שרשור חדש
ילדים וילדות.. יום רביעי היום.. מה מבשלים לשבת?ברוקולי
אז קיוויתי שניסע גם השבת, אבל אנחנו בבידודיעל מהדרום
לק"י

אז נראה מה יש בהקפאה ובמקרר.
תפריט יבוא
אז ככה בערךיעל מהדרום
לק"י

חלות
חצילים וגמבות בתנור
חצילים נוספים
טחינה
סלט חי
סלק

עוגת ביסקוויטים
בראוניז (אם אני לא אחסל הכל)
עוד עוגה/ עוגיות


ליל שבת:
קוסקוס
מרק/ תבשיל עוף

יום שבת:
שניצלים
תפו"א בתנור

סד"ש:
לזניה חצילים
אולי עוד משהו שהילדים יאכלו
אפשר מתכון ללזניה חצילים?YNZS


בערךיעל מהדרום
לק"י

פורסים חציל לפרוסות, מורחים שמן משני הצדדים ואופים.
מכינים רוטב שאוהבים.
שמים שכבות עלי לזניה, רוטב וחצילים.

אם רוצים חלבי- שמים גם שכבת קוטג'/ גבנ"צ וכו'
תודה!YNZS


אז אצלנובעוז וענווה!
בשר טחון
עוף ותפו"א
אורז
שעועית
חמין
שניצלים
בטטה בתנור
לזניה או פסטה
לחמניות
סלטים מבושלים וחיים
אצלנו בעזרת ה'אבןישראל
ערב שבת
סלומון בסויה
שעועית ירוקה

בוקר שבת
עוף ברוטב מתקתק
בשר בתנור
אורז

סדש
משה בתיבה
סלטים
חלות

חציל מטוגן
חציל במיונז
חציל בטחינה
טחינה
מטבוחה
חסה

עוגת תפוזים
כדורי שוקולד
חלות
שבת שלום ומבורכת
אנחנו בערך כךאמא יקרה לי*

חלות כוסמין ביתיות

סלט טאבולה עם עשבי תיבול נענע וחמוציות, טחינה, חילבה, כרוב בשמיר,

חסה, נבטים בלימון

 

ער"ש

סלמון

מרק עוף

 

בוקר

סלטים

צולנט 

אורז

 

סד"ש

כרוב במיונז

פסטה ק. מלא בפסטו

טונה

ביצים קשות

סלטים

אם אספיק אולי פשטידה

 

עוגת ביסקוויטים לקידוש בבוקר

 

 

 

לא החלטנו עדיין אם אנחנו בבית או לאבוקר אוראחרונה
שמירת אוכל משישי לליל הסדר... טיפים לכאן שיח סוד
היי,
אז פסח יוצא במוצ"ש.
בשבת אני מתארחת ובליל הסדר מארחת, אבל אני מכינה את האוכל בשישי ואז אשים על הפלטה במוצ"ש וראשון.
(לא אוהבת ואין זמן לבשל הכל בחג עצמו, טרי טרי אני עושה סלטים.)

בקיצור איך אני שומרת דג סלמון ברוטב עגבניות? לבשל 90% ושיגמר להתבשל ערב למחרת על הפלטה? לבשל 100% ופשוט לשים על הפלטה?

ועופות? תפוחי אדמה? מרק?

ישרוד במקרר כיומיים וחימום בפלטה?
מקפיא לא טוב, נכון?

בקיצור טיפים לפה
אני מבשלת לגמרייראת גאולה
היות שמותר להניח על הפלטה רק אחרי צאת השבת, אין כל כך הרבה זמן עד שולחן עורך. כלומר, יש מספיק זמן לחמם, אבל לא הייתי לוקחת סיכון של משהו לא מבושל לגמרי.

זה לא אמור להתקלקל, במיוחד אם לא פותחים וסוגרים את המקרר.

אבל אני מניחה על הפלטה רק את הכמות שמיועדת לסעודה הזו. אם הכנתי את אותו דג או פשטידה גם לליל הסדר וגם לחג ביום - אחלק לשתי תבניות, כך שבסעודת היום זה יהיה החימום הראשון על הפלטה, ולא עבר חימום נוסף.
בישול של דג הוא קצר מאוד*אשתו של בעלי*אחרונה
סה"כ 20 דקות ולפעמים פחות.
תבשיל את הדג עד הסוף ותחממי על הפלטה במוצ"ש.
כנ"ל לגבי שאר האוכל.
לבשל הכל עד הסוף,אל תעשי חצאי בישולים.
ותחממי על הפלטה במוצ"ש.
אין סיבה שלא יצא טוב וטעים.
מחפשת המלצה לתנור דו תאי, הוא חייב לאפות מצוייןרחלה2020
כי אנחנו חיים במטבח בערך ואוהבים לאפות מלא.
אשמח להמלצות על הדלונגי (יש להם כמה דגמים?) או על הסאוטר עם הדגם החדש (770).
ולהמלצות בכללי.
תודה רבה!
מתייג את המנטורית של הפורוםבינייש פתוח
לנו יש דלונגישקדי מרקאחרונה
והוא סבבה
יום רביעי היוםםם , מה מבשלים שבת ילדודס?ברוקולי
הפעם אמור להיות פחות עמוס מיום שישי של פורים⁦;)⁩תפוחית 1
חלות,השם בשימוש כבר
עבר עריכה על ידי השם בשימוש כבר בתאריך י"ט באדר תשפ"א 19:37
לברק בתנור
סלמון מבושל
עוף בשומר ולימון
שורשים בתנור
אורז
(פלפל ממולא רק אם אספיק)
בלינצ'ס( +סלט פירות טרי - שבת בבוקר)

סלטים:
מטבוחה מהמקפיא
חצילים אפויים
חסה ואנדיב
תירס ולבבות דקל במיונז
מלפפונים בשמיר ובצל
עגבניות שרי בצבעים עם שום וזיתים
גזר בלימון ושום
סלק וגזר חי ברוטב חמאת בוטנים
טחינה
אבוקדו
פלפלים קלויים

שבת שלום🌷

אפשר מתכון לעוף בבקשה?סמטאות
תודה רבהסמטאות
איך את מוצאת אבוקדו רך כעת?ה' אלוקינו
אבוקדו האס( זה עם הקליפה המנוקדת והבולטת, לא החלקה,השם בשימוש כבר
ירוק כהה ממש שנוטה לסגול ומגרדים את תוכנו בכפית - הוא עכשיו ממש רך וטעים. זו העונה שלו לדעתי)
^^^^44444
דדווקא רק עכשיו התחלנו למצוא טובים.
איך עושים פלפלים קלויים?משמעת עצמיתאחרונה
את בטוחה? כבר?בוקר אור
מגיעה הביתה דקה לפני שבתמקום בעולם
אז נראה לי עוף על הפלטה עם ירקות מתחת
אורז

ואם אמצא דג טרי אז דג עם התערובות של איילת..
טוב נובוקר אור
ערב
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
קוסקוס
שניצלים מהמקפיא
בוקר
לזניה בשרית
אנטיפסטי

לחמניות מהמקפיא
עוגיות טחינה מהמקפיא
אולי נספיק גם להכין כדורי שוקולד וחמאת בוטנים
מקלות גזר בתנור
מטבוחה
ומה. לסדש?בוקר אור
לא יודעת תכלס
אולי פנקייקים?
אולי בצק ספידי עם קוביות בטטה ובצל
שבת בקטנה עם אורחיםברוקולי

 

ערב שבת 

מרק עוף נג 

כדורי בשר עם עגבניות וסלרי נג

פרגיות עם סומאק נג

פרגיות עם שומר ושמיר נג

אורז לבן נג

 

בוקר שבת 

דג סלמון 

סיגר דגים  

לזניה

תפוא מוקרם 

 

 

עוגת גבינה, עוגת לימון, עוגת שוקולד , אולי עוגיות 

 

טחינה , חצילים, פלפלים, מטבוחה 

 

 

