שרשור חדש
אשמח לקבל מתכונים טעימים עם קינואה! תודה!אני...=)
מחילה מראשאלעד
לא הבנתי מה טעם מצאו בקינואה.
ירק טפל לחלוטין..מצריך המון תבלינים כדי לצאת סביר..
לא מבין.
טעם הבריאות! ואגב זה שהוא תפלאני ירושלמית
זה רק נותן עוד אפשרויות, לבישול.
אני מוסיפה את הקינואה לבצל מטוגן, עם פטרוזליה/בזיליקום/ אורגנו/ פיטריות מטוגנות/ אגוזים-שקדים -פיסטוקים מטוגנים קלות, ירקות מגוררים שונים-קישואים גזר, כרישה קצוצה(מעדן) ועוד ועוד...
חוץ מזה ניתן לקנות את תערובות התיבול המיועדות לאורז ולצרף לקינואה, גם טעים מאד. אפשר לצרף קינואה למרקי ירקות, להעלאת הערך הבריאותי של המרק... וכו'
יש לשים לב לשטוף את הקינואה לפני הבישול שלא תקבל טעם מר.
אל תשבית שמחות! =)אני...=)
:c)אלעדאחרונה
מחפשת מתכון טוב לדג סלמון, עדיף מתקתק.ריבק
סלומון ברוטב "שום דבש" או סלומון ברוטב מיפלמשצאיד
סלומון טוב מגיע ממערב קנדה ושם טעמתי את המתכונים האלו -
בארץ האיכות שלו הרבה פחות טובה אבל גם זה טעים:

סלומון "שום דבש":
מערבבים בצלחת -
כוס סוכר חום
3 כפיות שום כתוש
ורוטב סויה עד לבלילה קלה
(זה צריך להיות כמעט נוזלי)
וכמובן פילה סלומון

הכנה:- שופכים את הבלילה המוכנה על הסלומון!
רצוי להשרות לפני האפיה - אפילו לילה , אבל לא חובה
אם משרים צריך לקחת כלי צר יחסית כי אחרת הרוטב יגלוש לצידי הדג.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות בין 15 ל 20 דקות.
אפיה ארוכה מידי מיבשת את הדג ומקלקלת את טעמו.


מתכון שני פשוט יותר וטעים בהחלט-

סלומון ברוטב מיפל:
שופכים סירופ מיפל (אמיתי או תעשייתי) על הדג - והשאר כמו במתכון הקודם

בתאבון
תודה לך, האם את בטוחה שזה לא יצא בטעם עוגת דבש?ריבק
כתוב על האריזה פילה אילתית סלמון אמריקאי,אבל-ריבק
ובאותיות קטנות כתוב- ייצור- סין.
זה נשמע איזה בלוף. נראה לך שיצא מזה משהו טוב?
תשובותמשצאידאחרונה
הדג יוצא נפלא לטעמי - אין קשר לעוגת דבש (אני לא אוהבת עוגת דבש!!!)

בקשר לאריזה- ראיתי היום אחת כזו- כתוה "סלומון אמריקאי" - לא ראיתי מאיפה הוא, אבל אלו היו הדגים הכי מסכנים במקפיא...לא הייתי ממליצה.
אגב - לשיפור הטעם- עדיף דג טרי!
מה לעשות עם חרוביםאנונימי (פותח)

שלום,

אשמח לדעת מה לעשות עם כמות יחסית גדולה של חרובים.

אם למישהו יש רעיון?

תודה

צריך לשאול איך מכינים ממרח חרובים,ריבק
חברת בי אנד די מייצרת כזה. בטעם שוקולד.זה מאוד בריא, אולי כדאי לנסות לטחון, ולהוסיף ממרח שוקולד?
מה עושים עם חרובים בימינו? משחקים איתםאלעדאחרונה
אפשר גם לשבור ולמצוץ, אבל כדי להכניס לתבשיל צריך לטחון ולייבש..
חרוב זה פרי לא ממש פופולארי בימינו
כמה כוסות מים צריך על כוס חיטה? תודהאנונימי (פותח)
בין 2 ל-2.5\לק''י\אחרונה
בהצלחה- ושייצא לך טעים...
מתחילים לחשוב על ראש השנהאם הבנים12
אשמח לקבל מתכון לעוגת דבש טעימה.
חוץ מזה אפשר להחליף רעיונות לתבשילים מיוחדים ומתוקים. עוף, בשר, תוספות וכו'
זריזים מקדימים... לפחות בתכנון
רוטב לעוף\בשרananas
דבש ורוטב סויה חצי חצי, קצת רסק עגבניות ושום מעוך. מערבבים את הכל טוב, משרים את הבשר\פולקע\כל חלק אחר ברוטב למשך כשעתיים (אפשר לילה), ולתנור. יוצא מדהים!

