שרשור חדש
משהו נחמד שהכנתי לשבתחילזון 123

היו לי במקפיא עלי סיגרים מרובעים שרציתי לגמור כבר לפני פסח

אז עשיתי ניסוי-

לקחתי עלה מרחתי עליו ממרח תמרים (שכבר אף אחד לא אוכל) פיזרתי קצת אגוזי מלך, כיסיתי בעוד עלה וגילגלתי הכל ל"רולדה" קטנה.

מרחתי בביצה משני הצדדים ואפיתי קצת על נייר אפיה. כשזה היה עוד חם מרחתי מלמעלה טיפה דבש (שנמס מהחום)

אח"כ פרסתי לפרוסות.

יוצא ממש טעים (וקל מאד להכנה).

נחמד שאת משתפתכלנית1

נשמע טוב!! איזה רעיון יצירתי ונאה...בת נוגהאחרונה
שאלות על עוגה ותבנית סיליקון.. קצת דחוף....רות.

הכנתי הבוקר עוגת שוקולד בחושה רגילה, ובדיוק שסיימתי להכין, היה לנו הפסקת חשמל.

שמתי במקרר ואחרי 3 וחצי שעות בערך השתמשתי בחלק מהבלילה.

 

ולשאלות...

1. הבלילה עדיין טובה אחרי הקירור?

2. כמה זמן אפשר לשמור את הבלילה במקרר? (אני עדיין יכולה להשתמש בה?)

3. היה לה טעם קצת שונה מהרגיל, זה אומר שהיא כבר לא טובה?

4. איך משתמשים בתבנית סיליקון? אני שמתי את העוגה ישר בתבנית וכשהוצאתי את העוגות, הכל התפרק.. אמורים לשמן את התבנית לפני זה?

התבנית שיש לי זה לעוגות קטנות אישיות.

 

 

תודה..

תשובותיהודיה מא"י

אם הבלילה טובה או לא זה תלוי בסוג של העוגה. יש עוגות שקריטי להכניס מיד לתנור, ויש כאלו שלא.

אני מציעה לנסות ולראות, מקסימום לא יצא טוב ואז תזרקי, בכל מקרה זה לא מקולקל, מקסימום העוגה לא תעלה כמו שצריך. כדאי גם לתת עוד ערבוב לפני האפייה.

באופן כללי לא כדאי להשהות את הבלילה של העוגה.

אמורים לשמן תבנית סילקון לפני השימוש, וגם אז צריך טיפת מיומנות כדי להוציא את העוגות שלמות ויפות, במיוחד עם מדובר בעוגות יחסית מתפוררות. אל תתייאשי ותנסי שוב.

תודה!!שייר
עזרת גם לי.. =)שייר
תודה רבה רבה!!רות.

אני ינסה שוב...

 

זאת ממש לא עוגה שמתפוררת.

איך אפשר להוציא שלא ישבר ויראה יפה?

 

או שעדיף מראש לוותר על הרעיון...??

חיכית שהעוגה תתקרר לגמרי?פרח לב הזהב

אני אף פעם לא משמנת סיליקון. זה הרעיון של הסיליקון...

כן, ניסיתי גם כשהיה חם וגם כשהיה קר..רות.

וגם בעלי ניסה..

רגע, זאת תבנית חדשה?יהודיה מא"י

תמיד בהוראות של התבניות החדשות כתוב לשמן לפני השימוש הראשוני, ואני תמיד משמנת לפני כל שימוש.

הרעיון הוא להוציא בעדינות, ולפעמים לוקח זמן ללמוד לעשות את זה בלי שהעוגה תתפורר

בתבנית שקעים הרעיון הוא לשחרר את הדפנות של כל עוגה קטנה, ואז לדחוף את השקע עצמו מלמטה החוצה.

אז תעברי לתבניות מאפינס....פרח לב הזהבאחרונה

או לשים מנג'טים בתור נייר אפייה

אם יתפרק, תכיני כדורי שוקולדכלנית1

איך מכינים מזה כדורי שוקולד???רות.
אוכל לערבי פסחים-קרמבו

טוב, אז הגיע הזמן לחשוב על התארגנות לפסח.

על מנת שאוכל להגיש לבני הבית אוכל אמיתי בשבועות הקרובים,

אני רוצה לבשל מראש ולהקפיא- שיהיה לי אוכל מבושל ומזין ב"שלוף"...

אני מחפשת רעיונות לתוספות שאפשר להקפיא- ושלא מלכלכות מידי...

(למשל פתיתים וקוסקוס יוצאים מהתפריט מייד כשמתחילים לנקות, הווי אומר- למחרת פורים, בע"ה)

לביבות, עוגת/פשטידת (עוגת) גזר/קציצות טונה/קציצותכלנית1

זה מאוד תלוי מה הסגנון האהוב אצלכםשירשוראחרונה

אבל מניסיוני שלי שעובד ככה בכל השנה:

* להכין תערובת לקציצות, לעשות עיגולים ולהקפיא

* פלפלים ממולאים

* שניצלים טבולים בביצה ופירורי לחם קפואים (לא קורה לביצה כלום, כמובן שלא להקפיא חודשים אלא מס' ימים בודדים)

* לבשל יותר עם אורז, תפו"א, ירקות מבושלים וכדו' כתוספת.

* פשטידות

*כופתאות

*אפשר להכין שקשוקה ביום יום ולהזמין פיצה ולאכול במרפסת

 

אם נשאר בצק עלים: מכינים פיצה, בורקסים וכדו'..

 

בהצלחה!

מילוי ריבת חלב לאוזני המן- שאלה:אביאלמז

מישהי יכולה לעזור לי??

איך אני מסמיכה (מלשון סמיך חיוך גדול) את הריבת חלב למילוי...??

אם אני שמה ישר ריבת חלב, כל האוזני המן נתפחים בתנור והכל נמרח ו..... דמיינו..המום

 

בקיצור? איך אני עושה שזה לא יקרה??

 

תודה תודה תודה

שאלה מצוינת!א.א.ק

מצטרפת! עשיתי קרואסונים ומלאתי חלק מהם ריבת חלב..

זה פחות נורא מאשר אוזני המן, אבל עדיין..

אם כך, עדיף להסמיך אותו לרב אולי ( או רב פורים)אחותו

ואין לי תשובות יותר מעמיקות

 

כפי שסיפרתי, הכנתי אזני המן במילוי ריבת חלב ו-כלנית1

ראיתי שהמילוי די נוזלי אז הוספתי מעט פירורי לחם לריבת החלב ויצא מילוי פחות נוזלי שנשאר בפנים.

והטעם? נשאר אותו דבר?אביאלמז
כמות קטנה, כדי לא לדלל יותר מדי, או פירורי ביסקויטכלנית1אחרונה

בקשר לגלידת שוקולד-דחוףאמהונת

אם אני לוקחת קצפת וממיסה שוקלד מריר, מערבבת,מה יוצא לי ? גלידה?

משהו כזהקצפת

משהו שבין מוס לגלידה. אם את ממיסה את השוקולד + קצפת לא מוקצפת [ אפשר עם עוד הפתעות] ואח"כ מערבבת עם קצפת מוקצפת זה יצא יותר אורירי. אפשר גם להקפיא.

איזה הפתעות?אמהונת
אפשר קצת רוםקצפתאחרונה

מתאים לפורים [ מוסיף גוון אלכוהולי לשוקולד]

אפשר קצת תמצית תפוזים לאפיה [משתלב טוב עם שוקולד]

ליקר דובדבנים\ בננות\כיד הדמיון.

נוגט אגוזים [ממרח]

ממרח בוטנים.

לגלידה עצמה אפשר להוסיף קוקוס\ אגוזים טחונים \ בוטנים וכל מיני...

בצק שמרים מ70% קמח מלא.ענת=)

ב"ה

 

יש לי קממח מלא 70% מהסוג שקונים אותו בוואקום ונכנס ישר מהקפא להקפא. [מוכר למישי?]

הייתי רוצה לכבוד משלוחי המנות להכין רוגלכים או אוזני המן [לא הוחלט מבין שתייהם אולי בסוף נעשה גם וגם..]

