בטרם פורענותאיתן גיל

התלות שלנו בבני ישמעאל גוברת מיום ליום.

יהודים לא מוכנים לבצע עבודות כפיים מהרבה סיבות שלא כאן מקומן.

נכון שאפשר למלא חוסרים בפיליפינים, תאילנדים, הודים, ואחרים, אבל למדינה אינטרס להטמיע עבודה ערבית בכל מקום, כדי שלא יפנו לטרור נגדנו.

והיהודים- שירדו מהארץ...

בעוטף עזה הכנסנו 30 אלף פועלים עזתים מדי יום, בהמלצת שב"כ, כדי לשפר את מצבם הכלכלי. עובדתית, מחציתם לפחות עסקו באיסוף מודיעין, וסופו של יום שקיבלנו את טבח קפלן.

תכלגס, הגיע הזמן שהמערכת הפוליטית שלנו תתעשת, ויפה שעה אחת קודם.

מה שאפשר לעשות, הוא ליצרוך עבודה עבריתימח שם עראפת

גם אם זה יקר יותר.

אנשים מוכנים לעבוד בעבודות כפיים, אבל הם רוצים להתפרנס בכבוד!

מחפש גנן? שיפוצניק? קבלן? מוסכניק?

צרוך עבודה עברית. מי שצריך עזרה במציאת עובדים יהודים מוזמן לפנות אליי, מכיר לא מעט.

או חפשו 'עבודה עברית' בגוגל או 'מוקד עבודה עברית'ימח שם עראפת
לא מספיק להיות בעלים על הארץאיתן גיל

צריך גם לתחזק אותה.

לא מספיק לקלל את הקפלניסטים, צריך גם לטכס עצה איך נחיה פה טוב יותר, ולא על זמן שאול.

ומה בדיוק אני אומר?ימח שם עראפת
אתה רק אומר שצריך, אני אומר יאללה בואו נעשה, קונים עבודה עברית.
ומה לגבי לעבוד בעבודת כפיים?אריק מהדרום
זה אתה גם מוכן? כי אם כן בעל הבית שלי מחפש עובדים.
יצא לי לעבוד בבנייה, ועבדתי שנה כמנקה בכמה מקומות.ימח שם עראפת

כרגע אני לא מחפש עבודה, אם כי יש לי כבר כמה הצעות לעבודת כפיים באזור שלי.

הצעה אחת היא להיות מנקה, ושנייה להיות נהג פרקית(משאית עפר, הצהובות הענקיות).

יש לי חברים שעובדים בבנייה, ובשאר עבודות כפיים. כל אחד בעבודה שמתאימה לו.

אני כרגע לא מחפש עבודה, יותר מחפש ישיבה.

אבל בהתחשב במה שאני עושה ויודע, כן, אני מוכן לעבוד בעבודת כפיים. לא מתאים לי בשלב הזה של חיי לעבוד בעבודה קבועה, אני ילד בן 18, אבל יצא לי לעבוד.

איפה בעל הבית שלך מחפש עובדים ובמה? אולי אוכל לסדר לו עובדים.

אין מספיקפשוט אני..

אין מספיק פועלי כפיים יהודים,

לבנות כמה וילות בשומרון זה נחמד, אבל לבנות מגדלים רבי קומות בכל רחבי גוש דן זה גדול עשרות מונים מהיכולת של כל עובדי הכפיים היהודיים ביחד.

נכון להיום, יש בישראל 45 אלף עובדים זרים בענף הבנייה, ולפני המלחמה היו גם 80-100 אלף ערבים מיו"ש שעבדו בבנייה בישראל.

אלה מספרים עצומים, הסיכוי שעכשיו 150 אלף ישראלים יעשו הסבת מקצוע ויעברו לבנייה - אפסי.

תתפלא.ימח שם עראפת

אמנם זה לא יבוא בבום, אבל יש קבלן מאלון מורה שבנה פרוייקטים ענקיים לחסידות כלשהי.

ככל שהעם יצרוך יותר עבודה עברית, בדגש שזה מה שהוא מחפש, ההיצע יגדל.

קבלן זה לא חוכמהנקדימון
מי היו הפועלים?

בשביל לשלם מחיר יקר לקבלן שממילא יביא ערבים או זרים זה סתם טימטום.

יהודים.ימח שם עראפת

הקבלן קבלן עבודה עברית, לא מעסיק ערבים.

רק בשומרון יש לך עשרות אם לא מאות פועלי בניין.

הוצע לי אישית להשתתף בקורס חינמי ללימודי בנייה.

כל אחד בשומרון היה מגיש רצף מתישהו בחיים, או שעשה עבודת בניין אחרת כלשהי.

זה נכון, אבל אתה יכול לסכם עם קבלן שעובד רק עם יהודים, ותתפלא, הם קיימים.

הרבה פעמים משתמשים ביהודים לעבודות באזורים ביטחוניים, למשל צוות גננים מיו"ש שיפץ את הגינה של ליברמן לפני כמה שנים, ושכן שלי היה קבלן באיזה פרוייקט שיפוצים בקריה בתל אביב, כל בוקר היו יוצאים לשם קבוצת פועלים מגב ההר.

כן!משה

ראיתי פרסומת שלהם לגיוס תרומות שהם כתבו שגם הפועלים יראי שמיים!

