שרשור חדש
מה התבנית הכי מוצלחת לעוגת גבינה?רבע ל7
או עוגות שוות אחרות?
אשמח לקישור לקניה באינטרנט/עליאקס

איפה קונים רינג?
ואיך אופים ברינג?
יש כאן מומחים בקהל?

תודה רבה
המלצה לתבנית עוגה 🍰תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

ברמה הכללית, כדאי להשתמש בתבנית רינג עגולה מתכווננת או בתבנית מלבנית/מרובעת דומה העשוית מנירוסטה.

סיליקון יכול להיות שימושי, אך צריכים להיות מאוד זהירים בחיתוך , כדי שהסכין לא תנקב את התבנית ..

מומלץ לרכוש מחנות אמינה מתמחה, כדי לקבל תמורה בעלת איכות ושתאריך את זמנה.

דרכי שימוש ברינג:
🌼 ראשית, מניחים את הרינג על בסיס של רדיד אלומיניום ומניחים על משטח.
אפשר להניח על רשת התנור או על מגש מתאים לקירור (תלוי בסוג העוגה).
🌼 חותכים נ. אפי'ה לפי היקף התבנית ומצמידים להיקף התבנית (מיועד להקל בהוצאת העוגה).
* במקרה של עוגה קרה, יש שמוותרים על שלב זה, ומשתמשים במבער ידני להמסת ההיקף ולהוצאת התבנית.
🌼 בשלב הבא, ממלאים את תערובת העוגה בהתאם למתכון וממשיכים לפי ההוראות.

לגבי חנות-
יש מגוון של חנויות ברשת ומחוצה לה.. צריך לראות מה התקציב והאם יש משלוח לאזור שלך.

בהצלחה 💐
וואו תודה רבה על התגובה המפורטת!!רבע ל7

יש מצב שבהמשך אשאל אותך עוד ;) התכנון הוא בע"ה להכין עוגת גבינה או עוגה אחרת שווה לפסח

שאלה ראשונה - הבסיס מונח בעצם רק על רדיד אלומיניום + רשת? זה לא נוזל?

אם יש לך בכל זאת המלצה לחנות אשמח!
תודה רבה!
בשמחה רבה 🙂תנו חיוך (-:
בס''ד

כן, הבסיס מונח על רדיד אלומיניום עבה (2 שכבות) או שניתן להניח שכבה אחת ולהניח על תבנית תנור שתישא את הרינג. בצורה כזו מוודאים שהעוגה תהא יציבה בתנור.

יש המלצה לחנות, אך לא ידוע לי אם מותר לפרסם כאן..
⭐ הבהרה חשובהתנו חיוך (-:
בס'ד

שלום שוב,
יש לעטוף את רדיד האלומיניום כך שיעטוף ויאטום את הרינג מלמטה.

יש מהדרים ומניחים שכבת רדיד אלומיניום ומעל נ. אפי'ה ואז סוגרים את ברינג (כנראה להימנע ממגע של האלומיניום עם העוגה).

בהצלחה וחג פסח כשר ושמח 💐
אפשר לחלוק?מקום בעולם
לשימוש ברינג יש שיטת עיטוף עם נייר אפיה ואלומיניום בשונה ממה שכתבו מעליי.
אחףש לך סרטון הדגמה.
@רבע ל7 יש בקוקסטוק, מר.קייק, מקסטוק, סער..
אפשר.. נשמח לראות את שיטתך 🙂תנו חיוך (-:
🌼 בנוגע לסרטון הדגמהתנו חיוך (-:
בס''ד

לשיטה זו כיוונתי בהודעת ההבהרה 🙂
אולי לא הספקת לקרוא את הודעת ההבהרה שנשלחה בהמשך..

חג שמח וכשר 💐
צודקת.. סליחהמקום בעולם
הכל בסדר 😊 חג שמח וכשר 💐💐תנו חיוך (-:
בשבילךלחם מלא
משהו חשוב שלמדתי היום על תבנית אפייה - בישול ומתכונים
אגב ממה שיצא לי לשמוע, כל עוגה נשלפת בקלות מתבנית סיליקון ללא שימוש בסכין, היא גמישה ואפשר לקפל עם הידיים
ראיתי את השרשור שלך. יש לך קישורים מומלצים?רבע ל7
תודה
תודהרבע ל7אחרונה
סיר ג'חנון מעולה וגם לא מחייבקראנץ שוקולד
הכנת תחתית לעוגה.
רוצה לפרט?רבע ל7
ואיפה קונים סיר ג'חנון?
קונים במקס סטוק ויש את זה בהרבה מקומות נוספיםקראנץ שוקולד
פשוט מרפדים את הסיר בנייר אפייה ושופכים את המסה של הגבינה ואופים כרגיל.
מעניין. תודה רבהרבע ל7
יש למישהו מתכוני פשטידות לפסח בטעם נורמלי?נערת טבע

ולא עם תחליפים שעושים מרקם מוזר..?

 

נגיד קישואים, בצל, כרובית..

רעיונות לפשטידות לפסח (ללא מצה שרוי'ה/קטניות) 🥮תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

להלן רשימת רעיונות למאפי ירקות/ פשטידות לפסח:
🌼 פאי רועים- בשרי או טבעוני
🌼 קיגל תפו''א
🌼 פריטטת ירקות (וגבינות- אם רוצים)
🌼 לזנית חציל/בטטה - במילוי בשרי /חלבי/ פרווה
🌼 לזנית עלים (מבלילה כשל''פ ללא קטניות)- במילוי בשרי/חלבי/פרווה

בהצלחה וחג שמח 💐💐
אשמח למתכונים אם יש נערת טבע

נגיד לבטטה ופריטטה.
ומה זה לזניית עלים?