 

אך אין לי מתכון לבצק.
אשמח לקבל מהאופות המעולות!!!

 

פורים שמח! ושבוע מלא ניחוחות טובים והצלחות!!פרח

אני יודעת שהיו מלא הודעות כאלו...ענת=)אחרונה

ב"ה

אך למי שיש אפילו קישור אשמח...

מה עושים עם כרוב סגול?אמא קטנה

רעיונות לסלטים יתקבלו בברכה...

 

 

 

 

 

 

 

 

אפשר לשים בסלט חי..רחלקה

בעזהי"ת.

 

זה ממש משרדג! ומוסיף צבע..

 

ואפשר גם סלט כזה עם מיונז... [לא זוכרת איך מכינים, אבל בטוח יש פה כאלה שיודעות]

עם בצל ירוקקצפת

שמן ומלח לפי טעם, פשוט ויפה.

כרוב סגול במיונזlila317

בס"ד

אני מכינה כרוב סגול במיונז, אין לי כמיות מדיוקת כי אני עושה לפי העין וטעם

חצי כרוב סגול קצוץ לרצועות כף או שניים מיונז מלח וכף סוכר מערבבת וזהו.!

מטוגן -איזה טוב ה'!!!!אחרונה

לחתוך את הכרוב הסגול לרצועות (אפשר גם להוסיף בצל) ולטגן קצת, כשמתחיל להתרכך מוסיפים סוכר ומיץ לימון (אצלי זה בערך 3 כפות מיץ לימון ו6 כפות סוכר אבל כל אחד לפי הטעם שלו.)

להמשיך לטגן עד לריכוך מלא.

איך גורמים שמשלוח מנות לא תייבש??ענת=)

ב"ה

 

אנו ירושלים. אך נמצאים בפורים[דפרזות] אל הוריי.

כך שמשלוחי מנות אני אצטרך לסחוב מהבית מוכנים מיום שישי.

השאלה היותר קשה שלי, היא מה אני עושה כאשר אני מטעמי "נוהג יפה" [ולא שאני מזלזלצ בו] אמורה לחלק בסעודת פורים אצל סבתא ביום שני[פורים ירושלים] משלוחי מנות לדודי.

 

איך אני שומרת משלוח מנות עם מיני מאפה וכדורי שוקולד[כמתוכנן] לא היות יבשים וקשים או רכים ומעוכים??

עצות טובות יתקבלו בברכהחיוך גדול

 

פורים שמח ואפיה ברוכה!

לשמור כל סוג מאפה בנפרד-אחותואחרונה

בתוך קופסאות אטומות היטב , מה שעלול להמעך,

או בנילון נצמד, מה שלא עלול להמעך.

אצל ההורים- כדאי להקפיא עד יום ב' בבקר. ( אין בעיה הרי להקפיא כמעט כל סוגי העוגות/ עוגיות/ לחמים...)

 

ועוד שאלה לגבי בצק שמרים-קרמבו

כשאני מכינה בצק בכמות של הפרשת חלה, לוקח הרבה זמן עד שהכל נאפה,

ולפעמים הבצק שמחכה בקערה מקבל ריח חמצמץ של תסיסה.

מה אפשר לעשות? עדיף שהוא ישהה בינתיים בקירור?

תודה.

זה משפיע על התוצר הסופי?יהודיה מא"י

כי אני לא בטוחה ששהיה במקרר תעשה לבצק טוב, כי אם הוא יתקרר יקח לו זמן לתפוח אח"כ

כמה נגלות של אפייה יש לך?

אם יש לך יותר משתיים אולי תשארי את השתיים הראשונות בחוץ, ואת השאר למקרר, ואז כל פעם שנגלה נכנסת לתנור, תוציאי נגלה מהמקרר, שלא יהיה קר מידי

וזה כמובן בחורף, בקיץ שחם אולי באמת כדאי לשים במקרר

טעמתי הבוקר מהנגלה האחרונה-קרמבואחרונה

של האפיה אתמול- ולא הרגשתי הבדל בטעם ובריח, אז כנראה שזה לא מפריע.

תודה, יהודיה.

המבורגריםאיזה יום שמח

מהאלה שמטגנים וכל הבית מתמלא עשן...

 

כמה זמן צריך בתנור?

 

רצוי בגריל?

זה תלוי בתנור שלךיהודיה מא"יאחרונה

אבל נראה לי בגריל, 5 עד 10 דקות מכל צד (עד שנראה מוכן מצד אחד ולהפוך לצד השני)

אולי בתור התחלה אל תשימי את כולם אלא רק 'שפן נסיונות' ואחרי שתצא לך תוצאה טובה תכניסי את כל השאר באותם זמנים.

תזכירו לי: לגבי בישול אורזנחשונית

כמה שמן, מים ומלח לכל כוס אורז לבן? ומלא?  תודה.

כמויותיהודיה מא"יאחרונה

שמן פשוט קצת... שיכסה את התחתית של הסיר

מלח - נראה שאני שמה משהו כמו כפית מלח לכוס אורז, אולי קצת פחות.

מים:

לאורז לבן - כוס ושני שליש על כוס כוס אורז (5 כוסות מים ל3 כוסות אורז) בישול 15-20, תלוי בכמות האורז על להבה קטנטונת

לאורז מלא - 3 כוסות מים על כוס אורז. בישול - על אש קטנה קרוב לשעה, או כשאין זמן על אש גדולה עד שרוב המים נגמרו, ואז עוד קצת על אש קטנטונת.

רעיון לארוחה לראש חודששירשור

אמנם קצת באיחור, אבל אני מחפשת רעיון לארוחת ערב נחמדה לבעלי ולי (סוף סוף ישנים כאן ששש...)

אז בינתיים הוצאתי את הבצק עלים וממש נמאס לי מבורקסים מכל המינים.

אגב, גם בצקים בא בחשבון, חשבתי אולי על פיתות טובות..

 

רעיונות חברים?

תודה

על האשיהודיה מא"י

אצלנו נחשב לסעודת ראש חודש קבועה

ואם אין מנגל אפשר לעשות כאילו על האש בתנור...

הולך?

רגע, אמרת שהוצאת בצק עלים, אולי מתאים לך פשטידת תרד טובה?

וואו.. אני קופצת אלייך עכשיו!!שירשור

חשבתי על משהו קליל ונחמד.

בעלי יחזור מהמכללה לא לפני 11...

 

ופשטידת טרד זה לא יאמי בכלל (בשביל מי שאומר שאסור להגיד איכס על אוכל   )

את בטוחה?יהודיה מא"י

גם אני לא אוהבת תרד, בכלל. אבל פשטידת תרד עם המון גבינות זה דווקא כן יאמי (עלה לי בגלל שהיא עם תחתית וחלק עליון מבצק עלים)

ולא צריך להתלהב, היום אכלנו לנו את השאריות הבשריות משבת, ואת העל-האש עשינו דווקא בסוף שבוע שעבר אז לשבת היה לנו סלט ירקות על-האש (וזה באמת יאמי)

הנה רעיון בשבילך למשהו קליל ונחמד (אבל מושקע) למשהו שבאמת מתאים לאכול ב11 בלילה

מרק טוב מוגש בקערות לחם. מרק חלבי מוקרם + גבנ"ץ, או מרק עוף, כזה שחותכים את כל הירקות לקוביות קטנטנות, וגם את העוף מפרקים לחלקים קטנים

וכמעט שכחתייהודיה מא"י

נוהגים לומר שלא אומרים איכס על אוכל, אבל האמת היא שלא אומרים אוכל על איכס

חחח חזקשירשור

 

אני חייבת ללמוד להפסיק ללחוץ ENTERשירשור

שנון ביותר,

אני ממש בהתלבטויות..

מרקים מושקעים יש אצלנו תמיד.

ובצק עלים נראה לי כבד לשעה כזו (הוא מופשר, לא חבל עליו?)

וכבודו של ראש חודש עדיין כאן... בלה בלה בלה בלה.. אני רצה לחפש בספרי מתכונים..

 

תודה יהודיתוש!

(אם כי אשמח לעוד שלל רעיונות   )

עוד רעיונותאיזה טוב ה'!!!!