אבל הוא קבלן אחד. ויש לו כמה עשרות פועלים. וזהו.

לא מספיק.

מה זה הפועלים יראי שמיים?אריק מהדרום
הוא מחתים אותם על 13 עיקרים של הרמבם יחד עם טופס 101? ואם בורח לו עובד לקבלן אחר הוא מביא מישהו אחר ירא שמים גם? כמה עשרות אתה אומר? אני לא מאמין לזה.

אבל גם אם כן, לאנשים שמוכנים לשלם עשרות אחוזים אם לא יותר על עבודה עברית הוא יכול לעבוד איתם, זה בעיקר ביו" ש אולי קצת בירושלים, זהו, זה השוק שלך.

ראיתי פרסומת לגיוס תרומותמשה
לא יודע מה שם באמת 🤣
בתור מי שמכיר קצת,ימח שם עראפת

יש המון פועלים יראי שמיים, אנשים שלפני 30 שנה הלכו להיות פועלי בניין מאידיאולוגיה.

אני אתן לך דוגמה מאד פשוטה, יש ליד הבית שלי פרוייקט כרגע, בעבודה עברית כמובן.

ויש בוקסה עם שירים.

באתרי בנייה ששמים שירים, בדרך כלל זה לא יהיה קרליבך.

וזה פשוט תענוג עילאי, לראות פועלי בניין מזוקנים, עם ציצית מתנפנפת ברוח, פאות מתבדרות על לחייהם, והם מיישרים יציקת בטון לצלילי יבנה המקדש.

היו גם כמה פעמים שהם השמיעו שיעורי תורה. לא שהשיעורים עניינו אותי, אבל וואו איזה אווירה זו! מדהים!

יש יותר מאחד.ימח שם עראפת
יש עשרה קבלני עבודות עפר שאני כרגע זוכר, ועוד עשרים לפחות קבלני בניין שאני כרגע זוכר, סתם כי אני מכיר אותם.
אין מספיק עובדי כפיים באופן כללי בלי קשר לערביםאריק מהדרום
ועד שאתה מוצא אחד נורמלי שלא מחפש להתחבא ולשחק בטלפון כל היום הוא בורח לך למעסיק אחר שמשלם לו יותר ורכב ותנאים.

ערבי הרבה יותר מנוסה בשטח כי הוא מתחיל לעבוד בגיל 8, עד גיל 13 הוא כבר עם 5 שנות ניסיון מה שברגיל מכשיר אותו להיות מפקח.

כשאתה קבלן אתה עובד עם מה שיש כדי לא לשלם קנסות פיגורים ולפשוט את הרגל, גם לקבלן יש משפחה וילדים.

עם אידאלים לא הולכים למכולת, גם בתוך בסיסי צהל יש ערבים שעובדים עם סיווג של מעל 6.

זה יפה אם אתם רוצים להעלות את המודעות לעבודה עברית ומוכנים לשלם על זה, לא בציניות, אבל אל תגלגלו את זה לפרויקט לאומי.

אין ולא תהיה בעתיד הנראה לעין ביטול התלות מערבים בעבודות כפיים.

נכון.ימח שם עראפת

וכשאתה מאשים את כל העובדים היהודים בכך שהם עצלנים באמת אף אחד לא ירצה לעבוד.

אבל יש המון פועלים חרוצים, שגם הם עובדים בבנייה מגיל צעיר. אתה לא מכיר, אבל תבוא קצת לאתרי בנייה בשומרון, יש לי חברים בני 12 שעובדים בבנייה. כל יםד בן 10 מתחיל להתחכך עם מברגה ופטיש, בונה מחנה.

צה"ל מבחינתך הוא המיינסטרים למה שנכון? כידוע לך הכנסת הערבים לבסיסים הייתה בעלת ערך לחמאס בשמחת תורה.

אנחנו צריכים לעשות מה שאפשר כדי להפסיק את התלות בערבים. עובדים זרים זה פיתרון, אבל לא טוב שהוא יהפוך לקבוע. בתור משהו זמני עד שנגייס מספיק עובדים לעבודות כפיים, זו אפשרות.

יש המון מובטלים בישראל, וידוע במרכז שאם אתה רוצה כוח עבודה זול לא תקח אותם, תקח שב"חים שמוכנים לעבוד תמורת עשרים שקל לשעה.

יש צורך במהלך לאומי, כי הערבים מסכנים את חיינו. לא פיגוע אחד ולא שניים יצאו תחת ידיהם של פועלי בניין ערבים.

לא, אני לא מאשים את הפועלים היהודים בעצלנותאריק מהדרום
עובדים בכללי מאז המצאת הסמארטפון זה בעיה למצוא אנשים שיהיו רציניים, יהודים, ערבים ושאר אנשים כאחד.
מצב מטורףזיויק
כל אחד צריך להשתדל לחזק עבודה עברית
אני לא יודע מי הכניס את הכותרת בראשי לשרשוראריק מהדרום

אבל אני לא מזדהה איתה, בואו נתחיל בלמלא את החובות שכבר יש לנו אחר כך נוסיף עוד חובות.

בעיה שלך, לכן לא אתה פותח השרשור.ימח שם עראפת

זו חובה בין אם תרצה בכך ובין אם לא.