 

תודה!

🌼 מצ''ב המתכונים שביקשתתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום שוב 🙂

🌼 פריטטה- במחבת גדולה מטגנים ירקות- בצל, פלפל אדום, זוקיני/ תפו''א /ירקות אחרים שאוהבים. לאחר מכן מוסיפים תיבול- שום גבישי/כתוש, פפריקה, מלח, פלפל ותבלינים שאוהבים. בהמשך, מוסיפים בלילה של ביצים עם/בלי חלב ויוצרים מעין אומלט.
מניחים מעל מכסה ומטגנים עד להשחמה בתחתית ועד שהחלק העליון עשוי.
הופכים על צלחת ומגישים. (ניתן לשלב גבנ''צ בתוך הבלילה).

🌼 לזנית בטטה- בדומה למתכון הרגיל, מחליפים את עלי הפסטה בפרוסות בטטה דקות.
חשוב לשמן את התבנית מראש, ולרפד אותה בפרוסות, ואח''כ לבנות מעל את שאר השכבות.
אופים כשעה עד שהמאפה משחים.

🌼 לזנית עלים- מכינים כמות של עלים/חביתיות מבלילת ביצים מתובלת קלות וקמח תפו''א, ומרכיבים לזניה כפי שמכירים.
* כדאי לשים ברוטב נוזלים במידה, כדי שהעלים לא ירטבו מידי ויוכלו לשאת את המילוי.
** חשוב שקמח תפו''א יעורבב היטב בבלילה, מבלי שישארו גושים.

בהצלחה !!
אם כבר לזניה של פסח-בארץ אהבתי
אנחנו תמיד היינו מכינים עם מצות בתור עלים. טובלים בחלב לפני (בלזניה חלבית כמובן, בבשרית אפשר מן הסתם במים) ושמים במקום עלי לזניה. יוצא ממש טעים! (כמובן אוכלים בתוך סעודה)
יואו תודה רבה!נערת טבעאחרונה


יום רביעי היום! לא מבשלים לשבת??יעל מהדרום
@ברוקולי
@מקום בעולם
@השם בשימוש כבר
@אין לי הסבר
@טארקו
@נחשון מהרחברון

סליחה מהקבועים שפספסתי, ואם תקעתי פה מישהו לא קשור....
לא, שאריות .. פסחברוקולי


אם יש שאריות זה נחמד....יעל מהדרום
עוד לא סגור אם בבית שבתנחשון מהרחברון

ואם כן צריך להתחיל לגמור חמץ.

אז יהיה פסטות (נשאר קילו וחצי קמח דורום)

עוגיות ולחמניות (יש 4 קילו קמח)

שניצלים וקציצות (יש ים פירורי לחם)

עוגיות קוואקר (יש קוואקר)

סלט טאבולה (יש בורגול ועציץ נענע חדש)

מרק תימני (יש חילבה מוכנה במקפיא)

 

נחליט אם נשארים בבית ונבנה תפריט ממה שיש

 

איזה כמויות של חמץאני הייתי ממש בסדר לעומתכם אני רואהיעל מהדרום
לק"י

וגם אני קיוויתי שניסע שבת שעברה או השבת, אבל אנחנו בבידוד
האמת שמזמן לא קנינו חמץ אבל שבתות אחרונות לא היינו בבית אזנחשון מהרחברון

לא נגמר...

אבל קמח יגמר מהר מכינים כל יום פיתות.

נכין הרבה פסטה ביתית

עוגיות

לא ישאר הרבה חמץ לזרוק

אה וגם לא התחלנו אפילו לנקות

בעעעעעעעע

האמת שלא הייתי מתנגדת לעוד קצת קמח...יעל מהדרום
לק"י

נשארה כוס בערך, ונראה לי שאכין ממנה עוגה לשבת.
טוב אז אנחנו נוסעים לשבת בגבעה (מצפה אביחי תעדכנו אם אתם שם)נחשון מהרחברון

כל משפחה מביאה מהו אחד או שתיים

 

אבל מסרנו חבילה של חיטה.

הכנתי פיתות מקילו קמח.

קוסקוס מקילו וחצי סולת

שניצלים מהפירורי לחם (נשאר קצת נתנו לשכנים)

נשאר

3 ק"ג קמח

2 חבילות קוואקר

1 וחצי קילו קמח דורום

חבילת בורגול

 

זה החמץ התכלס

ואי דווקא ממש כן!!!טארקו
יש מלא חמץ שצריך לגמור😋😋

ליל שבת:
מרק כתום עם קרטונים ושקדי מרק
כנאפה בשר

בוקר שבת:
דג אמנון בפירורי לחם
מאפה פילו עם בשר, סטייל פסטייה
סלט חסה עם הפתעות(למשל בוטנים אמריקאים גרוסים😋)

סדש:
או מאפה פילו גבינות, או לזניה גבינות ועלי סלק
עודלא החלטתי איזה מהם לשבת ואיזה לארוחת ערב של הביוקר.

סלטים:
ממרח זיתים, עגבניות מיובשות, קישואים, חצילים בפירורים, סלט פלפלים קנוי, אולי כרובית עם פירורים, אולי בטטה כלשהי.

כנראה אכין פיתות במחבת, לא סגורה אם בכיוון לאפה או פיתה נפתחת.

קינוחים לפי הכוחות אבל כנראה-
עוגת גבינה לוטוס
משהו עם קוואקר
משהו עם בסקוויטים
או סתם עוגה סטנדרטית עם קמח
..בת מלך =)אחרונה
תקעת אותי😂😂😂אין לי הסבר
בדיוק הרגע הבעל הודיע שהוא יגיע💪

ערב שבת נאכל אצל אימוש...
חושבת שאכין-
חזה עוף ופסטה
תפוא אפויים
עוגת טורט לוטוס
יש שמרים אלפחורס מהמקפיא....

