שרשור חדש
בואו נפתח שרשור לתפריט לערב לביבות, גם אם זה היה בפורמט של החבובוש

הגרענית

אני אתחיל...חבובוש

מרקים:

מרק בצל

מרק כתום מוקרם.

 

לחמים/מאפים:

פיצות אישיות.

פוקצ'ות.

בורקס פילה ממולא גבינות חציל ובטטה.

 

סלטים:

סלט חסה, פטריות, נבטם, עגבניות שרי באיזה רוטב.

סלט קינואה ועדשים שחורות.

 

ולזניה גבינות.

 

מעניין אותי להיפתח לעוד רעיונות...

לחם שום, מקלות זעתרתפוחית 1
מאפינסים ירקות
מרק ירקות עם קוסקוס
פסטות - ברוטב אדום, מוקרמת,סלט פסטה
סלט כרוב, סלט בורגול..יש לי מתכון לכוסמת בטטה ופטריות
רק תיקון קטןופל לימון

מאפינס זה רבים של מאפין

תפריטאנונימיות
מרק כתום

סלט יווני
סלט סלמון

פיציות ופוקאצ'ות אישיות
קיש פטריות
קיש ברוקולי
לביבות
אולי פטריות ממולאות גבינות

מנה אחרונה-
ספינג'ים/ סופגניות
הזכרת לי את המנה אחרונה, עוגות שמנת...חבובוש

תני לי מתכון טוב של קיש פטריות

מה זה עוגות שמנת?אנונימיות
מתכון-

מתכון: קיש פטריות

אני משנה קצת את המלית. לא שמה רוזמרין כן שמה אגוז מוסקט מוסיפה קצת גבינה בולגרית או חמד מגורדת לפעמים חצי קוטג או יוגורט...

אהה הבנתי. עוגות גבינה פשוטאנונימיות
עוגת שמנת אמיתיתופל לימון
אני לא עושה ככה,חבובוש

עושה בסיס ממה שבא לי, לדוגמא, עוגיות אוראו מרוסקות, ביסקוויטים מרוסקים ועל זה גנש שוקולד, שערות קדאיף מטוגנות בחמאה עד שנהיות קרנצ'יות ועל מייפל או משהו בסגנון הזה.

על זה שמנת מוקצפת עם פודניג וסוכר, ומקשטת בהתאם לתחתית.

יוצא גן עדן. 

לבריאות!ופל לימון

נקרא טעים

ספרי לי עוד על קדאיף כבסיס.הנורמלית האחרונהאחרונה
קיש פטריותופל לימון

קיש פטריות

 

רכיבים: 

 

לבצק:

 

1/4 1 כוסות קמח

100 גר' חמאה

1/2 כפית מלח

2 כפות פרמזן מגוררת

1 ביצה

מעט מים

 

מלית:

 

כפית שום כתוש

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

מלח

פלפל לבן

מעט טימין

 

רוטב רויאל:

 

1 שמנת לבישול

4 ביצים

3 כפות פרמזן מגוררת

מעט מלח

  

 

 

אופן הכנה: 

 

בצק:

 

מעבדים את הרכיבים לבצק ומרפדים תבנית עגולה גדולה (26).

 

מלית:

 

מזהיבים את השום בטיפת שמן

 

מוסיפים את הפטריות מטגנים כמה דקות,מתבלים מלח, פלפל לבן ומעט טימין.

 

לקרר ולהניח על הבצק.

 

לערבב את חומרי הרויאל 

 

לצקת על הפטריות ולאפות בחום 180 עד שמשחים.

לדוגמאופל לימון

מרק כתומים

סלט פנצנלה

פוקצ'ה

פסטה פומודורו

לביבות בטטה עם רוטב 

לטקס

פרחי כרובית מוקפצים בפרורי לחם

ספינג' ומגש פירות

משתמשים לאפייה בגבינה צהובה שעבר התאריך ביומיים שלושה?binbin
תבדקו שאין עובשתפוחית 1
בחיים לא הסתכלתי על תאריך של גבנצ הנורמלית האחרונה
כן בהחלטטארקו
מסתכלת שאין עובד ואין ריח מקולקל.
באפיה כןברוקולי
כן, בלי בעיה אם אין עובשופל לימון

בהרבה מוצרים אפשר להשתמש אחרי התאריך

תודה אדע לפעם הבאה. בעלי העדיף לזרוקbinbinאחרונה
לא היה עובש כמובן
כמה זמן פסטה מחזיקה במקרר? ורביולי?הפי
כמה ימיםופל לימוןאחרונה


מה עושים עם כמות של עגבניות שרי?רק טוב!
כמות בערך של קופסה שקופה מרובעת גבוהה.
אדומות וכתומות (2 זנים שונים)
לא הכי טריות, אבל עדיין סבבה.
סלט עגבניות שרי עם שום וזיתיםתפוחית 1
סלט חסה ועגבניות שרי
או לשים בתנור זה גם טעים
או סלט עם בזיליקום ושום גם זורםהודעה

או סלט עם חסה ושרי.. או בכלל כמעט כל סלט טרי במקום עגבניה רגילה.

