דרוש מתכון לפשטידת חצילים פרווה לשבת הזו!!קרן732
פשטידת חציליםאנונימי (פותח)
תודה רבה נשמע מעולה!קרן732אחרונה
עוגת בריאות מאחותיאם הבנים12
וואו נשמע טוב!!אי''האחרונה
צריכה מתכון קל לעוגת יומולדת טעימה לאמא...אבישג=]
אם אפשר- עוגה שאפשר לחתוך אותה באמצע ולמלא בקרם...אבישג=]
לאפחת אין רעיונות????זה ממש חשוב! היא עוד מעט באה!*sapir*
עוגת שוקולד תמיד מצליחהאם הבנים12אחרונה
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1/4 1 כוס נס קפה (1/2 כפית נס והשאר מים)
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
לערבב ביצים, סוכר ושמן
להוסיף קקאו, ולערבב
להוסיף קפה ולערבב
להוסיף קמח+ סודה לשתיה ובסוף וניל
לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא נקי
לחתוך לרוחב ולמלא בקצפת ולמעלה אפשר קרם שוקולד או קצפת.
בתאבון בשמחות
חברות יקרות, שאלה:ההיא מהחוף
נשארו לנו כמה עגבניות במקרר שכבר במצב של "בית אבות"... מה עושים איתן? יש רעיונות?
וזו לא כמות גדולה אז אי אפשר לעשות מהן מרק או משהו...
יש רעיונות במקום לזרוק אותן?
תודה!
שקשוקהיהודיה מא"י
רוטב עגבניות טעים לפיצה או פסטהאם הבנים12
שמזהיב מוסיפים את העגניות קצוצות או מרוסקות בפומפיה
מוסיפים רסק עגבניות ומים ומתבלים: מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום ואבקת מרק.
בתאבון!
תכניסי לכל מה שאת מבשלת..אמא קטנה
מלון!אמא קטנה
קצת קימחי כזה...
ובסלט פרות מרגישים עדיין...
הלוואי ויהיו רעיונות יותר יצירתיים משלי,כי אני ממש לא רוצה לזרוק אותו...
תודה.
אולי מיץ?חילזון 123
עוד רעיון די דומהחילזון 123

וואלה,רעיון מעולה!!אמא קטנה
נחמד לגלות שמישהו נכנס לפורום הזה...=]=
אמנם קר וחורפיחילזון 123
איזה רעיונות יפיםמעפר אני באה
רעיון נוסף -ההיא מהחוףאחרונה
אני צריכה עזרהheh
יש לכן רעיון לקינוח נחמד לליל שבת?דבי חיה
מישהו יכול לעזור עם מתכון להכנת קרוטונים?אני פה
----רחלקה
קרוטונים טובים מאודאנונימי (פותח)אחרונה
תפו"א בריץ' מעולהההההנעה*
דוקא זה פרווה ומתאים לבשרנעה*אחרונה
אני מאד אהבתי את בקו אבלclifford
משמעות הבד"ץ בתנוריםאמא מסורה
יש לי סאוטראמא מסורה
יש לנו בלרס עם כשרות מצויין ממש.אם הבנים12
לגבי מה ש'ראמא מסורה' כתבה לענ"ד כדאי לך לברר בבד"צ שנתן את הכשרות לתנור שלך האם באמת הוא עשה זאת או שמא זה סתם בעיה מצד החברה ולא קשור כלל לכשרות.
סאוטר- בחוברת הוראותאמא מסורה
ולגבי הבלרסאמא מסורה
בלרסאודי-ה
מעניןט'

