שלום.
אני מחפשת מתכון לעוגה צרה וארוכה (נראה לי רולדה?) אבל עוגה שנראת מושקעת למשלוחי מנות.
ואם יש למישהי רעיון למיץ שוקו או משהו שאפשר להכין עם זה?
תבוא עליכם הברכה.
שלום.
אני מחפשת מתכון לעוגה צרה וארוכה (נראה לי רולדה?) אבל עוגה שנראת מושקעת למשלוחי מנות.
ואם יש למישהי רעיון למיץ שוקו או משהו שאפשר להכין עם זה?
תבוא עליכם הברכה.
רולדה היא עוגה שממלאים אותה מבפנים, אבל בתוך התבנית היא לא תראה מיוחדת. אפשר עוגה פשוטה ולהשקיע בציפוי- למשל ציפוי שוקולד ועליו קישוטי עדשים ועוד (כמובן לשמור על רווח בעטיפה כדי שהציפוי לא ידבק אליה כמו שבצק הפיצה שנשאר מר"ח נדבק לנייר שציפה אותו מלמעלה ומלמטה וחציו אבד בניסיון להסיר מהנייר).
אפשר לקנות תבנית בצורה מיוחדת, או לעשות מאפינס (אותו מתכון של עוגה בחושה, רק בעטרות נייר קטנות) עם שוקולד צ'יפס שיבלוט.
אפשר עוגה בחושה ולמעלה פירורי בצק (כי זה משהו שכן רואים מלמעלה).
אפשר להכין ליקר שוקולד, אבל צריך לקנות אלכוהול ובקבוקונים קטנים ולחפש מתכון.
אפשר להכין תרכיז לימונדה (לסחוט לימון ולהביא לרתיחה עם סוכר וההרתחה תשמור על זה בלי ריח לוואי ויחסוך הכנה בו ביום).
ואפשר גם עוגת שמרים,
השנה אנחנו מכינים בבית, "מיני" עוגות שמרים , צמה אבל יותר קטנה...
הכנו פעם ויצא מעולה!
חשבתי לאפות עוגיות עם חלונות שקופים, שנראו מאד יפות בתמונות ולשים במשלוחי מנות בסלסלות קטנות.
טרחתי והלכתי ל-3 חנויות למצוא סוכריות קשות עם סוכר (בד"כ אני קונה ללא סוכר) ואפילו צבע מאכל. אפיתי ובו בזמן דיברתי עם חברה והעוגיות איבדו את צבען הזהוב ונחרכו, כמו שבפעם הקודמת שדיברתי איתה- השניצלים של שבת נחרכו. בפעם הבאה בע"ה- עלי לזכור לא להתקשר אליה ולא לענות לטלפון......
נשמע ממש מענין
|
תודה
שלום לכולם!!
חדשה פה...
אשמח אם יש לכם לתת לי מתכונים לרטבים לסלט-
שום/אלף האיים/רוטב פסטו...
ועוד רטבים שעולים על דעתכם.
תודה רבה!!
וחודש טוב ושמח!!
מערבבים בקערה חרדל, דבש, מיונז (הרבה), שום, שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור ומלח (לפחות נראה לי שזהו)
מערבבים עד שהכל אחיד. טועמים ומתקנים תיבול עם צריך. מעבירים לבקבוק ורק אז מוסיפים מים עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה. (ולפעמים אחרי לילה במקרר צריך להוסיף עוד מים
לגבי הכמויות - ענין של טעם, אבל דבש כמות אחת, חרדל בערך כמות וחצי עד שתיים, ומיונז משהו כמו 4, אבל הכמות של המיונז גם תלויה בכמה חזק את רוצה את הטעם של הרוטב, כי הוא למעשה הבסיס.
ורוטב אלף האיים זה בפשטות מיונז וקטשופ מעורבבים ביחד.
לסלט כרוב \חסה רוטב בסיסי: 3 כפות שמן, 3 כפות חומץ, 3 כפות סוכר.
פסטו פרווה: בזיליקום טרי שמן זית צנוברים ומלח בבלנדר.
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות חרדל
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כפית סוכר
2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ
1/2 כוס שמן
מו"פ
לקרר שעה-שעתיים לפני ההגשה
עוד מעט פסח...נשאר לי שקית של קמח תפו"א,שקית קמח שיפון,שקית קמח כוסמין...מה עושים?מתכונים טעימים וקלים יתקבלו בברכה..ובתודה..
זה דווקא לא יוצא רע בד"כ - אפילו אחלה.
מהקמח ת"א - אפשר להוסיף אותו לפשטידות, חביתות עם תוספת, כדי שייצב אותן, לא?
כך שלא חייבים לגמור אותו לפני פסח...
