שרשור חדש
אז הגיע היום שרוולי קולגן למילוי נקניקיותנחשון מהרחברון

מחכה למכונה שתגיע מעלי אקספרס.

למי יש מתכונים טובים לנקניקיות איכויות...?

@אלעד

@סתם אחת

@קראנץ שוקולד

מה זה קולגן?חילזון 123
סוג של חלבון מן החינחשון מהרחברון

תכלס נרראה כמו פלסטיק אבל בשרי, ממלאים בו נקניקיות

שווה. לא עשיתי אף פעם אבל תעדכן איך המכונהסתם אחת
ואם היא שווה משו תשלח קישור
לא תייגת לא עוזרת לךברוקולי

ושלח לי תוצרים
אין לי בעיה לשלוח רק פעם קקודמתנחשון מהרחברוןאחרונה

ששלחתי לך משהו זה לא הגיע...

 

אז צריך למצוא איך לשלוח.

או שתבואי למרים ונעשה כאן מנגל

 

ותני מתכון

מי בא לבשל לי לשבת??יעל מהדרום
לק"י

פותחת בשם @ברוקולי את שרשור השבת הגדול!!

חחח בקושי יש לי זמן לבשל לנו ;)בעוז וענווה!
לחמניות כוסמין

בשר בסיר

אורז

תפו"א בתנור

במיה ברוטב עגבניות

סלט כרוב

עוגיות כלשהן

יש גלידה במקפיא
לא יפה!!😉יעל מהדרום
לא בבית 😈בוקר אור
לא בסדר!!יעל מהדרום
לק"י

מוזמנת לבוא לקחת מפהסמטאות
לחם מחמצת,
לחמניות כוסמין,
עוגת בננה ושוקולד
עוגת מייפל קקאו
עוגת גזר שוקולד
עוגה במרקם וטעם גבינה אבל פרווה
עוגיות פאדג שוקולד.

סלט ירוק, עגבניות וזיתים, מלפפון ובצל, גזר חריף, מטבוחה, חומוס גרגירים, חומוס ממרח, טחינה לבנה וירוקה, חצילים בתנור, ממרח חצילים על האש, גזר וכרוב, שורשים.

אורז לבן עם שעועית מוקפצת.
עוף כלשו.

דג נסיכה בתבלינים וירקות.

מה זה עוגה במרקם גבינה פרווה?רבע ל7
נשמע טעים אשמח למתכון
גם אני רוצה מתכון!!יעל מהדרום
בבקשהסמטאות
עוגת גבינה אפויה קלה ללא גלוטן וממש טעימה - המערוך המקפץ

במקום גבינה שמתי גבינת סויה בטעם טבעי, 2 קופסאות, ואחד יוגורט סויה בטעם טבעי עם כף פודינג וניל וחלב אפשר להחליף בחלב סויה או מים
האמת שגבינת סויה נראה לי שאכלתי פעם 1 וזה לא היה משהויעל מהדרום
לק"י

של איזו חברה שמת?
ותודה על המתכון!!יעל מהדרום
כן,גבינת סויה בפני עצמה, לטעמי לא מש בכללסמטאות
אבל העוגה זה בהחלט טעים,
לא אמרתי לבני הבית שזה לא חלבי וכולם אמרו שהוכן חלבי לחלוטין.
שמתי של תנובה
יש עוגות גבינה בטעם גבינה, אבל בלי "גבינה"ופל לימון

טעימה מאוד!

 

עוגת "גבינה" פרווה

עוגת "גבינה" פרווה
1 קופסא בינונית אננס משומר עם הנוזלים(565 גר' בערך)
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 תחתיות פאי קנויות

לחמם תנור ל170 מעלות.
לטחון הכל עם בלנדר ידני
לשפוך על הבסיס.
לאפות בערך 35 דקות, העוגה צריכה להיות קצת שחומה בצדדים ועדין מעט רכה.
כשמתקרר לשפוך מלית אוכמניות.

אני הכנתי בתחתית פאי אחת מלאה מאוד ובעוד תבנית עגולה קטנה בלי בסיס.
זה תופח מעט אך נופל לגובה המקורי.
 

נשמע מענייןיעל מהדרום
מגניב!רבע ל7
איך יצא הזאת בלי הבסיס?
לא ניסיתי, יש קלתיות מוכנותופל לימון

ואפשר לרפד לבד תבנית עגולה קטנה בבסקויטים טחונים

תודה! כבר בישלתייעל מהדרום
אז אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות מההקפאה
חצילים בפירורי לחם
חצילים ועגבניות בתנור
חצילים עם בצל מטוגן, גמבה ונלפפון חמוץ
טחינה
סלט חי

ליל שבת:
קוסקוס
עוף צהוב עם קציצות, בצל וגמבה

יום שבת:
תפו"א מבושלים עם צליה סופית בתנור
שניצלים

סד"ש:
חלות מתוקות קנויות
אולי פנקייקים
אצלנו מצומצם אולי מידי אבל לא היה לנו כוחנחשון מהרחברון

ערב:

מרק קוסקוס עם עוף

קוסקוס ביתי

 

בוקר:

אסאדו עם תפוחי אדמה (שהתפקשש, הוצאתי את הנייר כסף ושעחתי להחזיר התפו"א התייבשו 3 שעות בתנור והבשר קצת נשרף)

מג'דרה עם בצל מטוגן וחזה עוף

 

סד"ש:

מרק לבן

 

פוקאצ'ות רק עם שמנ"ז שום זעתר למעלה

ממרח זיתים

סלק קנוי מבושל מקולף שנתבל

ממרח עגבניות חריף (2 עגבניות צלויות פלפל חריף צלוי ביחד בבלנדר)

