רטבים מעניינים לסלט חסה?חיות צבעונית
בבקשה*אשתו של בעלי*
^^^ממליצה גם, שלמות!^^^נועה גבריאל
תודה!חיות צבעונית
זה מה שנותן את כל הטעםנועה גבריאל
אגב-
אני שמה סוכר לבן, וזה גם פצצה.
וגם את יכולה פשוט להכין כמות גדולה של סלט עם אותה כמות של רוטב, ואז זה כביכול פחות סוכר אם תאכלי עם עוד אנשים.
👍חיות צבעונית
לא המון שמן?אמא יקרה לי*
אני מזלפת ברמה של עד כף לסלט גדול...
עד שכבר משקיעים על סלט לא חבל על הקלוריות? ![]()
אני כתבתי
הנהבעוז וענווה!
כף חרדל דיז'ון
שן שום כתושה
שליש כוס מיץ תפוזים בערך
כפית סוכר
מעט מאוד לימון
מלח, פלפל
שמן זית או קנולה
לערבב היטב בצנצנת ולשפוך על הסלט צמוד לאכילה.
תודה!חיות צבעונית
יששש איזה כיף!! לגמרי המצאתי מהראש לפני כמה זמן..בעוז וענווה!
האמתחיות צבעונית

אנחנו עושים את הרוטב הזה עם סלט כרוב סגול וגזרהכל עוד אפשרי
הבעיה היא שזה כבר הופך לקינוח ולא סלט..
ברוקולי
לכןחיות צבעונית

את לא אוהבת סלטי חסה עם פירות ומתוקים למיניהם?יעל מהדרום
כי גם לי זה לא נשמע מוצלח בכלל.
לא.. זה קינוח לא סלטברוקולי
מבחינתי סלט חסה זה עם ירקות נוספים, מלח ולימוןיעל מהדרום
אהה על זה אמרת קינוח?חיות צבעונית
הנה מתוק ללא סוכר:הרפיה
שמן זית, מיץ לימון וסילאן ביחסים שוים.
מלח ופלפל
מעדן
תודה
חיות צבעוניתאחרונה
יש לכם רעיוןאהבתחינם
חוץ מפריקסה
קציצות ירק
ישלכם רעיון?
פסטה ושניצל תירס(אני מדבר על משהו לא מושקע)גיימס פוטר
דגיםבימבה אדומה
סלט בורגול עדשים
בולונז טונהנקודה טובה
אורז עם עדשים
שקשוקה
קציצות טונה
תפוא ברוטב וסלט
איך את עושה בולונז טונה?אבןישראל
ככהנקודה טובה
תודה רבהאבןישראל
עוד גיוון בארוחת צהריים!
איזה כיף!!
נקודה טובה
מושלםשמשי
אצלנו עושים עם פתיתים וקוראים לזה "פסטונה"באר מרים
איך בדיוק? הטונה ממש מתבשלת יחד עם הפתיתים?תפוחית 1
כןבאר מרים
(מוסיפה גמבות,עגבניות וכו.. - רק אם יש זמן ואנרגיה)
מוסיפה רסק עגבניות ותבלינים, פתיתים, טונה ומים.
מבשלת עד שהפתיתים מוכנים.
טורפים אצלי..
(אנחנו משפחה גדולה, אז מכינה עם 3 חבילות פתיתים ו- 6 קופסאות טונה.. ומתחסל הכל בארוחה אחת..)
יפה, לא חשבתי על פתיתים!נקודה טובהאחרונה
מרקאמא יקרה לי.
קציצות טונה, דג, פשטידה, אורז וירקותאנונימיות
תודה על כל הרעיונות...אהבתחינם
יש המלצות לקולט אדים? זה משנה איזה או שהכל אותו דבר?אם ל3+
עדיף חלוןברוקולי
ברור, אבל אם אין חלון, וכרגע אין אפשרות להוסיף חלון?אם ל3+
יש את החברה הכי מוכרת בתחום ly ventמוקי_2020
אם את רוצה ללכת על ״בטוח״, לדעתי שווה ללכת עליהם.
יש שם מבחר גדול מהפשוטים ביותר ליקרים ביותר תוכלי לראות בכל דף של מוצר את התכונות שלו ולהשוות.
