שרשור חדש
מתכונים ירושלמים😏הכל עוד אפשרי
יש למישהו כל מיני מתכונים ליום ירושלים?
למודעות כזה דבריך ירושלמים, ישראלים
אני גם ממש אשמח למתכון טוב לבייגל ירושלמי
בייגל ירושלמי?ברוקולי
בייגל ירושלמי טעיםופל לימוןאחרונה
יצא לכם לאכול המבורגר ביתי בשבת בבוקר?כל היתר חולף
מתלבטת איך זה יהיה על הפלטה
אין סיבה שזה יצא טובנחשון מהרחברון

אלא אם כן מלכתחילה הוא לא טוב

 

כמו קציצה,ופל לימוןאחרונה

לא לחמם ישירות על הפלטה

מחפשת דרך להכין רוטב שמנת פרווהיעל מהדרום
לק"י

אני יודעת שיש לאלפרו כמו שמנת לבישול, אבל אני מעדיפה דברים תוצרת הארץ.
רעיון לרוטב בסגנון שמנת טבעוניתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

תוכלי לנסות לשלב חלב קוקוס (ושקדים) של חברת תנובה- אמור להסמיך במידה מסוימת את התבשיל.

אם תרצי לגוון במוצרים אחרים-
תוכלי להשתמש בחלב קוקוס / קרם קוקוס לתוך המתכון הרגיל. הטעם משתלב ואין הרגשה מודגשת של קוקוס.
יש 2 מומלצים-
🥥 Aroy D - המגיע בקרטונית ללא תוספות, ובכשרות בד''צ בית יוסף.
🥥 מזרח ומערב - מגיע בפחית, בכשרות ה-Ou ובהמלצה של ארגון כושרות.

בהצלחה !!
תודה... הקוקוס פחות מושך אותייעל מהדרום
לק"י

חלב שקדים לא טעים ככה, אבל כששמתי בעוגות/ פנקייקים היה בסדר.
אולי ברוטב גם.

אנחנו קונים חלב שיבולת שועל. נראה לך שאם נכין ממנו רוטב חלבי עם קמח להסמכה זה יועיל?
לטעמי כןיראת גאולה
אבל להכין רוטב שלא עיקר הטעם שלו זה החלב,
נגיד הכנתי ככה פסטה ברוטב בטטה פטריות... זה לא יצא שמן כמו רוטב שמנת אמיתי, אבל יצא טעים מאוד בסגנון חלבי.
(אבל אני חוששת מלשכנע אותך... בטח קנית את החלב שקדים בגללי... והתאכזבת 😕)
כידוע על טעם וריח.... כל אחד אוהב משהו אחר.
לחלב שיבולת שועל יש טעם כמו חלב רגיל כמעטיעל מהדרום
לק"י

אז אם אפשר להכין רוטב רק מחלב (ויש כאלה שמכינים ככה, אז מן הסתם שגם מחלב שיבולת שועל יהיה טעים).

ונראה לי שהחלטתי לנסות חלב שקדים, כי מעדנים משקדים אני אוהבת. לא חושבת שזו אשמתך הבלעדית, אלא מדיון שלם.
והכל טוב....השתמשנו בו לדברים אחרים והיה טעים.

הילדים אוהבים רוטב עם פטריות. אולי באמת ננסה עם חלב שיבולת שועל. תודה!!
אני באמת לא מכירה רוטב רק מחלביראת גאולה
אם יש מתכון כזה, אני מניחה שהוא יעבוד גם עם חלב שיבולת שועל.

יפה שהילדים שלך אוהבים פטריות, אצלנו זה אוכל למבוגרים בלבד 😁
תודה!יעל מהדרום
לק"י

האמת שאחד מהילדים אוהב פטריות מבושלות. נראה לי, או שאצל השני זה משתנה. קשה לעקוב

הגדול אוהב פטריות טריות חיות.
א י מכינהבוקר אור
זה לא באמת יוצא אותו דבר, אבל אני מכינה עם חלב ומסמיכה עם קמח
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
ניסית את זה?רבע ל7
דומה למה שכתבתי למטה...
עוד לא ניסיתי...תודה! נשמע שיצא טוביעל מהדרום
בשמחה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

המשקה הצמחי של השקדים והקוקוס של תנובה (מגיע בקרטונית ורודה) , יכול להתאים מאוד להקרמה ולבישולים, ואין לו טעם לוואי בבישול. שווה לנסות ולשלב אותו עם מרכיבי הרוטב.

הטעם כשלעצמו מאוד ''חלבי'' ביחס לשאר המשקאות מבוססי צמחים(ש.שועל/שקדים בלבד/סוי'ה/אורז) , כך שזו חלופה מאוד כדאית 🙂
דבר נוסף-
כדאי להסמיך עם קורנפלור ופחות עם קמח רגיל , כדי להמנע מטעם קמחי ברוטב

תודה רבה!!יעל מהדרום
אפשר לעשות מקשיוחיות צבעונית
לקחתי פעם מתכון מגוגל. לא זוכרת איזה, אבל יש מלא
תודה....פחות נראה לי שאטרח על זה יותר מידייעל מהדרום
לק"י

מקסימום שאר בני הבית יאכלו חלבי, וישטפו טוב טוב פנים וידיים אחר כך (התינוקת אלרגית לחלבי פשוט. ואני לא אוכלת בגללה, אבל שורדת גם בלי זה).

אבל נחפש מתכון, אולי זה פשוט יותר משחשבתי.
כוס משקה סויה + 2 כפות קורנפלור לערבב בנפרדרבע ל7
לטגן בצל ופטריות ואז להוסיף את המשקה סויה שמעורבב כבר עם הקורונפלור. לתבל איך שאוהבים (מלח, פלפל, קצת קארי/ שמרי בירה) ולבשל על אש בינונית גבוהה עד שמסמיך.

הכנתי פעם פעם. מקווה שזה המתכון.
לא לוקחת אחריות
חבל על המאמץ, זה לעולם לא יהיה טעים כמו חלביופל לימון

ויש כל כך הרבה אפשרויות לפרווה שנולד פרווה

שיהיה טעים בפני עצמו😉יעל מהדרום
לק"י

אני מחפשת תחליף לרוטב שמנת.
אז זהו שהתחליפים הפרווה לעולם לא יתנו מענה טעיםופל לימון

לטעמי

טוב. מקווה שלטעמינו כן😉יעל מהדרום
קרם קוקוסבימבה אדומה
לא חושבת שיש תוצרת הארץ לצערי..
תודה... פחות קורץ לי טעם וריח קוקוסייעל מהדרום
מבינה...בימבה אדומה
אגלה לך שאת שבבי הקוקוס אני עדין לא סובלת (עוגיות פסח, בעעעע)
אבל התרגלתי לשמן קוקוס לגמרי. ולקרם זה חצי נסבל... פשוט יש לי גם בעיה עם עניין התוצרת והכשרות לכן לא מצליחה לקנות מזה הרבה כדי להמשיך את ההרגל... אבל הבנתי שיש לך רגישות אצל אחד מילדייך, לא?
יש אלרגיה לחלב ליונקת, לכן גם אני לא אוכלתיעל מהדרום
לק"י

ואם האחרים אוכלים צריך לנקות טוב אותם ואחריהם.
אז את רוב החלבי הוצאנו מהבית. השארנו את מה שלא מתפורר ונמרח. אז מעדיפה לא להכין רוטב חלבי.
כןכןבימבה אדומה
הבנתי... אז לכן אני ממליצה לנסות להוסיף במשהו טיפה. נגיד תחליטי על משהו אחר (חלב וכאלה) אז תוסיפי כף, שתיים של קרם קוקוס... כדי להתרגל... ואולי זה יצליח לאט לאט. קרם קוקוס הוא גם בריא ולא רק "תחליף סביר" לשמנת... (שהיא לכשעצמה לא כ"כ בריאה)
אהה... תודהיעל מהדרום
רוטב שמנתבעצמי
רוצה להכין לבוקר של שבועות פסטה עם רוטב שמנת פטריות, אבל אני לא אוהבת לשמור אותם יחד אחרי עירבוב ואז לחמם (פחות טעים לטעמי), האם מישהו פה ניסה להכין את הרוטב ואת הפסטה (בלי לערבב ביניהם) לשמור כל אחד בקופסא במקרר ואז לחמם על הפלטה? זה יוצא טוב?
(אין לי אפשרות לבשל בחג...)
כן בטחיראת גאולה
יוצא קצת פחות מטרי, אבל ההבדל מזערי.
תבשלי את הפסטה בערב החג, בסיום הבישול תשטפי במים קרים, תסנני ותערבבי עם שמן, ככה הם לא יידבקו.

