תמיד היה תמוה בעניי העניין שגברים נשואים הולכים עם טבעת. ראיתי גם רבנים ואישי ציבור. אשמח לדעת מה העניין? ואם יש בזה עניין מצד התורה? בעיני זה לא דבר יפה אבל אני רואה הרבה לאחרונה בהציבור שלנו. (בחורי ישיבה).
תמיד היה תמוה בעניי העניין שגברים נשואים הולכים עם טבעת. ראיתי גם רבנים ואישי ציבור. אשמח לדעת מה העניין? ואם יש בזה עניין מצד התורה? בעיני זה לא דבר יפה אבל אני רואה הרבה לאחרונה בהציבור שלנו. (בחורי ישיבה).
סימון טריטוריה, למען ידעו כולם שהעץ הזה כבר תפוס
פייררקלתשוהנממש בחינת המים להם חומה
חברתית, זה תלוי בחברה/מגזר, ובתקופה.
אישית, תלוי אם זה נוח על היד או לא.
אצלנו, סבא שלי כן הלך עם טבעת, אבל אבא שלי לא. ואני לא אלך כי אני שונא דברים על הידיים. אני גם לא עונד שעון.
אגב, גם טבעת לנשים זה לא הלכתי. הרי אפשר לקדש גם באוכל ברמת העיקרון. אלא מה, זה תכשיט יפה וזה מעיד על נישואין ולכן התפתח שנשים הולכות עם טבעת. יש גברים שאימצו את זה גם כן מסיבות דומות.
בגדול, אין לזה מקור ביהדות.
זה הפך לעניין חברתי. לרוב גם מי שילך עם טבעת זכדי שידעו שהוא נשוי...
יש כאלה שזה גם יפה בעיניהם/ האשה רוצה שהוא ילך גם.
אין שום משמעות לכך שגברים או נשים כאלה ואחרים יחשבו שאני רווק/נשוי בתקופה שאני רווק/נשוי.
ובכללי, כל מי שרוצה מוזמן בחום לחשוב עלי מה שהוא רוצה.
בניגוד לטבעת נישואין של נשים שיש לזה כמה מקורות ורמזים ועניינים
לגבי סטטוס אישי אצל אשכנזים ניתן להבין לפי הטלית? אא"כ אתה ייקי או משהו
בקיצור סתם בזבוז כסף עדיף להשקיע במשהו אחר
אני אישית לא הייתי מוכן לענוד טבעת מהסיבה הפשוטה שזה לא נוח, עלול להיות חציצה בנטילת ידיים, כל ערב שבת אני מתעסק עם בצק כו' כו' בקיצור סתם לא נוח.
שאלתי רב ולשתי בתקופה שהייתי עונד.
לא נתקע בצק?
נשטף
לק"י
טבעת עם חריטות, לא הייתי ממליצה....
שאלה יהיו הדילמות היחידות שלך בעניין 😆
שיקנה מיקסר טוב... ככה לא צריך ללוש כלום
א' אין כמו לישה ידנית אחי
ב' למי יש כח לנקות מיקסר אחי
ג' אני מכניס שם כוונות מקובלים לכבוד שבת קודש בלישות אתה לא יודע
יש מיקסרים באלף ש''ח שעושים עבודה נחמדה, ויש מיקסרים ב-5,000 ש''ח שעושים עבודה מדהימה. הרבה הרבה יותר טעים ממה שאפשר לעשות עם הידיים בלבד.
ולעשות עם הידיים לא עולה כסף
היכולת להחדיר אוויר, לפתח את הגלוטן, להחדיר את השמרים וכו' - אין שום סיכוי שיד אנושית יכולה להתחרות במיקסר טוב שלש 10 דקות ברציפות.
ולא יודע לומר "לכבוד שבת קודש"
זה כמו שתכתוב תפילין בדפוס
יפה יותר, מהיר יותר, לא קדוש
וחוץ מזה אני לש עם אהבה מה שאין כן במיקסר!!!
