שרשור חדש
יש כאן סכרתיים בקהל.?Pandi99
אני טרוםחצילוש
אם את בעניין של מתכונים וכו׳ אשמח שתשתפי❤️Pandi99
מבינה שהייתה לך סכרת הריון.?
הייתה לי.. ונותרתי עם ערכי סוכר גבוהיםחצילושאחרונה
לא מצב של השמנה או משהו כזה למרבה הבאסה (שאז יורדים במשקל וכו' וזה עובר), פשוט גנטיקה גרועה..

אני ממש לא מקפידה כמו שאני באמת צריכה (גרוע ביותררר)

אבל מה כן- בחורף אני אוהבת להכין הרבה מרקים מזינים, אפונה, קטניות, עגבניות, בצל, לגוון.. כל יום משהו אחר! אני אוהבת גם קינואה אדומה, כל פעם עושה בסגנון אחר, פעם מוסיפה ירקות מוקפצים בסגנון אסיאתי כזה, פעם קוביות בטטה, ירוקים לפי מה יש במקרר, קוביות סלק, חמוציות ושמה קצת דבש, לימון, מל"פ.. אממ.. דייסת שיבולת שועל זה גם נחמד בחורף, מוזלי עם גרנולה ביתית ופירות, שייקים, סלט חזה עוף, אני פחות בקטע של לאכול ממש אוכל כבד ומבושל כזה באמצע שבוע, אוהבת דברים קלילים ולהוסיף להם.. מאלתרת כל מיני סלטים וכזה
הכנו חיתוכיות שיבולת שועל טעימות ברמותלא מלכות הבריאות,בימאית דמיונות

אבל טעימות ברמה וממכרות

 

 

הנה המתכון:

250 גר' קואקר דק

כוס קמח

כפית א.אפיה

כף אבקת נס קפה

150 גר סוכר

120 גר חמאה(לפרווה:שמן קוקוס)

2 ביצים

כף תמצית וניל

150 שוקולד לבן קצוץ(לפרווה:או צמקאו לבן או שוקוצ'יפס לבן)

 

מערבבים,

משטחים בתבנית משומנת ואופים ב180 מעלות עד שמשחים ואז אוד 20 דק ב100 מעלות

 

לחתוך, לחכות שיתקרר ולהתענג על כל ביס

המלצות לתנורים וכירייםעלמא22
אנחנו לקראת מעבר דירה וצריכים לקנות שני תנורים וכיריים.
אשמח להמלצות על חברות ו/ או דגמים ספציפיים. בתנורים אנחנו מעדיפים פירולטי.
הבנתי שהתנורים של דלונגי איכותיים ביותרהנורמלית האחרונה
אישית יש לי king דו תאי ולא התלהבתי.
בעיקרון אם היא מחפשת פירוליטי למיטב ידיעתי זה רק בילטאיןטארקו
ואז זה לרוב תא אחד
אלקטרולוקס פירוליטי תותח ממש.טארקו
נכון, אבלופל לימון

לקחת בחשבון שכשפותחים את דלת התנור נורה נדלקת ולכן אי אפשר

לפתוח את דלת התנור בשבת, העובדה הזאת ביטלה לי את האפשרות להכין חמין בתנור במקום על הפלטה

(לי זה הפריע ולכן הייתי צריכה למצוא פתרון מאוד יצירתי)

האמת שמעולם לא ניסיתי...טארקו
לא משתמשים אצלנו בתנור בשבת בכלל.

מצד שני כשהתנור כבוי לא נדלקת שום נורה.. דגמים שונים אולי? הוא כבר קצת ישן, 8-9 שנים כזה. והוא מעולה. אופה מדהים. (זה התנור של אמא שלי. לי יש בלרס עומד מעפןן)
באלקטרולוקס הישן שלי- בן 10ופל לימון

הנורה נדלקה רק כשהתנור היה דלוק. בחדש הנורה נדלקת כשפותחים דלת גם כשהתנור כבוי. אני שומרת את העוגות לשבת בתנור כך שזה ממש בעיה

שעון שבת? ואז הוא מנותק לגמרי מחשמל ואין נורהנחשון מהרחברון


תודה, אבלעלמא22
נכון לעכשיו זה לא מפריע לי
תודה על התשובותעלמא22
יודעים אולי על דגמים מסוימים? מאוד יעזור לי
כאמור זה שאני מכירה הוא מלפני כמה וכמה שניםטארקו
וכנראה שם הדגם גם ככה כבר לא זהה

אבל אני חושבת שראיתי באתר של קרן בני הישיבות משהו מאוד דומה, אולי אפילו אותו אחד-
https://www.kerenby.co.il/product/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99-%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A7%D7%A1-eoc54305430-electrolux-%D7%AA%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94
תודהעלמא22
להורים שלי בוש פירוליטי מעולה!!אנונימיות
מעניין לדעת, האם נדלקת המנורה בפתיחת הדלת כשהתנור כבוי?ופל לימון


תודה. יש מצב שאת יודעת דגם?עלמא22
לנו יש בוש פירוליטי מושלםברוקוליאחרונה
אם אני רוצה להכין עוגה שיש בה שקדים/אגוזים טחוניםנועה נועה

כסוג של תחליף קמח, למיטב הבנתי. לטחון בבית בבלנדר מוט או במעבד מזון יעבוד, או שהמרקם יצא גס מידי? אין לי מטחנת בשר או משהו דומה, אלה האפשרויות...