חומוס קנוי

 

גלידה סורבה קנוי

 

 

 

לא צריך יותר מזה.... העיקר שיש מספיק אוכליעל מהדרום
כן אבל אין סלטים. כמעטנחשון מהרחברון

ואין שום דבר עם רוטב לבוקר

ואין עוגות

 

 

אבל כן יהיה טעים ומשביע פשוט שבתות אני אוהב שפע

אצלינו 4 סלטים מבושלים וסלט שניים חיים זה שפעיעל מהדרום
לק"י

ורוטב לבוקר זה לא פריווילגיה בשבילנו.
עוגות זה באמת הכי חסר

לעתיד- אסאדו שנשרף אפשר להחיותמיקי מאוס
פשוט להוסיף מים , להפוך שהשרוף בתוך המים, ולבשל עוד קצת.
זה חוזר להיות רך וטעים כמעט כאילו לא נשרף
מה זה מרק לבן?טארקו
לבן מעורבב עם מלפפון ושום מגורדיםנחשון מהרחברון

ומתובל עם מלח פלפל וחומץ טעים ומרענן

ציזיקי- עם יוגורטופל לימון


יודע, דומה אבל שונהנחשון מהרחברוןאחרונה


כמה זמן עוגת גבינה בסקויטים נשמרת במקרר?מבוע.
בלי בעיה 3-4 ימיםופל לימון


אפשר גם להקפיאיעל מהדרום
אבל כשמפשירים היא מגירה מלא נוזליםופל לימון

אז צריך להפשיר חלקית ואז זה יופי

אולי לפעמים. אני מקפיאה ומפשירהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה- מה עושים עם ממרח שקדיה?נשימה ארוכה
קנינו בחנות פירות יבשים
ואני כבר רואה את זה מתיישן אצלנו לאורך ימים...
אצלנו זה הממרח בכריכים לבי"סיראת גאולה
אפשר להכין מזה חלב שקדים,
אפשר להכין מזה "לחם טחינה" - להחליף חלק או את כל הטחינה בשקדיה,
פעם זילפתי מזה קישוט על עוגה, היה נראה כמו שוקולד לבן...
איך מכינים חלב שקדים? באיזה יחס?תפוחית 1
נראה לי כפית-שתיים לכוסיראת גאולה
בעבר ניסיתי להכין ויצא זוועה,
אח"כ מתישהו מישהו לימד אותי צורת הכנה מוצלחת מאוד:
שמים בכלי שקדיה עם קצת מים רותחים (בערך 2 כפיות ורבע כוס מים רותחים), ממיסים עם בלנדר מוט, ואח"כ מוסיפים מים רגילים.
נשמע מגניב. תודהתפוחית 1
להוסיף לשייקים זה משביע ומזיןאנונימיות
רעיונות לשימוש בחמאת שקדים 🥣תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

להלן רעיונות לשימוש עם חמאת שקדים:

🥣 ניתן להשתמש בה כתוספת ליוגורט עם פירות/מוזלי /ואגוזים/ ריבה טבעית
🥣 ניתן להשתמש בה כסוג של רוטב יחד עם סילאן טבעי לפנקיקים/קרפים/ וופל בלגי (ניתן להוסיף מעט מים, במידה והמרקם סמיך מאוד)
🥣 יכולה לשמש כחלופה לטחינת השומשום המוכרת- משלבים עם תיבול, מיץ לימון, ומים (ויש שמשלבים גם פטרו' /כוסברה/שום כתוש).
🥣 ניתן להשתמש בה כרוטב לתיבול מאכלים מוקפצים-יחד עם תבלינים /רוטב סוי'ה /טריאקי , יתקבל טעם מיוחד (משתמשים בכף אחת/שתים).


בהצלחה !!
אפשר להכין מזה שוקולד בריאיצור הודי
להוסיף סילאן וקקאו בכמויות שמתאימות לך לפי רמת מתוקות/מרירות זאת אוהבת

אפשר להשתמש כממרח
ואפשר להקפיא בסיליקון לשוקולדים קטנים גם אגוז בפנים
וואלה... תודה לכולם על הרעיונות!נשימה ארוכה
לאכול עם תמרים ותפוחים;)פעם הייתי ניקית


אצלנו מורחים על תפוח חתוך ואוכליםאמת ואמונהאחרונה
בצק שמרים שהחמיץ נראלישעריו בתודה

אז עשיתי בצהריים בצק לחלות ( 2 קילו)

עמד בחוץ עד  7 בערך ושמתי במקרר ממש לא הצלחתי להתפנות אליו

עכשיו רוצה לאפות אבל יש ריח חזק של אלכוהול

לזרוק?

לא יודעת מה לעשות 

תודה לעונים !!

לא משנהשעריו בתודה

אפיתי

יצא לא טעים

כפרת עוונות

איזה מבאס אם הבנים12
באסה להבא ישר שימי במקרר אם את לא בטוחה שתתפני לזהמיקי מאוסאחרונה
היום דודה שלי עשתה שינוי קל בחייה בגללילחם מלא
סיפרתי לה שבשמן קנולה יש סודה קאוסטית, ובאותו יום היא עברה לשמן זית
מסקנות:
אפשר לגרום לשינוי אצל אחרים
תבדקו טוב טוב מה אתם מכניסים לגוף שלכם
⬅️ בהמשך למה שנכתב על שמן קנולהתנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך ח' באייר תשפ"א 09:43
בס''ד

שלום לך,

יש אומרים כי שמן קנולה שימש במקור כשמן מכונות לאוניות. אז כדאי לקחת גם את הנתון הזה בחשבון כשחושבים על שימוש בשמן קנולה (ליפתית).

