שרשור חדש
אפשר מתכון טוב לאוזני המן בלי חמאה או מרגרינה??באמונה תמיד

על בסיס שמן או משהו...

כתבתי פה מתכון שהכנתי ממנו. תנסי לחפשיעל מהדרום
לק"י

אם יהיה לי זמן, אני אחפש לך.
מותר לשאול איך יצא?מכחול
מעולה!פה לקצת
מכינה את זה כבר שנים כל פורים.
תודה רבה 😃מכחול
בגלל שכתבת שאת בדיוק מכינה אותם לא היה לי ברור אם זאת פעם ראשונה או לא.
תודה על ההמלצה
ראיתי גם אצל מתכונים ב- 10 דקות.מודדת כובעים

עלק, אוזני המן ב- 10 דקות... חושב

חח למה לא?פה לקצת
בדיוק מכינה אותם. עד התנור זה עשר דקות ואפילו פחות.
עוד הכנסתי לתנור כדי לומר לך כמה זמן בתנור
עושה צורות והכל? שאפו!מודדת כובעים


חח... לא זכרתי שהכנתי אותן בכלליעל מהדרום
והכנתי שוב מהמתכון הזה ופחות אהבתייעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מה שהכנתי מהבצק הרגיל שלי יצא יותר טעים.
איך מכינים חלות פריכות ?התנערי מעפר
יוצאות לי מדיי רכות בחוץ (וגם בפנים יוצא רך אבל טעים).
אני רוצה שיצאו רכות בפנים אבל עם שכבה פריכה בחוץ.

אני מורחת על החלות ביצה מעורבבת עם קצת דבש.
חטופה על 200 מעלות רבע שעה.
תעשי על 180חיות צבעונית
ולזמן ארוך יותר
אחרי שמסיימים את האפיה הרגילהאם לשתיים
בלי לפתוח את התנור, מכוונים לחום הכי גבוה שיש לך בתנור, מודדים חמש דקות (לשים לב שלא יהיה יותר מדי זמן כי זה מתייבש בקלות) ומוציאים מהתנור.

אפשר גם להרטיב במים לפני האפייה, זה גם יתן לך שכבה קריספית
תזרקי כמה קוביות קרח לתחתית התנור בתחילת האפייה.קראנץ שוקולד
מקלחת לחלהבת מלך!!!!
ומים בתחתית התנור לכמה דק הראשונות באפיה
את הדבש תחליפי בסילאן, זה נותן יותר קראנצ'יותבעוז וענווה!
לפני האפיה , תחממי את התנור על 200אמאמורה
תכניסי כלי עם מים רותחים ליצירת אדים בתוך התנור.
מייד כשאת מוציאה, תכסי במגבת
איך אדים בתנור גורמים לפריכות?התנערי מעפראחרונה
חשבתי שלהיפך, כמו ששמים תבנית עם מים בתחתית התנור כשאופים עוגת גבינה בשביל שהעוגה תצא רכה.
למבינים בדפי אורזאברכית בשמחה
אם אני רוצה להכין מדפי אורז כמו אגרול ממולא בירקות, ואז לטגן בשמן יחסית עמוק. זה יצא טוב?
קריספי כזה / דביק / רך?
טיפיםפרח-אש

לא מבינה גדולה אבל ניסיתי פעמיים 

 

1. לדאוג שבתוך הרול יהיה מה שפחות אוויר (האוויר רוטח ויוצר בועות או מפוצץ וקורע את הדף אורז )

2. להיזהר מחום גבוהה מדי לול להיסרף ברגע 

3. להשתדל לגלגל מה שיותר אחיד (כלומר שלא יוצא מצב שלחצי רול יש שכבה אחת ולחצי השני 4 )

4. להכין את כל הרולים להניח על נייר אפיה ואחכ לטגן (נותן זמן למים להיספג טוב בדף ולא להכניס מים לשמן חם ולא לטגן דף אורז לא מוכן )

תודה!אברכית בשמחהאחרונה
איפה שרשור שבת??בוקר אור
נהפוכו.. חיכיתי לךברוקולי
ונהפוך הואנחשון מהרחברון

עולם הפוך ראיתי

טוב נובוקר אור

נתחיל להיסגר על דברים

ערב

 

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות

קניידלך מהמקפיא

שניצלים מהמקפיא

קוסקוס

בוקר

אנטיפסטי

נודלס מהמקפיא

שניצלים מהמקפיא

סדש

בצק ספידי עם פטריות

 

לחמניות מהמקפיא

עוגיות טחינה ועוגיות שוקוציפס מהמקפיא

אולי דברים שווים שיביאו לנו מהמשלוחי מנות

מקלות גזר בתנור

 

 

 

וואו יש לך מקפיא כייפי חחחבתאל1
אצלנו בעז"ה שיתן לי כח:
ליל שבת: עוף עם בצל (ואם אצליח למצוא-שזיפים מיובשים)
אורז
תפוא ובצל בתנור
יום שבת: חמין
סעודה שלישית: פשטידה
וסלטים...ואולי נפתח טונה בשביל הדג.
אצלנונחשון מהרחברון

ערב שבת

מרק תימני V

אורז

חילבה 

חריף V

 

