שרשור חדש
מסעדות כשרות - יש למישהו המלצה באזור ירושלים?אנונימי (פותח)
אשתי ילדה לא מזמן ובשביל להקל עליה הבטחתי בעזרת השם, להוציא את הילדים בחול המועד לאכול בחוץ ולתת לה קצת שקט
קודם כל הכבוד שאתה עוזר לאשתך!אנונימי (פותח)
אני לא אוכל הרבה במסעדות, אני יכול רק להמליץ על הבלאק בר אנ בורגר - יש להם סניף כשר בירושלים, יצא לי לאכול שם בצהריים אחד עם חבר, אוכל טוב. נראה לי שיש שם אוכל מאוד מתאים לילדים. אה כה חשוב להזכיר - זה בשרי!!
הוא רוצה לפסח.. השאלה אם יש להם משו לפסח...בתאל1
קצת בעייתי בפסחאמא מסורה
לא יודעת אם כל המסעדות מכשירות את המטבח ופתוחות בפסח.
הכי טוב להרים טלפון לפני כן ולברר.
 
יש בסנטר 1 קורוס על האש ומולו קורוס חלבי.
במדרוחב יש כמה מסעדות- קפה רימון (יש להם שתי מסעדות צמודות- אחת בשרית ואחת חלבית), מאפה נאמן- רח' יפו פינת המלך ג'ורג'- יש להם מסעדה, סבארו.
 
אפשר גם לחפש באינטרנט באתרי מסעדות איזה מסעדות יש ואפשר לבחור אופציה- כשר/ כשר למהדרין.
מסעדה כשרה מומלצתאנונימי (פותח)אחרונה
נכון שכבר לא פסח ואולי זה כבר מאוחר מדיי לתוכניות הקרובות אך לא מזמן יצא לי לאכול במסעדת סקאלה והאוכל היה טעים וממש מצוין ובסך הכול המחיר לא היה יקר אבל בהחלט שווה את הסכום.
סקר - מה המאכל האהוב עליכם בפסח?חילזון 123
וגם מה אתם אוכלים הכי הרבה בחג?
חרוסת ועוגיות פפושדו..אוכלים הכי ארבה ביצים...פזוש
מצהבריי!נחשונית
וגם: קניידלך, עוגת שוקולד מצות. הכי הרבה אוכלים: מצה עם...  וגם ירקות חיים ומבושלים, תפו"א, ביצים, מוצרי חלב. ככה זה אשכנזים בפסח, לפחות אצלנו: טעים מאוד אבל פשוט מאוד ונמאס מהר. אין גיוון. הכי נורא: עוגות חונקות מקמח תפו"א. לא לא לא. רק לא זה.
חח אף פעם אני לא בטוחה איך מבטאים את השם של זהחילזון 123
הכי אני אוהבת את זה עם סילאן וטחינה גולמית
או רק עם סילאן.
ואני..שיראל!!!שאחרונה
את החרוסת...
את התפוח אדמה במי מלח אבל את המצה עם השוקולד...
 
בקיצור.. בלעעעעעעעע!!!
שאלה-אורושקוש
אני כותבת עכשיו ספר מתכונים למשפחה.. מהמתכונים של סבתא שלי.
עכשיו-מה יותר נוח כשכותבים למשל:להכין,לחתוך,לבשל,לשלוק..
                                      או:מכינים,חותכים,מבשלים,שולקים..???
 
מכינים ומבשלים. תשלחי עותק...heh
תודה..כשאני אגמור אני אשלח בע"ה..אורושקוש
יו את יכולה לשלוח גם לי?אי''ה
תודה
לא לשלוח גם אותי!מעפר אני באה
תשלחי לי גם? זה נשמע טוב... תודה!אנונימי (פותח)
נראה לי יקח לי עוד זמן..אורושקוש
עדיין לא אספתי את כל המתכונים..
אה וזה טוניסאי..אין על אוכל טוניסאי!
האמת, שאמרתי בצחוקheh
אבל, אם לא אכפת לך, אז אשמח.
לא כדאי לך שאחזיר לך משלנו-אשכנזיה שכמותי.
 
בדיוק למדנו את זה בספרות חחחחחחחחחחח...שיראל!!!שאחרונה
האפשרות הראשונה שאמרת עם הלחתוך... היא נראית יותר כמו לצוות!
אבל השנייה...
זה יותר בעדינות.. חותכים מבשלים...
הבנת?
מקווה שעזרתי לך...
וופל אמריקאי -וופל אמריקאי
צריך להכין רק בטוסטר מיוחד לזה, או שאפשר גם בטוסטר רגיל?????
אפעם לא ניסיתי...אי''ה
טוסטר מיוחדיהודיה מא"י
לוופל אמריקאי יש למעשה בצק דומה למדי לבצק של פנקיק, ומה שנותן לו את הייחוד שלו זאת הצורה. אם תעשה בטוסטר רק יצא לך סתם פנקייקים...
ולא יקר לקנות טוסטר עם פלטות של וופל
וואי בדיוק רציתי מתכון כי קנינו טוסטר כזה-פזוש
אפשר מתכון? תודה...
 
תעשי חיפוש בגוגליהודיה מא"י
אין לי בבית.

תאמת... אין לי מושג!!!חחחחחחחחחח......שיראל!!!שאחרונה
צריכה את עזרתכם..!צפורה
בס"ד
 
חזרת שהכינו היום (מאילוצים) תחזיק עד ליל הסדר?
ניתן להקפיא אולי?
 
 
אשמח אם תשרשרו פה גם מאכלים שיש לכם ניסיון שניתן להקפיא.
 
 
תודה מראש!
אנלא יודעת על חזרת...נדנדה כתומה.
אבל לגביי השאלה השניה>> יש משו' שבטוח לא הולך טוב בהקפאה>> תפו"א..ממש-ממש לא!!
אפשר להקפיא שניצלים ועוגות... לגבי חזרת >>=)חושבת(=
אני כמעט בטוחה שהיא תשמר טוב במקרר בכלי סגור...
גם לי יש משהו!שיראל!!!שאחרונה
אני באמת לא יודעת לגבי החזרת אבל אני יודעת ששניצלים אפשר,עוגות,אורז,מרק כן,גם מרק אפשר אנחנו עושים את זה כל הזמן!!!!
צליאק-אנונימי (פותח)
שלום לכן!
לאחותי גילו צליאק- רגישות לגלוטן ולכן אסור לה לאכול כל מה שעשוי מחמשת מיני דגן.
יש לכן מתכונים שיכולים לגוון לה את התפריט? בעיקר מתכונים של עוגיות וקינוחים מעניינים.
תודה!
יש את העוגות לפסח - מקמח תפו"אחילזון 123
 
אפשר גלידות...נדנדה כתומה.
עוגות ועוגיות של פסח..
פונדו...
 
