שרשור חדש
תחתית לא אפויהסופלה שוקולד
עבר עריכה על ידי סופלה שוקולד בתאריך כ"ב בחשון תשפ"ב 13:26

היי

אז קיבלתי תנור יד שניה..

אפיתי איתו מגולגלות תמרים, זה תמיד 180 בערך 20 דקות...

ובתנור הזה. .אחרי 20 דקות התחתית היתה ממש בהירה ורכה אז הוספתי עוד ועוד זמן 

עד שטיפה נהיה כהה

 

והיום שוב אפיתי לחמניות שאופה בד"כ 200 מעלות 20 דקות

ובתנור הזה, אחרי 20 דקות, הלמעלה נראה אפוי ומוכן אבל התחתית ממש בהירה!!

אז ישר העברתי לקו תחתון ואפיתי עוד רבע שעה עד שנהיה קצת כהה

אבל הלמעלה כבר הספיק להתקשותעצוב

 

אפיתי על קו עליון תחתון

יודעים למה זה קורה??

ואם אנסה אולי מעכשיו אאפה רק בקו תחתון(בתקווה שיעזור..) זה בסדר או עדיף שלא?

אשמח לעזרה...

תודה רבה!

אין אופציית טורבו?ופל לימון


יש לי אופציה טורבו..סופלה שוקולד


עדיף אז לאפות בטורבו?סופלה שוקולד


תמידופל לימון

אבל לפי מה שאת מתארת יתכן ויש בעיה עם גופי החימום עליון ותחתון

אנסה אולי פעם הבאה על טורבו ואז אראהסופלה שוקולד

אם זה עוזר..

תודה לך!חיוך

נשמע כמו תקלה כלשהיהעני ממעש
זה נשמע שהגוף חימום התחתון לא עובד/מאוד מאוד חלששמואל5
תנסי להפעיל רק על תחתון(לא צריך עם אוכל), ותיראי אם זה מתחמם.
אם לא-צריך להחליף גוף חימום
תודה רבהסופלה שוקולדאחרונה


מה עושים עם עלי סלק?M-P-4
עשינו משלוח ובמקום סלרי קיבלנו עלי סלק🤦

אף פעם לא השתמשנו בזה🤷

רעיונות טעימים יתקבלו בשמחה🙃
זה טעים מאוד!ברוקולי

 

אפשר להכין ממולאים 

לעטוף דג

להכין עם אורז

שקשוקה ירוקה 

 

 

תודה! איך מכינים עם אורז? פשוט מערבבים לפני הבישול?M-P-4
רק העלים? או גם הגבעולים?
אנחנו עושים מיזה סלט לשישי בערבאהבתחינם
סלט מושלם!!!!
אשמח למכון🙏M-P-4
בטח.אהבתחינם
לשטוף את העלים טוב טוב
בסיר לטגן 4-5 שיני שום, להוסיף טת העלים ולטגן בערך 10 דקות הם יצטמצמו
להוסיף מיץ מלימון אחד, כורכום, פפריקה, מלח פלפל, וכמון וטיפה מים
לבשל בערך עוד רבע שעה.. וזהו מושלם
לפעמים אמא שלי מבשלת את העלים ומוסיפה עוף/ בשר
ואנחנו אוהבים מאוד!
לביבות זה הכי טעים בעיניאמא יקרה לי*

ואוף! גם אנחנו נפלנו עם זה. כתוב באותיות קידוש לבנה סלרי אמריקאי

ובצד מדבקה מצ'וקמקת שמציינת שזה עלי סלק. 

עוד כמה רעיונותבאר מרים
לטגן בצל ושום ולהוסיף את העלים טחונים - כמילוי לבורקס/טורטיה וכדומה..
(אפשר להוסיף למילוי בשר טחון או גבינה מלוחה או להשאיר פרווה)

פשטידה חלבית עם גבינות מלוחות..

ממולאים:
בשר טחון ואורז
או מילוי חלבי של גבינות, בצל ירוק וביצים

החכמתי מהתגובה שלך, אולי אנסה פעםהמקורית
אני חושבת שזה קרה לכולםבימבה אדומה
הם לא הכי מקפידים על הירק ועל השם של החבילה...

אוכלים את זהה כמו סלרי. בסלטים, במרקים...
זה ממש ממש ממש לא דומה לסלרי..באר מרים
לא אמרתיבימבה אדומה
שזה דומה... אמרתי שאפשר לאכול כמו.
זה לא מר?יעל מהדרום
לא למיטב זכרוניבימבה אדומה
לא יצא לי לטעום חי אף פעם. אולי ננסה פעםיעל מהדרוםאחרונה
בשר מיוחדשלישאלילי
אני רוצה להכין לשבת בשר אבל צריך להיות:
לא חזה עוף וכל מה שמכינים ממנו, וכנל לא הודו טחון ולא פרגיות.. איזה עוד סוגי בשר טעימים יש? שטעים גם על הפלטה..
(גם לא בקר רגיל/טחון, אפשר וריאציה אחרת של בקר)
מה בעצם עושים עם הנתחים האלו שמוכרים בסופר? אשמח למתכון טוב ממש ולא קשה
אני לא יודעת מה מוכרים אצלך בסופר אבל אסאדו זה מושלםמיקי מאוס
אם תשיג אז אפשר בבישול ארוך בסיר- לטגן קצת עם תבלינים ואז להוסיף בצל ושום והרבה מים ולתת לזה להתבשל 4 שעות בחום נמוך בלי שייגמרו המים

או בתנור-לעטוף היטב בשר מתובל (שקית קוקי או נייר אפיה וניר כסף
ולאפות בחום נמוך 4-5 שעות
אפשר לקנות נתח אנטרקוט/סינטה/שייטל/פיקניהופל לימון

ולהכין רוסטביף  שזה הכי קל, פשוט מתבלים , צולים ואח"כ פורסים.

 

אפשר לקנות סטייקים אנטרקוט או סינטהופל לימון
ואפשר גם צלי כתףופל לימון
גמני ממליצה על צלי כתף 5*אשתו של בעלי*אחרונה
בבישול ארוך או בתנור.
עם פטריות או ירקות שורש.
מעדן!!!
הצילו!!! שבת בבוקר!!!באר מרים
אז..

כל הקיץ אכלנו ארוחות הפוכות:

בערב (כששבת ממש מאוחרת..) רק מנה ראשונה: דגים וסלטים והוספתי עוד תוספת פחממית עם הדג.

בבוקר: חלבי. שיא הכיף וכולם נהנו..

סד"ש בשרי - כי בעלי התעקש שחייבים ארוחה אחת בשרית בשבת..
הרוב אכלו כי אין ברירה...

עכשיו הפכנו בחזרה ארוחות:
ליל שבת אוכלים שתי מנות: דג וסלטים ומנה עיקרית בשרית עם תוספת. - יוצא יופי.

