שרשור חדש
אני אשמח לקבל מתכון ללזניה..מעפר אני באה

חיפשתי פה קצת ולא מצאתי, אם תרשמו לי מתכון או אפילו תעלו לי קישור אני אשמח מאוד!

 

לא מדויק..צוויג^^

אבל בגדול-

לזניה הכי פשוטה:

(לא חייב: ) מטגנים בצל ושום - מינימום 3 / 4 שיניים. אם לא מטגנים אפשר לוותר על הבצל

מוסיפים קופ' עגבניות מרוסקות ו2 כפות רסק עגבניות ומביאים להרתחה.

אחרי שמעבירים לקערה מוסיפים קופסא או שתיים של קוטג'

אפשר להוסיף  שמנת מתוקה או סויה  ולגרר בין שכבה לשכבה גבינה צהובה.

 

עושים שכבות של עלים ורוטב ועל השכבה האחרונה מגררים גבינה צהובה.

 

אםרוצים פרווה: עושים רק רוטב עגבניות ושמים בין השכבות פטריות או חצילים מטוגנים.

 

בתאבון!

אפשר עוד?? דחוף!!מעפר אני באה
הנה כמה דברים שהיו פה בעבריהודיה מא"יאחרונה

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t307682#3855280

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t306605#3845554

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t127604#1216726

ויש עוד, דווקא את המתכון שלי ללזניה חלבית שווה עם שבבי סויה על תקן בשר לא מצאתי, אבל המתכון ארוך ומסובך ואין לי כוח למצוא אותו, את יכולה לנסות לחפש עוד בעצמך (תעשי חיפוש בפורום - לזניה)
 

מתכון לפשטידת קישואים...צבע אדום

יש למישהו מתכון לפשטידת קישואים??

אשמח ממש אם כן...

 

וגם- רעיון מה לעשות עם חצילים...

 

תודה.

פשטידת קישואיםפפריקה--

5-7 קישואים

2 בצלים

6 ביצים

חצי כוס  ח"פ שמן קנולה

כוס ח"פ  קמח

כפית אבקת אפיה

מלח/ פלפל שחור/ טיפת כורכום

 

לגרד את הקישואים והבצל, לסחוט אותם.

להוסיף את שאחר החומרים, לערבב היטב ולהכניס לתנור מחומם בחום בינוני.

כחצי שעה עם כיסוי נייר כסף ועוד רבע שעה ללא כיסוי.

 

לבריאות!

(אצלינו היא להיט)

 

חצילים בעגבניותאחת העם...

חציל

עגבניה (לדעתי יותר טעים עם יותר מעגבניה אחת על חציל...)

בצל חתוך לקוביות

(יוצא כמות מאוד קטנה. אם רוצים תוספת לארוחה כדאי לעשות כפול שתיים או שלוש)

 

מחממים שמן במחבת (בלי קמצנות...)

חותכים את החציל לקוביות עם הקליפה ומטגנים עד שהוא מזהיב.

בינתיים את העגבניה משרים לדקה במים רותחים, מקלפים חותכים ומוסיפים

אותה ואת הבצל.

מתבלים במלח ופלפל.

כשהתערובת נראית מוכנה מכבים את האש ונותנים לה  קצת להתקרר.

לאחר הבישול מומלץ לסנן את השמן.

 

~לא חייבים להגיש טרי~

 

 

 

 

מוסיפים את העגבניה והבצל למחבת?צבע אדום
כן...אחת העם...אחרונה
חצילים:אור77
1. חותכים לפרוסות, (ואחרי שממליחים, משרים, שוטפים וסופגים את המים-כדי להוציא את הטעם המר שלהם) טובלים בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים (כמו שניצל).
2. חותכים לקוביות, מטגנים, מסננים את השמן ומוסיפים מלפפון חמוץ, רצועות גמבה (מקופסאת שימורים), כוסברה קצוצה ומלח. (מקווה שלא שכחתי שום רכיב).
3. עוטפים את החציל בנייר כסף וצולים על האש מכל הכיוונים עד שהוא רך גם מבפנים, מגרדים את כל תוכנו, בלי הקליפה הצלויה, ומעבירים לצלחת/קערה. ופה אפשר לעשות 2 וואריציות:
*מוסיפים מיונז, שום, מלח ופלפל שחור. והרי לך- חצילים במיונז.
*מוסיפים כוסברה קצוצה, שום ומלח.
2 נראה לי הכי טוב.צבע אדום

כי חצילים מטוגנים בפרוסות כבר יש ואנחנו לא חסידי מיונז .

תודה.

בשמחה! אור77
כמה הערות לגבי מתכוני החציליםכלנית1

1. אין כמו שניצל חציל (פרט לקלוריות).

2.אפשר להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות בתוספת רסק עגבניות. מתאים יותר למריחה.

3. אם אתם מסתייגים ממיונז, אפשר להמירו בטחינה. כשמכינים טחינה לשבת אפשר להחרים חלק לטובת החצילים (אחרת הטרחה להכין טחינה בשביל החציל בלבד רבה מדי)

עוד חצילים טעימים מממ----פפריקה--

מטגנים בצל בטיפת שמן, חותכים את החצילים לקוביות מתבלים במלח מערבבים עם הבצל ומאדים על אש נמוכה נמוכה. החציל מפריש את הנוזלים. בערך אחרי כ20 דקות מוסיפים לחצילים הרכים רסק עגבניות  מעט פלפל חריף ואם רוצים אפשר גם שום כתוש.

 

טעים חם - כתוספת לפירה

מיוחד קר- כסלט

 

לבריאות

 

חציליםגפן36

לטגן, לשים עם כוסברה קצוצה ושיני שום בקופסא.

לחכות שיעמוד ויספוג טעם. טעים ממש!!

אפשר להוסיף לקופסא רוטב חמוץ- מתוקצוויג^^

של סויה ,שמן וחומץ בכמויות שוות

ואצלנו זה בכלל עם פטרוזיליה

וזה טעים!!

פשטידת קישואים קלה ממשבדרך

5 קישואים-מגורד או בבלנדר

1 וחצי קמח

3/4 מים

3/4 שמן

3 ביצים

3 בצלים בינונים קצוצים

מלח/פלפל

 

לערבב הכל

ולתנו ל40 דק' בחום 180

 

פשוט וטעים

נבטיםתְכלת

מישהי יודעת: האם צריך לשטוף נבטים לפני האכילה?

אני כל פעם שוטפת וזה נראה לי מיותר. סתם המים נכנסים בין הנבטים ומקלקלים את הטעם.

 

אני לא שוטףאיזה טוב ה'!!!!

 

נראה לי שכתוב על האריזה לשטוף.אור77
אני לא שוטפתחילזון 123

הם נראים לי נקיים בעקרון.

זה גם לא משהו שגדל באדמה או משהו כזה ולא מרוסס וכו'.

בארור שכן!מעפר אני באה

אנחנו שוטפים!

נראה לי שכדאי לשטוףאמת ואמונה
בתוך מסננת? (אלא איך?)מאמע צאדיקה
בוודאי שצריך לשטוףכלנית1

הנבטים אינם מגיעים לסלסלה לבד. יש פועלים ויש ידיים ובוודאי שיש חיידקים.

כמה שבועות אחרי שטירוף של הוירוס שהגיע לגרמניה והפיל עשרות חללים התברר שמקורו כנראה בנבטים שהגיעו לאיזה פסטיבל. יש לך כאן נקודה נוספת לשטיפת הנבטים.

עד לפני כמה שנים הייתי מנביטה נבטים בעצמי. זה היה כייף. אין כמו נבטים שגדלים לך בבית.

אם כבר נבטים-הנבטת פעם שעועית מאש?חילזון 123

(זה הנבטים העבים)

בכל פעם לא הולך לי איתם הם לא יוצאים לי יפים בכלל

מתחילים להשחיר בקצה של הנבט והיוצאים קצרים ועם שורשים לצדדים במקום נבט אחד ארוך ושמן.

