חיפשתי פה קצת ולא מצאתי, אם תרשמו לי מתכון או אפילו תעלו לי קישור אני אשמח מאוד!
חיפשתי פה קצת ולא מצאתי, אם תרשמו לי מתכון או אפילו תעלו לי קישור אני אשמח מאוד!
אבל בגדול-
לזניה הכי פשוטה:
(לא חייב: ) מטגנים בצל ושום - מינימום 3 / 4 שיניים. אם לא מטגנים אפשר לוותר על הבצל
מוסיפים קופ' עגבניות מרוסקות ו2 כפות רסק עגבניות ומביאים להרתחה.
אחרי שמעבירים לקערה מוסיפים קופסא או שתיים של קוטג'
אפשר להוסיף שמנת מתוקה או סויה ולגרר בין שכבה לשכבה גבינה צהובה.
עושים שכבות של עלים ורוטב ועל השכבה האחרונה מגררים גבינה צהובה.
אםרוצים פרווה: עושים רק רוטב עגבניות ושמים בין השכבות פטריות או חצילים מטוגנים.
בתאבון!
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t307682#3855280
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t306605#3845554
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t127604#1216726
ויש עוד, דווקא את המתכון שלי ללזניה חלבית שווה עם שבבי סויה על תקן בשר לא מצאתי, אבל המתכון ארוך ומסובך ואין לי כוח למצוא אותו, את יכולה לנסות לחפש עוד בעצמך (תעשי חיפוש בפורום - לזניה)
יש למישהו מתכון לפשטידת קישואים??
אשמח ממש אם כן...
וגם- רעיון מה לעשות עם חצילים...
תודה.
5-7 קישואים
2 בצלים
6 ביצים
חצי כוס ח"פ שמן קנולה
כוס ח"פ קמח
כפית אבקת אפיה
מלח/ פלפל שחור/ טיפת כורכום
לגרד את הקישואים והבצל, לסחוט אותם.
להוסיף את שאחר החומרים, לערבב היטב ולהכניס לתנור מחומם בחום בינוני.
כחצי שעה עם כיסוי נייר כסף ועוד רבע שעה ללא כיסוי.
לבריאות!
(אצלינו היא להיט)
חציל
עגבניה (לדעתי יותר טעים עם יותר מעגבניה אחת על חציל...)
בצל חתוך לקוביות
(יוצא כמות מאוד קטנה. אם רוצים תוספת לארוחה כדאי לעשות כפול שתיים או שלוש)
מחממים שמן במחבת (בלי קמצנות...)
חותכים את החציל לקוביות עם הקליפה ומטגנים עד שהוא מזהיב.
בינתיים את העגבניה משרים לדקה במים רותחים, מקלפים חותכים ומוסיפים
אותה ואת הבצל.
מתבלים במלח ופלפל.
כשהתערובת נראית מוכנה מכבים את האש ונותנים לה קצת להתקרר.
לאחר הבישול מומלץ לסנן את השמן.
~לא חייבים להגיש טרי~
כי חצילים מטוגנים בפרוסות כבר יש ואנחנו לא חסידי מיונז .
תודה.
אור771. אין כמו שניצל חציל (פרט לקלוריות).
2.אפשר להביא לרתיחה ולבשל כמה דקות בתוספת רסק עגבניות. מתאים יותר למריחה.
3. אם אתם מסתייגים ממיונז, אפשר להמירו בטחינה. כשמכינים טחינה לשבת אפשר להחרים חלק לטובת החצילים (אחרת הטרחה להכין טחינה בשביל החציל בלבד רבה מדי)
מטגנים בצל בטיפת שמן, חותכים את החצילים לקוביות מתבלים במלח מערבבים עם הבצל ומאדים על אש נמוכה נמוכה. החציל מפריש את הנוזלים. בערך אחרי כ20 דקות מוסיפים לחצילים הרכים רסק עגבניות מעט פלפל חריף ואם רוצים אפשר גם שום כתוש.
טעים חם - כתוספת לפירה
מיוחד קר- כסלט
לבריאות
לטגן, לשים עם כוסברה קצוצה ושיני שום בקופסא.
לחכות שיעמוד ויספוג טעם. טעים ממש!!
של סויה ,שמן וחומץ בכמויות שוות
ואצלנו זה בכלל עם פטרוזיליה
וזה טעים!!
