יש כאן סכרתיים בקהל.?Pandi99
אני טרוםחצילוש
אם את בעניין של מתכונים וכו׳ אשמח שתשתפי❤️Pandi99
הייתה לי.. ונותרתי עם ערכי סוכר גבוהיםחצילושאחרונה
אני ממש לא מקפידה כמו שאני באמת צריכה (גרוע ביותררר)
אבל מה כן- בחורף אני אוהבת להכין הרבה מרקים מזינים, אפונה, קטניות, עגבניות, בצל, לגוון.. כל יום משהו אחר! אני אוהבת גם קינואה אדומה, כל פעם עושה בסגנון אחר, פעם מוסיפה ירקות מוקפצים בסגנון אסיאתי כזה, פעם קוביות בטטה, ירוקים לפי מה יש במקרר, קוביות סלק, חמוציות ושמה קצת דבש, לימון, מל"פ.. אממ.. דייסת שיבולת שועל זה גם נחמד בחורף, מוזלי עם גרנולה ביתית ופירות, שייקים, סלט חזה עוף, אני פחות בקטע של לאכול ממש אוכל כבד ומבושל כזה באמצע שבוע, אוהבת דברים קלילים ולהוסיף להם.. מאלתרת כל מיני סלטים וכזה
הכנו חיתוכיות שיבולת שועל טעימות ברמות
לא מלכות הבריאות,בימאית דמיונות
אבל טעימות ברמה וממכרות
הנה המתכון:
250 גר' קואקר דק
כוס קמח
כפית א.אפיה
כף אבקת נס קפה
150 גר סוכר
120 גר חמאה(לפרווה:שמן קוקוס)
2 ביצים
כף תמצית וניל
150 שוקולד לבן קצוץ(לפרווה:או צמקאו לבן או שוקוצ'יפס לבן)
מערבבים,
משטחים בתבנית משומנת ואופים ב180 מעלות עד שמשחים ואז אוד 20 דק ב100 מעלות
לחתוך, לחכות שיתקרר ולהתענג על כל ביס
המלצות לתנורים וכירייםעלמא22
אשמח להמלצות על חברות ו/ או דגמים ספציפיים. בתנורים אנחנו מעדיפים פירולטי.
הבנתי שהתנורים של דלונגי איכותיים ביותרהנורמלית האחרונה
בעיקרון אם היא מחפשת פירוליטי למיטב ידיעתי זה רק בילטאיןטארקו
אלקטרולוקס פירוליטי תותח ממש.טארקו
נכון, אבלופל לימון
לקחת בחשבון שכשפותחים את דלת התנור נורה נדלקת ולכן אי אפשר
לפתוח את דלת התנור בשבת, העובדה הזאת ביטלה לי את האפשרות להכין חמין בתנור במקום על הפלטה
(לי זה הפריע ולכן הייתי צריכה למצוא פתרון מאוד יצירתי)
האמת שמעולם לא ניסיתי...טארקו
מצד שני כשהתנור כבוי לא נדלקת שום נורה.. דגמים שונים אולי? הוא כבר קצת ישן, 8-9 שנים כזה. והוא מעולה. אופה מדהים. (זה התנור של אמא שלי. לי יש בלרס עומד מעפןן)
באלקטרולוקס הישן שלי- בן 10ופל לימון
הנורה נדלקה רק כשהתנור היה דלוק. בחדש הנורה נדלקת כשפותחים דלת גם כשהתנור כבוי. אני שומרת את העוגות לשבת בתנור כך שזה ממש בעיה
שעון שבת? ואז הוא מנותק לגמרי מחשמל ואין נורהנחשון מהרחברון
תודה, אבלעלמא22
תודה על התשובותעלמא22
כאמור זה שאני מכירה הוא מלפני כמה וכמה שניםטארקו
אבל אני חושבת שראיתי באתר של קרן בני הישיבות משהו מאוד דומה, אולי אפילו אותו אחד-
https://www.kerenby.co.il/product/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A7%D7%A1-eoc54305430-electrolux-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94
תודהעלמא22
להורים שלי בוש פירוליטי מעולה!!אנונימיות
מעניין לדעת, האם נדלקת המנורה בפתיחת הדלת כשהתנור כבוי?ופל לימון
תודה. יש מצב שאת יודעת דגם?עלמא22
לנו יש בוש פירוליטי מושלםברוקוליאחרונה
אם אני רוצה להכין עוגה שיש בה שקדים/אגוזים טחוניםנועה נועה
כסוג של תחליף קמח, למיטב הבנתי. לטחון בבית בבלנדר מוט או במעבד מזון יעבוד, או שהמרקם יצא גס מידי? אין לי מטחנת בשר או משהו דומה, אלה האפשרויות...
