בס"ד
שלום לכולם!
מישהו יודע איך מכינים רוטב פטריות רגיל ולא מסובך?
אשמח למתכון עם הוראות!!
בתורה מראש בע"ה נצליח!!!
אמיתי (עם פטריות טריות/מקופסת שימורים) או מזוייף (עם אבקת מרק...)
בטח כבר עכשיו זה מאוחר, אבל לא נורא, מקסימום יהיה לפעם הבאה
קוצצים בצל
מטגנים בסיר עם חמאה/מרגרינה (כמות גדולה - 50-100 ג')
כשנעשה שקוף מוסיפים את הפטריות ללא המים
מטגנים כמה דקות
מפזרים מעל קמח כף לכל 25 ג' חמאה
מוסיפים חלב/מים
מערבבים היטב
מתבלים - פלפל לבן ומלח, אפשר גם שום ואפשר אבקת מרק פטריות למי שרגיל לטעם.
מערבבים שוב, מבשלים עד להסמכה.
במידת הצורך מוסיפים עוד חלב/מים
מז'תומרת?
ישלי מתכון לעוגת גזר רגילה,
מתוך הספר "עוגות ב-5 דקות" של רות יולס. עשיתי אותה לאחרונה ויצא טעים.
עוגת גזר
1.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
קורט מלח
3/4 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות קינמון
3 ביצים
1 כוס אגוזי פקאן, קצוצים דק
1 כוס גזר, מגורר דק
---------------------------------------------------------------
1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2. מערבלים יחד את כל החומרים, חוץ מהאגוזים, לשתי דקות.
3. מוסיפים את האגוזים בעירבוב ידני.
4. מעבירים לתבנית ואופים 40 עד 50 דקות בחום בינוני.
וד"א: בבדיחה המקורית, בסוף, כשהאופה אומר לארנב בשמחה: "כן! היום סוף סוף יש לנו עוגת גזר!" אז הארנב אומר לאופה: "נכון שזה מגעיל?..."
אבל העוגה הזו דווקא טעימה מאוד... 
כן, אפשר בלי האגוזים. מהניסיון שלי במדידה לצורך העוגה הזאת בלבד:
1 כוס גזר מגורד = 2 גזרים גדולים או 3 גזרים קטנים.
ואם את באמת מוותרת על האגוזים, תגדילי את כמות הגזר,
נגיד לכוס וחצי גזר מגורד = 3 גזרים גדולים או 4 גזרים קטנים.
100 גר' שמן קנולה
100 גר' סוכר
4 ביצים
140 גר' קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
קורט מלח
כפית קינמון
כוס גזר מגורד
מילוי לקציפה טרופי:
350 מ"ל שמנת ריצ' מוקצפת
60-100 גרם מחית פסיפלורה או מנגו
60 גרם פקאן סיני טחון
(להקציף יחד את המחית והשמנת לקצפת יציבה)
אופן ההכנה:
1. מגררים את הגזר על פומפיה דקה.
2. טורפים יחד את הביצים השמן והסוכר.
3.בקערה גדולה מנפים את הקמח עם אבקת האפייה המלח והקינמון מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים.
4. מוסיפית את הגזר המגורר ומערבבים.
5. מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית גדולה, משמנים היטב ויוצקים את התערובת. משטחים בצורה אחידה עם פלטה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות.
6. אפייה של 15-20 דקות ב-180 מעלות (תנור מחומם מראש)
7. הופכים את העוגה על מגבת ומסירם את נייר האפייה, מגלגלים עם המגבת ומניחים להצטנן במקרר למשך כשעה-שעתיים..
8. פותחים בעדינות את הרולדה, מורחים את המילוי, מפזרים פקאנים (או אגוזי מלך גרוסים) ומגלגלים חזרה, אפשר לצפות בעוד קרם ולקשט בפקאנים או לזרות אבקת סוכר...
טוב, אז גם אצלינו השבת עומדת להגיע
ואני מנסה להיערך לשבת נעימה וקלת הכנה...