5 קישואים-מגורד או בבלנדר
1 וחצי קמח
3/4 מים
3/4 שמן
3 ביצים
3 בצלים בינונים קצוצים
מלח/פלפל
לערבב הכל
ולתנו ל40 דק' בחום 180
פשוט וטעים
מישהי יודעת: האם צריך לשטוף נבטים לפני האכילה?
אני כל פעם שוטפת וזה נראה לי מיותר. סתם המים נכנסים בין הנבטים ומקלקלים את הטעם.
הם נראים לי נקיים בעקרון.
זה גם לא משהו שגדל באדמה או משהו כזה ולא מרוסס וכו'.
אנחנו שוטפים!
הנבטים אינם מגיעים לסלסלה לבד. יש פועלים ויש ידיים ובוודאי שיש חיידקים.
כמה שבועות אחרי שטירוף של הוירוס שהגיע לגרמניה והפיל עשרות חללים התברר שמקורו כנראה בנבטים שהגיעו לאיזה פסטיבל. יש לך כאן נקודה נוספת לשטיפת הנבטים.
עד לפני כמה שנים הייתי מנביטה נבטים בעצמי. זה היה כייף. אין כמו נבטים שגדלים לך בבית.
(זה הנבטים העבים)
בכל פעם לא הולך לי איתם הם לא יוצאים לי יפים בכלל
מתחילים להשחיר בקצה של הנבט והיוצאים קצרים ועם שורשים לצדדים במקום נבט אחד ארוך ושמן.
לפני כמה שנים נסיתי כל מיני, אבל בעיקר התמדתי עם נבטי אלפלפה. הם הצליחו יפה.
איך הנבטת? אולי הבעיה בשיטה של ההנבטה, או שלא שמרת שיהיו לחים כל הזמן?
אני מצאתי רק מאש.
מכינה, וקוצר מחמאות!!!!
אז אני מעבירה אותם יישר אלייך
הכנתי את העוגה והיא יצאה יבשה מדי וטיפה חרוכה. השארתי אותה בתנור עוד אחרי האפייה כי זה היה יום שישי ומיהרתי אבל זו היתה טעות. השאלה היא, אם היא התייבשה ונחרכה בגלל זה, או שהיא יוצאת יבשה בכל מקרה כי אין ביצים?
עוגת תפוזים רכה ונהדרת
פלפלתי3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי

ב"ה
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפי
3\-4 אבקת קאקאו
2-3 ביצים
3\4 כוס שמן3
2 כוסות מים
מנפים בשיטת הכוס ההפוכה (שיוצרת ואקום) והקמח נמשך למטה
מוספים את היבשים
אחרי זה את הלחים
בוחשים
לתנור.
מומלץ מעל , בזמן שזה נאפה להכין בסיר קטן ציפוי קל,לשמירת הלחות-
ציפוי של אמא ב.
כוס סוכר
רבע מרגרינה (אפשר שמן במקום)
רבע מים
חצי קקאו
להרתיח עד שטיפה מחליף צבע לחום כהה (לא שרוף!!!)
לכבות.
כשהעוגה תצא פשוט לשפוך את הציפוי על העוגה.
אם רוצים סוכריות וכד אז לפני שמקרר הציפוי.
לבריאות!
בס"ד
3 ביצים
1 וחצי כוסות קמח
1 וחצי כוסות סוכר
2 וחצי כפות אבקת שוקולית
2 כפות קקאו
כוס שמן
1 אבקת אפיה
מערבבים את הכל (אני מערבבת ביד עם כף) ומוסיפים בהדרגה כוס מים.
מי שמקציפה, צריך להוסיף חצי כוס מים.
עוגה מעולה שממש קוצרת מחמאות...
שהכנתי מהאתר של "ניקי ב", אני פשוט אשלח אתכם לשם - www.nikib.co.il
אצלי יש לו סימניה בפני עצמו 
ואגב - היא מעולה גם לא רק בעוגות. לא היה מתכון אחד שלה שעשיתי ולא הצליח.
וטיפ נוסף לגבי עוגות בחושות: אחרי שאתם מוציאים את העוגה מהתנור, תשליכו אותה על הרצפה מגובה של 40 ס"מ בערך. (אנחנו השלכנו תבנית זכוכית על שטיח ולא קרה לא כלום ברוך השם). מובטח לכם שאחרי זה העוגה לא תיפול ותישאר גבוהה ואוורירית.
2 כוסות סוכר.
חצי כוס שמן.
2 ביצים.
2 וחצי כוסות קמח תופח (אפשר גם קמח רגיל ולשים גם אבקת אפיה בנוסף).
