איך מתארגנים לפסח אחרי לידה 7 ילדים...טולית
עם בשעה ילדים...
אני מרגישה שבנוסף לחולשה ולעייפות האובייקטיביות אחרי לידה....
אני בלחץ מפסח..
מה עושים??
אשמח לרעיונות/ טיפים..
תכנון וחלוקת תפקידים זה תמיד עוזראמאשוני
להתחיל כבר עכשיו מה שאפשר
לרשום את הקטנים למסגרות עד ערב בדיקת חמץ (קייטנות של ילדות או דרך ביה"ס של החגים שאמור לפעול גם בגנים)
לדרבן את הגדולים לעזור תמורת גמול כספי (יש תפקידי חובה כי הם חלק מהבית ויש תפקידי רשות לרגל המצב ועליהם יהיה תגמול מספק.

להביא עוזרת

לעשות רק מה שחייבים

לקנות אוכל מוכן לפני פסח או למהלך החג

מזל טוב ובהצלחה!!
מסכימה ומוסיפההודיה60

להנמיך צפיות, לא לבנות על נקיון אביב יסודי. נטו להכשיר את הבית מחמץ. זה הרבה פחות עבודה אם עןשים רק מה שבאמת חייבים לפסח

אזורים /ארונות שלא חייבים אותם בפסח למכור ולא לנקות

^^וגםשירקי
כדי להוריד לחץ אם יש אפשרות
אז להשתמש בחד פעמי כדי להוריד קצת את כמות הכלים בכיור...
7 ילדים זה נשמע הרבה כלים😶

בהצלחה!!
מזל טוב!לב אמיץ

הבטחתי לעצמי פרס גדול אם אני לא נכנסת ללחץ, עוזבת הכל - לא משנה מה - ישנה בבקרים כשהתינוק ישן, ושומרת על רוגע.

זאת היתה נקודת המוצא, משם איכשהו התגלגלנו..חיוך

היה כיף, היתה אוירה טובה בבית, נחתי, הנקתי, לקחתי הרבה עזרה ועשינו את המינימום.

מנקים ממש רק לפי חובת ההלכהבאורות
לא עושים ארונות וסידורים ועניינים. רק חמץ.
וב'ה 7 ילדים זה אומר שגם יש כמה זוגות ידיים נוספות שיכולות לעזור. לעשות חלוקת תפקידים הגיונית לפי כל ילד ויכולותיו.
לניקוי הקשוח שרק את יכולה לעשות כנראה(מטבח למשל) עדיף להביא מישהי שתעשה במקומך ואת רק תפקחי.
מזל טוב, הרבה בריאות

"לסגור" כל מה שאפשר -מתואמת

ארונות, חדרים, צעצועים, משחקים...

אפשר להחליט שבפסח כל הילדים יישנו רק בסלון, ואז אפשר לסגור את חדר/י הילדים ולמכור. להוציא מהם רק כמה דברים חשובים (בגדים, משחקים וכו').

מטבח - להביא עזרה. אולי לחשוב על ויתור של אפייה או אפילו גם בישול במהלך כל החג, ולהסתפק באוכל קנוי/קר - ואז לא צריך לנקות את התנור.

בהצלחה ובשעה טובה!

נשמע לי מדכא קצתבאורות
גם משגע את הילדים וגם מבאס על האוכל המגעיל ממילא של פסח. אני אישית הייתי מעדיפה לגייס בני משפחה או לקחת עזרה בתשלום בשביל הדברים האלה מאשר לעשות ככה
אפשר לשווק את זה ככיף, לדעתימתואמת

"מחנה" בסלון לכל חג הפסח! אוכל מיוחד שבד"כ לא קונים!

אבל באמת - כל משפחה צריכה לעשות את השיקולים המתאימים לה...

האמת שעשינו את זה שנה אחת בגלל נסיבות מיוחדותהודיה60

והיה אחלה חוויה.

חג ראשון ושבת התארחנו. וחול המועד היה נהדר בבית. לא בשלנו, אפינו בטוסטר אובן. 

היה החלטה מאד מוצלחת בנסיבות דאז ולא היה מדכא בכלל. 

גם אנחנו עשינו כך שנה אחתמתואמת

כשהייתי בהיריון קשה מאוד. אבל היינו רק עם שני ילדים קטנים. ובסוף בעצם לא היינו בבית בחג, אלא אצל ההורים (חצי חג אצל הוריי וחצי חג אצל הורי בעלי).

תודה רבה לכם..טולית
אכן לא קל... בין הנקה/ החלפה... לטיפול בשאר הילדים...להכניס את ניקיונות החג, אקח לתשומת ליבי הרבה מן ההמלצות, תודה
זה יותר בלאגןאורי8
האמת קשה לי עם רוב ההמלצות פהאורי8
אני באותו מצב, רק עם תשעה ילדים ואחרי לידה, אמנם יש גם גדולים, אבל לעשות מחנה בסלון כל החג נשמע לי בלאגן מטורף שיוציא אותי מדעתי. וממש ממש קשה לי לותר על נקיון פסח נורמלי, גם לא יכולה לחתום שאין חמץ בכל מיני מגרות וארונות שנמצאים בטווח ידם של הקטנים.
נראה לי שמה שיכול לעזור זה - לקחת עזרה , ולחלק משימות לילדים ולבעל( אצלי יש ממש גדולים, לא יודע בני כמה הגדולים שלך) ולהשאיר לעצמך מה שלא דורש מאמץ פיזי) האמת שהעצות שלי לא מרגיעות אותי והחשש מפסח המתקרב בהחלט קיים.
אשמח אם מישהי תכתב מה עוזר לה לשחרר לוותר על חלק מהנקיונות, אני לא מסוגלת לחשוב על פסח עם בית לא נקי ומסודר ומצד שני לא רוצה להכנס ללחץ הזה אחרי לידה ולעשות יותר מכוחותי.
הלוואי שאפשר היה לדחות את פסח בחודש
עוזר לנשום עמוקלב אמיץ

להבין שזה פשוט בלתי אפשרי ולא סביר, שתינוק זה משרה מלאה ולמעלה מזה, שרק את יכולה להניק אותו, שההנקה עלולה להיפגע בגלל לחץ ודאגה, ובטח בגלל מאמץ פיזי מיותר שלא לפי הכוחות,

שיש עוד ילדים להיות סבלנית כלפיהם.

