שרשור חדש
פשטידת בצל לפסחשלישאלילי
יש למישהי מתכון מעולה? אפשר שתיהיה חלבית..
פה אפשר איזה ירק שבא- חלביתופל לימון

מאפינס ירקות , אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח ל1/3 כוס קמח תפו"א+2/3 קמח מצה ואבקת אפיה

לאיזו חברה יש שוקולד ללא קטניות?יעל מהדרום
לק"י

שנה שעברה כושרות כתבו ששל עלית זה לא קטניות על אף שזה מה שכתוב עליהם. השנה כבר לא כתוב (ראיתי שכתבו שזה קטניות, בלי פירוט).

גם על המיקס שוקולדים שלהם כתוב שזה קטניות- וגם שם רק בעלול להכיל כתוב סויה.

הסתמכתי על שנה שעברה, אבל אני מבינה שאולי זה השתנה....
למיטב ידיעתי, טעמן וכרמית. וגם גרוס ושמרלינג..דובדבן חמוץ
תודה! טעמן וכרמית יש סיכוי כלשהו להשיגיעל מהדרום
שמרלינגפה לקצת
תודה! לא נראה לי שנתקלתי בזה אי פעםיעל מהדרום
זה השוקולד השוויצרי הטעים הזה, רוזמרי.. שמרלינג היא החברה.דובדבן חמוץ
אני היחידה בעולם שלא אוהבת אותו?סמטאות
אני זוכרת לטובה מהעבר את ההוא עם קרם רוזמרייעל מהדרום
לק"י

לא יודעת אם השאר טעימים.
לא אוהבת אפילו אחד מהם,מוכנה לסבול כשאין משו אחרסמטאות
אתזה עם הקפה
איזה שוקולד את אוהבת?יעל מהדרום
לפסח? של גרוס&קו (ולא מצאתי בשומקום קרוב)סמטאות
לכל השנה,
בדרכ של עילית עם 80% קקאו
ועכשיו מצאתי חנות יקרה ממש בירושלים
אהה-ה! את מחובבי המריר מריר!!יעל מהדרום
לק"י

אני אוהבת מתוק.

גרוס&קו אני לא מכירה.
כןסמטאות
זה חברה זולה יותר משמרלינג ולדעתי טעימה יותר,
אולי...דווקא הוא ממש טעיםבתאל1
אחלה שוקולדפה לקצת

אהה..כן. זוכרת אותו לטובהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני מחפשת מריר.
וגם מעדיפה תוצרת הארץ אם יש....
שווה להסתכל על הרכיבים, יש בעיה שחלק מההשגחות אוהבות לסמןארץ השוקולד
לסמן קטניות גם כשזה נתון במחלוקת.

לפעמים בהכשר לא כתוב שזה ללא קטניות בגלל הלפתית (לפתית=קנולה) שרבים מהנמנעים מקטניות אוכלים, אבל יש הכשרים שמחמירים.

אם כל מה שיש זה לפתית, אז לדעת רבים מהפוסקים זה בסדר.

ובהערה אציין שלדעת הרב דב ליאור כל המוצרים שרוב המרכיבים בהם אינם קטניות אז הקטניות בטלות וזה מותר גם למי שלא אוכל קטניות.

https://www.yeshiva.org.il/ask/245
כן. שנה שעברה כושרות כתבו את זה וציינו שזה לפתיתיעל מהדרום
לק"י

השנה בלי פירוט כתבו שזה קטניות.
סויה אנחנו גם אוכלים בכל מקרה.

ותודה על התשובה!
בשמחהארץ השוקולד
זה בעיה עם ההכשרים לפסח שצריך לקרוא את הרכיבים כי לפעמים האמירה של קטניות על החבילה היא הגזמה..
א. אני בודקת מה הקטניות ברכיביםטארקו
אם זה רק לפתית אנחנו כן אוכלים

ב. לאגו(כרמית) יש ללא חשש, בדץ, אחלה ממש.
א. אין חשש לקטניות בכל מיני חומרים משמרים?יעל מהדרום
לק"י

אם לא, זה בסדר גם לנו נראה לי

ב. תודה!
אולי נגיע לחנות שמוכרים (הזמנתי חלבי ולבן שלהם. הגיע רק לבן כשר לפסח, החלבי לא. אבל אני צריכה גם מריר).
א. עד כמה שידוע לי לאטארקו
ואם כן יהיה כתוב

ב. מצאתי ברמי לוי..
ומה לגבי "עלול להכיל סויה"?יעל מהדרום
רק עלול להכיל אומר שלא מכיל כמות בעייתית בפועלטארקו
זה רק קו ייצור סמוך או קודם או קיצר עקבות של
תודה רבה!יעל מהדרום
טוב, כושרות ענו לי שזה לא קטניות. נפתרה הבעיהיעל מהדרום
אגו.. לשים לב שזה 85 גרעיגול קטן
תודה. בינתיים כושרות ענו לי שזה לפתית ולא קטניות (של עלית)יעל מהדרום
חלק לפתית... ולכן שנוי במחלוקת.עץ על מים
פעם היו כותבים לפתית, והיום קטניותיעל מהדרום
לק"י

אבל זה לפתית. בדקתי עם כושרות.

תודה על התשובה!!
בדיוקעץ על מים
אבל הסתכלתי היום על שוקולדים של עלית, על אחד היה כתוב כשר לפסח מכיל לפתית,
על השני היה כתוב כשר לפסח לאוכלי קטניות, והקטניות היחיד ברכיבים זה לפתית

2 טבלאות של עלית


אני אוכלת לפתית ולא בטוחה מה קורה שם.

אולי הבד"ץ הכריחו אותם לכתוב קטניות ולא לפתית... אבל על אחד כן היה כתוב שזה רק לפתית ולא קטניות.

בקיצור לא ברור
מוזרים (לפי כושרות זה הכל לפתית. שאלתי בווצאפ להם)יעל מהדרום
תחפשי של עלית לא במארזאומנות באמונה
במארז מצאתי רק לאוכלי קטניות,
ובודדים- צריך לבדוק טוב יש ללא קטניות
יש סימון קטן בצד ימין למטה.
ללא- בצבע זהב, עם- בצבע אדום.
כושרות ענו לי שזה לא קטניות. תודהיעל מהדרום
שלא יבוא מכשול תחת ידייעל מהדרום
לק"י

מסתבר שחלק מהשוקולד של עלית הוא עם לציטין סויה.
חלק עם לפתית וכתוב קטניות, וחלק עם לפתית וכתוב לפתית.

