שרשור חדש
דרוש מתכון לפשטידת חצילים פרווה לשבת הזו!!קרן732
בכל שיטוטיי באינטרנט לא מצאתי פרווה. רק חלבי או עם בשר.
אז מחכה לשמוע מכן...
פשטידת חציליםאנונימי (פותח)
מקווה שזה לא מאוחר מדי.
הפשטידה לקוחה מספרו של קובי בר "פשטידות" ועברה שינוי קטן שלי.
 
חומרים: 4 תפו"א מבושלים וקלופים
           2 חצילים בינוניים, פרוסים
           שמן לטיגון החצילים
           3 כפות רסק עגבניות,2 כפות קטשופ, מלח, פלפל, קצת פפריקה מתוקה
           2 ביצים
           חצי כוס מים
הכנה: מחממים תנור לחום בינוני, משמנים תבנים, פורסים את תפו"א לפרוסות ועורכים בתבנית.מטגנים את החצילים ומספיגים את השמן. עורכים את החצילים על תפו"א .
טורפים יחד את שאר החומרים ויוצקים על הפשטידה שבתבנית.
אופים כ-35 דקות.
במקור יש גם גבינה צהובה ברוטב, אך זה יוצא טעים גם ללא הגבינה.  
תודה רבה נשמע מעולה!קרן732אחרונה
 
עוגת בריאות מאחותיאם הבנים12
עוגת תפוחים ותמרים
 
1/2 שמן
 1/2 סוכר חום
סוכר וניל
2 ביצים
1/2 1 כוס קמח שיפון
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 ג' תמרים חתוכים
100 ג' אגוזים
3 תפוחי עץ מגורדים
1/2 כוס מיץ תפוחים
וואו נשמע טוב!!אי''האחרונה
תודה אם הבנים12
צריכה מתכון קל לעוגת יומולדת טעימה לאמא...אבישג=]
אם אפשר- עוגה שאפשר לחתוך אותה באמצע ולמלא בקרם...אבישג=]
לאפחת אין רעיונות????זה ממש חשוב! היא עוד מעט באה!*sapir*
עוגת שוקולד תמיד מצליחהאם הבנים12אחרונה
3ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1/4 1 כוס נס קפה (1/2 כפית נס והשאר מים)
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל

לערבב ביצים, סוכר ושמן
להוסיף קקאו,  ולערבב
להוסיף קפה ולערבב
להוסיף קמח+ סודה לשתיה ובסוף וניל

לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא נקי

לחתוך לרוחב ולמלא בקצפת ולמעלה אפשר קרם שוקולד או קצפת.

בתאבון בשמחות
חברות יקרות, שאלה:ההיא מהחוף

נשארו לנו כמה עגבניות במקרר שכבר במצב של "בית אבות"... מה עושים איתן? יש רעיונות?

וזו לא כמות גדולה אז אי אפשר לעשות מהן מרק או משהו...

יש רעיונות במקום לזרוק אותן?

תודה!

רוטב עגבניות טעים לפיצה או פסטהאם הבנים12
מטגנים בצל קצוץ ו2 שיני שום כתושות עם מעט שמן
שמזהיב מוסיפים את העגניות קצוצות או מרוסקות בפומפיה
מוסיפים רסק עגבניות ומים ומתבלים: מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום ואבקת מרק.

בתאבון!
לרסק ולתבלאנונימי (פותח)
לרסק את העגבניות, להוסיף מלח ואבקת שום, לערבב.
להגיש עם מלאווח. למי שאוהב, אפשר להוסיף קצת חריף.
בתיאבון!
תכניסי לכל מה שאת מבשלת..אמא קטנה
זה ממש מוסיף...
מלון!אמא קטנה
יש למישהי רעיון מה לעשות עם מלון,שלא כלכך טעים...
קצת קימחי כזה...
ובסלט פרות מרגישים עדיין...
הלוואי ויהיו רעיונות יותר יצירתיים משלי,כי אני ממש לא רוצה לזרוק אותו...
תודה.
אולי מיץ?חילזון 123
לשים בבלנדר עם מים ועוד פרות (למשל קיווי או בננה\תפוח)?
עוד רעיון די דומהחילזון 123
קרטיב פירות -
לשים בבלנדר (בלי מים או ממש מעט), להוסיף סוכר ואולי עוד איזה פרי (לדעתי קיווי)
את המחית לשים בכלי של קרטיבים לילדים ולהקפיא
 
וואלה,רעיון מעולה!!אמא קטנה
רק הבעסה שכבר קר וחורפי ולאף אחד אין חשק לקרטיב,אבל בכל זאת אולי זה הפיתרון היעיל!
נחמד לגלות שמישהו נכנס לפורום הזה...=]=
אמנם קר וחורפיחילזון 123
אבל הילדים שלי כל יום כמעט שואלים אם אפשר גלידה...
 
ואפשר גם לעשות קרטיב עם מלון ותמרים לחים....
איזה רעיונות יפיםמעפר אני באה
תעשי מה שהסינים עושים עם קליפות בננה!!אנונימי (פותח)
את יודעת מה הם עושים??ניחוש...טוב אני אגיד לך,הם זורקים אותם.
אבל עם מלון אפשר לעשות שייק טעים עם בננה, תמר ללא הגרעין,חלב ואפילו מעט אננס.
לשקשק הכל בבלנדר עם מעט קרח כתוש.
רעיון נוסף -ההיא מהחוףאחרונה
אפשר להוסיף לזה קצת אבקת סוכר, להכניס לבלנדר, להקפיא קצת, ושוב בלנדר.
את הברד הזה אפשר לשים בסלט פירות שמכינים לשבת או משהו אחר...
תוספת. לא ירגישו שזה קפוא מאוד (כמו קרטיב), זה יוסיף טעם - וגם יגמר...
 