כל הכבוד על הרצון לשמור על הבריאות 💐
שזה ממש נחמד אבל שמן זית לא מתאים לכל דברופל לימון


אם את מתכוונת שהוא בעייתי לטיגון, זה מיתוס די מיושןלחם מלא

כנראה שהכוונה פה לטיגון קל ולא לטיגון עמוקקראנץ שוקולד

מעבר לזה לא ממש פרקטי להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק גם בגלל העלות הגבוהה שלו וגם בגלל הטעם הדומיננטי שהוא נותן לאוכל..

שמן זית עדיף בכל מקרה ובכל מצב על שמן קנולהסתם אחת
צר לי לאכזב אותך אבל זה לא נכון.ה' אלוקינו


הממ זה די כן. מבחינה בריאותית הכוונהסתם אחת
צודקת. כשמחממים שמן זית הוא נהיה ממש מזיקמיקי מאוס
הוא בריא רק בכבישה קרה ולא מחומם (אולי אולי טיגון קצר זה עוד בסדר אבל לבישול ואפיה בטח עדיף קנולה או קוקוס למי שאוהב)
תלוי כמה מחממים.סתם אחת
ונכון שלא טוב לטגן למשל בשמן זית אבל הנזק משמן זית מחומם הוא מינורי לעומת הנזק מהשמנים המזוככים שעוברים עיבוד ועוד עיבוד וחימום ועוד חימום כדי שכשהם יגיעו למדף הם יהיו חסרי צבע וחסרי טעם.
ובאיזה שמן תשמשי לעוגה?אמא יקרה לי*

לא בא לי עוגה בטעם חומוס אליהו

אמא שלי עברה לשמן זית במקום מרגרינה מזמןלחם מלא
וזה רק שיפר את הטעם
יש לו טעם דומיננטי. ממש לא מתאים בעיניאמא יקרה לי*


אני אופה עם שמן קוקוס ומבשלת עם שמן זיתסתם אחת
ולשמן קוקוס אין טעם לוואי?לחם מלא
כי לחברת שמרית יש תחליף מרגרינה שנקרא נטורינה משמן קוקוס שמה שמייחד אותו הוא חוסר השפעה על הטעם. אבל הוא מזוכך ומוקשה וזה כבר יוצא די דומה למרגרינה מבחינה בריאותית
(שמן קוקוס נמס והופך שקוף ב24 מעלות, כך שאם הוא נשאר מוצק ביום קיץ זה אומר שהוא עבר זיכוך מזיק ולא הופק בכבישה קרה. יש זיופים לעיתים בתחום)
לא מרגישה טעם לוואי. יוצא טעים מאודסתם אחת
היום מרגרינה לא כזו גרועה כמו הרע שמייחסים להיעל מהדרום
לק"י

אני גם לא משתמשת במרגרינה, אבל כן בדברים שעשויים ממנה (בורקסים למשל).

נדמה לי שיש בה רק שומן רווי ולא שומן מוקשה. ושומן רווי יש בעוד דברים עם יחסי ציבור טובים יותר.
באמת? מרגרינה היום שונה ממרגרינה פעם?לחם מלא
ואם הוא לא מוקשה איך הוא מוצק?
לא מבינה בזה האמת...זוכרת שככה שמעתי/ קראתייעל מהדרום
לק"י

אולי יש בה מעט שומן מוקשה?
כן. הצליחו להפחית את כמות שומן הטראנסמיקי מאוסאחרונה
אבל עדיין שומן רווי הוא לא בריא. ואחרי חימום נוסף כנראה גם יווצר בה עוד שומן טראנס חדש

נטורינה היא בעיקר מרגרינה, היא קצת יותר טובה כי החליפו חלק בשמן קוקוס

שמן קוקוס בכבישה קרה הוא שומן שמתמצק באופן טבעי, והמבנה המקורי שלו הוא חומצות באורך בינוני שזה מאוד דומה למה שיש לנו בגוף ולכן זה שומן מוצק שהוא יחסית לאחרים יותר בריא.
וגם כשמחממים אותו ברמה של אפיה או בישול לא מצליחים "להרוס" אותו, כי מראש כבר זה שומן רווי

יש גישות שמתנגדות לו כמו מרגרינה כי מסתכלים ברמת המעבדה אז טוענים שזה גרוע כמו מרגרינה ולא באופן שהגוף שלנו מתמודד איתו. אבל היום יותר יותר מסתכלים על שמן קוקוס כבריא
מזיקה מאד. במיוחד התעשייתית (שיש במאפים קנויים)אמא יקרה לי*


מה מזיק בה במיוחד?יעל מהדרום
שמעתי שחומוס אליהו טעיםיעל מהדרום
לק"י

אבל בעוגה כנראה שפחות.....
עוגות שמן קוקוס זה ממש טעיםמיקי מאוס
ובישולים- שמן קנולה.
נכון זה לא אידיאלי, אני לא מטביעה את האוכל שלי בשמן, אבל זה הרע במיעוטו במחיר סביר וטעם טעים

ד"א בבישולים בשריים כמו אורז למשל אני משתמשת בשומן שנשאר לי מבישול של בשר (כמו אסאדו או כבש שהם עתירי שומן, או אווז) וזה מעולה ויותר בריא מרוב השמנים הצמחיים

גם שמן קנולה יש טובים יותר ויש טובים פחות. אני לא מספיק בררתי, אני קונה של עץ הזית, אבל באמת שאני כמעט ולא משתמשת בשמן אז אני לא ממש מתאמצת לבדוק את זה
נואשת מלחפש כבראמאל'ה23
מתכון מנצח של פשטידת כבד מעולה
פשטידת כבד? שו הדא? מה רע בכבד שלם או קצוץ?מודדת כובעים


לא רעאמאל'ה23
פשוט שמעתי שמישהי עשתה את זה וממש בא לי לנסות להכין.
ידוע לך מה המרקם או מה סוג המרכיבים בפשטידה ?תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בעיקרון הפשטידה יכולה להיות בגרסת קיש-
עם תחתית בצק פריך ומעל מלית
או שהיא ללא בצק פריך, מרקמה רך והשכבה העליונה בגוון צלוי/שחום.