אני יחשוב על עוד רעיונות...
גלידות ביתיות?? אפשר מתכונים?אנונימי (פותח)
מגנווווווווב!!!!
אינלי כרגע מתכון...נדנדה כתומה.
אבל זה ממש פשוטט..
 
תחפשי בגוגל..
 
אני יכולה בהזדמנות לבקש מחברות מתכונים לגלידות ביתיות...
תחפשי אתרים של חולי צליאקמאמע צאדיקה
יש המון אתרים והמון רעיונות
 
יש גם כמה ספרי בישול
תנצלי את ההזדמנות שפסחבתאל1
ותקנו אוכל לכל השנה.!!
יש עכשיו ביסלי כשר לפסח ופסטות כשרות לפסח שעשויות ללא גלוטן ועוד מלא מלא מלא דברים...
אני יודעת שיש גם כל השנה- אבל עכשיו זה עולה הרבה יותר זול, ואפשר לחסוך המון כסף!
 
בריאות טובה! =)
עוגיות שוקולד צ'יפסכלנית1
עוגיות שוקולד צ'יפס:
4 כוסות קמח ת. אדמה
11/2 כוסות אגוזים טחונים
2 ביצים
11/2 כוסות שמן
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס
לבחוש את החומרים היבשים והשוקולד צ'יפס. לבחוש בנפרד את השמן והביצים. לצרף את שתי התערובות. להכניס את הקערה לשקית ולקרר 1/2 שעה במקרר או 10 דקות במקפיא. ליצור כדורים פחוסים ולהניח בתבנית. לאפות 10-15 דקות (בטוסטר-אובן הזמן מתקצר מעט) עד להזהבה.כדאי לקנות מלאי של עוגיות ועוגות לפסח. כל העוגיות והעוגות בהשגחת הבד"ץ ורוב ה"מהדרין" הם מקמח ת. אדמה, רק צריך לשים לב אם כתוב על אפשרות של אלרגנים. לפעמים הם מכשירים מכונות ולא משתמשים במאפיה מיוחדת לפסח ואז תתכן בעיה.


מתכון לעוגת שוקולד לפסח קלה וטעימה (ללא גלוטן)אליהו הנביא
עשיתי אותה פעמיים הפסח הזה:
 

עוגת שוקולד טעימה לפסח

 

מצרכים:

 

1.        6 ביצים

2.        1 כוס סוכר

3.        ¾ כוס שמן

4.        ¾ כוס קקאו (2 כפות נס קפה)

5.        ¾ כוס קמח תפוחי אדמה

6.        1 שקית אבקת אפיה

7.        ¼ כוס יין

8.        200 גרם שקדים או אגוזים מרוסקים

 

הכנה:

 

1.    מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר

2.    מערבבים את שאר החומרים בקערה נפרדת

3.    מאחדים בתנועות עטיפה את הקצף עם שאר החומרים

4.    אופים 10 דקות בחום גבוה (210 מעלות)
ו-40 דקות בחום נמוך (135 מעלות).

 

 

אם רוצים את העוגה קצת יותר רכה אפשר לאפות אותה על חום נמוך במקום 40 דקות רק 30 דקות

אם את רוצה דברי איתי...צליאקית
יש לי צליאק...
 לפני שנתיים וחצי גילו לי וב"ה אני מסתדרת מ-ע-ו-ל-ה!!!!
 
בת כמה אחותך?
יש גם את עמותת צליאק בישראלצליאקית
 
יומעולה!
 
וב"הצלחה!
יש פורומים לצליאק בתפוז ובנענעאנונימי (פותח)
את יכולה להפיק מזה המון.
אני יודע שלבת אחותי יש צליאק והיא ממש נזהרת בייחוד במסעדות שלא תמיד מקפידים.
חוץ מבלאק בר אנ בורגר הכשרים שם יש כמה מנות ללא גלוטן
צליאק-אלי"האנונימי (פותח)
שלום לך,
מקסים שאת דואגת לאחותך, זה בכלל לא מובן מאליו. ומסרי לה ברכות להצטרפותה למשפ' הצליאקים. ראשית אני מבינה שהעניין חדש, אז חשוב להירשם לעמותת הצליאק כדי לקבל תמיכה ואת כל האינפורמציה שהיא תזדקק לה בעתיד, ניתן להכנס לאתר 'עמותת הצליאק' ולמלא טופס או ליצור קשר דרך מס' הטל' המצוין שם. דבר נוסף כחולת צליאק מזה כ-15 שנים בניתי אתר הנותן מענה מצוין עם הרבה אינפרמציה, טיפים המלצות והכי חשוב מתכונים רבים, טובים ובריאים. אני גם נטורופתית כך שחשוב לי לשלב בריאות עם 'טעים'. את מוזמנת להיכנס לאתר 'הנתיב לבריאות'
 
שפע בריאות ובהצלחה,
ריקי לנגברג-N.D, נטורופתית-תזונאית
צליאק-אלי"האנונימי (פותח)
שלום לך,
מקסים שאת דואגת לאחותך, זה בכלל לא מובן מאליו. ומסרי לה ברכות להצטרפותה למשפ' הצליאקים. ראשית אני מבינה שהעניין חדש, אז חשוב להירשם לעמותת הצליאק כדי לקבל תמיכה ואת כל האינפורמציה שהיא תזדקק לה בעתיד, ניתן להכנס לאתר 'עמותת הצליאק' ולמלא טופס או ליצור קשר דרך מס' הטל' המצוין שם. דבר נוסף כחולת צליאק מזה כ-15 שנים בניתי אתר הנותן מענה מצוין עם הרבה אינפרמציה, טיפים המלצות והכי חשוב מתכונים רבים, טובים ובריאים. אני גם נטורופתית כך שחשוב לי לשלב בריאות עם 'טעים'. את מוזמנת להיכנס לאתר 'הנתיב לבריאות'
 