לקיים שיגרת אחרי לידה ברוכה כרגיל - לישון בבקרים וכו' וכו' - ולהוסיף רק משימה פה ושם לקראת פסח, וגם זה רק על חשבון משימות שהיית נדרשת למלא אם הילדים היו בלימודים, ולשמחתך הם בחופש.

להתמקד בשמחה שהמשפחה זכתה לה, ולזרום, לזרום, לזרום, ולזכור שוב שלא בכל פסח את אחרי לידה, ושיהיו עוד הרבה פסחים שיבואו עלייך לטובה שתוכלי להנות לקראתם מנקיונות נהדרים - לי עוזר לדמיין אותם נקיונות אדירים שפעם אני אעשה .

בהצלחה והמון שמחה ושלוות הנפש.

גם אני ככה...שמחה
קשה לי מאוד שהבית לא נקי כל השנה, ובפרט בפסח.
זה לא מוסיף לי נחת ורוגע אלא מלחיץ ומעצבן אותי.
לקראת פסח אני עושה טבלה מפורטת מאוד עם כל הדברים שחשוב לי לנקות, חלק מחלקת לילדים או לבעלי,
ומה שנשאר לי אני עושה לאט לאט כל יום משהו.
את הדברים שהם לא באמת חמץ אבל בכך זאת חשוב לי שיהיו נקיים (חלונות, דלתות, ארונות בגדים, וכו')- אני משאירה בטבלה, אבל מתכננת לעשות אחרי פסח, כשיהיה יותר זמן וכוח.
לפעמים זה נדחה לחופש הגדול, לפעמים לקראת חגי תשרי, ולפעמים אפילו אחר כך, תלוי במצב.
אבל זה כתוב לי ואני כל הזמן יודעת שמתישהו אעשה זאת.
זה עוזר לי להיות רגועה.
לטובתך ולטובת ציבור היולדות, ואמהות בכלל...אני=)
חשבתי שיכול לעניין...
בהצלחה לכולן😘
מבינה אותך וגם מסייגתהודיה60

שכשאנחנו עשינו את זה היינו בערך עם 4 ילדים יחסית קטנים, ברור שעם 9 זה הרבה פחות מתאים וגם הגדולים יכולים הרבה יותר לעזור

מסכימה מאד עם מה שכתבו לב אמיץ ושמחה ומוסיפה -

איך שיתוף הפעולה של הגדולים שלך - את יכולה לבנות עליהם?

אולי יעזור שתהיי איתם כשהם מנקים, תעברו ביחד חדר חדר, תוך כדי שיחת נעימה וכיפית. את יושבת ומכוונת והם עובדים  

אגיד לך מה עשיתי שנה שעברהאמאשוני
אמנם רק עם שני ילדים אבל בהריון בסיכון שלא יכלתי להרים שום כלום, אבל ממש כלום.

עזר לי לתכנן כל דבר לפרוט לפרטים.
למשל כדי לנקות את חדר הילדים צריך קודם לסדר ולטאטא כללי, לרכז מיטות ושידה באמצע, להרים מזרנים שיעמדו ולא ישכבו, לארוז פוכים,
להוציא מגירות מתחת לארון, לשטוף יסודי, להחזיר הכל לפינות ולשטוף את האמצע.

במקום לעשות את כל זה בפעם אחת ולהצטרך להזזת רהיטים, עשינו את זה ב3 שלבים,
ערב אחד ניקיתי ופיניתי כרגיל, בבוקר לקח לבעלי 3 דקות להזיז רהיטים ולהרים מגירות (לא מפונות)
באותה הזדמנות עבדנו ככה גם על החדרים האחרים,
אני שטפתי חצי חדר, נחתי, עוד חצי חדר, נחתי, עוד חצי חדר.
פיניתי ומיינתי תכולת מגירות כשהן בגובה שלי ולא מתחת לארון.
כשבעלי חזר, שלחתי אותו לנער מגירות באמבטיה, קצת דפיקות וזה נקי, מקסימום להעביר סמרטוט לח. לא להתחיל לשפשף...
כשהמגירות נקיות אמרתי לו בדיוק מה להחזיר ממה שהיה ממויין ואח"כ החזיר את הרהיטים ושטף את האמצע.

ככה עשינו עם כל הבית אני ניקיתי הרוב, אבל לא התאמצתי בכלל (המטבח בהגדרה היה עליו הוא עשה בשבוע האחרון כשאני יצאתי עם הילדים החוצה בערב)
מבעלי הסידור הזה הצריך ממש כמה דקות פה ושם אבל עשה את העבודה המאומצת.
אני עבדתי יותר שעות, אבל ללא מאמץ.
(יש לנו ספה קלילה יחסית, הקטנים שלי מזיזים אותה בקלות- אבל כשאני הזזתי זה עלה לי ביוקר...)
דברים כמו להזיז סל כביסה מלא ולהרים לשרפרף שאוכל לתלות-רתמנו את בן ה5 שלי לעזרה. עשה זאת מצויין בצווחות "מכונית מרוץ!"