בוקר:

קציצות עם תפו"א אפונה וגזר V

שניצלים

אורז

 

סד"ש

מרק לבן (עם מלפפונים שום חומץ לימון)

 

סלטים:

חומוסV

טחינהV

חילבה

חריףV

כבד

 

אפיה:

לחמניות ממולאות בשרV

אזני המן

לחם עם פירות יבשים קצוציםV

 

אה אני רואה שכותבים גם פוריםנחשון מהרחברון

@יעל מהדרום

צאת הצום:

אורז

קציצות ברוטב V

מרק ירקות 

 

בוקר:

עוף עם בצל ברוטב יין וסויה V

אורז צהובV

תפו"א בתנור V

לחמניות עם בשר V

כיכר לחם עם פירות יבשים V

קציצות (האורחים מביאים)

חומוס V

טחינה (האורחים מביאים)

חריף V

סלט ירקות (האורחים מביאים)

2 בקבוקי וויסקי (פחות מה שיגמר בערב) V

5 בקבוקי יין (פחות מה שיגמר בערב) V

 

 

חחח...גם אני תהיתי. אכתוב מה בתכנון לפורים ושבתיעל מהדרום
לק"י

חלות ללא לישה
חצילים ובצל
קישואים בפירורי לחם
טרשי
טחינה
אולי גם משהו עם פטריות
משייר
סלט חי

עוגה בחושה
שאריות של עוגיות
עוגיות שמרים בהקפאה

סעודת פורים:
שניצלים
אורז
רוטב פטריות


ליל שבת:
רוטב עם חצילים, פטריות וחזה עוף- עם החלות והסלטים.
קוסקוס
מרק עוף וירקות

יום שבת:
קציצות
תפו"א בתנור
קוסקוס

אולי נשלב קציצות במרק, וחלק מהעוף נכין לבוקר.
אולי נכין כרוב ממולא- מתחשק לי.

סד"ש:
כנראה פיצות ולחם שום מהבצק של החלות
פשטידת בצל (יש בצל ירוק)
וואי השבת הזאת זה קשוח..נועה.אחרונה

כי צריך להתארגן גם על משלוחי מנות, גם סעודת פורים וגם שבת...

בהצלחה לכולם בהכנות!!

 

(אני צריכה לעשות רק חלק מהדברים כי מתארחים גם אצל ההורים)

 

אוכלים בערב בבית-

 

דג אמנון (כדי שיהיה קליל אחרי כל האוכל..)

אנטיפסטי

אורז מיוחד

חלות מהמקפיא

סלטים בקטנה- סלט ירקות, טחינה, ובונים על סלטים שנקבל...

עוגה- כנ'ל. 

אפשר להתלהב?סתם אחת




מחמצת זה החיים 😍
דייייבימבה אדומה
נראה מדהייייים במיוחד הלחם!

אשמח למתכון למחמצת!
כן הלאפות חמודות אבל הלחם שלמותתתת. עפתי עליו חחסתם אחת
*מתכונת ללחם מחמצת, הכנת מחמצת ושימורה - חוות הר סיני | חווה חקלאית אורגנית*https://har-sinai.co.il/2019/12/19/מתכונת-ללחם-מחמצת-הכנת-מחמצת-ושימורה/
תודהבימבה אדומה
הקישור לא עובד
אוישסתם אחת
תרשמו בגוגל חוות הר סיני ויש להם שם הוראות ומתכונים
👍🏻👍🏻👍🏻בימבה אדומה
אחרי פריסהסתם אחת

איזה קמח ותבנית השתמשת?סמטאות
קמח כוסמיןסתם אחת
תבנית מברזל יצוק. כמו סיר פויקה רק בתבנית..
התבנית הזאת נראת לך מחוייבת המציאות? 🤔בימבה אדומה
אפשר בתבנית רגילה גם. פשוט זה לא יצא אותו דברסתם אחת
ישלי תבנית ברזל יצוקסמטאות
הבעיה היא שהיא מאוד כבדה לי ולהוציא אותה מהתנור זלא הדבר הכי ידידותי
כן היא כבדה.. באסהסתם אחתאחרונה
אני דווקא מסתדרת איתה ב"ה
מדהים!חיות צבעונית
איך את מכינה את המחמצת?
תודה ♥️ רשמתי למעלה איך להגיע להוראותסתם אחת
הכל נראה משו משו!!!*אשתו של בעלי*
אני יכולה לדמיין את הלחם הזה עם מלאאאא אבוקדו,
או מיונז עם בחוג,עגבניה ופסטרמה
או חמאה
או...
או...
חחח היום אכלתי עם אבוקדו ועגבניה😋😋😋סתם אחת
הבצק עושה לכם בעיות?! וגם אם לא.. - הטיפים שישדרגו לכם ת'בצקבאמונה תמיד

מנסיון של שנים במטבח... כל פעם מוסיפה טיפ... ועוד אחד... ועוד... וזה התוצאה.

אשמח לשמוע אם חידש לכם משהו או עזר...

בהנאה!