חובה על מי?אריק מהדרוםאחרונה

מי מחייב?

39 חיילים נפלו מאז תום עסקת החטופים האחרונה.קעלעברימבאר
תזכירו לי כמה חטופים שוחררו בעסקה?
מה אתה בא לומר כאן?ברגוע

לא נלחמים רק בשביל שחרור חטופים, נלחמים בעיקר כדי להפיל את שלטון חמאס

נלחמים למען קיבוצי עוטף עזהhamedinai

השאלה אם לא היתה עסקה אם כל ההרוגים האלה היוקעלעברימבאר
כי עקב העסקה חמאס התחמש מחדש
אין ספק שנכון לעכשו יש לעדכן את מטרות המלחמהאיתן גיל

בעזה מוחזקים 20 נחשון וקסמנים חיים.

טוען אייל זמיר שאי אפשר לנצח את המלחמה וגם להחזיר אותם חיים. לא באותן מילים הוא אמר, אבל באותה משמעות.

גם לגופו של עניין, אתה לא דן עם האוייב על עסקאות, אלא בנסיבות מסויימות אפשר להמתיק לו את תנאי הכניעה.

המלחמה בלבנון ובאירן הסתיימו כי לא היו בידיהם חטופים לסחור בהם.

אם בעזה לא יהיו חטופים חיים, כניעת חמאס ללא תנאי תושג בתוך 48 שעות.

נכון שזה לא פוליטיקלי קורקט לדבר על זה כמו שפעם לא דיברו על טרנספר.

אהה הבנתיברגוע

אי אפשר לדעת

כנראה שהיו פחות הרוגים

מי אמר שזה קשור לעסקה?נפשי תערוג
גם לפני העסקה נהרגו חיילים
האם לא היו הסכמים עם החמאס בעסקה שסייעו לו להתחזק?קעלעברימבאר
אחרת, למה חמאס כל כך רצה את העסקה ולא שמר את החטופים לזמן אחר יותר מתאים?
חד משמעית שהעסקה חיזקה את חמאסנפשי תערוגאחרונה

אבל לא בטוח שאם לא היתה עסקה לא היו הרוגים

לא נעים אבל זאת האמת על הכיפה:סביר11

תוכן הסרטון "סיכום תמציתי": הקישור בקיץ 2025 כאן:

11 הדקות הראשונות :הסבר- מה חסר בשלושת הטילים הידועים שלנו ומדוע הם לא מסוגלים ליירט כלום. בערך בשני שליש הסרט :מדוע הלייזר לא מסוגל ליירט כלום. 

בדקה 28:00 - השם של התוכנה לעריכת סרטים שנקנתה כנראה על ידי הצבא, שבה משתילים כביכול פגיעות, אך האמת היא שאין שום סרט אמיתי (אא"כ מהונדס ומעובד) ,שמראה פגיעה של כיפת ברזל בטיל כלשהו. 

בסביבות דקה 30:00- ב2014 בצוק איתן ירו עלינו בפועל כ400 טחלים כעשירית ממה שדובר צהל אומר. בסוף הסרטון- רבים מתושבי הדרום שומרים על הסוד שהכיפות לא עובדות, כי משלמים להם הרבה כסף, וגם מאיימים עליהם. 

כך כותב המראיין ד"ר מילשטיין:

חלק עשירי בסדרת שיחות עומק עם המומחה הישראלי לפיתוח טילי יירוט, חתן פרס ביטחון ישראל, על פיתוח מערכת הנחיה של הטיל אוויר-אוויר "פיתון 3". בחלק זה מסכם ד"ר שפר את טיעוניו בשש השיחות הקודמות וקובע באופן חד משמעי שלישראל אין הגנה ריאלית מפני מתקפת טילים, בגלל שלטילים שפיתחו התעשיות הביטחונית של ישראל אין תקשורת עם העולם החיצון ועם הקרקע ולכן אינם יכולים לקבל הצבעה על כיווּן המטרה. הביקורת העיקרית נגד טיעוניו של שפר בשיחות הקודמות איתי, היא שד"ר שפר הוא מתוסכל והיה מעורב בפיתוח טילים נגד טילים בעבר הרחוק ולכן דבריו היו מיושנים ולא רלבנטיים. אלה טענות "אד הומינם" הנוגעות לאיש ולא לטיעוניו, אבל איש מן המבקרים לא הפריך שום טיעון של שפר וזה אומר דרשני. פניתי לדובר של חברת רפא"ל להקצות מומחה בכיר שיפריך את טיעוניו של שפר ונעניתי בשלילה. אם הדובר ישנה את דעתו, אני פתוח לראיונות עם אנשי רפא"ל והתעשיות הביטחוניות האחרות.

נו, באמת.11111

במשך שלושת העשורים האחרונים, הציבור קיבל כמובן מאליו את קיומה של "רשת האינטרנט" – כביכול תשתית דיגיטלית כלל-עולמית המחברת מיליארדי משתמשים באמצעות מכשירים אלקטרוניים.