לדעתי, הפשוטים מספיקים לעשות את העבודה, אבל שווה להתייעץ לגבי ההבדלים.
זה האתר שלהם :
ליוונט מוצרי חשמל למטבח - מוצרי חשמל למטבח
לנו הזמנו המליצו לשים וונטה במקום קולט אדיםבאר מריםאחרונה
אני מתרגש. (מתכון לפסטה בולונז)מוקי_2020
לא כ״כ אוהב להתעסק עם בשר טחון.
אבל רציתי להכין ״עראיס״ בפעם הראשונה (חצי פיתה עם בשר טחון וטחינה ) היום..ובסוף ירדתי מהניסוי.
אז אמרתי, בוא נכין פסטה בולונז. (הכנתי לפני המון שנים ולא יצא משהו)
במיוחד שהלחיצו אותי בגוגל ואמרו ״בשר בקר טחון חייבים להשתמש בו באותו יום״. (לא לוקח סיכון)
העניין הוא ש״מצאתי״ פסטה שמבחינתי היא קטלנית וממש אהבתי אותה (הכנתי אותה לפני מספר ימים):
גם חתיכות קצרות (נח מאוד לאכילה)
גם יש בהן חור ואז הרוטב נכנס ונספג גם מבפנים.
וגם הפסטה מרגישה טוב בפה. זה קצת קשה להסביר. עניין של טעם. מרגיש משהו טעים יותר מפסטה ״רגילה״.
עשיתי בגדול לפני המתכון הבא :
ספגטי בולונז - המתכון הכי קל והכי טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות
רק שהשתמשתי ב 400 גרם עגבניות מרוסקות (במקום 800 גרם במתכון) ועם מעט מאוד מים חמים.
ודאגתי לעשות חצי בישול של הפסטה בנפרד, כי אח״כ עם הרוטב זה ממשיך להתבשל.
יצא מאוד מאוד טעים. (כיף !)
חשוב לי להדגיש את הנקודה ״מאוד טעים״,
זה אומר שהדרך היחידה להפסיק לאכול זה לא בגלל שאתה שבע אלא בגלל ש..״זהו, אכלת מספיק. לא צריך להגזים״ (כמו בעוגה).
אבל מה שהכי כיף שזה קלללללללללללללללללל להכנה (כיפאק היי !)
וזה דבר שמאוד חשוב לי. מתכון קל זה מתכון לחיים.
כל כך קל להכין שכבר בא לי להכין את זה עוד פעם כדי לתרגל שוב.(לא. אבל אני ארשום את זה בצורה מסודרת כולל לזכור רק 400 גרם עגבניות מרוסקות כי בתגובות באתר רמזו שזה יצא מיימי ואני ממש לא אוהב מיימי אני אוהב שהרוטב סמיך יחסית)
השתמשתי בתבלינים : מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, ראס אל חנות (קצת מכל דבר. הוספתי עוד מלח בסוף בסוף).
ושמתי פלפל כתום אחד ביחד עם הבצל בהתחלה.
רק בקשה קטנה.
לא להעביר את המידע על הפסטה הקטלנית הזו לאחרים.
שלא יהיה מחסור ועליות מחירים.

זו באמת אחת הפסטות הטעימות.מקום בעולם
אתה חמוד, אכין לבעליחבובושאחרונה
טוב. אחרי הרבה ניסויים לדייק את המתכון שלי לספינגנחשון מהרחברון
הסוד העיקרי -סבלנות ותכנון קצת מראש
קילו קמח לבן.
רבע כוס שמן
2 כפות שמרים
5 כפות סוכר (עובד מצוין גם עם 3 אבל יותר טעים 5)
4 כוסות מים (240 מל)
2 כפות עראק
ביצה 1 (לא חובה! אבל גורם לספינג' לשמור על טריות יותר זמן. אם שמים ביצה מפחיתים מים! אני פשוט שם בכוס ביצה וממלא אותה מים עד הסוף וסופר את זה ככוס מים)
מכניסים הכל למיקסר ומערבבים כ4 דקות עם וו גיטרה.
יוצא בלילה ממש נוזלית. לא לפחד.
מכסים ומתפיחים שעה. משמנים ידיים ומורידים את הבצק ומתפיחים עוד שעה. הבצק אמור להיות יותר מכפול בנפח ומלא בועות ענקיות של אוויר.