חצי כפית מלח.
חצי כפית ציפורן (לא חייב).
1 וחצי כוסות רסק תפוחים (לא משנה אם זה רסק עם סוכר או בלי סוכר).
2 כפיות סודה לשתיה + חצי כוס מים רותחים.
אפשר לפרוס למעלה פרוסות תפוחי עץ!
לאפות בחום בנוני 180 מעלות.
ב"הצלחה ובתאבון!
2 ביצים
1 ו- 3/4 כוסות קמח מלא (אפשר גם לבן)
3/4 כוס שמן
חצי קופסת ממרח תמרים
1 כוס סוכר (חום- עדיף, ואני עושה פחות מחצי)
1 כפית קינמון
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים רותחים
מערבבים הכל בקערה
שמים בתנור 180 מעלות, 40 דקות
טעים טעים טעים!
מצרכים:
4\3 כוס שמן.
כוס וחצי סוכר.
2 ביצים
כוס של בננות מעוכות בשלות. (אנחנו משתמשים בבננות סוג ב'.)
כפית סודה לשתייה.
כפית א"א.
כפית תמצית וניל.
2 כוסות קמח.
2\1 כוס מיץ תפוזים \ 2\1 כוס מיץ תפוחים. (מומלץ תפוזים
)
קוס קוקוס.
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר שמן וסוכר, להוסיף בננות ולערבב דקה -שתיים.
להוסיף א"א, סודה לשתייה, תמצית ווניל. להוסיף בסירוגין קמח ומיץ (לסיים עם הקמח.)להוסיף קוקוס ולערבב היטב.
מומלץ להוסיף שוקלד צ'יפס!!!!!
לאפות כ 4\3 שעה בתבנית חד"פ בנונית.
בהצלחה!! מומלץ בחום !! היא ממש ממש טעימה!!!!
קרם: (אנחנו לא עושים את הקרם. אבל מי שרוצה מוזמן לנסות!)
מערבבים בקערה חלמון, 2\1 כוס שמן, כפית תמצית ווניל, 2 כוסות אבקת סוכר. לערבב ולמרוח מעל העוגה. (לא חובה ב-כ-ל-ל!!)
כוס וחצי קמח.
4\3 כוס סוכר.
2 כפיות א"א.
רבע כפית מלח.
חצי כוס חלב \ מיץ \ יין...
2 ביצים.
חצי כוס שמן \ מרגרינה.
כמה טיפות תמצית ווניל.
לערבב היטב ולאפות בחום 180 מע'.
(אני לא זוכרת באיזה תבנית עשיתי את זה. נראלי חד"פ בנונית...)
אז.. אם כבר נמאס לכם מכל העוגות שוקלד הבחושות...
אז יש כאן עוגה ממש ממש טעימה וקלה להכנה!!!! יש לה טעם עשיר והיא ממש מיוחדת!!
לעוגה:
קצת פחות מחצי כוס שמן.
2 ביצים.
כוס ורבע סוכר.
שקית א"א.
2 כוסות קמח.
כפית מלח.
3\1 כוס חמאת בוטנים.
ריצ'.
ווניל.
לערבב במיקסר את השמן, סוכר והבייצים ולהוסיף את כל החומרים. (שימו לב: את הריצ' לא צריך להקציף לפני זה..)
לאפות על חום 180. (תבנית חד"פ בנונית.)
שזה מתקרר. לערבב במיקסר:
2\1 כוס חמאת בוטנים
3\1 כוס קקאו
כפית תמצית ווניל
3\1 כוס מיים.
כוס -כוס וחצי אבקת סוכר.
למרוח על העוגה!!
טעים!!
אבל בבקשה תשתפו גם אתם במתכונים טעימים
!!
נמאס לי לכתוב לעצמי
...
טוב, אז במיוחד לקייץ - עוגת שוקלד קפואה וטעימה!!!!!!
(המצרכים ממש ממש בסיסיים.. אבל היא יוצאת טעימה!!-)
בקערת מיקסר:
-3 ביצים.
-כוס וחצי סוכר.
להקציף את הביצים (לא להפריד!!!) ולהוסיף בהדרגה את הסוכר.
כוס שמן
כוס קקאו.
4\3 כוס קמח
כפית וחצי תמצית ווניל.
טיפה יותר מחצי שקית אבקת אפיה (קיצור.. תזרמו..
)
להמשיך לערבב ולהוסיף בהדרגה את כל החומרים...