עם זאת, סקירה מחודשת של הנתונים, מגובה במודלים הסתברותיים ושיטות ניתוח פסאודו-אנליטיות, מובילה למסקנה מדאיגה:

לא רק שהאינטרנט כפי שאנו מכירים אותו אינו מתקיים בפועל, אלא שכל התופעה של "פורומים מקוונים" אינה אלא הדמיה מתקדמת שמופעלת על ידי גורמים ממשלתיים חוץ-טריטוריאליים.

1. הקדמה תיאורטית

המודל האלקטרו-ממשקי של תקשורת בינאישית מניח אפשרות קיום של מעבר מידע דו-כיווני בזמן אמת בין סובייקטים אנושיים. עם זאת, בבדיקה חוזרת של עקרונות הבסיס, כגון latency, אורך חיבורי סיבים אופטיים, והשפעות תהודת מיינדסט קוגניטיבי, נמצא כי תנאי הסף לתקשורת כזו אינם מתקיימים במציאות הפיזיקלית המוכרת לנו.

2. עדויות אמפיריות להונאה מערכתית

2.1. אפקט המשתמש הבלתי ניתן לאימות

ב-97.4% מהמקרים שנבדקו, המשתמשים בפורומים כגון "Reddit", "Stack Overflow", ו"פורום ערוץ 7", לא הציגו כל זיהוי ממשי, תמונה, או עדות חיים חיצונית. מדובר בישות טקסטואלית נטולת עקבות חיצוניות – דבר התואם את מודל "האדם הסינתטי" שנוסח על ידי חוקרי תודעה קוונטית באוניברסיטת ברלין.

2.2. סינכרוניזציה מחשידה בין תגובות

נמצא כי תגובות בפורומים מופיעות בקצב אחיד מדויק של 1.4 שניות בין כל תגובה לזו שאחריה, ללא סטייה תקנית. תופעה זו אינה תואמת התנהגות אנושית טבעית, אלא מצביעה על סקריפט תגובה ממוכן – ככל הנראה מנגנון NLP תת-קרקעי מבוסס GPT-0 של הממשל האמריקאי.

2.3. אי-קיום פיזי של "השרתים"

למרות הטענות לקיום "חוות שרתים", אף גורם עצמאי לא הצליח לצלם, לבדוק, או לנתח שרת שכזה מבפנים. כל תמונה זמינה מגיעה ממקורות ממשלתיים או מתאגידים שידועים בקשריהם לרשויות ביטחון גלובליות. למעשה, כל השרתים מצולמים מאותה זווית, באותם צבעים, עם אותם קופסאות – העתק-הדבק.

3. המטרה האמיתית של "הפורומים"

במודל שלנו, הפורום המקוון אינו אלא סביבה ניסויית למעקב אחרי תהליכים פסיכו-חברתיים. המשתמשים אינם משתמשים – אלא נבדקים. השאלות והתשובות בפורומים נכתבות על ידי תשתיות בינה מלאכותית שמפעילות ניסויים פסיכולוגיים הממומנים ע"י סוכנויות ממשלתיות חסויות (ראו: פרויקט ECHO-NET של ה-CIA).

4. מסקנה והמלצות

לאור העדויות, אנו ממליצים על הפעולות הבאות:

נתק את החיבור הביתי שלך לאינטרנט וחזור לתקשורת מבוססת גלי מוח ישירים (במדיטציה קבוצתית).

הימנע מהשתתפות בפורומים – כל שאלה שתשאל תוביל להטמעת פרופיל אישיותי חדש לך במאגר "המרכז הבין-פורומי".

אז אתה טוען ששנינו לא בני אדם אלא בוטים?סביר11אחרונה
שייח'ים מחברון רוצים להצטרף להסכמי אברהםאיתן גיל

ולהקים אמירות בשם אוסלו מינוס.

התבוסתן ברקת תומך.

במקום להציע להם לעלות על אוטובוסים ולעבור לעירק.

והדלק יהיה על חשבוננו.

אם אתה מעלה על קצה דעתך, שברקתהסטורי
מנהל את השיח הזה על דעת עצמו, יש לי קרקע על המאדים - עוד רגע מופשרת לבניה רווח צפוי של 1000% - למכור לך.

לגופם של דברים, אם הם מוכנים להכיר בשלטוננו באופן מוחלט, כולל לחנך את ילדיהם לשמוח על הזכות להיות ערבים פרטיים בלי שאיפות לאומיות/אסלמיות, גרי-תושב תחת השלטון של בני ישראל שחזרו למולדתם ולהתנגד לכל נסיון ערבי/אסלמי לפגוע בנו או בתהליך שיבת ציון - בכבוד רב. גם יהושע בן נון הציע הצעה כזאת ליושבי הארץ.

לעומת זאת, אם זו עוד 'ת'קיה' כזאת או אחרת, בנסיון להתחזק עד שיהיה את הכח לתקוע בנו סכין בגב - אתה בהחלט צודק וצריך להעלות אותם על משאיות לסעודיה, שעה אחת קודם.

תנוח דעתך עד 2100 אף ערבי לא יכיר במדינה יהודיתאיתן גיל

וגם מאוחר יותר.

לכן כל פתרון שאינו מבוסס על העברת האוייב אל מחוץ לגבולות ארץ ישראל צריך להדחות על הסף.