מחממים שמן עמוק. מרטיבים ידיים קורצים חתיכה עושים חור ומכניסים לשמן. מינימום התעסקות בבצק כדי שלא ירדו הבועות. זה מתנפח בסיר כשמזהיב הופכים ושמזהיב בצד שני מוציאים וישר מפזרים אבקת סוכר.
ספרו לי שהכנתם/ן
נסו פעם עם סירופ סוכר! טעים טעיםיעל מהדרום
ניסיתי אבל זה ריכך מידינחשון מהרחברון
אנחנו לא שמים מראש. כל אחד טובל לעצמו תוך כדי האוכליעל מהדרום
וואי נשמע מעולנבוקר אור
שומרת לי כשיהיה לי זמן
לקח זמן לחדד אותונחשון מהרחברוןאחרונה
תנסי ותעדכני
פריקה חיובית קצרצרה+ סקר למתנדבים האמיציםמוקי_2020
למרות סופגניות *קטלניות* שראיתי בקונדטוריה,
בין היתר שוקולד-בננה מבריק ומדהיםםםם שהסרתי מהם את המבט אחרי 2 שניות כדי שזה לא יכשף אותי לקנות אותן,
למרות הפיתויים בסופרמרקט, משפחה קרובה, רחוקה ואפילו בלובי של בניין אחד !
(מה קשור סופגניות בלובי ? מה נסגר ? בסה״כ באתי לקנות דיו למדפסת בזול ממישהו).....
למרות כל אלה, הצלחתי ! :
8 ימי החנוכה = כל יום = *מיני* סופגניה ***אחת*** = סה״כ 8 *מיני* סופגניות.
כל ביס היה טעים ומהנה.
חוץ מהיום הראשון שרציתי לטרוף 3-4 סופגניות,
בשאר הימים הרגלתי את מה שצריך, שזה מה שיש ומזה צריך להנות והיה בהחלט *כיף* !
מה הלקח לחיים ?
עדיף לאכול מיני-סופגניות מאשר לעשות ספורט בחורף !
עכשיו לסקר,
כמובן, רק למתנדבים שבא להם לשתף (הנתונים *לא* יעברו למס הכנסה או משרד הבריאות) :
כמה סופגניות *אתם* אכלתם בחנוכה השנה ? (כולל לפני כן ? בלי משחקים מדובר בסקר רציני ומושקע)
(תמונת אילוסטרציה של מיני-סופגניות, עם אקסטרא ריבה. בשלי היה כמות רגילה אבל בפנים..יאמי !)

לא אכלתי עדיין סופגניה כי הבטחתי לעצמי שאם אוכלbinbin
איפה לוקחים את המדליה? 😁
0 כבר כמה שנים לא טעמתי, לא זכור לי כמשהו טעים במיוחדסמטאות

ניסיתי להכין לביבות תפוחי עץ ויצאו עוגיות, טעימות אבל עוגיות
אוי
הנורמלית האחרונה
תודה,אזכור לך
סמטאות
אני צריכה לזכור
הנורמלית האחרונה
0 לא טעיםברוקולי
סופרים את זה?הנורמלית האחרונה
4 כל החג אבל אכלתי דברים מטוגנים אחריםחדשה לשאלה
מממ בוא נראהחצילוש
בנר ראשון אכלתי חצי סופגניה (חצויה בסכין)
ועוד אחת במהלך החג ממאפיה כי היה ממש בא לי
בעלי לא אכל בכלל
סופגניות?ב"ה לא נגעתי בכלום והיה לנו פול בביתנועה גבריאל
מה זה כדורים מטוגנים?יעל מהדרום
זה של הדונאטס,נועה גבריאל
אהה...חחח. נעים להכיריעל מהדרום
חצי סופגניה*אשתו של בעלי*
למי שרשם ״0״ (התגובה שלי בקטע טוב, פשוט מבהיר)מוקי_2020
חשוב לי להדגיש שבמגזר החילוני-מסורתי,
אכילת סופגניה *כל יום* בימי החנוכה היא ״חובה״
( כמו אכילת אזני המן כל יום בפורים, פירות יבשים בט״ו בשבט, מצות בפסח, סכך בסוכות וכו׳)
זאת אומרת, לוותר -לגמרי- על סופגניות לא בא בחשבון וזה היה לי הרבה יותר קל לעשות את זה.