אפשר לקנות קמח שקדיםEBM
את זה אני יודעת, אבל לא יודעת אם נספיק לקנותנועה נועה
ואגוזים ושקדים יש לי בבית
במעבד מזון זה אמור לטחון מספיק לדעתי..נקודה טובה
בלנדר מוט לא הייתי מנסנחילזון 123
מעבד מזון יכול לההיות. אבל זה לא יצא ממש מרקם של קמח. יהיה יותר גס.
וקחי בחשבון גם את הקליפות החומות שיהיו בתערובת
במעבד מזון כןיראת גאולה
אבל כמו שכתבו, זה לא יצא קמח ממש אלא שקדים טחונים.
עד כמה זה ישפיע על התוצאה - תלוי ב"רגישות" של המתכון.
תודה למי שענה! במתכון זה לא קמח שקדים אלא שקדים טחוניםנועה נועה

אז מבינה שמעבד מזון יהיה בסדר

כן בהחלטיראת גאולה
אני רקבימבה אדומה

חימום אגוזים שקדים זרעים וכד' לא בריא בכלל, השומן הרב שבהם מתחמן ונהייה רעיל.

 

את צריכה מתכון לעוגה ללא קמח?

עוגת יום הולדת ללא קמח לאנשים שאוהבים אוכל מושחת ולא בריא?נועה נועה

ובלי כמויות משוגעות של שוקולד?

 

אם יש לך אני אשמח...

זה הכיוון?בימבה אדומה
עוגת שוקולד פאדג'ית במיוחד ללא גלוטן - פודי - Foody

אני במקום שמן קנולה שמה שמן קוקוס בכבישה קרה
ובמקום שמנת מתוקה שמה קרם/שמן קוקוס

במקום סוכר לבן, שמה סוכר קוקוס....


(ואני לא אוהבת קוקוס 😅😅)
שכחתי את החלק הכי חשוב - אני לא יכולה להקציףנועה נועה
נעלם לי החלק שמחבר בין הראשים למיקסר, ואין לי מקצף ידני... חוץ מזה נראה מושלם (בלי התחליפים הבריאים שאין לי בבית כמובן)
הייתי מכינה את זה עם מטרפה פשוטהבימבה אדומה
יצא פאדג'י...
ומה עם לשאול מחברה /שכנה?בימבה אדומה
אין לי מטרפה ידנית והשכנים פחות רלוונטייםנועה נועהאחרונה

ובגדול אני לא אתאבד על להכין את העוגה הזאת כנראה, גם ככה אני עמוסה וזאת עוגה שגם אחרים היו יכולים לקחת עליה אחריות אם הם רק היו רוצים... אבל תודה על כל הרעיונות, נרשמו לפני בכל מקרה

סוגי אורזיםמטילדה
מה ההבדל בין אורז פרסי לאורס יסמין?
מבחינה תזונתית בעיקר?

יש משהו ספציפי שעושים עם יסמין
בעלי קנה בטעות, ו וואלה יותר טעים מפרסי, טעם עדין יותר
אז מעניין לשמוע...
כתבת בעצמךאיכה
הוא גם יותר יקר בדרך כלל.
יסמין יקר יותר מפרסי? לדעתי להפך...חילזון 123
יש אורז בסמטי שהוא יקר יותר בד''כ
עד כמה שידוע ליאיכה
יסמין הכי יקר משלושתם
ברמי לוי אורז יסמין עולה איזה 7-8 לקילוחילזון 123
בסמטי>יסמין>פרסיהנורמלית האחרונה
אצלינו אוכלים רק את האורז הזה בשק של 5 קילו של יסמיןחצילים
עבר עריכה על ידי חצילים בתאריך ו' בחשון תשפ"ב 10:53
הכי טעים בפער ויוצא הכי טוב והכי פחות נדבק

ולא ממש יותר יקר אולי אפילו יותר זול
מוכרים את זה בין 40 ל45 לשק של 5 קילו

עריכה:
עכשיו הבנתי שלא התכוונת למה שאני התכוונתי.
יש חברה שנקראת יסמין (עם ציור של יונים כזה על השק) מומלץ ממש ממש
ואומר את זה אחד שבבית שלו סיימו יותר מ10 קילו אורז רק בחג סוכות חחחח
איפה קונים כזה?בונים מגדל
יצא לי לקנות שקים, ולחלק לשקיות. ולאחרונה גיליתי נגיעות. וזה היה נורא לחשוב שאולי פספסתי קודם.
ובכלל. חוויה לא סימפתית.

אבל לא זכור לי יונים. הייתה שקית סגולה. וקניתי רק בגלל שזה היה ממש ממש בזול
יש בכל מיני חנויותחצילים
ואין שם חשש בכלל של תולעים וחיות כלשהם

אין לי תמונה של זה אבל זה פשוט שק לבן עם ידית אחיזה אדומה מפלאסטיק וציור של שתי יונים
אין מקום בלי חשש. מניסיוןבונים מגדל
אבל אחפש את זה
בסופר שלנו לא ראיתי, זה בטוח.
אצלינו אנחנו מסיימים במשפחה משו כמו 5 שקיםחצילים
בשבוע במשך שנים
לא קרה פעם אחת שפגשנו שם איזה משו בעייתי
כי אתם מסיימים מהרהנורמלית האחרונה
אם מחלקים שק לשקיות זה פחות הרמטי משקיות קנויות ולכן הנגיעות עלולה להתפתח עם הזמן. קרה לי בדיוק כמו שבונים מגדל תיארה, כואב הלב.
מבאס. תנסו לשמור אולי במקרר או משוחצילים
נכון. ועוד שוברת את הראש מאיפה זה התחילבונים מגדל
ומצומררת לברור...

עוד לא יצא לי לקנות מאז שק ובודקת מבחוץ לפני הברירה.

