אטריות ברוטב שמנת ופטריות:
מכינים אטריות (חצי עד 3\4 חבילה) בסיר לפי ההוראות, מוציאים ומסננים.
בסיר חלבי (עדיף רחב- שהפטריות ישחימו כמו שצריך) מטגנים בצל בינוני חתוך דק, וכשהוא מזהיב, מוסיפים חבילת פטריות חתוכות ומערבבים עד שהן מושחמות. כשהתערובת נראית מוכנה, (הפטרות מקבלות גוון חום עמוק) מוסיפים מיכל שמנת לבישול, מעט פלפל שחור, מעט פלפל לבן, מרק פטריות או מרק בצל, מלח ומערבבים. כשהשמנת מגיעה לרתיחה- (לבשל על אש קטנה- בינונית- שלא יגלוש!) מוסיפים חלב וטועמים. תוסיפו חלב כך שהרוטב יהיה עדיין סמיך אבל לא יותר מדי (בערך חצי עד כוס חלב). מכניסים את האטריות לרוטב ומבשלים כמה דקות- ובתיאבון!!
פיצה צ'יק צ'יק צ'ק (לפי המתכון של ניקי)
3 כוסות קמח (אני משתמשת במלא- אבל אפשר הכל)
חצי כוס מים (ניתן להוסיף עוד טיפ טיפה אם מרגיש יבש)
מיכל שמנת חמוצה
כפית מחוקה מלח
מערבבים טוב טוב, ומרדדים שיהיה שטוח- כמה שיותר שטוח זה יוצא יותא טעים, לדעתי. מעל שמים רוטב עגבניות הככי פשוט (שימו בסיר קטן או מחבת- חבית רסק, בצל למי שאוהב, מים, אורגנו, בזיליקום, מלח פלפל) ואז מפזרים גבנ"צ.
שווארמה
כשיש שווארמה במבצע- אני ישר קופצת עליה, כי ככמה שהיא יקרה, זה הכי יאמי בעולם!!! חשוב שתהיה נקבה.
מטגנים פרוסות בצל עד להשחמה, מוסיפים פטריות ומטגנים תוך כדי הקפצה וערבוב. מוסיפים את השווארמה כשהיא חתוכה לקוביות ומוסיפים מעט מים (חצי כוס- כוס בערך). שמים כורכום, מלח, פלפל, מרק עוף, מכסים ובודקים תוך כמה דקות. אפשר להוסיף מים, אבל עדיף בהתחלה. זה מוכן תוך 30-40 דקות וטעים הכי הכי על אורז לבן...
מוקפץ
חותכים חתיכות קטנות מאוד של גמבה, גזר וקישוא ומקפיצים בסיר עם טיפ טיפת שמן. כשהירקות רכים מוסיפים רצוועות דקות של חזה עוף. כשהרצועות מלבינות, מוסיפים מעט מים, כורכום, וכף-2 כפות סויה. תטעמו ורק אז תוסיפו מלח, כי הסויה מאוד מאוד מלוחה! טעים לאללה... הכי הכי טעים כשזה טרי.