אני לא מסכים אתךהסטורי

ביום שהם יבינו סופית, שאנחנו כאן כדי להשאר ואין תקווה לזרוק אותנו וגם לא תהיה שום סבלנות לטרור - רבים יעדיפו לגור אצלינו מבמדינות המושחתות שלהם.

נ.ב.

אני שמח שירדת מהרעיון ההזוי לגייס ערבים לצבא

אני בעד לגייס ערבים לצבאאיתן גיל

כמובילי טנקים

כמוסכניקים

כאנשי רפואה בעורף

כעובדי מכבסה

כעובדי רס"ר

וכיוצא בהם.

עד 2100 לפחות הם לא יסכימו להכיר בבית הלאומי שלנו.

השם ישמור ויציל מרעיונות כאלוהסטורי

מה תעשה כשברגע האמת, הנהג יסרב להוביל את הטנקים (או ברגע של היסח הדעת, יחבל שם במערכת קריטית)?

מה תעשה כשהרופא הצבאי, יתן תרופה לא מתאימה?

מה תעשה כשעובדי הרס"ר יעבירו תרשימים של בסיסים לחמאס?

הזוי לתת למי שלא חלק מאיתנו, להתקרב לקצה קצהו של חיייל, בסיס צבאי, ציוד לחימה וכל דבר אחר.

את כל הערבים, למעט מי שמוכן במחשבה, דיבור ומעשה לעבור לצד שלנו על מלא - צריך לגרש שעה אחת קודם.

נהג סרבן או רופא סרבןאיתן גיל

תשלל זכותם לעבודה בישראל למשך 10 שנים, ויחוייבו בקנס כספי בשיעור 5 שנות עבודה לפי שכר ממוצע במשק.

או ויתור על אזרחות ישראלית וגירוש מהארץ.

רגע, אבל הם לא חרדים...

הוא לא חייב לסרב בגלויהסטורי
מספיק שהנהג יתעכב בדרך או יגרום תקלה שתתגלה מאוחר מידי. מספיק שהוא ידע איפה העמדות ויתנדב להעביר מידע לאויב.

את מי שמזדהה עם האויב צריך לגרש מכאן ויפה שעה אחת קודם.

ומה תעשה עם הקפלניסטים שמזדהים עם האוייבאיתן גיל
אותם לא תגרש?
ח"ו, כולנו בני איש אחד נחנוהסטוריאחרונה
גם אם הוא קפלניסט או משה גפני שמהדהד את מסרי החמאס, ישראל שחטא ישראל הוא.

נתפלל שהוא יחזור בתשובה ונתאמץ להחזיר אותו בתשובה.

זה גם מוטי קידר תמך בזהקעלעברימבאר
למישהו יש במקרה מספר של עמיחי רחמים?שמיניסט באמ"ש

או עוזר שלו?

לשלוח לי בפרטי

עוד חייל נהרג בגלל עסקת החטופים המופקרתקעלעברימבאר
וכי דם של חיילים שווה פחות מדם חטופים?
צודק. שערוריה. לצאת ,ולכבוש רק בירי מרחוק ומצורסביר11
השקל ממשיך להתחזק מול כל המטבעות הזריםאיתן גיל

במצב זה כדאי לייבא ולא כדאי לייצא.

הבנקים קורעים את הזוגות הצעירים בתשלומי משכנתאות רצחניים.

ומה עושה שר האוצר בעניין זה.

את הכי טוב שהוא יודע לעשות.

כלום.

למה שלא יציע לבנק ישראל להוריד את הפריים השערורייתי?

האמת, זה כמו להציע לו לשפר את תשתית הכבישים ביהודה ושומרון.

תן לי לנחשנקדימון
כשהוא יעשה משהו כזה, אתה תגיד שזה לא קשור אליו. כבר קפצת בראש כמה פעמים, עד כמה שאני זוכר נכון
אתה לא צריך לנחשהסטורי
יש היום מהלך אדיר של שיפור בכבישים, איתן גיל פשוט לא רואה זאת. על ציר 60, שהוא הציר המרכזי שנוסעים בו עשרות אלפים ביום, יש עבודות הרחבה, כמו שלא היו מעולם. יש הסדרה של עשרות רבות של צמתים, יש שדרוג של תמרורים וגדרות. יש מהלך לחיזוק והרחבת הקליטה הסלוללרית, יש ויש ויש.

איתן גיל תקוע באין בדמיונות ובקיטורים. בזמן מלחמה הבורסה עולה ועולה, המשק יציב, למרות כל הוצאות המלחמה הגרעון נמוך מהצפוי. ועדיין איתן גיל עם עין רעה, רק רע כל היום.

הדברים שהוא מציע כאן, נמצאים בסמכות *בלעדית* של בנק ישראל. אגב, בשונה מתחומים אחרים, בהם הפקידות כאן תפסה עצמאות שלא אמורה להיות לה, העובדה שהבנק המרכזי עצמאי מוסדרת בחוק וככה זה עובד ברוב מדינות העולם. סמוטריץ' יכול להציע להם, באותה מידה שאיתן גיל יכול להציע להם. בניגוד ליציבות הכלכלה ואיתניותה, שבמידה רבה תלויה במהלכי הממשלה, הנושא של הריביות - כלל לא בסמכותה.