סד"ש אני מכינה כל פעם משהו כייפי פרווה: בורקסים, סיגרים, בלינצ'ס וכאלה.. מוסיםה טונה, ביצים קשות וכל הסלטים שנשארו - גם מוצלח.

נשארת הסעודה בבוקר: חזרנו לבשרי.
אבל...
חמין אני עושה רק בשבתות גשומות וקרות..(שריטה שלי..)
אם האוכל לא מספיק אטרקטיבי לילדים לא "שווה" להיות בשריים אז הם לא אוכלים..
עוף יותר טעים להכין לערב עם רוטב.
כנ"ל בשר טחון - הכי אוהבים אצלי קציצות שאני עושה עם המון רוטב..
אז מה נשאר שכולם יאכלו? שניצלים!!!
אבל כבר אי אפשר כל שבת שניצלים.. רוצים גיוון..
מצד שני אני עובדת ביום שיש עד 12 ולא ממש מספיקה להתחיל שבת ביום חמישי.
אז זמן הבישול הולך ומתקצר..
חייבת מאכלים זריזים בלי המון השקעה, במיוחד שאנחנו משפחה גדולה אז הכל זה להכין בכפולות.. (8 ילדים כמעט תמיד בבית בשבת ועוד כמה וכמה שמגיעים בשבתות חופשיות מהישיבה..)
ממש איך לי זמן לדברים שמכינים "אחד אחד" (ממולאים וכאלה..)
אוכלים הכשרים מהודרים (ויקרים..) אז אין תקציב לבשרים יקרים: לא בשר בקר (רק בחגים או חתיכה קטנה בחמין),לא פרגיות, וכו..
צריך שיהיה בלי רוטב לשבת בבוקר
ומספיק אטרקטיבי לילדים כדי שיסכימו להיות בשריים..
בקיצור.. שניצלים...

ומה עוד?
בורקס בשר?תפוחית 1
זה חצי אחד אחד אבל את יכולה לתת לאחד הילדים למלא את הבצק עלים
וכמובן פסים גדולים ולא ריבועים קטנים של בורקס
משתדלת יחסית להימנע מבצק עלים..באר מרים
אנחנו עושים מעלי פילו...שמואל5
אולי אפשר לחם בשרנקודה טובה
או סיגרים במילוי בשר טחון
או קציצות מטוגנות


עשיתי לעצמי חשק..חחח
לנו יש מתכון לבצק לבורקסאיכה
בלי מרגרינה וממש פשוט להכנה .

אפשר באמת גם להכין קציצות בתנור, חזה עוף במחבת פסים, מוקפץ, אורז ועוף ביחד בתנור (ואז האורז שותה את הרוטב של העוף וזה טעים ממש ולא עם רוטב).

אפשר להכין סלט עוף, אפשר להגיש פסטרמה, אפשר לעשות סלט שניצלים.
חזה עוף ממולא גם יכול להיות מצוין (אנחנו ממלאים בקינואה, אבל גם אורז זה טעים) זה לא יותר עבודה משניצלים...

כנפיים בתנור ולחמם בלי הרוטב, גם מאוד זול וגם מאוד טעים. (יש אנשים שיגידו שזה לא מתאים לשבת, אבל אם אוהבים את זה אז מקסימום אפשר להגיש עם שניצלים לכבוד שבת)
אפשר מתכון של בצק בורקס בלי מרגרינה?אורין


אני לא בבית עכשיואיכה
אז כשאחזור בל''נ
תודה רבהאורין


טוב זה לא ממש בורקס אבל יופי של בצק= בצק ספידיופל לימון

 לבצק:

 

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים

כפית מלח

 

 

אופן ההכנה:

 

מכניסים את חומרי הבצק לקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד

מניחים להתקרר

תודה רבה. וממלאה כמו בורקס? למה עוד מתאים הבצק הזה?אורין


כן.. שניצליםחיים של
אפשר להוסיף אולי פסטרמה ליד.
אולי...אנונימיות
בערב מרק ובשר
ובבוקר דג ותוספות?
קציצות עוף מטוגנותהמקורית
חמין צמחוני אגב זה גם ממש ממש טעים
עוף בתנור עם אורז? אולי עם חיטה? עוף עם חיטה זה אהבת חיי
שווארמה עוף עם נודלס זה זול טעים ומהמם, אם מעניין אותך אתן לך מתכון
טורטיות בשר?אהבתחינם
פרגיות צלויות במרינדה טעימה?
או חזה עוף אפילו.. ואז בצד אנטיפסטי ואורז..
מה עם קציצות חזה עוף ברוטב מתוק?
ולמה לא ממולאים? קלי קלות… מנה שלמה ב10 דק עבודה
תודה על הרעיונות..באר מרים
בסוף הכנתי מוקפץ..

מקווה שילך טוב..
אני מכינה קציצות על מצע בצל/ בצל ופטריות/ ירקות מוקפציםיעל מהדרום
לק"י

זה טעים עם קוסקוס, אורז.
אפשר בבקשה מתכון לקציצות?רק טוב=)
ואיך את עושה עם הירקות למטה?
ככהיעל מהדרום
לק"י

לקציצות אני אוהבת לגרד בצל וירקות, עוף/ בשר טחון, תבלינים וקצת פירורי לחם.

מטגנים במחבת/ בסיר ירקות שאוהבים.
מוסיפים תבלינים, עד שהם מתרככים.
ואז מוסיפים את הקציצות ומכסים.
אחרי כמה דקות הופכים בעדינות ומבשלים עד שהן מוכנות.
תודה רבה!!רק טוב=)
איזה תבלינים את שמה?
והקציצות, הם אמורות להטגן או שמתבשלות מהמים של הירקות?
הקציצות מתבשלות מהאדים בסיריעל מהדרום
לק"י

אני שמה מלח, פפריקה, כורכום ותבלין לקציצות/ פרגיות/ כל תבלין בסגנון.
ממש תודה רבהרק טוב=)
פאי רועים. פסטה עם בשר טחון. (אפשר עם עוף טחון)חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ז בחשון תשפ"ב 19:56
פסטרמה קנויה או ביתית
שניצל דג
חזה עוף על מחבת פסים
בורקס בשר (ארוך כזה שחותכים) לא עם בצק עלים
שווארמה (אפשר מחזה עוף, יוצא מצויין), תחפשי ''השווארמה של רון יוחננוף''

אגב למה לא לאכול את הדגים אולי בבוקר?