לא זוכרת שהנבטתי מאשכלנית1

לפני כמה שנים נסיתי כל מיני, אבל בעיקר התמדתי עם נבטי אלפלפה. הם הצליחו יפה.

איך הנבטת? אולי הבעיה בשיטה של ההנבטה, או שלא שמרת שיהיו לחים כל הזמן?

איפה קנית את ה"זרעים"?aima

אני מצאתי רק מאש.

לפני כמה שנים, בניצת הדובדבן. מקוה שגם כעת אפשרכלנית1
תודה לכולם!תְכלת
רק אם את לא בקטע של תולעיםאלעד
תודהצחקןאחרונה
שרשור עוגות-בחושות-מהירותקצת אחרת
לרגל הביקוש הרב, אנא שרשרו לכאן את העוגות הבחושות המהירות המעולות שלכם.
עוגת שוקולד מהירה ומעולהקצת אחרת
ניסיתי הרבה עוגות שוקולד, עד שהגעתי לעוגה המושלמת הזו!
 
לערבב:
4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס קקאו  
לאפות בחום בינוני-גבוה כארבעים וחמש דקות.
לצנן לפני שמוסיפים את הציפוי.
 
ציפוי בטעם שוקולד-קפה (לא חובה אבל כדאי):
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
כפית קפה נמס
כפית מים
25 ג' מרגרינה
לערבב בסיר על אש נמוכה עד שאין גושים. לצקת על העוגה.
אימצתי, תודה!שירק
עוגת שיש פרג של ניקי ב.קצת אחרת
 
עוגת פרג וניל רכה  
                                                                                               
תבנית 24
   
שכבת הוניל:  
3 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
חצי כוס שמן
קורט מלח
250 מ"ל שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים
כפית סוכר וניל
כפית תמצית וניל
חבילת אינסטנט וניל
 
שכבת הפרג:
1/3 כוס פרג טחון טרי
כף יין אדום
1/4 כוס חלב / מיץ תפוזים
 
הכנה:
1. לערבב את מצרכי שכבת הווניל, להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת.
לערבב את מצרכי שכבת הפרג ולהוסיף לבלילה שהוצאנו. לצקת חלק מבלילת הוניל לתבנית, להוסיף חלק מבלילת הפרג וככה להמשיך בסוף לקחת כף ואת הידית שלה להכניס לתחתית הבלילה ולהפוך מעט, לחזור על הפעולה שתים שלוש פעמים, הבלילה נראית מצוירת.
 
2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 50 דקות.
שכחתי לצייןקצת אחרת
 שאני לא באמת עושה ככה - מעט מזה מעט מזה, אלא את כל שכבת הוניל, מעליה את כל שכבת הפרג ואז לערבב קצת עם הכף.
עוגת אגוזים ותפוחים של בני סיידאקצת אחרת
מתוך הספר עוגות קלות הכנה (עמ' 100)
* העוגה מתאימה גם לפסח
 
מקציפים 5 חלבונים + 1 כוס סוכר עד שנוצר קצף טוב.
מוסיפים 5 חלמונים + 5 כפות פירורי לחם/קמח מצה + 150 ג' אגוזים טחונים.
מוסיפים 1/2 שקית אבקת אפיה + 50 ג'שוקולד מריר מגורר + תפוח עץ גדול מקולף ומגורר
מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
יוצקים לתבנית משומת ואופים בתנור בחום בינוני כ-50 דקות עד שהעוגה יבשה.
 
טעם העוגה משתבח אחרי צינון במקרר.
בתוספת של קצפת/עיטור זו עוגה חגיגית ומתאימה למסיבה של מבוגרים.
 
 
,
יש לך הגדרה מוזרה לעוגות בחושות מהירותיהודיה מא"י
טוב, תראיקצת אחרת
שתי העוגות האחרות הן באמת עוגות של 5 דקות (בשעון)
וזאת גם באמת מהירה.
רק צריך להקציף. החומרים שצריך לגרר הם בכמות מועטה ביותר, לכן זה לא באמת לוקח זמן. הכנתי את זה פעם לאורחים בהתראה של 20 דקות. העוגה היתה בתנור עד שבאו (וזה כולל זמן חיפוש בספר מתכונים). 
עוגת שוקולד ללא ביצים - הכי מהר שאפשריהודיה מא"י
לתבנית גדולה של התנור:
3 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
2/3 כוס קקאו
2 חבילות אבקת אפייה (20-24 ג')
2/3 כוס שמן
3 כוסות מים
אופציונאלי: תמצית וניל, תמצית רום וכו'. להחליף חלק מהמים ביין אדום מתוק.
               להוסיף שוקולד ציפס/צימוקים - לערבב עם מעט קמח ולפזר מלמעלה ממש לפני שמכניסים לתנור.
מערבבים את הכל לתערובת חלקה (יוצאת נוזלית) הכי קל עם מיקסר. שמים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה (חשוב! אחרת העוגה נדבקת) אופים כ35 דקות בחום 180 מעלות.
עןד עוגת שוקולד בטיליםאחותו
  למערבל מכניסים בזה אחר זה:
1.5 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 ביצים זו אחר זו
מעט תמצית וניל ( אם רוצים)
2.5 כוס קמח + שקית אבקת אפיה+ 0.5 כוס קקאו  ו 1.5 כוס מים -להוסיף לסירוגין  פעם מן החומרים היבשים ופעם מן המים
כשבא לנו עוגה לבנה אז שמים עוד קמח במקום קקאו
 
לפעמים אני מחליפה חצי כוס מים ביין או במיץ תפוזים , אם יש בבית ( בעיקר בעוגה הלבנה)
 
ו"טריק " קטן שלמדתי מגיסתי : כשהעוגה אפויה- לפתוח תנור, לפזר מעליה קוביות שוקולד מריר (פרה, אלא מה) להשאיר בתנור החם ממילא ל 3-5 דק' ולהוציא . השוקולד ימרח בקלות... וגם יהיה ציפוי מממ.......
לכל עוגה לבנה-אפשר להוסיף פרוסות תפוחים וקצת קנמוןאחותו
תודה ענקיתmp4

מכינה, וקוצר מחמאות!!!!

אז אני מעבירה אותם יישר אלייך

שאלה על העוגהנחשונית

הכנתי את העוגה והיא יצאה יבשה מדי וטיפה חרוכה. השארתי אותה בתנור עוד אחרי האפייה כי זה היה יום שישי ומיהרתי אבל זו היתה טעות. השאלה היא, אם היא התייבשה ונחרכה בגלל זה, או שהיא יוצאת יבשה בכל מקרה כי אין ביצים?

עוגת תפוזים=)חושבת(=

עוגת תפוזים רכה ונהדרת
 
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
מתוך עוגות תפוזים
 
תבנית 26
 
מצרכים:
4 ביצים
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
3/4 כוס מיץ תפוזים פריגת
(לא צריך לעבוד קשה ולסחוט מיץ)
חצי כוס שמן
350 ג' קמח (שתים וחצי כוסות)
שקית א. אפיה
כפית תמצית וניל
מעט סוכר
 
הכנה:
1.
להתחיל להקציף את הביצים, להוסיף באיטיות את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח ואוורירי,
לפחות כמה דקות הקצפה טובה במהירות גבוהה.
 
2. להוסיף את שאר המצרכים תוך כדי הקצפה, בסוף להוסיף את הקמח ולהקציף עד שהבלילה אחידה
 וללא גושים במינימום הקצפה
 
3. לפני הכניסה לתנור לפזר מעט סוכר למעלה. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן.
 
