שרשור חדש
קשור לנקיונות...שושנהלבנה

חח, לא קשור לנושא הפורום אבל בטח ידעו כאן -

איזה חומר ניקוי לאסלה יש שלא מטפטף? היו לי כמה עם השנים אבל הרבה פעמים היה קצת מטפטף מהפיה על הבקבוק ואז לפעמים גם על הרצפה שזה לא נעים בכלל. 

...מענין
שרותים רק אקונומיקה ..הורג את החיידקים .
יש גם בספרי וגם עם פיה כמו סבון של כלים
הברווז כמובןופל לימון


לא זוכרת שקרה שטיפטף ליחילזון 123אחרונה
פותחים מעל האסלה שופכים וסוגרים שוב מעל האסלה
יש למישהו רעיונות לתיבול טעים של חזה עוף בעל האש?.אנונימית


🌼 רעיונות לתיבול ח. עוף צלוי 🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

תוכלו להכין אחד מהרעיונות הבאים :
🌼מרינדת סילאן, שום גבישי, שמן זית, מלח ים ופלפל לבן
🌼מרינדה של שמן זית, מלח, פפריקה מתוקה (וחריפה), אבקת שום גבישי
🌼מרינדה של ממרח אריסה /פלפל צומה וקצת שמן
🌼מרינדה של מיונז, שום כתוש, מלח, פלפל לבן, דבש וקטשופ (ניתן לתבל עם עשבי תיבול יבשים כמו- בזיליקום או פטרוז')
🌼 מרינדה של חרדל, דבש, לימון, שום כתוש, מלח ופלפל לבן. ניתן לשלב עשבי תיבול קצוצים דק- שמיר /כוסברה/פטרו'

בהצלחה ויום עצמאות שמח 🇮🇱
לא משנה במה את מתקבלת שימי מיונזנחשון מהרחברון
ישמור על החזה עסיסי יותר
מורחים מיונז על החזה עוף לפני הצליה?מבקש אמונה


לאתר מערבבים במרינדהנחשון מהרחברון
מרינדה מורכבת בגדול מ:
שומן - שמן/מיונז/חרדל, משהו מתקתק - סילאן/דבש/סוכר/קולה/מיץ. משהו שניתן צבע-פפריקה/כורכום/קארי. משהו שניתן טעם נוסף תבלינים - מה שבא... קצת נוזלים - מים/יין/מיץ.
קצת שום כתוש. וילות - סויה או מלח

יש מרינדות בלי חלק מהקטגוריות אבל זה המתכון בעיני הכי טוב. ומיונז הוא השומן הכי טוב לרכות של העוף.
מערבבים הכל עם העוף. משרים לכמה שיותר זמן
וואו חידשת לי!! תודהמבקש אמונה


רוטב סאטה יהיה נפלאופל לימוןאחרונה


אתה לא בשרשור הנכון🤔בוקר אור
אבל וואו נשמע טעים
אתם מזמינים חברים או כל ההשקעה רק בשבילכם??
ברוקולי פתחה שרשור כזהבוקר אור
אופסנחשון מהרחברוןאחרונה
צ'יפס בטטהגנניתמשלימה
פעםידידה שלי נתנה לי עצה לגבי צ'יפס רגיל מתפו"א, קודם לבשל ואז לאפות. ככה זה יוצא רק מבפנים וקריספי מבחוץ. האם ה רלוונטי גם לגבי בטטה? מישהו יודע?
נראה לי שכןבוקר אור
אנחנו עושים את זה עם תפוחי אדמה כי יוצא יותר מהר, לא בגלל הקריספיות
פשוטגנניתמשלימה
בטטה היא קצת שונה. היא יוצאת ככה ממש רך. אני מפחדת שזה יצא בסוף רסק...
כוס אבל מבשלים קצתבוקר אור
פעם בישלנו ואז טיגנו ויצא נהדר. לא נסיתי באפיה
עוד שאלהגנניתמשלימה
האם בדומה לזה גם ריכוך במיקרו יעזור
הטיפ הכי טוב לציפס בטטה קריספינחשון מהרחברון

שיצא קריספי הוא לחתוך את הציפסים להשרות במי קרח לבערך שעה לייבש את הכל טוב טוב לצפות בקורנפלור מתובל (פפריקה מלח פלפל קצת שמן) לנער (לשים הכל בשקית להכניס את הבטטה לבפנים לערבב טוב ולהוציא) ולטגן/לאפות. הקורנפלור והייבוש נותנים את הקריספיות והמי קרח מגדילים את האפקט.

זה אפשרי גם עם תפו"א? ומה זה מי קרח?יעל מהדרום
מי קרח אני גם עושה לציפס עם תפוחי אדמהbinbin
כן. מים עם קרח. הרבה קרח שיהיו קפואיםנחשון מהרחברון
תודה לשניכם!יעל מהדרום
סליחה שאני נדחפת..והעיקר-לשמוח:)
מה זה אומר לבשל?
לשים את התפוח אדמה במים חמים כיאלו?
לבשל כמה דקות בסיר (מים מהברז. הל מתחממים על הכיריים)יעל מהדרום
תודה רבה!והעיקר-לשמוח:)אחרונה
מחפשת מתכון מעולה לפיתות עם כיסבלב שמח
שאפשר להכין בתנור אפייה, לא במכשיר.
שיוצא עובי אחיד בשני הצדדים.
שלא מתפרק כשממלאים.
תודה!
לחן במטבח יש סרטון... לא ניסיתיbinbin
אני הכנתי את שלו ויצא אחלהלומדת תחיים

זה גם יחסית לא בהרבה זמן והכי חשוב טעים 

איזה בן אדםבלב שמח
גם מתכונים וגם צחוקים.
להחזיר את חדוות הניגוב, אצלינו בשטייטל...
הילדים נהנו לראות יחד איתי. 😁

מקווה שילך טוב. תודה!
שיטהר.ר.ר.
מרדדים בצק בעובי סנטימטר, שמים 2 שכבות וקורצים עם צלחת קעורה
תודהבלב שמח
ואופים גם על החום הכי גבוה לדקות ספורות?
לאר.ר.ר.
אופים רגיל עם קמח מעל
אני הכנתי את של אמהות מבשלותבוקר אור
אני פעם הכנתי במחבת (תראי את ההודעה ואת התגובות)יעל מהדרוםאחרונה
שאלה לגבי הכנת אוכל בתנורמבקש אמונה

אם כתוב לי במתכון לשים בחום נניח 180 מעלות למשך חצי שעה,

זה אומר שאני חייב לחמם את התנור לחום הזה ורק אז לשים את האוכל?