ויש מיקסרים גם קלים לניקוי
איכות חיים ממש
ואני לשה לפעמים עם 4 טבעות חחח
אני דור ישן עדיין שולח מכתבים וכו'
איך לא זכיתי לקבל את מנת חלקי מהחלה עם הכוונות ? אני אוכל אותה בשבת טבול אל תדאג
וכו'
הטבעת לדברים מלכלכים כדוגמת לישת בצק- היא לא חוצצת לעניין נטילת ידים.
זו לא רק דעתי כמובן...
זה לא הדרך שלנו. אבל זו דרך שאימצו רבים מהציבור הד"ל.
הוא מיוחס לרש"י לכן לא הייתי מקל ראש
איזה זכרון!
לא כל דבר שגויים עושים, נאסר עלינו משום ''חוקות הגויים''.
ספציפית לגבי טבעת לגבר, כל עוד היא לא ניתנת לו כחלק מטקס הקידושין, צר המקום מלהכיל את רשימת הרבנים והמקורות המתירים זאת.
אז לצאת בכזאת הצהרה וכזה לעז על חלקים גדולים בעם ישראל... כואב.
אצל גויים איש ואשה נותנים טבעת אחד לשנייה בטקס החתונה. אין לזה משמעות אצלנו בכלל. זה דבר שלא היה נהוג אצלנו ורק בדורות האחרונים רואים שהציבור המודרני נתן עינו על זה מסיבות שונות. אולי רבנים התירו ואין איסור כמו שאתה אומר אבל זה וודאי וודאי מושפע מגויים, מנוצרים וכו'.
בין טבעת כחלק מטקס הקידושין, שהיא באמת עניין של גויים כי היא חלק מטקס דתי.
לבין סתם טבעת שאינה חלק מטקס דתי.
הרי גם השניצל והמכונית והוויפי והמכנסיים הם המצאות של גויים, אבל כמובן לא נאסרו כי הם לא משמשים לעבודה זרה וכו'.
כך שלהגיד רק ''גויים המציאו את זה'' זה פשוט לא מספיק.
בגלל הקשר הישיר בין טבעת נישואין לטקס הנישואין.
אבל אולי הסוגיה היא לבוש יהודי למול לבוש גויים.
הפרשנות של "מצוינים היו" בהקשר של בנ"י במצרים זה ש"לא שינו שמותם, לבושם, ושפתם". הם קיבלו שבח על שהובדלו מהמצרים בשלושת התחומים האלה. יש עניין ליהודים להתלבש שונה מגויים.
"דתיהם שונים מכל עם – זוהי דתם, להיות שונים מכל עם"
והיה הולך עם טבעת במשך שנים רבות. לני שמישהו חשב בכלל על טבעת אלטרנטיבית כמו של הגויים השיקצעלך
לא זוכרת אם גם של נישואין או משהו אחר. אבל הוא היה חלק מדור פתוח ומודרני יותר מההורים המהגרים שלו. אתה בדיוק מתאר את הדור שהלכו ונהיו מודרנים יותר במאסות.
והוא לא היה בן מהגרים אלא ניצול שואה מהתופת של פולין.
ובכל אופן כנראה שהוא חי בסביבה בה רבים ענדו טבעת. זה לא סותר את עובדת היותו שמרן באופן אישי. דיברתי על זה כתופעה.
השתכנעתי מהטענה שלבחור בעל חזות מספיק דוסית, שגם ככה אף בחורה לא תתחיל איתו, זה מיותר.
ואם יקרה מצב שבטעות מישהי התחילה איתו. הוא לא מספיק בוגר להגיד שהוא נשוי?
הבחור מאבד קצת כיוון ומפלרטט עם בחורה בעבודה, משהו שיכול להתפרש בכמה מובנים, דבר שקורה בכל מקום ובכל זמן.
הבחורה תדע שהוא נשוי ותשים לה ולו גבולות מאחר ואין לו כסר"ש או פריט מזהה אחר.
הוא תינוק?
יש אנשים שיכולים להיכנס לקניון כשהם לבושים כאחד האדם ברחוב, אבל אם הם ישימו שחור לבן הם לא יעיזו לחשוב בכיוון, סוג של גדר כאת. כל אחד ומה שעובד בשבילו.