זהירות מקמח שיפון. הרסתי חלות ולחם כשהשתמשתי בו. לכן, אני ממליצה להוסיף רק חלק ממנו לתערובות (נניח 1/3 ולא יותר, כדי שלא יהרוס את הלחם/העוגה. קמח ת. אדמה- אפשר להוסיף לעוגת גבינה אפויה כדי לעבות.
קמח כוסמין- חפשי קמח כוסמין ללא תולעים מקורר בהשגחת הרב ויא. עליו יש מתכון מתאים לעוגיות שעשויות מקמח זה. מצאתי מתכון שנראה מוצלח עם הוראות ואזהרות, אך עדיין לא הספקתי לנסות. אשמח לשמוע איך יצא לך.
לחמניות כוסמין טעימות (לפי אתר פרוג)
כולן מכינות בצק במיקסר?אין לי מיקסר...
יש לי במקפיא המון בשר טחון
יש למישהו מתכון לא מסובך איך מכינים פלפלים ממולאים עם בשר טחון ואורז?
זה הולך בכלל ביחד או שממלאים רק באורז או רק בבשר טחון?
לטגן ולבשל קצרות את האורז, אפשר עם בצל מטוגן.
לערבב עם בשר טחון ותבלינים ( אני מוסיפה שמיר קצוץ)
ממלאים פלפלים באיזה צבעים שרוצים., מומלץ יחסית קטנים ומאורכים. ומכסים עם ה" כיפה" שלהם.
מכינים רוטב עגבניות עמוק ("מרק"): מטגנים בצל+שום, פטרוזיליה, גזר קצוץ, סלרי, מלח פלפל, רסק עגבניות, וככל העולה על דעתך להוסיף... אפשר גם להוסיף מעט לימון.
מניחים בצפיפות את הפלפלים הממולאים , כך שהרוטב יגיע עד גובה 3/4 הפלפלים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה.
א.א.קאו אפילו רק את הרוטב...
זה אחלה!!!
מתכון פשוט:
שמים בסיר בשר טחון, בצל, רסק עגבניות (הרבה)ואם רוצים גם עגבניות טריות חתוכות, גזר מגורד דק (לא חובה) מים, ותבלינים, ומבשלים במשך חצי שעה לפחות.
מתכון מושקע:
קוצצים בצל, מטגנים בשמן עד שיעשה שקוף
מוסיפים בשר טחון, ומערבבים במזלג עד שכל הבשר מפורר ושינה את צבעו.
מוסיפים גזר מגורד דק, מערבבים (לא חובה)
מתבלים: שום, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, מערבבים שוב
מוסיפים רסק עגבניות (כשליש קופסאת שימורים בריכוז גבוה לחצי קילו בשר) ואם רוצים גם עגבניות טריות חתוכות
מוסיפים עד שכל הרוטב יהיה נוזלים וגם יכסה לגמרי את הבשר
ואני שמה איזה חצי כפית סוכר, ומלח כמובן לפי הצורך - הבשר בסכ"ה מלוח מעצמו.
מבשלים חצי שעה לפחות, מערבבים מדי פעם שלא ידבק, ולעיתים קרובות יותר לקראת סוף הבישול, אם יש צורך מוסיפים מים. הרוטב מוכן כשהוא סמיך. בבישול ארוך יותר (ותוספת מים בהתאם) הרוטב יצא טעים יותר.
אני מכינה תערובת לממולאים פשוטה: לחצי קילו בשר טחון אני מוסיפה כוס אורז שהושרה במים חמים וסונן,כף רסק, בצל קטן מגורר בפומפיה,מלח ,פלפל ,מעט פפריקה ,כמון ואבקת מרק מעט שמן מערבבת לתערובת.
אני בדרך כלל מרפדת את הסיר בגזר עגבניה קישוא פרוסים לעיגולים,חתיכת בשר או חתיכת בשר ואם יש לי גם חומוסים.
מפזרת תבלינים ואבקת מרק ומעל את הממולאים. מוסיפה מעל הממולאים רוטב מכוס מים חמים+כף רסק וקצת תבלינים.
מניחה צלחת בגודל הסיר על הממולאים וזהו הרתחה אש נמוכה שעה שעה וחצי.
והיא נשארת שם כל הבישול???
היא שומרת שהם לא יתפרקו למדתי את זה מאחותי הגדולה. יהיו אחידים
נתקלתי כאן כמה פעמים בהמלצה להכין בצק שמרים בערב, להלין אותו בלילה במקרר, להתפיח ולאפות בבוקר.
ניסיתי פעם אחת בעבר לעשות זאת, ועד הבוקר הבצק החמיץ.
מה יכולה להיות הסיבה? השארתי אותו בקערת המיקסר, שעשויה מנירוסטה- זה קשור?
תודה.
קמח שמרים שמת? ואיזה?