וגם אני אשמח למתכון לעוגת דבש טעימה...
מתכון לעוגת דבשמשצאיד
כוס דבש
כוס סוכר
6 ביצים מופרדים
כוס קפה (2 כפיות + מים)
כפית סודה לשתיה (בתוך הקפה)
כפית קינמון
1/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:
1) לערבב את הדבש הסוכר והחלמונים (הצהוב),
להוסיף שמן וקפה עם סודה לשתיה (באותה כוס)
לערבב ולהוסיף קמח, אבקת אפיה, וקינמון ולערבב טוב.
2) להקציף את החלבונים (הלבן) לקצף , ולהוסיף 3-4 כפות סוכר.
3) להוסיף את החלבונים (הלבן) לחלמונים (הצהוב) בתנועת עטיפה- עד לערבוב מלא.
לאפות על 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ בפנים יוצא נקי.
אם כבר לראש השנהDGאחרונה
לרוטב מתוק אפשר להוסיף תפוחים בבישול, זה מוסיף מתיקות מענינית. וחוץ מזה אני אוהב לשים יין אדום מתוק, זה תחליף לרוטב סויה ואם זה לא מספיק אפשר להוסיף פפריקה אדומה.
המלצה לערב ראש השנה - מתכון – פאי תפוחיםאנונימי (פותח)

מתכון - פאי תפוחים

מומלץ להגיש אותו חם בתוספת כדור גלידת וניל.

המתכון הוא פשוט מאוד להכנה והכי חשוב...טעים  מאוד !!!!

חג שמח ושנה טובה !!!

נועה

 

תלחצי על איפה שרשום "מתכון פאי תפוחים", זה קישורAppleאחרונה
זקוקוה לעצותמנגו

1. מה אפשר להכין מריבועי בשר בקר (כאלה של חמין) אם יש למישהו מתכון עם רוטב יותר טוב כי אני מכינה אורז ואז יש רוטב לשים עליו.

2. איזו תוספת אפשר לעשות לפאי רועים? ועכשו האתגר-בעלי לא אוהב ירקות מבושלים כלשהם.. אז מה אפשר כתוספת?

תודה תודה

מתכוניםananas
לגבי ריבועים- יש לי שני מתכונים אהובים.
הראשון- לבשל את הריבועים, רק עם מים. אפשר להשתמש בזה כמרק בקר, אנחנו לא כזה מרגישים את ההבדל בטעם. אץ הריבועים המבושלים אני מוציאה לצלחת. בינתיים במחבת מטגנת בצל וקישואים מגוררים (פעם הוספתי גם גזר, אבל זה לא כזה משנה את הטעם וסתם עוד עבודה). זורקת לשם את הבשר, מוסיפה שום, מים ויין אדום (היין הוא העיקר!). אח"כ סוגרים את המכסה ונותנים להתבשל קצת על אש נמוכה. תבלינים לפי מצב הרוח וכמות הבשר. יוצא מדהים!
השני- שמים בסיר את הקוביות, גזר (2-3 חתיכות מגזר אחד), תפו"א קטנים\חתוכים, מלח פלפל. שמים מים, אבל רק שיכסו את החומרים. שמים על האש ונותנים להתבשל (נראה לי משהו כמו שעה וחצי אחרי רציחה, אבל אל תסמכי עלי. אני פשוט כל הזמן בודקת). בסוף אפשר להוציא חלק מהירקות ולטחון בבלנדר ואז להחזיר, או להוסיף רסק עגבניות.
נראה לי שלקחתי את המתכון מהפורום הזה, אבל אני כבר לא זוכרת- אז סליחה מראש מבעלת המתכון.

לגבי התוספת- גם ירקות מוקפצים\אפויים לא באים בחשבון? את יכולה לעשות פסטה, קטניות או סתם סלט ירות גדול ונחמד. אני גיליתי שלפעמים זו תוספת מצוינת. אם מוסיפים לסלט מלפפונים-עגבניות-חסה רוטב חרדל עם שמן זית (חצי חצי) וקרוטונים- לא צריך שום דבר מעבר לזה. עוד רוטב שמשדרג אצלי סלטים רגילים- שמן זית וחומץ (ביחס 2 ל1). מערבבים בכוס ואז שופכים על הסלט. אם את מוסיפה בצל- זה ירכך אותו ויעשה אותו טעים מאוד...