עוד משהו, כל בגדי החורף שיצאו מהכביסה, לא קיפלתי, ערמתי הכל בערימות מסודרות זה חיכה לי עד תחילת החורף הבא.
יכול להיות שהתשובה טמונה במשפט האחרון שלך?סדר נשים

אם את מרגישה שעוד חודש זה מה שיעזור אז אולי תדחי את כל הניקיון שמעבר לחמץ

בחודש וכך מצד אחד תרויחי ניקיון ומצד שני יהיה לך קל יותר עכשיו, גם מבחינה נפשית

הידיעה שלא שיחררת את זה לגמרי אלא תעשי את זה בקרוב יכולה לעזור

אני יודעת שמה שלא אעשה בפסח רוב הסיכויים שלא יקרהאורי8
ככה זה אצלי לפחות
קודם כל מזל טובניקיתוש
אל תשכחי שאת אחרי לידה.
תרשי לעצמך להרפות!!
שנית, אל תקשיבי לנשים מתרברבות זה חלק מהקטע לפני פסח, אני פשוט אוטמת את אוזניי להתרברבות הזו.
רשימות זה עוזר מאד.
אני עושה רשימות לפי ימים.
ביום חופשי זה וזה מה אני עושה.
מכינה ברשימה מה נאכל בימים הקשים.
דברים מוכנים במקפיא רק להניח על פלטה ולאכול חם.
ואני לא בדיוק אחרי לידה. לכוחות שלי די חזרתי אבל התינוקת שלי שתהיה בריאה צריכה המון ידיים.
האחים האחרים לא מסתדרים להרגיע אותה אז הבית נראה בהתאם.
אני בעיצומה של חגיגת בר מצווה לבכור שלי.
שישו ושמחו
מה שמנחם אותי שבסוף פסח יגיע הבית יהיה פחות או יותר נקי וכולנו נשב סביב שולחן ליל הסדר.
לא יעזור , הפתרון של תתעלמי מהלכלוך לא יעבדו אצליאורי8
הגדולים שלי יכולים לעזור הרבה, ב"ה, ברמה שהגדולה יכולה להכין שבת בעצמה וכו'..., לפני 3 שנים הינו באותו סרט, עם לידה קרובה יותר לפסח וילדים קטנים ב3 שנים, והם ובעלי עזרו המון, בעצם אני עזרתי להם... לא עשיתי שום דבר פיזי, אבל רק הבלאגן של ערב פסח, ( כשכולם מנקים יחד ,הבית נראה כמו אחרי פוגרום) והמעט שעשיתי, היה לי קשה מאוד. כמובן שעכשיו אני לא חושבת להתחיל בעצמי, רק צריכה לארגן את העניינים כך שהילדים יתחילו.
הבעיה היא לא שאין לי עזרה מהילדים והבעל, אלא שאני לא מסוגלת לוותר הרבה בנושא הנקיון בפסח, ושגם אם לא אעשה כלום , הבלאגן שהבית נכנס אליו בשבוע שלפני פסח, מלחיץ אותי, ולא ממש מאפשר את המנוחה שאני צריכה כרגע. על מה אתן מוותרות? בהנחה שאין אפשרות לנעול חדרים , חייבים לנקות את כל המשחקים , וכדאי ממילא לסדר ארונות מחורף לקייץ, אחרת יהיה בלאגן מטורף בבגדים.
ואין אפשרות לא לבשל כמו שהוצע פה, אנחנו בבית בשביעי של פסח.
באמת נשמע שאי אפשר לוותר על כלום כמעט אצלך...מתואמת

מה שהייתי מציעה לך, כיוון שבעלך והילדים הגדולים יכולים בעצם לארגן הכול בעצמם - זה להסתגר עם עצמך ועם התינוק בחדר שלך (אחרי שבעלך יספיק לנקות אותו), ופשוט לתת להם להתנהל לבד, בלי שאת בסביבה אפילו. אולי להכין לפני כן רשימות מפורטות מה בדיוק צריך לעשות, ואז - לשחרר. להאמין שהם יצליחו להסתדר לבד.

עוד אפשרות, אם לילדים שלך קשה המחשבה של לעשות לבד - לומר להם שיזמינו אליכם חברים שלהם שיחסית פנויים, לשלם להם בהתאם לגילם - ושהם יעשו ביחד עם ילדייך את העבודה. כשיש חבר בסביבה בד"כ לא נעים להתבטל... (שנה שעברה הבת שלי, שאז הייתה בת תשע בלבד, עשתה משהו כזה: אמה של חברתה ילדה חודש לפני פסח, והן שתיהן ניקו בבית בהתאם ליכולתן - בלי תשלום כמובן. שחררתי אותה בשמחה בשביל זה, למרות שאני עצמי הייתי בסוף היריון וזקוקה לעזרה, כי ידעתי שהם זקוקים לזה יותר...)

אני לא מוותרת על שום דבר...שמחה
(עכשיו לא אחרי לידה אבל יש סיבות אחרות שמועות ממני לעבוד קשה )
אבל יש דברים שדוחה לאחרי פסח.
מציעה לך לעשות רשימה מפורטת מאוד מה יש לנקות ולסדר בכל חדר בבית.
אחר כך תעברי על הרשימה ותראי מה מאוד דחוף לך ומה אפשר קצת לדחות.
למשל צעצועים- מה שמשחקים הרבה כדאי לנקות לפני פסח. מה שלא- אפשר לא לגעת בפסח, ולנקות אחרי.
אם כי אצלי מה שהילדים עושים בעצמם- אני לא מוותרת בכלל. כי יודעת שלפני פסח הם בקטע של נקיון, ואחרי פסח זה לא יהיה.
ארונות בגדים אני תמיד עושה אחרי פסח. לפסח יש לי המון עבודה, וזה תקופה שעדיין לפעמים קר וגשום. אז אני מעדיפה אחרי פסח לסדר ולהחליף חורף קיץ בנחת (ויודעת שאעשה זאת. כי חייבת להחליף חורף קיץ ).
אבל זה מאוד אינדיבידואלי. את צריכה לחשוב על מה מתאים לך לוותר.
ולדעתי אם את יודעת שאת לא מוותרת על זה אלא רק דוחה לאחרי פסח (ובאמת תעשי את זה, את לא עובדת על עצמך )- זה יותר קל בנפש.
על מה אפשר לוותרהודיה60

וכמו שאמרה גם שמחה - אפשר לא לוותר אלא לדחות לאחרי פסח

משחקים - אפשר לנקות חלק שישחקו בפסח, לקנות שמחק או שניים חדשים לכבוד פסח והשאר לסגור.

ספרים - כנ"ל - לנקות מדף אחד שיהיה לפסח והשאר לסגור

ארונות שירות - לארגן במדף אחד מה שצריך לפסח והשאר לסגור

ארונות מטבח - לסגור ארונות ומגרות שלא בשימוש בפסח. 

