שרשור חדש
בצק בסיסי מלוחananas
אני מחפשת מתכון לבצק בסיסי שאפשר לעשות איתו הכל (תחתיות, בורקסים ועוד). משהו כמו בצק עלים שאפשר פשוט לשים במקפיא ולהשתמש כל פעם בקצת, אבל תוצרת בית ולא מסובך להכנה או דורש מיקסר. יש דבר כזה?

ועד משהו- למישהי יש רעיון טוב לתוספת ירקות למנה עיקרית? איכשהו הראש שלי ממש ריק היום...

תודה!
כן!ט'
אם זה עדיין רלוונטי
תוספת ירקות:
כל הירקות הכתומים והאדומים מאודים!

לטגן בצל
להוסיף הכל קצוץ לקוביות קטנות
ולא להוסיף מים בכלל.
אלא אם זה נשרף.

לתבל במלח ובתבלין עדין (קארי/חוואיג'/משו דומה)

טעים מאוד עם כל מנה עיקרית!!
בצק וירקותמשצאידאחרונה
בצק:
יש לי גם סוגים עם קמח מלא או פחות מרגרינה אבל הם לא זמינים ממש, ויש גם מתכונים פשוטים מאד אבל חלבי ...
בכל מקרה יש כאן מתכון פרווה בסיס אחד:

21/2 כוסות קמח
1/2 כוס מים
200 גר' מרגרינה
קצת מלח

מערבבים את החומרים ביחד עד לקבלת בצק חלק.

ירקות:
יש כל מיני אפשרויות -2 שמאוד מועדפים אצלנו

1) לחתוך בטטות לעיגולים בעובי ס"מ (בערך), לשטוח אותם בתבנית משומנת מעט ולבדוק שהחתיכות לא עולות אחת על השניה.
להבריש אתם עם מעט שמן, ולפזר מלח מעל. (ממלחיה)
להכניס לתנור (שחומם מראש על 200 מעלות) לחצי שעה עד 45 דקות
הבטטות צריכות להיות רכות ומעט שחומות.

2) ירקות מכל סוג שהם- אני בד"כ עושה את המתכון הזה עם ירקות קפואים (שעועית, אפונה וגזר, גזר גמדי, כרובית ברוקולי תערובת וכו') אבל בעבר כבר עשיתי זאת גם עם גזר וקישואים חיים:
מערבבים בקערה- מלח, אבקת שום, כוסברה או פטרוזיליה יבשים (תבלין), פפריקה מתוקה, קצת סוכר וכחצי כף פרורי לחם
מכניסים את הירקות וקצת שמן ומערבבים טוב
שופכים את הירקות לתבנית ואופים בתנור (שחוממם מראש על 200 מעלות)
בין 20 דקות לחצי שעה (תלוי בירקות) אם לא אוהבים שרוף - רצוי לערבב מדי פעם.
(אגב המתכון אמור לצאת ללא נוזלים)

בתאבון







מתכון שוקו חם לקראת החורףבן של מלך

מצרכים:חלב (מוזגים לכוס שממנה רוצים לשתות, כ-1 ס"מ משפת הכוס)

          כפית גדושה קקאו

          3-5 כפיות סוכר (תלוי ברמת המתיקות הרצויה)

         2-3 קוביות שוקולד חלבי (כנ"ל)

אופן הכנה:מוזגים בערך חצי מכמות החלב לסיר על גז נמוך יחסית, מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים.כשהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את שאר החלב, מערבבים קצת ומגביהים את הגז.

כשהכל מתחיל להעלות אדים, מוזגים לכוס, מסיפים(לכוס) את השוקולד ומערבבי את שהוא נמס.

אם משתמשים בכוסות החרס האלו שעלית מחלקת מדי פעם עם הקפה-יוצא שליטר חלב הוא בערך 5 כוסות.

אפשר (ורצוי) אחרי שהכל מוכן להניח על השוקו מרשמלו. (מוסיף מאד)

 

                                                       ספרו איך יצא לכן/ם!

שלום! מצטערת על החתימה, לא השתמשתי בשם משתמש שליתולעת השני
שלום לכל משתתפי ומשתתפות הפורום!
הכינוי שלי הוא תולעת השני ואני כתבתי את המתכון לעיל ובטעות לא השתמשתי בשם משתמש שלי ושמתי לב רק אחרי ששלחתי ת'הודעה.