 

וואו מהמם! תודההיום יהיה שמח✨אחרונה


עוד שניה ר"ח אדר! שירשור משלוחי מנות הגדול!נחשון מהרחברון

(תעשו שהוא יהיה גדול)

 

 

כאן תכתבו מה תכינו, מה פינטזתם להכין ואולי מה בא לכם להכין, תוכלו לבקש רעיונות מתכונים ועוד ועוד

 

 

מיש מיש מיש מיש משנכנס אדר....

אצלנו כרגע הרעיון הוא אזני המן מגוונותנחשון מהרחברון

או יותר נכון בצק בצורת משולש שעוטף מילוי.

 

פסטלים (בצק פילו ופו"א)

כיסוני בשר (בצק חלה טוב ממולא בבשר עם חמוציות משמשים בהרט קינמון ועוד)

אזני המן במילוי שוקולפרג (הקלאסי)

 

מחפש רעיון ל'אוזן המן' נוספת

אולי סושי משולש. (יצא לי באחת הפעמים הראשונות שהכנתי. זה נחמד...)

אולי בורקס פיטריות (המשולש הזה)

אשמח לרעיונות

 

בורקס גבינהתפוחית 1
גם אני חשבתי על זה. אבל... בשרי וחלבי ביחד?נחשון מהרחברון


לא שמתי לב שיש בשריתפוחית 1
נראלי זה מאוד תלוי בסביבת המגורים שלכםאברכית בשמחה
כי יש מקומות שעכשיו עם הקורונה יעשו בטח רק משלוחים של דברים קנויים, אז כל השאלה 'מה להכין' לא רלוונטית..
אולי בעצם כן..
תנו רעיונות לרעיונות נחמדים שאפשר לעשות רק מדברים קנויים..
נראלי נלך על 2 סגנונותאנונימיות
1. לחמניות טריות
שקשוקה ביתית
מיץ תפוזים
סלט
טחינה
זיתים

2. עוגת שמרים
מאפינס תפוחים
ליקר שוקולד
צריכה לחשוב מה עוד.
השנה החלטתי לחלק קנוי בגלל הקורונהברוקולי


מסכימה איתכן, גם אני חשבתי שהשנה כדאי קנויחדשה2

אבל איך עושים קנוי יפה???

יש לכן רעיונות?

 

יש מלא תמונות באנטרנטמותק 27
חפשו תמונות של משלוי מנות בגוגל, עולים רעיונו מהממים
כנ"ל...ריבוזום


שנה שעברה הכנתיחיננית 123
2 ק''ג לחמניות כוסמין( לכל משלוח 2 לחמניות בתוך שקית נייר חומה יפה)
כדורי קוקוס סטייל רפאלו אבל טבעוני וללא סוכר- להיט לחובבי הקוקוס.
כדורי תמרים עם שקדיה וא.חרוב- בריא ממש וכמובן טעים. נותן אשליה קלה של שוקולד.
גרנולה בתוך מאג/מרקייה שקוף(6שקל לאחד)
בקבוק יין ומסיכה/בועות סבון/שוקולד פסק זמן מקופלת קינדר מחנות השקל.
שנים לפני כן הכנתי ים עוגיות(אוזני מן,אלפחורס, מושלגות,עוגיות ריבה) ונתתי צלחת חמודה, לא ענקית, למכרים.
שנה שעברה ממש הגזמתי. מודה. והכי טירוף הכנתי הכללללכל חוץ מהלחמניות באותו בוקר ועד 12 בצהריים היו לי 12 מארזים עצומים. מה שכן, הייתי מעולפת לפחות שעתיים אחרי.
הכי פשוט ויפה:חיננית 123
משלוח בסגנון הפסקת תה:
עוגיות לוטוס אישיות, 2 מאגים יפים, שתיל נענע
בתוך קופסת עץ
תגגלו יש המון רעיונות בסגנון. יש לי חברה שמכינה לפי צבעים. משהו לא נורמלי.. משלוח ירוק עם מלא דברים ירוקים, נניח סוכריות, ספרייט כל מיני כאלו..
וואי ראיתי לפי צבעים בגוגלל.. מהמםםםמותק 27
רק צריך לשים עוד משהו שיהיה 2 מנות...בתאל1


אפשר בכלל לתת? בגלל הקורונהנפש חיה.
תלוי למי ומה היהיו ההגבלותנחשון מהרחברון

אנחנו מחוסנים שנינו. מרגישים יותר בטוח לתתת.

בפרט למי שגם הוא מחוסן.

מקסימום מניחים ליד בדלת דופקים ומתרחקים.

השנה כנראה שרוב המשלוחים יהיו מדברים סגוריםרק כיף
אני אישית לא מרגישה נוח לקבל דברים שהכינו... הקורונה מלחיצה אותי. אז בקבוק שתיה, מאפה קנוי כל מיני שטויות ופינוקים באריזה מנצנצת...
אני מתכננת להכין משלוח בריא -בעוז וענווה!
גרנולה ביתית, יוגורטים, מיץ תפוזים סחוט, פירות חתוכים ואגוזים.

כנראה אצרף גם לחמניות כוסמין.


בערך 15 משלוחים נגיד

אני מכינה שייק...שפרינצא בוזגלו

אשים נענע, לימון, יוגורט, מיץ תפוחים, ומלון.

