שרשור חדש
עוגה למשלוח מנותבצ

שלום.

אני מחפשת מתכון לעוגה צרה וארוכה (נראה לי רולדה?) אבל עוגה שנראת מושקעת למשלוחי מנות.

ואם יש למישהי רעיון למיץ שוקו או משהו שאפשר להכין עם זה?

תבוא עליכם הברכה.

לימונדהכלנית1

רולדה היא עוגה שממלאים אותה מבפנים, אבל בתוך התבנית היא לא תראה מיוחדת. אפשר עוגה פשוטה ולהשקיע בציפוי- למשל ציפוי שוקולד ועליו קישוטי עדשים ועוד (כמובן לשמור על רווח בעטיפה כדי שהציפוי לא ידבק אליה כמו שבצק הפיצה שנשאר מר"ח נדבק לנייר שציפה אותו מלמעלה ומלמטה וחציו אבד בניסיון להסיר מהנייר).

אפשר לקנות תבנית בצורה מיוחדת, או לעשות מאפינס (אותו מתכון של עוגה בחושה, רק בעטרות נייר קטנות) עם שוקולד צ'יפס שיבלוט.

אפשר עוגה בחושה ולמעלה פירורי בצק (כי זה משהו שכן רואים מלמעלה).

אפשר להכין ליקר שוקולד, אבל צריך לקנות אלכוהול ובקבוקונים קטנים ולחפש מתכון.

אפשר להכין תרכיז לימונדה (לסחוט לימון ולהביא לרתיחה עם סוכר וההרתחה תשמור על זה בלי ריח לוואי ויחסוך הכנה בו ביום).

תלוי איך מקשטים את הרולדה מלמעלה...~moriya~

ואפשר גם עוגת שמרים,

השנה אנחנו מכינים בבית, "מיני" עוגות שמרים , צמה אבל יותר קטנה...

הכנו פעם ויצא מעולה!

עוגיות למשלוח מנותכלנית1

חשבתי לאפות עוגיות עם חלונות שקופים, שנראו מאד יפות בתמונות ולשים במשלוחי מנות בסלסלות קטנות.

טרחתי והלכתי ל-3 חנויות למצוא סוכריות קשות עם סוכר (בד"כ אני קונה ללא סוכר) ואפילו צבע מאכל. אפיתי ובו בזמן דיברתי עם חברה והעוגיות איבדו את צבען הזהוב ונחרכו, כמו שבפעם הקודמת שדיברתי איתה- השניצלים של שבת נחרכו. בפעם הבאה בע"ה- עלי לזכור לא להתקשר אליה ולא לענות לטלפון......

מה זה עוגיות עם חלונות שקופים?יהודיה מא"י

נשמע ממש מענין

עוגיות חלונות שקופים/ קרין גורןכלנית1
 
חשוב לאפות את העוגיות האלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, כדי שהסוכריות הנמסות לא ידביקו את העוגיות לתבנית
כמות: 12 עוגיות גדולות
חומרים
 
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
1/2 2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
מעט קמח, לקימוח
 
למלית:
40 סוכריות חמוצות קשות צבעוניות
 
  חלונות צבעוניים
אופן ההכנה

בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר, מיץ לימון, קמח ואבקת אפיה ולשים בידיים לבצק אחיד. מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ בערך (אם הבצק יבש מדי - מוסיפים כף מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח או מכניסים למקפיא ל-10 דקות)
חותכים את הבצק בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל 10 ס"מ ומניחים ברווחים גדולים על התבנית. קורצים בכל מלבן בצק 4 עיגולים קטנים (בעזרת חותכן עוגיות קטן או פקק של בקבוק).
מסירים את העטיפות מכל הסוכריות ושמים אותן לפי צבעים שונים בשקיות ניילון. מרסקים אותן בעזרת מכות מערוך או פטיש שניצלים עד שהן הופכות לפירורים. ממלאים את החורים בפירורי הסוכריות בערמה גבוהה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות והסוכריות נמסות ומבעבעות. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמזיזים אותן כדי לאפשר לסוכריות להתקשות. (זהירות ! הסוכריות המומסות חמות מאוד! )

 

 
וואו מתכון מעולה, מאמצת!!שירשור
באמת נראה מתכון שווהיהודיה מא"יאחרונה

תודה

מיץ שוקו?! איפה, מה, גם אני רוצה!נחשונית

היא בטח התכוונה ל"מיץ, שוקו"..רחלקה
רטבים...שלומית12345

שלום לכולם!!

חדשה פה...

אשמח אם יש לכם לתת לי מתכונים לרטבים לסלט-

שום/אלף האיים/רוטב פסטו...

ועוד רטבים שעולים על דעתכם.

תודה רבה!!

וחודש טוב ושמח!!

רוטב חרדל ודבשיהודיה מא"י

מערבבים בקערה חרדל, דבש, מיונז (הרבה), שום, שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח (לפחות נראה לי שזהו)

מערבבים עד שהכל אחיד. טועמים ומתקנים תיבול עם צריך. מעבירים לבקבוק ורק אז מוסיפים מים עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה. (ולפעמים אחרי לילה במקרר צריך להוסיף עוד מים

לגבי הכמויות - ענין של טעם, אבל דבש כמות אחת, חרדל בערך כמות וחצי עד שתיים, ומיונז משהו כמו 4, אבל הכמות של המיונז גם תלויה בכמה חזק את רוצה את הטעם של הרוטב, כי הוא למעשה הבסיס.

 

ורוטב אלף האיים זה בפשטות מיונז וקטשופ מעורבבים ביחד.

עוד...קצפת

לסלט כרוב \חסה רוטב בסיסי: 3 כפות שמן, 3 כפות חומץ, 3 כפות סוכר.

פסטו פרווה: בזיליקום טרי שמן זית צנוברים ומלח בבלנדר.

רוטב וינגרטכלנית1אחרונה

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות חרדל

1/2 כפית שום כתוש

1/2 כפית סוכר

2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ

1/2 כוס שמן

מו"פ

לקרר שעה-שעתיים לפני ההגשה

הי,אני קוראת סמויה...מרים*

עוד מעט פסח...נשאר לי שקית של קמח תפו"א,שקית קמח שיפון,שקית קמח כוסמין...מה עושים?מתכונים טעימים וקלים יתקבלו בברכה..ובתודה..

איפה שרי האופים והאופות???מרים*
מכוסמין ושיפון אני יודעת שאפשר לעשות לחם...פלפלתי

זה דווקא לא יוצא רע בד"כ - אפילו אחלה.