לפי התשובות נדע לכוון למרכיבים 🙂
אז זהו שלאאמאל'ה23
זה משהו שקראתי שמישהי הכינה ולצערי היא לא צירפה מתכון אבל אני משערת שזה כבד קצוץ
אפשר לנסות את הרעיונות המצורפים 🥮תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב 2 מתכונים שונים מחיפוש בגוגל, לפשטידות כבד שנראות טוב עפ''י המרכיבים והתמונה :
🥮פשטידת כבד ואטריות (דומה לקיגל):
פשטידת אטריות וכבד
🥮 פשטידת כבד עם פירה (בסגנון פשטידת מחאמר)
פשטידת מחמאר עם כבדי עוף - FoodisGood מתכונים

בהצלחה ושבת שלום 💐
תודה רבה🥰אמאל'ה23אחרונה
מחפשת מתכונים לשבת, בשרי/פרווה על הגז (הלך התנור)רחלה2020
תודה מראש!
עוף עם ירקות/ תפו"איעל מהדרום
לק"י

ירקות מוקפצים עם חזה עוף, בתוספת אורז
מרק עם קוסקוס

הכל אפשר על הגז (חוץ מעוף וירקות צלויים)
🌼 מאכלים לשבת בבישול על גז 🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ראשית, כדאי לבדוק רעיונות בקישור המצורף -
מדובר בשרשור על רעיונות לארוחה שלמה בכלי אחד

⁦⬅️⁩ אתגר : ארוחה שלמה בכלי אחד (סיר או תבנית) - בישול ומתכונים

בנוסף, ניתן להכין גם את המאכלים הבאים:

🌼 ירקות מוקפצים עם עוף/בקר/ טופו בתוספת אטריות אורז/ אטריות ביצים / ספגטי
🌼 אורז בסגנונות שונים (אושפלאו/ סיני/ חגיגי- חמוציות, בצל מטוגן ושקדים קלוים)
🌼 קציצות ברוטב
🌼 שניצלים
🌼 פריטטה
🌼 פאי רועים (לפני כניסת שבת מכינים את המרכיבים, מסדרים בתבנית, מניחים לחימום על הפלטה לפני הדלקת נרות ואוכלים לאחר הקידוש).

🌼ולקינוח- עוגת פנקיקים
(מכינים כמות של פנקיקים, מניחים על מגש/ צלחת, ומורחים ממרח פרווה בין השכבות/ קצפת/ פירות חתוכים דק ועוד.
ניתן לצפות בקצפת / גנאש / ציפוי אחר שאוהבים).


בהצלחה ושבת שלום 💐💐
חריימהאמא יקרה לי*

פשטידה במחבת

 

 

קציצות בשר, דגים במחבתתפוחית 1אחרונה
לקינוח גלידות כדורי שוקולד/ כדורי בריאות
מישהו יודע מה הכשרות באר קפה סניף בני ברק?,שגרה ברוכה
תתקשרי אליהםמודדת כובעיםאחרונה


מחפשת מתכון טעים ופשוט לשעועית אדומהנעמה301
באינטרנט מצאתי רק מתכונים מוזרים.

(זה כמו שעועית לבנה? כי אותה אני מבשלת פשוט ברוטב עגבניות, ואוכלים עם אורז.)
כן לגבי הסוגרייםהנורמלית האחרונה
תודה רבה!נעמה301אחרונה
רעיונות לשימוש בקוקוס טחון 🍚🥥תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

יש לכם רעיונות מיוחדים שניתן לעשות עם קוקוס טחון (מלבד כדורי שוקולד/ מקרון קוקוס / תוספת למלבי).

תודה מראש לכל העונים 💐💐
שמה קישור לכדורי טחינה שקדים וקוקוס. בריא וטעיםתפוחית 1
רעיון לקינוח*אשתו של בעלי*
1.שכבה ראשונה של ביסקוויטים מפוררים+שוקולד מריר מומס בשמנת מתוקה.
2.שכבה שניה של קוקוס+שמנת מתוקה(ישר מהקופסה)
לערבב את שניהם ולשטח על השכבה הראשונה-להקפיא מעט.
3.מעל שוקולד מומס עם מעט שמנת.

אפשר לשחק עם השכבות ולוותר על שכבת הביסקוויטים הראשונה.
ועל הקוקוס לפזר אגוזים/שקדים/פקאנים
ומעל שוקולד מומס
2.
עוגיות ועוגותאם הבנים12
עוגיות קוקוס,
חטיף קוקוס מצופה שוקולד,
עוגת בראוניז בציפוי קוקוס,
עוגת שמרים במילוי שוקולד וקוקוס,
עוגת קווקאר קוקוס עם בסיס שוקולד.
מה זה מקרון קוקוס?רבע ל7
אשמח למתכון אם זה פרווה
מקרון קוקוס- שם נוסף לעוגיות קוקוס עם מרנג 🧁תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