את השוקו אני מכינה הרבה פעמים ו(כמעט) תמיד הוא יוצא לי מצוין!

תהנו!
לא עדיףרחלקה
להכין עם שוקולית??
יותר מהר...
(אמרה הבת שירות)
לא! ממש לא!תולעת השני
זה יוצא דוחה, צריך לשים מלא כדי שזה יהיה עם טעם וקשה להכין אותו חם!

בבקשה תנסו אותו!
צריך לערבב ממש טוב ולוודא שהשוקו חם.תולעת השניאחרונה
לדעתי הוא לא מתאים לפעם ביובל אלא הרבה יותר מזה!
אני מכירה את זה,פלפלתי
זה מה שעושים בחנויות (ועולה המוון כסף). רק במקום להסתבך עם השוקולד בסיר עצמו אפשר להוסיף אותו ישר בכוס (וגם את זה עושים בחנויות)
זה אחלה של דבר - אבל מתאים לפעם ביובל..
בבית קפהחובשת
מרתיחים חלב.

ושמים בפנים מקופלת לבן/ חום

זה הכי טעייייייייייייייייים יאמי יאמי (מחכה לדיטיים בחורף רק בשביל זה)
שאלה קטנהחרצית

בס"ד

יש לי תנור חברת meneghetti (מישהו שמע על החברה הזאת בכלל?!)
ובמקום מעלות, יש בו מספרים, מ-1 עד 7.
אם מישהו יודע ויכול לומר לי את היחס, פחות או יותר, של מספר מול מעלות.
תודה.

אממט'
לא מכירה את התנור אבל בד"כ 4-5 זה חום בינוני (ככה זה אצל סבתא )
אין חוברת הוראות..?kobyssh
יש לנו את התנור הזה כבר כמה שניםחרצית
והוראות - אין.
עד עכשיו איכשהוא הסתדרנו.
אבל קיבלנו איזה מתכון שהמעלות שלו צריכות להיות די מדוייקות. וזה חשוב לדעת.
אגב, לגבי מה שאמרה ט', 4-5 זה חום חלש-בינוני. מתוך ניסיון...
תקני מדחום לתנור- כך תדעי במדויק את הטמפרטורהאופה.
איפה משיגים מדחום כזה?חרצית
יש דבר כזה בכלל???רחלקה
אני לא יודעת איפה יש בארץ.........אופה.
לנו יש מספרים,פלפלתיאחרונה
אין מעלות ואין לנו את החברה שלך, אבל אנחנו שמים כמעט את הכל על מס' 3 ועל טורבו. וזה יוצא מעולה.
אולי גם אצלך יצא ככה? בפוקס...
להתפלל לרפואת פצוע מהפיגוע במרכזהרב שטס לניתוחgross

נפתלי בן גילה רחל שטרית שנפצע לפני חצי- שנה בפיגוע בספריה של 'מרכז הרב' טס לניתוח בחו"ל ויחזור בעז"ה עוד כחודש {ר"ח כסליו} נא להתפלל לרפואתו ולהצלחת הניתוח

מצבו ב"ה משתפר  ולא מחמיר!

{ע"פ פסיקת הרב אבינר אפשר להתפלל ולהזכיר ב'רפאנו' בתפילת 18 גם חולים הנמצאים בשיקום זמן ארוך {ולא רק כאלה שטסים לניתוח} ע"מ שתהיה להם "רפואה במהרה"


פרק תהילים:
א  שִׁיר, לַמַּעֲלוֹת:
אֶשָּׂא עֵינַי, אֶל-הֶהָרִים--    מֵאַיִן, יָבֹא עֶזְרִי.
ב  עֶזְרִי, מֵעִם יְהוָה--    עֹשֵׂה, שָׁמַיִם וָאָרֶץ.
ג  אַל-יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ;    אַל-יָנוּם, שֹׁמְרֶךָ.
ד  הִנֵּה לֹא-יָנוּם, וְלֹא יִישָׁן--    שׁוֹמֵר, יִשְׂרָאֵל.
ה  יְהוָה שֹׁמְרֶךָ;    יְהוָה צִלְּךָ, עַל-יַד יְמִינֶךָ.
ו  יוֹמָם, הַשֶּׁמֶשׁ לֹא-יַכֶּכָּה;    וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה.
ז  יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע:    יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
ח  יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--    מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.