מקווה שעזרתי.
מה אפשר לעשות עם שעועית לבנה?מנגו
אני רוצה אותה בתור תוספת ,יש משהו עם רוטב?
תודה..
תבשלי הכל ביחד עם רוטב עגבניות כמו חמיןאופה
עוד מתכון אהוב עליananasאחרונה
אני בד"כ עושה מראש פי שניים כדי שבסוף הבישול ישאר משהו...
אז ככה- משרים לילה, מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת. מסננים ומשאירים במסננת. בינתיים בסיר נטגנים בצל, מוסיפים שום, רסק עגבניות. אני אוהבת גם להוסיף כמה עגבניות חיות- נראה לי שיוצא יותר טוב. מים אם צריך. אח"כ מוסיפים את השעועית, ומערבבים. חותכים פטרוזיליה, מוסיפים ונותנים עוד 5 דקות עם מכסה סגור. אם את רוצה יותר רוטב- תוסיפי יותר נוזלים.
הי אני צריכה דחוף...גב''שניקית גאה

מי שמפריש קבוע חלה ביום שישי לשבת ואפשר לתת לו שם דחוף???.

אני מארגנת 40 נשים (זה סגולה) לשבת הזאת למישו שממש צריך!!!! ממש חשוב!!!

לכן מי שיכול שישלח לי באישי!!!! ממש תודה!!!!

צריכה רעיונות לכיבוד קל ובריאמנגו

לקבוצת נשים שלא מכירות אחת את השנייה..

תודה

פופקורן, פירות יבשים וטריים, קרקרים חיטה מלאה,אופהאחרונה
כיבוד שהוא גם קצת אוכל או רק כיבוד קליל?
תערובת ג'עלה תימני מאוד נחמדה, אם יש לך אפשרות להשיג.
אפשר לקלות חומוס שבושל ויובש מעט על מגבת. כנ''ל עם אפונה ירוקה שבושלה/ הושרתה יום שלם ויובשה על מגבת.
פופקורן טעים אבל עם סוכר- לשים כמות שווה של גרעיני פופקורן וסוכר בסיר חם עם מעט שמן. לנער את הסיר כל הזמן כדי שלא ישרף הסוכר. אפשר להוסיף גם קינמון לסוכר.
יש הרבה מתכונים באינטרנט לתוספת טעם לפופקורן, אבל בדר''כ מדובר בהרבה סוכר.
אפשר למצוא דרכים לכיבוד לא יקר ולא כבד. דלגתי על 'עוגיות' כי על זה את בטח חשבת כבר.
יש למישהו רעיון לעוגה טעימה חמודה וחגיגית לשבת כלהtiferet

כן...השבוע מתחתנים הזוג הראשון שיצא מפורום לקראת נישואין וזוגיות

אני חייבת רעיון דחוף...עד שבת הבאה...

נ.ב. גם לשבת שבע ברכות...(אני צריכה רעיון..)

יש לי מתכון מעולהחובשת
אבל קחי בחשבון שזה מלא עבודה ועוגה דיי יקרה
(4 קצפות ו3 צנצנות של דובדבנים)
אבל היא מאוד מרשימה וטעימה.
עשינו אותה ל7 ברכות של אחות של גיסתי, וכולם התלהבו.

אם תירצי תגידי לי ואקליד לך שהייה בבית.

כן...אני אשמח לקבל את המתכון...tiferet
ומה לא עושים בשביל כלה?!
וכשחושבים על זהחובשת
יש לי מתכון יותר פשוט.

עוגת טארט (מוכן או שאת מכינה) שמשמת בתור בסיס.
מעל את מורחת קצפת,
מעל פרות משומרים (אננס, משמשים, קוקטייל וכו')
ומעל את שופכת בעדינות ג'לי בטעם של הפירות.

לילה במקרר,
טעים ומאוד מרשים.
אני ממליצה על המתכון שרשום על האריזה של ג'לי תותשירק
של אסם כמובן
היא חלבית
עוגת טעימה וקלה וגם יוצאת יפה
רעיונות כלליים לעיצוב עוגהמשצאידאחרונה
יש כאן לינק לאתר אחר אומנם
אבל זה בהחלט יכול לעזור לך.

