שרשור חדש
שניצלים-דאץ
אתם גם חושבים ששניצל זה מתנת האל למין האנושי?
לא.אני ירושלמיתאחרונה
בשר מטוגן בשמן בחום גבוה, מזיק לבריאות ועלול ח"ו בצריכה גבוהה לגרום ל"ע לסרטן (תאי הבשר עוברים מוטציות כתוצאה מהחשיפה לחום הגבוה) שלא לדבר על זה שזה משמין...
חזה עוף עם פטריותעוד כינוי
מחפשת מתכון להכנת חזה עוף עם פטריות, שהחזה עוף לא מתייבש. במחבת? סיר? בתנור? אשמח לשמוע.
מה לעשות כדי שחזה עוף לא יתייבשיהודיה מא"י
דבר ראשון להשרות את החזה עוף בחלבון ביצה. (כמה דקות-עד חצי שעה)
דבר שני מכת חום - ואח"כ אפשר להוריד את החום שיהיה מוכן בפנים. אצל חזה עוף נאפה 10 דקות בחום גבוה, ואח"כ 25 דקות בחום נמוך יותר - חתיכות של חצי "פרפר"
הדבר הבא זה שמן. כמות נדיבה של שמן ברוטב, ושיהיה גם שמן קנולה/סויה ולא רק שמן זית. שמן זית לא מונע ממנו להתייבש.
ושיהיה סגור, ורצוי שהחתיכות תהינה מוצפפות בתוך הכלי.. אלא אם כן זה שניצלים, או חתיכות דקות/קטנות כמו חזה עוף בגריל או מוקפץ.
ואת יכולה לעשות בסיר או בתנור, או אפילו כמו מוקפץ רק עם פטריות. מה שיותר נוח לך.
תודה. ואיזה תבלינים?עוד כינוי
איזה שמתחשק לךיהודיה מא"יאחרונה
דברים שמתאימים לפטריות, או לחזה עוף.
בזילקום, שום, פלפל, רוטב סויה, זנגוויל.
כמה כוסות זה????????אני12345
550 גרם שיבול  שועל קצוצה?
והאם אפשר להשתמש לעוגיות בשיבולת שועל לא קצוצה?
(אפשר לשים גרנולה שיש לי ? כמה כמות לשים אם במתכון כתוב- כוס אגוזי מלך ו-200 גר' צימוקים?
 
לעוגיותאמא מסורה
אני משתמתש רק בשיבולת שועל עבה (לא קצוצה).
 
אם לא קנית במשקל- צריך להיות כתוב על האריזה כמה היא מכילה ולפי זה תדעי כמה לשים, לרוב חבילה אחת מכילה 500 גרם שיבולת שועל.
 
מכיוון שבגרנולה השיבולת שועל מוכנה וראויה לאכילה- לא נראה לי שיתאים לעוגיות, לא ניסיתי ואני חושבת שזה לקחת סיכון- אבל תעשי מה שנראה לך.
לא יצא ליאני12345
שמתיאני12345אחרונה
500 מ"ל תרכיז תפוחים (קניתי כזה שללא סוכר. של מרמולייט, נראה לי)
ויצא לי ממש נוזלי, אז הוספתי קמח ובסוף הטעם לא משהו. לא אוהבת.
מבאס.
אם יש למישהי יש רעיון למתכון טעים לעוגת מיץ ללא סוכר או משהו עם צימוקים ןאגוזי מלך קצוצים ולא חלבי, עם מוצרים הכי בסיסיים- אשמח.
איך מכינים פיצה??*תמר*
חשוב להיום...
הדרך הקלה ביותר-שלא הייתה עוברת באיטליה..Nעליאחרונה
לוקחים מלוואח מורחים רסק מפזרים גב"ץ מוספים תוספות אם רוצים,מעט אורגרנו יבש..ולתנור..
 
אם את רוצה ממש להכין בצק-לפעמים יש על שקיות של השמרים...
מתכון נהדר:קציצות עוף לילדיםאנונימי (פותח)
 
 
 

מתכון: קציצות  עוף עם עישבי תיבול

הילדים פשוט טורפים את זה.

אני שמה קציצות בפיתה מחיטה מלאה /רגילה  עם סלט ירקות .
 