ובאמת כאב לזרוק. אבל יותר לחשוב שאולי פספסתי
תנסו את האורז הזה הוא ממש טובחציליםאחרונה
לא יודעת מה ההבדל הוא באמת יותר טעים, אצלנו אוכליםהמקורית
רק יסמין
עוגיות קוואקראבןישראל
מחפשת מתכון לעוגיות קוואקר מוצלחות שגם הילדים אוהבים.
תודה רבה
בפניםשִׁירָה

כוס קמח

2 כפיות קינמון

כפית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

3/4 כוס סוכר חום

3/4 כוס שמן (או שמן קוקוס מומס)

ביצה (לפעמים אני שמה שתיים) *או* בננה מעוכה *או* רבע כוס רסק תפוחים- הכנתי לפי כל האפשרויות יצא ממש טעים

כפית תמצית וניל

2 כוסות שיבולת שועל.

לערבב הכל ולהוסיף שוקולד ציפס

ליצור עוגיות להניח בתבנית. 180 מעלות 13 דקות

 

תודה רבה ינוסהאבןישראל
מתכון לעוגיות שאנחנו מכינים כל שבוע מחדש:בימאית דמיונותאחרונה

3 כוסות שיבולת שועל שלמה

3 כוסות קמח מלא(אנחנו שמים כוסמין לבן)

כוס וחצי קוקוס

כוס גרעיני חמניות קלופים

100 גר' חמוציות בלי סוכר

2\1 כוס סוכר

כפית וחצי סודה לשתיה

כוס שמן 

רבע כוס תרכיז תפו"ע ללא סוכר

3 ביצים

4 כפות דבש

3 כפות מים

 

שמים קודם את הדברים היבשים

ואחר כך את הרטובים 

מערבבים

 

לוקחים עם כף "כדור" בצק

ומגרדים עם כף שניה לתבנית עם נייר אפיה

 

אופים בתנור מחומם ל175 מעלות

עד שהעוגיות מזהיבות(הן נאפות מהר אז צריך להשגיח... אצלנו צריך להוציא את הנגלה הראשונה כשאנחנו באמצע להכין את השניה)

 

בתאבוןןן!!!!

 

 

(אגב הזכרת לנו להכין היום או מחר עוד, זה עוד שניה נגמר..)

מחפשת מתכון לממרח שוקולד ביתימטילדה

ללא מרגרינה וחלב/שמנת

אפשר חמאה

וקקאו כמובן...

 

לאמא שלי היה מתכון מושלם אך הוא אבד ואנחנו לא מצליחות לשחזר אותואפאטי

...פרצוף כרית

יפה שיש לך זמן לכך! 
אין לי סבלנות לדברים האלו... כל הכבוד אמא מסורה 

חח חמודה. תודהמטילדה
אני פשוט נואשת למצוא משהו שהבן לשי יסכים לאכול עם הלחם בגן...

ושוקולד קנוי לא בא לי...
באמת ייאוש חחחחפרצוף כרית
קשה כשילדים מפונקים ולא רוצים לאכול כלום יח
הכנתי פעם על בסיס חומוס אף אחד לא עלה על זהנחשון מהרחברון


אין סיכוי! חחחמטילדה
לא סובלת חומוס באאאא
ברמה כזאת שאפילו שבעלי ממש אוהב הממרח הזה לא נכנס אלינו הביתה אף פעם!!
אין טעם חומוסנחשון מהרחברון


מצרף קישור לשרשורנחשון מהרחברון
אה זה עם גרגירי חומוס...מטילדה
חשבתי ממרח חומוס שקונים...

עדיין זה לא יקרה🤭
תקשיבי זה היה מגניב לאללהנחשון מהרחברון

תנסי

אין סיכוימטילדה
אני קשה עם אוכל...

תודה אבל!מטילדה
לאיזה צורך? עם או בלי אגוזים?בימבה אדומה
בלי... לשים לילד בכריך לגן..מטילדה
אוקיבימבה אדומה
אז הכי פשוט זה שמן קוקוס+קקאו+סילאן/דבש

ואפשר לטחון במעבד מזון אגוזי לוז ו/או מקדמיה עד שנהייה נוזלי. להוסיף לשם קקאו ומעט סילאן. יותר משביע ומזין מהאופציה הראשונה.

אופציה נוספת זה לקנות ממרחים מוכנים על בסיס אגוזים וקקאו.




אגוז נמר מתוק ולכן זה מתוק בצורה טבעית. ומוריד מהצורך במתוק המטורך של הסוכר הלבן.

אשרייך ממש על ההשקעה בבן שלך!!!! 😍
תודה!!מטילדה
אם טעים לו דבש- לערבב קקאו עם דבשאם ל3+
את רוצה בריא דווקא? אם זה רק המרגרינהאם לשתיים
אז אפשר פשוט לערבב שוקולית ושמן עד שמגיעים למרקם של ממרח.
מישהי המליצה פה פעם ועובד לי יפה.
אמנם זה פחות נורא מהקנויים אבל בריא זה לא
סוגשל. הכנתי פעם אגוזי לוז קלויים, קקאו, מעט מייפל/דבשמשיח נאו בפומ!
לטחון הכל במעבד מזון

אפשר להוסיף שומן/נוזל כלשהו אם זה לא ממרחי מספיק
מתכון טעים ובריא:חן שחר
3 כפות חמאת שקדים/ בוטנים
3 כפות סילאן (אפשר להוסיף לפי הטעם
2 כפות קקאו
2 כפו שמן קוקוס

לערבב וזהו
יש לי שנייםבונים מגדלאחרונה
לא בריאים
המתכון המקורי עם מרגרינה מניחה שאפשר להמיר לחמאה. אחד מהם יצא לי להמיר לשמן
אחד עם ביצה. אחד בלי.
השאלה אם רלוונטי לך כדי להעתיק. כי זה לא תחליף.