הבצק היה חמוץ ממש גם אחרי האפייה, או שרק היה לו ריח 'שמרי' שכזה?
כמה זמן זה כל הלילה?
אני חייבת להודות שזה נשמע ממש מוזר. אני במשך כל החורף משאירה את הבצק בחוץ לכל הלילה (אני אומנם עושה את הבצק מאוד מאוחר, אבל גם אופה אותה אח"כ בבוקר מאוחר) והוא לא מחמיץ לי
במקרר.
מאז לא העזתי לנסות...
אם זה יום חמישי עם כל הבישולים החמים של שבת שנכנסים למקרר ועוד בקיץ הוא בהחלט עלול שלא לתפקד משהו, ואז זה עלול להיות יותר מידי.
אולי את משתמשת ביותר שמרים ממני? אני שמה 4 כפיות קטנות (חד פעמי...) של שמרים יבשים לקילו קמח.
הכנתי בצק לעוגיות. בדרך כלל אני מכינה בערך מקילו קמח (קצת פחות) ולכן לא מפרישה חלה.
הפעם הכנתי כמות כפולה (שעשה לי בלאגן במיקסר ובכל המטבח- לא נורא) זה פחות מ-2 קילו קמח, שמתי בערך 10 כוסות ועוד נשאר לי כמות נכבדת (אולי חצי קילו) מהקמח המנופה.
האם אני צריכה להפריש חלה?
תודה!
לפי כל הדעות בכמות שכזאת צריך להפריש חלה בלא ברכה
לפי הגר"ח נאה והרב עובדיה יוסף הפרשת חלה בברכה היא מקילו ושני שליש, לפי החזון איש והרב מרדכי אליהו רק יותר משני קילו.
וכובן שאם את אשכנזיה זה הולך בכלל לפי נפח ולא לפי משקל, המשקל שמחושב למעלה הוא לקמח לבן.
בכל מקרה צריך להפריש השאלה היא עם או בלי ברכה
(הנכתב לעיל לפי הספר "לקראת חלה")
אנחנו לפני קניית המטבח,
טיפים, עיצוב
המלצות - היכן לקנות, חוץ מנגר..
מחירים , אם יש
חלוקה לבשרי חלבי, כיורים, תנורים, מיקרוגל.
למי שיש אי? פרקטי? או לא.
וקשור לא קשור, ריצוף- בהיר או כהה?
תודה על העזרה
קודם כל שיהיה בכייף,
על ארונות בהירים רואים כל ליכלוך [כמובן...] וארונות כהים " חוסמים" את המטבח, שילוב של ארונות תחתונים כהים, נניח בצבעי עץ וארונות עליונים בהירים אפילו זכוכית אטומה שתיתן השתקפות נותן מרחב בעין.[אם קשה לך לדמיין שילוב כזה תסתכלי בקטלוגים של מטבחים]
מזווה- יש דגם של מזווה שכולו כמו מגירה שבשביל להוציא מלח צריך למשוך את כל הארון.... המזווה שלי נפתח כמו ארון על ציר ובפנים הוא מחולק למגירות .
לירקות [תפו"א , בצל] אפשר להשאיר מדפים פתוחים ולקנות [בהום סנטר\אייס] סלסלאות מרובעות דקורטיביות.
ברז נשלף נח מאוד לניקיון!!!!
מתחת לכיורים זה שטח "מת" היום יש פיתרונות מכו מגירות שמותאמות לשם, אבל מייקרים מאוד את המטבח.
בריצוף צריך תמיד לבחור גוון אחד יותר כהה ממה שאת רואה בחנות, בצע לקיר צריך גוון אחד יותר בהיר.
את גובה הארונות והשיש תתאימי לנוחות שלך.
בהצלחה!!!!
מאוד נוח-
מייבשי כלים מעל הכיורים- מאפשר שיש פנוי ומאורגן גם לאחר ימי בישול עמוסים.
מגירה רגילה או עגלה בארון שסמוך לכיריים- לבקבוקים- שמן וכו, ולתבלינים. כך הכל נגיש וקרוב בזמן הבישולים.
לגבי חלוקה לבשרי-חלבי- לדעתי לכל בית מתאימה חלוקה אחרת לפי ההרגלים והצרכים- אם אצלכם רוב הבישולים הם בשריים לדוגמא, אז נוח ביותר שהכיור הבשרי יהיה בצד שקרוב לכיריים. אם יש אפשרות- אפשר שהכיריים יהיו באמצע- בין האיזור החלבי לבשרי.
לגבי אי- להורי יש. הם מאוד מאוד מרוצים. האי שלהם הוא על גלגלים- פרקטי ביותר. כמו כן בצידו האחד של האי יש אפשרות להעלות שולחן קטן - כמו מדף שמחובר לאי בצירים.
עוד המלצה- ארון פסח...
