שרשור חדש
אם מישהי עושה קינוח  נחמד וקל - שתגידדבי חיה
אני מחפשת רעיחונות (כמו כל שבת...)
ומעריצה את מי שיהיה לה זמן לענות בשעה כזאת.
בכ"א שבת שלום!
גלידה פשוטהעוד כינוי
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 קצפת צמחית
1 כף קוניאק
תוספת לבחירה: 2 כפות נס קפה
                     שברי ביסקויטים
                     שוקולד מגורד
                     2 כפות אינסנט פודינג וניל וכיו"ב
אני מקציפה את החלבונים (זורקת חלמונים... כולסטרול!)
מוסיפה סוכר
לאחר שיש קצף יציב אני מנמיכה מהירות, מוסיפה בזרם חלש את הקצפת
מגבירה מהירות של המיקסר, מנמיכה שוב, מוסיפה את התוספת, מערבבת קלות, מקפיאה ויוצא מעולה.
בהצלחה.     
מנה אחרונה מהירה ונחמדהמשצאיד
לוקחים קופסאות שימורים של פירות משני/ שלושה צבעים:
כגון - אננס (לבן), אפרסק/ משמש (צהוב), שזיף (אדום)
טוחנים את הפירות בלא המיץ ושומרים כל פרי בנפרד במקרר עד מועד ההגשה.
 
להגשה: לוקחים כוסות שקופות (יפות או סתם חד פעמי)
עם כף מכניסים את אחד הפירות לכוס באלכסון או ישר , מעליו או לצידו את הפרי השני, ואם יש שלישי אז מוסיפים מלמעלה.
לקישוט אפשר להניח למעלה דובדבן מסוכר, או עלי נענע.
מגישים עם כפית.
 
בהצלחה 
שדרוגאנונימי (פותח)אחרונה
אני מכינה ג'לי מתאים בצבע לקופסת שימורים של הפרי (נניח ג'לי צהוב עם אננס) וטוחנת את הגלי המוכן עם התוכן של הקופסת שימורים. וזה ממש טעים!!! אפשר לגוון ולהכין שתי שכבות של צבע אבל לא חייבים.
יש לי יומולדת בקרובNעלי
ואני ממש רוצה לעשות עוגה שתפיע את כולם..מצד אחד בא לי עוגת שיגדו עליה איזה עןגת יומולדת..
מצד שני,בא לי עוגה לא רגילה..=]
 
 
אשמח לכל מיני מתכונים ולא רק עוגת שוקולד..=]
 