הטבעת (לא משנה אם אני בעד או נגד) מאוד יכולה להוות סוג של גדר כנ"ל
נ.ב
וכו'
אני לא מבין מה אתה מתפלא? לא היו דברים מעולם? בתים לא התפרקו בגלל פלירטוטים אקראיים בעבודה או בחדר כןשר?
רק טוען שהטבעת היא לא מה שימנע את זה
בשולחן ערוך כתוב שצריך להתרחק מאוד מאוד.
ושוב אני לא עונד מדין ונשמרתם, במקצוע שלי זה לא מומלץ.
הדיבור לא על מה יקרה אם(בחינת יוצא מן הכלל) אלא על מה קורה בפועל(היינו הכלל) והכלל הוא שרוב הנשים(ועמך כולם צדיקים, אז לא רוב, אלא כל) לא יתחילו עם גבר שיש לו טבעת על היד
ואם יקרה מצב שלא ישימו לב ויתחילו איתו, אז נו נו הבחור דנן יגיד שכבר יש לו כתר על הראש ואין מלכות אחת נוגעת במלכות חברתה כמלא נימה ויסרב.
אז אתה שואל, למה מלכתחילה בכלל צריך טבעת, שפשוט יגיד שהוא נשוי אם יתחילו איתו,וואו אשריך על השאלה אז יש כמה תשובות לדבר.
א' - אישה לא רוצה לשים את בעלה מראש במצב של ניסיון חלילה ולכן איך היא תמנע אותו? טבעת על היד שלו, או מחבת לפנים וככה יקבל איזה עיוות(אף, עיניים, גבות, שן או שיניים במקרים חריגים) ואף אחת לא תחשוב בכיוון שלו בכלל, אבל אני סובר שהן תלכנה לרוב על אופצית הטבעת, אבל אני לא מבטיח כלום, קח את אופציית המחבת כסבירה לחלוטין דוד.
ב' - יש גברים שמטבעם הם חלשים בנושאים הללו ויודעים שאם מראש תפנה אליהם מישהי ותחמיא על דבר כזה או אחר הם עלולים חלילה לבוא לידי ביזיון ולכן רוצים לחסום עצמם(בלי קשר לאישה) בכל אפשרות חסימה, דוגמת טלפון לא מסונן וכו'.
נמצא אפוא שהטבעת היא סימון טריטוריאלי יוצא מן הכלל, בחינת הולך על ארבע שמסמן את שליטתו באיזור מסויים על ידי שימוש נועז בעץ וכך מטיל אימתו על כל יושבי תבל ארצו. ודוק והבן היטב.
ואל תתמה על זה שכתבתי "כמה *תשובות* לדבר" ובפועל מניתי רק ב' תשובות, כי ק"ל מיעוט רבים שניים וכו'.
וכו'
בעלי היה פעם עם חזות מאוד דוסית וכמות הנשים שהיו מתחילות איתו הייתה מאוד מכבדת
מה לעשות יש אנשים שנראים דוסים וגם טוב
בכל אופן לסמן בטבעת זה טיפשי כי מי שרוצה לעבור קווים יעבור עם או בלי טבעת
לק"י
אבל מסכימה שלא חייבים טבעת (גם לנשים אגב...).
אין שום סיבה לצורת הביטוי הזאת. לא עשיתי לך כלום.
בדרך כלל בנות שמתחילות עם דוסים הן פחות דוסיות, ואם הן יראו בחור עם פאות, זקן וכיפה גדולה, כנראה הן יקבלו המסר שזה פחות הסגנון שלהן.
את מוזמנת לחלוק על ההנחה הזאת, אבל בדרך כלל בנות חושבות על קשרים לטווח ארוך, גם חילוניות.
והכוונה לא לסמן את הבחור בשביל להגביל אותו, אלא לאותת לבחורות הפוטנציאליות שחבל להן על הזמן.
הוא בכיף יכול להבהיר להן את זה בעצמו, אבל יש כאלו שרוצות למנוע מהבעל שלהן את האינטרקציה הזאת מלכתחילה.