תמדדי את שטח המטבח וציירי שרטוט של החדר, כולל מיקום חלון ודלת. הכנסי לחנות מטבחים ותבדקי מה יש להציע. היום, כל מעצב מתחיל בחנויות יכול להראות לך הדגמה במחשב איך החדר יראה. תבדקי בקטלוג איזה סוג ארונות יש (ארון עם מגירות, פתרון לארון פינתי, תנור built in ועוד. תחליטי איפה כדאי לשים מקרר שיזוז בקלות ואז תעברי לצעד הבא, בחירה
1. מתחת לשיש - כמה שיותר דברים נשלפים (המטבח שלי בן 6 - אז מן הסתם יש היום בשוק דברים יותר משוכללים ולכן לא אזכיר שמות מתקנים.)
2. באותו ענין - לכי לחנויות מטבחים ולמדי על הפטנטים הקיימים לפני שתסגרו על משהו.
3. במידה וציפוי הארונות הוא דוגמה (כמו פורמייקה) ודאי שבדלתות הדוגמה היא המשך רציף....
4. אני עשיתי מעל השיש שתי קומות של ארונות מטבח (מגיע עד התקרה) - תמיד יש מה לאפסן, ובהזדמנות חוסך אבק....
שיהיה לך לפחות ארון אחד עם 60 ס"מ עומק ולא עם 30. אני עשיתי כזה מעל המקרר כאשר בחלקו התחתון דלת מתרוממת לפלטה של שבת, ומעליו ארון 2 דלתות (שבפנים 2 מדפים) לאפסון כלי פסח. (מה שנכון - יש לי תקרה גבוהה).
5. אם אפשר, שתהיה פינת אוכל (אפילו קטנה) גם במטבח.
6. אישית אני אוהבת שיש בהיר. אם זה גם הטעם שלך - כדאי לך לקחת משהו עם נקודות (כך לא תבלוט עליו כל טיפת לכלוך)
7. לא לשכוח לקבוע נקודות חשמל וגאז. אם תחליטו לקחת כיריים מובנים - לא לשכוח את נקודות החשמל והגאז שלהם.
8. מכיון שאת אמא ל-5 (כן ירבו!) נראה לי שכדאי לך לחשוב על מדיח כלים (אם לא כעת - שתהיה אופציה היכו לשים אותו בעתיד). אל תשכחו לקבוע גם לו נקודות חשמל.
זהו - ושיהיה בהצלחה 
זה מה שאני עשיתי פה לארונות שלנו.
וגם צבעתי אותם בצבע שונה וזה פשוט שינה תמטבח.
בהצלחה
זה לא פוגע בעץ?
אני מאוד אוהבת את המטבח שלי וחוששת ממסיר שומנים. לאיזה מהם הכוונה? מוריץ וכאלה..?
זה הרס לאמא שלי את הארונות. ובטח לא צמר פלדה.
ספוגית הפלא!
מכינים בצק שמרים, מרדדים מורחים ממרח שוקולד, מגלגלים. אפשר לאפות ככה או לחתוך לפרוסות ולסדר כמו עוגת שושנים. אפשר גם לחתוך לשניים ולגלגל כמו צמה של 2.
וכמובן אפשר גם לשדרג עם אגוזים קצוצים וכו'.
אה, ואת הממרח שוקולד אפשר פשוט לזרוק, זה לא בל תשחית, באמת.
תחפשי פה בפורום היו כמה וכמה מתכונים, כלול מתכונים יעודיים לעוגות.
מצטערת, אני לא מכינה בדר"כ עוגות שמרים כך שאין לי מתכון מדויק לתת לבצק לעוגה
אין לי אפשרות להעלות פה תמונות וצילמתי את זה מספר, אז אני שולחת לך שיחה...
175 גר' חמאה או מרגרינה
3/4 כוס דחוסה סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות א. אפיה
2+1/2 כפות גדושות זנגוויל טחון/ יבש
כפית גדושה קנמון
כפית גדושה אגוז מוסקט מגורר
1+1/2 כפיות פלפל אגלי טחון
ממיסים חמאה / מרגרינה במיקרו
מוסיפים סוכרים וטורפים במטרפה,
מוסיפים הביצים וטורפים.
מוסיפים בהדרגה את ה"יבשים" ולשים לקבלת בצק חלק.
מחלקים את הבצק ל 4, ואורזים בניילון נצמד, למקרר לשעה לפחות
מרדדים על משטח מקומח ( אפשר לקמח בקורנפלור- משאיר את הבצק יותר "רך") קוצים צורות ולתנור המחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-15 דק'. ( לפי הצבע)
להשאיר בתבנית מספר רגעים לפני שמוציאים לצינון העוגיות.
1. לא להתעלף מהריח...