אם ממש אין לך מה לעשות את יכולה גם להכין עם זה תבשילים במקום עגבניה רגילה אם את נוהגת לשים (שקשוקה, רוטב לפסטה וכיו"ב) 

שקשוקה, רוטב לפסטהופל לימון

אני אוספת את עגבניות השרי הרכות, חוצה, מטגנת עם שום, מלח ובזיליקום

כשהן כבר רכות

מוסיפה לסיר פסטה או פתיתים

מעט מים

ומבשלת עד שהפסטה מתרככת

יופי של ארוחה קלה

עגבניות מיובשות ומוסיפה לפוקצ'ות/פסטהבוקר אור


עגבניות מיובשותטארקו
רוטב עגבניות מושקע
תודה לכולם!רק טוב!
עגבניות מיובשות- יש מתכון? חייבים לשים לכמה שעות בתנור? אפשר להקפיא/לטחון?
אני עושה בערך שעה-שעה וחצי בתנורטארקו
אפשר להקפיא, זה נשמר לי בצנצנת מעוקרת במקרר לפחות חודש(כל עוד אני לא מכניסה כפית לא נקיה לגמרי)
לא ניסיתי לטחון אבל אין סיבה שלא. אנלנו פשוט אוהבים את הפרוסות ככה.
תבשילבימבה אדומהאחרונה
קציצות עם השריץאו סיר דגים עם השרי
אנטי פסטי עם השרי + לשים בסלט
לחלק לכם לעבודה כתוספת לארוחת בוקר
אז מה אתם מכינים לכבוד חנוכה??אקונהמטטה


מה עושים בחורף עם הריח מהסיר בישול איטי?האםזהבסדר

היי,

אני מכין חמין בסיר בישול איטי עם לא מעט שום ותבלינים, ובחורף כאשר החלונות סגורים,

הריח הולך ומתפשט וממלא את כל החדרים בבית בצורה אינטנסיבית...

אין לאף אחד בעיה עם "קצת" ריח, אבל אם זה שעות על גבי שעות זה "מצטבר" והופך להיות ממש חזק...

מה הפתרון לכך? 

אם אני פותח את החלונות במטבח הבית הופך להיות די קר....

תודה...

 

לא מכינים חמין 😛...אנונימיות
וברצינות- אולי לפתוח ממש מעט את החלון רק שיכנס אוויר
אם זה סיר נפרדבונים מגדלאחרונה
אולי אפשר למקם במקום מאוורר לאו דווקא במטבח?
מרפסת של המטבח?
חדר שאפשר לסגור ולאוורר?
עלי בודקלמה לא123

מישהו מכיר? משתמש?

מרוצה מהמוצר?מהשירות?

אשמח להחכים

אני, מרוצה ממשטארקו
ירוקים באיכות גבוהה ומספיק רק לשטוף במים- לא צריך להשרות בסבון(תלוי דעה, ככה אנחנו נוהגים. יודעת שיש דעות אחרות)
עגבניות שרי טעימות ומעולות

מחזיק לי שבועיים+- במקרר בכיף. והמחירים כייפים. נגיד בזיליקום בלי חרקים ב5 שקל לכמות בערך פי 2 ממה שיש בחבילות של חסלט..

וגם הנקודת איסוף שלהם ממש ליד הבית שלי
את מברכת על העלים שלהם "שהכל"?למה לא123

הם גודלים על מים,ולא על האדמה

הרב שלנו פוסק לברך אדמה בכל זאתטארקו
אני מכירה ומשתמשת הבעייה לא תמיד מוצאת.רויטל.

האיכות מעולה הכשרות טובה, והבנתי יש בזה פחות ריסוס מכל השאר.

מרוצים מאדחילזון 123
הכשרות לא ברמה של שמאושרת ע״י כושרות, לכן לא קונה...Pandi99אחרונה
פתאום נפל לי האסימוןמוקי_2020

שיש אנשים שלא יודעים מה זה אסימון בכלל.

אבל יותר ברצינות,
פתאום הבנתי שיש דתיים וחרדים  עם **2** תנורים ? אחד בשרי וחלבי ?
ידעתי כל החיים שלי שיש אנשים עם 2 כיורים. אבל לא חשבתי אף פעם על 2 תנורים.

אולי בגלל שבחלק מהמקרים זה נראה פשוט תנור גדול
או שברגע שיש 2 תנורים (כל אחד בפינה נפרדת במטבח) פחות שמים לב לזה ?

אז מה זה אומר שיש דתים וחרדים גם עם 2 מדיחי כלים ?

כמובן שאני לא חושב שזה קיים אצל כולם אבל מוזר לי שרק עכשיו אני בכלל קולט את זה.
מסקרן אותי על כמה אחוזים מהדתיים והחרדים (בערך) אנחנו מדברים? יותר מ 50% ?

תודה למי שקרא עד עכשיו. לי אין סבלנות לשאלות של עצמי לפעמים.

חחחח בוקר טוב לאסימון.אמרלד
יש לנו 3 תנורים.
מכירה מלא משפחות עם 2 מדיחי כלים...
זה די בסיסי אצל כולםאם לשתיים
בכל מקרה מבחינה הלכתית זה הרבה יותר קריטי מאשר שני כיורים....
מי שיש לו תא אחד אז לרוב אופה או רק חלבי או רק בשרי.
ובדרך כלל זה תנור דו תאי, כך שזה אולי פחות בולט לך.
ונראה לי די ברור שזה הרבה יותר מחמישים אחוז... יותר כמו תשעים אחוז.
לנו יש תנור אחדהרמוניה
מה זה אסימון? סתם.. תשובה:zoom pro

כיום מייצרים תנורים עם שני תאים. מעיקר הדין יש אפשרות להשתמש באותו תנור, אבל יש לזה כמה תנאים וזה נורא מסובך לעשות את זה.. לכן בתנורים- לרוב הדתיים יש שני תנורים או תנור עם שני תאים.

לעומת זאת מדיח יותר קל להכשיר בין שטיפה לשטיפה, לכן אצל רוב הדתיים (שיש להם מדיח) יש מדיח אחד, ובין הפעלה של בשרי לחלבי אמורים לנקות את המסנן..

אצל ההורים שלי היה שניים מזה ומזה-הריונית
אצלנו אין מדיח😅
אבל שני תנורים יש..
אני הייתי בטוחה שלכל הדתיים יש שני תנוריםעלמא22
עד שהגעתי לבית של חמי וחמותי וראיתי שיש להם רק תנור אחד.. מבחינת כשרות, הרבה יותר נוח שני תנורים (או תנור דו תאי, אותו דבר מבחינתי) מאשר אחד, נראה לי ממש כאב ראש.