בקיצור, צריך לבדוק גם ברכיבים.
וגם על הלציטין סויה נחלקו אם זה קטניות או לאארץ השוקולדאחרונה
אז חשוב להסתכל ברכיבים כפי שציינת ומחזק זאת, וגם חשוב לברר ממה נוהגים להימנע.
תחליפי לחם למיניהםלחם מלא
קמח תפו"א: טעם-דומה אך שונה. מרקם-שונה מאוד
ציון: סביר פלוס
קמח תירס: טעם: קיים מעט מאוד טעם. מרקם: דומה אך שונה. ציון: סביר - סביר מינוס
קמח מצה: מרקם של קרטון טעם של דבק
ציון: גרוע
מוזמנים לשתף לפרט ולחלוק
אני אישית משוגעת על מצות...*אשתו של בעלי*
ככה שאני לא מחפשת תחליפים שונים כמו לחמניות שונות לפסח וכו'...
בתור ילדה לקחתי לבי"ס אחרי פסח מצה עם ממרחים שונים,לפחות חודש אחרי החג.
גם אני, אבל מצות לא מחליפות פיתה בפלאפל או עוגהלחם מלא
לא חושבת שהפסקה של שבוע*אשתו של בעלי*
מפלאפל או עוגה טובה,זה כ"כ נורא.
מלבד זה שיש עוגות לא רעות בכלל שאפשר להכין בפסח...
חח גם אני...מצה עם שוקולד או חמאה או חמאת בוטנים או ריבה חילזון 123


אני אשמח בבקשה למתכון מקמח תפוחי אדמה..אמא שלהם
תודה!
לא מכיר. אכלתי עוגיות קנויות מקמח תפו"אלחם מלא
אבל אם אין בפורום מישהו אחר שמכיר אפשר לחפש בגוגל
אה, חשבתי שאתה משתף מניסיונות במטבח..אמא שלהם
לחמניות מקמח תפו"אופל לימון
עוגת שייש מקמח תפו"אופל לימון
שום קמח לא הולך טוב לבד, רק תערובותגלקסיה


נחמד האמירה הזאתנחשון מהרחברון

אבל תביאי מתכונים!!

תערבב קמח קינואה קמח תפוא קמח טפיוקה בכמות שווהמיקי מאוס
וקמח קוקוס חצי כמות (או קמח שקדים פחות בריא)
הכי קרוב לקמח רגיל. מחליפה אחד לאחד במתכונים אבל בד"כ לוקחת מראש מתכונים של "ללא גלוטן" ושמה את זה במקום הקמח שהם כותבים.
אם אוכלים קטניות אז לערבב גם קמח אורז
וואי וואי חשבתי תפו"א מצה ותירס אין לי את הדברים האלונחשון מהרחברוןאחרונה


יש קמח שמרים כשר לפסח..קראנץ שוקולד
שילוב של ק. תפוא עם שקדים טחונים הכי מוצלח בעיני.אמא יקרה לי*

קמח מצה לא אוהבת

העניין הוא ששקדים הם תוספת שומן והקמח הוא תוספת עמילןופל לימון

אז זה לא באמת אחד במקום השני

נכון. אבל התוצאה של השילוב ביניהם טובה יחסיתאמא יקרה לי*

וגם הטעם ניטרלי...כשיש צורך מוסיפה ממש מעט קמח מצה,

כי הטעם שלו דומיננטי ומשתלט

הכל עניין של יחסיםופל לימון


יש כאן המלצה ללחם מקמח מלא לפי המתכון של קרין גורןלחם מלא
פעם הייתי ניקית

קמח תפוא: ✔

קמח תירס: קטניות 

קמח מצה: שרויה

יש למישהוא רעיונותכתום עולה????
לארוחות בריאות שלא כאלה מסובוכות ומשביעות בעיקר..
אשמח💜
מה סוג הארוחות שהתכוונת- בוקר/צהרים/? חלביות/בשריות/ פרווה ?תנו חיוך (-:
הכלל כל הסוגים🤗 (חוץ מבשרי ודגים)כתום עולה????
רעיונות לארוחות בריאות צמחוניות /טבעוניות 🥗תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בהמשך לבקשתך, מצ''ב רעיונות לארוחות צמחוניות/ טבעוניות-

🌼 ארוחת כריך-
לחם מחמצת/שיפון/דגנים
במילוי ממרח פסטו/עגבניות מיובשות/חומוס /גבינת שמנת דלת שומן
ובתוספת גבינה בולגרית/חביתה/ ירקות אנטיפסטי/ירקות טרים- פלפל, עגבניות, מלפפון רגיל/חמוץ/ חסה.

🌼ארוחת סלט-
המגוון הוא גדול, מצרפת רעיונות למרכיבים שניתן לשלב לפי הבחירה האישית:
🔹בוחרים בסיס- קינואה/ עדשים שחורות/ רצועות חסה
🔹מוסיפים ירקות- קוביות בטטה צלויות, בצל צלוי קצוץ/חישוקי בצל טרי/ זיתים מגולענים, פרוסות עגבניות/ עגבניות שרי/ פרוסות מלפפון
🔹מוסיפים חלבון- קוביות טופו צלוי/רצועות ג. חלומי צלויות/ קוביות ג. בולגרית/ ביצה קשה חתוכה
🔹ולבסוף מתבלים ברוטב- וינגרט הדרים/ לימון, מלח, פלפל ושמן זית
* ניתן להוסיף מקלות שקדים קלוים/בוטנים קלוים קצוצים
** ניתן לגוון לפי המרכיבים שיש בבית/מה שאוהבים.

בהצלחה !!
תטדה רבה!!💜כתום עולה????
בשמחה רבה 🙂תנו חיוך (-:
אשמח לעוד רעיונות🤭כתום עולה????
מרקים זה תמיד טוב *אשתו של בעלי*
סמבוסק/מאפה גבינות סגור/טורטיות ממולאות
(הכל הום מייד).
מג׳דרה(עם עדשים שחורות)
פסטות למיניהן עם תיבולים ורטבים שונים
תודה!💜כתום עולה????אחרונה
מתכוני עוגות לפסח ללא הקצפה?שִׁירָה

יש קמח מצות

קמח תפו"א

שוקולד

אגוזים

א אפיה

סוכר

שוקולית

אפשר עם תפוזים/מיץ תפוזים

קוקוס אם צריך

 

באלי עוגה טעימה

רעיונות*אשתו של בעלי*
*כדורי שוקולד(צריך שמנת מתוקה)
*עוגת גבינה אפויה(ללא הקצפה וללא הפרדת ביצים)
*עוגת מצות
*פנקייקים
*מאפינס שוקולד שקדים