ועוד אגב- מה עם פלפל ממולא (בשרי או פרווה) ולחמם בלי הרוטב?. (אם זה מספיק יבש מבחינתעם)
ובקשר לבורקסחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ז בחשון תשפ"ב 20:16
אפשר כמובן עם בצק שמרים
אבל יש גם את המתכון הזה-
בורקס ממולא ללא תפיחה
הכנתי את זה בתור גליל ארוכך עם טונה ויצא מצויין, אבל מניחה שגם עם עוף טחון (עם בצל מטוגן וקצת ירקות מגורדים מטוגנים) יהיה נחמד מאד
מחזה עוף יש הרבה מתכונים- חזה עוף מוקפץ עם ירקותופל לימון

חזה עוף מוקפץ עם ירקות על ערימת אורז, למשל

 

חזה עוף מוקפץ עם ירקות

 

רכיבים:

 

1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל וחתוך לפיסות בגודל 3-4 ס"מ

 

לבלילה:

3 כפות רוטב סויה

2 ביצים

¾ כוס קורנפלור

חצי כפית מלח

קורט פלפל לבן

 

מכניסים את פיסות העוף לבלילה ומניחים לספיגת טעמים לשעה

מטגנים את הפיסות בשמן חצי עמוק להזהבה

ומניחים בצד

 

ירקות: 
(את הירקות אני בוחרת לפי העדפת בני הבית, 
אתם כמובן יכולים לכלול גם פלפלים חתוכים לרצועות

פרחי ברוקולי,אפונה ומה שבא)

 

1 בצל חתוך לשמיניות

3 שיני שום קצוצות

2 גזר פרוסים לטבעות דקות

1/4 כרוב חתוך לקוביות

1/2 סלסלת נבטים סיניים

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות עבה

 

2 כפות סוכר חום

1/3 כוס סויה

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 כף קורנפלור מעורבת ב- 1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים בווק כף שמן ומתחילים בטיגון שמיניות הבצל והשום

מוסיפים את הגזר והכרוב מקפיצים ומערבבים כ- 5 דקות

כעת מוסיפים את הפטריות והנבטים, מערבבים ומטגנים עוד 3-4 דקות

מוסיפים את חזה העוף המטוגן, מערבבים

ומתבלים ב 2 כפות סוכר חום , סויה וצ'ילי המתוק.

מערבבים עוד 2-3 דקות 

בלת"ק(אהבת עולם)
אצלנו לפעמים משאירים את הרוטב על הפלטה מהערב (בסיר נפרד).

כמה רעיונות חוץ מזה-
טורטיות ממולאות בשר (אצלנו מצפים בפירורי לחם ומטגנים, יוצא רך ולא צריך רוטב).
עוף בתנור, שכל הרוטב מתאדה באפייה
מוקפץ
חזה עוף במחבת פסים
עוף ממולא
קציצות עם אורז (בקציצות עצמן, הוא שותה את כל הרוטב)
עוף עם חיטה/ גריסים/ ארז מלא וכד' בתנור, הם מתבשלים ברוטב ולא צריך עוד.
יש המון דברים מבשר טחון, אפשר לערבב עם עוף או הודו טחוןמיקי מאוס
ואפשר גם לטחון בטטות וכאלה לתערובת הבשר ולנפח את התערובת.

פאי רועים, אפשר עם בטטה גם
לזניה
מוסקה עם חצילים
סינייה (עם חצילים וטחינה)

חזה עוף אפשר להכין בסגנון פסטרמה
מציעה כיוון אחרשמשי
בערב לעשות מנה ראשונה בשרית )בורקס בשר, לחמעגון, וכו)
ולבוקר את הדג.
קבבונים/ המבורגרים ועוד רעיונות בפניםכתבתנו
לגוון צורות של חזה עוף: לניקי ב יש מלא מתכונים ולא רק לה...
לגוון בהגשה: לפעמים שיפודים, לפעמים פרוסות, לפעמים שלמים שפורסים על המקום וממלאים בלחמניות/ טורטיות עם קערות של חסה/ ירקות חתוכים מכל מיני סוגים/ חמוצים / חריף/ טחינה/ אלף האיים וכד'- בהרכבה אישית.
עוף בפירורי לחם: להוריד את העור ולנקות, להכין בלילה של 3 ביצים, 3-4 כפות קמח, רבע כוס רוטב סויה, קצת שום גבישי ופלפל שחור, אם צריך לדלל בעוד קצת מים. צריך להיות קצת יותר נוזלי מבלילה של פנקייק. לטבול את חלקי העוף (אחד אחד או כולם יחד), לטבול בכלי עם פרורי לחם לציפוי (אפשר להוסיף שומשום/ עשבי תיבול/ פפריקה וכו') לזלף שמן. לאפות פתוח בתנור חצי שעה מכל צד (כלומר שעה ולהפוך באמצע האפיה) על 180-200 לפי איך שאתם מכירים את התנור שלכם.


א. רק שניצלהעני ממעשאחרונה
הכנה לצבא

ב. תחפשו מכירה מוסדית
זה מכובד שהמנה הבשרית של ערב שבת תהיה כנפיים?בימאית דמיונות


פחות, אבל אם אתם אוהבים רק כנפיים, אז...ופל לימון

אבל אפשר להכין בקרמל תפוזים למשל 

זה לשבת חברות בקירית ארבע...לא יודעת אם יאהבובימאית דמיונות


מה החברות אוהבות?ופל לימון

קחי בחשבון שכנפיים מגיעות בדר"כ מלאות שאריות נוצות ושערות שיש לנקות, כבר עדיף שוקיים

אנלא כל כך יודעת...בימאית דמיונות

כע באמת נראלי שוקיים עדיף

 

 

 

תודה

 

למה לא?טל..
הכל בראש. וכדכתיב, טוב פת חרבה ושלוה בה.העני ממעשאחרונה
יוגורטים חמוציםנטלינטלי

היי,

אני אוכלת כמעט כל יום יוגורט אחד.

קניתי שמינייה של מולר של "מתיקות מעודנת" ואחד אחרי השני הם היו עם טעם ממש חמוץ (נניח 75 אחוז בין 0 ל-100, כאשר בדרך כלל זה ממש לא חמוץ, אפילו 0) ותאריך התפוגה הוא בעוד כ-3 שבועות. אמרתי לעצמי שאין לי כח לריב עם הסופר ושהלכו כפרה 18 שקל בערך.

אתמול קניתי שמינייה של יופלה גם עדינות מעודנת ואתמול פתחתי אחד וגם הוא היה קצת חמוץ, נניח 25 אחוז (וגם כאן תאריך התפוגה עוד כמה שבועות).

למישהו פעם קרה דבר כזה?

יכול להיות כי השמיניות האלו ממוקמות במקרר בסופר הכי למטה והכל פתוח (תמונה לדוגמא מצורפת) ואולי זה לא שומר על הקירור טוב? אבל המקרר אמור לקרר לא? או שזה סיבה אחרת אפשרית?

למישהו קרה פעם כזה דבר?

 

באותו סופר?טל..
כדאי לפנות אליהם, גם החזר ןגם שישימו לב.
יכול להיות שהמוצרי חלב היו יותר מדי בחוץ והתקלקלו.
)רק תוודאי שזה לא איזה שינוי טעם אצלך, תני למישהו נוסף לטעום גם)
קרה לי עם קוטג' בקטנהבימאית דמיונותאחרונה

שקניתי כמה פעמים והטעם היה שונה( מעט חמצמץ..)