אצלנו כשניסיתי יותר בריא זה היה על בסיס טחינה. שוקולד טחינה שקונים או להכין מקבילה שלו לבד.
מרגישים את הטעם אבל עם השיווק עבר בשלום הילדים אוכלים ושמחים. הייתה שנה שזה היה הממרח ליום שישי בגן...
דילמה -ממרח נוטלה-ממש לא ברומו של עולםבונים מגדל
הכנתי ממרח נוטלה לפי המתכון של עוגיות.נט
לשמחתי הנינג'ה עמד במשימה.
רק ששמתי יותר מדי מלח והממרח לא טעים. מלוח מדי.

הדילמה עכשיו
האם לקנות עוד אגוזי לוז, להכפיל את כמות הממרח בלי מלח הפעם ולערבב (ידני או במכשיר הפעם)
או לוותר. לאכול ככה או לזרוק.

תובנות יתקבלו בשמחה
תובנות? בשמחה, מה עוד יש במתכון ?ופל לימון


קקאו, סוכר, מלח, אגוזי לוז קלוייםבונים מגדל
ושמתי לפחות כפול מלח. גאוני שהכל מדוד ואז כתוב קורט. אז הגזמתי...
ושכחתי לציין שמןבונים מגדל
אני הייתי מוסיפה עוד 1/3 כמות אגוזיםופל לימוןאחרונה

ושוקולד מריר מומס.

לא הייתי ממלאה בצק שמרים בממרח מלוח

לכפיל כמויות נראלי,חבל לזרוק.הילושש

נשמע מגרה.. תשלחי לנו מתכון?

הייתי מכפילה כמויות חבל לזרוק.אם הבנים12
בשמחה, מצרפת לינקבונים מגדל
ממרח נוטלה תוצרת בית | עוגיו.נט

כרגע מהפלאפון אז סיוט להעתיק את המתכון עצמו.

הופתעתי מכמה שזה היה קל להכין. עם הנינג'ה. מניחה שאפשר גם עם מעבד מזון אבל הימרתי עליו כי הוא עומד לי על השיש...
דילמה רצינית!!!פרצוף כרית
אני חושבת להכפיל כמות. אין עניין שילך לזבל סתם....שמש בחורף


ממליצהמכחול
להכין עוד כמות בלי מלח, כמו שהצעת, אבל לא לערבב מיד הכל.
כל פעם להכניס חלק מהישן לחדש, לערבב, ולראות אם צריך עוד.
יכול להיות ששמת יותר מפי 2 מלח, ואז את לא רוצה להרוס כמות כפולה, ולא להתחיל להכין פי 3 או 4...
אני באמת לא יודעת כמה מלח שמתיבונים מגדל
כלומר כמה זה ביחס לכמה שאמור להיות...

תודה. צריכה לראות מתי אגיע לחנות טבע ומה יהיה אז מפלס הממרח שבמקרר...
אפשר לשלב את הממרח שנוצר במאפה שמרים 🍫תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

אפשר לנסות לשלב את הממרח בתוך מאפה שמרים (עוגת שמרים /דניש וכדומה), וטעם השוקולד והמליחות ישתלבו נפלא יחד.

בהצלחה !!
רעיון, תודהבונים מגדל
מה עם להוסיף סוכר פשוט?אביול
לא נראה לי אפקטיביבונים מגדל
אין במתכון הרבה סוכר. הטעם המרכזי אמור להיות של האגוזים
להטביע בסוכר יהרוס בעיני.
שבת הבאה פרשת ויראאריק מהדרום
אוכלים בן בקר עם חמאה וחלב
אה? מה זה אומר? ולמה?מאוהבת בילדי


כי זה אוכל של מלאכיםנפש חיה.
אפשר גם לשון בחרדלאניוהוא
חרדל זה קטניותאריק מהדרום
לא יכול להיות שאברהם הגיש להם חרדל בפסח, זה פירוש חסר היגיון.
כמה תירוצים,אניוהוא
א. אצל לוט זה היה פסח, אצל אברהם ערב פסח.
ב. זה היה גרגירי חרדל - ובזה אברהם נהג להתר כמו המקלים בקטניות ירוקות.
ג. אברהם אבינו היה מסוריה-עירק כלומר ע'מ שלא נהגו איסור בקטניות.
א. זה היה שנה בדיוק לפני הולדת יצחק מכאן שהיה בפסחאריק מהדרום
ב, ג. מדבריך עלולים להבין אותך לא נכון שכביכול אתה סבור שאברהם אבינו היה פרענק חלילה.
א. מח' מדרשים מתי יצחק נולד. ואניוהוא
וגם אם נניח שבאמת בפסח ' הכוונה בי'ד בניסן, והם באו בבוקר שנותר עדיין חמץ וקטניות.

ב. אשכנזים רבים מקלים בקטניות ירוקות.