התפריט אמור להיראות בערך ככה:
ערב - חלבי - אפשר גם חם
דג
תוספת (פחמימתית)
ירק מבושל
ירק חי
סלטים
פשטידה
סלטים למיניהם
קינוח
בוקר - בשרי - הייתי רוצה ארוחה קרה לגמרי, בלי שהפלטה תחמם את הבית בכלל!
מנה בשרית (לללללאאאאא פסטרמה!) - אם יש מתכון כזה, אפשר לשלב את הבשרי עם הפחמימות
תוספת פחמימתית
ירק מבושל
ירק חי
סלטים למיניהם
קינוח פרי+קינוח מתוק
סד"ש - חלבי (חם/קר)
פשטידה
עוד משהו
ירק חי
מטבל גבינה
סלטים למיניהם
קינוח (כמו בערב)
אם יש למישהי רעיונות, במה למלא את התפריט, ושיהיה קל מאוד להכנה (גם את הבית צריך לנקות, גם לדאוג לתינוקות...) אשמח מאוד!
ובכלל, תודה לכל המציעים, לא פעם העשרנו את שלחן האוכל מהמטעמים שהבאתם כאן.
מנה בשרית קרה - חזה עוף או צלי בקר. שניהם הולכים יופי גם קר.
תוספת פחמימתית קרה - אטריות
ואפשר סלט אטריות קר עם עוף
כל הרעיונות נראים לי מצוינים. תודה רבה!
אפשר מתכונים, בבקשה?
חזה עוף
צלי בקר
סלט איטריות עם עוף
ולאיזה איטריות את מתכוונת?
פורסים את החזה עוף לפרוסות דקות
מערבבים בקערה:
רסק עגבניות
חרדל
רוטב סויה
סילאן/דבש
שמן זית
שמן רגיל
יין אדום מתוק
תבלינים
ומים עד לקבל רוטב סמיך-נוזלי
מערבבים את החזה עם עם הרוטב, משרים כמה שעות
מניחים בתבנית בשכבה אחת אופים בגריל בחום גבוה מאוד במשך כמה דקות עד שנראה מוכן, הופכים לצד השני לעוד דקה-שתיים
עושים בנגלות עד שמסיימים את הכל.
סלט אטריות, תסתכלי פה כמה שרשורים למטה, יש שרשור שלם של סלטי אטריות
וכשזה קר לפרוס נגד כיוון הסיבים
אפשר גם לבשל צלי בשר וכשזה קר לפרוס
טעמתי פעם סלט דמוי סלט טונה כשבמקום טונה יש עוף מבושל וקצוץ. זה היה טעים מאד קר.
מרק חורפיועוד הכנתי בכמות גדולה לשבת משפחתית.
הצילו! מה אפשר לעשות???
אשמח לעזרה מהירה.
(לא חמוץ של מקולקל, הכל טרי טרי.. אלא חמיצות כזאת של עגבניות, למי שמכירה.)
חממי שמן עם שום כתוש או חתיכות ותוסיפחי עגבניות מגורדות.. לבסוף גם רסק ותקפיאי. יש לך רוטב מוכן לפיצה או מקרוני
תוסיפי קצת סוכר+ קמצוץ קטנטן של מלח (נגיד 2 כפיות סוכר אז רבע כפית מלח)
ותבשילי את זה עוד קצת..זה צריך לעזור=]
**אם עשית כמות גדולה\קטנה אז אולי צריך יותר\פחות מ2 כפיות...
תוסיפי כל פעם קצת קצת- עד שטעמי ויהיה טעיים!!
איך מכינים? ![]()
אני צכה מתכונים טעימים וגם הסבר מדויק איך מכינים כי אף פעם לא הכנתי...
תודה!![]()
אבל עקרונית אני יודעת שמכינים כמו אורז, רק הרבה פחות מים. נראה כוס מים לכוס קינואה.
בעזהי"ת.
להרתיח מים, ולהוסיף מעט מלח, לשפוך את תוכן החבילה לתוך הסיר עם המים הרותחים.
לשים על אש בינונית אאל"ט, למשך 10 דקות.
זה מוכן שטועמים מהפסטה והיא לא קשה מידי.
כדאי להגיש עם איזשהו רוטב.. 