אפשר לקנות קמח שקדיםEBM
את זה אני יודעת, אבל לא יודעת אם נספיק לקנותנועה נועה
במעבד מזון זה אמור לטחון מספיק לדעתי..נקודה טובה
בלנדר מוט לא הייתי מנסנחילזון 123
וקחי בחשבון גם את הקליפות החומות שיהיו בתערובת
במעבד מזון כןיראת גאולה
עד כמה זה ישפיע על התוצאה - תלוי ב"רגישות" של המתכון.
תודה למי שענה! במתכון זה לא קמח שקדים אלא שקדים טחוניםנועה נועה
אז מבינה שמעבד מזון יהיה בסדר 
כן בהחלטיראת גאולה
אני רקבימבה אדומה
חימום אגוזים שקדים זרעים וכד' לא בריא בכלל, השומן הרב שבהם מתחמן ונהייה רעיל.
את צריכה מתכון לעוגה ללא קמח?
עוגת יום הולדת ללא קמח לאנשים שאוהבים אוכל מושחת ולא בריא?נועה נועה
ובלי כמויות משוגעות של שוקולד?
אם יש לך אני אשמח...
זה הכיוון?בימבה אדומה
אני במקום שמן קנולה שמה שמן קוקוס בכבישה קרה
ובמקום שמנת מתוקה שמה קרם/שמן קוקוס
במקום סוכר לבן, שמה סוכר קוקוס....
(ואני לא אוהבת קוקוס 😅😅)
שכחתי את החלק הכי חשוב - אני לא יכולה להקציףנועה נועה
הייתי מכינה את זה עם מטרפה פשוטהבימבה אדומה
ומה עם לשאול מחברה /שכנה?בימבה אדומה
אין לי מטרפה ידנית והשכנים פחות רלוונטייםנועה נועהאחרונה
ובגדול אני לא אתאבד על להכין את העוגה הזאת כנראה, גם ככה אני עמוסה וזאת עוגה שגם אחרים היו יכולים לקחת עליה אחריות אם הם רק היו רוצים... אבל תודה על כל הרעיונות, נרשמו לפני בכל מקרה 
*מתחמצןבימבה אדומה
סוגי אורזיםמטילדה
מבחינה תזונתית בעיקר?
יש משהו ספציפי שעושים עם יסמין
בעלי קנה בטעות, ו וואלה יותר טעים מפרסי, טעם עדין יותר
אז מעניין לשמוע...
כתבת בעצמךאיכה
יסמין יקר יותר מפרסי? לדעתי להפך...חילזון 123
עד כמה שידוע ליאיכה
ברמי לוי אורז יסמין עולה איזה 7-8 לקילוחילזון 123
בסמטי>יסמין>פרסיהנורמלית האחרונה
אצלינו אוכלים רק את האורז הזה בשק של 5 קילו של יסמיןחצילים
ולא ממש יותר יקר אולי אפילו יותר זול
מוכרים את זה בין 40 ל45 לשק של 5 קילו
עריכה:
עכשיו הבנתי שלא התכוונת למה שאני התכוונתי.
יש חברה שנקראת יסמין (עם ציור של יונים כזה על השק) מומלץ ממש ממש
ואומר את זה אחד שבבית שלו סיימו יותר מ10 קילו אורז רק בחג סוכות חחחח
איפה קונים כזה?בונים מגדל
ובכלל. חוויה לא סימפתית.
אבל לא זכור לי יונים. הייתה שקית סגולה. וקניתי רק בגלל שזה היה ממש ממש בזול
יש בכל מיני חנויותחצילים
אין לי תמונה של זה אבל זה פשוט שק לבן עם ידית אחיזה אדומה מפלאסטיק וציור של שתי יונים
אין מקום בלי חשש. מניסיוןבונים מגדל
בסופר שלנו לא ראיתי, זה בטוח.
אצלינו אנחנו מסיימים במשפחה משו כמו 5 שקיםחצילים
לא קרה פעם אחת שפגשנו שם איזה משו בעייתי
כי אתם מסיימים מהרהנורמלית האחרונה
מבאס. תנסו לשמור אולי במקרר או משוחצילים
נכון. ועוד שוברת את הראש מאיפה זה התחילבונים מגדל
עוד לא יצא לי לקנות מאז שק ובודקת מבחוץ לפני הברירה.