אגב אם חסרים לך חומרים כמו בצק סוכר או ציבעי מאכל בהכשרי מהדרין-
אני מכירה בירושלים 2 מקומות שמוכרים דברים כאלו.

http://food.nana10.co.il/Section/?SectionID=1934&sid=142

תגלגלי למטה- יש וידיאוים בנושא.
חבר'ה אני צריך עזרהאנונימי (פותח)
זה לא כ"כ קשור לפורום אבל פשוט לא ידעתי איפה לרשום:
אחרי שאני מנקה את המקרר ואני שם בו אוכל- המקרר מסריח...
יש למישו מפה מושג למה זה ואיך אפשר לטפל בזה?
תודה רבה רבה!!
לחתוך תפוח אדמה לא מבושל לחצי ולשים במקרר זה סופחכפרגניסטית
את הריחות
אבקת סודה לשתיה בקערה פתוחה ולכסות את הכל הרמטיאופה
זה בהנחה שהמקרר עצמו עובד כמו שצריך, אטום, קר מספיק וכולי.
תודה  אנונימי (פותח)אחרונה
מישהו יודע איך מכינים קרוטונים למרק?אנונימי (פותח)
היתה לי שכנה שידעה להכין משאריות לחם, יצא טעיייייייםםם!
קרוטוניםananas
לוקחים לחם (אפשר גם יבש שאין מה לעשות איתו), חותכים לקוביות בגודל הרצוי. עדיף לעבוד עם לחם חצי מופשר- ככה יהיו פחות פירורים. מתבלים לפי הטעם- אבקת שום, צ'ילי, פלפל שחור, מלח, אורגנו - כל שילוב אפשרי, לפי מה שאתם אוהבים. מכניסים לתנור לחום בינוני. מערבבים מדי פעם, ומוציאים כשהחתיכות נהיות חומות. נראה לי שזה לוקח כ 20 דקות, אבל יכול להיות שאני טועה. עדיף לבדוק כל 5 דקות.
שיהיה בהצלחה!
וזה נשמע שצריך להרטיב מעט את הלחם כדי שהתבליניםריבק
ידבקו. לא?
אני שמעתי שצריך להוסיף שמן/מרגרינה...רחלקה
יכול להיות?
אפשר תיבול עם שמן (טעים ומשמין) או תיבול בלי שמןאופה
הכי טעים זה כמובן עם שמן. להוסיף תבלינים לשמן ולזלף על הקרוטונים.
ריבק- לא צריך להרטיב את הלחם.

אני עושה בלי שמן\מיםananasאחרונה
פשוט מפזרת תבלינים ומערבבת בידיים. יוצא מעולה! (אלא אם כן חורכים...)
עוגת גבינהאנונימי (פותח)
עשיתי עוגת גבינה משהו משהו. ללא אפיה עם בסקויטים קלה מאוד. חבל על הזמן!! אם משהו רוצה מתכון אביא בשמחה.
ודאי שתביא מתכון!ruthi
אז ככה:אנונימי (פותח)אחרונה
מסדרים בתבנית בסקויטים(לא להרטיב, הם מקבלים את הרטיבות מהעוגה) מקציפים במקסר 2 שמנת מתוקה או ריצ', 2 גבינה, 2 אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב. מקציפים הכל יחד ומניחים על הבסקויטים אפשר כשיש תותים לשים על הבסקויטים תותים ואז את הקצף. מעל מפוררים בשקית עם מערוך בסקויטים. יוצא נהדר!!
תקשיבואני...=)
אני צכה עצות ורעיונות מכם-
 
אני עובדת רוב היום מחוץ לבית וגם כשאני לא עובדת אני מסתובבת הרבה בחוץ.
 
הבעיה היא שיש לי נטייה לא לאכול הרבה כשאני בחוץ, וזה ממש גרוע, ממש ירדתי במשקל החופש...
 
אני רוצה רעיונות של דברים כיפיים לקחת לעבודה חוץ מסנדביץ' עם קוטג' ופירות (אפשר רעיונות שווים לסנדביצ'ים..).
 
תודה רבה!!!
סנדוויץ' נחמד -אוסנת
לחמניה (ארוכה), חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, וכמה פרוסות של ביצה קשה.
אפשר להוסיף מיונז.