כוונתי היתה לעוגיות המורכבות מקוקוס ומרנג, המזולפות בצורה יחודית ולעיתים מוגשות עם קישוטים מעל /בתוספת צבע מאכל/תמצית טעם (מצ''ב קישור למתכון עם תמונה להמחשה - עוגיות קוקוס )
ברמה הכללית, גם רלוונטי לעוגיות קוקוס של פסח (ההבדל הוא בכמויות של המרנג /קוקוס, מעט במראה ובמרקם).
עוגת בראוניזנועה גבריאל
של bake with shiran(ביוטיוב)
זה בעיקרון גם מתכון לפסח וגם למשך השנה, קל ממש להכנה ויוצא טיל!
תודה לכולם על הרעיונות !!תנו חיוך (-:
לשרוף בל"ג בעומר (פויה קוקוס....)יעל מהדרום
לא רציתי לומר חחחבימבה אדומה
אבל דייקת לגמרי
קוקוס זה כמו כוסברה*אשתו של בעלי*
או שמתים על זה או שלא סובלים...
חחח...אני באמצע. אם זה ממש מעט זה בסדריעל מהדרוםאחרונה
שרשור מה מבשלים לשבת יוצא השבוע מוקדם.. מה תכינו?ברוקולי
קרם קוקוס, בננות קפואות, חמוציות קפואותסתם אחת
וסירופ מייפל בבלנדר. שמים בקופסה במקפיא מערבבים כל שעה עד שכבר אי אפשר. או במכונת גלידה...
שרשור מה מבשלים ליום העצמאות -ברוקולי
בשרי? חלבי?ופל לימון


יש שתי אופציותפרש בודד
או פלאפל או על האש.
כל דבר אחר הוא בגדר "שב ואל תעשה עדיף"
מנגל של פרגיות, נקניקיות וקבבים, צ'יפס מטוגן, חומוס וטחינה-בעוז וענווה!

ביתי, סלט ירקות קצוץ וסלט כרוב, ירקות על האש, מטבוחה ביתית ופיתות טריות

אצלנונחשון מהרחברון
מנגל. יש:

המבורגר ביתי (צוואר וצלעות ושומן טחונים פעם אחת לשים ממש מינימום עושים קציצות ועל האש מוסיפים מל"פ)

קבבים (אותו בשר עם שום ירוקים ובצל קצוצים, לישה קצת יותר ארוכה ליצירת חלבון שידביק את הכל עושים קציצות ולמנגל)

כנפיים (לא החלטתי על תיבול כנראה שמן סילאן סויה ופפריקה)

נקניקיות מרגז קנויות איכותיות (של יסמין. עלו לי 34 ל11 נקניקיות. בבדקתי עכשיו 2 הם מצוינות, חריפות עסיסיות בשר איכותי ונוטפות שומן)

נקניקיות רגילות לילדים

מרשמלו

בירה

פלפל חריף על המנגל

אולי אקנה קצת סינטה



אין לחם במנגל שלי!!! סתם אולי יבוא לי להכין לחמניות המברוגר של חן במטבח, היא העלתה שבוע שעבר מתכון שנראה טוב...חסה/עגבניות/חמוצים, רוטב שום, מיונז-חרדל, (אם יש לחמניות המבורגר)



בערב אם יהיה כוח פלאפל ביתתי עם פיתות ביתיות עם כיס.

עם סלט, טחינה ירוקה נוזלית, חריף ביתי, צ'יפס מצופה טמפורה



אולי סתם יהיה ארוחת ערב רגילה

איך מכינים צ'יפס בטמפורה?יעל מהדרום
מממ מכינים בלילה כלשהי.נחשון מהרחברון

קמח, קורנפלור בירה/סודה קצת תיבול טובלים פרוסות תפוא בזה וישר לשמן

תפו"א לא מבושלים?יעל מהדרום
תמונותנחשון מהרחברון
להיום בסוף מוקפץ עם פרגיות אורז שומשום ושקדים קלויים


למחר:




וואי התמונה הראשונה נראית פצצה!הודעה


מוכן כבר ומצולחת יפהנחשון מהרחברון
השאר לא מוכן רק הכנתי את המבורגר והקבב אבל לא צלוי עדיין

המוקפץ יש פרגיות בצל קישוא גמבה גזר כרוב.

רוטב מסויה סילאן שמן זית שום כתוש שמן שומשום מל''פ ומים.
אורז לבן רגיל...
ולמעלה פיזרתי שומשום ושקדים שקצצתי וקליתינחשון מהרחברון
במחבת
נראה ממש טוב, כל הכבוד..!הודעה


איזה כיף שיש כח להכין דברים🙊יעל מהדרום
לק"י

אני רוצה להכין ספינג'ות.
הכנתי היום כי מחר לא בטוח יהיה כוחנחשון מהרחברון
יש מתכון לקבב?חילזון 123
כןנחשון מהרחברון
בשר כתף+צוואר+צלעות או כל בשר טחון אחרת זה השילוב שאני אוהב...

טוחן במעבד מזון בצל בינוני כמה שיני שום כוסברה וקצת סלרי.
מערבבים עם הבשר ומתבלים בכמון מל''פ קצת בהרט וקינמון.
קצת מים
לשים הכל טוב טוב. מקבלים נותנים לזה לנוח לפחות שעה במקרר...
אני הוספתי גם שומשום ושקדים שגרסתי וקליתי....
אני הוספתי גם
תודה. סלרי הגבעולים? זה מתאים בטעם?חילזון 123
וההמבורגר זה רק בשר?
שמתי עלים. אני אוהבנחשון מהרחברון
המבורגר זה נטו בשר
לא לשים אותו. רק טיפה מהדקים לצורה של עיגול(אני מכין עם רינג מתכת אבל אפשר בלי) נותנים לו גם שעה להתייצב במקרר ואז למנגל. שניה לפני המנגל שמים מל''פ
ננסה תודהחילזון 123
אבל צריך בשר טובנחשון מהרחברון
בשר טחון קפוא שהופשר לא יהיה טעים.
בשר בלי הרבה שומן גם טרי לא יהיה טעים.
נראה טוביערת דבשאחרונה


מה שההורים מכיניםנועה.