החלטנו על התפריט במהלך הבישולים🤣טארקו
ליל שבת מתארחים

בוקר שבת
חלות(מהמקפיא)
-סלטים: פרוסות חציל בתנור, טפנד זיתים, מטבוחה, עגבניות מיובשות, קונפי שום, כרובית בפירורים, כבד קצוץ(בחסות המקפיא של אמא, רק הוספתי ביצה), סלט חסה כלשהו.
-נודלס עם בשר טחון ופטריות

סדש:
-סלטים כנל(חוץ מהכבד)
-קסרול טונה ואטריות עם דוריטוס מלמעלה במקום תפוציפס @ברוקולי


עוגת וניל במילוי שוקולד
עוגת וניל במילוי אוכמניות
עוגת קוואקר חמאת בוטנים
מתלבטת אם לעשות משהו עם המליות שנשארו לי לעוד קינוח.
נוסעים...הכנתי בראוניזיעל מהדרום
******** שרשור תפריטי שבת הגדול *********ברוקולי


את זוכרת שזה צמוד לליל הסדר? ליל הסדר במוצשתפצי
לא מדוייקנחשון מהרחברון

בשנה כזאת שבת הגדול מתחלקת ל2 הדרש של הרב הגדול בז ניסן וההפטרה של שבת הגדול ביד ניסן

הכוונה לשבת שצמודה לפסח או השבת שלפני?טארקו
בצמודברוקולי
אה, התכנון הוא לא להיות בבית..טארקואחרונה
עזרה לגבי ג'חנון מוכן של מעדנות, חמם והגש- לבוקר שבת-האור שבלב
אם אני רוצה לשים אותו מערב שבת על הפלטה בסיר רגיל עם ביצים קשות (,מבושלות) וכמה חתיכות תפוא- איך עושים את זה בלי שישרף?
או שעדיף לי פשוט לשים בבוקר על הפלטה בתבנית, רק את ה'גחנון, ובסיר נפרד ביצים קשות עם מים שיהיו על הפלטה כל הלילה? האם הגחנון יצא טוב ככה לדעתכם? כמה שעות צריך על הפלטה מהבוקר?
אשכנזים פשוטים שרק רוצים גיוון מהחמין🤭
את צריכה לשים בתחתית כמה פרוסות לחםגיימס פוטר


מתי...מהערב על הפלטה, או מהבוקר?האור שבלב
אודה לך גיימס פוטר לפירוט מה ואיך...האור שבלב
עבר עריכה על ידי האור שבלב בתאריך ט"ז בטבת תשפ"א 19:55
אפילו שאצלכם לילי בישלה והארי הקטן זרק הכל על הרצפה בזמן שוולדמורט שמע את חצי הנבואה ותכנן לרצוח אותו..







(מצטערת.. הייתי חייבת..🤭)
זה ג'חנון אפוי כבר (חום כזה)? או לא אפוי?חילזון 123

אם זה כבר אפוי אז תחממי קצת בבוקר וזהו

אם זה לא אפוי אז שימי כל הלילה על הפלטה, מכוסה ממש טוב
וכדי שלא ישרף או איזה רשת מתחת לסיר או באמת כמו שאמרו פרוסות לחם בתחתית של הסיר

לדעתי זה חום אפוי...האור שבלב
על הפלטה בבוקר, כמה שעות?
תקראי את ההוראות על הקופסאחילזון 123

אם זה מוכן רק שיתחמם וזהו
כמו כל מאכל שהיית מניחה על הפלטה בבוקר

אוקיי....האור שבלב
תודה!
תשובה בפניםHB
במידה וכתוב על החבילה שהג'חנון אפוי, את יכולה לעשות סיר עם ביצים ותפוחי אדמה עם נוזלים כמה שאת אוהבת, לעטוף את הגחנון טוב עם נייר כסף ולשים בסיר למעלה
לשים מכניסת שבת על הפלטה
הגחנון לא יוצא רך ומושי? מהנוזלים?האור שבלב
כבר מאוחר לשבת הזאת אבל שתדעי..HB
זה העניין עם הנייר כסף, אוטמים את זה טוב(אפילו תגלגלי כמה פעמים) ואז יוצא אפקט של אפיה למרות שזה בתוך נוזלים
יוצא פצצה, מנסיון
פעם הייתי עושה כל שבתנפשי חמדה
סיר קטן של ג'חנון, שמה נייר אפיה משני הצדדים, ופיתה או לחם בין הסיר לנייר אפייה. מערב שבת על הפלטה, ומוקדם בבוקר הופכים את הסיר. היה יוצא מעולה תמיד
אף פעם לא הוספתי ביצים ותפ'א אז לא יודעת לגבי זה..
השאלה איזה גחנון...האור שבלב
האפוי המוכן?
ואיזה סיר...
ג'חנון אפוי מוכן צריך לשים בערך שעתיים שלוש על הפלטהs83
ג'חנון לא אפוי, אפשר בשקית קוקי בתוך החמין או בסיר ג'חנון ייעודי כשהיא נמצא בתוך סיר נוסף אטום עם מים בתוכו עד גובה 2/3 של הסיר החיצוני.
מציעהחיננית 123
לא לערב בעניין שקיות קוקי או נייר כסף. נורא לא בריא. גם את הגחנון אני מבריאה:
מכינה פעם ב3 שבועות בערך ק''ג. קמח כוסמין רובינפלד 80% לפי המתכון של ענבל בר נתן. מחכה רק שעה. לא 4 כפי שכתוב. יוצאים 16 גחנונים. משתמשת בשמן זרעי ענבים(לא זית, הוא נהיה מזיק מאוד מעל טמפ' של 160)או חמאה(יוצא פגז אבל כבד).מורחת מעט סילאן מדולל לצבע היפה. אופה אותם כחצי שעה 50 דקה להשחמה ואז מקפיאה. מחממת כחצי שעה לפני הגשה. לוקח לי כשעה לגלגל את כל ה16. אגב, אופה בתבנית זכוכית עם נייר אפייה. בהצלחה.
אפשר שאלה להיום?? קניתי גחנון הפעם לא מוכן-האור שבלב
איך בדיוק אני שמה על הפלטה בסיר גחנון??

מה זאת אומרת בסיר נוסף??האור שבלב
לא מספיק רק בסיר של הגחנון?
אפשר...s83
זו עצה שקיבלתי מסבתא תימניה.

סיר בתוך סיר. הסיכוי שהג'חנון ישרף ככה קלוש
צריכה עיצות ברורות..תגידו לי אם אני צודקת:האור שבלב
עבר עריכה על ידי האור שבלב בתאריך כ"א באדר תשפ"א 14:47
אפשר הוראות מדוייקות וקלות על הפלטה?
הבנתי ככה:
להרטיב 2 פרוסות לחם, לשים על תחתית סיר הגחנון.
לשים את הגחנון(בצק, לא אפוי) ועליהם לשפוך חצי כוס מים וכף דבש?.
מעל נייר אפיה, מעל 2 פרוסות לחם.
שעה לפני שבת לשים על הפלטה כדי שלא לאפות בשבת, לשים תחתית כסף שלא ישרף, בבוקר שבת להפוך.(אז איך אני שמה ביצים?)br />
כן?
נו אז איך יצא?חילזון 123

אף פעם לא שמעתי שמוסיפים מים ודבש לג'חנון
זה לא יוצא רטוב?

זה מה שקראתי בפייסבוק באיזשהו מקום...האור שבלב
ויצא גרווע😆

כמו חמין מעוך של גחנון....

ננסה שבוע הבא בלי מים... או מעט. נראה איך יהיה...
האמת שפעם אחרונה שעשיתי גחנון כזה היתה לפני איזה 10 שנים...חילזון 123

אז אני לא כזה מומחית...

אבל בפרוש לא שמתי מים
פרוסות מתחת כדי שזה לא ישרף ואז נייר אפיה ואת הג'חנונים
בסיר כזה מיוחד של גחנון (מכוסה במגבת אולי) ופשוט על הפלטה כמה שיותר זמן

אם את רוצה ביצים הייתי סתם מניחה אותן מעל הגחנון בתוך הסיר כמו ששמים בחמין

טעים אבל לא הכי בריא...