יש לניקי ב. מתכון לעוגת תפוחים לפסח ללא הקצפהיעל מהדרום
לק"י

גם בראוניז זה ללא הקצפה.
בראוניז אפשר בלי הקצפהופל לימוןאחרונה
משהו חשוב על אוכל כשר לפסח ומכירת חמץ ראויהלחם מלא
אז הלכתי לקנות משקה שקדים בחול המועד עם כמה שפחות תוספים מיותרים ולא מצאתי בשום סניף של שופרסל, חוץ מסניף אחד שלא היה לו (למוצר עצמו) הכשר לפסח. ומצאתי אחד במכולת ברמת גן אך חשכו עיניי בטרם בדקתי את כשרותו. היה על המדף גם תחליף חלב שעשוי משיבולת שועל. למרבה הפלא המכולת מתיימרת לא למכור חמץ לציבור ואף כיסתה לפחות את חלקו בוילונות המוכרים. בעל המכולת אמר שיטפל בעניין.
לבסוף קניתי חלב נטול לקטוז בסניף נורמלי של שופרסל ובדקתי את מכירת החמץ שלהם ע"י בחירת מוצר מאחורי הוילון שלא עבר בקופה. הם אמרו אגב שהסניף שבו מצאתי משקה שקדים ללא הכשר איננו תחת הרשת אלא זיכיון עליו הרשת מקבלת אחוזים.
מסקנות: לא לקנות בפסח במכולת קטנה שלא במקום דתי מובהק. ולא לקנות שם חמץ זמן סביר אחרי פסח
אפשר לקנות בסניפי שופרסל דיל ושופרסל שלי שעברו בהצלחה את הבדיקה שלי. ומי שרוצה לבדוק שילך לחנות, יקח מוצר מאחורי הוילון ויבדוק האם הוא עובר בקופה.
נא להפיץ
מעניין הקטע עם עובר בקופה. לא בטוחה שזה ככה בכל מקוםשִׁירָה

אבל לדעתי הכי טוב פשוט לראות אם יש תעודת מכירת חמץ, לא?

לא. יש מקומות שיש תעודה אבל המכירה לא רציניתלחם מלא
והמוצרים עוברים בקופה. לכן יש רבים שמורים להחמיר ולא לקנות חמץ חודש אחרי פסח (חוץ מלחם שאין לו חיים מדף ארוכים) במקומות שהאמינות לא ודאית. ואני מצאתי דרך לבדוק אותה
וואלה, טוב..שִׁירָהאחרונה


למישהי יש מתכון לקוגל תפוח אדמה לפסח?כל היתר חולף
מניסיון
איזה חמץ יש בו? והיה מתכון בפורום הו"ל (של ציפיה.)יעל מהדרום
או שזו את ששאלת גם שם?יעל מהדרום
לא ניסיתי לפסח, אבל אולי אפשר להחליף את הקמח בקמח מצהשִׁירָהאחרונה

4 ביצים

4 תפו"א

1 בצל

רבע כוס שמן

רבע כוס קמח

כפית וחצי מלח

לגרד, לערבב, לאפות

כמידי שנה בערב פסח, אני נפרד מהחבר הכי טוב שלי לכל הקיץ לחם מלא
עבר עריכה על ידי לחם מלא בתאריך י"ג בניסן תשפ"א 12:06

גם בעת פריחת האביב והקיץ, תמיד אזכור איך עמדת לצידי בעת רגעי חושך קרים וקודרים.
לעולם לא אשכח איך עמדת לצידי לפני שנה בדיוק, בפרוץ משבר הקורונה כשנותרתי לבד לליל הסדר ולכל החג, וכנגד כל הסיכויים ולמרות שרכשתי אותך ב60 ש"ח ועוד מהסופר, הצלחת לרסק עבורי פירות שקדים ואגוזים, אחרי שלא מצאתי שום חרוסת בכל חנויות בני ברק ורמת גן.
היה שלום חבר, נתראה בחורף הבא!
אצלנו בשימוש כל השנה..אמא שלה
פירה, שייקים..
מכינה מרקים כל השנה!!*אשתו של בעלי*
נפרדת ממנו לשבוע הפסח
וחוזרת אליו בשמחה עד לפסח הבא
למה רק בחורף... לא הבנתי...בתאל1
אני לא נוהג להכין שייקים, הבלנדר משמש רק למרקיםלחם מלא
אה טוב כי אני מכינה מרקים גם בקיץבתאל1
עם מזגן כמובן ...
משתמש בו לאפייה כל הזמןקראנץ שוקולד
מחיות פרי, גנאשים ועוד..
אפייה??לחם מלא
מפתיע. חשבתי שהשימוש לאפייה הוא במיקסר.
האמת שעוד לא יצא לי עוד לאפות. אבל אני לומד כעת את המקצוע מהסרטונים של חן מזרחי בשביל שאהיה מוכן לתפקיד כשתגיע התבנית סיליקון שרכשתי מעלי אקספרס
כמו שכתבתי משתמשים בו הרבה לקרמים ומוסיםקראנץ שוקולדאחרונה
במיוחד כאלה עם ג'לטין.
גלאסז', גנאש, רטבים למינהם, קרמו, קרם לימון ועוד המון דברים..
מעניין באמת...*אשתו של בעלי*
איך אתה משתמש בו לאפיה?!
שמן שקדיםכי כל פה
חג שמח!
מישהו יודע לומר לי לגבי שמן שקדים אם הוא טוב באפיה וובישול? יש טעם לוואי?
לא ידוע לי שאופים עם שמן שקדיםמיקי מאוס
זה בד"כ שמן בסיס לשמנים ארומטיים או לעיסוי.

אולי שמן קוקוס?
שמן אגוזים?
היא מן הסתם התכוונה לשמן שקדים למאכלבתאל1
ולא זה שקונים בסופר פארם
שמן שקדים למאכלכי כל פהאחרונה
זה מה שהיה בסופר
מחפשת קינוח כשר לפסח ל20 אנשיםbinbin
משהו בלי המון עבודה ומוצרים שקל למצוא בסופר
יאלה הלואי ותבריקו פה
סופלה עם קמח תפו"א, בראוניזיעל מהדרום
פבלובה.אוגניה ריינהרץ

נראה מסובך, אך הוראות מדוייקות מייצרות קינוח מרשים.

תודה לא מכירה בדקתי ביוטיוב מה זה ואצלנו לא יאהבו משהו שעשויbinbin
מהרבה ביצים 🙈

@יעל מהדרום סופלה ובראוניז קצת חרוש אצלנו 😏
ראיתי פעם מתכון למוס שוקולד משוקולד ומים. תגגלייעל מהדרום
תודה אחפשbinbin
טפיוקה עם פירותקראנץ שוקולד
פאי לימון מפורק
קרם לימון עם שברי עוגיות.
את יכולה להכין קראמל תפוחים/אפרסקים/תותים או כל פרי אחר שאתם אוהבים.
איך מכינים קרמבל בפסח? עם קמח מצה?יעל מהדרום
קראמבל בפסחופל לימון

אפשר לאפות בתבנית גדולה במקום בכלים אישיים.

 

החומרים ל-8 מנות:

 

•6 תפוחי עץ גרני סמית, קלופים

קליפה מגוררת מלימון

•2 שקיות סוכר וניל

•2 כפות סוכר חום

 

•2 מצות, מפוררות לחתיכות קטנות מאוד

•1/2 כוס סוכר

•1/2 כוס שקדים, מולבנים ופרוסים

•1/2 כפית קינמון

1/3 כוס שמן

 

אופן ההכנה:

 

פורסים את התפוחים לשמיניות.