שפע בריאות ובהצלחה,
ריקי לנגברג-N.D, נטורופתית-תזונאית
יש לחם ברזילאיאני_הקטנה
שעשוי מקמח טפיוקה (סוג של שורש... אפשר להשיג בחנויות טבע) איכותי ממש!
עוגיות שקדיםאנונימי (פותח)
;2 חבילות של שקדים טחונים
חצי כוס סוכר
ביצה אחת-שתים (לפי הגודל שלהם)
 
לערבב טוב
 
לשטוף ידיים במים ולא לנגב, ולהכין עוגיות עגולות קטנות
 
להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני למשך 15 דק בלבד!!! להוצים ולהפריד בעדינות מהנייר אפיה
העוגיות מתקשות לאחר שמוציאים אותם, כשהן מתקררות!!
בהצלחה
לצליאקיתאנונימי (פותח)אחרונה
שלום לך,
מקסים שאת דואגת לאחותך, זה בכלל לא מובן מאליו. ומסרי לה ברכות להצטרפותה למשפ' הצליאקים. ראשית אני מבינה שהעניין חדש, אז חשוב להירשם לעמותת הצליאק כדי לקבל תמיכה ואת כל האינפורמציה שהיא תזדקק לה בעתיד, ניתן להכנס לאתר 'עמותת הצליאק' ולמלא טופס או ליצור קשר דרך מס' הטל' המצוין שם. דבר נוסף כחולת צליאק מזה כ-15 שנים בניתי אתר הנותן מענה מצוין עם הרבה אינפרמציה, טיפים המלצות והכי חשוב מתכונים רבים, טובים ובריאים. אני גם נטורופתית כך שחשוב לי לשלב בריאות עם 'טעים'. את מוזמנת להיכנס לאתר 'הנתיב לבריאות'
 
שפע בריאות ובהצלחה,
ריקי לנגברג-N.D, נטורופתית-תזונאית
מתכונים לפסח!!אי''ה
שרשור מתכונים לפסח...
 
[אני כרגע לא בבית אבל כשאני אגיע אני אכניס מתוכנים שווים....]
 
קדימה לעבודה - מי שיש לה עדיף עם תמונות...
פאי פקאןאי''ה
מרכיבים:
360 גרם שוקולד מריר - מאיכות טובה. 180 גרם לבסיס העוגה, ו-180 גרם לציפוי
300 גרם חמאה - 180 גרם לבסיס העוגה, ו-120 גרם לציפוי
4 ביצים - מופרדות
0.75 כוס/ות סוכר
1 כוס/ות אגוז פקאן - קלוי כמה דקות בתנור וטחון דק במעבד מזון (אפשר להחליף באגוז לוז)
30 גרם שוקולד לבן

 
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בעיגול נייר אפייה.

שמים 180 גרם שוקולד ו-180 גרם חמאה בקערה. מניחים את הקערה מעל סיר שבו מבעבעים מים, כך שהמים לא יגעו בקערה. ממיסים על להבה נמוכה.

מקציפים את החלמונים במערבל במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים לקערה את השוקולד המומס ואת האגוזים, מערבבים דקה ומפסיקים את פעולת המיקסר. מקציפים את החלבונים (תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות גבוהה) עד שנוצר קצף יציב אבל לא יבש. מעבירים שליש מעיסת השוקולד לתוך הקצף ומקפלים. מעבירים את ייתרת השוקולד ומקפלים.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מצופה בפירורים לחים. מוציאים מהתנור, מצננים, הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומסירים את הנייר.

הציפוי:
ממיסים 180 גרם שוקולד ו-120 גרם חמאה בסיר ויוצקים את התערובת על פני העוגה והדפנות. מטלטלים את העוגה כך שהקרם יצפה את כולה. מכינים מנייר אפייה חרוט קטן עם חור בקצהו. ממיסים את השוקולד הלבן לעשרים שניות במיקרוגל. יוצקים אותו לחרוט ומקשטים את העוגה (אם מציירים על העוגה מעגלים של שוקולד לבן ואחר כך משרטטים בעזרת שיפוד עץ קווים מהמרכז החוצה, מתקבלת צורת פרח).

 
עוגיות קוקוסמעפר אני באה
אני רוצה להכין עוגיות קוקוס שמקציפים ביצים עם סוכר ומוסיפים אח"כ את הקוקוס ואופים במנז'טים כאלו אבל אני לא יודעת כמויות!
מישהי יכולה לעזור לי בזה?
 
הנה מתכוןאי''ה

עוגיות קוקוס

מאת שף גיא פרץ, אורו

המצרכים:
8 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 קילו קוקוס

אופן ההכנה:
מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
מקציפים את החלבונים עד שמגיעים למין קרם קשיח.
מוסיפים סוכר, מערבבים הכול, ואז מוסיפים את הקוקוס.
את הבלילה מזליפים לתוך צלוחיות נייר, ואופים בחום לא גבוה (100-150 מעלות).
מעטרים בסוכריות צבעוניות או בשבבי שוקולד.


המתכון מתוך הספר "קסם המטבח המרוקאי" של השף  גיא פרץ

אחלה רעיון! אם אפשראנונימי (פותח)
אז אשמח מאד למתכונים במגבלות הבאות:
1. בלי תנור
2. בלי קטניות
3. כמה יותר פשוט...
 
בקיצור בלי מתכון... סתם...עוד כינוי
נקניק שוקולד:  קרם שוקולד  - כוס סוכר
                                               חצי כוס קקאו
                                              שליש כוס יין
                                              חצי חב' מרגרינה (יש גם בלי קטניות)
            להמיס הכל ולשים בקערה, לתוכה לשבור שברי מצות, עד שאפשר 'לעבוד' עם העיסה.
ליצור  נקניק ולגלגל בתוך נייר פרגמנט, להקפיא ולהוציא מהפריזר כמה דקות לפני ההגשה. לחתוך לפרוסות.
תהנו 
מה דעתכם על...אביה14
כדורי שוקולד עם מצות במקום ביסקוויטים? 

הרעיון הועלה כרגע מהמתכון שמעלי...