מהקמח ת"א - אפשר להוסיף אותו לפשטידות, חביתות עם תוספת,  כדי שייצב אותן, לא?

קמח תפו"א הוא לא חמץיהודיה מא"י

כך שלא חייבים לגמור אותו לפני פסח...
 

לחמניות כוסמיןכלנית1

זהירות מקמח שיפון. הרסתי חלות ולחם כשהשתמשתי בו. לכן, אני ממליצה להוסיף רק חלק ממנו לתערובות (נניח 1/3 ולא יותר, כדי שלא יהרוס את הלחם/העוגה. קמח ת. אדמה- אפשר להוסיף לעוגת גבינה אפויה כדי לעבות.

קמח כוסמין- חפשי קמח כוסמין ללא תולעים מקורר בהשגחת הרב ויא. עליו יש מתכון מתאים לעוגיות שעשויות מקמח זה. מצאתי מתכון שנראה מוצלח עם הוראות ואזהרות, אך עדיין לא הספקתי לנסות. אשמח לשמוע איך יצא לך.

לחמניות כוסמין טעימות (לפי אתר פרוג)


שימי בקערת המיקסר לפי הסדר הבא:
2 כפות שמרים יבשים
1 ק"ג קמח כוסמין (אני משתמשת בקמח של הרב ויא)
1כפית מלח
1/2 כוס סוכר חום (אפשר להפחית בכמות)
3 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
לושי לבצק בזרוע הלישה. השהי לרבע שעה, הפעילי שוב את המיקסר לכמה דקות, השהי לרבע שעה, הפעילי לכמה דקות. התפיחי את הבצק במשך שעה, חלקי ל-12-14 כדורים, תלוי בגודל הרצוי. רדדי כל חלק לפיתה וגלגלי לגליל- לחמניה. הברישי בביצה, פזרי שומשום, אפי בתנור שחומם מראש לחום גבוה, עד שהלחמניות מוכנות.
הקפידי לא לדלג על השלבים בלישה, הם עוזרים לבצק להיות כמו שהוא צריך להיות.
בהצלחה רבה!!!!!
מיקסר..מרים*

כולן מכינות בצק במיקסר?אין לי מיקסר...

אני לשה בידייםיהודיה מא"י


^^^^^^^^^^ תבקשי מיקסר ליום ההולדת הבא (לעוגות)כלנית1אחרונה

מתכון לפלפלים ממולאיםddba

יש לי במקפיא המון בשר טחון

 

יש למישהו מתכון לא מסובך איך מכינים פלפלים ממולאים עם בשר טחון ואורז?

 

זה הולך בכלל ביחד או שממלאים רק באורז או רק בבשר טחון?

אני תמיד מערבבת. אין שום בעיה.אחותו

לטגן ולבשל קצרות את האורז, אפשר עם בצל מטוגן.

לערבב עם בשר טחון ותבלינים ( אני מוסיפה שמיר קצוץ)

ממלאים פלפלים באיזה צבעים שרוצים., מומלץ יחסית קטנים ומאורכים. ומכסים עם ה" כיפה" שלהם.

מכינים רוטב עגבניות עמוק ("מרק"): מטגנים בצל+שום, פטרוזיליה, גזר קצוץ, סלרי, מלח פלפל, רסק עגבניות, וככל העולה על דעתך להוסיף... אפשר גם להוסיף מעט לימון.

מניחים בצפיפות את הפלפלים הממולאים , כך שהרוטב יגיע עד גובה 3/4 הפלפלים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה.

עם בשר טחון תכיני ספגטי בולונז!!א.א.ק

או אפילו רק את הרוטב...

זה אחלה!!!

אפשר מתכון לספגטי כזה?עידודים
רוטב בולנזיהודיה מא"י

מתכון פשוט:

שמים בסיר בשר טחון, בצל, רסק עגבניות (הרבה)ואם רוצים גם עגבניות טריות חתוכות, גזר מגורד דק (לא חובה) מים, ותבלינים, ומבשלים במשך חצי שעה לפחות.

 

מתכון מושקע:

קוצצים בצל, מטגנים בשמן עד שיעשה שקוף

מוסיפים בשר טחון, ומערבבים במזלג עד שכל הבשר מפורר ושינה את צבעו.

מוסיפים גזר מגורד דק, מערבבים (לא חובה)

מתבלים: שום, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, מערבבים שוב

מוסיפים רסק עגבניות (כשליש קופסאת שימורים בריכוז גבוה לחצי קילו בשר) ואם רוצים גם עגבניות טריות חתוכות

מוסיפים עד שכל הרוטב יהיה נוזלים וגם יכסה לגמרי את הבשר

ואני שמה איזה חצי כפית סוכר, ומלח כמובן לפי הצורך - הבשר בסכ"ה מלוח מעצמו.

מבשלים חצי שעה לפחות, מערבבים מדי פעם שלא ידבק, ולעיתים קרובות יותר לקראת סוף הבישול, אם יש צורך מוסיפים מים. הרוטב מוכן כשהוא סמיך. בבישול ארוך יותר (ותוספת מים בהתאם) הרוטב יצא טעים יותר.

נשמע מצוין! אנסה בעז"ה , תודה!עידודיםאחרונה
תערובת לממולאיםlila317

אני מכינה תערובת לממולאים פשוטה: לחצי קילו בשר טחון אני מוסיפה כוס אורז שהושרה במים חמים וסונן,כף רסק, בצל קטן מגורר בפומפיה,מלח ,פלפל ,מעט פפריקה ,כמון ואבקת מרק מעט שמן מערבבת לתערובת.

 

אני בדרך כלל מרפדת את הסיר בגזר עגבניה קישוא פרוסים לעיגולים,חתיכת בשר או חתיכת בשר ואם יש לי גם חומוסים.

מפזרת תבלינים ואבקת מרק ומעל את הממולאים. מוסיפה מעל הממולאים רוטב מכוס מים חמים+כף רסק וקצת תבלינים.

מניחה צלחת בגודל הסיר על הממולאים וזהו הרתחה אש נמוכה שעה שעה וחצי.

למה את שמה צלחת על הממולאים?משתדלת

והיא נשארת שם כל הבישול???

כןlila317

היא שומרת שהם לא יתפרקו למדתי את זה מאחותי הגדולה. יהיו אחידים

עוד על בצק שמרים...קרמבו

נתקלתי כאן כמה פעמים בהמלצה להכין בצק שמרים בערב, להלין אותו בלילה במקרר, להתפיח ולאפות בבוקר.