 

ואם נניח שעכשיו התנור קר ואני רוצה להכניס ולהתחיל לחמם מאותו רגע

זה יצא טוב אם אני פשוט אשים יותר זמן? אם כן, כמה זמן?

כן תמיד מחממים לפניbinbin
מחממים לפני ומכניסים כשמגיע לחום הרצויאמת ואמונה
לתנור טוב לוקח בערך עד 3 דקות להגיע לטמפ' הרצויה*אשתו של בעלי*
מה?????נחשון מהרחברון

מה מה מה???.

73 דקות ל180-220???

אצלנו כמעט 10 דקות

3 דקות...לא 73 דקות...*אשתו של בעלי*
וכן,בדיוק כך!
וואו הזיה. אני מחכה ל180 מעלות כמעט 10 דקותנחשון מהרחברוןאחרונה

ולמקסימום (225) לפעמים כמעט רבע שעה.

 

 

חשבתי שהתנור שלי טוב. בכל המתוכנים אני מוריד זמן אפיה/בישול כדי שלא יישרף כי הוא  חזק.

 

מעניין עשית חשק להחליף

 

(למרות שאני אחליף כשאהיה בבית שלי עם תנור פירוליטי בילד אין ולא משולב כמו עכשיו)

הפרדה בין בשרי לחלבי במקרר?פריחתקיץ

היי,

האם יש לכם הפרדה בין בשרי לחלבי במקרר?

למשל - האם תשימו קופסת גבינה לבנה על קופסת סלמי?

האם תשימו קופסת פלסטיק (סגורה) עם אוכל חלבי על קופסת פלסטיק עם אוכל בשרי?

אם אתם עושים הפרדה - מה הכלל?

כלומר - מהי הנקודה הקובעת מתי מפרידים ומתי לא?

 

לא מפריד מלבד דברים פתוחים הנוטים להשפךנחשון מהרחברון


דברים פתוחים במדפים שונים, בהקפדהסמטאות
אריזות סגורות לחלוטין שלא נוטות להשפך
יכולות להיות באותו מדף אבל לא אחד על השני,
עם עדיפות להיות במדפים שונים.

נראה לי,
מפרידים תמיד, ובמיוחד כשיש סיכוי שזה ישפך ויתערבב.
אין הפרדהחיים של
כתובפרש בודד
"אל תבשל גדי בחלב אימו"
למדנו שלא מבשלים גדי בחלב בכלל.
ואז למדנו שלא מבשלים כל בשר בחלב.
ואז למדנו שלא אוכלים בשר עם חלב. מבושל או לא.
ואז הוספנו גם 6 שעות הפרדה.

אז עכשיו שנפריד גם אוכל במקרר???
אצלי יש מדפים נפרדיםבאר מרים
אבל זה בעיקר כי יש לי הרבה ילדים בכל הגילאים והם נוטים לשפוך דברים או להכניס קופסאות פתוחות ומטפטפות למקרר..
אין הפרדהטארקו
אבל אני לא אניח משהו עם רוטב בשרי מעל משהו חלבי, אם זה לא בקופסא הרמטית(לפחות אחד מהם)
בגדול החלבי במדף הסגור העליון/ מן מגרה כזאתיעל מהדרום
לק"י

אבל אם זה דברים שלא נכנסים לשם- אז במדפים למטה. משתדלת הבשרי והחלבי לא יהיו צמודים אחד לשני, בקומות בטח שלא.
בול.רומי**אחרונה
אין הפרדה, בגבול הסבירחילזון 123
אם יש נקניק אני לא אשים אותו במגרה עם המוצרי חלב
ואם יש קופסת גבינה פתוחה לא אניח על איזה תבנית חדפ עם עוף
וכו
כרובית קניתי היום פעם ראשונה בחייםגלית

לא יודעת פתאום התחשק לי למרות שמעולם לא אכלתי אותו .

אשמח לרעיונות איך להכין אותו טעים.

אגב זה עלה 20 שח לקילו נקי מתולעים זה המחיר שלו כך תמיד או סתם העונה עכשיו ?

שנית האם עדין צריך לנקות אותו ואיך?

תודה מראש .

כן, המחיר לא זול ויש רק לתקופה קצרה בדרך כלליעל מהדרום
לק"י

כתוב על האריזה איך לנקות, לא?
רשום עכשיו אני רואה תודהגלית


להכיןמשמעת עצמית
בלילה מקמח קצת מים א. מרק גבישי שום מל"פ טיפונת סודה לשתיה

לפרק לפרחים
לחלוט כמה דקות במי מלח
לצפות טוב בבלילה ואז בפנקו או פירורי לחם
לטגן בשמן עמוק.

מטבל מעולה ליד:
מיונז עם רוטב צ'ילי מתוק
וטריאקי.


וואהההווווו
תודה הכנתי שישי שעברגלית

לא טגנתי בשמן,

אפיתי בתנור עד שהשחים טוב יצא טעעעעים!

תודה...

יאמיימשמעת עצמית
ויצא קריספי?
מאוד!!גליתאחרונה


זול יחסית. בד"כ עולה 24-26מודדת כובעים


יום רביעי היום מה מבשלים לשבת?ברוקולי

אצל מי בתכנון חלת
מפתח
הם מתרככים.... לא נקנים רכיםיעל מהדרום
עוגת גבינהחיים של
אני מחפשת את המתכון המנצח לעוגת גבינה קלאסית וביתית.



כשאני אופה יוצא לי מעוך ויבש
למרות שאני שמה תבנית עם מים בתנור
אני עושה את זומאמינה ומתאמנת

פשוטה וקלה. יוצאת מושלם

עוגת גבינה

המתכון של חן במטבח מצויין ( אם זה מה שאת מתכוונת אליו)גיימס פוטר
תכיני את עוגת הגבינה של 'חברים'קראנץ שוקולד
יוצאת מעולה וקלה מאד
לא מכירהחיים של
נעים להכירופל לימוןאחרונה

היא נריאת סוף אבל מז'אנר הניו יורק צ'יז קייק

מחפשת רעיונות למאפיים ביתיים לתת לילדים לבית הספרבלב שמח
שלום לכולם,

אני רוצה להתמיד ולשלוח עם הילדים אוכל בריא וטעים שאפשר להכין מראש כדי לחסוך זמן בבוקר (בלי למרוח משהו).
לחם שום הם מאוד אוהבים אבל נמאס לי להכין אותו הדבר ואני רוצה לגוון.
עם זעתר פחות הלך.
טונה לא אוהבים.
בלי חלבי כי יש רגישים.
לא שוקולד אבל אפשר מילוי מתוק טבעי.

