם יש למישהו מתכונים לעוגות/עוגיות לא מידי משמינים??

האם יש בכלל דבר כזה?

עוגות ובריאות?כלנית1

השאלה אם את פשוט רוצה לתת להם מנה אחרונה עוגה, רק שלא תהיה לא בריאה, או שאת מחפשת תחליף לארוחה (אם אינם אכלנים ואת מחפשת בעצם עוגה כתוספת מזינה).

כלל ראשון: להחליף את המרגרינה בשמן.

כלל שני: קמח מלא (70% במקום קמח לבן).

כלל שלישי: סוכר חום. אם העוגה אינה מבוססת על הפרדת ביצים, אפשר להפחית את הסוכר ב1/4-1/2 כוס.

לא אומר לך בלי נקיפות מצפון כלל, כי אז תכיני עוגיות טחינה וכד'. עוגיות כ"כ בריאות שלא תהיינה טעימות והילדים יתפסו מרחק מהן.

יש לי מתכון לעוגיות גרנולה שהעלו מזמן מזמן כאןמעפר אני באה

את רוצה?

הן בלי מרגרינה, קמח מלא וסוכר חום חומיזה שיש בהם עוד כמהדברים בריאים..

זה יש לי. תודה בכל אופן!אנונימי (פותח)אחרונה
יש למישהי מתכון לסלט כרוב לבן מושקע? אשמח.משתדלת

אשמח לכמה סוגים כי אין לי הרבה דברים בבית,

ככה אוכל לבחור לפי המצרכים שנמצאים בבית.

יש לנו הערב ערב נשים...

אולי זהlila317אחרונה

אין לי כמיות מדיוקת כי אני עושה לפי העין ובתבלינים לפי טעמי האישי.

סלט כרוב: כרוב קצוץ , גזר מגורר בפומפיה, שמיר קצוץ, מעט חומץ מיץ לימון שמן מעט מלח פלפל לבן לערבב וזה מוכן.(ניתן להוסיף פלפל אדום רצועות.)

שאלת כשרות דחופה!אמא ל-5

אני משתמשת בפלפלים יבשים כאלו ששמים בדגים,

עכשיו אני רואה כל מיני חורים בפלפל,

שטפתי היטב ועכשיו הם מושרים במים רתוחים

השאלה היא האם לנקות ולפתוח בפנים?

או לזרוק?

פלפלים לא מוחזקים כירקות נגועים-משה ר-

לכן בעיקרון הם לא צריכים בדיקה... אלא אם כן נתקלת במשהו יוצא דופן כמו שכתבת שאז צריך לפתוח ולנקות

לחרקים הללו יש טעם גרוע במיוחד, או פגם בטעםכלנית1

איזה חרק עומד בפני החריפות של הפלפל? משעמם להם ואין להם מה לאכול?

מהספר של הרב וייאlila317אחרונה

בס"ד

 

פלפל חריף מיובש (שאטה)

פעמים רבות הוא נגוע ממחמת איחסון ממושך.

בדיקה : 1 . מניחים את הפלפים במסננת בעלת נקבים גדולים ומרקדים מעל משטח לבן ומתבוננים אם נפלו חרקים קטנים. 2 חוצים את הפלפלים ובודקים אם מצויים קורי משי או חרקים בתוכם.

יש אולי מתכון לקרם בצל ?4231
רולדת הודו, מי חכם וידע?אילה בטבע

כמה פרוסות יוצאות מרולדה אחת (1.5 קילו)?

 

כ- 10 פרוסות דקות לקילו.הדס ואור

אני עושה מידי פעם רולדה של קילו בערך.

אם הרולדה יותר שמנה ולא ארוכה. יכול להיות שיצא לך  אותו מספר. תנסי לספור את הריבועים של הרשת, וזה בערך מספר הפרוסות.

מתכון טוב לרולדת הודו - יש למישהו?אנונימי (פותח)
המתכון שלי:+mp8

מבשלת כשעה וחצי - שעתיים את הרולדה בשלמותה עד שהיא מתרככת, ומניחה אותה שתתקרר. (בד"כ לילה מראש)

מניחה בסיר עם מעט שמן 2 בצלים גדולים כמה גזרים וקישואים חתוכים לחתיכות גדולות, ומטגנת קלות עד להזהבה.

פורסת את הרולדה ומניחה את הפרוסןת על הירקות, מוסיפה מים עד כיסוי.

ממליחה קלות, מוסיפה אבקת שום, אבקת מרק עוף, חוואיג' וכמון ומבשלת עעוד כשעה- שעה וחצי עד שהנוזלים מסמיכים.

אפשרות שאני עושה לפעמים: מוסיפה גרגירי חומוס (מוכנים מקופסה- או שהושרו לילה קודם).

מגישה עם קוסקוס (משקית, אשכנזיה כמוני....)

אצלנו יוצא איזה 15...נדנדה כתומה.

אולי אפילו יותר..

 

ויש לי מתכון ממש מעולה.. אבל צריך לחפש..

כדאי לחתך אותו כשהוא קר-ככה זה לא מתפרק..רות.אחרונה
לכבוד שבת קודש.. הכל מוכן!יפעת1

יש אצלנו זוג +2.
אפיתי 2 קילו חלות.
סלטים לכל השבת:
חציל קלוי,טחינה ביתית,חומוס,מטבוחה,חצילים מטוגנים,אבוקדו,חסה,כרוב,ירקות
ערב שבת:
דג נסיכה
קוסקוס של אמא
מרק ירקות
עוף בסילאן
תפו"א ובטטות
קינוח- עוגת ביסקוויטים
בוקר שבת:
חמין
אורז
שניצלים
קינוח עוגת שמרים
אבטיח /מלון..
ס.שלישית:
פיצה
פשיטדת בצל ופטריות עם גבנ"צ
סלט ביצים.
סלט טונה.
קינוח עוגת שמנת חלביתפרה

ווא! יפעת! מרשים וטעים! תהנו לכבוד שבת קודש!אני ירושלמית

איזה כייף לאורחים שלך! (תתכונני, הם יזמינו את עצמם מיד אחרי השבת לשבת נוספת... קורץ)

 

וסחטיין על ההשקעות!

