לא הוזכר שם כל חילוק בין בנים לבנות. אתה נראה לי עשית השלכה מעניין של ביאה לעניין של נגיעה - אבל לא ראיתי את זה בשום מקום אחר מלבד מה שאתה אומר - בקשר לנגיעה אני מתכוון.
האם יש לך מקור הלכתי לגבי נגיעה - ולא ביאה - שאומר שיש הבדל בין בנים לבנות?
ולמען האמת ראיתי במפורש שעיקר הדין הוא מגיל 11-12 (בהתאמה 12-בנים, 11-בנות), ושנוהגים להחמיר. אבל שאי אפשר למחות בידי מי שנוגע עד גיל 11-12 ולטעון שהוא לא נוהג לפי ההלכה. וגם בעניין ההחמרה כמו שאמרתי יש דרגות ומחלוקות.
לגביי אחייניות - כי עדיין יש הבדל בינן לבין בנות אחרות, זה מה שזכור לי.
(אגב, גם מה שאמרת שניתן להתחתן איתה - זה כמובן רק באחיינית. עם אחיין הדודה לא יכולה להתחתן - האם לשיטתך במקרה זה, הדין יהיה שונה בנוגע לגיל איסור נגיעה?)
לגבי אחיות - זה בדיוק האבסורד שלא הצלחתי להבין - הרי ברור שאוטומטית נגיעה באחותך תהיה סוג של נגיעה של חיבה! אני לא אמור ללחוץ יד לאחותי, אבל כן נראה לי הגיוני שאני אוכל לחבק את אחותי בת ה15. וזה ראיתי התייחסויות שונות ומגוונות בהלכה, שאיבדתי את הראש לגמרי
אז בנתיים בזה אני מקיל, מפני שלום בית).