לשים את כל הבלילה בתבנית חד"פ בנונית (אל תבהלו אם זה יוצא נמוך...זה בסדר! זה תופח עם האבקת אפיה, וזה גם יוצא עוגה נמוכה כזאת..)
אוקיי - - -כדיי שהעוגה תצליח צריך להקפיד על:
להוציא את העוגה כשהיא עדיין רטובה ממש מבפנים!! (זה ממש חשוב להקפיד על זה!! )
וישר ישר לשפוך קרם שהעוגה עדיין חמה!!!!! (100 גר' שוקלד מריר + רבע כוס שמן.)לשים במקפיא לשעתיים ולחותך לפרוסות. להחזיר למקפיא עד להגשה
*זה ממש עוגה קלה קלה... יצא לי קצת מסובך להסביר!!
לכבוד שעבאס קודש!!
מתכון שממש קשה להרוס- חוץ מאלה שמוציאים את הבראניז מוקדם/מאוחר מידי
טוב שקרל מאוד להרוס...
מערבבים בקערה:
כוס סוכר (אפזר קצת יותר למי שאוהב מתוק)
כף קפה
כוס שמן
כף ליקר
2 ביצים
מערבבים טוב ומסיפים יבשים:
2 כוסות קמח
כף אבקת אפיה
3/4 כוס קאקאו
מוסיפים שוקולד צ'יפס לפי הטעם
ואפשר במקום או בנוסף לשים חמוציות/אגוזים או עדשים- אבל להוריד סוכר....
לאפות בחום בינוני רבע שעה (בתנור שלנו...במתכון כתוב 20 דק')
שימו לב
מוציאים אותם שהם עוד רכים ואז הם מתקשים, אבל לא בצק
לא מערבבים במיקסר!!!!
מתוק או פיקנטי/מלוח?
איזה טוב ה'!!!!הטעם האהוב.
אם מישהו רוצה לשמח אותי אז משהו ממשפחת החטיפים יעשה את העבודה.
לק"י.
עידן ימי השוקולד מתו???
[זוכרת את הערב השוקולדי החורפי ההוא אצלך בדירה
]
לזכר ימינו הטוביםם...
אור77
חילזון 123
והזכרת לי משהו שלמדנו בשבוע שעבר:
"ועשה לי מטעמים כאשר אהבתי" שני מני נחת רוח יש לשכינה מעבודת עמ"י כאן למטה בעולם,- עבודת הצדיקים ההופכים את הרע לטוב גמור ועבודת שאר העם- לכפות את הטוב על הרע..
על התיא אומר שם (פרק ל"ז)
"וכמו שבמטעמים גשמיים ד"מ יש שני מני מעדנים, אחד ממאכלים ערבים ומתוקים והשני מדברים חריפים או חמוצים רק שהם מתובלים ומתוקנים הייטב עד שנעשו מעדנים להשיב הנפש. .."
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223178
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223171
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/223166
תקראו את זה, ובבקשה בבקשה תהיו מודעים לנושא האלרגיות באוכל.
בתור אלרגית אני יכולה להגיד בביטחון שזה ענין של פיקוח נפש אמיתי!!
מאז שקראתי לפני כשעה אני מזועזעת. לחשוב על בחורה שבמשך שנים ההורים נזהרו מאד, לא האמינו לאף אחד (אולי גם לא שלחו אותה לכל חברה, אולי לא לקחו אותה למסעדות) ובשלב זה שהיא עצמאית, היא האמינה למלצר, האמינה לטבח ויותר לא תצטרך להאמין לאף אחד. מ פ ח י ד !
כיתות
ואחד הילדים אמר שרק שפותחים חבילת במבה בכיתה-
עושה לו אלרגיה שצריך אשפוז!!
תזונה נכונה – המועיל והמזיק מאת אריאל חן
לערבב 1/3 רוטב סויה 1/3 דבש 1/3 רסק עגבניות. להוסיף תבלינים: פפריקה, פלפל, אבקת בצל (אני לא מתכוונת לאבקת מרק אלא לתבלין ששמו אבקת בצל) ועוד כיד ד' הטבה עלייך. אם הרוטב מרוכז מדי אפשר להוסיף קצת מים. לשפוך על העוף ונראה לי שכדאי לכסות (אני בד"כ עושה במחבת גדולה). אפשר לשים מתחת לעוף מצע של תפו"א ובצל.
בתיאבון ולבראות!
רוטב הסויה ורסק העגבניות מטשטשים מוד את הטעם.
פטריה- סליחה..