2. לאכול לאט, זה נגמד מה----ר!!! ( גם אם מחביאים חצי במקפיא...)
ותודה ל"תפוז" ששם מצאתי את המתכון הבסיסי...
וכמ-עט התעלפנו מהריח! אדיר!!!בת נוגההיי, מקווה שאת לא מתבאסת...
פשוט:
א. הזמנת לעוגיות, לא? אז באתי!!
ב. המתכון והרעב עוררו את דמיוני, וכמעט הרחתי על אמת...
ג. בפרקטיקה, מה שנקרא:
עצם המינוח 'זנגוויל' מלחיץ אותי משום מה ...
למה?
![]()
אולי כי אני לא מכירה את הטעם של זה??
איזה טעם ה-ו-א מוסיף?
אולי אפשר לשים צפורן טחון במקום.
קצת יותר קשה ואני מחלקת לחלקים יותר קטנים,
אני מרדדת על נייר אפיה כי ככה יותר קל לקפל אבל פה לא צריך לקפל את הבצק...
מוזמנת לשלוח לי.... תודה!
ודברים מעניינים בבקשה לא עוגות בחושות!!!
בדרך6 ו1/2 כוסות קמח
1 ושליש כוס שמן
1 וחצי כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
3 ביצים
כפית רום
1 חבילה סוכר וניל
מערבבים הכל...
מחלקים לאני יודעת 6-8
כל חלק משטיחים עם מערוך (אני עובדת על נייר אפיה ככה יותר קל לקפל אח"כ)
מורחים ממרח תמרים/ שוקולד/שמעתי שיש ששמים חמאת בוטנים....
מקפלים לחצי ואז שוב לחצי (בעזרת הנייר אפיה יותר קל)
חותכים
אופים בתנור שחומם ל180 עד שמשחים (טיפה פחות בשבילי טיפה יותר בשביל בעלי-ענין של טעם)
בכלליות אני לא מכניסה מרגרינה הביתה וממירה חבילת מרגרינה ב3/4 כוס שמן....
השבוע אמרו לי שאפשר להכין סלט חצילים בלי טיגול אלא בתנור-אני אנסה ואדווח
יוצא טעים אבל לא לצפות שזה יהיה אותו טעם של המטוגנים....
וממשתודה על המתכון של התמרים, בלי נדר ננסה!
טעמתי סלט מחצילים אפויים אצל חברה. כמה שנים אח"כ שאלתי אותה לגבי המתכון והתברר שהיא הפסיקה, כי המטוגנים היו טעימים יותר.......
אבל אמרו לי לשמן ולשים קצת שמן מעל-אז אולי מהפחד שמתי קצת הרבה (אבל עדין כלום לעומת הכמות שהייתי מטגנת בו)
את אומרת שצריך לקפל את זה כמה פעמים ואז לחתוך. זה אמור לצאת עוגיות שכבות כאלה? בצק - תמרים - בצק - תמרים וכו'?
ואיזה יופי! אם יש לכם עוד מתכונים עם שמן ובלי מרגרינה שמצליחם -אני ממש אשמח לקבל...!
תודה!
בע"ה אנסה את זה... [אחרי שאבין את הענין... אחרי התשובה.]
בדרךשלום
אני יודעת שזה לא ממש קשור לנושא, אבל מה לעשות?
לא פתחו עדיין פורום לחובבי ניקיון...
השארתי שקית של בגדים חדשים בחוץ והסתבכתי.
הם נרטבו מגשם ולא שמתי לב, וגם כששמתי לב קצת הזנחתי,
עכשיו ראיתי שעל חלק מהם יש עובש.
איך ניתן להוריד עובש מבגד צבעוני (בהיר, ורוד פסטל, סגול לילך וכו') מכותנה,
לא כיבסתי עדיין כדי שלא יתקבע ע"י הכיבוס...
אם אין לך כבר מה להפסיד והבגדים שווים את ההוצאה, תקני מסיר כתמים שכתוב עליו שהוא מסיר כתמי עובש ותבשלי את הבגדים (מן הסתם צריך יותר מ-30 מעלות). בהצלחה!!!!
עובש הנוצר מרטיבות ניתן להסיר באמצעות סיליט באנג מנקה אסלות. הוא מטפל בכתמי עובש. מומלץ לפני כן לבדוק את עמידות בצבע והבד מול המסיר עובש
יש אומרים שגם ספרי נגד עובש יעזור.
בהצלחה
בדקתי בסופר מסירי כתמים, אך בניגוד לעבר, לא ראיתי אף אחד שרשום עליו בפירוש שהוא מסיר כתמי עובש, אז אם מדובר בחבילת בגדים, אפשר לקנות מסיר כתמים שמוסיפים לכביסה במכונה והוא אמור להסיר כל מיני כתמים,.