מוסיפים לתפוחים סוכר וניל, סוכר חום וקליפה מגוררת מלימון ומערבבים.

.מערבבים שברי מצה, סוכר, שקדים וקינמון. מוסיפים שמן ומערבבים עד שהשמן נספג.

4.מחלקים את התפוחים לכלים אישיים חסיני חום ודוחסים מעט. מכסים בתערובת הפירורים בלי להדק. מטפטפים על כל מנה 2 כפות מהנוזל שנותר בקערת התפוחים.

5.אופים כ-45 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד הזהבה.

את הלמעלה אני מכינה אחרתאמא יקרה לי*

משקדים טחונים, סוכר וקינמון

ואיך זה נדבק לקראמבל'ס?ופל לימון


מפזרת שכבה נדיבה ויוצא מעולה. פריך כזה...אמא יקרה לי*


פשוט אישית לא מחבבת טעם של מצותאמא יקרה לי*

במאפים (שריטה אישית) 

ותמיד מחפשת תחליפים

הגיוני, גם אני מעדיפה פחות לאלתר משהו חמצי ממצותופל לימון

אבל לא תמיד זה מסתדר 

נכון. אני כן מוצאת ששילוב של קמח תפוא עם שקדים טחוניםאמא יקרה לי*

נותן תוצאה מוצלחת ברוב העוגות.

חוץ מקנידעלך שזה קמח מצה מפורש ליקוק

 

אם עדיין רלוונטיחיים של
אז רסק תפוחים
מבשלים תפוחים במים
ולקראת סוף הבישול מוסיפים סוכר / ממתיק, מעט לימון וטוחנים לרסק
אפשר באותה צורה לבשל קומפוט.
מוס שוקולד1234אנונימי
מקציפים שמנת מתוקה / צמחית, מוסיפים שוקולד מומס / חבילת ממרח שוקולד מקפיאים הכוסות חברי לך מוס שוקולד.
(לא סגורה על הכמויות, כדאי לבדוק מתכון מדוייק באינטרנט)
וולקנו שוקולד בלי קמחים בכללופל לימון
טראפלס שוקולד. טעים וקלנקודה טובה
כדורי שוקולד....אבל זה חלבי*אשתו של בעלי*
זה טעים מאוד!!!
ממש לא חובה, אפשר משוקולד מריר ושמנת צמחית או קרם קוקוסופל לימון


נכון.גם אופציה...*אשתו של בעלי*אחרונה
מחפשת תוספות לארוחה בשרית לילדים אשכנזיםסימן שאלה?
עונהאמרלד
תפוחי אדמה
בטטות
שיפודי ירקות בתנור ( זוקיני, בצל פלפלים עגבניות שרי)

מרק
סלט
שנה שעברה הבת שלנו למדה את השיר "יום ראשון תפוחי אדמה...."יעל מהדרום
לק"י

אנחנו אכלנו היום צ'יפס (עם שניצל וסלט).
מחר אולי נכין מרק ירקות.
אפשר פשטידות/ לביבות.
אפשר לטגן בלינצ'סים ולחתוך לרצועות כמו פסטה כזאת, ואז לאכול עם ירקות מוקפצים/ קוביות חזה עוף וכדומה.
קניידלךבוקר אור
אנטיפסטי
תפוחי אדמה אפויים עם פטריות
פתיתים ממצות
רעיונות לתוספות כשל''פ (ללא קטניות ומצה שרוי'ה)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך ומועדים לשמחה,

בהמשך למה שנכתב, ניתן להכין בנוסף:

🌼 ניוקי תפו''א ברוטב פרווה (עגבניות /קרם קוקוס ופטריות/ רוטב אחר שאוהבים)
🌼 סירות תפו''א ובטטה בתיבול שאוהבים
🌼 הום פריז ברוטב צילי מתוק בתוספת קרם קוקוס
🌼סטיק בטטה
🌼 פירה קרמי (פרווה) בתוספת פטריות ובצל מטוגן
🌼 בלינצ'ס כשל''פ ממולא - פירה עם בצל ופטריות/ תערובת בשר טחון מתובלת. ניתן לצרוב על מחבת או לקמח בקמח תפו''א, ביצה וקמח שקדים מתובל ולטגן (בדומה לשניצל).
🌼פטריות מטוגנות בציפוי קריספי (כמפורט בדוגמא מעל).

בהצלחה ומועדים לשמחה 💐💐
קנלוני במילוי בשרופל לימון
פרפלאךופל לימון

קוצצים 3 בצלים ומטגנים להזהבה ב1/3 כוס שמן

במקביל מרטיבים 3 מצות מפוררות קטן קטן  בחצי כוס מים רותחים ןמערבבים

מוסיפים 1 ביצה ובוחשים היטב

מערבבים את המצות לבצל הזהוב וממשיכים לערבב עד שהמצות נראות יבשות

מתבלים ב1/2 כפית מלח ופלפל שחור.

יופי של תוספת למנה עם רוטב

קניידלך ולא במרקופל לימון
קציצות בשר/ עוף, שניצלים, ילדים אוהבים דברים בסגנוןתפוחית 1
אצלנו היום ספגטי בולונזאמא יקרה לי*אחרונה

ספגטי מבלינצסים גולגלים חתוכים דק

ורוטב בולנז 

 

למישהו יש מתכונים לדברים שאפשר להכין לחול המועד?והעיקר-לשמוח:)
שניצלים טעימים, קינוחים למינהם, ארוחות צהריים משביעות, חביתות מיוחדות, לחמניות לפסח וכו' וכו'..
אשמח ממש למתכונים!
תודה רבה!!
רעיונות-*אשתו של בעלי*
*שניצלים זה בדיוק כמו בכל ימות השנה,רק עם קמח מצה.(אני אגב אוהבת להכין בתנור עם המון שום ובצל).
*מרק עם קניידלך (והמוןןן מצות בפנים).
*מאינות-מצות ממולאות בכל טוב לבחירתך.
(גבינות,בצל ופטריות,פירה,בשר טחון)
ואז מטגנים אותן.
*אורז(אם אתם מהעדה המתאימה)
*פרגיות/עופות/קציצות/דגים
*מצה בריי
*כדורי שוקולד
קטניות? שרויה?איכה
אחר כך נוכל לענות לך..
בנוגע לרעיונות לאוכל בחול המועדתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך ומועדים לשמחה,
האם מדובר באירוח שדורש השקעה מסוימת או באוכל קליל ויומיומי ?
לפי התשובה נדע לכוון לרעיונות הנכונים 🙂
ארוחה לחוה"מופל לימוןאחרונה
האם משתמשים גם בריחן תימני לבישול ?בן מערבא

הריחן המצוי = בזיליקום הוא צמח תבלין ידוע. האם גם הריחן התימני משמש לתבלון או רק כצמח בושם ? (צירפתי תמונות להבהיר את כוונתי. התמונה הראשונה היא בזיליקום והשנייה היא ריחן תימני)

 

 

 
לא נראה לי..*אשתו של בעלי*
מכירה שזה לבשמים
סבבה. תודה לכןבן מערבא


לא יודעת לגבי אכילה ובישול..באר מרים
אבל נדמה לי שאחד ההבדלים ביניהם בוא בברכת הריח:

סוג אחד הוא חד שנתי וברכתו בורא עשבי בשמים וסוג אחד הוא רב שנתי וברכתו עצי בשמים.