פשוט לא בא לי עם דבש...
לפרוס ת"א ובצל מתחת לעוף, אפשר להוסיף בטטות- למי שאוהב, זה יוצא טוב.
שמים מעל לעוף- אבקת פפריקה בנדיבות, אבקת שום, מלח פלפל. למטה חצי כוס מים. סוגרים היטיב במכסה של התבנית (אם יש) או בניר כסף. אופים שעה וחצי עד שהכול רך. אם אתם אוהבים את העוף קצת קריספי למעלה, אפשר לפתוח בתנור בחצי שעה האחרונה.
צריך לבדוק בחצי הזמן שיש עדיין נוזלים- בד"כ יש הרבה. אם לא, להוסיף.
זה העוף הכי אהוב בבית שלי...
בתאבון.
![]()
את שמה אורז בתבנית, עם קצת מלח והתבלינים שאת שמה בעוף, שמה 2 כוסות מים על כל כוס אורז.
מעל את מניחה צפוף את העופות מתובלים איך שאת אוהבת. מכסה ואופה.
אפשר להוסיף לאורז בצל מטוגן, חומוסים, שום וכו'.
נראלי שגם עם פוחי אדמה, תתבלי את העוף במשהו, וגם את התפוחי אדמה וזהו..
בהצלוחה!
אפשר גם להשתמש בשקית של קוקי (נמצאות בחנויות יחד עם החד-פעמי). מכניסים את ת. האדמה והעוף לשקית הקוקי עם התבלינים שאת רוצה (פפריקה, שום, מעט מלח, עשבי תיבול). סוגרים עם הסוגר של השקית. גוזרים בפינה כמו ארובה שתיתן לאדם לצאת ועושים 2 חתכים בזהירות בעזרת מזלג. מוציאים בזהירות בלי שהנוזל ישפך דרך החור.
שלום!!
יש למישהו מתכון ללשון בקר? (יש איזשהו מתכון עם סילאן?)
ובכלל איך מטפלים בדבר הזה???
בחיים לא הכנתי בקר...
תודה!!
אני מבשלת כ- 3 שעות מכוסה במים ועם הרבה תבלינים במים- שום, מלח פלפל, ופרוסות בצל. אח"כ מקררת ומקלפת את הקליפה- זה יוצא די בקלות עם סכין חדה. לפרוס לפרוסות דקות.
אח"כ שלב שני- חימום הפרוסות ברוטב- אני עושה רוטב עגבניות חמוץ מתוק- עם מיץ לימון, סוכר ולפעמים צימוקים.
יוצא מעולה, אבל זו השקעה. שתדעי- הטעם של לשון שונה מבשר אחר, ויש שאוהבים מאוד ויש שלא.
בהצלחה!
מבשלים את הלשון שלימה בתוך מים, רצוי להוסיף עלי דפנה ופלפל גרוס ומי שאוהב גם שום.
מבשלים שעתיים, ואז מוציאים את הלשון מהמים ומקלפים לה את העור- חשוב שהלשון עדיין חמה!
את הלשון שמים במקרר לכמה שעות לפחות, עדיף לילה.עם המים שהתבשלו עם הלשון ממולץ לשמור כבסיס למרק יוצא מרק דלישס!
הרוטב של הלשון
אני בערך עם הכמויות) מטגנים בצל אחד, שמים שום ומוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ו2 כוסות מים. מטבלים עם כמון,מלח,פלפל, כמה עלי דפנה.
את הלשון מהמקרר חותכים לפרוסות דקות לרוחב הלשון ומכניסים לרוטב, מבשלים עוד כחצי שעה. הרוטב צריך לחסות את הלשון כך שאם חסר נוזלים מוסיפים לפי הצורך.
בתיאבון!
ועדיף שתהיה מחומרים שרוב הסיכויים שיהיו לי אותם בבית....
תודה!
שאפשר למלות בתוך..
מערבבים גבינה לבנה יבשה (עושים חור במכסה ומניחים הפוך מעל הכיור שכל המים יטפטפו החוצה) גבינה צהובה, (וגבינה מלוחה וגבינה פקנטית וקוטג' וכו') תבלינים (שום, פלפל לבן, מלח) ביצה, ופרורי לחם או קמח ליצוב. צריך תערובת שלא תהיה נוזלית,כמו של קציצות אחרת המילוי בורח החוצה.
