שרשור חדש
לחם שום על לחמניה?מטילדה

יש לי לחמניות שהכנתי אתמול

ובא לי להיום לחם שום

אם אני אחתוך אותם באמצע ואמרח על כל חצי שמן זית ושום כתוש ואכניס לתנור לקצת זמן 

זה נראה לכם יצא טעים?

כןטל..
עושה את זה מלא עם לחם וזה טעים
יצא יותר טוסטי מאשר לחם שום,
אבל לחם טעים
אם תוסיפי גם מלח ובזיליקום או כוסברה יבשהאמא יקרה לי*

זה אששש

נכון הכנתי, יצא טעיםמטילדהאחרונה
מרחתי שמן זית שום כתוש ופטרוזיליה יבשה
בקבוקי שוקונטלינטלי

אני אוהבת לקנות לפעמים בקבוקי שוקו 1 ליטר (תנובה או יטבתה ולפעמים גם את ה"משקה חלב" של יולו שלא בדיוק שוקו אבל דומה).

אך שמתי לב שמרגע הפתיחה יש בערך 3 או 4 ימים לשתות ואז משהו בהם כבר לא טוב (אני שמה הכי מאחורה במקרר במדף הראשון).

זה נורמלי שזה ככה?

 

יכול להיותכן אניאחרונה
אצלינו בקבוק לא שורד מעבר.
מסיימים תוך יומיים שלושה.
למי יש מתכונים מוצלחים לשניצלים?אנונימי חדש
אני בד"כ מצפה בקמח עם אבקת מרק עוף, אח"כ ביצה ואח"כ פרורי לחם עם פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום ומלח.
אני-אנונימיות
ביצה עם פלפל פפריקה חרדל דיז'ון קצת מלח אפשר גם גריל עוף
ואז פירורי לחם
תודהאנונימי חדש
אני לא מחזיק חרדל ולא כ"כ אוהב את הטעם שהוא נותן
אני אוהבת להשרות אותם לפניטארקו
ברטבים ותבלינים
ואז מוסיפה למשרה ביצה וטובלת בפירורי לחם שמתובלים במה שמתחשק.

ההשרייה עושה גם טעם מעולה וגם עסיסיות
למה אבקת מרק?ופל לימון

אני משרה בביצים טרופות עם מלח, פלפל שחור וחרדל

אחכ בפרורי לחם עם אבקת שום, מלח ומעט גריל עוף

כי זה מה שהיה במתכון שקיבלתי בעבר ואהבתיאנונימי חדש
תודה
אני מוסיפה מעט דבש שמן זית וכורכום.רויטל.


אצלנוכבתחילה
מוסיפה לחזה עוף ביצה, פפריקה מתוקה, מלח, קצת חרדל, קצת מיונז ומערבבת טוב.
אח''כ טובלת בפירורי לחם שגם בהם מוסיפה פפריקה מתוקה ומלח ומטגנת בשמן עמוק.
יוצא ממש ממש טעים וקריספי.
אצלנואבןישראל
אנחנו שמים ביצה קטשופ וחרדל
או צ'ילי שום וביצה
ואחכ טובלים בפירורי לחם
יוצא מעדן
לאחרונה הולך אצלנו שניצל של פסחאמא יקרה לי*

משרה בשום כתוש, ביצה, פפריקה, מלח

טובלת בקמח תפוא ולמחבת

 

או בטמפורה.

אני אוהבת להשרות לפניאביולאחרונה
במים וקמח תפוא. ואז לשים בקמח חיטה עם אבקת מרק. אחר כך ביצה עם צ'ילי ותבלינים. לבסוף פירורי לחם עם אבקת שום. מעדןןןןןן
רעיונות לרטבים לסלטיםפרח-אש
מחפשת דרך לגוון בסלטים (מעבר לשילובי ירקות שונים ) אוכלים אצלנו הרבה סלט חי אז מחפשת בעיקר רטבים לסלט חי אבל גם סלטים מעניינים אחרים יעזרו

תודה רבה
🥗רטבים לסלטים (וקישור לשירשור סלטים)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך ומועדים לשמחה,

מצ''ב קישור לשירשור סלטים עם מגוון גדול של רעיונות -
סלטים לשבת- הושיעו נא - בישול ומתכונים