ו..זהו. שבת שלפני פסח😁
מה זה עוגת טורט לוטוס?יעל מהדרום
לק"י

האמת שלא הייתי בטוחה לגמרי שאת ממשתתפות השרשור
ואיזה כיף שהוא מגיע לשבת!יעל מהדרום
פעם הייתיאין לי הסבר
ואז התחילו לעשות שרשור הספקים בסגור וזה מספיק לי 🙈

טורט לוטוס זה עוגת טורט עם ציפוי של קרם ועוגיות לוטוס...
תעקבי אחרי הסטטוסים שלי ובעז''ה כבר תראי🤭
טוב שיש סטטוסיםיעל מהדרום
יורגעים פשוטים
גם אני רוצה לראות
ישששש לא אמרו לך רק בחמישי בלילה!!טארקו
וגמאותי מעניין מה זה טורט לוטוס.
חח ממש נס😅אין לי הסבר
אממ בעיקרון אני מכחנה עוגות מיוחדות ושואפת בקרוב להתחיל למכור😅
אז עוגת טורט לוטוס זו עוגת טורט שפשוט העיצוב שלה הוא עוגיות לוטוס, קצפת בטעם לוטוס וקרם לוטוס...

אם את רוצה עוגת לוטוס קלה להכנה וטעימה ברמות קיצוניות-
את טובלת עוגיות לוטוס במיץ ענבים ומשטחת בתבנית, מקציפה ריץ'+ 2 כפות ממרח לוטוס ומורחת מעל שכבת העוגיות, טובלת שוב עוגיות לוטוס במ''ע ומניחה בצורה מסודרת מעל הקצפת.
מחממת קרם לוטוס במיקרו בתוך שקית ומזלפת זיגזג.
כל מי שטעם התלהב.
וזה פשוט כמו עוגת ביסקוויטים 😌
הממסתם אחת
חלות מחמצת
סלטים-
מטבוחה
חצילים
טחינה
סלק חי
גזר פלפל כולורבי
חריף כלשהו צריך להחליט איזה
ערב-
קציצות בשר עם קטניות וירקות
אורז לבן
בוקר-
עלי גפן ממולאים
חמין
בורקס תפוא מבצק ספידי
עוגת טחינה וסילאן ואם יהיה זמן אז עוד עוגיות..
אצלינו- ניסיון לגמור שאריות מהמקרריעל מהדרום
לק"י

חלות מההקפאה
טחינה
חצילים
אולי משייר
סלט חי

סופלה שוקולד מקמח תפו"א שהיה במקרר
עוגת שוקולית עם כוס הקמח האחרונה שנותרה

ליל שבת:
תבשיל עוף, חומוס וירקות
בורגול

יום שבת:
חזה עוף עם קמח מצה ושומשום עם בצל
תפו"א ובטטה בתנור

סד"ש:
פשטידת בצל ופטריות
סלט בורגול
הייגנניתמשלימה
מחפשת רעיונות איך לאפות חזה עוףבתנור שיצא לא יבש או לחילופין מתכון שבו א9שר לשלב חזה עוף עם אטריות אורז וירקות (ולא מוקפץ) או בוריאציות שונות. אשמח לרעיונות!
תנסי לכסות את התבניתמאוהבת בילדיאחרונה


⁦⬅️⁩ אתגר : ארוחה שלמה בכלי אחד (סיר או תבנית)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

יש לכם רעיון למתכון מיוחד לארוחה שלמה שאתם מכינים בכלי אחד בלבד (סיר או תבנית) ? כזה שלא מצריך שימוש בכלים נוספים ?

אתם מוזמנים לשתף עם גולשי הפורום !!

תודה מראש לכל העונים 💐
בטח!*אשתו של בעלי*
עוף+אורז(גם בסיר על הגז וגם בתבנית בתנור)
כנ"ל עם פרגיות
אפשר מתכון לבתנור ?ה' אלוקינו
כן בטח! אצלם לך מאוחר יותר...*אשתו של בעלי*
כשאתעורר
אוחחח!! נכון...*אשתו של בעלי*אחרונה
כשאגיע הביתה בע"ה
עוף ותפו''א/ ואורז (בתנור או בסיר). מג'דרהנחשון מהרחברון

ספגטי בולונז

מרק עוף

מרק עדשים

חמין

גולש

קציצות וירקות

 

פלפל ממולא בשר ואורזהשם בשימוש כבר
קציצות דגים/בשר (נאכלות בלחמנייה)
חמין כמובן.תפוחית 1
בסירבעצמי
בשר טחון / חתיכות חזה עוף / עוף עם ירקות, בצל גזר (אפשר גם עגבניה, שעועית ירוקה, פטריות) עם אורז.
סיר ענק, ארוחה שלמה. אפשר לגוון ולשנות לפי מה שאוהבים
תפו"א עם חזה עוף/ בתנורכי כל פה
חולה על הארוחות האלו!! גם על האש או עם אורז זה פצצה...😋
ספגטי אדום פשוטגיימס פוטר


פוייקה הודעה


עוף קונפלקסמשמעת עצמית
בתחתית התבנית פרוסות תפו"א ובטטה
לפזר מלח וקצת רוטב צ'ילי מתוק

