שרשור חדש
איך גורמים לחצילים לא להיות מרים?בדרך

1- כאשר מבשלים חציל- לסלט חציל וטחינה, שבעלי מאוד אוהב אבל תמיד יוצא לי מר

 

2- לקוביות, אני יודעת ששמים מלח, אבל כמה? ואז מה עושים? לכמה זמן משאירים אותם? האם שוטפים אותם אח"כ?

 

ואם יש למישו רעיון לסלט חצילים נחמד אני אשמח

לחציל יש עונות שבהם הוא מריר יותראחותו

בכל מקרה- לבדוק היטב כשקונים- שלא יהיה סגלגל אלא כבר נוטה לשחור ומבריק.

ולגבי המלח- לא יודעת בדיוק כמה אל משאירים כשעה.

אני מנערת את המלח אחכ, לא שוטפת ואז לא מוסיפה מלח לסלטים.

תודהבדרך
לבחור חציל קל יחסית לגודל שלו (מעט גרעינים)כלנית1אחרונה

למי יש טוסטר אובן טורבו של מ' ריצ'רדס? צריכה עזרהכלנית1

לפני מספר חודשים קניתי טוסטר אובן ענק, שמשמש כתנור ממש. תבניות גדולות וטורבו. רק חיסרון אחד: אין לי הוראות ברורות ואני שורפת עוגות ועוגיות מלמטה בזמן שהעוגה עדיין לא אפויה מספיק.

אני מעוניינת לדעת באיזה מיקום לשים מדף- לעוגה?

^^^^^^^                                             -לעוגיות?

באיזו טמפ' יחסית למתכון? (שמתי לב שהעוגות נאפות יותר מהר..)

מתי להשתמש בטורבו ומתי באפיה רגילה?

אין לי טוסטר אובן כזהיהודיה מא"י

אבל בטוסטר אובן הטפ' צריכה להיות נמוכה יותר מבתנור רגיל.

ואם העוגות נשרפות בזמן שהן לא אפויות מספיק בפנים, אז באמת צריך פשוט להוריד את החום.

נראה לי להוריד משהו כמו 20 מעלות מהמתכון.

תודה. עדיין מקוה למישהי שיש לה כזה, בגלל המדפיםכלנית1אחרונה

אני מודעת לזה שבטוסטר אובן שמים על טמפ' נמוכה יותר, ואכן, אני שמה על 160 מעלות במקום 180 מעלות, אבל עדיין תקועה בבלגן של המדפים ושל מצב החימום. חיפשתי בגוגל אבל כל מה שיש שם זה פרסומות של מ' ריצ'רדס ולא הוראות פשוטות לשימוש. גם כשהתקשרתי למס' שהופיע בגוגל לא הסכימו לענות על שאלות, כי לא קניתי דרך אותו סוכן.

יש בטוסטר אובן איזה 4 מדפים ויש גם מצב טורבו וגם אפיה ואני צריכה עצה ממי שיש לו דווקא כזה ט.א.

צ'יפס בתנור.קרמבו

השניצלים האפויים קנו מקום של כבוד בביתנו,

ועכשיו אני תוהה אם יש דרך להחזיר גם את הצ'יפס לתפריט....

אבל אני נמנעת מלטגן. יש מצב?

תודה רבה!

בודאי שאפשריעלקה

לא טיגנתי צ'יפס כבר שנים !

 

בתבנית רחבה שמים תפו"א פרוסות [כמו לציפס] , מוסיפים קצת פפריקה בשביל הצבע , שמן  בערך רבע כוס אם זו תבנית גדולה ורבע כוס מים [הכל לפי העין ] ואופים בחום גבוה. 250 מעלות. בסביבות 40-50 דקות. תבדקי  ותראי.

תודה רבה! איזו תשובה מהירה!קרמבו

אנסה, בע"ה, בתקוה ששמן באפיה מזיק פחות משמן בטיגון...

אני מקווה שאני לא הורסת,אור77
אבל שלא תחשבי שיש להם טעם של צ'יפס... פשוט תפו"א אפויים בתנור עם תיבול-אבל מה? זה מ-מ-ש טעים! תשרפי אותם קצת רק בקצוות, זה יהיה קראנצ'י וטעים יותר. לבריאות!
ועוד רעיון לצ'יפס מקוריט'

צ'יפס חצילים בתנור

 

חותכים את החציל לרצועות ארוכות כמו צ'יפס, טובילים בשמן, מסננים, משטחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום גבוה.

אחרי חצי שעה מנמיכים לחום בינוני וכל כמה דק' מערבבים. זה יוצא כמעט כמו מטוגן, הרבה פחות שמן וטעים יותר

 

 

וואי, ט'! נשמע טעים! אור77
ט', ואני מוסיפה לזה גם רצועות פלפל+mp8

כמו צ'יפס (בד"כ מטגנת...)

ולזה- רצועות מלפפון חמוץ- סלט מנצח!!

אני עושה בתנור בלי שמן, בד"כAvrechit

מוסיפה שמן ומלח בהגשה.

שמעתי שיש מכשיר חשמליddba

ש"מטגן"  את הצ'יפס עם כף שמן אחת בלבד. הוא עובד על אידוי והם יוצאים ממש "קריספיים" .

כן!הרהור

מערבבים עם התפו"א החתוכים שתי כפות שמן (אפשר גם פחות)

מלח ופלפל שחור, לפי העין.. (מרוקאית שכמותי..)

ואופים.

ממומלץ לשים נייר אפיה גם מלמעלה.

דומה אבל לא כמו צ'יפס מטוגןאם הבנים12

פורסים תפו"א כמו צ'יפס.

שמים בתבנית גדולה מפזרים מעל קצת שמן ומלח

אופים בתנור בחום בינוני גבוה עד שמוכן בערך 3/4 שעה או 1/2 שעה

אפשר לתת לזה השחמה קלה בגריל אם יש בתנור.

 

בהצלחה!

 

אצלינובעזרת ה'!!