קודם כל, את הבצק עלים תקחי ותעשי ממנו עוגיות אוזניים. (פשוט שלא תצטרכי לזרוק אותו....)

 

שנית, אם את ממש לא רוצה על האש אז דגים תמיד באים בחשבון. או ממולאים פרווה / בשרי.

 

רעיון נוסף, לאור העובדה שמדובר בראש חודש אדר, להכין אוכל בתחפושות למשל ליצן מחביתה וירקות / עכברים מתפו"א (רעיונות שהוצעו כאן בעבר בהקשרים אחרים).

רק בקשר לבצק עליםיהודיה מא"י

אפשר להקפיא בחזרה, בלי שום בעיה

זה קמח ומרגרינה, אין בו שום דבר שנהרס בהקפאה חוזרת, מנסיון. אני בדר"כ משתמשת רק בחצי חבילה - מפשריה את הכל, חותכת חצי ולמקפיא.

אז אולי לא להפשיר ולהקפיא ולהפשיר ולהקפיא עד אין סוף... אבל פעם אחת באמת שלא תזיק

באמת?? זה משו שטוב לדעת..נדנדה כתומה.

אני תמיד מסתבכת עם מה שנשאר לי מהבצק עלים.. ובסוף מאלתרת איזה בורקס פיצה או משו בסגנון.. אז ממש נחמד לדעת שמותר להקפיא אותו בחזרה..

איך עושים מרק בתוך לחם?!?(פותחת עיניים)אפוש

בס"ד

ואיי נשמעע טובב!!

אשמח למתכון...

קערות לחםיהודיה מא"י

מכינים בצק שמרים של לחם. איזה מתכון שיש בבית ואוהבים להשתמש, רק שלא יהיה בצק רך מידי, כי אחרת הוא לא יתפח לגובה ולא יהיה נפח לקערות.

מכינים מהבצק כדורים, נותנים להם לתפוח עד שלפחות יכפילו את גודלם. רצוי לא להאיץ את התפיחה.

אופים בחום גבוה בתנור (200-220) עד שהקרום שלהם קשה ונקישה משמיעה צליל חלול.

מורידים  מכל כדור את הכיפה העליונה ומרוקנים את החלק בפנימי. זהירות - יש להשאיר דופן עבה מספיק

והרי לכם קערת לחם (את הכיפות שומרים כמובן)

מרק שמתאים להגשה בקערות לחם זה מרק סמיך, עשיר ומוקרם (לא חייב שלושתם ביחד, אבל נגיד לא מרק עוף צח עם קניידלך, אלא מרק כבד כזה וסמיך שלא יחלחל מהר כ"כ דרך הלחם)

את המרק שמים בקערות ממש רק לפני ההגשה, סוגרים עם הכיפה ומגישים מיד על גבי צלחת

ושדרוג קטנטן:Avrechit

לפני האפיה להדביק בראש כל כדור, גולת בצק קטנה. כך שיוצא אח"כ מכסה עם ידית.

ועכשיו הצדיקה תבוא ותספר לנו,רחלקה

בעזהי"ת.

 

על כל מיני צורות מקוריות שאפשר לעשות מהבצק

הבעיה בדברים האלה שזה בל תשחית.פלפלתי

כי תכלס אף אחד לא אוכל את הצלחת הזאת כי היא קשה כדי שהיא תחזיק את המרק.

אז בסוף זורקים את זה- וחוץ משזה נראה יפה ומדליק - לא יצא מזה כלום. וחבל.

מה פתאום?יהודיה מא"יאחרונה

אוכלים את המרק ובסוף את הצלחת שאחרי שהמרק היה בתוכה כבר לא כ"כ קשה, וממש טעימהיאמי

קיש...טוזי

פשטידה שיא הפשוטה וט-ע-י-מ-ה!! (יאמי יאמי קורץ)

 

מרדדים קצת את בצק העלים על תבנית ומחוררים עך מזלג. שמים בתנור על 190 מעלות והולכים להכין את המלית

 

מטגנים בצל קצוץ (אפשר אפילו 2)

 

בקערה שמים:

3 ביצים

כוס חלב

מלח, פלפל

כוס גבינ"צ

 

מערבבים ואפשר אפילו להקציף

 

מוציאים את בצק העלים מהתנור.

מורחים קטשופ על הבצק ומעל מפזרים את הבצל המטוגן

מעל שופכים את המלית

 

מכניסים לתנור 190 מעלות כשעה או עד שמזהיב מלמעלה

 

אפשר להוסיף פטריות/ עגבניות (על זה אני מתה) / אספרגוס וככל העולה על הדימיון..

 

בתאבון!

תזמיני פיצה כבר מאוחר לבישוליםlila317

אלא עם אתם חיות לילה אז תלכי על ההצעה של סוזייאמי

לילה טוב

בסוף הכנתי ארוחה ממש רצינית:שירשור

בורקסים במילוי מעולה: טונה, זיתים, פטריות, בצל גזר בתיבול פיקנטי.

פירה עם בצל מטוגן

מרק ירקות עם גריסים (סמיך)

תפו"א עכברים

פיציות אישיות רעיון מהמתכון של טווזי

סלט ירקות ענקי וממש מושקע

 

יצא המווון, מה שהיה יותר טוב

שהגיסים שלי התקשרו להגיד שהם תקועים בתחנה ויש להם רק עוד שעה ורבע אוטובוס ואם הם יכולים לשהות אצלנו בינתיים..

אז הם נכנסו ומחו על כך שהכנו בשבילם כזו ארוחה

מה זה תפו"א עכברים?נחשונית

דודנים של העוגיות-שועלים, כמובן!!!בת נוגה

צוחק

תשאלי אותם!!!

ליצן

בבעיה-רות22
 שלום לכם בשלנים יקרים!
כמן כן, לפורום הזה לא זכור לי שבכלל נכנסתי או הגבתי אי פעם מכיוון שבישול זה לא התחביב שלי במיוחד.
הבעיה היא שאני עוד חודש מתחתנת בע"ה והרי ידוע שהמטבח הוא זה שמיועד לאישה וכמובן לבשל אוכל חם וטעים לכבוד בעלה. 

אני, לא אוהבת לבשל! זה משהו שאני לא יכולה להתחמק ממנו. וזה ירדוף כל חיי.. 
בעיקרון אבא שלי הוא היה בעברו עובד בבתי מלון בתור שף המלון. ועד היום הוא מבשל לנו בבית מאכלים מיוחדים כולל סלטים קינוחים וכו'.. (גם אמא. שניהם כשרונים זה בסדר.) 

הם מנסים ללמד אותי מספר פעמים ואני לא נהנת מהבישול עצמו. 
יצא לי לבשל בחיי זה לא שאני לא יודעת לבשל פסטה אורז שועית תפו"א וכו'.. העניין הוא שאני לא אוהבת לבשל.. לדוגמא- כל עיניין הבשר אני לא יודעת להכין כלום. (שניצל, עוף, פרגיות, בשר.. וכו') כמה שהוריי ינסו ללמד אותי זה לא יילך. 

יש פה אנשים שאולי מכירים את התופעה הזו ויודעים מה ניתן לעשות איתה? אולי אתם מכירים אתר עם מתכונים הכי קלים? 

אשמח לקבל טיפים לבישול. 
תודה מראש. 

ומה ארוסך חושב?יהודיה מא"י
אולי הוא אוהב לבשל והוא יוכל לבשל? אני יודעת שבהרבה משפחות מקובל שאימא מבשלת באמצע השבוע, אבל את האוכל לשבת אבא מבשל. כך את תוכלי להסתפק בבישול של המאכלים הפשוטים בזמן שבעלך יכין את האוכל לשבת.

והנה עוד רעיון שראיתי פעם בחתונה - להכין פתקים בגודל של בערך דף מחברת ובהם מבקשים מהאורחים לכתוב מתכונים. ובבקשה לכתוב מתכונים פשוטים... תבקשי מאחת מהחברות שלך שתארגן את זה. שתדאג להכין את הפתקים, לחלק אותם וגם לאסוף אותם, לצרור אותם ולהביא לך אותם.

וכתבת בעצמך כיוון חשיבה מצוין - אל תחשבי אל זה כמטלה מעיקה אלא כדרך בה את יכולה להביע אהבה לבן זוגך היקר.