מבחינת המדיח, יש כאלה שמשתמשים רק למשהו אחד, אמא שלי נגיד משתמשת רק לכלים בשריים ולא חלבי
לנו יש רקתפוחית 1
אחד וזה לא כזה מסובך כי לרוב משתמשים הפרווה או בשרי..
ואם חלבי אז מחכים בין לבין ןמחממים כמה שצריך
מניחה שסביב 80% מהדתיים וחרדים מחזיקים 2 תנוריםמיקי מאוס
( אנחנו לא, אבל די חריגים בנוף)
או תנור די תאי
או תנור וטוסטסר אובן
או תנור אחד אבל רק לאחד מהם תמיד.

בקיצור-לא משתמשים באותו תנור לבשרי וחלבי. כי רוב הפוסקים מסתייגים מזה ובאמת צריך כל מיני תנאים להקפיד עליהם.
כנ"ל מדיח (קצת יותר קל)
כנ"ל מיקרוגל (עוד יותר קל) - תודה שאת זה לא דמיינת ;)
לנו יש תנור דו תאיאמת ואמונה
מדיח אחד ששמים בו פעם חלבי ופעם בשרי, לספרדים זה מותר
יש לי תנור אחדופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך י"ג בכסלו תשפ"א 10:17

משתדלת לתכנן אפיה כך שהחלבי והבשרי לא יפלו באותו יום. בשבילי 24 שעות בין בשרי וחלבי זה די והותר.

2 תאים בהכרח התאים קטנים ואין אפשרות לאפות כמה תבניות בו זמנית, מה שמקצר לי בהמון את זמן השהיה במטבח

לנו 3.בת מלך =)
אחד דו תאי לפרווה וחלבי.
ואחד לבשרי..
בטח יש לכם שני סלונים במקום סלון ומטבח😅הרמוניה
ממש לא.בת מלך =)
הבית שלנו פצפון.

אבל זה היה מאד חשוב לבעלי..
מבחינה הלכתית? למה בעצם?🤔zoom pro
גם אצלנו שני תנורים מבחינה הלכתית,שגרה ברוכה
כע, אבל אצלם יש 3 תנוריםzoom pro
זה הרבה יותר נח הלכתית..בת מלך =)
כאשר משתמשים בתנור חלבי/בשרי ורוצים להשתמש בשני זה הרבה יותר מורכב מסתם לחכות 24 שעות. צריך לנקות היטב להוריד שומנים. וגם את זה הרבה פוסקים לא אוהבים..

וכאשר מכינים לדוגמא לחמניות- שהן פרווה.
אם אתה מכין בתנור בשרי. בעייתי להשתמש בזה עם חלבי (ולהיפך כמובן..)


בעלי בכשרויות אוהב להחמיר.
והאמת, זה ממש נח לי(:
החמרות זה קלי קלותופל לימון


זה תלוי פסיקה..טארקו
גם לנובונים מגדל
התחיל מטוסטר פרווה וזהו.
וכשקיבלנו תנור דו תאי עשינו חלוקה כזאת.
ממש נוח כשצריכים להכין מלא דברים במקביל.
והכי קל הלכתית...
עם כיור אחד אפשר איכשהו להסתדרחדשה ישנה
אבל עם תנור אחד אי אפשר.
אלא אם כן אתה אף פעם לא אופה בשרי או אף פעם לא אופה חלבי.
בדרכ יש תנור אחד עם 2 תאים.
וכן, יש גם כאלו עם 2 מדיחים. כשיש רק מדיח אחד הוא או בשרי או חלבי.
ואגב, גם מיקרוגל יש כאלו שיש להם 2.
אפשר ואפשרופל לימון


בוודאי שאפשר. לפי הרבה מאוד פסיקותמיקי מאוס
ואופים בו גם בשרי וגם חלבי.
כל אחד נוהג אחרת מה ההגבלות שנדרשות (לכסות/להמתין וכו)

וגם מדיח אחד יכול לשמש לבשרי וחלבי (לדעת הרב עובדיה אפילו באותה הדחה! אבל לא מכירה מי שנוהג ככה בפועל)

צורם לי שפוסקים הלכה בנחרצות בלי להכיר את עיקר ההלכה והדעות השונות.

*לפי פסיקתכם* אי אפשר תנור אחד או מדיח אחד.
ברור שאפשר, אחרי הכשרה, סליחה שהטעיתיחדשה ישנה
התכוונתי שאי אפשר באופן כללי.
מה זה אומר אופן כללי?zoom pro
להשתמש ביחד או אחד אחרי השני באותו יום..חדשה ישנה
אפשר גם אחד אחרי השני באותו יוםzoom pro
לא אמורים לחכות 24 שעות אחרי ניקיון יסודיחדשה ישנה
וחימום ? ככה זכור לי...
יש בזה פסיקות שונותטארקו
וכל אחד ישאל את רבותיו..
עד כמה שזכור ליzoom pro
יש שתי בעיות באפייה בין בשר לחלב:
1. רסיסים של התבשיל שעפים במהלך האפייה ויכולים להיכנס באפייה הבאה- את זה פותרים באמצעות ניקיון.
2. האוויר שבתנור, יש כאילו סוג של ריח/טעם כזה שנשאר באוויר ועובר לאפייה הבאה- את זה באמת פותרים כשעוברות 24 שעות וזה אינו בן יומו, אך עד כמה שזכור לי אפשר גם פשוט להדליק את התנור לחום גבוה למשך כחצי שעה ואז עובר האוויר הזה.
תגובת בעלי (משגיח כשרות בעברו)בת מלך =)
רגע רגע רגע
א. לא מדובר ברסיסים. זה לא רימון. יש שאריות תבשיל "בעין", קרי שאריות גלויות שאפשר לנקות. ויש בליעה של דפנות התנור עצמו שעל מנת להפטר מזה יש להכשיר את התנור עם חומר פוגם כדי לא להביא למצב של נותן טעם (או בר נ"ט לחלק מהשיטות). וכן לחמם את התנור על ריק כדי "לשרוף" שאריות שלא ניתן לנקות אותן, מה שנפוץ ברוב התנורים שאינם חדשים.