רכיבים:
1 חבילת כוסברה
1 חבילת פטרוזיליה
חצי חבילת שמיר
1 חבילת בצל ירוק(העלים)
700 גר' חזה עוף טחון
3 כפות שמן זית
 3 ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
פירורי לחם "כמה שנכנס" (גם לא לשים יותר מדי ,אחרת הקציצות יוצאות קשות)
שמן קנולה לטיגון
 
אופן הכנה:
קוצצים דק את העישבי תיבול  ולשים היטב עם יתר הרכיבים. ככל שנלוש יהיו הקציצות טעימות יותר.
שמים במקרר לפחות לשעה , מטגנים
וזוללים.
 
יאמי !
 
מקור:דרומית1
הכנה ותמונה:אילנית12
 
<< "עוד בבלוג: ..,עוגת אננס,עוגת סולת,טיפים למטבח.

טוב, אתם מוזמנים להסתלבט עלי!heh
איך מכינים פסטה מוקרמת,
גם רגיל וגם עם טעמים:פטריות וכאלה.
 
תודה
כדי שלא תחשבי שיסתלבטו רק עליך אני גם שואלת ,איך??אמא קטנה
תמיד אני לא מבינה איך עושים את זה...
פסטה מוקרמתיהודיה מא"י
אז קודם כל מומלץ להשתמש בצדפים או צינורות. מבשלים איך שאתם רגילים.
פסטה מוקרמת פשוטה - מעבירים את האטריות לתבנית, מפזרים גבינה צהובה בנדיבות, מפזרים שום, פלפל לבן ואורגנו. מעל הכל שמים שמנת חמוצה/אשל/גיל או אפילו גבינה/קוטג'. אפשר לערבב כמה סוגים ביחד (מומלץ) הכמות צריכה להיות משהו כמו 400-500 ג' לחבילת אטריות.
אופים בתנור על 180 עד שהגבינה הצהובה נמסה.
גיוונים - להחליף חלק/כל הגבינה צהובה בגבינה מלוחה או פקנטית (פרמזן, קצ'קבל, צ'דר וכו שימו לב שאלו גיבנות קשות שאחריהן צריך לחכות שעות לפני שאוכלים בשרי)
להוסיף לשמנת אבקת מרק בצל/אבקת מרק פטריות
לטגן בצל עד שיהיה שקוף להוסיף פטריות חתוכות (טריות או משומרות) לטגן קלות ולערבב אם האטריות לפני ששמים בתבנית.
לפזר גם טבעות זיתים ביחד עם התבלינים
להוסיף גם קצת רסק עגבניות (מעורבב עם השמנת)
אטריות מוקרמות מושקעות - מבוסס על רוטב בשמל.
ממיסים 100 ג' חמאה/מרגרינה בסיר, מוסיפים 8 כפות קמח  ונותנים לזה להקציף. (כן אפשר להחליף בשמן, אבל אז מערבבים את הקמח ביחד עם השמן ושמים ביחד על הגז, וזה הרבה פחות טעים) וסיפים חלב תוך כדי ערבוב מתמיד. בערך 2 כוסות. מתבלים בשום, פלפל לבן ואגוז מוסקט (לא נורא אם אין), ולא שוכחים מלח. ממשיכים לערבב עד שמתקבל רוטב סמיך. אם צריך מוסיפים עוד חלב. שימו לב ככל שתבשלו זמן רב יותר תצטרכו יותר חלב. אפשר לשדרג בעזרת כוס אחת של שמנת מתוקה/לבישול, ואם נתקעים אפשר להחליף חלק מהחלב במים.
מערבבים עם האטריות, מפזרים למעלה גבינה צהובה/פיקנטית ומחממים בתנור עד שכל הגבינה נמסה היטב.
עם פטריות - מוסיפים גם אבקת מרק פטריות או מטגנים בצל ופטריות במרגרינה לפני שמוסיפים את הקמח (ומוסיפים פחות קמח)
בהצלחה
שימחת אותי, יהודיה. תודהheh
הכנו השבת לפי המתכון ויצא מעולה!!!תודה.אמא קטנהאחרונה
קורטוניםאנונימי (פותח)
מישהי יודעת איך מכינים קורטונים?
בעיקרון הכי טעים זה לקנותאנונימי (פותח)
אבל אם את מתעקשת :
 
מצרכים: לחם [עדיף משו קצת יבש שיצא מכלל אכילה.. כדי שלא יהיה בל תשחית] תבלינים, טיפה שמן זיית.
 