את יכולה לבחור בגד אחד מהערימה כשפן ניסיון ותרססי סנו אוקסיג'ן או תרסיס אחר שיש לך או לשכנה (לא ראיתי נסים ונפלאות בסנו אוקסיג'ן, אבל במריחה ושיפשוף של סינטבון הישן והטוב- ראיתי. מרחתי לפני הכביסה במכונה, שיפשפתי מעט והכנסתי למכונה עם החומר לאחר כמה דקות, כך שאת יכולה לנסות בגד אחר עם סינטבון או סבון מוצק אחר שנועד להסרת כתמים).
בהצלחה!
היה לי מתכון למרק תותים והוא אבד...
אני צריכה עזרה בשיחזור שלו!
זה הולך בערך ככה-חותכים את התותים לא מידי קטן,שמים בסיר עם מים ומביאים להרתחה וממשיכים לבשל(נראה לי).
מתי שהוא מוסיפים ג'לי תות וסוכר ומרתיחים שוב וזהו.
השאלה היא מה הכמויות ואיך בדיוק הולך המתכון??
תודה לכל העוזרים!!!
אבל הייתי שמחה לקבל את המתכון 
אפשר לעשות יותר פשוט: לבשל מעט את התותים במים וסוכר ואח"כ להכין ג'לי ולפני שהוא מקריש- להוסיף את התותים ולהקפאה
יאמי יאמי
זה לא צריך כמויות מדויקות, תשימי קצת סוכר, תטעמי ואם צריך עוד תוסיפי
מכיון שלא נראה לי שמהאנשים שכאן תבוא לי הישועה,אני ינסה ל"פי העין"...
נראה מה ייצא.
אם מישהי כאן יכולה לפחות לכוון אותי כמה זמן נראה לה צריך לבשל את התותים זה מאוד יעזור.
נראה לי ש 10-15 די בהן מעל ומעבר
שפכתי סתם חומרים(ג'לי וסוכר).
זה לא נראה כמו המקור אבל נתנחם במה שיצא ונבקש את המתכון עוד פעם למרות חוסר הנעימות....
יש אפשרות להכין גבינת שמנת בבית?
תודה.
לערבב גבינה לבנה רגילה עם חמאה
מה היחס בין הגבינה לחמאה?
ממיסים את החמאה? איך זה מתאחד?
אפשר גם עם שמנת חמוצה?
אוי- איזה מטר שאלות...
להמיס את החמאה, לחכות שהיאת לא תהיה ממש חמה ואז לערבב.
אם תשתמשי בשמנת חמוצה יהיה את הטעם החמצמץ של השמנת, והשאלה היא אם את אוהבת או לא.
זה לשים שמנת חמוצה (כמה שיותר אחוזי שומן יותר טוב...) בחיתול בד ולתלות כמה ימים או להניח במסננת.
אם רוצים טעמים שונים אז לתבל לפני הסינון. (למשל בצל מטוגן\שמיר\פפריקה\שום וכו')
אחרי שזה מסונן אפשר לגלגל לכדורים ולצפות בקצח\זעתר\פלפל אדום גרוס\שומשום וכו'.
ללילה לפחות אם את רוצה יותר מגובש אז תשאירי עוד.
בקיץ בימים חמים מאד כדאי להשאיר במקרר.
2 שמנת חמוצה ו1 גבינה לבנה
א. עם זיתים קצוצים וקצת מלח.
ב. עם שום כתוש ושמיר קצוץ וקצת מלח
שמים על מסננת 2-4 נייר סופג על זה מניחים את כל הגבינה ושמים לנוח בערך 24 שעות בטמ' החדר
אח"כ מעבירים לכלי סגור במקרר. ממש מעדן.
כמובן שאפשר לשחק עם זה... (רק שמנת, טעמים שונים וכו')
בעלי הביא היום 4 עוגות בסיס עגולות.
אני מחפשת רעיונות במה אפשר למלא אותן או לחילופין לשים מעליהן.
אשמח לרעיונות.
אפשר להכין קצפת בלי או עם אינסטנט פודינג, למלא וגם לצפות
אפשר למלא בריבת חלב ולצפות בקצפת
אפשר להכין קרם תותים שיהיה למילוי, ושוב גם לציפוי
אפשר להרטיב במעט ליקר, להכין מרנג, להזליף מעל העוגות, לאפות, וליתר דיוק לייבש בתנור, להכין קצפת מוקה ומרוח על שכבת מרנג אחת, לשים מעל עוגה +מרנג, ואז עוד קצפת לעוגה סופר מרשימה וסופר טעימה
אפשר לשים מעל קצפת ופרוסות תותים (בתנאי שאת מוצאת תותים בלי ג'וקים
)
אפשר למלא בריבה
לצפות בקרם שוקלד עשיר
למלא בגנאש שוקולד, ושוב עם ציפוי קצפת
לשים מעל אננס מקופסא +ג'לי
לפורר ולעשות כדורי שוקולד
(טוב זה מתחיל להיות לא קשור, נראה לי שאני אעצור כאן)
אני מחפשת מתכון מ-ד-ו-י-ק לעוגת שמרים. יש לי בבית 2 מתכוני בערך ובפעם האחרונה שניסיתי אותן זה ממש לא היה שווה את המאמץ...