הדין של 24 שעות הוא לא על תנורים אלא על כלי בישול (שגם בהם יש איסור נ"ט בר נ"ט אך הבליעה שלהם פחות חמורה ומספיקה להם הגעלה אחרי 24 שעות. שלא דומה לליבון שעובר התנור).

ויש להתייחס גם לתנורים טורבו שבהם הדין מסובך יותר (לרוב הפסוקים לא ניתן להכשיר בכלל)
ויש בזה דעות שונות ושוב אגיד שלא פוסקים הלכה בפורוםטארקו
וכל אחד ישאל את רבותיו כיצד לנהוג.
2 תנורים כי זה חוסך זמןהפיאחרונה
למרות שאין חובה אם למישהו יש אחד זה גם בסדר העניין שצריך לחכות בין ההפעלה שלהם ולא ישר אחרי השני
הקפאת דג מבושל,שגרה ברוכה
הפשרתי מושטים שאני צריכה להכין לארוע. בפועל נודע לי שיהיו פחות אנשים. אז יש לי איזה 6 מיותרים.
האם אפשר להקפיא אותם (אחרי בישול/אפיה) ויצאו טעים אחכ בהפשרה?
ככה אכין אותם ואקפיא שיהיה לנו לשבת וכו'
כןחיים שלאחרונה
מציעה לך להקפיא מתובל אם כבר הפשרת..
מחפשת רעיונות למילוי של טורטיותאחתפלוס

יש לי אורחים למחר שאסור להם חלבי.חיטה .עגבניות ותפוחי אדמה

חשבתי להכין טורטיות כוסמין ולהגיש לשולחן דברים שאפשר למלא בהן-בהגשה אישית

חשבתי על חתיכות סלמון ו...נתקעתי

יש לכם רעיונות?איזה דברים אוכל להגיש לשולחן שהגיוני למלא אותם בטורטיות?

ואם אני מכינה סלמון וירקות נגיד-איזה ירקות מתאימים?

ובטח צריך איזה רוטב או ממרח.מה מתאים?

תודה לכל מי שיענה

קפיץ קפוץאחתפלוס


רעיונות*אשתו של בעלי*
אבוקדו עם בצל
טונה עם מיונז
טחינה עם ביצה קשה ומלפפון חמוץ
חומוס

רטבים-
מיונז ושום
צ׳ילי
קיסר
אלף האיים
חרדל ודבש

ירקות-
מקלות מלפפון/גזר/גמבה/בצל סגול/בצל ירוק
זיתים
מלפפונים חמוצים

אז עדיף ירקות חיים על מבושלים?אחתפלוס

והסלמון לא קשור לכאן או שבתןספת?

אני לא כל כך מבינה בזהמבולבל

אפשר סלמון*אשתו של בעלי*
אבל לדעתי יחד עם ממרח מסויים.
נהוג בד"כ לשדך סלמון עם גבינת שמנת
אבל לא רצית גבינה,אז אולי סלמון יחד עם אבוקדו או חומוס.
בהגשת טורטיות עדיף עם ירקות חיים.
מעולה ותודה על כל הרעיונות.עזרת ליאחתפלוס

אוהב

אפשר גם להכין טורטיה צמחוניתהודעה

אני אוהבת להכין עם פטריות, בצל, גמבא (רצועות דקות), גזר עם סילאן ותבלינים, סוג של ממוקפץ כזה, זה דווקא יוצא נחמד למי שגם לא מת על בשר

תודה.אנסהאחתפלוס


מוקפץ הולך טוב עם סלמוןחיות צבעונית
הנה^^^*אשתו של בעלי*
עוד רעיון טוב!!!
אפשר חזה עוף או בשר ופטריותתפוחית 1
רעיון. תודהאחתפלוס
קלאסי למוקפץבוקר אור
מעולה, תודהאחתפלוס
לטורטיה: ביצים קשות/חביתותבימבה אדומה
אבוקדו
טחינה
חומוס ביתי
ירקות צלויים בתנור (חציל, בצל, בטטה, קישוא, פלפלים)
עגבניות מיובשות
ירקות טריים (חסה מלפפון גזר בצל למשל)
זה לטורטייה

חוצמזה,
סלט בהכרבה אישית
עלי חסה, עלים ירוקים (פטרוזיליה כוסברה שמיר נענע), כרוב, מלפפון גמבה גזר פטריות עדשים שחורות מבושלות קינואה מבושלת
גרעינים (חמניה דלעת צנוברים בוטנים קשיו מלך שקדים)

להגיש עם לימון שמן זית ומלח פלפל

חוצמזה, מרקים... מרק עדשים יאמי, מרק בצל, מרק פטריות מרק ירקות, מרק כתומים
הם גם לא אוהבים מרקיםאחתפלוס
אבל הרעיונות האחרים מעולים.
תודה רבה
סלט ביצים/ גוואקמולי (ממרח אבוקדו)אמא יקרה לי*

וגם

סלטונה (טונה מסוננת, ביצה קשה, מלפפון חמוץ, גמבה. מתובל במיונז, מלח, פלפל)

סלמון הולך טוב עם פסטו

טורטיה סביח זה מעולה (חומוס פרוסות ביצה קשה, פרוסות חציל אפוי/ מטוגן, מלפפון חמוץ)

להכין כמו דלי רול (חרדל, קטשופ, פסטרמות. לניקי יש מתכון כזה)