ניסיתם פעם להמיר מרגרינה בשמןאודי-ה

בעוגת שמרים יצא פיצוץ. המרתי מרגרינה אחת בכוס שמן (זה אמור להשתנות מבצק לבצק).
ניסיתי עכשיו להמיר בעוגה אחרת שיש בה בצק פריך מלמטה עם מרגרינה ומעליו שוקולד שהוא גם עם מרגרינה ויצא נורא מתפורר והשוקולד לא נעמד טוב אלא יצא מוזר.
אולי צריך להוסיף ביצה או אני לא יודעת מה.
אשמח אם מישהו יתן לי עצה.

אממ אני ממיר תמיד בשמן כי מרגרינה זה כל כך לא בריאמיסטר דום
זה תלוי בבצק למשל הבצק של השמרים הוא מאוד יחסי חזק ועמיד אז אפשר לא בכל עוגה ועוגה זה אפשרי לומרות שאני משתדל להמיר את הכול בשמן...
שמן מעולה לעוגות שמרים ולחמים קלילים ואורירייםאופה.
עוגות בחושות גם הופכות קלילות אם את מעונינת בזה. לא מומלץ לעוגות מקושטות עטופות במרציפן או בצק סוכר, ולא לקומת בסיס בעוגת קומותיים.
אגב, את יכולה להמיר חלק מהשמן ברסק תפוחים.
לא הייתי מחליפה בשמן לבצק פריך. ממש לא. תחליפי בחמאה אם את רוצה אבל שמן יעשה את הבצק נוקשה, במידה ולא הוספת יותר מדי שמן. השוקולד ספג חלק מהשמן ולכן הוא מוזר.
מצאתי מתכון שמעולם לא ניסיתי לבצק עם שמן שאמור להיות פירורי.
מערבבים 3/4 כוס שמן תירס ו-3 כפות מים קרים בקערה.
מנפים פנימה 2.25 כוסות קמח ומעט מלח ומערבבים במזלג לבצק רך. מוסיפים קמח אם הבצק רך ודביק מדי.
מרדדים את הבצק בין גליונות נייר פרגמנט.

תגידי איך יצא כי מעולם לא ניסיתי.
תודה רבה!אודי-ה
אשמח לשמוע עוד רעיונות.
גם אמא שלי כול הזמןמתנחלת לעדאחרונה
ממירה בשמן כי זה לא בריא אבל יש דברים שאי אפשר להמיר את זהכמו בציפוי..אין מה לעשות שו שלא תמירו או שתשמינו או שלא תכינו!!!
יש מאכל מיוחד לשמחת תורה?אנונימי (פותח)

הי

יש איזה מתכון מיוחד לשמחת תורה.איזה מסורת מנהג או משהו...

מכירים כרוב מיניאטורי?סבא גפטו
אולי בעצם זה נקרא כרוב ניצנים? (משום מה כך אני זוכר)
כרוב בגודל של ליצ'י / תפוז סיני.

במה אפשר להכניס אותו? (תבשיל/מאכל)
יש כזה דבר מתכון מענין עם הרבה עגבניות - מבושל?ט'
כן. קוראים לזה מרק אופה.
אפשר לשים חלק מהעגבניות בגריל עד שהקליפה משחירה, להוריד את הקליפה ולטחון בבלנדר.
להוסיף תבלינים, מעט סוכר אם המרק חומצי מדי ולבשל עם כף רסק עגבניות. להגיש עם שמנת חמוצה.
אפשר גם להוסיף לחם לבלנדר ואז הטעם משתפר והמרק משביע יותר.
עוד שדרוג- לחתוך את הלחם/חלה לקוביות, להזליף שמן זית ולערבב עם שום כתוש. לאפות עד להזהבה ואז להוסיף לבלנדר. (בקיצור, להכין קרוטונים).