אצלינו במשפחה יש מסורת שעוברת מדור לדור ביום הולדתאנונימי (פותח)אחרונה
מכינים עוגה (כל עוגה הכי פשוטה שאת מכירה - מיץ, עוגת שוקולד, עוגת קוקוס) עופים בתבנית גדולה חותכים בצורה של מספר היום הולדת (לדוג' יום הולדת 18 בצורת 18 ) מצפים עם שוקולד ומפזרים למעלה סוכריות לקישוט עוגות יש היום סוכריות כל כך יפות שעושות את העוגה מליון דולר
זה נראה מאד יפה מאד ממליצה
אצלינו זה ממש כך "אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי בלי עוגה(מספר) וזה ממש חמוד
מכינים את זה מיום הולדת מס' 1 ועד גיל 100 אין מצב שמוותרים על זה זה צומי כל כך חמוד
וזה כל כך טעים
אני מחפשת מתכון טעים לעוגה/עוגיות ללא סוכראני12345
איזה תחליף אפשר לשים ולא להשתמש בממתיקים למיניהם?
סילאן- תחליף מצוייןנווה מדבר
השאלה למה את רוצה ללא סוכר, כי זה סתם לא בריא? או ח"ו סוכרת וכד'
במשפחה שלי.אני12345
מה זה הדבר הזה שהצעת ואיך קונים אותו? כמו שקית פפריקה? וזה ממש לסוכרתיים או שזה גם כמו סוכר?
תודה
זה לא לסוכרתייםיהודיה מא"י
סילאן ידוע גם בשמו דבש תמרים, ואפשר להשיג בכל סופר, אבל הוא לא מתאים לחולי סוכרת. כנ"ל לגבי דבש, מולסה, סירופ מייפל ותרכיז מיץ תפוחים.
אימא שלי שהיא סוכרתית משתמשת בפרוקטוז (כשהיא מצליחה להשיג) זה נראה כמו סוכר לבן אבל מותר לחולי סכרת, בסוכלרוז שהוא יחסית בריא לעומת הממתיקים המלאכותיים האחרים, ובפירות. חוץ מזה היא התרגלה לפחות מתוק ואין ברירה. חוץ מזה אפשר גם להשתמש בסטיביה (להשיג בחניות טבע) אבל המתוק שלו זה מתוק בלוף.
אבל כעקרון הפתרון הטוב ביותר זה עוגות פרי, ואפשר להשתמש גם בפירות יבשים (לא אננס ופאפיה, מוסיפים להם המון סוכר) אחרי השריה. לצערי אני לא יכולה לתת לך מתכונים מדיוקים כי אימא שלי היא מהמאלתרים.
בהצלחה
תודה על הפירוט. ושאלה-אני12345
לעוגת שיש, איזה פיתרון מתוק ולא סוכר,היית מציעה?
סוכלרוז, או סטיביהיהודיה מא"י
ולעשות עוגה בחושה ולא טורט. 
את יכולה לעשות עוגיות עם ממרח תמרים!אמא קטנה
תודה לכן.אני12345
בממרח תמרים יש הרבה סוכריהודיה מא"י
חוץ מהסוכר של התמרים כמובן. ללא מתאים לחולי סוכרת
הכנתי עוגת שיש שיצאה נהדר. אבל אני צריכה עיצה...אני12345
היא לא מתוקה בכלל...........
איך אפשר עכשיו להוסיף קצת מתיקות בכל זאת.........????
להכין סירופיהודיה מא"י
להכין סירופ שמבוסס על ממתיק שמתאים לחולי סכרת (סטיביה נראה לי ממש מתאים פה) ומים, ולשפוך בעודו חם על העוגה. או לאכול את העוגה עם גלידה...
ועוד משהו באופן כללי - במקום לנסות להכין עוגה שתהיה בלי סוכר ובלי ממתיקים וגם ממש מתוקה אימא שלי מכינה תמיד שתי עוגות, אחת עם סוכר ואחת בלי סוכר
אין לי סטיביה. אבל אולי אשים אבקת אפיה מעל???אני12345
 
אבקת אפייה זה לא מתוק יהודיה מא"י
להכין ג'לי מג'לטין וממתיקכלנית1אחרונה
אם עדיין לא הכנת ציפוי תוכלי הבוקר לקנות ממתיק: סוכרלוז/קסיליטול/סטיביה ולהוסיף לג'לטין ולהכין לפי ההוראות שעל הג'לטין. כדי שיהיה לזה גם טעם ולא רק מתיקות תוסיפי מעט מיץ לימון/תפוז.
אפשר גם להכין מפודינג וניל (לא אינסטנט) בתוספת מיץ תפוזים/חלב ולבשל לפי ההוראות עד שיקריש.
תחליפי סוכרכלנית1
ראיתי בסופר תחליפי דבש (ואני לא מתכוונת לאספרטיים, אלא למלטיליטול וכדומה). צריך רק לשים לב כי חלק מהתחליפים מכילים דבש + תחליף וחלק רק תחליף. ואז,אפשר להשתמש במתכון לעוגת דבש. אני השתמשתי במתכון לדובשניות.
אפשר גם לקנות שוקולד ללא סוכר (יש תחליפים שאינם אספרטיים) ולבדוק מתכון שאין בו הרבה סוכר ולוותר על הסוכר.
עוגה לא מתוקה ניתנת לציפוי על ידי המסת חבילת שוקולד ללא סוכר + חצי כוס שמנת לבישול.
דרך אגב, כדאי לבדוק אם מותר למי שאמור לאכול את העוגה קסיליטול, סוכר תירס. הוא אינו מעלה את רמת הסוכר בתנאי שכמובן לא צורכים כמות רבה של עוגה.
ממליצה לך לבדוק לגבי ממתיקים בכתובת:
http://www.tevalife.com/article.asp?id=809
פאי משמשים, בדחיפות!!אמהונת
עשיתי פאי משמשים שמעל יש קצף, שאמור להיות מביצים, אבל היה לי קצפת צימחית שרציתי לגמור אז שמתי אותה במקום, וזה יצא זוועה!!הקצפת נמסה על הפאי... יש למישהי רעיון איך לשפר את האיכות??או שאזרוק ...
שתדעי להבאיהודיה מא"י
קצפת צמחית נמסה בחום נמוך מאוד, אפילו יותר מקצפת משמנת. לכן שמים אותה רק על עוגה קרה לחלוטין. וכמובן שאי אפשר להכניס לתנור.
הפאי שליאמהונתאחרונה
כן, יותר לא אעשה זאת בטוח. בסוף שמתי מעל ג'לי, זה קצת ייפה את העסק אבל לא משהו...
איזו תבנית זו "תבנית בונדט"? תודה.אנונימי (פותח)
הקפצההאנונימי (פותח)
תודה.אנונימי (פותח)
מסולסלת עם חור באמצע. אפשר סתם עגולה עם חור באמצעכלנית1
תודה רבה.אנונימי (פותח)אחרונה
צריך עזרה..הרועה
אני מארגן שבת ל15\20 בני נוער והחלטנו לבשל את האוכל בעצמנו אני מוגבל ל40 שקל לאדם, יש למישהו רעיון לתפריט?
אוליאנונימי (פותח)
מנה ראשונה-סלטים+בורקס\סגרים\פסטלים
מנה שניה-שניצלים,עם אורז ותפ"א אפוים
וכמובן שתיה,וכמה עוגות בסוף..
 