במקום ביצה, אפשר לשים סלט טונה (טונה עם מיונז ומלפפון חמוץ) או גבינה בולגרית.
אני בעד לקחת לעבודהאלעד
עוגיות שוקולד-צ'יפס
מניסיון-זה אחלה של דבר..
בטח שכן!!תמיד מתפללת
אבל ההמלצה שלי- פריכיות אורז עם ירקות חתוכים שאפשר לנשנש. (וזה אפילו בריא)
עוגיות שוקולד צ'יפס זה מצויין... מניסיון..=)אני...=)
אלעדיאני...=)
זה באמת אחלה רעיון!!!
איך לא חשבתי על זה קודם??? =)
כשאני יוצאת אני לוקחתבלה
כמובן פירות-טריים ויבשים
קרקרים
ירקות חתוכים בקופסא
שקדים ואגוזים
אלו הדברים הקלים.
אם הסנדוויץ' הוא הארוחה העקרית חשוב שיהיה מזין.חיטה מלאה, אבוקדו,טחינה,ביצים,ממרח שקדיה ממרח חרובים לא חסרים דברים בריאים וטובים רק שלא כולם רגילים לאכול אותם..
אפשר גם להכין סלט פסטה פשוט מכינים סלט ירקות עם כמה שיותר ירקות ןמוסיפים את הפסטה עם תיבול רגיל של סלט זה גיוון אם נמאס לאכול סנדוויץ כל יום..
ויש עוד מלא רעיונות העיקר לקחת נישנושים מזינים ומגוונים.
בתיאבון!
הי כולם- תודה על הרעיונות ...=)אני...=)
סנדויצ'ים ועודאנונימי (פותח)
1. פרווה: בגט מרוח במיונז, טונה ביצה קשה וירקות: חסה עגבניות ומלפפון חמוץ
לעטוף בנייר נצמד וכווווולם ישאלו איפה קנית אותו
2. בשרי:לקחת לעבודה פיתה טריה, קופסא קטנה של חומוס, מלפפון חמוץ ומספר פרוסות פסטרמה
להכין ממש לפני שאוכלים
3. חלבי: הכי טעים בפיתה אבל אפשר גם בגט
להכין חביתת הפתעה מדהימה רצוי במחבת גדולה: הרעיון הוא לקפל את החביתה ובפנים יש מה שמתחשק
אז ככה:
מספר ביצים לפי גודל המחבת (2 ביצים במחבת קטנה)
מיד לאחר ששופכים את הביצים למחבת להוסיף בחצי אחד של החביתה: קוביות בצל/ פרוסות עגבניה/ רצועות פלפל/ פרוסות זיתים/ פרוסות פטריות/ תירס, מעט מכל דבר
להקפיד להניח רק על חצי מהחביתה
מעל הירקות לפזר קוביות בולגרית או חתיכות גבינה צהובה (לפי הטעם)
הכי חשוב לקפל את החצי הריק של החביתה על החצי המלא כשהחביתה עוד קצת "רטובה". רצוי לקפל בעזרת מרית/כף מתאימה.
להחזיק את הקיפול ואחר כך להפוך בזהירות לצד השני
להכניס לפיתה (לא צריך למרוח אותה) או לעטוף בנייר כסף ובעבודה להכניס לפיתה (כדי שהפיתה לא תהיה "רטובה")
4. קורנפלקס או כל דגני בוקר אחרים. לאכול עם חלב בעבודה
5. פריכיות אורז או קרקרים עם גבינה/ לבן/ טונה וכד'
וואו!!אני...=)
אחלה רעיונות!!
נראה לי שאני אתלה על המקרר...
=)
תודה לך!!
עוד קצתאילה שלוחה
בס"ד

אצלנו בבית ממש אוהבים לחמניה (מקמח מלא) עם יוגורט, קרעי חסה\כרוב קצוץ, פסי גזר (חותכים בקולפן), וגרעיני דלעת או גרעיני חמניות
עם אותם דברים אפשר גם למרוח טחינה ביתית או שקדיה (ממרח שקדים)

אני אוהבת גם סתם לחמניה עם יוגורט וסלט ירקות ליד.

אפשר גם חלבה ביתית (יותר בריא מקנוי) - מערבבים כמויות שוות (בערך - אפשר לשנות לפי הטעם) של דבש איכותי עם טחינה גולמית. גם לסנדוויץ כזה אפשר להוסיף גרעיני דלעת או גרעיני חמניות. טעעעעעים!
נזכרתי בעוד משהו שממש אוהבים אצלנואילה שלוחה
בס"ד

לא יודעת איך זה לבי"ס בתור סנדוויץ (בינתיים אכלנו את זה בשבת בבית)

פיתות ביתיות מקמח מלא (במחבת):

מערבבים בקערה קמח מלא ומים עד ליצירת בלילה רכה (לא יודעת בדיוק כמויות - אם זה חשוב אני מוכנה לנסות לבדוק ולכתוב). אני מניחה שאנשים אחרים (לא אנחנו) היו מוסיפים קצת מלח. אנחנו מוסיפים לפעמים זעתר.