חותכים את הלחם לקוביות [כמה שיותר קטנות] שופכים שמן זית ומוסיפים תבלינים שואהבים [מלח, פלפל, אבקת מרק, אבקת שום, אבקת בצל וכו'...] ואופים עד שהקוביות לחם נהיות פריכות... בתאבון!!!
לא חייב להיות מישהי....רוני88אחרונה
לגופו של עניין,

יש שתי שיטות בקרוטונים, לכל אחת המעלות והחסרונות שלה.

השיטה הגברית היא בטיגון, לוקחים לחם פרוס חותכים אותו לקוביות מתגנים אותם וכשמוציאים אותם בעודם חמים מוסיפים עליהם שום כתוש ושאר מיני תבלינים ומערבבים היטב. היתרון הוא שהקרוטונים נשארים פריכים ולא מתרככים מהר במרק החיסרון הוא הכולסטרול והשומנים.

השיטה הנשית היא באפיה על חם נמוך, לוקחים לחם כנ"ל מערבבים אותו עם שום כתוש תבלינים וראוי להוסיף מעט שמן ושמים בתנוך על חום נמוך עד שהם נהיים קשים. זה דיאטתי יותר אבל זה מתרכך מהר מאוד במרק ויוצר מרקם לא משהו בכל המרק.

כמובן שלמשקיעים יש אפשרויות יותר מגוונות עם בצק, אותו עיקרון רק יותר מסובך. 

למי יש מתכון לעוגת גבינה - משהו קלשירק
שהבסיס יהיה בצק רך, לא ביקוויטים מפוררים, ומעל זה העוגת גבינה.
תודה.
לא יודעת אם זה נחשב קל...יהודיה מא"י
אבל זאת באמת עוגת גבינה מנצחת.
4 ביצים
500 ג' גבינה לבנה
כוס סוכר
4 כפות קמח/קמח תפו"א/קורנפלור
מעט מיץ לימון, תמצית וניל (לא חובה)
 
מפרידים ביצים
מקציפים חלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף יציב
מערבבים את כל שאר החומרים
מאחדים בתנועת קיפול את שתי התערובות
שמים בתבנית בנונית, גבוהה את התערובת (מצטערת אני לא זוכרת מה בדיוק הגודל של התבנית)
אופים בחום 170 כ35 דקות.

אם את רוצה תחתית רכה את יכולה להכין בצק של רולדה, לאפות, ולשים מעל זה את העוגת גבינה. (וכן, ושוב לאפות)
למרות שנראה לי שמה שאת מחפשת זה עוגת גבינה ללא אפיה עם תחתית של טורט. תסתכלי על הפודינג של אוסם נראה לי שיש להם משהו כזה...
תודה! בדיוק מה שרציתישירק
יהודיה תודה על המתכון! הכנתי ויצאה מעולה!!אני ירושלמיתאחרונה
אפיתי בחום נמוך כשעה ורבע, יצא רך רק וטעים... במרקם סופלה כזה... משהו! תודה!!
בשר מס 2אמהונת
כתוב על האריזה "צלעות בקר" הוא טוב לבישול?? ויוצא ממנו חתיכות גדולות ויפות?? דחוף תשובות!!
מתאיםיהודיה מא"יאחרונה
לבישול ארוך בנוזלים - גואלש, תבשילי קדירה וכו'. ונראה לי ש2 זה נחשב לחתיכה יחסית טובה.
חמין צמחוני שתמיד קוצר מחמאותאנונימי (פותח)
 
לתמונות:
 
 
מתכון: חמין צמחוני
"אני השתמשתי בכוס גריסים,וכוס שעועית
והוספתי גם כוס גרגירי חומוס
השתמשתי בתפו"א אדמה אדומים מזן "דזירה" לא מקולפים.
בישלתי את החמין בפלטה ,אחרי  8 שעות בערך  היה מוכן
מאוד טעים".(אילנית12)

רכיבים:
250 גרם שעועית  מושרית לילה שלם במים
200 גרם גריסים   שטופים
5 תפוחי אדמה קלופים
ביצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה  (כ-2 כפות)
פפריקה חריפה  (כפית מלאה)
2 בצלים קצוצים גס
10 שיני שום  פרוסות
שמן קנולה