תנסי כמו שכתבתי לךs83
סיר של ג'חנון בתוך סיר גדול יותר שבו יש מים בגובה של 3/4 סיר.
אין לי מקום על הפלטה לסיר יותר גדול..האור שבלב
אבדוק..
רק עכשיו ראיתיאמן וכן
אבל להבא תדעי:ג'חנון אפוי-או פשוט לחמם בחמגשית כשעתיים לפני האוכל על הפלטה,
אופציה נוספת;
בסיר של גחנון שמים פרוסות לחם בתחתית ומסביב לכל הסיר,על זה שמים נייר אפייה.
בתוכו שמים את הג'חנונים וסוגרים עם נייר האפייה עליהם.
מעל נייר כסף שסוגר את הסיר ומעל המכסה של הסיר.
את יכולה לשים את הסיר לילה שלם על הפלטה,אפילו שאפוי,רק באזור הכי פחות חם של הפלטה,שלא ישרפו.
ואת יכולה כמה שעות לפני הארוחה.
יש עוד אופציה בסיר עם מים,אבל זה יבלבל אותך.
אם תרצי ארשום לך
תודה! לשבת הזו זה לא מאוחר😉האור שבלב
ואם אני שמחה גחנון לא אפוי? אותו דבר?
כן..אמן וכן
רק לילה שלם על הפלטה
אוקיי, ננסה!האור שבלבאחרונה
תודה!

אין מה לשים חצי כוס מים עם קצת סילאן לצבע שחום ושלא ישרף?
למישהו יש רעיונות למתכונים לפסח?מאמא36
לארוחות חג?*אשתו של בעלי*
בדיוק כמו כל השנה.
מה ההבדל?
יש לי סודמשמעת עצמית
מכינה מלא מלא מלא מלא מלא מלא
בלינצס. הכי דקים שאפשר.
ברמה ששופכים את השארית מהמחבת ולא נורא שיש צופציק העיגול. לא חייב לצאת סימטרי.
ומזה מכינים:

פסטה:
לוקחים בכל פעם 4 בלינצס בערימה
מגלגלים הדוק
חותכים את הגליל לרצועות דקות
פותחים בקערה
יש פסטה.
אפשר עם רוטב עגבניות
או עם מוקפץ (ירקות ועוף/בשר)

רקדניות קריספיות למנה ראשונה:
מחממים שמן עמוק בסיר בקוטר של הבלינצס
אני משתמשת בסיר ח.פ. קטן וחוסכת גם את הלכלוך...
כשהשמן חם לוקחים בלינצע אחד
משטחים בסיר
עם מצקת תוקעים בתוך העיגול ומחכים דקה להזהבה
מוציאים בזהירות יוצא כמו כלי עם שוליים יפים
ממלאים ב:
פירה ועליו כבד תלוי עם בצל מטוגן
ירקות
גולש של חזה עוף כבד ופטריות ברוטב פטריות
זה יפה וטעיםםם
נשמר מעולה ליום יומיים אחרי בתוך נילון בלי קירור.
ממליצה לשמור מעל המקרר שלא בטעות יתרסק. זה שביר

בלינצס ממולא במה שאוהבים

אפילו אפשר קינוח:
חותכים לאטריות כמו המתכון הראשון
מטגנים בשמן עמוק
יוצא צורות משונות
מוציאים לנייר סופג
מפזרים א. סוכר וקינמון למי שאוהב
שמים ליד כדור גלידה


בקיצור זה דבר בסיסי להתפרע איתו...
בהצלחה!
תודה אהבתי אשתדל לאמץמאמא36
מהמם! אפשר מתכון לבלינצ'ס?דודה שוקו
יש לברוקולי

 

@מקום בעולם מתכון מושלם 

 

בבקשהמקום בעולם
2 ביצים
מלח
פלפל
פפריקה לצבע
חצי כוס קמח תפוא
חצי כוס קמח מצה לעוגות
4 כפות שמן
בערך כוס ורבע- וחצי מים..


זה אמור להיות נוזלי כמו בלילה לקרפ
אשתדל למצוא לךמשמעת עצמית
עבר עריכה על ידי משמעת עצמית בתאריך כ"ה באדר תשפ"א 08:26
עקרונית
זה קמח תפו"א
ביצה
טיפלה מים
מלח שמן
בלינצ'ס לפסחופל לימון


6 ביצים
2 כפות שמן
3 כפות קמח תפו"א
1 כוס מים

מלח,פלפל שחור

מערבבים ומטגנים חביתיות במעט שמן

 

מהכמות הזו מתקבלים כ-10 יח´. 

אצלינו מכינים מזה גם לזניהאני מאמין!אחרונה

וגם כאטריות למרק

הנה רעיון לתפריט לליל הסדר ללא קטניותופל לימון
ועוד אחדופל לימון
איך אתם שומרים מתכונים?😤😣😭

מישהו מצא את הדרך המושלמת?

שיהיה קל ונוח להכניס מתכונים (בכתב או מודפסים)

שיהיה קל להוציא, להשתמש ולהחזיר?

 

ניסינו קופסה עם דפים קטנים, ניסינו קלסרים עם דפים בניילוניות, ניסינו להעתיק כל מתכון לדפים ולתייק בקלסרים קטנים..

 

אני מתחילה לחשוב שצריך לקנות שני טאבלטים ולהכניס אליהם את כל המתכונים (שניים כדי שיהיה שימושי גם ביום שישי כשכולם במטבח).. נשמע מופרך? תציעו רעיונות!

קבוצת וואטסאפ ולכתוב ליד כל קישור את שם המתכוןתפוחית 1
במילים פשוטות שיהיה קל למצוא באופצית חיפוש
לי יש קבוצת וואטסאפ ששם שומרת הכלפה לקצת
אפשר להכניס את כל בני הבית שנמצאים במטבח לקבוצה הזאת
(זה בנוסף למחברת שבה כותבת צתכונים כי בסוף זה יותר נוח לי מאשר בפלאפון)
לשתיכן, זה רעיון טוב,

אבל אין לנו ווצאפ, רק בפלאפון אחד

אפשר לפתוח קבוצה עם עצמך ולשלוח שםטארקו
מאוד תלוי כמה מתכונים יש...שמואל5
אצל ההורים שלי המתכונים הישנים כתובים על קרטון כמו של פיצה רק קצת יותר קטן, ועומדים בקופסה.
ועל כל אחד מודבקת מדבקה צבעונית לפי סוג-חלבי/בשרי/דגים/מאפים/פשטידת וכו'...
את המדבקות אפשר לראות גם מלמעלה זה ממש עוזר...
טאבלט זה רעיון לא רע תכלס.טארקו
במחברת מתכוניםחיים של

אני מכניסה לשם רק מתכונים שניסיתי פעם אחת והצליחו.

מישהו הראה לי ששומר בגוגל דרייבhosh
מצלם מתכונים בפלאפון / מעתיק קישור מעניין, ושומר בצורה ממויינת לתיקיות בגוגל דרייב. ממש מסודר איחוי מנות עיקריות (מחולק לדגים, בשר ומהירים), תוספות, עוגות, פשטידות ועוד על זו הדרך.
זה יעיל, כי ניתן לגשת מכל מקום.
אני שומרת באלבום תמונותחרדית צעירה
המתכונים רשומים על כרטיסי אינדקס וזה נכנס בדיוק לתוך הכיסים באלבום.
אפשר להוציא ולהכניס. אני בד"כ משאירה בתוך האלבום, פתוח על השיש וגם אם משהו משפריץ אני יכולה לנגב בקלות
רעיון גדול!פה לקצת
אמא שלי קנתה לי פעםקול ברמה
ספר מתכונים עם דפים שנכנסים לניילוניות. מושלםם
פתחתי קבוצת פייסבוק רק שליקראנץ שוקולד
שפ אני מסדר את הכל לפי שרשורים וקטגוריות.
וגם יש את האפשרות לעשות חיפוש.
אפליקציית קייפ keep של גוגל.אמא שלהאחרונה
לא רק מתכונים.. כל המוח שלי שלי שם..
רשימות, תזכורות, תמונות, שירים, רשימת קניות ורשימת חוסרים, שיעורים שאני מעבירה, קישורים לכל דבר כמעט..
רעיונות לאוכל בלי גלוטן שאפשר להכין עם ילדים?רצה לאש
אין לי אופציה לקמח תפוחי אדמה או משהו כזה.