ובאמת כאב לזרוק. אבל יותר לחשוב שאולי פספסתי
תנסו את האורז הזה הוא ממש טובחציליםאחרונה
לא יודעת מה ההבדל הוא באמת יותר טעים, אצלנו אוכליםהמקורית
עוגיות קוואקראבןישראל
תודה רבה
בפניםשִׁירָה
כוס קמח
2 כפיות קינמון
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס שמן (או שמן קוקוס מומס)
ביצה (לפעמים אני שמה שתיים) *או* בננה מעוכה *או* רבע כוס רסק תפוחים- הכנתי לפי כל האפשרויות יצא ממש טעים
כפית תמצית וניל
2 כוסות שיבולת שועל.
לערבב הכל ולהוסיף שוקולד ציפס
ליצור עוגיות להניח בתבנית. 180 מעלות 13 דקות
תודה רבה ינוסהאבןישראל
מתכון לעוגיות שאנחנו מכינים כל שבוע מחדש:בימאית דמיונותאחרונה
3 כוסות שיבולת שועל שלמה
3 כוסות קמח מלא(אנחנו שמים כוסמין לבן)
כוס וחצי קוקוס
כוס גרעיני חמניות קלופים
100 גר' חמוציות בלי סוכר
2\1 כוס סוכר
כפית וחצי סודה לשתיה
כוס שמן
רבע כוס תרכיז תפו"ע ללא סוכר
3 ביצים
4 כפות דבש
3 כפות מים
שמים קודם את הדברים היבשים
ואחר כך את הרטובים
מערבבים
לוקחים עם כף "כדור" בצק
ומגרדים עם כף שניה לתבנית עם נייר אפיה
אופים בתנור מחומם ל175 מעלות
עד שהעוגיות מזהיבות(הן נאפות מהר אז צריך להשגיח... אצלנו צריך להוציא את הנגלה הראשונה כשאנחנו באמצע להכין את השניה
)
בתאבוןןן!!!!
(אגב הזכרת לנו להכין היום או מחר עוד, זה עוד שניה נגמר..
)
מחפשת מתכון לממרח שוקולד ביתימטילדה
ללא מרגרינה וחלב/שמנת
אפשר חמאה
וקקאו כמובן...
לאמא שלי היה מתכון מושלם אך הוא אבד ואנחנו לא מצליחות לשחזר אותו![]()
...פרצוף כרית
יפה שיש לך זמן לכך!
אין לי סבלנות לדברים האלו... כל הכבוד אמא מסורה
חח חמודה. תודהמטילדה
ושוקולד קנוי לא בא לי...
באמת ייאוש חחחחפרצוף כרית
הכנתי פעם על בסיס חומוס אף אחד לא עלה על זהנחשון מהרחברון
אין סיכוי! חחחמטילדה
ברמה כזאת שאפילו שבעלי ממש אוהב הממרח הזה לא נכנס אלינו הביתה אף פעם!!
אין טעם חומוסנחשון מהרחברון
מצרף קישור לשרשורנחשון מהרחברון
הכנתי. יצא מעניין - בישול ומתכונים
גם ברוקולי הכינה שם
אה זה עם גרגירי חומוס...מטילדה
עדיין זה לא יקרה🤭

תקשיבי זה היה מגניב לאללהנחשון מהרחברון
תנסי
אין סיכוימטילדה
תודה אבל!מטילדה
לאיזה צורך? עם או בלי אגוזים?בימבה אדומה
בלי... לשים לילד בכריך לגן..מטילדה
אוקיבימבה אדומה
ואפשר לטחון במעבד מזון אגוזי לוז ו/או מקדמיה עד שנהייה נוזלי. להוסיף לשם קקאו ומעט סילאן. יותר משביע ומזין מהאופציה הראשונה.
אופציה נוספת זה לקנות ממרחים מוכנים על בסיס אגוזים וקקאו.
אגוז נמר מתוק ולכן זה מתוק בצורה טבעית. ומוריד מהצורך במתוק המטורך של הסוכר הלבן.
אשרייך ממש על ההשקעה בבן שלך!!!! 😍
תודה!!מטילדה
אם טעים לו דבש- לערבב קקאו עם דבשאם ל3+
את רוצה בריא דווקא? אם זה רק המרגרינהאם לשתיים
מישהי המליצה פה פעם ועובד לי יפה.
אמנם זה פחות נורא מהקנויים אבל בריא זה לא
סוגשל. הכנתי פעם אגוזי לוז קלויים, קקאו, מעט מייפל/דבשמשיח נאו בפומ!
