1 אם אפשר לעשות את זה עם קמח כוסמין
2 אם אפשר לאפות סופגנייה.
3 כמה קלוריות יש בסופגנייה מטוגנת וכמה באפויה כמובן בערך.
תודה ענקית לעונים.

חבילת חסה, 10 עגבניות שרי, סלסילת פטריות שמפיניון, חצי בצל סגול
כף מיונז
כף חרדל דיז'ון
1/4 כוס שמן
שן שום גדולה כתושה
2 כפיות סוכר
מעט לימון, ממש כמה טיפות
1/3 כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס
לערבב היטב בצנצנת. לשפוך על הסלט סמוך לאכילה.
אפשר, משדרג מאוד, להוסיף מקלות שקדים/גרעיני דלעת/גרעיני חמניה/צנוברים קלויים.
לגבי הרוטב השני: אותו מתכון של הרוטב שלמעלה, רק להוריד את המיונז ולהוסיף מיץ תפוזים סחוט. יאמי ממש
1. סננו את העגבניות. העגבניות בארץ מלאות במיץ, מה שמוהל את הרוטב ופוגע באיכות הסלט שלנו. כמה דקות במסננת מעל הכיור פותרות את הבעיה הזאת, ותורמות לסלט עמיד, יציב, מובהק בטעמיו ואיכותי יותר.
2. החזירו לחיים את הכרוב האדום. אם יש ירק שמגיע לו קאמבק, זה זה. פריך, צבעוני, וטעים אפילו יותר ממה שזכרנו. תרומה מבורכת לסלט ירקות (וגם לגוף שלכם – מלא ויטמין C).
3. הוסיפו עשבי תיבול טריים. שווה להחזיק דרך קבע בעציץ קטן של בזיליקום ונענע, וגם בצרור פטרוזיליה במקרר. כשמכינים סלט לוקחים כמה עלים מכל סוג וקוצצים לרצועות דקות מאוד – הצבע והרעננות משדרגים את הסלט פלאים.
4. החזיקו במקרר רכיבים לאנטיפסטי. פעם בשבוע, כשתנוח עליכם הרוח, הכינו פלפל קלוי, בטטה בתנור, קישואים צרובים או פרוסות חצילים מטוגנות. בכלי אטום במקרר הם יחזיקו אפילו יותר משבוע, והתרומה שלהם לסלט שלכם לא תסולא בפז.
5. רכשו שקית של פקאנים מסוכרים (ואל תתפתו לנשנש אותם). כשתרגישו שהסלט לא מצליח לרגש אתכם פשוט זרקו חופן פנימה. טריק זול, זה נכון, אבל עובד כמו קסם.
6. גררו מעל הסלט ביצה קשה. בארומה עושים את זה (בסלט הירושלמי), וזה עובד מעולה. בניגוד לפרוסות או לחצאים של ביצה – כשמגררים אותה התוספת נהיית מעודנת ומחמיאה.
7. תבלו בטחינה משודרגת. מה שטוב לערבים, וככה. הכינו טחינה סמיכה יחסית, השתמשו בחומץ במקום לימון, והוסיפו שום כתוש ומעט כמון – מהיום זה הרוטב שלכם (עד שגם זה יימאס, כמובן).
העוגבאת יכולה למצוא הרבה
סתם דברים שאני עושה:
נגיד חסה, עגבניות שרי, בצל סגול, פטריות, מלפפון, כרוב לבן (אפשר גם להשמיט את ה4 פריטים האחרונים לפי מה שרוצים) ונשנושים שמנת בצל
ורוטב: (תעשי חצי כמות)
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3 כפות סוכר
כפית מלח
כף מיונז
כפית חרדל
כפית רוטב סויה
כף שום גבישי
מעט פלפל שחור
אפשר כרוב לבן עם פיצוחים ברוטב סויה (יש מלא מתכונים באינטרנט)
כרוב סגול כל מיני
ליונית צוקרמן יש כרוב לבן עם שומשום וחמוציות עם רוטב עם שמן שומשום גם ממש טעים
סלט יווני (חלבי)
חסה עם רוטב ויניגרט עם ירקות בסגנון שכתבתי למעלה עם ציפס בטטה
באמת יש מלא צריך קצת לחפש באינטרנט ולנסות
ג'עלה- תערובת של גרעיני חמניה, אגוזים, שקדים ועוד דברים כאלו.
מספיק לחתוך כמה ירקות פשוטים ולהוסיף את זה- והסלט כבר הופך למפנק ועשיר הרבה יותר.
אפשר גם לקנות דברים מוכנים נוספים כמו גזר חתוך בשקית ואז להוסיף לסלט ירקות פשוט- גם, משדרג את הסלט ומעשיר אותו.
העוגבאחרונה
יצור הודיאני צריך מתכון קליל וטוב לרוטב פסטו או או איך להכין פסטו.
תודה מראש.
טוחנים את הבזיליקום, השום, האגוזים והגבינה באמצעות עלי ומכתש או מעבד מזון. רצוי לא לגרוס את האגוזים לגמרי אלא להשאיר אותם בחתיכות קטנטנות. 2. מוסיפים את השמן בהדרגה, בזמן שטוחנים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטחון בפולסים עד למרקם הרצוי. ממתינים חמש דקות לפני השימוש, לערבוב טעמים.
למישהו יש מתכון לארוחת ערב קלילה וקלה להכנה משפחתית?
פרווה לא חלבי
תודה
אפרת גלבוע1אחרונהעבר עריכה על ידי גיימס פוטר בתאריך מ"ג חשוון התרפפ"ו
אנחנו מגדילים אז אני חושב שזה על אותו עיקרון