עוגת שיש=)חושבת(=
עוגת שיש רכה חבל על הזמן עוגה מעולה
Marble cake

מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
 
תבנית 26
 
מצרכים: 
4 ביצים
3/4 כוס מיץ תפוזים
220 ג` סוכר (כוס + כף)
280 ג` קמח תופח (2 כוסות)
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
כף גדושה שוקולית
 
הכנה:
1. להקציף ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
להוסיף את שאר המצרכים.

2. להוריד כחצי כוס מהבלילה ולערבב עם השוקולית.

3. להעביר לתבנית את התערובת הבהירה להוסיף את הכהה,
לערבב מעט בשביל יצירת צורות.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני בסביבות 45 דקות.
 
הערות:  
מי שלא רוצה עוגת שיש או שבמקרה אין שוקולית בבית, או שדווקא רוצים עוגת תפוזים
אז תוותרו על השוקולית. בכל מצב העוגה מתחסלת, אפילו עוד לפני שהשבת נכנסת
וואו איזה מתכונים מעולים! שומרת.. פלפלתי
יישר כח!!  
---אביה14
 
אני אישית עשיתי וקצר המון מחמאות:
עוגת מייפל
maple cake

מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
 
תבנית 24

מצרכים:
180 ג' חמאה בטמ"פ החדר
4 ביצים
250 ג' סוכר (כוס ורבע)
2 כפיות תמצית וניל
250 מ"ל שמנת מתוקה / כוס מיץ תפוזים
280 ג' קמח (2 כוסות)
2 כפיות א. אפיה
 
סירופ מייפל
 
הכנה:
1. 
להקרים / להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצים אחת אחרי השניה, להמתין
עד שהביצה נבלעת ואז להוסיף את השניה.

2. להוסיף את השמנת בזרם איטי ואת הוניל, בסוף להוסיף את הקמח, א. אפיה ולהקציף 
עד שהבלילה חלקה וללא גושים.

3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי

4. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת עליה סירופ מייפל בנדיבות.
 
וגם:
 
עוגת קלמנטינות ושוקולד - עוגת שיש
 
מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
                                                                                                 
תבנית 24                                                                                            
  
מצרכים:
4 ביצים
200 ג` סוכר (כוס)
280 ג` קמח (2 כוסות)
2 כפיות א אפיה
כפית תמצית וניל
כוס מיץ קלמנטינות סחוט טרי / תפוזים
חצי כוס שמן
כף גדושה מאוד נוטלה / 2 כפות שוקולית לפרווה
  
סירופ:
120 מ"ל מים (חצי כוס)
100 ג` סוכר (חצי כוס)                                                                     
כפית תמצית וניל
 
הכנה:
1. לערבב את כל המצרכים חוץ מהקמח והנוטלה, בסוף להוסיף
את הקמח, לערבב עד שאין גושים והבלילה חלקה.
 
2. להוציא כחצי כוס מהבלילה לקערה נפרדת, להוסיף לה את
הנוטלה, לערבב היטב. לצקת את הבלילה הבהירה לתבנית
משומנת, מעל לצקת את הבלילה הכהה.
 
3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 45 דקות, או עד
שקיסם יוצא נקי, לצנן.
 
4. לבשל את מצרכי הסירופ עד שמסמיך ולצקת על העוגה.
 
 
וגם:
עוגת תפוחים מעולה וקלה 

מאת: ניקי ב "אוכל עושים באהבה"
מתוך עוגות תפוחים
                                                                                                 
אינגליש קייק
                                                                                                     
מצרכים:
2 ביצים
2 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
(הערה שלי: אני גירדתי אותם, ולא חתכתי. נתן לעוגה טעם עדין של תפוחים ולא חתיכות גסות.)
2 כפות סוכר חום
כפית קינמון
140 ג` קמח תופח (כוס)
200 ג` סוכר (כוס)
חצי כוס שמן
קורט מלח
 
הכנה:                                                                                              
1. לערבב תפוחים עם הקינמון והסוכר החום. לטרוף קלות את הביצים 
והסוכר להוסיף את שאר המצרכים ולבחוש היטב בכף. להעביר 
את הבלילה (היא סמיכה אני יודעת) לתבנית ולהכניס לתנור, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות.
 
2. לפני ההגשה לפזר א. סוכר                                                                  
 
לטרוף 
 
 
עוגה כושית קלה בצ'יק!אנונימי (פותח)

ב"ה

2 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

שקית סוכר וניל

שקית אבקת אפי

3\-4 אבקת קאקאו

2-3 ביצים

3\4 כוס שמן3

2 כוסות מים

 

מנפים בשיטת הכוס ההפוכה (שיוצרת ואקום) והקמח נמשך למטה

מוספים את היבשים

אחרי זה את הלחים

בוחשים

לתנור.

 

מומלץ מעל , בזמן שזה נאפה להכין בסיר קטן ציפוי קל,לשמירת הלחות-

ציפוי של אמא ב.

כוס סוכר

רבע מרגרינה (אפשר שמן במקום)

רבע מים

חצי קקאו

להרתיח עד שטיפה מחליף צבע לחום כהה (לא שרוף!!!)

לכבות.

כשהעוגה תצא פשוט לשפוך את הציפוי על העוגה.

אם רוצים סוכריות וכד אז לפני שמקרר הציפוי.

לבריאות!

עוגת שוקולד בשניותרות.

בס"ד

 

3 ביצים

1 וחצי כוסות קמח

1 וחצי כוסות סוכר

2 וחצי כפות אבקת שוקולית

2 כפות קקאו

כוס שמן

1 אבקת אפיה

 

מערבבים את הכל (אני מערבבת ביד עם כף) ומוסיפים בהדרגה כוס מים.

מי שמקציפה, צריך להוסיף חצי כוס מים.

 

 

עוגה מעולה שממש קוצרת מחמאות...

במקום לכתוב את כל העוגות המעולותחיפושית אדומה

שהכנתי מהאתר של "ניקי ב", אני פשוט אשלח אתכם לשם - www.nikib.co.il

אצלי יש לו סימניה בפני עצמו

ואגב - היא מעולה גם לא רק בעוגות. לא היה מתכון אחד שלה שעשיתי ולא הצליח.

וטיפ נוסף לגבי עוגות בחושות: אחרי שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, תשליכו אותה על הרצפה מגובה של 40 ס"מ בערך. (אנחנו השלכנו תבנית זכוכית על שטיח ולא קרה לא כלום ברוך השם). מובטח לכם שאחרי זה העוגה לא תיפול ותישאר גבוהה ואוורירית.

עוגת רסק תפוחים!נחמה בין החוחים =]

2 כוסות סוכר.

חצי כוס שמן.

2 ביצים.

2 וחצי כוסות קמח תופח (אפשר גם קמח רגיל ולשים גם אבקת אפיה בנוסף).

חצי כפית מלח.

חצי כפית ציפורן (לא חייב).

1 וחצי כוסות רסק תפוחים (לא משנה אם זה רסק עם סוכר או בלי סוכר).

2 כפיות סודה לשתיה + חצי כוס מים רותחים.

אפשר לפרוס למעלה פרוסות תפוחי עץ!

לאפות בחום בנוני 180 מעלות.

                                                                 ב"הצלחה ובתאבון!

עוגת תמרים- קלה,בריאה וממש טעימה!בת חייל

2 ביצים

1 ו- 3/4 כוסות קמח מלא (אפשר גם לבן)

3/4 כוס שמן

חצי קופסת ממרח תמרים

1 כוס סוכר (חום- עדיף, ואני עושה פחות מחצי)

1 כפית קינמון

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כוס מים רותחים

 

מערבבים הכל בקערה

שמים בתנור 180 מעלות, 40 דקות

 

טעים טעים טעים!

עוגה שוקולד בחושה (מזכיר סופלה)אנונימי (פותח)

1 כוס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח

1 אבקת אפיה

1 כוס שמן

5 ביצים

ו.... זהו!!!

לערבב ולתנור.

מומלץ להגיש עם גלידה...