אפשר להוסיף שומן/נוזל כלשהו אם זה לא ממרחי מספיק
מתכון טעים ובריא:חן שחר
3 כפות סילאן (אפשר להוסיף לפי הטעם
2 כפות קקאו
2 כפו שמן קוקוס
לערבב וזהו

יש לי שנייםבונים מגדלאחרונה
המתכון המקורי עם מרגרינה מניחה שאפשר להמיר לחמאה. אחד מהם יצא לי להמיר לשמן
אחד עם ביצה. אחד בלי.
השאלה אם רלוונטי לך כדי להעתיק. כי זה לא תחליף.
אצלנו כשניסיתי יותר בריא זה היה על בסיס טחינה. שוקולד טחינה שקונים או להכין מקבילה שלו לבד.
מרגישים את הטעם אבל עם השיווק עבר בשלום הילדים אוכלים ושמחים. הייתה שנה שזה היה הממרח ליום שישי בגן...
דילמה -ממרח נוטלה-ממש לא ברומו של עולםבונים מגדל
לשמחתי הנינג'ה עמד במשימה.
רק ששמתי יותר מדי מלח והממרח לא טעים. מלוח מדי.
הדילמה עכשיו
האם לקנות עוד אגוזי לוז, להכפיל את כמות הממרח בלי מלח הפעם ולערבב (ידני או במכשיר הפעם)
או לוותר. לאכול ככה או לזרוק.
תובנות יתקבלו בשמחה
תובנות? בשמחה, מה עוד יש במתכון ?ופל לימון
קקאו, סוכר, מלח, אגוזי לוז קלוייםבונים מגדל
ושכחתי לציין שמןבונים מגדל
אני הייתי מוסיפה עוד 1/3 כמות אגוזיםופל לימוןאחרונה
ושוקולד מריר מומס.
לא הייתי ממלאה בצק שמרים בממרח מלוח
לכפיל כמויות נראלי,חבל לזרוק.הילושש
נשמע מגרה.. תשלחי לנו מתכון?
הייתי מכפילה כמויות חבל לזרוק.אם הבנים12
בשמחה, מצרפת לינקבונים מגדל
כרגע מהפלאפון אז סיוט להעתיק את המתכון עצמו.
הופתעתי מכמה שזה היה קל להכין. עם הנינג'ה. מניחה שאפשר גם עם מעבד מזון אבל הימרתי עליו כי הוא עומד לי על השיש...
דילמה רצינית!!!פרצוף כרית
אני חושבת להכפיל כמות. אין עניין שילך לזבל סתם....שמש בחורף
ממליצהמכחול
כל פעם להכניס חלק מהישן לחדש, לערבב, ולראות אם צריך עוד.
יכול להיות ששמת יותר מפי 2 מלח, ואז את לא רוצה להרוס כמות כפולה, ולא להתחיל להכין פי 3 או 4...
אני באמת לא יודעת כמה מלח שמתיבונים מגדל
תודה. צריכה לראות מתי אגיע לחנות טבע ומה יהיה אז מפלס הממרח שבמקרר...
אפשר לשלב את הממרח שנוצר במאפה שמרים 🍫תנו חיוך (-:
שלום לך,
אפשר לנסות לשלב את הממרח בתוך מאפה שמרים (עוגת שמרים /דניש וכדומה), וטעם השוקולד והמליחות ישתלבו נפלא יחד.
בהצלחה !!
רעיון, תודהבונים מגדל
מה עם להוסיף סוכר פשוט?אביול
לא נראה לי אפקטיביבונים מגדל
להטביע בסוכר יהרוס בעיני.
שבת הבאה פרשת ויראאריק מהדרום
אה? מה זה אומר? ולמה?מאוהבת בילדי
כי זה אוכל של מלאכיםנפש חיה.
אפשר גם לשון בחרדלאניוהוא
חרדל זה קטניותאריק מהדרום
כמה תירוצים,אניוהוא
ב. זה היה גרגירי חרדל - ובזה אברהם נהג להתר כמו המקלים בקטניות ירוקות.
ג. אברהם אבינו היה מסוריה-עירק כלומר ע'מ שלא נהגו איסור בקטניות.
א. זה היה שנה בדיוק לפני הולדת יצחק מכאן שהיה בפסחאריק מהדרום
א. מח' מדרשים מתי יצחק נולד. ואניוהוא
ב. אשכנזים רבים מקלים בקטניות ירוקות.
ג. על אף הקושי יש צד לומר שהיה פקענק, שהרי קראו לו 'אבינו' ולא אבינוביץ.
אני דוקא חשבתי על עוף במלח...ופל לימוןאחרונה
במלית בלינצעס.,שגרה ברוכה
יש לי במתכון שמנת חמוצה אבל חסרה לי. מה אפשר לשים במקום?