אני צריכה עזרהheh
יש לי תנור phelico שתי תאים. הדלת של התנור נשלפת. כנראה שאיזה מתוקון לקח עוגה באיזה שעה לא שגרתית, והדלת יצאה לו.
בקיצור-
איך מחזירים את הדלת למקום???
יש לכן רעיון לקינוח נחמד לליל שבת?דבי חיה
(יכול להיות בסגנון פאי...)
סלט פירות מתאים?אנונימי (פותח)
אפשר לשדרג עם קיוי, ו/או גרגירי רימון, פקאן מסוכר וכו'.
אפשר להוסיף בצד רצפת ריץ'.
לחילופין- אפשר עוגת גזר עם אגוזים(טובה גם בלי).
בתיאבון!
מישהו יכול לעזור עם מתכון להכנת קרוטונים?אני פה
זה פשוט נטרףףףףףףףףףףף בכמויות בגלל המרקים!!!!!!!
----רחלקה
בעזהי"ת.
 
מתכון שאני זוכרת בע"פ, תשפצרי אותו כפי ראות עינייך:
מייבשים קוביות לחם בתנור לכמה דק', ואז מורחים אותם במרגרינה/שמן וממשיכים לאפות.
קרוטונים טובים מאוד.אנונימי (פותח)
קרוטונים טובים מאודאנונימי (פותח)אחרונה
הכנת קרוטונים : לפרוס חלה או לחם לקוביות. על תבנית אפיה לפרוס נייר אפיה ולפזר עליו את הקרוטונים, לתבל במלח, פלפל, פפריקה (אפשר גם חריפה)אבקת שום וקצת שמן. לערבב את הכל בידיים נקיות עד שכל הקרוטונים מכוסים בתיבול. לאפות עד שמזהיב/משחים(תלוי איך שאוהבים). יש להשגיח על האפיה כי זה מוכן מהר.
בתיאבון!
תפו"א בריץ' מעולהההההנעה*
זה יוצא כזה טעים אמא שלי מכינה את זה לשבת בערב
שווה לנסות
 
מבשלים תפו"א במים חמים
וז לוקחים תבנית ומסדרים אותם
חותכים אותם לפרוסות
לוקחים קופסת ריץ'
ושמים בתוכה 3 כפות אבקת מרק בצל מערבבים ואז שופכים על התפו"א
ומכניסים לתנור זה יוצא מעולהההה!!!!!! שווה לנסות
 
                 מומלץ בחום   בתאבון
זה גם פרווה נכון? ו..זה ייכול להתאים כתוספת לבשר?אנונימי (פותח)
או שאפילו אם זה פרווה, אז עד פה?
דוקא זה פרווה ומתאים לבשרנעה*אחרונה
תנור אפיה משולבאנונימי (פותח)
בס"ד
שלום,
התקלקל לנו תנור אפיה,
איזה חברה ודגם מומלץ לקנות?
תנור אפיה משולב עם כיריים - 2 תאים.
תודה רבה למגיבים
אני מאד אהבתי את בקו אבלclifford
אני לא בטוחה שיש לו בד"ץ (גם לו בטוחה מה המשמעות של הבדץ הזה) יש לו יתרון גדול ששני התאים יכולים לעבוד בו זמנית ויש לו גריל בשני התאים ועוד כמה אופציות של שילוב עם הטורבו.  גם יש לו טיימר מאפשר להדליק את התנור עם השהייה  (למשל התנור יידלק עוד 3 שעות למשך שעה) וטיימר רגיל שמכבה את התנור ברגע שהזמן שקבענו נגמר שזה מעולה ממש- לא שוכחים לכבות ולא שורפים...
 
באופן כללי צריך לדעת שהיום בכוונה עושים את כל המכשירי חשמל די דפוקים וככה הם לא מחזיקים המון זמן אז לא להתבאס מדי...
 
תתחדשו!
משמעות הבד"ץ בתנוריםאמא מסורה
יש חשש שחום יעבור מתא לתא וכאשר אופים בתא אחד חלבי ובתא השני בשרי- בו זמנית, עלולה להיות בעיה של כשרות (אני לא בקיאה בנושא אם אדי חום יכולים להטריף) אבל בגלל החשש הזה הבד"ץ "פותר" את הבעיה ע"י ניטרול תא אחד כשהשני עובד.
ולכן תנורים שיש להם "הכשר" הם תנורים שא"א לאפות בשני התאים בו זמנית.
יש לי סאוטראמא מסורה
דו תאי הלכתי- א"א לאפות בשני התאים בו זמנית, מרוצה ממנו מאוד. לא יודעת מה הדגם במדויק.
הבנתי מאבא שלי שכבר לא מייצרים אותו- אז תבדקי.
יש לנו בלרס עם כשרות מצויין ממש.אם הבנים12
לגבי מה שנאמר על הבדצי"ם נכון חלקית. ז"א ישנה בעיה כאשר אופים דבר חלבי ובשרי ללא מכסה בשתי התאים גם יחד בחום גבוה. מה שהבדצי"ם עושים זה לשים מחיצה נוספת בין שני התאים כך שהחום העובר בין שתי התאים מופחת משמעותית ואז אין בעיה לאפות בו זמנית בשתי התאים.
לגבי מה ש'ראמא מסורה' כתבה לענ"ד כדאי לך לברר בבד"צ שנתן את הכשרות לתנור שלך האם באמת הוא עשה זאת או שמא זה סתם בעיה מצד החברה ולא קשור כלל לכשרות.
סאוטר- בחוברת הוראותאמא מסורה
כתוב בפירוש שהדגם הזה הוא הלכתי וא"א לאפות בשני התאים בו זמנית. 
ואם אני לא טועה, סאוטר בכלל לא עושים דגמים של דו תאי חוץ מההלכתי.
ולגבי הבלרסאמא מסורה
אני לא יודעת על איזה דגם "אם הבנים" כתבה, אבל להורים שלי היה בלרס כשר ואמא שלי לא כ"כ הייתה מרוצה ממנו, אני לא זוכרת בדיוק למה. אחת הסיבות הייתה שא"א לאפות שם עם אלומיניום (לא להשתמש בתבניות חד"פ ולא לכסות בנייר כסף). מה שכן זה היה דגם ישן (קנו אותו לפני למעלה מ-10 שנים).
היום יש להם קינג ועד כמה שידוע לי אמא שלי מרוצה ממנו.
בלרסאודי-ה
לאמא שלי יש בלרס וגם לי..
יש בעיה ששמעתי מעוד אנשים שיש להם את הסוג הזה
הוא לא תמיד אופה טוב מכל הכיוונים ויש סוגי עוגות שצריך לסובב לצד השני בשביל שיאפה באופן שווה.
בקשר לנייר כסף - ברור שאפשר לאפות עם נייר כסף ועם תבנית חד פעמית. זה ממש לא נכון.
יש לי את התנור 7.5 שנים והוא די בסדר, אבל אני לא מכירה סוגים אחרים.
מישהי אמרה לי שזה תנור שאופה באיטיות, אבל את זה אני לא יודעת להעריך.
מעניןט'
גם לי יש בלרס ויצאו ממנו יצירות מופת
 
