חח, לא קשור לנושא הפורום אבל בטח ידעו כאן -
איזה חומר ניקוי לאסלה יש שלא מטפטף? היו לי כמה עם השנים אבל הרבה פעמים היה קצת מטפטף מהפיה על הבקבוק ואז לפעמים גם על הרצפה שזה לא נעים בכלל.
חח, לא קשור לנושא הפורום אבל בטח ידעו כאן -
איזה חומר ניקוי לאסלה יש שלא מטפטף? היו לי כמה עם השנים אבל הרבה פעמים היה קצת מטפטף מהפיה על הבקבוק ואז לפעמים גם על הרצפה שזה לא נעים בכלל.
שיצא קריספי הוא לחתוך את הציפסים להשרות במי קרח לבערך שעה לייבש את הכל טוב טוב לצפות בקורנפלור מתובל (פפריקה מלח פלפל קצת שמן) לנער (לשים הכל בשקית להכניס את הבטטה לבפנים לערבב טוב ולהוציא) ולטגן/לאפות. הקורנפלור והייבוש נותנים את הקריספיות והמי קרח מגדילים את האפקט.
זה גם יחסית לא בהרבה זמן והכי חשוב טעים
אם כתוב לי במתכון לשים בחום נניח 180 מעלות למשך חצי שעה,
זה אומר שאני חייב לחמם את התנור לחום הזה ורק אז לשים את האוכל?
ואם נניח שעכשיו התנור קר ואני רוצה להכניס ולהתחיל לחמם מאותו רגע
זה יצא טוב אם אני פשוט אשים יותר זמן? אם כן, כמה זמן?
מה מה מה???.
73 דקות ל180-220???
אצלנו כמעט 10 דקות
ולמקסימום (225) לפעמים כמעט רבע שעה.
חשבתי שהתנור שלי טוב. בכל המתוכנים אני מוריד זמן אפיה/בישול כדי שלא יישרף כי הוא חזק.
מעניין עשית חשק להחליף
(למרות שאני אחליף כשאהיה בבית שלי עם תנור פירוליטי בילד אין ולא משולב כמו עכשיו)
היי,
האם יש לכם הפרדה בין בשרי לחלבי במקרר?
למשל - האם תשימו קופסת גבינה לבנה על קופסת סלמי?
האם תשימו קופסת פלסטיק (סגורה) עם אוכל חלבי על קופסת פלסטיק עם אוכל בשרי?
אם אתם עושים הפרדה - מה הכלל?
כלומר - מהי הנקודה הקובעת מתי מפרידים ומתי לא?
לא יודעת פתאום התחשק לי למרות שמעולם לא אכלתי אותו .
אשמח לרעיונות איך להכין אותו טעים.
אגב זה עלה 20 שח לקילו נקי מתולעים זה המחיר שלו כך תמיד או סתם העונה עכשיו ?
שנית האם עדין צריך לנקות אותו ואיך?
תודה מראש .
לא טגנתי בשמן,
אפיתי בתנור עד שהשחים טוב יצא טעעעעים!
תודה...
פשוטה וקלה. יוצאת מושלם
היא נריאת סוף אבל מז'אנר הניו יורק צ'יז קייק
בצק חלות/לחמניות. יוצא יותר שווה כשזה מועשר בחלמונים. קורצים עיגול בינוני. ממלאים בכל מיני דברים (עוד מעט אכתוב רעיונות) סוגרים לחצי עיגול. מהדקים מורחים ביצה ושומשום ואופים.
עשינו מגוון מילויים:
גבינות (צריך לסנן אותם שיצאו הנוזלים או לשים גבינות כמו ריקוטה וגבינות קשות אחרת יוצא המון נוזל שמפרק את הסמבוסק)
פיצה - רוטב עגבניות גבנצ זיתים/פטריות
חומוס - חומוס מבושל מרוסק חלקית בצל מטוגן כמון מל"פ
טונה - טונה חמוצים בצל מטוגן יצא מעניין וטעים
בשר - בשר טחון מתובל
סביח - לא עשינו אבל חברים עשו
פירה - פירה וביצה קשה בפנים
עשינו גם שוקולד
אפשר להכין הרבה, מקפיאים ומוציאים מהמקפיא ערב קודם
פירה. סביח. ממרח תמרים (יוצא כמו עוגה נחמדה) פולנטה (דייסת תירס זה ממש נחמד אפוי לא יודע כמה קשור ללחמניה) שקשוקה זה אדיר. בכללי תבשילים וממרחים שהם אוהבים - לראות איך מכניסים ללחמניה אפויה
אז תקחי חלמונים שימי בכוס נניח 3-4 חלמונים לקילו קמח + ביצה נוספת שלמה עם החלבון שיחליפו חלק מהמים
תכיני לך.. אשתי היתה לוקחת לעבודה והייתה נהנת.
ואז תכניסי לתנור (מה שמופשר מערב קודם) לעוד 10 דקות יוצא טרי
איזה הורסים!יעל מהדרוםאחרונהעד שמתייבש.