יש גבול לחגים ושבתות שאנחנו צריכים לבשל, לא?

בדר"כ ארוחת מנגל כייפיתופל לימון
תכננו לנסוע להורים אבל הגברת העלתה חוםבוקר אור
אז הערב פיתות ביתיות, צ'יפס קריספי לפי ההסבר של @נחשון מהרחברון ומשו מבשר טחון שיתאים לאכול עם זה ( הבו מתכון מהיר כי רק עכשיו הוצאתי להפשיר?)
קציצות במחבת פסים? אבל איך יפשיר לך מהר?!יעל מהדרום
תספרי איך יצא הצ'יפסנחשון מהרחברון

ולגבי הבשר תחתכי אחרי בערך חצי שעה שעה עם סכין לקוביות כמה שיותר קטנות יפשיר יותר טוב

קבבים, קציצות עראיס.

בכמ אם את מכינה מבשר קפוא שהופשר יהיה לך קציצות יבשות אז תדאגח ךהכניס נוזלים (מים) ולחם/פירורי לחם שיספגו נוזלים. קבב זה לא יהיה אבל יהיה טעים

 

יצא טוב!בוקר אור
בסוף לא היה כוח להכין קציצות כלשהן והפשרנו בשר מהמקפיא
רעיונות לשימוש בקמח שקדים וקמח תפו''א 🍚תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

יש לכם רעיונות מיוחדים לשימוש בקמח שקדים ובקמח תפו''א ?

ניתן לרשום רעיונות לשימוש בשני המוצרים יחד או באחד מהם.

תודה מראש לכל העונים 💐
עוגיותנפש חיה.
סופלה שוקולדיעל מהדרום
קמח תפו"אופל לימון

אפשר בעוגות גבינה במקום קורנפלור, אבל ישמר מצויין בארון לשנה הבאה ואפילו יהיה טוב יותר.

קמח שקדים=אוצר להחליף כמה כפות מהקמח בכל קלתית  בצק פריך ישפר את התוצאה במאוד מאוד.

וגם עוגת חלבונים מצוינת

אני משתמשת בקמח תפוחי אדמהעלמא22
בשביל סופלה
קמח שקדים- מקרוניםאנונימיות
תודה רבה לכולם על הרעיונות !! יש למישהו עוד רעיון שלא הוזכר?תנו חיוך (-:
קמח שקדיםרחלה2020
לעוגות ללא גלוטן. יוצא מעולה. יכולה לצרף קישורים
קמח שקדים אפשר להכין דקואזקראנץ שוקולד
עוגיות מקרון, בצק פריך..
תודה רבה לכולם על הרעיונות !!תנו חיוך (-:אחרונה
טורטיות- מחפשת רעיונותרק טוב!
בטח יש פה מנוסים בעניין.
מה ההמלצות המוצלחות שלכם לשימוש/מילוי טורטיות? חלבי/בשרי/פרווה

ועדיף מתכונים לפשוטי העם, מתכונים שלא דורשים מליון שלבים או חומרים מסובכים,
ועוד עדיפות למתכונים שאפשר להכין בכמות קטנה אפילו לאדם אחד או שניים.
מצ''ב קישור לשרשור בנושא שהתנהל בעבר - את מוזמנת לבדוק 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
בס''ד

שרשור טורטיות! - בישול ומתכונים

בשרשור המצורף יש מגוון רעיונות למילוי טורטיות, שתוכלי לקבל מהם השראה.

בהצלחה !!!
הקפאת ממרחים קנויים ומוכניםפריקה2
מה אפשר ומה לא? (אם בכלל)
אנחנו מקפיאים חומוס ביתיתפוחית 1
יצא גם להקפיא טחינה ביתית (טחינה עם פטרוזיליה)
יצא לי להקפיא:טארקו
חומוס, מטבוחה, פסטו, ממרח זיתים, ממרח דלורית, עגבניות מיובשות, סלק, חצילים-ברוטב או מרוסקים(חצילים בפירורים יאבדו את המרקם).
ישמצב שהיו עוד סלטים ששכחתי
יצא לי להקפיא מטבוחה וממרח חצילים ביתייםבוקר אור
קנויים לי נשמע מלחיץ
אמרו לא להקפאה!!! *אשתו של בעלי*
אני אישית לא אוהבת להקפיא אוכל.
אם יש משו שאני מקפיאה זה רק שניצלים וקציצות.
זהו!
הקפאה זה החיים עצמם🙃טארקו
לגמרי..בוקר אור
לא מבינה איך אפשר בלי..
אבל..אבל..*אשתו של בעלי*
ההקפאה הורסת כ"כ את הטעם והמראה של האוכל...
אז בואי לבשל לי כל יום טרי🙂בוקר אור
למה?*אשתו של בעלי*
במקרר זה לא בסדר?
אוכל מחזיק יופי במקרר לפחות יומיים/שלושה.
אני מכינה דברים כאלה כפול לשבת ומקפיאהבוקר אור
עוגות
סלטים
חלות
בשרי
מה לא
גם מרקים אם צריךבוקר אוראחרונה
בצק שמרים מקמח מלאר.ר.ר.
מחפשת מתכון טוב לבצק שמרים רך מקמח מלא
אפשרופל לימון

להמיר במתכון אהוב ומוכר שיש לך לקמח מלא ורק להוסיף עוד מעט נוזלים לבצק

תודהר.ר.ר.
עושה מקמח כוסמין 100 אחוזבימבה אדומה
תודהר.ר.ר.
מחפשת דווקא בצק למלוחים(פיצה וכאלה)
אהההבימבה אדומה
אז של ניקי... תמיד עושה מקמח 100% כוסמין כל מתכון...
תודהר.ר.ר.
קמח כוסמין לבן?הפי
אני עושה מקמח כוסמין 100 אחוז מלאבימבה אדומהאחרונה
אבל אם זה מרגיש לך קפיצת דרך, תתחילי עם כוסמין לבן
ייעוץ- פירורי לחם ביתייםמיקי מאוס
אני רוצה לאפות לחם כדי להכין ממנו פירורי לחם ביתיים מקמחים מלאים ובריאים יותר.
יצא למישהו להכין?
יש המלצות איזה סוג לחם כדי או איך?

