למי היית מתחפש בפורים? רק למשיח! הנה:משיח נאו
תבקשי ממשה...חני.אחרונה
תשאלי בפורום ברסלב זה ברדיו ברסלבמכאל 2 3אחרונה
מבצעי פורים-שייך לכל אחד...מושיקו
הגישה הכללית כיום היא שבפורים כל אחד נהנה בביתו ולעצמו וחסידי חב"ד הם אלו שאחראים להגיע לכל החורים הנידחים.
אבל מה שהרבי רצה במבצע זה הוא שכל אחד שיכול לשמח מישהו אחר שאף אחד לא יגיע אילו כגון מישהו שאין קרובים,נפגעי פעולות איבה,אלמנות ויתומי צה"ל וכו' וכו'
מה שרציתי להציע שכל אחד שיכול יחשוב איזה מסגרת התנזבותית היא יכול לעשות בפורים אפי' שעה אחת וכו' בשביל לשמח מישבו אחר
אפשר ללכת למרכזים רפואיים ולעזור שכל מי שנמצא שם(מאושפזים ועובדים)יקימיו את מצוות היום משלוח מנות,קריאת המגילה ומתנות לאביונים וכדו'.
מי שיש לו רעיונות הוא יכול לשתף את כולם באמצעות תגובות...
כמובן שאפשר לעשות את זה לזכות בטחון ארץ ישראל ותושביה,לזכות הגאולה האמיתי והשלימה וכו'
ישנה התארגנות ללכת לערים מעורבותS.C2אחרונה
יש צורך גדול בעידוד בערים אלה ...
מי לא מטייל בעולם???מושיקו
יש להרבה אנשים סיפורים מבתי חב"ד בעולם ובמיוחד מבתי חב"ד למטיילים במזרח הרחוק ובדרום אמריקה - ששם מטבע הדברים הרבה מאוד צעירים מטיילים.
זה המקום לשתף את כולם בסיפורים האלה אם סתם אפיזודות מענינות אם סיפורים מיוחדים עם אגרות קודש ועזרה מיוחדת.
אז קדימה...
אתם באמת עושים דברים כאלה??????????S.C2אחרונה
למה מתייחסים אל הרבי כמשיח? שאלות ותשובות:משיח נאו
דמותו של אויב העם והארץ- מאמר שחשוב לקרוא:משיח נאו
הייS.C2
מרן הגאון רבי אברהם ישעיהו קרליץ (החזון איש) נהג חיבה גדולה עם רבי צבי כגן שהיה עובד ה' וירא שמים אמיתי.
באחד מימי פורים פנה רר צבי אל "החזון איש" ושאל: רבינו, הגמרא אומרת שלהמן היו 208 בנים-כמניין "רוב" בניו האמור במגילה.אם כן מדוע המגילה מונה רק 10?
אלא- תירץ ר' צבי-יש דין שחייבים לקרוא את כל10 בני המן הרשע בנשימה אחת ואילו היו נכתבים שמותיהם של כל ה-208 היה בעל הקורא בסכנת נפשות.....
חייך "החזון איש" ואמר" ר' צבי הוציאני ידי חובת שמחת פורים!...
סיפור חמוד ביותר שכויעח.מלא חופניים נחת חסידית.!חילא דמשכנא
משנכנס אדר מרבים בשמחהאנונימי (פותח)
בס"ד
חג פורים /הגאולה
חג פורים חג אורים
כולנו בתחפושות
אמהות ובוגרות
ילדים וילדות
נאה המחזה לראות
סבתא כלה תימני'ה
שמחה ורינה
אמא כלנית יפיפיי'ה
עם סל ביכורים
משנה שעברה
ואחות רחמניה
זאת אחותי הגדולה
אחות וזריקות מד-חום
אין חולה
כולם בריאים
קיבלה מקום ראשון
כן חג פורים עם
צחוק על הפנים יפה
מסיבת פורים נפלאה
כזאת עוד לא היתה
זה ממש חמוד!!!!!!!!!S.C2
כוחו של משפיע - סיפור ניסימושיקו
אותו חסיד עשה כהוראת הרבי והחליף משפיע, ושאל את אותה שאלה את המשפיע השני, אותו משפיע אמר לו שהוא לא רואה עליו כלום - בקיצור הוא ניגש לעשות שוב בדיקות והתגלה שהגידול נעלם
המוסר השכל:הרבי שולח את ברכתו לפעמים לא באופן ישיר
חודש שמח וניסי
*משפיע - הוראת הרבי מלך המשיח לכל אחד לעשות לעצמו משפיע/עשה לך רב דהיינו שכל אחד ימנה בשבילו "רב" פרטי שאיתו הוא יתיעץ הכל מיני פרטים בחיים (שבד"כ הוא ניגש איתם לרבי)והרבי נותן כוחות לאותו אחד בשביל כך.