אופן הכנה:
לטגן את הבצל והשום בשמן עד הזהבה. להוסיף את השעועית המושרית והמסוננת  ואת הגריסים ולטגן תוך ערבוב מס` דקות.  לתבל ,  להניח מלמעלה תפוחי אדמה וביצים, לכסות במים ולהרתיח. להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה.  להעביר את הסיר לתנור מחומם ל-100 מעלות ללילה שלם.  מדי פעם יש לבדוק שיש מספיק נוזלים, אבל לא להציף.
אפשר להוסיף קצת נקניקיות סויה של טבעול.
 
מקור:דרומית1

 


 

"מעקוד"-פשטידה טוניסאית מתפוחי אדמה  צמחאנונימי (פותח)
 
 
לכל התמונות של הפשטידה:
 
 
 
 
מעקוד"-פשטידה טוניסאית(תבנית: 24-26

או 2 תבניות אינגלייש קייק/תבנית מרובעת בינונית.

 

 

 

חומרים:

6 תפוחי אדמה בינונים מבושלים  מסוננים ומעוכים כמו פירה

בערך  1 קילו 400

6 ביצים

2 ביצים קשות חתוכות

חצי כפית מלח(אני שמתי מעט יותר)

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור.

 

(לעיתים אני מוסיפה פטרוזליה קצוצה.)

 

הכנה:

מאחדים את כל החומרים  היטב בקערה רחבה,יוצקים לתבנית

משומנת ואופים כ-30 25 דקוות או עד שהפשטידה מתיצבת.

 

הערות:

חותכים את הפשטידה רק שהיא קרה.

אומנם עם הרבה ביצים אבל  אם כל אחד אוכל פרוסה אחת זה

סביר.

יש הנוהגים לא לאפות ,אלא לטגן את הפשטידה על הגז  בסיר  מיוחד.

 טעימה מאוד !.

 סופ"ש נעים לכולם.

 

מקור:מספר של פסקל

הכנה ותמונות:אילנית12

 

מתכון פשוט לעוגיות צורות לילדים עם תמונותאנונימי (פותח)
לתמונות:
 
 

עוגיות צורות.

אחלה תעסוקה לילדים !/אילנית12


חומרים:

 

3 כוסות(200 מ"ל) קמח לבן(300 גרם)

200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות בטעם חמאה/חמאה

3/4 כוס סוכר/או לפי הטעם.

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה שלמה.

1 כפית גרידת תפוז/לימון

 

(למי שאוהב טעם קינמוני אפשר להוסיף כפית קינמון טחון

לתערובת הבצק.)

 

הכנת הבצק:

ללוש את כל החומרים  עד שמקבלים בצק חלק  (להמנע מלישת יתר ,הבצק  מאוד עדין)

לעטוף בנילון נצמד ולשים במקרר כשעה ,שעתיים.

 

הכנת העוגיות:

 

להכין משטח מקומח כולל מערוך מקומח.לחלק את הבצק ל3

חלקים  לרדד  ולקרוץ צורות.

להניח בתבנית מרופדת בניר אפיה.

לאפות בחום 180 מעלות  עד שהקצוות משנות את  צבען בערך

15- 10  דקות.(נאפות מהר)

 

 

 אפשר לנעוץ סוכריות צבעוניות לפני האפיה 

אחלה תעסוקה לילדים !

 

בהצלחה לכולם !/אילנית12

 

 


תודה! אור77
בכיף !אנונימי (פותח)אחרונה
נראה מקסים וכיף לילדים!אם הבנים12
תודה רבהאנונימי (פותח)
מתכון: קבב עיראקיאנונימי (פותח)
לתמונות:
 
 
 
מקור המתכון:אילנית12

קבב  עיראקי

 

חומרים:

 כ 300 גרם בשר בקר  טחון טרי רצוי עם מעט שומן

כבש

בערך כוס פטרוזליה קצוצה דק

1 בצל  קטן קצוץ דק דק

מלח,פלפל שחור

1 כפית תבלין "בהרת" לבישול

שמתי  גם 1 כפית תבלין לבשר(לא חייבים)

 

הכנה:

ללוש את כל החומרים ביד

ליצור קציצות עגולות או ארוכות בשיפודי עץ ולהדק.