בנוסף, מצ''ב רעיונות לרטבים לסלט -

🥗 ויניגרט מתקתק- מיץ תפוזים, שמן זית, מלח ים, פלפל לבן
🥗וינגרט נוסף- בדומה לנ''ל, מוסיפים חרדל דיזון ויש משתמשים בלימון במקום תפוז
🥗 רוטב שום- מיונז איכותי, מלח, פלפל לבן, שום כתוש,פטרוז' קצוצה, מעט סוכר, לימון סחוט ומערבבים במעבד מזון עם מעט מים(מעדכנים טעמים במידת הצורך)
🥗 רוטב מחמאת בוטנים (!) טבעית- מכינים בדומה לטחינה, מוסיפים תיבול, מים, לימון ועשבי תיבול (נתון לבחירה).

בהצלחה, חג שמח ופיתקא טובה !!
אני בכל זאת אומרבימבה אדומה
שאני כמעט תמיד שמה רק מלח (הימלאיה ורוד), לימון ושמן זית.

הגיוון זה בירקות ובאגוזים/גרעינים... אפשר גם חומץ תפוחים. בריא מאוד. אפשר להחליף את הלימון
לחומץ תפוחים אין ריח מסריח?אם_שמחה_הללויה
פעם קניתי ופחדתי להשתמש בגלל הריח..
שמים טיפלה..בימבה אדומה
מסריח זה לא. בעיניי.
קונים את זה במכולת רגילה?פרצוף כרית
כלומר ת'חומץ תפוחים
והאם צורת הבקבוק דומה לחומץ רגיל?
אני לא יודעתבימבה אדומה
קניתי מזמן בחנות טבע. נשאר למלא זמן... אולי יש סופרים שמביאים
תודה בימבה פרצוף כרית


אני אוהבת לגווןחיים שלאחרונה
להוסיף לסלט:
אגוז מלך / גרעיני חמניה/ גרעיני דלעת (לפעמים קלוי ולפעמים לא)
חמוציות
גבינה בולגרית
טונה
תירס

בנוסף -
טעים ומשביע:
סלט עדשים שחורים עם בטטה ופיצוחים
כדורי בשר במרק עוףאני מאמין!
הילכו יחדיו?
זוכרת בזמנו שמישהו הציע לבשל בתוך המרק..
אם כן-אשמח למתכון במה לתבל את הבשר הטחון
תודה!!
בטחחחחחח!!!*אשתו של בעלי*
עושה לילדים הרבה פעמים.
הם משוגעים על זה.

מכינה מרק עם ירקות שונים.
בצל קצוץ
תפו"א,גזר,בטטה-הכל חתוך לקוביות.
מטגנת מעט,שמה מים ומביאה לרתיחה.
מתבלת-מל"פ,חוואג׳,אבקת מרק.

בנתיים מוסיפה לבשר בטחון בצל מגורד,ביצה,מעט פירורי לחם,כוסברה או פטרוזיליה קצוצה,מל"פ,ראס אל חנות.
מערבבת היטב.
מכינה כדורים מהבשר ושמה בסיר המרק.
מבשלת על אש בינונית כחצי שעה.
תודה רבה!!אני מאמין!
אז בעצם את קודם כל מבשלת את המרק ורק לקראת הסוף מוסיפה את הבשר?
באמצע הבישול שלו*אשתו של בעלי*
סה"כ שעה בישול.
חצי שעה ירקות לבד
ואז מוסיפה את הקציצות לחצי שעה/40 דקות נוספות
ממש תודהאני מאמין!
מחכה לעדכן שיצא טעים;)
יצא אש, תודה!!!אני מאמין!
איזה כייףףףףף!*אשתו של בעלי*אחרונה
ושוב הגיע יום רביעי! (כמה מפתיע)יעל מהדרום
לק"י

ואחר כך יש עוד שבוע שלם עד רביעי הבא!!!

מה תבשלו לשבת?
ריבת אתרוגים שיצאה מרירהאם_שמחה_הללויה
לזרוק? או שיש דרך לתקן אחרי הבישול?
יקרה שלנו אולי להוסיף מעט לימון ומעט קינמון ולערבב טוב.רויטל.

בדרך כלל אני מרתיחה שלוש פעמים ושופכת את המים,

בפעם הרביעית אני שמה סוכר חום מעט לימון ומעט קינמון.

מנמיכה את האש עד שנשאר מעט מים ומכבה.