פעם שעברה הכנתי לחם מהיר כזה כי חשבתי שזה חסר משמעות אבל יצא לי פירורים קשים וגדולים.

כשאני מכינה מחלות ביתיות יבשות יוצא מעולה אבל נשמע לי מיותר לאפות עם ביצים והרבה שמרים וסוכר כמו שאני מכינה לחלות

תובנות?
אולי משהו בסגנון של בייגלה/גריסיני?טארקו
לאפות גריסיני ביתי כאילו?מיקי מאוס
כשאני מפוררת חלות זה יוצא טוב. אבל הרגיש לי בזבוז להפוך חלות עתירות שומן וסוכר (יחסית) לפירורי לחם...
אז להשקיע בגריסיני נשמע לי כבד עלי ;) למרות שבטח יצא יותר טוב!

תודה
כן🤷‍♀️ יש לניקי ב מתכון לא קשהטארקואחרונה
לגבי פירורי לחם בריאים 🍞תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

כדאי לקחת בחשבון שברגע שמוצר מזון בריא ככל שנמצא, עובר עיבוד, הוא מאבד מערכיו התזונתים, וכך ''אפקט הבריאות'' שלו הולך וקטן..
לכן כדאי לצרוך את הלחם הבריא בגרסתו המקורית, ולא בגרסת פירורים, מפני שהפירורים עצמם יעברו חימום נוסף בין בטיגון בשמן או בשימוש במאכל בתנור, דבר שעשוי להוריד משמעותית את ערכיו התזונתים של הלחם..

ישר כוח על הרצון לשמור על אכילה בריאה 💐💐

(וסליחה אם דברי פוגעים בדרך כלשהי, זו אינה הכוונה 🙂)
טיגון שניצל במחבת עם נייר אפיה..?אמרלד
לאחרונה שומעת על זה הרבה
מעניין אם מישהו ניסה וממליץ, זה אותו הטעם? יעיל?
טיגון במחבת עם דפי פרגמנט 🍳תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מנסיון דומה עם שימוש בדפי פרגמנט במחבת, חשוב מאוד לשים לב לדברים הבאים:

1) להשגיח באופן רצוף על הטיגון, מפני שחום המחבת עלול לפגוע בדף פרגמנט .
2) חשוב לדאוג שהנתחים יונחו במצב פושר ולא קפוא, שכן עלול להיווצר מצב שפנים השניצל ישאר נא.
3) כדאי לנסות לשמן מעט את הדף משני צידיו .
4) כדאי להשתמש במרית על מנת ללחוץ על המוצר המטוגן/צלוי העטוף בדף הפרגמנט, כדי להשוות מצב של "טוסטר לחיצה".

* חשוב לומר, כי הדגשים הנ''ל מבוססים על שימוש במחבת יבשה.

בהצלחה !!
ננסה.. תודה רבה לכן!!אמרלד
כמה כיף לקרוא את התגובות שלך🌹
בשמחה רבה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

תודה רבה לך 💐💐
אני עושה ככהסתם אחת
יוצא אותו דבר וכיף ממש לנקות אחכ
אני אופה בתנור את השניצלים...*אשתו של בעלי*
זה יוצא משגע!!!
כן, אנחנו גם.. יותר בריא וקלאמרלד
פשוט להשבת הייתי צריכה לטגן.
בכל אופן, תודה !
איך?אמן וכן
ניסיתי פעם אחת ויצא לי מזעזע
בטוחה שלא עשיתי משהו נכון.
תוכלי להסביר לי במדוייק?
מכינה את השניצלים*אשתו של בעלי*
בדיוק אותו דבר כמו לפני טיגון.
ואז חותכת המון בצל פרוס ושיהיה שום פרוסות.
מפזרת בצל ושום על נייר אפיה המונח בתבנית.
מעליהם מסדרת את פרוסות חזה העוף המצופים פירורי לחם.
מעל עוד בצל ושום
ואז מזליפה שמן מעל.
אופה בתנור.
180° רבע שעה.
ואז הופכת ל-5 דקות נוספות.
נשמע טובאמן וכן
כנראה הם התייבשו לי כי לא היה שום נוזל..
אנסה..תודה רבה(-:
אני אופה בלי בצל ושום, רק תרסיס שמןמיקי מאוס
חום גבוה, בערך חצי שעה.
אני חותכת את החזה עבה מאוד ויוצא עסיסי וטעים

מה שכן, בחימום זה קצת מושי וכבר לא כ"כ פריך

נראה לי החשוב ביותר זה שאני משרה את החזה בערך לילה מראש בביצה עם חרדל מיונז ותבלינים (אם לא אוהבים חרדל אז חומץ)
ראיתי כמה שמעלות את זה ולא הצלחתי להבין את ההגיון בזה ?? האםגליתאחרונה

האם כל כך קשה לנקות מחבת ?