נראה שכן, כי הגבינה יותר יציבה מהשמנת החמוצהתנו חיוך (-:
תודה לך,שגרה ברוכהאחרונה
תפריט סעודת הודיה-רעיונות🙏בת מלך!!!!
חשבתי על חלבי
צריכה רעיונות לתפריט שלא יקחו הרבה זמן... ולא ידרשו פינוק מיוחד כמו חימום
חשבתי על סלטים חיים/ סלט פסטה עם ירקות קלויים/ לחם מחמצת/ גבינות/ פיצה/ בורקסים פילו
אשמח לרעיונות נוספים
תודה
🌼 רעיונות לארוחה קלה בתנאי חוץ 🌼תנו חיוך (-:
שלום לך,
מצ''ב רעיונות למאכלים שניתן לשלב לארוחה קלה מחוץ לבית (ללא צורך בחימום)-
🧺 לחמים/מאפים- הרעיונות שהזכרת טובים מאוד ומשתלבים נפלא (חשוב לדאוג למים בכמות מספקת עבור נטילת ידים)
🧺 קרקרים - עדיפות לקרם קרקר (בגלל הגודל והמרקם).
🧺ממרחים שונים- פסטו, קונפי ארטישוק ושום, עגבניות צלויות, חציל צלוי ועוד..
🧺 אנטיפסטי- טעים מאוד ומשתלב עם המון מאכלים
🧺 מלפפונים חמוצים /זיתים מיוחדים ( זיתים מרוקאים של בית השיטה / זיתי חרוזית גדולים /זיתים מתובלים ועוד..)
🧺 גבינות מתובלות /תוספות מיוחדות- בצל מטוגן מיובש / קצח/ מלח גס/ פרג /זעתר ועוד..
🧺 במידה ותרצו להשקיע יותר- ניתן לרכוש גבינות קשות בכשרויות טובות (לתנובה ולמחלבות נוספות יש מוצרים בהכשרי בד''צ) - כדוגמת צ'דר, קממבר, מוצרלה, ברי ועוד. מגישים על מגש מהודר.
🧺 קינוח- מגש פירות חתוכים או מגש עוגות מגוונות (חותכים עוגה בחושה/שמרים) מניחים במנג'טים ומגישים על מגש מהודר.
בהצלחה !!!
עוד רעיונותאנונימיות
פשטידיות
בלינצס
מיוזלי בהרכבה אישית
פריקסה יכול להיות רעיוןהמקורית
פנקייקיםחילזון 123
בייגלים ממרחים פשטידות סלטים חייםתפוחית 1
ממליצה להכין לבד גבינות שמנת בכמה תיבוליםמכחול

אני הייתי מוותרת על לחםבונים מגדל
אחרת, באירועים שארגנו כיבוד בבית ספר כל פעם מחדש כשיש המוציא הרוב נשאר.
אז יותר בכיוון של קרקרים/מציות/גריסיני
עם מטבלים/ממרחים. בהקשר של גבינות שמנת ממש כדאי עם שמנת חמוצה מסוננת כבסיס.
פשטידות שטעימות קרות אולי. או מאפינס ירקות בהרכב של הפשטידה. יותר נוח כשזה מחולק מראש ובטח בקורונה. מינימום ידיים שיגעו.
דגים מעושנים, אם לא יקר לכם מדי. סלט טונה.ירושלמית טרייהאחרונה
מה קורה? שוב רביעי הגיע
יעל מהדרום
אבל קודם יש לנו פה שבע ברכות

מזל טוב!! 🙂 הכנת את הסעודה בעצמך?השם בשימוש כבר
אמורה להכין😅 סך הכל סעודה צנועה האמתיעל מהדרום
בהצלחה!! 🙂השם בשימוש כבר
נוסעים לחברים לשבתחצילוש
תהנו! (ותודה🌷)יעל מהדרום
הכי בקטנה שישברוקולי
ערב שבת
מרק בצל נג
בקר 6 נג
תבשיל שעועית ואטריות שעועית נג
אורז נג
קינואה עם פטריות ותרד נג
קיגעל תפוא נג - מתכון מושלם
בוקר
סלמון בפסטו נג
קיגעל מהערב נג
אנטי פסטי נג
אורז נג
בטטות צלויות נג
סדש
סלט עוף
חצילים, טחינה, מטבוחה , סלטים חיים
גבינה לימון, קרמבו
ממש בקטנה. אצלינו זה בגדולה
יעל מהדרום
באמת וואו💪👏👏👏ארץ השוקולד
מזל טובארץ השוקולד
הרבה אושר לכלל המשפחה וגם לכלה המדהימה
תודה! אמן!!יעל מהדרום
בכיף!