"ללטף" כרעיים בהרבה מיונז (בערך כף לחתיכה)
לפזר מלמעלה הרבה קורנפלקס

לאפות מכוסה שעתיים שלוש על 180
ורבע שעה לפתוח.
יוצא קריספי ומגניבבב
מקלובה נגידקראנץ שוקולד
מקלובה זה ממש טעים,אבלופל לימון
סליחה על הבורותאם_שמחה_הללויה
מה זה מוקלובה?
תבשיל אחד*אשתו של בעלי*
שמכיל עוף,אורז וירקות
סוג של תבשיל על בסיס אורז שמכיל בשר וירקותופל לימון
פתיתים עם קוביות חזה עוף, אפונה וגזראמא יקרה לי*


פילאף עוף עם אורז ,עדשים שחורות וירקות, גזר מגורראמאמורה
קציצות ותפו"א במחבת אחתופל לימון
פרגיות פסטה ועוד בסיר אחדופל לימון
סוג של אושפלאו בסיר אחדופל לימון
עוף וקוסקוס בתנורופל לימון
פרגיות וירקות בתנורופל לימון
🛒 מהם המוצרים הכי שימושים עבורכם בפסח ?תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

מהם המוצרים הכי שימושים עבורכם לפסח ? אתם מוזמנים לשתף ולצרף מתכונים (במידת האפשר).

תודה לכל העונים, חג שמח ושבת שלום 💐💐
קמח טפיוקה , ביצים , מצות , מלחפרח-אש


יש קמח טפיוקה ללא קטניות?ופל לימון


וואלה, ספרי לי איפה?ופל לימון


בניצת הדובדבןפה לקצת
מה זה?
תודה, אבדוקופל לימון


בניצת הדובדבן אין ללא קטניותופל לימון

זה קמח שיחד עם קמח תפו"א, קמח שקדים מאפשר להגיע למרקם סביר של בצקים בפסח

כנראה שזה תלוי סניףפה לקצת
חברה שלי קנתה בהכשר העדה החרדית ירושלים
אנחנו קונים מחנות מוצרי אפיה (בעיקר יש בה עוד דברים קצת) בשםפרח-אש

לבאל

גם אם כתוב בהכשר קטניות טפיוקה זה לא קטניתמיקי מאוס
ואפילו אם חלילה נכנסו כמה פירורי קטניות הם בטלים ב60 כי עורבבו לפני פסח (קטניות זה לא חמץ)
ואם ממש רוצים להיות מחמירים ולחשוש אם קמח נחשב תערובת אפשר לאפות את זה לפני פסח ואז זה בטוח בטל ב60

כמובן שחייבים הכשר לפסח בכללי
קמח מצה*אשתו של בעלי*
לפנקייק
לקניידלך

וכמובן מצות
תפוחי אדמה חחעפה


ביצים!טארקו
קמח מצה, קמח תפוא, מוצרי חלב, מצות, ירקות, בשרי...

מה מכינים?
פנקייקים
לאפות קמח מצה
פיצה פנקייק
בראוניז
עוד בראוניז(אוכלים מלא בראוניז בפסח. זו העוגה הכי טעימה)
פירה, תפוא בתנור, תפוא במיקרוגל, תפוא בסיר, תפוא בתנור בתיבול אחר....
חביתות, מצה בריי, שקשוקה
לא זוכרת מה עוד.
אבל מלא מלא אוכל.
תפוח אדמה וביציםפה לקצת
וגם עוף ובשר
^^^^^חיים של

ושמן

גם הולך הרבה

קרם קוקוס. מעשיר מאוד, ובלי קטניותמיקי מאוס
אורז!! בשר ירקותאור123456
פירות וירקות בלי תפואסמטאותאחרונה
מי סיים לנקות כבר את הבית לפסח?אמאל'ה23
לי נשאר חדר מטבח ספונגה הכשרה ובישול
טעם קטן למרק אפונההנורמלית האחרונה
תטגנו את הבצל בהתחלה בשמן זית, משדרג מאוד את הטעם!
ציפס קפוא על כירה חשמלית ?באר מרים
נוסעים לטיול בחול המועד. בערב נגיע למקום שיש חיבור לחשמל. לא מעוניינים להתעסק עם "על האש" וילדים מטונפים ומסריחים, אלא לבשל על הכירה החשמלית שנביא איתנו. מחפשת דרך להכין ציפס על כירה חשמלית.

למנה עיקרית מכינה פרגיות וקבב במחבת, מחפשת תוספת קלה וזריזה.. (ללא קטניות..)

האפשרויות:


לטגן ציפס משקית של ציפס קפוא (תפוגן ודומיו) - האם החום של כירה חשמלית מספיק לטיגון כזה?
אם הציפס יפשיר במהלך היום (מטיילים ביום, נגיע רק בערב..) עדין יצא נורמלי?
כמה זמן יקח לטגן כמות גדולה (שקית של 2 קילו, בדרך כלל אני אופה בתנור בשתי תבניות במקביל..)

להביא מראש תפוחי אדמה מבושלים ולחמם אותם על הכירה עם קצת שמן ותבלינים.

מה עדיף לדעתכם?
יש רעיון אחר לתוספת משביעה וקלה להכנה בכמות גדולה?
(או משהו שאפשר להכין מראש ערב קודם ולהביא איתנו ורק לחמם על המחבת..)
אוכלים שרויה, לא קטניות..

(צריכה כמה נגלות, כי אנחנו משפחה גדולה.. דו ספרתי, כולל מתבגרים רעבים..)
אם זה מחוץ לבית קר יותר ולא הייתי בונה על להצליח לטגן צ'יפסגפן36
בתוך בית חם עיירה חשמלית יכולה לעשות את העבודה, אבל יקח לה זמן.