וואו. מהמם. תודהאחתפלוס
טורטיה סביח?ופל לימון


גם רעיון.תודהאחתפלוסאחרונה


מתכון טוב ומוצלח לסופגניותאקונהמטטה
מניסיון בלבד
תודה!אקונהמטטהאחרונה
כשאין כסף לקנות מיקסר בינייש פתוח
אבל יש המון פנאי לפתרונות יצירתיים

חזק!!!!!!!! גיימס פוטר
עבר עריכה על ידי גיימס פוטר בתאריך כ"א בכסלו תשפ"א 09:28
עבר עריכה על ידי גיימס פוטר בתאריך כ"ק בכסלו תשפ"ת19:27

 

😂😂😂😂נועה גבריאל
חחח גאוניהודעה


חייב לציין שאני מופתע לטובה בינייש פתוח
אף אחד לא התפלא ושאל מאיפה יש לי חלקי חילוף בלי המיקסר עצמו. פעם ראשונה שאני משתף משהו בהומור בלי הבוט התורן שלא מבין את הבדיחה
(האמת שמצד שני זה לא כל כך מפליא, אחרי שקניתי את המיקסר והלכתי למקווה כלים לטבול את חלקי החילוף שלו, מצאתי שם חלק אחד נוסף, כך שבאופן תיאורטי יכולתי לקחת אותו ולהיעזר במקדחה ולהחזיר את המיקסר...)
חשבתי על זה אבל התרכזתי בבדיחה גיימס פוטר


בדיוק. הבנת שזו בדיחה בינייש פתוח
עד עכשיו כמעט בכל בדיחה היה את הבוט שלקח אותה ברצינות
מיקסר ישן תמיד יכול להתקלקל ותשאר עם חלקי החילוף בלבד...חילזון 123


מתי הספקתי לקנות מיקסר שעוד הספיק להתקלקל?בינייש פתוח
לפני כמעט שנתיים הסברת לי פה בפורום מה זה מיקסר, שאלתי איך מכינים עם זה מרק...
הנה אזכיר לך נשכחות
מיקסר זה זה שמקציפים איתו קרם לעוגה.בלנדר זה עם הסכין בקצה ש - בישול ומתכונים
טוב הזיכרון שלי לא כזה טוב....חילזון 123


קורע!!חדשה ישנהאחרונה
מה דעתכם על שרשור מתכוני לביבות?שמשי
לביבות תירסופל לימון
לביבות ירקופל לימון
לביבות כרוביתופל לימון
לביבות תפו"אופל לימוןאחרונה

 

5 תפו"א

2 בצלים

2 ביצים

2-3 כפות קמח תופח

מלח, פלפל שחור

 

את הירקות קוצצים במעבד מזון, מסננים, לא זורקים את הנוזלים

מוסיפים את שאר הרכיבים

מוסיפים מעט מהנוזלים המסוננים שנשמרו כדי לקבל בלילה דלילה יותר

מטגנים בשמן חצי עמוק

 

קיימת איזושהי דרך להקפיא סופגניות? (מוכנות) ולהפשיר טעים?סודית
ניסיתי והיה לזה טעם של מקפיאזיינוקית בנשמה

 אבל היה סביר

צריך לארוז טוב, ואז לא אמור לצאת טעם של מקפיאיעל מהדרום
מניחה שחימום על חום נמוך בתנור יעשה את העבודהיעל מהדרום
לק"י

הייתי מנסה להפשיר ולחמם.
ולשים מילוי ואבקת סוכר אחרי החימום.
גם רעיון...זיינוקית בנשמה

אבל אם היא קונה בסופר אז לא...

אהה..לא הבנתי ככהיעל מהדרום
אולי ילך אם קונים טריות ממש ומקפיאים מידיעל מהדרום
עם הריבה והאבקת סוכר??בימבה אדומה
אני לא מאמינה שיצא טוב
אבקת סוכר מקסימום תספג אני חושבת. לקנות בלי ריבהיעל מהדרוםאחרונה
תקפיאי טרי ועטוף טובמיקי מאוס
כמובן לפני המילוי ואבקת סוכר
מאמינה שהפשרה בתנור בחום נמוך תחזיר לזה את הטריות
כשאני מכינה ספינג׳*אשתו של בעלי*
זה תמיד כמות ענקית
ואז אני חייבת להקפיא מה שנשאר לאחר הזלילות.
אני שמה בשקית והכל עטוף היטב ואז כשמפשירה מניחה על השישו ולקראת סוף ההפרשה נותנת חימום קצר ממש במיקרו וזה ממש טעים.
(ברור שלא כמו אחרי טיגון טרי,אבל עדיין מעולה).
אפשר בבקשה לקבל את המתכון? 🙏סודית
מתכון של קרין גורן(ללא הביצים)*אשתו של בעלי*
כי יש לה שניים..
תודה רבה ♥️סודית
אם את מכינה בבית תקפיאי לפני התפיחה את הבצקקראנץ שוקולד
תודה לכל העונים!סודית
כן, זאת הייתה השאלה.

אשתו של בעלי - תודה רבה! אז אפשר *גם כשהן מוכנות*. נגמרו לי ימי החופש, כרגע יש לי חצי יום חופש בחנוכה - ורוצה להתכונן 🌟
כן, אורזים היטבופל לימון

בכמה שקיות, מפשירים בתנור

יום רביעי היום ילדים וילדות! מה מבשלים לשבת חנוכה?ברוקולי
אצלנואנונימיות
לא החלטתי מה לאיזו סעודה אז כותבת מעורבב...

סלטים
חומוס קנוי
טחינה
מטבוחה
סלק
סחוג
גזר חריף
שניצל חציל

חלות

עוגות- היער השחור

פאי רועים
קציצות
מוקפץ
אורז
אנטיפסטי
כרובית וברוקולי בתנור
שעועית ברוטב אדום
פשטידה
וואי לא יודעעעתתתתעלה למעלה


אין לי כוח לכלום ח.צ.גנט
עדיין אין תפריט מגובש(וחבל, כי הזמן קצר והמלאכה מרובה וכו)טארקו
קניתי אסאדו, איך מכינים אותו טעים?(בחיים לא הכנתי)
זה מיועד לערב, עם קוסקוס משקית.