ארץ השוקולד
מבשלות לשבת חברות קלילהאמרלד
דג
כל אחת סלט כלשהו
סלט כרוב
עגבניות שרי
( מרק)
עוף ותפוחי אדמה בתנור
קוגעל
לקינוח עוגת יומהולדת לאחת הבנות

פופקורן, ג'לי בכוסות גומי פופקורן ופירות.
בבוקר אחרי קפה העוגיות שוקולד צ'יפס
סלט חי
שניצלים
אורז .
עוגה ושלוקים
לסדש יש בורקסים
קולרבי בלימון
ונחתוך ירקות
שבת שלום🙂
אצלנואיכה
מרק ירקות וגריסים
קציצות, בשר
אורז
בבוקר
פשטידת תפו''א
שניצלים, אורז
אולי נפשיר גם פרגיות מהמקפיא, עוד לא הוחלט.
בסד''ש יש דגים, סלט ביצים ופסטה.
סלטים
חצילים
חציל במיונז
סלט זיתים ברוטב אדום
סלק
חומוס
טחינה
כרוב סגול
אבוקדו
יש חלות, 2 קילו (כוסמין ולבן)
עוגת קפה בחושה
עוגת קפה שכבות
והאורחים מביאים שמרים.
מה זה עוגת קפה שכבות?יעל מהדרום
היא קצת מסובכת להכנהאיכה
תודה....ספק רב אם אכין, אז אל תטרחי על מתכוןיעל מהדרום
האמת שידעתי מראש
איכה
כבר מכירה אותך

יעל מהדרוםאחרונה
אני מתעצלת להקציף. משהו תקוע בראש....
קליפות של פירות מאוצר הארץ- איך זורקים?מותק 27
קודם כל -בארץ אהבתי
אנחנו הכנו כלי קטן על השיש (צנצנת של דבש שקישטנו יפה) שבו שמים כל יום שקית סנדוויץ' חדשה, ושמים בו דברים קטנים במהלך היום (קצוות של מלפפונים וכדו').
כשמקלפים ירקות עם קדושת שביעית מקלפים לתוך שקית גדולה נקיה.
אחר כך מניחים בפח הגדול עטוף פעמיים (קושרים את השקית, ושוב בעוד שקית).
קנינו מאושר עד בננות שהיה כתוב שהן אוצר בית דיןמותק 27
נכון, בננות הן באמת כמו ירקות לעניין הזהבארץ אהבתי
אבל את הקליפה של הבננות אנחנו זורקים לפח רגיל, כי היא לא ראויה למאכל. אולי יש מנהגים אחרים, לא יודעת..
אה אוקיי, תודההמותק 27
בבננות יש מנהגיםחיים של
(כי זה קליפות שאולי ראיות למאכל בהמה)
תודה, באמת לא הייתי בטוחה בעניין הזהבארץ אהבתיאחרונה
מישהו מבין בקישוט עוגות?שִׁירָה
הכנתי קצפת, יצאה לי דחוסה מידי/ בועות מידי. כנראה הקצפתי קצת יותר ממה שצריך. בקיצור לא הצלחתי לצפות את העוגה טוב.
אז הורדתי אותה.
עכשיו שתי שאלות: 1. האם אפשר איכשהו לתקן את הקצפת? שתהיה חלקה יותר ונוחה לציפוי. היא משמנת להקצפה חלבית.
2. הורדתי אותה מהעוגה ועכשיו יש על העוגה קצת שאריות. זה יפריע לצפות אותה בשוקולד? או שקרם כלשהו אחר?
אודה לטיפים ורעיונות
3. שמנת להקצפה שכבר הוקצפה- אפשר להמיס יחד עם שוקולד לגנאש?שִׁירָה
קצפת שמקציפים יותר מידיי מתפרקתופל לימון
שמת עוד משהו עם הקצפת? אולי פודינג?
ניתן ליישר עם סכין רחבה רטובה.
אפשר להכין גנאש שוקולד ולשפוך על העוגה, קצת הקצפת לא אמורה להפריע
מנסה לעזוראנונימיות
או להכין קצפת חדשה
2. לא יפריע
ולגבי מה ששאלת קצפת חלבית אפשר להמיס אבל אם היא בלי עוד דברים
תנסי לזלף איתה ציפוי במקום לעטוףהמקוריתאחרונה
חמאת מרווהאמאל'ה23
חמאת מרווה 🌿🧈תנו חיוך (-:
שלום לך,
ניתן להכין תערובת של חמאת מרווה ע''י המסת חמאה וטיגון של עלי מרווה (מנוקים) עם תיבול עדין של מלח ופלפל.