 

עוגת בננה מוצלחת וטעימה!!!מוחין דקטנות

מצרכים:

4\3 כוס שמן.

כוס וחצי סוכר.

2 ביצים

כוס של בננות מעוכות בשלות. (אנחנו משתמשים בבננות סוג ב'.)

כפית סודה לשתייה.

כפית א"א.

כפית תמצית וניל.

2 כוסות קמח.

2\1 כוס מיץ תפוזים \   2\1 כוס מיץ תפוחים. (מומלץ תפוזים)

קוס קוקוס.

 

אופן ההכנה:

לערבב במיקסר שמן וסוכר, להוסיף בננות ולערבב דקה -שתיים.

להוסיף א"א, סודה לשתייה, תמצית ווניל. להוסיף בסירוגין קמח ומיץ (לסיים עם הקמח.)להוסיף קוקוס ולערבב היטב.

מומלץ להוסיף שוקלד צ'יפס!!!!!

לאפות כ 4\3 שעה בתבנית חד"פ בנונית.

 

בהצלחה!! מומלץ בחום !! היא ממש ממש טעימה!!!!

 

 

קרם: (אנחנו לא עושים את הקרם. אבל מי שרוצה מוזמן לנסות!)

 

מערבבים בקערה  חלמון, 2\1 כוס שמן, כפית תמצית ווניל, 2 כוסות אבקת סוכר. לערבב ולמרוח מעל העוגה. (לא חובה ב-כ-ל-ל!!)

עוגת בן רגע:מוחין דקטנות

כוס וחצי קמח.

4\3 כוס סוכר.

2 כפיות א"א.

רבע כפית מלח.

חצי כוס חלב \ מיץ \ יין...

2 ביצים.

חצי כוס שמן \ מרגרינה.

כמה טיפות תמצית ווניל.

 

לערבב היטב ולאפות בחום 180 מע'.

(אני לא זוכרת באיזה תבנית עשיתי את זה. נראלי חד"פ בנונית...)

 

עוגת חמאת בוטנים ושוקלד- סוף הדרך!!!מוחין דקטנות

אז.. אם כבר נמאס לכם מכל העוגות שוקלד הבחושות...

אז יש כאן עוגה ממש ממש טעימה וקלה להכנה!!!! יש לה טעם עשיר והיא ממש מיוחדת!!

 

לעוגה:

קצת פחות מחצי כוס שמן.

2 ביצים.

כוס ורבע סוכר.

שקית א"א.

2 כוסות קמח.

כפית מלח.

 3\1 כוס חמאת בוטנים.

ריצ'.

ווניל.

 

לערבב במיקסר את השמן, סוכר והבייצים ולהוסיף את כל החומרים. (שימו לב: את הריצ' לא צריך להקציף לפני זה..)

 

לאפות על חום 180. (תבנית חד"פ בנונית.)

 

שזה מתקרר. לערבב במיקסר:

2\1 כוס חמאת  בוטנים

3\1 כוס קקאו

כפית תמצית ווניל

3\1 כוס מיים.

כוס -כוס וחצי אבקת סוכר.

למרוח על העוגה!!

 

טעים!!

 

זה יוצא מעולה!!!! תודה על המתכון...אנונימי (פותח)
עוגת אזוגים מהירה וטעימה...אנונימי (פותח)

5 ביצים
4\1 1 כוס סוכר
4\3 כוס שמן
4\3 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 כוס קוקוס
1 כוס אגוזים קצוצים
50 גר' שוקולד מגורד
2 שקיקי א. אפיה
 
לערבב הכל היטב, 45 דק' אפיה.

וואו, יש לי משהו טוב!----^ כנסו!!מוחין דקטנות

 

אבל בבקשה תשתפו גם אתם במתכונים טעימים!! נמאס לי לכתוב לעצמי...

 

טוב, אז במיוחד לקייץ - עוגת שוקלד קפואה וטעימה!!!!!!

 

(המצרכים ממש ממש בסיסיים.. אבל היא יוצאת טעימה!!-)

בקערת מיקסר:

-3 ביצים.

-כוס וחצי סוכר.

להקציף את הביצים (לא להפריד!!!) ולהוסיף בהדרגה את הסוכר.

כוס שמן

כוס קקאו.

4\3 כוס קמח

כפית וחצי תמצית ווניל.

 טיפה יותר מחצי שקית אבקת אפיה (קיצור.. תזרמו..)

להמשיך לערבב ולהוסיף בהדרגה את כל החומרים...

 

לשים את כל הבלילה בתבנית חד"פ בנונית (אל תבהלו אם זה יוצא נמוך...זה בסדר! זה תופח עם האבקת אפיה, וזה גם יוצא עוגה נמוכה כזאת..)

 

אוקיי - - -כדיי שהעוגה תצליח צריך להקפיד על:

להוציא את העוגה כשהיא עדיין רטובה ממש מבפנים!! (זה ממש חשוב להקפיד על זה!! )

וישר ישר לשפוך קרם שהעוגה עדיין חמה!!!!! (100 גר' שוקלד מריר + רבע כוס שמן.)לשים במקפיא לשעתיים ולחותך לפרוסות. להחזיר למקפיא עד להגשה

 

 

 

 

*זה ממש עוגה קלה קלה... יצא לי קצת מסובך להסביר!!

לכבוד שעבאס קודש!!

בראוניז מעולים מהירים ופשוטים!!!(,")אחרונה

מתכון שממש קשה להרוס- חוץ מאלה שמוציאים את הבראניז מוקדם/מאוחר מידי

טוב שקרל מאוד להרוס...

 

מערבבים בקערה:

כוס סוכר (אפזר קצת יותר למי שאוהב מתוק)

כף קפה

כוס שמן

כף ליקר

2 ביצים

 

מערבבים טוב ומסיפים יבשים:

2 כוסות קמח

כף אבקת אפיה

3/4 כוס קאקאו

 

מוסיפים שוקולד צ'יפס לפי הטעם

ואפשר במקום או בנוסף  לשים חמוציות/אגוזים או עדשים- אבל להוריד סוכר....

 

לאפות בחום בינוני רבע שעה (בתנור שלנו...במתכון כתוב 20 דק')

שימו לב

מוציאים אותם שהם עוד רכים ואז הם מתקשים, אבל לא בצק

לא מערבבים במיקסר!!!!

 

איזה טעם אהוב יותר?ט'

מתוק או פיקנטי/מלוח?

 

 

 

תלוי במצב הרוחמשה
משה מה אתה עושה פה? אתה בכלל לא אוכל כלום איזה טוב ה'!!!!
חחחח ^^^אור77
^^^(,")אחרונה
מלוח.. כמובן!צבע אדום

הטעם האהוב.

אם מישהו רוצה לשמח אותי אז משהו ממשפחת החטיפים יעשה את העבודה.

האומנם?!ענת=)

לק"י.

עידן ימי השוקולד מתו???
[זוכרת את הערב השוקולדי החורפי ההוא אצלך  בדירהיאמי]

לזכר ימינו הטוביםם...

אוהו! שאלת השאלות! אור77
זה משתנה, כנראה לפי צורך הגוף... או סתם החשק.
אפשר הכל היחד? חילזון 123
הלוואי והטעם הפיקנטי היה גובר על שטעם השוקולדי שליכלנית1
אם בסתם יום אז מתוק, אם בהריון- מתוק מאוד!!!!שירשור

 

תלוי למי ותלוי מתיפפריקה--

והזכרת לי משהו שלמדנו בשבוע שעבר:

"ועשה לי מטעמים כאשר אהבתי" שני מני נחת רוח יש לשכינה מעבודת עמ"י כאן למטה בעולם,- עבודת הצדיקים ההופכים את הרע לטוב גמור ועבודת שאר העם- לכפות את הטוב על הרע..