את יכולה גם קודם לטגן בצל, ואז להוסיף את הפסטה, תבלינים, רסק עגבניות. לערבב, ולהסויף מים רותחים. להביא לרתיחה על אש גבוהה, וכשמתחילות בועות להעביר לאש קטנה ולכסות. להשאיר ככה איזה 15 דק'.
שוב, היא מוכנה כשטועמים והיא לא קשה מידי.
אז שבת בפתח ושוב מתחילים לחשוב מה להכין לשבת?!?!
אשמח לרעיונות קלילים וטעימים.
לא משנה חלבי או בשרי (עדיפות לבשרי...)
נ.ב. אנחנו רק שניים, אבל אין בעיה להכין בכמות דולה ומקסימום ישאר לנו להמשך השבוע.
תודה רבה! =]
יש פה מיבחר ענק של סלטים ורעיונות טובים למנות בשר ועוף ותוספות שחברי/ות הפורם היקרים פירסמו. באופן אישי כולם טובים פשוט בחיפוש תירשמי מה שאת רוצה ותגלי אוצרות גדולים![]()
![]()
עופות במגוון תיבולים (צ'ילי מתוק, חרדל ודבש, גריל עוף וכו')
שניצלים
בלינצ'ס
דגים ברוטב אדום
סלטים
קציצות עם אורז/ עוף עם אורז ותפוא"ד/ פרוסות בשר, כן עם אורז..
שבת,
חמין
סעודה שלישית,
סלטים ודגים שנשארו
שבת-שלום ומבורך!!
בזכותך עשיתי השבת דג בסגנון מרוקאי!
כשלמדתי במדרשה היו מביאים לנו לשבת דג כזה, וממש מצא חן בעיני, אבל כמה פעמים ניסיתי להכין ופשוט לא יצא לי מוצלח.
ובזכות המתכון שלך שכתבת פה לא ממזמן, קלטתי את הרעיון, ניסיתי ויצא ממש טעים. אומנם לא נצמדתי למתכון שלך (עשיתי בתנור, אין לי סיר רחב מספיק לכמות הדג שהיתה לי) אבל בזכותך הבנתי את הרעיון.
ואצלנו יש בנוסף סלט אטריות קר, פשטידת תפו"א ושעועית ירוקה
לסעודה שניה עוף עם מיונז, ואורז עם ירקות
סעודה שלישית - בלינצ'ס במילוי פירה וגבנ"ץ ופטריות.
מישהו/הי יודע על צל שנשאר פתוח במקרר ללא רוטב . אם מותר וטוב לאכול אותו?
יש לי סלט בצל וחסה ללא רוטב. ממש מתחשק לי. אבל נזכרתי שיש בעיה עם בצל שנשאר ללא שורש במשך לילה... אשמח לתשובה מהירה!! (אם זה משנה - בצל סגול)
וגם שום ללא קליפה וללא שורש, ביצה ללא קליפה (לא מבושלת) ונראה לי שיש עוד דברים, לא בטוחה מה, אסורים באכילה אם עבר עליהם לילה.
זה ענין הלכתי, אבל זאת הלכה ממש כפי הידוע לי, לא רק מנהג.
מה שעושים בדר"כ כשחתכנו בצל אבל לא השתמשנו בכולו זה להוסיף שמן ומלח, ואז זה כבר נחשב חלק מתבשיל...
ונראה לי שהיא יודעת ממקורות מקורבים... ![]()
ש-5 דברים מי שעושה אותם מתחייב בנפשו בין הדברים שהוזכרו הם מי שאוכל שום קלוף ביצה קלופה ובצל קלוף שעבר עליהם הלילה להלכה מותר לאכול שום ביצה ובצל קלופים אבל יש מי שמחמיר לאכול אותם (יביע אומר יו"ד)
בצל ששוהה לילה בלי שורש הוא גורם למחלות. טוענים שאחת הסיבות לריבוי המחלה בימינו מלבד האוכל התעשייתי הוא בצל שנאכל בלי שורש. לכן, אם משתמשים בחלק, משאירים את הנותר עם השורש.