אני חושבת שכדאי גם לחמם את הרוטב לבד, ורק אחרי שהוא חם, להוסיף לו את הפסטה.
מעולה. תודה!בעצמי
כדאי להוסיף לפני החימום מעט נוזל לרוטבתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך ושבוע טוב,

מאחר ושמנת מכילה שומן רב הרוטב יתמצק בקירור, ולכן כדאי להוסיף לפני החימום מעט נוזל- מעט מים/חלב, בכדי ''לאוורר'' את הרוטב ולהגיע למרקם דומה לטרי.

בהצלחה 💐💐
והוא יחזורבעצמי
להיות נוזלי וחלק אחרי החימום? (אם אוסיף חלב)
בעיקרון כן, חשוב לזכור שהרוטב כבר הצטמצם, והנוזל יועיל לו 🙂תנו חיוך (-:



סבבה.תודה!בעצמי
ולגבי הפסטה עצמהאני מאמין!
זה חג- אז תכלס את יכולה להכין אותה טרי.
פשוט סיר עם מים חמים על הפלטה...
לי זה לא עבדטארקואחרונה
ניסיתי להכין ככה, השתמשתי במים מהמיחם כדי שירתח.. רתח, אבל לא לאורך זמן, לקח המון זמן להתרכך ויצא מושי.

אז אפשר להכין פסטה בחג, אבל רק בחגז.
עדיף לקנות סלק או לבשל?עץתאנה

היי,

אני רואה שמוכרים סלק מוכן ברביעיות כאלו אם אני לא טועה במספר, האם זה טוב או שעדיף להכין לבד?

וכמה זמן לוקח לכם להכין בסיר? לפעמים לוקח לי כשעה ועשר דקות, ולפעמים יותר משעה וחצי. לא מובן לי 

לגמרי למה הזמנים משתנים כל פעם.

אולי תלוי בגודל הסלק?פה לקצת
לסלק גדול לוקח יותר זמן בישול.

אני מבשלת בסיר לחץ וזה יותר מהר

ואין לי מושג מה זה הסלק שמוכן
אני חותכת ורק אז מבשלת. מתבשל די מהריעל מהדרום
אפשר לנסות לאפות את הסלק עם מעט שמן- פחות לכלוך ופחות בישולתנו חיוך (-:
קודם כל-*אשתו של בעלי*
בוחרים סלקים קטנים.
וקשים.
מבשלים אותם במים עם הקליפה.(אחרת הצבע בורח מהם).
ולאחר שהם מתרככים משאירים אותם להתקרר בתוך מי הבישול.
(אני גם מכניסה את הסיר למקרר לכמה שעות כדי שיתפסו חזק את הצבע האדום שלהם.)
וזהו!
מקלפת
חותכת
מתבלת.
אין כמו סלק שמכינים בבית!!!

מספיק אדום? אני מבשלת מקולף וחתוך לקוביותיעל מהדרום
לק"י

אחרי הבישול משאירה חלק מהמים ומתבלת במלח ולימון.

לפעמים הסלק נשאר במי הבישול עד שעה נגיד, כי אני עסוקה. אולי בגלל זה הצבע החזק באמת... לא ידעתי שזה קשור
אני מבשלת שלמים*אשתו של בעלי*
בגלל ניסיון כושל שהיה לי בעבר כשקילפתי וחתכתי.
אבל שלך באמת נראה נהדר!
בהתחלה הם נהיים בצבע חיוור אבל אחרי כמה זמןחילזון 123אחרונה

שזה עומד בסיר זה נהיה שוב כהה

גם כשזה מקולף הצבע נשארמשיח נאו בפומ!
גיליתי שאחכ אם משאירים במים הצבע חוזרנקודה טובה
שייקר/ בלנדר/ מעבד מזוןאלפחורסס

מישהו יכול לכתוב הגדרה ולהסביר לי את ההבדלים בינהם?

 

הסתבכתי.

 

בשייקר מתאים להכין רק שיקיים?

איפה יש גם אופציה לקוצץ ולא רק לטחון ?

מה ההבדל בין בלנדר מוט לבלנדר הגדול? אם אני יכולה את הבלנדר מוט שיש לי להכניס לקערה ולטחון ...

 

ובעצם מה הכי יתאים לשימוש שאני צריכה - לטחון לתינוק מזון, לטחון קטניות (כמו חומוס לפלאפל), לפורר אוכל יבש לאבקה (שקדים/אגוזים/ביסקווטים)..

שייקר ובלנדר טוחניםאם לשתייםאחרונה
מעבד מזון קוצץ.
בלנדר בדרך כלל יותר חזק מבלנדר מוט ויכול לטחון גם דברים קשים יותר (בלנדר מוט זה בעיקר למרקים מבושלים, חומוס מבושל וכו').
לטחון לתינוק מזון הכי נוח שייקר, בעיקר אם זה בכמויות קטנות (אם זה ירקות מבושלים בלנדר מוט יספיק).
לטחון קטניות ולפורר אוכל יבש לאבקה הכי מתאים מעבד מזון
ארוחת ערב ליולדת?בוקר אור
לא משהו מושקע, משהו שאפשר להכין מהיום למחר וישמר טוב. בלי דגים או גבינות מוזרות. עדיף גם בלי בשרי. בלי קטניות כמובן. יש חיה כזאת?
לזניה?טארקו
פסטה מוקרמת ולערבב רק מחר
להכין בסיס פיצה ומחר למרוח רוטב וגבנץ ולאפות עד שנמס
מרק וגריסיני ביתי
זה הכל עם גבינותבוקר אור
מרק קצת מסובך לי להביא כי אי אפשר להביא בתבנית וכזה
כתבת גבינות מוזרות.. לא כתבת שפרווה🤷‍♀️טארקו
זה הכל עם גבינות אבל פשוטות...


אפשר להגיד ליולדת להביא לך סיר שתבשלי לה בו. פה זה ממש מקובל.

אולי אנטיפסטי או פשטידה?