בעייני הוא מעולה.
 
מכל הבחינות.
יתכן שאצלכם זה לא כךאמא מסורה
ולהורים שלי אולי היה דגם שונה משלכם, שלא אפה עם אלומניום, כמה שאמא שלי ניסתה לשים בחד פעמי- זה לא אפה לה, כשהיא ניסתה פעם לשים עוגה בתבנית חד פעמית, אחרי שעה העוגה נשארה כאילו הרגע הכניסו אותה.
גםלנו היה בלרסחשבשבתאחרונה
והוא היה דפוק לגמרי..........
 
אבל אחותי קנתה בלרס והיא די מרוצה.........
 
אז כנראה זה ענין של מזל.
אין על סאוטר בלי-עין-הרעדבי חיה
מינוס אחד יש לו: שלתנור הבשרי (עם הגריל) אין טיימר. לא מבינה מה הקטע שלהם! אבל בכללית הוא מעולה ממש.
מסכימה לחלוטין עם ט' ודבי חיהאם הבנים12
התנור אופה מצויין הכל!!! [ויש לנו אותו כבר כמעט 10 שנים כ"י). גם להורים שלי יש בלרס והם מאוד מרוצים.

באמת מאוד חבל שאין טיימר לתנור ולגז (בתנורים של חב' אחרות יש טיימר).

לגבי מה שאודיה כתבה, באמת התא התחתון (הבשרי) אופה בצורה קצת יותר איטית, הפיתרון שלי הוא לשים אותו בחום קצת יותר גבוה.
יש לי בלרס+טיימר... מה זה אומר?ט'
התחרבש לי הציפוי לעוגהנחשונית
אפרט כאן שלב שלב מה עשיתי ואשמח אם תגידו לי איפה טעיתי:
1. העמדתי לחימום והמסה סיר עם שוקולד לבן וחמאה. השוקולד התחיל להישרף כמעט מייד. אני יודעת שאסור להמיס שוקולד על אש ישירה. אבל חשבתי שבתוספת החמאה זה מנטרל את בעיית החריכה. ובכן, זה לא. האם זה משנה אם זה שוקולד מריר, שוקולד חלב או שוקולד לבן? וצימקאו?
2. כשנמסו, עירבבתי אותם והכל היה נראה טוב. אבל אז...
3. פתאום החמאה הפכה לנוזלית וצהובה ונפרדה מהשוקולד בחזרה. ויותר לא הסכימה לעשות "שולם" איתי ועם השוקולד. האם חיממתי או עירבבתי יותר מדי?

אולי תשמחו לדעת שחוץ מהציפוי העוגה יצאה טעימה...  
אז...=)חושבת(=
דבר ראשון לגבי שוקולד לבן- לא נראה לי שהכי כדאי להמיס אותו... זה נראה מגעיל ממש... קיצור לא נחמד...
אין לי מושג איפה טעית אבל אני מצרפת מתכון שהוא כן מוצלח לציפוי לעוגה לפעם הבאה:
מרתיחים בסיר קטן חצי חבילת קצפת צמחית (אלו שעושים מהם קצפת...) מכבים את האש ושמים 100 גרם שוקולד (מריר, חלב, צימקאו או איזה שבא...) ואז שמים על העוגה חמה...
 
בתאבון!!!
אז איפה הטעות...אמא מסורה
כשממיסים שוקולד חייבים להיזהר שלא יחרך ולכן שמים את הכלי עם השוקולד מעל סיר עם מים, אם את רוצה להוסיף נוזל כלשהו, אז מים.
חמאה/ מרגרינה מוסיפים לשוקולד רק אחרי שהשוקולד נמס והוסר מעל גבי האש, החמאה נמסה מהטמפרטורה החמה של השוקולד ואם היא מתחממת יתר על המידה אז קורה מה שקרה לך...
כדי שהחמאה תימס טוב, כדאי לערבב את החמאה יחד עם השוקולד עד שתימס והם יתאחדו.
 