ממלאים את הקנלוני, מסדרים בתבנית
מכנסים רוטב עגבניות פשוט, כמו של פסטה או פיצה, ושופכים מעל בנדיבות. אפשר לפזר גבנ"ץ לפני או אחרי ששמים את הרוטב
אופים בתנור חם חצי שעה.
ואני בדר"כ מעדיפה קנלוני בשרי, המלית הבשרית פשוט מחזיקה יותר טוב בתוך הקנלוני
הכנתי בסוף מיקס של המתכון שלך ומתכון שמצאתי באינטרנט ויצא ט-ע-י-ם!!!!
שוב תודה!
זה יצא בסופו של דבר כמו פשטידה כזאת. לא הצלחתי להגיש את זה שיראו שזה צינורות. איך עושים את זה? אם בכלל...
מישהו מכיר מקום שמוכר ג'חנון קפוא בירושלים, אבל ביתי וטעים??...... והאם זה בכלל דבר שקשה להכין לבד?....
אין לי כרגע מתכון. (תנסי לשאול את התימניות פה
) אבל מבחינת טכניקת ההכנה זה ממש לא מסובך.
ולשאלתך הראשונה - כל ג'חנון קפוא יוצא טעים אם מכינים אותו באהבה (חום נמוך כל הלילה בתנור / בסיר)
אפשר לשים אותו בערך 5 שעות בתנור ואז את שאר הזמן על הפלטה?... או שהוא חייב להיעשות לגמרי בתנור?.....
מה אפשר לעשות עם קבבים מזרחים? (כמובן חוץ מעל האש
)
אשמח לרעיונות- מחר עובר התאריך
!
בתנור,ממליצה להשתמש בתבנית חד פעמית ונייר אפיה כי יוצא מהקבבים די הרבה שמן...
אפשר במנגל חשמלי...
להגיש מלווה בפיתה/לחמניה סלט ירקות טעים.. חומוס... וכו.... צ'יפס...
בתאבון!
אפשר להקפיא את החלות קלועות בלי אפייה??? (חלות רגילות-קמח לבן)
בנגיד אני קולעת אותם, ולא נותנת לתפוח אלא מקפיאה ישירות ולפני האפיה אני מוצאיה להפשרה והתפחה
נשמע לכן יגיוני לעשות דבר כזה? זה יכול לפגוע בטעם או במקרם??
זכור לי שפעם אמרו לי שאם מקפיאים בצק כדי להוריד אותו לאפשרה מההקפא למקרר ורק אחרי שהוא הפשיר להוציא אותו מהמקרר לטמפ' החדר שמעתם על דבר כזה??? או שאפשר להוציא מהמקפיא ישירות לטמפ' החדר???
תודה רבה!
למרות שתצטרכי המון סבלנות אח"כ להפשרה והתפחה, וקחי בחשבון שזה לא יצא בדיוק אותו דבר
נסי פעם אחת ותראי איך זה
במזג אויר הזה זה עדיין בדרך כלל מספיק לתפוח קצת עד שזה קופא...
הצורה קצת מתעוות אבל זה לא נורא, מבחינת הטעם זה יוצא מעולה!
ורק אחרי שקופא והצורה נשארת- תעבירי לשקיות ואריזות וכולי... (ואת התבנית תוציאי- שלא תתפוס מקום יקר בפריזר ושלא תיהרס בעצמה)
עוגה או קינוח שווה ומושקע?
תודה רבה!!!
~א.לhttp://www.carine.co.il/htmls/page_548.aspx?c0=13464&bsp=13092
לדעתי את יכולה להגדיל את הכמויות שכתובות שם, כדי שהעוגה תהיה בתבנית גדולה יותר
ולקשט מעל- במקום בשוקולד בסוכריות צבעוניות
מזל טוב ובהצלחה!
תודה אבל ניסיתי אותה פעם והיא לא יצאה מוצלחת, למרות שהתלהבו ממנה...
למישהי יש עוד רעיונות?
- תותים במוס תות
- עוגת שוקולד משובחת
-עוגת שוקולד קרה
- רולדת שמנת מתוקה
- עוגת יום הולדת בציפוי שמנת/ קצפת פרווה
תשלחי לי בקשה באישי (כדי שיקפוץ לי מיד כשאני נכנסת) ואכתוב לך כאן בשמחה
200 גר' שוקולד מריר
1 מרגרינה
2 כפות נס קפה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים
4 כפות פרורי לחם
3/4 שקית אבקת אפיה
150 גר' אגוזים קצוצים- לבחירה (מומלץ!!)