הקושי היה איך אתה טועם את טעם הסופגניה (שאם אוכלים אותה רק 8 ימים בשנה, זה עדיין כייפי וטעים) בלי שאתה מתחיל להתפזר.
וכן סופגניה זה לא רק סופגניה זה ה-״סופגניה״ זה טעם ילדות. כל ביס מסופגניה הוא כייפי בצורה אחרת.
כשהייתי ילד היינו מתייחסים לאבקת סוכר כאילו זה מינימום קצפת. זה לא סתם בצק וריבה. יש כאן משמעות ריגשית.
זהו.
שבוע טוב.
אני מוכנה לאזן פה קצתיעל מהדרוםאחרונה
לו היו לנו סופגניות כל יום סביר להניח שהייתי אוכלת ברצון.
בפועל קנינו פעמיים/שלוש לפני ובחנוכה עצמו , אז אכלתי 3 נראה לי.
והכנתי גם ספינג'ות וסופגניות מאותו בצק, ואכלתי עוד כמה כל פעם.
מה מיוחד ב: נטול גלוטןלחם מלא
*זהו איננה רק בדיחת משחק מילים. מי שלא חולה צליאק או משהו דומה, לא יעזרו צעדים דרסטיים שרק יגרמו לחולשה בגוף
האם זה בסדר שיש אפור על בשר?האםזהבסדר
היי,
קניתי 500 גרם פילה מדומה ביום חמישי בשמונה בבוקר, ובאתי להכין ממנו תבשיל בחמישי אחרי חצות (הלכתי לישון מאוחר).
קניתי מסופר טוב וכשקניתי הקצב הוציא את זה משקית אטומה, כלומר היה חדש מהשקית. וכמובן שאיך שהגעתי הבייתה שמתי במקרר.
כשבאתי להכין היה קצת אפור כזה על כל מיני חתיכות. כמו פסים אפורים כאלו.
השאלה האם זה נורמלי או שאולי זה מקולקל?
לא אפור יותר מדי ולא היה לזה ריח לא טוב למיטב יכולות ההרחה שלי... רק פסים כאלו אפורים פה ושם...
מה אתם מכינים לכבוד נר אחרון?ברוקולי
מפשירה סופגניות שהכנתי השבועבימבה אדומה
כלום. למרות שזה יום האירוסיםנחשון מהרחברון
אחותי מכינה סופגיותארץ השוקולד
הלוואי ואקנה סופגניות מהמאפיה
יעל מהדרום
ייבשנו קצת אני רואה🙊
פשוט חזרתי מהעבודה, יצאתי שוב ואני חוזרת ישר להדלקה.
כן מקווה להכין משהו טעים לארוחת ערב. הלוואי....
בינתיים מנשנשת קרקרים (ואפילו סופגניות לא קניתי)יעל מהדרום
בא לי אוכל טעים! אבל אין לי הרבה כח וזמן להכין.
טוב, בסוף הכנתי פיצה במחבת ויצא טעיםיעל מהדרוםאחרונה
למדתי להבא לעשות שכבת בצק דקה יותר.
הבעיה שזה פתח לי את התאבון, ובמקום להיות שבעה- נעשיתי יותר רעבה.
אולי לביבות...אנונימיות
קודם 'אגיע הביתהמקום בעולם
הממ. הכנתי עם אחותי פיצה מבצק גבינהטארקו
רצינו להכין גם ספינגים אבל לא יצא
(אני הכנתי ספינגים בתחילת השבוע לבד..)
סופגניות ולביבות.. יום רביעי היום מה מבשלים לשבת?ברוקולי
לא החלטתי עדיין מה לבשל לשבת,אבל...*אשתו של בעלי*
נראות מעולה!אמא יקרה לי*
בתכנוןבוקר אור
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
קוסקוס
קורקבנים של סבתא מהמקפיא
בוקר
אנטיפסטי
כאן ההתלבטות- מה להפשיר? יש קבבונים, קציצות ופרגיות
וגם מחפשת מתכון מעניין ( לא הרגיל עם פפריקה בתנור) לתפוחי אדמה ובטטה
סלט חצילים
מטבוחה מהמקפיא
חלות
עוגיות וכדורי תמרים מהמקפיא
אולי נכין עוגת שמרים שוקולד מהבצק של החלות
תפוחי אדמה ובטטה- את יכולה לאדות אותם בסיר עםבעוז וענווה!