אשמח ממש לרעיונות!
תודה 🌷.
אנחנו תקופה עשינו סמבוסקיםנחשון מהרחברון

בצק חלות/לחמניות. יוצא יותר שווה כשזה מועשר בחלמונים. קורצים עיגול בינוני. ממלאים בכל מיני דברים (עוד מעט אכתוב רעיונות) סוגרים לחצי עיגול. מהדקים מורחים ביצה ושומשום ואופים.

עשינו מגוון מילויים:

גבינות (צריך לסנן אותם שיצאו הנוזלים או לשים גבינות כמו ריקוטה וגבינות קשות אחרת יוצא המון נוזל שמפרק את הסמבוסק)

פיצה - רוטב עגבניות גבנצ זיתים/פטריות

חומוס - חומוס מבושל מרוסק חלקית בצל מטוגן כמון מל"פ

טונה - טונה חמוצים בצל מטוגן  יצא מעניין וטעים

בשר - בשר טחון מתובל 

סביח - לא עשינו אבל חברים עשו 

פירה - פירה וביצה קשה בפנים

עשינו גם שוקולד

 

אפשר להכין הרבה, מקפיאים ומוציאים מהמקפיא ערב קודם

זה באמת הכיוון שלי. תודה!בלב שמח
כתבתי שבלי חלבי ובלי טונה, ובשרי פחות מתאים לכיתה בבוקר אז האפשרויות שכתבת די מצטמצמות.
אשמח לעוד...
תודה!
חומוס. אנטי פסטי (ירקות אפויים מראש) ממרח קישואיםנחשון מהרחברון

פירה. סביח. ממרח תמרים (יוצא כמו עוגה נחמדה) פולנטה (דייסת תירס זה ממש נחמד אפוי לא יודע כמה קשור ללחמניה) שקשוקה זה אדיר. בכללי תבשילים וממרחים שהם אוהבים - לראות איך מכניסים ללחמניה אפויה

אפשר רוטב של פיצה עם תוספות. בלי גבנ"ציעל מהדרום
ומה הכוונה מועשר בחלמונים?בלב שמח
אם למשל יש במתכון 2 כוסות מיםנחשון מהרחברון

אז תקחי חלמונים שימי בכוס נניח 3-4 חלמונים לקילו קמח + ביצה נוספת שלמה עם החלבון שיחליפו חלק מהמים

מעניין. תודהבלב שמח
אתמול הכנתי בצק והצעתי לילדים את הרעיונות שעלו פה ו...בלב שמח
הם לא בעניין לגוון, רוצים רק את הלחם שום...
אמרו לי- אמא, אולי לך משעמם להכין כל הזמן אותו הדבר? 😅
חחחחחנחשון מהרחברון

תכיני לך.. אשתי היתה לוקחת לעבודה והייתה נהנת.

עדיין בחל"ת ☹בלב שמח
אוכלת בבית שטויות ואז מפצה בפירות ואגוזים...
אז תכיני לך וכשתהיי רעבה תאכלי במקום לאכול זבלנחשון מהרחברון


האמת שיש לי בעיהבלב שמח
לחם ביתי אוהבת רק כשיוצא מהתנור טרי..

מוצאת פתרונות כשיש לי חשק.
תאפי חצי אפיה. תצנני קצת ותקפיאינחשון מהרחברון

ואז תכניסי לתנור (מה שמופשר מערב קודם) לעוד 10 דקות יוצא טרי

 

תודה על הרעיוןבלב שמח
איזה הורסים!יעל מהדרוםאחרונה
איך מצילים נשיקות מרנג?בת מלך!!!!
הכנתי אתמול
שמתי על 70 מעלות 6 שעות
והיום הן עדיין רכות מבפנים.
העליתי ל100 מעלות לשעה וחצי
הגיוני? או להמשיך על 70?
ו

וגם- איך מאחסנים?
70 זה קצת נמוך, 100 מעלות אידאליופל לימוןאחרונה

עד שמתייבש.

מאחסנים בכלי סגור היטב

בישול פריקהבלב שמח
רוצה להכין לראשונה פריקה.

אשמח להמלצות לטעמים, זמן בישול, כמות מים וכד'.
זה טעם שילדים אוהבים?

תודה
זה כמו גריסים מבושלים +טעם מעושןופל לימוןאחרונה

סלט פריקה
מתחילים בבישול 1 כוס גרגרי פריקי:

בישלתי כמו שמבשלים פסטה, בהרבה נוזלים

ואחרי כ- 20 דקות מסננים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית.

 

במקביל חתכתי 2 גזרים ושורש פטרוזיליה לקוביות קטנות

וטיגנתי על להבה קטנה בתוספת כף סוכר

כשהסוכר התקרמל מוסיפים 1/4 כוס נוזלים

מלח ומעט פלפל שחור

ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים

 

מערבבים עם הפריקי

ולסיום מוסיפים עוד 1/4 בצל סגול קצוץ גס

כף פטרוזיליה קצוצה

 

 

תבשיל פריקה בירקות שורש

 

 

רכיבים:

 

1/4 1 כוסות פריקי שטופה ומסוננת

1 גזר מגורר גס

גבעול סלרי קצוץ דק

1 בצל קצוץ

חצי כפית שום כתוש

שמן זית

מלח,פלפל שחור, כפית אבקת מרק בטעם עוף

3 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

 

מזהיבים את הבצל בשמן זית

מוסיפים 

את השום הגזר והסלרי

מאדים כ- 10 דקות

מתבלים במלח ופלפל

מוסיפים את הפריקי

מערבבים 

מוסיפים את הנוזלים והתיבול

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות

עד שהגרגרים מתרככים.