 

יכול להיות שאיחסנו אותם בתנאים לא כל כך נאותים לכמה זמן

 

 

 

ובפעם ההיא שזה היה לי- התקשרתי לשירות הלקוחות של החברה

והם הביאו לי זיכוי לאיזה 4 דבריםחיוך

 

תנסי להתקשר(לחברה), יכול להיות שווה

קרה לכם שהכנתם אוכל ואתם לא אוהבים אותו? בלי סיבה. אותו מתכוהיא יושבה בחלון
אותו הכל, אבל משום מה לא מסוגלים להתקרב אליו.
תקשיבו מוזר ומתסכל ממש! הכנתי היום תבשיל שיא המושקע, יקר ממש, המון זמן (ימים שצריך להכין כמה דברים מראש) באזור ה6 שעות רק עליו.
והוא פשוט עושה לי בחילה. אני לא מסוגלת לדמיין את עצמי אוכלת את זה. ובעיקרון ממש בניתי עליו.
נכון שזה מתסכל ברמות?!
יש לי מחשבה אולי זה הריח ואולי אם הבית יריח טוב ריח של כביסה נגיד יהיה גם חשק לאכול. אולי להוסיף לתבשיל איזה תבלין שיתן ריח?
מה בישלת?המקורית
זה לא מספיק מפורט כדי להגיד לך מה תוכלי להוסיף כדי שיהיההמקורית
לך יותר טעים
אבל לי זה בהחלט קורה. סתם לבשל כדי לבשל כי בא לי ואחר כך לא בא לי, קורה.
לא רוצה לנסות אאוטינג. אבל יש מצב זה בגלל קטניות ששמתיהיא יושבה בחלון
שאולי לא היו הכי טריות בעולם?
קיצור אני ממש לא מחובבי הבשר אז הגיוני שזה יעשה לי בחילה אבל ממש בניתי על זנ
כן. זה לרוב קורה דווקא למי שמבשלתפוחית 1
קורה לי גם לפעמים (ב"ה לעיתים רחוקות)..
שכאילו יש לי פחות תאבון לאוכל שהכנתי
קרה לי בראש השנה הכנתינחשון מהרחברון

כבש טרי ויצא מלא ריח לא הייתי מסוגל לגעת (למרות שאני מכין הרבה ומצליח להוציא את הריח בד''כ) עלה הרבה והיה אורחים והיה פאדיחה

 

בכללי היה ראש השנה לא מוצלח מידי ללפתן היה טעם לוואי כנראה מג'ינג'ר לא טרי, העוף התייבש מידי

 

קורה זה מבאס אבל שויין

בד"כ זה קורה כשעובדים על אוכל מסויםחיים של
המון זמן.
זה נהיה מבחיל
אולי את בתחילת הריון? חחפרצוף כרית
חחחח לאהיא יושבה בחלון
אבל.בסדר הבחילה עברה בבוקר
חחחח יופי!פרצוף כרית
קורה לי הרבהשמש בחורף

אני מכינה אוכל ובגלל שאני רואה אותו הופך ממה שהוא היה למה שהוא נהיה זה מעלה לי בחילה ובסוף אני לא אוכלת..... מבאס ברמות אבל קורה הרבה....מטורלל

קורה לי מלא פעמים דווקא כשאני משקיעה באוכל

נראה לי שמרוב התעסקות וריחות של הבישול זה כבר נעשה טיפה מאוס, לא יודעת להסביר

כשזה קורה לי אני תמיד בטוחה שיצא באמת לא מוצלח, אבל אחרים אוהבים, סתם אני שהכנתי משום מה בלי חשק לטעום מזה

הכי הגיוניסתם אחתאחרונה
לא מסוגלת להריח את החמין שלי כבר
ובכל זאת מכינה כל שבת פקל😅
מחפשת מתכוני עוגיות על בסיס קמח טףהרפיה
ללא גלוטן ועם כמה שפחות סוכר, עדיף סילאן
וללא תוספות של כל מיני קמחים אחרים!!
יש דבר כזה?
לא בטוחה שהמרקם יעבוד. קמח טף מאוד דביקימיקי מאוסאחרונה
חייב דווקא קמח טף?

יש קמחים מעולים בלי גלוטן - קמח קינואה, קמח טפיוקה...
בגדול בקמחים ללא גלוטן הכי טוב זה לערבב כמה סוגים כדי להשיג מרקם טוב
אוכל לפרשת ויראופל לימון

הפרשה שקוראים בה על הבריחה מסדום והפיכת אשת לוט לנציב מלח - אז עוף במלח מתאים בול לרעיון

ולקינוח עוגיות רעידת אדמה..באר מרים
או לשון בחרדלנחשון מהרחברון


למה לשון?חילזון 123
אברהם נתן למלאכים 3 לשונות בחרדלנחשון מהרחברון


טוב לא ידעתי... זה מדרש?חילזון 123
יש למישהו קישור למתכון מומלץ לעוגת גבינה אוכמניות?חילזון 123
כזאת שהיא בלי אפיה, כמו שקונים פס בקונדיטוריות
עוד רלוונטי?ופל לימון

עוגת גבינה ללא אפיה בציפוי אוכמניות.

פה הציפוי מתחכם

תמיד אפשר לקנות מחית אוכמניות בקופסא ולהניח על העוגה שהתייצבה

תודה. האמת כהר הכנתי משהוחילזון 123אחרונה
אבל אשמור לי את זה

יצא טעים אבל לא מספיק יציב. משהו בג'לטין לא הסתדר...
יש סיבה שקמח יהיה פג תוקף?רואה אור
קמח מנופה, אז הוא גם באריזה אטומה
>>ברוקולי
אם נשמר בתנאים מיטביים לא אמורה להיות בעיה

תנפה שוב שיהיה אוורירי
בטח. הוא עלול להתליע. גם המנופה. תלוי בתנאי אחסונו.השם בשימוש כבר
אני נתקלתי בחבילת קמח מנופה שהתהלכו בה יצורים קטנים..
והוא היה במילוי אוויר? או לפי הכללים של האריזה הספציפית?יראת גאולה
אם מרגישים שהוא מלא באויר, אין ליצורים דרך להיכנס פנימה או לחיות בפנים. הם עושים חור קטנטן באריזה בשביל להטיל לתוכה ביצים, ואז מרגישים שהאריזה כבר לא מלאה אויר בצורה אטומה.
לא זוכרת..השם בשימוש כבראחרונה
יום רביעי היום.. מה שבת?ברוקולי
בן בקר עם חמאהאריק מהדרום
השבת בחסות בעלי אני מושבתתאנונימיות
אז...
סלטים-
מטבוחה
חצילים
טחינה
אולי עוד משהו תלוי בכח שלו

חלות (בטח הוא יכין פוקאצות)