צריכה אוכל טעים, ושלילדים יש מה לעשות (מעבר ללערבב/לשפוך את השמן לקערה....)
כמו למשל עוגיות בצורות, כדורי שוקולד, חלות...
יש למישהו רעיון?
כדורי שוקולד מביסוויטים ללא גלוטןאנונימיות
כדורי תמריםבימבה אדומה
קוואקר הולך? חיתוכיות קוואקר ללא אפיה

גלידות פרי משייק פירות בתבניות גלידה

ואפשר להכין אוכל שהם אוהבים, לא חייב משהו קינוחי...
מה עם להכין כדורי בשר?בימבה אדומה
הבנות שלי אוהבות לכדרר את הקציצות
קוואקר זה לא עם גלוטן?יעל מהדרום
בעיקרון לאבימבה אדומה
השאלה למה הצורך. אם מדובר בצליאק לא לוקחים סיכון. אם זה מטעם רצון אישי אין בעיה
לידעתכן, ישנו קוואקר ללא גלוטן של חב' Quaker (מצ''ב קישור)תנו חיוך (-:
קוואקר זה עם גלוטן!!!אמא שלה
יש קוואקר מיוחד בלי גלוטן...
בעיקרון קוואקר זה ללא גלוטן,פשוט אני :)

אבל מגדלים ואורזים קוואקר יחד עם חיטה ולכן כמעט תמיד יהיה בו גלוטן. אם רוצים קוואקר ללא גלוטן צריך לקנות קוואקר מיוחד שגודל ונארז בצורה סטרילית.

🌿 רעיונות - מאכלים ללא גלוטן 🌿תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

להלן מס' רעיונות למאכלים ללא גלוטן, שאפשר להכין עם ילדים-

🌿 בורקס ללא גלוטן מעלי אורז-
מכינים מלית -תערובת גבינות/ פירה עם בצל מטוגן / פיצה- רוטב, גבנ''צ / מילוי אחר שאוהבים.
מרטיבים עלי אורז, ממלאים, ומקפלים לצורה שבוחרים. ניתן ליצור ריבוע, משולש ושבלול. מורחים ביצה / סילאן (לגרסה ללא ביצים) ומפזרים שומשום / קצח/ מלח גס / זעתר. אופים בתנור עד להזהבה.

🌿 עוגת ביסקוויטים ללא גלוטן בטעמים -
בדומה לעוגה הרגילה, משתמשים בביסקויט ללא גלוטן, ומכינים שכבות קרם בטעמי וניל עם פצפוצי שוקולד/ ממרח לוטוס/ וניל / טעם אחר שאוהבים. מרכיבים בתבנית וממיסים מעל שוקולד או ממרח אחר שאוהבים. (אפשר לקשט בשוקולד לבן מומס / פיצפוצי שוקולד/ פיצפוצים צבעונים ועוד..)

🌿 כדורי שוקולד עם פצפוצי אורז -
בדומה למתכון הרגיל, מחליפים את הביסקוויטים בפצפוצי אורז, ומתקבל מרקם מתפצח.
המלצה - כדאי להכין עיסה עם שוקולד מומס, שמנת (פרווה/חלבית) ותוספות שאוהבים, ורק אח''כ לשלב את פצפוצי האורז, כדי לשמור על מרקמם.

בהצלחה !!
יש לך מתכון מדוייק לכדורי שוקולד?אור מאיר
ניסיתי להכין פעם ולא הצלחתי ליצור כדורים בכלל...
תודה לכולכם!רצה לאש
@תנו חיוך (-: אשמח למתכון לכדורי שוקולד
מתכון לכדורי שוקולד 🍫 (2 גרסאות)תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום וערב טוב,

מצ''ב 2 גרסאות לכדורי שוקולד ללא גלוטן :

🍫 על בסיס ביסקוויטים -
מפוררים ביסקוויטים ללא גלוטן (למרקס גס - מפוררים בפולסים קצרים במעבד מזון, ולמרקם חלק- טוחנים במעבד מזון עד למרקם חול).
מוסיפים שוקולד מומס, ותוספות שאוהבים (פקאן מסוכר/ שקדים קלוים/ בוטנים קלוים/ שבבי שוקולד/ צימוקים ועוד ) .
יש להוסיף לתערובת מעט חלב (ניתן גם צמחי) או תירוש ענבים , כדי לתת לחות לתערובת.
מערבבים היטב עד לקבלת עיסה מוצקה. יוצרים כדורים ומעבירים לקירור.


🍫 על בסיס מתכון טראפלס /גאנש -
ממיסים שוקולד איכותי בבן מארי (עם אחוזי קקאו גבוהים), מוסיפים שמנת (חלבית או פרווה), עד שמגיעים למרקם גאנש.
מוסיפים תוספות שאוהבים ומגיעים לתערובת נוזלית יציבה. מעבירים להקפאה מהירה עד שהתערובת מתיצבת ומעט מתמצקת.
בשלב זה, מוציאים מהקפאה ומערבבים בעדינות את פיצפוצי האורז . יוצרים כדורים ומעבירים לקירור.

* המלצה - כדאי לשלב מעט מלח גס בתוך התערובות הנ''ל , כדי לאזן טעמים ולהדגיש את טעם השוקולד.


בהצלחה ושבת שלום 💐💐
אפשר להכין חלות מקמח מולינולבי ובשרי
עם הכחול יוצא מעולה! (אבל כדאי לבדוק אם זה טוב להם)
אם לא, אפשר גם מהירוק.
בלי קמחים ללא גלוטן?פשוט אני :)

אולי אפשר משהו עם שקדים טחונים, יש לך?

שקדים טחונים זה רעיוןרצה לאש
יש לך מתכונים?
כןפשוט אני :)

בדיוק הכנתי לשבת עוגיות ממש טובות משקדים טחונים, מאוד קלות ופשוטות להכנה ועדיין עדינות וטעימות מאוד.

הנה קישור:

עוגיות שקדים מושלגות ב 4 מרכיבים ללא גלוטן ובלי חמאה - שמח במטבח

בהצלחה! חיוך

אם יש לך אופציה להשיג קמחים ללא גלוטןפשוט אני :)

בדרך כלל אפשר להמיר כמעט כל מתכון של עוגיות לקמחים מסוימים בלי גלוטן (כמו כרגיל, או קונדיטור+קמח אורז+קמח טפיוקה). אם יש לך אפשרות לקנות קמחים כאלה אני יכולה לכתוב לך איך להמיר.

תודה! לצערי לא אפשרי להשיג קמחים ללא גלוטן.רצה לאש
לגבי העוגיות שקדים, איך הבצק יוצא? אפשר לעבוד איתו וליצור צורות עם הידיים, או שזה יותר עם כפית כזה?
הבצק יצא לי מאוד נוחפשוט אני :)

פשוט גלגלתי כדורים וטבלתי באבקת סוכר.

אבל אני חושבת ששמתי קצת יותר שקדים ממה שהיה כתוב במתכון, אולי תראי איך הבצק יוצא, אם זה נוזלי מדי תוסיפי שקדים.

אחלה, תודה!!רצה לאש
עוגיות קוקוסהרפיה
שאלת בזמן! פסח הוא חגיגה לצילאקים!מודדת כובעים

אני מכירה אנשים שקונים כמויות של מצרכים לקראת פסח ושומרים לכמה חודשים.

או אוספים מאחרים את העוגות ושאר המוצרים שנותרים  "מחר זורק אותך כמו חמץ..."... 

בתור אמא לצליאקי..אמא שלהאחרונה
כבר מזמן אפשר להשיג הכל בכל מקום.. פעם זאת הייתה הבהלה לוופלים, ולעודד דברים מסויימים..
היום החיים שלנו תותים, יש הכל ויש תחליפים וכמעט אין משהו שחסר לו מול אחיו.
אבל למזלי הוא גם לא אנין טעם ולא מפונק, אוהב לאכול והכל...
תנו לי שמות של מוצרים שמקלים עליכם. (אם אפשר גם תמונה)תפצי
תודה רבה
מסננות, בלנדר ידני, מעבד מזון, מיקסר.. כאלה?ט'


משקל, כותש שום, ספריי אקנומיקה, מטליות, סיליקון לכלים בשבתט'


מה זה סיליקון לכלים בשבת?תפצי
מדובר בתחליף ''סקוץ'' לניקוי כלים בשבתתנו חיוך (-:
שלא ממש מנקה...חילזון 123


לא. יותר מוצרים של סופר.תפצי
למשל גיליתי שיש דבר כזה עגבניות מקולפות. בכל זאת אני מקלפת...
ט'

לא מסוגלת.. אני מכינה לבד גם מיונז וחומוס ושאר כאלה אז לא חושבת שיש מוצרי מזון אצלי כמו שביקשת.