תודה רויטלוש, אלמד להבאאם_שמחה_הללויה
חשבתי שמספיק לחלוט פעם אחת🤦‍♀️
אין כל כך מה לעשותופל לימון

אתרוגים צריכים להיות כמה ימים במים ואח"כ כמה הרתחות במים כדי להפטר מהמרירות 

ככה הכנתי בעבר

תודה!אלמד להבא!אם_שמחה_הללויהאחרונה
מה עושים כשצריכים ציר בקר למתכון הספציפי ואין?מבקש אמונה

יש משהו לעשות? או לוותר על המתכון?

עושים ציר*אשתו של בעלי*
מאבקת מרק ומים רותחים.
אם את רוצה מושקע יותר-
תרמילי מים,תבלינים,בצל,גזר...
לא אותו הדבר,אבל תחליף...
לא ידעתי שאפשר מאבקת מרק... (אגב, אני בן)מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ה בתשרי תשפ"ב 14:23

כי כשחיפשתי באינטרנט איך מכינים ציר, היה כתוב שזה מבישול עצמות (ובנוסף שזה לוקח הרבה זמן)

אז אבקת מרק זה בעצם התחליף להכנת ציר כזה? 

 

אז איך אני עושה את זה?

מוסיף ישר לבישול? או מבשל קודם לבד כאילו שיהפוך לציר ואז מוסיף?

 

אבקת מרק זה כתחליף לציר המקורי*אשתו של בעלי*
אכן עושים את הציר מעצמות,ירקות ועשבי תיבול.

מבשלים אותו בנפרד קודם
ואז מוסיפים לתבשיל שאתה מכין.
אהה אוקיי. תודה!!מבקש אמונה


שווה לטרוח ולהכין ציר, זה נשמר יופי במקפיאופל לימון

ציר בקר מכינים מעצמות בקר כמות שהן או שמעבירים השחמה בתנור, 

1 בצל

4 שיני שום

1 גזר

1/2 ראש סלרי

10 גבעולי פטרוזיליה

4 גבעולי סלרי

4 עלי דפנה 

10 גרגרי פלפל אנגלי

15 גרגרי פלפל שחור

12 כוסות מים

אפשר לבשל בסיר לחץ, לסנן ולהקפיא מנות מעולה כבסיס לרטבים, מים מתובלים לכל מיני תבשילים

תודה רבה! אני מתכנן להכין במהלך השבועמבקש אמונהאחרונה

פשוט עכשיו לא היה לי זמן 

מה אפשר לעשות עם שמנת חמוצה שנהרס לה המרקם?בזמן הקרוב:)
(קפאה והפשירה)
לשים בעוגת ביסקוויטיםחיים של
תסנני אותה בחיתול בד/נייר סופג במסננת המונחת מעל קערההשם בשימוש כבר
תוסיפי מלח ואפשר גם זעתר/שום כתוש ותהיה לך מעין גבינת שמנת, טבעית או בטעמים-לפי מה שתוסיפי
תודה לכולם בזמן הקרוב:)אחרונה
איך אתם מקלפות חציל על האש או גמבה על האש בלי..רויטל.

ללכלך את הכיור או את השיש.

על קרש חיתוךאנונימיות
וואו איזה מהירה ישר כוח אבל..רויטל.

איך לקלף עם סכין או ביד.

לרב אני מקלפת בידאנונימיות
שוב תודה לך.רויטל.


חציל על האש -חיים של

אני מקלפת לפני שאני שמה על האש (אני שמה את החציל בתוך נייר כסף)

אני משאירה ממש טיפה פסים של קליפה על החציל בשביל הטעם היותר שרוף.

 

פלפלים אומרים לשים מיד בשקית ולקלף כשמתקרר (לא ניסיתי. אני יודעת שככה אמא שלי מקלפת)

תודה רבהרויטל.


איזה רעיון! ינוסהנקודה טובהאחרונה
אפשר להקפיא ריבת אתרוגים?רויטל.


ברוכה השבה!!!מאוהבת בילדי

שאלנו עלייך פה...

איך את?

 

ולשאלתך- כן, אפשר.

וגם עדיף, כי זה מתקלקל מהר... אז תחלקי למנות קטנות ותקפיאי... יאמי!

תודה רבה רבה לךרויטל.