בעצם...אביה14
אולי יש בעיה עם ה"שרויה" וכל זה?
כדורי שוקולד עם פירורי מצות למי שמעונייןכלנית1אחרונה
עשיתי מתכון מעולה של "נקניק" שוקולד שפורסים והטעם כמו כדורי שוקולד. הבעיה היחידה היא שאם מפוררים את המצות לפירורים שנראים לעין (לא כמו קמח מצה) אז צריך לברך המוציא (לפי פסיקת הרב שלנו - אשכנזי). כדי לא להיכנס לספק, נאלצתי לצקת מים רותחים על הפירורים כדי שהם יעברו מעין תהליך בישול. אבל בפעם הבאה אני חושבת פשוט לצקת עליהםאת הרוטב החם של השוקולד ולא לבשל אותם פעמיים כדי שיצאו פירורים יותר פריכים.
אם מישהו מעוניין, אשלח  מחר בע"ה מתכון.
עוגות כשרות לפסח! הכי טעימות שאכלתי!בנדא מצוי!!
עוגת קינמון:
http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r292
עוגת שוקולד:
http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r294
גלידת קפה בציפוי פרורים:
http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r295

כולם באדיבותה של דודתי!
לי יש מתכונים מגניבים ממש!בצי.ג
פיצה: (!)
מכינים עיסה של מצה בראיי, מטגנים מצד אחד, הופכים. על הצד המטוגן שמים רסק, גבינה צהובה ושאר ירקות. מוציאים מהמחבת, ו--- בלופס! זה כבר התחסל (מתכון שאני המצאתי..)
בורקס: (!)
לוקחים 10 מצות, משרים במים עד שהם מתרככות, אבל לא יותר מדי. מוציאים. חותכים לשניים כל מצה. שמים ברכז כל חצי פירה/ גבינה ומקפלים משני הצדדים. מהדקים למעלה ולמטה. מכניסים לתנור עד שהמצות לא רטובות.
(את הבורקסים המצאתי היום- אני לא יודעת איך יצא, אולי יבואו שיפורים בהמשך.. )
 
(כנראה שגם בפסח א"א בלי ג'אנק פוד..)
הבטחתי לפני פורים מתכון של לחוח ושכחתי... אז הנה:אי''ה
עבר עריכה על ידי אי''ה בתאריך כ"א אדר תש"ע 09:33

לחוח

יש לשים את המצרכים על פי הסדר הזה:

כף שמרים יבשים

כפית סוכר

3 כוסות מים

4 כוסות קמח

לערבב ורק אז להוסיף:

כפית מלח

א.אפיה

כוס וחצי מים

לערבב.

לתת לזה לתפוח לפחות שעה

מטגנים על אש גבוהה במחבט טפלון. שמים קצת שמן ורק בפעם הראשונה.

כמות של מצקת.

לטגן רק מצד אחד.

אחרי כל אחד יש לשטוף חיצונית את המחבת או להניח למספר שניות על מגבת רטובה. - כדי לקרר אותו טיפה.

עם מה זה הולך?אנונימי (פותח)
סליחה על הבורות אבל... עם מה זה טעים??
אממ בעיקרון אוכלים את זה עם חילבהאי''ה
אבל אפשר עם הכל...
יאא... לחוח עם חילבה!!נדנדה כתומה.
חח... אשכנזיה שכמוני.. שמתה על אוכל של תימנים...
(כן... גם סחוג..)
לחוח עם שוקולד!! הדבר הכי שווה בארץ!!וופל אמריקאי
אני גם אשכנזיה.. תרגישי חופשי אי''ה
חחח אני גם אשכנזיה!אנונימי (פותח)
ויצא ממממממש טעים!!! אבא שלי נכנס לשוונג והכין סחוג... ובהחלט היה טעים עם ממרח שוקולד!
תודה רבהההההההה על המתכון!
בכיף אי''האחרונה
???אביה14
שלום, בעקרון אני מנוג"ה (בת 14...) אבל קפצתי לכאן לשאול שאלה...
אני היא האופה במשפחה. תמיד אני אופה את העוגות והקינוחים לשבת... ואני ממש ממש אוהבת את התפקיד הזה.
השבת החלטתי להפתיע את המשפחה והכנתי...

פאי קצפת שוקולד לבן עם תותים!!!
הבעיה היא שאני הייתי צריכה לעשות את הקינוח פרווה ולכן המרתי את הקצפת-שמנת מתוקה לקצפת-ריצ', והשוקולד הלבן היה פרווה.

גם הבסיס של הפאי אמור להיות עם א. סוכר במקום סוכר רגיל, אבל כשאני אופה עם אבקת סוכר- תמיד המאפה הופך להיות חסר צורה ומעוות לגמרי. אז עשיתי את הבסיס עם סוכר רגיל. 
ואחרון חביב- כתוב במתכון קודם לרדד את הבצק ואז להניח אותו על התבנית-פאי, אבל ניסיתי פעמיים והכנסתי למקפיא- ולא הלך!!! אז פשוט הידקתי את הבצק לתבנית.

האם כל הדברים שעשיתי הם בסדר?
תודה מראש...
מתוקה - מבחן התוצאה הוא הקובע!!אם הבנים12
באפיה נאלצים לפעמים לאלתר... נשמע שעשית בסדר גמור,

שיהיה עונגשבת ממש!
יאוו!!!!!דוסית גאה!
בדיוק כמוני!;)
גמני ה"אופה" של המשפחה ואני בת 14
בהצלחה בהכל!!!!!!!!
ואני מסכימה עם אם הבנים באמת נישמע בסדר גמני לפעמים מהמרת מחלבי לפרווה
אופססס....מעפר אני באה
כתבתי בטעות בשם של אחותי את התגובה שמעלי
תודה על התגובות... בסוףאביה14
בסוף יצא טעים ויפה....
אני מנסה להעלות תמונות 