ניסיתי פעם אחת בעבר לעשות זאת, ועד הבוקר הבצק החמיץ.

מה יכולה להיות הסיבה? השארתי אותו בקערת המיקסר, שעשויה מנירוסטה- זה קשור?

 

תודה.

קשה לי להאמין שיש קשר לנירוסטהיהודיה מא"י

קמח שמרים שמת? ואיזה?

הבצק היה חמוץ ממש גם אחרי האפייה, או שרק היה לו ריח 'שמרי' שכזה?

כמה זמן זה כל הלילה?

אני חייבת להודות שזה נשמע ממש מוזר. אני במשך כל החורף משאירה את הבצק בחוץ לכל הלילה (אני אומנם עושה את הבצק מאוד מאוחר, אבל גם אופה אותה אח"כ בבוקר מאוחר) והוא לא מחמיץ לי

זה היה בקיץ(:קרמבו

במקרר.

מאז לא העזתי לנסות...

אולי המקרר לא תיפקד משהו?יהודיה מא"יאחרונה

אם זה יום חמישי עם כל הבישולים החמים של שבת שנכנסים למקרר ועוד בקיץ הוא בהחלט עלול שלא לתפקד משהו, ואז זה עלול להיות יותר מידי.

אולי את משתמשת ביותר שמרים ממני? אני שמה 4 כפיות קטנות (חד פעמי...) של שמרים יבשים לקילו קמח.

שאלה בנושא הפרשת חלה...טוזי

הכנתי בצק לעוגיות. בדרך כלל אני מכינה בערך מקילו קמח (קצת פחות) ולכן לא מפרישה חלה.

הפעם הכנתי כמות כפולה (שעשה לי בלאגן במיקסר ובכל המטבח- לא נורא) זה פחות מ-2 קילו קמח, שמתי בערך 10 כוסות ועוד נשאר לי כמות נכבדת (אולי חצי קילו) מהקמח המנופה.

 

האם אני צריכה להפריש חלה?

תודה!

תלוי לפי מי את הולכתיהודיה מא"יאחרונה

לפי כל הדעות בכמות שכזאת צריך להפריש חלה בלא ברכה

לפי הגר"ח נאה והרב עובדיה יוסף הפרשת חלה בברכה היא מקילו ושני שליש, לפי החזון איש והרב מרדכי אליהו רק יותר משני קילו.

וכובן שאם את אשכנזיה זה הולך בכלל לפי נפח ולא לפי משקל, המשקל שמחושב למעלה הוא לקמח לבן.

בכל מקרה צריך להפריש השאלה היא עם או בלי ברכה

 

(הנכתב לעיל לפי הספר "לקראת חלה")

מטבח חדשאמא ל-5

אנחנו לפני קניית המטבח,

טיפים, עיצוב

המלצות - היכן לקנות, חוץ מנגר..

מחירים , אם יש

חלוקה לבשרי חלבי, כיורים, תנורים, מיקרוגל.

למי שיש אי? פרקטי? או לא.

 

וקשור לא קשור, ריצוף- בהיר או כהה?

 

תודה על העזרה

כמה טיפים...קצפת

קודם כל שיהיה בכייף,

על ארונות בהירים רואים כל ליכלוך [כמובן...] וארונות כהים " חוסמים" את המטבח, שילוב של ארונות תחתונים כהים, נניח בצבעי עץ וארונות עליונים בהירים אפילו זכוכית אטומה שתיתן השתקפות נותן מרחב בעין.[אם קשה לך לדמיין שילוב כזה תסתכלי בקטלוגים של מטבחים]

מזווה- יש דגם של מזווה שכולו כמו מגירה שבשביל להוציא מלח צריך למשוך את כל הארון.... המזווה שלי נפתח כמו ארון על ציר ובפנים הוא מחולק למגירות .

לירקות [תפו"א , בצל] אפשר להשאיר מדפים פתוחים ולקנות [בהום סנטר\אייס] סלסלאות מרובעות דקורטיביות.

ברז נשלף נח מאוד לניקיון!!!!

מתחת לכיורים זה שטח "מת" היום יש פיתרונות מכו מגירות שמותאמות לשם, אבל מייקרים מאוד את המטבח.

בריצוף צריך תמיד לבחור גוון אחד יותר כהה ממה שאת רואה בחנות, בצע לקיר צריך גוון אחד יותר בהיר.

את גובה הארונות והשיש תתאימי לנוחות שלך.

בהצלחה!!!!

טיפיםדידי

מאוד נוח-

מייבשי כלים מעל הכיורים- מאפשר שיש פנוי ומאורגן גם לאחר ימי בישול עמוסים.

מגירה רגילה או עגלה בארון שסמוך לכיריים- לבקבוקים- שמן וכו, ולתבלינים. כך הכל נגיש וקרוב בזמן הבישולים.

לגבי חלוקה לבשרי-חלבי- לדעתי לכל בית מתאימה חלוקה אחרת לפי ההרגלים והצרכים- אם אצלכם רוב הבישולים הם בשריים לדוגמא, אז נוח ביותר שהכיור הבשרי יהיה בצד שקרוב לכיריים. אם יש אפשרות- אפשר שהכיריים יהיו באמצע- בין האיזור החלבי לבשרי.

לגבי אי- להורי יש. הם מאוד מאוד מרוצים. האי שלהם הוא על גלגלים- פרקטי ביותר. כמו כן בצידו האחד של האי יש אפשרות להעלות שולחן קטן - כמו מדף שמחובר לאי בצירים.

עוד המלצה- ארון פסח...

תתחילי במדידת שטח המטבח ושרטוט מיקום חלון/דלתכלנית1

תמדדי את שטח המטבח וציירי שרטוט של החדר, כולל מיקום חלון ודלת. הכנסי לחנות מטבחים ותבדקי מה יש להציע. היום, כל מעצב מתחיל בחנויות יכול להראות לך הדגמה במחשב איך החדר יראה. תבדקי בקטלוג איזה סוג ארונות יש (ארון עם מגירות, פתרון לארון פינתי, תנור built in ועוד. תחליטי איפה כדאי לשים מקרר שיזוז בקלות ואז תעברי לצעד הבא, בחירה

עוד טיפים...Curious

1. מתחת לשיש - כמה שיותר דברים נשלפים (המטבח שלי בן 6 - אז מן הסתם יש היום בשוק דברים יותר משוכללים ולכן לא אזכיר שמות מתקנים.)

2. באותו ענין - לכי לחנויות מטבחים ולמדי על הפטנטים הקיימים לפני שתסגרו על משהו.

