ל40 מנות של אורז. איך אפשר להכין בצורה מיוחדת? (יש לנו ארוע) והאם יש שינוי כשמכינים לכזאת כמות?
יומקסים מדהים וטעים
כמות גדולה יכולה לא להצליח...
3 כוסות אורז מספיקות לבערך 10 אנשים משו כזה.
אני מטגנת גזר קצוץ ב15 כפות שמן קנולה.
אחרי זה מוסיפה 3 כוסות אורז שטוף
ו6 וחצי כוסות מים רותחים
3 כפות אבקת מרק טעם עוף
מערבבת
מחכה שירתח
שמה על אש נמוכה כ20 דקות עד שהמים נספגים.
מכבה את האש.
שמה מגבת וסוגרת את המכסה
אורז, קוסקוס, תפו"א, קינואה. נשמע לי סבבה עם סלט חסה פשוט וקליל.
והייתי מוסיפה חצילים מטוגנים..
שחטף בלוק בבית השלום ופצוע ראש קשה!
בבקשה להעביר הלאה.
בשורות טובות
מי מכיר מתכון לסופלה [יענו עוגה חמה רטובה בהרבה רוטב]
אבל בלי מרגרינה. בריאותתתתתתתת.
והאם אפשרי לקבל תוצאה טובה גם לשבת.
תודה
בספר של תמי סירקיס - אקרמן "עוגות בכיף" יש 2 מתכונים אחד עם קצפת (חלבית) והשני עם 25 גרם מרגרינה (פרווה)
אף פעם לא הכנתי אותם - המתכון עם המרגרינה נראה נחמד לשבת אבל כמו שאמרתי -אף פעם עוד לא עשיתי
אם תרצי מתכון תודיעי לי
בהצלחה
את המתכון קיבלתי מחברה כתבנית גדולה , אבל כבר עשיתי זאת בעבר במנות אישיות - חם מהתנור עם גלידה ליד ויצא ממש ממש מוצלח:
מחממים תנור ל180 מעלות
בתחתית:
תפוחים קלופים חתוכים לקוביות.
לימון
קינמון
לערבב את החומרים ולהכניס לתבנית או סופלה אישי.
חלק עליון:
כוס סוכר חום
100גר' מרגרינה -( אני שמה חצי כוס שמן במקום ויוצא מצוין!!!)
3/4 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס קמח (אפשר קמח מלא)
קצת קינמון
לערבב הכל ביחד ולפזר ולכסות את התפוחים.
אני לא זוכרת כמה זמן צריכים הסופלה להיות בתנור
אם עושים תבנית רגילה - 40 דקות אפיה בתנור .
בתאבון


בדיוק בשביל זה שאלתי פה, למרות החיפוש בגוגל...
הבעיה שהכמות של המים לא כתובה לי. את מכירה את זה ששמים לפי התחושה?...
אז אני אברר אצל חמותי ואני אכתוב לך בע"ה בהקדם.
אני מחפשת גלידריה (חנות גלידה, בלעז) בירושלים (רצוי מרכז העיר...) בכשרות מהדרין, וכמובן, טעימה....
אם למישו יש רעיון ממש אשמח שיכתוב פההה...
טנקס!
אבל קצפת זה מהדרין? באיזו כשרות?
יש לכם עוד רעיונות?
מה שבטוח שכתוב להם בגדול מהדרין
כמו כן אני יודעת מחברים שהפרוזן יוגורט בהר נוף הוא מהדרין - לא יודעת איזה.
בתאבון
ובדקתי ת'הכשר- ככה:
יש להם רבנות ירושלים רגיל, ומהדרין חתם סופר.
(כדאי לבדוק לפני שאוכלים שם...)
תודה לכווולם!
בס"ד
ו...שניתן להכניס בתוכם פתקים(כמו עוגיות מזל)
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 וחצי כוסות קוקוס
1 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס חלב/מים/מיץ
קורט מלח
ללוש את כל החומרים יחד
----
200 גרם מרגרינה רכה
לחתוך לקוביות, לפזר מעל החומרים וללוש היטב
----
ליצור עוגיות ולאפות בחום בינוני כ20-30 דקות
אצלינו מאוד אוהבים כשאני מוסיפה שוקולד צ'יפס לעיסה 
המלצה חמה: תכפילי כמויות ;) זה נגמר מהההררר!!!
בהצלחה 
בטוח שזה הכמות? אפשר לערבב את זה עם שמן?
זה שיא הלא בריא...
אבאמא לא יאהבו את הרעיון...
ט'אחרונהלא ניסיתי אף פעם עם שמן וגם לא נראה לי שזה יועיל כי העיסה אמורה להיות קשה - ועם שמן - ספק 
שיא הלא בריא - נכון אבל כבד"כ אוכלים בריא פעם ב... לא קרה כלום ;)
אני צריכה מתכונים למרקים טובים לקראת החורף הממשמש ובא.
אשמח אם אלו יהיו מתכונים פשוטים יחסית כי אני מבשלת אותם באולפנה ואין הרבה אמצעים(יש גז ותנור).
אם יש למישהו רעיון לעוד מתכונים קלילים ונחמדים לבישול בתנאים הנ"ל- אשמח מאד!
(אפשר גם למסר"ש)
תודה רבה ויום נפלא!