בבוקר ובסדש אין לי כח לחשוב, וגם לבשל לא ממש.
אולי נעשה לביבות.

בגזרת הסלטים יש מטבוחה ודלורית במקפיא, עגבניות מיובשות במקרר, ומתוכננים חצילים בפירורים, קישואים מטוגנים, פסטו, ממרח זיתים, בטטה מקורמלת, שום קונפי וסלטי חסה חיים.

קינוחים כנראה יהיה שמרים גבינה, ואיזשהי עוגה רגילה...

ממ נראלי שזהו?
אשמח לרעיונות מגניבים נוספים כמובן..טארקו
איך מכינים בטטה מקורמלת?אם_שמחה_הללויה
אשמח למתכון
טוב נסגרנו פחות או יותר.טארקו
חלות טריות- אולי נשקיע בצורות של חנוכה
סלטים- מטבוחה, חצילים בפירורים, פסטו, ממרח זיתים, ממרח דלורית, בטטה אולי, שום קונפי, קישואים מטוגנים, עגבניות מיובשות.

ליל שבת
חלות וסלטים
אסאדו ביין ופטריות(מצאתי מתכון)
אורז או קוסקוס משקית

בוקר שבת
חלות וסלטים
קציצות טונה
לביבות תפוא קלאסיות
אולי עוד סוג של לביבות אם יהיה בא לי(נגיד בטטה חלביות)
סלט חסה הפתעות

סדש
חלות וסלטים
לזניה חלבית

קינוחים ונשנושים-
עוגיות קוואקר
סופלה(מהמקפיא)
עוגות שמרים- גבינה/שוקולד.
מזה חציל בפירורים?איכה
חציל שניצל כאילו?

אם לא, מעניין אותי מתכון.
קוביות חציל, פירורי לחם, מלח ותבלינים, שמן בנדיבותטארקו
מערבבת טוב, וחום בינוני גבוה עד שהחצילים רכים וקצת קריספיים
זה סוגשל גרסה עצלנית לשניצל חצילטארקו
ננסה בהזדמנות, תודה!איכה
אסאדו זה קל...מיקי מאוס
אפשר בסיר כבד או תבנית עם מכסה.
קצת תבלינים, פלפל שחור
לטגן מכל הכיוונים/ חצי שעה בחום גבוה(אפשר עם בצל )
להוסיף שום
לכסות במים ולבשל/לאפות בחום נמוך לפחות 3 שעות.

אם רוצים ירקות מוסיפים בשעה או שעתיים האחרונות
אז אצלינו.. בתכנוןאני מאמין!

מקווה שאספיק הכל בעז"ה

 

ערב-

טחינה

מטבוחה

סלמון עם קראסט

מרק עוף

קציצות ברוטב אדום

קוסקוס

שעועית ירוקה

 

בוקר-

טורטיות עם סלמון מעושן

סלט חסה עם תפוז

פאי רועים משודרג (עם קוגל תפו"א במקום הפירה)

חזה עוף בבצל

קינואה עם גזר

בטטה וקולרבי אפויים

 

סד"ש-

סלטים

טורטיות סלמון

קוגל תפו"א

 

בגזרת הקינוחים- נזרום עם מה שיש במקפיא

אז נראלי ככהעלה למעלה
חלות, עם הבצק המקדים יוצא סוף! מעדכנת משבוע שעבר ונשאר טרי טרי!
סלטים: פסטו, חציל קלוי, טחינה, ממרח עגבניות מיובשות,שום קונפי, אולי בטטה
ערב שבת: דגים ותפו"א קטנים אפויים
בוקר שבת: בשר כלשהו ואורז
עוגת גבינה
עוגיות כלשהם פרווה
עוגה פרווה לשכנה שילדה
רעיון מה אפשר לעשות עם צלי כתף אנגוס?ח.צ.גנט
ברוטב פטריות וערמונים*אשתו של בעלי*
או עם ירקות שורש
איך עם ירקות שורש?ח.צ.גנט
אשמח לדעת
קלי קלות*אשתו של בעלי*
לבשל בסיר עם מים את נתח הבשר,עד שמתרכך.(כ-3 שעות).
להוסיף למים חצאי בצל,עלי סלרי וגזר.
לאחר הבישול לקרר את הנתח כמה שעות
ואת מי הבישול לשמור במקרר.
לאחר הקירור לפרוס את הבשר לפרוסות,לטגן בסיר רחב רצועות בצל ושום פרוס,להוסיף גזר,בטטה,שורש פטרוזיליה/סלרי,אפשר גם לפת/תפו"א.
לתבל-מל"פ,פפריקה,כמון,טיפ קינמון,וקית אבקה רוטב לצלי ולהוסיף את מי בישול הבשר ולהביא לרתיחה.
לשים בפנים פרוסות הבשר ולבשל על אש קטנה כשעה,עד שהירקות מתרככים.

אפשר גם לעשות הכל בתנור.
לסדר בתבנית גדולה את הנתח(לאחר שעיסית במל"פ ושמן זית) ולסדר את הירקות מסביב,לתבל ולשלוח לתנור ל-4 שעות מכוסה.
טוב אז אנחנו ארוחה אחת בבית, האמת שאין לי כוח וזמן,בעוז וענווה!
אבל אין הרבה ברירה..