שמים ציפס קפוא בתנור בלי שמן בכלל.

קצת מלח ורוזמרין וזה יוצא מקסים!!!

אבל בצ'יפס הקפוא כבר יש שמן (:קרמבו

עד כמה שידוע לי, לפחות...

אפשר מתכון לשניצלים אפויים?אנונימי (פותח)

ניסיתי כבר כמה מתכונים כאלה, אבל זה לא ממש אותו דבר...

האמת?קרמבו

אני מכינה את השניצלים כמו לטיגון (ביצה מתובלת במלח ושום גבישי, ופרורי לחם)

מורחת מעט שמן זית על תבנית פיירקס, מסדרת את השניצלים בתבנית

ומטפטפת עליהם טיפת שמן. אופה בחום בינוני. (הופכת באמצע).

למלוה מלכה של אתמול חיממתי במחבת יבשה שניצלים אפויים שגם עמדו על הפלטה,

והיה מצוין, לטעמינו.

את הרעיון קיבלתי בפורום הזה

סנדוויץ מושקעאנונימי (פותח)

למי יש רעיונות לסנדוויצים מושקעים ,קלים להכנה ועם מוצרים שיש בכל בית??

כדאי לפתוח שרשור חדש בנושאיהודיה מא"יאחרונה

כדי שהשאלה תראה, ותקבל התייחסות

עוגה לשבתאנונימי (פותח)

אני מחשפת מתכונים לעוגות פשוטות, מהירות, פרווה, ושילדים יאהבו...

 

יש רעיונות?

עוגת שוקולד קלה, התחסלה לנו בתוך שעהכלנית1

המקור: שטרודל.               זמן הכנה:  5 דקות.
מצרכים:

אופן הכנה:
11/4 כוס סוכר
11/2 כוס קמח תופח
כוס חלב או ריץ' לבישול
כוס שמן קנולה
 3 ביצים
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
3  כפות קקאו
לקרם:
 100גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב (השתמשתי במיץ תפוזים)
לחמם את התנור לחום 180 מעלות.
הוראות הכנה:

לשים את כל החומרים בקערה לפי הסדר.  לבחוש היטב במערבל..
לצקת לתבנית 26 משומנת לאפות 30-40 דק.
להכנת הקרם:
לשים בסיר כפול/מיקרוגל שוקולד וחלב ולבחוש.לשפוך על העוגה החמה.

נישמע טוב בשבת ללא נדר ננסהlila317

רק שאלה אפשר להוסיף שמנת מתוקה פרווה ולא ריץ? או שפשוט חייבים ריץ כי הנוכחות שלו מחייבת ?

אני הוספתי מיץ תפוזים. אפשר גם שמנת פרווהכלנית1

3/4 כוס מיץ במקום כוס שמנתכלנית1

ננסה עם שמנת פרווהlila317
עשיתי עם מיץ תפוזים יצא 10!lila317

שמנת מתוקה פרווה לא נימצאה אז עשיתי עם מיץ תפוזים נכון לרגע זה נישאר רק פירורים....

תשלחי קצת פירורים לפני בוא הציפוריםכלנית1

ליפני שהציפורים הגיעו הגמד הקטן והגדולlila317אחרונה

ואכלו את כל הפירורים כי "הם חולים עוגות שוקולד"?חיוך גדול

ירקות שהתבשלו קצת יותר מדי...בננה*

שלום,

בישלתי מרקון של ירקות בסיסיים לתינוק (ירקות שלמים, תכננתי לטחון אח"כ) ובטעות (...) זה התבשל עד הבקר

התוצאה: ירקות מבושלים יתר על המידה וקצת מים בסיר..

יש מה לעשות עם זה?

אם זה לא שרוףחילזון 123

תוסיפי עוד קצת מים ותיטחני.

לא נראה לי שיקרה משהו.

תודהבננה*אחרונה

זה בכלל לא שרוף, אבל חשבתי שלא יהיה טעים.

תורי לשאול... איך, איך???? מונעים מירקות ל'הינבט'בת נוגה

שוב בתוך עצמם??

(בעיקר בצל ושום, וכאלו צ'ופצ'יקים של תפו"א....))

אני לא סובלת את זה, ומשגע אותי שזה קורה!!

זה נראה לי כמו איזו מוטציה מטורפת של ירק שמנסה לשבט את עצמו או להיולד מחדש......

 

יש איזו עיצה לזה?

 

תודה!!

להשתמש בהם, ולא להותירם בסל הירקות עד שינבטו....+mp8
וואלה.. אבל מה לעשות שלפעמים אני נתקעתבת נוגה

עם כמות גדולה, ואפילו שלא באשמתי אלא מהתקף רצון טוב של חמותי היקרה,

ואז אין ממש אפשרות להאביס את החברה בימבה שום פתאום, נכון...?

אני לא יודעת אם אפשר למנוע מהם...קרמבו

אבל אפשר-

לכתוש שום ולהקפיא לעת הצורך.

לטגן בצלים וכנ"ל.

 

נשארים רק תפו"א.....

זה באמת לא כזה מסובך.פלפלתי

שום אנחנו קונים כמות גדולה (בפסח), מקלפים את השיני שום, שמים בשקית, ולפריזר. כל פעם שצריך שן שום - יש מוכן. זה לא מתקלקל ולא קורה לזה כלום. זה יעיל נורא.      תנסי.

בצל - כמו שקרמבו אמרה לך... מה גם שיש מאכלים שדורשים הרבה בצל... אז אפשר להכין אותם באותה הזדמנות. ואם כבר את מכינה אותם, הייתי מציעה שתעשי כמויות יותר גדולות - ותקפיאי. ככה יהיה לך מוכן לעת הצורך... זה תמיד טוב.