מה??? יש לי כבר איזה שנתיים ולא מקולקלנחשון מהרחברון

מה שעושים זה מעקרים (שמים בתוך סיר עם מים רותחים) את הצנצנות והמכסים ואז מוציאים, מוזגים פנימה את הריבה וסוגרים. כשזה מתקרר נהיה וואקום ומחזיק שנים

תודהרויטל.


אה. אני שמה בקופסאות פלסטיק....מאוהבת בילדי


ככה עשיתי הקפאתי עד...ט''ו בשבט בעזרת השם.רויטל.


שוב תודה כששמים בקופסא פלסטיק זה יקבל ריח מהמקרר?רויטל.אחרונה


איך מכינים ג'חנון קפוא?לבי ובשרי
צריך להפשיר אותו לפני?
פעם אחרונה שהכנתי יצא טעים, אבל יבש...
יש 2 סוגים- בצק קפוא וג'חנון קפוא מוכן לחימום- למה כוונתך?תנו חיוך (-:

בצק קפואלבי ובשרי
כדאי להפשיר את הג'חנון הקפוא לפני חימום בפלטה/ בתנורתנו חיוך (-:
בסיר של ג׳חנון*אשתו של בעלי*
שימי נייר אפיה
בתחתית שימי פרוסות לחם לריפוד.
מעל לסדר את הג׳חנון.
לחתוך חמאה/מרגרינה לקוביות קטנות ולשתול בין הג׳חנונים.
לשים על הפלטה מכניסת השבת ועד למחרת.
למה צריך חמאה או מרגרינה?הם גם ככה ממש שמנונייםחילזון 123
וממה נראה לך עשוי בצק של ג׳חנון? *אשתו של בעלי*
צריך עוד כדי שיצא רך ולא יתייבש
בדיוק בגלל זה לא מבינה למה להוסיף עוד...חילזון 123
אני לא שמה חמאה/מרגרינה ויוצא מצוייןאודי-האחרונה
מה שמעצבן זה שעל הפלטה אני אף פעם לא יודעת איך ייצא אז כשאני קונה בצק אני מעדיפה לאפות כל הלילה בתנור (יש הוראות) ואז לשים מוכן על הפלטה בבוקר שבת עם תחתית שלא יישרף.
וזו הסיבה שקונים ג'חנון אפוי ולא בצק.
לכל המבשלים על הפלטהמטילדה
צה אתם אומרים- עראייס יעבוד?
מצחיק הניק חחפרצוף כרית
חחח מה מצחיק בו?מטילדה
האמתפרצוף כרית
אם זה השם האמיתי שלך - לא מצחיק
אם לא - כן מצחיק חח סתם, זה שם פשוט חמוד
אז יש לך מזל כי זה לא השם שלי😅מטילדה
חחחחחפרצוף כרית
אם לא - היית הורגת אותי הא?! חחח
סתם
מבשלים את הבשר מראש?יעל מהדרום
לק"י

אף פעם לא הכנתי עראייס.
אבל נראה לי שילך על פלטה.
אין לי מושג חחחמטילדה
פשוט כל כך נמאס לי מהאוכל של שבת חג שמנסה לחשוב על משהו 'אחר'...

נראה לי שאם אלך את זה אבשל את הברש לפחות חלקית מראש...
נראה לי שכדאי לבשל חצי מראשיעל מהדרום
לא נראלי...איכה
את רוצה רעיונות לאוכל על הפלטה?

זה פשוט המון התעסקות..
תודה, ירדתי מזה...מטילדה
בזכותך עשיתי עראייס!!!משמעת עצמית
אצל שכנה שהיה לה גז דלוק.
היה מושלם למנה ראשונה עם טחינה וסלט ליד.

תודהההההה🤗
חחח בשמחה מטילדהאחרונה
פחות...משמעת עצמית
זה צריך צריבה חזקה באש גבוהה וממש קצר...
על הפלטה יצא לך סמרטוטי נראלי
תודה!מטילדה
כבר מאוחר מידי אבל לדעתי קל שכן.טארקו
נטורינה/בלו בנדlovely

מישהו יודע אם יש הבדל משמעותי בינהים אם אני מכינה עוגת סופלה (שבמקור חלבית עם חמאה)

ואני רוציה להמיר לפרווה

קניתי בלובנד בלי מלח לאפיה ובישול (הצהוב)

ועכשיו מתלבטת אם לא עדיף נטורינה?

מישהו יודע עד כמה זה משמעותי?