נשמע טובבוקר אור
מה זה אומר לאדות? לטגן אותם קצת לפני? כמה זמן זה לוקח?
תטגני רצועות בצל על אש נמוכה עד שיתרככו, ואזבעוז וענווה!
תוסיפי את התפו"א והבטטה ותטגני 2 דקות על אש גבוהה. ואז תנמיכי לבינונית, תתבלי ותסגרי את הסיר וזה בעצם האידוי. וצריך לערבב מדי פעם כדי שלא יידבק. זה יוצא ממש טעים.
תודה! לא צריך להוסיף מים?בוקר אור
לא
בעוז וענווה!
אלופההבוקר אור
מקווה שישאיר משהו לשבת
איזה כיף!! תהנו מאודבעוז וענווה!אחרונה
דוקא יש שרשור של שבתח.צ.גנט

קיבלתי במשלוח חתיכות של אסאדו עם עצם מתכון מומלץ?ח.צ.גנט
מרק ירקות
דגי סלמון וטונה עם תפו"א
שניצלים
אורז צהוב
קוסקוס אמיתי
לביבות תפו"א
קינוחים הבנות מכינות כרגע מתכננות עוגת מייפל וכדורי שוקולד
וכמובן סלטים חיים ומבושלים
מתכון*אשתו של בעלי*
להוסיף למחבת חצי כוס סויה,כוס יין אדום,מל"פ.
לצמצם מעט.
להניח את האסאדו בתבנית ולשפוך מעליו את הבתים,לכסות את התבנית ולתנור ל-3 שעות.
עוד לא יודעת בדיוק אבל בערךבטעות נכנסתי
סלטים:
טחינה
מטבל עגבניות
שום ועגבניות קונפי
קולסלאו
סלט כלשהו עם סלרי
חסה עם נשנושים
ללילה
דג מחמותי
מרק קישואים
אסאדו בתנור
קציצות עוף ברוטב חמוץ מתוק
פירה
ליום דג, סלטים + טשונט עם אסאדו וקישקע
עוגת שמרים
אצלנו בקטנהברוקולי
ערב שבת
מרק כתום נג
צלי הודו עם מלא בצל נג
סיר ממולאים (כרוב ומנגולד) נג
אורז נג
קינואה נג
בוקר שבת
דג סלמון נג
שווארמה נג
פרגיות עם סומאק ובצל נג
קיגעל תפוא נג
טחינה ירוקה, מטבוחה חריפה, חצילים , סלטים חיים
עוגת גבינה עם תותים נג
עוגת קרמבו נג
עוגת תבלינים
זה נקרא בקטנה?שִׁירָה
תשאלי אותםברוקולי
ממש בקטנהיעל מהדרום
כמה סוגי מאכלים זה לא ממש בקטנה.
פסדר נגיד שזה לא הרבה דברים, אבלשִׁירָה
פרגיות
צלי הודו
שווארמה
ממולאים
עוגת קרמבו
כל אחד מזה זאת חתיכת השקעה
אבל שכוייח שכוייח! לכבד את השבת זה חשוב מאוד!
הכל יחסי בחיים
טארקו
אצלנו באמת בקטנהנחשון מהרחברון
בוקר שניצלים אורז וקציצות מאמא שלי
סד''ש קציצות טונה
חלות קנויות חומוס טחינה כבד מהמקפיא סלט חסה ופטריות אולי סלט גזר מבושל
לא בא לי לבשל!!!יעל מהדרום
אבל זו התוכנית:
חלות ללא לישה (חלקן עם ממרח זיתים)
טחינה
חצילים
ממרח זיתים
סלט חי
אולי סלק, סלט תפו"א במיונז ועגבניות/ שום בתנור
עוגות ועוגיות שמרים (בהקפאה)
עוגיות שוקולד צ'יפס (מה שנשאר מהן)
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
תפו"א ובטטה בתנור
חזה עוף ובצל
סד"ש- לא יודעת
מתכון מעולה מעולה לחלות/לחמניות מקמח כוסמין מלא-מישהו?YNZS
ושיהיו יחסית אוריריות...