אפשר גם להכין עם אורז במקום לחם אבל אז צריך לבשל עד שהאורז מתרכך ולדאוג להוסיף מעט מים.
מטבוחהכפרגניסטיתאחרונה
או עגבניות מיובשות בשמן זית, שום ותבלינים
למישהו יש מתכון לחצילים -~H.L~
בצורה מעניינת??.
איזה את רוצה?כפרגניסטית
ברוטב עגבניות?
חציל בטחינה?
חציל במיונז?
חציל קלוי?
אממ לא משנה לי ....~H.L~
חצילים מטוגנים זה טעים.פלספנית
בס"ד
פשוט מטגנים כמו שניצל, בציפוי של ביצה ופירורי לחם.
לשבועות למשל, חתכנו חצילים דק, לרוחב- ז"א, לא פרוסות עיגול, אלא ארוכות כאלה, וטיגנו ככה, בלי כלום, ואז גילגלנו עם לאבנה.
והמתכון שמככב אצלינו משומה כל שבת- עוטפים חציל שלם בנייר-כסף, ומניחים ככה, בלי כלום, על הגז, ומידי פעם הופכים. אח"כ ממש לפני האוכל- פותחים, מוציאים את כל הבפנוכו, שמיים מעל טחינה וזהו. (כל שבת אמא מכינה איזה 3 חצילים. וזה נגמר.)
יש לי מתכון ממש טעיםאנונימי (פותח)
לחצילים בטעם כבד, אבל זה דורש קצת השקעה, אם יש לך זמן להשקיע אז תעני לי ואשלח לך אותו
תודה רבה אבל אני מעדיפה משהו~H.L~
לא מטוגן ששוחה בשמן ....
במקום לטגןרחלקה
אפשר לאפות בתנור עם לא הרבה (אך גם לא מעט) שמן...
יוצא מדהים. אותו שעם של מטוגן והרבה יותר בריא...
עוד במקום לטגןאופה
לחתוך דק, להמליח, לשטוף, לייבש, לקמח, להבריש בשמן זית עם שום כתוש, ולשים בגריל של התנור. להפוך כעבור כמה דקות ולהזהר שלא ישרף. מסתדר לי יותר להבריש בשמן מאשר לשים שמן בתבנית כי החצילים הם ממש ספוג- כמה שמן שתשימי הם ירצו עוד.
רק לזכור להכין כמות כפולה כי מאוד טעים
יווואווו תודה רבה ....~H.L~
אני ינסה בעז"ה...
אפשר להכיןמיסטר דוםאחרונה
חצילים מרוקאים... רוצים מתכון אסאלי ??
חצילים קלויים..עטרת אור
אני קולה חצילים על מגששל סטייקים שמונח על הגז-וכמובן אח"כ מקלפת.
מגישה לשולחן ללא תבלינים ולידו שופכת טחינה-סוף הדרך..................
חציל במיונזאודי-ה
עושים בחציל חורים עם מזלג מכל הצדדים.
אופים את החציל בתנור על תבנית עם נייר אפיה בחום של כ-220 מעלות
נראה לי שלוקח בערך 3/4 שעה להתרכך.
מקלפים ושמים במסננת כדי שהנוזלים ירדו.
טוחנים עם מוט בלנדר בתוספת כמה שיני שום (בערך 2 לחציל - תלוי בטעם), אבל לא לטחון יותר מדי.
מוסיפים חומץ, קצת מלח, קצת פלפל שחור, מיונז (אפשר גם בלי) ומערבבים.
יוצא סוף הדרך!
אני לא יודעת אם השאלה הזאת נשאלה כבראדרת

בס"ד

אבל הייתי רוצה לקבל "טיפים" להכנת חמין (צ'ולנט בלע"ז) מוצלח.
החמין שאני עושה אכן מוצלח |מצטנעת|, אבל תמיד אפשר לקבל המלצות לשיפורים.
אשמח לקבל.

איזה טיפים? את עושה בסיר בישול איטי? מומלץ-אנונימי (פותח)
חוסך מקום בפלטה.
תבלינים שאני שמה בחמין- חוויאג', פפריקה, פלפל שחור, סילאן.
אפשר גם לשים ג'חנון לפני שבת בשכבה העליונה..
עוד דברים?
קישקעאלעד
בעע
אשכנזי?עטרת אור
אשכנזי?עטרת אור
ממתי חמין זה מאכל אשכנזי??