את יכולה גם להעלות מתכון?אנונימי (פותח)אחרונה
דרך אגב אני גם האופה בבית כמה שנים טובות ועכשיו אני בת 19...
רעיונות למנה ראשונה ליל הסדר לצמחוניםבשם חדש
אשמח לקבל רעיונות למנה ראשונה עבור צמחונים
והיא צריכה להיות גם ללא קטניות.
בכל שנה היינו מכינים בלינצ'ס מביצים וקמח תפו"א וממלאים בפירה עם רוטב פטריות...
השנה נשמח לרעיון חדש
סלט צמחי בטעם כבדכלנית1
אני מכינה סלט צמחי בטעם כבד. יש כמה גירסאות. הגירסה לפסח (ללא קיטניות כמובן) כוללת בצל, בייצים קשות ואגוזים. אם את מעוניינת בע"ה אתן לך מתכון מדוייק (לא בשעה כזאת). אפשר להניח על מצע של חסה, או למלא חצאי ביצה, או להקיף בירקות חתוכים.
אפשר גם למלאות בנ"לחילזון 123אחרונה
עגבניה מרוקנת.
או למלא עגבניה מרוקנת בסלט מטונה,מלפפון בחומץ,ביצה,מיונז,בצל.
אוזני המן בלי מרגרינה...אמא קטנה
לכבוד החודש הקרב,הכנתי אוזני המן ויצא מצוין,חיפשתי המון מתכונים וכולם היו עם מרגרינה ולבסוף,נמצא אחד עם שמן...

הינה-
כוס וחצי סוכר
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
3/4 ככוס שמן
2 ביצים
4 ככפות מיץ תפוזים.

[אני הוספתי עוד קצת שמן ועוד קצת מים,כי הבצק לא יצא כלכך גוש אחד....]

ןהמילויי לפי אהבתכם...

כל הכבוד אמא קטנה!נווה מדבר
באמת יצא מעולה!!!
 
אגב, הכנתי עם קמח מלא, וגם יצא פשוט מצויין. 
לכמה אוזניים בערך זה יוצא?מאמע צאדיקה
איך אני יודעת אם זה כמות טובה של בצק או שאני מכניסה יותר מידי בצק לכל אוזן?
 
ואיזה מילויים אתם הכי אוהבים? |סקר|
שוקולד, שוקולד!veredd
כל השאר סתם פיחסה
שוקולד. אונלי.ט'
^^^ אבל גם אגוזים, ריבה טובהאני ירושלמית
וכמובן שוקולד מכל הצבעים....
אני שמרנית בזה: בסופגניות ריבה, באוזני המן פרגנחשונית
לי יצאו כ-60 אזני המן קטניםנווה מדבר
לגבי מילוי -  אצלנו הולך ממרח תמרים וקינמון.
הכנתי עם הבננות שלי ויצא מדהיםmp4
הוספנו מים ושמן
אני חושבת שצריך להיות כתוב רבע כוס מיץ
יוצאו לנו 25 גדולים 
תודה ענקית   על המתכון
(בעלי התלהב)
יש לי כמה שאלות (לשנה הבאה...)חילזון 123
איך יוצא לכן הבצק? קל לעבוד איתו? הצלחתן לרדד או שעושים רק עיגולים עם הידיים?
 
ניסיתי להכין והבצק יוצא קצת קשה לעיבוד (נדבק כזה קצת) לא חלק ויפה שאפשר לרדד בקלות עשיתי משהו לא בסדר? או שככה זה?
 
חוץ מזה נראה לי שאולי צריך להיות 4 כוסות מיץ? או שחסרה השורה של המים?
 
ואיך אתם מכינים מילוי שוקולד?
 
ותודה על המתכון
גם לי זה יצא לא גוש אחדמעפר אני באה
כי לא היה כתוב מים
צריך להוסיף קצת מים כדי שהבדק ידבק לבצק אחד (וגם שמן)
גם אני הוספתי מים ושמן...אמא קטנהאחרונה
[כך גם כתבתי...]כנראה משהו באמת חסר במרשם.
המצחיק שהכנתי אותו דבר בנגלה שניה,והפעם הבצק יצא דביקי בטרוף והוספתי קמח ועוד קמח עד שהיה אפשר לעשות מזה משהו...ואחרי האפיה זה היה נראה כמן סופגניה ...במיוחד אלו שמלאתי בריבה...

מאגר תכניות בישול בצפיה ישירהאנונימי (פותח)
לרווחת חובבי הבישול למיניהם
 
תהנו.
יש לי רימון!מעפר אני באהאחרונה
אני לא מצליחה להגיע לזה
חבל אני מתה על סרטוני בישול ואפיה
תותים...דוקטורית
למישהי יש רעיון מה אפשר לעשות בתותים שכבר לא נראים יפים?
גלידהאי''האחרונה
עבר עריכה על ידי אי''ה בתאריך י"ח אדר תש"ע 17:34
אם תרצי, אני יכולה להביא לך מתכון
גמד וענק..מכירות?אמא קטנה
בישובינו הנחמד המשחק הוא מסורת...בין המשפחות עושים הגרלה..וכל אחד הוא הגמד של מישהו..זה ממש נחמד ומגבש.. וכל שנה מחכים לראות מי יהיה הגמד שלנו...
אם יש לכן רעיונות לדברים נחמדים שאפשר להכין למשפחה,שהם הענק שלנו,זה יהיה כייף...


איזה סדר גודל של תקציב?יהודיה מא"י
פיצה תוצרת בית עם בקבוק קולה וסלטאם הבנים12
וייילי....את זה עשינו כבר..מקווה שלא יזהו כאן...אמא קטנה
לא משנה הסדר גודל אלא היצירתיות שנעלמה לי...
בנתיים הכנתי להם גם משהו נחמד לשבת,בתקווה שהם לא יסעו...
היי נשמות!!!אנונימי (פותח)אחרונה
אהלן, היא חדשה פה....
זוג צעיר!!!, ב"ה
בקשר לגמד וענק...
ממש נחמד לא לעשות דברים קנויים, אלא להכין דברים...
עוגות במנג'טים.... ולחשוב על המשפחה מה מתאים לה...
נחמד לעשות עוגה או מישהו יחודי לכל אחד מדיירי הבית...
ממש בהצלחה רבה!!!
אוהבת....
עזרה בבקשה!!! טופו?!clifford
שלום לכולם

בעלי שיחיה ראה מבצע וקנה טופו- פשוט גוש לבן בטעם קרטון...

יש למישהו הצעות מה עושים עם זה?