עוף ותפו"א/בשר ותפו"א
ברוקולי בתנור
סלט כלשהוא

לחמניות ביתיות
זה התפריט:יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

חלות ללא לישה
חציל שניצל בתנור
חצילים ושום
סלק
טחינה
ממרח זיתים
אולי סלט תפו"א וביצים במיונז

עוגות פאדג' שוקולד
עוגות ועוגיות שמרים
אולי עוד עוגה

ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ועוף

יום שבת:
חזה עוף ובצל
תפו"א ובטטה בתנור
קוסקוס

סד"ש:
בא לי להכין משהו. נראה מה יהיה
מצאתי את הכוס מדידה שחיפשתי וכלי שמפריד חלבון וחלמון!לחם מלא

מודד גם משקל עם סרגל שונה לפי חומר:

לא צריך להשתמש במשקל דיגטלי שמה שאני זוכר ממנו זה שמאפסים אותו עם תבנית ריקה, מסירים אותה, מחזירים אותה והיא לא מתאפסת חזרה, או שהיא מראה 20 בתבנית ריקה ואחרי איפוס והסרה לא מראה -20.
אם יודעים ללכת לחנות הנכונה מוצאים גם כלי שמפריד חלבון וחלמון:
שמח שאתה מבסוטנחשון מהרחברון

אבל תכלס זה יותר לא מדוייק כי למשל קמח זה תלוי אם הוא מנופה או לא, סוכר אם היה קצת רטיבות או לא וכו' ה20 ג' מתאפס לעומת החסרונות של מדידה לא מדוייקת כזו, אה, והמשקלים שיש היום מאד מדוייקים.

 

נ.ב. כדאי ללמוד להפריד לבד חלמון חלבון זה הכי מהר ולא מלכלך כלים.

 

נ.ב.נ אני מת על השרשורים האלה שלך.

הנה הכוס מדידה של אמא! סרגלים לפי חומר בשפות שונות!! לחם מלאאחרונה

מתכונים מומלצים לעוגות שוות ומושקעות---🎂🍩🍰🍮

תמליצו לנו על עוגות אגוזים, או שוקולד, תפוזים, תפוחים וכו'

לא בחושות, מוקצפות, משהו שבאמת יוצא שווה ומוצלח.

 

לא עם מצרכים שצריך להשקיע ולקנות במיוחד.

 

תודה!

צריכה המלצות למיקסר חזקרק טוב=)
שאפשר ללוש בו 2 קילו.
תודה רבה!!
זה אמור לעשות את העבודה *בקלות* אבל להתייעץ לפני קניה.מוקי_2020

כרגע אזל מהמלאי בחלק מהאתרים. מחיר 4000+ שקל.
מיקסר DAVO ANKARSRUM 6230 - מותגים איכותיים לחיים OIG

 




 

תודה!! אבל המחיר מעבר לתקציברק טוב=)
לכאורה קנווד מייגור או שףהנורמלית האחרונה
לי יש מייגור, אבל לא זכור לי שניסיתי ללוש יחד 2 קג.
מייגור זה הkm636?רק טוב=)
וואלה לא יודעת... בלי נדר אשתדל לבדוקהנורמלית האחרונה
תודה רבה רבה!רק טוב=)
למי יש קנווד מייג'ור?רק טוב=)
ראיתי עליו הרבה המלצות אבל יש לו כמה דגמים.. אז לא יודעת איזה עדיף🤔
ככל שיש יותר כח במנוע - יותר וואט - הוא חזק יותר.הנורמלית האחרונה
לא בהכרח.. זה גם תלוי בגובה המנוע ועוד דברים..מקום בעולם
אבל בגדול- כן..
בעיקרון מייג'ור או chef xl (דגם מקביל של מייג'ור) מומלציםבטעות נכנסתי

לפי מה שאני יודעת כשאני קניתי מיקסר לפני כשנה ומשהו אמרו לי שמייג'ור לא מיובא יותר לארץ והמקביל שלו זה chef xl אבל תבדקי.

בכל אופן שני הדגמים לא מומלץ בכלל ללוש בהם שני קילו ביחד אלא כל קילו בנפרד כי זה מאד מאמץ את המנוע.

בוש אולי יכול להתמודד עם זה אני לא מספיק יודעת והיחיד שבאמת תעשייתי ומתמודד עם זה טוב זה דאבו אבל זה רמה אחרת של מחירים גם.

אז באמת אנחנו לא מוצאים מייג'וררק טוב=)
איזה דגם של הxl מומלץ? ראיתי שיש כמה..
לא חושבת שיש הרבה דגמים, בכל אופן מה שלי יש זה הKVL4100Sבטעות נכנסתי

נראה לי..

תודה!!רק טוב=)
חסר כרגע בארץ את המייג'ור והxl, נחכה בסבלנות🙂
אויש באסהבטעות נכנסתיאחרונה


ממליץ בחום על "דאבו"!!!ישראלי בדם.


אם יש לך מיקסר כזהמוקי_2020

אז יעזור לצופים אם תרשום דגם וכמה קילו קמח השתמשתם איתה לבצק ואיך זה הלך ?

להלן הנתונים שבקשתה:ישראלי בדם.