קפץ לי... אצל ההורים שלי אוכלים חמין בבוקראודי-האחרונה
ואנחנו תימנים.
ועוד אבא שלי אוכל עם קישקע שאני לא מבינה איך אפשר לאכול את זה.
אבל אצלנו (אחרי שהתחתנתי) לא אוכלים כי זה עושה בלגן בבטן...
לכן יש אפשרות לעשות את זה ללא שעועית אלא רק עם גריסים וזה מתעכל יותר טוב.
בחיים לא שמעתי ששמים סילאן בחמין אבל יש כאלה שמוסיפים קנמון (נראה לי שממש טיפה).
קודם כל, אני עושה בסיר רגיל, שעומד על הפלטהאדרת
חוץ מזה, חוויאג', סילאן וג'חנון, לא בדיוק עומדים אצלי במטבח.
אבל תודה.
אצלנוכפרגניסטית
אני מטגנת בהתחלה בצל- ומוציאה לקערה
שמה עוף ומשחימה קלות במעט זמן
ומוציאה

מחזירה את הבצל
ושמה עוד 2-3 בצלים שלמים (וקלופים)
מסדרת 2-3 רבעי עוף
מעליהם שמה תפוחי אדמה ושוב עוף ושוב תפו"א מעל הכל אני שמה את השעועית.


אני גם עושה קיגל תפו"א ושמה מעל הכל סוגרת את הסיר שמה על הפלטה ולא פותחים עד שבת בבוקר....

קינוחיםעטרת אור

אנחנו מתארחים לחג ואני צריכה להכין את הקינוחים ל-2 סעודות [ועוד כמה דברים...]

עיזרו לי למצוא קינוחים שיתאימו גם לנשיאה וגם לנסיעה.

שכחתי...זה דחוף להיום!עטרת אור
עוגיות מבצק פריךרחלקה
טעים וקל להכנה עם הילדים.
אפשר להוסיף שוקוציפס/אגוזים/קקאו לגיוון...
לא ממש קינוח מפואר או משו אבל ממש טעים...
מומלץ בחום!!!
תהנו!
אגב קינוחים, אני מחפשתשירה א
מתכון לקינוח פרווה...גלידתי כזה....אולי משו עם שכבות של שוקלד..


אשמח לעזרתכן, חג- שמח.
מוס שוקולד פרווה משו משו. מתאים לך? ט'
^^ט'
200 גרם שוקולד מריר
3 ביצים מופרדות
1 כף סוכר
1 מיכל קצפת (ריצ' בלע"ז)
100 גרם אגוזים קצוצים


*ממיסים את השוקולד באדים בסיר כפול. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב לבלילה חזקה.

**מקציפים את החלבונים עם 1/2 כף סוכר לקצף נוקשה.
מקפלים את השוקולד עד שיבלע בקצף כליל.

***שמים בכלי את הקצפת עם 1/2 כף סוכר ומקציפים לקצפת נוקשה.
מקפלים בעדינות אל תערובת השוקולד עד שתבלע בו כליל.

****מעבירים לכליי הגשה ומפזרים מלמעלה את האגוזים.
מכניסים להקפאה ומגישים כשזה קרררר מאוד



מתכון מעולה. אצלנו כו---לם אוהבים!
קלי קלות להכין ונגמר בשניות אז להזהר!

חג שמייח!!
מוקדש ט'
כמה קלוריות יש בזה?אלעד
אם יותר מידי הם לא יצליחו להיכנס סוכה..
אתה דואג לנו?שירה א

הסר דאגה מליבך אלעד, אנחנו בסדר..

ובכלל- מה גבר עושה בפורום הזה?

חח מה אכפת לך? שידאג חחחט'
מה? גם פה מנצל"שים??? |תוהה|
שעשעת אותי ילדה..שירה א
אני? וואי בלי כוונה. באמת!ט'
ועוד רגע... נעמונת נועלת את המוס המתוק הזה
מה גבר עושה פה?אלעדאחרונה
אני מבשל יותר מכל הבנות כאן יחד!
חחחחח
מה אפשר לעשות עם כמויות של שוקוקצ'יפס?פאתחתותח
מעבר לעוגיות (שלא נראה לי כרגע כאופציה) איך אפשר להוסיף אותם לעוגה, ואם יש איזה מתכון לעוגה - אני ישמח.
שבת שלום ותודה רבה.
כמעט כ ל עוגה עם מרכיבפלפלתי
שוקלד או קקאו אפשר להוסיף את השוקולד הזה..
אני הייתי חושבת גם על אופציה לקישוט המנה אחרונה..
או עיטור לעוגה למעלה..
זה לא כזה סיפור להפטר מזה..
עודת שמרים - אפשר למלא עם זה כשטרודל.. עוגת שיש אפשר לשפוך בפנים..
רק צריך להיזהר!ט'
השוקוצ'יפס עלול 'ליפול' למטה ולהידבק לתבנית (וזה אמנם כייף אח"כ לגרד אותוו ;))
אז כדאי קודם לערבב אותו עם מעט קמח.