כ"ז אדר תשנ"ב- "אכן חליינו הוא נשא ומכאובינו סבלם"משיח נאו
בעז"ה
התאריך כ"ז באדר (ובפרט כשזה אדר א בשנה מעוברת) טומן בחובו משמעות עמוקה ביותר בקרב חסידי חב"ד בפרט, ועבור עם ישראל בכלל.
היום בדיוק לפני 16 שנה, כ"ז אדר א בשנת תשנ"ב (1992), התרחש אירוע בריאותי ('סטרוק' לפי הגדרת הרופאים) לרבי מיליובאוויטש, בשעה שביקר בציון הקדוש של חותנו, מורו ורבו, כבוד קדושת האדמו"ר הריי"צ. (הרבי הקודם זצוק"ל).
מאז אותו אירוע, חל שינוי משמעותי בהנהגתו של הרבי: הוא הפסיק לירד להתפלל ביחד עם הציבור בבית המדרש, ואף ההתוועדויות פסקו לחלוטין.
לאחר תקופה, במהלך שנת תשנ"ג, החל הרבי שוב לצאת אל הקהל, אך לא כדרכו על בימתו הקבועה, אלא במרפסת שנבנתה במערב 770 במיוחד לשם כך.
כמובן שבראיה חיצונית שלנו, כל זה נראה לכאורה רע מאד: האירוע המוחי ('סטרוק') של כ"ז אדר א תשנ"ב, לאחר מכן האירוע המוחי הנוסף והחמור הרבה יותר שאירע שנתיים לאחר מכן ובאותו יום בדיוק!!! בתאריך כ"ז אדר תשנ"ד (שהייתה שנה רגילה ולא מעוברת), ואח"כ כמובן ההעלם והסתר הגדול ביותר שאנו חווים מאז ג תמוז תשנ"ד, שמאז ועד לרגע זה איננו יכולים אף לראות את הרבי בעיניים גשמיות.
אלא שבספר ישעיהו פרק נ"ג, כבר מתוארת באופן מפורש ביותר הסיבה למצבו הבריאותי הרעוע של מלך המשיח בפסוק:
"אכן חוליינו הוא נשא ומכאובינו סבלם, ואנחנו חשבנוהו נגוע, מוכה אלוקים ומעונה"
כלומר שאמנם בהסתכלות חיצונית, מה שניתן לראות זה שהרבי לכאורה חולה מאד וכ'ו וכ'ו...
אלא שרק מהתבוננות במקורות מגיעים להבנה, שסיבת חולייו של המשיח היא בגלל שהוא נוטל על עצמו את הייסורים על כל העוונות והחטאים של כולנו ("חוליינו הוא נשא"), בתור נשיא עם ישראל ונשמה כללית המכילה בתוכה את כל נשמות עם ישראל שבדורנו, עד כדי כך שבגמרא, על אף העובדה שהוא כשלעצמו מהווה כמובן את תכלית השלימות, מכונה המשיח בכינוי "מצורע"!
רק בדרך זו של הצמדות למקורות היהודיים, שהם כידוע נצחיים ואינם משתנים, יודעים אנו כי זו איננה המציאות האמיתית, אלא מדובר בסך-הכל בהעלם והסתר.
לפיכך, השאיפה והציפיה שלנו הייתה ונותרה אחת ויחידה: מחכים שהרבי יחזור! מחכים שאנו נחזור לראות את הרבי בעיני בשר!
לראות את המציאות האמיתית בה לא חל כל שינוי, ולקבל עם כל עם ישראל את המלכות בהכרזה ושירה:
יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.