יש אפשרות לשבת לעשות סיר של חמין (אבל טוב!) או אולי גחנון,בורקסים,ביצים,..
 
(את רוב המוצרים אפשר לחנות ולאפותף,ורק שניציםך\אורז\תפ"א צריך לעשות..
שבת מאורגנתכלנית1אחרונה
סלט תפוחי אדמה: לבשל ת. אדמה ולהוסיף קופסא של גזר ואפונה, מעט שמן ותבלינים.
אפשר לבקש מהחברים להביא סלטים קנויים או מימרחים, או נקניק, בנוסף לחד-פעמי.
אפשר להכין חמין מת. אדמה, שעועית שהושרתה לילה, גריסים ולהוסיף בצק (תערובת קמח/קמח מצה, מים,  ביצה מעט שמן ותבלינים וליצור קציצה גדולה שתתבשל בתוך החמין).
שניצל מחזה עוף יותר זול מאשר מהודו.
אפשר להכין לערב קציצות בשר ברוטב עגבניות.
חלב סויהאנונימי (פותח)
יש למשהי מתכון לעוגה עם חלב סויה? פשוט נתקעתי עם חלב סויה ממותק ואין לי מה לעשות איתו!  תודה מתוקות
עיבוי מרק או רוטבכלנית1אחרונה
אפשר לעבות מרק, על ידי טיגון בצל והוספה של 2 כפות קמח וכשזה מתחיל להשחים להוסיף כמה כפות חלב סויה ולבשל מעט תוך כדי בחישה. מוסיפים למרק
כשאומרים "200 גרם מרגרינה"אני12345
מה תחליף לזה?
כמה שמן?
האם עדיף להחליף?
מה לקנות? איזו מרגרינה אם כבר הולכים על זה?
 
תודה!
כוס שמןיהודיה מא"י
ואם מרגרינה עדיף את זאת שלא בטעם חמאה.
כוס שמן זה יותר מדיאורושקוש
אני שמה 3/4 כוס.
זה תלוי בגודל הכוס...יהודיה מא"י
זה צריך להיות 200 מ"ל, אבל תלוי גם במה שמכינים
זה לא בגלל הצמיגיםחילזון 123
אלא בגלל שזה עשוי משומנים מוקשים (מחלות לב, טרשת עורקים וכו')
וגם שומני טרנס ועוד כל מיני דברים לא ממש בריאותיים.
עדיף שמן מאשר מרגרינה.. אם לא עדיף חמאה...שיראל:)
אבל זה לא תמיד נוח כי החמאה חלבית...
140 מ"ל שמןdanron
אם זה בעוגיות לא מחליפים  מרגרינה בשמןאביה =)
 
למה? אני עושה עוגיות עם שמן!רק כדורי שוקולד א"א ..אמא קטנה
אני מכינה כדורי שוקולד בלי מרגרינה\שמן ויוצא מצויןחילזון 123
תוכלי לשתף במתכון?אנונימי (פותח)
קצת קשה...חילזון 123
אנ פשוט מרסקת ביסקויטים בקערה (נראה לי בערך חבילה של 250?)
ממיסה חצי כוס סוכר וקצת קקאו וטיפה מים (במיקרוגל)
לשה בידיים ומוסיפה עוד מים\סוכר\ביסקויטים אם צריך. לפי הטעם והמרקם...
 