אני יודעת להתעסק עם בצק שמרים, אני מכינה חלות המון אבל עם עוגות עד עכשיו לא כל כך הולך לי...
סוג השמרים שיש לי בבית הוא שמרים טריים נראה לי (אלה שבאים בשקית גדולה בוואקום ומחזיקים מעמד בקירור הרבה זמן).
תודה!
ויבואו המנוסים/ות ויתנו מתכונים. אצלי הכל על בערך. לפעמים מצליח, ולפעמים יותר...
רוצה בכל זאת? זה לא מסובך ההכנה של הבצק, אבל ההכנה של העלים זה קצצת מסובך. או אולי את רוצה רק את המתכון של הבצק ולעשות את העלים לפי מה שבא לך.
תגידי לי, ואכתוב.
בחלת שמרים עם המילוי שוקולד, מישהו ניסה את זה עם שמן במקום מרגרינה? אם כן - אז איך זה יוצא?
ניסיתי להדפיס ואי אפשר. לא הצלחתי . את יכולה לעזור בענין הקישור ששלחת?
איזה יום שמחמחפשת מתכון קל וטוב עם כמויות מדויקות וזמן אפיה מדויק 
מה קורה אם מכינים היום ולא מחר?
תודה מראש!!
לקחתי מהאתר של ניקי.
זמן אפיה מדויק- קשה לתת, כיוון שזה משתנה מתנור לתנור.
אם מכינים היום- כדאי להקפיא ולהפשיר לפני שבת. (אני מניחה על כלי שעומד על הפלטה.)
בהצלחה!
אני עושה כמעט כל שבת, והן יוצאות פצצה.
2 קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס סוכר.
מערבבים טוב עד שלא רואים את הסוכר ולא את השמרים.
אח"כ מוסיפים כף מלח ומערבבים שוב.
מוסיפים 4 עד 4 וחצי כוסות מים פושרים ולשים.
ממש לקראת סוף הלישה מוסיפים רבע כוס שמן(מומלץ מאוד שמן זית עושה את ההבדל!!!)
מניחים להתפחה בתוך שמיכות איזה שעה, שעה וחצי. זה תופח יפה. קולעים צמות(או כל צורה אחרת שעולה בראשך) ואופים בחום של 180 בערך 20 דקות.
אני שמה על החלות(כשהן בתבנית) ביצה וזעתר, זה משלים את הטעם של השמן זית. אבל עם עושים עם שמן רגיל- מומלץ לשים למעלה ביצה ושומשום. מי שלא אוהב משהו שלמעלה- שישים רק ביצה.
ב"הצלחה!!! הן יוצאות מעולות... תשאלי את חברות שלי מהאולפנה ואת המשפחה שלי. אני מכינה אותן כמעט כל שבת...
אה, ושכחתי- אני עושה אותן בתבניות מארכות כדי שלא ידבקו אחת לשניה - אבל זה לא קריטי. מה שקריטי הוא להוציא אותן מהתבנית איזה 5 דקות אחרי האפיה ולהניח על רשת של תנור, שיתאורר גם מלמטה ולא ירטב מהאדים וזה... וגם ככה זה מתקרר יותר מהר ואפשר לארוז את זה יותר מהר.
אני מכינה ביום חמישי(בערך ב3 4 אחרי צהרים, וזה יוצא מעולה. אני פשוט מקררת אותם איזה חצי שעה עד שהן קרות באמת. גם מלמעלה וגם מלמטה, וז עוטפת מכל הכיוונים בנילון נצמד. אם הנילון דבוק טוב טוב- זה שומר את הטריות אפילו עד שבת בבוקר.
בהצלחה רבה. לשאלות מוזמנת לשאול תמיד באישי, או כאן.
שבת שלום!
אם אני צריכה פחות כמויות מה עושים?
אפשר לחצות את הכמות. אני תמיד עושה רק עם קילו קמח אחד, ואז את הכל אני חוצה בכמויות.
וזה יוצא בערך 3 או ארבע חלות, תלוי בכמה את מחלקת את זה.
בהצלחה!
איזה יום שמחאבל לא הכפיל את עצמו 
תודה רבה רבה
![]()
מה הכוונה לא הכפיל את עצמו? בהתפחה?
לונורא. העיקר שיצא טעים.