תזכרי להבא- חום יתר לא טוב לשוקולד (לא נראה לי שסוג השוקולד משנה) וחמאה.
אז כמה דבריםיהודיה מא"י
שוקולד לבן זה השוקולד שנשרף הכי בקלות, אבל גם שוקולד מריר צריך לשים בבן מרי, גם כששמים חמאה (שגם נשרפת בקלות). אז אומנם בשעת דחק, ועל אש קטנה מאוד בערבוב תמידי אפשר להמיס שוקולד מריר בלי בן מרי, אבל באמת לא מומלץ.
החמאה שנפרדה מהשוקולד - נשמע פשוט כמו חימום יתר.
ולגבי המתכון של חושבת - זה בדיוק מה שנקרא גנאש שוקולד. אבל אסור להרתיח קצפת צמחית, היא נהרסת. אם רוצים ציפוי חלבי משתמשים במכל של שמנת מתוקה. מרתיחים על האש ואז שוברים על שתי חבילות שוקולד שבורות לקוביות (אחת אם זה שוקולד מריר ללא סוכר). אם רוצים פרווה מחממים בבן מרי את השוקולד עם הקצפת צמחית עד שכל השוקולד נמס. אפשר גם להקציף את זה אחרי לילה במקרר, בתנאי שיש לך מיקסר חזק. ורק לקחת בחשבון שזה לא עולה בנפח כמו קצפת.
ואני בכלל מכינה ציפוי שוקולד במיקרוגל - חבילת שוקולד שבורה לקוביות, (או בלי השוקולד) כמויות בלתי ידועות של מרגרינה, סוכר וקקאו, מעט מים. ושמה לדקה ועוד דקה עד שהכל נמס. בסוף אני גם מוסיפה קצת ליקר שוקולד.

ויש גם את ציפוי הפושט הזה מהספר של עוגות יום הולדת - פשוט מקציפים חמאה רכה עם כוס אבקת סוכר עד שהיא נהיית רכה ואוורירית. מוסיפים קקאו אם רוצים ציפוי חום, כמה פשוט ככה מוצלח.
יש לי ציפוי שוקולד קל..חשבשבתאחרונה
ובלי בישול.
 
2 כפות מים חמים, 2 כפות קקאו, אבקת סוכר ו2 כפות שמן- מעררבים ומצפים
 
לבריאות!!
דחוף! משקה תוסס בעוגה?נחשונית
צ'כה עצה דחוף. הבטחתי להכין עוגה ליומולדת של הגננת ועוד שעתיים יבואו לקחת את זה. אז בבקשה תשובה מהר:
אם כתוב במתכון לעוגה לבנה בחושה: כוס מיץ, האם אפשר לשים כל מיץ או רק תפוזים? ומה עם חלב? יין? משקה תוסס? אפשר לשים כל נוזל בעולם פרט לנפט וחלב נאקה? אין לי כרגע מיץ תפוזים אלא רק נוזלים אחרים מהסוג שפרטתי. מה אפשר? תודה.
את יכולהנווה מדבר
לשים גם מים וזה יהיה בסדר (אולי תוסיפי קצת רום, וניל, סוכר וניל) ,
יין תירוש גם טוב , לגבי משקה תוסס אני לא יודעת..
שיהיה בהצלחה!
אגבנווה מדבר
יש לך גם חלב נאקה בבית?     D:
ברורנחשונית
היא קשורה בחצר ואנחנו מרכיבים עליה את הילדים בדרך לגן. זו נאקה מיוחדת, גמלת מירוץ עם שתי דבשות: אחת לשוקו ואחת לקפה הפוך.  
זה בטח כבר מאוחר מדייהודיה מא"י
אבל שתדעי להבא. כן אפשר לשים משקה תוסס בעוגה, זה אפילו יוצא מוצלח כי הגזים של המשקה התוסס נותנים תפיחה נוספת לעוגה. אפשר בהחלט גם להחליף בחלב, אבל אישית לא הייתי שמה כוס שלמה של יין בעוגה לילדים, סביר להניח שהם לא יאהבו את זה. מבוגרים דווקא כן.
את מצחיקה!!!!!!!דבי חיהאחרונה
העלית לי חיוך על פני העייפות שמצפות שלניה להיכנס למיטה בעוד שהדרך רחוקה יותר מבירות לבאר שבע...
מחפשת רעיון מגוון לעוגה רצוי בחושה לשבתדבי חיה
זה כעקרון מה שהולך טוב אצלי (וגם טוב עם ההכנה) אבל אני נעה ונדה בין עוגה כושית לעוגת שיש. יש למישהי רעיונות למשהו אחר? אשמח לשמוע.
עוגת מיץ בחושהנחשונית
בחושה את מתכוונת גם בלי הפרדות ביצים והקצפות? אז הנה עוגה בחושה הכי פשוטה להכנה, ריחנית וטעימה מאוד, אם כי בגלל שזה ללא הפרדת והקצפת ביצים, היא יוצאת טיפה כבדה ודחוסה. רק טיפה. חוץ מזה היא טעימה מאוד.

עוגת מיץ בחושה
  (של חנה המטפלת מהמעון שלנו)     אכלת פלפל? שתה מיץ! (עם עוגה)  (מרחוב סומסום)

מרכיבים     
1.5 כוס סוכר
 3 כוסות קמח
 1 שקית אבקת אפייה
 1 כוס מיץ תפוזים או אחר
 4 ביצים
 1 כוס שמן
 1 שקית סוכר וניל
 קליפת תפוז ולימון מגורדת   

אופן ההכנה 
לערבב את כל החומרים יחד עד קבלת תערובת אחידה. לאפות חצי שעה בחום בינוני 170 מעלות עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש.   

טיפ קטן לעוגה בחושה שתצא יותר אורירית...אנונימי (פותח)
אם יש אפשרות, כדאי להקציף את הביצים כמה דקות ואח"כ להוסיף את שאר החומרים.
 