ה DAVO ANKARSRUM הוא המיקסר הכי עוצמתי ומומלץ בשוק ובפער מחיר עצום מהמחיר בארץ

  • מיקסר DAVO ANKARSRUM 6230 מהפכני באופן פעולתו ובעל יתרון משמעותי על מיקסרים מתחרים.
  • בניגוד למיקסרים אחרים המחייבים בחירה בין כוח לעבודה עם בצק, לבין מהירות המסייעת בהקצפה – מיקסר DAVO ANKARSRUM 6230 נותן פתרון מושלם המשלב את שניהם!
  • קערת הקצפה ייחודית שקופה – הקערה עשויה מחומר פלסטי ייחודי בשם "טריטאן" אשר אינו מפריש רעלנים בתהליך ההקצפה (BPA FREE).
  • טריטאן אינו מאפשר הידבקות של שומן לדפנות, ומשפר משמעותית את איכות ההקצפה.
  • במיקסר DAVO ANKARSRUM 6230 הקערה יושבת ישירות על המנוע ובכך מנצלת את כוח ההנעה במלואו.
  • הודות לשימוש האופטימלי בכוח המנוע מסוגל המיקסר לטפל ב- 5 ק"ג בצק בלי מאמץ למנוע או לגיר!
  • את המקציפים ניתן לחבר לזרוע המיקסר על חלק ייעודי המגביר את מהירות ההקצפה, משפר את איכותה ובכך מנצל המיקסר את מהירות ההקצפה הגבוהה.
  • מיקסר DAVO ANKARSRUM 6230 מצויד בטיימר המאפשר לבצע משימות שונות במקביל בזמן שהמיקסר עובד על לישת בצק או הקצפה. כך ניתן לתזמן מספר משימות במקביל, ולהפיק את המקסימום מהעוזר שלך במטבח!
  • למיקסר DAVO ANKARSRUM 6230 קיים מגוון עשיר של אביזרים למענה מקצועי ושלם לכל צורך, החל ממטחנת בשר, מעבד מזון ובלנדר ועד כל האבזור הדרוש להכנת פסטה ביתית!
  • עם DAVO ANKARSRUM 6230 תוכלו ליהנות ממוצר פונקציונאלי, עוצמתי ושקט במגוון אין סופי של תענוגות באפייה ובישול.
  • איכותו של המנוע באה לידי ביטוי בפעולה שקטה למרות העוצמה, ומבטיחה תוצאות יוצאות דופן באיכות המקבילה למאפיות הטובות בעולם.
  • התכוננו לחגיגה אמיתית של ריחות וטעמים בלתי נשכחים במטבח שלכם, עם המיקסר המקצועי ביותר שיש.
  • ניתן להוסיף למיקסר "חבילת דלוקס" אטרקטיבית הכוללת שלל אביזרים נלווים כגון: מטחנה,ערכה להכנת נקניק,מגרד ומרית ועוד…
בצק עד חמש קילו.ישראלי בדם.


זה נתונים שאפשר למצוא באתריםהנורמלית האחרונה
הוא ביקש רשמים אישיים מהנסיון שלך, אם יש.
נשמע שאת באמת "הנורמלית האחרונה" חה חהישראלי בדם.

ותודה על התיקון. 

תכף אתקן.

סיעור מוחותבוקר אור
נניח באופן תיאורטי לחלוטין שיש לכם שבעה וחצי ק''ג של שימורי עגבניות מרוסקות
חוץ משקשוקה, מרק אדום ורוטס לפסטה מה עוד הייתם עושים איתם?עדיף שאפשר להכין בכמות גדולה ולהקפיא
רוטב לקציצותנועה גבריאל
מטבוחהרבע ל7
מטבוחה,אנונימיות
רוטב לפיצה ביתית*אשתו של בעלי*
רוטב לסוגי קציצות(בשר/דג/טונה משימורים)
מרק עגבניות עם אורז
..הודעה

מטבוחה (ומקפיאה בכיף)

פוקצ'ות

פיצה (רוטב)

מרק לקוסקוס

אורז אדום, פתיתים אדומים

כל רוטב אדום שאפשר להכין  כתוספת (כמו אפונה, שעועית וכד')

סלט חצילים אדום

 

הלעיטני נא מן האדום הזה

אפשר להקפיא את הרוטב עצמו כל שקית בנפרד.רויטל.


מה זה יעזור לי?בוקר אור
זה קופסאות שימורים
אז מה הבעיה אם זה עומד בארון??ופל לימון

אפשר לשלב בתבשילי בשר/ממולאים

חחחבוקר אור
לא נשתמש בהכל בהתחלה, אבל אין לנו מקום בארון
שימורים- אפשר לשמור בכל מקוםופל לימון


אז אין לנו מקום באופן כלליבוקר אור
תמכרו אולי?טארקו
מי יקנה דבר כזה?בוקר אור

צוחק

זה קופסאות ענק (כל אחת 2 וחצי קילו) 

קיבלנו אותם מחברים שיש להם 20 קופסאות

מאוד מקובל למכור אצלנו בווצאפ ביישובטארקו
גם אצלנו כל מיני דבריםבוקר אוראחרונה

אבל דברים כאלה יותר מקובל למסור. וזה מה שחברים שלנו עשו ולא היה מידי ביקושמבולבל

רק עכשיו ראיתי שזה קופסאות, עד מתי תאריך אחרון ?רויטל.


עזרה בשלום ביתאיש כריש
מה עושים עם כמות גדולה של צנוניות?
עשינו כבר כל סלט אפשרי..
מחלקים לשכניםחיים של
גרים בחוות בודדיםאיש כריש
האלה שתמיד יש להם תירוץ#

סתם.. צוחק
יש לי סלט שמן הסתם לא ניסיתםאני מאמין!

מבוסס על פולי סויה מבושלים(אדממה), צנוניות, עגבניות שרי, שומשום קלוי ופטרוזיליה

מתבלים עם טיפהלה מלח גס, שמן זית ולימון

פשוט וטעים וחגיגי

 

אבל תכלס, בשביל השלום בית- תעבירו אותם לחיות/לפח

האדממהאיש כריש
מוציאים את הקליפה? או עם?
גרגרי האדממה נמצאים בתרמיל, יש להוציא אותם ולזרוק את התרמילנופל לימוןאחרונה
אם יש לי הרבה חצילים איפה מומלץ לאכסן?רויטל.


אני שמה במקרר תמידיעל מהדרום
לק"י

אבל אם את משתמשת לסלטים- אפשר להכין ולהקפיא. או לטגן/ לאפות ולהקפיא במנות, ואז להוציא ולתבל.
ישר כוח, כמעט תייגתי אותך לשאול איפה את, והנה את פה.רויטל.אחרונה