- להמיס את השוקולד, המרגרינה, קפה- ולקרר
- להקציף חלבונים עם סוכר
- להקציף חלמונים עם תערובת השוקולד- הקצפה חזקה
- לערבב בעדינות את שתי התערובות
- להפריש כוס וחצי מהתערובת ולהשאיר בטמפרטורת החדר
- להוסיף לתערובת המרכזית פרורי לחם, אבקת אפיה ואגוזים
- לאפות בחום בינוני כ25 דקות (לבדוק בקיסם אבל לא לשרוף את העוגה או לייבש אותה מדי)
- להוציא מהתנור ואחרי כ5 דקות לשפוך מעל את התערובת שנותרה, לצפות יפה את העוגה ולהכניס למקפיא
הרבה בריאות אין בה-- אבל היא עוגה אהובה על כל אוכליה ומהווה קינוח מעולה!
עוגת שוקולד מפנקת ומשובחת
לעוגה:
5 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 וניל
1/2 כוס שמן
כוס שוקולית
3 כפות גדושות קקאו
1/2 קצפת צמחית (קטנה)
לציפוי:
1/2 קצפת צמחית (קטנה)
100 גר' שוקולד מריר
כפית סוכר
לחכות שהעוגה קצת תתקרר ולהכין את הציפוי- לבשל על אש נמוכה את כל החומרים לערבב בייטב ולצפות.
אני אישית קורצת מהעוגה עיגולים (אחרי שהיא כבר מצופה וקרה) ע"י כוס משומנת מבפנים ומגישה אותה ליד כדור שוקולד וניל
לבריאות
עוגה מעולה של דודו אוטמזגין .
העוגה דורשת הכנה של כמה ימים לפני ובכלל כדי להכין מראש, להקפיא ולהוציא למקרר יום לפני שאוכלים... כדאי מאוד להכין- מחמאות מובטחות!!!
מצרכים לבראוניז-
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד
2/3 כוס קמח
אופן ההכנה-
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מקציפים את הביצים היטב ומוסיפים בהדרה את הסוכר והקמח.. מוזגים לתבנית קפיץ עגולה ומשומנת בקוטר 26 ואופים בטמפ' 180 מעלות כ- 25 דקות. מצננים את העוגה (כדאי להקפיא אותה לפני שממשיכים למוס).
מצרכים למוס-
100 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר
4 ביצים גדולות מופרדות לחלבונים וחלמונים
3 כפות גדושות סוכר
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה-
ממיסים את החמאה והשוקולד. לאחר שהשוקולד נמס בחמאה מוסיפים את החלמונים. מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד.מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.מקפלים את תערובת השוקולד והקצפת לקציפת החלבונים. מוזגים את המוס לתבנית בומב 24 ומעל שמים את הבראוניז (מומלץ שהוא יהיה קפוא). מקפיאים את המוס עם הבראוניז לפחות ל- 4 שעות.
*אם הבראוניז גדול מידי ולא נכנס לקערת הבומב אפשר לחתוך את הקצוות של הבראוניז לגודל של קוטר הקערה.
ציפוי-
ממיסים 100 גרם שוקולד עם חצי מיכל שמנת מתוקה. הופכים את המוס שמשחררים אותו מהקערה כך שהבראוניז למטה והמוס למעלה. שופכים את השוקולד על המוס ומצפים היטב (יש לעבוד מהר כי המוס קפוא והשוקולד קופא מהר מאוד). מקפיאים את העוגה לשעה לפחות.
לקוצים משוקולד-
ממיסים 200 גרם שוקולד חלב עם 100 גרם שמנת מתוקה ושמים במקרר לשעתיים- שלוש לפחות. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומתחילים להזליף קוצים על ציפוי השוקולד של המוס.
*אפשר גם להקציף את תערובת השוקולד לקוצים עם קצת שמנת מתוקה כדי שהקוצים יהיו יותר רכים וכך ההזלפה יותר קלה. אם לא מקציפים השוקולד קצת יותר קשה לעבודה אבל הוא דחוס יותרוטעים יותר.
*אם רואים שהשוקולד של הציפיו ושל הקוצים מתחיל להימס, מחזירים למקפיא לכמה דקות וממשיכים.
כשמסיימים מקפיאים את העוגה ומפשירים יום לפני שאוכלים.
_____________________________________________
"אין אין אין חגיגה בלי עוגה..."
הפעלות ימי הולדת
לא פשוט יותר לנעוץ ביגלה?
אז מה אם זה מלוח? הילדים יחגגו על זה בכל מקרה...