שאלה:S.C2
אמ...טוב בפרשה בנ"י מביאים תרומות למשכן ואז משה מבקש מהם להפסיק ,לא להביא עוד תרומות.
למה?? מה הכעיה להביא הרבה תרומה למשכן? -זה כמו,שמישהו יבא לגמ"ח וירצה להביא 500 ש"ח אבל בגמ"ח יגידו לו: סליחה אנחנו מוכנים לקבל רק 300! <רעיון מושאל>
נראה לי שהתשובה פשוטה...חילא דמשכנא
זה לא היה ערב התרמהדובלהאחרונה
הקב"ה ציווה שהעם יתרום כמה שצריך למלאכת המשכן. והם תרמו די והותר, ובאמת בפועל תרמו הרבה יותר ממה שצריך למלאכה. אז נראה די הגיוני שיודיעו להם שהם יכולים להפסיק להביא, לא התכוונו לרוקן להם את הכיסים...
יש לי שאלהאני..
אקדים מראש ואומר שאין לי שום כוונה להתריס חלילה, או להביע זלזול כלשהו ולו במעט-
אני ממש רוצה להבין, איך מסתדרת האמונה של חסידי חב"ד ברבי כמלך המשיח עם גדרי משיח לרמב"ם שבהלכות מלכים. על פניו נדמה כאילו האמונה הנ"ל סותרת את גדרי משיח. אשמח לשמוע הסבר..
רק אציין שוב שאני יודעת שהרבי היה גדול תורה עצום, וחלילה לא רומזת שום דבר לגנות.. אפשר אפילו לומר שהרבי היה בחזקת משיח עד שנפטר. אבל להאמין שהרבי עדיין משיח גם לאחר שנפטר- כיצד זה מסתדר?
הבנתי שיש גמרא שמדברת על המשיח- וכתוב בה- "אם מן החיים הוא ונותנת הגמרא דוגמא "ואם מן המתים הוא" ושוב נותנת הגמרא דוגמא משמע שהגמרא הזאת יכולה להוות בסיס כלשהו לטענה הנ"ל. אבל עדיין זה לא מספיק מתקבל על הדעת. אולי אפשר לומד שחסידי חב"ד מאמינים שהרבי הוא המשיח שלהם, כמו שכל תלמיד מאמין שהרבי שלו יכול להיות משיח( וידועה הגמרא שכל תלמיד אומר שהרבי שלו הוא המשיח.. סליחה שאני לא יודעת מקורות מדויקים..) וזה מתקבל, אבל אי אפשר לטעון שהרבי הוא משיח באופן מובהק.. לא?
תודה.
הנה שני קישורים שאמורים לענות לשאלתך:משיח נאואחרונה
שלא להיכשל בעוד חטא-עגל.משיח נאו
חטא העגל – מקרה שנחרת לדראון עולם ככישלון הצורב ביותר בתולדות האומה. ימים ספורים לאחר שהתעלו לשיא-השיאים הרוחני במעמד הר סיני וזכו לשמוע את הקול האלוקי הכביר: "אנוכי השם אלוקיך" – הידרדרו המונים מבני-ישראל ובבת אחת צנחו לתהום השפל של סגידה לעגל הזהב.
על מקרים כאלה אוהבים להפטיר 'מעשה-שטן'. במקרה הזה, מסבירים חז"ל, היה מעשה-השטן פשוט טעות בחשבון: משה רבינו הבטיח לעם ישראל כי ישוב מהר סיני לאחר ארבעים יום, ובני-ישראל לא הבינו כי ארבעים היום מתחילים מהיום שלמחרת עלייתו אל ההר. הם חשבו שעליו לרדת יום לפני היום בו ירד בפועל, ומשלא ראוהו באותו יום – החליטו כי כנראה לא ישוב עוד לעולם, ולכן חיפשו לו תחליף...
*
אלא שההסבר הזה כשלעצמו חיוור משהו. בשביל איחור של יום אחד זונחים את כל האמונה?! האם איחור של יום אחד יכול להסביר השלכה מאחורי הגב של כל הנסים האלוקיים המדהימים שראו אבותינו במו עיניהם?!