בדיוק היום הייתה לי שיחהמשה

עם אנשים שנוסעים ברכבת לעבודה בת"א שהתלוננו שקליטה נתקעת בין הרצליה לנתניה (ובין חדרה לחיפה).

סיפרתי שם שאולי שווה להם להזמין פיגועי ירי על הרכבת.  כי אם יהיו פיגועי ירי אז ישקיעו כסף לשפר את הקליטה כמו שעשו ביו"ש אחרי שהיו כמה פיגועים שאי אפשר היה להזעיק עזרה בגלל שלא הייתה קליטה....

יש שיפורים בכבישיםאיתן גיל

אבל אין כבישים חדשים שחותכים את יו"ש למשבצות ריבועיות, שירסנו בהכרח את התפשטות האוייב הערבי מן הטעם שלא יתנו להם לבנות סמוך לכבישים.

סמוטריץ' יכול להביע דעה בעניין ריבית בנק ישראל מה שיחייב את הנגיד להגיב לכאן או לכאן. הורדת הריבית תרסן בהכרח את עליות המחירים, וזו מעיקרי עיסוקו של שר האוצר, אלא שהוא התאהב בשב ואל תעשה.

פחחחח...הסטורי
כפי שכבר הובהר בעבר, האובססיה שלך לסמוטריץ' דומה רק לזו של הרל"בים לביבי.

אין מי שעשה כמוהו, בכל שנות ההתיישבות, לא בהכרזות על אדמות מדינה=עתודות להתישבות, לא באישורי בניה בפועל, לא בפישוט ההליכים לבניה חדשה, לא בהסדרת התיישבות בכל הרמות, לא בשיפור תשתיות, לא בתפיסת שטחים ולא בהרס בניה ערבית משתלטת וכו' וכו', אבל הוא עושה את הדברים בסדר עדיפויות שנראה לו ולאנשיו (שכולם שנים על שנים שקועים בעשיה בהתיישבות) ולא לפי הדמיונות שלך, אז אתה מקשקש על 'התאהב בשב ואל תעשה'.

באוצר אני פחות מבין בפרטים, אבל העובדה שלמרות שאנחנו כמעט שנתיים במלחמה ולפני כן היתה שנה של כאוס ציבורי והכלכלה סה"כ יציבה וצומחת, הבורסה בעליות, השקל חזק, יש השקעות חדשות, הגרעון אמנם קיים, אבל נמוך משמעותית מהערכות המוקדמות, האינפלציה מתונה, אין מחסור לא במוצרי יסוד ולא במותרות - כל אלו מעידים שהכלכלה מנוהלת בתבונה ובאחריות.

זה שלך יש רעיון שלדעתך טוב (אבל כפי שהעירו כאן בשרשור יש לו גם חסרונות) וסמוטריץ' שהעניין בכלל לא בתחום אחריותו 'לא אמר לנגיד' (אגב, הוא לא אמר לך, לשנינו אין מושג מה הוא אמר או לא אמר לנגיד בשיחות בינהם), ממש לא אומר שהוא 'התאהב בשב ואל תעשה'.

יש שיפורים, פלסטר פה ושםאיתן גיל

אבל אין תכנית אב ואסטרטגיה לחסום את התפשטות האויב הערבי.

סמוטריץ' היה אמור לדרוש את תיק התחבורה, ולעשות שם חיל.

ועל הדרך לטפל בפופולריות שלו הגוססת.

אין תרופה לרל"סתהסטורי
בוויכוח בין בצלאל סמוטריץ' ויהודה אליהו, שכל חייהם הבוגרים עוסקים בעצירת האויב הערבי וחיזוק אחיזתנו בארץ, לבין גיבור מקלדת, שבכלל כל השנים התאמץ לדחוף את הנציגות הפוליטית של הציונות הדתית לגילגוליה, לתחומים גלותיים בלבד - אני מניח שהמשנה הסדורה אצלהם.

זה ממש לא פלסטרים, זה שינוי רב מימדי ובכל הרמות שישפיע שנים קדימה, אפילו אם תהיה שוב ממשלה עוינת.

אבל באמת חבל על המילים שאנחנו משחיתים כאן. העובדות לא רלוונטיות אצלך. ליד המחלקה הענקית לחולי רל"בת, צריך להקים מחלקה קטנה לחולי רל"סת. אמנם קצת בעיה לצפות שאתה תחלוק חדר עם אלו (גם בפורום הזה) שמאמינים שיש מחסור בחיילים, רק כי סמוטריץ' עוד לא לחץ על כפתור הפלא לגיוס כל החרדים...

כאילו שהנגיד לא יודע שרוב הציבור מחכה להורדת ריביתברגוע
למה נראה לך שבנק ישראל צריךנרשםכלפעםמחדש

את ההצעה הזו. אם זו הצעה טובה נגיד בנק ישראל יהיה הראשון לחשוב עליה וכנראה שהדולר לבד לא מספיק בעת כזו

לשר האוצר אסור להתערב במדיניות של בנק ישראלברגוע
קח דוגמהאיתן גיל

שר האנרגיה נגד בנק ישראל: בנק מנותק - פוגע בזוגות צעירים ונוטלי משכנתאות

י"ב בתמוז תשפ"ה / 8.07.25

שר האנרגיה אלי כהן מתח ביקורת חריפה על בנק ישראל בעקבות ההחלטה שלא להוריד את הריבית.