קציצות טונה נחשב דגים?
אנטיפסטי חשבתיבוקר אור
אבל זה לא ממש ארוחה עדיין
גבינות מוזרות אצלנו זה כל מה שהוא לא קוטג'או גבינה. זה הגבינות היחידות שיש לנו
פשטידה זה רעיון טוב, אבל אף פעם לא יוצא לי טוב. אם יש לך מתכון טוב אשמח ממש
וקציצות טונה נחשב דגים
אה אוקי.. כי גבנץ זו ממש לא גבינה מוזרהטארקו
אני פחות אוהבת פשטידות

אנטיפסטי+מטבל גבינות+סלט+טחינה+גריסיני/קרקרים/אצבעות שום?
אגב רוטב מוקרם לא חייב גבינות בכללטארקו
פשוט שמנת.
גם זה אין😂בוקר אור
אני נותנת מרק בכלי אחסון פלסטיק חד פעמי כזהיראת גאולה
(אצלי הוא רב פעמי, אבל לא אכפת לי לתת שלא יחזור...)
פשטידה ואנטיפסטי זה רעיון טוב,
אולי תוסיפי שקשוקה? חסר לי חלבון...
גםלי😔בוקר אור
אבל אני לא יכולה להכין שקשוקה יום לפני.. זה יהיה מגעיל
אפשר להכין את הרוטב וכל זהטארקו
ולפני שאת מביאה לפתוח ביצים, להרתיח עד שהביצים מוכנות, ולהביא.
לדעתי זה לא מגעיל 😏יראת גאולה
אפשר גם להכין בתנור, בתבנית ח"פ, ואז מביאים ככה.
רעיונות-אנונימיות
פשטידיות
אנטי פסטי
סלט גדול או ירקות חתוכים
מרק כתום
לחמניות אפשר למלא אותן
קינואה או בורגול עם ירקותמודדת כובעים


רעיונות לארוחות ערב פשוטות 🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

@בוקר אור כל הכבוד על הרצון לעשות מצווה ולשמח יולדת 💐💐

בהמשך למה שנכתב, תוכלי להכין את הדברים הבאים:

🌼 לקנות לחמניות /קרם קרקר ולצרף מטבלים כמו: סלט ביצים, סלסה, חומוס מתובל, מיקס חמוצים וזיתים וכדומה.
🌼 פסטה ברוטב עגבניות מושקע
🌼 פסטה ברוטב שמנת עם פטריות (אפשר להשתמש בקרם /חלב קוקוס כתחליף פרווה)
🌼 אורז בסגנון סיני- ירקות מוקפצים, ביצה מקושקשת, ותיבול רלוונטי (סוי'ה /טריאקי וכדומה).
🌼 לביבות /קציצות ירק (ניתן לצרף רוטב בנפרד/ אורז עם בצל מטוגן/שקדים קלוים).

בהצלחה 💐💐
תודה רבה רבה לכולכןבוקר אור
הכנתי בסוף אתמול אורז עם ירקות ואמרתי לבעלי שיוציא שניצלים מהמקפיא 😏
מעולה! זה מה שיולדת צריכה!מודדת כובעים


זה מצוין כי ילדים עפים על זהתפוחית 1
(אם יש ילדים)
מניסיון עם אחים ובני דודים, כל ארוחה בשרית חייב להיות אורז ⁦
חחח. אין ילדים..בוקר אור
כלומר אחד יונק😅
בכל מבוגר יש ילד ⁦תפוחית 1
עבר עריכה על ידי תפוחית 1 בתאריך כ"ג באייר תשפ"א 00:04
ובכל מקרה לדעתי מה שילדים אוהבים לרוב גם מבוגרים יאהבו, הפוך לא
יצאת בכבוד :-*מודדת כובעים


מרק כתוםבימבה אדומה
והייתי מוסיפה עדשים כתומות בכיף. לא חושבת שאמורים להתנזר מזה בהנקה... (מנסיון כמובן)
בטטה ספגטי וסלט חי, הרי לך ארוחה פרווה.רויטל.אחרונה


ארוחת בוקר כיתתית בזמן קורונהקורונוש

ביה"ס החליט לעשות ארוחת בוקר כיתתית לכל הכיתות. הכללים מבחינת הקורונה שלכל בת יהיה אישי מכל דבר.

איזה מאכלים אפשר לעשות? מה אתם מציעות? תפריט?  

רעיונות למאכלים לארוחות בוקר אישית 🥣☀️תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב רעיונות למאכלים לארוחות בוקר אישית:
🌼 מקלות ירקות חתוכים בתוך כוס בינונית
🌼 עגבניות שרי שטופות מוגשות בתוך כוס קטנה
🌼 ביצה קשה
🌼 אצבע של גבינת עמק (נמכר בחבילה אדומה)
🌼 מיני פיתה / לחמנית ג'בטה
🌼 ממרח חומוס אישי
🌼 גבינה /קוטג' באריזה אישית (יש לחברת תנובה)
🌼 בקבוק מים אישי
🌼 עוגת מאפין אישית
🌼 מעדן /יוגורט אישי
🌼פחית גרגירי תירס / זיתים אישית (יש לחברת יכין)
🌼 ניתן להכין בשקיות צלופן קטנות סט של סכו''ם ומפית לפי מספר המשתתפים.

בהצלחה ובריאות לכולם 💐
אפשר לקנות פיתה פלאפל, פיצה משפחתית, לחמניה ונקניקיהתפוחית 1אחרונה
שזה כבר ארוז ורק צריך שהמורה תחלק

עזרה באוכל בריאמאור.

הי לכולם

אשמח לעזרתכם!!

אני סטודנטית ועובדת מחוץ לבית

מאוד רוצה ומנסה לאחרונה לעבור לתזונה יותר בריאה.. עד עכשיו הרוב היה פחמימות ומתוקים..

גם לדברים קלילים יותר לנשנש תוך כדי לימודים

וגם לארוחות ממש בבית / בעבודה

 

הבעיות, אני לא אוהבת קטניות (עדשים, אפונה, שעועית..)

לא אוהבת את רוב סוגי הירקות

לא אוהבת דגים

 

אם יש לכם רעיונות אני ממש אשמח

תודה!

תתחילי ממה שאת כן אוהבתבימבה אדומה
ירקות שאת *כן* אוהבת, פטריות, זיתים, אבוקדו, פלפלים, קישואים, חצילים, שומר, קולורבי, בצל, שום, עגבניה, מלפפון, חסה, כרוב לבן, סגול, כרובית, ברוקולי, בטטה..
קטניות שאת *כן* אוהבת (חומוס שעועית לבנה, אדומה, שחורה, מנומרת, אזוקי, צהובה, ירוקה)
קינואה (לבמה, אדומה, שחורה)
אורז בסמטי מלא
דג סלמון, בשום צורה את לא אוהבת?
בשר בקר, אסאדו, כתף
פרגיות, כרעיים

זרקתי חומרי גלם, אם תרצי מתכונים, בכיף.
פעם פתחתי שרשור דומה אבל לא מוצאת אותותפוחית 1
בכל מקרה כמה רעיונות (חלקם עלו שם)
יוגורט עם פירות או גרנולה (אפשר בלי סוכר)
קציצות ירקות/ טונה-אם זה לא דג מבחינתך / עוף
פירות חתוכים
תמרים עם אגוזים
בורגול או קינואה אפשר בתוספת סלט חי או ירק מבושל
סלטים שווים
ירקות בתנור
יש גם מלא מתכונים לעוגיות בריאות יחסית
תנסי קודם לעבור לקמח כוסמין כבר תרגישי טוב עם זה.רויטל.

