יש לי לחמניות שהכנתי אתמול
ובא לי להיום לחם שום
אם אני אחתוך אותם באמצע ואמרח על כל חצי שמן זית ושום כתוש ואכניס לתנור לקצת זמן
זה נראה לכם יצא טעים?
יש לי לחמניות שהכנתי אתמול
ובא לי להיום לחם שום
אם אני אחתוך אותם באמצע ואמרח על כל חצי שמן זית ושום כתוש ואכניס לתנור לקצת זמן
זה נראה לכם יצא טעים?

זה אששש
אני אוהבת לקנות לפעמים בקבוקי שוקו 1 ליטר (תנובה או יטבתה ולפעמים גם את ה"משקה חלב" של יולו שלא בדיוק שוקו אבל דומה).
אך שמתי לב שמרגע הפתיחה יש בערך 3 או 4 ימים לשתות ואז משהו בהם כבר לא טוב (אני שמה הכי מאחורה במקרר במדף הראשון).
זה נורמלי שזה ככה?
אני משרה בביצים טרופות עם מלח, פלפל שחור וחרדל
אחכ בפרורי לחם עם אבקת שום, מלח ומעט גריל עוף
משרה בשום כתוש, ביצה, פפריקה, מלח
טובלת בקמח תפוא ולמחבת
או בטמפורה.
פרצוף כרית
)יעל מהדרוםבדרך כלל אני מרתיחה שלוש פעמים ושופכת את המים,
בפעם הרביעית אני שמה סוכר חום מעט לימון ומעט קינמון.
מנמיכה את האש עד שנשאר מעט מים ומכבה.
אתרוגים צריכים להיות כמה ימים במים ואח"כ כמה הרתחות במים כדי להפטר מהמרירות
יש משהו לעשות? או לוותר על המתכון?
)מבקש אמונהכי כשחיפשתי באינטרנט איך מכינים ציר, היה כתוב שזה מבישול עצמות (ובנוסף שזה לוקח הרבה זמן)
אז אבקת מרק זה בעצם התחליף להכנת ציר כזה?
אז איך אני עושה את זה?
מוסיף ישר לבישול? או מבשל קודם לבד כאילו שיהפוך לציר ואז מוסיף?
ציר בקר מכינים מעצמות בקר כמות שהן או שמעבירים השחמה בתנור,
1 בצל
4 שיני שום
1 גזר
1/2 ראש סלרי
10 גבעולי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי
4 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
15 גרגרי פלפל שחור
12 כוסות מים
אפשר לבשל בסיר לחץ, לסנן ולהקפיא מנות מעולה כבסיס לרטבים, מים מתובלים לכל מיני תבשילים
פשוט עכשיו לא היה לי זמן
בזמן הקרוב:)אחרונהללכלך את הכיור או את השיש.
איך לקלף עם סכין או ביד.
אני מקלפת לפני שאני שמה על האש (אני שמה את החציל בתוך נייר כסף)
אני משאירה ממש טיפה פסים של קליפה על החציל בשביל הטעם היותר שרוף.
פלפלים אומרים לשים מיד בשקית ולקלף כשמתקרר (לא ניסיתי. אני יודעת שככה אמא שלי מקלפת)
שאלנו עלייך פה...
איך את?
ולשאלתך- כן, אפשר.
וגם עדיף, כי זה מתקלקל מהר... אז תחלקי למנות קטנות ותקפיאי... יאמי!
מה שעושים זה מעקרים (שמים בתוך סיר עם מים רותחים) את הצנצנות והמכסים ואז מוציאים, מוזגים פנימה את הריבה וסוגרים. כשזה מתקרר נהיה וואקום ומחזיק שנים
*אשתו של בעלי*
מטילדהאחרונהמישהו יודע אם יש הבדל משמעותי בינהים אם אני מכינה עוגת סופלה (שבמקור חלבית עם חמאה)
ואני רוציה להמיר לפרווה
קניתי בלובנד בלי מלח לאפיה ובישול (הצהוב)
ועכשיו מתלבטת אם לא עדיף נטורינה?
מישהו יודע עד כמה זה משמעותי?
אשמור לי
יעל מהדרום
שירו איתי!יעל מהדרום
).
).באמת שכבר מתחילים לאזול לי הרעיונות אבל הילדה (3 וחצי) ביקשה בחג שנכין לשוון של פרה אז כיוון קטן יש לנו

בעזהי"ת
אז אנחנו על שבת מקפיאים:
לערב נוציא מהמקפיא קופסא שם אורז ועוף מפורק בזעתר. נקפיץ אותם במחבת עם קצת שמן וירק כלשהו והנה מוקפץ שווה.
לבוקר יש במקפיא בקר טעים טעים מהחג. ויש גם דלעת ספגטי ודלעת ערמונים ממולאות בקר טחון ובשמל.
חלות אפיתי 2 קילו לפני החג, אז נוציא משם שתי חלות.
הדבר היחיד שהכנתי זה עוגת שוקולד פירורים פשוטה וכייפית..
ממה את מכינה בשמל?
פלספנית

יעל מהדרום
תודה!