נראה לי שזה עניין של ניסוי וטעיה, כל פעם זה יוצא אחרת.
 
דרך אגב- אני אוהבת להוסיף אגוזי מלך שבורים. זה ממש טעים לדעתי (חבל שהילדים לא כ"כ מתלהבים).
ועוד משהו- גיליתי שכשאין זמן הכי קל זה לקחת שקית ניילון גדולה לפזר עליה קוקוס לשים עליה את התערובת כמו נקניק בערך ואז לגלגל את זה בתוך הניילון עד שזה די עגול. במקרר זה מתקשה טיפה ואפשר לחתוך לפרוסות.
עוגות- כן עוגיות - בע"מכלנית1אחרונה
במתכוני עוגות, אני ממירה מרגרינה ב-3/4 כוס שמן. בחומיות - לא מעיזה, כי המירקם יוצא כמו עוגה ולא חומיות.
בעוגיות - צריך לנסות. מקסימום משתמשים בעוגיות שמשתטחות כבסיס לכדורי שוקולד.
עוגיות שוקולד צ'יפס מצליחות אצלי כשאני ממירה חב' מרגרינה ב3/4 כוס שמן או מוסיפה עוד כוס קמח.
אם את מחפשת תחליף פרווה למרגרינה, יש חמאת קוקוס (בהחלט לא שמן קוקוס). היא לא הופכת לשומן טראנס. יש להקפיד לשמור מחוץ למקרר, אחרת היא קשה מדי.
חיסרון: המחיר. לכן, אפשר לנסות חצי שמן וחצי חמאת קוקוס. ועוד, אין הכשר בד"ץ על זה.
....אנונימי (פותח)
עיינו באתר http://www.bishulim.co.il/PopularConvert.asp
יש גם המרות פופולריות (הראשון ברשימה עונה על שאלתך)
ובצד ימין יש גם מחשבון המרה...
תנור אפיהמישמיש
נשמח לשמוע חוות דעת על תנור בילטאין קונסטרוקטה או סאוטר, מתלבטים בין שניהם, תודה
תתיחסו לענין אנחנו צריכים להחליטמישמיש
מצטערת...אין לי מושג...נווה מדבר
בהצלחה בכל אופן!  
לי יש סאוטראמא מסורה
אבל הוא רגיל ולא בילדאין.
 
מאוד מרוצה ממנו.
סאוטרנעמונונונה
מנסיון.
(אין לי משהו נגד קונסטקוקטה, אבל הרבה על סאוטר)
זו ההמלצה שלי בד"כ ללקוחות במהלך תכנון מטבח
סאוטראנונימי (פותח)אחרונה
יש לי סאוטר, לא בילד אין אז אני לא יודעת אם זה אותו דבר, אבל אני ממש מרוצה ממנו ומכירה עוד הרבה שמרוצות ממנו, בהצלחה.
ניצול שאריות של חלהheh
אנחנו ב"ה מארחים הרבה, לכן אנו קונים הרבה חלות, ולפעמים נשאר לנו. במשפחתנו אין הרבה קופצים על כריכם מחלות כך באמצע שבוע. יש למישהו רעיון מה לעשות עם החלות שלא נצטרך לזרוק.
לחם מטוגן (פרנץ' טוסט)יהודיה מא"י
או פרורי לחם - פורסים לפרוסות, קולים בתנור ואז מרסקים במעבד מזון.
אם נשאר הרבה אפשר להכין קרוטונים - לחתוך לקוביות שוות בגודלן, לערבב עם שמן (רצוי שמן זית) לפזר תבלינים ולאפות בתנור שחומם לחום גבוה מראש. אופים עד שמזהיב. (או שמטגנים את הקוביות בשמן עמוק)
אפשר גם להכין קציצות לחם - להשרות בחלב עד שממש מתפורר, להוסיף ביצים, תבלינים וקמח ולטגן.
פשטידת לחםאמא מסורה
אפשר גם עם לחם שהתחיל להתייבש.
הכמות מתאימה לתבנית חד פעמית בגודל של 33X26.5
 
מצרכים:
לחם (כמות של שתי כיכרות)
2 ביצים (תלוי בכמות הלחם)
1-2 כף רסק עגבניות
תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
לגיוון אפשר להוסיף- זיתים/ פטריות/ גבינה צהובה לפזר מלמעלה וכו'
 