 

בסוף הטיגון מחכים שיתקרר לוקחים שקית סופר ושופכים את מעט השמן שנשאר בעזרת נייר סופג מנקים את כל השאריות .

קצת אמה שפשוף קל והמחבת נקיה.. לא יותר מ3 דקות כל התהליך.

 

ובלי קשר לאחרונה אנחנו יותר אופים  שניצלים כי זה באמת חוסך זמן מאשר לשבת לטגן כמויות של שניצלים ב"ה .....

 

מיקסר שולחניבוריס
איזה פרמטרים צריך להסתכל?
בעיקר להכנת בצקים
מיקסר שולחני - נקודות לבדיקה לפני רכישה🛒תנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך ד' באייר תשפ"א 12:26
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב מס' נקודות לבדיקה לפני רכישת מיקסר שולחני:

🛒 רמת הספק חשמלי- בד''כ ככל שההספק גבוה יותר, המכשיר יוכל לעמוד בעומס פעילות רב יותר . כדאי לחשוב על כך אם משתמשים לעיתים קרובות במכשיר, ובמיוחד אם מכינים כמות גדולה של בצק בפעם אחת או תערובות בכמויות- זה עשוי להיות שימושי, ומקל על המנוע (בהשוואה למכשיר עם הספק נמוך ורמת שימוש גבוהה, הדבר עשוי להעמיס על המנוע וחלילה לפגיעה בו בטווח הרחוק).

🛒 אחריות- חשוב מאוד לרכוש מכשיר בעל רמת אחריות גבוהה ככל שניתן , כדי לבטח את המכשיר במקרה של תקלה.

🛒 נוחות שימוש - במידה האפשר, כדאי לבחון מקרוב את אופן התפעול של המכשיר - כיצד נסגר ונפתח, ועד כמה פשוט לתפעל אותו.

🛒 גודל הקערה- בהתאם לאופי השימוש, כדי לבדוק האם למכשיר יש קיבולת גדולה . בחברת קיצ'נאיד למשל, יש דגמים עם קערות בגדלים שונים.

🛒 השוואת מחירים - כמו בכל רכישה משמעותית, מוצר זה עשוי לעלות בין כמה מאוד שקלים ועד כמה אלפי שקלים (תלוי בסוג המכשיר). בנוסף, בין המשווקים/חנויות יתכנו פערי מחיר שניתן לחסוך. לכן כדאי לבצע סקר שוק לדגמים פוטנציאלים רלוונטים .
(לעיתים קרובות בתקופות חגים יש מבצעים על מוצרים מסוג זה, לכן אם ניתן להמתין עם הרכישה , כדאי לקנות בתקופה זו - אם כי יתכן שהמבצע עשוי להמשיך קצת מעבר לתקופת החג - כדאי לבדוק זאת)

🛒 הסבה של המכשיר לשימושים נוספים (במידה ורלוונטי) - יש מכשירים שניתן להרכיב על גבי המכשיר תוספים שונים, ההופכים את המכשיר למכונת פסטה, מטחנת בשר ועוד.

בהצלחה ושבת שלום 💐

וואו סחטיין על ההשקעהבוריס
בשמחה, נקווה שהמידע יועיל ויהפוך לשימושי ⁦⁦תנו חיוך (-:אחרונה
תנחשו מה יש בתוך החפיסהלחם מלא
משהו הכרחי בכל מטבח

יאללה אף אחד לא ענה אז אני נותן רמזלחם מלא
כלי שהכרחי למטבח כנראה זה לא קיסם. זה משהו גדול בהרבה אבל הוא דחוס ממש טוב. תחשבו ממה הוא עשוי ומה הוא שהוא כל כך הכרחי למטבח
מגבת ישמצב?הרמוניה


לא. משהו יותר קריטי (אני מסתדר יופי כשהמגבות בכביסה)לחם מלא
תן עוד רמז... זה קשההרמוניה


תשאלי שאלות של כן ולאלחם מלא
בשביל להעריך מאיזה חומר הוא עשוי או איך הוא נכנס לחבילה כל כך קטנה לדוגמא
עשוי מבד??*אשתו של בעלי*
משקל של גרמיםs83
לא. לרובנו אין משקל כל כך מדויקלחם מלא
כפפה להוציא משהו חםמודדת כובעים


לא ולא. משהו הרבה יותר הכרחילחם מלא
יש בחבילה כפות מדידה 🥄?תנו חיוך (-:
לא. וחוזר על עצתי לשאול שאלות כן ולא ממה זה עשוילחם מלא
אולי מכשיר טימר מיוחד ⏱️?תנו חיוך (-:
אל תחפשו משהו מיוחד. זה קיים בכל מטבחלחם מלא
זה מסיליקון?ניקית בהריון
חחחחחניקית בהריון
חשבתי שזה מסיליקון, כי מה יכול להתקפל??

ואז אחרי כמה דק'.. ראיתי את התגובה הזו-

אפייה?? - בישול ומתכונים

צדקתי? 😁😁😁
אני נותן לך קרדיט לחם מלא




שיחקת אותה פעמיים
זה לא הכרחי במיוחד🙊יעל מהדרום
לק"י

אני משתמשת בתבניות חד"פ.
לאחרונה מסרתי תבניות סיליקון שהיו לי (באחת השתמשתי. האחרות היו חדשות לגמרי).
תבנית אפייה הכרחית בשביל לאפותלחם מלא
גם אם הסוג הספציפי פחות קריטי.
(אמנם לא חייב לאפות אבל אפייה זה משמעותי במטבח)
אההההיעל מהדרוםאחרונה
גם לי יש תבנית כזאת*אשתו של בעלי*
כבר המון שנים.
והשתמשתי בה אולי פעמיים...