אם החלטתם לשפד בשיפודי עץ ,רצוי להשרות אותם

במים כחצי שעה

כדי שהבשר לא ידבק אליהן ולא ישרפו.

לשים במקרר ל8 שעות בערך או יותר (מכוסה)

לצלות משני הצדדים.(לא לייבש)

אני צליתי במנגל חשמלי ביתי.( עם רשת משומנת בשמן

קנולה)

 

לבעלי כולסטרול גבוה שנמנעים מבשר

אפשר להכין את העיסה מבשר "צלי כתף מס' 5 "

 

בלוג מתכונים:"אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

כל המתכונים כשרים.

 

 סופ"ש נעים !

    

  מתכון:עוגה כושית נוסטלגיתאנונימי (פותח)
 
לכל התמונות בקישור:
 
 
 
 
 

עוגה כושית של סבתא

מקור:אילנית12

 

עוגה כושית פשוטה וטעימה,מתכון שקיבלתי מקרובת משפחה

מבוגרת.

טעימה פשוטה  ואוורירית.

במקור משתמשים במרגרינה,אני המרתי לשמן,ואת חומרי

הקרם לחמאה.

הכנתי בתבנית 24 אפשרי  26.

השתמשתי כרגיל בכוס הפשוטה עם הידית 200 מ"ל

 

חומרים לעוגה:

 

5 ביצים מופרדות מס '1

2 כוסות קמח לבן

1 שקית אבקת  אפיה

1 שקית סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל/רום

חצי כוס שמן  השתמשתי בקנולה.

1 כוס חלב (לא חם)

חצי כוס אבקת קקאו

חצי כוס סוכר לחלבונים

3/4 כוס סוכר לעוגה

חומרים לקרם:

100 גרם חמאה

6 כפות קקאו

6 כפות מים מהברז

5  - 6   כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל /רום

הכנת הקרם:

להמיס את כל החומרים על הגז לערבב  ולהניח בצד.

 

הכנת העוגה:

להקציף את החלבונים עם חצי כוס הסוכר לקצף יציב (את

הסוכר מוסיפים בהדרגה)

להניח בצד.

 

בקערה השניה:

להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב היטב  לתערובת

חלקה.

"לקפל" את קציפת הביצים לתערובת בתנועות עטיפה ממש

בעדינות.(אחרת העוגה לא תופחת)

למזוג את תערובת העוגה לתבנית משומנת

ולאפות בחום 170 180 מעלות כ40-45 דקות

לבדוק בשיטת הקיסם.

לאחר שהעוגה מוכנה  לחורר בעדינות את העוגה בקיסם ,כדי

שהקרם יחדור בפנים

 ולשפוך את הקרם  איך שהעוגה חמה .(הקרם מעט דליל אבל

במקרר הוא מתיצב.

 

להניח את העוגה בצד,כשהעוגה מעט מתקררת לשים במקרר.(מכוסה)

אחרי שהקרם התיצב אפשר לקשט כיד הדימיון.

 

אפשר גם להכין כמות כפולה של  קרם,לחצות את העוגה

לאחר שהתקררה ולמלות אותה בקרם

 

 

בהצלחה./אילנית12 בלוג מתכונים

סופ"ש נעים לכולם !:kiss

 

<< ריבת דלעת   קבב עיראקי >>

תודה רבה נשמע מצוין!!אם הבנים12
בכיף !אנונימי (פותח)
עוגת שיש  עסיסיתאנונימי (פותח)
אורירית וטעימה !
 
לכל התמונות:
 
 
עוגת שיש  עסיסית ואוורירית/מגזין שף

תבנית בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק

 מידות :כוס 200 cc  הפשוטה עם הידית


החומרים:

6 ביצים
כוס וחצי סוכר
1 סוכר ווניל
1 אבקת אפיה
3 כפות שמן
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון ו2 כפות מים
כוס ושלושת רבעי קמח לבן רגיל

לצבע החום:
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
2 כפות מים
100 גרם מרגרינה או חמאה
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות רום,או ליקר אחר.