ותפוחי אדמה? פירה סוחב המוווון תפוחי אדמה, אפשר לעשות צ'יפסים וכו'  שזה גם סוחב לא מעט.... כל מיני דברים שמתבססים על ת"א סוחבים איתם כמות נכבדת של תפוחי אדמה... תתחילי לקחת את אלה שיש להם ניצנים ולהשתמש בהם, ואח"כ יצטרפו אליהם התפו"א הצעירים יותר ויוציאו עיניים...  אבל אם יש לך מספיק פיות להאכיל - זה יגמר מהר. אל דאגה...

 ומשהו נוסף שאנחנו עשינו עם זה? אני הוצאתי את העינייים של התפוחי אדמה, ושתלתי ישר בגינה... הם אמורים להוציא עוד תפוחי  אדמה.... (אחרי שלושה חודשים). מה גם שיש לצמח הזה פרח יפה וחביב...

אבל יקירותיי, אסור להלין שום חי!Avrechit

בצל מטוגן אפשר, וזה חוסך המון זמן כשיש מוכן במקפיא.

 

ובת נוגה, זה לא כזה נורא... עיניים שצומחות לתפוח אדמה זה באמת לא בריא, אבל שום או בצל שמצמיחים גבעול?

 

ואגב, אני שומרת אותם במקרר. אם מאחסנים בסלסלות, אז כדאי להאפיל אותן. האור גורם להם לנבוט ולהתקלקל.

יקירתי, אפשר אם את שמה בפנים איזהפלפלתי

עלה של פטרוזיליה או משהו. תבדקי. אני צודקת.

יש לשום את אותה רמת חומרה כמו לימון ומלח, אבל ככה מתמודדים אם זה.  את שמה בשתי שקיות ניילון, עם עלה אחד של פטרוזיליה - ואין שום בעיה הלכתית.

אברכית, אז אסור לפי זה לקנותשום כתוש בצנצנת בחנות?בת נוגה

לא שאי פעם עשיתי זאת, אבל אני יודעת שיש כזה מוצר..........

(ואני לא יכולה להסביר למה ה'רק גבעול' התמים הזה מעורר בי דחיה..

אולי אני מרגישה שזה כמו לאכול ירק שעוד לא גמר לגדול, או לחילופין - כבר 'מת' ומנסה לקום לתחיה..)

ואת מה את מאחסנת במקרר, שום ובצל? באמת??

הלחות שבו אינה הורסת ומרקיבה אותם?

 

ופלפלתי - מה זאת אומרת 'לשום יש אותה דרגת חומרה כמו לימון ומלח'?איזו דרגת חומרה יש להם?

(לא ידעתי שהם מה'מחמירים' בדורנו )

לגבי התפו"א - צודקות, כנראה שפשוט יש להכין משהו'אים מכל הכמות, כשאפשר.

(רק אולי לא תבשילים בכמות יותר גדולה מהנדרש,

כי אני לא סובלת טעם של תפו"א ובעיקר פירה בחימום חוזר)

 

 

 

 

בקשר לשום, על שום מה:Avrechit

פלפלתי - אני לא יודעת איך לבדוק, אבל למיטב ידיעתי עלה של פטרוזיליה לא מבטל את האיסור. מותר רק אם השום ממש מעורבב במשהו, כמו לימון או שמן, ולא אם סתם יש משהו איתו בשקית.

ומה הקשר ללימון ומלח?...

 

בת נוגה - אין בעיה עם שום כתוש בצנצנת. עובדה שיש לזה הכשר. הסיבה: כנראה כי הוא עובר תהליך שימור כלשהו, עם עוד חומרים. וכן, אני מאחסנת אותם במקרר. לא נראה לי שהלחות מרקיבה אותם.

 

כלנית - יישר כוחך! החכמת אותנו. והבעיה עם השום היא אולי גם קבלית, אך היא בפירוש הלכה בשולחן ערוך.

 

ופאז - תודה! לא חשבתי על זה. אני משתמשת בשיניים ספורות בשבוע, ותמיד השום מתקלקל ואין לי כשאני בדיוק צריכה...

תודה לכולכן מקסימות! קרמבו-פלפלתי-אברכית-פאז-כלניתבת נוגה
לאברכיתכלנית1

קראתי לה בעיה קבלית, כי גם ההלכה היא בגלל הצד הקבלי של זה. טוענים שהרבה מקרים היום של המחלה נגרמים בגלל הלנת בצל (בלי השורש שלו) שגורם להפרשת רעלים לאוכל.

יש בעיה הילכתית בלשמר בצל, שום וביצה ללא קליפה.אנונימי (פותח)

תבדקו היטב!

אם זה מעורבב עם עוד משהו אז אין בעיה.חרישית
הרב שלנו אמר שאין בעיהבדרךאחרונה

אחרי שכמעט זרקתי בצל בעלי רץ לשאול כדי למנוע בל תשחית....

יש דרכים רבות לשימור שום בלי הלנהכלנית1

אם ממהרים, מקלפים את הקליפה החיצונית בלי להפריד את כל שיני השום (ואם יש זמן, מקלפים אחד אחד ומשרים שיניים שלמות) ומניחים בתוך כלי סגור עם שמן/חומץ, לפי השימוש. ואז, כאשר מבשלים, מטפטפים קצת מהנוזל לתבשיל. ואם מכינים סלט חי/מבושל על בסיס חומץ, מטפטפים מהנוזל של החומץ שבו שהה השום.

ואפשר כמובן לכתוש שום ולהקפיא, רק שחובה להוסיף שמן כדי למנוע בעיית הלנה. ניתן לקנות שום כתוש עם הכשר מהודר, כך שאפשר להתגבר על הבעיה הקבלית (לא הייתי קוראת לה הלכתית).

ובקשר לת. אדמה, אומרים שלא לשים אותם יחד במדף עם בצל, כי יש השפעה הדדית

^^^חרישית

גם אני כותשת כמות גדולה של שום ומערבבת עם מעט שמן, ולמקפיא. (אגב - טיפ - כדאי להקפיא בצורה שטוחה, בתוך שקית הקפאה, כך קל מאוד לחתוך מזה כמה שצריך כל פעם)

 

וזה לא בשביל לשמור על השום (משום מה אצלי הוא לא מתקלקל המון זמן, במגרה מאווררת), זה פשוט בשביל לא לכתוש כל פעם... סוג של עצלנות...