שרשור הומור-שרשור פדיחות שקשורות לבישול!! לחם מלא
נא לשתף דברים משעשעים שעשיתם בטעות במטבח כדי שכולנו נצחק. שוטו!!!
אתחיללחם מלא
לראשונה בחיי כשהכנתי מרק, התלבטתי האם לאחסן אותו במזווה או במקרר.
ואחותי, בכל הפעמים הראשונות שהכינה עוגה, שכחה מצרך בסיסי אחר. פעם סוכר, פעם ביצים, ופעם אחת היא שכחה, כן כן היא שכחה לשים קמח
לא יודעת אם פאדיחה אבלפה לקצת
בהתחלה *כל* הבישולים היו יוצאים לי מלוחים ממש. כזה ביס וכוס מים, עוד ביס וכוס מים.
יום אחד יצאו לי עוגיות מלוחות ממש בצורה חריגה בפעם הראשונה בחיי.
בעלי טען שבמקום לשים חצי כפית מלח כנראה שמתי כפית וחצי ואני התעקשתי שאין סיכוי, מכינה את העוגיות כל הזמן וזה בחיים לא קרה.
אחרי זמן קלטתי שכנראה במקום לשים סודה לשתייה שמתי מלח לימון (נמצא באותה קופסא ובאותו מדף).
מאז בודקת 7 פעמים לפני ששמה סודה לשתייה.
חברה שליילדה של אבא

הביאה לי למשלוח מנות בפורים (לא השנה) עוגה אישית,

אחרי שעתיים היא התקשרה בבהלה שלא אוכל את העוגה כי היא שמה בה בטעות מלח במקום סוכר..

 

פדיחה לא מקורית.. המקורי הוא המשלוח

 

מקורי להביא עוגה במשלוח? פה לקצת
מקורי להביא עוגה מלוחה במשלוח!ילדה של אבא


אופרח-אש

מאז שאני די קטנה אני יודעת לבשל ולאפות הכל הייתי מכינה את כל האוכל לשבת לבד מכיתה ד (קשקרה לא קבוע) חוץ מאורז שאותו אני יכולה להרוס באלף דרכים

 

פעם אפיתי עודה ואיכשהו קראתי את המתכון (ישן ושחוק) וסמתי 3 כפות סודה לשתיה במקום 3/4 כפית 

יצאה עוגת שוקולד מלוחה קצת ועם אפקט תוסס (נגמרה לגמרי למרבה ההפתעה )

 

שחכתי לשים מים במרק ושרפתי אותו 

 

בעיקרון הפדיחות אצלי הן לא ברמת התוצאה בדרכ אלה מתוך זה שאני יודעת לבשל די טוב אבל קרה כמה פעמים שכשדודה או סבתא הגיע בערב חג/ שבת תוכדי ליהטוט בין כל הדברים והנחית אחים קטנים וכו' שרץ טוב הרבה זמן וברגע שהן מגיעות קורה משהו מביך שמפיל את הכל נניח משהו שנשפח שתוקע זמן וגורם לאבד את כל מה שמצריך טיפול בדיוק עכשיו במטבח ...  או קורה בדיוק משהו מביך כמו לשרוף מרק או נשברת הקצפה ואז הכל נראה במצב קטסטרופה וצריך הצלה אבל זה לא ככה זה רק תיזמון ...(טון משועשע מקטר)

 

 

דודה של אבא קפצה לבקר וסבתא מספרת לה כמה אני מכינה הכל יפה (קרה כשהייתי בת 16 בערך ) שרפתי אורז שסבתא הנחתה אותי תוכדי איך מכינים מתי להנמיך וכל שלב בדרך מהשולחן שמולי ששתהן יושבות בו 

חחח הזכרת לילחם מלא
שפעם אחת בשעה מאוחרת בלילה פרסתי ירקות ושמתי בתוך הסיר והייתי עייף מידי בשביל לבשל ואז לרסק אותם, אז כיסיתי אותם במכסה והלכתי לישון.
למחרת בבוקר הדלקתי את האש (ולא שמתי אתמול בלילה מים כן?) ופתאום ריח מוזר...
שמתי מהר מים, ובואו נאמר שיצא טעם מוזר, וכתמים שחורים בתחתית הסיר עד היום אחרי יותר משנה (למרות שהם קטנים בצורה מאוד איטית)
שכחתי לשים מים במרקמשיח נאו בפומ!
חחחח עוגת שוקולד עם אפקט תוססארלט


הכנתי אייסקפה בבלנדראמרלד
אממה, בטעות הכנסתי גם כפית פלסטיק שנגרסה לחתיכות 🙆‍♀️
פעם אחתגלקסיה

כמה בני דודים באו אלינו, אבא ואמא שלי הלכו לישון ואנחנו כמובן נשארנו ערים. באמצע הלילה פתאום היינו רעבים, והחלטנו להכין... אורז. מה כבר יכול להסתבך? טוב, כנראה היינו עייפים, אין לי מושג איך זה קרה אבל מה שיצא זו מין דייסה אפורה ומגעילה שכולנו ניסינו לאכול תוך כדי השתנקויות מרוב צחוק... זה היה אחד הלילות המצחיקים ביותר בחיי, ועד היום כולם זוכרים את "האורז ההוא"...

וואי זה מעלה נוסטלגיהחיות צבעונית
היה לנו מיקרוגל שהיתה לו גם תוכנית אפייה. התחשק לי להכין פיצה, הכנתי את הבצק את הרוטב, שמתי גבינצ ותוספות שוות כאלה והכנסתי למיקרו.
רק שכחתי להעביר אותו למצב אפייה...
פשוט חיממתי בצק לא מוכן במיקרו כמעט שעה
יצא סוליה בטעם פיצה😅

תיוג חשוב!מחודשת.
@חן,
רוצה לשתף פה?
חן,
כשדיברתי על תיוגים התכוונתי רק סביב מרק 😡
(גם לא סביב במבה למשל 😌)

וככה לשתף פה?
פה זה פורום של בשלנים מקצוענים🥳
יש לי צלקת מאיך שלא ידעתי לחתוך פיתהחושבת בקופסא
צריך להחזיק יד אחת על הפיתה כשחותכים אותה לרוחב, ואני קרבתי יותר מידי את האצבע לסכין ועשיתי לעצמי חתך שם.
זה הציק יותר מאשר כאב כי זה הרגיש כמו משהו שנדבק לי ליד אבל זה העור שלי ואי אפשר לקלף אותו.
עד היום יש לי צלקת על האצבע הזאת, זיכרון לאיך לחתוך פיתה בדרך הנכונה.