על התיא אומר שם (פרק ל"ז)

"וכמו שבמטעמים גשמיים ד"מ יש שני מני מעדנים, אחד ממאכלים ערבים ומתוקים והשני מדברים חריפים או חמוצים רק שהם מתובלים ומתוקנים הייטב עד שנעשו מעדנים להשיב הנפש. .."

פיקנטי.. אבל תלוי מה..מעפר אני באה
ברור שמתוק!!!!!!!!!!רות
פיקנטי!!מישהי123
משהו מאוד מאוד חשובט'

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223178

 

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223171

 

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223166

 

תקראו את זה, ובבקשה בבקשה תהיו מודעים לנושא האלרגיות באוכל.

 

בתור אלרגית אני יכולה להגיד בביטחון שזה ענין של פיקוח נפש אמיתי!!

 

 

 

 

מזוויע!+mp8
מ פ ח י דכלנית1

מאז שקראתי לפני כשעה אני מזועזעת. לחשוב על בחורה שבמשך שנים ההורים נזהרו מאד, לא האמינו לאף אחד (אולי גם לא שלחו אותה לכל חברה, אולי לא לקחו אותה למסעדות)  ובשלב זה שהיא עצמאית, היא האמינה למלצר, האמינה לטבח ויותר לא תצטרך להאמין לאף אחד. מ פ ח י ד !

ה' ישמור!שירשור
ווא, מפחיד!! אני זוכרת בש"ל שתכננו משחק עם במבה ל(,")אחרונה

כיתות

ואחד הילדים אמר שרק שפותחים חבילת במבה בכיתה-

עושה לו אלרגיה שצריך אשפוז!!

משהו נחמד שקיבלתי באימייל (*בריאות)שירשור

            תזונה נכונה – המועיל והמזיק מאת אריאל חן  

 

 

  • קפה, קקאו, שוקולד, קולה - מוציא מינרלים  מהעצמות.

 

  • משקאות ואוכל דיאט - פוגע בזיכרון, להקציב  משקה דיאט אחד ביום.

 

  • מים עם לימון -  מנקה את  הגוף

 

  • גזר - מגן על העור מהשמש, מי ששותה מיץ גזר צריך  להוסיף כמה טיפות שמן זית כדי  שהויטמין ייספג  טוב.

 

  • לכל ארוחה להוסיף ירקות ירוקים: בייבי סלט,  פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, שמיר-   מונע עצירות, מאזן  רמת סוכר, מעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד את הרע.

 

  • אכילה  מהירה גורמת ללחויות בגוף ולאלרגיות.

 

  • אכילה מרובה של  מלח - מוריד את רמת האשלגן בגוף ופוגע בכליות.

 

  • פירות -  עודף סוכר בגוף הופך לשומן, מומלץ לאכול עד שלוש מנות פרי  ביום  ..

 

  • ביצה - מומלץ גם למי שסובל מכולסטרול, בחלמון  (הצהוב) יש חומר לציטין שמוריד כולסטרול רע בתנאי שאוכלים  ביצה רכה או ביצה עין כאשר החלמון לא יבש.

 

  • מוצרי חלב -  מומלץ לאכול יוגורט טבעי רגיל ללא פרי או מעודן, יוגורט  טבעי מכיל  את מירב החיידקים הפרוביוטיים, ניתן להוסיף ליוגורט  פרי או גרנולה.

 

  • בשר בקר - לא מומלץ, לאכול פעם ב 10  ימים, הבשר בקר סופג את כל התוספות והסטרואידים שמזריקים לבעלי חיים,  בעוד שבעוף (תרנגולת) שכבת העור סופגת  את כל הרעלים, כך שצריך לבשל את  העוף ללא העור וללא שכבת הקרום מתחתיו, עדיף  לאכול עוף!!!

 

  • דגים - מומלץ מאוד בעיקר דגים מהים  הצפוני: סלומון, דניס, טונה...
  • בדגים יש שומן OMEGA3 השומר על הלב ונגד  דלקות!

 

  • טונה בקופסה - מומלץ טונה במים, לסנן ולהוסיף שמן  זית.

 

  • שמן זית - מומלץ מכבישה קרה.

 

  • שמן מטוגן - הופך לשמן מחומצן ומאוד לא בריא, אחרי כל טיגון, וטיגון   ציפס חובה  לזרוק את השמן.

 

  • ניקוי הכבד -  הכבד עטוף בשמן וכדי לנקות אותו יש לשתות שתי כפות שמן   זית  עם חצי  לימון בבוקר, שתית מים לא מנקה את הכבד מאחר  ומים  ושמן לא נקשרים  יחד.

 

  • חיטה לבנה, פיתות, לחם לבן - לא  בריא, בשעורי מלאכה( בבית הספר)  מערבבים קמח לבן ומים כדי  ליצור דבק, זה מה שקורה לבצקים בגוף שלנו,  לעומת זאת מקמח  מלא לא ניתן ליצור דבק. מומלץ לאכול חיטה מלאה  ודגנים.

 

  • תחליף חלבון לכל הצמחוניים: אורז ועדשים ,חומוס  וטחינה.

 

  • למי שהבטן נפוחה כנראה שחסר אנזימים במערכת העיכול שאחראים על פירוק האוכל, ניתן להשלים זאת ע"י אכילת פפאיה  ואננס.

 

  • למי שיש צורך לאכול משהו מתוק אחרי האוכל, כנראה  שחסר ויטמין B2.

 

  • הפרעות שינה - חלבה (ניתן להכין מ-  טחינה דבש ולימון) עוזרת למי שסובל מהפרעות שינה, מזיק  לשינה: קולה, תה ושוקולד - קופאין, > בננה מרגיעה לפני  שינה  ..

 

  • אבץ - ניתן להשלים אבץ ע"י אכילת גרעיני דלעת  וחמניות טבעי (לא פיצוחים !!!)  כתוספת לסלט. האבץ עוזר למניעת נשירת  שער.

 

  • מרגיע - אכילת צימוקים ושקדים, יש בהם גם  ברזל.

 

  • צבע מאכל צהוב - טטראזין, אסון, בחו"ל חל איסור  מוחלט לשימוש, רק בארץ  עוד משתמשים בו.

 

  • אדום -  גורם לגידולים סרטניים, ניתן לאכול מאכלים שצבע האדום מופק  מהסלק בלבד

 

  • פעילות  גופנית:
  • פעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע מגבירה יציאת  רעלים, גורמת לזרימת דם  טובה יותר, מגדילה נפח ריאות, מורידה דופק,  שומרת מפני בריחת סידן ומינרלים מהעצמות וממפרקים, מורידה לחץ  דם.

 

  • השפעה נפשית:
  • בפעילות גופנית מופרש חומר כמו מורפיום שגורם לתחושה הטובה של אחרי  הפעילות ול high ולכן יש מי שמתמכר להרגשה ולספורט.

 

 

 

 

אפשר מתכון טעים לעוף עם תפו"א בתנור עם רוטב? תודה!רות.
אולי נדוש אבל טעיםתְכלת

לערבב 1/3 רוטב סויה 1/3 דבש 1/3 רסק עגבניות. להוסיף תבלינים: פפריקה, פלפל, אבקת בצל (אני לא מתכוונת לאבקת מרק אלא לתבלין ששמו אבקת בצל) ועוד כיד ד' הטבה עלייך. אם הרוטב מרוכז מדי אפשר להוסיף קצת מים. לשפוך על העוף ונראה לי שכדאי לכסות (אני בד"כ עושה במחבת גדולה). אפשר לשים מתחת לעוף מצע של תפו"א ובצל.

 

בתיאבון ולבראות!

תודה! אבל אני לא אוהבת דבש...רות.
ממש שלא מרגישים את הדבשתְכלת

רוטב הסויה ורסק העגבניות מטשטשים מוד את הטעם.

מה עם סילאן במקום דבש? את גם לא אוהבת?חילזון 123
אם יש לעוד מישי מתכון- אני אשמח...רות.

פטריה- סליחה..