בהצלחה!
עוגת גזר, אין ארנב שלא יאהבנחשונית
תודה. אני מוכנה גם להפריד ביציםדבי חיה
אבל לא אוהבת התעסקות עם בצק פריך ומרגרינה - איכס!
עוגת טורט דבשנחשוניתאחרונה
עוגת תופין דבש (טורט)        עמ' 112 בספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר

שלב 1:  הקצפת חלבונים:
5 חלבונים
 3/4 כוס סוכר   

לחמם את התנור לחום בינוני. להקציף את החלבונים בקערה גדולה. כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשלוש-ארבע פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. 

שלב 2:  תערובת חלמונים:
5 חלמונים
 3/4 כוס דבש
 1/2 כוס שמן
 1/4 כפית ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
קורט מלח 
 
לבחוש היטב בנפרד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. להוסיף לקצף בתנועות קיפול. 

שלב 3:  הוספת קמח:
1.5 כוסות קמח מעורב עם 1 כפית גדושה אבקת אפייה  
גיוון:
 1/2 כוס אגוזים קצוצים
 1/2 כוס צימוקים - להוסיף לקמח לפני שמוסיפים אותו לתערובת.   

להוסיף את הקמח לתערובת שבקערה בשתיים-שלוש פעמים. לאחר כל תוספת לערבב בתנועות קיפול, עד שהקמח יבלע בתערובת.

שלב 4: אפייה:
לצקת את הבצק לתבנית אפייה משומנת גבוהה או מס' 26. לאפות בחום בינוני  כ 55-65 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי וצבעה שחום. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ 15 דקות.

 שלב 5:  ציפוי:
 1 כוס אבקת סוכר
 3 כפות מים חמים
 1 כף מיץ לימון   
לערבב את החומרים ולצקת על העוגה האפוייה. 
  
נתקעתי עם בורגול וקינואה, הגרגירים האלה לתוכיםנחשונית
בישלתי שקית של בורגול וקינואה מסדרת הדגנים וקטניות החדשה של סוגת 250 גרם, למי שמכיר. זה יצא יבש ולא ממש טעים, גם אחרי שהוספתי עוד מים ובישלתי שוב. עכשיו אני תקועה עם סיר מלא בזה. יש לכם רעיון מה לעשות עם זה? כואב לי הלב לזרוק. נראה לי שצריך עוד שידרוג קטן כדי להפוך את זה לאכיל. אבל מה? תודה.
פשטידת שאריותיהודיה מא"י
מוסיפים ביצים, קמח, שמן וירקות (תירס, גזר מגורר, שעועית קישוא חתוך לקוביות קטנות... מה שאתם אוהבים)
אם בישלת בסיר חלבי מומלץ להוסיף גם נקניקיות או שניצל סויה חתוכים לעיגולים/טבעות
אם בישלת בסיר בשרי מומלץ להוסיף גם רצועות עוף (שאריות עוף של שבת...) או סויה כמו לשאריות חלביות.
שמים בתבנית משומנת היטב (כדאי אפילו עם נייר אפיה) ואופים בחום 180 עד שמזהיב.
את גם יכולה להכניס את זה למקפיא מחולק למנות, ולהגיש כתוספת למרק עוף/עגבניות, או להכין לזה מרק כמו של קוסקוס
אני מאלה שגם 'משדרגות' ובסוף זורקותאני ירושלמית
את ה'שידרוג' +עוד כמה חומרים טובים בקיצור למדתי: מה שלא הולך במערכה ראשונה, ממש לא ילך במערכה שניה...
.לשיקולך...
בכ"ז אם את ממש רוצה  הייתי מוסיפה לזה שמן זית +תבלינים +עשבים_עגבניות מיובשות+ גבינה צהובה/מלוחה +ביצים ומטגנת לביבות...
אפשר לאדות בכף שמןאנונימי (פותח)אחרונה
בצל פרוס, להוסיף פלפל אחד (או יותר) חתוכים לפסים דקים ולאדות עוד קצת, להוסיף גזר מגורד במגרדת עבה, לערבב ולהוסיף מעט אבקת מרק. כשהירקות רכים להוסיף את מה שבשלת. לערבב, ולהגיש חם. הירקות יתנו לזה טעם!
בתאבון!!
מחפשת בדחיפות מתכון מאוזן לדיאטה!!!!!!!!אנונימי (פותח)
כל מה שניסיתי עד עכשיו ממש לא עזר. לא כדורים ולא דיקור ולא כל מיני מרזי מוריתים למיניהם ושומרי משקל.
הצילו אני ממש בלחץ !!!!!!
חלי ממן- בדוק.חשבשבת
לא הבנתי - האם זוהי דיאטנית או מה?אנונימי (פותח)
קפץץץNעלי
טעמתי באורמה עוגת קוקוס ותפוזים משו שאמא שלי ממש אהבה,והאמת ממש נחמד..
אם מישהו יודע מתכון או משו בסגנון אני יותר מישמח..
 
 
מישהו יכול לענות..????Nעלי
משהו בסגנון...רצון הרצונותאחרונה
עוגת קוקוס ממש טעימה:
 
מצרכים:
5 ביצים מופרדות
כוס קוקוס
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
כוס קמח
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
 
כאמור מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר (אפשר להפחית).
מערבבים את החלמונים עם שאר החומרים, ומערבבים עם הקצף המוכן בתנועות קיפול איטיות.
אופים בחום בינוני (170 מעלות).
אחרי שהעוגה מתקררת שופכים עליה את הסירופ -
 
שמים בסיר קטן ומרתיחים:
3 כוסות מים
כוס סוכר
2 כפות רום
 
לסיום - מקציפים ריץ' / השף הלבן פרווה עם שתי כפות פודינג, אפשר לפזר מעל דובדבנים מסוכרים.
 
בהצלחה! 
מתכוני תמריםאם הבנים12
בס"ד
 קיבלנו הרבה תמרים מההורים. מכירים מתכונים מוצלחים מתמרים?
עוגיות, עוגות, חטיפים..

תודה רבה!
 