בכללי אני יוצאת ידי חובה עם משולח אחד מושקע שאני נותנת למי שאני רואה הראשונה אחרי המגילה,
ואח"כ כל מי שיבוא מוזמן לקבל שייק מרענן...

מכינים בבית, כולם אחרי קורונה לאחרונה אז פחות יש מה לחשושבתוך בני ישראל
בגלל ששישי אז כנראה שלחם שום (לסעודה/שבת) וחומוס/זיתים/עגבניות/שוםשמיר או מה שארצה להכין באותו היום. מסתמא עוד דברים, פשוט לא הוחלט מה
אני פשוט עושהבשלן ואופה

בתבניות מיני אינגליש קייק יפות מקרטון אני מכין עוגת תפוזים ובתוך קופסת פלסטיק חד"פ יפה כזאת אני שם עוגיות רעידת אדמה ושוקולד צ'יפס 

אני צריך לחשוב על עוד משהו לשים אם למישהו יש רעיון מה עוד אפשר..

בקבוק זכוכית יפה עם לימונדה ביתית.שפרינצא בוזגלו


רעיון טוב תודה!בשלן ואופה


כמה רעיונות למשלוחים קנויים..באר מרים
ברגע שיש רעיון שסביבו המוצרים זה עושה את זה..

1. שבעת המינים
2. מג"ע א"ש
3. תוצרת הארץ
4. לבבות
5. ארוחת בוקר
6. סגנון איטלקי/סיני/אמריקאי וכו..
7. חורפי
8. סרט
9. בריא

ולדעתי הכי חשוב להשקיע בברכה..

ועוד משהו: אפשר משלוח נעים ואיכותי בעלות יחסית זולה, אבל בשום אופן לא כדאי לנסות כדי שהמשלוח יראה "גדול" לקנות הרבה מוצרים אבל לא איכותיים (מה שהילדים קוראים "פושטים"), אלה המשלוחים שאנשים ישר מעבירים הלאה..
לדעתי עדיף משלוח קטן יותר אבל שמורכב ממוצרים שאנשים שמחים לקבל..
בשנה שעברה הכנו מגע אשמותק 27
יצא מהמם.
שנה לפני כן הכנו פלאפל, ציפס, פיתות וסלטים.
השנה בא לי פחות טירחה ומאמץ..
ממש מסכימה עם העוד משהוטארקו
תודה על הפירוט! כמה רעיונות!אם_שמחה_הללויהאחרונה
הקורונה לא מפריע להכין דברים ביתיים כל עוד מכינים עםנאטלולה
כפפות.
אני רוצה להכין לחם שום ובצד שיפודי ירקות ורטבי גבינה😍
לפעמים עדיף ידיים שטופות היטב,ולא כפפות שנגעו איתן בכל העולםיעל מהדרום
אם כבר - גם עם מסכה.מודדת כובעים


רק קנוי!סיפורי סבתא
מלחיץ משלוח ביתי
כל מיני דברים קנויים...עוד מתלבטת מהבתאל1

מאד רציתי להכין עוגות שמרים, או לחמניות או חלות... אבל לא אעשה את זה בגלל הקורונה... 

 

חשבתי על משלוחים עם שוקולדים (כמובן) , חטיפים, קרקרים וקופסת גבינה כלשהי או משהו בסגנון- נבדוק מה יש בסופר. אם לא יהיו גבינות מיוחדות אז ממרח אחר שהולך טוב עם קרקרים.

אולי לחלק מהמשלוחים נוסיף עוגה או עוגיות...שוב..תלוי מה יהיה בסופר...

 

מבאס קצת...אבל זה השנה.

 

 

 

כל מי שעושה קנוי או רוצה קנוי.נחשון מהרחברון

כמה נורא בעינכם לקבל משלוח ביתי ממשפחה שכבר תקופה מחוסנת?

 

לא נורא בכללבתאל1

אני שולחת קנוי כי היו פה לאחרונה חולים... אז למען הסביבה עדיף שלא נכין ביתי. 

 

אני עושה קנוי מחוסר כוחותטארקו
ובשל העובדה שיש פה בן שנתיים וחצי בלי מסגרת...

ממש הייתי שמחה בביתי.
מילוי לעוגת שמריםמבוע.
איך עושים שיהיה עסיסי וטוב? תמיד עושה ויוצא בסוף שהמילוי נבלע בתוך העוגה ובקושי מרגישים אותו.. אשמח לטיפים!
מרדדת את בבצק דק ממש ואז יותר מרגישיםאמרלד
אפשר גם להכפיל כמויות של המילוי
^^ תכלס זה מה שחשובמיקי מאוס
יש כל מיני מתכונים למילויים, תבחרי מה שאת אוהבת ושימי לב שזה לא דליל מדי כדי שלא יברח באפיה.

מה שעושה את העוגה זה שמרגישים הרבה מילוי בכל ביס
בשביל זה צריך לרדד דק דק, הבצק צריך להיות גמיש מספיק כדי שזה יצליח.
ולהשתדל למרוח אחיד את המילוי.