מאחסנים בכלי סגור היטב
סלט פריקה
מתחילים בבישול 1 כוס גרגרי פריקי:
בישלתי כמו שמבשלים פסטה, בהרבה נוזלים
ואחרי כ- 20 דקות מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית.
במקביל חתכתי 2 גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות
וטיגנתי על להבה קטנה בתוספת כף סוכר
כשהסוכר התקרמל מוסיפים 1/4 כוס נוזלים
מלח ומעט פלפל שחור
ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים
מערבבים עם הפריקי
ולסיום מוסיפים עוד 1/4 בצל סגול קצוץ גס
כף פטרוזיליה קצוצה
תבשיל פריקה בירקות שורש
רכיבים:
1/4 1 כוסות פריקי שטופה ומסוננת
1 גזר מגורר גס
גבעול סלרי קצוץ דק
1 בצל קצוץ
חצי כפית שום כתוש
שמן זית
מלח,פלפל שחור, כפית אבקת מרק בטעם עוף
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן זית
מוסיפים
את השום הגזר והסלרי
מאדים כ- 10 דקות
מתבלים במלח ופלפל
מוסיפים את הפריקי
מערבבים
מוסיפים את הנוזלים והתיבול
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות
עד שהגרגרים מתרככים.
לחם מלאהביאה לי למשלוח מנות בפורים (לא השנה) עוגה אישית,
אחרי שעתיים היא התקשרה בבהלה שלא אוכל את העוגה כי היא שמה בה בטעות מלח במקום סוכר..
פדיחה לא מקורית.. המקורי הוא המשלוח
פה לקצתמאז שאני די קטנה אני יודעת לבשל ולאפות הכל הייתי מכינה את כל האוכל לשבת לבד מכיתה ד (קשקרה לא קבוע) חוץ מאורז שאותו אני יכולה להרוס באלף דרכים
פעם אפיתי עודה ואיכשהו קראתי את המתכון (ישן ושחוק) וסמתי 3 כפות סודה לשתיה במקום 3/4 כפית
יצאה עוגת שוקולד מלוחה קצת ועם אפקט תוסס (נגמרה לגמרי למרבה ההפתעה )
שחכתי לשים מים במרק ושרפתי אותו
בעיקרון הפדיחות אצלי הן לא ברמת התוצאה בדרכ אלה מתוך זה שאני יודעת לבשל די טוב אבל קרה כמה פעמים שכשדודה או סבתא הגיע בערב חג/ שבת תוכדי ליהטוט בין כל הדברים והנחית אחים קטנים וכו' שרץ טוב הרבה זמן וברגע שהן מגיעות קורה משהו מביך שמפיל את הכל נניח משהו שנשפח שתוקע זמן וגורם לאבד את כל מה שמצריך טיפול בדיוק עכשיו במטבח ... או קורה בדיוק משהו מביך כמו לשרוף מרק או נשברת הקצפה ואז הכל נראה במצב קטסטרופה וצריך הצלה אבל זה לא ככה זה רק תיזמון ...(טון משועשע מקטר)
דודה של אבא קפצה לבקר וסבתא מספרת לה כמה אני מכינה הכל יפה (קרה כשהייתי בת 16 בערך ) שרפתי אורז שסבתא הנחתה אותי תוכדי איך מכינים מתי להנמיך וכל שלב בדרך מהשולחן שמולי ששתהן יושבות בו
משיח נאו בפומ!כמה בני דודים באו אלינו, אבא ואמא שלי הלכו לישון ואנחנו כמובן נשארנו ערים. באמצע הלילה פתאום היינו רעבים, והחלטנו להכין... אורז. מה כבר יכול להסתבך? טוב, כנראה היינו עייפים, אין לי מושג איך זה קרה אבל מה שיצא זו מין דייסה אפורה ומגעילה שכולנו ניסינו לאכול תוך כדי השתנקויות מרוב צחוק... זה היה אחד הלילות המצחיקים ביותר בחיי, ועד היום כולם זוכרים את "האורז ההוא"...
חן,
שנזכה!
מרוץ נגד הזמן. העמדתי על הגז וכל הזמן בדקתי בלחץ אם מוכן- והאורז לא מוכן... בסוף התברר ששכחתי להדליק את האש.
מודדת כובעיםהפעלתי מכונה והלכתי לסידורי... אחרי חצי שעה אני רואה שלא לחצתי על כפתור ההפעלה ![]()
לחם מלא
חושבת בקופסאאני יודעת בדיוק מה צליל מדויק שיוצא מהקומקום אומר על כמה זמן נשאר לו לרתוח.
הכנו כמה חבר'ה מצות. בסיר פיתות מי שלא מכיר זה סיר אלומיניום דקיק שמונח על הגז ומעליו כמו מחבת עם גוף חימום.
אממה אסואר להשאיר את זה ריק יותר מידי זמן.
מי שהיה על הסיר (לא אני), לא ידע את זה (לא אמרתי לו) קיצור מהחום התחתית של הסיר נמסה (ממש נמסה, הפכה לטיפות ונהיה מטילי אלומיניום כאלו) ירדה דרך הכירת גז ניידת המיסה את השולחן והגיעה לרצפה.