ניתן לקצוץ את העלים בתערובת החמאה, לקבלת טעם מודגש .
בנוסף, ניתן לשדרג את הטעם עם מעט שום כתוש.
בהצלחה 💐
תודה רבהאמאל'ה23
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
תקשיבו, אתמול הכנתי פיתות לבד- על מחבת רגילה. יצא מצוין!!מבקש אמונה
עושה חשק לנסות. כשיהיה לי זמן.....יעל מהדרוםאחרונה
יש לי בשר טחון- הודו ובקרפה לקצת
אה, ואין לי ירק (כוסברה/פטרוזיליה ודומיהם)
פאי רועים / מוסקה / בולונזברוקולי
הוווהנורמלית האחרונה
מוסקה
מפרום
בורקס בשר (לוקחת בצק עלים בגודל של תבנית, מכינה עיסה של טחון, בצל מטוגן, תפו"א ובטטה מבושלים ומעוכים ותבלינים. מניחה את העיסה לאורך הבצק במרכז, יוצרת בצדדים רצועות ומכסה את הבשר בxים)
פשטידה
בולונז
תבשיל ירקות עם בשר טחון (יש מצב שקוראים לזה ראגו)
כיסוי בצק ממולאים
ביגלה בשר, לחם בשר,מקום בעולם
קרפלך
פסטה בולונז
עשיתי בחג לזניה בשרציף
קבב ,בורקס.רויטל.
תודה לכולכן!פה לקצת
פחות מתחברת לכל הבצקים שצריך לקנות, אנחנו לא אוכלים את הדברים האלה.
אפשר את המתכון?משמעת עצמית
של קרוטית מצוייןמקום בעולם
זה מתכון מעולהטראמפ
היה מתכון למוסקה פה בערוץ שבע שעשיתי כבר פעמייםירושלמית טרייהאחרונה
רק בשינוי אחד, טיגנתי את פרוסות החצילים במקום לאפות בתנור. כמובן יותר טעים ונוטף שמן..
האם אתם מקפידים על 1000 מ"ג סידן ביום?נטלינטלי
היי,
לפי משרד הבריאות מגיל 19 עד 50 מומלץ לצרוך 1000 מ"ג סידן ליום.
האם אתם מקפידים על זה?
אם כן - איך?
משתדלת להקפיד על 3 מנות של מוצרי חלב ביום, וגם לילדים..באר מרים
לא יודעת כמות, מנסה לתגבר סידן בעזרת גבנצירושלמית טרייה
לוקחת גם תוספים אבל לא כל יום יש לי סבלנות לזה.
יש לי תקופות שאני לוקחת אבל לא תמידרויטל.
לאאביול
גם בירקות עלים כמו חסה וכרפס יש סידןאם_שמחה_הללויהאחרונה
רעיונות ל.... הפתעות לילדיםבימבה אדומה
היינו רוצים למצוא רעיונות להפתעות כמה שפחות מזיקות. ונקודה חשובה, לא מסוכנות לקטנים (כמו סוכריות עגולות וכד')...
אשמח לכל משתפי הפעולה!
רעיונות*אשתו של בעלי*
הפתעות מחנויות שקל
מרשמלו
מרשמלו נשמע לי מסוכן לילדים קטניםבימבה אדומה
למה מרשמלו מסוכן?מטילדה
ילדים לא לועסים היטבבימבה אדומה
כל עוגיה שיש*אשתו של בעלי*
או עוגיות חמאה בצורות שונות
כלומרבימבה אדומה
או וופלים מצופים*אשתו של בעלי*
רעיון!בימבה אדומה
ממתק /חטיף גרנולה?פרצוף כרית
לאילו גילאים? כשהייתי בכיתה ב'-ד', היינו הולכים לקרוא תהיליםהשם בשימוש כבר
אפשר גם זיכוי לפיצה אישית בפיצה שכונתית, או פלאפל, או חנותהשם בשימוש כבר
אפשר להכין עוגיות, מאפינס, גלידה ביתית וכו'תפוחית 1
ברורבימבה אדומה
ממתקי תמרים ואגוזיםshaulreznik
האמת שבסוף החלטנובימבה אדומה
מטבעות שוקולדרק טוב!
^^אפשר גם מריר, שלא יהיה חלביחילזון 123אחרונה
אנשים טובים, כבר יום רביעי!יעל מהדרום
יש לי בעיה עם התיוגים, אז תדמיינו שתייגתי

שבת פרשת נוחאריק מהדרום
חשבתי שנחים
יעל מהדרום
חחח ממשופל לימון
עוד שבת בבית
סמטאות
לחם מחמצת עם עגבניות מיובשות.