יפעת!!!איזה יום שמח

את פשוט תותחית!!! אפשר לבוא גם?

 

מקוה שאין לך לידה שמתוכננת לשבת

 

איזה כיף, נשאר לך רק לישון עד שבת ישנוני

נישמע טעים!!מעפר אני באה

אהבתי איך שאת משקיעה ככה!

מוזמנת בשמחה!יפעת1

ב"ה לא הייתה לידה בשבת..אבל הבוקר הייתה,תיזמון מושלם!נשיקה

וואושירה שירים

יפעת, מה עשית לי? כל סעודה שלישית חלמתי לי על העוגת שמנת שלך יאמי

 

ובכלל, איזה אוכל, שווה להיות אורחים שלכם!

יישר כוח לכבוד שבת וואי איזה השקעהlila317

תאמיני לי אני בטוחה שהשם יתברך שמח מאד שכזאת סעודה עשית לכבוד השבת והוא יברך אותך כפל כליים.

לגבי הקוסקוס אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לקוסקוס + מרק ולא משיגה אולי את יכולה

לעזור?

וואואנונימי (פותח)אחרונה

איזה ה ש ק ע ו ת ! ! ! המום

 

והלם!!!!...

 

רק תגידי, מה הקשר לעוגת בסקויטים אחרי עוף?

את מתכוונת לעוגת מוס שוקולד כזו, על בסיס בסקויטים או למשהו אחר???

 

וכל הכבוד!!!!

פרח

מתכון לדגיםרות

למישהו יש מתכון טוב לדגים??

 

 

תלוי איזה דגים..גפן36
מתכון לדג נסיכת הנילוסרק טוב!

מתכון לדג נסיכת הנילוס:

 

המצרכים:

 

- דג נסיכת הנילוס

- בצל גדול

- פלפל חריף (לא חובה)

- שיני שום (לא חובה)

- כפית חוואיג'

- 0.5 כפית קינמון

- 0.5 כפית כמון

- עגבניה

- מלח

- פלפל שחור

- סוכר

 

 

הוראות הכנה:

 

משרים את הדגים במי עם לימון (עוזר כדי להסיר את הריח שיש לדגים..) אין זמן מוגדר. יכול להיות שעה. יאו יותר או פחות. מה שבא לך.

 

מטגנים בצל גדול עד שישחים,

 

מוסיפים פלפל חריף ושום פרוס (לפי הטעם, אפשר גם לוותר. זהירות שלא יהיה חריף מידי, אלא אם כן אתם אוהבים..)

 

מוסיפים: כפית חוואיג'

 

           כפית כורכום

 

           0.5 כפית קינמון

 

           0.5 כפית כמון

 

ממשיכים לטגן עד שהצל מתרכך

 

כשהבצל מוכן, מוציאים את הדגים מהמים (המים עם הלימון, כן. לא מהבריכה שלהם.. קורץ)

 

שמים בתבנית את הבצל ועל זה את הדגים. (אפשר לערבב קצת שהתערובת תצבע את הדג מכל הכיוונים ותתן יותר טעם)

 

מכסים את הדג עם פרוסות עגבניה

 

על העגבניות שמים מלח, פלפל, סוכר - לפי הטעם.

 

מכסים בנייר כסף, ושמים בתנור ל50-60 ד'. 180 מעלות (חום בינוני)

 

בתאבון!

תודה=)רות
כמעט כל דג: (בד"כ נסיכה אבל עובד גם עם סול..)צוויג^^

לאפות על מצע של תפו"א, בצל ובטטה עם רוטב מבוסס רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, שום, מלח פלפל..)

אפשר לטגן את הבצל לרוטב אבל זה עוד עבודה...

התפו"א ןהבטטה צריכים לעבור קודם בישול?עוד כינוי
לא חייב,צוויג^^

אבל עדיףפשוט לאפות אותם קצת קודם עם נוזלים

ואח"כ להוסיף את הדג

דג בסגנון מרוקאיאמא ל-5אחרונה

אני מכינה פילה מושט, משרה בקערה עם מים , כף מלח ולימון סחוט (להשאיר אותו סחוט עם הקליפה בקערה)

כעבור רבע שעה לשטוף.

8 מנות פילה בערך

לסדר בסיר שטוח ורחב:

 

חצי ראש  שום קלוף

כ-8 פלפלים יבשים (חריף מתוק)

עגבניה - לפרוס לפרוסות

גמבה - לחתוך לרצועות.

להניח את הדגים (אחד ליד השני)

פלפל חריף ירוק- לחתוך לרצועות ולפזר מעל

לקצוץ כוסברה - חצי שקית של חסלט, לפזר מעל הדגים.

 

בקערה נפרדת:

1כף פפריקה חריפה

1כף פפריקה מתוקה

פחות מרבע כף כורכום

פחות מכף א. מרק עוף

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

חצי כוס שמן זית (לפי הטעם, אפשר להוריד)

לערבב ולשפוך על הדגים.

 

להוסיף מים עד גובה הדגים ולבשל על אש גבוהה עד רתיחה, להנמיך הלהבה (לא בלהבה הגדולה ) עד שהנוזלים מצטצמים (בערך שעה..)

 

להכין חלה שלמה, לרוטב..יאמי

בתיאבון