ואל תדאגי יכולת הבישול מגיעה עם הזמן ואם לא... נו שויין
הלוואי והוא היה מבשל לי בבית..רות22
אבל הוא עוסק במלאכתו ועובד הרבה שעות לא רוצה להטיל עליו משימה נוספת. 
לכן אני מאוד רוצה דברים פשוטים וטעימים שלא אסתבך. 

אהבתי את הרעיון של כתיבת המתכונים בין כל המוזמנים.. 
אני מאמינה שעם הזמן זה יבוא לי.. רק מה אני עושה יום אחרי החתונה?? 
מקווה לעבור את זה בשלום.. 
תודה בכל אופן.
אחרי החתונה את הולכת על הדברים הפשוטים ביותריהודיה מא"י
אטריות ברוטב עגבניות, אורז לבן, שניצלים (אפילו מוכנים אם יש צורך) ירקות מבושלים, עוף בתנור, חביתות. או דברים שאת כבר מכירה. ומידי פעם אפשר לנסות משהו חדש או משכולל יותר, ולא להתייאש עם זה לא מצליח בפעם הראשונה.
ועוד עיצה - במצב שלך עדיף לא לחפש מתכונים בפורומים, אלא לקחת מתכונים מאנשים שאת מכירה שיכולים להסביר לך בשיחה בפירוט איך להכין, ושגם תוכלי להתקשר אליהם באמצע הבישול להסברים נוספים
הבישול הקל לכלה ולכל המשפחה/ נמתיוףכלנית1
יש חוברת "הבישול הקל לכלה ולכל המשפחה". אני ממליצה לך להיצמד אליו עד שתרגישי בטוחה יותר לעבוד על מתכונים מורכבים יותר מספרים ומפורומים. קניתי פעם לחברה שלא כל כך העזה בבישולים למרות שהיתה נשואה כבר כמה שנים ולאחיינית, כלה טריה ושתיהן היו מאד מרוצות.
נסי לברר היכן ניתן לרכוש לפי מס' טלפון המופיע שם : 02-5378866

אם הבנתי נכוןנחשונית
חתונה עוד חודש זה אומר סביבות ר"ח ניסן. זה אומר שבועיים לפני פסח. זה אומר שבשום אופן אל תכניסו חמץ לבית החדש חוץ במפינה אחת קטנה, אולי דווקא בכניסה ולא במטבח, כדי שלא תצטרכו אח"כ להכשיר את כל המטבח. ואח"כ זה כבר פסח ובמילא או שתהיו אצל ההורים, או בטיולים, או שתאכלו בבית אוכל של פסח שהוא הכי פשוט: ביצים ותפו"א כל היום. ואם אתם ספרדים אז גם אורז.  יחד עם מצות פירות וירקות, הכל חי טרי ולא מבושל וטעים מאוד. זה כבר יהי אביב ולא נורא שבוע לא לאכול בבית אוכל חם מבושל, חוץ מאשר ליל הסדר ושביעי של פסח, שאז אתם במילא מתארחים. אז חודש אחד כבר פתרת את הבעיה. אחרי פסח: תתכוננו ליום העצמאות ול"ג בעומר ותעשו יחד על האש, אם אתם אוהבים. תעשו מנגל בסיסי עם סלט ירקות וזה הכי טעים. גם לשבת: מכינים ביום שישי ושמים על הפלטה. וכל ספירת העומר תנסי לעשות דברים קטנים פשוטים, וכל פעם שהצלחת איזה מתכון, תוסיפי אותו למחברת. ככה תגיעו לשבועות ותעברו את כל החגים. ורק אז תתחיל באמת השגרה ותיכנסי לעניינים. גם תבררי עם ארוסך מה הוא הכי אוהב ותתרכזי בזה כמובן. פרה פרה, כבש כבש. בהצלחה ובתאבון.
עצהveredd
אני אומנם לא שנאתי לבשל לפני החתונה, אבל אני ממש ממש אוהבת את זה מאז...
מה לעשות, בעלי אוהב לאכול את האוכל שלי וזה עושה חשק!!! שתדעי, תגידי לו מההתחלה שזה קשה לך, ואת לא מתחברת ואת צריכה פידבק ופרגון ממנו, כדי שתוכלי להמשיך. חוצמזה- יש כ"כ הרבה דברים קלים היום... למשל- אתת יכולה ללכת לקצב לבקש שיחתוך עוף וינקה אותו, תקחי את החתיכות שאוהבים ותקני את האריזות החדשות של אסם (אם אני לא טועה זה שלהם) פשוט מכניסים לשקית קוקי, מפזרים את האבקה שבפנים ו-ז-ה-ו והרי לך עוף משובח בתנור. עם החזה את יכולה לעשות שיפודים לפעם אחרת- להשרות לפחות חצי שעה בבצל חתוך, שום, תבלינים ושמן זית, ואז לחתוך ולהשים על שיפוד עם עגבניה\גמבה\בצל בין החתיכות- ממש ממש טעים... וקל זה אפילו לא נקרא בישול! זה פשוט ערבוב.
אגב, יש לי מתכון ללזניה משובחת ביותר שזה הדבר הכי הכי קל בעולם:
לוקחים בין 3-4 חבילות קוטג' (תלוי כמה את רוצה שיהיה דומיננטי), מערבבים עם שבבי גבינה צהובה, הרבה אורגנו והרבה אבקת שום וביצה. לוקחים רוטב עגבניות (אפשר להכין ואפשר קנוי) וכמובן- עלי לזניה. שמים בתבנית פיירס גדולה חלק מהרוטב, מעל זה שכבת עלים ומעל זה שכבת קוטג', וחוזר חלילה 3 פעמים, ז"א:
רוטב
עלים
קוטג'
עלים
קוטג'
עלים
קוטג'
עלים
רוטב.
אפשר להשים גם רוטב באמצע אם בא לך. מכניסים מכוסה לתנור לשעה, וברבע שעה האחרונה מורידים את המכסה- על חום של 180 מעלות.
ללקק את האצבעות!!!
יש לי עוד המון מתכונים קלים ויאמי יאמי אם את רוצה... אין מה לעשות, הפרגון והכרס התופחת של הבעל יעשו לך חשק לבשל ב"ה!!!!
מתרגשת בשבילך!!!!
ווואואוואו תודה רבה לכם יקירותיי!!רות22
אז ככה: 

יהודיה מא"י- את צודקת בדברייך. מסכימה איתך מילה במילה.  נתת לי רעיון מגניב: ירקות מבושלים שאני מתה על זה מאוד!! ולא ידעתי שיש שניצלים מוכנים! ב"ה שיש דבר כזה. (עכשיו אני מבסוטה).  וסליחה על הבורות... 

כלנית 1- יש לך מושג כמה עולה הספר בערך?? נשמע מצויין הספר הזה!! 

נחשונית- כמעט צדקת. אנחנו מתחתנים בע"ה בכ"ח אדר סוף אדר תחילת ניסן. יוצא שבועיים לפני פסח כמו שאמרת.. את צודקת עם עיניין הפסח..  אני צריכה לדבר איתו על זה.. מקסימום נלך להורים... לא?!   בין כה וכה אני והחתן גרים בשני ערים סמוכות .. ונגור באחת הערים של הורינו.. |שעדיין לא נמצאה הדירה שלנו. מחפשים..| 

ורד יקירתי- הלזניה שלך כבר הוציאה לי ריר.. 
אמ... דווקא העלו לכאן רעיונות נפלאים. אבל אם יש לך מתכונים כלים ואת אופן ההכנה אשמח לקבל למסר האישי. (אם לא קשה לך ובזמנך הפנוי). 

תודה לכולם!! 
גם אני רוצה מתכונים מורד!!מאמע צאדיקה
כל מיש שיש לה- שתעלה לפה- וכולנו נעתיק!!
מי שמסתבכת עם משו- פשוט יכולה לשלוח מסר למי שכתבה את המתכון- או לשאול את כולנו בפורום.
 