עד היום אני פשוט לא מסוגלת להפוך חביתת ירק, אני לא מצליחה לתפוס את החביתה החצי מוכנה בלי לקרוע את כל הביפור לגזרים, וכל היופי של חביתה צבעונית ואחידה נעלם. (גם כנראה שבבלחלה הזאת יש חלקים עדיין לא מבושלים)
מכירה מישי שרצתה לעשות מרק תירס אז היא שמה גרעיני פופקורןשנזכה!


מזכיר לי סיפור מהסניףחושבת בקופסא
נראה הייתי בהראל או נווה.
הייתה תחרות מאסטר שף סניפית, אבל בסך הכל השבט המארגן נתן לכולן מתכון זהה ולא ממש הצליח לתת לכולם את המרכיבים. וגם העוגה הייתה צריכה תנור, שלא היה לנו.
אז פשוט בנות התחילו לשפוך את כל המריכבים לבלילה אחת, בלי כמות מדודה, בלי לחשוב מה לשים, יצאה תערובת שנראה כמו בוץ.
המדריכה שלי אמרה שלא צריך לברך על זה כי זה לא ראוי למאכל כלב, אבל זה יצא דווקא די טעים, גם אם זה נראה כאילו ליקקנו בוץ.
אןקי יש לי פדיחה 🙈נקומה נא
הייתי אצל דודים שלי שבת שעברה, ובעיקרון אני השפית בבית, והם יודעים אתזה אז הכנתי להם שבת מיום חמישי, וכשהכנתי את החלות כמו סתומה שכחתי לשים מלח🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ בקיצור יצא טפל ומגעיל, והעיקר הכנתי 2 קילו. זה היה מביך.
באחת מהישיבות הקדושותאיכה
הכינו פעם עוגה, והיה כתוב כוס קפה חזק.

אז הם התלבטו,
האם מדובר בכוס קפה מוכנה עם שתי כפיות קפה
או
כוס אבקת קפה נמס
או
כוס אבקת קפה שחור (אמרו חזק לא?)

ועד שאחת האמהות ענתה,
אחד הבחורים שפך לתוך הבלילה כוס אבקת קפה שחור

הכנתי אורז ביום לחוץ, בררתי, שטפתי במהירותארלט

מרוץ נגד הזמן. העמדתי על הגז וכל הזמן בדקתי בלחץ אם מוכן- והאורז לא מוכן... בסוף התברר ששכחתי להדליק את האש.

אז אל תשכח להדליק ת'אש כי זה מה שכולם עושים מודדת כובעים


קרה לי השבוע עם מכונת כביסהחדשה לשאלה

הפעלתי מכונה והלכתי לסידורי... אחרי חצי שעה אני רואה שלא לחצתי על כפתור ההפעלה חצי חיוך

הרגע נזכרתי שזה קרה לי עם הקומקום לחם מלא
לחצתי על הכפתור כנראה הלא נכון או שאולי זה לא היה מחובר לחשמל. חיכתי המון זמן לרעש שלא הגיע. בסוף החלטתי שהוא רתח ממזמן ולא שמתי לב. ופתאום אני קולט מים קרים
ולנו -כתר הרימון
הקומקום מתחמם המון המון זמן... ואני שומעת רעש מוזר ממנו.
כשהגעתי, אני מגלה שהמכסה פתוח! עלו המון אדים, אבל הוא עדיין התחמם.
אני מניתי את עצמי למומחית קומקומים חושבת בקופסא

אני יודעת בדיוק מה צליל מדויק שיוצא מהקומקום אומר על כמה זמן נשאר לו לרתוח.

 

ההורים שלי הרתיחו קומקום בלי מים בצימר שהתארחנו הובוקר אור
הקומקום התפוצץ
טרי מהיום;נחשון מהרחברון

הכנו כמה חבר'ה מצות. בסיר פיתות מי שלא מכיר זה סיר אלומיניום דקיק שמונח על הגז ומעליו כמו מחבת עם גוף חימום.

אממה אסואר להשאיר את זה ריק יותר מידי זמן.

מי שהיה על הסיר (לא אני), לא ידע את זה (לא אמרתי לו) קיצור מהחום התחתית של הסיר נמסה (ממש נמסה, הפכה לטיפות ונהיה מטילי אלומיניום כאלו) ירדה דרך הכירת גז ניידת המיסה את השולחן והגיעה לרצפה.

תוצאות סיר הרוס שולחן עם חור וכמה גבישי אלומיניום שהתשו אחרי שנמסו.

הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפסתפוחית 1
ובמקום כפית סודה לשתיה שמתי חבילה (השקיות הקטנות) יצא דוחה

~זה היה בתור ילדה קטנה
בעקרון הכמות שיש בשקית קטנה זה כפיתתמיד בבטחה

אבל באופן כללי עדיף להחליף סודה לשתייה באבקת אפיה, יוצא יותר טוב

יש לפחות 2 כפיות בא"א ובסוכר ונילהנורמלית האחרונה
בשקית קטנה של סודה לשתייה יש יותר.
זו המלצה לא מדויקת, כל מתכון והצורך שלו.
פנקייקיםאבטיח מלון

הכנתי פנקייקים והוספתי 2 כוסות (!) סוכר במקום 2 כפות. אפשר רק לדמיין מה יצא.....

כנ"ל קרה לי עם לחמניות

פדיחת הפדיחות-👇והעיקר-לשמוח:)
הכנתי טוסט ושכחתי את המזלג החדפ בפנים.. הוא נמס ביחד עם הגבינה הצהובה חח😅
מה הקשר בין טוסט למזלג חד"פ? אכלת אותו בסוף? חושבת בקופסא


הכנתי עם מזלג חחחוהעיקר-לשמוח:)
ולא.. לא אכלתי אותו חח
הכנתי אחד יותר טעים כפיצוי😋
פדיחה של אחותי הקטנהמוקפת אור

היא הכינה  לי עוגיות לאולפנה , רצתה להכפיל כמויות מכוס וחצי (שגם את זה בדרך כלל אנחנו מקטיני לכוס כי זה יוצא מתוק..) ושמה  5 כוסות סוכר!

כמובן שלא אני ולא החברות טעמנו מהעוגיות....

הכנו עוגה לפסחאורות.
הקצפנו את הביצים, הוספנו סוכר ושאר דברים. הכנסנו לתנור. אחרי כמה זמן בדקנו מה מצבו - והופתענו לגלות שאפינו חביתה מתוקה. שכחנו כמובן להשים את הקמח😅
לא שליCherryאחרונה

אבל שמעתי על ילד שנתבקש להכין כוס תה,

והוסיף מלח לימון למים בקומקום כי ככה הוא ראה שעושים...