הכל בסדר
אבל נראה לי שבכל־זאת חלק מזה זה סגנון לבוש
בנות לא מתחילות עם אנשים עם מעיל ומגבעת נראה לי...
הסכמתי עם מה שכתבת על סגנון לבןש וחליפה ומגבעת וכו.
ב"ה מוסיף לחכמה כפי דברי חז"ל הידועים
נראה לי בלי זה הייתי סתום לגמרי.
אבל שוב העניין של הטבעת מיותר בעיני כי מה יקרה אם יתחילו איתו? הוא יגיד שהוא נשוי וזהו הרי זה ברור לי אני לא מודאגת מזה
יש אנשים חסרי טקאט בעולם ונתקלתי לא במעט ..אם ששלושת הילדים שלנו סביב בעלי קוראים לו אבא עדיין שואלים אותו אם הוא פנוי לשידוך אז טבעת לא תעצור טימטום של אנשים ולכן אני לא רואה בזה עניין
ולא בחורות שפונות אליו בעצמן, זה כבר יותר טוב.
נכון הדבר שטבעת על גבר מודיע לעיניי כל שהבנאדם נשוי. אבל אני מרגישה שאדם אמור לשדר בבגדיו "בנות אל תתחילו איתי" בין אם הוא נשוי ובין אם הוא רווק. באידאל. מי שבוחר לחיות בצורה כזו שהאדם משדר שבני המגדר השני יכולים להתחיל איתו, זה כבר בעיה כשלעצמה. גם אם הוא רווק. (מניחה שיהיו כאן אנשים שלא יזדהו עם דבריי...)
א. אני מאוד לא אוהב מאמרים שמנוסחים בצורה כזאת, כאילו הכותב מסתכל מלמעלה על האדם שאליו הוא מגיב, בצורה צינית ולא נעימה.
"אני הרי לא מעלה בדעתי שהרב סתיו התכוון להגיד ש...". ובכן, יש לך את הטלפון שלו. אתה יכול להתקשר אליו ולבדוק ישירות, במקום לכתוב בצורה מתנשאת וצינית.
בזמנו כתבתי כך גם בעקבות המאמר הזה: מכתב פתוח ליאיר שרקי שכל כולו התנשאות וזלזול, תקיעת סכין בגב וסיבובו לאט וחזק, במעטה שקרי של חיוך ומאור פנים. לצערי אני לא מוצא את הקישור, החיפוש של הפורומים לא עובד טוב...
ב. לגופם של דברים, הרב כותב שם שההבדל היחיד בין מצב שבו יודעים על מישהו שהוא נשוי לבין מצב שלא יודעים זאת, זה שאם לא יודעים - מישהי תרצה לצאת איתו, וזה לא נורא כי הוא פשוט יגיד לה "מצטער, ברוך ה' אני כבר מצאתי את בחירת ליבי".
כלומר לטענתו לא יכול להיות שום נזק מזה שהבחור הולך בלי טבעת. מקסימום, תגיד לה שאתה כבר נשוי וזהו.
אלא שהמציאות בשטח שונה לחלוטין: אם מישהי נכנסת לשיעור באוניברסיטה והיא רואה אדם שמוצא חן בעיניה, הרב חושב שהיא תיגש אליו מיד בסוף השיעור ותציע לצאת? מן הסתם, ברוב הפעמים זה לא עובד ככה. יכול להיות שהיא תנסה יותר להכיר אותו, תשים לב אליו יותר ממה שהיא שמה לב לאנשים אחרים בכיתה, תבחן את ההתנהגות שלו, אולי גם תנסה להתחבב עליו (במודע ושלא במודע), תחייך אליו יותר וכו', ורק לאחר זמן מה היא תציע לו לצאת איתה (ישירות או דרך מכרים משותפים, זה לא משנה).
עכשיו תארו לכם את עגמת הנפש כשהיא תגלה שהבחור הנ"ל היה נשוי כל הזמן הזה.
וזה נראה לכם כמו סרט פרי דמיוני? ובכן, אני לא הולך עם טבעת וזה קרה לי...