נו, תפסתם אותי במצב רוח קולינרי veredd
אטריות ברוטב שמנת ופטריות:
מכינים אטריות (חצי עד 3\4 חבילה) בסיר לפי ההוראות, מוציאים ומסננים.
בסיר חלבי (עדיף רחב- שהפטריות ישחימו כמו שצריך) מטגנים בצל בינוני חתוך דק, וכשהוא מזהיב, מוסיפים חבילת פטריות חתוכות ומערבבים עד שהן מושחמות. כשהתערובת נראית מוכנה, (הפטרות מקבלות גוון חום עמוק) מוסיפים מיכל שמנת לבישול, מעט פלפל שחור, מעט פלפל לבן, מרק פטריות או מרק בצל, מלח ומערבבים. כשהשמנת מגיעה לרתיחה- (לבשל על אש קטנה- בינונית- שלא יגלוש!) מוסיפים חלב וטועמים. תוסיפו חלב כך שהרוטב יהיה עדיין סמיך אבל לא יותר מדי (בערך חצי עד כוס חלב). מכניסים את האטריות לרוטב ומבשלים כמה דקות- ובתיאבון!!

פיצה צ'יק צ'יק צ'ק (לפי המתכון של ניקי)
3 כוסות קמח (אני משתמשת במלא- אבל אפשר הכל)
חצי כוס מים (ניתן להוסיף עוד טיפ טיפה אם מרגיש יבש)
מיכל שמנת חמוצה
כפית מחוקה מלח
מערבבים טוב טוב, ומרדדים שיהיה שטוח- כמה שיותר שטוח זה יוצא יותא טעים, לדעתי. מעל שמים רוטב עגבניות הככי פשוט (שימו בסיר קטן או מחבת- חבית רסק, בצל למי שאוהב, מים, אורגנו, בזיליקום, מלח פלפל) ואז מפזרים גבנ"צ.

שווארמה
כשיש שווארמה במבצע- אני ישר קופצת עליה, כי ככמה שהיא יקרה, זה הכי יאמי בעולם!!! חשוב שתהיה נקבה.
מטגנים פרוסות בצל עד להשחמה, מוסיפים פטריות ומטגנים תוך כדי הקפצה וערבוב. מוסיפים את השווארמה כשהיא חתוכה לקוביות ומוסיפים מעט מים (חצי כוס- כוס בערך). שמים כורכום, מלח, פלפל, מרק עוף, מכסים ובודקים תוך כמה דקות. אפשר להוסיף מים, אבל עדיף בהתחלה. זה מוכן תוך 30-40 דקות וטעים הכי הכי על אורז לבן...

מוקפץ
חותכים חתיכות קטנות מאוד של גמבה, גזר וקישוא ומקפיצים בסיר עם טיפ טיפת שמן. כשהירקות רכים מוסיפים רצוועות דקות של חזה עוף. כשהרצועות מלבינות, מוסיפים מעט מים, כורכום, וכף-2 כפות סויה. תטעמו ורק אז תוסיפו מלח, כי הסויה מאוד מאוד מלוחה! טעים לאללה... הכי הכי טעים כשזה טרי.
זו חוברת. המחיר: כ-35 שחכלנית1
נדמה לי שיצא חלק ב וראיתי בעבר פרסומת למחיר מוזל במיוחד לשתיהן.
החוברת ליוותה אותי בשלבים הראשונים ויש בה סימנים שמראים בדיוק באלו עמודים ביקרתי. בדרך כלל אני מאד מקפידה על ניקיון ספרי הבישול והאפיה, אבל החוברת הזאת שירתה אותי בנאמנות ובסופה אפשר גם להוסיף מתכונים לאחר שראית שהצליחו, כך שבשנה הראשונה היא יכולה ללוות אותך כל שבוע.
בהצלחה!
מדובר בחוברת והמחיר כ-40 שח. תתקשרי ותשאליכלנית1

אתר בשם "בצק אלים"אנונימי (פותח)
אתר שממש עונה על שאלותיך.
בהצלחה!
 
אתר בצק אלים אינו כשר!!!!!!!!אנונימי (פותח)
הצצתי קצת באתר ו-2 מתוך 3 המתכונים עם חזה עוף באתר הם עם שמנת לא המשכתי לחפור באתר אך נראה לי שאתר כזה אינו ראוי לביקור של אנשים שומרי תורה ומצוות גם אם ניתן להחליף את המרכיבים החלביים בתחליף פרווה.
לדעתי עצם הכניסה לאתר היא בגדר סיוע לעוברי עבירה מכיוון שהיא מגדילה את הכנסותיהם מפרסומות ולכן הייתי מעדיף לחפש מתכונים באתרים אחרים (למשל ערוץ 7...)
העיקר לחשוב כמו שאמרתד.
ש"אני הולכת לבשל אוכל חם וטעים לכבוד בעלי". זה יתן בעז"ה שמחה אחרת לגמרי מאשר לפני הנישואין, ועם האוכל - יבוא התיאבון לבשל עוד.. לא חייבים על ההתחלה את הדברים הכי מסובכים. בהדרגה. מזל טוב.
כמה מוכר.. יד_האלמונית
אז דבר ראשון, בלי לחץ..
דבר שני - http://www.saroog.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=171908 זה המקום בשבילך..  (ציטוט מההודעה הראשונה בשירשור- "זהו, עברתם את האירוסין, החתונה, שבע-ברכות.. פתחתם את כל המתנות, החלטתם איזה סכו"ם יהיה לשבת, ואיזה סיר מתאים לחמין...
ועכשיו, כשנגמרו סוף סוף כל הסעודות, הגיע רגע האמת....
צריך להתחיל לבשל בעצמך.
אז לכל אלו שסובלים מחרדת-בישול, או שסתם לא הגיעו לזה עד היום (כי ממילא אמא מבשלת מעולה)- אני פותחת שרשור חדש, ובו עצות ומתכונים בסיסיים, שאופן ההכנה שלהם מורכב משתי שורות או שלוש לכל היותר.
וכן, אפשר להוסיף גם עצות שמקלות על החיים בתחומי הכביסה, שטיפת הרצפה וההליכה לסופר...
")




מהמם!!רות22
תודה לך!! 
תראי את זה כיצירת אומנותיעלקהאחרונה

בכל פעם שמהו קטן מצליח- תשמחי בו. ובכל שבוע תתאמני על משהו קטן אחד.

תקחי בחשבון שעד היום- עקרת בית רבת שנים כמותי- לא תמיד הכל יוצא מוצלח. עד היום , יש  שפעם טוב ופעם פחות.

 

בהצלחה!

היי לךחלי
אני התחתנתי לא מזמן (שלושה חודשים וחצי..).
ואני לא ידעתי לבשל כלום!! לא בישלתי לפני כן אפילו לא פעם אחת וב"ה למרות שממש פחדתי מזה לאט לאט לומדים...
התחלתי עם הדברים הכי פשוטים, הוראה אחרי הוראה וב"ה בעלי דווקא היה מרוצה...
ככה שאם אני הצלחתי- כל אחד יכול!
 
בקשר לזה שאת לא אוהבת- תנסי לחשוב שאת עושה את זה למען בעלך ואז יהיה יותר קל...
 
המון בהצלחה!
גם אל תצפי להיות "שפית" על השנה הראשונהאנונימי (פותח)
אנחנו בשנה הראשונה אכלנו בעיקר אוכל שרוף, או לא מבושל מספיק, או מההקפאה מההורים... ב"ה גדלנו טוב וגם השמנו- למרות זאת. זאת השנה הכי כיפית בחיים, ולא שווה לבזבז אותה בדאגות על אוכל..
מחפשת מתכון למרק פיטריות ושמנת אבל...קצפת

בלי שמנת , ראיתי פעם מתכון עם חלב וחמאה,מישהי מכירה?

אני מכירהיהודיה מא"י

פרוסים חבילת פטריות טריות לפרוסות

קוצצים בצל אחד גדול,

מטגנים אותו בחמאה או מרגרינה (בערך 100 ג') עד שיעשה שקוף

מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים עוד דקה-שתיים

מפזרים 3-4 כפות קמח (בפסח אפשר קמח תפו"א)

מוסיפים מים עד לכיסוי, ועוד חצי כוס בערך.