ההכנה:
מרטיבים את הלחם וסוחטים משאריות מים,
מפוררים אותו בידיים לתוך קערה
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
שמים בתבנית ואופים בחום בינוני- 180 מעלות, עד שמזהיב (לא זוכרת כמה זמן זה היה)
יש כאלו שחותכים את הלחם לקוביות ועושים ..חלי1אחרונה
קרוטונים או איך שקוראים לזה..אפשר לטגן את זה עם פירורי לחם ותבלינים ככה הבנתי
איך אפשר לגוון את סלט הירקות הנדוש???אנונימי (פותח)
אני בדיאטה ואוכלת ירקות 25 שעות ביממה....
אני רוצה לגוון!!! אני רואה חסה בחלומות הלילה ובכל מקום...
 
איך לגוון אותו שיהיה לי מעניין ולא משמין??????????
להוסיף ירקות פחות שגרתיים?חילזון 123
למשל גזר\כרוב\פטרוזיליה\צנונית\קולרבי\אבוקדו
להוסיף גרגרי רימון או חתיכות פומלה קטנות
 
לחתוך שונה?
אני אוהבת לחתוך גזר וקולורבי בקולפן ירקות ויוצא רצועות ממש יפות
זה גם נחמד לחתוך את הירקות בצורה לא אחידה, למשל מלפפון לחתוך פרוסות באלכסון וחלק דווקא כמו גפרורים
 
אפשר לגוון ברטבים, אולי רוטב עם קצת רוטב סויה ודבש
או רוטב חמוץ מתוק
או לחסה רוטב חרדל
תודהההה רעיונות חמודיםאנונימי (פותח)
גרעינים למיניהםמנור סרוראחרונה
שומשום קלוי (על מחבת טפלון יבשה)
או גרעיני חמניה כנ"ל.
אפשר גם שקדים פרוסים או צנוברים
אבל זה כבר יותר יקר.
השומשום והגרעינים ממש בריאים ומשדרגים- אנחנו כבר ממש מכורים לזה...
מתכונים למרקים - פרווה, יש רעיונות??ההיא מהחוף
שבוע שעבר הכנתי מרק חומוס חורפיחילזון 123
בצל, שום
עגבניות קצוצות דק, אפשר עגבניות חתוכות לקוביות מקופסת שימורים
קצת רסק עגבניות
קצת גזר חתוך דק 
אפשר קצת טימין יבש וכד'
קצת פסטה בצורת ביסלי
חומוס מושרה (אני משרה אותו לילה בהרבה מים ואח"כ כמה ימים במסננת לחה עד שיש נבט קטן ומוסיפה למרק קראת סוף הבישול כי זה רך גם ככה, אבל אפשר סתם להשרות ולבשל קצת יותר זמן במרק)
 
מאדים קצת את הירקות, מוסיפים מים וחומוס ומבשלים. בסוף מוסיפים את הפסטה.
אפשר גםחילזון 123
מרק בצל
מרק בצל ופטריות
מרק כתום מרוסק
מתכונים יש?פלפלתי
מרק אפונה, מרק בצל, מרק ירקות...אביה =)
מרק כרשה פרווה נחמד שהכנתיחילזון 123
בישלתי כרשה שטופה ומפורקת ותפו"א אחד לא גדול + פלפל ומלח, טחנתי בבלנדר.
עוד קצת כרשה חתכתי לפרוסות דקות וטיגנתי קצת בסיר עם שמן זית.
הוספתי לסיר את מה שטחנתי בבלנדר + הוספתי קצת פטרוזיליה (שקצצתי בבלנדר) ובישלתי עוד קצת.
יצא ממש נחמד.
סליחה אבל מה זה "כרשה"?אמא קטנה
כרשה=כרתי=פרסה=לוףאני ירושלמית
כולם שמות לאותו הירק הנראה כמו בצל ירוק עבה וגדול, טעמו מזכיר טעם של בצל עדין מאד ומרקים/פשטידות ממנו יוצאים נפלאים ומעודנים! אם משתמשים בירק רגיל לא 'חסלט' אז משתמשים רק בחלק הלבן ויש לשטוף את העלים אחד אחד, חוצים את הכרשה ומשרים את העלים במים +מעט סבון ושוטפים היטב מתחת לזרם מים.
 