לא זוכרת איזה מהם..

(נדמה לי שזה מובא בנספח של ברכות הריח בספר "וזאת הברכה")
שמעתי שאפשר להשתמש גם בשניחילזון 123אחרונה


יום רביעי היום.. מה מבשלים לשבת?ברוקולי
נוסעים... רוצה להכין עוגיות אגוזים, עוגיות רעידת אדמה, סופלהאנונימיות
אולי בראוניז?!
איך רעידת אדמה? עם קמח תפוא?ברוקולי
או קטניות?

אסור הרי בשבת עוגות עם קמח מצה
יש לנו מתכון עם קמח תפו"א אני חושבתאנונימיות
וואי תשלחי לי🙏🙏🙏🙏אין לי הסבר
תזכירי לי מחר אנונימיות
אשתדלאין לי הסבר
תודה🤗💕
רוצה מתכון?מקום בעולם
רוצה שתביאי לי כשנפגש 😘ברוקולי
את לא אוכלת ממני בפסח 😉מקום בעולם
אני רוצה!טארקו
אז אצלנו...נחשון מהרחברון

ערב שבת:

 קידוש ופיתה עם חומוס בחוץ.

בבית אוכלים בכלי פסח.

מרק עוף  (עם שורש פטרוזיליה, ראש סלרי, עוף תפו"א גזר, קישוא, בטטה) עם קניידלך שווים ממש.

 

בוקר:

מתפללים וותיקין.

קידוש ופיתה עם גבינה בחוץ

בבית

מצה ברייט, סלט ירקות גדול, סלט ביצים, לחמניות קמח מצה, גבינות.

.

סד"ש (באיזור 2 בצהרים):

מצה מבושלת/מטוגנת להמוציא (תופס לספרדים). שניצלים עם שברי מצות, תבנית תפו''א ובטטה. שעועית ירוקה.

 

 

 

 

אצלנוברוקולי

 

ערב שבת 

פיתות (הכי פחות פירורים עם ילדים קטנים)  - מפנים 

 

מרק עוף עם קניידלך 

מרק עוף נג

פרה מס' 5 עם פטריות נג

פרה מס' 6 עם ירקות שורש נג

חזה עם עם בצל מטוגן בגריל נג

בלינצ'ס מושלם של @מקום בעולם

+ פירה נג

פשטידת כרובית נג

 

 

בוקר - 

פיתות וגבינות בחוץ 

 

סוג של סד"ש 

"לחמניות"  ( אם נמצא את המתכון ) 

דג סלמון עם עשבי תיבול 

מוסקה חציל 

פרגיות 

תפו"א בתנור 

ירקות אפויים 

 

 

מטבוחה חריפה, פלפלים קלויים, חצילים *2 , סלק וסלטים חיים 

 

עוגת קרמבו , עוגיות שוקולד שהכל , עוגיות קוקוס 

ועוגיות שוקוציפס לחג עצמו (אסור בשבת .. ) 

 

מי רוצה לבוא?

 

 

 

מה זה עוגיות שוקולד שהכל? אפשר מתכון?,שגרה ברוכה
נשמע מעניין
מציעה לך לחפש מתכון לעוגיות שוקולד חמץיעל מהדרום
לק"י

אם זה מעט קמח, נראה לי שאפשר לשים קמח תפו"א במקום.
רוצה מתכונים לכל העוגותחיים של
אם הן כשלפיות ולא קטניות
אממ אין לי מדויקברוקולי


צרה צרורהחיים של
מה זה נג?פלספנית


נטול גלוטןברוקולי


אני רוצה לבוא, אפשר?יעל מהדרום
לבד כן 💜ברוקולי
בעייתי קצת😉יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

למרות שלא יזיק לי קצת לבד, אבל ביום חול
נוסעים. אני מקווה להכין עוגות/ עוגיות (יותר לחג עצמו עם קמחיעל מהדרום
לק"י

מצה).
אולי נכין גם סופלה מקמח תפו"א.

ויש גם קמח שקדים, שכתוב עליו שהוא קטניות.. צריך לברר אם זה בסדר מבחינת המארחים.
***** שרשור תפריטי ליל הסדר התשפ"א********ברוקולי
וואו אנחנו רוצים לעשות סדר בבית לא בטוח שיתאפשרנחשון מהרחברון

ברגע שיתאפשר נכין תפריט לשבת (הכל גם צריך להיות כשל"פ חוץ מפיתות או להכין ללחם משנה מצה מבושלת/מצה עשירה(שצריך לאכול ממנה 4 ביצים) וגם לליל הסדר.

 

התרגשתי!בוקר אור
האמת, מקווה שלא נהיה בבית..
אני גם מקווה שלא נהיה בבית.....יעל מהדרום
גם אם כן, התפריט צנוע ממש... אחרי כל המצות די שבעיםיעל מהדרום
לק"י

קצת סלטים ומרק. משהו כזה.
חשבתי שאת טוניסאית..פרש בודד
מה עם קצת דביכ' של פסח?
כן. דביך זה סוג של מרק בפסחיעל מהדרום
לק"י

עם שעועית בדרך כלל.
הבעיה שחמי אשכנזי, אז המנהגים בבית הולכים אחריו
זה מרקפרש בודד
אבל כלכך מלא ומשביע שקשה לקרוא לזה "קצת סלטים".

אצלנו זה עם פולים לא עם שעועית.

האשכנזים האלה באמת בעייתיים.
קצת סלטים זה בנפרד.יעל מהדרום
לק"י

ואני לא חסידה של דביך בפסח. מעדיפה דביך רגיל ולא נוזלי כל כך עם קוסקוס.

כנל..טארקו
לליל הסדר בהחלט מספיק משהו קליל..דגים אולי..מקופלת
לבוקר אפשר כבר לעשות בשר, פרגיות, לעשות אגרול ממצות, מרק קניידלך, עוף וכו'..
נתתי רעיונות, מתכונים בד"כ מסתכלת ברשת ובוחרת לפי המוזה..
התכנון הראשוני (אנחנו ב"ה משפחה גדולה וגם מארחים...)באר מרים
שבת:
[ ] ליל שבת: דגים (מושטים), עוף עם משמשים, (אורז? בסיר מיוחד לקטניות ולזרוק מה שנשאר..),
[ ] שבת בבוקר: פיתות עם בשר כבוש וסלטים, שניצלים, צ'יפס?
[ ] קינוח פרווה שווה וממלא
[ ] סד"ש (מוקדמת): דגים, תפו"א, ביצים קשות, גפילטעפיש, לביבות טונה, פשטידת קישואים.