אז התחדשנו במכשיר ופל בלגיאם לשתיים
מתכונים מומלצים? טיפים לשימוש?
ושאלה, אני רואה שיש שני סוגי מתכונים, בצק שמרים ובלילה כמו של פנקייק, מה יותר מוצלח?
הבצק שמרים הרבה יותר טעים לדעתיקראנץ שוקולד
וגם יוצא קראנצי מאד
וטיפ נוסף לשלב בבלילה סוכר גבישי.
אוכל לכתוב מתכון יותר מאוחר.
תודה! אשמחאם לשתיים
בלילה כמו של פנקייק לדעתיאנונימית65

יש באתר של ק קארין גורן מתכונים מוצלחים

אם יש לך זמןפרש בודד
אז שמרים.
אם את רוצה מעכשיו לעכשיו אז בלילה.
תודה לכולם! רואה שיש רוב לשמריםאם לשתיים
נתחיל משמרים ובהמשך ננסה גם בלי....
אפשר מתכון לשמרים?*אורחת


הכנתי את של מתכונים בעשר דקותאם לשתיים
עבר עריכה על ידי אם לשתיים בתאריך כ"ג בניסן תשפ"א 18:54
יצא ממש חביב אם כי לא אוורירי מספיק בעיני, אבל האמת שהיא נתנה אופציה של הפרדת ביצים והקצפה ולא עשיתי כך.
הקצפת הביצים היא מה שבדרך כלל נותן את האווריריותאנונימית65

פעם הבא תנסי להפריד יצא לך יותר טעים

השגת מתכון בסוף?קראנץ שוקולד
מצאתי משהו אבל אם יש לך מוצלח אשמח לשמועאם לשתייםאחרונה
תודה!
בלילה של פנקייק זה יופי , אבל גםופל לימון

עודפי מחמצת יתנו פנקייק מושלם

הצילוווווו אני באמצע אפיית עוגת גבינהמודה
בטעות שמתי בבלילה שמנת להקצפה במקום גבינת שמנת... מותר לאפות שמנת להקצפה?
אין שום בעיה לאפות את זה, אבל המרקם יהיה שונה לגמריאם לשתיים
יש טעם (תרתי משמע) להמשיך בהכנה אי שהעוגה אבודה?מודה
תלוי במתכון... בטח בכל מקרה כבר לא רלוונטי לךאם לשתיים
אין שום בעיה לאפות שמנת מתוקה, כמות שהיא וגם מוקצפתופל לימוןאחרונה

כשהיא מקופלת לתוך הבלילה

פשטידה עם גבינה לבנה/ יוגורט במקום קוטג', זה יצא טוב?שמש בשמיים
מה דעתכם? חשבתי להכין פשטידת פצפוצי אורז אבל אין קוטג'... יעבוד עם גבינה או יוגורט? מה עדיף מבינהם?
נראה ליהנורמלית האחרונה
שעדיף יוגורט, אבל זה לא יצא כמו קוטג שיש לו מרקם מיוחד
שילבתי ויצא טעים שמש בשמיים
שמתי שני שליש גבינה ושליש יוגורט, בעלי לא הרגיש הבדל מהפשטידה הרגילה עם הקוטג' עד שלא גיליתי לו...
איזה כיף, לבריאות.הנורמלית האחרונהאחרונה
דחוףדחוףדחוףאופהמתחילה
אפשר מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מקמח תפו"א בלי קמח מצה ואגוזים??
שניה. אחפש לךיעל מהדרום
תודהאופהמתחילהאחרונה
יצא מושלם תודהה
הלו! יום רביעי היום! מה מבשלים לשבת?יעל מהדרום
לק"י

אנחנו מתארחים בעז"ה.
בתוכנית להכין סלטים:
חצילים עם בצל ופטריות
חצילים עם שום, כוסברה ותיבול אדום
אולי עוד חצילים
גזר מגורד
סלק

ועוגיות שוקולד צ'יפס (אם יישארו)
אולי עוגת שוקולד פירורים
וואי וואי וואי נכוןנחשון מהרחברון

אצלנו:

ערב שבתחג

מרק תימני עם עוף

חולבה

אורז

 

בוקר שבתחג חלבי

לחמניות קמח מצה

סלט עם בולגרית

לזניה מצות עם מוצרלה

קוטג'

בא לי סלט חלומי עם חלומי מטוגן ופטריות מוקפצות אבל אין אסור לבשל בשבת ולבשל לקרר ולחמם יוצא מעפן)

מטבל גבינות עם מלפפונים מגורדים ומלפפון חמוץ קצוץ

מצה בריי

 

סדש

כתף כבש עם תפו"א ושורשים

אורז עם מלא בצל מטוגן

סנפורסט מעורבב

 

יש מצות פיתה

מצות קרקר

לחמניות קמח מצה

שוקולד וממרח תמרים

אולי נעשה כדורי שוקולד

 

סלטים

יהיה עם חסה

כרב לבן בשמן ולימון

כרוב אדום במיונז

ממרח זיתים

אולי צי'מיצ'ורי ופסטו פטרוזיליה

אוקי. מתחילים לבשלנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך כ' בניסן תשפ"א 14:40
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 15:42
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 14:23
עבר עריכה על ידי נחשון מהרחברון בתאריך י"ט בניסן תשפ"א 13:13

אז אני כותב לי כאן מה הכנתי כבר כדי לעקוב...