תעברי לקינואה והמון ירקות שאת מעדיפה,

כמה רעיונותכתבתנו
ביצים/ סלט ביצים/ חביתה
בורגול/אורז מלא/ פסטה/קוסקוס/ כוסמת
אפונה קפואה/ברוקולי/כרובית- להפשיר במיקרו/סיר עם מעט מים ולהוסיף לפחמימה או בתור נשנוש (אולי האפונה קצת פחות נשנוש לבד אבל אפשרי)
בטטה בנייר כסף בתנור ( 180° בין שעה לשעתיים משתנה בין תנורים)
דייסת שיבולת שועל
חזה עוף בתנור/ מחבת פסים- לשדרוג סלטים, לצד פחמימה, לסנדויץ' מושקע
להכין לעצמך כמות ולהקפיא באופן שקל להפריד למנות (נניח מנה בתוך שקית סנדויץ'/נייר כסף) ולהפשיר לעצמך כל פעם מנה יומית
כנל להכין כמות של המבורגרים/ קבב בגריל בתנור או מחבת פסים ולשים לך בסנדויץ'/ לצד מנת פחמימה
איך את עם אגוזים? תמרים? פירות? לנשנושים יותר בריאים ומזינים
טחינה, אבוקדו- באים בחשבון?
טוסטים/טורטיות בשילובים שונים (גבינה צהובה היא לא אוכל בריא, אז לא כדאי להרבות, מצד שני אם יש גם טונה שאולי עם כל המסביב פחות תורגש לרעה, או ביצה, זה יהיה עם ערך חלבוני יותר גבוה)
נקניקים (עדיף להכין ביתי, ואם לא- אז להעדיף לקנות נגיד חזה או נתח שעובר עיבוד בגוש ונפרס ולא פסטרמה שזה עיסה מעובדת של כל השאריות של העוף)
אדממה (- פולי סויה) לנשנוש
תודה לכולם!מאור.

לוקחת מפה רעיונות שמתאימים לי

אשמח אם יש למישהו עוד רעיונות(:

זה רק אני או שפעם מלפפונים היו יותר טובים?שושנהלבנה

בגיל צעיר (לפני כמה עשרות שנים) הזכרון שלי הוא שמלפפונים מחזיקים זמן לא רע, נניח שבוע-שבועיים בלי בעיה. בימינו אחרי יום-יומיים כבר הם מתחילים להראות גועל נפש.

התיאור שלי נכון או לא?

תלוי מה את קונה מלפפונים טריים מחזיקים יפהופל לימון


קחי עצה טובה.רויטל.

כשאת קונה מלפפונים כבר במקום תבדקי שהם חזקים וטריים,

עכשיו כשאת מגיעה לבית לשים אותם בשקית ניילון ריקה ונקייה,

לסגור טוב את השקית, וזה ישמר לך לפחות שבוע ככה אני עושה.

שימי בשקית סופר עם סכין/סכום כלשהובימבה אדומה
מחזיק מהמם מליון זמן
התיאור מדויק!באמונה תמיד

בתקופה האחרונה גידול מלפפונים הרבה יותר קשה, והיבול הרבה פחות מוצלח.

ואגב, מביאים עכשיו הרבה מלפפונים מחול והם גרועים בטירוף גם אם הם נראים יפה.

תלוי איפה את קונה ואיך מאחסנתמיקי מאוסאחרונה
וגם תלוי בעונות השנה.

אני לא משקיעה לא באחסון ולא בלבחור (הזמנה אונליין) אז לא יודעת לומר אבל הרבה פעמים מחזיק לי בכיף שבוע וחצי
ולפעמים כבר אחרי 3 ימים מתחיל להיות מושי
עוגת ביסקויטיםקראנץ שוקולד
קרם מסקרפונה עם רוטב תותים ושברי עוגיות קרמל ונגאש שוקולד לבן.



התגעגענו. נראה טובברוקולי

 

תשלח לי משהו אחר 

חיוך גדול

כמו מה?🙂קראנץ שוקולד
וואו לא חשבתי שעוגת ביסקוויטים יכולה להראות ככה!!!!! טירוףףףbinbin
וואוחיות צבעונית
נראה מעולה!
בדיוק יש דרישה למשהו עם מסקרפונה ותותים
אפשר מתכון?
בכיף..קראנץ שוקולד
שני גביעים גבינת שמנת נפוליאון או שני קופסאות גבינת מסקרפונה.

חצי כוס חלב מרוכז.

חצי כפית תמצית וניל.

טורפים טוב את כל החומרים.

מקציפים בקערה 500 מ"ל שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט פודינג וניל. למרקם רך ומקפלים לתערובת הגבינה.

טובלים ביסקויטים בחלב או שוקו/נס קפה, מסדרים בתבנית ומורחים קרם.

אפשר להוסיף כל מיני תוספות שרוצים..


גיוונים, אפשר גנאש שוקולד חלב/מריר, אפשר שכבה של רוטב פירות יער או תותים, קרמבל.. בקיצור לשחק עם זה איך שבא
תודה!חיות צבעונית
זה לא מתוק מידי עם הגנאש למעלה?
האמתתאפשר לוותר עליוקראנץ שוקולד
וואן, כשאני שומעת עוגת ביסקוויטים לא חשבתי על כזהתפוחית 1
משהו.
מהמם, ובטח גם טעים
תודה, אכן טעים מאד.קראנץ שוקולד
יאםאמא וגםאחרונה
נראה טעיםםםם
🔥 ל''ג בעומר - רעיונות למאכלים מיוחדים בהכנה ביתיתתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,
לכבוד ל''ג בעומר הבעל''ט, האם יש לכם רעיונות למאכלים מיוחדים בהכנה ביתית ?

אתם מוזמנים לשתף עם שאר גולשי/ות הפורום !!

תודה מראש לכל העונים 💐
פלאפלנפש חיה.
שיפודים
קציצות
פיתות במחבתבוקר אור
תפו"א מדורה עם גבנצ שמנת פטריות ובצל.קראנץ שוקולד
וואי רעיון שווה!!אני מאמין!

איך מכינים בבית למי שלא עושה מדורה?

על מלח גס בתנורנחשון מהרחברון


הטמפ הכי גבוהה בתנורקראנץ שוקולד
ורצוי תפו"א ממש גדולים.
ואז?אני מאמין!
מטגנים את הבצל והפטריות? ושמים את הגבינ"צ על
כמו שהיא על התפוא הרותח?
איזה קטע, תראואיכה


היום היא העלתה..
וואי אהבתיאמאל'ה23
ככהאמאל'ה23
בטטה על המדורה וכן בצל חציל תירס פיתות ופלאפל בשרים על האש מרשמלו גם. קפה שחור.
רעיונות לתוספות מתפוחי אדמהתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

אם בתפו''א עסקינן, אז ניתן להכין גם:

🥔 תפו''א מוקרם פרווה עם רוטב חריף (ע''ב קרם קוקוס)
🥔 סירות תפו''א צלוים בטעם גבינתי פיקנטי (פרווה, ללא גבינה, ע''ב שמרי בירה)
🥔 הום פריז בטעם מתקתק פיקנטי
🥔 כדורי פירה עם שומר בטמפורה
אפשר להכין את הדברים שילדים אוהבים בעל האש אבל בתנורתפוחית 1
נקניקיות
קבב
המבורגר
צ'יפס
לגנו שוין
לג *ל*עומר
אומרים " ל"ג בעומר"נפש חיה.
כדי להזכיר את פסק הרמ"א שביום זה גם היארצייט שלו .
חידשת לי! תודה! מעניין!יראת גאולה
לא זוכרת את המקורנפש חיה.
אבל המחלוקת אם אומרים
ל-עומר (ושכנראה כך נוהגים הספרדים)
או בעומר (ושכנראה כך נוהגים אשכנסים שנוהגים כרמ"א)

ואז לזכרו מזכירים את הניסוח הזה, שככה גם מזכירים את תורתו ביום היארצייט.
..נו שויןאחרונה
👍
זה תלוי אם זה נוסח אשכנז או נוסח ספרדטארקו
שרשור המלצות למסעדות מאפיות וכל מה שקשור לאוכלקראנץ שוקולד
בכל הארץ.
אני אתחיל:קונדיטוריית ניחוחות חיים בנתיבות, פטיסרי מושלם.
ויוינו באר שבע, מסעדה חלבית מעולה..
רטטוי במושב אמונים,אהבתחינם
מצטרפת לניחוחות חיים בנתיבות.. מעולים
אגדת לחם בכפר הרואהאנונימיות
אנטריקוט בהר חוצבים, ריקוטה בהר חוצבים, בארכה קסטינה, עוד -בעוז וענווה!

