וכל רעיון יתקבל בברכה



קצפת צמחית ומוסיפה טעמים-
שוקולד מומס/ ממרח שוקולד אגוזים/ טחינה טסילאן/ ממרח בוטנים...
ומחייב את הערכאות הנמוכות ממנו. ובאמת כמו שכתבת הוא נוצר מתוך נסיבות שאין להן
מענה מפורש בחוק.
ו@בתי 123 זה לא נוגע לתחום ההלכה, זה מינוח משפטי גרידא.
וסליחה, כתבתי את זה כאילו אמורה להיות ברורה כוונתי...
היינו שבת אצל סבתא שלי והתינוקת בכתה אז הרמנו אותה ועירסלנו וזה
אז סבתא שלי כזה
”בסדר, היא תהיה מפונקת 9 חודשים עד שיבוא אח שלה ויקח את היחס"
ותינוקת בת 5 שבועות, כן??






בטח סבתוש אני כבר עכשיו בהריון!! ודאי🤣🤣🤣
איזה סבתא מצחיקה!יעל מהדרום
המקורית


חברות שלי שנשואות טריות, כשיוצא לדבר על זה ישר קופצות ’לאאאא חס וחלילהההה אני לא בהריוןןןןן’
שיהיו בריאות...
המקוריתאחרונה
יעל מהדרוםהולך להיות קריר מאוד במקום שאנחנו מתארחים בחג הראשון ואין לי בגדים חגיגיים
ארוכים! להלביש לילדים
יהיה לא נורמלי לצאת לקנות להם בבוקר
מה עושים?
גם ככה לא הגיוני ללכת לקנות הבוקר
והוא יצא צהוב
אבל לא יהיה כמעט טעם שונה


).
הרקולסיתזה באמת לא אותו טעם.ץ..
האורז הוא בסגנון בישול פרסי.
רוצה הסבר איך מכינים?
שמה בסיר מים מהרז (אפשר גם מקומקום) ומביאה לרתיחה.
מוסיפה קצת שמן ומלח.
מכניסה את האורז (שטוף או לא)
מביאה שוב לרתיחה.
מבשלת 7-8 דקות לאורז אל דנטה (מנסה לשבור את האורז בין הציפורניים- שלא יהיה עיסה אבל כן ישבר)
מעבירה למסננת ושוטפת במים.
בינתיים מחזירה את הסיר לגז ונותנת למים להתייבש
מוסיפה שמן חצי ס"מ בערך,
ותבלינים- מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, כורכום, כמון
מניחה מעל פרוסות של תפוחי אדמה בעובי אצבע (זה הצ'יפס)
כמטוגן מצד אחד מעבירה עליו את האורז המסונן.
מכינה בכוס בנפרד מלח, פלפל וכמון (ואם רוצים צהוב אז כורכום) קצת מים חמים כדי להמיס את התבלינים וקצת שמן.
מערבבים טובים ושופכים אל האורז- יותר קרוב למסגרת של הסיר.
מנמיכים את האש ונותנים בישול של 40 דקות בערך (אני מכינה כך על 3 כוסות- אם יותר כוסות גם יותר זמן...)
יאמי יאמי!!
לבריאות!!
*אפשר להוסיף תוספות לאורז אחרי הסינון- בצל וגזר, חמוציות ושקדים וכו'...

לא כמו המקור כנראה, אבל מספיק טעים. עם קוביות בשר יוצא יותר עשיר, אבל היו לי רק שניצלים
אם הרופא אמר שזה בסדר עד מחר אז רק תהיו ערניים כל כמה זמן לבדוק אותו ובעז''ה יהיה בסדר
מחר הכי מוקדם שאפשר לרופאה
אבל הכי חשוב להיות רגועה!! ואם את מרגישה לא רגועה עם זה, זה הבן שלך ואת מחליטה ולא אף רופא חשוב ככל שיהיה, את יכולה לקחת למיון אם זה ירגיע אותך
וחיבוק גדול!
תעדכני
![]()
ים
ויהיה טוב!!!
תחשבי טוב! אם זה היה משהו דחוף הרופא היה אומר לך
את מהממת איך שאת דואגת לילדים שלך!!
רפואה שלמה!!
אל תחשבי שהתינוק ידבק והוא לא ידבק!! בעז''ה!
שבת שלום! שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא
ואי כ"כ מבינה אותך, זה מלחיץ ברמותתתת את חושבת שנכנס בהם משהו!!!
פשוט לנסות להוריד את החום ותעקבי טוב טוב שלא מתפתח חלילה לדלקת ריאות
אבל לא עשיתי פעילות לילדים...
זה באמת ממש מרגש.
מתחדשת11אני ממש ממש פוחדת
מה עושים עכשיו??
אני לא יודעת איך להתמודד עם (אם) עוד אובדן....
אני כאילו אומרת לעצמי, קחי בחשבון שזה יקרה, אבל כל כך רוצה לשמור על אופטימיות...

היום הוא בן 5![]()
ברצינות, גם זה מעסיק אותי... להיות תינוק כש"התינוקת" של הבית כבר בת 7...
ושובב מאוד...
ההפרש בינו לאח שמעליו הוא 8 שנים. כמו אצלכם. האמת היא שלגדול (ששמונה שנים היה הקטן של הבית ופתאום נולד לו אח קטן) - היה די קשה. היום הוא בן 13 ודי מופרע, אבל אני לא יודעת אם זה קשור...
היה מום רציני בלב, שתוקן בניתוח. אבל אני לא יודעת אם זה קשור לגיל של אימא שלי.
לי יש אח צעיר שנולד בפער משמעותי ממני ומשאר אחיי. הפרש של עשור בן הצעיר ביותר
ו20 שנה מהבכור.
אחרי ההלם הראשוני (בכ"א ההינו חבורת מתבגרים בבית) הוא פשוט היה הצעצוע
שלנו ואשכרה סוג של גידלנו אותו.
הוסיף הרבה רכות ושמחה למשפחה.
אמא שלי ילדה עד גיל 45
אבל כולם צפופים בלע"ר
היא עצמה נולדה בדיוק כמו שתיארת...
אימא שלה חשבה שהיא אני בגיל המעבר ולכן אין לי מחזור.... (הייתה בת 45 בדור ללא אולטרסאונד ודומיו...) הבן שלה היה בן 8... וילדה את אימי
החסרונות היחידים של זה היא שאנחנו הקטנים של אימי לא הייתה לנו סבתא. (אם הייתה זוגר לאריכות ימים הייתה בת 85 שנולדתי. אבל נפטרה הרבה קודם...
אנחנו באותו הגיל..
אנונימית בהו"ל