3. במידה וציפוי הארונות הוא דוגמה (כמו פורמייקה) ודאי שבדלתות הדוגמה היא המשך רציף....

4. אני עשיתי מעל השיש שתי קומות של ארונות מטבח (מגיע עד התקרה) - תמיד יש מה לאפסן, ובהזדמנות חוסך אבק....

שיהיה לך לפחות ארון אחד עם 60 ס"מ עומק ולא עם 30. אני עשיתי כזה מעל המקרר כאשר בחלקו התחתון דלת מתרוממת לפלטה של שבת, ומעליו ארון 2 דלתות (שבפנים 2 מדפים) לאפסון כלי פסח. (מה שנכון - יש לי תקרה גבוהה).

5. אם אפשר, שתהיה פינת אוכל (אפילו  קטנה) גם במטבח.

6. אישית אני אוהבת שיש בהיר. אם זה גם הטעם שלך - כדאי לך לקחת משהו עם נקודות (כך לא תבלוט עליו כל טיפת לכלוך)

7. לא לשכוח לקבוע נקודות חשמל וגאז. אם תחליטו לקחת כיריים מובנים - לא לשכוח את נקודות החשמל והגאז שלהם.

8. מכיון שאת אמא ל-5 (כן ירבו!) נראה לי שכדאי לך לחשוב על מדיח כלים (אם לא כעת - שתהיה אופציה היכו לשים אותו בעתיד). אל תשכחו לקבוע גם לו נקודות חשמל.

זהו - ושיהיה בהצלחה

ואיך מנקים ארונות מטבח מעץ-שומניים?יעלקה
מסיר שומנים וצמר פלדהחשבשבת

זה מה שאני עשיתי פה לארונות שלנו.

 

וגם צבעתי אותם בצבע שונה וזה פשוט שינה תמטבח.

 

בהצלחה

מסיר שומנים ? באמת?יעלקה

זה לא פוגע בעץ?

אני מאוד אוהבת את המטבח שלי  וחוששת ממסיר שומנים. לאיזה מהם הכוונה? מוריץ וכאלה..?

ממש לא מסיר שומניםיערית נ

זה הרס לאמא שלי את הארונות. ובטח לא צמר פלדה.

ספוגית הפלא!

תודה. אנסה.יעלקהאחרונה
נסי סבון כלים. הוא נועד להסרת שומנים, אבל עדיןכלנית1

עוד רעיונותאנונימי (פותח)

 מתקן מתרומם למיקסר מתוך הארון כדי שלא יהיה כל הזמן על השיש.

מומלץ שכל הארון שמתחת לשיש יהיה מגירות(רחבות ועמוקות)

לחשוב על נקודת מים מעל השיש למתקן מים חמים / קרים.

בהצלחה רבה

טוב בנבירה ארכיוניתחשבשבת

מצאתי משו שאולי יעזור להרבה אנשים...

ואולי לא

 

זה נקרא פטנטים למטבח- תהנו!

 

20110307194042.doc

תודה על ההכוונה לטיפים. חלקם שימושיים לי ביותרכלנית1

תודה ממש שימושיddba
וואו פטנטים למטבח פשוט מעוליםאנונימי (פותח)אחרונה

קראתי בשקיקה ונראה לי אני מאמצת כמה.

 

 

תודה !!!

שאלה: מה אפשר לעשות עם:אנונימי (פותח)

קמח מנופה, שמרים וא.אפיה, ממרח שוקולד (שאני מנסה להיפטר ממנו)?

אשמח לרעיונות קלים חיוך

תודה רבה!

רולדת שוקולד?יהודיה מא"י

מכינים בצק שמרים, מרדדים מורחים ממרח שוקולד, מגלגלים. אפשר לאפות ככה או לחתוך לפרוסות ולסדר כמו עוגת שושנים. אפשר גם לחתוך לשניים ולגלגל כמו צמה של 2.

וכמובן אפשר גם לשדרג עם אגוזים קצוצים וכו'.

אה, ואת הממרח שוקולד אפשר פשוט לזרוק, זה לא בל תשחית, באמת.

תודה רבה! מה זה אומר 'מכינים בצק שמרים'?אפשר פרוט?אנונימי (פותח)
אפילו כמו של חלותיהודיה מא"י

תחפשי פה בפורום היו כמה וכמה מתכונים, כלול מתכונים יעודיים לעוגות.

מצטערת, אני לא מכינה בדר"כ עוגות שמרים כך שאין לי מתכון מדויק לתת לבצק לעוגה

מקפיצה! ובהזדמנות זו אשמח למתכון לבצק פריך. תודה!אנונימי (פותח)
יש לי מתכון לבצק פריך, אבלפלפלתי

אין לי אפשרות להעלות פה תמונות וצילמתי את זה מספר, אז אני שולחת לך שיחה...

אזני המן מבצק שמרים (אתר שמרית)כלנית1אחרונה

אפשר לפנק אתכם בעוגיות זנגוויל ?אחותו

175 גר' חמאה או מרגרינה

3/4 כוס דחוסה סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

2 ביצים

3 כוסות קמח

2 כפיות א. אפיה

2+1/2 כפות גדושות זנגוויל טחון/ יבש

כפית גדושה קנמון

כפית גדושה אגוז מוסקט מגורר

1+1/2 כפיות פלפל אגלי טחון

ממיסים חמאה / מרגרינה במיקרו

מוסיפים סוכרים וטורפים במטרפה,

מוסיפים הביצים וטורפים.

מוסיפים בהדרגה את ה"יבשים" ולשים לקבלת בצק חלק.

מחלקים את הבצק ל 4, ואורזים בניילון נצמד, למקרר לשעה לפחות

מרדדים על משטח מקומח ( אפשר לקמח בקורנפלור- משאיר את הבצק יותר "רך") קוצים צורות ולתנור המחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-15 דק'. ( לפי הצבע)

להשאיר בתבנית מספר רגעים לפני שמוציאים לצינון העוגיות.

 

1. לא להתעלף מהריח...

2. לאכול לאט, זה נגמד מה----ר!!! ( גם אם מחביאים חצי במקפיא...)

 

ותודה ל"תפוז" ששם מצאתי את המתכון הבסיסי...

 

 

 

כן, תודה.. וכמ-עט התעלפנו מהריח! אדיר!!!בת נוגה
מה, באמת הכנת?אחותו
לא... זה מטאפורי.. (נמצאת בלימודים וברעב מתמיד)בת נוגה

היי, מקווה שאת לא מתבאסת...