טירמיסו לאונרדו אשדוד, שביל עיזים בטל שחר, קפה גן סיפור בגן סאקר

קונדיטוריות "דפנ'ס" ברחובות*אשתו של בעלי*
יש להם 3 סניפים בעיר
(וממליצה גם על ניחוחות חיים).

מסעדה חלבית "סורנטו" בראשל"צ
מקום נוסף-"בראנצ׳וס" בביל"ו
יש בירושליםר.ר.ר.
באיזור תעשיה של גבעת שאול מאפיה קטנה של צרפתים. מעולההה
יואו ויוינו זה חלום ישןסתם אחת
היינו אמורים ללכת לשם ביומולדת שלי שהיה ממש בתחילת הקורונה ובסוף לא הלכנו בגלל הקורונה ומאז אני מחכה...

אני ממליצה ממש על קפה ברותם. טעים בהגזמה 😍
מאפייה קטנה ומושלמת, מהמאפיות האלהה' אלוקינו
שנכנסים בטעות ויוצאים ב-וואו. דברים מיוחדים שאין בכל מאפיה(לחמים וכו) וטעמים מיוחדים בוטיקיים. מאפיית בוטיק קטנה . הייתי חייבת לשבח אותם.
הם אפילו מפנקים בתה וקפה בחוץ חינם ללקוחות.
נקראים מאפיית ברנולי באבן יהודה המקסימה!
אלתרנתיב בתל אביב. קפה גן סיפור בגן סאקר, וקפה תמרה בירושליםיערת דבש


אוף. רציתי ללכת מחר לויוינונחשון מהרחברון
יש לי אפילו 220 שח בביימי לשם. בעיה - סגור בשישי
מוזר מצידם🙊יעל מהדרום
ממש יעזור לי שתציינו רמת כשרות אם אתם יודעים מהיאורה שחורה
אצה ירושלים, קפה רימון בית שמשאורה שחורה
פעם היינו בנחמן והיה כיף ממש ממש אבל לא זוכרת מה אכלנו ולא סגורה אם הכיף היה בגלל האוכל.
אנטריקוט הר חוצבים
בורגרס בר... יש לי חולשה להמבוגרים.
פיצה עגבניה
יש עוד הרבה אבל שבת שלום
מסובין בבית שמש, אבל משום מה הם לא חזרו למוטב עדייןמודדת כובעיםאחרונה

אחרי הקורונה.

 

סגורים!

קמח פיצה. מכירים?רקשאלה
ראיתי מתכון עם קמח פיצה, ורוצה להשתמש בקמח רגיל.
מה כדאי להוסיף/להוריד?
אולי שמריםבימבה אדומה
וממליצה על המתכון של ניקי ב. מעולה
כלום , בוודאי לא מכיל שמרים,ופל לימון

כמו שיש קמח לעוגות, קמח ללחם אז יש קמח לפיצה - קמח זה עשוי מחלק קטן ומיוחד בגרעין החיטה הקשה. לבצק המיוצר מקמח זה יכולות התארכות ורידוד גדולים מאוד. לבצק יחס פלסטיות אלסטיות המשתפר עם השהייתו בקירור

שמרים ומשפר אפיהנפשי תערוג
תודה לעוניםרקשאלה
הבנתי שיש בקמח הזה יותר גלוטן, והוא טחון דק יותר מהרגיל
אכן הגלוטן נותן מתיחה טובה יותר לבצק ועושה אותו אלסטי..קראנץ שוקולד
אזרקשאלה
אין איך לשפר קמח רגיל בשביל שיהיה קמח פיצה?!
אפשר לקנות גלוטן בחנויות מתמחות ולהוסיף לקמח רגילאנונימיותאחרונה
זה עוזר...
ואי אין לי מושגגגגג עדייןטארקו
האמת שאנחנו נוסעים ב"ה... אולי נכין עוגה/ עוגיותיעל מהדרום
לא מכינים הפעם😂 אוכלים אוכל שמישהי אחרת טרחה עליו, הידדהשם בשימוש כבר
הידד!
איזה כיף זה!!!@יעל מהדרום
אכן. לפעמים. לרוב הכי כיף זה-להיות בבית. "עם התה והלימוןהשם בשימוש כבר
והספרים הישנים... "
חחחח.... אני אוהבת גם וגםיעל מהדרום
אשכרה תייגו אותי פה חחחחהרמוניה

סלט טורקי, סלוף, קוסקוס,  אין לי כוח קיצר סעודה ראשונה

סעודה שניה זה קבוע (קובנה/ג'חנון ביצה וכולי)

סעודה שלישית כנראה נאכל על האש שישאר מל"ג בעומר... 😋

 

שבתות אצלנו זה משעמם, תפריטים לא כאלה מגוונים כי אין אצלנו אלף מנות או דברים מיוחדים יש פשוט אוכל של שבת

אנחנו שבעים ממנה אחת וכמובן סלטים וחלות... ואז יש ג'עלה בקטנה שזה פיצוחים, פירות, עוגות... מי שרוצה לעשות ברכות

 

לא החלטנו איזה עוגות... נדבר על זה מחר

 

תודה על התיוג😆

ניסיתי להזכר מי קשור🙊יעל מהדרום
לק"י

תזכירי לי רק, זו את שהמלצת לי על ספרים?

או שארד למחתרת עד שזכרוני יחזור אלי?
חח לא לא אני...😁😂הרמוניה
אז אולי את וסמטאות מאוחדות בזכרוני......יעל מהדרום
לק"י

@@סמטאות את המלצת לי על ספרים?
הו מזמן..באמת קראת אותם?סמטאות
לא קניתי..... אולי זה יקרה בסוףיעל מהדרום
מוזמנת לשאול ממניסמטאות
חחח....תשלחי לי יחד עם משהו טעיםיעל מהדרום
כשיהיה לי זמן וכח להכין. מתוק או מלוח?סמטאות
עד שזה יגיע אלי זה יהפוך למאפה מחמצתיעל מהדרום
יש סיכויסמטאות
מה זה סלוף?יעל מהדרום
פיתה תימנית גדולה בלי כיסנחשון מהרחברון


אין לי מושג אבל בא לי חגיגי.נחשון מהרחברון

הערב בעז"ה אני מסיים כתיבת ספר תורה.

 

אגב פנוי להזמנות...

וואוו איזו זכות!פה לקצת
ב"ה ספר שני כברנחשון מהרחברון


אהממ. אשמח לרעיונות תכלססתם אחת
סלטים כבר התחלתי- חצילים, פלפלים קלויים ומטבוחה מוכנים. חומוס גם יש במקפיא. נראלי זהו סלטים מבושלים, השאר נעשה חיים בשבת- עגבניות חריף, קרפצ'יו סלק, מקלות פלפל- גזר כולורבי, וסלט חסה כלשהו.

לבוקר בטח נעשה חמין.

וצריכה רעיונות לערב ולעוגות/ עוגיות..
אין לי רעיוןברוקולי

 

מה שיהיה זה 

פאי לימון

עוגת יומולדת 

 

יהיה גם רוגלעך, אלפחורס, ועוגיות שונות שהובטחו 

 

יש מטבוחה, חצילים, המבורגרים ופילה מדומה

 

השאר נחשוב 

מזל טוב ליומולדת! 🎈🎈🎈שלך?השם בשימוש כבר
שבוע שעבר ניסיתי פעם ראשונה בורקס מבצק ספידי ויצא מושלם!!בלב שמח
מתכוונת לחזור על זה בע"ה 😋.
לרוב מכינים דברים קבועים, אין הרבה גיוון. כשיש כח או כשאחותי הרווקה באה לבקר מכינים הרבה יותר...