מורחים על מחבת טפלון קצת שמן (בערך חצי כף) ומחממים. כשהשמן חם שופכים כמה כפות מהבלילה ומורחים היטב ליצירת שכבה דקה על המחבת. מחכים בערך 3 דקות עד שהפיתה מתחילה להתקלף מעצמה. בעזרת מרית עץ רחבה מרימים את הפיתה והופכים. משאירים במחבת עוד דקה או שתיים ומוציאים.
מכינים עוד פיתות כנ"ל (לא צריך למרוח עוד שמן)

שכלול קטן:
חותכים עגבניות לקוביות קטנטנות. חותכים בצל ירוק לחתיכות קטנות ומערבבים לתוך הבלילה. מכניסים למחבת וממשיכים כנ"ל (בד"כ יוצאות פיתות קצת עבות יותראז צריך להשאיר במחבת יותר זמן). טעעעעים!
מומלץ למרוח על פיתה כזו חומוס ביתיאילה שלוחה
בס"ד

אפשר להוסיף גם עגבניות שרי וחסה טריה.

כמו החומוס אפשר להכין ממרח ביתי משעועית וכו'
בלי שמרים או אבקת אפיה? זה לא יוצא יציקה?אלעד
בלי שמרים, בלי אבקת אפיהצפורה
בס"ד

יוצא בסדר גמור

(ושוב - אנחנו אוכלים את זה בלי מלח. אם מישהו רוצה שאני אבדוק לו מה המקור אני מוכנה לנסות לבדוק, אבל לא מבטיחה להצליח)
[אילה שלוחה בטעות בכינוי של אחותה צפורה]צפורה
את יכולה לקחת לעבודה מעדנים חלביים לבן מנה חמה  אנונימי (פותח)
אממ זה לא כול כך בריא..צאקי 2
במיוחד לא המנה חמה..
סנדביץ' מעולה!!!אנונימי (פותח)אחרונה
בתוך באגט/לחם/לחמניה או כל דבר אחר....
למרוח שמן זית, ממרח פסטו (שקונים מוכן או מכינים ביתי), חסה, פרוסות עגבניה, בצל ירוק/לבן ופרוסות גינה מלוחה/בולגרית וכדו'. מ-ע-ו-ל-ה!!!
בתאבון
אשמח לשיטות- איך לשטוף את האורז בנוחות לי לא מצליחמנגו
לקנות מסננת עם חורים קטניםכפרגניסטיתאחרונה
אני צריך מתכון פיצה.אנונימי (פותח)

אני מעוניין לקבל מתכון לפיצה - כמו בחנות - לא ביתי.

ishhaisraeli@walla.com

מחפש מתכון טוב לעוגת שמריםראש יהודי
נזכרתי!ט'
הנה מתכון שהבטחתי שאנסה להכין ועדיין לא יצא לי.... (אההממ)

כשיצליח לך - אשמח לשמוע!



חומרים לעוגה אחת:
לבצק:
20 גר' שמרים טריים או 8 גר' שמרים יבשים או 2 כפות שמרית
½ כוס חלב חמים
120 גר' חמאה ללא מלח
½ כפית קליפת לימון מגוררת
¼ כפית מלח
1/4 2- 3 כוסות קמח לבן
2 חלמונים
( בד"כ נשאר מעט בצק אח"כ -עקב החיתוך- וגם מהמלית, אז מהשאריות אפשר להכין עוגות קטנות בנפרד)
למלית:
250 גר' גבינה לבנה שמנה
50 גר' חמאה מרוככת
½ כוס סוכר
½ כוס צימוקים
1 כף קליפת לימון מגוררת
2 חלבונים
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. ממיסים בקערית את השמרים בחלב, בוחשים פנימה קורט סוכר ומניחים לתפוח 10 דקות.
2. בינתיים טורפים יחד בקערה גדולה את יתרת הסוכר, החמאה קליפת הלימון והמלח. מוסיפים את החלמונים וטורפים שוב.
3. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח עם תמיסת השמרים, טורפים היטב לאחר כל הוספה. מעבירים את התערובת למשטח עבודה מקומח קלות ולשים לבצק חלק וגמיש כ- 5 דקות. מתקבל בצק רך, חלק ולא דביק.
4. מעבירים לקערה משומנת והופכים כדי שהבצק ישומן מכל הצדדים. מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל א ניפחו כ- 2 שעות.
5. ממש לפני שהבצק מוכן לרידוד, מכינים את המלית: שמים את הגבינה, החמאה, הסוכר, הצימוקים וקליפת הלימון בקערה וטורפים יחד. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים בעדינות אל תערובת הגבינה.
6. מעבירים את הבצק את משטח עבודה מקומח, מרדדים למלבן בגודל 40x30 ס"מ.
7. מניחים בעזרת כף את המלית ברצועה לאורך מרכז הבצק. מותירים שוליים ברוחב 5 ס"מ משני הצדדים הקצרים ושוליים ברוחב 10 ס"מ משני הצדדים הארוכים.
8. חורצים חתכים אלכסוניים באורך 5 – 6 ס"מ משני צידי מלבן הבצק.
9. מקפלים פנימה את שני קצות העוגה, קולעים את הרצועות משני הצדדים.
10. מעבירים בזהירות לתבנית שטוחה עם נייר אפיה. נותנים לנוח 20 דקות.
11. כ- 15 דקות לפני האפיה מחממים תנור לחום בינוני.
12. אופים כ- 45 דקות או עד שהבצק משחים, מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפני שזורים על העוגה את אבקת הסוכר.
אני הכנתי כמה פעמים מהמתכון הזה, ויצא מעולה!אלעד
חחחחחחחחחחחחחט'אחרונה
מחפשת קינוח שווהאני...=)
שאפשר לקחת לפיקניק...
עדיף לא עוגות ועוגיות אלא דברים יותר מיוחדים...
תודה =)
סלט פירות?כפרגניסטית
הצעות:אם הבנים12
פרי כיפי - מנגו, אננס, אבטיח, ענבים וכו'
אם זה בלילה אז גלידה זה ממש שווה.
אננס בקופסאת שימורים.
פונדו שוקולד - על סיר קטן עם אמגזית ממיסים שוקולד - טובלים בתוכו פירות וכל מיני.