יותר קשה לעשות ככה צורות יפות כמו קראנץ, בשביל זה צריך בצק ממש מעולה.
אבל הטעם ככה הרבה יותר טעים
שמה ממרח שוקולד/ חלווה במילוי, לרדד דקיעל מהדרום
מתכון למילוי לעוגת שמרים!!! שווה!!! וטעים רמוות!באמונה תמיד

זה בערך לכמות של פס שמרים...

4 כפות קקאו

4 כפות סוכר (אם רוצים ממש מתוק אז אפשר 5... ככה זה יוצא מתוק לא מידי)

3 כפות שמן

3-5 כפות מיים רותחים (שמים3 ומוסיפים במידת הצורך אם זה מידי קשה...)

 

שמים בקערה שמים דק במיקרוגל ומורחים. יוצא מושששששששש!!!!

עשיתי אתמול יצא כמו של החנויות רק הרבה יותר טעים...

בהצלחה!

בדרך כלל שמים כמות כפולה של סוכריעל מהדרום
לק"י

.אז מי שמעדיף מתוק- ממליצה לשים כמות כפולה של סוכר.
תודה לכולם!!מבוע.
אחרי שאני מורחת מילוי*אשתו של בעלי*
אני מקפלת את הבצק על המילוי למלבן ואס מרדדת את הבצק עם השוקולד יחד ומורחת שוב שוקולד
ולא בורח לך המילוי?מבוע.
לא.הוא נכלא הבצק ונטמע בו*אשתו של בעלי*
אחרי אינספור ניסיונות- ממרח השחר וזהוופל לימון

ואני גם מקפלת את הבצק כך שתהיינה יותר שכבות עם ממרח

ואני מוסיפה גם טיפ קינמון*אשתו של בעלי*אחרונה
רעיון ל.... עוגת ונהפוכו!בימבה אדומה
אשמח לרעיונות כלשהם תודה
משו שחור לבןמשמעת עצמית
תודה! יש לך רעיון?בימבה אדומה
עוגת שוקולד פירוריםיעל מהדרום
לק"י

יש בפורום מתכון של @אביה*
עוגת/ עוגיות שחמטאנונימיות
עוגה הפוכה כפשוטה.נחשון מהרחברון

נניח פאי כלשהו לעושים בצורה של טארט טאטן הפירות למטה והבצק למעלה.

 

או שכבת סוכריות עליה שכבת שוקולד ועליה עוגה (להכין רגיל לפרוס ולהפוך)

 

 

לא עוגה אבל רעיון חמודlovely

גלידה הפוכה כך שנראה כמו כובע ליצן- כדור גלידה על צלחת ומעליו עומד הגביע

רעיון חמוד!בימבה אדומה
אבל לא אקנה וופלים לגלידה לפני פסח😅
אפשר כדור עוגה, לא באמת גלידהמיקי מאוס
או כדורי שוקולד נניח.
בלי להסתבך שיימס וגם לא קר
ואז לשים עלצהכדור שוקולד גביע גלידה הפוך?בימבה אדומה
וכאמור, עבורי באופן אישי זה פחות רלוונטי. גם לא בריא וגם חמץ שייזרק לפני פסח...
יש כל מיני עוגות םירות הפוכותאנונימיות
רעיון טוב!בימבה אדומה
עוגת אננס הפוכהופל לימון
תודהבימבה אדומה
זה מפוצץ סוכר, אוותר
עוגת תפוחים הפוכהופל לימון

רכיבים:

 

8 תפוחי גרנד קלופים ומחולקים לשישיות או רבעים, תלוי בגודל

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

 

לבלילה:

 

 

1 כוס שמן קנולה 

1/3 1 כוס סוכר חצי חום כהה  וחצי מהכמות סוכר דמררה 

2 ביצה   

4 כפות ברנדי תפוחים קלבדוס

קליפה מגוררת מחצי לימון

 

1/2 1 כוסות קמח 

1 שקיק אבקת אפייה

1/2 1 כפיות קינמון

קורט מלח

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים בבישול התפוחים:
במחבת רחבה מניחים את התפוחים מוסיפים את הסוכר המים והווניל

 ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים מעט אך לא מאבדים את צורתם.

מעבירים את התפוחים לתבנית עגולה קוטר כ- 25 ס"מ חסינת אש, מסדרים יפה .

 

מכינים את הבלילה:
 

טורפים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את השמן

ואז את שאר החומרים

יוצקים על התפוחים  ולתנור

אופים בחום 175 מעלות כ- 40 דקות

תודה!בימבה אדומהאחרונה
יתכן ואכין (עם כמה שינויים)!
סקר על סיר לחץשמחה7

1. משתמשים בזה לבישול דברים נוספים חוץ מבשר ? ( כגון קטניות, בישול חומוס כדי להכין ממרח חומוס)?  או רעיונות אחרים?...

2. עד כמה אתן מרגישות שזה מקצר לכן מזמן הבישול מסיר רגיל?

3. ישנן המון חברות ממחירים נמוכים של 100ש"ח ועד למעלה למעלה, (אני לא שואלת על הסולתם שלפני 20 שנה למבוגרות שבכם, כיוון שקראתי שטוענים שהמותג סולתם של פעם זה לא מה שיש היום) 

זקוקה להמלצה ממי שקנתה סירים בשנים האחרונות. מה כדאי? מה לא כדאי? האם הסירים היקרים (500 עד 700 ש"ח ) בהכרח טובים יותר מניסיונכם או שמדובר בסתם מיתוג יקר וניפוח מחירים.