אפשרות שמוכנה בד'' כ מהר יותר: סיר בצל בטטות תפו'' א

תחתית עבה בצלים פרוסים
פרוסות תפו'' א
מלח פפריקה
פרוסות בטטה
מלח פפריקה
פרוסות תפו'' א
מלח פפריקה
וכן הלאה עד שהסיר מלא
שופכים שמן על הכל מלמעלה, את הסיר עם מכסה ללא פתחי אוורור.
אש בינונית - נמוכה (שוב, תלוי בטמפרטורה בחוץ)

ואחרי חצי שעה - שעה יש סיר מלאאא אוכל טעים
אם הייתי מכינה בחוץ הייתי מגיעה עם הבטטות פרוסות כבר וכל התפ'' וא שטופים והבצלים פרוסים גם (אם באותו בוקר..כן?)
ומעמידה את העסק לפחות שעה לפני שיושבים לאכול. שיהיה לו גם זמן להתקרר טיפה.
אנחנו עושים את זה קבוע בטיוליםיהודיה מא"י
אבל לא עם כירה חשמלית, אלא עם כירת גז ניידת קטנה, והאש שלה די חזקה. רק לא לשכוח להביא מכסה. לא מכירה את העוצמה של כירה חשמלית, מניחה שמשתנה בין סוגים שונים.
שמים את הצ'יפס בציידנית עם קרחומים, זה מפשיר חלקית וממש לא מפריע. (ואת העוף והקבב גם ככה צריך לשים בציידנית, שלא יתקלקל.)
אם אתם משפחה גדולה, אולי כדאי לשקול לקנות גם כירה כזאת, זה לא יקר, ויקצר את זמן ההכנה בחצי. מדובר על כירה שמכניסים בצד בלון גז חד"פ קטן.
כדאי להביא 2 בלונים כי אם שמים על אש גבוהה הבלון לפעמים קופא תוך כדי ונוח שאפשר להחליף.
יש כירה ויש כירהפשוט אני..
יש כירות חשמליות שעולות 500 ש''ח ומעלה ללהבה אחת, ויש להן עוצמה מטורפת.
אולי להכין את הציפס בבית בתנור? או שזה לא יזרום להם?תפוחית 1
אין מצב..באר מרים
מפונקים אצלי..

מקסימום לבשל תפוחי אדמה מראש ולטגן אותם טיגון קל עם תבלינים..
ממליצה לקנות כירת גז ניידת- כזאת במזוודהשלומית12345
של גז. עולה 50-80 ש"ח ושימושי מאוד!!!
להבה גדולה כמו הגז הכי גדול בכיריים,
אפשר לבשל גם מרק בסיר ענק וירתח בזמן סביר....
ובכלל מרק נשמע לי מאוד מפנק בסיטואציה.
אפשר אולי כמנה ראשונה, גם ממלא....
נניח להקפיא מרק כתום, יפשיר במהלך כל היום
ואז להרתיח על הכירה...
מרק כתום עובר הקפאה מעולהשלומית12345
ואחרי הרתחה הוא חוזר להיות טרי לחלוטין
תפוחי אדמה מבושליםחיים שלאחרונה

נשמע רעיון טוב יותר מציפס.

אפשר אולי פירה?

משהו חשוב שלמדתי היום על תבנית אפייהלחם מלא
יש מגוון רב של תבניות אפיה, חלקם נוחות יותר ופחות, יקרות או פחות, רב פעמיות או חד פעמיות, בחלקן יש חשש לחומרים לא בריאים שנפלטים כתוצאה משימוש ובחלקן אין שום חשש.
מה התבנית הנוחה ביותר? סיליקון כמובן. קל, גמיש ולא מצריך שימון והעוגה נשלפת בקלות.
היום גיליתי שלפי הfda אין חשש לפליטת חומרים בעייתים ואין שום בעיה בשימוש בין 40 מעלות מתחת לאפס ועד 220 מעלות. אך מצד שני צריך להיזהר מחיקויים סיניים בעייתים עם חומרים זולים חוץ מגומי או סיליקון שמריחים רע ומזיקים לבריאות.
לכן הם יקרים יחסית ועולים לפחות 70 ש"ח לתבנית, גם אם הם מאוד זולים לייצור.
הפתרון... אלי אקספרס. פשוט לבדוק במפרט אם יש אישור של הfda או תקן אירופאי, וכך אפשר לקנות תבנית גדולה ונוחה מאוד לשימוש במחיר של דולרים בודדים. וכמובן לבדוק במפרט שהגודל מתאים והתבנית לא נועדה לעוגיה בודדת אלא לעוגה גדולה.
תועלת מקסימלית במחיר אפסי.
המלצות למיקסר לא יקר מדי?משתמש למען ה

נמאס לי ללושחושף שיניים

 

להכנת בצק (לא יותר מקילו) 

זה כלי כ"כ שימושי וכ"כ חשוב שיהיה טובנחשון מהרחברון

זה מחזיק לשנים כדאי להשקיע עוד כמה שקלים במשהו איכותי.

אחרי שמתרגלים א"א בלי ואז... כל 3 שנים מחליפים וזה יקר יותר

אני בקושי משתמשת בו.יעל מהדרום
לק"י

יש לנו של קנווד שקיבלנו לחתונה.
פעם ב.... מקציפה בו קצפת.
עוגות- מכינה בחושות ביד.
בצק לחלות- לאחרונה מכינה בצק שמערבבים בכף (בצק נוזלי). בצק שמרים רגיל- במיקסר.

בקיצור, לא לכולם זה שימושי כל כך.
מה שהולך היום חזק*אשתו של בעלי*
זה מיקסר קנווד מייג׳ור או מיקסר דאבו
לא נראה לי שדאבו עונה על ההגדרה של לא יקר מידיהריון_ראשון
אבל קנווד שף xl או מייג'ור בהחלט מומלצים מאד
לנו יש קנוד מייגור והוא נחמד למי שאופה פעם בעלה שלכת
אבל אם התכנון הוא להכין חלות כל שישי ושמרים עם הפרשת חלה אז המייגור לא מספיק טוב בשביל זה ואני ממליצה על דאבו
למישהו יש ניסיון עם סאוטר?משתמש למען ה

אמנם זול אבל קצת בקטע מחשיד...