תהנו.
תותים/פירות עם קצפת...יש גם טרייפל שזהמנגו
שכבות של תותים קצפת ועוגה מרוחה בריבת תותים-משהו טוב..
מצא חן בעיני הפונדוירוק זיתאחרונה
אוכל לשירות...רחלקה
אוכל לשירותרחלקה
אם למישו יש מתכונים קלים, מהירים ובסיסיים, שניתן להכין בדירת שירות שיכתוב כאן...
תודה רבה!
פסטה (אבל לא להגזים), מרקים, טוסטיםאנונימי (פותח)
להשתדל לאכול ארוחות מסודרות ולא רק נישנושים.אם הבנים12
1. אורז עם בצל וגזר - מטגנים פרוסות בצל ומקלות גזר מוסיפים אורז (לברור) מכסים במים כוס וחצי לכוס אורז, תבלינים - מלח, פלפל, קצת כורכום, אבקת מרק. לבשל מכוסה 20 דק' בערך. בתאבון.
2. סלטים - חסה, ירקות, תפו"א וכו'.
3. חביתות עם כל מיני דברים - בצל ופטריות, ירק קצוץ, חביתה עם גבנ"צ וכו'.
4. לא לשכוח לקחת סנדויצים לעבודה. חשוב גם לאכול במשך היום ולא רק בערב כשחוזרים לדירה.
5. מרקים
6. אוכל מהבית שנשאר משבת וכד'.

בכל אופן שנה טובה ומועילה!
אצלנו בשירותכפרגניסטית
בשנה הראשונה הייתי בדירה ובישלתי (חלבי: פסטות מוקרמות, פיצה, לזניה, פנקייקס וכו')
בשרי: אורז, תפו"א, שניצלים, פסטות, (קציצות שהייתי מביאה קפואות מהבית ורק מחממת)
וכמובן שהיה טבעול


שנה שניה הייתי בפנימייה וכבר היה מטבח וטבח שהכין לנו אוכל
תודה לכולכןרחלקהאחרונה
אני צריכה מתכונים לאורז מלא-עדיף בלי בצל... תודה!אני...=)
הינהחובשתאחרונה
במיוחד בשבליך..
מקווה שזה יוכל לעזור לך.

כנסי ללינק.
אומנם מאתר אחר אבל בהחלט יכול לעזור.
http://www.kipa.co.il/food/search.asp?quit_text=%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96+%D7%9E%D7%9C%D7%90

הפתרון גרוע- לטגן בשמן עמוק לפני בישולריבק
חמותי מבשלת ומסננת ושוטפת -כמו באיטריות ,ורק אז מתבלת.
זה יוצא אצלה אחד אחד ולא מתקשה או נדבק.
פתיתים צריך ללמוד אצל אבא שלי איך עושיםשירק
יותר נכון, צריך לבוא ולטעום. אה?יש בהם נשמה יתירהריבק
ממש ככה מאיפה את יודעת?שירק
ולשנוצי-
המצאתי לפתיתים מתכון שהוא טעים שאני טורפת את השאריות של אתמול כשאני באה מורעבת מהעבודה ישר מהמקרר אפילו בלי לחמם:
את מטגנת בצל קצוץ קטן עד השחמה
אח"כ מוסיפה לסיר לאידוי מכל הבא ליד מה שיש לך בבית:

תירס
אפונה
עדשים (אם יש לך זמן כי זה מתרכך הרבה זמן)
גזר קוביות קטנות
קישואים קוביות קטנות
שעועית ירוקה

תערבבי עם: מלח, פלפל, אם את רוצה צבע - כורכום

מאדה איזה רבע שעה תוך כדי ערבוב שלא יישרף לך

תוסיפי חבילת פתיתים תערבבי איזה 3 דקות עם הירקות ואז תוסיפי מים ותבשלי עד שזה מוכן

בהצלחה





בשראנונימי (פותח)
אם יש לך שניצלים קפואים או קציצות או חתיכות עוף ישנות וכדומה, פשוט תטגני בצל תוסיפי את הבשר חתוך ואז את הפתיתים עם קצת נוזלים ותבלינים - זה יוצא מעדן. אני עושה את זה עם כל מה שנשאר מאתמול - אורז, מקרוני וכדומה, לבשל כמה דקות ובתאבון
ואם את מעדיפה חלבי-משצאיד
אני מוסיפה להם קוטג' ורסק עגבניות/קטשופ, מלח פלפל ואבקת שום.
תחממי הכל ביחד עד שהקוטג' נמס זה ממש טעים.

עוד יותר טעים מזה זה- קוטג' ורוטב סויה ואם אן בעיה של טעם רצוי להוסיף קצת עלי תרד. וכמובן, מלח פלפל ואבקת שום
כמו כן ניתן לשידרוג נוסף עם קוביות טופו מטוגנות.

בתאבון
מה זה לשעבר? יש לך עוד עכשו?אנונימי (פותח)
עדין לא אבלמשצאיד
היתה לי בעיה במחשב וההיתי חיבת להחליף שם...

אגב ריבק- תתפלא כמה זה יוצא טעים!
קוטג' וקטשופ לפתיתים????מה הקשר??ריבק
להכין בכמויות קטנות יותר בפ'ם הבאה..פעימה
אפשר לנסות לטגן לקציצות..אני ירושלמית
להוסיף פטרוזליה קצוצה ותבלינים שונים, ביצים ופירורי לחם ליצור קציצות ולטגן.
על אותו רעיון אפשר לנסות לעשות פשטידה...אני ירושלמית
אם רוצים בשכבות שכבה תערובת פתיתים שכבה קישואים.. שכבה חצילים וכו'. ולאפות עד שמתייצב.
לפתיתים פשוט תשימי תבלינים-אוסנת
פפריקה, שום, פלפל שחור, מלח. זה יוצא בטעם של מנה־חמה, אם את אוהבת.
אפשר גם לשים אבקת מרק.

אבל אם את מתעקשת על רוטב, אפשר לשים רוטב פטריות.
אני אישית לא אוהבת, אבל אצלנו אוכלים את זה.
(מטגנים בצל ופטריות חתוכות, שמים מים ואבקת מרק פטריות)
במקום שקדי מרקאנונימי (פותח)
להפריד שיהיו אחד אחד
לא לבשל עם המרק אלא לפזר בצלחת
פתיתים עם ירקות-מימיאנונימי (פותח)
תאדי תירס, פטריות, ובצל. תבלי אותם במלח ותבלינים לפי הטעם האישי, ואז ערבבי אותם עם הפתיתים המבושלים. מדהים. מתחסל בשניות. מנסיון.
לי יש את אותה בעייהאם הבנים12
מה שאני מצאתי לעצמי בתור פתרון זה לחמם בסיר עם מים (כאילו להכין אותם קצת מחדש אבל רק את הסוף) זה ממש עושה להם פלאים אומנם כדאי גם להוסיף קצת אבקת מרק.
טליש- הסבר למה גוש ענקאנונימי (פותח)
כשאת מבשלת פתיתים אל תשימי מיד הרבה מים. תשימי כל פעם קצת. עד שזה מתאדה ואז תוסיפי עוד. כי ברגע ששמים הרבה מים מיד לוקח להם זמן להתאדות ואז הפתיתיפ כבר מבושלים כשהמים לא ממש נגמרו. והמים מדביקים אותם אחר כך אחד לשני. ואם תעשי עם המים כמו שכתבתי לך בהתחלה הם יצאו "אחד אחד" בהצלחה.