פשוט:

א. הזמנת לעוגיות, לא? אז באתי!!

ב. המתכון והרעב עוררו את דמיוני, וכמעט הרחתי על אמת...

ג. בפרקטיקה, מה שנקרא:

עצם המינוח 'זנגוויל' מלחיץ אותי משום מה ...

למה?

מבולבל

אולי כי אני לא מכירה את הטעם של זה??

ואני נעצרתי בקינמון...אפשר לוותר עליו?קרמבו
בעלי גם נחרד מהזנגוויל ולכן הכנתי שיראה שזה יכולאחותו
קפץ- יכול להיות טעייייים.אחותו
רגע רגע, מה עם הפלפל האנגלי?בת נוגה

איזה טעם ה-ו-א מוסיף?

ארומה של תבלין חם , לא יודעת לתאר...אחותו

אולי אפשר לשים צפורן טחון במקום.

אוקי, רעיון, את זה אני דווקא אוהבת...בת נוגה
נראה לך שאפשר להמיר מרגרינה בשמן ולרדד?כלנית1

לא ניסיתי.אחותו
אני מכינה עוגיות תמרים עם שמן-ואפשר לרדדבדרך

קצת יותר קשה ואני מחלקת לחלקים יותר קטנים,

אני מרדדת על נייר אפיה כי ככה יותר קל לקפל אבל פה לא צריך לקפל את הבצק...

אז בדרך... לזה אני צריכה מתכון!עוד כינוי
וכל מי שיש לה דברים מעניינים בלי מרגרינה...עוד כינוי

מוזמנת לשלוח לי.... תודה!

ודברים מעניינים בבקשה לא עוגות בחושות!!!

עוגיות תמרים-בלי מרגרינהבדרך

6 ו1/2 כוסות קמח

1 ושליש כוס שמן

1 וחצי כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה

3 ביצים

כפית רום

1 חבילה סוכר וניל

 

מערבבים הכל...

מחלקים לאני יודעת 6-8

כל חלק משטיחים עם מערוך (אני עובדת על נייר אפיה ככה יותר קל לקפל אח"כ)

מורחים ממרח תמרים/ שוקולד/שמעתי שיש ששמים חמאת בוטנים....

מקפלים לחצי ואז שוב לחצי (בעזרת הנייר אפיה יותר קל)

חותכים

אופים בתנור שחומם ל180 עד שמשחים (טיפה פחות בשבילי טיפה יותר בשביל בעלי-ענין של טעם)

 

בכלליות אני לא מכניסה מרגרינה הביתה וממירה חבילת מרגרינה ב3/4 כוס שמן....

השבוע אמרו לי שאפשר להכין סלט חצילים בלי טיגול אלא בתנור-אני אנסה ואדווח

אני עושה חצילים בתנור...עוד כינוי

יוצא טעים אבל לא לצפות שזה יהיה אותו טעם של המטוגנים....

וממשתודה על המתכון של התמרים, בלי נדר ננסה!

חצילים אפוייםכלנית1

טעמתי סלט מחצילים אפויים אצל חברה. כמה שנים אח"כ שאלתי אותה לגבי המתכון והתברר שהיא הפסיקה, כי המטוגנים היו טעימים יותר.......

האמת שיצא ממש טעיםבדרך

אבל אמרו לי לשמן ולשים קצת שמן מעל-אז אולי מהפחד שמתי קצת הרבה (אבל עדין כלום לעומת הכמות שהייתי מטגנת בו)

"בדרך"- זאת הסיבה שיצא כל כך טעים!כלנית1אחרונה

יוווותודה על המתכון! רק שאלה קטנה -פלפלתי

את אומרת שצריך לקפל את זה כמה פעמים ואז לחתוך. זה אמור לצאת עוגיות שכבות כאלה? בצק - תמרים - בצק - תמרים וכו'?

 

ואיזה יופי! אם יש לכם עוד מתכונים עם שמן ובלי מרגרינה שמצליחם -אני ממש אשמח לקבל...!

תודה!

בע"ה אנסה את זה... [אחרי שאבין את הענין... אחרי התשובה.]

כן....בדרך
הכנתי והן מצויינות!מתנסה
לא ממש קשור אבל- כתמי עובש על בד צבעוניעדידפ

שלום

אני יודעת שזה לא ממש קשור לנושא, אבל מה לעשות?

לא פתחו עדיין פורום לחובבי ניקיון...

השארתי שקית של בגדים חדשים בחוץ והסתבכתי.

הם נרטבו מגשם ולא שמתי לב, וגם כששמתי לב קצת הזנחתי,

עכשיו ראיתי שעל חלק מהם יש עובש.

איך ניתן להוריד עובש מבגד צבעוני (בהיר, ורוד פסטל, סגול לילך וכו') מכותנה,

לא כיבסתי עדיין כדי שלא יתקבע ע"י הכיבוס...

תגידי להם שלום...אחותו
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^+mp8
מסיר כתמים (לבדוק שהוא מסיר כתמי עובש)כלנית1

אם אין לך כבר מה להפסיד והבגדים שווים את ההוצאה, תקני מסיר כתמים שכתוב עליו שהוא מסיר כתמי עובש ותבשלי את הבגדים (מן הסתם צריך יותר מ-30 מעלות). בהצלחה!!!!

הנה פתרוןחשבשבת

עובש הנוצר מרטיבות ניתן להסיר באמצעות סיליט באנג מנקה אסלות. הוא מטפל בכתמי עובש. מומלץ לפני כן לבדוק את עמידות בצבע והבד מול המסיר עובש

יש אומרים שגם ספרי נגד עובש יעזור.

 

בהצלחה

ניסוי וטעיהכלנית1אחרונה

בדקתי בסופר מסירי כתמים, אך בניגוד לעבר, לא ראיתי אף אחד שרשום עליו בפירוש שהוא מסיר כתמי עובש, אז אם מדובר בחבילת בגדים, אפשר לקנות מסיר כתמים שמוסיפים לכביסה במכונה והוא אמור להסיר כל מיני כתמים,.

את יכולה לבחור בגד אחד מהערימה כשפן ניסיון ותרססי סנו אוקסיג'ן או תרסיס אחר שיש לך או לשכנה (לא ראיתי נסים ונפלאות בסנו אוקסיג'ן, אבל במריחה ושיפשוף של סינטבון הישן והטוב- ראיתי. מרחתי לפני הכביסה במכונה, שיפשפתי מעט והכנסתי למכונה עם החומר לאחר כמה דקות, כך שאת יכולה לנסות בגד אחר עם סינטבון או סבון מוצק אחר שנועד להסרת כתמים).