^^על מה שמוותרים, רק להוציא את החמץ, לא לנקות.לב אמיץ

יש איגרת של הרב אבינר שנקראת "איך לנקות את הבית לפסח בחצי שעה" או משהו כזה.

בשנים של פסח אחרי לידה האיגרת הזו היתה הצלה נפשית ממש עבורי.

גם בשנים מורכבות מאוד עם קטנטנים.

נשמע שאת יודעת בעצמך את התשובה....בנחת...

יש לך בחירה בין לשמור על השליטה שלך וניהול העניינים לבין להרפות ולדאוג לכוחותייך וליכולותייך.

מציעה לך לחשוב מה היתרונות ומה החסרונות של כל אחת מהדרכים כדי לבחור ביניהן ולהיות יותר שלמה עם המחירים שתצטרכי לשלם...

באמת סיטואציה לא קלה, ב"ה, צרות של עשירים...

(כתבתי בקיצור אבל מתוך הזדהות גדולה עם הסיטואציה ועם ההתמודדות.. שתהיה סיעתא דשמיא!)

לא אמרתי להתעלם מהלכלוךניקיתוש
בגדול הרעיון זה סדר עדיפיות.
כרגע את אחרי לידה, זה המצב הנתון.
אז לנקות יותר חפיף, חפיף הסדר בארונות, חפיף תריסים. במשהו תהיי חייבת לחפף
תחליטי במה..
ושנה הבאה תעשי ביתר עוצמה!
ותהני, את בחופשת לידה. יש לך בקרים לבד. תתקדמי בסדר שכ"כ חשוב לשפיות הנפשית.
וכולנו איתך! זה לא פשוט!!
וקשה מאד! בהצלחה רבה והמון מזל טוב!!
אני בילד חמישי (ברוך ד' כמובן) וקרסתי טוטאלית!
לדעתי קודם כלפאז
לחשוב מה היכולות של הילדים הגדולים
להכין רשימה עם בעלך של כל הדברים שצריך לעשות לפסח
(ממליצה פשוט למפות חדר חדר)
לסמן מה דחוף, מה חמץ, מה לא דחוף ומה לא חמץ מתוך הרשימה (תעשי סמלים שאיתם תסמני לכל דבר בקלילות).

תתחילו את ובעלך לראות מה ריאלי שאתם תעשו מתוך הנל-
כמובן להתמקד בדברים הדחופים והחמצים..
(אני אישית אוהבת שמראש עד תאריך מסויים אני מרשה לעצמי את הדברים היותר אקסטרות שבא לי
ובהמשך כשבכ"מ יש לחץ ועובדים יעיל את החמצים ממש- אבל זה כנראה לא נכון לכולם).

אחר כך לשבת עם הילדים הגדולים שלכם ולראות איתם מה הם יכולים לקחת על עצמם...

מה שנשאר אפשר לדרבן ב2 דרכים;
1. יוצאים לטיול לפני החג אם הכל מוכן עד יום איקס
(תשארי לנוח עם התינוק אם אפשרי לבעלך)
2. אפשר לשלם להם במקום לעוזרת על משימות שהם יותר מהמצופה בהם בבית, או לקנות בכסף הזה משהו שווה לבית שהם רוצים

וכמובן אפשר להביא עזרה בתשלום...

כדאי גם לנסות לרתום את הגדולים להוביל תהליך עבודה.
נניח אחה"צ שבו הם עושים אמבטיה עם הקטנים לצעצועי הפלסטיק ואחכ מנגבים וסוגרים.
הגדולים אחראיים על החדרים שלהם.
כל אחד עושה משהו שהוא בוחר מהמשימות הפנויות בכל אחד מהחדרים...

כדאי גם ליצור אוירת עבודה בטח אם יש חופש.
לתת למישהו להיות אחראי על מוזיקה כיפית
לתת למישהו להיות אחראי אוכל- ארוחת בקר שווה מראש, הפסקת נשנוש מתוק בשעה 11 וחצי אחרי שעתיים עבודה נגיד...
כשכולם עובדים יחד ויש אוירה טובה
זו יכולה להיות חויה כיפית טובה ומגבשת לכולם

ואת- תנוחי!!!!

התחלתי בלהכין רשימהאבגד

אמנם לא אחרי לידה, אבל עם יד מגובסת שמתפקדת חלקית + 3 ילדים ותינוקת.

הכנתי רשימה מסודרת לפי חדרים - מה המטלות בכל חדר, למשל:

חדר ילדים: ארון, מדפי משחקים, מגירת פאזלים.

בוחרת כל פעם משימה שמתאימה לזמן שעומד לרשותי, יש דברים ששעה בודדת ממש מספיקה. כל משימה שמושלמת נמחקת, התחלתי עכשיו, וככל שמתקרבים לפסח מתכנסים לכיוון המשימות במטבח.

בע"ה יהיה בסדר!