אני לא אומר שחובה ללכת עם טבעת ולא אומר שלא, רק לגבי הטיעון של הרב כאילו הטבעת ממילא לא יכולה למנוע אי נעימות - זה פשוט לא נכון.
אולי היא תפסיק לנסות להתחבב, לחייך יותר וכו'. זה בדיוק העניין שעליו עומד הרב מאיר.
כנראה הפסקת לקרוא בשלב שלא מצא חן בעיניך ופספסת את כל הנקודה.
ואני ממש לא מסכים עם ההנחה לפיה אסור לאשה לנסות להתחבב על גבר רווק, גם בלי שזה דייט רשמי.
או שנחליט שכל היכרות שלא דרך שידוך היא אסורה, אבל אני לא חושב שתהיה הסכמה בעניין.
אני לא מדבר על קלות ראש כמובן.
ואני מבין שאכן אין ביננו הסכמה על ההלכה "צריך להתרחק מהנשים מאוד מאוד".
אז גם בדייטים יש קלות ראש?
וגם בראיון עבודה?
וגם כשאני סתם רוצה להיות נחמד למישהו או מישהי?
ובנוגע לחלק השני - אכן נראה כפי שכבר נכתב כאן לעיל - האידאל בעיניי - צעירים מעל עשרים
בחורה שרוצה להתחבב על בחור לא חייבת לעשות זאת בקלות ראש, היא יכולה לעשות זאת בצורה מאוד אלגנטית.
ואתה ממשיך להתעלם מהחלק השני שהוא עיקר המחלוקת ביננו באמת.
בעייני זה בעיקר מאוד מזלזל בבני אדם, כאילו הם לא מסוגלים להתנהג בצורה נאותה גם מול בני/ות המין השני וגם כשהם מוצאים חן.
בכל אופן,
אני לא מגיע מציבור או קהילה שרואים בשידוך את הדרך הלגיטימית היחידה להכיר ולהתחתן, וכך גם רבים מבאי הפורום.
האם מקובלת עליך ההלכה "צריך להתרחק מהנשים מאוד מאוד".
אם לא - אין על מה לדון.
אלא האם כשהמטרה היא חתונה, מותר פחות להתרחק.
אתה ערבבת בין סתם להתחבב, ריאיון עבודה וכו'.
לכן כתבתי לך שאתה מבין את ההבדל וענית שלא.
אבל זה לא רלוונטי לשאלת הטבעת, כי היא לא אמורה להשפיע בראיון עבודה למשל
אפשר לעצור כאן. כל טוב.
אני כותב מה השאלה בעיני ואתה מתעלם 🙄
בקיצור נסכים לא להסכים 🌷
שאתה משווה בין הדברים. בשידוך - הפורמליות, ובמיוחד ההתכווננות והכוונה הם כל ההבדל בין "להתחיל" עם מישהו לבין הדבר הקדוש שנקרא שידוך. (וודאי שיכולה להיות קלות ראש בשידוך אם בוחרים בזה, אבל במסגרת להתחיל עם מישהו, הקלות ראש הרבה יותר מובנית...)
קרה גם לי באוניברסיטה. ממש עדיף שגברים נשואים יסתובבו עם טבעות. חוסך הרבה מחשבות מיותרות ואי נעימויות..
זה לא הגיע לשלב שאתה תיארת..
אבל תאר/י לעצמך שהיה יושב חרדי עם מגבעת ופיאות באוניברסיטה (מאיזושהי סיבה נניח), מסתמא הרבה פחות בחורות היו מתחילות איתו. משמע (בעיניי) שכל הסוגייה הזו נוגעת בסוגייה רחבה יותר, ואולי עמוקה יותר של לבוש ושדר כללי. (שלא לדבר! על הבעייתיות לכתחילה של לימודים מעורבים...)
אבל אצל דתיים לאומיים אוניברסיטה היא מקום שמאוד מקובל להכיר בו בן זוג.
כמובן בצורה ראויה וצנועה. וטבעת במקרה כזה חשובה מאוד למניעת אי נעימויות.