ג. על אף הקושי יש צד לומר שהיה פקענק, שהרי קראו לו 'אבינו' ולא אבינוביץ.
אני דוקא חשבתי על עוף במלח...ופל לימוןאחרונה


במלית בלינצעס.,שגרה ברוכה
אפשר להחליף שמנת חמוצה בגבינה לבנה?
יש לי במתכון שמנת חמוצה אבל חסרה לי. מה אפשר לשים במקום?
נראה שכן, כי הגבינה יותר יציבה מהשמנת החמוצהתנו חיוך (-:
תודה לך,שגרה ברוכהאחרונה
תפריט סעודת הודיה-רעיונות🙏בת מלך!!!!
חושבים לעשות סעודה בשישי בוקר בפארק
חשבתי על חלבי

צריכה רעיונות לתפריט שלא יקחו הרבה זמן... ולא ידרשו פינוק מיוחד כמו חימום

חשבתי על סלטים חיים/ סלט פסטה עם ירקות קלויים/ לחם מחמצת/ גבינות/ פיצה/ בורקסים פילו
אשמח לרעיונות נוספים
תודה
🌼 רעיונות לארוחה קלה בתנאי חוץ 🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב רעיונות למאכלים שניתן לשלב לארוחה קלה מחוץ לבית (ללא צורך בחימום)-

🧺 לחמים/מאפים- הרעיונות שהזכרת טובים מאוד ומשתלבים נפלא (חשוב לדאוג למים בכמות מספקת עבור נטילת ידים)
🧺 קרקרים - עדיפות לקרם קרקר (בגלל הגודל והמרקם).
🧺ממרחים שונים- פסטו, קונפי ארטישוק ושום, עגבניות צלויות, חציל צלוי ועוד..
🧺 אנטיפסטי- טעים מאוד ומשתלב עם המון מאכלים
🧺 מלפפונים חמוצים /זיתים מיוחדים ( זיתים מרוקאים של בית השיטה / זיתי חרוזית גדולים /זיתים מתובלים ועוד..)
🧺 גבינות מתובלות /תוספות מיוחדות- בצל מטוגן מיובש / קצח/ מלח גס/ פרג /זעתר ועוד..
🧺 במידה ותרצו להשקיע יותר- ניתן לרכוש גבינות קשות בכשרויות טובות (לתנובה ולמחלבות נוספות יש מוצרים בהכשרי בד''צ) - כדוגמת צ'דר, קממבר, מוצרלה, ברי ועוד. מגישים על מגש מהודר.

🧺 קינוח- מגש פירות חתוכים או מגש עוגות מגוונות (חותכים עוגה בחושה/שמרים) מניחים במנג'טים ומגישים על מגש מהודר.

בהצלחה !!!
עוד רעיונותאנונימיות
מגש סביח
פשטידיות
בלינצס
מיוזלי בהרכבה אישית
פריקסה יכול להיות רעיוןהמקורית
פנקייקיםחילזון 123
בייגלים ממרחים פשטידות סלטים חייםתפוחית 1
ממליצה להכין לבד גבינות שמנת בכמה תיבוליםמכחול
זה ממש קל, ממש טעים, והרבה יותר זול
אני הייתי מוותרת על לחםבונים מגדל
אלא אם כן ברור שיטלו ידיים כי זאת סעודת מצווה.
אחרת, באירועים שארגנו כיבוד בבית ספר כל פעם מחדש כשיש המוציא הרוב נשאר.
אז יותר בכיוון של קרקרים/מציות/גריסיני
עם מטבלים/ממרחים. בהקשר של גבינות שמנת ממש כדאי עם שמנת חמוצה מסוננת כבסיס.

פשטידות שטעימות קרות אולי. או מאפינס ירקות בהרכב של הפשטידה. יותר נוח כשזה מחולק מראש ובטח בקורונה. מינימום ידיים שיגעו.

דגים מעושנים, אם לא יקר לכם מדי. סלט טונה.ירושלמית טרייהאחרונה
מה קורה? שוב רביעי הגיעיעל מהדרום
לק"י

אבל קודם יש לנו פה שבע ברכות
מזל טוב!! 🙂 הכנת את הסעודה בעצמך?השם בשימוש כבר
אמורה להכין😅 סך הכל סעודה צנועה האמתיעל מהדרום
בהצלחה!! 🙂השם בשימוש כבר
נוסעים לחברים לשבתחצילוש
אחרי ששנים ניסינו שיצא ולא הלך.. מזל טוב!!!🤩
תהנו! (ותודה🌷)יעל מהדרום
הכי בקטנה שישברוקולי
צריך נ.ג וטבעוני 🙄

ערב שבת
מרק בצל נג
בקר 6 נג
תבשיל שעועית ואטריות שעועית נג
אורז נג
קינואה עם פטריות ותרד נג
קיגעל תפוא נג - מתכון מושלם

בוקר
סלמון בפסטו נג
קיגעל מהערב נג
אנטי פסטי נג
אורז נג
בטטות צלויות נג

סדש
סלט עוף

חצילים, טחינה, מטבוחה , סלטים חיים

גבינה לימון, קרמבו
ממש בקטנה. אצלינו זה בגדולהיעל מהדרום
באמת וואו💪👏👏👏ארץ השוקולד
כל הכבוד לך על זה, לא יודע איך את מסוגלת
מזל טובארץ השוקולד
בהצלחה רבה

הרבה אושר לכלל המשפחה וגם לכלה המדהימה
תודה! אמן!!יעל מהדרום
מבשלות לשבת חברות קלילהאמרלד
חלות ולחמניות
דג
כל אחת סלט כלשהו
סלט כרוב
עגבניות שרי
( מרק)
עוף ותפוחי אדמה בתנור
קוגעל

לקינוח עוגת יומהולדת לאחת הבנות
פופקורן, ג'לי בכוסות גומי פופקורן ופירות.

בבוקר אחרי קפה העוגיות שוקולד צ'יפס
סלט חי
שניצלים
אורז .
עוגה ושלוקים

לסדש יש בורקסים
קולרבי בלימון
ונחתוך ירקות
שבת שלום🙂
אצלנואיכה

מרק ירקות וגריסים
קציצות, בשר
אורז

בבוקר
פשטידת תפו''א
שניצלים, אורז

אולי נפשיר גם פרגיות מהמקפיא, עוד לא הוחלט.

בסד''ש יש דגים, סלט ביצים ופסטה.