בהצלחה!

עזרה עם מתכון של תותים.בין השורות

היה לי מתכון למרק תותים והוא אבד...

אני צריכה עזרה בשיחזור שלו!

זה הולך בערך ככה-חותכים את התותים לא מידי קטן,שמים בסיר עם מים ומביאים להרתחה וממשיכים לבשל(נראה לי).

מתי שהוא מוסיפים ג'לי תות וסוכר ומרתיחים שוב וזהו.

השאלה היא מה הכמויות ואיך בדיוק הולך המתכון??

תודה לכל העוזרים!!!

מישהו???בין השורות
הלוואי והייתי יכולה לעזורשירשור

אבל הייתי שמחה לקבל את המתכון

אפשר לעשות יותר פשוט: לבשל מעט את התותים במים וסוכר ואח"כ להכין ג'לי ולפני שהוא מקריש- להוסיף את התותים ולהקפאה

יאמי יאמי

נראה לי גם כןיהודיה מא"י

זה לא צריך כמויות מדויקות, תשימי קצת סוכר, תטעמי ואם צריך עוד תוסיפי

איך זה יוצא ומה הכמויות?בין השורות

מכיון שלא נראה לי שמהאנשים שכאן תבוא לי הישועה,אני ינסה ל"פי העין"...

נראה מה ייצא.

אם מישהי כאן יכולה לפחות לכוון אותי כמה זמן נראה לה צריך לבשל את התותים זה מאוד יעזור.

בישול קצר למדייהודיה מא"י

נראה לי ש 10-15 די בהן מעל ומעבר

ןהתןצאה:בין השורות

שפכתי סתם חומרים(ג'לי וסוכר).

זה לא נראה כמו המקור אבל נתנחם במה שיצא ונבקש את המתכון עוד פעם למרות חוסר הנעימות....

העיקר שיצא טעיםשירשור
לא היה את זה ב"בשבע" של השבת האחרונה?אחותו
אין לי מושג-מתכון מאמא של חברה...בין השורותאחרונה
גבינת שמנת-קרמבו

יש אפשרות להכין גבינת שמנת בבית?

 

תודה.

כן, ובקלותיהודיה מא"י

לערבב גבינה לבנה רגילה עם חמאה

תודה יהודיה, ועוד שאלות-קרמבו

מה היחס בין הגבינה לחמאה?

ממיסים את החמאה? איך זה מתאחד?

אפשר גם עם שמנת חמוצה?

 

אוי- איזה מטר שאלות...

היחס הוא כמו שנראה לךיהודיה מא"י

להמיס את החמאה, לחכות שהיאת לא תהיה ממש חמה ואז לערבב.

אם תשתמשי בשמנת חמוצה יהיה את הטעם החמצמץ של השמנת, והשאלה היא אם את אוהבת או לא.

מה שאני מכירהחילזון 123

זה לשים שמנת חמוצה (כמה שיותר אחוזי שומן יותר טוב...) בחיתול בד ולתלות כמה ימים או להניח במסננת.

אם רוצים טעמים שונים אז לתבל לפני הסינון. (למשל בצל מטוגן\שמיר\פפריקה\שום וכו')

אחרי שזה מסונן אפשר לגלגל לכדורים ולצפות בקצח\זעתר\פלפל אדום גרוס\שומשום וכו'.

^^^^ יוצאת גבינה ממש טעימה!אני ירושלמית
מצטרף לחילזון וירושלמיתאיזה טוב ה'!!!!

 

רגע- משאירים את השמנת לסינון מחוץ למקרר???קרמבו
במזג אוויר כזה, כן.אני ירושלמית

ללילה לפחות אם את רוצה יותר מגובש אז תשאירי עוד.

בקיץ בימים חמים מאד כדאי להשאיר במקרר. 

תודה רבה!קרמבו
רגע ירושלמית-זה את נתת את המתכון הזה פה פעם?!...חילזון 123
לא, הצטרפתי אלייך...(^^^)אני ירושלמית
אני כתבתי פה פעם את המתכון הזה. מתכון מנצח!!+mp8אחרונה
אנחנו משלביםאם הבנים12

2 שמנת חמוצה ו1 גבינה לבנה

א. עם זיתים קצוצים וקצת מלח.

ב. עם שום כתוש ושמיר קצוץ וקצת מלח

 

שמים על מסננת 2-4 נייר סופג על זה מניחים את כל הגבינה ושמים לנוח בערך 24 שעות בטמ' החדר

אח"כ מעבירים לכלי סגור במקרר. ממש מעדן.

 

כמובן שאפשר לשחק עם זה... (רק שמנת, טעמים שונים וכו')

שאלה לי.. מילוי לעוגת בסיסשומשום אחר2

בעלי הביא היום 4 עוגות בסיס עגולות.

 

אני מחפשת רעיונות במה אפשר למלא אותן או לחילופין לשים מעליהן.

 

אשמח לרעיונות.

עוגת בסיס הכוונה לעוגה פשוטה חלקה?יהודיה מא"י

אפשר להכין קצפת בלי או עם אינסטנט פודינג, למלא וגם לצפות

אפשר למלא בריבת חלב ולצפות בקצפת

אפשר להכין קרם תותים שיהיה למילוי, ושוב גם לציפוי

אפשר להרטיב במעט ליקר, להכין מרנג, להזליף מעל העוגות, לאפות, וליתר דיוק לייבש בתנור, להכין קצפת מוקה ומרוח על שכבת מרנג אחת, לשים מעל עוגה +מרנג, ואז עוד קצפת לעוגה סופר מרשימה וסופר טעימה

אפשר לשים מעל קצפת ופרוסות תותים (בתנאי שאת מוצאת תותים בלי ג'וקיםעצוב)

אפשר למלא בריבה

לצפות בקרם שוקלד עשיר

למלא בגנאש שוקולד, ושוב עם ציפוי קצפת

לשים מעל אננס מקופסא +ג'לי

לפורר ולעשות כדורי שוקולד

(טוב זה מתחיל להיות לא קשור, נראה לי שאני אעצור כאן)

תסתכלי מתכון בבלוג של מרליןאני ירושלמיתאחרונה

http://mablogeria.blogspot.com/

 

תרדי למטה יש שם מתכון לעוגה עם קרם לימון וקצפת.... יאמיממייי....

עוגות שמרים..טוזי

אני מחפשת מתכון מ-ד-ו-י-ק לעוגת שמרים. יש לי בבית 2 מתכוני בערך ובפעם האחרונה שניסיתי אותן זה ממש לא היה שווה את המאמץ...