לי יש נסיון גרוע, אבל אולי זה תלוי דגם..רק טוב=)
לי יש לא כזה עם קערהשל סאוטר 500וואט והוא ממש טובראשית גאולהאחרונה
וממש זול. עלה איזה 100-120שח
ומקציף סבבה

אבל מניחה שזה טוב לדברים פשוט ים ובעיקר עוגות
לא בצקים וכאלה

תלוי מה הצרכים
לי יש מעולה של אמקורסתם אחת
כבר ארבע שנים עובד כמו חדש. חיימשלי 🤩
נשמע טוב איזה דגם?משתמש למען ה
וואלה אין לי מושג. איך בודקים?סתם אחת
אין ימושג גם חח אולי רשום עליו?משתמש למען ה

אולי את יכולה לצלם ואני אחפש לפי זה?

כן בע"ה אח"כסתם אחת
עובד טוב גם עם בצקים?משתמש למען ה


אפשר להציע רעיון אחר?יהודיה מא"י
אם מספיק לך ללוש ק"ג כל פעם, במקום מיקסר, אופה לחם של סאוטר. רשמית הוא מתאים ל6 כוסות קמח, שזה כמעט קילו, אבל אם זה רק ללוש בצק, קילו קמח נכנס יפה מאוד.
ואזצחוץ מבצק אפשר גם להכין לחם בלי טירחה כמעט בכלל.
צריכה רעיונות למאכלים בריאים שאפשר לקחת לאולפנה...תגל הארץ
אני ממש אשמח אם יש לכם רעיונות לאוכל בריא שאני יכולה לקחת איתי,עדיף לבשל בבית ואז שישמר טוב במקרר... בעיקר כאלה בלי רוטב, נגיד לבשל קינואה בבית ואז לחתוך עם זה סלט שאני באולפנה, דברים בסגנון הזה...
תודה מראש
🌿 רעיונות לאוכל שניתן להכין בעבודה/לימודיםתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בעבר, נוצר דיון בפורום הזה לגבי אוכל שניתן לקחת לעבודה ללא צורך בחימום.
בדיון הוצעו מגוון רעיונות , שבטוח יכולים להיות שימושים גם לך 🙂
את מוזמנת לבדוק בקישור המצורף (רלוונטי גם לעבודה וגם ללימודים):
אוכל לקחת לעבודה ללא צורך בחימום - בישול ומתכונים

בהצלחה !!!
תכיני לךבימבה אדומה
עדשים שחורות מבושלות
קינואה מבושלת
שעועית מאש מונבטת
גרעינים ואגוזים
אבוקדו
ובאולפנה יש ביצים קשות וירקות?

חוצמזה אפשר להכין קציצות טונה או כל סוגי קציצות ירק עם עדשים למינהם... טעים גם קר.
לביבות, מאפינס, ירקות ופירותתפוחית 1
תודה רבהתגל הארץ
ממ..הודעהאחרונה

בורגול (אפשר עם סלט או כתבשיל עם ירקות)

אורז עם תוספות מעניינות (בלי רוטב)

פתיתים

קינואה (יש גם שחורה ואדומה אם בא לך להשקיע ולגוון, לוקח קצת יותר זמן לבשל אותן יחסית ללבנה)

ג'ריש וקטניות למיניהן..

 

בכללי את יכולה כמעט כל תבשיל בסגנון הזה להכין ופשוט לצרף "ערך מוסף" של עדשים, קטניות או ירקות וזה עושה את העבודה (:

אשמח לתובנות לבישול על הפלטה לחגפפרינה
ראיתי פה פעם המלצות לבישול על הפלטה. זא לשים עוף לדוגמא מהירה עד הסעודה למחרת זה יהיה מוכן
איך בדיוק לעשות?
איזה תבשיל כדאי?
האם החום הנמוך של הפלטה לא תקלקל את התבשיל?
אני לא הייתי מנסה לבשל על פלטה*אשתו של בעלי*
בטח לא עוף...
לויודעת...שיטת הבישול הזאת נראית לי מוזרה והייתי חוששת באמת שהאוכל יתקלקל.
אני מתבלת את העוף ושמה על הפלטה כמה שעות לפני האוכליעל מהדרום
לק"י

בתבנית חד"פ ישר על הפלטה.
נניח 4 שעות לפני האוכל, מקסימום אם התבשל קודם- מעלים קומה או מורידים מהפלטה.

היה פה שרשור על זה, אחפש לך.
אפשר להכין קציצות, שניצלים, ירקות וכו'
יוצא מעולה ממש!! ממליצה!מנסה לעזור

חוסך מקום במקפיא

ויוצא טרי וטעים ורך...

במיוחד אם יש יומיים חג...

ההודעה הנכונה בשרשור השנייעל מהדרום
אם הפלטה טובה ולא ממש מעפנה אפשרנחשון מהרחברון

אני עושה את זה המון.

לא רק בחגים. לפעמים גם ביום ראשון אני משאיר תבנית על הפלטה בבוקר שיהיה מוכן כשחוזרים בצהרים.

אבל כמעט כל חג אני מבשל על הפלטה החל מתפוחי אדמה ירקות עופות קציצות דגיםם קציצות עוף מה שחשוב זה לדאוג א לכיסוי טוב ב שיהיה כמה שיותר קרוב לפלטה - (תבנית חד"פ)

אה ואני גם מבשל בתנור עם שעון שבתנחשון מהרחברון

הרי מותר לפתוח ולסגור תוך כדי שזה פועל כי גרמא בבישול מותרת ביום טוב.