אותו דבר, אבל נטורינה יותר בריא, וגם יותר טעים לדעתיחצילוש
האמת שמחמאה, זה האדום כחול, הכי מוצלחירושלמית טרייה
נטורינה היא טיפה יותר רכה. יכולה להחליף חמאה בצורה מצוינת, אבל מחמאה אפילו יותר טובה בזה. ואמנם טיפה פחות בריאה.

בלובנד אני כמעט לא משתמשת, נראה שהן פחות טעימות.
שתדעי שיש מתכונים טובים לסופלה עם שמןיעל מהדרום
תודה!!!מאוהבת בילדיאחרונה

אשמור לי

שמחת תורה!! מה מבשלים?יעל מהדרום
💪 שהם ישברו את הראש מה לבשליעל מהדרום
לק"י

האמת שלא היינו בבית בכלל בחגים, חוץ מכיפור.
ובכל זאת התחשק לי לבשל קצת אחרת.
היום יום חמישי, יום חמישי שירו איתי!יעל מהדרום
לק"י

קצת מיציתי שבתות...

@נחש@נחשון מהרחברון
@ברוקולי
@טארקו
@סמטאות (את עדיין כלה שווה?!)
@בוקר אור
לא נכוןברוקולי
היום יום רביעי! יום רביעי!!יעל מהדרום
לק"י

(לא, לא ראשון היום. למי שהחג-שבת בלבלו אותו).

@ברוקולי
@מקום בעולם
@טארקו
@באר מרים בטח התפריט כבר מתוקתק
@@בוקר אור
@סמטאות
@נחשון מהרחברון
@אין לי הסבר
@חצילוש (לא נעים לי לתייג רק חלק מחברותי להנהלה).
@מקום בלב
@נפש חיה.
@חיים של
אוי ווי! כבר??נחשון מהרחברון

באמת שכבר מתחילים לאזול לי הרעיונות אבל הילדה (3 וחצי) ביקשה בחג שנכין לשוון של פרה אז כיוון קטן יש לנו

 

טעם אנין יש לבת שלךברוקולי


פשששש...*אשתו של בעלי*
בת 3 עם בקשות כאלה...יפה!

אנחנו היינו מבקשים קציצות או לחמניה ביתית והיינו מבסוטים עד הגג
הרבה זמן לא בישלנו🤭אין לי הסבר
ערב שבת--
עוף מתוק
קוסקוס
תפוחי אדמה

בוקר שבת-
עוף ברוזמרין
חזה עוף עם אורז
תפוחי אדמה מאתמול

סעודה שלישית-
קיש בצל

עוגות-
עוגת מוס לימון
עוגת גבינה אפויה- ממש בא לי לנסות. נראה אם יהיה לי זמן...
עוגיות- המון כדי שהוא יוכל לקחת לשמחת תורה

חלות אני לא סגורה על זה שיש לי כח...
נראה...
לחג ראשון עשיתי עוף ממולא. יצא ממש טעים וחגיגי ברוך הנפש חיה.
שבת אין לי מושג.
מנסתם כרגיל
נראלי מיציתי את הענין אבל לחלוטין, כרגע נראה שכלום..סמטאות
כמה כיףחיים של
עבר עריכה על ידי חיים של בתאריך ט"ז בתשרי תשפ"ב 13:28
חייבת לחדש את מלאי העוגות בבית.
נשארנו עם פס שמרים אחד אחרון
אני כבר עם תפריט🎊מטילדה
ככה הזה שצריך לעשות קניות...
מארחים את אחותי ובעלה

ערב שבת:
חציל - 2 סוגים
סלט פלפלים
בצל ופטריות
עגבניות שרי וחסה
טחינה
חריף
אבוקדו

מרק עוף וקניידלך

סעודה שניה:
סלטים
מושט וירוקים
אנטיפסטי (אחותי תביא)
אורז צהוב

סעודה שלישית:
לזניה
סלטים ושאריות...

חלות
עוגת יומולדת לבעלי ♥️
אכן...באר מרים
מארחים את ההורים שלי!

סלטים מבושלים כבר במקפיא.
סלטים טריים אכין בע"ה..
מוס שוקולד קוקוס במקפיא מהחג הראשוח

ליל שבת:
חלות
עוגות - לא החלטתי..