 

אני יודעת להתעסק עם בצק שמרים, אני מכינה חלות המון אבל עם עוגות עד עכשיו לא כל כך הולך לי...

 

סוג השמרים שיש לי בבית הוא שמרים טריים נראה לי (אלה שבאים בשקית גדולה בוואקום ומחזיקים מעמד בקירור הרבה זמן).

 

תודה!

זה דוווקא נשמע כמו שמרים יבשים.חרישית

ויבואו המנוסים/ות ויתנו מתכונים. אצלי הכל על בערך. לפעמים מצליח, ולפעמים יותר...

יש לי מתכון לעוגת שמרים מעולה. אבל קצת מסובכת.שיפקה

רוצה בכל זאת? זה לא מסובך ההכנה של הבצק, אבל ההכנה של העלים זה קצצת מסובך. או אולי את רוצה רק את המתכון של הבצק ולעשות את העלים לפי מה שבא לך.

תגידי לי, ואכתוב.

אני אשמח לקבל את המתכון...טוזי
מתכון מ-ע-ו-ל-ה (טעימות-משפחה)אנונימי (פותח)

20110227132406.pdf

המתכון הזה התפרסם לפני כ3 שנים ומאז אני מכינה אותו כמעט כל שבוע ומעולם לא אכזב...

בהצלחה!!!

איזה יופי! תודה רבה! ושאלה -פלפלתי

בחלת שמרים עם המילוי שוקולד, מישהו ניסה את זה עם שמן במקום מרגרינה? אם כן - אז איך זה יוצא?

יוצא מצוין גם עם שמןיעלקה
וואו! תודה רבה!טוזי
אפשר להמיר ל-WORD?כלנית1

גילה- איך אפשר להדפיס את זה?יעלקה

ניסיתי להדפיס ואי אפשר.  לא הצלחתי . את יכולה לעזור בענין הקישור ששלחת?

זה צילום של העיתוןאנונימי (פותח)

תני לי רעיון איך להעלות בצורה אחרת.

אין לי רעיון. אולי למישהי כאן יש? אשמח מאודיעלקה
מקצף בלוןאנונימי (פותח)

האם זה המקצף הרגיל של המיקסר? להקצפת ביצים?

 

אין לי וו לישה , מישהו ניסה ללוש ביד?

מתכוןאנונימי (פותח)

תקליקי  "קראנץ שוקולד "בגוגל ותקבלי מתכון מעולה. 

טוב, בנתיים העתקתי [עם עט...] את המתכון הבסיסייעלקה
יצא מעולה! במיוחד המיליתיעלקהאחרונה
קצת נדוש, חלות איזה יום שמח

מחפשת מתכון קל וטוב עם כמויות מדויקות וזמן אפיה מדויק

 

מה קורה אם מכינים היום ולא מחר?

 

תודה מראש!!

מתכון קל וטוב לחלת שבת-קרמבו

לקחתי מהאתר של ניקי.

זמן אפיה מדויק- קשה לתת, כיוון שזה משתנה מתנור לתנור.

אם מכינים היום- כדאי להקפיא ולהפשיר לפני שבת. (אני מניחה על כלי שעומד על הפלטה.)

 

בהצלחה!

מתכון אחד הטוביםשיפקה

 אני עושה כמעט כל שבת, והן יוצאות פצצה.

 

2 קילו קמח

2 וחצי כפות שמרים יבשים

שלושת רבעי כוס סוכר.

מערבבים טוב עד שלא רואים את הסוכר ולא את השמרים.

אח"כ מוסיפים כף מלח ומערבבים שוב.

מוסיפים 4 עד 4 וחצי כוסות מים פושרים ולשים.

ממש לקראת סוף הלישה מוסיפים רבע כוס שמן(מומלץ מאוד שמן זית עושה את ההבדל!!!)

מניחים להתפחה בתוך שמיכות איזה שעה, שעה וחצי. זה תופח יפה. קולעים צמות(או כל צורה אחרת שעולה בראשך) ואופים בחום של 180 בערך 20 דקות.

אני שמה על החלות(כשהן בתבנית) ביצה וזעתר, זה משלים את הטעם של השמן זית. אבל עם עושים עם שמן רגיל- מומלץ לשים למעלה ביצה ושומשום. מי שלא אוהב משהו שלמעלה- שישים רק ביצה.

ב"הצלחה!!! הן יוצאות מעולות... תשאלי את חברות שלי מהאולפנה ואת המשפחה שלי. אני מכינה אותן כמעט כל שבת...

אה, ושכחתי- אני עושה אותן בתבניות מארכות כדי שלא ידבקו אחת לשניה - אבל זה לא קריטי. מה שקריטי הוא להוציא אותן מהתבנית איזה 5 דקות אחרי האפיה ולהניח על רשת של תנור, שיתאורר גם מלמטה ולא ירטב מהאדים וזה... וגם ככה זה מתקרר יותר מהר ואפשר לארוז את זה יותר מהר.

אני מכינה ביום חמישי(בערך ב3 4 אחרי צהרים, וזה יוצא מעולה. אני פשוט מקררת אותם איזה חצי שעה עד שהן קרות באמת. גם מלמעלה וגם מלמטה, וז עוטפת מכל הכיוונים בנילון נצמד. אם הנילון דבוק טוב טוב- זה שומר את הטריות אפילו עד שבת בבוקר.

בהצלחה רבה. לשאלות מוזמנת לשאול תמיד באישי, או כאן.

שבת שלום!

 

תודה שיפקהאיזה יום שמח

אם אני צריכה פחות כמויות מה עושים?

אפשרשיפקה

אפשר לחצות את הכמות. אני תמיד עושה רק עם קילו קמח אחד, ואז את הכל אני חוצה בכמויות.

וזה יוצא בערך 3 או ארבע חלות, תלוי בכמה את מחלקת את זה.

בהצלחה!

 

יצא מעולה שיפקה איזה יום שמח

אבל לא הכפיל את עצמו

 

תודה רבה רבה

 

יאמי

איזה יופי!שיפקה

מה הכוונה לא הכפיל את עצמו? בהתפחה?

לונורא. העיקר שיצא טעים.