פשוט לא בא לי עם דבש...

מתכון פשוט- ותמיד מצליחהדס ואור

לפרוס ת"א ובצל מתחת לעוף, אפשר להוסיף בטטות- למי שאוהב, זה יוצא טוב.

שמים מעל לעוף- אבקת פפריקה בנדיבות, אבקת שום, מלח פלפל. למטה חצי כוס מים. סוגרים היטיב במכסה של התבנית (אם יש) או בניר כסף. אופים שעה וחצי עד שהכול רך. אם אתם אוהבים את העוף קצת קריספי למעלה, אפשר לפתוח בתנור בחצי שעה האחרונה.

צריך לבדוק בחצי הזמן שיש עדיין נוזלים- בד"כ יש הרבה. אם לא, להוסיף.

זה העוף הכי אהוב בבית שלי...

בתאבון.

אני לא אוהבת שזה מתבשל ביחד, עדיף עם אורזשפרלה

קורץ

את שמה אורז בתבנית, עם קצת מלח והתבלינים שאת שמה בעוף, שמה 2 כוסות מים על כל כוס אורז.

מעל את מניחה צפוף את העופות מתובלים איך שאת אוהבת. מכסה ואופה.

 

אפשר להוסיף לאורז בצל מטוגן, חומוסים, שום וכו'.

 

 

נראלי שגם עם פוחי אדמה, תתבלי את העוף במשהו, וגם את התפוחי אדמה וזהו..

בהצלוחה!

החופש הגיע. אפשר להשתמש בשקיות קוקי!כלנית1

אפשר גם להשתמש בשקית של קוקי (נמצאות בחנויות יחד עם החד-פעמי). מכניסים את ת. האדמה והעוף לשקית הקוקי עם התבלינים שאת רוצה (פפריקה, שום, מעט מלח, עשבי תיבול). סוגרים עם הסוגר של השקית. גוזרים בפינה כמו ארובה שתיתן לאדם לצאת ועושים 2 חתכים בזהירות בעזרת מזלג. מוציאים בזהירות בלי שהנוזל ישפך דרך החור.

תודה רבה צדיקות!!רות.אחרונה
לשון בקרח.צ.י.ל

שלום!!

יש למישהו מתכון ללשון בקר? (יש איזשהו מתכון עם סילאן?)

ובכלל איך מטפלים בדבר הזה???

 

בחיים לא הכנתי בקר...

 

תודה!!

לשון בקשר זה שונה מבשר בקר רגילהדס ואור

אני מבשלת כ- 3 שעות מכוסה במים ועם הרבה תבלינים במים- שום, מלח פלפל, ופרוסות בצל. אח"כ מקררת ומקלפת את הקליפה- זה יוצא די בקלות עם סכין חדה. לפרוס לפרוסות דקות.

אח"כ שלב שני- חימום הפרוסות ברוטב- אני עושה רוטב עגבניות חמוץ מתוק- עם מיץ לימון, סוכר ולפעמים צימוקים.

יוצא מעולה, אבל זו השקעה. שתדעי- הטעם של לשון שונה מבשר אחר, ויש שאוהבים מאוד ויש שלא.

בהצלחה!

אני מכינה לשון בקר ככה:אמת ואמונהאחרונה

מבשלים את הלשון שלימה בתוך מים, רצוי להוסיף עלי דפנה ופלפל גרוס ומי שאוהב גם שום.

מבשלים שעתיים, ואז מוציאים את הלשון מהמים ומקלפים לה את העור- חשוב שהלשון עדיין חמה!

את הלשון שמים במקרר לכמה שעות לפחות, עדיף לילה.עם המים שהתבשלו עם הלשון ממולץ לשמור כבסיס למרק יוצא מרק דלישס!

הרוטב של הלשון אני בערך עם הכמויות) מטגנים בצל אחד, שמים שום ומוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ו2 כוסות מים. מטבלים עם כמון,מלח,פלפל, כמה עלי דפנה.

את הלשון מהמקרר חותכים לפרוסות דקות לרוחב הלשון ומכניסים לרוטב, מבשלים עוד כחצי שעה. הרוטב צריך לחסות את הלשון כך שאם חסר נוזלים מוסיפים לפי הצורך.

                                                     בתיאבון!

 

יש למישהו מתכון חלבי לקלנולי?טוזי

ועדיף שתהיה מחומרים שרוב הסיכויים שיהיו לי אותם בבית....

 

 

תודה!

מה זה בכלל?????אנונימי (פותח)
סוג של פסטה עם חור גדול כזהNעלי

שאפשר למלות בתוך..

יש לייהודיה מא"י

מערבבים גבינה לבנה יבשה (עושים חור במכסה ומניחים הפוך מעל הכיור שכל המים יטפטפו החוצה) גבינה צהובה, (וגבינה מלוחה וגבינה פקנטית וקוטג' וכו') תבלינים (שום, פלפל לבן, מלח) ביצה, ופרורי לחם או קמח ליצוב. צריך תערובת שלא תהיה נוזלית,כמו של קציצות אחרת המילוי בורח החוצה.

ממלאים את הקנלוני, מסדרים בתבנית

מכנסים רוטב עגבניות פשוט, כמו של פסטה או פיצה, ושופכים מעל בנדיבות. אפשר לפזר גבנ"ץ לפני או אחרי ששמים את הרוטב

אופים בתנור חם חצי שעה.

 

ואני בדר"כ מעדיפה קנלוני בשרי, המלית הבשרית פשוט מחזיקה יותר טוב בתוך הקנלוני

תודה!טוזיאחרונה

הכנתי בסוף מיקס של המתכון שלך ומתכון שמצאתי באינטרנט ויצא ט-ע-י-ם!!!!

 

שוב תודה!

 

זה יצא בסופו של דבר כמו פשטידה כזאת. לא הצלחתי להגיש  את זה שיראו שזה צינורות. איך עושים את זה? אם בכלל...

ג'חנון- שאלה....shoosh

מישהו מכיר מקום שמוכר ג'חנון קפוא בירושלים, אבל ביתי וטעים??...... והאם זה בכלל דבר שקשה להכין לבד?....

תשובהאיזה טוב ה'!!!!

אין לי כרגע מתכון.  (תנסי לשאול את התימניות פה) אבל מבחינת טכניקת ההכנה זה ממש לא מסובך.

 

ולשאלתך הראשונה - כל ג'חנון קפוא יוצא טעים אם מכינים אותו באהבה (חום נמוך כל הלילה בתנור / בסיר)

 

 

בטח יש במחנה יהודה..רחלקה
תודה רבה! ושאלה לגבי ההכנה שלו-shooshאחרונה

אפשר לשים אותו בערך 5 שעות בתנור ואז את שאר הזמן על הפלטה?... או שהוא חייב להיעשות לגמרי בתנור?.....

הכנת חמצוצים(וכו') בבית - יש דבר כזה?אנונימי (פותח)

ג'לטין נוזלי אליו מוסיפים סוכר וצבעי מאכל, ומתוך כך נוצרים מיני החמצוצים-נחשים-סוכרי ג'לי-למיניהם?

 

מישהו שמע על זה פעם?

מכירים מתכון?

 

או שזה עוד לא הומצא?

תודה רבה!

מה?? לא ניראלי!! מה שבטוח לא שמעתי על זה..מעפר אני באה
מישהו בכל זאת כן שמע על זה? תודה מראשאנונימי (פותח)אחרונה
מתכון לרולדת בשר התוכלנה להיות לי לעזר??~א.ל


וגם- מישהי מכירה את הבשר בקר~א.לאחרונה

שמבפנים ממלאים אותו בעוף? אשמח למתכון

תודה!

קבביםשמרית999

מה אפשר לעשות עם קבבים מזרחים? (כמובן חוץ מעל האש )

 

אשמח לרעיונות- מחר עובר התאריך!