חג ראשון:
[ ] ליל הסדר: פרגיות, בשר מתוק עם תפו"א, כרוב סגול, צימס+בטטות
[ ] סעודת חג: "מפרום" עם תפו"א, כרוב ממולא בשר, לזניית מוסקה ומצות, תוספות מאתמול (סיגרים ממולאים למנה ראשונה?).
[ ] אחה"צ: ארוחת דגים ממה שנשאר מאתמול

[ ] (מוצאי חג לזניה חלבית?)


דרך אגב,באר מרים
בגודל של המשפחה שלי אני כבר די מתוכננת עם כל הסעודות להמשך חול המועד, אחרת אלך לאיבוד לגמרי עם כמויות הקניות ואבלה את כל החג בקניות..
סבתא מבשלתאמאמורה
מזכירה שסוף זמן אכילת חמץ הוא בסביבות 10:10. רוב בתי הכנסיות מקדימים תפעלה בשחרית. ושצריך לסיים סעודה מוקדם כדי לאכול על השובע בליל הסדר.בסיום התפילה נקדש ונאכל חמץ עם דגים וסלטים.
בסביבות 13:30 נאכל סעוד"ש בשרית מלאה כדי שלא נגיע לסדר מורעבים. מתכננת תבשיל עוף עם פטריות וערמונים וירקות שורש. שמה על הפלטה קר בערב שבת.יוצא מעולה. תפוא בתנור עם תיבול כלשהוא, פשטידת כרובית, פסטה זוקיני עם שום
אמנם לא תוייגתי אבל מצרפת רעיון לתפריט לליל הסדרופל לימון
וואו! את שופעת רעיונות!מודדת כובעים


יש לי מתכון לקובה כשל"פ- אולי לחג שני, לאוכלי שרויהמנסה לעזור

טעים ממש ליקוק

 

מתכון לקניידלעך ממולא בבשר- מיוחד לפסח, ולא רק....-טעים...
מעין "קובה" כשרה לפסח...

(הכמויות כאן הן בערך ל-10 סועדים/ סיר גדול של מרק!)

במחבת גדולה  מטגנים 4-5 בצלים גדולים קצוצים + פפריקה מתוקה (ומעט חריפה למי שאוהב)/ כורכום עד להשחמה (בשביל ה"בצק" והמילוי).- תלוי כמובן באיזה תבלינים אתם משתמשים  בפסח...

 

ל"בצק":
בקערה 1 מערבבים יחד  היטב (לפי הסדר):
6-7 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט פפריקה מתוקה
1-2 כוסות של ירק קצוץ: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וסלרי
1/2 מכמות הבצל מטוגן
קמח מצות עד שנוצר בצק יציב...

(אמור לצאת בצק יציב ולא מתפורר. אם הוא מידי רך/ מתפורר- מוסיפים מעט קמח מצות,
ואם הוא מידי יבש ולא מתגבש- מוסיפים מעט מים.)

 

למילוי:
 בקערה נוספת מערבבים 1/2 קילו בשר בקר טחון יחד עם חצי מכמות הבצל שטיגנו קודם. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

ל"קובה":
קורצים מהבצק עיגולים כמו בקובה. משטחים על היד, ממלאים בבשר ו"סוגרים".

 

למרק:
מכינים מרק צח עם חלקי עוף- אפשר אפילו גרונות/ עצמות/ כנפיים- רק כדי לתת טעם במרק. מביאים לרתיחה!
אח"כ מוסיפים גם ירקות חתוכים: 2 בצלים, 4-5 גזרים, 1-2 קישוא והרבה סלרי.
וכן 2-3 חפיסות קטנות של רסק עגבניות
מתבלים במלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ו"זורקים" פנימה את ה"קובה"/ הקניידלעך הממולא.
מבשלים כ-40 דק' על אש נמוכה.
 

מגישים עם אורז לבן... או ככה עם שברי מצה בתוך המרק 

 

הערה: כדאי להכין את המרק בסיר גדול יותר מימה שאתם חושבים...
 

הקניידלעך ממש מתנפחים ותופסים מקום יותר מימה שזה נראה... ולא כדאי שהם ידבקו אחד לשני ויתפרקו. מה גם שהמרק כאן מאוד טעים..             

 

לבריאות וחג שמח! 
 

 

 

אז אצלנו.נחשון מהרחברון

אז קודם כל נבהיר משהו. אנחנו תימנים, יש 2 סוגי בשר בקערה ואוכלים את שניהם. אוכלים מצות לאפות שזה משביע (ואוכלים כזית כרפס מטובל בחרוסת)... לא רעבים בליל הסדר.

אז יש לאכול רק פתות (פה רפויה בפתח תו דגושה בשורוק) - מרק תימני עם חילבה ומצות מפוררות בתוכו.

לזרוע יש צלי זרוע של כבש וזכר לחגיגה יש אסאדו (נשים חתיכה אחת והשאר למחרת בבוקר)

כרפס - סלרי. חרוסת מכינים גם אשכנזית (כמו של סבא שלי - אגוזים תפוחים בננות יין.מרוסק ומעורבב.

ודוקא (חרוסת תימנית כמו של סבתא השניה) - תמרים יין חוואיג' קפה אגוזים שומשום טיםה מלח וסוכר מבושלים יחד על אש נמוכה עד שנהיה ממרח שווה.

יש מצוות רכות שהכנתי (עם מלח, בלי חורים) ויש מצות לילדים שהם הכינו, יש גם שמורה מכונה קנויות אבל  לא יודע אם יאכל.

למרור יהיה חזרת לבד (מגוררת) עם סלק (שניהם מגורדים) וחסה (לילדים ולאשה, אני אוכל כזית{ע"פ הרב ליאור} חזרת עטוף בכזית {גר"ח נאה} חסה.

 

אז לא נראה לי שצריך יותר. אולי גפילטע קנוי. עם חזרת ומצת קרקר.

 

בוקר:

 

מצות, חומוס, טחינה, סלט גזר, סלק מבושל, חזרת עם סלק, סלט מלפפונים, אסאדו ותפו"א בבישול ארוך בתנור, אורז, 

ירקות בתנור טרי (מכין תבנית מראש ומכניס לתנור על שעון שבת)

 

 

קינוחים - כדורי קוקוס, רולדת מצות (שברי מצות, המוציא, רק בסוף האוכל וא"א לנשנש סתם), מצת קרקר עם שוקולד.