מתבלים - שום, פלפל שחור, אגוז מוסקט וכמובן מלח

מבשלים עוד 15-20 דקות.

מוסיפים ככוס חלב, מערבבים ומבשלים עוד דקה. זהירות שלא יגלוש.

אפשר לרסק לגמרי או חלקית.

 

*אפשר להחליף פטריות טריות בפטריות בקופסאת שימורים. אבל אז צריך לטגן אותן יותר זמן
 

אני מוסיפה יין לבן - מעשיר ומוסיף מאד!!! אבל ---בת נוגה

בד"כ גם שמנת לשון אדומה

אשמח לשמוע אם זה יוצא טעים עם חלב בלבד אם יהיה לך כוח לכתוב,

תודה!!!!

זה יוצא טעים מאודיהודיה מא"י

רק לעיתים רחוקות שמנת לבישול נכנסת אצלי לתקציב ואני "מקרימה" כל מיני מרקים בעזרת חלב, ויוצא לי טעים מאוד

אני מחפשת מאבל גם בלי הפטריות.רק פטריות ושמנת+mp8

 

ואני מחפשת מרק פטריות ושמנת+mp8

אבל גם בלי הפטריות.

מכירים??יאמי

טוב, זה נשמע מעניין... מה, זה כמו סבון נטול- סבון?בת נוגה
אני מכירה מרק פטריות משקית...אני ירושלמית

או מקופסה...לא חובה השקית דוקא. ואם את מוסיפה במקום מים, חלב +חמאה או שמנת, יש לך יופי של מרק פטריות חלבי, נטול פטריות...

באמת..?בת נוגה

את מכינה את זה כמרק ממש או רק כרוטב למשהו?

אם כן - זה לא יוצא בטעם של מרק מלאכותי מודגש כזה של אוסם?

זה עדין לא נטול פטריותיהודיה מא"יאחרונה

לפחות נראה לי, כי לא בדיוק יש לי בבית כדי לבדוק...

תסתכלי על הרכיבים

מה עוד אפשר להכין עם פצפוצי אורז?אור77
חוץ מהעוגיות הידועות שממיסים שוקולד, מרגרינה, דבש, חלווה וכו' ואח"כ מערבבים עם הפיצפוצים? יש לכם עוד רעיונות? אשמח...!
יש פשטידה קלה ונהדרת עם קוטג' וישעוד כינוי

לי מתכון נוסף של העוגיות... משהו עם בוטנים וחמאת בוטנים.

אין לי כרגע זמן לכתוב, אם את רוצה משהו מהם תגידי ובלי נדר בלילה אכתוב.

פשטידה? בא לי דווקא משהו מתוק...אור77
אבל יש לזה טעם של פשטידה רגילה? מה מיוחד בה (בזכות הפיצפוצים)? אם את מבינה למה אני מתכוונת...
מתכון לעוגיות שחיתות (סכנה, ממכר, ומשמין מאוווווד)שירשור

ממיסים בסיר:

כוס חמאת בוטנים

כוס דבש

250 גר' צמקאו

כף מים

אחרי שזה נמס היטב, מוסיפים 4  כוסות פצפוצי אורז ומערבבים היטב.

משטחים בתבנית ח"פ רגילה ומקררים

 

בסיר חלבי ממיסים:

300 גר' שוקולד לבן

כוס חמאת בוטנים

אחרי שזה נמס, שופכים את זה על תערובת פצפוצי השוקולד שהתקררה במקרר.

ומיד אחרי הזיגוג של השוקולד הלבן עושים פסים משוקולד חום מומס בתוך שקית לאורך.

"מושכים" בעזרת קיסם פסים פסים לרוחב כדי ליצור דוגמא מעניינת.

חותכים בזהירות לריבועים או בשבלונות.

 

יאמי יאמי, מעדן ממש!!

וואוו, נקרא טעים... אור77
ואין לעוגיות טעם של במבה או בוטנים? כי אין לי ממרח בוטנים, אני לא אוהבת. אבל אם זה ממש שווה אולי כדאי לקנות? ואגב, אפשר אולי עם משהו אחר, במקום??
אפשר לנצל"ש קצת...? מה עושים עם פריכיות אורזבת נוגה

??????????

 

קיבלתי מחמותי מארז ענק של המוצר הנ"ל

מקווה שזה לא רמז לגזרה שלי או משהו....קורץ)

ואני פשוט אההם איך לומר - שונאאאאת את המוצר הטפל והנילוז הזה.....

(וכנראה לא הצלחתי להנחיל גם לילדי אהבה אליו....)

אז השתעשעתי בדמיוני באפשרות

להכניס את כל העיגולים חסרי הטעם האלו למעבד מזון

לטחון להם ת'צורה

ולהשתמש בהם כבפצפוצי אורז!!!!

(כלומר - לנווט אותם אל ההיפך ממה שנבראו,

לדשן אנשים במקום להרזותם בעינויים!!!!!!!!!!!! ))) )

 

מה אתם אומרים,

זה שייך?????

בת נוגה.. אולי על זה נאמר 'תעביר את זה הלאה'?אני ירושלמית

קורץ

אני הייתי מנסה את זה. למה לא?פלפלתי
שולחת לך באישי שירשוראחרונה
ליקר שוקולדאיזה יום שמח

יש למישהי מתכון קל

 

שיתאים למשלוח מנות,

 

אפשר גם ליקרים שונים.

 

תודה מראש

 

יאמי

ליקר שוקלדlila317

בס"ד

 

את המתכון קיבלתי מסייעת הקודמת של הגן של הבת שלי ניסתי וחבל על הזמן והוא גם פרווה.

500 גרם סוכר

5 כפות אבקת קקאו

1 כף אבקת קפה נמס

3/4 1 כוס מים

1 כוס אלכוהול 95%

2 ביצים

 

אופן ההכנה :

*שימי בכלי סוכר, קקאו, קפה ומים והביאי לרתיחה. בחשי והביאי לרתיחה. קררי התמיסה וצקי לממחה חשמלי או בלנדר.

הוסיפי את האלכוהול והביצים וערבלי היטב. טעמי ושפרי לפי מידת האלכוהול והסמיכות הרצויה לך.

* צקי את הליקר לבקבוק ואחסני במקרר עד להגשה(במקרר בגלל הביצים).

לחיים!!!!!!!!!!!מנפנף

תודה רבה!!איזה יום שמחאחרונה

ננסה בעז"ה,

 

יאמי

שתי שאלות....הביצה שהתחפשה

בס"ד

 

1. מתכון לעוגיות גרנולה- יש למישהי מתכון מומלץ?

 

2. יש לי משבוע שעבר קציצות בשר עם רוטב עגבניות [בהקפאה..]. יש למישהי רעיון לתוספת שהיא לא אורז?

די נמאס לי מהגנים הפרסיים של בעלי שכל שבת יש אורז....

 

תודה!

10 תשובותיהודיה מא"י

עוגיות גרנולה כאן אפשר לעשות גם עם שלמים. למעשה המתכון המקורי הוא עם שלמים.

 

ולגבי הקציצות - פירה, קוסקוס, בורגול, כוסמת וכו'.

 

ובקשר לכותרת התמוהה - פשוט קפצה לי בדיחה מפעם ולא יכולתי להתאפק...
יש 10 סוגי אנשים בעולם - אלו שיודעים לספור בינארי, ואלו שלא. ואם לא הבנתם, אתם מאלו שלא. (כן, אני יודעת, בדיחה של חנונים)

היי היי!אור היום

אני מכירה את הבדיחה הזאת! ואני יודעת לספור בבינארית! (בעלי לימד אותי בשבת האחרונה. כלומר, הזכיר לי...). ואני יודעת גם לספור עם בסיסים שונים! (רק מי שסופר בבינארית יבין ).

 

בחיים לא האמנתי שאתלהב ככה מהיכולת שלי לספור, ועוד בפורום של בישול ומתכונים... אח, תהפוכות החיים

הי, לא להתלהב! זה חומר של כתה ז'!!אני ירושלמית

(או ו'???קורץ)

 

סתאאאם.... אור היום תתלהבי בכייף!! מגיע לך!! מלאך

 

אני לא יודעת לספור בבסיסים שונים... רק יודעת מה זה אומר...מעשן

אני למדתי את זה רק במכללהמישהי123

כנראה למדת בבי"ס למחוננים...