יתכן שאצלכם זה לא כךאמא מסורה
גםלנו היה בלרסחשבשבתאחרונה

אין על סאוטר בלי-עין-הרעדבי חיה
מסכימה לחלוטין עם ט' ודבי חיהאם הבנים12
באמת מאוד חבל שאין טיימר לתנור ולגז (בתנורים של חב' אחרות יש טיימר).
לגבי מה שאודיה כתבה, באמת התא התחתון (הבשרי) אופה בצורה קצת יותר איטית, הפיתרון שלי הוא לשים אותו בחום קצת יותר גבוה.
יש לי בלרס+טיימר... מה זה אומר?ט'
התחרבש לי הציפוי לעוגהנחשונית
1. העמדתי לחימום והמסה סיר עם שוקולד לבן וחמאה. השוקולד התחיל להישרף כמעט מייד. אני יודעת שאסור להמיס שוקולד על אש ישירה. אבל חשבתי שבתוספת החמאה זה מנטרל את בעיית החריכה. ובכן, זה לא. האם זה משנה אם זה שוקולד מריר, שוקולד חלב או שוקולד לבן? וצימקאו?
2. כשנמסו, עירבבתי אותם והכל היה נראה טוב. אבל אז...
3. פתאום החמאה הפכה לנוזלית וצהובה ונפרדה מהשוקולד בחזרה. ויותר לא הסכימה לעשות "שולם" איתי ועם השוקולד. האם חיממתי או עירבבתי יותר מדי?
אולי תשמחו לדעת שחוץ מהציפוי העוגה יצאה טעימה...

אז...=)חושבת(=
אז איפה הטעות...אמא מסורה

אז כמה דבריםיהודיה מא"י
יש לי ציפוי שוקולד קל..חשבשבתאחרונה
דחוף! משקה תוסס בעוגה?נחשונית
אם כתוב במתכון לעוגה לבנה בחושה: כוס מיץ, האם אפשר לשים כל מיץ או רק תפוזים? ומה עם חלב? יין? משקה תוסס? אפשר לשים כל נוזל בעולם פרט לנפט וחלב נאקה? אין לי כרגע מיץ תפוזים אלא רק נוזלים אחרים מהסוג שפרטתי. מה אפשר? תודה.
את יכולהנווה מדבר
אגבנווה מדבר
ברורנחשונית