אני אעשה את זה, יותר בשביל לא לשטוף את הכותש...Avrechit
אני מקפיאה שוםפאז

ישר מהחנות, בלי לקלף ובלי כלום.

כשאת מוציאה אותו מהפריזר הוא מתקלף

בשניות, וזה עוד יתרון..

באמת?? זה נשמר טוב? והחריפות לא פגה?בת נוגה
איך אפשר למנוע ריח רע בארון של התפו"א והבצלים?הכולטובה=]
לא לאחסן אתם בארון(:קרמבו

עדיף לשים אותם בסלסילה במקום מאוורר.

^^אותם.קרמבו
מתחילים לדאוג לפתוח את שוק החקלאות לתחרותצחקן

ולשוק חופשי, שיגיעו אלינו פרות וירקות יותר טריים.

 

מי שלא רואה איזה זוועה מוכרים לנו בחנויות (ויש ממנה בשפע..) - לךא קולט עד כמה במדינה שלנו אין אוכל.

זה אולי נכון לפעמים- אבל לא תמידמאמע צאדיקה

אם אתה מכיר את מלאי השדה והשוק- ולא רק תאוריות קפיטליסטיות

אתה יודע שלמשל-

שום זה דבר עונתי

יש לפני פסח- שום טרי

בכמויות אדירות!!! בשוק

(אגב- אז הוא הרבה הרבה יותר זול- כדאי לקנות חבילה שלמה או שתיים- ולהקפיא\לייבש לך לכל השנה)

 

וכל שאר השנה- יש שום יקר- מיובא מסין (כן אפילו זה "ממיד אין צ'איינה" שד)

 

בצל הוא פחות עונתי- יש יותר טרי על פני השנה (או שיש "בצל יבש" מעונה אחת בעצם- ואנחנו לא שמים לב...)

גם תפוחי אדמה -יש תפודים של קיץ ושל חורף

עם כל הכבוד ל"יבול טרי"- לא כל דבר גודל בכל עונה! יש פה גם מרכיב שנקרא "מעשה בראשית"....

 

ולסיום-

אני חושבת שאם אתה אומר על המדינה שלנו "עד כמה במדינה אין אוכל"- אתה לא יודע איפה אתה חי

לך לסבתא \דודה שלך שתלמד אותך מה זה תק' הצנע

לך לאפריקה ללמוד מה זה מדינות שבהם אין אוכל -באמת!

ואז תגיד תודה להשם על כל מה שכ-ן יש פה לאכול

הידעתן? השום המיובא מסין, מהונדס וחשוד כמסרטן!!!אני ירושלמית

 

אם היית אומרת שעושים אותו במעבדה הייתי מאמינהכלנית1

השום הזה נראה סינתטי. הריח שלו גם לא שומי במיוחד. אילו אמרת לי שעושים אותו במעבדה, הייתי מאמינה ובכל מקרה, למה אין שום ישראלי כל השנה?

משהו שמצאתי עכשיו ברחבי הרשת...פלפלתי

"אם מניחים תפוח עץ יחד עם תפוחי אדמה - ימנע תפוח העץ את נביטת תפוחי האדמה "

 

שווה לנסות את זה למי שיש מכת נביטה...

 

מעניין מאד... תודה לך!!!בת נוגה
מתכון לבצק לפיתות תימניות - למי יש?עוד כינוי

ואפשר להכין בסיר גריל חשמלי???

היו על זה שירשורים בעבר.אור77
תחפשי בחיפוש... אני חושבת של'אחותו' יש שם מתכון.
אני? מתכון לפיתות? הסבתות התימניות יהרגו אותי...אחותו

פיתות עושים בלי מתכון, עם הלב ולפי העין ...

 

סתם.

זה בסה"כ תערובת של קמח, מים, שמרים, מעט מלח ומעט שמן.

אני מעדיפה בתנור כי אני לא אוהבת את ההשחרה שלפעמים נגרם מסיר גריל, וגם לא את הכוויות...

אבל בהחלט אפשר בסיר.

לעניות דעתי הבצק לסיר צריך להיות מעט יותר נוזלי מזה של התנור.

הבצק מתאים כאשר כשאת מוזגת אותו ממצקת הוא "נסחב" לאיטו למטה עד שהוא ניתק ממנו, ואינו נדבק למצקת. . בידיים משומנות בשמן זית, או רטובות ממים- פורשים את הבצק ונותנים לו להאפות.

עוד העדפה שלי לתנור זה שאני משהה אותו מעט בתבנית לפני האפיה כך הוא יותר בעל נפח ואורירי, מה שא"א לעשות בסיר גריל.

אחותו,אור77
כל המאכלים הבסיסיים של התימנים מורכבים מבצק- קמח ומים...
יקירתי ! שכחת את השמן/ מרגרינה...אחותו
באמת תמיד שאלתי את עצמי:נחשונית

איזה מרגרינה היתה להם בתימן: בלובנד או מזולה?  חושף שיניים

 

אף פעם לא הבנתי את העניין הזה עם המרגרינה במתכונים תימניים. הרי שם לא הכירו מרגרינה, זה בטוח, רק בסמנה, שזה סוג של חמאה מלוחה, אם אני לא טועה. ומה בארוחה בשרית?

אכן השתמשו בסמנה.אחותו

ומכיון שלא הייתי שם... אני באמת לא יודעת מה עשו בארוחה בשרית.

האמת היא שקובנות לא אוכלים בארוחה בשרית, ולא ג'חנון- את זה אוכלים עם החלבי בד"כ.