מתורגם מאנגלית
( יכולות להיות טעויות אז לשים לב בעיקר לסרטון ולמתכון באנגלית בלינק)
האוכמניות
1 כוס אוכמניות (150 גרם)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
2 כפות מיץ לימון
הבסיס
1 ½ כוס פירורי עוגיות (150 גרם)
¾ כוס קוקוס מיובש לא ממותק (60 גרם)
קליפה מגוררת מלימון 1 ⅓
כוס חמאה לא מלוחה (80 גרם), מומסת
מילוי עוגת הגבינה
גבינת שמנת 16 אחוז (450 גרם), טמפרטורת החדר
1 ¼ כוס שמנת חמוצה (285 גרם), טמפרטורת החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות קמח לכל מטרה (24 גרם)
1 ½ כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות, טמפרטורת החדר
הכנה
אוכמניות
מוסיפים את כל המרכיבים לתבנית ומביאים אותה לרתיחה על אש בינונית.
ממשיכים לבשל במשך 5 דקות עד שהאוכמניות מתחילות להתפרק והרוטב מסמיך.
בעזרת מרית מרסקים אותם למרקם עדין.
מחממים, יוצקים קוליס לקערה ומניחים בצד להתקרר לחלוטין לפני השימוש.
הבסיס
הניחו את הביסקוויטים שלכם בשקית זיפלוק ורסקו אותם לתערובת דקה בעזרת מערוך.
יוצקים לקערה יחד עם קוקוס מיובש, גרידת לימון וחמאה מומסת.
מערבבים הכל היטב ויוצקים את התערובת לתבנית מרובעת בגודל 9 אינץ '(23 ס"מ)
ומרופדת בנייר אפייה וחמאה. מכניסים למקפיא למשך 30 דקות.
מילוי עוגת הגבינה
מכניסים גבינת שמנת לקערה אחרת ובעזרת מערבל ידני מקציפים.
כעת הוסיפו שמנת חמוצה, סוכר, קמח לכל מטרה, מיץ לימון, תמצית וניל וערבבו הכל היטב.
שוברים את הביצים לקערה אחרת ומקציפים אותן קלות.
יוצקים את הביצים לתערובת גבינת השמנת ובעזרת מרית מקפלים ומערבבים הכל יחד.
יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה שלנו ומורחים באופן שווה בעזרת מרית.
לוקחים כפית עם האוכמניות ומפזרים באופן אקראי מעל.
צרו מערבולות ואז נענעו את התבנית בעדינות כדי ליישר את המשטח העליון.
אופים בתנור שחומם מראש (ללא מאוורר) בטמפרטורה של 140 מעלות למשך 55 דקות או עד שהסביבה מתייצבת, אך המרכז עדיין מתנועע כשמנערים את התבנית בעדינות. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
לשים במקרר במשך 8 שעות לפני שפורסים ומגישים. תהנו!