מחר בערב מדורות ובשישי כולם בבית, מקווה לעמוד במשימות.
אה, וגם מקבלים שבת מוקדם כדי לתת כבוד לסעודה ושלא נרדם על השולחן...
לא התחלתי אפילו..סמטאות
אז הרגיל בטוח יהיה
לחם מחמצת נראה מה בתוכו,
לחמניות כוסמין
עוגה כלשהי *2

טחינה, חומוס,חומוס גרגירים, מטבוחה,גזר חריף, כרוב וגזר,ירוקים, עגבניה ובצל, מלפפון ושמיר,

אורז עם שעועית ופטריות מוקפצות

עוף ודגים משאירה למישהו אחר לעשות - לא באלי
טוב טוב בגדול החלטנו.טארקו
ליל שבת:
חלות(בחסות בעלי, לא יודעת אם יש במקפיא או שהוא יכין הערב)
סלטים- טפנד זיתים(מהמקפיא), מטבוחה(מהמקפיא), פסטו(מהמקפיא), חצילים בפירורים, קונפי שום, אולי עוד משהו.

אגרולים(קנויים)
חזה עוף ברוטב
אורז/תפוא/פירה

בוקר
חלות וסלטים כנל
ספגטי שמנת-סלמון
סלט פינוקים(בולגרית חמוציות ובוטנים)
אולי גם שעועית בשום, מתלבטת כי בא לי אבל אני היחידה שאוכלת.

סדש
חלות וסלטים כנל/קרקרים למי שמעדיף
מאפינס זיתים וקוטג
אולי נכין גם גבינות מתובלות.. בשבת עצמה כבר.
ועוגות/עוגיות/נשנושים לפי החשק והכוחות.טארקו
יהיו בע"ה, אבל עודלא ידוע איזה.
אצלנואנונימיות
ערב:
מרק ירקות
דג מרוקאי
תפו"א מדורה
פרנות וסלטים

בוקר:
ג'חנון
רסק עגבניות
סחוג
ביצים

סדש:
שניצלים
אורז
שעועית/ אפונה

סלטים-
סלק, מטבוחה, טחינה, חצילים, כרוב, חומוס, חומוס גרגירים

פרנות

עוגה כל שהיא
אצלנואיכהאחרונה

ערב שבת -
בורקס פטריות ביתי רוטב
בשר אורז ירוק
שניצלים

שבת בבוקר -
סלט חסה
סלט ירקות
עוף ותפוא בתנור

סעודה שלישית -
פשטידת קישואים
דג (עוד לא החלטנו איזה)

עוגות שמרים
עוגת בננות

סלט חציל במיונז
חציל ברוטב אדום
טחינה
סלט תפוחי אדמה
סלק בתנור
חזה עוף בקוביות. לא יבש. עסיסי. בתנור. יש דבר כזה?הרפיה
שלא צריך לטגן אחד אחד או לעמוד ולערבב במחבת. ושלא יתייבש על הפלטה. ועדיף בלי ציפוי של פירורי לחם. אפשר ציפוי אחר ללא גלוטן
ממש אשמח לרעיונות...
תודה!
חפשי אצל ניקי ב, יש לה המון רעיונות קליםמיקי מאוס
בדיוק מצאתי שם משהו. תודההרפיהאחרונה


לחם שעורים - ניתן להשגה ?בן מערבא

 

אצל חז״ל לחם שעורים נחשב מאכל נחות. אבל ראיתי איפשהו דברים טובים על המעלות הבריאותיות של השעורה. ומעניין אותי לטעום, להרגיש את הטעם של הלחם הזה בהשווואה ללחם הרגיל. אם אלך למאפיות ייחודיות ואבקש לחם שעורים יסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח ? זה משהו שמייצרים בכלל ? כדאי מבחינה כלכלית (הבנתי שהוא מתקלקל מהר מאוד) ? או שזה דווקא משהו טרנדי ?

קשה להפוך קמח שעורים למשהו טעיםמיקי מאוסאחרונה
אם אתה רוצה את הסגולות הבריאותיות תשתמש בגריסים. זה בטח יותר בריא ככה מאשר טחון לקמח ואפוי
באילו מאכלים משתמשים בשמן קוקוס?תפוחית 1
ואיך ממירים במתכןנים משמן קנולה?
אני משתמשת לאפיה. ממירה בכל מתכון..סתם אחת
שמה טיפה פחות ממה שכתוב במתכון כי הוא יותר שומני
תודה! אז לא לטיגון ולא לסתם מאכל בתנור?תפוחית 1
נגיד עוף או דגים או תפוחי אדמה
אני מטגנת איתו טיגון קל כמו בצל כבסיס לתבשיל או חביתהיראת גאולה
אומרים שטוב דווקא לטגן איתוסתם אחת
יותר בריא.
אני לא אוהבת את הטעם שלו באוכל מבושל
יש לן מקבילה שנקראת שמן mctבאר מרים
שאמור להתאים יותר לבישול וטיגון ולהיות עם פחות טעם לוואי..

יבואו המנוסים ממני ויסבירו את ההבדל...
שמן קוקוס 🥥תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ברמה הכללית, שמן קוקוס יכול להוות תחליף לכל שמן מאכל שהוא. רק שטעמו מעט יורגש בתוך המאכל. בנוסף, מבחינה תזונתית, הוא מכיל שומן רב (שבחלקו בריא ובחלקו פחות..), ולכן צריך להפעיל שיקול דעת מתאים באם להשתמש בו ובאיזו כמות..

לגבי מאכלים-
יש משתמשים בו כתחליף לחמאה , כאשר יש להוריד 20 אחוזים מהכמות המקורית של החמאה , שכן היא מכילה בחלקה שומן ובחלקה נוזלים, ואילו שמן הקוקוס מכיל 100 אחוזי שומן. (לדוגמא- מתוך 200 גר' חמאה , יש להחליף ב- 160 גר' שמן קוקוס).

*ניתן לקרר מעט את שמן הקוקוס , כך שיהפוך למוצק ואז קל יותר לשקול אותו ולהשתמש בו למתכונים מדויקים של קינוחים למשל.


בהצלחה 💐
שאלה נוספתבלב שמח
פעם ראשונה שקניתי שמן קוקוס ויש לו טעם מאוד חזק של קוקוס, יש הבדל בין החברות לגבי חוזק הטעם או שכולם ככה?

והערה חשובה- שמעתי שלמאכל חייב שמן קוקוס בכבישה קרה, האחרים לא בריאים.
בהמשך להודעתך - שמן קוקוסתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

נראה כי כל שמני הקוקוס באשר הם, בעלי ריח וטעם מורגשים (אולי יש מוצר של שמן קוקוס, הנמהל בשמן ניטרלי אחר, ואז טעם הקוקוס פחות מודגש).
וכן, לשמן בכבישה קרה יש תועלת בריאותית מסוימת בהשוואה לשמן שאינו בכבישה קרה, אם כי הכל במידה ויחסי (חשוב לא להפריז בשמן זה למאכל , מפני כפי שנאמר, הוא מכיל שומנים מסוימים שבחלקים טובים לבריאות ובחלקם פחות..)

ובהמשך למה שכתבת, כדאי לרכוש שמן קוקוס לא מזוכך אורגני בכבישה קרה ואז התועלת הבריאותית תעלה.