אויש. רפואה שלמה.לב אמיץ

חברת ניקיון בתשלום שבוע לפני פסחסודית
שנה אחת שברתי את הרגל 3 שברים שבועיים לפני פסח. חברת ניקיון פינתה הכל מהמטבח, שטפה חלונות תריסים רצפות. הנמקה הכשירה את המקרר והתנור. ויתר בני הבית אכלו אוכל קנוי. הבית זהר.
ארונות לדעתי אם לא מנקים ומסדרים כל השנה אז קשה להספיק לפני פסח.
צעצועים זורקת הכל לאמבטיה עם סבון (חוץ מאלו עם הבטריות) מרוקנת שוטפת במים שמה בציפיות נקיות זה מתייבש
פתרונות חירום:רק עונה עכשיו
אני בחודש תשיעי ולא ברור אם אלד לפני או אחרי החג.. עם המון קטנטנים בבית וכולם מתחת לבר מצווה... אני עובדת עד השבוע האחרון ממש אם לא אלד ודוקא בעלי עצמאי וגמיש יותר בשעות שלו.
אין לנו ברירה אלא לעשות ליל הסדר בעצמנו בבית.. כנראה שגיסתי התיכוניסטית תגיע להיות איתנו למקרה שנצטרך לנסוע לבית החולים.
מה שאנחנו עושים השנה הוא ככה (וסליחה מראש ממי שמזדעזעת מהוויתורים שלנו..):
אני מתכוונת אך ורק להכשיר מקרר, שיש וכיורים. שני הגדולים שלי יעזרו לי עם הביצוע ואני אשגיח ואעשה את מה שחייבים אותי.
שאר המטבח: סוגרת הכל. לא מבשלת. אמא שלי וחמותי ישלחו לי אוכל לחג.
צעצועים: כבר עכשיו קשה להתמודד עם הבלאגן . בעלי ארז השבוע הכל חוץ מ2-3 משחקים והוציא למרפסת שירות- ילך למכירת חמץ. הילדים נהנים ממזג האויר ומשחקים בחצר עם כדור ובימבות. לא ימותו מחודש משחקי חצר...
בגדי חורף: כמו שמישהי אמרה: ילכו ישר מהכביסה לשקיות למחסן עד החורף הבא... לא ממויין...
שאר מה שבארונות: בעלי יוציא, יבדוק מחמץ, ויחזיר את הבלאגאן... יחכה לחופש הגדול... ממש מבאס אותי אבל זה מה יש וממש הרפיתי. אין לי שום שאיפה השנה ליותר מזה...
חדרים וסלון: בעלי עושה כבר עכשיו כל ערב משהו מההזזות הגדולות, ליתר בטחון שהלידה תקדים שנהיה כמה שאפשר בסוף בזמן... וממש עם כל הקולות של הרב אבינר בנושא...
זה ממש מבאס לדעת שבעצם שום דבר לא יהיה מסודר וממויין.. אבל לא יהיה חמץ ויהיה לנו איפה לעשות את החג, אולי בע''ה אפילו כבר עם התינוק החדש...
אם הילדים שלך גדולים יותר אני מניחה שיש לך קצת יותר עזרה ומצבך קצת יותר טוב.. אז מכאן תוכלי רק לשפר את המצב לעומתי..
פשוט תסתכלי על חצי הכוס המלאה של מה כן הצלחת לעשות ולא על מה שהיית צריכה לוותר עליו...

יפה לכם!לב אמיץ

בכלל לא מזעזע

עושים מה שאפשר ונערכים באופן מציאותי.

על בשרי למדתי שלהילחץ ולהגיע למצוקה נפשית בגלל שאיפות לא מציאותיות, לא שווה את זה.

מחזק ממשטולית
ההזדהות הישירה.. והפתרונות שהצעתם יעזרו לנו מאוד!
תודה לכולם
שיהיה לנו פסח כשר ובעיקר שמח
כל הכבוד לך!!טוווליי
לא פשוט להרפות ככה.
כל הכבוד לנשים פה שמסוגלת להרפות ככהאורי8
אני פשוט לא מצליחה.
אמנם היתה לי לידה ממש בערב פסח, והיו אז רק קטנים ופשוט סגרנו את הבית לכל החג. אבל זכור לי כמבאס מאוד, אז ממש לא היתה בררה.
בכל אופן ננסה לעשות רשימה ולראות מה הילדים יכולים לעשות( הם יכולים הרבה). ובעלי עושה הרבה כל שנה.
עיקר הבעיה שלי היא לוותר על הדברים שבהם חייבים אותי וזה המיונים והסדר, לנקות שלא יהיה חמץ , יסתדרו בלעדי.אבל לנקות שיהיה נעים ומסודר , צריך אותי.
בפעם הקודמת עשיתי יותר ממה שהייתי מסוגלת( והיה שבוע קשה מאוד, השפיע גם על הרוגע של התינוק).
צריכה לחשב , איך לשים לעצמי גבולות , מאוד מאוד קשה לי לוותר על הסדר( מכירה את עצמי ויודעת שחוץ מלסדר ארונות לקייץ אין סיכוי שאגע במשהו אחרי פסח).
חוץ מזה שהתוכנית של הרב אבינר לא ראלית לחלוטין. גם מה שהוא כותב שחובה לוקח הרבה יותר זמן , אצלנו לפחות.
תודה לכל מי שענתה.
לגבי הסדר והמיוןפאז
אפשר לחפש נערה שתעשה סדר נחמד ואז לעבור עליו בשביל שיהיה כמו שאת רוצה...
יש נערות אלופות בזה
יש לי 2 כאלה בביתאורי8
הבעיה שיש דברים שרק אני יודעת לעשות. ומה שהן לא כ"כ טובות בו, לא נעים להביא חברה שלהן.
פאז
באמת בעיה...
טוב, זה לא ממש בעיהאורי8
ברוך ה' שתיהן מקסימות ועוזרות , לא מקטרת בכלל... עוד זוכרת את הימים שהיו רק קטנים וכל העול נפל עלינו.
הקושי מבחינתי בשילוב של פסח ולהיות אחרי לידה הוא גם עצם הבלאגן, גם אם לא אעשה כלום ואצליח לוותר על כל הרצונות שלי, אתן לבעלי ולגדולים לנקות מה שהם יכולים ( וכנראה יהיה בע"ה כשר לפסח).
אצלנו כשכולם מנקים נוצר בלאגן אטומי, הבית נראה עיי חורבות, זו הדרך בה הם יודעים לנקות. רק אצלנו זה ככה?
גם אם לא אנקה כלום, השבוע לפני פסח הוא שבוע מטורף, כולם בבית, מנסים לנקות, צריך לאכול ולחיות תוך כדי, רק זה יכול להוציא אותי מדעתי, וממש ממש, אי אפשר לנוח ככה.
בינתיים כל הפתרונות עוד לא הרגיעו את החשש שלי מהשבוע שלפני פסח.
ברור. נקיונות זה בלגן אטומי......שמחה
אצלנו יש כלל: עד שלא מסיימים לא מסיימים.
ילד שניקה את המגירה שלו, נניח, החדר נראה אח"כ כמו אחרי פורום. אבל הוא צריך להחזיר אותו לקדמותו: זבל לפח, דפים לגניזה, חלקי צעצועים למקום, וכו'.
לא משאירים בלגן אחרי נקיון. אני ממש מתעקשת איתם על זה ויכולה להחזיר אותם לחדר כמה פעמים בשביל זה.
גם משתדלת כל ערב לאפס את הבית.
אבל הכי חשוב לזכור שזה זמני, ועוד מעט יעבור
יש לך אפשרות כלכלית להביא עזרה?באורות
אולי בבקרים של השבוע שלפני שהגדולים יקחו את הקטנים החוצה לכמה שעות כל פעם ואת ועוזרת תנקו?
יש אפשרות, קצת קשה למצוא עוזרתאורי8
, אני מחפשת עכשיו, מקווה שאמצא( גם אם כן אם אמצא היא תהיה פנויה גג ליום בשבוע)) ואני לא אביא נערות, כי זה יביך את הבנות שלי, להביא חברה שלהן.
תראו, באופן כללי כולן כאן מנסות לשכנע אותי שלכלוך זה לא נורא, והעיקר שיהיה כשר לפסח, ולא להתיחס לבלאגן, זה לא העיקר. והכי חשוב זה הנחת רוח והמנוחה אחרי לידה, מסכימה להכל. ובסך הכל מצבי טוב יותר משל הרבה נשים פה( עוד זוכרת איך זה להיות רק עם קטנים) יש לי ילדים גדולים, שהם כח עבודה משמעותי.
אלא שהלחץ שלי הוא מעצם הבלאגן של ערב פסח, שפשוט אין לי כח אליו. גם אם כולם יעבדו ואני אשב ואסתכל. כנראה שאין מה לעשות עם זה.
ודבר שני- אני לא מרגישה שאני במצב שאני צריכה לותר לגמרי על הסדר והנקיון, ב"ה( היתי גם במצבים האלה)
וכל האמירות של תותרי על הנקיון , אז יהיה פסח לא נקי רק מיאשות אותי.
מבינה שמי שאומרת את זה , זה המצב שבו היא נמצאת והיא נאלצת לותר בזה. אלא שאני חוששת שלא אדע לשים את הגבול, כמו שקרה לי בלידה הקודמת שהיתה יותר סמוכה לפסח.
מעניין שבנושאים אחרים יש כאן תמיכה בפורום ובנושא הזה אני מרגישה שכולם רק אומרות - אז תותרי על הנקיון, ואפילו קצת ביקורת על עצם זה שקשה לותר עליו
כן, קשה לי מאוד לחשב על פסח עם בית לא נקי( והיתי בסרט הזה). בלאגן גדול מאוד מקשה עלי רגשית( עם בלאגן קטן וימיומי אני מתמודדת די טוב).
אף אחת לא מרגישה כמוני? כולן פשוט מרפות ולא אכפת להן ממה שקורה מסביב?
האמת, רוב העצות פה, שנראה שעוזרות לכולם, רק מלחיצות אותי, כאילו מעמידות את המצב- או שתוותרי על נקיון ותתרגלי לחיות בלכלוך , בלי שהוא יזיז לך, או שתנקי לפסח כמו שאת רוצה ותזיקי לעצמך ולמנוחה שאת צריכה אחרי לידה, אני מחפשת דרך אמצע. אולי אני צריכה למצוא אותה בעצמי.
אנירק אמונה