והייתישמה גם עיניים- עדשים או מרשמלו...
ואז גם הילדים יבינו שיש כאן קיפוד.
נראה לי שאנסה את זה כהפעלה בחופש...
יש חתוכים כאלה
אבל עשית לי חשק לאפיה אחרי שקראתי כמה מתכונים שלו.
תודה!
רק ראיתי את האורך והתייאשתי
בעזהי"ת.
אזל זו^ ארוחת חברות.. לא משהו ביתי
כמו כל סוף צום
אבל הפעם אין לי כוח - פיצה על בסיס פנקייק
וזה טוב לאכול פיצה בצאת הצום?
וככה לא צריך ללוש, ולהתפיח, ולרדד
פשוט מערבבים את כל החומרים, משטחים עם כף בתבנית, שמים רוטב, תוספות וגבינה, ולתנור
גם הילדים שלי אוכלים את זה טוב יותר
ולמה שלא יהיה טוב לאכול פיצה בצאת הצום?
זה חלבון טוב, אבל לא כבד
כנראה מרק פטריות, כי זה מה שיש בבית..
בת שמשמוזמנים 
בלי קשר לצום.. פשוט יש הרבה קישואים בבית 
והכנתי פיצה,סלט ירקות גדול,מלוואח וביצים קשות עם עגבניות בצד ![]()
- 2 מגשי פיצות
- משה בתיבה
- מטבל גבינה
- ירקות חתוכים
ולקינוח
- שטרודל תפוחי עץ
- עוגיות קרם שניט
- פנקיקס דולצ'ה דה לצ'ה
ויש לנו שיעור לגברים אחר כך בבית כך שזה מסביר את הכמויות- (הם יקבלו מהכל חוץ מפיצה)
פלפלתי
אני ירושלמיתהכנתי מרק עם קטניות דו שימושי (על התערובת המשונה של שעועית קטנה, אורז מלא, עדשים וה' ירחם מה עוד, היה כתוב שהיא מתאימה למרק. אז, בררתי, הוספתי קוביות בטטה ותיבול, וזהו. מחר החלק הסמיך ילך עם בעלי לעבודה כתבשיל).
סלט, לחם, שניצלים מהמקפיא. עשיתי כוננות בשרי.
הכנתי את בעלי לקראת זה שיהיה בשרי (הוא שאל אם יש במקפיא). הכנתי לו גלידה פרווה שווה. מיץ במקום חלב. חומיות (שהתייבשו בגלל שעדיין לא מסתדרת עם הטוסטר אובן ה"חדש"...).
ואז, בעלי נטל ידיים ושם את 2 השניצלים בתוך הלחם והראה לי. ואז קלטתי. ה"שניצלים" היו דג אמנון מטוגן. אז הוא זכה בגלידה אמיתית כמנה אחרונה...
כל תגובה כאן יותר טעימה מהשניה
|סמיילי שמן במיוחד|
מה אפשר לעשות איתה?
היא מתאימה לעוגות קצפת וכאלה?
שמנת לבישול (חמוצה) זה למוקרמים. גם שמנת מתוקה אפשר?
בעזהי"ת.
הכנתי ככה תפו"א מוקרמים, ויצא סופהדרך..
אבל בגדול יש לזה תכונות דומות (חלב וחמאה...).
שמנת לבישול זאת שמנת מתוקה עם אחוזי שומן נמוכים יותר.
שמנת חמוצה מגיעה בגביע, מוצקה, הרבה יותר זולה והרבה פחות טעימה.
ישנם מעט מאוד מאכלים שבהם שמנת חמוצה יכולה להחליף את מקומה של השמנת המתוקה, בלי שזה יהיה פחות טעים.
אממ ו"הרבה פחות טעימה" זה קצת העלבת השמנת... זה פשוט שני דברים שונים...
דרך אגב בעבר הייתי מכינה פאי בצל/פטריות נחמד שהכיל רק שמנת חמוצה ושום גבינות אחרות והיה טעים מאד.
אפיתי עוגה, היא עלתה יפה מאוד, אחרי כמה זמן היא שקעה ![]()
יש לציין שלא פתחתי את התנור בזמן האפיה, והשארתי אותה בזמן הרצוי,
אז למה בכל זאת היא שקעה?![]()
אשמח לעצות.![]()
בפעם הבאה הרבה יותר!
אח"כ להוציא את העוגה ולשים על תחתית ותחכות עד שהעוגה תתקרר...
*שלי*