ירושלמית, לא להרוס שמחות!! D: ; ))בת נוגה

כיתה ז"? באמת??

היחידה שאני מכירה

(חוץ מאור היום כנראה....  )

שמבינה בדברים האלו

למדה תיכנות מחשבים!!!

 

(או שאת אכן חנונה מחוננת כמו שהועלת כאן סברה....... )

סליחה, מה זה בינארית? כתה ו' היתה מזמ---------ןאחותו
בינארית זה מניה וחישוב ע"פ בסיס 2אני ירושלמית

אנחנו מחשבים כרגיל בבסיס 10 דרך החישוב שלנו היא עשרונית, כלומר עד 10 זה אחדות 11 זה כבר עשרות, 100 מאות וכן הלאה... ויש את המושג שמלמדים בכתה א' 'שבירת העשרת' לחשב חישובים מעבר לאחדות.

 

חישוב בינארי כמו שכתבתי הוא חישוב בבסיס 2. כלומר יש רק שתי ספרות 0 ו 1    הספרה 2,  למעשה כבר מעבירה אותך ל'עשרות' ולכן אינה קיימת. אלא קיימת בהרכב של 1 ו0 2זה 10  בקיצור. לשם קיצור מסמנים את הספרות בחזקה. ומכאן זה כבר די מסובך (בשבילי כיום. בכתה ז' דוקא שלטתי בחומר...חושף שיניים)

 

המחשב עובד אך ורק על חישובים בינאריים. אני חושבת שזה משום שזה הכי פשוט בהעברה לאותות חשמליים עליהם עובד המחשב כש 1 מסמל את הפלוס כמדומני ו0 את המינוס.

 

כך ששפות תכנות ברמה הבסיסית שלהן מתורגמות לבסוף לרצפים של 0 ו1 שכמובן מועברים לאותות חשמליים.

 

עד כאן ידע ההדיוטות שלי (גילוי נאות למדתי שנה אחת תכנות)

 

ספירה בבסיסים שונים היא על אותו רעיון בכל הספרות מלבד 2 ו 10. ספירה על בסיס 6 לדוג' אינה כוללת את הספרה 6 רק עד 5 כ 6 כבר שייך לעשרות.

 

חן חן לכולכן על ההקשבה. ומי ש'גירדתי' לה את תאי המוח האפורים של כתה ז' שתצביע!

טוב.. ידעתי את שכתבת פחות או יותר...בת נוגה

אבל לא ממש לספור בבינארית

רק העקרון שהסברת וכו'...

 

ועדיין אני לא חושבת שלמדתי את זה בכיתה ז'!!!!!

 

למרות, שאולי אני לא אינידקטור טוב לחומר הלימודים דאז,

כפי שהתוודתה אור היום...

(רק בלי המורה....

צוחק  )

 

|בצחוק אור היום, בצחוק!!

היו לי מספיק חלומות משלי...................|

נכון!!מישהי123

אני למדתי תיכנות ורק בגלל זה אני יודעת מה זה...

טוב, בת נוגה, את בטוחה שלא למדת את זה?.....אני ירושלמית

קורץחושף שיניים

לא התבלבלתם בפורום????עוד כינוי

יצאתי לחפש מתכונים ומצאתי חשבונים...

(על משקל: יצא לחפש אתונות ומצא מלוכה....)

ואל תביכו אותנו, בינארי, לינארי.... אני בלחץ מהיום שאצטרך לעזור לילדי בש"ב שאין לי מושג בהם כלום!!!

יהודיה אשמה! היא התחילה!אני ירושלמית

חושף שיניים

אם זה מהמנהלת אז אין לי מילים....עוד כינוי

צוחק

מה חומר של כיתה ז'?אור היום

לא למדתי בכלל בכיתה ז'! (כלומר, למדתי טכנית, אבל אני לא זוכרת כלום מהשנה הזו, ובהרבה מהשיעורים באמת לא קלטתי הרבה מסיבות שונות. אני רק זוכרת שחלמתי על המורה לערבית ).

 

ואני גם מבינה קצת בתיכנות! ובאלגוריתמים! תחי ההתלהבות!

 

 

 

ועוד כינוי- ברור שזה קשור למתכונים! נגיד שאת רוצה לשים שתי כפות סוכר, אז זה בעצם 1 ו- 0 (10 ). ואם את רוצה שלוש כפות סודה לשתיה, אז זה בעצם 11, וארבע כפיות של תמצית וניל הן 100, וכן הלאה

מורה בסגול או בקמץ, אור?? |פנים חמורות| D:בת נוגה

(סתם שאלתי.. לא יודעת מה זה משנה בכלל...!!)

 

אפשר הסבר???

אם 2 זה 10

(את זה הבנתי)

ו- 4 הם 100 (חזקה, ג"כ הבנתי)

מה עושה באמצע

3 שהוא 11??

 

ואם כך -

5 הוא 101??

(כלבים וגנבים, וד"ש לאחיך!!)

במיוחד בשבילךיהודיה מא"י

תדמיינו לרגע שאתן בפורום מחשבים או משהו כזה, בסדר?

הספירה הרגילה היא על בסיס של 10 ספרות: 0-9. ואם נספור בשתי ספרות יהיה לנו 00, 02, 03 וכו', ואחרי 09 מגיע 10 11 וכו'. מובן?

אבל אפשר לספור גם בבסיסים אחרים - למשל על בסיס 5 - 0,1,2,3,4,10,11,12,13,14,20 וכו'. הבנתם את הרעיון?

בבסיס של המחשבים קיימת ספירה על בסיס 2 שלה רק שתי ספרות: 0,1.(דולק או מכובה, אלא הביטים) אז אחרי 1 מגיע 10, ואז 11, ואז 100 ואז 101, ו110 וכו'.

מובן?

וככה, בין כל הבישולים, מתגלות להן נשות המחשביםרחלקה

בעזהי"ת.

 

אז, קבלו בדיחה, אם כבר אתן בכיוון:

 

שאלה: איך חנון מחשבים סופר עד שלוש?

תשובה: אפס, אחת, שתיים!!!

 

אוףף. בלבלת אותי.. איך נכנס לכאן 2??בת נוגה
חוששתני שרחלקה עברה כבר לבסיס 3, או שהיא התבלבלהzehavawize

בבדיחה (וזה לא נראה לי כ"כ... )

 

ולכל הלחוצות!! לא, לא לומדים את זה בכיתה ז', וגם לא ב-ח'...

זה או בתיכנות מחשבים, או בחוגי העשרה למחוננים, או בבתי ספר של חננים |אהממכוןלבאהמ| או בפורומים של בישול ומתכונים...  

 

וכל זה התחיל מעוגיות גרנולה....

לא, לא התבלבלתי רחלקה

בעזהי"ת.

 

וגם לא עברתי לבסיס כלשהו.. זה בסיס 10, רגיל

 

פשוט במחשבים, המיספור מתחיל מ0..

נגיד דמיינו לעצמכם רצף של תאים. איך אתן הייתן ממספרות אותם?

1, 2, 3 וכו'

אז במחשבים התא הראשון ייקרא תא מס' אפס, אחריו- תא מס' אחד, וכו'.

 

הבנתן?

איך אשה מתכנתת קוראת לבעלה?איזה טוב ה'!!!!

אפס אחד צוחק

 

זה הולך ככה:רחלקה

בעזהי"ת.

 

שאלה: באיזו שפה מדברת פולניה עם בעלה?

תשובה: שפה בינארית. יא אפס אחד אפס אחד אפס אחד.......

 

אח, זה טוב! D:אור היום
מורה בקמץ,אור היום

אבל בשבילך אני מוכנה בהחלט לצבוע אותה בסגול!

יש לי מתכון לעוגיות גרנולה בריאותדיסה

2-כוסות גרנולה

1-כוס שיבעולת שועל

1-כוס שמן

כוס וחצי סוכר

אבקת אפיה

קצת סודה לשתייה

חצי כוס אגוזי מלך

4 ביצים

שוקולד ציפ''ס

משימת פורום:פפריקה--

 

 

תרגמי את מתכון עוגיות הגרנולה לשפה בינארית...צוחק

 

 

אני למדתי לספור בינארית בכיתה ו'

 

אבל היום זה כבר קפץ לחומרי העשרה...