 

בקבוקון מיץ לימון של יד מרדכי.בעוז וענווה!
🌼 מוצרים שימושים למטבח 🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

בהמשך לשרשור, ישנם מספר מוצרי סופר שימושים שיכולים לעזור במטבח :

🌼 שיני שום קלופות - לחברת שטראוס יש מוצר שכזה בשקית קטנה וגם ברשת ''רמי לוי'' המוצר נמכר בקופסת פלסטיק קטנה (במקרר הירקות).

🌼 תבלין שום גבישי- שימושי למגוון רחב של מאכלים (תבשילים, מאפים וסלטים)

🌼 קרם קוקוס ללא תוספים- מוצר שימושי ביותר להקרמה , טעמו לא מורגש ומהווה תחליף פרווה מצוין לשמנת חלבית (המלצה על חברת AROY D ).

🌼 עגבניות חתוכות בקופסה- שימושי מאוד לקיצור זמנים בהכנת רטבים ובהכנת מטבוחה.

🌼 אטריות אורז - שימושי להכנה מהירה של אטריות (ללא גלוטן) - כתוספת למנה עיקרית או כחלק מסלט מיוחד.

בהצלחה !!
וואיי שום גבישי זה החיים!!!תפצי
תערובת מוכנה לעוגת שוקולדפשוט אני :)

שצריך רק להוסיף ביצים וחלב/מים

מדיח. סיר לחץ. מכונת פסטה. מעבד מזון מיקסרנחשון מהרחברון

 

 

איזה מעבד מזון יש לכםה' אלוקינו
של בושנחשון מהרחברון

לא זוכר דגם אבל לא מההכי יקרים

 

קוצץ, דיסקית גירוד דסקית פריסה ובלנדר

מכונת פסטה מקל??? עלי זה רק היה מקשה מודדת כובעים

פסטה של אוסם זה אחלה... חיוך גדול

מיקל להכין לזניה בלי להנדס דיקטיםנחשון מהרחברון

סתם זה יותר ארוך ודורש יותר מאמץ מלהכין פסטה קנויה אבל זה נותן המון מקום לאיתלורים של הרגע האחרון (בעיקר רביולי וכיסונים למיניהם)

עכשיו ראיתי שרצית מוצרים.נחשון מהרחברון

עגבניות מרוסקות. תערובת שקשוקה רטבים. (אבקות ונוזלים) שיני שום קלופות (אני לא משתמש אבל חוסך) ירקות שוטפים חתוכים (כרוב וגזר של חסלט ועוד כל מיני סוגים)

בורגול. (מכינים בשניה) קטניות מושרות (אפשר לקנות ואפשר להשרות ולהקפיא) ובכללי להקפיא הרבה דברים בשלב ביניים (בצל מטוגן ירקות מרוסקים קציצות לא מבושלות ועוד)

 

יש כל מיני דברים נחמדים שלא יודע אם חוסכים זמן אבל משדרגים. ציר (אפשר לקנות אבקה ואפשר להכין) סירים טובים!!! 

קטניות מבושלות קפואות מצילות אותיאמא יקרה לי*

רוטב פסטו קפוא של דורות

 

עלי סיגר קפואים (מגוון שימושים אצלנו)

 

קמח מנופה בוואקום

 

 

וגם מושטים בוואקוםאמא יקרה לי*

מפשירים בצ'יק תחת זרם מים

אורז בןןאקוםבוקר אור
אני יודעת שיש דבר כזה בצל קצוץ מטוגן (מן הסתם עולה בהתאם)
צ'יפס קפוא
רוטב עגבניות מוכן לפסטה
נקניקיות/טבעול
אנחנו קונים את כל הקטניותתפוחית 1
בוואקום. חסכון בזמן ובאנרגיות
אנחנו לא😏בוקר אור
גם אורז לא, האמת. זה סתם משהו שאני. מכירה
(האמת שאנחנו לא קונים שום דבר ממה שכתבתי..)
מייבש כביסהבימבה אדומה
מדיח
שואב רובוטי
מייבש חסה
מעבד מזון
רסק עגבניות בטעמים - לפיצה, לפסטה, לשקשוקהיראת גאולה
עוזר לי לארוחות מהירות,
קטניות בוואקום, אורז בוואקום,
חומוס בירקות קפואים, ירקות קפואים בכלל, צ'יפס קפוא,
חסה שטופה (אבל זה יקר רצח, אנחנו לא באמת קונים), כרוב שטוף וקצוץ.
דרך אגב, לעגבניות קלופות וקצוצות יש טעם לוואי, זה לא טעם טרייראת גאולה
אני רוצה להוסיף "טעם לוואי מזעזע", אבל אולי יש מי שזה סבבה לו.
החמיצות שלהן מטורפת. צריכות מלא סוכר/סילאן לאיזון... לא נורמהנורמלית האחרונה
קמח מנופה,מיץ לימון, שומשום בוואקוםתפוחית 1
קמח מנופה, קמח שמרים מנופהדודה שוקואחרונה
שבוע טוב, בטעות קנינו כתף עגל במקום צלי כתףאם לשתיים
מה אתם יודעים לספר לי על כתף עגל? למה משתמשים בו? הוא יוצא טעים?
כן מאוד.אהבתחינם
חלק רך ממש שאוהב בישול ארוך
אני בישלתי עם הרבה בצל ממש הרבה .. מעט תבלינים ( מלח פלפל וסילאן)
ויצא מושלם אפשר להוסיף פיטריות,ערמונים,ירקות שורש
תודה! לפי התיאור שלך זה נשמע דומה לצלי, אכן?אם לשתייםאחרונה
אפשר מתכון טוב למרק אפונה?כבתחילה
בדיוק מכינה עכשיו۔۔רותי7
מטגנים בצל עד להזהבה
מוסיפים 3 שיני שום כתושות או חתוכות דק
מוסיפים אפונה ומערבבים
מוסיפים מים שיכסו ++ (לא יודעת כמות - יכולה לבדוק עוד מעט במתכון אם תרצי)
וכפית סודה לשתייה
על אש נמוכה למשך חצי שעה בערך עד שהאפונה מתחילה להתרכך
ואז מוסיפים 3 גזרים וכפית מלח לעוד חצי שעה בערך ומחכים שהאפונה תתרכך ממש ושהגזר גם יהיה רך۔
😋
איזו אפונה?משמעת עצמית
קפואה? יבשה? משימורים?
לפי זמן הבישול- כנראה יבשהיעל מהדרום
יבשהרותי7אחרונה
הכנתי ויצא טעיםמחודשת.
המתכון של תומס מבשל באהבה.

תומס מבשל באהבה
תודה לכולםכבתחילה
למישהו יש מתכון לסלט מלפפונים?מאוהבת בילדי

אני זוכרת משהו עם בצל

פרוסות מלפפון, בצל דק, מלפפון חמוץמיקי מאוס
אפשר גם לשים שמיר בנוסף או במקום מלפפון חמוץ
תיבול קצת חומץ מלח פלפל או הנוזל של החמוצים
פרוסות מלפפון טבעות בצל דקות מים סוכר חומץ/מיץ לימון מלחנחשון מהרחברון

ולתת לזה לשבת כמה שעות.

 

שמיר קצוץ יוסיף המון

זה הסלט מלפפון הטורקי במקרה של המעדניות?מאמא36
חודש שלם אני מחפשת את המתכון הזה
לא מכיר את הסלט של המעדניותנחשון מהרחברון

אבל זה אחלה סלט

ומה הכמויות?ה' אלוקינו
וואו קשוח זה לפי העין והטעםםנחשון מהרחברוןאחרונה

בגדול נניח בצל בינוני על 5 מלפפונים בערך. ואז מתבלים וטועמים ומתקנים תיבול. 