 תודה לכל מי שמכונה לשפוך תובנה בנושא.

אף פעם לא היה לי סיר לחץ ולא הרגשתי צורך...חילזון 123


יש לי סיר לחץ שאני מאוד אוהבתופל לימוןאחרונה

הוא מקצר לי משמעותית תהליכי בישול  ארוכים, מרקים, נתחי בקר, חומוס.

יש לי כבר לא מעט שנים מתוצרת לגוסטינה

רעיונות לארוחת ערבפאלם
נמאס כבר מחביתה טוסט וסלט.
מחפשת רעיונות מיוחדים.
תודה
בכמה זמן הכנה?אנונימיות
רעיונות שהולכים אצלנואבןישראל
סלט טונה( טונה מיונז וביצה קשה) עם לחם
ביצה בקן עם סלט ליד
פוקאצ'ה
פנקייק
בלינצ'ס ממולא
טוסט שמן זית וזעתר
דייסת קוואקר
רעיונות*אשתו של בעלי*
סמבוסק(של רון יוחננוב)
מאפה גבינות סגור(של פירגה)
לחם מטוגן
פיצה ביתית
תפו"א/פסטה מוקרמ/ת
פשטידה
קיש כלשהו
טורטיות, סלט חלומיbinbinאחרונה
דייסת סולת, פתיתים עם חלב, צנימים עם ממרחים שאוהבים, שקשוקה...
מחפשת רעיונות לעוגיות טעימות בצורת משולש (לא אוזני המן..)אני מאמין!


כל בצק פריך אחר.... אפשר מה שבחתימה שלי זה פרווה וטעיםיעל מהדרום
חושבת שגם המגולגלות יעבדו אם אעשה רולדה משולשת?אני מאמין!


תעשי רולדה רגילה לגמרי*אשתו של בעלי*אחרונה
ורק את החיתוך שלה תעשי בצורת משולשים.
מישהו יודע על דרך להכין מרק עוף מחזה עוף?גבינית
ושהחזה יצא לא יבש..
הוא לא יוצא יבש, אלא "מכובס"שמואל5
בלי טעם ובלי צבע...
וגם המרק לא יקבל הרבה טעם כי החזה הוא בלי שומן...
לדעתי לפחות מומלץ
יהיו גם עופות במרק אבל אחד מבני הבית לא אוהב עוףגבינית
רק חזה עוף אז רציתי לדעת אם יש דרך שהחזה כן יצא נורמלי
אם מדובר על יום חולהנורמלית האחרונה
לחתוך חזה לקוביות ולהכניס למרק רותח לכמה דקות. יוצא ממש טעים.
מדובר על שבת...גבינית
הכוונה היא להוסיף חזה עוף למרק עוף כדי שגם מי שלא אוהב עוף יאכל משהו
אם את בוחרת לעשות את זההנורמלית האחרונה
תכניסי אותו בסמיכות ממש לשבת (כמה שחובה שיתבשל לפי ההלכה, לא יודעת בדיוק)
תודה!ננסהגבינית
אה ואולי עדיף שתכניסי גושהנורמלית האחרונה

ככה הסיכוי שיתייבש פוחת.

אני שמה לפעמים וזה טעים לנוחילזון 123
אני מכינה הרבה פעמיםבעצמי
עם חזה עוף.
חותכת לחתיכות קטנות יחסית, סוגרת בטיגון קצר עם טיפה מלח ופלפל שחור ואז שמה עם כל הירקות בסיר וכמו מרק רגיל.. תבחינים, מים.
חייבת להגיד שהמרק עוצא עם טעם עוף יותר חזק מגרונות. ולא יוצא לנו כל כך יבש, כן מרגישים שזה חזה עוף אבל זה לט נורא בכלל לטעמי.
תודה על רעיון הטיגון.גביניתאחרונה
מילוי פרג לאוזני המןפה לקצת
עבר עריכה על ידי פה לקצת בתאריך ז' באדר תשפ"א 15:07
מחפשת מתכון טוב להכנת מילוי פרג (עדיף בלי מרגרינה/חמאה), מכירים?
או שהכי טעים לקנות מוכן?
מצטרפת לשאלה- מה עושים עם פרג? קניתי ו....יעל מהדרום
אני שמה בעוגה בדכ, בעלי אוהבפה לקצת
אני לא ממש הבנתי למה אנשים אוכלים את זה מרצון
איזה עוגה?יעל מהדרום
מתכון מגיסתי, אשלח לך בהמשך בעז"הפה לקצת
תודה...ממש לא דחוף. מקסימום הפרג יעבור הלאהיעל מהדרום
מילוי פרג לאוזני המןופל לימון

מלית פרג:  

 

 בסיר מרתיחים 1 כוס חלב עם ¾ כוס סוכר ו2 כפות דבש.

מוסיפים 200 גרם פרג טחון ומבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה

עד שהפרג סופח מהנוזלים.