סלטים
חצילים
חציל במיונז
סלט זיתים ברוטב אדום
סלק
חומוס
טחינה
כרוב סגול
אבוקדו

יש חלות, 2 קילו (כוסמין ולבן)

עוגת קפה בחושה
עוגת קפה שכבות
והאורחים מביאים שמרים.
מה זה עוגת קפה שכבות?יעל מהדרום
היא קצת מסובכת להכנהאיכה
בגדול זה שכבות בצק פריך שביניהם יש קצפת ביצים עם קפה סוכר.
תודה....ספק רב אם אכין, אז אל תטרחי על מתכוןיעל מהדרום
האמת שידעתי מראש ⁦איכה
לכן לא טרחתי לכתוב..
כבר מכירה אותך
יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אני מתעצלת להקציף. משהו תקוע בראש....
קליפות של פירות מאוצר הארץ- איך זורקים?מותק 27
2 שקיות? פח נפרד?
קודם כל -בארץ אהבתי
כרגע לפירות עדיין אין קדושת שביעית, מניחה שהתכוונת לירקות..
אנחנו הכנו כלי קטן על השיש (צנצנת של דבש שקישטנו יפה) שבו שמים כל יום שקית סנדוויץ' חדשה, ושמים בו דברים קטנים במהלך היום (קצוות של מלפפונים וכדו').
כשמקלפים ירקות עם קדושת שביעית מקלפים לתוך שקית גדולה נקיה.
אחר כך מניחים בפח הגדול עטוף פעמיים (קושרים את השקית, ושוב בעוד שקית).
קנינו מאושר עד בננות שהיה כתוב שהן אוצר בית דיןמותק 27
נכון, בננות הן באמת כמו ירקות לעניין הזהבארץ אהבתי
מאותה סיבה גם מברכים עליהן 'האדמה' (כי ה'עץ' שלהם הוא לא ממש עץ אלא 'גזעול' שקמל כל שנה, וגדל מחדש בשנה שאחר כך).

אבל את הקליפה של הבננות אנחנו זורקים לפח רגיל, כי היא לא ראויה למאכל. אולי יש מנהגים אחרים, לא יודעת..
אה אוקיי, תודההמותק 27
בבננות יש מנהגיםחיים של
יש כאלה ששומרים ויש כאלה שלא
(כי זה קליפות שאולי ראיות למאכל בהמה)
תודה, באמת לא הייתי בטוחה בעניין הזהבארץ אהבתיאחרונה
מישהו מבין בקישוט עוגות?שִׁירָה

הכנתי קצפת, יצאה לי דחוסה מידי/ בועות מידי. כנראה הקצפתי קצת יותר ממה שצריך. בקיצור לא הצלחתי לצפות את העוגה טוב.

אז הורדתי אותה.

עכשיו שתי שאלות: 1. האם אפשר איכשהו לתקן את הקצפת? שתהיה חלקה יותר ונוחה לציפוי. היא משמנת להקצפה חלבית.

2. הורדתי אותה מהעוגה ועכשיו יש על העוגה קצת שאריות. זה יפריע לצפות אותה בשוקולד? או שקרם כלשהו אחר?

 

אודה לטיפים ורעיונות

 

3. שמנת להקצפה שכבר הוקצפה- אפשר להמיס יחד עם שוקולד לגנאש?שִׁירָה


קצפת שמקציפים יותר מידיי מתפרקתופל לימון

שמת עוד משהו עם הקצפת? אולי פודינג?

ניתן ליישר עם סכין רחבה רטובה.

אפשר להכין גנאש שוקולד ולשפוך על העוגה, קצת הקצפת לא אמורה להפריע

מנסה לעזוראנונימיות
1. תלוי עד כמה היא הוקצפה- אפשר לנסות להוסיף שמנת או חלב ולהקציף בעדינות יכול להיות שזה יגרום לפירוק של השמנת.

או להכין קצפת חדשה

2. לא יפריע

ולגבי מה ששאלת קצפת חלבית אפשר להמיס אבל אם היא בלי עוד דברים
תנסי לזלף איתה ציפוי במקום לעטוףהמקוריתאחרונה
חמאת מרווהאמאל'ה23
חברה שלי המליצה לי לשים בדג פורל חמאת מרווה. נשמע לי טעים מאוד אך איני מוצאת את זה בסופרים. חיפשתי מתכון ולא מצאתי. מישהי יודעת איך מכינים את זה?
חמאת מרווה 🌿🧈תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ניתן להכין תערובת של חמאת מרווה ע''י המסת חמאה וטיגון של עלי מרווה (מנוקים) עם תיבול עדין של מלח ופלפל.
ניתן לקצוץ את העלים בתערובת החמאה, לקבלת טעם מודגש .

בנוסף, ניתן לשדרג את הטעם עם מעט שום כתוש.

בהצלחה 💐
תודה רבהאמאל'ה23
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
תקשיבו, אתמול הכנתי פיתות לבד- על מחבת רגילה. יצא מצוין!!מבקש אמונה

מי שמעוניין לדעת את המתכון ויכול לראות ביוטיוב  

זה המתכון

 

עושה חשק לנסות. כשיהיה לי זמן.....יעל מהדרוםאחרונה
יש לי בשר טחון- הודו ובקרפה לקצת
מה אפשר לעשות ממנו חוץ מקציצות?
אה, ואין לי ירק (כוסברה/פטרוזיליה ודומיהם)
פאי רועים / מוסקה / בולונזברוקולי
הוווהנורמלית האחרונה
בעיקרון משניהם אפשר לעושת את אותם דברים, עניין של טעם.
מוסקה
מפרום
בורקס בשר (לוקחת בצק עלים בגודל של תבנית, מכינה עיסה של טחון, בצל מטוגן, תפו"א ובטטה מבושלים ומעוכים ותבלינים. מניחה את העיסה לאורך הבצק במרכז, יוצרת בצדדים רצועות ומכסה את הבשר בxים)
פשטידה
בולונז
תבשיל ירקות עם בשר טחון (יש מצב שקוראים לזה ראגו)
כיסוי בצק ממולאים
ביגלה בשר, לחם בשר,מקום בעולם
קציצות,
קרפלך
פסטה בולונז
קנלוני במילוי בשרופל לימון
פידה טורקיופל לימון
עשיתי בחג לזניה בשרציף
יצא מושלם
קבב ,בורקס.רויטל.