מנה ראשונה דג סלמון

קציצות מתוקות (מהמקפיא מראש השנה)
מנגולד ממולא (מהמקפיא מהחג הראשון)
אורז
תפוחי אדמה בתנור

שבת בבוקר:
מנה ראשונה מושטים

לזניה בשרית (הבשר מיכן ומןקפא שטוח מוכן ללזניה. צריכה להכין רוטב)
שניצלים
אורז ותפוחי אדמה מהלילה.

סד"ש
סלטים
והדגים שנשארו משתי המנות הראשונות בסעודות הקודמות.
אולי גם סלמןן מעושן
מחר צריך לקבוע באמת.טארקו
אין בי שום כח לבשל, מה לעשות.פלספנית

בעזהי"ת

 

אז אנחנו על שבת מקפיאים:

לערב נוציא מהמקפיא קופסא שם אורז ועוף מפורק בזעתר. נקפיץ אותם במחבת עם קצת שמן וירק כלשהו והנה מוקפץ שווה. 

 

לבוקר יש במקפיא בקר טעים טעים מהחג. ויש גם דלעת ספגטי ודלעת ערמונים ממולאות בקר טחון ובשמל. 
 

חלות אפיתי 2 קילו לפני החג, אז נוציא משם שתי חלות.

 

הדבר היחיד שהכנתי זה עוגת שוקולד פירורים פשוטה וכייפית..

בקר טחון ובשמל?נחשון מהרחברון

ממה את מכינה בשמל?

מים קמח שמן פלספנית


אנחנו אוהבים גם שיתופים מהמקפיא😉 ברוכה הבאה לשרשור!יעל מהדרום
אנחנו נוסעים, מתכננת להכין עוגת סולת ואולי עוד כמה דבריםיעל מהדרום
אני מתכננת לנקות בבית שמבשלים עבורי ועבור משפחתי, ביןהשם בשימוש כבר
היתר, גם נחשב?
לניקיון תפתחי שרשור נפרד בפורום דירה נאהיעל מהדרום
טוב ככה.טארקו
ערב שבת-
נשאר קצת בשר טחון אז נעשה איזה אילתור עם בצק למנה ראשונה
צ'יקן פיקאדה(חזה עוף בפטריות ויין. ולא אין לי מושג למה זה השם שלו)
אורז לבן

בוקר שבת-
אולי דג, אולי נוותר
בורקס פילו בשר
כרוב צלוי
אולי עוד משהו כי הכרוב שהיה במכולת פיצי

סדש-
קיש עגבניות עם בסיס פילו

כל השבת-
חלות
סלטים- קונפי שום, חציל בפירורים, מטבוחה, פסטו, זיתים, פטריות בטריאקי
עוגה או עוגיות פרווה
עוגה "שהכל"(שלא צריך לצאת לסוכה)
טארטלטים במילויים כייפים? אם לא נספיק אז לשמחת תורה
שטרודל תפוחים מהפילו(מה לעשות שאנחנו מפשירים חבילת פילו אז צריך להשתמש בכולה😅)
מה זה קיש עגבניות?יעל מהדרום
מתכון רנדומלי שמצאנו כשחיפשנו משהו נחמד עם הפילו לסדשטארקו
מאפים אישיים במילוי גבינה, עגבניות שרי ועירית - FoodisGood מתכונים
במקום פרומעז נשים בולגרית לצערי כי אין..

נעדכן
אצלנואיכה
זה רק הבסיס , סלטים ועוגות כנראה נחליט מחר.

ער''ש
מרק עוף ומרק ירקות למי שלא אוהב
שיפודי פרגיות ותפו''א

שבת בבוקר -
טורטיות וסלטים חיים
קציצות ואורז

סד''ש-
טונה או דג כלשהו
בורקס תפוא

מניחה שנכין חלות.
וסלט תפוחי אדמה כי גיסתי מגיעה והיא אוהבת.
סלק מן הסתם.
טחינה בטוח. ואיזה שני סוגי חצילים.
לכבוד זה שתייגת אותיחצילוש
ולכבוד היותינו בבית, אענה לשם שינוי😏

ערב- אוכלים עם חברים. אנחנו מביאים דגים מרוקאים מוש (יוצא לי נדיר, כמו של סבתות!)