ביצה סדוקה- גם בעייתית ולכן אם פותחים ביצה אין להשאירה שלא כחלק מעוגה/סלט וכד'.
שמעתי שביצה מבושלת ללא קליפה מותרת כחלק מסלט. אחרת- איך אוכלים ביצה קשה בסעודה שלישית? מגררים לפני שבת, או משאירים עם קליפה ומועכים מעט בשבת?
אז החלטתי לנסות להכניס את הירוק הזה לתפריט המשפחתי ויש לי שאלות כמובן ![]()
א. איך בוררים אפונה יבשה?
ב. איך מכינים בכלל?
ג. למה זה מתאים כתוספת?
תודה ויום טוב!! ![]()
מהספר של הרב וייא :
א. לבדוק בעת הקניה אם יש הרבה אבקה בתחתית השקית , וכן אם מצוייים גרגרים הדבוקים לשקית ע"י קורים
(קל להבחין בכך שהופכים את השקית מצד לצד) אם יש סימני נגיעות אין ליקנות את המוצר.
ב. בעוד הגרגרים יבשים , מסננים אותם במסננת רשת (של איטריות) על גבי מישטח לבן. פרורים , חרקים קטנים וחלקי חרקים שבין הקיטניות יפלו דרך המסננת. מתבוננים על המישטח . אם נפלו רק פרורים או חלקי חרקים אפשר לעבור לשלב ג. אם יש חרקים קטנים בהירים (כיני ספרים)או קטנים ביותר דמוי גרגרי חול אין להשתמש בקטניות אלו.
ג. בודקים את הקטניות על גבי משטח לבן בין הגרגרים. יש לבדוק מתולעיי עש לבנות (קורים הם הסימן לקיומם) וחרקים בצבע שחור או חום . נקודות שחורות על הקטניות ,שינוי צבע או גרגרים סדוקים,לא ניגרמים ע"י תולעים או חרקים ולכן אין צורך להוציאם.
הבדיקה טובה גם לאורז ,חיטה גירסים ורוב הקטניות.
אני הכנתי שבוע שעבר אפונה ברוטב עגבניות קלאסי, יצא מעולה! ממולץ כתוספת לאורז.
אופן ההכנה: מטגנים קוביות בצל, מוסיפים שום רסק עגבניות מים ותבלינים ויוצא משהו יאמי!
את הכמויות תעשי לפי הכמות של האפונה... בערך כזה...
בהצלחה!
משימורים לא?
מאפונה יבשה אני מכירה רק שעושים מרק.
שוטפים את הגרגרים המבוררים. מוסיפים מים ואבקת מרק. אפשר לגרד גזר/קישוא/דלעת ולהוסיף. חשוב להקפיד לבחוש מידי פעם כי יש לזה נטיה להידבק לתחתית. אם רוצים מרק חלק צריל לבשל כשעה.
וזה מתוק יותר, לתשומת לבך.
הוא טעיםמעפר אני באהאחרונהמאוד!!![]()
מחומוס בקופסת שימורים?
מישהו ניסה פעם???
זה היה לפני הרבה שנים, אני לא זוכרת לתאר לך בדיוק מה יצא אבל זה לא היה אכיל.
אבל תחסכי לעצמך עבודה.
אבל כמדומני שיש איזו בעיה עם חומוס בקופסאת שימורים. משהו על כך שצריך לברור (וכתוב על הקופסא שצריך לברור) אבל אי אפשר לברור אחרי שזה מבושל
לא יודעת, תבררי.
לא ניסיתי בעצמי. אני רק לא רואה שום סיבה שזה לא ילך.
כתוב- "ראוי לבדוק לפני השימוש",
ועד היום בדקתי, כמו שאני בודקת שימורי אפונה או זיתים...
(מסתכלת שאין שום דבר חריג בין הגרגרים או עליהם. פעם מצאתי שבלול...)
צריך לשאול, אבל תכל'ס לגבי פלאפל- טוחנים את החומוס, אז אין בעיה...
אם זה בהכשר העדה החרדית אני כמעט בטוחה שהרב כ"ץ מכושרות אמר שלא צריך לברור.