ולא בעוגה שיש בה פחות משתי כוסות קמח!

בהצלחה!
עוגיות קוואקרkobysshאחרונה
גם טעים , גם בריא, וגם אפשר להכניס שם 90% ממה שתמצאו בבית ...
מתכונים לעוגות או עוגיותריבת חלב

שעומדות יפה בהקפאה? יש?

 

רב המתכונים הפשוטיםananas
עוגות בחישה למיניהן (בערך-קמח, ביצים, סוכר, טעם, שמן ולתנור) ועוגיות עם בערך אותו הרכב.
אצלי רובן המוחלט של העוגות\עוגיות מתאים לקריטריון הנ"ל ועומדות יופי בהקפאות, אז אם את מחפשת משהו מסוים- תגידי.
אני מחפשת בעיקר את-tiferet
הפשוטים האלה את יודעת סגנון עוגיות סבתא ושוקולד ציפס
ועוגות גם משהו בסגנון קל...שלוקח קצת זמן...
בראוניזאוסנת
(מומלצות מאוד בהקפאה!)

מתאים לגודל של תבנית חד"פ.
6 ביצים
3 כוסות סוכר
1.5 כוס קמח
1 כוס + כף קקאו
(3/4 כוס קוקוס) --> אנחנו עושים בלי.
1/2 1 כפיות וניל
(1/2 כפית תמצית שקדים)

לערבב

1/2 1 מרגרינה מותכת (להמיס את המרגרינה במחבת)

לערבב, לשמן תבנית, ולאפות בחום בינוני 45 דק'. לקרר בכחמש דק' בחוץ, ואז לחתוך לריבועים. להוציא רק אחרי שהעוגה צוננת.

(המתכון קצת מסובך, כי המתכון המקורי הוא לתבנית קטנה הרבה יותר.)
*תבנית חד"פ גדולהאוסנת
אם את מכינה עוגיות מבצק פריךאנונימי (פותח)אחרונה
אז המלצה - תכיני כמות ענקית, פי כמה ממה שאת צריכה, תחלקי את הבצק לכמה שקיות קטנות, ותקפיאי אותן, ותאפי באותו יום רק כמות אחת של בצק. כך יישאר לך בצק מוכן למתי שתרצי, רק להפשיר, לעשות צורות, ולאפות. העיקר לא לשכוח לרשום על השקית מה יש בפנים...
מתכוני עוגות/עוגיות/פשטידות ללא ביציםאנונימי (פותח)

בתקופה הקרובה הומלץ לי לא לאכול ביצים, אשמח למתכונים של עוגות, עוגיות, פשטידות וכו'...

תודה!

עוגה בלי ביציםאוסנתאחרונה
עוגה מאוד כבדה, ולכן מומלץ לשים מעליה קצפת.

3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
5 כפות קקאו
1 כפית סודה לשתיה
מלח
3/4 כוס שמן
2 כפות חומץ
2 כפיות וניל
2 כוסות מים

לערבב. לאפות בחום בינוני. מומלץ בתבנית 26.

(אפשר להראות לילדים את התסיסה שנוצרת מהסודה לשתיה והחומץ...)
אורז ותפו"א....tiferet

אתם יודעים אותו חומר אלף ואחת דרכים להכין אותו....

אני הכי אוהבת אורז צהוב אם ירקות איך עושים את זה....

ותפו"א.....דקים טעימים ורכים...

סתכלי בהמשך הפורום יש שרשור אורזכפרגניסטיתאחרונה
פשטידה לשבתananas
אני מחפשת פשטידה טעימה ומרשימה לשבת. רצוי גם קלה להכנה, אבל גם רמת קושי בינונית מתקבלת.

רעיונות?
פשטידת תירסמנגו
לשים הכל בקערה: 2 קופסאות תירס,קופסאת קוטג', 2 חופנים גבנ"צ/ בולגרית או שתיהן.. חצי כוס קמח תופח+ 3 כפות פירורי לחם לערבב עם כף א. אפייה ולקערה, כוס וקצת חלב, פלפל, מלח, פפריקה , שמיר, א. מרק עוף קצת (אני לא שמה)
10 דק' ראשונות חום גבוה ואז להוריד לבינוני למשהו כמו שעה.
בהצלחה..