מתכון פצ'קריי חבל"זנחשונית
תמרים ממולאים: לבדוק אותם אחד אחד כמובן, להוציא את הגלעין, להכניס במקומו שקד / פקאן למבוגרים, ומרציפן / שוקולד / פפאיה - לילדים מתחת לגיל 5 , להדק היטב, לגלגל בקוקוס / שקדים טחונים, להכניס למקרר לשעתיים, בקיץ למקפיא, להוציא ולסדר יפה על מגש יפה. לפזר שקדים למעלה ו/או בצדדים, להשתגע מכל הפצ'קריי הזה, לקבל מחמאות התפעלות מהאורחים, לחייך באושר.
כמה מתכונים- (מהבלוג של ניקי ב)=)חושבת(=

עוגיות תמרים וקוקוס - ניקי ב

 

כמה אפשרויות הכנה:

 

מצרכים:

שכבת התמרים:
חצי קילו תמרים בוואקום
100 ג` חמאה
חצי כוס מים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כף מייפל
150 ג` פתי בר מרוסק

 

שכבת הקוקוס:
120 ג` קוקוס
100 ג` אבקת סוכר
120 ג` חמאה רכה
כפית תמצית וניל

 

הכנה:
לבשל תמרים, חמאה, סוכר, מייפל ומים לתערובת אחידה, (סבלנות) לצנן מעט, להוסיף פתי בר, לערבב, לחלק לשני חלקים. לערבב את מצרכי שכבת הקוקוס, לחלק לשני חלקים. מחלק אחד ליצור גליל מאורך, להקפיא ל15 דקות. לשטח, לרדד, או עם הידיים (הכי כיף), חלק אחד של תערובת התמרים על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות,  להניח את גליל הקוקוס על שכבת התמרים (לא בקצה, קצת אחרי), לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב,  להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות. 

עם שני החלקים שנותרו אפשר להכין:
עוגיות תמרים וקוקוס כמו שהכנו. או עוגיות שבלול תמרים וקוקוס.

 


 
עוגיות שבלול תמרים וקוקוס:


לשטח, לרדד או עם הידיים (הכי כיף). את החלק השני של תערובת התמרים שנותרה על ניילון נצמד בצורת מרובע, דפנות לא עבות, לשטח בעזרת הידיים את החלק השני של הקוקוס שנותר על שכבת התמרים לגלגל בעדינות לרולדה, בעזרת הניילון הנצמד, להדק היטב, להקפיא ל40 דקות, לחתוך לפרוסות.

 


 

 

 

 

 

 



רולדות מבצק פריך מעולות
 
מצרכים:
420 ג` קמח (3 כוסות)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
200 ג` חמאה / מחמאה
כף אבקת אפיה
2 חלמונים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת חמוצה / מיץ תפוזים

מילויים:
ממרח תמרים
נוטלה
פרג
כל מילוי שאוהבים

 הכנה:
1. לעבד את המצרכים לבצק, לחלק את הבצק לשניים.

2. לרדד את שני חלקי הבצק (על נייר אפיה)למרוח מילוי, לגלגל לרולדה, לצנן חצי שעה במקרר.

3. לחתוך לפרוסות, לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה בשכיבה.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, עד שהדפנות מזהיבות, כמה דקות, לצנן.

רולדות ממולאות שוקולד (נוטלה)

רולדות ממולאות תמרים

 רולדות ממולאות פרג                                                       

 

 

 

עוגיות גרנולה ופירות יבשים


מצרכים:
100 ג` חמאה
ביצה
כוס גרנולה
140 ג` קמח תופח  (כוס)
150 ג` סוכר (3/4 כוס)
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס תמרים קצוצים
קורט מלח

 

הכנה:
להקציף חמאה וסוכר, להוסיף ביצה ואת שאר המצרכים. ליצור כדורים, מעט לשטח אותם, להניח אותם במרחק אחד מהשני, להכניס לתנור שחומם בחום בינוני כמה דקות עד שהדפנות מזהיבות, העוגיות יוצאות שהן רכות, לצנן.

לא הצלחתי להעלות תמונות... אז הנה קישור לבלוג:=)חושבת(=
מתכון-אורושקושאחרונה
משרים תמרים במים רותחים כשהתמרים מתרככים מקלפים אותם(לא חובה אבל יותר טעים..). שמים את התמרים בקערה מוסיפים שקדים,אגוזים,ביסקויטים קצוצים. מוסיפים יין ומערבבים הכל ביחד. לוקחים מהתמרים ומגלגלים לגלילה עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקפי וחותכים לפרוסות. אפשר במקום לעשות גלילים לעשות את זה כמו כדורי שוקולד.
זה יוצא ממש טעים!!
מישהו יודע אולי להגיד לי איך קוראים לסכין כזאתדבי חיה
שחותכים בה ירקות חיים כמו צ'יפס ארוכים, או פסים דקים, או פרוסות... זה בנוי מבסיס שהלהב שלו הוא בצורת משולש על פלסטיק. יש לזה עוד 3 חלקים ועליהם סכינים שהם היוצרים את עובי החתיכות.
מה שאני יודעת שזו חברה גרמנית וזה עולה בערך 100 ש"ח. יש לזה עוד 2 סוגי סכינים שמייצרים מעין חלונות בירקות או פרוסות בצורת גלים.
האם הצלחתי להסביר קצת? מישהו מכיר? (לפעמים מוכרים את זה בירידים או ברחוב)
הצלחת להסביר.........חשבשבת
רק שאין מושג איפה קונים את זה תנסי אולי בהום סנטר או חנות לכלי בית באיזור
 
בהצלחה!!
אממ..Nעלי
מנדולינה או משו כזה..חחח אוףף המילה עומדת לי על הלשון..חחח
כאילוNעלי
לא מנדולינה חח שלא תחשבו שאני לא יודעת שזה כלי נגינה,אבל זה משו בסגנון..חח =]
באמת נראה לי שקוראים לזה מנדולינהclifford
למרות שזה שם של כלי נגינה...
 