לגבי פלאפל - אני לא יודעת, אבל אמא שלי ועוד מישהי שאני מכירה מכינות ממרח חומוס מקופסה וזה יוצא בסדר גמור.
פלאפל מכינים מחומוס מושרה ולא מחומוס מבושל.
כשמשתמשים בחומוס מבושל וטוחנים אותו את מכינה בעצם ממרח חומוס וזה מתפרק בטיגון.
אני מכינה די הרבה פלאפל-אם את רוצה מתכון (לא ממש מדוייק כמובן...) אכתוב.
(נדמה לי שכבר כתבתי אותו פה בעבר)
בהצלחה
א.א.קשל ציפורה קרייזמן- ניחוחות שבת וחג
1/2 ק"ג פולי חומוס שלמים
2 פרוסות לחם
2 בצלים בינוניים
3 שיני שום
חופן עלי פטרוזליה או כוסברה
1 ביצה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף מלח
1 כף כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה חריפה
שמן לטיגון עמוק
- לברור חומוס ולהשרות למשך לילה במים (אני משרה גם בוקר לבד במיים רותחים והכל בסדר) ולסנן
- להרטיב את פרוסות הלחם וליסחוט
- לטחון את החומוס, בצלים, שום, לחם והתבלינים
- להוסיף ביצה וללוש לעיסה נעימה
- להרתיח שמן (לבדוק בקיסם אם רוקדות סביבו כדוריות- וז הוא רותח
- לטגן על להבה בינונית עד להשחמה (זהירות לא לשרוף)
- להוציא למסננת ולבריאות
אני אישית מכינה כמות כפולה של עיסה, מטגנת ומקפיאה כדורים מוכנים.
מפשירה בתנור חם.
ובכלל על הספר נחוחות שבת וחג- מלא מתכונים ידידותיים,קלים ומאוד מוצלחים.
קיבלתי אותו לפני 17 שנים מההורים שלי במתנה-- ועד היום הוא אקטואלי ![]()
אם יהיה לי אומץ בע"ה מקווה לנסות בהמשך השבוע (בשום אופן לא ביום של 35-36 מעלות!!)
הכנתי היום, יצא מדהים!!
מתכון קל וטעים.
וגם את פשטידת הקישואים הכנתי, יצאה מעולה..
תודה
/Forum/Forum.aspx/t306949#3847598
מסננים קופסא גדולה של תירס. מוסיפים 3-4 כפות קמח (אחרי 2 כוויות מצאתי שעדיף להוסיף בשלב זה כדי שהשמן לא יקפוץ לי ). מוסיפים 2 ביצים וכף שמן. אפשר להשהות 10 דק' במקרר אם יוצא מדי נוזלי. המתכון המקורי שקיבלתי היה די נוזלי, כך שאם את רוצה, אפשר להוסיף עוד קמח אבל זה פוגם מעט בטעם.
מכינים לביבות ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב מעט. זהירות- הסיכוי שהלביבות תגענה בהרכב מלא עד שבת בבוקר קטן...
קלי קלות>>
כמה ביצים (בערך 3-4), קמח (בערך 5 כפות) קצת חלב, קופסא מסוננת של תירס. מחממים שמן במחבת, שממים את החביתיות בעדינות עם כף (כף בלילה לכל חביתייה..) ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.. נטרףף!!
נראה לי שיש בזה כמה שיטות (כמה רוטב מותר).
חוץ מזה אפשר לתבל מוקפץ בשמן\חוצץ\סוכר ותבלינים בלי רוטב ממש נוזלי.
תחייך=]בס"ד
לא מקוריים במיוחד, אבל טעימים
1.תפו"א מוקרם.
2. לזניה.
3. סושי. (בהכנה עצמית!! - ואם שאר הארוחה פרווה אז אין בעיה)
4. בורקסים בכל הטעמים. (נבטים, בצל, ירקות, תפו"א, פטריות, גבינה..)
5. ירקות בתנור (תפו"א, בטטה, פטריות, בצל, שום - להוסיף רוזמרין ותבלינים..)
זה מה שעלה לי לראש כרגע..
מה אפשר לשים בפשטידות במקום חמאה/שמנת/גבינה קשה זו או אחרת כדי שיהיה פרווה?