בס"ד
יש לי את הספר"לקראת חלה" של שירה וינר ואילת יפרח מימנו אני לוקחת הרבה מתכונים שלי שמצליחים ושם יש
חישוב לכמויות שמרים לקילו אחד של קמח וזה הולך כך :
2 כפות שמרים יבשים=1 קוביה שמרים טריים=1 שקית שמרים מגורענים ("שמרית")
(20 גרם) (50 גרם) (50 גרם)
שבוע טוב חודש טוב ומלא בשורות טובות
בעלי קנה 2 חבילות ותכלס לא נסיים את הכל בזמן קצר...
אבל אח"כ הם לא טובים לאכילה כמות שהם, אלא רק מבושלים/מרוסקים.
ועדין אפשר לעשות איתם שפע של דברים טעימים
חילזון 123אחרונהאו גלידה ![]()
הכנתי קציצות מבשר טחון, שלקתי אותם למים ואט אט הם פשוט התפוררו..
בד"כ אני מטגנת אותם קודם ואז מכניסה לסיר. הפעם התעצלתי וישר הכנסתי..
למה זה קורה? והאם זה בר תיקון?
מגלגלים לפני כן בפירורי לחם
ומכניסים למים רותחים ומבעבעים קלות.
אפשר בתערובת הקציצות להוסיף מעט לחם להקשות ולהדביק אותן
המים רותחים - מכניסים נגלה. מכסים, מחכים שיבעבע טוב טוב שוב, ואז מכניסים שוב נגלה.
כשרותח להן הן לא מתפוררות. כשזה מתקרר - זה מתפורר.
חשבתי אולי לחתוך לרצועות ולהכין עם נודלס.
למישהו יש רעיון איך ליישם?
היא הייתה אומרת לך שתזרקי את זה למיצי..=)
אבל אני יכולה להגיד לך שאת יכולה לחתוך חתיכות ולהכניס את זה במוקפץ,
--
תחתכי רצועות של-פלפלים ירוקים,פלפלים צהובים,גזר,ובצל.
לזרוק את הכל למחבת עם שמן-עד שיזהיב ויתרכך *1 .
ותכניסי לקראת הסוף את השניצלים -כי הם מוכנים כבר,ואנחנו לא רוצים שזה ישרף יותר מידי..*2 .
*1 כמובן שתבלינים אך שאת אוהבת.
*2 ואם אתם אוהבים אפשר להוסיף איטריות נודלס..(כמובן שלבשל אותם לפני)
המון ב"הצלחה
מירב
אמא שלי מכניסה לפריזר
גיסה חמודה אחת שלי הכינה לשבת סלט מעניין, עם שניצלונים.
נראה לי בהחלט מתאים גם לכאלו שנשארו....
אין לי מתכון מדויק,
אבל זה הלך ככה:
חסה,
פלפל צהוב חתוך גס
בצל סגול (אני לא בטוחה.. אבל נשמע לי הולך
)
ו-- שניצלונים קטנים..
(פשוט תחתכי את הגדולים לרצועות)
לשפטך מעל רוטב ויניגרט או אלף האיים,
ו-בתאבון!!
אצלנו זה היה מאד מוצלח ומגוון...........
יש לי אננס משומר וממש מתחשק לי להכין עוגה עם פירות וג'לי
אבל במכולת אין ג'לי אננס, יש רק תות/ פטל/ענבים/תותי פרוטי/ משמש.
ג'לי תות נראה לי הכי טעים, השאלה אם זה יהיה טעים עם האננס?
מה אתם אומרים?
נשמע נחמד דווקא...
אחותותמיד מכינים עוגת אננס עם ג'לי אדום.
שמני תבנית. שימי את פרוסות האננס על התבנית (אפשר גם תבנית זכוכית חסינת אש. פזרי מעט סוכר, אם את מעונינת). על זה תשפכי את הבלילה. אחרי האפיה תהפכי את העוגה (לכן חשוב לשמן, ומומלץ תבנית פיירקס). תצא עוגה יפהפיה עם אננס למעלה.
כך תחסכי את הג'לי היקר ומלא הסוכר, ותאפיה עוגה קצת מקורית, יחסית
לשבת הכנתי עם תותים וג'לי תות... יצא טעים!![]()
כשאני מכינה עוגת אננס במקום ג'לי אני שמה את המיץ של האננס בסיר, מוסיפה מים וסוכר, מביאה לרתיחה וכשזה ממש רותח מוסיפה קרונפלור מהול במים. מערבבת היטב עד להסמכה, ואת זה שמה מעל האננס.
התוצאה כמו עוגת ג'לי רק שהג'לי חצי אטום, ולא שקוף לגמרי.
;תמיד שמים אננס, אבל ג'לי לא משנה באיזה טעם. מה שיש.
ב"הצלחה