2 כפות שמרים יבשים זה לקילו קמחlila317

בס"ד

 

יש לי את הספר"לקראת חלה" של שירה וינר ואילת יפרח מימנו אני לוקחת הרבה מתכונים שלי שמצליחים ושם יש

חישוב לכמויות שמרים לקילו אחד של קמח וזה הולך כך :

2 כפות שמרים יבשים=1 קוביה שמרים טריים=1 שקית שמרים מגורענים ("שמרית")

  (20 גרם)                     (50 גרם)                 (50 גרם)

 

שבוע טוב חודש טוב ומלא בשורות טובות

כן, בהתפחהאיזה יום שמחאחרונה

ל lila317  תודה על החידוש,

 

נשנה לפעם הבאה,

אפשר להקפיא תותים??אביוס

בעלי קנה 2 חבילות ותכלס לא נסיים את הכל בזמן קצר...

 

אפשריהודיה מא"י

אבל אח"כ הם לא טובים לאכילה כמות שהם, אלא רק מבושלים/מרוסקים.
ועדין אפשר לעשות איתם שפע של דברים טעימים

אפשר אח"כ להכין שייקים מעולים חילזון 123אחרונה

או גלידה יאמי

אפשר להקפיא בצק של חלה (אחרי ההטפחה)?~אורית~

תודה.

כן, להוציא כמה שעות לפני אפיה, ולאפות- יוצא מעולה!עדידפ
תודה רבה!~אורית~
אין צורך להפשיר עם החלות קלועותאנונימי (פותח)אחרונה

מעבירים ישר מהמקפיא לתנור.

זמן האפייה מתארך בכמה דקות, זה הכל.

קציצות מבשר טחוןשירשור

הכנתי קציצות מבשר טחון, שלקתי אותם למים ואט אט הם פשוט התפוררו..

 

בד"כ אני מטגנת אותם קודם ואז מכניסה לסיר. הפעם התעצלתי וישר הכנסתי..

למה זה קורה? והאם זה בר תיקון?

קציצות בבישול:אחותו

מגלגלים לפני כן בפירורי לחם

ומכניסים למים רותחים ומבעבעים קלות.

אפשר בתערובת הקציצות להוסיף מעט לחם להקשות ולהדביק אותן

כי צריך להכניס אותן בנגלות.פלפלתיאחרונה

המים רותחים - מכניסים נגלה. מכסים, מחכים שיבעבע טוב טוב שוב, ואז  מכניסים שוב נגלה.

כשרותח להן הן לא מתפוררות. כשזה מתקרר - זה מתפורר.

מה עושים עם שניצלים שנשארו משבת?עידודים

חשבתי אולי לחתוך לרצועות ולהכין עם נודלס.

למישהו יש רעיון איך ליישם?

חח-אם היית שואלת את השאלה הזו את אמא שלי..!!מירב!!

היא הייתה אומרת לך שתזרקי את זה למיצי..=)

 

אבל אני יכולה להגיד לך שאת יכולה לחתוך חתיכות ולהכניס את זה במוקפץ,

--

תחתכי רצועות של-פלפלים ירוקים,פלפלים צהובים,גזר,ובצל.

לזרוק את הכל למחבת עם שמן-עד שיזהיב ויתרכך *1 .

ותכניסי לקראת הסוף את השניצלים -כי הם מוכנים כבר,ואנחנו לא רוצים שזה ישרף יותר מידי..*2 .

 

*1 כמובן שתבלינים אך שאת אוהבת.

*2 ואם אתם אוהבים אפשר להוסיף איטריות נודלס..(כמובן שלבשל אותם לפני)

 

                                המון ב"הצלחה

                                     מירב

למירב. ה"מיצי" התורנית שלנו זוכה בשאריות משבתכלנית1

מיצי....כמה צחקתי !!יעלקה
אמא שלי...בצ"י

אמא שלי מכניסה לפריזר

רעיון מגניב מגיסתי, אולי מתאים לזה:בת נוגה

גיסה חמודה אחת שלי הכינה לשבת סלט מעניין, עם שניצלונים.

נראה לי בהחלט מתאים גם לכאלו שנשארו....

אין לי מתכון מדויק,

אבל זה הלך ככה:

חסה,

פלפל צהוב חתוך גס

בצל סגול (אני לא בטוחה.. אבל נשמע לי הולך )

ו-- שניצלונים קטנים..

(פשוט תחתכי את הגדולים לרצועות)

לשפטך מעל רוטב ויניגרט או אלף האיים,

ו-בתאבון!!

אצלנו זה היה מאד מוצלח ומגוון...........

*** לשפוך....בת נוגה
אוכלים במשך השבוע?בדרך
עם חביתה, הולך גם עם בצל מטוגן ושאר שאריות עוף...עדידפאחרונה
עוגת ג'לימנור סרור

יש לי אננס משומר וממש מתחשק לי להכין עוגה עם פירות וג'לי

אבל במכולת אין ג'לי אננס, יש רק תות/ פטל/ענבים/תותי פרוטי/ משמש.

ג'לי תות נראה לי הכי טעים, השאלה אם זה יהיה טעים עם האננס?

מה אתם אומרים?

למה לא?נדנדה כתומה.

נשמע נחמד דווקא...

תביאי ונבדוק אחותו
אצל ההורים של בעלייהודיה מא"י

תמיד מכינים עוגת אננס עם ג'לי אדום.

הייתי הולכת על משמשחילזון 123
עוגה הפוכה במקום ג'ליכלנית1

שמני תבנית. שימי את פרוסות האננס על התבנית (אפשר גם תבנית זכוכית חסינת אש. פזרי מעט סוכר, אם את מעונינת). על זה תשפכי את הבלילה. אחרי האפיה תהפכי את העוגה (לכן חשוב לשמן, ומומלץ תבנית פיירקס). תצא עוגה יפהפיה עם אננס למעלה.

כך תחסכי את הג'לי היקר ומלא הסוכר, ותאפיה עוגה קצת מקורית, יחסית

זה יוצא מעולה! אנחנו מכינים בבית,~moriya~

לשבת הכנתי עם תותים וג'לי תות... יצא טעים!יאמי

ונזכרתייהודיה מא"י

כשאני מכינה עוגת אננס במקום ג'לי אני שמה את המיץ של האננס בסיר, מוסיפה מים וסוכר, מביאה לרתיחה וכשזה ממש רותח מוסיפה קרונפלור מהול במים. מערבבת היטב עד להסמכה, ואת זה שמה מעל האננס.

התוצאה כמו עוגת ג'לי רק שהג'לי חצי אטום, ולא שקוף לגמרי.

זה יוצא טובשיפקה

;תמיד שמים אננס, אבל ג'לי לא משנה באיזה טעם. מה שיש.

ב"הצלחה

כן, אמא שלי הייתה מכינה הרבה פעמיםעדידפאחרונה