ובפיתות שמים שמן זית

יש כאלו עד היום שאוכליםאור77
קובנה עם מרק תימני. תלוי מה מקובל במשפחה מדורי דורות... ואחותו, נכון! גם שמן! איך שכחתי?...
אצלנו שמן זית וחמאהכלנית1

אמא שלי גדלה על חמאה ואבא שלי גדל על שמן זית (לא היה כסף). והתוצאה? עוגות מבוססות על מרגרינה.......

פללייזזז אפשר באמת מתכון מסודראנונימי (פותח)אחרונה

כבר שנים שאני מנסה ומתיאשת

סלט כרוב (לבן)איזה יום שמח

אני בטוחה שלכולם יש מתכון טוב לסלט כרוב (שיוגש עם בשרי)

 

ויכול לגוון לי קצת במתכונים שלי,

 

קדימה יאמי

אני אוהבת אותו פשוטא.א.ק

עם תירס, קצת ירוק, מלח פלפל ומיונז..

 

או מלח, פלפל, שמן.

אוי, יש לי מתכון קל-קל ומעדן!!בת נוגה

כרוב לבן - כמובן, קצוץ גס

כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים כנ"ל, החלק הלבן וגם הירוק (הכמות תלויה בכמה את רוצה שיהיה פיקנטי  וקצת חריף)

אגוזי מלך - שבורים או גרוסים לחתיכות בינוניות.

 

מערבבים את הרכיבים הנ"ל היטב.

מתבלים ב:

מלח,

פלפל שחור,

סוכר (כן כן,לא לוותר!! זה יוצא משהו אחר בלי זה!)

ושמן זית.

 

מערבבים היטב היטב.

עדיף לחכות ככה איזה חצי שעה, כי כך הטעמים מתגבשים יחד.

ומגישים!!!

 

אצלנו אוכלים בד"כ ליד דג,

אבל תכל'ס זה טעים ליד כל דבר- חלבי בשרי או פרווה,

ואפילו בתוך סנדוויצ'ים.

 

בתאבון!!!

ועוד אחד- קלי קלותפפריקה--

כרוב קצוץ

בצל ירוק קצוץ

חמוציות

גרעיני חמניות קלויים

 

לערבב עם הבצל לתבל במלח, קצת סוכר, טיפת חומץ, לימון ושמן זית

לפזר חמוציות וגרעינים

 

אצלנו- חביב האורחים

כרוב גזראם הבנים12

קוצצים כרוב, קוצצים גס גזר

תיבול: מיץ לימון, סוכר, קצת מלח, טיפה פלפל, מיונז

 

נשאר טעים גם אחרי מס' ימים.

סלט כרוב עם רוטב וינגרטכלנית1

להוסיף לכרוב גזר חתוך לגפרורים דקים או גזר מגורר גס. כמות הרוטב מתאימה לכרוב או לחבילת כרוב קצוץ. (אני מעדיפה להפחית בחומץ שטעמו די חזק ומסתפקת במיץ לימון ורק חצי כף חומץ, שאיננו שיא הבריאות. המתכון על פי האריזה של  הכרוב הקצוץ של שטראוס)

לרוטב:

2 כפות חומץ

2 כפות מיץ לימון

2 כפיות חרדל

1/2 כפית שום כתוש

1/2 כפית סוכר

2 כפות פטרוזיליה/שמיר קצוץ

1/2 כוס שמן

מו"פ

תודה לכולכן, נשאר לי רק לבחור איזה יום שמח

יאמי

למה תמיד הסלט כרוב אצלנו מלא מים?שלום 22

(אנו מייבשים אותו היטב אחרי השטיפה).

ועוד משהו: למה הוא לא מתרכך?
 

מים - לא יודעת. לריכוך - חומץ.Avrechit
טיפ ותיק שאולי יפתור את הבעיהכלנית1אחרונה

טיפ ותיק שקיבלתי לפני שנים ואני מאמינה שהוא יכול לטפל בכרוב הסורר.

אם יש לך זמן, מומלץ לפזר מלח ולהשהות שעה ואז לשטוף. למה? לא יודעת. אולי כדי שהמים יצאו והוא יתרכך...

אפיית לחם בתנור (ללא אופה לחם)קרמבו

יש מצב לאפות כיכרות לחם אווריריות וטעימות בבית?

כןיהודיה מא"י

ולא, אין לי מתכון טוב להביא לך...

אם יש פה למישהו מתכון- אשמח!קרמבו

תודה, יהודיה. לפחות יש תקוה...חושף שיניים

כן, בע"ה אעלה יותר מאוחר.פלפלתי
שלוח לך מתכון. מחכה לשמוע איך יצאכלנית1אחרונה
לחם לבן בסיסי (נלקח מאתר שמרית. לא נסיתי אותו, כי למי כבר יש זמן לאפות לחם? אני אופה רק חלות, וגם זה לעתים נדירות....... ומקמח מלא, אבל בד"כ היה לי ניסיון טוב עם המתכונים שלהם)

מרכיבים ל 2 כיכרות:
1 ק"ג קמח
1 שקית שמרית או 1 קובית שמרית
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כף שטוחה מלח
כ ½2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים היטב (כ- 7 דקות) עד לקבלת בצק גמיש שאינו נדבק לדפנות.
משהים למנוחה בקערה מכוסה כ- 10 דקות. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים 2 כיכרות.
מניחים בתבנית אפיה (מומלץ על גבי נייר אפייה), ומשהים לתפיחה של כ - ¾ שעה עד שעה במקום חמים.
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ומחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס .
בעזרת סכין משוננת, יוצרים בכל כיכר כ 2 - 3 חריצים ומכניסים לתנור לאפיה של כ 35 - 30 דקות.
לאחר 10 הדקות הראשונות, יש להוריד את טמפרטורת התנור ל- 190 מעלות צלזיוס .
מצננים על גבי רשת.

אשמח לתשובות אנונימי (פותח)

יש לי בבית בסיס קנוי של ביסקויטים מעוכים..

אני צריכה מתכון של עוגה שאני אוכל להשתמש איתו עם הבסיס הזה.