תהיה לי הרגשה יותר טובה אם לא יהיה בל תשחית מהקנייה המיותרת הזו

תודה!!
אפשר לעשות מוקפץאנונימי (פותח)
לקחת ירקות (קישוא, גזר, פטריות וכו') ומקפיצים ביחד עם רצועות מהטופו ומוסיפים רוטב סויה.
לא הכי טעים בעולם אבל לפחותת אכיל ומציל את הטופו מבל תשחית
מוקפץ - אבל קודם חותכים לריבועים ומשרים ברוטב סויהאם הבנים12
משיטוט קצר באינטרנט.. זה מה שהעלתי בחכתי -אי''ה

כנסי לפה -  [יש כאן בערך 10 מתכונים]

 

http://www.mathamim.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=8178

 

או לפה [גלגלי למטה יש שם קישור ל כמה מתכונים...]

http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?CategoryID=85&ArticleID=9275

מה???? למה???אי''ה
בסויה וטופו (מוצר שעשוי מסויה)אמא מסורה
יש הורמונים צמחיים הדומים להורמונים של האדם הבוגר. (לא זוכרת את השמות)
 
יש בעיה לאכול כמות מוגזמת כיוון שזה עלול לגרום לגוף להבשיל בקצב מואץ מבחינת הבגרות (על כל המשתמע מכך).
 
יש כאלה שבגלל זה נמנעים לגמרי מסויה ומוצריו.
 
מצד שני יש בסויה דברים טובים אחרים, כמו- חלבונים.
 
ההמלצה היא שלילדים עד לקראת גיל 18, שאז המערכת כבר מספיק בשלה ותוספת של הורמונים אלו לא מזיקה, להפחית את השימוש בסויה למקסימום 2-3 מנות בשבוע, ולשים לב למוצרים שגם אם לא מוצרי סויה (כמו טבעול), שבמרכיבים שלהם יש סויה (למשל- עוף ברוטב סויה) לקחת בחשבון שזה נחשב למנה.
לאמא המסורהכלנית1
אני לא חושבת שיש כל כך הרבה סויה בטבעולים למיניהם. הם די דוחים ומי שאי פעם הכין מטעמים מסויה או טופו יודע שטעם הטבעול ודומיו אינו מזכיר כלל את טעם הסויה. בכל אופן אני די מסתייגת מהם ונותנת פעם בשבוע כשאין לי חשק להכין משהו או אין זמן (נוסעים לריפוי בעיסוק מיד אחרי הגן)
קנייה מצויינת והמון מתכונים.אנונימי (פותח)אחרונה
בעיקרון עם טופו עושים הכל כולל הכל!היופי בטופו זה שהוא מקבל את טעם התבשיל ולכן טעמו ניטרלי בהתחלה.
תיכנסי לאתר אנונימוס יש שם המון מתכונים, וגם בנענע פורום צמחונות/טבעונות, אבל בעיקרון בכל מרק שאת עושה אפשר להכניס חתיכות טופו,
אפשר לטגן אותו קוביות ולתבל איך שאת אוהבת.להכניס לשקשוקה או סתם בכריך.יש אפילו עוגות טופו ולחם טופו.
זה חלבון מצויין, מקור מצויין לסידן.
ובנוסף:כל דבר שאוכלים ממנו יותר מדי הוא לא בריא.
אין שום מניעה לאכול מוצריי סויה וטופו עד 3 פעמים בשבוע.
היום גם בעוף יש אנטיביוטיקה, בירקות יש חומרי הדברה וכו...
 הטריק הוא לאכול עד 3 פעמים בשבוע מהמוצרים.
בהצלחה...
איך שומרים על שוקולד שלא יברח?ט'
סתם, הלוואי שיברח!!!
 
 
לכב' פורים והמשלוחי מנות וכו' המסתי שוקולד + ריצ' ומסתבר שנשארה לי כמות דיי גדולה,
כרגע זה עדיין בסיר אבל מתקשה כל פעם מחדש אחרי ההמסה.
חשבתי לשים את מה שנשאר בבקבוק כזה של סירופ שוקולד אבל אין לי מושג איך אפשר להשאיר את השוקולד נוזלי?!
את הסיר מילא - אבל בקבוק פלסטיק אי אפשר לחמם כל פעם מחדש...
 
תודה
לחמם עם תוספת של מים/חלביהודיה מא"י
תשחקי עם הכמות עד שזה ישאר לך נוזלי כמו שאת רוצה
אממט'
חלב אין מצב.
מים? בד"כ זה הורס את השוקולד... לא?
 
 
זה לא.יהודיה מא"י
ואם את חוששת תשמרי עד שיהיה לך או תחממי עם עוד קצת ריץ
בבטן, זה לא בורח בכלל, נשאר לנצח...נחשונית
אפשר מים אבל זה קצת הורס את הטעםאי''ה
אז אפשר עוד ריץ, או [לא ניסיתי אבל אולי שמנת או יוגורט כלשהו...]
ט'
בבטן .... זה בהלחט נשאר לנצח  ...
 
עוד ריצ'? כבר הוספתי לו חבילה שלימה היום...
ננסה מים
והרגע עלה לי עוד רעיון, אם לא מאוחר מדייהודיה מא"י
להעביר לתבנית של קרח, וככה אפשר בקלות לקחת כל פעם קצת
!! מעולה!!! תודה על הרעיון!ט'
מכינים מזה כדורים קטנים ומגלגלים בקקאו - טראפלסאם הבנים12אחרונה
האם למישהי יש מתכון טעים לאוזני המן עם מרגרינה?*sapir*
ששמים בתוכם קוביית שוקולד?? (ממ...יאמי!...)

תודה רבה לכל העונות!! פורים שמח!
הבאתי כאן מתכון,בלי מרגרינה,אבל אם את רוצה-אמא קטנה
זה אותו דבר רק במקום השמן -צריך חבילת מרגרינה שלמה [שזה אומר 200]
דווקא עם מרגרינה?אי''ה
תמיד  כולם מחפשית מתכון *בלי* מרגרינה,
זה ממש אבל ממש לא בריא... אבל אם את בכל זאת רוצה, אז כנסי לבלוג המטורף הזה -
 
 
 
מצטערת.. אבל לי אישית אין בעיה עם מרגרינה*sapir*
אם זה בכמות סבירה אז למה לא?????????? תנו להינות מהחיים!!!!!!
סבבה תהני מותק!אי''האחרונה
נכנסת לקישור שנתתי לך?
בהמשך למתכון של "הבראוניס של ציפי"בנדא מצוי!!
הפעם נביא לכם מתכון מיוחד ממטבחה של סבתי!
עוגת שיש שתמיד מצליחה!

http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r277

בתאבון!
בל"מ רציני....אי''ה
לפחות הפעם לא הפצצת את זה בכל הפורומים... [או שאולי כן ואני סתם ריחפתי?]
סתם ריחפת?בנדא מצוי!!
ומה זה הר"ת?
כן, כנראה שריחפתי....אי''ה
כי באמת הפצצת שוב את הפורומים חחח
 
ובל"מ? הלו??? אתה כבר אמור להכיר את זה....
 