ממולאים מאמא
אורז
שעועית

צלונט
וירקות כל שהם

סד"ש עוד חושב

עוגיות
עוגת קצף
בטעות הגבתי לךהמקורית
אוכל של אימושששחצילוש
סוףסוף. התגעגעתי❤
בורקס ביגלה בשרמקום בעולם
שניצל פירה
טורטיות עם בשר
מרק כתום
לזניה
בלינצ'ס

פאי עם גנאש מוקצף
מגולגלות

סלטים יאמי
מה הכוונה ביגלה?תפוחית 1
של חן ואלוןמקום בעולם
תודהתפוחית 1אחרונה
אצלנו בקטנהברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך ט"ו בחשון תשפ"ב 16:10

ערב שבת
חריימה
קציצות אבוחצירא
מנגולד ממולא
מוקפץ
אורז

בוקר
סלמון
ונראלי חלבי

חוץ מזה הכנתי פרגיות מעושן וגריסים

טחינה , מטבוחה , חצילים , סלטים חיים

טרמיסו לימון, קרמבו
אני מתה על הבקטנה שלך...חיים של
ברוקולי

 

בסוף הכנתי עוד דברים , יש אורחים חשובים 

וואו ברוקולי את אשת חיל❤❤❤חצילוש
אפשר בבקשה מתכון לטירמיסו לימון?סמטאות
מצטרפתהמקורית
שבת ביתית
ערב שבת - דג מרוקאי חריף לגדולים ובתנור עם עשבי תיבול לקטניםם

שבת בוקר עד סדש - חמין צמחוני
שווארמה חזה עוף עם נודלס
נתח סלמון עם סילאן שמן זית מלח פלפל

סלטים
מטבוחה
חציל צלוי עם טחינה
טחינה
גזר עם פלפל חריף לגדולים ובלי פלפל לקטנים
חסה עם לימון
כרוב עם לימון
שומר עם לימון ( בישבש כלשוננו ️)
סלק אדום בתיבול מרוקאי
סלט ביצים במיונז
חלות קנויות
עוגה קנויה לערב ועוגיות שלג שוקולד
פיצוחים
רולדה חלבית לבוקר
מצטרפתאבןישראל
יעזור לי לעשות סדר.
ערב:
מושט וטונה ברוטב אדום בסיר
מרק בשר עם קוסקוס
בוקר:
חמין שעועית בשר ועוד
אורז
סדש:
בורקס תפוא
סלטים

חלות
עוגיות תמרים/ קוואקר
עוגת שוקולד
אולי עוגה חלבית

סלטים:
מטבוחה
טחינה
ביצים
חצילים 2
שום בתנור
כרוב
עגבניות ופלפל חריף
עכשיו סיימתי לבשלמשמעת עצמית
אז ככה:
לילה

חריימה נסיכה
מרק עוף והודו
פאי רועים
עוף בגריל קריספי
אורז

בוקר
ביצים
סלט פרגית ופינוקים
צונט


סדש
בורקסים
ביצים רכות
סלט עגבניות ערבי
חמוצים

סלטים:
טחינה
רוטב פיצה
שומר בלימון
גזר מתוק
גזר חריף
פסטו
ארבעס
חצילים בתחמיץ
חצילים אדומים
פטריות ופקאן - מכינה בשבת
אבוקדו - כנ"ל

שמרים
שושני קינמון
עוגת גבינה אולי
אצלנו:חיים של
ליל שבת:

סלטים - אמא שלי הכינה.
מושט עם המון שום ולימון (זה יוצא יאמיקי) - כמעט ראש שום ולימון שלם בנוסף לתיבול הרגיל.
מרק עוף עם אטריות קניידעלך וכל הטוב האשכנזי הזה
פשטידת בשר עם רוטב פטריות

בוקר:
כבד קצוץ
טשונט
(+ טשונט למשפחה של חברה של אחותי שאמא שלהם ילדה. הכנתי להם שבוע שעבר והשבוע הם ביקשו שוב. תכלס, זה מחמיא כיף שיוצא לי טעים. אני תולה את זה בהקב"ה שמפנק אותנו לכבוד שבת)
טוב יצא לנו תפריט מצחיקטארקו
הגיע השלב בשנה שלבעלי חשוב 2 סעודות ביום ולי זה צפוף אז מחפשים פתרונות ביניים..
חוץ מזה היה בא לנו 2 דברים לערב שלא ממש קשורים אחד לשני🤷

קיצרר.
חלות
סלטים(מהמקפיא- מטבוחה פסטו וזיתים. מהיום- חצילים, קונפי שום. ואולי עגבניות חי)

ליל שבת
מרק קישואים עם קרוטונים
רביולי בטטה(קנוי) ברוטב שמנת

בוקר שבת
חזה עוף פסים עם בצל ואולי עגבניות
תפוא צהובים קריספים

סדש
דג אמנון בצילי וסויה.

איזושהי עוגה או עוגיות.
מצטרפתמוקפת אור

ערב:

מרק אפונה

קציצות בשר

אורז

עוף עם בטטות ואורז בצילי

 

בוקר:

חמין צמחוני

גחנון+ביצים 

פשטידת פטריות 

 

 

 

מה זה תפו"א קריספיים? נשמע טעיםיעל מהדרום
לק"י

ומרק קישואים עם רביולי באותה סעטדה באמת מצחיק
פשוט עם תיבול צהוב, יחסית הרבה שמןטארקו
ומבשלת אותם שיתרככו במים, ואז לתנור עם תיבול ושמן על חום גבוה וגריל שיהיה קריספי וטעים
תודה! בערך מה שאני עושה. רק בלי הגריליעל מהדרום
מה העניין לבשל אותם קודם?מטילדה
שהבפנים יהיה כמו פירה והבחוץ קריספיברוקולי


כי אחרת הם לא תמיד מתרככים יפה לפני שנשרףטארקו
ככה הם רכים ומוכנים טוב והבחוץ מקבל קריספ טעים
מי רואה משחקי השף? המנצח הוא:נחשון מהרחברון

אביתר.

הגיע לו

ועדיין זה טעם לפגםנחשון מהרחברון
התייעצות על תפריט שבתאקונהמטטה

בס"ד

 

בן דוד של בעלי מגיע אלינו עם אשתו. זוג טרי,

אנחנו עם כמה ילדים...

רגילים לאכול בערב שבת רק דג וסלטים.

 

אשתו לא אוכלת דג..

הכנתי סיר מרק גדול לכולנו.

ותכננתי להכין קינוח חלבי טעים. גלידה בייתית או מוס מפנק.

 

אבל זה נראה לי לא מספיק...

יוצא שיש לה סלטים (יש אצלנו הרבה סלטים) מרק וקינוח. זה מבאס.

 

מצד שלישי להכין גם משהו בשרי זה יותר מידי.... 4 מנות??? אנחנו לא נשרוד את זה..