מתכון למרק שורשים חלבי: להזהיב כרשה קצוצה +בצל קצוץ להוסיף חתיכות שורשים נוספים לבנים (תפו"א, שורש סלרי, שורש פטרוזליה, לפת, בצל לבן וכו'...) עם חלב ותבלינים, בגמר הבישול טוחנים את המרק (אפשר להוסיף שמנת מתוקה)  מעדן!
יש הרבה....נדנדה כתומה.
מרק כתום
מרק בצל(אפשר עם תפו"א)
מרק פטריות(מומלץ עם בצל, וחלבי עם חלב/ שמנת לבישול....)
מרק עגבניות
מרק אפונה
מרק ברוקולי
 
תגידי איזה מרק את רוצה, ואני ישתדל לכתוב לך מתכון....
 
בבקשה מתכון למרק בצל- תודהmp4
מרק בצל שאני תמיד מכינהחילזון 123
חותכים כמה בצלים לעיגולים
שמים את הבצל בסיר עם קצת שמן זית, מטגנים קצת, אפשר להוסיף גם שום כתוש.
מוסיפים לסיר שתי כפות פרורי לחם, מערבבים טוב טוב (בשלב הזה אפשר להוסיף קצת יין, אם רוצים)
מוסיפים הרבה מים, ופלפל ומלח (אפשר גם טיפה אגוז מוסקט)
מבשלים בערך חצי שעה (או קצת פחות) עד שהבצל רך.
מרק גיריסים ממש טעים ובריא.אנונימי (פותח)
בצל קצוץ - לטגן.
גזר מגורר- להוסיף ולטגן
סלרי חתוך- אם את אוהבת סלרי.
כף עדשים חומות
כף עדשים כתומות
כף קינואה
כף אורז
כף גריסי פנינה שעברו קודם הרתחה
הרבה מים
מלח
ובתיאבון.
רק 4 כפות עדשים וקטניות?!מאמע צאדיקהאחרונה
אני הייתי ממליצה לשים יותר- עושה מרק יותר סמיך וטעים
כמויותאנונימי (פותח)
אם משהי הכינה את מתכון העוף עם אורז שפורסם ע"י נעמונת, מאוד אשמח לקבל כמויות של התבלינים במתכון למטה - זה נראה טעים! תודה!
 
מצרכים:
8 כרעיים של עוף
4 בצלים חתוכים לטבעות
1 קופסא פטריות משומרות
2 כוסות אורז לבן שטוף
3.5 כוסות מים רותחים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, דבש, שום, מיץ תפוזים

מה אפשר לעשות עם:א. גריסי פנינה ב. אפונה ירוקהmp4
ולא במרק....
 
מחפשת מתכונים מענינים לחורף
פרווה או חלבי
קל זריז
טעין ובריא
גריסים דווקא הולך יותר טוב עם בשרייהודיה מא"יאחרונה
אבל אפשר גם לבשל אותם כמו שמבשלים אורז, רק ששמים 3-4 כוסות מים על כל כוס גריסים, ומבשלים הרבה יותר זמן (משהו כמו שעה ואפילו יותר, ואז להשאיר סגור) ואפשר להכניס בפנים גם את האפונה. אם היא יבשה, להשרות אותו קודם כמה שעות במים, ואם היא קפואה להכניס רק משהו כמו רבע שעה לפני סוף הבישול.
ואם את בכל זאת רוצה בשרי - אני מכינה  קדירה עם קורקבנים (אם יש כוח להשקיע) או הודו אדום (כשאין כוח) ואפשר גם עם בשר. מנקים היטב את הקורקבנים/חותכים את ההודו האדום לקוביות, מטגנים קלות בצל, מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שיש לו שכבה חיצונית מבושלת, מוסיפים גריסים ואם רוצים גם ירקות ורסק עגבניות (גזר מתאים במיוחד, קישוא לא כ"כ בגלל שהוא מתבשל מהר). אפשר להכניס פה את השעועית, מתבלים, מוסיפים מים בשפע, ומבשלים שעתיים לפחות על אש קטנה (לא מאוד קטנה). לא להוסיף מלח, ולוודא שלא נגמרים המים
הכנתי חלות ויצא לי יבש!!!מה עושים?אביוס
במתכון שמתי-קמח, שמן, סוכר, מלח, שמרים ווביצה.
 
בתנור שמתי על חום-170 ועל הסימון הזה של שני הקווים, אחד למטה אחד למעלה.
 
יצא לי יבש מבחוץ, אבל קשה כמו אבן!!! ומבפנים זה יצא טוב...
 
מה אני צריכה לעשות?
 