תודה לכולכן!פה לקצת
בסוף מצאתי באינטרנט מתכון לבלונז והכנתי, יצא אחלה!

פחות מתחברת לכל הבצקים שצריך לקנות, אנחנו לא אוכלים את הדברים האלה.
אפשר את המתכון?משמעת עצמית
או מישו אחר שיש לו מתכון מושלם לבולונז?
של קרוטית מצוייןמקום בעולם
בולונז מושלםופל לימון
היה מתכון למוסקה פה בערוץ שבע שעשיתי כבר פעמייםירושלמית טרייהאחרונה
ממש מתכון מעולה.
רק בשינוי אחד, טיגנתי את פרוסות החצילים במקום לאפות בתנור. כמובן יותר טעים ונוטף שמן..
האם אתם מקפידים על 1000 מ"ג סידן ביום?נטלינטלי

היי,

לפי משרד הבריאות מגיל 19 עד 50 מומלץ לצרוך 1000 מ"ג סידן ליום.

האם אתם מקפידים על זה? 

אם כן - איך?

משתדלת להקפיד על 3 מנות של מוצרי חלב ביום, וגם לילדים..באר מרים
אבל לא בהיסטריה..
לא יודעת כמות, מנסה לתגבר סידן בעזרת גבנצירושלמית טרייה
מדי פעם אני אוכלת פרוסת גבנצ ממש בשביל הסידן.
לוקחת גם תוספים אבל לא כל יום יש לי סבלנות לזה.
יש לי תקופות שאני לוקחת אבל לא תמידרויטל.


לאאביול
משתדלת לאכול חלב בארוחת בוקר
גם בירקות עלים כמו חסה וכרפס יש סידןאם_שמחה_הללויהאחרונה
הבעיה שלי שאני שותה קפה במהלך היום..זה גם פוגע בספיגה😔
רעיונות ל.... הפתעות לילדיםבימבה אדומה
יש אצלנו תהלים ות"ת, ותפילת ילדים וכל מיני....
היינו רוצים למצוא רעיונות להפתעות כמה שפחות מזיקות. ונקודה חשובה, לא מסוכנות לקטנים (כמו סוכריות עגולות וכד')...

אשמח לכל משתפי הפעולה!
רעיונות*אשתו של בעלי*
עוגיות שונות
הפתעות מחנויות שקל
מרשמלו
מרשמלו נשמע לי מסוכן לילדים קטניםבימבה אדומה
איזה עוגיות?
למה מרשמלו מסוכן?מטילדה
ילדים לא לועסים היטבבימבה אדומה
וחתיכה גדולה מדי יכולה להיתקע חלילה בגרון בגלל המרקם...
כל עוגיה שיש*אשתו של בעלי*
אם זה קנויות(חיוכים,וופלים,וכו')
או עוגיות חמאה בצורות שונות
כלומרבימבה אדומה
כל ילד מקבל וופל מחבילת וופלים?
או וופלים מצופים*אשתו של בעלי*
שאז הם גדולים יותר מוופל יחיד באריזה גדולה
ממתק /חטיף גרנולה?פרצוף כרית
לאילו גילאים? כשהייתי בכיתה ב'-ד', היינו הולכים לקרוא תהיליםהשם בשימוש כבר
בשבת, בערך 40 דקות אם אינני טועה, אצל זוג חשוך ילדים משך יותר מ20 שנה ( שזכה להפקד לאחר מכן בבן ובבת!! ) ובסיום היינו מקבלים כרטיס שהיה שווה 5 שקלים למימוש בחנות כלי כתיבה וצעצועים שכונתית. מאוד אהבנו את זה.. (אח, הזכרת לי נשכחות עכשיו. געגועיי לימי התום דאז..) אבל זה מתאים לילדים מגיל 7 בערך, לדעתי.. בהצלחה, אשריכם!!
אפשר גם זיכוי לפיצה אישית בפיצה שכונתית, או פלאפל, או חנותהשם בשימוש כבר
ספרים/צעצועים וכולי. מכיון שזה לא פרס של שקל אלא שווה 15 שקלים לפחות, אפשר לתת את זה בכרטיסיות, כל כמה כרטיסיות שוות סכום מסויים שתחליטו, והילד יכול לממש את זה בחנות לכשיהיו בידיו מספר הכרטיסיות הדרוש.
אפשר להכין עוגיות, מאפינס, גלידה ביתית וכו'תפוחית 1
כל דבר שהוא ביתי יותר בריא מאותו דבר קנוי
ברורבימבה אדומה
אבל יש את עניין החלוקה. אני לא יכולה להתחיל לחלק גלידה ביתית לכוסות... זה מתאים ליומולדת. צריל משהו פרקטי למארגן וכיף לילד לפתוח... אבל בהחלט אנסה לחשוב על עוד דרכים
האמת שבסוף החלטנובימבה אדומה
על הכרטיסיה עם הפיצה השכונתית... תודה על העזרה ממש בזכותכם!
מטבעות שוקולדרק טוב!
^^אפשר גם מריר, שלא יהיה חלביחילזון 123אחרונה
אנשים טובים, כבר יום רביעי!יעל מהדרום
לק"י

יש לי בעיה עם התיוגים, אז תדמיינו שתייגתי
שבת פרשת נוחאריק מהדרום
אוכלים מים.
חשבתי שנחיםיעל מהדרום
חחח ממשופל לימון


עוד שבת בביתסמטאות
לחמניות כוסמין מהמקפיא.
לחם מחמצת עם עגבניות מיובשות.
כדורי שוקולד מהעוגה שנשארה
עוגת גבינה
עוגה כלשהוא, עדין לא החלטתי מה, אשמח לרעיונות

פרוסות סלק בתנור
טחינה
חומוס טחון
ממרח זיתים
מטבוחה מהמקפיא
שום קונפי בתנור
חסה ובטטה
חסה וירוקים
כרוב ב2 צבעים בתנור.