 

רק אני מתעלפת מהמחשבה שילדים מכינים מצות?יעל מהדרום
לק"י

איך דואגים שהמצות תהיינה כשרות לפסח באמת?
היינו מבוגר על כל ילדנחשון מהרחברון
ומבוגר לש ומבוגר הכניס לתנור.
הקפדנו שהמצות לא ינוחו. עזרנו להם לרדד ולחורר. לא עברו 18 דקות. ניקינו אותם היטב לפני וראינו שלא הכניסו ידיים לפה וכו'. מי שהתעכב עם מצה החלפנו לו בבצק אחר ועשינו אותה בעצמנו
טוב. מצדיעה לכם על זה!יעל מהדרום
עשינו 10 קילו רק המבוגריםנחשון מהרחברון
וקילו אחרון עם הילדים...
זה מה שגרם להם לחכות ולתת לנו לעבוד בנחת
יואוווו אני גם תימניה וגם בעלי. נשמע פצצהה!!!בעוז וענווה!אחרונה
אנחנו מממפלספנית

בעזהי"ת

 

לערב שבת- 

דג נסיכה, תפו"א קריספיים ושעועית ירוקה. 

 

שבת בבוקר- 

פיתות עם סלטים

 

ואז סד"ש באזור 12:30-13:00-

סיר עם קציצות ותפו"א. 

 

לליל הסדר עצמו- 

עוף בדבש ושום, 

ולקט ירוק מוקפץ עם נודלס-אורז

 

ולבוקר החג,

בקר ביין ופטריות

ואורז עם תירס וירוקים. 

 

חוץ מזה יש סלטים:

שומר

מטבוחה

משייר

חצילים

שניצל חציל

חציל קלוי בטחינה

חציל קלוי מתובל

כרוב במיונז

טחינה

חומוס

ונראה מה עוד, 

 

 

סימני הסדר למעורבבי-עדות:

כרפס ותפו"א, 

ביצים קשות,

שום וחזרת וחסה, 

חרוסת אשכנזית וחרוסת טוניסאית, 

מי מלח ומיץ לימון

וזרוע כבש. 

 

 

וקינוחים:

עוגת קרמבו

ותכף נחפש עוד פינוקים..

מה יש בחרוסות השונות? סתם מסקרןיעל מהדרום
תמרים לא מיובשיםניל"ס


חחחפלספנית

בעזהי"ת

 

החרוסת של האשכנזים היא מתוקה: תפוחים, תמרים, יין, אגוזי מלך. והמרקם שלה רך ונמרח כזה.

 

החרוסת של הג'רבאים מתובלת. יש בה תמרים, צימוקים, אגוזי מלך, ותבלינים: זנגוויל, קינמון, קימל ובהרט. היא גושית, ממש מכדררים ממנה כמו כדור כזה. ובליל הסדר עצמו- פותחים אותה במיץ לימון..

אצלינו לא יודעת אם יש אגוזים, וגם לא בקיאה בתבליניםיעל מהדרום
לק"י

אבל גם עושים ממנה כדור ושמים במיץ לימון.
רק אומרנחשון מהרחברון

סד"ש צריך חצי שעה אחרי חצות בערך 1 וחצי ולא לפני

אז מה נשאר להכיןנחשון מהרחברון

היום:

סלק (כבר על האש לחתוך ולתבל)

סלט גזר

אורז עם בצל מטוגן

כדורי קוקוס

מצה ברייט

לחמניות קמח מצה

תפו''א ובטטה

שניצלים/תבנית עוף

 

 

מחר:

לשטוף סלרי לכרפס

לשטוף חסה למרור

להכין מי מלח (לילדה, רוצה כמו בגן)

!!!!!!!!!!להפשיר פיתות לסעודות!!!!

להכין טחינה

שעועית ירוקה

 

 

 

בצק לפיצה במקררמבוע.
נראה לכם טוב להכין בצק לפיצה, להתפיח, לשים רוטב וגבינה והכל, ואז להשאיר במקרר עד האפייה (איזה כמה שעות אח"כ)?
אמא שלי עושה את זה תמיד. מכינה ויום למחרת מוציאה מהמקררפה לקצת
ולתנור
תודה!מבוע.
עדיף להתפיח במקרר.פרש בודד
ואז להוציא ולהכין.
פיצה לא צריכה התפחה שנייה.
רצוי לפני העיצוב לקרר ל72 שעותקראנץ שוקולד
זה לא מחמיץ?יעל מהדרום
במקרר זה תופח לאט וטוב.קראנץ שוקולד
מתקבל בצק אוורירי עם המון בועות.
וכמובן אפייה בחום גבוה מאד
ננסה בהזדמנות...תודה!יעל מהדרום
כמה שמרים יבשים על קילו קמח?רבע ל7
תוכל לכתוב מתכון טוב לפיצה שמתפיחים 72 שעות?גפן36
אני מחפשת כבר הרבה זמן
בשמחה אכתוב אותו עוד מעט.קראנץ שוקולד
יום לפני בדיקת חמץ זה הכי דחוף מתכון כזהיעל מהדרום
אפשר לשמור לאחרי פסח.קראנץ שוקולד
ברור....סתם השתעשעתייעל מהדרום
🙊🙈קראנץ שוקולדאחרונה
דג מטוגן בליל הסדראוגניה ריינהרץ

בימי חול, אני מטגנת פילטים של דג בס או לברק בתערובת מתובלת שמבוססת על קמח. האם תוכלו לסייע לי בהכנת המתכון האהוב על נכדי בתחליף לקמח?

 

נראה לי שילך טוב עם קמח תפו"איעל מהדרוםאחרונה
סדר עבודהנחשון מהרחברון

כיוון שיש לי לפסח רק סיר גדול בשרי סיר גדול חלבי וסיר קטנטן (2.5 ליטר) פרווה (כרגע)

צריך לעשות סדר מה מכינים אחרי מה ואיך מסתדרים שלא נפספס.

 

אז האוכל שמכינים בסיר הוא:

מרק תימני (לליל הסדר)

מרק עוף עם קניידלאך (לליל שבת)

אורז (אפשר בסיר הקטן)

סלק (אפשר בחלבי)

סלט גזר (אפשר בחלבי)

דוקא - חרוסת תימנית (אפשר בקטן)

ביצים קשות (אפשר בחלבי או בקטן)

 

מממ לא מסובך. תכל'ס הבעיה היא המרקים.

נכין את המרק של ליל שבת. יתקרר נעביר לקערה גדולה ונכסה בנייר כסף. נכין מרק לליל הסדר.

בליל שבת את המרק שנשאר מעבירים לקערה בינונית/קטנה במוצש שוטפים את הסיר, מכניסים לתוכו מרק מהקערה הגדולה ומחממים (ומורחים את הגדה כדי שיהיה מרק חם)

כל השאר זה לבשל ולשים בקופסה

תקנה כמה,סירים חד פעמייםמשמעת עצמית
זה פצצה לבישול, על פלטה.