אם יש לכן מתכון טוב יותר-אשמח.
תפרסי,ותכיני קורטונים..אמא קטנה
התכוונתי איך להכין כך שלא ייצא יבש..אביוס
אני לא בטוחה...אנונימי (פותח)
אבל אם שמים קערה עם מים חמים מתחת זה עוזר..(האדים עושים את הקרום של הלחם קראצי יותר..)
וכך לא יוצא קשה..=]
יש לי מתכון מעולה אני מכינה כל שבת ויוצא ממש טוב-אורושקוש
1/2 1 כף מלח(בתחתית הקערה)
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים
לערבב הכל למרוח את הבצק בשמן ולהתפיח.
שלושה דברים:נווה מדבר
1. לגבי המתכון של אורושקוש- נראה לי שבדר"כ מספיקים 2.5 כוסות מים למתכון שכתבה.
תנסי, לדעתי, 2.5 כוסות ואם יהיה חסר תוסיפי.
 
2. לגבי ה"קושי" של החלות, אפשר להרטיב מגבת נקיה, לסחוט את המים ואז להניח על החלות מיד שהן יוצאות מהתנור- זה ממש עוזר.
 
3. לקבלת חלות אוריריות, מוסיפים ביצה, ואז צריך להוריד קצת בכמות המים.
אולי זה בגלל שלא מרחתי את הבצק בשמן?אביוס
ועל איזה חום אתן שמות בתנור? ואל איזו אפליקציה? (חום מלמעלה, חום מלמטה, שניהם או טורבו?)
 
תודה רבה לכולכן!!!
אח של בעלי בא אלינו שבת עם אשתו והילד (זה לא ברור מאליו, בד"כ אנחנו אלה שהולכים) ובא לי להשקיע, אבל לא רוצה פדיחות =]
אני שמה על חום יותר גבוהשיקמה
180 לחלות גדולות, וכמעט מאתיים לחלות קטנות ולחמניות. וזה לא נאפה הרבה זמן, כשהחום גם מלמעלה וגם מלמטה.
אבל לשבת הקרובה אולי כדאי שתכיני חלות, וגם תקני, כעתודה. מה שבטוח - בטוח!
יכול להיות שבמכון המקורי זה 2.5אורושקוש
אולי בגלל שאני עושה עם קמח 70% אז זה 3..
שמת מים?אביגילי
אולי החום מידי נמוך. תנסי 180אנונימי (פותח)
אם בחוץ קשה ובפנים טובאמא מסורה
יכול להיות שאפית יותר מידי זמן ואז הקרום החיצוני התקשה מידי.
 
כתבת רק את החומרים ולא את היחס ביניהם, כך שא"א לדעת אם הבעיה היא עם הכמויות של החומרים או האפיה עצמה.
 
בכל מקרה כמו שכתבו לך, מומלץ לאפות בחום של 180, ותשימי לב לצבע של החלות, צריך להיות חום בהיר (אם את מורחת מלמעלה ביצה) והחלה צריכה להיות קפיצית למגע.
זמן אפיה בד"כ הוא בערך 20-30 דקות (זה תלוי בסוג התנור ובגודל החלות).
 
בהצלחה!
תודה רבה על התגובות!!!אביוסאחרונה
אני אנסה השבת בכמות קטנה ואעדכן...
 
תודה רבה!!!
 
ואגב לפי התשובות נראה לי ששמתי בחום נמוך מדיי...
המלצה-מרק גזר שיצא לי מצוין!!!אמא קטנה
למי שמתחשק על מרק חורפי,שתנסה...
אני נתקעתי עם חבילה של גזר,כי הם היו ממש מרים,ולא טעימים למאכל ללא בישול...
אז הכנסתי לסיר והמצאתי מרק ...
יצא מעולה!!
  8 גזרים גדולים
בצל גדול
1/4 כוס אפונה
1/4 כוס שמיר קצוץ
כמה עלים של כוסברה.
כפית כמון
כפית מלח
קצת פלפל
והופפ,על האש....

בסיר לחץ,זה לקח לי 5 דק'...
אח"כ טחנתי עם המוט ,וישר אכלנו...

שאלה לגבי עוגיותdream barsאנונימי (פותח)
שלום וחנוכה שמח!
 