* חשוב לומר כי מידע זה אינו מקצועי, וכי יש לברר עם תזונאי / מקור מוסמך אחר לגבי האמיתות שלו.
תודה! קניתי כבישה קרה הבנתי שזה בריא יותרתפוחית 1
בכל המאפים אפשר להמיר אחד לאחדמיקי מאוס
הכי טוב להשתמש במשקל..
אני די מחפפת האמת אז עושה לפי העין או שמודדת בכוס אחרי שאני ממיסה במיקרוגל

כשמחליפים חמאה צריך לשים טיפה פחות ולהוסיף מעט מאוד מים או חלב סויה כי חמאה זה לא שומן טהור כמו שמן. ובעיקר- להשתמש בשמן במצב מוצק אבל רך (לחמם טיפה או לקרר לפי הצורך)
אז גם את בעצם משתמשת רק למאפים ולא לטיגון?תפוחית 1
טיגון עמוק בחיים לא ניסיתי כי אני לא מטגנת בשמן עמוקמיקי מאוס
וגם זה שמן יקר....

לבישול אני כן משתמשת לפעמים. הטעם די דומיננטי
לי יצא לטגן איתוהודעה

צ'יפס, האמת לטעמי זה אפילו הוסיף טעם מעניין, אפילו קצת מתקתק.

בטיגון את יחסית כן תרגישי את הטעם שלו יותר משמן קנולה, אז יש מאכלים שלא אפילו יוסיף, אבל זה עניין של טעם אישי כבר.

מבחינה בריאותית היתרון שלו שבשונה למשל מהשמן זית- הוא לא מאבד את הערך התזונתי שלו גם בחום וזה אחלה תחליף גם לקנולה בעיקר באפיה או בבישול עם טעם פיקנטי קצת או עם נטיה למתוק.

תודה רבהתפוחית 1
שאלה נוספתתפוחית 1
טיגנתי איתו היום צ'יפס יחסית הרבה זמן לא הרבה שמן. הציפס לא נשרף אבל הבית הסריח ברמות, יותר משמן קנולה
מה עשיתי לא בסדר?

משתמשת רק באפייהאם_שמחה_הללויה
כתחליף פרווה לחמאה.אוהבת את הארומה שהוא מוסיף לקינוחים.
מוסיפה גם לשייק ירוק.
חבל לי לבזבז אותו על טיגונים. נראה לי יותר יקר מקנולה.
טיגונים זה לא בריא. נקודה. ואם כבר מטגנת אז בא לי להנות בלי טעם לוואי של קוקוס
תודה רבה! אבל אני באופן אישי כן אטגן קצתתפוחית 1
אז עדיף לי שזה יהיה בריא (כן התקמצנתי על זה אולי זה כאילו כי היה חסר שמן? למרות שזה לא נשרף..)
ולגבי העלות-השאר אצלינו לא בקטע הבריא אז זה רק אני. כמות קטנה יחסית אז נראה לי בסדר
יותר יקר?! בערך פי 10 😅יראת גאולה
פי 4-5. אם יותר אז את קונה במקום הלא נכון...מיקי מאוס
לא כדאי. הוא שמן כבד שנחשב ללא בריאנפשי תערוג
ממליצים להשתמש בו כתחליף למרגרינה. וגם על זה אין הסכמה חד משמעית
אבל ממש לא כדאי להחליף את כל השמנים בשמן קוקוס. זה שומן רווי. ממש לא בריא לצרוך ממנו בצורה סדירה

שמן קוקוס: האם ההייפ מוצדק? | שירותי בריאות כללית
זהו קראתי את הביקורות. אבל שמעתי שאםתפוחית 1
זה כבישה קרה זה טוב
ותודה!
כבישה קרה עדיפה על חמה.נפשי תערוגאחרונה
אבל הוא עדיין לא נחשב כשמן בריא
פאי רועיםמטרי
הי לכולם,
שואלת לגבי פאי רועים- אני רואה שהרבה מדברים על זה, ולכאורה נשמע לי ממש טעים, מה כבר יכול להיות רע בבשר טחון ותפו''א?🤔😏
בפועל כל פעם שאני טועמת, לא אהבתי...
לא רגילה להכין את זה מהבית אז אין לי איזה ידע קודם..
השאלה אם זה באמת כן טעים ופשוט עדיין לא מצאתי את המתכון המושלם..?
אם למישהו יש מסקנות בעניין מוזמן לכתוב כאן.
וכמובן אם יש לכם מתכון טוב/קישור למתכון כזה, אשמח.
תודה
בבקשה!*אשתו של בעלי*
*פאי רועים*
מטגנים בצל גדול ומוסיפים חצי קג׳ בשר טחון.
מפוררים ומתבלים- מל"פ, בהרט ומעט כמון.
כשהבשר מפורר מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל.
כשמוכן, מוציאים את הבשר מהנוזלים.
במקביל להכיו פירה מתפוא ובטטה (יחס של 1-2).
להוסיף לפירה את הנוזלים של הבשר.
מוסיפים לבשר 2 ביצים ומסדרים בתבנית.
מעליו, בידיים רטובות, מסדרים את הפירה, ולתנור בערך 40 דקות.
אני לא אוהב את הביצה שהופכתנחשון מהרחברון
את זה לקציצה

ולא אוהב פירה בטטה אבל עניין של טעם
אני מוסיפה רסק עגבניות לבשרשמש בשמיים
במהלך הטיגון. בעיני זה ממש משדרג, אבל אף פעם לא טעמתי בלי...
אני גם הוספתי וזה באמת יצא טוב.נפש חיה.
רעיון, תודה!מטרי
לערבב ביצה בפירה להשתמש בבשר טחון איכותי .נחשון מהרחברון
ולא קפוא.

לאכול טרי ולא מחומם על הפלטה.

לתבל טוב את הפירה (מלח פלפל)

יחס הגיוני בין הפירה לבשר (רבע פירה מעל חצי בשר ומעלה עוד רבע פירה)

למרוח שמנ''ז למעלה לפני התנור
קיבלתי על עצמי בלינדר לא להכין יותר פאי כזהנפש חיה.
כי? למה? זה טעים ממשנחשון מהרחברון


שונאת את הקשקשת עם כל החומריםנפש חיה.
אין הרבה חומרים. בצל בשר תבלינים תפוחי אדמה ביצה;נחשון מהרחברון

זהו

אבל יותר קל כבר להכין משהו אחרנפש חיה.
אני טיפוס פשוט.
חומרים בסיסיים והכנה קלה.
זוכרת שזה היה לי מורכב.
מממממ אין לי מה להגיד כל כך זה די פשוט...נחשון מהרחברון

אני משחק במטבח. נהנה. יוצר. מצייר. מרכיב. בונה, מגוון, חוקר, מנסה, טועה, מצליח 

 

לא אצליח הבין את מי שלא רוצה ומשתוקק לעשות את זה... זה תשוקה ממש

 

מצד שני הם בטוח לא מבינים אותי |ידפרצוף|

אהבתי את הרעיון לשים ביצה בתפו''אמטרי
להפוך את זה לפשטידה בעצם, ולא פירה יבש יחסית. נשמע טוב!
אז בעצם אתה לא ממליץ להכין לשבת נגיד? כדי לא לחמם על הפלטה? אז מתי בעצם אוכלים אותו? פחות זורם לי להכין בשר טחון באמצע שבוע...
בכל מקרה, תודה!!
אני מכין שניה לפני שבת ואוכלים בערבנחשון מהרחברון


אבל צריך לערבב אותה פנימה כשהפירה חםנחשון מהרחברון

ולערבב מהר שלא יהיה חביתה או מקושקשת (אני משתמש במטרף) 

אני אנסה. ממש תודה על העזרה!מטרי
אני מכינה את המתכון של ניקי ב. נטרף פה תמיד.כתר הרימון
תודה, זה באמת מה שהכנתי.מטרי
אבל אולי יש לה כמה?!
אני עושה את שלה רק משדרג קצתנחשון מהרחברון

ביצה או 2 בפירה. כמות פירה ובשר גדולה יותר, ועושה 3 שכבות. פירה בשר פירה.