לוקחת עוזרת יום בשבוע וזה מאוד עוזר

מכניס למוד של סדר ונקיון

ובאמת מבלבל כל הדעות

כל הכבוד שאת לא מביאה חברות שלהן

אני גם התפדחתי כשאמא שלי רצתה בזמנו

אני ממש לגמרי מבינה אותךבאורות
אני אישית מרגישה ממש במצוקה נפשית כשיש בלאגן אטומי ולכלוך בבית, אז לגמרי יכולה להתחבר למצוקה שאת מתארת. אבל, צריך להפריד בין הדברים. יש להתארגן לסדר "אביב" שזה אומר לארגן באמת את כל החדרים של הילדים ולנקות תריסים וחלונות וכו' שזה דבר שהם מעבר לנקיון הרגיל ושהרבה פעמים אוהבים לעשות אותם בפסח כי יאללה אם כבר מנקים את כל הבית אז שיהיה פרפקט. ופה אני חושבת שכן יש מקום לשחרר ולשריין עוזרת למשל שתעשה בדיוק את הדברים האלה, אבל שבוע אחרי פסח. ואז גם יהיה יותר קל למצוא מישהי.
בכללי לשבת לשיחה עם הילדים הגדולים ולהסביר מה הציפיות שלך, בין אם זה בעזרה עם הקטנים ובין אם בעזרה בלשמור על הבית בתקופה הזאת שלא יהפוך לבלאגן אטומי.
אני מאד מאד מבינה אותך אבל אין לי דרך אמצע להציעהודיה60

השבוע שלפני פסח הוא באמת קשה. רק הבלגן הזה שנוצר תוך כדי - זה ממש מתיש נפשית. אפילו במצבים רגילים - בלי להוסיף הריון/לידה שמשביתים אותך זמנית.

אם תקחי חלק בשבוע הזה כמו שבאמת היית רוצה תזיקי לעצמך וזה לא שווה את זה.

וחוץ מלנשום עמוק, לחיות יום ביומו ולזכור שאוטוטו זה עובר - אין לי מה להציע. וגם חיבוק והמון הבנה אם זה עוזר  

זה לא שתוותרי על נקיון ותתרגלי לחיות בלכלוך בלי שזה יזיז לך - אל תוציאי מפרופורציות, זה רק שבוע וזה לא הרגלים שמבקשים ממך לסגל לעצמך לכל החיים. זה שבוע קשה אחד כי את אחרי לידה. אז רק להגיד כל היום תודה לה' שאת בריאה והתינוק/ת בריא/ה ואתם יכולים להיות בבית עם כל הבלגן והלכלוך הבריאים שבו. כי גם זה לא מובן מאליו

אולי תצאי לבית החלמה ליומיים שלושה בשבוע הזה? בעלך והגדולים יסתדרו בלעדייך?

אפשר למצוא דרך בזהירות, אם את מרגישה עם כוחות.לב אמיץ

אפשר להחליט שאת משתלבת בעשיה מה שמתאים לך - את יכולה להרגיש קצת מים ולשטוף משהו פה ושם,

או לשבת עם הבנות מול הארונות ולתת הוראות מה לארוז, מה למסור ואיך.