ומדי פעם ראיתי שמוכרים אותו בחוברות של ישראכרט אז תנסי לבקש מאנשים שיש להם.
 
יכול להיות שזה אפילו פחות מ100 שח
 
מה שחשוב זה שזה מוריד אצבעות! ברצינות- הסכינים של הדבר הזה רצחניות, חייבים להזהר ממש כשעובדים עם זה. בחלק מהדגמים יש מן "כובע" כזה עם דוקרנים שנתקע בירק מלמעלה ואז מחזיקים את ה"כובע" ולא נחתכים.
 
בהצלחה!
את מתכוונת לכזה?חילזון 123
 
או אולי לכזה  http://www.tishlerstore.com/mandoline.htm (שימו לב למחיר... )
 
בכל אופן לדעתי אפשר למצוא אולי בחנויות לכלי בית, פעם ממש מזמן ראיתי כזה בבני ברק או באיזה שוק אולי, אבל זה היה ממש מזמן.
איזה חמודות. תודה על עבודת החיפוש שעשיתן בשבילידבי חיה
אני ממש סתומה בעניין ולא מצליחה אפ'פעם למצוא....
זה באמת זה ואני אזמין מהם. תודה רבה לחילזון!
טוב פשוט כתבתי בגוגל "מנדולינה לחיתוך ירקות"חילזון 123אחרונה
זה אסור וזה אסור - עזרה בבקשהנחשונית
שלום
אני מחפשת מתכונים למנה עיקרית בשרית, פשטידת ירקות וקינוח.
לפי דרישות המשפחה המורחבת, אסור שיכילו את המוצרים הבאים:
בוטנים וחמאת בוטנים, זיתים ושמן זית, פיטריות, אפרסקים, תותים, שוקולד - בגלל אלרגיות.
ברוקולי וכרובית - בגלל התולעים. ולא, אני לא רוצה למעוך אותם עד צאת נשמתם, של הירקות כוונתי.
דגים וחלבי - כי זה לסעודות שבת וחג בשריות.
בצק עלים, תפו"א, אלכוהול  - בגלל הבריאות, הפחמימות והשומן.
בננות, כרוב, פלפל שחור - סתם כי מישהו לא אוהב.
לא נוזלי ובלי רוטב - כי זה לסעודת שבת בצהריים.

טוב, אני מודה שקצת התייאשתי מכל הלאווים האלה. זה אסור וזה אסור וזה אסור. למשל, חרשתי את 2 ספרי הפשטידות של קובי בר. רוב הפשטידות שם חלביות. ובכלל, עד שאני מוצאת מתכון אחד שנראה טוב, פתאום דינג! מופיע לו ברשימה אחד מהמרכיבים האסורים. אשמח מאוד לקבל מתכונים, הצעות ורעיונות.
תודה, פיתקא טבא וחג שמח.

משימה נתנו לך...אמא מסורה
עכשיו קצת מאוחר, אבל יעזור לפעם הבאה- ברוקולי וכרובית, אפשר להשיג גם נקי מתולעים.
 
מנסה לעזור עם פשטידה- פשטידת קישואים זה בסדר?
 
מתכון:
4-5 קישואים מגורדים גס
בצל מטוגן (מוסיף לטעם, לא חובה, כשאני מתעצלת לטגן אני לא מוסיפה ויוצא טעים גם בלי)
2-3 ביצים, תלוי בגודל
2-3 כפות קמח
מעט מלח ופלפל, אם א"א גם מעט פלפל רק לטעם אז תנסי בלי, לא ניסיתי אולי יהיה קצת חסר בטעם אבל לא נראה לי שיהיה נורא כ"כ.
 
לאפות בחום בינוני עד שמזהיב.
 
קינוח- יעזור אם תכיני עוגת טורט לבנה ותשימי מעל לקישוט ג'לי עם פירות העונה, מה שעוד יש כמו- ענבים, מלון וכו'
קצפת זה בסדר?
אם כן אפשר להכין גלידה- להקציף קצפת ריץ' (כמויות בהתאם לכמה תהיו) עם כף- שתיים סוכר, להוסיף פודינג וניל (חבילה אחת לשתי קצפות), אפשר לשדרג עם תוספות של פירורי בסקוויטים, אגוזים קצוצים גס וכו'. להקפיא עד ההגשה.
 
אם יהיו לי עוד רעיונות אוסיף בעז"ה (עכשיו הבעל צריך אוכל...)
 
בהצלחה רבה במשימה!!  
פשטידת בשר ממש טובהחיל'ה
אם עדיין לא מאוחר לך: פשטידת בשר שאני מכינה הרבה לשבת בבוקר, וכל מי שטעם נהנה:
חצי קילו בשר טחון (אני מכפילה את הכמויות אם צריך לפי מספר האוכלים)
בצל קצוץ
לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר, לטגן כמה דקות. להוסיף רסק עגבניות אחד, תבלינים לפי הטעם - אני מוסיפה: חצי כפית מלח, קצת פלפל שחור פפריקה מתוקה והרבה אורגנו - כי אנחנו אוהבים אורגנו, אבל אפשר גם פטרוזליה קצוצה וכו'.
לבשל כ- 10 דקות.
לבשל 200 גרם פסטה מאיזה סוג שאתם רוצים. אם רוצים פחות משמין, אפשר פסטה מקמח מלא. לסנן ולערבב עם ביצה ו- 3 כפות שמן.
לשטח בתבנית אפיה את הפסטה, ועל זה את הבשר. לשפוך מעל רבע כוס מים מעורבב עם כף קטשופ. לאפות כחצי שעה בחום בינוני. יוצא יבש כך שזה מתאים לשבת בבוקר. ממש טעים, וגם החתך של זה יפה. אגב, גם הילדים ממש אוהבים.
לגבי מנה אחרונה, הייתי הולכת על גלידה מקצפת ריצ ופריגת קפוא. את מכירה? זה מתכון שהרבה מכינות, ואפשר לאלתר. הבסיס: ריצ, 3 ביצים, ופריגת באיזה טעם שאוהבים (מנגו זה נהדר, או לימון או תפוזים)
להקציף חלבונים לחוד, אח"כ את הריצ בקערה הגדולה, ואח"כ להוסיף לריצ את שאר החומרים (החלמונים, הפריגת ובסוף את החלבונים).
בתאבון!
 