כמעט כל מתכון לפשטידה מענינת שנראית טוב יש בו סוג של גבינה ואצלינו בבית אין מוצרי חלב. בעיה.
אשמח לרעיונות 
~א.ל
ט'שום אני בד"כ לא מוסיפה.
אני שמה לפעמים פטרוזיליה קצוצה ולא כוסברה.
והעיקר- זה הרבה יותר טעים מקנוי.
חילזון 123לוקחים קערה עמוקה או צנצנת עם מכסה.
שופכים טחינה גולמית (נגיד 2 כפות בערך)
מוסיפים מים (נראה לי כמות כפולה בערך). ומערבבים טוב טוב.
עם זה צנצנת פשוט מנערים ואם זה קערה מערבבים עם כף, בהתחלה זה לא כ"כ מתערבב אבל אחרי כמה דקות זה מקבל מרקם אחיד וצבע בהיר יותר. אם זה לא מספיק נוזלי מוסיפים עוד מים ומערבבים.
אח"כ מוסיפים מיץ מלימון, מלח, וכל השאר. ואוכלים 
ולימון אני אוהבת לשים הרבה זה עושה את זה פחות מריר.
אור77
טוחנים כמה שני שום, או משתמשים בשום גרוש, קוצצים פטרוזיליה או כוסברה.
בכלי שמים טחינה גולמית, מוסיפים מים בכמות זהה לטחינה הגולמית ( לפחות- תלוי בסמיכות), מוסיפים מיץ לימון ( אצלנו אוהבים הרבה מיץ לימון) מלח ו... זהו, מערבבים.
טיפים: לערבב בכיוון אחד! למה? לא יודעת. אומרים שזה שומר על איכות הטחינה והמרקם ![]()
במקרר יש לטחינה נטיה להסמיך מעט. כלומר- היא תהיה פחות נוזלית ממה שהיתה כשהיתה טריה. אז מוסיפים מים/ לימון
אני מכינה במעבד מזון- גם טוחן לי את השום, אח"כ מוסיפה עלים- והוא קוצץ לי , ובסוף את הטחינה, מים, לימון ומלח. 2-3 ערבובים ומוכן.
אור772 כוסות טחינה גולמית,
2 כוסות מים,
8/7 שיני שום כתושות,
1 כפית פלפל חריף,
1 כפית מלח,
1/2 כוס של מיץ לימון,
6-8 גבעולי פטרוזיליה לפי הטעם
(טיבול ומיץ לימון-מומלץ לשנות את הכמות לפי הטעם)
אופן ההכנה:
שמים בקערה את 2 כוסות הטחינה, מערבבים עם מעט מים, וכל פעם מוסיפם מעט מים וממשישכים לערבב עד שגומרים 2 כוסות, ממשיכים לערבב עד שמקבלים תמיסה מעורבבת היטב, בלי שרואים שום הפרדה בין המים לטחינה הגולמית.מערבבים היטב היטב היטב ומסיפים את הפלפל, לאחר ערבוב את המלח ו... ממשיכים לערבב , מוסיפים את מיץ הלימון ושוב מערבבים...
מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים היטב היטב, חותכים את הפטרוזילה לחתיכות קטנטנות ומוסיפים, ואוכלים, בתיאבון!

1 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס מיץ לימון (מבקבוק. אם לימון ממש, אפשר לנסות כמות יותר קטנה)
2/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 -2 שיני שום
השאלה אם את פשוט רוצה לתת להם מנה אחרונה עוגה, רק שלא תהיה לא בריאה, או שאת מחפשת תחליף לארוחה (אם אינם אכלנים ואת מחפשת בעצם עוגה כתוספת מזינה).
כלל ראשון: להחליף את המרגרינה בשמן.
כלל שני: קמח מלא (70% במקום קמח לבן).
כלל שלישי: סוכר חום. אם העוגה אינה מבוססת על הפרדת ביצים, אפשר להפחית את הסוכר ב1/4-1/2 כוס.