פשטידת ברוקולי
1 חבילה ברוקולי קפוא- לשים במים רותחים ל10 דקות , לחתוך ולהוסיף את המצרכים לפי הסדר:
6 ביצים
2 קוטג'
6 כפות מיונז
6 כפות א. מרק פטריות
חום בינוני -שעה

כל טוב
תודה!ananas
^חלבית!! לשים לב!סמיילי דוסאחרונה
אנשושים חייבת מתכונים....tiferet

טוב אז אחותי התחתנה ורצינו להביא לה לחתונה ספר מתכונים מגוון ויפה...

אז אני סומכת אליכם שתביאו לי הרבה מתכונים בשביל שהמתנה שלנו תיהיה עבה ומלאת רושם.....אל תדאגו אנחנו נכתוב שהמתכונים ממכם....

וגם אם ראיתם שיש כבר משהו שרציתם לכתוב וכתוב אז תכתבו את המתכון שלכם שיהיה אפילו 100 מתכונים של חלות העיקר שיהיה...

אני סומכת אליכם.....אני יאסוף ויכתוב את כל המתכונים....ויערוך את ספר המתכונים של ערוץ 7.....

חשוב:החתן דיי אוכל בריא אז תביאו איזה מתכונים שאתם יכולים.....ותחשבו האם יש לכם גם מתכונים בריאים...

והכלה אשכנזיה והחתן תימני...ככה שאתם יכולים להכניס אפילו מתכון של מרק תימני...חחח

תודה רבה...!!...ושנה טובה

מזל טוב!רחלקה
(תוהה בקול) לא יותר פשוט לעבור על הפורוםananas
ולבחור את המתכונים שהכי נראים לך?
תודה ו...tiferet
לא כי לעבור על הפורום זה יקח לי שנים...
ואם תכתבו לי אז יהיה לי יותר קל לאסוף את זה וזה מן הסתם יהיו מתכונים שאתם אוהבים....ושאתם יודעים שהם מוצלחים במיוחד....
ולגבי התימני...פשוט אומרים שמתכונים של תימנים זה רק בשביל תימנים אז....אמרתי שהוא תימני בשביל שתכתבו לי מתכונים מכל העדות...
אז אל תתחילו להתפלפל...תתחילו לכתוב...
חוצמזה יהיה ספר בישולים לפורום....(נחמד..לא?!)
טוב נווו...לא נעשה שרשור על זה...tiferet
פשוט התכוונתי שתתנו לי מתכונים מכל הסוגים...אני פשוט ישים מודעה חדשה שאני צריכה מתכונים בשביל ספר...תפסיקו להתפלפל...י'קורעים..!!
חפשי מה שמתאים לך. או שתבקשי מתכון למשו מסוים.כפרגניסטיתאחרונה
ננעל

חג שמח
חלותananas
יש למישהו רעיון איך אפשר לקבל חלות אוריריות? החלות שאני עושה יוצאות די דחוסות!
נראה שיש מספיק שמרים, זמן ההתפחה די ארוך. אני עושה חצי חצי קמח לבן-מלא, אבל זה היה אותו דבר כשהייתי עושה רק עם לבן. ניסיתי לעשות יותר לישות, אבל גם זה לא עוזר. יכול להיות שהבעיה במתכון? אם כן, למישהי\ו יש מתכון טוב שיוצא אורירי?

תודה!
מתכון לחלות מעולות אווריריות-תמיד מקבלת מחמאותמנגו
מצרכים: חצי חצי או כמה שאת רוצה (אני עושה 3/4 קמח מלא ו1/4 קמח לבן), 1/3 כוס שמן, חצי כוס סוכר, כף מלח, שתיים וחצי כוסות מים פושרים, שקית שמרית.
הכנה: מנפים הקמח, מערבבים את שני הסוגים ואז עושים גומה באמצע ושמים את השימרית=מערבבים שוב.
מוסיפים את ב=הסוכר, המלח, השמן והמים.
=לשים היטב היטב..
מתפיחים כשעתיים (ובינתיים מספיקים את כל שאר הבישולים/גיהוץ/כביסה וכו')
מכינים צמות או איזו צורה שרוצים
ביצה, שומשום ולתנור חום 180 מ', 20 דק' עד שמזהיב..
מומלץ!
מה כמות הקמח הכללית?ananas
קילו או יותר?