 

 

ערב שבתחג

מרק תימני עם עוף מוכן

חולבה מוכן

אורז

 

בוקר שבתחג חלבי

לחמניות קמח מצה מוכן

סלט עם בולגרית בשבת

לזניה מצות עם מוצרלה מוכן

קוטג' קנוי

בא לי סלט חלומי עם חלומי מטוגן ופטריות מוקפצות אבל אסור לבשל בשבת ולבשל ואז לקרר ואז לחמם יוצא מעפן) לא יהיה

מטבל גבינות עם מלפפונים מגורדים ומלפפון חמוץ קצוץ - אין חמוצים אז לא יהיה

מצה בריי מוכן

 

סדש

כתף כבש עם תפו"א ושורשים בתנור, עוד כמה שעות יצא

אורז עם מלא בצל מטוגן

סנפורסט מעורבב מוכן

 

יש מצות פיתה מוכן

מצות קרקר קנוי

לחמניות קמח מצה מוכן

שוקולד וממרח תמרים קנוי

אולי נעשה כדורי שוקולד וויתרתי אין קקאו או שוקולד

 

סלטים

יהיה עם חסה בשבת (כבר שטוף)

כרב לבן בשמן ולימון בשבת

כרוב אדום במיונז מוכן (יש עוד שטוף לסלט חי)

ממרח זיתים מוכן

צ'ימצ'ורי מוכן

קוטג׳ קנוי???*אשתו של בעלי*
הרגת!!!
היה צריך לזכור לקנותנחשון מהרחברון
כל מיני דברים. אז מה שכבר קניתי (ולא היה כשכתבתי את התפריט) אז בהתחלה כתבתי לקנות וכשקניתי כתבתי קנוי...
בשביל זה*אשתו של בעלי*
פותחים קבוצת וואטסאפ של עצמך עם עצמך
ושם כותבים הכל!
משימות
מטלות
רשימת קניות
הכל!!
לא זזה בלי הקבוצה הזאת
אין לי וואצאפנחשון מהרחברון
נערךנחשון מהרחברוןאחרונה

יש אורחים ונראה מה בסוף יהיה סופיתסמטאות
כרגע הבית די מרוקן, (אחים נשואים לא מבינים שלא כדאי לגמור את כל האוכל בבית ההורים?)

מרק עוף עם ירקות.
דג מושט בתנור עם בצל ושורשים.
עוף במלח על מצע גזר בצל ושורשים מגורדים.

סלטים:
ביצה קשה
אבוקדו מעוך עם לימון
תפו"א קוביות עם בצל מטוגן
גזר מגורד עם בצל מטוגן לימון ומלח
עגבניות ובצל סגול
מלפפון ובצל סגול
סלק חי מגורד עם בצל מטוגן לימון ומלח
חסה עם לימון ומלח ושמנז
פרוסות חציל בתנור
פרוסות קישוא בתנור
קוביות סלק מבושל עם תפו"ע

לקינוח יש תמרים ומי שפיצח לו אגוזים לפני שבת אז גם זה.
נראה לי שאאמץ ממך כמה סלטיםיעל מהדרום
לק"י

תפו"א ובצל מטוגן- במה את מתבלת?
וקישואים בתנור?
אינלנו תיבול,רק מלח לימון שמנזסמטאות
אז קישואים זה רק מלח ושמנז
תפו"א ובצל מטוגן זה גם מלח ושמנז
אם את משתמשת בשום, אז תגרדי או תכתשי מעל הקישואים, ואפשר להוסיף פטרוזיליה
לבריאותסמטאות
רעיונות לאוכל כשלפ שאפשר לקחת לטיולים?א112
חטיפים, או עוגיות כשרות לפסחתפוחית 1
ויותר אוכל- לאוכלי קטניות
אורז
קציצות טונה, פשטידות או מאפינס ירקות
פסטרמות, שניצלים קציצות בשר
(תכלס אפשר לקחת כמעט הכל לטיול אם יש צידנית טובה)
עוד -אמרלד
יש קרקרים של חברת כרמל
כשלפ בלי קטניות
אצלינו מאד אוהבים..
אפשר את זה / מצה
עם טונה במים,/ גוואקמולי אבוקדו ולימון/ ריבה / גבינה/ מיונז ביתי
אם יש לכם טוסטר למצה פיצה זה גם מאד מוצלח
( מרטיבים את המצב בקצת מים שתתרכך.. וכמו טוסט
או לעשות פנקייקס מבננה וחלב.
צ'יפס ונקניקיות
חטיף צ'יפס תפוחי עץ -
תמרים/ אגוזים מרשמלו וקופסא .. גדולה של ירקות חתוכים
סלט כלשהו?
חבילאפהבימבה אדומה
מצהבריי
ירקות מיני
ביצים קשות
אבוקדו בשל שחוצים ל2 ואוכלים עם כפית כמו מעדן. יאמי.
אגוזים/שקדים
פירות
בלינצ'ס מקמח תפוא
במילויים שונים, אבוקדו עם ביצה קשה, סלט טונה...
שניצלים, אנטיפסטי, ירקות חתוכיםבימבה אדומה
חצאי תפו"א מבושלים בקליפתםאמא יקרה לי*

עם זילוף שמן זית ומלח

ביצים קשות

ירקות, פירות

רעיונות*אשתו של בעלי*
לביבות
ירקות/פירות חתוכים
פחות
מצה בריי
מצות ממולאות מטוגנות
עוגיות של פסח(מי שאוהב..)
מצה ברייבתאל1
נשנושים טעימיםאמאל'ה23אחרונה
אני מכינה כדורי קמח מצה כשרים לפסח חפשי לאדו בגוגל אוכל הודי
אז מה אוכלים סעודה שלישית בשבת קודש? 😨טיפה של אור
אפשר לעשות סעודה שנייה חלביתחמדת66

כי בכ"מ, לפחות לאשכנזים, צריכים לעשות אותה מוקדם. ואז בסעודה שלישית בשר וכו'

בדיוקברוקולי

וסעודה בשרית בלי לחם ובלי מזונות לפני חצות
למה לפני חצות?בארץ אהבתי
אני יודעת שצריך לאכול לפני שעה עשירית (בערך 15:50, זה מה שראיתי).

והמזונות היחיד שמותר לכל הדעות גם בערב פסח (לפחות עד כמה שידוע לי) זה קניידלך. אז זה מה שאנחנו נאכל (עם עוד תוספות כמובן).
צודקת התכוונתי לשעה עשיריתברוקולי
למה כזה מוקדם? זה לא עד השקיעה כרגיל?יעל מהדרום
משעה עשירית לא אוכלים ארוחה כבדה, שיהיה תיאבון לליל הסדרבארץ אהבתי
עיקר הבעיה זה מזונות, שגם ככה נדיר בערב פסח (מי שאוכל מצה עשירה זה יותר רלוונטי לו בדרך כלל. השנה גם רלוונטי גם למי שאוכל קניידלך לסעודה שלישית. אבל נראה לי שנמנעים גם מארוחה כבדה של בשר ותוספות, גם אם אין בה מזונות, למרות שמעיקר הדין לא בטוחה שזה אסור).
מקווה שאני מדייקת...
תודה על ההסבר!יעל מהדרום
לק"י