 
כנראה שאני לא הרחפנית היחידה כאן
ואם אני לא מכיר אז לא מגיע לי לדעת?בנדא מצוי!!
כנס לקישור שבהודעה שלי ^^^^^^^^^^אי''האחרונה
דחוףףףףNעלי
אני רוצה להכין לסיום הצום שועית צהובה עם רוטב אדום (עגבניות)
האם זה הולך עם אורז,והאם זה מתאים לסיום הצום??
 
 
אשמח למתכונים!!
תודה!1
"הבראוניס של ציפי"בנדא מצוי!!
חבר'ה מתכון לשבת משהו דליקטס!

http://www.inn.co.il/Special/Content/Recipe.aspx/r237
חחח בנדא קרעת אותי... ממש בל"מ, אה?אי''ה
בחור לחוץ מתכון חחחח
עכשיו את קרעת אותי מצחוק!בנדא מצוי!!
אני אזכור את זה כל השבת!
ניסיתם אולי לשים שמן במקום מרגרינה?עוד כינוי
אם כן, איך יצא?
אני לא שמה בכלל מרגרינה בעוגותאמא מסורה
ויוצא מעולה.
לא ניסיתי במתכון הספציפי הזה (כי לא עשיתי אותו), אבל תמיד אני ממירה בעוגות את המרגרינה לשמן, לדעתי אין הבדל במרקם של העוגה.
 
לפי המתכון צריך לשים 1/2 כוס שמן במקום מרגרינה.
חומיות עדינות וצריך להיזהר משינוייםכלנית1
נסיתי בעבר במתכון של החומיות שלי שדי דומה, אבל רק שתי ביצים ולא חמש (!!!) להפחית את הסוכר, אבל לא יצאו חומיות אלא עוגה. נסיתי פעם במתכון שלי שמן, אבל לא יצאו חומיות. אשמח לשמוע אם יש למישהי מתכון לחומיות עם שמן, או שניסתה את המתכון עם שמן במקום מרגרינה.
השבוע שמתי שוקולד ללא סוכר במתכון הרגיל שלי, כי יצאתי מתוך הנחה שיש מספיק סוכר (כוס וחצי) אבל המירקם לא יצא חומי במיוחד.
ניסיתי עם שמןעוד כינוי
אבל לא יצא כמו שמתארים פה בפורום... טעים אבל לא נפלנו מהכסא... (בכל זאת עדיף לא ליפול מהכיסא ולא לאכול מרגרינה...)
מעולם לא קרה לי שנפלתי מהכיסא מעוגהאמא מסורה
תהיה טובה ככל שתהיה, ואני אוהבת עוגות...
 
אז לא בטוח שזה בגלל ששמת שמן.
 
וחוץ מזה, יתכן שזה ששם את הקישור למתכון יש לו איזשהו אינטרס...
איזה אינטרס?בנדא מצוי!!
זה המתכון הכי טוב בעולם פעם אחת שימו מרגרינה ותדעו!
אינטרס שאף אחד לא יפספס את המתכוןאמא מסורה
אולי אתה קשור איכשהו לאלה שכתבו את המתכון?!
חחח אז אני יעיד לך- הוא קשור למתכוןמאמע צאדיקה
קשור בקישרי פה-חיך-בטן למתכון הזה.
ואם הבחור אומר שזה טעים- משמע שזה טעים!!
 
(ולא- הוא לא דוחף פירסומת או משו...)
לא התכוונתי שזו פירסומתאמא מסורה
ראיתי שההודעה היא בסה"כ המצלה לעוגה טובה עם קישור למתכון.
 
רק שלפי הצורך שלו להמליץ היה נראה שהוא נגוע אישית.
בראניז בלי מרגרינה ובלי שוקולד- מעולה!אם הבנים12
המצרכים:
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1 כוס קקאו
1/3 1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס - לא חובה

אופן ההכנה:
מערבבים סוכר ביצים ושמן
מוסיפים את הקקאו ומערבבים
מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה ואת הוניל ומערבבים
מוסיפים את השוקולד צ'יפס אם רוצים.

שמים בתבנית 27*33 ס"מ (לא משנה בדיוק) תבנית יותר קטנה מתבנית התנור
אופים בחום בינוני 30 דק' בדיוק
העוגה נראית עדיין לא מוכנה אבל היא מתקשה.

בתאבון!!

אפשר לשים חמאת קוקוס (טעם מיטרלי) במקום מרגרינהכלנית1
אפשר להשתמש בחמאת קוקוס במקום מרגרינה. קצת יקר אבל אין בזה שומן מוקשה וגם החימום לא גורם לזה להיות רווי (אין לי אפשרות לבדוק בבית, כי אין לי מכשירים וכישורים למדידת כולסטרול...
נסיתי להכין לשבת כדורי שוקולד עם שוקולד ובמקום חמאה /מרגרינה הוספתי חמאת קוקוס. היא חסרת טעם ולא משפיעה על הטעם. יצא מצויין. אם אמצא פעם מתכון שווה (!!) לכדורי שוקולד עם קקאו במקום שוקולד, אולי אוכל להכין כדורי שוקולד בריאים להפליא (קקאו מאד בריא, הוא נותן לכולנו הרגשה טובה ובכך מעלה את סיכויינו להגיע לשיבה טובה במצב רוח טוב).
כדורי שוקולדאמא מסורה
אני מכינה אותם (כשאני מכינה, אולי פעמיים- שלוש בשנה) רק עם קקאו.
 