השגנו מתכון של העוגיות הנ"ל.
בשלב מסוים כתוב : 1 כפית תה ונילה, 2 כפיות תה קמח, 1 כפית תה אבקת אפיה.
נראה לנו שהמילה תה סתם השתרבבה למתכון.
רצינו לוודא שאנו צודקים, ושלא צריך להוסיף משהו לא מוכר.
נשמח לתגובה מהירה!
תודה רבה.
נראה לי גם טעותיהודיה מא"י
אבל זה לא יכול להיות עקרוני.
מה זה העוגיות האלו? אולי תשתפי במתכון?
תודה.  נפרסם את המתכון אחרי עוד כמה נסיונות...אנונימי (פותח)
זה בטח תרגום מאנגלית לא?חילזון 123
teaspoon ??
שזה אומר פשוט כפית נראה לי...
תודה רבה! זה אכן במקור באנגלית, אנו קיבלנו מתורגם.אנונימי (פותח)
באגלית אומרים כף תה בשביל להגיד כפיתאנונימי (פותח)אחרונה
1 כף תה ונילה = כפית וניל.
צריכה עצות פלא לסודה לשתיה!!אמא קטנה
תגידו,איך,אבל איך לא הורסים עוגה /עוגיות עם הטעם של הסודה לשתיה הזאת?
ניסיתי כמה שיטות,לערבב טוב עם הקמח,אבל עדיין יש פיקשושים...
יש למישהו רעיון [מהמאחורי הקלעים של המטבח] איך עושים זאת???
אין מצב להחליף באבקת אפיה?=)חושבת(=
אני ממיסה קודם טוב בייןשיקמה
ודואגת שלא יישארו גושים. לא שמתי לב שנשאר טעם אחר כך.
אבל לא בכל מאכל אפשר לשים יין...?אמא קטנה
אפשר פשוט להחליף באבקת אפייהיהודיה מא"י
קפץיהודיה מא"י
לעוגיות משתי כוסות קמח חבילה אחת של אבקת אפיה.
אם יש במתכון גם חומץ להוריד אותו
בעוגות ועוגיות - מעט יין (רק לצורך המסה) זה בסדרשיקמה
לא נתקלתי בינתיים בסודה לשתיה במאכלים אחרים
יש גם בפשטידות,פינקק וכו'...אמא קטנה
לסנן במסננת קטנה ("לנפות") אל תוך הקמחמאמע צאדיקה
אוקי,קניתי את הרעיון..תודה לכולם!!אמא קטנהאחרונה
חלבי לשבת בבוקראנונימי (פותח)
צריכה מתכון חלבי לשבת בבוקר. (לא תפוחי אדמה מוקרמים ולזניה..)
פשטידות!!1אנונימי (פותח)
אין כמו פשטידות! יפות, טעימות, משביעות...
יש פשוטות ומהירות הכנה ויש מושקעות יותר.
למשל : פ. קישואים, פ. בטטות. פ. בצל. פ. פטריות ובצל, פ. חצילים.
אם את מעונינת יש לי מתכונים לנ"ל.
 
פשטידותאנונימי (פותח)
אני אשמח..
תודה רבה על התגובה!!
פשטידותאנונימי (פותח)אחרונה
פשטידות בצל, פטריות וכו' יש כמעט בכל אתר, מספיק להקליק פשטידת.... ומוצאים.
לפני כמה ימים פרסמתי כאן בפורום פשטידת חצילים פרווה עם אופציה חלבית.
 
אני שולחת לך פשטידת גבינות קצת יותר מושקעת.
לבצק- 1.5 כוס בצק תופח (או רגיל+א.אפיה),50 גרם חמאה מלח לפי הטעם ו-4 כפות גבינה לבנה שמנה. מכינים בצק ושוטחים אותו בתבנית משומנת. מקפידים לצפות בבצק גם את הדפנות.
מלית-3 גביעי שמנת לבנה שמנה(750 גרם) 1 בצל גדול, מגורד גס, 4 ביצים, 2 כפות קמח רגיל, 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק,מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מערבבים הכל, בודקים את הטעם ויוצקים על הבצק.
אופים בערך 45-50 דקות עד שהפשטידה תתיצב.
בתיאבון.
 
מי יודע מתכון לסופגניות פרווה?ילדה זיגזג
מתכונים של----שרית..
אני צריכה מתכונים של:
עוגיות טעימות, 
כדורי שוקולד,
עוגות,
גלידות
וקינוחים בכלל!!
תדה=)


הנהנחשונית
השירשור הזה יתן לך קישור לעוד הרבה מתכוני קינוחים.

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t118849#1129506
קרין גורן מעולה לדברים האלו!!!!מוגליאחרונה