הכוונה היא שלא תקחי על עצמך את הניהול של כל הניקיון כי זה פרוייקט שצריך להיזהר שלא ישאב אותך.

אני איתך!!אמא הטובה
מחר אני שבוע 40 !! ולא מתפקדת בכלל בגלל כאבים איומים... + 4 קטנים בבית + בית גדוווול עם מלא עבודה...
ואין מצב שפסח יגיע והבית לא יהיה פיקס!!
אז בנתיים ב"ה מצאתי עוזרת וכל יום שהיא מצליחה למצוא בשבילי היא באה ( כל פעם משו כמו 6-7 שעות) וככה מריצים כמה שיותר.
מקווה שגם כשאלד ולא יהיה בבית היא תוכל לבוא ולהסתדר לבד.
ולמרות שיש לי אותה אני בלחץ איך אגמור את כל הבית
אני מזדהה איתך, לא בתור אמא עדיין בכלל...טארקו
אבל התיאור הזה של בלאגן נוראי בערב פסח זה בדיוק הבית של ההורים שלי.. ולא משנה אם עושים מינימום או מקסימום..
איך להרפות?אמא7
תחשבי על הבריאות שלך! ושל המשפחה שלך.מה יותר חשוב, שיהיה מסודר? או שיהיו שמחים ורגועים?
הלו, תרגעי, את מנסה להיות בשליטה כשהקב"ה מסמן לך תשחררי!
אני חושבת שהתגובות פה, מראות שיש ככ הרבה משפחות במצבים מאתגרים לפני פסח, והביאו פתרונות ככ טובים, אני ממש התחזקתי כשקראתי את ההצעות של כולם, ואני עם 7 ילדים שהקטנים הם תאומים בני 4 חודשים!
לדעתי הלחץ והפחד ממה יהיה זה ממש יצר הרע. סלקי אותו ממך! בלאגן זה לא אסון! ואבק זה לא חמץ ואנחנו לא מושלמות.
מתפללת שנצליח לצאת לחרות אמיתית!
ותודה לכל המגיבות!
לי זה עזר
תודה מחזזזקטולית
המשוואה הזו קשה לידבורית
מה עדיף שנהיה בריאים ושמחים או נקי ומסודר
זו משוואה קשה
כי אנחנו לא סתם רוצות סדר
כשמסודר ונקי נעים לכולם.
קשה מאוד לחוות התחדשות חג נחת ושמחה כשיש בלאגן או לכלוך בעיניים.
הניקיון משמח אותנו
שיהיה לך בהצלחה!!בת 30
זה באמת קשה.
שנה שעברה ילדתי שבוע לפני פסח.
מה שהספקתי לפני הלידה הספקתי, ומה שלא- הבנתי שלא יקרה. חוץ ממה שהיה קריטי.
היה לנו פסח כשר ושמח, אבל לא ממש נקי.
אבל היה תינוקי בן שבוע וזה היה שווה הכל...
לי הרבה יותר קל לוותר על הסדר ואפילו על הניקיון. למרות שבלגן ולכלוך מפריעים לי, פשוט אין לי כוח נפשי להילחם בזה, להתבאס מזה, לדאוג בגלל זה, להילחץ מזה. כל הרשימה הזאת פשוט לוקחת לי את כל האנרגיות שעוד יש לי.
מעדיפה לוותר מראש במצבים מסוימים ופשוט לקבל את המצב. זה לא אומר שלא אכפת לי או שזה לא מפריע לי.
מפריע, וגם אכפת. אבל מעבר לגבול היכולת הנוכחית.
אז אני מקבלת את המצב וגם מקבלת את העובדה שהבלגן וחוסר הנקיון מפריעים לי.
ככה יותר קל לי להתמודד...
מה שגם עוזר לי זה לעשות פעולה אחת שאמנם לא מטפלת בשורש הבלגן אבל לפחות באופן חיצוני מטפלת במה שמפריע...
מקווה שקצת הועלתי לך...
ושיהיה הכל רק בטוב ובנחת.
מרגישים את ההבדל הא?רק אמונה

זוכרת שדיברנו על גיל שנה?

אצלי מתחילים לראות את האור בקצה המנהרה

ברוך ד'

משמח!!בת 30
אני גם לאט לאט יוצאת מתחושת ההשרדות.
הופ הופ טרללה גדלנו בשנה.
אני גם כמוךדבורית
אנחנו לא מוכרים חמץ וגם בלי קשר אני אוהבת לעבור על כל הבית. מה שלא אמיין ואסדר לפסח יהיה קשה להגיע אליו באופן יסודי אחרי פסח..
אנחנו כל שנה בפסח בבית כל החג ולרוב גם מארחים הורים ככה שהאופציה לסגור וללכת או שמישהו יבשל לא רלוונטי

אני עכשיו מנסה להרפות ב "לא לכבס הכל"
דברים שכנראה אוותר עליהם
* לא לכבס את כל השמיכות/ תיקים אם לא השתמשו לאחרונה להסתפק בשואב אבק או ניעור
* לא להסתכל על מעל הארונות או מעל הספריות... (אני אוהבת לחפף את מה שיש שם ולנקות אבק אבל זה לא יקרה השנה )
* חלק מהארונות רק לבדוק מחמץ ולא להוציא הכל ולהחזיר
* כנראה שלא נגיע לכל החלונות בבית
* כנראה שלא נספיק סדר במדפים במרפסת כביסה וגם לא בטוח באמבטיה

רשימת ויתורים בינתיים

מהחוויה שלי קשה לחשוב על מה לוותר
יותר נעים לי לחשוב במה אני רוצה השנה להשקיע יותר

לוותר מכווץ אותנו
אבל בעצם כל וויתר שלי במשהו אחד מאפשר השקעה יותר במשהו אחר

אני מקווה שאני מובנת
זה כמו שכשרוצים לדלל חפצים ממגירה יותר קל להוציא הכל ולבחור 2-3 פריטים שבוחרים להכניס חזרה מאשר להסתכל על הכל ולבחור על מה רוצים לוותר