בוקר-
מפרום ברוטב אדום וקציצות מהבשר שנשאר כנ"ל
אורז מעניין כלשהו שטרם החלטתי איך לשדרג אותו

סלטים-
חצילים במיונז
חציל שרוף עם טחינה
חצילים בתנור ובהגשה עם הרוטב של אימוש (מלוח חמוץ כזה)
סלט קינואה של אמא (קינואה אדומה, ירוקים לפי מה שיש בבית, קוביות סלק, קוביות בטטה, חמוציות, דבש, מלח, טיפ לימון..)
מטבוחה מושששש
סלטים חיים לפי החשק ומה שיש

עוגת מייפל אגוזים


זהו. אין לי כוח.
וגם חלות כמובן.. יצאו עכשיו מהתנור😋חצילוש
נשמע טוב!!יעל מהדרום
הסלט קינואה נשמע טוב!!חיים של
בא לך לשתף את המתכון של הדגים?בית פרטי

תודה!

בטח... במחבת גדולה/סיר דגיםחצילושאחרונה
שמה שמן בנדיבות.. מטגנת רצועות פלפל אדום, עגבניות, שושקה אם יש לי, 6-7 שיני שום שלמות, פלפל חריף ירוק אחד שלם, אם יש פלפל יבש גם אפשר.. כשהכל רך מוסיפה מים וקופסא אחת של רסק עגבניות.. מתבלת עם פפריקה (כפית וחצי בערך), כורכום, מלח, קצת פלפל שחור ואפשר גם קימל.. אפשר להוסיף גם לימון פרוס דק למי שאוהב.. מוסיפה את המושטים ומבשלת על אש קטנה עד שמסמיך, לקראת הסוף מוסיפה עלי פטרוזיליה וכוסברא קצוצים גס.. וזהו
תעזרו לי בבקשה ומהר. בשר מספר 8הרפיה
מחפשת מתכון לבישול. לא בתנור
שפשוט זורקים את הכל לסיר ומבשלים לכמה שעות. אפשר עם טיגון בהתחלה. אבל לא טיגון- בישול- קירור- פריסה- טיגון או משהו כזה כי לא יהיה לי מחר זמן לזה...
תודה
שמונה זה הבשר לטשולנטירושלמית טרייה
לפרט? טשולנט זה רק לשבת בבוקר..
אפשר גם לעשות אותו בתור צלי אבל אולי יהיה פחות מוצלח. צריך המון שעות בישול.
מצאתי המון מתכונים אחרים... הבישול הארוךהרפיה
לא מפריע לי כמו ההתעסקות עם שלבים שונים והרבה כלים
ממש לא חייב דווקא לצ'ולנטטארקו
צריך בישול ארוך אבל אני עושה ממש טעים לא צ'ולנט.
ואי הכי קל בעולםטארקו
מטגנים בצל
מוסיפים את הבשר חתוך כבר לקוביות לטיגון קל, רק לסגירה שיאפיר(בעיקרון יותר קל לבשל בגוש ולחתוך לקוביות אחרי איזה שעתיים שלוש ואז לבשל עוד איזו חצי שעה ברוטב, אם יש לך אפשרות)

מוסיפים תיבול שאוהבים, אני אוהבת להתבסס על עשבי תיבול יבשים עם יין וצילי וסילאן וסויה ומלא שיני שום(הן נמסות ונותנות טעם ממש טוב)
קצת מים שיגיע ל2/3 גובה הבשר אם הוא בגוש או יכסה אם קוביות
'לשכוח' על הגז לכמה שעות.. 3 בערך אולי יותר.. אני באיזשהו שלב בודקת אם אפשר להוריד בקלות חלקים עם מזלג.. מערבבים/הופכים את הגוש מידי פעם.
כשמוכן אפשר להוסיף פטריות/ערמונים/גם וגם לסיום הבישול עוד כחצי שעה

אפשר בהתחלה עם הבצל לשים גם סלרי, תפוא, גזר.....
תודה רבה!הרפיהאחרונה
עוגה פשוטה אבל מרשימהבאר מרים
יש אורחים חחג.

צריכה עוגה לכניסת החג.

הדרישות:

פשוטה יחסית להכנה
לא מלכלכת באכילה (שאפשר חתת לילדים לחתוך ולקחת לעצמם לבד ובגדי השבת ישארו נקיים: בקיצור בלי שוקולד, רוטב, קצפת וכו..)
נראית טוב לאורחים (לא סתם עוגה פשוטה אלא משהו קצת יותר משדרג)


קינוחים שכבר יש לחג (צריכה משהו שונה..):
מוס שוקולד על בסיס קוקוס
חיתוכיות חמאת בוטנים, פצפוצים ושוקולד
מאפינס קראמבל תפוחים (חמוץ..)