מוסיפים חז"ל ומסבירים כי היה כאן עוד משהו: השטן שיטה בבני-ישראל, והראה להם מחזה תעתועים כאילו נפטר משה רבינו ועורכים לו בשמים לוויה רבתי. בני-ישראל שכבר היו אמונים על צפייה במחזות שמימיים, היו בטוחים כי רואים דברים כהווייתם וחשו כי נותרו מיותמים. אולי אפילו נבגדים. משה רבינו נטש אותם לפתע פתאום, בלב המדבר, מבלי להותיר אחריו ממלא מקום! דחף בלתי נשלט הוביל אותם לחפש בבהילות מישהו שיהלום אותו כתר המנהיגות, ובלחץ הנסיבות נפלו על ההמצאה המטופשת – עגל.
אלא שאם כן, נשאלת שאלה הפוכה: אז מה באמת רצו מהם? הם הוטעו, הם התבלבלו – ולכן נכשלו. מדוע אפוא התייחס הקדוש-ברוך-הוא לחטאם כאל משהו שלא ייסלח וכמעט שהשמידם כליל?
התשובה היא, שאילו היו מאמינים כמו שצריך במשה רבינו הם לא היו נכשלים! משה רבינו הבטיח להם כי יחזור – והיה עליהם להאמין בהבטחתו ולחכות. למרות שלפי חשבונם קרתה איזושהי תקלה, ולמרות כי במו עיניהם ראו כי כבר אין שום סיכוי כי משה יחזור; הוא נפטר! – מכל מקום, אסור היה להם להתאכזב. היה עליהם להתאזר בסבלנות ובאמונה עד שייווכחו היכן בדיוק טעו הם בהבנת המציאות. החסר בו לקתה אמונתם בדברי משה הוביל אותם להסקת מסקנות פזיזה וחמורה, ועל כך היה עליהם לתת את הדין.
*
בספרות הקבלה נכתב, כי תהליך התגלות המשיח יקביל למה שקרה עם משה רבינו בהר סיני. האר"י הקדוש, אבי שיטת הקבלה המקובלת כיום, אומר כי בתחילה יהיה המשיח "אדם צדיק, נולד מאיש ומאישה, ותגדל צדקתו ויתקבצו אליו רבים", אולם "עדיין לא יכירוהו כולם (כמשיח)". לאחר מכן, "על דרך עליית משה להר סיני להביא את הלוחות... יעלה (המשיח)... בגופו ובנפשו... – ואחר כך יחזור... ואז יכירוהו כולם" (ספר הגלגולים, פרק י"ג).
נכון להיום, אנו נמצאים בשלב הביניים: הרבי מליובאוויטש, "אדם צדיק, נולד מאיש ומאישה, ותגדל צדקתו ויתקבצו אליו רבים" – התגלה כמשיח כאשר ניבא ואמר כי השביעי בשושלת אדמו"רי חב"ד (הוא עצמו) הוא המשיח. לאחר מכן התעלה בגופו ובנפשו ונעלם מאתנו.
כעת אנו מחכים להתגשמות המשך התיאור של האר"י – "ואחר כך יחזור... ואז יכירוהו כולם". בשלב שכזה נדרש מאתנו ללמוד מהעבר, ולא לחזור חלילה על האיוולת של אבותינו במדבר. להתאזר באמונה שלמה כי כל מילה שיצאה מפי משה של דורנו היא אמת לאמיתה ובוודאי תתקיים. ובמהרה מאוד נזכה להיווכח בכך.
(מאמר הפתיחה של העלון "הגאולה מעניין ועכשווי" של השבת הקרובה)
אני לא חבדניקית אבל...דרך הקישורS.C2אחרונה
טעות אין התועדותחילא דמשכנא
הלואי ואוכל לבוא...........
נקודה קצרצרהמושיקו
פורים שמח
וגאולה שלימה נאו
בקשה תסבירו לי-החיפושית
והיא ניסתה להסביר לנו את הדרך ואת האמונה. קיצר הכל! - על חבדניקים!
ופשוט יצאתי מהשיחה הזאת. עם הרבה סימיני שאלה .כמו אלו- ???????
אז אשמח ממש! אם מישו יסביר לי (במר"שים) קצת על כל הדרך חיים שלכם.
תודה רבה!