קוביות מלפפון עם כוסברה שמז ומלח או עם פסטותפצי
אכלנו סלט כרוב של קיטרינג והיה ממש טעיםבוריס
זה היה רק כרוב עם רוטב חמוץ מתוק מישהו יכול לחשוב מה היה ברוטב?
סויה, רכז רימונים, לימון, סוכר, מלח, פלפל שחורחצילוש
לא נראה לי סויה ורכז רימונים כי הרוטב היה שקוף.ובלי צבעבוריס
אהה אז אולי חומץ, לימון וסוכרחצילוש
ננסה תודהבוריס
אולי לא חומץ רגיל..חצילוש
יכול להיות נגיד חומץ בלסמי ... יש עוד סוגים אסייתיים כאלה שהם גם שקופים
בלסמי הוא חום..טארקו
אז כנראה באמת התבלבלתי עם מיריןחצילושאחרונה
דבש לימון חרדל מלח שום פלפלפרח-אש
אולי עשו שימוש במירין ?תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

נדמה כי יתכן שהשתמשו במירין בסלט שתיארת - מדובר בחומץ אורז שיש לו מתיקות והוא שקוף - נפוץ בשימוש במאכלים אסיאתים.
כן^^^חצילוש
שכחתי איך קוראים לזה
תיקון קל - מדובר ברוטב העשוי מאורז ולא בחומץ אורז..תנו חיוך (-:
לא נראה לי שזה במקום ברמה שישתמש במיריןבוריס
איזה מאכל או משקה של חורף אהוב עליכם ? ☕🍲🌧️תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לכולם,

איזה מאכל או משקה של חורף אהוב עליכם ?

אתם מוזמנים לשתף עם גולשי הפורום .

תודה מראש לכל העונים 💐
מרק עוףבעצמי
מה עושים שאני אמא כבר לכמה....ועדייןאקונהמטטה

אוכלת כל דבר עם קטשופ???מבולבלחושב

לא קונים קטשופנחשון מהרחברון

ועכשוי ברצינוות. מכינים אוכל שונה אחר מתובל 

אין מצב. .אקונהמטטה
האוכל שלי שיא הטעים. ממש לא צריך את הקטשופ, זה באמת התמכרות
לא אמרתי שהוא לא טעים ולא אמרתי שהוא צריך קטשופנחשון מהרחברוןאחרונה

אמרתי להחליף סגנון כדי שקטשופ לא יתאים איתו

מסבירים להם שזה תרופה😂תפצי
מה הבעיה בזה?משיח נאו בפומ!
...מענין

ישר קופץ לי לראש אמריקאים .. 

בכל דבר נכנס הקטשופ .. 

אז מה .. 

בתור כלה אחד השבע ברכות היו באיזו מסעדה .. והסבתא שאלה .. אבל איפה הקטשופ .. 

אז תרגישי בנוח 

גמילה מסוכר?בימבה אדומה
לא לקנות אותו..לא בריא ⁦תפוחית 1
מה מכינים לסעודת פורים???🥳אנונימיות
בגדול-נועה.

חייב בשרי אני חושבת. 

אז מנה עיקרית ותוספות.

עוף/ בשר תפו'א ירק טעים.. וכמובן האוכל שמקבלים מהמשלוחים

 

קחי בחשבון שהשנה זה יום שישי (אלא אם כן את מי-ם..) אז לדעתי כדאי לא להעמיס באוכל, שישאר מקום לשבת

חכמה אנשים את צריכה לבשל?

3 אנשים. אבל באלי שיהיה שמחאנונימיות
הבנתי.נועה.

ממליצה לך להיכנס לאתר של ניקי ב יש לה מלא מתכונים קלים מכל הסוגים...

 

בהצלחה!!

 

 

אצלנו עושים על האש.קראנץ שוקולד
וואו!! איזה שווה, אהבתי את החשיבה מחוץ לקופסהאנונימיות
הבאסה שאנחנו 3 אנשים אז פחות הולך...
שאוורמה במחבת הכי קרוב ל"על האש"ופל לימון


להפך.פרש בודד
ל3 אנשים יותר קל להרים מנגל מאשר ל50.

סטייק טוב לכל אחד.
קצת פרגיות וציפס בתנור וסגרת אחלה ארוחה.

אפשר גם להכין ארוחת המבורגרים ואז אפשר במחבת בבית עם לחמניות המבורגר קצת ירקות וציפס.
אצלנונחשון מהרחברון

לחמניות ממולאות בשר בצורת אזני המן

כיכר לחם עם פירות יבשים אגוזים קצוצים וכו'

חומוס

מטבוחה

סלט ירקות

עוף עם בצל בתנור

תפו"א

אורז צהוב

קציצות בשר

אפונה וגזר ברוטב

וויסקי

יין

 

וואו!נועה.

איזה השקעות!! עושים כמות גדולה שיישאר כבר לשבת?

 

 

לא יודע אבל אוכלים מזה בוקר וצהריםנחשון מהרחברון

מתחילים באיזור 10 וחצי עד שבת

ויש בסוף משפחה אחת של אורחים

היי תתחדש על שדרוג הניק!טארקו
אפשר מתכון ללחמניות בשר?אברכית בשמחה
כן. כתבתי כאן שירשור עם תמונותנחשון מהרחברון
אנחנו נאכל כנראה סוג של בוצר באזור שתים עשרהבוקר אור
לחמניות שאני אכין ( כנראה הרגילות עם שמן זית וזעתר מלמעלה. אולי למישהו יהיה רעיון אחר?)
@נחשון מהרחברון אני זוכרת שיש לך מתכון לפוקאצות?
קנינו גבינת שמנת במיוחד
חביתה עם צ'יפס
סלט קצוץ דק
מיץ תפוזים
ונראה לי שדי זהו ( אנחנו שני אנשים ותינוקת). אולי יהיה משהו שווה מהממשלוחי מנות שנצרף לסעודה
טוב יצא נחמדבוקר אור
היה נראה ממש טוב לפני האפייה , בצק מעולה וכיפי
ואז האפייה משהו שם השתבש.. לא השחים בכלל אבל נהיה קשה מבפנים. אז זה יצא נחמד אבל לא כזה רך ופריך מבחוץ
ממממנחשון מהרחברון
לא יודע. אני שם בתנור ללא טורבו על חום למעלה ולמטה. כשמתחיל לקבל קצת צבע אני מוציא טאז זה רך בפנים ואחרי 3-4 דקות מחוץ לתנור אז גם קראנצי בחוץ (כשזה יוצא זה לא הכי קראנצ'י. צריך לתת לו לשבת כמה דקות)

בעסה שלא הלך. אבל בצק כיף לעבודה
אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות
סלט ירקות
אולי עוד סלט מבושל
שניצלים
אורז
קציצות ברוטב פטריות
בורקס תפוחי אדמה
נשמע טוב!! וואי בא לי שניצלים😋אנונימיות
תכתבי לי כתובת. אשלח לך אחד😅יעל מהדרום
😂אני גרה רחוק ממך...אנונימיות
אבל תודה 😜
אפשר לשאול איך את מכינה קציצות ברוטב פטריות?צהוב

תודה רבה!!!

כןיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מכינה עיסת קציצות.
מטגנת בצל ופטריות, מוסיפה קצת קמח, מים ותבלינים (מלח, כורכום וכדומה). מבשלת קצת, ואז מוסיפה את הקציצות.
כשהן קצת מבושלות הופכת אותן בעדינות שלא יתפרקו.
אז אצלנו-אנונימיות
לחמניות
סלטים-
מטבוחה
חצילים
פסטו
ממרח עגבניות מיובשות
חמוצים
סלק
טחינה
כרוב

מרק עם קרפלך
כרוב ממולא
גולש
אורז
סטייק טובאם_שמחה_הללויה
וסלט חסה מרענן, יין טוב וסגרנו את הפינה😋
רעיונות לאוכל לבוקר שבת... צריכים גיוון....לתוספות "מרכזיות"האור שבלב
לא: חמין
פשטידת תפוחי אדמה
ג'חנון
(יש קבוע- אורז, שעועית, סוג של עופות בתנור. לפעמים שניצלים. מחפשת גיוון בתוספת "מרכזית" - לא בבשרים.)