למה להסתבך???
כי הם קטניםנחשון מהרחברון
כי אני לא אמור להיות בסופר עד החג.
כי פעם חיממתי בזה מרק וכשהגשתי לשולחן זה התעקם ונשפך.
כי לא חשבתי על זה
אהמ...משמעת עצמית
יש בכל הגדלים. גם ענקיים.
אולי משלוח?
כן,יש קטע שצריך להיזהר עם העוקם...
אז הנה בשביל זה יש אותי😌
שכנעתנחשון מהרחברון
אולי אקפוץ ליישוב עם הסופר ואקנה לי 2-3 סירים
יששש!!משמעת עצמית
עצה שלי, תקנה יותר. בכמה גדלים וכמובן עם מכסים.
אין כיף כזה כמו פשוט לזרוק סיר ל9ח.

עצה נוספת תייחד שניים מתוכם אחד לבישול ביצים לכל החג
השני לטיגון. שמים שני בקבוקי שמן בסיר וזה נהיה סיר טיגון לכל החג. כמובן לכסות בלילה. בסוף החג פשוט מעיפים וביי.
איך??? פעם שניסיתי לבשל איתו הוא נשרף והתחוררנחשון מהרחברון
אמרו לי זה רק לחימום על הפלטה.
הוא מתחמם בשניהמשמעת עצמית
מעולם לא נהיה לי חור.
אולי יש בזה איכויות שונות?

ממש לא רק לחימום. אני משתמשת כל השנה🤷‍♀️ חמותי אפילו עושה בזה צ'ונט ושמה על הפלטה כל הלילה
על אש גלויה.
נראלי שזה מתעורר אם מתעקם.
מוזרנחשון מהרחברון
ולא הבנתי את המשפט האחרון.
אני מנסה אבל אם מתחורר לי שוב - את באה לנקות. סיימתי היום להבריק את הכיריים
חחחמשמעת עצמית
זה מתחורר אם מתעקם.

תנסה בסירים הקטנים יותר, הם שומרים יפה על הצורה.


לנקות כיריים זה רק @מיסטר דום😜
אבל אני צריך גדולנחשון מהרחברון
נראה. ננסה אולי בהמשך. עכשיו אקנה גדול ואחמם עליו בלי לבשל...
בהצ👍משמעת עצמיתאחרונה
מה התבנית הכי מוצלחת לעוגת גבינה?רבע ל7
או עוגות שוות אחרות?
אשמח לקישור לקניה באינטרנט/עליאקס

איפה קונים רינג?
ואיך אופים ברינג?
יש כאן מומחים בקהל?

תודה רבה
המלצה לתבנית עוגה 🍰תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ברמה הכללית, כדאי להשתמש בתבנית רינג עגולה מתכווננת או בתבנית מלבנית/מרובעת דומה העשוית מנירוסטה.

סיליקון יכול להיות שימושי, אך צריכים להיות מאוד זהירים בחיתוך , כדי שהסכין לא תנקב את התבנית ..

מומלץ לרכוש מחנות אמינה מתמחה, כדי לקבל תמורה בעלת איכות ושתאריך את זמנה.

דרכי שימוש ברינג:
🌼 ראשית, מניחים את הרינג על בסיס של רדיד אלומיניום ומניחים על משטח.
אפשר להניח על רשת התנור או על מגש מתאים לקירור (תלוי בסוג העוגה).
🌼 חותכים נ. אפי'ה לפי היקף התבנית ומצמידים להיקף התבנית (מיועד להקל בהוצאת העוגה).
* במקרה של עוגה קרה, יש שמוותרים על שלב זה, ומשתמשים במבער ידני להמסת ההיקף ולהוצאת התבנית.
🌼 בשלב הבא, ממלאים את תערובת העוגה בהתאם למתכון וממשיכים לפי ההוראות.

לגבי חנות-
יש מגוון של חנויות ברשת ומחוצה לה.. צריך לראות מה התקציב והאם יש משלוח לאזור שלך.

בהצלחה 💐
וואו תודה רבה על התגובה המפורטת!!רבע ל7

יש מצב שבהמשך אשאל אותך עוד ;) התכנון הוא בע"ה להכין עוגת גבינה או עוגה אחרת שווה לפסח

שאלה ראשונה - הבסיס מונח בעצם רק על רדיד אלומיניום + רשת? זה לא נוזל?

אם יש לך בכל זאת המלצה לחנות אשמח!
תודה רבה!
בשמחה רבה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

כן, הבסיס מונח על רדיד אלומיניום עבה (2 שכבות) או שניתן להניח שכבה אחת ולהניח על תבנית תנור שתישא את הרינג. בצורה כזו מוודאים שהעוגה תהא יציבה בתנור.

יש המלצה לחנות, אך לא ידוע לי אם מותר לפרסם כאן..
⭐ הבהרה חשובהתנו חיוך (-:
בס'ד

שלום שוב,
יש לעטוף את רדיד האלומיניום כך שיעטוף ויאטום את הרינג מלמטה.

יש מהדרים ומניחים שכבת רדיד אלומיניום ומעל נ. אפי'ה ואז סוגרים את ברינג (כנראה להימנע ממגע של האלומיניום עם העוגה).

בהצלחה וחג פסח כשר ושמח 💐
אפשר לחלוק?מקום בעולם
לשימוש ברינג יש שיטת עיטוף עם נייר אפיה ואלומיניום בשונה ממה שכתבו מעליי.
אחףש לך סרטון הדגמה.
@רבע ל7 יש בקוקסטוק, מר.קייק, מקסטוק, סער..
אפשר.. נשמח לראות את שיטתך 🙂תנו חיוך (-:
🌼 בנוגע לסרטון הדגמהתנו חיוך (-:
בס''ד

לשיטה זו כיוונתי בהודעת ההבהרה 🙂
אולי לא הספקת לקרוא את הודעת ההבהרה שנשלחה בהמשך..

חג שמח וכשר 💐
צודקת.. סליחהמקום בעולם
הכל בסדר 😊 חג שמח וכשר 💐💐תנו חיוך (-:
בשבילךלחם מלא
משהו חשוב שלמדתי היום על תבנית אפייה - בישול ומתכונים
אגב ממה שיצא לי לשמוע, כל עוגה נשלפת בקלות מתבנית סיליקון ללא שימוש בסכין, היא גמישה ואפשר לקפל עם הידיים
ראיתי את השרשור שלך. יש לך קישורים מומלצים?רבע ל7
תודה
תודהרבע ל7אחרונה
סיר ג'חנון מעולה וגם לא מחייבקראנץ שוקולד
הכנת תחתית לעוגה.
רוצה לפרט?רבע ל7
ואיפה קונים סיר ג'חנון?
קונים במקס סטוק ויש את זה בהרבה מקומות נוספיםקראנץ שוקולד
פשוט מרפדים את הסיר בנייר אפייה ושופכים את המסה של הגבינה ואופים כרגיל.
מעניין. תודה רבהרבע ל7