תסבירי מה את רוצה שיסבירו...אנונימי (פותח)
השאלה שלך לא כ''כ מובנת, מה בדיוק את רוצה לדעת?
מה זה חסידות חב''ד, מה הייחודיות שלה על שאר החסידויות?
אני בטוח שלא הבנת את זה 'מעלי' ההסבר שלו כבד מידי...
אם את באמת מתעניינת יש באתר וויקפדיה הסבר נפלא על חסידות חב''ד,
את רק צריכה לחפש ''חב''ד'' והכל כתוב לך.
בהצלחה!
פשייי הרבה ענווה יש במקום הזה..בת_של_מלך
מאמינים או יודעים?מושיקו
המסר אני מקוה שמובן
בוודאי מובן! אשרינו!בת_של_מלך
האמונה נגזרת מהשורש אמן ומשמעותה אמון, כמו הפסוק כאשר ישא האמן את היונק" האומן הוא המטפל הדואג לתינוק. התינוק עצמו חסר אונים, אין לו יכולת לתפקד ולטפל בעצמו. על כן הוא נקרא אמון, כי הוא תלוי וקשור באופן מוחלט באומן המטפל בו. כן הדברים בנוגע לאמונה בה'. אמונה בה' היא הקשר לה'. קשר המתבטא בכך שאנו כולנו אמונים ונתמכים בו יתברך. ה' הוא מקור החיים, ממנו אנו מקבלים את החיים, את הכוח, את יכולת הקיום והעמידה, את הכל. כל הבריאה כולה עמונה ונשענת על ה', כי הוא מקור הכל והוא המעניק את החיים- "ואתה מחיה את כולם"
נמצאנו למדים כי האמונה היא נקודת הקשר בינינו ובין ה'. הקשר שבו אנו תלויים וממנו אנו מתקיימים. ובלשון הרב קוק זצ"ל: "נקודת האמונה היא יחס האדם להאין סוף ברוך הוא"
כלומר עצם הקשר והדבקות בה' יתברך נקרא אמונה. לא רק הידיעה השכלית שה' קיים, אלא עצם העובדה שאנו מחוברים אליו בחיבור מוחלט, זוהי אמונה.
לכן האמונה אינה תלויה ברגש או בשכל. היא איננה תלויה בתודעת האדם ובהרגשותיו בנוגע לאלוקים, בין אם הוא יהיה מודע למציאות ה' ובין אם יתכחש לה, זו אינו מעלה ואינו מוריד מהעובדה שהוא אמון ומחובר לה'. שהרי אחרת הוא לא יהיה קיים. אמנם בוודאי שהשכל והרגש הם כלים חשובים המפתחים את עניין האמונה, אך האמונה איננה מתחילה ונולדת בשכל או ברגש, היא קודמת להם. האמונה היא עצם נקודת הקשר ובחיבור לריבונו של עולם.
כן כותב המהר"ל וז"ל: ואמר "בא חבקוק והעמידן על אחת שנאמר וצדיק באמונתו יחיה, ביאור זה כי על ידי האמונה יש לאדם דבקות בו יתברך. כי אין עצם האמונה רק הדבקות בו יתברך... ואמונה היא עצם הדבקות" ובמקום אחר אומר המהר"ל:מעלת האמונה... כי האמונה הוא הדבקות בו יתברך מכל וכל כי זהו עניין האמונה.
נאמר על אברהם אבינו "ויאמין בה'"
בפרשה זו אברהם פונה לה' ואומר "הן לא נתת זרע והנה בן ביתי יורש אותי" וכה תגובת ה' אליו : "ויוצא אותו החוצה ויאמר הבט נא השמימה וספור הכוכבים אם תוכל לספור אותם ויאמר כה יהיה זרעך " ומהו "ויוצא אותו החוצה"? אומרת הגמרא במסכת נדרים "ויוצא אותו החוצה אמר לפניו "ריבונו של עולם הסתכלתי במזל שלי ואיני ראוי להוליד בן, אמר לו- צא מהאיצטגנינות שלך, אין מזל לישראל. כלומר אברהם סמך ונשען על המזלות, ועל פיהם ראה כי אינינו ראוי להוליד בן. אמר לו הקב"ה- אל תסמוך עליהם, אל תישען ותבטח בטבע, אל תהיה אמון עליהם, ישראל הם מעל המזל, הם אינם תלויים כלל וכלל בחוקי הטבע, רק על מקור אחד הם נשענים, רק באחד הם מאמינים ואמונים, רק בה' אלוקיהם. על כן הישען וסמוך עליי ואני מבטיח לך כי תזכה לזרע.