מסירים מהאש ומערבבים פנימה 25 גרם חמאה.

מצננים ומוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד,

2-3 כפות  פתי בר טחונים 

עוגת פרג פרסבורגרופל לימון

פה

 

עוגת מיץ בחושה עם פרגופל לימון

רכיבים: 

 

3/4 כוס שמן

1/4 1 כוסות סוכר

4 ביצים 

קליפה מגוררת משני תפוזים

100 מ"ל  מיץ תפוזים ( חצי כוס)

 1/4 2  כוסות קמח 

1/4 כוס קמח שקדים

שקית אבקת אפייה (10 גרם )

קורט מלח

1/4 כוס פרג לא טחון

1 שמנת חמוצה (200 גר') אני השתמשתי במיכל וחצי מעדן וניל אלפרו

 

 

אופן ההכנה:

 

 מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.

 מקציפים  סוכר ביצים וגרד קליפת תפוז עד לקבלת קציפה תפוחה.

 מוסיפים את השמן, ומקציפים עד לאיחוד השמן בקציפה.

 בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמחים, אבקת אפיה ומלח.

 מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.

 מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.

 יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות


אופציה: אפשר למרוח על העוגה המוכנה שהתקררה ציפוי אבקת סוכר עם מעט מיץ תפוזים

יש מתכון ממש טוב לעוגה בחושה פרגבתאל1

עם קוקוס. עסיסית וטעימה. באתר מתכונים ב10 דק'

תודה...לא חסידה של קוקוס (רק מעט)יעל מהדרום
לק"י

יותר סביר שאעביר את הפרג הלאה.
מוזמנת להעביר לי ;) אנחנו חולים על פרג!בתאל1


את קרובה אלי איכשהו?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אולי פשוט נשים בעוגה בחושה, ונקווה שיאהבו אצלינו.
השאלה איזה פרקים בדיוקנחשון מהרחברון


כתבת פרק במקום פרג😅יעל מהדרום
חח זה מה שחשבתי אז לפני שהגבתי נכנסתי לגוף ההודעה לבדוקפה לקצת
וראיתי שרשמתי פרג 😅
מה לא ראית? כתב פרקנחשון מהרחברון


כן ברור. שמתי לב שצריך לענות רק כשיעל אמרהפה לקצת
מלית גבינה שנשארה,שגרה ברוכה
עשיתי גביניות מתוקות. ונשארה לי מלית. יש למישהו רעיוןמה לעשות איתה? (חוץ מלהכין שוב את המתכון של הבצק.. הגבינה שנשארה לא תספיק לי למתכון שלם. . ומחפשת משהו מהיר יותר...)
להוסיף ביצה וקצת קמח ולטגן ללביבות..רק טוב=)
לאפות כעוגת גבינה בתבנית של קאפ קייקופל לימון


תודה לכם!,שגרה ברוכה
לאפות כפאי?אנונימיותאחרונה
לקראת משלוחי המנותגנניתמשלימה
מחפשת מתכון ללחמניות שיכולות לבוא לצד ממרחים/מטבלים (טחינה, לבנה, ריבת תות וכדו'), בתכנון קילו אחד לבן ואחד כוסמין, אז צריכה מתכון שיתאים לשני הסוגים. או מתכון עם שינויים קלים בין לבין. מחפשת מתכון שהלחמניות יצאו יחסית אוריריות ולא דחוסות.
המתכון שלי-*אשתו של בעלי*
חצי ק''ג קמח
כף שמרים יבשים
כף מלח
3 כפות סוכר
לערבב במיקסר.
ואז להוסיף-
חצי כוס שמן(כוס חד"פ קרה)
כוס ו-3/4 מים חמימים
ללוש היטב 10 דקות.(לא פחות!)
להתפיח כשעה ורבע.
ליצור לחמניות/חלות
להתפיח שוב.
ביצה,שומשום ולתנור 200° כ-25 דקות(לפעמים פחות,תלוי תנור).
שאלהגנניתמשלימה
גם את המים החמימים לפי גודל של כוס חד"פ?
ואם אני עושה עם כוסמין צריך לשנות את היחסים של הנוזלים/השמן?
כן,גם את המים החמימים באותה הכוס.*אשתו של בעלי*
לגבי קמח כוסמין-אני לא יודעת בדיוק,
אני משתמשת רק בקמח לבן רגיל.
תלוי איזה קמח כוסמין תשתמשימיקי מאוסאחרונה
אם זה 70-80 אחוז ולא מאה. וזה חברה טובה, זה יוצא אוורירי בדיוק כמו קמח לבן.
ואותם מתכונים

אם יש לך להשיג של רובינפלד 80 אחוז, מציעה לך לעשות 2 קילו, יוצא מעולה כמו לבן!