תוצאות סיר הרוס שולחן עם חור וכמה גבישי אלומיניום שהתשו אחרי שנמסו.
אבל באופן כללי עדיף להחליף סודה לשתייה באבקת אפיה, יוצא יותר טוב
הכנתי פנקייקים והוספתי 2 כוסות (!) סוכר במקום 2 כפות. אפשר רק לדמיין מה יצא.....
כנ"ל קרה לי עם לחמניות
חושבת בקופסאהיא הכינה לי עוגיות לאולפנה , רצתה להכפיל כמויות מכוס וחצי (שגם את זה בדרך כלל אנחנו מקטיני לכוס כי זה יוצא מתוק..) ושמה 5 כוסות סוכר!
כמובן שלא אני ולא החברות טעמנו מהעוגיות....
אבל שמעתי על ילד שנתבקש להכין כוס תה,
והוסיף מלח לימון למים בקומקום כי ככה הוא ראה שעושים...
יש באתר של ק קארין גורן מתכונים מוצלחים
פעם הבא תנסי להפריד יצא לך יותר טעים
עודפי מחמצת יתנו פנקייק מושלם
כשהיא מקופלת לתוך הבלילה
שמש בשמייםאצלנו:
ערב שבתחג
מרק תימני עם עוף
חולבה
אורז
בוקר שבתחג חלבי
לחמניות קמח מצה
סלט עם בולגרית
לזניה מצות עם מוצרלה
קוטג'
בא לי סלט חלומי עם חלומי מטוגן ופטריות מוקפצות אבל אין אסור לבשל בשבת ולבשל לקרר ולחמם יוצא מעפן)
מטבל גבינות עם מלפפונים מגורדים ומלפפון חמוץ קצוץ
מצה בריי
סדש
כתף כבש עם תפו"א ושורשים
אורז עם מלא בצל מטוגן
סנפורסט מעורבב
יש מצות פיתה
מצות קרקר
לחמניות קמח מצה
שוקולד וממרח תמרים
אולי נעשה כדורי שוקולד
סלטים
יהיה עם חסה
כרב לבן בשמן ולימון
כרוב אדום במיונז
ממרח זיתים
אולי צי'מיצ'ורי ופסטו פטרוזיליה
אז אני כותב לי כאן מה הכנתי כבר כדי לעקוב...
ערב שבתחג
מרק תימני עם עוף מוכן
חולבה מוכן
אורז
בוקר שבתחג חלבי
לחמניות קמח מצה מוכן
סלט עם בולגרית בשבת
לזניה מצות עם מוצרלה מוכן
קוטג' קנוי
בא לי סלט חלומי עם חלומי מטוגן ופטריות מוקפצות אבל אסור לבשל בשבת ולבשל ואז לקרר ואז לחמם יוצא מעפן) לא יהיה
מטבל גבינות עם מלפפונים מגורדים ומלפפון חמוץ קצוץ - אין חמוצים אז לא יהיה
מצה בריי מוכן
סדש
כתף כבש עם תפו"א ושורשים בתנור, עוד כמה שעות יצא
אורז עם מלא בצל מטוגן
סנפורסט מעורבב מוכן
יש מצות פיתה מוכן
מצות קרקר קנוי
לחמניות קמח מצה מוכן
שוקולד וממרח תמרים קנוי
אולי נעשה כדורי שוקולד וויתרתי אין קקאו או שוקולד
סלטים
יהיה עם חסה בשבת (כבר שטוף)
כרב לבן בשמן ולימון בשבת
כרוב אדום במיונז מוכן (יש עוד שטוף לסלט חי)
ממרח זיתים מוכן
צ'ימצ'ורי מוכן

.
סמטאותעם זילוף שמן זית ומלח
ביצים קשות
ירקות, פירות
כי בכ"מ, לפחות לאשכנזים, צריכים לעשות אותה מוקדם. ואז בסעודה שלישית בשר וכו'
עוגות באמת לא אוכלים במשפחה שלי בערב חגיעל מהדרוםאני לוקח מצה מטוגנת (לחלק מהדיעות זה מזונות לחלק זה המוציא ולחלק אסור לאכול את זה בערב פסח)
אפשר קניידלך. לכולם זה מזונות וזה מותר
קניידלך זה בעייתי למי שמחמיר בשרויה, אם כי גם למחמירים בשרויה אם לשים את זה בשמן או ביצים זה לכאורה אפשרי (כך ראיתי אצל ר' אשר וויס) אבל מתאר לעצמי שרוב מי שמחמיר בשרויה משום מה יחמיר גם בזה. בכל מקרה נראה שעדיף לעשות את הסעודה שלישית בבשר ודגים. (או לחלק את הסעודה הראשונה אם אפשרי)
התכוונתי מדין מצה בע"פ לא מצד שרויה.
כי צריך סעוד''ש אחרי חצות...
שיאכלו תפוח או משהו אחרי חצות
מבואר שהיו שסברו לעשות כן, מאחר והחיוב אחר חצות הוא לכתח' בלבד, ובער"פ הדין שונה.(והעדיפו את זה ע"פ סעודה ללא לחם)
נעים להכיר מנהג חדש.יעל מהדרום
איכה