"בנק מנותק! בזמן שהשקל מתחזק והציפיות לאינפלציה יורדות, בנק ישראל מתעקש לא להוריד את הריבית. מי מרוויח אתם שואלים? רק הבנקים! מי משלם את המחיר? הזוגות הצעירים, נוטלי המשכנתאות והעסקים. הגיע הזמן שבנק ישראל יראה לנגד עיניו את האזרחים לא רק את רווחי הבנקים!", אמר כהן.

אם שר האנרגיה כשר כלכלי ראה צורך להתערב, מדוע שר האוצר האולטרא כלכלי עדיין ממלא פיו מים.

הרבה שאלות ותשובות אין.

נו ו?ברגוע
סמוטריץ מבין שאסור לדרג הפוליטי להתערב בהחלטות האלה, אלי כהן לא מבין את זה.
הפוך, שר כלכלי חייב להתבטא בסוגיות שעל סדר היוםאיתן גיל
או שאולי דווקא שר כלכלי מבין שאסור לו להתערבברגוע
לא כל אמירה של נתניהו היא קדוש קדוש קדוש...איתן גיל
אומרים על נתניהו הרבה דבריםברגוע

אבל כולם מסכימים שבכלכלה הוא בהחלט מבין גדול

ככל שהיה תלוי בו, היה לבטח מוריד את הריביתאיתן גילאחרונה
ולעצם הנושאברגוע

זה לא כ"כ פשוט, כי אם יורידו את הריבית מחירי הדירות עלולים לעלות, מה שגם יפגע בזוגות צעירים- אלה שבלי דירה.

כן זה נכון שהריבית ריסנה את מחירי הדירותמשה

אם כי לא באופן ישיר.

ההיצע מוריד מחירי דירות.איתן גיל
לא באופן ישירמשה

מחירי הדירות הנמדדים לא יורדים בכלל. אבל זה נכון שהקבלנים מסבסדים ריבית ומשכנתא בכל מיני צורות עקומות.

טראמפ החדש- טרנספר לעזתיםאיתן גיל

טראמפ העוד יותר חדש- אני רוצה שתושבי עזה יחיו בשלום ובטחון.

פירוש @הסטורי- יחיו בשלום ובטחון באינדונזיה.

ואני שואל אם אתם עדיין מאמינים להפכפך הזה 

רק אצייןפשוט אני..

שהוא ניסה להפעיל לחץ על מדינות כדי שסיכימו לקלוט את העזתים, אבל בינתיים אף מדינה לא הסכימה לקלוט את העזתים (מלבד כמה מדינות שהסכימו לקלוט כמות סמלית וחסרת משמעות).

כלומר זה לא סתם שהוא שינה את דעתו, הוא כנראה הבין שהתוכנית שלו לא ישימה כמו שהוא חשב.

בריאיון שנעשה במקור ראשון עם יהודיה שמאוד מקורבתמתוך סקרנות
אליו, היא טענה שהסיבה שהוא ירד מנושא ההגירה, היא כי ביבי עצמו לא התלהב מזה (כך גם לגבי שערי הגהינום בנוגע לחטופים), ואידך זיל גמור...
הייתי מאמיןפשוט אני..
אם הייתי חושב שאכפת לו מדעתו של ביבי...
הוא לא צריך להיות צדיק יותר מהאפיפיור וללכת אתומתוך סקרנות
ראש בראש, הלוא כן?
יש מי שטוען שהתוכנית דווקא מתקדמתברגוע
לדעתינפשי תערוג

הוא מאמין שחלק מהם יעשו הגירה מרצונו אם רק יאפשרו לו בכך ולכן הוא חותר לסיום המלחמה כדי לאפשר להם

הדבר היחיד שאני מוכן לקבלאיתן גילאחרונה

זה שהוא עובד על כולם בעיניים.

ואנחנו נקבל את מה שאנחנו רוצים ממנו.

קצה נפשי בכם, פתיים.ימח שם עראפת

קצה נפשי בכם, פתיים.

שקרים זורמים מדובר צה"ל כמו מים,

ואתם לכל מילה מאמינים,

בלי לבדוק את ששומעות האזניים.

ארבע גירסאות לפחות הוא החליף,

ועדיין כל מילה קודש ואמת.

לא הזכיר בכלל את הירי באסיף,

שיקר שאין נפגעים (אולי נפגע זה רק מי שמת?)

כשהתברר ששיקר, והנער נפצע,

טען שנפצע מאלפ"ה- כדור גומי או ספוג.

וכששוב התברר ששיקר בחוצפה,

והרנטגן הוכיח שהנער נורה, מה אמר הדמגוג?

צה"ל לא ידע, העיז פניו הרשע.

ומיד כשהוכח שצה"ל ידע גם ידע,

תמונת הפצוע וחייל, המחפה על פשע,

שינה הדובר טקטיקה וגירסה בדה:

סיור שגרתי, קילומטרים מ"תקיפת" המג"ד,

הותקף באבנים מצד מזרח.

הכוח הבחין ברעולי פנים, וירה באוויר בלבד.

הידד, אלו זורקי אבנים, הבה נגיל ונשמח.