אצלינו ערב שבת יותר כיפי מבחינת גיוון... הבוקר חוזר על עצמו....
(ערב שבת: סוג של דג או בורקס, מרק כל כמה זמן מגוונת, בשרי- שניצל/ קציצות בשר/קדירת עופות ותפוא)

תודה!
כמה רעיונותח.צ.גנט
מוקפץ
אנטיפסטי
אפונה ברוטב
קישואים ברוטב
תפו"א בתנור
פשטידת פטריות
הם לא אוהבים אנטיפסקי...🤐האור שבלב
תפוחי אדמה בתנור אחרי יום במקרר הם לא אוהבים...
לא יגעו בקישואים ברסק..
מקסימום פשטידת פטריות...וזה גם חלקם😆

אגב, אוכל שאני ספציפית מאוד אוהבת...
לפחות עזרתי לך ;)ח.צ.גנט
פירה, אטריות אורז, קינואה, קוסקוס, בטטות בתנורחילזון 123
רעיונות לתוספות לארוחת שבת 🍲תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

מצ''ב רעיונות לתוספות לארוחת שבת :

🌼אטריות אורז מוקפצות בתוספת ירקות מוקפצים/נתחי עוף/טופו בסגנון אסיאתי
🌼 שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות , חישוקי בצל ופקאן/אגוזי מלך
🌼 ''סירות" תפו''א ובטטה מתובלים בתנור
🌼 אורז בסגנון אסיאתי - אורז, ביצים מקושקשות, בצל, אפונה, גזר, כרוב לבן
🌼 אורז בסגנון אושפלאו- אורז, גזר מגורד, גרגירי חומוס, בצל מטוגן ונתחי בקר /עוף(אפשרי)
🌼 אורז חגיגי- מקלות שקדים קלוים, בצל מטוגן, חמוציות ואורז בסמטי
🌼 קציצות פירה עם שמיר בציפוי טמפורה
🌼 אגרול ירקות
🌼 מקלות פילו במילוי תרד ובצל /תפו''א ובצל
🌼 טורטיות במילוי פטריות ובצל בציפוי קריספי

בהצלחה ושתזכו לשבת שלום ומבורכת 💐
תודה רבה!🌷האור שבלב
הבעיה אצלי שאורז- אוהבים רק לבן נקי

ולא דברים "מקושקשים"- מיוחדים...אלא רגיל. פשוט..
בשמחה 😊תנו חיוך (-:
תפוחי אדמה ובטטה מאודיםבוקר אור
@בעוז וענווה! נתנה פה פעם מתכון
הו כן, תודה על התיוג הנהבעוז וענווה!
מטגנים בסיר רצועות בצל, כמה שאוהבים.
מוסיפים תפו"א ובטטה חתוכים לחתיכות בינוניות. אפשר גם קישואים.
מתבלים במלח, פלפל, כורכום ופפריקה.
סוגרים את הסיר, מעבירים לאש נמוכה, ומאדים מלשון אידוי עד שהכל רך אבל לא נהיה פירה.
טעיםםםם
זה לא נדבק לסיר?יעל מהדרום
לא, אם זה על אש נמוכה ומערבבים אז לא ;)בעוז וענווה!
נשמע טוב..תודה!יעל מהדרום
כמה זמן זה על האש בערך? בכלל בלי מים?ח.צ.גנט
תלוי בכמות, כמעט שעה לרוב... ובלי מים בכללבעוז וענווה!
האדים מבשלים
תבשיל חומוסבימבה אדומה
ירקות מוקפצים יש מלא גיוון בשמחה אפרט (כרוב מטוגן, להיט!)
עדשים ותבשילים למינהם
אנטיפסטי ויש לו מלא גיוונים...
כרובית וברוקולי מטוגנים/מוקפצים
שעועית ירוקה עם גרגרי חומוס וטחינה
תודה לכולם!האור שבלב
יש לך מתכון לתבשיל חומוס?עלה שלכת
מה זה בדיוק?
עוד רעיונות:אבטיח מלון
מג'דרה
פשטידת קישואים של חן במטבח
פסטה פסטו (רק להוסיף פסטו לפסטה לבנה)
קובנה, רסק, לסיס וביצה (אפשר גם אבוקדו וסלטים עם החלה)הרמוניה
זה מה שאנחנו אוכלים כל סעודה שניה, יוצאים מפוצצים ואף פעם לא נמאס
מה זה לסיס?יעל מהדרום
חמין של תימניםנחשון מהרחברון
שעועית חומה לבנה לוביה שחורה לוביה לבנה מבשלים עם ביצים ומים על אש נמוכה עד שרך ומוסיפים מלח.

אוכלים עם טחינה/גבינה לבנה וסחוג/סלט ביצים או ככה.
לא אנחנו לא עושים את זה ככה.. אולי יש כמה סוגיםהרמוניה

זה פשוט שעועית חומה מבושלת כאילו, יוצא תבשיל חם כזה

כן. אני יודע כתבתי איך סבתא שלי מכינהנחשון מהרחברון

(תערובות של כמה סוגי שעועית וביצים)

כן הרבה עושים תערובת של מלא סוגי שעועיתהרמוניה

אבל עם ביצים זה כבר ממש חמין, יפה

 

 

זה לא יוצא חמין. זה כמה סוגי שעועית שהם דווקא פחות עמילניותנחשון מהרחברון

ויוצא יותר תבשיל/מרק סמיך מאשר חמין. ביצים מוגשות בנפרד לא כולם אוכלים ככה

אהה👍הרמוניה


אצלנו זה גם ככה. שעועית אדומה ומלחאודי-האחרונה
וזה לא חמין בכלל. אחרי ההשריה לוקח לזה בערך שעה או פחות בסיר לחץ ואני שמה על הפלטה רק בשבת בבוקר.
תודה על ההסבר!יעל מהדרום
קובנה זה מעניין....שינוי מהגחנון...האור שבלב
לסיס- חמין...אצלינו חמין צריך שינוי...אני מכינה עם חיטה, גריסים...
פשטידת תפוחים ממש מומלצתופל לימון
זה נראה ממש עוגה חחבימבה אדומה
חחח... גם לי פשטידת תפוחים נשמעת מוזר כאוכליעל מהדרום
גם אני חשבתי כך וניסיתיופל לימון

ומה אומר, זה ממש מוצלח כתוספת, בערך מתוק כמו בטטה...

עם כזאת כמות של סוכר זה עובר בטטה במתיקות😅יעל מהדרום
לק"י

האמת שגם בטטה בכמות גדולה ולא בשילוב אוכל נוסף אני לא כל כך אוהבת.
בלינצ'ס, אורז עם עדשים, בורגול עם עדשים, קוסקוס,44444
פשטידת פירה עם אפונה וגזר, םשטידות פרווה למיניהן....
מחפשת רעיון לכרובית טעימה בתנורסוסה אדומה
שמתאימה לצד סלמון... אבל לא קריטי, העיקר שתהיה כרובית מעניינת (לא קריספית).

ורעיונות לתוספות לצד חזה צרוב במחבת... שמתאימות לשבת בבוקר על הפלטה...
🌼 רעיון לכרובית בתנור 🌼תנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

רעיון לכרובית בתנור בטעם מיוחד :
מניחים חלקי כרובית על תבנית תנור, מתבלים בשום גבישי, מלח גס ופלפל לבן. לאחר מכן מזלפים מעל טחינה איכותית (המלצה על ''הר ברכה'').
אופים עד שהכרובית מתרככת ומשחימה קלות.

בהצלחה 💐💐
לבוקר- תפו"א ובטטה בתנור או מבושליםיעל מהדרום
כרובית בתנורופל לימון

עם או בלי ברוקולי ליד

רכיבים:

 

1/2 שקית ברוקולי קפוא

1/2 שקית כרובית קפואה

 

מלח,פלפל

 

2-3 כפות פירורי לחם 

 

נוזל ציפוי: 
 

3 כפות מיונז

כפית גדושה חרדל

כף גדושה אבקת מרק בצל

1/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

מפשירים את הירקות ומבשלים בישול קצר

אפשר גם במיקרו.