שנזכה לדעת כי אנו אמונים בו יתברך!
אז אנסח את השאלה מחדש ברשותך..
האם אתם יודעים שהרבי הוא מלך המשיח?
הרבי השפעתו על שמירת היהדות,נשיא הדור, ומשיח הדור.המדינה
מצטערת על ההקפצה.באמת חשוב לי לרדת לעומקם של דבריםבת_של_מלך
מצטערת על השאלות המרובות. הם באמת באות מכוונה תמימה ורצון להבין. אשמח אם מישהו יגיב.
תודה.
אוהבת אתכם!
אני ( :
חח תודה צדקת! יש הרבה ענווה ואהבה במחוזותיכם!בת_של_מלך
לב אל לב. החיבור האמיתי!
אם רק יכולתי, הייתי מחבקת אתכם חיבוק מוווווחץ! ומרוב לחץ היצר הרע היה מזניק לחלל!
איזה חיים יפים..תודו!
מה דרכה של תנועת חב"ד?מושיקו
זה באופן כללי ומזה מסתעף כל מיני הנהגות נפלאות של חסידי חב"ד ודרך מרתקת של גישה לעולם ולכל דבר.
כדי להתחיל להבין מה היא דרכה של תנועת חב"ד מומלץ ללמוד את ספר היסוד של חסידות חב"ד - ספר התניא,ואת שיחות המוגהות של הרבי מלך המשיח משנת תשנ"א תשנ"ב סדרת שיחות אלו נקראית מאז שיו"ל "דבר מלכות" יצאו ספר על זה, ניתן לברר על זה אצל כל חבדני"ק שפוגשים...
יחי המלך המשיח (=הרבי אמר שהכרזה זו מזרזת את הגאותה)
ולהתראות בגאולה השלימה(="השלימה" כי הרבי אמר שהגאולה כבר התחילה ואנו עומדים כרגע באמצע..)
הרבי הוא לא המשיחאנונימי (פותח)
אך כל זה, אינו קשור ל'משיח'. משיח הוא מלך ישראל (היינו ראש ממשלה) שעושה חוקים ומתקן את כל עם ישראל (כולל השמאל העבודה ומר"ץ) ללכת בדרך התורה. מעלה את כל היהודים מכל העולם (מיליוני יהודי אמריקה, וכן יהודי צרפת, דרא"פ אוסטרליה ועוד) לארץ ישראל (קיבוץ גלויות), וכן בונה את בית המקדש כבית המרכזי לעם היהודי.
לדבר כזה עוד לא זכינו, למלך ישראל כזה עוד לא זכינו, ואנו מתפללים שנזכה לביאת משיח צדקנו במהרה בימינו.
לאברהם לוימושיקואחרונה
מנין לך שכל עם ישראל שצריך לתקן הוא בכלל מפלגות השמאל?
כל מה שאתה כותב בתחילת תגובתך זה גופא מורה שהרבי הוא הוא המלך המשיח
חוץ מזה שיש בו סימני מלך המשיח שמובאים ברמב"ם(בהלכות מלך המשיח)ש'יכוף כל ישראל' ע"י שלוחיו הפרוסים בכל רחבי תבל,אם ב"לוחם מלחמות ה'" שהוא היחיד שלחם את מלחמות עם ישראל בגזירת מיהו יהודי, בעניני שלימות הארץ,חוץ מזה ש"פ הרמב"ם הרבי הוא נביא(ממתי שהוא אמר משהו העתיד להיות והדבר קרה...)הרבי העיד על עצמו - אם כי לא באופן ישיר ש"נשיא דורנו זה" הוא ה"מלך המשיח" ש"משיח מנחם שמו" שיושב ב"פתחה של רומי" שזה עירו של נשיא דורנו"(ניו יורק)[כל הציטוטים כתובים במפורש בשיחות...]וע"פ הלכה צריך לציית לנביא ה' בכל מה שהוא אומר...