אפשר להכין אותם..3 פרחים

בתנור,ממליצה להשתמש בתבנית חד פעמית ונייר אפיה כי יוצא מהקבבים די הרבה שמן...

אפשר במנגל חשמלי...

להגיש מלווה בפיתה/לחמניה סלט ירקות טעים.. חומוס... וכו.... צ'יפס...

 

 

בתאבון!

אולי לחתוך אותם לפרוסות עבות, כמו עיגולים.אור77אחרונה
ולבשל ברוטב עגבניות וכדו'... ולהגיש עם פירה.
הקפאת חלות3 פרחים

אפשר להקפיא את החלות קלועות בלי אפייה??? (חלות רגילות-קמח לבן)

 

בנגיד אני קולעת אותם, ולא נותנת לתפוח אלא מקפיאה ישירות ולפני האפיה אני מוצאיה להפשרה והתפחה

נשמע לכן יגיוני לעשות דבר כזה? זה יכול לפגוע בטעם או במקרם??

זכור לי שפעם אמרו לי שאם מקפיאים בצק כדי להוריד אותו לאפשרה מההקפא למקרר ורק אחרי שהוא  הפשיר להוציא אותו מהמקרר לטמפ' החדר שמעתם על דבר כזה??? או שאפשר להוציא מהמקפיא ישירות לטמפ' החדר???

 

תודה רבה!

 

אפשריהודיה מא"י

למרות שתצטרכי המון סבלנות אח"כ להפשרה והתפחה, וקחי בחשבון שזה לא יצא בדיוק אותו דבר

נסי פעם אחת ותראי איך זה

תודה רבה!!!!!!3 פרחים
פעם הייתי עושה את זה..טוזי

במזג אויר הזה זה עדיין בדרך כלל מספיק לתפוח קצת עד שזה קופא...

 

הצורה קצת מתעוות אבל זה לא נורא, מבחינת הטעם זה יוצא מעולה!

או שתקפיאי בתוך התבנית^מאמע צאדיקהאחרונה

ורק אחרי שקופא והצורה נשארת- תעבירי לשקיות ואריזות וכולי... (ואת התבנית תוציאי- שלא תתפוס  מקום יקר בפריזר ושלא תיהרס בעצמה)

למישהי יש מתכון ליומהולדת?~moriya~

עוגה או קינוח שווה ומושקע?

תודה רבה!!!

עוגת זברה- נשמע נחמד? ~א.ל

http://www.carine.co.il/htmls/page_548.aspx?c0=13464&bsp=13092

 

לדעתי את יכולה להגדיל את הכמויות שכתובות שם, כדי שהעוגה תהיה בתבנית גדולה יותר

ולקשט מעל- במקום בשוקולד בסוכריות צבעוניות 

 

מזל טוב ובהצלחה!

מקפיצה,~moriya~

תודה אבל ניסיתי אותה פעם והיא לא יצאה מוצלחת, למרות שהתלהבו ממנה...

למישהי יש עוד רעיונות?

יש לי כמה וכמה רעיונות- מה תרצי?פפריקה--

- תותים במוס תות

- עוגת שוקולד משובחת

-עוגת שוקולד קרה

- רולדת שמנת מתוקה

- עוגת יום הולדת בציפוי שמנת/ קצפת פרווה

 

תשלחי לי בקשה באישי (כדי שיקפוץ לי מיד כשאני נכנסת) ואכתוב לך כאן בשמחה

 

 

אפשר מתכון לעוגת שוקולד קרה? {יאמי}אנונימי (פותח)
הנה לך--פפריקה--

200 גר' שוקולד מריר

1 מרגרינה

2 כפות נס קפה

3/4 כוס סוכר

5 ביצים

4 כפות פרורי לחם

3/4 שקית אבקת אפיה

150 גר' אגוזים קצוצים- לבחירה (מומלץ!!)

 

- להמיס את השוקולד, המרגרינה, קפה- ולקרר

- להקציף חלבונים עם סוכר

- להקציף חלמונים עם תערובת השוקולד- הקצפה חזקה

- לערבב בעדינות את שתי התערובות

- להפריש כוס וחצי מהתערובת ולהשאיר בטמפרטורת החדר

- להוסיף לתערובת המרכזית פרורי לחם, אבקת אפיה ואגוזים

- לאפות בחום בינוני כ25 דקות (לבדוק בקיסם אבל לא לשרוף את העוגה או לייבש אותה מדי)

- להוציא מהתנור ואחרי כ5 דקות לשפוך מעל את התערובת שנותרה, לצפות יפה את העוגה  ולהכניס למקפיא

 

הרבה בריאות אין בה-- אבל היא עוגה אהובה על כל אוכליה ומהווה קינוח מעולה!

 

 

 

עוגת שוקולד מפנקת ומשובחתפפריקה--

עוגת שוקולד מפנקת ומשובחת

לעוגה:

5 ביצים

כוס סוכר

כוס קמח

1 אבקת אפיה

1 וניל

1/2 כוס שמן

כוס שוקולית

3 כפות גדושות קקאו

1/2 קצפת צמחית (קטנה)

לציפוי:

1/2 קצפת צמחית (קטנה)

100 גר' שוקולד מריר

כפית סוכר

 

  • להקציף חלבונים להוסיף סוכר
  • להקציף חלמונים עם נוזלים ולהוסיף את שאר החומרים
  • לערבב את שתי התערובות בזהירות עד שיתמזגו
  • לאפות בחום בינוני- לבדוק עם קיסם מתי מוכנה.

לחכות שהעוגה קצת תתקרר ולהכין את הציפוי- לבשל על אש נמוכה את כל החומרים לערבב בייטב ולצפות.

 

אני אישית קורצת מהעוגה עיגולים (אחרי שהיא כבר מצופה וקרה) ע"י כוס משומנת מבפנים ומגישה אותה ליד כדור שוקולד וניל

 

לבריאות

תודה רבה!!! אני אכין בע"ה ואעדכן איך יצא...~moriya~אחרונה
עוגת קיפוד חלומיתאנונימי (פותח)

עוגה מעולה של דודו אוטמזגין .
העוגה דורשת הכנה של כמה ימים לפני ובכלל כדי להכין מראש, להקפיא ולהוציא למקרר יום לפני שאוכלים... כדאי מאוד להכין- מחמאות מובטחות!!!



מצרכים לבראוניז-

3 ביצים
כוס ורבע סוכר
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד
2/3 כוס קמח


אופן ההכנה-
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מקציפים את הביצים היטב ומוסיפים בהדרה את הסוכר והקמח.. מוזגים לתבנית קפיץ עגולה ומשומנת בקוטר 26 ואופים בטמפ' 180 מעלות כ- 25 דקות. מצננים את העוגה (כדאי להקפיא אותה לפני שממשיכים למוס).


מצרכים למוס-
100 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
4 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
3 כפות גדושות סוכר
מיכל שמנת מתוקה להקצפה


אופן ההכנה-
ממיסים את החמאה והשוקולד. לאחר שהשוקולד נמס בחמאה מוסיפים את החלמונים. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד.מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.מקפלים את תערובת השוקולד והקצפת לקציפת החלבונים. מוזגים את המוס לתבנית בומב 24 ומעל שמים את הבראוניז (מומלץ שהוא יהיה קפוא). מקפיאים את המוס עם הבראוניז לפחות ל- 4 שעות.
*אם הבראוניז גדול מידי ולא נכנס לקערת הבומב אפשר לחתוך את הקצוות של הבראוניז לגודל של קוטר הקערה.


ציפוי-
ממיסים 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמנת מתוקה. הופכים את המוס שמשחררים אותו מהקערה כך שהבראוניז למטה והמוס למעלה. שופכים את השוקולד על המוס ומצפים היטב (יש לעבוד מהר כי המוס קפוא והשוקולד קופא מהר מאוד). מקפיאים את העוגה לשעה לפחות.