תודה מראש

עוגה, עוגה, עוגה עם ציפוי נחגוגהכלנית1אחרונה

 עוגת גבינה לפי כל מתכון שיש לך

עוגת תותים: חצאי תותים ומעליהם ג'לי או קצפת.

 פאי לימון:

לקרם- מניחים סיר על אש נמוכה, ומערבבים את חומרי המילוי: כוס סוכר, 1/2 כוס קורנפלור, כוס וחצי מים ו1/2 כוס מיץ לימון.
 מביאים לרתיחה ומסמיכים תוך ערבוב מתמיד. מורידים מהאש ומוסיפים מעט מהקרם החם לתוך 3 חלמונים ובוחשים ואז שופכים את החלמונים לתוך הסיר ובוחשים. להוסיף 50 גר' חמאה,  וגרידת לימון ומערבבים היטב.

לקציפת מרנג- מכינים קצף מ-3 חלבונים ומוסיפים לאט חצי כוס סוכר , עד שהקצף יתקשה. מורחים אותו על הקרם ואופים עד שהקצף ישחים מעט.

בריאות...מים רבים

למי יש רעיון לאוכל בלי קמח ובלי סוכר???

 

אם אפשר רעיונות לארוחות שאפשר לקחת איתי ללימודים אז הכי טוב...

 

תודה רבה!

אורז עם ירקות, סלטים, פריכיות תלוי מה אוהבים.אם הבנים12

איזה סלטים????בצ"י

תנו רעיונות לסלטים טעימים!

 

 תודה מראש

 

מיני פשטידות+mp8

אפשר לייצב אותן עם מעט קמח סויה,

כל דבר של חלבונים: קציצות טונה, קציצות מעוף טחון, שניצל העטוף בשבבי סויה, , תוספת ירקות מבושלים מכל סוג שהוא- וזו ארוחה לתפארת שאפשר להכין מראש ולקחת ללימודים!!

 

לגבי סלטים- הכל עם הכל:

כרוב בשני צבעים, חסה, עגבניות שרי, זיתים, חמוצים, גמבה ועוד מה שיש במקרר, מעט מיץ לימון שמן ומלח ותבלינים לפי הטעם.

 

בהצלחה רבה!!

אטריות אורז, שקשוקה, קטניות מעורבותכלנית1

אפשר לקנות בבתי טבע (לפעמים במדור ללא גלוטן) אטריות מאורז או כוסמין (אם את רוצה להימנע דווקא מחיטה). אפשר שקשוקה, קטניות מעורבות (אפשר להוסיף שעועית או תירס מקופסא), סלט תפוחי אדמה, מוקפץ בשרי, סלט אבוקדו, סלט צמחי בטעם כבד (על בסיס אפונה מקופסא או אגוזים),..

תודה רבה!!! יש עוד רעיונות?מים רבים
בטטות אפויותחילזון 123

אנטיפסטי-ירקות בתנור עם רוטב סויה (כזה שבלי סוכר) (קישוא\בצל\שום\בטטה\תפו"א\גזר\ וכו')

סלט גדול עם ביצה או טונה.

מרקים.

קינואה קינואה קינואהפשוטת העםאחרונה

לבד זה משעמם, אבל לשים את זה בתוך סלט משדרג בטירוף!

אפשר לשים בסתם סלט ירקות שגרתי של מלפפון, עגבניה, פלפל וכל מה שאת שמה בד"כ בסלט ירקות [לא חסה וכרוב לטעמי...], ואפשר גם להכין סלט כיפי ומושקע עם נענע, חמוציות ללא סוכר ואגוזי מלך. לא היה לי מושג כמה משביע זה יכול להיות עד שניסיתי.

 

אגב-אני גם לא נוגעת בקמח וסוכר. אם את זקוקה לעצות וכו' את מוזמנת להתייעץ בכיף

עוד שאלה של אפיה במקום טיגון-קרמבו

יש מצב לאפות קציצות במקום לטגן אותן?

תודה.

בהחלט. כמובן, תלוי איזה.Avrechit

אין ספק שהטעם בטיגון הוא שונה לגמרי...

אבל בגדול, אני חושבת שרוב הקציצות ייצאו לא רע בכלל, אם מוסיפים שמן לתערובת, ורצוי גם לשים בתנור כלי עם מים, כדי לשמור על לחות.

אפשר גם לעשות את הקציצות בתוך רוטב בתנור.

באתר של ניקיlila317

היתפרסם קבבונים לאפיה בתנור התגובות שם הם התלהבות כל אחת ואחד שווה להיסתכל.

ואפשר גם לבשלאמהונת
רציתי לגוון...קרמבואחרונה

אבל הייתי עייפה מידי, אז בישלתי את המתכון המנצח של כדורי בשר ברוטב עגבניות...

אולי בפעם הבאה, בע"ה.

בכל אופן- תודה!

בצק עלים מופשרמישהי123

אם הפשרתי בצק ואז הקפאתי שוב, הוא הלך לעולמו או שזה בסדר?...

הוא בסדר גמור! אני תמיד עושה את זה...מים רביםאחרונה
משש מישש רעיונות למשלוחי מנותאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י' אדר תשע"ב 12:29

קלים להכנה וקלים לאריזה?

עדיף ,שאפשר להקפיא מראש.

אנחנו מארחים בפורים ולא יהיה זמן וכוח להתפצ'קן.


תודה מראש





רעיונות למשלוחי מנות

חצילים קטניםשלום 22

מישהו/מישהי יודע/ת היכן ניתן לקנות חצילים קטנים- כאלה שמתאימים לריבות (המרוקאים מביניכם בטח יבינו למה הכוונה...)?

תודה!

ראיתי פעם בשופרסל דיל אך יודעת אם יש עונה מיוחדתכלנית1


יווו..א.א.קאחרונה

איזה נוסטלגיה!!

אמא שלי מכינה..

ואין לי מושג איפה היא משיגה.. נראה לי שכשהיא רואה - היא קונה ומכינה, ולא מקום ספיציפי.