כולכם הפתיים צוהלים ושמחים,

הנה! נתגלתה האמת!

האמנם? עוד לא הפקתם לקחים?

אז בואו נבדוק את הגירסה שעצמה סותרת:

בסרטון אומר החייל, שהוא ירה ב60 מעלות.

כלומר, אף אחד לא אמור להיפגע.

ועוד, הוסיף החייל באותו סרטון מעליל עלילות,

שהוא לא מצא אף אחד כשחתר למגע.

אני אסביר שוב, למי שלא הבין,

נער שכדור חדר מהיד לגבו, לא יכול לברוח.

אבל לא היה שם אף אחד, טען החייל ה"אמין".

אז שוב, הנער לא יכל לברוח. מקסימום לצרוח.

סתירות נוספות קיימות בסיפור,

עוד חזון למועד, לדין בפני שופט השופטים,

כל שקרן וכל שומע לשון הרע, ייתן דינו ביום הכיפור,

אך עד אז- קצה נפשי בכם, ממלכתיים.

בלי להיכנס לאירוע הזה ספציפיתפשוט אני..

נוער הגבעות,

או לפחות החלק הקיצוני שבו,

חייב לעשות חשבון נפש יסודי:

איך זה שגם בקרב אנשי הימין, ארץ ישראל השלמה, דתיים שרואים ערך דתי ובטחוני ביישוב הארץ וכו',

יש רוב ברור שפשוט לא מאמין למילה אחת שיוצאת להם מהפה.

איך זה שגם מנהיגי הציבור הימני והדתי, הפוליטיים והדתיים, רבני ישובים ושרים, מתנערים מהם ומגנים את פעילותם.

כלומר אפשר להאשים את כל העולם ואשתו,

להגיד שאנחנו ממלכתיים ארורים ושונאי אדם ובלה בלה בלה, אבל בסוף צריכה להישאל השאלה איפה בדרך הם איבדו את האמון והתמיכה ממי שהיו אמורים להיות הבייס שלהם.

מצד שני,

עבור חלקם זה לא באג אלא פיצ'ר.

הם באו לעשות בלגן, למוטט את יסודות המדינה שלנו, להקים ממלכה חדשה וכו', ולכן השנאה שהם סופגים היא לא המחיר להתנהגות שלהם אלא בדיוק בדיוק מה שהם רצו.

אתה מתלונן על זה שאנחנו מאמינים לדובר צה''ל, אחרי שגם אתה עצמך הסכמת איתי שחבריו של אהוביה סנדק הי''ד שיקרו שוב ושוב לכל אורך הדרך (שיקרו שלא היה איתם נער נוסף ברכב, שיקרו שלא זרקו אבנים, שיקרו שאהוביה עצמו נהג ברכב...).

ציטוט שלך:

''באשר לשאלת דברי אמת, אני מסכים שהם שיקרו''

מי שרואה בצבא אויב, לא יכול להתלונן כאשר לא מאמינים לאף מילה שלו.

לא כי אנחנו פתיים וממלכתיים אלא כי יש לנו זיכרון.

מאוד מוזר לצפות מנוער לרף שאינך מצפה מרשויות המדינהסטורי

המדינה

במקרה הזה, כמו במקרים קודמים (יחיאל אינדור לדוגמא, היו עו) דובר צה"ל הוציא במהלך השבת (תוך חילול שבת ועבירה על פקודות מטכ"ל בעניין) הודעה שקרית המעלילה עלילה על הנערים ומצדיקה את האלימות הלא מוצדקת ונגד הפקודות (ירי על נערים שלא מהווים סכנה). מלבד העבירה והפרת פקודות, היה בזה מהלך לא הגון, כי במשך שלושת רבעי יממה, ניצלו את העובדה שהמותקפים האמתיים בסיפור לא פונים לתקשורת בשבת, כדי לקבע עלילה.

כלומר המג"ד הפעיל כח שאינו מוצדק לפי הפקודות.

ואתה מצפה מנוער שלא יפעיל כח כזה. אני גם מצפה, אבל מצפה מהמבוגרים בעלי הסמכות להוות דוגמא.

המג"ד *שיקר* (זה בעברית פשוטה המשמעות של ההתפתלות המשפטית על "תחושותיו שלא תאמו את המציאות") כדי להצדיק בדיעבד התנהגות אסורה שלו שפצעה נער והיתה גם עלולה להרוג. שוב אתה מצפה מנוער השוליים לרף, שהמבוגרים בעלי הסמכות לא עומדים בו.

ככל שהשקר הלך והתפוגג, דובר צהל, במקום להראות דוגמא ולהודות בטעותו, פרסם גירסה אחרי גרסה שקרית, בנסיון 'לצאת טוב' מהסיפור.

אני בהחלט חושב שצריך לחנך את נוער הגבעות, אבל בא נתחיל מדוגמא אישית אצל המבוגרים בעלי הסמכות...

הוא לא מדבר על כךנפשי תערוג
הוא מדבר על העניין שהם לא הצליחו לסחוף אחריהם אפילו את הבייס שלהם
זה לא הבייס.ימח שם עראפתאחרונה
ה"בייס" הזה, הוא של השוטר והמג"ד היורים. שניהם דתיים, מתנחלים.

אולי יעניין אותך