מסננים, חותכים את הירקות לפיסות לא גדולות

מתבלים במלח ופלפל מערבבים

מניחים בתבנית חסינת אש

 

מפזרים פירורי לחם

 

מכינים את נוזל הציפוי ובעזרת כף מטפטפים על הירקות

אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות

כרובית עם מיונזמישהי אחת...אחרונה
הגרסה הקלה- מערבבים מיונז עם אבקת מרק בצל או פטריות, מורחים על הכרובית ולתנור. מעולה ממש! (ואני לא מאוהבי המיונז..)

הגרסה המושקעת יותר (יחסית) -מטגנים בצל טוב עם שום, מוסיפים פטריות. עד שהכל שחום ומטוגן היטב מתבלים מלח פלפל, אפשר גם חרדל דיזון, מוסיפים קצת מיונז שיחזיק ומורחים על הכרובית ולתנור.

אגב זה הולך מעולה גם על דג מושט (במקום כרובית)
אורז איך לבשל אורז שלא ידבק ולא יראה דייסה?רויטל.


לדייק בכמויות המים שכתובות בהוראותסתם אחת
בסמטי יוצא יותר אחד- אחד
תודה רבהרויטל.


לדייק ביחס המים והאורז, לערבב במעט שמן לפני שמוסיפים את המיםט'

ולא לפתוח מיד בסיום הבישול את המכסה, לתת לאורז עוד בישול קל באדים אחרי שמכבים את האש.

 

 

תודה רבהרויטל.


וגם סיר עם ציפוי נון סטיק/ תחתית עבהאמא יקרה לי*

וגם ממליצה על חן במטבח.

מתכונים מוצלחים וברורים...

תודה רבהרויטל.


תודה רבהרויטל.


לקח לי זמן אבל הגעתי לאורז המושלם לטעמיbinbin
עבר עריכה על ידי binbin בתאריך כ"ה בשבט תשפ"א 23:50
מטגנת בצל , כשבא לי מוסיפה גם גמבה קצוץ דק
מוסיפה את האורז, מטגנת בזהירות שלא ישרף, מוסיפה מים לסיר עד טיפה מעל האורז, בערך יחס של כוס וחצי מים לכוס אורז
מנמיכה את האש, סוגרת את הסיר לא עד הסוף ונותנת לזה להתבשל, פעם פעמיים מערבבת מוסיפה מלח וכשכבר אין מים מזלפת שמן זית ומערבבת טוב

כדי שלא יהיה דביק וגושי אז אערבב מדיי פעם ואפריד בסוף הבישול, אחרי שכיביתי את הגז.
יוצא לי אורז אחד אחד.

פעם שמה בצל ואפונה וגזר, פעם עושה אורז צהוב... פעם גזר מגורד...
תודה רבה נשמע מענייןרויטל.


לטגן בשמן לפני שמוסיפים את המים ולדייק בכמות המיםחילזון 123


תודהרויטל.


אני מכינה לפי ההוראות ויוצא לי בסדררק כיף
אני קונה רק סוגת אולי בגלל זה?
תודה נראה שסוגת מעולהרויטל.


אורז הכי מושלם לטעמי-פיליפילונתאחרונה
אני הכי אוהבת אורז יסמין של סוגת.
שוטפת היטב את האורז. להוציא את העמילן.
שמה שמן שמכסה את התחתית. בסיר צר וגבוה.
מלח *גס*!! יוצא הרבה יותר טעים. כף גדושה לשלוש כוסות אורז.
מעט כורכום, ממש טיפה.
לטגן על אש גבוהה- בינונית עד שהצבע של הכורכום מתחזק והאורז אחיד בצבע, (אני אוהבת שזה יוצא בגוון עדין צהבהב) מצופה היטב בשמן ומתחיל להדבק לתחתית.
להוסיף מים רותחים- כמספר כוסות האורז+ חצי כוס מים נוספת. זה מתאים לאורז מסוג יסמין כפי שכתבתי. כל אורז דורש כמות מים אחרת כדי שיצא טוב. אני הגעתי למינון הזה לאחר ניסוי וטעיה וכבר שנים שעושה כך ויוצא מעולה.
מבשלים במכסה סגור למשך 20-25 דק' על אש קטנה- בינונית.
סוגרים את האש ומשאירים סגור לעוד 10 דק'.
פותחים ומעבבים עם כף עץ כדי לא לשבור את האורז, לערבב מהצדדים של הסיר בעדינות, 'לפתוח' את האורז ולא לשבור אותו.
בהצלחה ובתאבון!
'אזני המן' - לחמניות ממולאות בשרנחשון מהרחברון
מי שמעניין אותו המתכון (בואו, 'מתכון' עשיתי בצק והכנסתי בפנים בשר)
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
קורט קינמון
קורט צילי גרוס
חצי כפית כמון
כפית מלח
2 ו1/4 כוסות מים
1/2 כוס שמן.
לשים טוב את המלח מוסיפים אחרי כמה דקות.
הבצק צריך לישה די ארוכה עד שיהיה חלק ומבריק.

משמן את הבצק ונותן לו לנוח שעה שעה וחצי.

בנתיים קוצץ בצל גדול ו3-4 ישיני שום. מטגן מוסיף קילו מאתיים בשר טחון (אני עשיתי ב2 נגלות כל פעם חצי כמות שיכנס במחבת ויטגן במקום להתבשל) כשהבשר משנה צבע מוסיף כף פפריקה כפית מלח 2 כפיות אבקת מרק חצי כפית פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות ו3-4 כפות סילאן. מערבב קצת ומכניס לקערה. אחרי שמתקרר אני מוסיף עוד איזה 200-300 גרם בשר טחון לא מבושל ורבע כוס מים כדי שידביק יחסית את הבר שלא יהיה פירורי מידי ומערבב הכל.

לוקח את הבצק שתפח עושה נקניק גדול חותך לכ20 חתיכות. מכל חתיכה עושים עיגול. מניחים בפנים כף וחצי-2 כפות מהתערובת בשר וסוגרים כמו אזני המן (לצורת משולש. להקפיד שלא יהיה חור כי אז יוצא פחות עסיסי) נותנים לזה לנוח כמה דקות. מברישים בביצה ולתנור לכחצי שעה על 180.

אני אופה עכשיו 20 דקות. מקפיא ובבוקר פורים מכניס לעוד עשר דקות בתנור (אחרי שהפשיר)
תמונות מההכנהנחשון מהרחברון




איך השוליים נדבקיםמשמעת עצמית
בלי לצבוט?
ואיך לא נפתח באפיה?
הידוק בקטנה.נחשון מהרחברון

לא נפתח לי. הבצק טיפה דביקי שימי לב יש יחסית הרבה נוזלים. 2 ו3/4 כוס

התפיחה אחרי שיש צורה גורמת לבצק להדבקנחשון מהרחברון


תמונות מוכן נגלה ראשונהנחשון מהרחברון
וואלה טעים בטירוף. אחלה בצק המצאתי.



וואוו!!הָיוֹ הָיָה

אני בא אני בא אני בא!

 

תשמור לי קצת?

אהבתי את הרעיון לשים תבלינים בבצק...וזה נראה טעים!יעל מהדרום
שידרג. מרגישים אותם בקטנה וזה טעם מגניבנחשון מהרחברון


נראה מושלםבוקר אור

מגיבה כדי לשמור לי

נראה ממש טובבתאל1

אתה מוסיף בשר לא מבושל לבלילה ואחכ זה מתבשל בתנור? זה יוצא טוב מהבחינה הזאת?

כןנחשון מהרחברון

זה חצי שעה בתנור. זה גורם לזה להדבק לעיסה (עדיין לא עיסה אבל לא מתפרק)

 

וואו! נראה מעולה!מודדת כובעים


נראה וואוופל לימון


חוזרת לעדכן שהכנתי מהמתכון הזהבתאל1
ויצא מושלם!!
איזה כיף!!!נחשון מהרחברוןאחרונה