אז האמת שהרשימה למעלה היא פועל יוצא מהרשימה שהחלטתי מה רציתי להתמקד השנה שיעשה לי נעים בסדר וניקיון של פסח.
השנה החלטתי להתמקד בסידור החדר בנים מחדש וזה היה ה"פרויקט פסח"

בכל אופן מבינה אותך.
ולמרות כל ויתור שתעשי וכל כמה שתעבדי עדיין השבוע לפני פסח הוא קשה וטירוף וזהו קל וחומר אחרי לידה
תודה על ההסבר עם המגירות.. 👍👍👍רפואה שלמה
עזרה מבחוץ.... חשוב לנוח ולא להילחץ!בלדרית
הגוף צריך מנוחה עכשיו. את החמץ תפקירו..
מביאים עוזרת בית ומתקצבים את זה מראשהלוי מאאחרונה
השקט והשלווה הנפשית שווים כל שקל
חד פעמי
אוכל בטייק אווי
לייבש את הבית מחמץ גמור למשל אפשר לחיות על קטניות אורז וקינואה בשבועות הקרובים בלי פתיתים פסטות וכד.
להביא בייביסיטר פעם בשבוע ולצאת עם הבעל לבית קפה
קניות באינטרנט לחג
להבין שפסח אסור בחמץ ולא באבק
חלונות אפשר לעשות בקיץ
ארונות בגדים להשאיר לחודש אייר
לוודא כבר מעכשיו שהילדים לא אוכלים בחדרים ובסלון אלא רק במטבח
לקנות פיתות שפחות מלכלכות מאשר לחם
להזמין תור אצל הספרית עכשיו
והכי חשוב פסח חג החינוך של הדור הבא לשבת בנחת בשבת ללימוד משותף על יציאת מצרים ולקשר את זה ליציאה הפרטית שלך מהלחץ

חג אביב שמח
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

אמן!רק רגע קט

נגעת ללבי.

תודה.

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקיתאחרונה

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

מצוייןבשורות משמחות

אם את בכיוון של קושי בעיכול המציאות שהיא חוותה אז כדאי לטפל בטיפול רגשי

אבל במקביל אנשים שנוטים לכך המערכת הפיזית שלהם מקבילה את הנושא הרגשי בקושי עיכול המזונות וכדאי לתמוך אולי רק בהפרדת מזונות, רווחים בין הארוחות, להוסיף לתזונה יותר אוכל שקרוב לטבע ופחות מעובד ולא לגעת בתזונה עד עכשיו -זה קריטי עבורם כדי שהגוף יוכל לפלוט את הרעלים שהצטברו עד עכשיו ובהמשך באופן יעיל שמערכת העיכול ושאר איברים נוספים חשובים יעבדו כמו שצריך בלי לנצל עליהם המון אנרגיה

ורוב האנרגיה תנוצל על ריפוי האטופיק

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1אחרונה

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

אני גם כתבתי, שאנחנו מקפידים שיהיה רשוםטארקו

חלק/מהדרין

אבל לא כשרות מעבר לזה בהכרח...

אופ מה עושים עם קילקול קיבה בהריון?…חמדמדה

אתמול בערב אכלתי משו בחוץ כנראה היה מקולקל מאז כל דבר שאני אוכלת אני בשירותים או מקיאה או שילשול😭🥴

ומהבוקר זה באמת אני לא יכולה לשתות אני תוך חמש דק בשירותים

ואני חלשה

ולא כיף לי

ואני צמאה ורעבה

בה התינוקי זז בבטן

אבל אני במיטה חסרת כוח

והבית הפוך😭😭😭😭😭😭

חיבוק.. מצב מעצבןשמיכת פוך

תנסי לשתות תה כהה מאד ללא סוכר בלגימות קטנות. זה עוצר שלשולים.

ואז תתחילי לשתות בהדרגה מים קפואים עם קוביות קרח. זה ימנע ממך את הבחילה.

כדאי לשתות מיץ פירות כדי לתת לגוף גם מזון וגם שתיה.

אורז טוב גם לשלשולים.

בע''ה יעבור לך מהר...

תרגישי טוב!!!

כשיש קלקול קיבהאמאשוני

וזה לא וירוס, הדרך הכי טובה להבריא זה לאכול ולשתות ולתת לחומרים להתחלף בגוף.

אז כן זה להיות צמוד לשירותים, אבל לפחות תגמרי עם זה.

לי קרה שאכלתי לפני צום אורז מלא כנראה שהיה מקולקל, גם בהריון,

הרב אמר לי לצום לפחות עד הבוקר,

(לפני שידענו על הקלקול קיבה)

כל הלילה סבלתי תופת, ניסיתי למשוך עד הזריחה ללא הצלחה.

וואי זה היה קשוח!!

אז חייבת לדרבן אותך כן לאכול ולשתות.

יש לך בבית בננה, אורז, תפוח ירוק? אפשר גם להכין צינימים, מרק עוף.

וברור להישאר במיטה! בית הפוך לא מעניין, רק שיהיה לכם אוכל לשבת, וטיפול מינימלי בילדה,

אם בעלך עושה אז להישאר במיטה.

הרבה יותר גרוע שתגיעי להתייבשות במיוחד שאת בהריון.

תרגישי טוב. שבת שלום!

בעצם לא בטוחה מרק עם עוףאמאשוני

אולי השומניות פחות טובה, אולי עדיף מרק ירקות בלי עוף, תייעצי עם הצאט

רפואה שלמה

אמאלה אני גם!!מחכה עד מאודאחרונה
המלצות למטפלת- עו"ס קלינית או פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

בירושלים/ הסביבה

אשמח להמלצות מניסיון בלבד .

תודה רבה

מטפלת למי ולמה?...❤️מתואמת
לעצמיאנונימית בהו"ל
ענייני חרדות, מחשבות ועוד
בהצלחה! (לא מכירה...)מתואמת
יש לי המלצה לשתיים מדהימות ממשאמא טובה---דיה!אחרונה
תפני אליי בפרטי
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעייןאחרונה

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

אולי יעניין אותך