לא יודעת ביחס לשוקולד כמה צריך, אבל חשוב להקפיד שעל כל כף קקאו, צריך לשים 2 כפות סוכר כי הקקאו מאוד מר.
היחס בין הקקאו לנוזלים הוא 2 כפות קקאו ו- 1/3 כוס נוזל (חלב/ מים/ יין- מה שאת רגילה)
 
לא הכנתי עם שוקולד מעולם, ולכן לא יכולה להגיד עד כמה יש הבדל בטעם.
 
 
 
 
חברה מסורה, מתכון מדוייק בבקשהכלנית1
שאלת המליון דולראמא מסורה
אין לי כמויות מדויקות, אני עושה לפי העין.
 
בהתחלה עשיתי לפי מתכון, אבל כיוון שבהתחלה הפחתתי את כמות המרגרינה (שילבתי מרגרינה ושמן) ואחרי כמה זמן קיבלתי אומץ לשים רק שמן והורדתי כמויות של סוכר אני כבר לא עושה בדיוק לפי המתכון שראיתי אלא לפי העין.
 
המתכון המקורי לקוח מהספר עוגות לכל עת והפכתי אותו לבריא יותר.
 
מנסה להפוך לכמויות מדויקות:
 
2 כפות קקאו
4-5 כפות סוכר (אם יש צורך מוסיפה עוד לפי הטעם)
1/3 כוס מים/ חלב (אם רוצים חלבי)
מעט קוניאק/ רום/ יין (מה שאוהבים יותר)
1/4 כוס שמן (אם שמים מרגרינה- 50 גרם)
 
מבשלת את הכל על הגז עד שרותח- בשלב זה טועמת ומוסיפה סוכר אם צריך.
 
כשעוד חם מוסיפה בערך כוס קוואקר ומעט פירורי ביסקוויטים (עם קוואקר לבד התערובת יוצאת נוזלית, הביסקוויטים עוזרים לתערובת להיות מוצקה יותר).
 
משאירה להתקרר, אחרי שמתקרר, מניחה את התערובת על נייר כסף ויוצרת רולדה (יש שקוראים לזה "נקניק") ולמקפיא עד שיתקשה, אחרי שמתקשה אפשר להעביר למקרר אם רוצים.
 אין לי כוח להתעסק עם לגלגל כדורים.
 
 
 
מישהי נסתה את המתכון כפי שהוא?בנדא מצוי!!אחרונה
ולא החליפה חומרים בחומרים "בריאים" יותר?
מתכונים לתוספות מעניינות לסעודת פורים+mp8
מחפשת רעיונות לתוספות שאפשר לעשות בכמות גדולה- בלי הרבה טירחה:
שידרוגים לתפו"א אפוי, תוספות מירקות קפואים כלשהם וכד'. רצוי ללא אורז (אין לי סבלנות לברור)
תודה!
רעיונותנחשונית
מצאתי בגוגל 2 גירסאות דומות של אותו מתכון, שהוא שידרוג חגיגי של פירה.

פירה אפוי בתנור
מכינים מתפו"א אדומים. בגמר הבישול והסינון מועכים היטב, במועך ולא במעבד מזון. בתוספת כוס מרק, מלח, שמן, פלפל שחור. אפשר להוסיף לפירה ביצה ומעט קמח, לזלף בתבנית ולאפות עד שמשחים. אפשר לזלף בצורות: ליצן, מלך עם כתר, סמיילי, דג וכו'.


פרחי תפוחי אדמה

חמישה תפו"א מבושלים במים ומקולפים

2 ביצים

כף גדושה חמאה/מרגרינה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

 

להכין פירה מתפוחי האדמה. להוסיף את החמאה, הביצים והתבלינים.

להשתמש בשק זילוף של עוגות עם צנתר משונן.

לזלף כמו פחזניות גדולות בקוטר של ארבעה ס"מ בערך, על תבנית אפיה שטוחה עם נייר אפיה.

לאפות עד הזהבה. חמוד למראה וטעים...



עוד תוספות מתאימות: פסטה, ספגטי, קוסקוס משקית- מתאים להרבה מאכלים שמכילים רוטב.
הכנתי את פרחי התפו"א של המתכון של נחשוניתאנונימי (פותח)
עכשיו ויצא סוף הדרך!!! נחשונית תודה על המתכון, וכבר יש לי רעיונות איך לשדרג אותו:
1. להוסיף מילוי בשרי <כמו של קציצות/ הודו מבושל עם בצל וכוסברה>
2. להוסיף בכל "פחזניה" פטריה אחת שלמה בפנים/ בצל +פטריות מטוגנים וקצוצים דק.
מקוה שילך, בכל אופן תודה רבה.
נ.ב- שמתי קוביה קטנה של מרגרינה+שמן זית, אני מאמינה שעם יותר מרגרינה זה יוצא אפילו טוב יותר אבל פחות בריא..
ובנוסף, המתכון קל ופשוט להכנה!!
שמחתי לקרוא, ויש לי שאלה:נחשונית
מה, גם את מייעדת את זה לסעודת פורים? איך? ממש לא טוב להקפיא את זה, וזה לא יחזיק מעמד אפילו במקרר עד הסעודה. אז איך? אני סקרנית לדעת.
לא.. דווקא הכנתי את זה סתם להיום,אנונימי (פותח)
הייתי סקרנית לדעת איך זה ייצא.. באמת לא נראה לי מתאים להקפאה, אז צריך לחפש משו מהיר יותר..
<אבל זה לא על אחריותי אלא על אמא שלי, אני עדיין לא נשואה>
 
לפעמים עשו אצלנו <בתור תוספת,כן?> בורקסים, או סיגרים ופסטלים שזה ממש מהיר, אבל שיא הלא בריא.. אז היום שכבר גדלנו <תרתי משמע> כבר לא עושים את זה..
פורים שמח!!
רעיון נחמדבעזרת ה'!!אחרונה
אפשר להכין פוקאצ'ה :
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק לפי ההוראות ומתפיחים רק פעם אחת (לא מחלקים לכדורים).
2. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית. מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (יש לדאוג שלא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית,  עד שהוא מכסה את כל התבנית.
3. יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין.
4. מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ'ה ריחנית וזהובה גם מלמטה. פורסים לריבועים ומגישים.

אם יוצא ממש טוב ונכנס לתוך הבצק אויר וניה בועות כאלה...
וזה ממש טעים!!