ולותר על המרק ז"א לזרוק אותו ביום ראשון- כי אם לא נאכל בשבת- לא יאכלו אותו בשבוע הבא.

 

אהההה

הסתבכנו....

 

אשמח לעצתכם

תודה!

 

נ.ב. 

אין לי יותר מידי כוחות או זמן... תאמת....

קציצות ירק?אהבתחינם
פילו ממולא ירקות סטייל בורקס?
בורקס תפוחי אדמה ורווב פיטריות?
ממולאים פרווה? אורז ועשבי תיבול
את אומרת שחייב עוד מנה...אקונהמטטה
?
ומה שהיא רשמה יכול להיות ביחד עם הדגאיכה
ואז כל אחד אוכל מה שאוהב
לדעתי כן.אהבתחינם
גם לדעתי, ככה זה שמארחים, תמיד צריך לעשות יותרהמקוריתאחרונה
בהתאם למתארח
אולי תעשי מרק עוף?איכה
עם אטריות או קוסקוס בצד.

ואז זה ממש משביע.
אז תוסיפי תוספת פחמימה כלשהיופל לימון

פשטידת ירק, לביבות ירק

תכלס? הייתי מתבאסת ממש בתור האורחת..רק טוב=)
אולי תוותרי על הדג ותעשי משהו בשרי?
אפשר גם על המרקאיכה
ובמקומו לעשות משהו בשרי
להוסיף קוסקוס ליד המרק?טארקו
תודה לכולם!אקונהמטטה
אכין כמה תוספות ליד הדג..
למה לא לוותר על הדג ולהכין משהו בשרי?אנונימיות
כדי להכין קינוח חלבי 😎ברוקולי
יש לך רעיון??אקונהמטטה
מתלבטת בין טריקולד לגלישה ביתית
והכנתי פאי שוקולד פרווה
בתכנון להכין טרמיסוברוקולי

 

רק לא בטוחה שילדים מתחברים 

 

טריקולד זו השקעה.. נשמע לי שכולם אוהבים 

 

יאוו! באלי טירמיסו!שפרינצא בוזגלו

(ולא באלי להכין הכנתי יותר מידי דברים היום, ויש עוד הרבה)

זה טעים מאודברוקולי

מתכון של לייזה פאנלים
כן, אני יודעת, לכן באלי...שפרינצא בוזגלו

מי זו לייזה פנאלים?

אין מצב שבת בלי דג, ומרק כבר הכנתי...אקונהמטטה
סליחה שאני פה מנוגדת לכולםנקודה טובה
אבל מה רע בסלטים לחם ומרק?

כמובן זה מאוד מתחשב ממך שיהיה עוד משהו אבל זה נראה לי אחלה ארוחה
בסוף התקשרתי לשאול/ להודיע להם שאנחנו אוכלים פרווהאקונהמטטה
ויהיה מרק ותוספות...
והם כאלה חמודים, התפדחו מעצם המעמד...
ושיא הזורמים
ב"ה ..
תוסיפי תוספת לדגחילזון 123
נגיד אורז, תפו''א
ואיזה ירק מבושל כמו שעועית ירוקה
או שאפשר איזה פשטידת ירקות קטנה או לביבות ירק
אולי משהו צמחוני לה במקום דגיםתפוחית 1
נגיד בורקס עם רוטב
*אתגר* - רעיונות לדברים שאפשר להקפיאאיכה

יותר לסגנון של ארוחת ערב.

 

ופה האתגר,

מישהו שאוהב אוכל של ילדים.

 

 

לא ירקות , לא תפו"א (כי זה גרוע במקפיא), לא פטריות, לא תירס, לא דגים.

וזה רק מה שאני יודעת.

 

 

פיציות/פיצות אישיותטל..

בורקסים (דפי אורז, פילו, עיני נשמר סבבה במקפיא עם מילוי תפוא, אבל אפשר גם בצל-פטריות).

אצבעות לחם שום

פשטידות אישיות (פחות תואם לקטגוריית ילדים)

מרקים במנות אישיות (כתום, בצל, אפונה, שוב חוזר למה זה אומר אוכל של ילדים אצלו).

רוטב לפסטה (גם פסטה אפשר להקפיא)

קציצות טונה (אם זה לא נחשב כדגים)

 

משקיענית...  בהצלחה!

 

ממש בעלי חחחמקום בעולם
שבלולי פיצה, סמבוסקים, לחניות שום, בורקס בשר..
מאפינס פיצה של ניקיעלמא22
(אני לא מטגנת את הבצל) מכינה באופן קבוע את זה ואת המאפינס פטריות שלה, מכינה סלט, אוכלים מה שאוכלים והשאר הולך למקפיא לארוחות ערב עתידיות
רוטב לפסטה. בצק ממולא בכל מני דברים (טונה או גבינות)חילזון 123אחרונה
מרק כתום
מנה ראשונה חצי אשכולית או חתיכת מלון?רוניתרונית

האם אי פעם הייתם אצל משפחה בשבת שהמנה הראשונה הייתה חצי אשכולית או חתיכה של מלון?

כן. בחוגים אנגלוסכסיםברוקולי
אצל ההורים שלי שנים הגישו כמנה ראשונה מלוןאריק מהדרום
אני סירבתי לקבל את זה.
סליחה על הגזענות*אשתו של בעלי*
אבל בטח אשכנזים/אמריקאים/משו בסגנון הזה
טוניסאיםאריק מהדרום
זה מהצד הטוניסאי? באמת נשמע מוזריעל מהדרום
כןטל..

אנחנו עושים ככה לפעמים

אצל חברה שלי ככה עושיםאיכה


יש גישה תזונתית כזואמא יקרה לי*

שפירות צריכים להיאכל בתחילה הארוחה ולא בסופה.

אז יש גם בריאותיים שנוהגים כך...

כןןןטארקו
זה מאוד בריטי😅
אצל חברה שלי זה פירות חתוכים
היה מקובל פעם...חילזון 123אחרונה
מתכוני קטניות משביעיםרק טוב!
לפעמים חוזרת מאוחר מהעבודה ואין זמן או כוח לבשל.
הצטיידתי בקינואה, בורגול, כוסמת, חיטה.
ומחפשת מתכונים קלים ומשביעים להכין איתם.
אפשא בהחלט גם סלטים במיוחד כאלה שמכינים מראש.
משהו מפנק עם הרבה טעם. אבל שלא לוקח שעות עבודה.
מג'דרה,חמין צמחוני, גריסים/חיטה כמו פתיתיםנחשון מהרחברון

סלטים עם עדשים וכוסמת ירוקה, פריקי, 

עדשים שחורות עם בטטהחמדת66

להכין כמות, ואז לשים כל פעם קצת בדפי אורז. (או מילוי של שעועית וכו).