וגם- לא חשוב איזה מתכון, מאוד חשוב ללוש המון המון זמן עד שהבצק נמתח להיות שקוף בלי להקרע, זה מה שעושה את המרקם הטוב

בהצלחה
מה אפשר לעשות עם צנצנת של דובדבנים חמוצים מגולענים בסירופ?זכיתי

אשמח לרעיונות ומתכונים,תודה

 

ליקר וישניאק, צריך לבדוק את הדובדבנים .נפש חיה.
אין לי מתכון.
תודה. ואני מחפשת רעיון לקינוח ווה. איזה עוגה או מוס או גלידההרפיה
או משהו כזה
טעותהרפיה
ממש לא מתאים לליקר.ופל לימון


הייתי מכינה רוטב טעים על כדור גלידה או מוס שוקולדופל לימון


פאי דובדבניםחילזון 123
אין לי מתכון כי הכנתי ממש מזמן
היער השחורקראנץ שוקולד
^^ קלאסימיקי מאוסאחרונה
חפשי מתכונים, בגדול זה עוגת שוקולד עשירה, מסננים צנצנת דובדבנים ומבשלים את המים עם פודינג שיסמיך ואז מורחים ומעל זה שמים קצפת
איזה בצל עדיף למרק ירקות- אדום או לבן?לחם מלא
(חוץ מבצל, המרק שלי עשוי מקישואים ותפוחי אדמה. אני מבשל אותם ואח"כ מרסק בבלנדר ידני)
גילתי אגב בטעות שבצל אדום מעולה ומוסיף למנת פלאפל עם חצילים
אדום (יותר מדויק- סגול) מוריד צבע. עדיף לבןאמא יקרה לי*


צובע את המרק באדום סגול?לחם מלא
האמת שיותר חשוב לי הטעם והערכים התזונתיים מהמראה בכל אופן...
סגול מתקתק יותרנפש חיה.
מצאתי כאן תשובה: עדיף בצל לבן מבושל/מטוגן/אפוי ובצל אדום חילחם מלאאחרונה
מה אתם אומרים זה כדאי?בוריס
צריך משהו לערבוב בצקים
מיקסר 5 ליטר Luxor
די. נוסעיםםטארקו
בע"ה וזה.

אבל דייי היינו יותר מידי שבתות רצוף בבית
לודעת,שבת עוד רחוקהסמטאות
ככ קר פה שאין לו כל להזיז את עצמי
בעזרת ה'אבןישראל
פחות או יותר
ערב שבת:
דג סלומון בטריאקי וסויה
ברוקולי בתנור
מרק עוף עם קוסקוס

בוקר שבת:
פשטידת רועים
מוקפצים
שעועית ירוקה בתנור

סדש:
חלות
סלטים שנשארו
קציצות דגים ברוטב

חלות
עוגת שמרים גבינה( עוד מחפשת מתכון)
עוגיות תמרים

סלטים
מטבוחה
טחינה
כרוב וגזר
ביצים
חציל במיונז
חציל מטוגן
וזהו בעזרת ה'
אנחנו לא בביתבוקר אור
השבת נוסעים אולי אכין חלות ועוגהאנונימיות
רעיונות לעוגה פשוטה וטעימה?!
עוגת שוקולד פירורים של בחדרי חרדים (קישור בפנים)אבטיח מלון
טוב, אחרי שבישלתי יש תפריט:יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

חלוץ ללא לישה
קישוא בתנור
חצילים עם שום ולימון
טחינה
סלק
סלט חי

עוגת שוקולית
אוזני המן ועוגיות שוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קוסקוס
עוף, תפו"א ושעועית

יום שבת:
תפו"א בתנור
חזה עוף עם בצל
קוסקוס

סד"ש:
חלות וסלטים בלבד כנראה
אוזני המןמאמינה ומתאמנת

אשמח למתכון מוצלח לאוזני המן, עדיף בלי מרגרינה/ חמאה/ מחמאה.

 

תודה!

אמ יש לי מתכון טוב אבל עם מחמאה...הרמוניה

לבצק-

 

קילו קמח
כוס סוכר
כוס שמן
1 מחמאה פרווה
2 סוכר וניל
2 א. אפיה
כוס מיץ תפוזים (אפשר להחליף במים)

למילוי-
ממרח שוקולד/ תמרים

תנור על 180 מעלות

תודה רבה!מאמינה ומתאמנת

מחמאה הכוונה חבילה קטנה של 100 גרם או  200?

מחמאה זה גודל אחיד של 200 גרם, זה לא חמאההריון_ראשון
אבל את יכולה להשתמש בנטורינה שקצת יותר בריאה
אה אוקי. חשבתי שזה גם מגיע ב-100 גרם. תודהמאמינה ומתאמנת


מתכון עם שמן:אבטיח מלון
בצק פריך שיכול לשמש לאוזני המן (עובד מעולה)-
4 כוסות קמח תופח
4 ביצים
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר
1 סוכר וניל
הכנתי את המתכון שיש לי בחתימה ויצא טעיםיעל מהדרום
לק"י

4 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
כוס שמן
כחצי כוס מיץ תפוזים (אם הבצק פירורי מוסיפים עוד)

מילאתי בממרח חלוה וממרח שוקולד אגוזים.
לפני האפיה שמתי במקרר לזמן מה (חצי שעה נניח), זה שומר על הצורה עד כמה שידוע לי.


וואו נראה ממש טובמאמינה ומתאמנת

תודה לך!

אני בדכ מכינה את זה, יוצא אחלהפה לקצתאחרונה