נבדוק מה המנהג פה, שנדע אם צריך להביא משהו או שהם מכינים (אני תמיד אוכלת המוציא בסד'ש. הם לא אוכלים/ אוכלים משהו קטן. חוץ מזה, שאני לא יכולה להשאיר את הילדים רעבים מהסעודה הראשונה עד לליל הסדר).
יש כאלה שלא אוכלים גם קמח מצה בערב החגיעל מהדרום
לק"י

.אולי השנה זה שונה.
למי שאוכל שרויה מותר כשזה מבושל, עד כמה שאני יודעת לכל הדעותבארץ אהבתי
לרוב לא אוכלים כי אין סיבה, אבל המשנה ברורה כותב שמותר (כשלא ניכר שזה מצה- כלומר שזה מקמח מצה ולא מצה מפוררת, וכשזה מבושל).
כשזה אפוי (למשל בעוגות מקמח מצה) יש שמתירים אבל יש הרבה שנוהגים לא לאכול.
עוגות באמת לא אוכלים במשפחה שלי בערב חגיעל מהדרום
חושבת דווקא שצריך מזונות בשביל שיחשב סעודהנקודה טובה
תקנו אם אני טועה.
כמובן מזונות שמותר..ראיתי שמותר מטוגן/מבושל.
אלא לפסוק הלכה מהפורום אבל השו"ע כותב להסתפק בפירו וירקותנחשון מהרחברון

אני לוקח מצה מטוגנת (לחלק מהדיעות זה מזונות לחלק זה המוציא ולחלק אסור לאכול את זה בערב פסח)

 

אפשר קניידלך. לכולם זה מזונות וזה מותר

למען האמתחמדת66

קניידלך זה בעייתי למי שמחמיר בשרויה, אם כי גם למחמירים בשרויה אם לשים את זה בשמן או ביצים זה לכאורה אפשרי (כך ראיתי אצל ר' אשר וויס) אבל מתאר לעצמי שרוב מי שמחמיר בשרויה משום מה יחמיר גם בזה. בכל מקרה נראה שעדיף לעשות את הסעודה שלישית בבשר ודגים. (או לחלק את הסעודה הראשונה אם אפשרי)

צודקנחשון מהרחברון

התכוונתי מדין מצה בע"פ לא מצד שרויה.

סעודה ראשונה עדיף שלא לחלקלהיות יהודי טוב

כי צריך סעוד''ש אחרי חצות...

 

עיי' מג"א תמד א' וגם בגר"א שם.חמדת66


אז באמת צריך לברר את זה מראש....יעל מהדרום
לק"י

שנדע אם לדאוג למשהו, כי אנחנו גם נוסעים לשבת-חג.
שלא נשאר רעבים מהבוקר..... לא יודעת מה התוכניות של המארחים.
אצל ההורים שלי לא אוכלים קניידלך בערב פסח.44444
ואצל ההורים שלי אוכלים שרויה חוץ מליל הסדר.
אז אני מבינהאיכה
שאנחנו היחידים שהלו''ז שלנו כזה -

7:30 סעודה ראשונה
9:00 סעודה שניה

פיתות וממרחים אחת דג אחת בשרי.

בצהריים אוכלים עוף ואורז.
למה 2 סעודות בבוקר?יעל מהדרום
כנראה בגלל סעודה שלישיתחמדת66


מה הקשר? סעודה שלישית אי אפשר בבוקריעל מהדרום
אכן לפני חצות זה לא סד"שנחשון מהרחברון

שיאכלו תפוח או משהו אחרי חצות

במקור שהראתי למעלהחמדת66

מבואר שהיו שסברו לעשות כן, מאחר והחיוב אחר חצות הוא לכתח' בלבד, ובער"פ הדין שונה.(והעדיפו את זה ע"פ סעודה ללא לחם)

בדיוק.איכה
שלוש סעודות עם לחם משנה.
לא הבנתי למה האמתיעל מהדרום
אנחנו מקפידים על זהאיכה
|מושך בכתף|
בערב פסח או כל שבת? לא הכרתי מנהג כזהיעל מהדרום
בשבתאיכה
שלוש סעודות עם לחם משנה..
נעים להכיר מנהג חדש.יעל מהדרום
איכה
האמת שחשבתי שסתם לא עקבת..
חשבתי שכולם יודעים שיש עניין בשלוש סעודות.
ביום שבת?!יעל מהדרום
לק"י

אצלינו יש סעודה בליל שבת, שבת בבוקר (לרוב קידוש ומזונות, ואחר כך הסעודה. אבל זה לא חובה- אפשר קידוש וישר סעודה), ואז סעודה שלישית.
אוקי, אז סתם לא הבנו אחת את השניה.איכה
בגלל שבעיה לאכול מצה בערב פסח, אנחנו עושים שתי סעודות על הבוקר בגלל שפסח ואחר כך לא יהיה אפשר ליטול ידיים לסעודה שלישית
אהההה...עכשיו הבנתייעל מהדרום
סעודה שלישית- זה משהו שחייב להחקר אנתרופולוגית- הלכתית44444
בעקרון סעודה שלישית מבחינה הלכתית צריכה לנחות על לחם משנה לכתחילה ובדיעבד מספיק לחם.
במצב של ער"פ שחל בשבת ניסו למצוא כל מיני פתרונות ובדיעבד התירו לעשות סעודה שלישית על דברים אחרים.
איכשהו, מבחינה חברתית הבדיעבד של שבת ער"פ נהפך ללכתחילה- כל מבנה השבת ברוב הקהילות הדתיות (חוץ מהממש דוסיות שבהם) לא מותאם לבעודה שלישית בשום צורה.
כמעט בכל הקהילות הדת"ליות תנויות הנוער על זמן סעודה שלישית/ אבות ובנים/ שיעורי תורה ובכלל המפגש החברתי.
באמת ניסינו להבין איך זה קרה.

אני הנחתי שזה הגיע מהמנהג לעשות סעודה שלישית בבית הכנסת שבשלב מסויים נשארו בה רק ה"זקנים".
בנוסף, התחיל מנהג קידושים שגרם לסעודה השניה להדחות ואז בבעודה שלישית כבר לא היו רעבים- בעיקר בשעון חורף.
ותנועות הנוער התאימו את עצמן ללו"ז ה"חדש".
עוגיות כשרות לפסחבינייש פתוח


סלטים בשר מזונות או לחםאמאל'ה23אחרונה