סתם לידע כללי -אי''ה
יש ברוקולי וכרובית של חסלט....  [אומנם דיי יקר, אבל  קיים]
הבעיה עם חסלט ובודקנחשונית
בחסלט - שחמותי הולכת לפי החומרה שגם אותם צריך לבשל ולמעוך ורק אז התולעים המתות והמעוכות שבהם נחשבות כבטלות בשישים. סליחה על התיאור המגעיל אבל זה מה שהסבירו לי. עדיין לא הבנתי את ההגיון שבזה, אבל זה מה יש כרגע. אבל אני לא סובלת פשטידת ברוקולי וכרובית כשהם מעוכים וסמרטוטים. אז אני פשוט נאלצת לותר לגמרי, עד שיימצא פתרון אחר.
בבודק - הירקות מרוססים עד צאת נשמתם, של התולעים וגם של הירקות. והבנתי שזה לא פחות גרוע לאכול את זה מאשר לאכול ירקות עם תולעים מצד "ונשמרתם לנפשותיכם".

לגבי אגסים - מכירה היטב את המתכון הטעים הזה, אבל שכחתי לציין שגם אגסים בעלי לא אוהב...
וביצים חיות בקינוחים - גם זה כבר אסור בגלל הסלמונלה. בקיצור 

תודה ענקית על כל המתכונים ששלחתן. חלקם בוודאי יעזרו לי.
יש קינוחים גם בלי ביציםאמא מסורה
ואגב, לגבי פשטידות חלביות, שמתי לב שבהרבה מתכונים, אם עיקר הפשטידה הוא לא הגבינה (כמו בפשטידת גבינות) אז בד"כ אפשר לוותר על הגבינה ולהוסיף עוד ביצה +קמח.
פשטידת דלעת/בטטותחילזון 123
בטטה מגורדת, ביצים, קמח, תבלינים. שומשום מלמעלה שיהיה יותר יפה.
 
אנטיפסטי? (במקום פשטידה)
 
מנה בשרית - אולי עוף בתנור עם סילאן ורוטב סויה ושום? עוף בפרורי לחם?
 
למה צריך לרצות את כוווולם?אנונימי (פותח)
מרוב אושר אני מיסתכלת על התינוק כל הלילה. ואז אני עיפה כל כך
ומרוב עיפות אני לא מצליחה להירדם!
הצילו!!!
הצילו!אנונימי (פותח)
אפשר לעשות הישתדלות ולהכין כמה דברים .כל דבר יהיה לו מרכיב אחד בעיתי.ומי שרגיש לא יאכל מה שלא טוב לו.
כי אין מישהו אחד שיש לו את כל הבעיות יחד.ואם כן - הוא כבר יודע בעצמו להכין מאכלים שמתאימים לו - אז שיכין בעצמו ויביא.
יש גבול לרצון הטוב
 
רעיון טוב אבלנחשונית
אין לי מיליון שעות פנויות להכין כזה מבחר. מה אני קייטרינג?
אם המתכון מוצלח, אפשר לוותר על אחד הרכיבים שאסוריםאיציק הג'ינג'י
רוב האוכל הבסיסי הפשוט בסדר עבורם...Dvoאחרונה
למשל פשטידת תפו"א (תפו"א מגורדים, ביצים, שמן, מלח- הילדים חולים על זה),
אורז עם בצל מטוגן (אפשר להוסיף שעועית ירוקה או ירקות קפואים אחרים),
עוף בתנור (אפשר עם רוטב של דבש מעורבב עם רוטב סויה ושום כתוש ולאפות בחום בינוני),
או גולש הודו מבושל עם עלי דפנה, הרבה בצל ושום כתוש (אפשר להוסיף גם יין- האלכוהול יוצא בבישול-, ציפורן שלם, מקל קינמון), וכו'...
בתאבון! בהצלחה...
למי יש רעיון לעוגה לשבת?אנונימי (פותח)
בלי חמאה כדי שיהיה פרווה ובלי מרגרינה כדי שלא יהרוג אותנו....
תכיני עם מזולה..אפשר לתקן
ברוב העוגותאמא מסורה
אפשר להחליף מרגרינה בשמן וזה לא פוגע בעוגה.
אני משתמשת בשמן קנולה שהוא בריא יותר.
אפשר טורט או בחושה......פזושאחרונה
ערב הפרשת חלה ביום הילולת רחל אימנו 28.10 רחובותאנונימי (פותח)

רישמו לפניכן בנות יקרות ,

ב 28.10 ,יום ד'  הקרוב

בשעה 20:30 ברחוב שוסיוב 2 רחובות

יתקיים ערב רוחני ייחודי : ערב הפרשת חלה
וסעודת 100 אמנים .

הערב מסוגל לישועות רבות ,

בואו להתרגש איתנו ביחד !

לפרטים ניתן לפנות לטלי חברוני 052-4747459-


עלות : 15 ש"ח בלבד לכיסוי ההוצאות


ממעמקים - מפגשים רוחניים למודעות יהודית באור הקבלה