הכנה:
מכינים קודם את תערובת החומה:
שמים את הקקאו,הסוכר,המים,מחממים על להבה בינונית עד שמתקבל נוזל,להוסיף את המרגרינה,ומערבבים עד שהיא נמסה.
מורידים מהאש מוסיפים את הווניל והרום,
מערבבים ומצננים.
הכנת העוגה:
מקציפים את החלבונים,עם הסוכר להוסיף את הווניל,אבקת האפיה,מקציפים לקצף יציב.מערבלים באיטיות ומוסיפים את החלמונים,השמן,
המיץ הקליפת לימון  והמים.מוסיפים את הקמח ומערבבים  ידנית .יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית.
כעת יוצקים את התערובת החומה שהתקררה
ומערבבים בתנועות קיפול.יוצקים את  מחצית העיסה  שנשארה  ומערבבים בתנועות סיבוביות,לקבלת דוגמת שיש.
אופים כשעה  או פחות תלוי בתנור 180 - 17- מעלות.עד שקיסם יוצא יבש.שומרים יומים בטמפרטורת החדר,או עד חודשיים במקפיא.

יאמי טעימה.

 

 

<<עוד בבלוג:  מרק בטטות קל להכנה ,...    תותים עם קצפת >>,טיפים למטח
תודה רבה - הקבבים יצאו מעולה!!אם הבנים12
הכנו בחג העצמאות ויצא נהדר!

תודה גם על הטיפ של הרטבת השיפודים - מוצלח מאוד!!


נהדר,שמחתי לקרוא אותך ! סופ"ש  נעיםאנונימי (פותח)אחרונה
משהי מכירה את הבית ספר לבישול "טעמים"?אנונימי (פותח)
הציעו לי ללמוד שם קונדיטוריה, ואני לא מכירה אותם.
 
מישהי שמעה עליהם? יודעת אם הם טובים?
 
תודה רבה!
 
יום טוב!
טעמיםאנונימי (פותח)אחרונה
שמעתי שהם טובים והמכונים שהם מביאים מצוינים יש לי דוד שלמד שם וממש היה מרוצהץ
בקיצור נשמע שווה!
רעיון לאורז טעים עם ירקות.אני12345
ואיך מכינים ת'בצק הזה ששים בצו'נט?
ורעיון לארוחת שבת שיש בה גם ירקות ולא רק תפו"א ובשר שמנפח ת'בטן.
תודה
-----רחלקהאחרונה
בעזהי"ת.
 
אורז:
עם פלפל אדום ותירס, אפונה וגזר, כל מה שבא לך
 
לגבי הארוחת שבת, אפשר להכין אנטיפסטי/ירקות מוקפצים.
 
בתאבון!
מתכון לגביניותנעממה
אני מחפשת מתכון ללחמניות גבינה לארוחת ערב, עדיפות למתכון בלי הרבה חמאה...
תודה!
מה זה בכלל לחמניות גבינה??????????????????????????שיראל!!!שאחרונה
עוף עם שומר ובטטה...אנונימי (פותח)
לכבוד ר"ח מתכון סוף.....
שמים בקערה את העוף ומפזרים כף שמן זית ועליו תבלינים(פלפל שחור גרוס מלח תבלין לגריל, פפריקה)
חותכים לפרוסות את הבטטות,ואת השומר לפרוסות דק
בסיר/ תבנית שמים בתחתית את הבטטות בצורה מסודרת ועל זה מפזרים קצת מלח ופלפל שחור.
מעל הבטטת מפזרים את השומר ועל זה מפזרים בצורהב שווה כף שמן זית.
 
את העוף מניחים על השומר.
בתנור מחממים שעה עם נייר כספ על חום נמוך ושעה בלי נייר כסף
בסיר בישול על אש נמוכה שעתיים...
 
לא להוסיך מים!!!!!!!!!!!!
מתכון סוף!!!!
 