 

בהרגשה - אני יכולה לומר שאולי בשוק יש יותר מאשר בסופרים..

מתכון לקרוטונים-קרמבו

יש לי כמות של "קשה" של לחם ששמרתי להכנת קרוטונים.

יש למישהו מתכון לקרוטונים מתובלים ופריכים?

אני פעם עשיתי...שיפקה

לקחתי לחם פרוס וחתכתי לקוביות(זה קצת עבודת נמלים, אבל שווה את זה...) ושמתי בתנור.

אינלזה מתכון מדויק(לפי מה שעשיתי...) שמתי שמן ושום גבישי וקצת מלח הכל לפי העין.  אפיתי עד שזה נראה כמו קרוטונים, ופשוט יצא טעים! שמתי בטעות קצת יותר מידי שום, אז זה ציא טיפה שומי... בהצלחה!

על חום נמוך, משהו כמו 150 או אפילו פחות,Avrechitאחרונה

במשך כחצי שעה.

 

אורגנו ממש מתאים, ועוד איזה תבלינים שרוצים - כמון, פפריקה, כורכום. מלח אני לא שמה.

 

השיטה שלי היא לחתוך לקוביות (אני נותנת את המשימה הזו לילדים...) ולערבב אותן בקערה עם השמן והתבלינים. יש שיטה אחרת, למרוח את הלחם בשמן ותבלינים ואז לחתוך.

אוף, מעצבן! (:קיפי.

יהודיה, אני צריכה שתסבירי לי למה זה קרה:

רציתי להמיס כמה חומרים בסיר כדי לערבב עם פצפוצי אורז ולהכין עוגיות.

יש שם שמן, סוכר, קצת דבש, טחינה, קקאו, קפה (במתכון המקורי יש חלווה, אבל לא היה לי אז הוספתי קצת טחינה)

הילדים שלי החליטו לערבב את החומרים בסיר לפני ששמנו אותם על האש,

וכשניסיתי להמיס את הכל זה נהיה גושים חומים מגעילים כאלה בתוך נוזל חום, כמו שקורה כששורפים את זה, אבל זה ממש לא היה על אש גדולה. זה היה גושים של הסוכר כשערבבו את זה לפני ההמסה (שזה ברור), ונשאר גושים גם כשחיממתי.

למה??

יש לי סיכוי להמיס את זה בחזרה? בינתיים לא עושה רושם שמשהו מזיז לזה...

זה בטח כבר מאוחר מידייהודיה מא"י

אבל את האמת שאין לי מושג מה יכול להיות, לפחות לא בלי לראות ממש...

ערבבת בהתמדה תוך כדי חימום? (בחימום הראשון) אם לא בהחלט יתכן שהסוכר נשרף לו... ואז אין מה לעשות.

ואם זה לא שרוף אפשרות אחת שאני מעלה בדעתי לנסות זה למעוך את הגושים עם הכף עד לקבלת תערובת אחידה, ואז לחמם שוב.

נראה לי שאני יודעת למה זה קרה.אור77
אני עושה את המתכון הזה בסיר אמבטיה! זאת הסיבה שזה נשרף...
קרה לי פעםאם הבנים12אחרונה

שמרתי את זה במקרר ובעצת יהודיה (אאל"ט) חיממתי שוב והוספתי קצת מים ויצא בסדר גמור!

קצפת לעוגה..ענת=)

ב"ה

 

חשבתי לעשות עוגת טורט רגילה עם חתיכות פרי בפנים ועליה קצפת פרווה עם תותים.

הענין הוא שזה נשמע לי עמוס מידי לעוגה [כמובן שגם טעים מאוד!!יאמי]

 

רציתי לדעת מה דעתכן? היית הולכות על זה?

 

כמו כן אשמח מרשם לקצפת נוקשה שאפשר למרוח אותה אחרי אפיה שהיא לא כבדה....

 

תודה ושבת שלום! פרח

להקציף ריצ' , להוסיף אינסטנט פודינג וניל,קרמבו

ולהקציף עוד קצת עד שהוא יבלע בקצפת.

תודה!!! כמה פשוט וקלענת=)

ב"ה

 

ובלי בייצים...
אספר לכם איך יצא

כעת אני סוחטת את התפוזים ומתאפקת לא לשתות את המיץ -יאאאאאאמי יאמי !

לא נתתי לך כמויות...קרמבואחרונה

חצי אינסטנט פודינג על ריצ' אחד קטן, ולהבליע אותו באיטיות..

בהצלחה!

בעלי קיבל מהעבודה שקית של חלביאביוס

מעדנים, גבינות..

 

אלא מה?

עבר התאריך.

מה עושים עם:

קוטג'

צפתית

יוגורט

גבינה לבנה

 

יש איזו פשטידה שאפשר לזרוק בפנים הכל??

בדיוקיהודיה מא"י

לזרוק את הכל לקערה, להוסיף ביצים וקמח לפי העין, אפשר גם תבלינים לפי הטעם (קצח!!!)

לאפות בתנור חם..

גם יוגורט?ובלי שום ירק?אביוס
אם את רוצה פשטידת ירקותיהודיה מא"יאחרונה

אז אפשר להוסיף ירק, אבל אפשר לעשות סתם פשטידת גבינה טעימה

וכן, עם היוגורט (בהנחה שלא מדובר ביוגורט מתוק)

שאלה טיפשית- פתיתים..טוזי

איך מכינים פתיתים טעימים?

 

כשאנימכינה בדרך כלל אני עושה בלי כלום ואז אנחנו מוסיפים קטשופ. אני רוצה להכין את הפתיתים עם טעם...

 

תודה!

אני עושה אותם ככה:פלפלתי

קוצצת בצל, מטגנת אתו עד שיהיה קצת שקוף, מוסיפה לשם את הפתיתים שאני רוצה, מטגנת טיפה גם את הפתיתים יחד עם הבצל, שופכת על זה מים רותחים (בדיוק ובכמות שעושים עם אורז), מוסיפה רסק עגבניות (לפעמים אני ממיסה אותו בחלק מהמים הרותחים שאמורים להשפך שם במילא), מוסיפה פלפל, מלח, אם רוצים אז קצת פפריקה, מתוקה, חריפה, מה שרוצים.