לקוצים משוקולד-
ממיסים 200 גרם שוקולד חלב עם 100 גרם שמנת מתוקה ושמים במקרר לשעתיים- שלוש לפחות. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומתחילים להזליף קוצים על ציפוי השוקולד של המוס.

*אפשר גם להקציף את תערובת השוקולד לקוצים עם קצת שמנת מתוקה כדי שהקוצים יהיו יותר רכים וכך ההזלפה יותר קלה. אם לא מקציפים השוקולד קצת יותר קשה לעבודה אבל הוא דחוס יותרוטעים יותר.

*אם רואים שהשוקולד של הציפיו ושל הקוצים מתחיל להימס, מחזירים למקפיא לכמה דקות וממשיכים.
כשמסיימים מקפיאים את העוגה ומפשירים יום לפני שאוכלים.

_____________________________________________
"אין אין אין חגיגה בלי עוגה..."

הפעלות ימי הולדת

חמוד, את רעיון הבומב הכרתי מקארין גורן.ולגבי קוציםאחותו

לא פשוט יותר לנעוץ ביגלה?

אז מה אם זה מלוח? הילדים יחגגו על זה בכל מקרה...

והייתישמה גם עיניים- עדשים או מרשמלו...

ואז גם הילדים יבינו שיש כאן קיפוד.

נראה לי שאנסה את זה כהפעלה בחופש...

 

עדיף שקדים מביגלהפרח לב הזהב

יש חתוכים כאלה

שקדים-תלוי בגיל הילדים. אסור עד גיל 5.aima
מה זה בומב?חילזון 123
מעולם לא שמעתי קודם על דודו אוטמזגיןaima

אבל עשית לי חשק לאפיה אחרי שקראתי כמה מתכונים שלו.

תודה!

למי יש כח להכין את זה??מעפר אני באהאחרונה

רק ראיתי את האורך והתייאשתי

מה אתן מכינות לצאת הצום? משהו מיוחד?~א.ל
לחם, חביתות, סלט, גבינות...רחלקה

בעזהי"ת.

 

אזל זו^ ארוחת חברות.. לא משהו ביתי

פיצהיהודיה מא"י

כמו כל סוף צום

אבל הפעם אין לי כוח - פיצה על בסיס פנקייק

פיצה על בסיס פנקייק?? זה לא יוצא מתוק?~א.ל

וזה טוב לאכול פיצה בצאת הצום?

 

לא, אני לא שמה סוכריהודיה מא"י

וככה לא צריך ללוש, ולהתפיח, ולרדד

פשוט מערבבים את כל החומרים, משטחים עם כף בתבנית, שמים רוטב, תוספות וגבינה, ולתנור

גם הילדים שלי אוכלים את זה טוב יותר

ולמה שלא יהיה טוב לאכול פיצה בצאת הצום?

היה נראה לי כבד מידי גבנ"צ אחרי צום..~א.ל
דווקא לאיהודיה מא"י

זה חלבון טוב, אבל לא כבד

אנחנו מרק..נדנדה כתומה.

כנראה מרק פטריות, כי זה מה שיש בבית..

לחמניות גבינהבת שמש
מנגל נחשב למיוחד?בת מלך

מוזמנים

מתכון לפשטידת קישואים, יש למישהו?צבע אדום

בלי קשר לצום.. פשוט יש הרבה קישואים בבית

הכנתי עוגיות..ואייס קפה..יפעת1

והכנתי פיצה,סלט ירקות גדול,מלוואח וביצים קשות עם עגבניות בצד יאמי

 

בשיא המרץ |משוויץ|פפריקה--

- 2 מגשי פיצות

- משה בתיבה

- מטבל גבינה

- ירקות חתוכים

 

ולקינוח

- שטרודל תפוחי עץ

- עוגיות קרם שניט

- פנקיקס דולצ'ה דה לצ'ה

 

ויש לנו שיעור לגברים אחר כך בבית כך שזה מסביר את הכמויות- (הם יקבלו מהכל חוץ מפיצה)

ושכחתי את פשטידת הברוקוליפפריקה--
וואו!! אפשר לבוא אליכם?? פלפלתי
^^^ גם אני באה...אני ירושלמית
עם בשלנית כמו פפריקה, כדאי לצום. כוננות בשרי!כלנית1

הכנתי מרק עם קטניות דו שימושי (על התערובת המשונה של שעועית קטנה, אורז מלא, עדשים וה' ירחם מה עוד, היה כתוב שהיא מתאימה למרק. אז, בררתי, הוספתי קוביות בטטה ותיבול, וזהו. מחר החלק הסמיך ילך עם בעלי לעבודה כתבשיל).

סלט, לחם, שניצלים מהמקפיא. עשיתי כוננות בשרי.

הכנתי את בעלי לקראת זה שיהיה בשרי (הוא שאל אם יש במקפיא). הכנתי לו גלידה פרווה שווה. מיץ במקום חלב. חומיות (שהתייבשו בגלל שעדיין לא מסתדרת עם הטוסטר אובן ה"חדש"...).

ואז, בעלי נטל ידיים ושם את 2 השניצלים בתוך הלחם והראה לי. ואז קלטתי. ה"שניצלים" היו דג אמנון מטוגן. אז הוא זכה בגלידה אמיתית כמנה אחרונה...

נראה לי אני אתנזר מהפורום כאן עד הלידה.....שירשוראחרונה

כל תגובה כאן יותר טעימה מהשניה יאמי |סמיילי שמן במיוחד|

שמנת להקצפהעמית-טליה

מה אפשר לעשות איתה?

 

היא מתאימה לעוגות קצפת וכאלה?

לעוגות קצפת, וגם למוקרמים למינהםיהודיה מא"י
למקורמים????-משה ר-

שמנת לבישול (חמוצה) זה למוקרמים. גם שמנת מתוקה אפשר?

כןרחלקה

בעזהי"ת.

 

הכנתי ככה תפו"א מוקרמים, ויצא סופהדרך..

נראה לי שההבדל הוא בסה"כ באחוזי השומןחילזון 123

אבל בגדול יש לזה תכונות דומות (חלב וחמאה...).

שמנת לבישול זה לא שמנת חמוצה.יהודיה מא"י

שמנת לבישול זאת שמנת מתוקה עם אחוזי שומן נמוכים יותר.

שמנת חמוצה מגיעה בגביע, מוצקה, הרבה יותר זולה והרבה פחות טעימה.

ישנם מעט מאוד מאכלים שבהם שמנת חמוצה יכולה להחליף את מקומה של השמנת המתוקה, בלי שזה יהיה פחות טעים.

 

לא שמתי לב למילה חמוצה...חילזון 123אחרונה

אממ ו"הרבה פחות טעימה" זה קצת העלבת השמנת... זה פשוט שני דברים שונים...

 

דרך אגב בעבר הייתי מכינה פאי בצל/פטריות נחמד שהכיל רק שמנת חמוצה ושום גבינות אחרות והיה טעים מאד.

למה העוגה שקעה?*שלי*

אפיתי עוגה, היא עלתה יפה מאוד, אחרי כמה זמן היא שקעה עצוב

 

יש לציין שלא פתחתי את התנור בזמן האפיה, והשארתי אותה בזמן הרצוי,

 

אז למה בכל זאת היא שקעה?מבולבל

 

אשמח לעצות.חיוך

חסר קמח, אני בטוחה שהיא טעימה ויסתדר לך~א.ל

בפעם הבאה הרבה יותר!

ערבבת טוב?מעפר אני באה
את צריכה לכבות את התנור להשאיר אותה שם קצתahr

אח"כ להוציא את העוגה ולשים על תחתית ותחכות עד שהעוגה תתקרר...

תודה *שלי*
אולי עירבוב יתר...אור77אחרונה
או אם היה בה קצף ביצים, הקצף נשבר מהעירבוב. אם יש קצף ביצים צריך "להתנהג" בזהירות...