רעיונות*אשתו של בעלי*
אורז עם עדשים שחורות והמון בצל.
גריסים (עם עוף,חזה עוף,פרגיות).
סלט חיטה(עם סלרי,חמוציות,אפונה ירוקה)
סלט עם דגן/קטניתEBM
משתמשים בדגן מבושל (חיטה, בורגול, קוסקוס, גריסים, אורז מלא) בתוספת קטנית מבושלת או משימורים (עדשים ירוקות או שחורות, שעועית לבנה, גרגרי חומוס, מש) כבסיס ואז מוסיפים לפי הטעם - ירקות חיים חתוכים, זרעים ואגוזים, ירקות אפויים, גבינה כמו פטה או בולגרית, זיתים, פיסות עוף.. עם רוטב פשוט שמן זית לימון מלח ממש טעים אפשר לשדרג עם סילאן, סויה חרדל ודבש, טחינה..
ארוחה בתבנית בורגול ופרגיותופל לימון
ארוחה במחבת בורגול ירקות וחזה עוףופל לימון
בורגול עם ירוקיםופל לימון

בורגול עם  ירוקים:

 

רכיבים:

 

1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים

 

2 כוסות אפונה קפואה להפשיר ולבשל כמה דקות במיקרו במעט מים

תפרחת מ- 3-4 פרחי ברוקולי גדולים

3 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק כך שמתקבלים רבעי עיגול

מלח,פלפל שחור, בזיליקום יבש, כפית אבקת מרק

1/4 כוס מים

 

במחבת:

 

כפית שום כתוש לטגן במעט שמן זית רק עד שמלבין 

להוסיף את הזוקיני החתוך ולטגן על אש בינונית גבוהה עד שמתרכך טיפה

להוסיף את האפונה

לקצות את תפרחות הברוקולי ולהוסיף למחבת

לאדות כמה דקות

לתבל

לסנן את הבורגול ולהוסיף לירקות שבמחבת

לערבב, להוסיף מעט מים ואבקת מרק לתיבול, לבשל 3-4 דקות כדי שהטעמים יאוחדו

סלט כל טוב בורגול עדשים ועודופל לימון
בורגול וירקות במחבתופל לימון
תודה רבה לכולכם!רק טוב!אחרונה
לראשונה בחיי קניתי טורטיותמטילדה
(מקמח מלא)

אשמח למתכונים ורעיונות איך להכין אותם
זה משהו שאוכלים טרי או מתאים גם לשבת לסעודה שניה/שלישית?

תודה
מצ''ב קישור לשרשור בנושא שהתנהל בעבר - את מוזמנת לבדוק 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

שרשור טורטיות! - בישול ומתכונים

בשרשור המצורף יש מגוון רעיונות למילוי טורטיות, שתוכלי לקבל מהם השראה.

בהצלחה !!!
תודה!מטילדה
וזה טעים אחרי חימום על הפלטה?
לגבי חימום טורטיות 🌮תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

יש מי שמחמם קלות את הטורטיות לפני השימוש, גם מהיבט הטעם, וגם זה הופך אותה ליותר רכה וקלה לגלגול.

את הטורטיות הממולאות כמנה עיקרית נראה שכן אפשר לחמם על הפלטה (בהתחשב שהטורטיות מצופות ויש מה מה שיכול להגן עליהן מחימום יתר).
אני אוהבת למלא בבשר טחוןאהבתחינם
שטיגנצי לפני, ולצפות בפירורי לחם כמו שניצל..
או אם באלי פרווה אז בסלט טונה חריף, או ירקות מטוגנים ופשוט סוגרת ועודה צריבה על פלנצה…
טורטיה זה אחד הדברים הנוחיםעלמא22
אני אוהבת לעשות מזה טוסט ופיצה, וגם לאכול את זה סתם עם גבינה ובצל ירוק.
לשבת- לפעמים אנחנו עושים מזה מנה ראשונה בבוקר- מורחים חומוס, שמים פסטרמה, ירקות שאוהבים ומגלגלים. עשיתי גם ממולא בפירה, מצופה בפירורי לחם ומטגנת (מתכון של ניקי). אפשר גם בשר טחון.
אנחנו ממלאים בבשראיכה
או חזה עוף עם בטטה ועוד דברים טעים

מגלגלים, אופים קצת עד שמשחים.
אוכלים עם רוטב שום 😋
לא לשבת...חילזון 123
אנחנו אוהבים לעשות מזה ארוחת ערב כזה
מטגנת בטיפה שמן: בצל (ופיטריות/זיתים/פטרוזיליה וכו' מה שאוהבים.)
שופכת מעל ביצה
מכסה בטורטיה
כשזה קצת מתקשה הופכת את הכל
שמה מעל גבינ''צ או/ו גבינה מלוחה
מקפלת ל2
ומטגנת קצת משני הצדדים
חוץ ממה שכתבו זה טעים גםאמא יקרה לי*

עם סלט ביצים וירקות / סלט טונה (מגלגלת וחותכת אלכסוני ל4 יחידות ואז זה מהמם להגשה כמנה ראשונה)

או עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

או שווארמה מתובלת עם בצל מטוגן

וגם אפשר כמו דלי רול (תגגלי. בגדול הטורטיה פשוט מחליפה את הבצק עלים)

אנחנו ממלאים בבשר ופטריות או לחלופין מכינים טוסט מזהתפוחית 1
עם מוקפץ בפנים, ואז מטוגן עם פירורי לחם (אני עושה אפוי)Pandi99
אנחנו מכינים לדבת..מקום בעולםאחרונה
חזה עוף/ בשר טחון- ואז ממלאים בארוחה עצמה..
רעיונות לארוחות בוקר וערבלא יודעת !
מחפשת רעיונות..
כל יום שוברת את הראש.
מעדיפה רעיונות קלילים שלא דורשים הרבה הכנה מראש
..אמרלד
שייק /סלט גדול
דגני בוקר עם פרי וחלב, ממש משדרג
יוגורט ביו עם תפוח/פרי חתוך לקוביות קטנות ופקאן טבעי/אגוזים
אפשר גם גרנולה
דייסה סולת
קציצות גבינה לבנה מלוחות, או טונה
וסלט.
שניצל דג
תפוח אדמה שלם אפוי בתנור
כשמוכן וחם עדיין פורסים וממיסים גבינצ וחמאה
טורטיות 2 במחבת ביניהן שמים מרכיבים של פיצה
לחמם פיצה קפואה, טעים עם רוטב שום
ארוחות עם לחם-
טוסטים
טונה וגבינצ בלחם בטוסטר/ מחבת
שקשוקה טעימה +להוסיף קוטג אחרי הבישול
חביתת ירק
פרנצ' טוסט
פסטה
חלה /לחמניה לחתוך חריצים קוביות כמעט עד הסוף,
למלא בגבינות רוטב תבלינים ולאפות בתנור עד שהגבינה נמסה.
כנל באגט פרוס לאורך

אם מכינים מראש ומקפיאיםופל לימון

אז יש לשלוף בצ'יק, למשל מאפינס עם שבולת שועל ותפוחים או אוכמניות

לערב - פסטה בסיר אחד עם הרוטב

מאק אנד צ'יז

עכשיו כשמתקרר אפשר גם מרק עשיר

 

חביתת ירק ופשטידהחן שחר
חביתת ירק

טיגנתי:
בצל
5 כפות תירס
פטריות
גמבה אדומה
גמבה צהובה
עגבניה
4 שיני שום

הוספתי: 2 ביצים וגבינה צהובה.