השאר זה כמו האורז... מבשלים על אש קטנה כמו ההוראות של הפתיתים הרגילות, מכבים את האש, מחכים עוד איזה רבע שעה - וזהו.

 

[עוד אפשרות - לפעמים אני הופכת את זה לבשרי כשאני מוסיפה לזה גם בשר טחון מעורבב].

פתיתים אדומים או צהוביםlila317

הבת שלי חולה עולה עליהם:

1 . אני מטגנת בצל עד להזהבה מוסיפיה פתיתים עגולים פפריקה מתוקה , מעט כמון וחויאג' מערבבת מוסיפה כף רסק מערבבת כף או פחות סוכר מוסיפה מים חמים שזה רותח אני מוסיפה אבקת מרק לפי הטעם.(לפעמים אני שמה קצת סויה).מנמיכה את האש עד שהמים ניספגים מכבה משאירה את הסיר עם מיכסה סגור 5 עד 10 דק' . אחר כך מפוררת עם מזלג.

2 מרתיחה מים עם מעט מלח כף סויה ,כף כורכום וכף שמן שזה רותח מוסיפה את הפתיתים (פתיתי אורז קוראים להם)

 בודקת מתי זה פחות יותר מיתרכך מסננת מחזירה לסיר מוסיפה כף שמן מפוררת עם מזלג.(לפעמים אני מוסיפה גם מעט איטריות דקות שזה שילוב נהדר).

 

בהצלחה.

מכינים רגילשיפקה

כמו שאת רגילה להכין(לא נכנס לוויכוח איך, יש כאלו כמו אורז, ויש כאלו אחרת...ויכוח טיפשי) ושמים אבקת מרק (יש לך דבר כזה בבית?) או פטריות או עוף. אולי אפשר גם בצל- בחיים לא ניסיתי. אני רק יודעת שעם אבקת מרק עוף, זה יוצא טעים!!! אין כמות מדויקת, שמים לפי העין. שלא יהיה פולים כי זה דוחה ממש...

ד"א- עד עכשיו לא כתבתי כאן כמעט כלום, עכשיו גיליתי את הפורום הזה והתלהבתי... יש לי פול מתכונים, וגם להורים שלי יש קיטרינג... שווה לכם...אני אגלה לכם מתכונים מהמטבח... תשאלו, ותקבלו!

 

 

ויש עוד דרך פשוטהיעלקה

אני מרתיחה מים בסיר, אחרי שרותחים שופכת פתיתים [המים מכסים] ועל אש נמוכה 7 דקות.

מסננת.

במחבת - מטגנת בצל עד שמזהיב

מוסיפה מלח, פפריקה וכורכום

ושופכת את כל התכולה לפתיתים , בוחשת אוכלת

ולא מפסיקה עד שנגמר.

זה המתכון הפשוט והמוצלח שלי,(וממש אין משהו מיוחד)!!מירב!!

(לא קראתי את התגובות שמעליי,אז אם זה חוזר על עצמו,סליחה)

 

המתכון שלי:

-שמה שמן בסיר,מחכה שהתחמם,מכניסה את הפתיתים,משחימה אותם*,

              *(מי שאוהב בצל,מזהיב לפני בצל,ומוסיף לסיר)

אחרי שהשחימו,מכניסה מלח פלפל וכורכום,וקצת מרק עוף-(פרווה)..מוסיפה מים חמים.

 

                            ובזה נגמר הסיפור,טעים וקל.

                                     בתאבון

אז תודה לכולם על התשובותטוזי

בסוף הכנתי משהו בערך כמו שפלפלתי הציעה ויצא מצויין! תודה!

 

אין לי אבקת מרק בבית בכלל אז מתכוני א. מרק לא הולכים אצלי בכלל אבל תודה בכל זאת!

 

אני אשמור את הרעיונות להבא, כי ב"ה אני יודעת לבשל טעים ואנחנו צוחקים עליי שאת הדבר הכי פשוט -פתיתים-  כל פעם אני מצליחה לפקשש בצורה אחרת..

הנה טיבול חביב..הרהוראחרונה

מלח כמובן כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק שמן וכו' מוסיפי מהתחלה עם המים.. וכמובן ב-צ-ל מטוגן

שקשוקה!מישהי123

מתכונים טעימים לשקשוקה יתקבלו בברכה ובשמחה...

יום טוב...

בעקרון - אני מכינה כל פעם לפי מה שיש ומתחשק... אבלבת נוגה

מתכון אפשרי נראה לי כזה (ניתן להוריד מצרכים או להוסיף חופשי!!)

 

מטגנים בצל קצוץ,

מוסיפים פלפל אדום/גמבה קצוצים למי שאוהב וממשיכים לאדות עד כמעט ריכוך,

מוסיפים עגבניה קצוצה ומאדים עוד,

מוסיפים זיתים קצוצים למי שאוהב, שום קצוץ כנ"ל  (אפילו קישוא קצוץ מתאים)

מוסיפים כף או שתיים של רסק עגבניות,

מלח פלפל, מעט אורגנו או בזיליקום

(אחח הריח משגע בשלב זה...).

בקערית נפרדת טורפים ביצים (לכמות כזו נראה לי שלוש או ארבע)

ושופכים למחבת תוך כדי ערבוב, שיפזרו אחיד יחסית לתוך שאר הרכיבים

(אציין שיש שאוהבים להוסיף ביצים לא טרופות, שיתקבלו 'ביצי עין' בתוך השקשוקה)

משאירים לטיגון עוד כשתי דקות עד שהביצים מתיצבות,

 

ומגישים לשולחן!!!

בתאבון, אין על זה!!!!!!!

תודה רבה!!!מישהי123אחרונה