מכפיל את התפו"א פי 2.5 (לא יודע למה היא עושה כ"כ קצת)נחשון מהרחברון

ואת הבשר פי 1 וחצי.

אולי את פשוט לא אוהבת פאי רועים?יעל מהדרום
זהו, זה מה שאני מנסה לברר😂מטרי
ולכן אני תוהה אם זה באמת לא טעים או שפשוט לא מצאתי את המתכון המנצח...
כי פירה ובשר טחון בעיקרון זה טעים 🤷😅
צריך בשר טוב ושומני בשביל זה. לא כל בשר טחון פשוט יהיה טעיםנחשון מהרחברוןאחרונה


בפסח עלה לי רעיון, להכין פאי רועים אבל שכבת תפוחי האדמהכתבתנו
היתה מעיסה של קוגל תפו"א ולא פירה. פחדתי שאפיה ארוכה כמו לקוגל עלולה לייבש את הבשר אולי אפילו באופן סופני, לא קרה. כולל חימומים על הפלטה פעמיים, נרשמה התלהבות בקהל.
אשמח לרעיונות לאוכל *בריא* שהילדים יוכלו לאהוב..אקונהמטטה
רוצה קצת "להבריא" להם את התפריט.
תודה!!
סיר בישול איטיסבלנות 12
בוקר טוב,
אנחנו אוכלים ארוחה מבושלת בערב. עקב חוסר זמן אחר הצהריים אני מעוניינת לבשל את הארוחה בבוקר. יש לי סיר בישול איטי חשמלי וחשבתי להתחיל להשתמש בו, להעמיד את האוכל בבוקר ושיהיה מוכן עד הערב. מחפשת מתכונים בשרי או פרווה (מנה עיקרית תוספת או אולי מרקים) שאפשר לבשל בסיר הזה וכך לחסוך לי זמן.
יש למישהו רעיון מה אפשר לבשל ואיך? (חוץ מכרעיים של עוף שזה אני מכירה) תודה רבה!
חמין😅בוקר אור
סתם, נראה לי שיש לניקי ב חמין מפסטה אולי זה יכול להתאים
מרקים למיניהם ( מרק ירקות לא יודעת, כתום ואדום יעבדו)
תכלס סיכוי טוב שגם אורז עם עוף יעבוד
תודהסבלנות 12
כן, תודה. אבל מחפשת משהו קצת שונה, אפילו לא יודעת מה. נגיד דגים עם תוספת בסיר אחד או משהו כזה. יש לי חלום לבשל כל יום משהו שונה בסיר הזה... לא יודעת, אולי אני לא מציאותית 🤔
רעיונות לשימוש בסיר בישול איטי 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

לפי מה שאת מתארת, כדאי להכין תבשילים בבישול איטי ממרכיבים שאינם מתבשלים מהר. כמו כן, חשוב להשגיח על הנעשה בסיר במהלך הבישול - אע''פ שהבישול בו איטי.

מצ''ב רעיונות :

🍲תבשיל ירקות שורש- גזר, תפו''א, בטטה, בצל ועשבי תיבול בתוספת בשר בקר/ חלקי עוף
🍲 פשטידת ירקות עם ביצים/טופו/עוף *
🍲 פשטידת אטריות בסגנון קיגל *
קלאסי / בתוספת נתחי עוף או רצועות דקות , בתוספת בצל ותיבול פיקנטי
🍲 נתחי בקר עם בצלים ופטריות מסוגים שונים ברוטב פיקנטי מתוק (ניתן לשדרג עם ערמונים- במידה ומדובר בסעודה מיוחדת כמו שבת).

* לגבי הפשטידות- יתכן כי זמן הבישול שלהם יתקצר ביחס לשאר סוגי התבשילים, אם כי ברמה הכללית , נראה כי הם יתאמו להכנה בסיר מסוג זה.

** השימוש בדגים מתאים יותר לבישול בסיר רגיל (בגלל משך הבישול הקצר), אם כי ניתן לשלבם לקראת סוף הכנת התבשיל בסיר הבישול האיטי.

בהצלחה !!!
תודה!סבלנות 12
איזה רעיונות יפים. לא הבנתי איך אני עושה פשטידות, פשוט שמה את הבלילה בתוך הסיר ואחרי 6-8 שעות זה יהיה מוכן? חשבתי שהסיר החשמלי מחליף סיר בישול לא תנור, לא כך? איך זה לא נשרף?
ולגבי התבשילים האחרים, צריך לבדוק מדי פעם שלא נגמר המים או שמקסימום התבשיל יצא עם פחות נוזלים/רוטב?
בשמחה רבה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

תודה על הפרגון.

הסיר הזה אומנם מחליף סיר בישול, אך ניתן להסב את שיטת החימום שלו לטובת מאכלים מסוימים שבד''כ אופים אותם. אומנם התוצאה תתקבל באופן שונה מגרסה שנאפתה בתנור, אך בהחלט נראה שזה אפשרי.
חשוב מאוד לשים לב לחומרי הגלם שמכניסים פנימה, כי חלק מהם מוכנים מהר יותר מאחרים.

🌼 לגבי מידת ההכנה- כפי שנכתב קודם, חשוב מאוד להשגיח על הסיר כדי לבדוק באופן מדגמי את טיב הבישול של מרכיבי התבשיל (בשר/ירק/שאר המרכיבים).
דבר נוסף - חשוב לזכור כי בתבשילים בבישול ארוך נדרשת כמות נוזלים רבה יותר וזמן בישול ארוך (בשונה מהפשטידות).

🌼 לגבי הפשטידות- בגלל חומרי הגלם, הפשטידה צריכה להיות מוכנה בזמן קצר יותר מתבשיל קדירה אחר.
כדאי לנסות לשמן את הסיר היטב, ולהניח דפי פרגמנט כפולים, ולשמן גם את הדף העליון לפני הכנסה של הבלילה.
(לגבי פשטידת האטריות - כדי להשתמש באטריות קשות ובכמות נוזלים מדודה).
לפי דברייך פשוט צריך לנסותסבלנות 12
נשמע שאני פשוט צריכה להתחיל לנסות ולראות איך יוצא... אולי אתחיל ודי...
תודה רבה על הרעיונות וההסברים
בשמחה 🙂 בהצלחה עם הבישולים !! שבת שלום 💐תנו חיוך (-:
אפשר לשים בתנור עם השהיה עד לארוחהמודדת כובעים


לשים בתנור 4-5 שעות יישאר טרי?סבלנות 12
כי אם צריך לחמם שוב בערב אז זו כבר פרוצדורה של לבשל בבוקר, לקרר, לשים במקרר, להוציא ולחמם ואז זה כבר כמו אוכל שחומם ולא טרי וזה חבל לי. כי עד שאני מבשלת, אני מעדיפה שיהיה הכי טעים שאפשר.
בכל אופן, תודה רבה לך!
לא הבנת. יש אופציה של השהיה. התנור יתחיל לעבודמודדת כובעים

כאשר תגדירי. שעה/שעתיים לפני זמן הארוחה המשוער.

באמת לא הבנתי. תודה רבה!סבלנות 12
צריכה לבדוק אם יש לי כזו אופציה
ואם לא- שעון שבת יעשה את העבודה.מודדת כובעיםאחרונה