 אני ששם שעון שבת מכוון אותו קצת לפני שנדלק לעמלות הרצויות (נניח שעה לפני וככה גם אם יש שבת קודם זה לא דולק סתם)

 

צריך לזכור להפעיל את התנור חצי שעה לפני הזמן שרוצים להכניס כדי שהתנור יתחמם. יש דברים שיוצאים ממש ממש טעימים כשהם טריים וזה עונג חג.

תודה רבה לכולכםפפרינהאחרונה
מעניין יהיה לנסות הפעם. מקווה שיצליח! הפלטה שלי מאד חזקה,בשבת האוכל לפעמים ממש מתייבש אחרי שעתיים וקצת. אז אולי זה יהיה מתאים לבישול עוף וירקות נניח....
תודה החכמתי
עוגת קרמבושקט ושלווה

טוב אשמח לעזרה.. לא רוצה לקנות דברים כי עוד מעט פסח ואנחנו גם לא בבית כל החג..

אני רוצה לעשות עוגת קרמבו.. יש לי שמנת..

מחפשת מתכון בלי אינסטנג פודינג (לא וניל ולא שוקולד)

ושהבסיס והשוקולד מחומרים פשוטים שיש בבית (קמח, שוקולד מריר, שמן וכו..)

לא מכירה עוגת קרמבו בלי פודינג🤔binbin
זה כמו לחפש עוגת ביסקוויטים בלי ביסקוויט
תחליף לאבקת פודינג בעוגות 🍰תנו חיוך (-:אחרונה
בס''ד

שלום לך,

מאחר ותפקיד אבקת הפודינג הוא בן היתר לספק יציבות (וטעם) לתערובת, כדאי לנסות להמיס ג'לטין לתוך התערובת, ולאחר מכן להוסיף טעם וניל (מתמצית וניל או ממקלות וניל מגורדים).

בעוגת גבינה למשל, מערבבים 1/4 כוס מים קרים יחד עם שקית ג'לטין ולאחר מכן מוסיפים עוד 1/4 כוס מים חמים, ובוחשים כ-2 דקות על להבה נמוכה . מצננים מעט ומוסיפים לתערובת של העוגה.


בהצלחה 💐
יאללה- שרשור ניצול חמץ יוצא לדרך!יעל מהדרום
לק"י

תנו לנו מתכונים קלים להכנה שיעזרו לנו לסיים מצרכי חמץ.

פירורי לחם- לביבות פירורי לחם: פירורי לחם, ביצים, קוביות בצל (אפשר לטגן), תבלינים אולי.
תודה רבה🙏🏼עלמא22
מישהו מכיר את המיקסר הזה?שִׁירָה

 

אשמח לחוות דעת אם יש...

לא צירפת כלום...פה לקצת
גם עכשיו...טארקו
אז הערוץ מוחק לי..שִׁירָה

שמתי קישור של 

‏מיקסר Kenwood KVL4102S קנווד בזאפ

 

מישהו מכיר?

קנווד נחשב מיקסר טוב.יעל מהדרום
תודה יעלשִׁירָה

מישהו יודע ספציפית על הדגם הזה?

כן נראה לי שזה מה שיש לי שף XLבטעות נכנסתי

זה הדגם המקביל של המייג'ור שכבר לא מיובא לארץ.

אני מרוצה בגדול, מיקסר חזק עושה איתו בצקים, הקצפות

יש לי אותו שנה וחצי בערך

זה מה שכתוב עליו אבל, למה את חושבת שזה לא?בטעות נכנסתי


אויש, סליחה. משום מה פספסתי את הכיתוב הזה כשהסתכלתי קודםהנורמלית האחרונהאחרונה
שלום, מישהו מכיר מתכון עוגיות חמאת בוטנים מקמח כוסמין/מלא?יהודי פשוט.
תודה
תקח מתכון של קמח לבן ותמיר ל כוסמין עדיף 70%ברוקולי

עם קמח מלא יצא כבד
ותכין עם פצפוצי אורז הרבה יותר מוצלח
חח אני לא מכיר מתכון של קמח לבן גם..אחרת הייתי ממיר.יהודי פשוט.
תודה בכל אופן!
למה דווקא קמח?ברוקולי

פסח?
לא דווקא, פשוט זה או זה או שיבולת שועליהודי פשוט.
ואין לי סבלנות לברור שיבולת שועל חח.
אם יש לך הצעה אחרת אשמח לשמוע
יש בוואקוםתפוחית 1
יש עוגיות חמאת בוטנים בלי קמח של קרין גורן. להפחית סוכר.הנורמלית האחרונה
ראיתי מתכון של נוי אבנרי, רק תכתוב את זה בגוגל ותספר איך היהרויטל.אחרונה


אני רוצה להכין תפוחי אדמה אדומים בתנורבוקר אור
איך עושים את זה הכי טוב? גלו לי
שוכחים מזה בתנור ואז.,. היי זה מוכןתפצי
5 תפוא קלופים וחתוכים
בכוס- שליש כוס שמן, כפית שטוחה מלח, כפית שטוחה פפריקה, כפית שטוחה כמון, חצי כפית פלפל שחור.
לערבב ולאפות. מדי פעם לערבב ולשכוח
תודה רבה! כבר הכנתי משהו אתמולבוקר אור
אולי פעם אחרת ננסה ככה באמת
עם/בלי הקליפה?*אשתו של בעלי*
תוסיפי קצת טימין..ממש משדרגאורית1981