והיא ממש לא לכתחילה בעיניי, (ואגב זו לאו דווקא הדרך הטובה ביותר לשמירה על ליבם של צעירים משברונות לב). אבל אני מבינה שזו המציאות היום. בעיניי הכל בדיעבד. גם הלימודים המעורבים, גם דרך ההיכרות, וגם הטבעת.
אם מישהי מביעה עניין במישהו, שתבדוק דבר ראשון האם הוא רווק או נשוי.
ולגבי ציציות בחוץ גם זה לא ציוותה, זה מנהג אשכנז.
כתוב: "ראו בהם אמצעי ראוי להזכיר את מצוות ה'".
על ציצית מפורש בתורה שהיא לזכירת המצוות,
וגם אתה מבין שכיפה גדולה או מראה "דוסי" - מבהיר את המסר לא פחות מטבעת.
לגבי החלק השני ("וכמובן למעט ככל האפשר משיחה עם נשים וכדומה") -
נראה שאין כאן הסכמה בלאו הכי - ראה תגובות קודמות.
הימים העליזים שהיו פה שרשורים על חברה מעורבת עברו, בינתיים הרב שרלו נהיה הרבה יותר במרכז הציונות הדתית ויתכן שהרב סתיו דווקא אימץ את דעתו של הרב שרלו לגבי חברה מעורבת כשרה ואולי לא, אני לא מבין מה הרב כותב המאמר לא יכול להעלות בדעתו שהרב סתיו לא אימץ אותה אבל יתכן ואני טועה, אייני מכיר את הרב סתיו מספיק.
לעניינו, מערכת הפורומים שאתה משתמש בה כעת היא עצמה חברה מעורבת (כשרה?) בעבר לא היה צורך לפרט בכרטיס האישי את הסטטוס שלך, היום חובה בעבות אי אילו קלקולים שהיו בעבר, חלק מהניקים הותיקים לדעתי עדיין לא מצויין הפרט הזה ובכל מקרה אפשר לשקר.
באשר לרב פיינשטיין, הוא כמעט ולא התייחס לעובדה שלא העיר לעונדים, אם הרב פיינשטיין לא טרח להעיר להם נשאלת השאלה: מכפתך?
זו הכתובת: meir9506@gmail.com
אולי התחרטת וזה בסדר, אני לא חושב שיש צורך להטריד אותו על מאמר שפרסם לפני חצי שנה זה מצחיק.
ב. אני מכיר אותו ולא חושב שיפריע לו.
ג. הבאתי אותו כתשובה לשאלת פותח השרשור.
לא כעו"ד מטעמו של מחבר המאמר וכמשיב לטענות עליו.
אני לא משתמש הרבה בתאריך עברי.
המאמר כולו יוצא מנקודת הנחה שאנחנו חיים בחברה נפרדת, ומפגשים בין שני המינים הם נדירים ואקראיים.
אלא שהחיים של רבים מאיתנו אינם בנפרד מבני ובנות המין השני, בחברה שאני עובד בה (והיא כמובן מעורבת) יש הרבה דתיים ומסורתיים (מנחה כל יום בחדר ישיבות) וגם לא מעט נשים חרדיות (שדווקא לא מצטרפות לתפילה).
ברגע שיש חברה מעורבת, מי שמחפש זוגיות בוודאי עשוי להסתכל בצורה קצת שונה על אנשים רווקים לעומת נשואים, כי הוא יכול לראות בהם פוטנציאל להקמת בית נאמן בישראל.
לכן, תפקיד הטבעת להבהיר שכאן אין פוטנציאל לכלום.
מזה הרב פשוט התעלם.
המאמר בהחלט לוקח בחשבון שיש חברות דתיות מעורבות, אלא שהוא מציין שזו בעיה, ובאידאל גברים ונשים צריכים להתרחק זה מזה באופן שגברים לא צריכים שום טבעת, כי גם ככה נשים צריכות להתרחק מהם והם צריכים להתרחק מהן באופן גורף.
הוא מציין שזה קיים, אבל בסוף בהחלטה אם טבעת עוזרת או לא עוזרת למנוע בעיות - הוא מתעלם מהמציאות (כי לדעתו היא ממילא לא תקינה) הזו ומניח שאין קשר בין גברים לנשים.