צריכה עוד רעיונות לסלטים חיים.
מתלבטת אם יהיה לי כח לסלט גזר חריף וסלט סלק ותפוח עץ.

אורז לבן ואולי שניצלים מחמותי (כנראה שנקבל)
דג סלמון חריף.
שורדים..באר מרים
היה לי שבוע ממש עמוס בעבודה
והיום בצהריים התחיל לי כאב ראש שלא עובר..
ומחר בבוקר אני עובדת.. (מרגישה סתומה שהסכמתי לעבוד השנה בשישי..)

אז לדעתי כשהילדים יחזרו מחר מנלימודים הם יכנסו איתי למטבח ןנעמיד ביחד שבת מינימלית בשעה..

מקווה מאוד שאקום קצת יותר מוקדם בבוקר ואספיק להכין את הבצק לחלות שיתפח במקרר כשאני בעבודה..
יש לי שאלה כששמים בצק לילה במקררתפוחית 1
מכניסים אותו אחרי התפחה של שעה או ישר בסיום הלישה?
ומתי עושים הפרשת חלה?
אני מכניסה ישר בסיום החישה.באר מרים
עושה הפרשת חלה כשמוציאה מהמקרר..
תודה רבה!תפוחית 1
אז כבר יום שישי ויש תפריטיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

סלט חצילים עם בצל ופטריות
טחינה
גזר מגורד
סלט חי
אם האבוקדו יבשיל אז גם אבוקדו

בתוכנית- עוגיות שוקולד צ'יפס, בראוניז/ עוגיות שוקולד ועוגות שמרים. נראה מה יצא

ליל שבת:
עוף עם שום בסיר (שיקבל עוד צליה על הפלטה)
תפו"א בתנור
קוסקוס
אולי עוד קטניות/ ירקות מבושלים

יום שבת:
קוסקוס
פילה עוף עם בצל ופטריות
שאלת פסטהאניחדשהכאן
מכינה פסטה ,
שמה את הרוטב עגבניות והתבלינים ממלאה מים רותחים ואז שופכת את הפסטה, כשזה ישר מוכן זה נראה ממש טוב (הרוטב)
אבל משום מה לאחר כמה דק כשאני חוזרת לסיר אני רואה שהכל ניהיה דבק כזה גם הפסטה והגם הרוטב והרוטב כבר לא נוזל כמו שאני אוהבת..
מה עושים עם התופעה הזאת על מנת שהרוטב יהיה נוזל ולא דבק? קורה לי ככה גם עם הפתיתים.. תודה מראש לעונים
הפסטה סופחת אליה את הנוזל. אולי תוסיפי עוד מים?Pandi99
כשהסיר כבר מוכן להוסיף מים?אניחדשהכאן
כי כשניסיתי להוסיף מים באמצע הבישול זה לא עזר לתופעה הזאת
מראשPandi99
לגבי הפסטה 🍝תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

כדאי מאוד להכין את הפסטה בנפרד והרוטב בנפרד.
במידה והפסטה מוכנה לפני הרוטב , כדאי ורצוי להוסיף מעט שמן זית/שמן ניטרלי אחר, לערבב מעט ואז להוסיף את הרוטב.
יש מי שמהדרים ומחממים קלות את הפסטה והרוטב כדי שהטעמים יטמעו יותר טוב .

בהצלחה 🙂
היי מגיבהאניחדשהכאן
האמת שאני ממש שונאת להכין בנפרד זה מקשה עליי גם בזמן וגם בכלים אני מתעצלת
אם אני בכל זאת מתעקשת על להכין בנפרד יש איזה פתרון חח?
לחן במטבח יש מתכון, תנסיאמת ואמונה
בנוגע לבישול פסטה בכלי אחדתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בהכנה של פסטה ורוטב בכלי אחד, חשוב לזכור שיש מספיק נוזלים לבישול הפסטה וגם לרוטב עצמו (אם כי לא יותר מידי, כדי שלא יצא מרק פסטה ברוטב..)

בשיטה הכנה זו, הנוזלים מצטמצמים משמעותית , כי הם משמשים לבישול הפסטה וגם לרוטב שמתבשל יחד, ולכן יש סיכוי גדול לקבל פסטה יותר דביקה..

כדאי אולי להגדיל את כמות הרוטב והשמן בשיטה הזו, כך שהפסטה תצא עשירה ברוטב ופחות דביקה.

לגבי הפתיתים, יש לניקי שיטה איך להכין פתיתיםשלא נדבקיםרק טוב!
יוצא יותר טוב מהבישול הרגיל שהופךמהר מאוד לגוש פתיתים...
הדבק בגלל העמילן שבפסטה, מה שיורד אם שוטפים.נקודה טובהאחרונה
עבר עריכה על ידי נקודה טובה בתאריך ב' בחשון תשפ"ב 00:50
אולי אם תוסיפי עוד מים זה יהיה פחות גושי