עבר עריכה על ידי להנות מהדרך בתאריך ב' בטבת תשע"ט 18:54
מוסיפה אחרי כל הרעיונות החשובים והטובים…
*אנשים קטנים- פליימוביל או משהו אחר יכולים להעסיק מאד בגילאים האלה.. אם הילד אוהב.
*כביסה- אפשר לקנות סל גדול לחדר ילדים וסל לחדר הורים, כדי שיהיה אפשר למיין לחדרים את הכביסה כשמורידים, ושגם אם לא מספיקים לארגן בארון- זה נשאר במקום סגור

בנוסף, אפשר לקנות סלסלות בינוניות שנכנסות למדף ולחלק לקטגוריות לכל ילד- מכנסיים, חולצות, גרביים, סוודרים וכו'. זה חוסך המון בקיפול ובתסכול כשהילד מושך משהו מהמדף והכל נופל.
לי זה ממש עוזר.
*מילים טובות- לנסות להכניס בשגרה (אפשר לפני השינה) אמירת מילים טובות- אתם לילד ולתינוקת, והילד- לאבא ואמא, ולאחותו התינוקת… עצם האמירה שלו: 'את חמודה ומתוקה' יכולה עם הזמן לשנות את היחס מהצקות לאהבה.. וכמובן שאין ספק שהוא ישמח לשמוע מילים טובות ממכם על האופי שלו ועל דברים טובים שעשה.
*לוח נקודות- על התארגנות בבוקר, מקלחת וכל דבר טוב שלדעתך שווה לדרבן אליו את הילד.. אפשר להגיד לו שאחרי נגיד 30 נקודות יקבל משחק חדש. בעיני זה גם חינוך לטווח ארוך.
*לצאת להליכה כשהילדים נרדמים. אפילו 15 דקות. זה מציל… נותן כמה דקות להרגע, לחשוב, להתפלל, להודות, ולחזור הביתה שפויה יותר. ולפעמים גם עם כח לעשות עוד דברים..
*לעשות דברים שאת אוהבת, הנפש שלך חשובה ביותר!!
בהצלחה רבה!! הרבה נחת ושמחה

ומוסיפה.. גם אם במהלך ההריון את מרגישה שהעובר או הילדים האחרים לא מקבלים ממך מספיק יחס- זה באמת יכול להשתנות ולהשכח.. באחד ההריונות הייתי בשנה מטורפת וקשה מכל מיני בחינות, והרגשתי שאני מגיעה ללידה חסרת כח, וגם לא מוצאת בתוכי מספיק את הרצון והציפייה. . אבל ב"ה הילד שנולד היה מדהים, והרגשתי בתחושה פנימית שהוא מבין אותי ולא כועס.. וזה הרגיע ונתן כוחות לפתוח תקופה חדשה.