אצלנו זה ככה:
אצלנו ככה -בעוז וענווה!בצל מטוגן
אסאדו+ עוף
שעועית, חומוס, גריסים
ביצים
תפוא
מעט בטטות
קוגל תפו"א
קישקע
אני עצמי בכלל לא אוהבת...
אבל מכינה כמויות מסחריות גם לשכנים וחברים
אני שמה לפעמים 2-3 כנפיים או שוקיים
בערך כך:
קוצצת 4 תפו"א עם בצל אחד
סוחטת מנוזלים
מוסיפה ביצה
חצי כוס קמח/ שקדים טחונים (בפסח)
2 כפות שמן
מלח, פלפל
מערבבת לעיסה סמיכה (מוסיפה עוד קצת קמח עם חסר)
יוצרת נחשים עבים, מגלגלת אותם בתוך נייר אפיה וסוגרת את הקצוות כמו סוכריית טופי
מניחה בתוך הסיר בעדינות וזהו.
בשכבות:
גזר
בצל
גריסים וחומוס
תפוחי אדמה
שום
עלי דפנה, מלח, רוטב סויה
היי,
למה צריך בשכבות?
זה משנה מאם הכל מעורבב?
ולמה דווקא בסדר הזה?
תודה
גאולה!נראה לי הגזר והבצל למטה כדי לשמור שהגריסים לא יגיעו לתחתית הסיר ויישרפו. הכי חשוב שהגזר יכסה את תחתית הסיר.
התפוחי אדמה למעלה כדי להשחים..
חיות צבעונית
אבל לרוטב/קולי כדאי לבשל עם סוכר ומיץ לימון כך הוא נשמר בצבע יפה
לקנות משהו טעים לשבת.
רעיון לסופגניה טעימה קלילה בלי חמאה וברנדי וכו...
תודה מראש!![]()

כמו שוודקה מעלה אלכוהול וסיגריות מעלות ניקוטין.
והוא לא יוריד את הסוכר כמו שבנזין לא מכבה שריפות ומים לא מייבשים כלום
ואלף מחקרים ממומנים לא ישנו את המציאות ולא ישכנעו במיוחד אם הם כל כך ספציפיים ומדברים על "אספרסו קצר עם קרואסון שוקולד". לפחות את שם החברה שממינה את המחקר הם השמיטו.
כמובן, ולא עם רגישויות, או מחלות מערכת עיכול וכו'.
לכן אין בעיה עם פירות ובטטות בכמות סבירה בניגוד לממתקי ג'אנק ואפילו חטיפי בריאות/אנרגיה שמזיקים בכל ביס
חוץ מזה שפחמימה שמורכבת מיותר אטומים של סוכר מתפרקת לאט יותר
מקום בעולםאחרונהוגם יש מצב שהוא לא הבין את המחקר עד הסוף
בכל אופן בטח יש בזה משהו, רק שזה לא מוצג בצורה נכונה ומדוייקת
ככה לדעתי
בכל מקרה אם תשימי לב ממש לא כתוב כאן שאספרסו וקוראסון זה בריא לגוף, או מרזה במיוחד
אלא כתוב שיש כאלה שזה לא יקפיץ להם את רמות הסוכר, זה הכל
והאמת שבתקשורת יודעים להוציא קטעים ממחקר מההקשר ולעשות את זה בתחום האפור שלא מאפשר תביעה
ושוב, זה כמו לצפות שוודקה תוריד את האלכוהול או לייבש משטח ע"י שפיכה של מים

בלי הפופוליזם של אכילת קוראסונים
דיאטה בהזמנה | מכון ויצמן למדע
בכל מקרה כמו שחשבתי המחקר לא בא לבדוק מה הכי בריא מבחינה אבסולוטית
אלא מה מקפיץ יותר או פחות את רמות הסוכר בדם
ולא דובר שם על הורדת רמות הסוכר מתחת ל0...