רעיונות?
בעז"הסמטאות
תבליניםאיכה
אני צריכה רעיונות התבלינים יבשים לצורך מתנה.

אבל כאלה שווים, לא פפריקה פלפל וכאלה.

@ברוקולי
@נחשון מהרחברון

ואנשים חכמים נוספים..
טוסקנה, פילדפיה,אבקת בצל,צילי גרוס,שגרה ברוכה
כאלה?
יש גם עשבי תיבול בתבלין יבש.. כגון: טימין, כוסברה וכו'
סתם שאלה מסקרנות-מה הכוונה לצורך מתנה? איזו מתנה?השם בשימוש כבר
מה עם ללכת לחנויות תבלינים ולהתייעץ עם המוכרים שם?
תזמיני מהתבלינים של איילת.טארקו
מתאים בול למתנה. ושווים ממש.
יודעת מה ההכשר של זה?,שגרה ברוכה
רבנות צפון השומרוןטארקו
לא זוכרת אם מהדרין או לא
אפשר להזמין אצלה במשלוח?איכה
וגם אשמח לדרך ליצירת קשר..
כן, היא רק חנות אינטרנטיתטארקו
תחפשי בגוגל "התבלינים של איילת"
בדיוק עשיתי מתנה כזואין סוף לטוב
הכנתי מארז מחנות בשם בראשית (הכשר עדה"ח) ופינקתי בעיקר בתערובות. משדרגגג את המטבח בקלי קלות.
תערובות שונות לאורז
תערובת ירוקה עם שום לדגים
תערובת בשם מונטריאול מעולה לבשר או תפוחא בתנור.
כמו"כ פטרוזיליה/בזיליקום יבש מאד משדרג.
כמובן שגם תבלינים כמו תבלין לדג, לבשר, פילדלפיה, טוסקנה.

אני אוהבת לגשת לחנות תבלינים ופשוט לשאול את המוכר מה מעניין או חדש יש ובעיקר לשאול איך משתמשים הם בדכ מאד אוהבים לתת הסבר ואני תמיד מגלה דברים חדשים!

היה שם גם באקלווה, חלבות מעניינות.. מתנה לאוהב הז'אנר יצא מדהים!
וואי בול מה שאני צריכהאיכה
יש לנו חנות טובה באיזור ראש העין, אבל לא אגיע לשם .. צריכה משהו מאיזור ירושלים - גוש עציון.
וואו יש המוןנחשון מהרחברוןאחרונה
קימל בזיליקום יבש כוסברה יבשה בהרט זרעי כוסברה זרעי שומר אגוז מוסקט שלם תרמילי הל ציפורן טחון כוכבי אניס סומאק
בכללי מי שאוהב לבשל ועושה את זה טוב לא אוהב תערובות מוכנות אלא את הבסיס.

אפשר תערובות לאורז (שקדים צימוקים צנוברים וכו)
רעיון לתבשיל כבש? יש לי חלק אחורי בלי עצםסתם אחת
באלי תבשיל קדירה כלשהו. נמאס מהרגיל בתנור עם ירקות שורש..
אשמח לרעיונות🙏
🍲רעיון לתבשיל כבש טעים (מתאים גם לאסאדו)תנו חיוך (-:
שלום לך ומועדים לשמחה,

אפשר להכין תבשיל כבש/ אסאדו טעים במיוחד-
🍖בתבנית גדולה מניחים חתיכות כבש/ אסדו שעברו צריבה קלה על מחבת .
🍖מוסיפים תפו''א חתוכים לקוביות או סירות, רצועות בצל בכמות נדיבה ושיני שום .
🍖מתבלים בפפריקה, אגוז מוסקט, קינמון, ציפורן, מלח ים, פלפל לבן ומס' עלי דפנה. מוסיפים שמן זית איכותי ומערבבים את כל החומרים היטב. לאחר מכן מוסיפים י'ין אדום או תירוש.
🍖 מכסים את התבנית, ואופים בחום נמוך בתנור (באזור 160-170 מעלות) עד שהבשר מתרכך .

* ניתן לשדרג את התבשיל ע''י הוספה של בטטות וטימין.

בהצלחה וחג שמח 💐
תודה רבהסתם אחתאחרונה