אשמח לרעיונות לסלטים מענינים אבל פשוטים להכנה 
יום חמישי היום 
ט'


ט'
גזר מבושל חריף
גזר חי קצוץ דק- כולם מתלהבים!!
סלק פיקנטי
סלק מתוק
פלפלים קלויים
עגבניות שרי עם בצל ירוק וצנוברים קלויים
כרוב סגול עם פלפלים בכל הצבעים בתוספת פרוסות שקדים מסוכרים בטיבול חלומי
כרוב לבן אם בצל ירוק ושקדים קלויים חמוץ-מתוק
תוספות לחומוס: פטריות מטוגנות בשום/ לחמם שמן זית עם חצאי שום/ גרגרי חומוס חמים ומתובלים
בהצלחה
1 מה הכי כיף לאכול בחורף?
2 איזה תה את/ה הכי אוהב/ת?
3 איזה מאכל 'קייצי' הכי חסר לך?
4 האם אתם אוכלים מרק בכל ארוחה? או רק בשבתות וימים מיוחדים?
5 מה הכי כיף לעשות כשיורד גשם?
)


אדרת

2 איזה תה את/ה הכי אוהב/ת? את הרגיל של ויסוצקי
3 איזה מאכל 'קייצי' הכי חסר לך? פירות קיץ
4 האם אתם אוכלים מרק בכל ארוחה? או רק בשבתות וימים מיוחדים? גם באמצע שבוע אבל לא בכל יום
5 מה הכי כיף לעשות כשיורד גשם? להתכרבל במיטה
אני ממש חייבת דחוף מתכון לעוגת שוקולד מעולה [אבל באמת מעולה] ושפשוט להכין אותה
תודה רבה!!
יש לי עוד מתכון - עוגת מיקרו - שוקולד בשבילך, יוצא פשוט מושלם ומאוד קל להכנה
מתכון בסיסי לעוגיות (מתכון מאתר גוד פוד)
150 גר' מרגרינה
1 כוס סוכר
לערבב טוב ולהוסיף
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
לערבב שוב ולהוסיף
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קורט מלח
לערבב היטב עד שנוצר בצק חלק
לקרר שעה (אני מדלגת על הקירור בד"כ)
יוצרים עוגיות ואופים כ 10עד 15 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות (זמן האפיה משתנה מתנור לתנור)
בהצלחה
רעיונות ליצירת עוגיות:
עוגיות בסיסיות ניתן ליצור עיגולים ולמעוך במזלג, או ליצור נקניק ולחתוך לפרוסות - להניח את הפרוסות בתבנית ולאפות. ניתן גם לרדד לעלה בעובי 1 ס"מ ולחתוך לעוגיות עם חותחני עוגיות - העוגיה שומרת על צורתה.
ניתן להוסיף למתכון -קקאו, קוקוס, שוקולד ציפס', אגוזים וכו' כיד הדימיון - ליצור עיגולים ולאפות .
ניתן להוסיף על העוגיה מלמעלה- סוכריות צבעוניות , סוכר , אגוז וכו'
ניתן לחלק את המתכון לישניים חצי לבן וחצי עם קקאו , לרדד את שניהם בנפרד , להניח אחד על השני ולגלגל -
לחתוך עוגיות ולהניח בתבנית - העוגיות יוצאות בצורת שבלול.
יש עוד הרבה מתכוים לעוגיות בטעמים שונים - שיכולים להתאים .
כמו כן אמא שלי תמיד היתה עושה לאחים שלי עוגות בחושות רגילות ופשוטות, אך במקום לאפות בתבנית גדולה אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק לעטוף בניר כסף (גם בלי תבנית) ולשלוח להם - זה תמיד היה להיט גדול. כמו כן באותה דרך ניתן להכין מאפיינס קטנים/ גדולים.
ט'
אני עושה לפי העין את הכמויות.


http://rotter.net/votes/vote6/kneset.html
בבחירות הקודמות זה היה הסקר הקרוב ביותר לתוצאות האמת!
ניתן להצביע פעם אחת בלבד.