תודה!
מקפיצה לי
YNZS
שלי נראות ובעלות טעם כמו קמח לבןאמא יקרה לי*
אופה עם קמח כוסמין 80% (אוהבת את רובינפלד או מעולה.כל השאר פחות)
שמה 4 כוסות מים פשרים
חצי כוס שמן
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
2 ק"ג קמח הנ"ל
(לפי הסדר הזה)
לשה לגוש בצק, כשמתחיל להתאחד מוסיפה כף מלח גדושה
ממשיכה ללוש לבצק רך ואחיד. אם צריך מוסיפה מים (זה חשוב, קמח כוסמין במיוחד,
זקוק לכמויות מים משתנות וזה תלוי באופן הטחינה ועוד. לכן מכינה כוס מים נוספת בצד ומוסיפה מעט, לפי הצורך).
מפרישה חלה, מכסה ומניחה לתפיחה של שעתיים.
קולעת צורות (תמיד הייתי קולעת מ6 או מ4, לאחרונה עושה את הקליעה המהממת והקלה
של אפרת ליכטנשטט: החלות הכי יפות בעולם | אז מה את עושה כל היום?)
עוד חצי שעה מנוחה ולתנור.
בהצלחה!
תודה!!YNZS
רציתי לתייג אותך כי כל מה שהכנתי ממך יצא מושלם![]()
אם מבחינה בריאותית אני חייבת 100% ולא 80% זה יצא לא טוב? להוסיף עוד מים אולי?
איזו מחמאה, תודה!אמא יקרה לי*
ודאי שאפשר, המרקם אולי קצת יותר דחוס. תמשיכי על אותו עיקרון
של הסבתות המתוקות- "כמה שלוקח"
וללוש טוב עד שאת מגיעה למרקם טוב ולא למהר להוסיף מים...
כל פעם מעט.
מעולהYNZS
הולכת לנסות עכשיו... תודה רבה!!
עוד טיפבימבה אדומה
וואלה, טוב לדעת! תודה!!YNZS
נכון, אבל לשים לב שכוסמין תופח מהר יותראמא יקרה לי*
שלא יחמיץ מהתפחות יתר
בגלל שעכשיו חורףבימבה אדומהאחרונה
אני שואלת פה כי קשור מעט,איזה מטחנת תבלינים הכי טובה מומלצת?רויטל.
אין לכם מטחנת תבלינים?רויטל.
לנו אין..-הריונית
גם לנו אין*אשתו של בעלי*
למה צריך מטחנת תבלינים?!
יש לי חדשה באריזהבונים מגדל
כך שאין לי מושג בנושא.
יש לנו אחת מלפני 30 שנה. הכל תלוי לאיזה כמויות ושימוישם..מקום בעולם
ואיך היא?רויטל.
אם יש לכם בלנדר, הרבה פעמים יש עוד חלק למטחנת קפה (ותבלינים)מודדת כובעים
יש לי בלנדר אבל בלי מטחנהרויטל.אחרונה
מה אפשר להכין לארוחת ערב ביחד עם פיתות של חן במטבח?😋❤
חשבתי שקשוקה, אבל חלק לא אוהבים..
רעיונות?
כל סוג של קציצות מטוגנותהנורמלית האחרונה
אתמול אכלתי לביבות ירקות עם שמנת (15%)מתובלת בשום שמיר, היה מעולה.
סביחאנונימיות
פשוט למרוח חמאה*אשתו של בעלי*
לא צריך שום דבר יותר מזה!!
גבינות טחינה וירקותתפוחית 1
חומוס אמיתי! עם כל תוספת אהובה מלמעלהאמא יקרה לי*
יש גם גרסה מקוצרת מקופסת שימורים- יוצא נפלא.