הוא מציע פתרון אחר, לשים כיפה גדולה וציצית, בשביל שאנשים יבינו שהוא מקפיד על קלה כבחמורה ולכן לא רלוונטי עבורו קרבה עם בנות.
הוא גם מסביר שזה יותר הגיוני (שאין הבדל בין קרבה בין אישה לגבר רווק או נשוי, ושהוא נמנע מקרבה עם נשים בגלל קרבה לקב"ה.
אתה יכול לחלוק על ההנחות האלו, אבל תציג את זה בצורה כזאת בלי לייחס לו מה שלא התכוון)
מזמין אותך לבית קפה או מסעדה בשעות הצהריים, כשכל העובדים מהמשרדים בסביבה מגיעים לאכול צהריים.
נשים עם כיסויי ראש, גברים עם כיפה גדולה וציצית (במקרה אתמול ראיתי מישהו עם ציצית תכלת), לצד חילונים וחילוניות וכל החבר'ה מהמשרד.
כולם יושבים ביחד, אוכלים ביחד, מדברים, צוחקים, מעבירים את הזמן בנעימים עד שצריך לחזור למשרד.
וזה חוזר לנקודת ההתחלה: התעלמות של הרב מהמציאות.
אגב, גם בתי הקולנוע מלאים באנשים עם כיפה גדולה וציצית... ההנחה כאילו מי שלובש כך זה סימן שהוא מקפיד על מצוות יותר מאחרים, נו... ראיתי כבר תיאוריות טובות יותר.
להפתיע את הרב ולהגיד לו שיש אנשים עם כיפה גדולה וציצית שגם ממש בוגדים בנשים שלהן? עם נשים, עם גברים...?
אוף, עצם הדיון הזה מעציב אותי, כאילו אנחנו עדיין ילדים שלא יצאו מבית ספר יסודי ולא יודעים איך העולם עובד, אלא בטוחים שמי שיש לו כיפה גדולה הוא צדיק גדול ואפשר לסמוך עליו.
אבל תתאר את זה בצורה כזאת מפורטת.
היה נראה שאתה מייחס לו תפיסה שכל הדוסים חיים בגטו, כאשר הוא טוען שגם מי שעובד במקום עם חילונים ולייטים, נשים ידעו לא להתקרב אליו.
והייתי רווק,
דווקא כן הייתי רוצה שמי שמעוניינת להכיר אותי טוב יותר, לשם הקמת בית, תדע שאני רווק ותוכל לפנות אלי (ישירות או דרך מכרים וכו').
רק אציין שבפועל אין לי טבעת אבל קשה לפספס שאני נשוי... תמונות יפות של המשפחה מעטרות את המשרד שלי בכל מקום אפשרי.
ואני תמיד עייף...
למרות שהוא היה עם פתיל תכלת,
והייתה לו כיפה גדולה,
והוא היה נראה כמו אחלה בחור,
הוא בשום פנים לא @חסום לשעבר .
אז שלא תהיינה תקלות או מחשבות שווא בעניין.


חסום לשעבראל תדאג, אף אחד שמכיר אותי לא על יעלה על דעתו שמרצוני החופשי אני אשב במסעדה או בית קפה
למרות שבטוח זה לא בלבל של פשוט אני
אפילו כשסעדתי את ליבי לפני כמה ימים בצ. עלי זה היה בטרמפיאדה, לא שם...
כשאשתי ואני עולים לקבר של אמא שלי, הולכים ישר משם לחומוס אליהו שיש בסביבה.
להעביר את הכאב מהלב את הבטן...🤣
האם הוא פעיל בפורום?
בדרך כלל התשובה שלילית,
אבל לפני שבוע וחצי הופתעתי לטובה כאשר @חיטה (אותה אני מכיר מעל 20 שנים) אמרה לי שבעבר היא הייתה פעילה.
אבל ספציפית את הבחור עם התכלת לא שאלתי... כי אני בכלל לא מכיר אותו
היינו שם @פשוט אני.. , @חסום לשעבר , @ימח שם עראפת , @מדינת חוק , @ימח שם ערפאת , ואח של @לבוניסטית גם הגיע מטעמה
אמרתי לך שאני טרול חביב!