לא אומר לך בלי נקיפות מצפון כלל, כי אז תכיני עוגיות טחינה וכד'. עוגיות כ"כ בריאות שלא תהיינה טעימות והילדים יתפסו מרחק מהן.
את רוצה?
הן בלי מרגרינה, קמח מלא וסוכר חום חומיזה שיש בהם עוד כמהדברים בריאים..
אשמח לכמה סוגים כי אין לי הרבה דברים בבית,
ככה אוכל לבחור לפי המצרכים שנמצאים בבית.
יש לנו הערב ערב נשים...
אין לי כמיות מדיוקת כי אני עושה לפי העין ובתבלינים לפי טעמי האישי.
סלט כרוב: כרוב קצוץ , גזר מגורר בפומפיה, שמיר קצוץ, מעט חומץ מיץ לימון שמן מעט מלח פלפל לבן לערבב וזה מוכן.(ניתן להוסיף פלפל אדום רצועות.)
אני משתמשת בפלפלים יבשים כאלו ששמים בדגים,
עכשיו אני רואה כל מיני חורים בפלפל,
שטפתי היטב ועכשיו הם מושרים במים רתוחים
השאלה היא האם לנקות ולפתוח בפנים?
או לזרוק?
לכן בעיקרון הם לא צריכים בדיקה... אלא אם כן נתקלת במשהו יוצא דופן כמו שכתבת שאז צריך לפתוח ולנקות
איזה חרק עומד בפני החריפות של הפלפל? משעמם להם ואין להם מה לאכול?
בס"ד
פלפל חריף מיובש (שאטה)
פעמים רבות הוא נגוע ממחמת איחסון ממושך.
בדיקה : 1 . מניחים את הפלפים במסננת בעלת נקבים גדולים ומרקדים מעל משטח לבן ומתבוננים אם נפלו חרקים קטנים. 2 חוצים את הפלפלים ובודקים אם מצויים קורי משי או חרקים בתוכם.
כמה פרוסות יוצאות מרולדה אחת (1.5 קילו)?
אני עושה מידי פעם רולדה של קילו בערך.
אם הרולדה יותר שמנה ולא ארוכה. יכול להיות שיצא לך אותו מספר. תנסי לספור את הריבועים של הרשת, וזה בערך מספר הפרוסות.
מבשלת כשעה וחצי - שעתיים את הרולדה בשלמותה עד שהיא מתרככת, ומניחה אותה שתתקרר. (בד"כ לילה מראש)
מניחה בסיר עם מעט שמן 2 בצלים גדולים כמה גזרים וקישואים חתוכים לחתיכות גדולות, ומטגנת קלות עד להזהבה.
פורסת את הרולדה ומניחה את הפרוסןת על הירקות, מוסיפה מים עד כיסוי.
ממליחה קלות, מוסיפה אבקת שום, אבקת מרק עוף, חוואיג' וכמון ומבשלת עעוד כשעה- שעה וחצי עד שהנוזלים מסמיכים.
אפשרות שאני עושה לפעמים: מוסיפה גרגירי חומוס (מוכנים מקופסה- או שהושרו לילה קודם).
מגישה עם קוסקוס (משקית, אשכנזיה כמוני....)
אולי אפילו יותר..
ויש לי מתכון ממש מעולה.. אבל צריך לחפש..
יש אצלנו זוג +2.
אפיתי 2 קילו חלות.
סלטים לכל השבת:
חציל קלוי,טחינה ביתית,חומוס,מטבוחה,חצילים מטוגנים,אבוקדו,חסה,כרוב,ירקות
ערב שבת:
דג נסיכה
קוסקוס של אמא
מרק ירקות
עוף בסילאן
תפו"א ובטטות
קינוח- עוגת ביסקוויטים
בוקר שבת:
חמין
אורז
שניצלים
קינוח עוגת שמרים
אבטיח /מלון..
ס.שלישית:
פיצה
פשיטדת בצל ופטריות עם גבנ"צ
סלט ביצים.
סלט טונה.
קינוח עוגת שמנת חלבית![]()
איזה כייף לאורחים שלך! (תתכונני, הם יזמינו את עצמם מיד אחרי השבת לשבת נוספת...
)
וסחטיין על ההשקעות!