ואני מאוהבת בלאבנה עם שמן זית וזעתר
חומוס בשר!אקונהמטטהאחרונה
מחפשת מתכונים לעוגת מייפל ועוגיות קוואקר מוצלחים..אם_שמחה_הללויה
עוגיות שיבולת שועל של אפרת ליכטנשטטYNZS
מעולותתתת (לפי דעתי
)
תודה, אנסה!אם_שמחה_הללויה
גם של מתכונים ב10 דקות נורא טעימות❤
מתחסלות אצלנו, לא משנה פי כמה מכפילים
עוגיות שיבולת שועל בריאות שלא תפסיקו לאכול - מתכונים ב-10 דקות
תודה!!אם_שמחה_הללויה
עוגיות מייפל טעימותיעל מהדרום
תודה רבה!!!אם_שמחה_הללויה
תודה!!אם_שמחה_הללויה
של חן במטבח (פרווה)אמא יקרה לי*
תודה יקרהאם_שמחה_הללויהאחרונה
לכבוד חנוכה- מתכון לקרפ צרפתי!!! 
בינייש פתוח
(הכותב הוא בן לעולים מצרפת ולמד את המתכון מאמא ועזר לה לא מעט להכין את הפנינה)
מצרכים: חלב או תחליף, 3 ביצים, 360 מ"ל חלב או תחליף, כמות זהה של קמח לבן או 200 גרם קמח מלא מנופה, כמתואר בסרטון:
תחילה נערבל את הביצים עם החלב או התחליף:בינייש פתוח
לאחר נוסיף קמח בהדרגה במהירות הכי גבוההבינייש פתוח
בהדרגהבינייש פתוח
לאחר מכן ניתן לטגן את העיסה הנוזלית כמתואר בסרטון:בינייש פתוח
דגשים:
- אין להתקבע לכמויות שאני מציין. אם העיסה סמיכה מידי ניתן להוסיף מעט חלב לפי הצורך ולערבל.
- יש לשים את המחבת על האש הכי גבוהה ואחרי 10 דקות להנמיך בהדרגה.
- אפשר להוסיף לקרפ המוכן סוכר, חמאה, דבש, ממליץ באופן אישי לטגן עם חמאה ולהוסיף חמאה וגבינה צהובה בפנים
נ"ב
- יש לי תובנה מההכנה הזאת. שנים לא נגעתי בחלב מטעמי בריאות. היום לראשונה השתמשתי בתחליף, משקה שיבולת שועל. אותו מרקם בדיוק וטעם מאוד דומה. לי זה מרגיש כמו טעם חלב בתוספת טעם שיבולת חלב, כלומר טעים קצת יותר. אין מה לפחד מתחליפי חלב הנמכרים בכל סופר ומכולת כמעט באותו מחיר. קצת יותר יקר וטעם שלחלוטין שווה את המחיר ועל הבריאות אין מה לדבר

ממש עושה חשק לנסותבונים מגדל
אנחנו שותים חלב דןוקא אבל גם לגבי זה סיקרנת.
באמת כדאי לנסות. פשוט מאוד ושווה
בינייש פתוח
משקה שקדים או שיבולת שועל נטו אין בעיה להכין לבד עם בלנדר ביתי פשוט. מכניסים לבלנדר שקדים/שיבולת שועל + מים פי ארבע נפח ולערבל עם כמות קטנה של ממתיק טבעי. לאחר מכן לסנן עם מסננת צפופה או חיתול בד. הכי טוב לסנן עם שניהם יחד
אל תשכחו שאפשר להשתמש במקדחה למי שאין מיקסר!!בינייש פתוחאחרונה
מה עוד אפשר לעשות עם בצק מוכן של פיצה?AGDA
נשאר לי בצק של פיצה. מה עוד אפשר להכין חוץ מפיצה?
פוקצהגיימס פוטר
אפשר להקפיא אוליbinbin
לחמעג'ון.קראנץ שוקולדאחרונה
הבו שידרוגיכם לסנדוויצ'ים עם נקניקהנורמלית האחרונה
הנקניקים: חזה הודו מעושן ונקניק סלמי (משתלבים ביחד?)
מגבלות:
כמה שפחות מיונז (אפשרי כדי להרטיב את העסק, אבל שלא יהיה מודגש)
יוכן כ2-3 שעות לפני האכילה.
אולי בכל זאת?הנורמלית האחרונה
רעיונות*אשתו של בעלי*
קטשופ
אלף האיים
חרדל ודבש
קיסר
טחינה
תוספות-
חמוצים/זיתים
עגבניות
בצל סגול פרוס
תודה!הנורמלית האחרונה
וואלה, בצל סגול ילך?!