בתאבון 
חשוב! המרת קמח לבן לקמח מלא.לירזושש
האם מותר להמיר בעוגה את הקמח הלבן לקמח מלא?
אם כן מה החוקיות של זה? וכמובן  אם זה עדיף או כדאי שלא..?
תודה!
תודה!לירזוששאחרונה
מסעדות כשרות - יש למישהו המלצה באזור ירושלים?אנונימי (פותח)
אשתי ילדה לא מזמן ובשביל להקל עליה הבטחתי בעזרת השם, להוציא את הילדים בחול המועד לאכול בחוץ ולתת לה קצת שקט
קודם כל הכבוד שאתה עוזר לאשתך!אנונימי (פותח)
אני לא אוכל הרבה במסעדות, אני יכול רק להמליץ על הבלאק בר אנ בורגר - יש להם סניף כשר בירושלים, יצא לי לאכול שם בצהריים אחד עם חבר, אוכל טוב. נראה לי שיש שם אוכל מאוד מתאים לילדים. אה כה חשוב להזכיר - זה בשרי!!
הוא רוצה לפסח.. השאלה אם יש להם משו לפסח...בתאל1
קצת בעייתי בפסחאמא מסורה
לא יודעת אם כל המסעדות מכשירות את המטבח ופתוחות בפסח.
הכי טוב להרים טלפון לפני כן ולברר.
 
יש בסנטר 1 קורוס על האש ומולו קורוס חלבי.
במדרוחב יש כמה מסעדות- קפה רימון (יש להם שתי מסעדות צמודות- אחת בשרית ואחת חלבית), מאפה נאמן- רח' יפו פינת המלך ג'ורג'- יש להם מסעדה, סבארו.
 
אפשר גם לחפש באינטרנט באתרי מסעדות איזה מסעדות יש ואפשר לבחור אופציה- כשר/ כשר למהדרין.
מסעדה כשרה מומלצתאנונימי (פותח)אחרונה
נכון שכבר לא פסח ואולי זה כבר מאוחר מדיי לתוכניות הקרובות אך לא מזמן יצא לי לאכול במסעדת סקאלה והאוכל היה טעים וממש מצוין ובסך הכול המחיר לא היה יקר אבל בהחלט שווה את הסכום.
סקר - מה המאכל האהוב עליכם בפסח?חילזון 123
וגם מה אתם אוכלים הכי הרבה בחג?
חרוסת ועוגיות פפושדו..אוכלים הכי ארבה ביצים...פזוש
מצהבריי!נחשונית
וגם: קניידלך, עוגת שוקולד מצות. הכי הרבה אוכלים: מצה עם...  וגם ירקות חיים ומבושלים, תפו"א, ביצים, מוצרי חלב. ככה זה אשכנזים בפסח, לפחות אצלנו: טעים מאוד אבל פשוט מאוד ונמאס מהר. אין גיוון. הכי נורא: עוגות חונקות מקמח תפו"א. לא לא לא. רק לא זה.
חח אף פעם אני לא בטוחה איך מבטאים את השם של זהחילזון 123
הכי אני אוהבת את זה עם סילאן וטחינה גולמית
או רק עם סילאן.
ואני..שיראל!!!שאחרונה
את החרוסת...
את התפוח אדמה במי מלח אבל את המצה עם השוקולד...
 
בקיצור.. בלעעעעעעעע!!!
שאלה-אורושקוש
אני כותבת עכשיו ספר מתכונים למשפחה.. מהמתכונים של סבתא שלי.
עכשיו-מה יותר נוח כשכותבים למשל:להכין,לחתוך,לבשל,לשלוק..
                                      או:מכינים,חותכים,מבשלים,שולקים..???
 
מכינים ומבשלים. תשלחי עותק...heh
תודה..כשאני אגמור אני אשלח בע"ה..אורושקוש
יו את יכולה לשלוח גם לי?אי''ה
תודה
לא לשלוח גם אותי!מעפר אני באה
תשלחי לי גם? זה נשמע טוב... תודה!אנונימי (פותח)
נראה לי יקח לי עוד זמן..אורושקוש
עדיין לא אספתי את כל המתכונים..
אה וזה טוניסאי..אין על אוכל טוניסאי!
האמת, שאמרתי בצחוקheh
אבל, אם לא אכפת לך, אז אשמח.
לא כדאי לך שאחזיר לך משלנו-אשכנזיה שכמותי.
 
בדיוק למדנו את זה בספרות חחחחחחחחחחח...שיראל!!!שאחרונה
האפשרות הראשונה שאמרת עם הלחתוך... היא נראית יותר כמו לצוות!
אבל השנייה...
זה יותר בעדינות.. חותכים מבשלים...
הבנת?
מקווה שעזרתי לך...