כדורי שוקולד מהעוגה שנשארה
עוגת גבינה
עוגה כלשהוא, עדין לא החלטתי מה, אשמח לרעיונות

פרוסות סלק בתנור
טחינה
חומוס טחון
ממרח זיתים
מטבוחה מהמקפיא
שום קונפי בתנור
חסה ובטטה
חסה וירוקים
כרוב ב2 צבעים בתנור.
צריכה עוד רעיונות לסלטים חיים.
מתלבטת אם יהיה לי כח לסלט גזר חריף וסלט סלק ותפוח עץ.
אורז לבן ואולי שניצלים מחמותי (כנראה שנקבל
)דג סלמון חריף.
שורדים..באר מרים
והיום בצהריים התחיל לי כאב ראש שלא עובר..
ומחר בבוקר אני עובדת.. (מרגישה סתומה שהסכמתי לעבוד השנה בשישי..)
אז לדעתי כשהילדים יחזרו מחר מנלימודים הם יכנסו איתי למטבח ןנעמיד ביחד שבת מינימלית בשעה..
מקווה מאוד שאקום קצת יותר מוקדם בבוקר ואספיק להכין את הבצק לחלות שיתפח במקרר כשאני בעבודה..
יש לי שאלה כששמים בצק לילה במקררתפוחית 1
ומתי עושים הפרשת חלה?
אני מכניסה ישר בסיום החישה.באר מרים
תודה רבה!תפוחית 1
אז כבר יום שישי ויש תפריט
יעל מהדרוםאחרונה
סלט חצילים עם בצל ופטריות
טחינה
גזר מגורד
סלט חי
אם האבוקדו יבשיל אז גם אבוקדו
בתוכנית- עוגיות שוקולד צ'יפס, בראוניז/ עוגיות שוקולד ועוגות שמרים. נראה מה יצא
ליל שבת:
עוף עם שום בסיר (שיקבל עוד צליה על הפלטה)
תפו"א בתנור
קוסקוס
אולי עוד קטניות/ ירקות מבושלים
יום שבת:
קוסקוס
פילה עוף עם בצל ופטריות
שאלת פסטהאניחדשהכאן
שמה את הרוטב עגבניות והתבלינים ממלאה מים רותחים ואז שופכת את הפסטה, כשזה ישר מוכן זה נראה ממש טוב (הרוטב)
אבל משום מה לאחר כמה דק כשאני חוזרת לסיר אני רואה שהכל ניהיה דבק כזה גם הפסטה והגם הרוטב והרוטב כבר לא נוזל כמו שאני אוהבת..
מה עושים עם התופעה הזאת על מנת שהרוטב יהיה נוזל ולא דבק? קורה לי ככה גם עם הפתיתים.. תודה מראש לעונים
הפסטה סופחת אליה את הנוזל. אולי תוסיפי עוד מים?Pandi99
כשהסיר כבר מוכן להוסיף מים?אניחדשהכאן
מראשPandi99
לגבי הפסטה 🍝תנו חיוך (-:
שלום לך,
כדאי מאוד להכין את הפסטה בנפרד והרוטב בנפרד.
במידה והפסטה מוכנה לפני הרוטב , כדאי ורצוי להוסיף מעט שמן זית/שמן ניטרלי אחר, לערבב מעט ואז להוסיף את הרוטב.
יש מי שמהדרים ומחממים קלות את הפסטה והרוטב כדי שהטעמים יטמעו יותר טוב .
בהצלחה 🙂
היי מגיבהאניחדשהכאן
אם אני בכל זאת מתעקשת על להכין בנפרד יש איזה פתרון חח?
לחן במטבח יש מתכון, תנסיאמת ואמונה
בנוגע לבישול פסטה בכלי אחדתנו חיוך (-:
שלום לך,
בהכנה של פסטה ורוטב בכלי אחד, חשוב לזכור שיש מספיק נוזלים לבישול הפסטה וגם לרוטב עצמו (אם כי לא יותר מידי, כדי שלא יצא מרק פסטה ברוטב..)
בשיטה הכנה זו, הנוזלים מצטמצמים משמעותית , כי הם משמשים לבישול הפסטה וגם לרוטב שמתבשל יחד, ולכן יש סיכוי גדול לקבל פסטה יותר דביקה..
כדאי אולי להגדיל את כמות הרוטב והשמן בשיטה הזו, כך שהפסטה תצא עשירה ברוטב ופחות דביקה.