אני בעז"ה אנסה השבוע, נראה איך יצא.
תודה על המתכון בכולופן!
לפי המים, נראה לי שקילואופה
קילומנגו
יצא מעולה!ananas
ממש המרקם שרציתי! תודה ממש!
שמחה שיצא טוב, אני תמיד מביאה איתי אותן אם אנחנומנגו
מתארחים או להורים ותמיד מקבלים מחמאות.. אני רוצה לנסות אותו עכשו רק מקמח מלא,מה את אמרת? איך ייצא?
תחליפי רבע כוס בקוואקר, השאר מלא, וצריך להיות בסדראופה
מה הקווקאר עושה? והאם לא ירגישו אותו בחלה?מנגו
אני לא בטוחה מה זה עושה בדיוק...אופה

אני לא בטוחה מה זה עושה בדיוק, אבל מצאתי שמעט קוואקר עוזר לחלה רכה ולחה יותר. צריך להוסיף טיפ טיפונת מעט יותר מלח, ממש קורט לחצי כוס קוואקר. אם תוסיפי יותר מדי קוואקר החלה לא תצא יפה. אפשר גם לטחון מעט במעבד מזון אם את לא אוהבת שרואים את הקוואקר.

*קורט לחצי כוס = קורט לרבע כוסאופה
תנסי לישה אחרת.אוסנתאחרונה
גם לי יצאו חלות דחוסות, ואחרי שלשתי אחרת - הם אווריריות.

תתפסי את הבצק מלמטה, תכניסי אגודלים, תוציאי, ותסובבי את הבצק קצת. ושוב - תכניסי אגודלים, תוציאי ותסובבי קצת. תכניסי ותסובבי...
כך נכנסים כיסי אוויר לבצק, והשמרים יכולים לתפוח יותר טוב.

ככל שלשים ככה יותר, הבצק יוצא יותר אוורירי. החסרון - הלישה דורשת הרבה כוחות.
דחוף - כמה זה 1 חב' קמח תופח של אסם?אם הבנים12
מ'זתומרת?רחלקה
כמה כוסות?אם הבנים12
שלוש וחצי.ruthi
בעצם תסתכלי בהודעה למעלה של המרת מידות[ruthi
תודה רבה! (בהמרת מידות לא כתוב כמה גרם יש בחבילה)אם הבנים12
1 חבילה קטנה של כוס תופח 350 גרם זה שתיים וחצי כוסכפרגניסטיתאחרונה
דג אמנוןאנונימי (פותח)

שבוע טוב!

אשמח לקבל מספר מתכונים לבישול/ אפיה של דגי אמנון שלמים.

שנה טובה ותודה רבה!

אנחנו עשינו פעם אחד את הדג אפוי בתנור עם רוטבכפרגניסטיתאחרונה
עגבניות...

טגנו בסיר בצל ושום הוספנו רסק עגבניות ותבלינםי
שמנו את הדג עם העור כלפי מטה מעל שפכנו את הרוטב ואפינו..

לפי דעתי יש מתכונים יותר טובים אבל זה מה שאנחנו אהבנו
קוסקוס משקית ומרק ירקות עשירמנגו
אז ככהף הוראות לקוסקוס יש על השקית.
מרק: להשרות כמה שיותר שעות לפני את החומוס (אם זוכרים לילה לפני)
בסיר שמים שמן, מטגנים בצל,ואת כל הירקות שזה כולל : הרבה דלעת, תפו"א, גזר, קישוא, קולורבי(נותן טעם מעולה אם יש ואוהבים), בטטה אם רוצים וכו'.מים..
נותנים לירקות רתיחה ומוסיפים את החומוס (בלי המים של ההשריה כמובן) וסלרי שנותן טעם מעולה! נותנים להכל להתבשל עד שנהיה רך ואז מתבלים עם מה שאוהבים, אני שמה: כורכום, פפריקה מתוקה, חוויאג' למרק, פלפל, א. מרק עוף, כמון=לערבב טוב.
אם רוצים שזה יהיה מרק אז לשים הרבה מים עד למעל לירקות אם רוצים תבשיל, לשים בקו הירקות ואפילו קצת מתחת..
בתאבון..
מימיאנונימי (פותח)
תאדי בצל, קישואים, גזר, הכל מגורד אם פוסות דקיקות של נקניקיות בשריות. בנפרד תכיני קוסקוס לפי הוראות היצרן. ואז תערבבי יחד. טעייייייייייים......