את פשוט תותחית!!! אפשר לבוא גם?
מקוה שאין לך לידה שמתוכננת לשבת 
איזה כיף, נשאר לך רק לישון עד שבת ![]()
אהבתי איך שאת משקיעה ככה!
ב"ה לא הייתה לידה בשבת..אבל הבוקר הייתה,תיזמון מושלם!![]()
יפעת, מה עשית לי? כל סעודה שלישית חלמתי לי על העוגת שמנת שלך ![]()
ובכלל, איזה אוכל, שווה להיות אורחים שלכם!
תאמיני לי אני בטוחה שהשם יתברך שמח מאד שכזאת סעודה עשית לכבוד השבת והוא יברך אותך כפל כליים.
לגבי הקוסקוס אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לקוסקוס + מרק ולא משיגה אולי את יכולה
לעזור?
למישהו יש מתכון טוב לדגים??
מתכון לדג נסיכת הנילוס:
המצרכים:
- דג נסיכת הנילוס
- בצל גדול
- פלפל חריף (לא חובה)
- שיני שום (לא חובה)
- כפית חוואיג'
- 0.5 כפית קינמון
- 0.5 כפית כמון
- עגבניה
- מלח
- פלפל שחור
- סוכר
הוראות הכנה:
משרים את הדגים במי עם לימון (עוזר כדי להסיר את הריח שיש לדגים..) אין זמן מוגדר. יכול להיות שעה. יאו יותר או פחות. מה שבא לך.
מטגנים בצל גדול עד שישחים,
מוסיפים פלפל חריף ושום פרוס (לפי הטעם, אפשר גם לוותר. זהירות שלא יהיה חריף מידי, אלא אם כן אתם אוהבים..)
מוסיפים: כפית חוואיג'
כפית כורכום
0.5 כפית קינמון
0.5 כפית כמון
ממשיכים לטגן עד שהצל מתרכך
כשהבצל מוכן, מוציאים את הדגים מהמים (המים עם הלימון, כן. לא מהבריכה שלהם..
)
שמים בתבנית את הבצל ועל זה את הדגים. (אפשר לערבב קצת שהתערובת תצבע את הדג מכל הכיוונים ותתן יותר טעם)
מכסים את הדג עם פרוסות עגבניה
על העגבניות שמים מלח, פלפל, סוכר - לפי הטעם.
מכסים בנייר כסף, ושמים בתנור ל50-60 ד'. 180 מעלות (חום בינוני)
בתאבון!
לאפות על מצע של תפו"א, בצל ובטטה עם רוטב מבוסס רסק עגבניות, מים ותבלינים (פפריקה, שום, מלח פלפל..)
אפשר לטגן את הבצל לרוטב אבל זה עוד עבודה...
אבל עדיףפשוט לאפות אותם קצת קודם עם נוזלים
ואח"כ להוסיף את הדג
אני מכינה פילה מושט, משרה בקערה עם מים , כף מלח ולימון סחוט (להשאיר אותו סחוט עם הקליפה בקערה)
כעבור רבע שעה לשטוף.
8 מנות פילה בערך
לסדר בסיר שטוח ורחב:
חצי ראש שום קלוף
כ-8 פלפלים יבשים (חריף מתוק)
עגבניה - לפרוס לפרוסות
גמבה - לחתוך לרצועות.
להניח את הדגים (אחד ליד השני)
פלפל חריף ירוק- לחתוך לרצועות ולפזר מעל
לקצוץ כוסברה - חצי שקית של חסלט, לפזר מעל הדגים.
בקערה נפרדת:
1כף פפריקה חריפה
1כף פפריקה מתוקה
פחות מרבע כף כורכום
פחות מכף א. מרק עוף
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
חצי כוס שמן זית (לפי הטעם, אפשר להוריד)
לערבב ולשפוך על הדגים.
להוסיף מים עד גובה הדגים ולבשל על אש גבוהה עד רתיחה, להנמיך הלהבה (לא בלהבה הגדולה ) עד שהנוזלים מצטצמים (בערך שעה..)
להכין חלה שלמה, לרוטב..![]()
בתיאבון