זה בטח כבר מאוחר מדייהודיה מא"י
את מצחיקה!!!!!!!דבי חיהאחרונה
מחפשת רעיון מגוון לעוגה רצוי בחושה לשבתדבי חיה
עוגת מיץ בחושהנחשונית
עוגת מיץ בחושה (של חנה המטפלת מהמעון שלנו) אכלת פלפל? שתה מיץ! (עם עוגה) (מרחוב סומסום)
מרכיבים
1.5 כוס סוכר
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס מיץ תפוזים או אחר
4 ביצים
1 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
קליפת תפוז ולימון מגורדת
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים יחד עד קבלת תערובת אחידה. לאפות חצי שעה בחום בינוני 170 מעלות עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.
עוגת גזר, אין ארנב שלא יאהבנחשונית
תודה. אני מוכנה גם להפריד ביציםדבי חיה
עוגת טורט דבשנחשוניתאחרונה
שלב 1: הקצפת חלבונים:
5 חלבונים
3/4 כוס סוכר
לחמם את התנור לחום בינוני. להקציף את החלבונים בקערה גדולה. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשלוש-ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
שלב 2: תערובת חלמונים:
5 חלמונים
3/4 כוס דבש
1/2 כוס שמן
1/4 כפית ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
לבחוש היטב בנפרד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף לקצף בתנועות קיפול.
שלב 3: הוספת קמח:
1.5 כוסות קמח מעורב עם 1 כפית גדושה אבקת אפייה
גיוון:
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס צימוקים - להוסיף לקמח לפני שמוסיפים אותו לתערובת.
להוסיף את הקמח לתערובת שבקערה בשתיים-שלוש פעמים. לאחר כל תוספת לערבב בתנועות קיפול, עד שהקמח יבלע בתערובת.
שלב 4: אפייה:
לצקת את הבצק לתבנית אפייה משומנת גבוהה או מס' 26. לאפות בחום בינוני כ 55-65 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי וצבעה שחום. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ 15 דקות.
שלב 5: ציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
3 כפות מים חמים
1 כף מיץ לימון
לערבב את החומרים ולצקת על העוגה האפוייה.
נתקעתי עם בורגול וקינואה, הגרגירים האלה לתוכיםנחשונית
משהו כמו סלט "טבולה"חילזון 123
או אולי קציצות או לביבות?חילזון 123
פשטידת שאריותיהודיה מא"י
אני מאלה שגם 'משדרגות' ובסוף זורקותאני ירושלמית
בקיצור למדתי: מה שלא הולך במערכה ראשונה, ממש לא ילך במערכה שניה...חלי ממן- בדוק.חשבשבת
קפץץץNעלי
מישהו יכול לענות..????Nעלי
משהו בסגנון...רצון הרצונותאחרונה
מתכוני תמריםאם הבנים12
קיבלנו הרבה תמרים מההורים. מכירים מתכונים מוצלחים מתמרים?
עוגיות, עוגות, חטיפים..
תודה רבה!
מתכון פצ'קריי חבל"זנחשונית
כמה מתכונים- (מהבלוג של ניקי ב)=)חושבת(=
עוגיות תמרים וקוקוס - ניקי ב
כמה אפשרויות הכנה:
מצרכים:
שכבת התמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום
100 ג` חמאה
חצי כוס מים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כף מייפל
150 ג` פתי בר מרוסק
שכבת הקוקוס:
120 ג` קוקוס
100 ג` אבקת סוכר
120 ג` חמאה רכה
כפית תמצית וניל
הכנה:
לבשל תמרים, חמאה, סוכר, מייפל ומים לתערובת אחידה, (סבלנות) לצנן מעט, להוסיף פתי בר, לערבב, לחלק לשני חלקים. לערבב את מצרכי שכבת הקוקוס, לחלק לשני חלקים. מחלק אחד ליצור גליל מאורך, להקפיא ל15 דקות. לשטח, לרדד, או עם הידיים (הכי כיף), חלק אחד של תערובת התמרים על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות, להניח את גליל הקוקוס על שכבת התמרים (לא בקצה, קצת אחרי), לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב, להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות.
עם שני החלקים שנותרו אפשר להכין:
עוגיות תמרים וקוקוס כמו שהכנו. או עוגיות שבלול תמרים וקוקוס.
עוגיות שבלול תמרים וקוקוס:
לשטח, לרדד או עם הידיים (הכי כיף). את החלק השני של תערובת התמרים שנותרה על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות, לשטח בעזרת הידיים את החלק השני של הקוקוס שנותר על שכבת התמרים לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב, להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות.
|
רולדות מבצק פריך מעולות מילויים: הכנה: 2. לרדד את שני חלקי הבצק (על נייר אפיה)למרוח מילוי, לגלגל לרולדה, לצנן חצי שעה במקרר. 3. לחתוך לפרוסות, לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכיבה. 4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, עד שהדפנות מזהיבות, כמה דקות, לצנן. רולדות ממולאות שוקולד (נוטלה)
רולדות ממולאות תמרים
רולדות ממולאות פרג |
עוגיות גרנולה ופירות יבשים
מצרכים:
100 ג` חמאה
ביצה
כוס גרנולה
140 ג` קמח תופח (כוס)
150 ג` סוכר (3/4 כוס)
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס תמרים קצוצים
קורט מלח
הכנה:
להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצה ואת שאר המצרכים. ליצור כדורים, מעט לשטח אותם, להניח אותם במרחק אחד מהשני, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני כמה דקות עד שהדפנות מזהיבות, העוגיות יוצאות שהן רכות, לצנן.
לא הצלחתי להעלות תמונות... אז הנה קישור לבלוג:=)חושבת(=
מתכון-אורושקושאחרונה
מישהו יודע אולי להגיד לי איך קוראים לסכין כזאתדבי חיה
הצלחת להסביר.........חשבשבת
אממ..Nעלי
כאילוNעלי
באמת נראה לי שקוראים לזה מנדולינהclifford
את מתכוונת לכזה?חילזון 123
איזה חמודות. תודה על עבודת החיפוש שעשיתן בשבילידבי חיה
טוב פשוט כתבתי בגוגל "מנדולינה לחיתוך ירקות"חילזון 123אחרונה
זה אסור וזה אסור - עזרה בבקשהנחשונית
אני מחפשת מתכונים למנה עיקרית בשרית, פשטידת ירקות וקינוח.
לפי דרישות המשפחה המורחבת, אסור שיכילו את המוצרים הבאים:
בוטנים וחמאת בוטנים, זיתים ושמן זית, פיטריות, אפרסקים, תותים, שוקולד - בגלל אלרגיות.
ברוקולי וכרובית - בגלל התולעים. ולא, אני לא רוצה למעוך אותם עד צאת נשמתם, של הירקות כוונתי.
דגים וחלבי - כי זה לסעודות שבת וחג בשריות.
בצק עלים, תפו"א, אלכוהול - בגלל הבריאות, הפחמימות והשומן.
בננות, כרוב, פלפל שחור - סתם כי מישהו לא אוהב.
לא נוזלי ובלי רוטב - כי זה לסעודת שבת בצהריים.
טוב, אני מודה שקצת התייאשתי מכל הלאווים האלה. זה אסור וזה אסור וזה אסור. למשל, חרשתי את 2 ספרי הפשטידות של קובי בר. רוב הפשטידות שם חלביות. ובכלל, עד שאני מוצאת מתכון אחד שנראה טוב, פתאום דינג! מופיע לו ברשימה אחד מהמרכיבים האסורים. אשמח מאוד לקבל מתכונים, הצעות ורעיונות.
תודה, פיתקא טבא וחג שמח.
משימה נתנו לך...אמא מסורה
פשטידת בשר ממש טובהחיל'ה
סתם לידע כללי -אי''ה
הבעיה עם חסלט ובודקנחשונית
בבודק - הירקות מרוססים עד צאת נשמתם, של התולעים וגם של הירקות. והבנתי שזה לא פחות גרוע לאכול את זה מאשר לאכול ירקות עם תולעים מצד "ונשמרתם לנפשותיכם".
לגבי אגסים - מכירה היטב את המתכון הטעים הזה, אבל שכחתי לציין שגם אגסים בעלי לא אוהב...
וביצים חיות בקינוחים - גם זה כבר אסור בגלל הסלמונלה. בקיצור



תודה ענקית על כל המתכונים ששלחתן. חלקם בוודאי יעזרו לי.

יש קינוחים גם בלי ביציםאמא מסורה
פשטידת דלעת/בטטותחילזון 123
רעיון טוב אבלנחשונית
אם המתכון מוצלח, אפשר לוותר על אחד הרכיבים שאסוריםאיציק הג'ינג'י
רוב האוכל הבסיסי הפשוט בסדר עבורם...Dvoאחרונה

ערב הפרשת חלה ביום הילולת רחל אימנו 28.10 רחובותאנונימי (פותח)
רישמו לפניכן בנות יקרות ,
ב
28.10 ,יום ד' הקרוב
בשעה 20:30 ברחוב שוסיוב 2 רחובות
יתקיים
ערב רוחני ייחודי : ערב הפרשת חלה
וסעודת
100 אמנים .
הערב
מסוגל לישועות רבות ,
בואו
להתרגש איתנו ביחד !
לפרטים
ניתן לפנות לטלי חברוני 052-4747459-
עלות
: 15 ש"ח בלבד לכיסוי ההוצאות
ממעמקים - מפגשים רוחניים למודעות יהודית באור הקבלה
)