 

 

הווווווווו סופסוף אחת שמוכיחה שלא הסתלבטתי עליכם!אני ירושלמית

ואת המשימה אשאיר ליהודיה מא"י האלופה!

היא עשתה מבנה המחשב?!רחלקה

בעזהי"ת.

 

בעעע אני בדיוק לומדת את זה עכשיו...

ח-ו-פ-ר!!!

מה הפרס?חילזון 123

10-כוסות גרנולה

01-כוס שיבעולת שועל

01-כוס שמן

כוס וחצי סוכר (אפשר לעשות חצאים בבינרי?!)

01-אבקת אפיה

קצת סודה לשתייה

חצי כוס אגוזי מלך (עוד פעם חצי?)

100 ביצים

0xFFFFFFFF שוקולד ציפ''ס (זאת אומרת כמה שיותר שוקולד...(==לא בריא))

טוב אזחילזון 123

כנראה ש 1.5 כותבים ככה - 01.1

וחצי ככה - 00.1

<מה פותחת השירשור ביקשה בסה"כ?!חושף שיניים>

צר לי לאכזב אותךיהודיה מא"י

אבל זה לא בינארי

בבינארי יש רק 0 ו 1, ולא שום דבר אחר. מתכון בבינארי אמור להראות משהו כזה 010001001111010101101010001011 וכו'

ודרך אגב 1.5 בבינארי אמור להיות אם אני זוכרת נכון 1.100, ולא 1.1 שזה בעצם שווה בעשרוני ל1.2

עוגיות שועליםנחשוניתאחרונה

מתכון לעוגיות המבוסס על המתכון שמודפס על שקית השוקולד צ'יפס הצהובה של אופנהיימר. שיניתי מה שלא התאים לי. אני מביאה כאן את המקור מול הגירסה הטיפונת יותר בריאה ומשביעה שלי. הכנתי פעם לשבירת צום ויצא יאמי. הכנתי אותן עם הילדים והם היו מאושרים, כל היום חיכו לעוגיות. בעלי שבר איתו את הצום והתמלא אחרי שלוש עוגיות...

המתכון המקורי על השקית:

1 חבילה מרגרינה
1 כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום דחוס
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 ורבע כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס
תוספות אפשריות: 100 גרם צימוקים, אגוזים או קוקוס


המתכון המשופצר שלי:

1 חבילה חמאה      -  קצת יותר בריא ממרגרינה. ואם רוצים פרווה אז מרגרינה ויקול.
1 כוס סוכר חום     -  לא צריך כ"כ הרבה סוכר ובטח לא לבן.
2 ביצים                - משתי תרנגולות: אחת לבנה ואחת חומה.
2 כפיות תמצית וניל    - וניל זה וניל.
1 כפית תמצית רום    - זה היה בקופסה ליד הוניל והילדים אמרו: "ועכשיו מהבקבוק הזה! והפעם אני מקבל את הטבעת!" נו שוין...
2 ורבע כוסות קמח מלא עדין     -  במקום קמח לבן כמובן.
1 כפית סודה לשתייה       -  בטעות נשפך לי קצת יותר, אבל זה לא קילקל.
קורטונצ'יק מלח      - לא סובלת טעם מלוח בעוגיות שוקוצ'יפס, אפילו לא טיפה. אני יודעת שזה עוזר לאפייה מבחינה כימית, אז בכל זאת שמתי טיפונת.
חצי שקית אופנהיימר שוקולד צ'יפס      -  כי שקית שלמה נראה לי מוגזם לגמרי. עושים עלינו קופה אופנהיימר האלה. וזה גם לא טעים עם כ"כ הרבה שוקולד.
4 כפות קוקוס טחון      -  ישר מהוואי.
6 כפות שיבולת שועל מרוסקת      -  לזכר חורבן בית המקדש. המדרש עם רבי עקיבא והשועל, זוכרים? ככה אני דוחפת לילדים קצת שועלים בריאים משביעים ומבורזלים בלי שירגישו ויתלוננו: אמא זה לא טעים לי...
חצי כוס צימוקים   -  אני שמתי כוס אבל נראה לי שהגזמתי קצת.


אופן ההכנה אותו דבר: לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להוסיף ולערבב את החומרים לפי הסדר. לערבב אחרי הוספת כל מרכיב. ליצור גבשושיות מדודות בכפית ובכפית שנייה להוריד לתבנית לא משומנת במרווחים של 5 ס"מ בין העוגיות. לאפות כ-10 דקות. הכמות מספיקה לכ-70 עוגיות. רצוי לשמור בקופסת פח ואולי גם במקרר או בכספת עם קוד סודי מאוד. אשמח לקבל רעיונות, הערות, הארות, טיפים וכוס קפה עם העוגיות.

אני מחפשת מתכון לכדורי שוקולד פרווה...נסיכה בפיתה

תודה...

הנהיהודיה מא"י

http://www.teamim.co.il/Default.aspx?tabid=2037

אני עושה את המתכון הראשון ויוצא טעים מאוד.

לא עולה לי מישום מה....נסיכה בפיתה
אז הנה, העתקתי בשבילךיהודיה מא"י

מצרכים:
500 גרם ביסקוויטים פתי בר, שבורים גס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 חבילה קטנה (100 גרם) חמאה
1/2 כוס אבקת קקאו משובח
1/2-3/4 כוס מים
כף קוניאק
2 כפות תמצית וניל רגיל או כמה טיפות תמצית וניל טהור
1 חבילה קוקוס

אופן הכנה:
ממיסים בסיר על אש קטנה את הסוכר, המים והקקאו עד קבלת תערובת אחידה וללא גושי קקאו. מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה. בוחשים עד המסת החמאה, מתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.

מוסיפים את הביסקוויטים. אם והתערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים.

יוצרים כדורים, מפזרים קוקוס על מגש או צלחת רחבה ומגלגלים את הכדורים עד שכולם מכוסים קוקוס. שומרים במקרר או בפריזר.

 

רק שאני ממיסה במיקרו ולא בסיר

תודה נשמה טהורה!Q!!!נסיכה בפיתה
נסיכה שימי לב רק לא לשים חמאהאור77
כמו שכתוב במתכון. אם את רוצה פרווה כמובן. כמדומני אפשר לשים מרגרינה במקום החמאה.
תודה!!!!באמת תודה אין עליכם...נסיכה בפיתהאחרונה
מתכון לדג למרלוזהאנונימי (פותח)

שלום, אני חדשה בפורומים של ערוץ 7.

נתקעתי עם מתכון לדג מרלוזה בתנור בלי רוטב, אשח לרעיונות...

תודה

אשמח לעזרה...ד"ר אריק

בס"ד

מישהי\מישהו יודע כמה זה 200 גרם חלבון ביצה?-כמה זה חלבונים בסה"כ?

והאם אני יכולה להמיר 250 גרם שקדים טחונים לקמח וכמה זה יוצא בכוסות?

ומה זה 160 מ"ל לימון-כמה לימונים זה?!

תודה רבה, וערב טוב.

לגבי הלימון,אור77אחרונה
יש לי רעיון למדידה... העזרי בבקבוק של תינוק... כי אין לי מושג כמה לימונים זה. ב"הצלחה!
קמח תופח מול קמח רגילנהורה 23

הי...

רוצה לאפות חלות למשלוחי מנות אך בביתי רק קמח תופח.

מישהי יודעת אם אפשר להכין רק מקמח רגיל ושמרים,

או שיש דרך להכין עם קמח תופח ונגיד פחות שמרים.

בטח יש כללים בזה, לא? מישהי מבינה (או מבין) בעניין?

לא בא לי לקנות כמויות של קמח לפני פסח. עדיף לגמור את מה שבבית וזהו.

תודה

את יכולה פשוט להתעלם מכך שהוא תופחיהודיה מא"יאחרונה

לפחות כשמדובר בצק שמרים.

אם מדובר במתכון עם אבקת אפייה להוריד את האבקת אפייה