למודעות כזה דבריך ירושלמים, ישראלים
אני גם ממש אשמח למתכון טוב לבייגל ירושלמי
אלא אם כן מלכתחילה הוא לא טוב
לא לחמם ישירות על הפלטה
יעל מהדרום
).
ויש כל כך הרבה אפשרויות לפרווה שנולד פרווה
לטעמי
היי,
אני רואה שמוכרים סלק מוכן ברביעיות כאלו אם אני לא טועה במספר, האם זה טוב או שעדיף להכין לבד?
וכמה זמן לוקח לכם להכין בסיר? לפעמים לוקח לי כשעה ועשר דקות, ולפעמים יותר משעה וחצי. לא מובן לי
לגמרי למה הזמנים משתנים כל פעם.
שזה עומד בסיר זה נהיה שוב כהה
מישהו יכול לכתוב הגדרה ולהסביר לי את ההבדלים בינהם?
הסתבכתי.
בשייקר מתאים להכין רק שיקיים?
איפה יש גם אופציה לקוצץ ולא רק לטחון ?
מה ההבדל בין בלנדר מוט לבלנדר הגדול? אם אני יכולה את הבלנדר מוט שיש לי להכניס לקערה ולטחון ...
ובעצם מה הכי יתאים לשימוש שאני צריכה - לטחון לתינוק מזון, לטחון קטניות (כמו חומוס לפלאפל), לפורר אוכל יבש לאבקה (שקדים/אגוזים/ביסקווטים)..
תפוחית 1
:-*מודדת כובעיםביה"ס החליט לעשות ארוחת בוקר כיתתית לכל הכיתות. הכללים מבחינת הקורונה שלכל בת יהיה אישי מכל דבר.
איזה מאכלים אפשר לעשות? מה אתם מציעות? תפריט?
הי לכולם
אשמח לעזרתכם!!
אני סטודנטית ועובדת מחוץ לבית
מאוד רוצה ומנסה לאחרונה לעבור לתזונה יותר בריאה.. עד עכשיו הרוב היה פחמימות ומתוקים..
גם לדברים קלילים יותר לנשנש תוך כדי לימודים
וגם לארוחות ממש בבית / בעבודה
הבעיות, אני לא אוהבת קטניות (עדשים, אפונה, שעועית..)
לא אוהבת את רוב סוגי הירקות
לא אוהבת דגים
אם יש לכם רעיונות אני ממש אשמח
תודה!
תעברי לקינואה והמון ירקות שאת מעדיפה,
לוקחת מפה רעיונות שמתאימים לי
אשמח אם יש למישהו עוד רעיונות(:
בגיל צעיר (לפני כמה עשרות שנים) הזכרון שלי הוא שמלפפונים מחזיקים זמן לא רע, נניח שבוע-שבועיים בלי בעיה. בימינו אחרי יום-יומיים כבר הם מתחילים להראות גועל נפש.
התיאור שלי נכון או לא?
כשאת קונה מלפפונים כבר במקום תבדקי שהם חזקים וטריים,
עכשיו כשאת מגיעה לבית לשים אותם בשקית ניילון ריקה ונקייה,
לסגור טוב את השקית, וזה ישמר לך לפחות שבוע ככה אני עושה.
בתקופה האחרונה גידול מלפפונים הרבה יותר קשה, והיבול הרבה פחות מוצלח.
ואגב, מביאים עכשיו הרבה מלפפונים מחול והם גרועים בטירוף גם אם הם נראים יפה.
תשלח לי משהו אחר
![]()
איך מכינים בבית למי שלא עושה מדורה?
טארקוטירמיסו לאונרדו אשדוד, שביל עיזים בטל שחר, קפה גן סיפור בגן סאקר
אחרי הקורונה.
סגורים!
כמו שיש קמח לעוגות, קמח ללחם אז יש קמח לפיצה - קמח זה עשוי מחלק קטן ומיוחד בגרעין החיטה הקשה. לבצק המיוצר מקמח זה יכולות התארכות ורידוד גדולים מאוד. לבצק יחס פלסטיות אלסטיות המשתפר עם השהייתו בקירור


סלט טורקי, סלוף, קוסקוס, אין לי כוח קיצר סעודה ראשונה
סעודה שניה זה קבוע (קובנה/ג'חנון ביצה וכולי)
סעודה שלישית כנראה נאכל על האש שישאר מל"ג בעומר... 😋
שבתות אצלנו זה משעמם, תפריטים לא כאלה מגוונים כי אין אצלנו אלף מנות או דברים מיוחדים יש פשוט אוכל של שבת
אנחנו שבעים ממנה אחת וכמובן סלטים וחלות... ואז יש ג'עלה בקטנה שזה פיצוחים, פירות, עוגות... מי שרוצה לעשות ברכות
לא החלטנו איזה עוגות... נדבר על זה מחר
תודה על התיוג😆

סמטאות
סמטאות
יעל מהדרום
יעל מהדרום
סמטאותהערב בעז"ה אני מסיים כתיבת ספר תורה.
אגב פנוי להזמנות...
מה שיהיה זה
פאי לימון
עוגת יומולדת
יהיה גם רוגלעך, אלפחורס, ועוגיות שונות שהובטחו
יש מטבוחה, חצילים, המבורגרים ופילה מדומה
השאר נחשוב


אצל חז״ל לחם שעורים נחשב מאכל נחות. אבל ראיתי איפשהו דברים טובים על המעלות הבריאותיות של השעורה. ומעניין אותי לטעום, להרגיש את הטעם של הלחם הזה בהשווואה ללחם הרגיל. אם אלך למאפיות ייחודיות ואבקש לחם שעורים יסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח ? זה משהו שמייצרים בכלל ? כדאי מבחינה כלכלית (הבנתי שהוא מתקלקל מהר מאוד) ? או שזה דווקא משהו טרנדי ?
צ'יפס, האמת לטעמי זה אפילו הוסיף טעם מעניין, אפילו קצת מתקתק.
בטיגון את יחסית כן תרגישי את הטעם שלו יותר משמן קנולה, אז יש מאכלים שלא אפילו יוסיף, אבל זה עניין של טעם אישי כבר.
מבחינה בריאותית היתרון שלו שבשונה למשל מהשמן זית- הוא לא מאבד את הערך התזונתי שלו גם בחום וזה אחלה תחליף גם לקנולה בעיקר באפיה או בבישול עם טעם פיקנטי קצת או עם נטיה למתוק.


זהו
אני משחק במטבח. נהנה. יוצר. מצייר. מרכיב. בונה, מגוון, חוקר, מנסה, טועה, מצליח
לא אצליח הבין את מי שלא רוצה ומשתוקק לעשות את זה... זה תשוקה ממש
מצד שני הם בטוח לא מבינים אותי |ידפרצוף|
ולערבב מהר שלא יהיה חביתה או מקושקשת (אני משתמש במטרף)
ביצה או 2 בפירה. כמות פירה ובשר גדולה יותר, ועושה 3 שכבות. פירה בשר פירה.
ואת הבשר פי 1 וחצי.
יעל מהדרוםכאשר תגדירי. שעה/שעתיים לפני זמן הארוחה המשוער.