בוודאי!!*אשתו של בעלי*
אחלההנורמלית האחרונה
נשמע מעולה ממש!!!*אשתו של בעלי*אחרונה
פארי ברסט ואקלייריםקראנץ שוקולד
וואוחיות צבעונית
קל לחתוך את זה?
כן, עם סכין מסור🙂קראנץ שוקולד
מהמם!משיח נאו בפומ!
זה לא פיירהפי
מהמםופל לימון
תכין לי כזה בטעם לימון
ברוקולי
נראה אש כהרגלך
לימון?!אמא יקרה לי*
תודה😉קראנץ שוקולד
נראה אליפות!אמא יקרה לי*
למה זה נראה כל כך מושלם? 🥺הנורמלית האחרונהאחרונה
בואו נפתח שרשור לתפריט לערב לביבות, גם אם זה היה בפורמט של החבובוש
הגרענית
אני אתחיל...חבובוש
מרקים:
מרק בצל
מרק כתום מוקרם.
לחמים/מאפים:
פיצות אישיות.
פוקצ'ות.
בורקס פילה ממולא גבינות חציל ובטטה.
סלטים:
סלט חסה, פטריות, נבטם, עגבניות שרי באיזה רוטב.
סלט קינואה ועדשים שחורות.
ולזניה גבינות.
מעניין אותי להיפתח לעוד רעיונות...
לחם שום, מקלות זעתרתפוחית 1
מרק ירקות עם קוסקוס
פסטות - ברוטב אדום, מוקרמת,סלט פסטה
סלט כרוב, סלט בורגול..יש לי מתכון לכוסמת בטטה ופטריות
רק תיקון קטןופל לימון
מאפינס זה רבים של מאפין
תפריטאנונימיות
סלט יווני
סלט סלמון
פיציות ופוקאצ'ות אישיות
קיש פטריות
קיש ברוקולי
לביבות
אולי פטריות ממולאות גבינות
מנה אחרונה-
ספינג'ים/ סופגניות
הזכרת לי את המנה אחרונה, עוגות שמנת...חבובוש
תני לי מתכון טוב של קיש פטריות
מה זה עוגות שמנת?אנונימיות
מתכון: קיש פטריות
אני משנה קצת את המלית. לא שמה רוזמרין כן שמה אגוז מוסקט מוסיפה קצת גבינה בולגרית או חמד מגורדת לפעמים חצי קוטג או יוגורט...
אהה הבנתי. עוגות גבינה פשוטאנונימיות
אני לא עושה ככה,חבובוש
עושה בסיס ממה שבא לי, לדוגמא, עוגיות אוראו מרוסקות, ביסקוויטים מרוסקים ועל זה גנש שוקולד, שערות קדאיף מטוגנות בחמאה עד שנהיות קרנצ'יות ועל מייפל או משהו בסגנון הזה.
על זה שמנת מוקצפת עם פודניג וסוכר, ומקשטת בהתאם לתחתית.
יוצא גן עדן.
לבריאות!ופל לימון
נקרא טעים
ספרי לי עוד על קדאיף כבסיס.הנורמלית האחרונהאחרונה
קיש פטריותופל לימון
קיש פטריות
רכיבים:
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
2 כפות פרמזן מגוררת
1 ביצה
מעט מים
מלית:
כפית שום כתוש
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
מלח
פלפל לבן
מעט טימין
רוטב רויאל:
1 שמנת לבישול
4 ביצים
3 כפות פרמזן מגוררת
מעט מלח
אופן הכנה:
בצק:
מעבדים את הרכיבים לבצק ומרפדים תבנית עגולה גדולה (26).
מלית:
מזהיבים את השום בטיפת שמן
מוסיפים את הפטריות מטגנים כמה דקות,מתבלים מלח, פלפל לבן ומעט טימין.
לקרר ולהניח על הבצק.
לערבב את חומרי הרויאל
לצקת על הפטריות ולאפות בחום 180 עד שמשחים.
לדוגמאופל לימון
מרק כתומים
סלט פנצנלה
פוקצ'ה
פסטה פומודורו
לביבות בטטה עם רוטב
לטקס
פרחי כרובית מוקפצים בפרורי לחם
ספינג' ומגש פירות


- בישול ומתכונים