איזה טעים!!


מתכון לפשטידה:

הזהבתי על המחבת בצל קצוץ
הוספתי למחבת גזר וקישוא קצוצים
אחרי הקפצה קצרה, הוספתי כוס מיני כרובית וכוס אפונה קפואה
עוד קצת הקפצה
העברתי לקערה
הוספתי:
2 ביצים
3 כפות קווקר דק
חצי קופסת גבינת סויה
כפית מלח

העברתי לתבנית אינגליש קייק ואפיתי על חום בינוני בערך 45 דקות.
נשמע טעים, תודה!פרצוף כריתאחרונה
חביתת דפי אורזחן שחר


הכיף במתכון הזה, שהוא לוקח זמן הכנה ממש קצר, ובלי ללכלך כלים במטבח.
הוא מתאים לארוחת ערב עם מעט פחמימה.

אופציה חלבית
מצרכים:
2 דפי אורז
1/2 קופסא גבינת שמנת
1/2 קופסא קוטג'
מעט גבינה צהובה מגוררת
ביצה

מניחים נייר אפייה משומן בתוך טוסטר סנדוויץ' גדול.
שוטפים דף אורז ומניחים על נייר האפיה.
מורחים על נייר האפיה את גבינת השמנת בצורת עיגול עם חור באמצע.
מורחים את הקוטג' על גבינת השמנת.
פותחים את הביצה ומניחים אותה בחור של הגבינות.
ממליחים את החלמון של הביצה.
מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.
שוטפים את דף האורז השני ומניחים אותו מעל הכול.
סוגרים את הטוסטר, מפעילים אותו לכמה דקות, עד שהביצה נקרשת.




אופציה פרווה
מצרכים:
2 דפי אורז
1/2 קופסא גבינת סויה
2 ביצים

מניחים נייר אפייה משומן בתוך טוסטר סנדוויץ' גדול.
שוטפים דף אורז ומניחים על נייר האפיה.
מורחים על נייר האפיה את הגבינה בצורת עיגול עם חור באמצע.
פותחים את הביצים ומניחים אותן בחור של הגבינה.
ממליחים את החלמונים של הביצים.
שוטפים את דף האורז השני ומניחים אותו מעל הכול.
סוגרים את הטוסטר, מפעילים אותו לכמה דקות, עד שהביצים נקרשות.
גרמת לי לחשוב בעצמי על רעיונותטל..

קציצות טונה (אצלנו היו עושים פעם במיקרוגל, רק ביצה, קמח וטונה... ואז כשממשקיעים יותר זה יותר שווה (בצל מטוגן, ירקות מגורדים, אפוי בתנור).

 

חביתה / חביתה עם סרדינים / חביתה עם טונה

טוסטים

לחם מטוגן

לחם קלוי בתנור עם שמן זית ואבקת שום - הופך לחם פשוט לטעים ממש, אפשר לאכול עם גבינה/שמנת חמוצה אם רוצים משהו רטוב.

 

אטריות אורז - כמה דקות בישול, ואז לערבב עם רסק ותבלינים, כשמקיעה מטגנת קצת בצל ועגבניות במחבת ומוסיפה לאטריות אורז (בלי רסק), עושה ממש לפני ארוחת ערב, בלי הכנות שעות מראש.

 

באופן כללי בזמן האחרון אצלי מכינה בתחילת שבוע או מתי שיוצא סיר של תפוא מבושלים, סיר קינואה/בורגול/דגן אחר, סיר אטריות אורז/פסטה וזה מאפשר להכין ארוחת ערב בקלות.

 

למשל קינואה - סלט עם ירקות טריים, לאכול ככה עם אשל/שמנת/גבינה, להוסיףבצל ועגבניה מטוגנים.

תפוחי אדמה - לאכול שלמים, לעשות סלט עם ירקות טריים (מבחינתי עגבניה זה החלק החשוב, אפשר גם בצל סגול, ביצה קשה, מלפפון חמוץ), אפשר לטגן אותם קצת במחבת, לשים בתנור עם קצת שמן מעל שישחימו, להכין חביתה עם קוביות תפוחי אדמה.

אטריות אורז ופסטה - כנ"ל, עםרסק עגבניות, בצל ועגבניה/פטריות, שמנת חמוצה, ירקות טריים.

 

לחמניות לבוקרמכחול
מחפשת משהו חם וטעים לתת לילדיםמ לאכול בבקרים קרים.
קוואקר אנחנו עושים מדי פעם, אבל חשבתי לנסות לגוון.
למישהו יש ניסיון עם לחמניות שמכינים מראש ואופים בבוקר?
אני מדמיינת כדורי בצק במקפיא/במקרר, שאני רק צריכה להכניס לתנור בבוקר.

את יכולה להתפיח לילה במקרראם לשתיים
מכינים מה שרוצים, נותנים התפחה ראשונית, יוצרים צורות של מה שאת רוצה ומתפיחים בלילה.
אופים כרגיל בבוקר
תודה!מכחולאחרונה
שבת בראשיתמאוהבת בילדי

רוצה לעשות משהו מיוחד לכבוד שבת בראשית- עוגה או לפתן או משהו שקשור.

יש רעיונות?

 

שנה שעברה עשיתי עוגה עם ימי הבריאה. בא לי משהו אחר, קל יותר...

קצת באיחור רק עכשיו ראיתי חבל,אבל אולי...רויטל.

לנסות לעשות עוגה חצי חום וחצי תכלת רמז לשמים וארץ

שנבראו ביום הראשון, בכל אופן ספרי מה עשית.

מהמם ישר כוחו ו ל ב ר י א ו תרויטל.


מהממת!!! רעיוןמדהים! הילדים יזכרו לנצח! אמא טובהפרצוף כרית
(איזו התרגשות למה ומדוע לנו יש עוגה לפרשת השבוע)בימאית דמיונותאחרונה


אין תמונות...מאוהבת בילדי

השבת אני רוצה להכין תיבת נח. נרה איך יצא...

יש לכל פרשת שבוע תמונה, כמדומניופל לימון

עוגת תיבת נח? נראה לי וואו, תעלי תמונה.

אני הייתי מחפשת את החיים הקלים ומכינה חלת קשת בענן 

אולי תקני את העוגיות בצורת חיות?ירושלמית טרייה
ואז אפשר לסדר אותן איכשהו עם קצפת או שוקולד או משהו.