הייתי מבשלת קצת במים, 3/4 ריכוךופל לימון

מסננת, מעבירה לתבנית תנור, מועכת

מפזרת מלח, שום, עשבי תיבול ושמן זית ברוחב יד

ולתנור עד שמשחים והופך קריספי

אם היא יפה אז כן. אפשר. אבל אין איזה ויטמינים או משהו בקליפהתפציאחרונה
אז לקלף זה גם סבבה
מתכון לציפס בתנור בינייש פתוח
קרדיט ל @יהודי פשוט.
אני היחיד שבהתחלה לא הבין למה פתאום הדף נהיה קטן יותר?גיימס פוטר


יש לזה טעם של צ'יפס?חיות צבעונית
או של תפוחי אדמה בתנור?
@יהודי פשוט
אי אפשר לומר שיש לזה אותו טעם של צ'יפס,יהודי פשוט.
כי בצ'יפס חלק גדול מהטעם זה השמן שאין פה. זה משהו ביניים, זה גם לא טעם של תפוחי אדמה בתנור.
אבל אם עושים נכון את המתכון אז זה יותר קריספי מצ'יפס שזה עיקר העניין מבחינתי
מענייןחיות צבעונית
ננסה.
תודה!
תודה, תהנו יהודי פשוט.
מה הכוונה להגביה עד הסוף?תפוחית 1
את החום של התנור.יהודי פשוט.
תודה.אבל כמה מעלות? זה שונה בכל תוכניתתפוחית 1
זה לא מאוד משנה..בערך 250. העיקר שיהיה הכי חם שאפשריהודי פשוט.
כדי שהוא יעשה אותו קראנץ'
תודהתפוחית 1אחרונה
האם זה נורמלי שארוחת הערב מדי יום ראשון תהיה שאריות משבתשושנהלבנה

היי,

היו לי הרהורים היום על החיים שלי אצל ההורים, ואצלם מדי יום ראשון היינו אוכלים שאריות משבת. כך היה כל החיים שלי.

הרבה פעמים לא היה כל כך הרבה (פשוט לא נשאר הרבה, לא בגלל כסף או משהו כזה) וכל אחד היה לוקח קצת מכל תבשיל.

האם זה נורמלי? 

לא רוצה לעורר אמוציות או משהו, רק לקבל פרספקטיבה.

למה לא? זה די נפוץפעם הייתי ניקית


למה לא? עדיף לזרוק?פה לקצת
מה שכן, אם לא נשאר מספיק הייתי מכינה עוד משהו
בטח שכןפרח-אש
אצלנו אוכלים במשך השבוע (בנוסף על דברים אחרים )
למה לא?יראת גאולה
אם לך זה לא מתאים - תעשי אחרת.
בהרבה מאוד בתים כך מקובל, וגם ביום שני או שלישי...
כן,בהחלט*אשתו של בעלי*
ותמיד אפשר להכין משאריות חלה:
טוסטים
לחם מטוגן
נורמלי לחלוטין.תפוחית 1
חוץ מהקטע של לוקחים קצת אבל תמיד אפשר לחתוך סלט או להכין מהר קוסקוס
בכל מקרה אם לך זה לא יושב טוב פשוט תכיני משהו ⁦
למה לא?44444
אני מכינה ביום שישי כל דבר בכמות גדולה- גודל סיר והרבה פעמים מקפיאה...

בתקופה שבשלתי צהריים רק לעצמי כל יום שישי מלכתחילה בישלתי עד ליום שני/ שלישי ושמתי בלוק אנד לוק.
נורמלי ממשטארקו
כלומר בתנאי שהלא מספיק הכוונה שלא מספיק מתבשיל 1 ולוקחים מכמה שונים כדי לשבוע.
ברור. אצלנו הרבה יותר מיום ראשון... עד שנגמר מיקי מאוס
בכוונה מכינים בשישי המון אוכל. בהמשך השבוע מבשלים אולי פעם אחת נוספת. מלבד חביתות וכדו או דברים פשוטים
אם בסוף כולם שבעים זה מצויין. אם לא, להכין משהו ליד.אנונימיות
הכי נורמאלי ומקובל שישחדשה ישנה
אני מכינה בכוונה כמות גדולה לשבת כדי שלא אצטרך לבשל ביום ראשון...

גם אצלינו קראו לזה 'שאריות' משבת, זה ממש שם מעליב. אני אומרת לילדים שלי 'אוכל משבת', זה נשמע יותר טוב
נשמע הגיוני. עדיף מלזרוק אוכל סתםחילזון 123
אנחנו מכינים כל מיני סוגים שמראש לוקחים שנאכל בראשון שניגליתאחרונה

ודי נהנים לנו מהרעיון סוג של חופש בישול בראשון שני..

באיזה שעה ביום שישי אתם מכינים חמין?שושנהלבנה

שבוע טוב,

באיזו שעה ביום שישי אתם מכינים את החמין ושמים על הפלטה? וכמה שעות בעצם הוא יושב על הפלטה?

תודה

כל שעה תהיה טובה,להכנת חמין ביום שישי*אשתו של בעלי*
מכירה כאלה שמגיעים בחמישי אפילו,ושמים במקרר עד למחרת.
(לא ניסיתי מעולם..)
ניסיתי. לא נורא אבל פחות טעיםPandi99
לא משנה מתי. אפשר גם יום לפניאודי-ה
צריך להרתיח לפני שבת ולשים על הפלטה מכניסת שבת.
צריך לדעת כמה מים לשים כדי שלא יתייבש ומצד שני שלא יהיו הרבה מדי מים.
אנחנו מכינים כשעתיים לפני שבת..הכל מתבשל ורותחשקדיה.
עד כניסת שבת וישר לפלטה.
אני מכינה ממש מוקדם בבוקר של יום שישי, מבשלת קצת ואז בפלטהPandi99אחרונה