כלומר לפני שבועיים בערך, והוא פורסם בשיחה אישית ביני לבין @פשוט אני..
פשוט ברגע שנפגשנו כל הניקים החביבים בדיוק עברו שם
היינו שם רק אני ו@פשוט אני (שמא הייתי שם לבד?
צ"ע) אבל יש לי מספר פצלש"ים חביבים, לכולם יש הסבר, ו@לבוניסטית היא אחותי שליט"א.
אם אתה בקטע לעשות מפגש ניקים, אז בוא נארגן, אני ממש בקטע
הבחור הנ''ל (אני כבר לא יודע איך לקרוא לו מרוב פצלשים) ייסד תחרות נושאת פרסים,
שבה צריך לכתוב סיפור על ירושלים.
כתבתי סיפור בעזרתו של צ'ט ג'יפיטי (או שהוא כתב בעזרתי, תלוי איך מסתכלים על זה) והגעתי למקום הראשון.
אז אחרי חודשים של דחיות, סופסוף נפגשנו כדי שהוא יוכל להעניק לי את הפרס הגדול - דגל ללא מקל של בית המקדש.
על הדרך פיתחנו שיחה מעניינת על תכלת, תאריך עברי, קיצוניוּת ונעורים.
זה נשמע מבוא לספר מתח
משם נקלענו להרפתקה שכללה בתוכה טרולים, שכנים מיותרים, מסעדה כשרה בדובאי וציצית פסולה
הטענה היחידה שאולי תופסת מים. היא שזה ימנע דמיונות של בחורות על בחור רווק. אבל מנגד גם ככה במהלך בירור הדבר הזה יתגלה מאוד מהר.
רק שהדמיונות יכולים להגיע גם למעשים, כמו ניסיון להתקרב או למצוא חן, אבל זהו בגדול.
אני לא חסיד של טבעת ולא הולך עם טבעת, פשוט לא הסכמתי עם הטיעונים של הרב...
זה לא שלפני היו עלי הרבה קופצות שאני צריך להראות משהו
התשובה שלי לחבר: הראתי לו על איזה אצבע מה הסיכוי שאשים טבעת
בתקופת החגים של תשרי עבדתי במכירת סוכות.
היתה שם בחורה שמצאה חן בעיניי ובדקתי דבר ראשון בת כמה היא.
אם בחורה מעוניינת בי, שתברר דבר ראשון האם אני רווק או נשוי (לפי שעה התשובה שאני רווק)
מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין
ץ
לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.
מה אני אגיד לך:
מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.
לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.
ככה אני רואה את זה.
כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.
גם דוסים, תתפלא.
ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.
אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.
אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.
הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר 



אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?
ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע
בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות
ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?
ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.
הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.
ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).
או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...
ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".
וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.
אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
שלושה שבועות לא להתקלח, כל שנה מחדש, אנשים בעבודה מתרחקים ממני, ישן על הספה, אפילו הילדים לא נעים להם ממני "אבא מסריח איףףף" הם עוד רגע בני מצוות מסכנים ויצטרכו גם להקפיד על מנהג אבות.
גם לא מקלחת צוננת מינימלית?
לך צריך להזכיר שזו ההטרלה השנתית של @אריק מהדרום ?!
מחזקים את ידך במנהג החשוב
הכלל הוא: מתי שקיימת בך שנאה ליהדות ולהלכה זה אומר שמשהו לא תקין.
ההלכה מודה שבמקרה שלך יש מקום להקל.
אתה יורה לעצמך ברגליים, אף אחד מלבדך לא אשם במצב הזה.
הבחירה בידך - להמשיך לסבול סתם, או להקשיב להלכה האמיתית.
והבנתי שזו הטרלה קבועה. אז הצטרפתי.
לא יודע למה הגבת למגיבה שמעליך ולא לפותח, אבל מוזמן לחפש בכרטיס שלו
אסור לרחוץ בימים קרירים במקומות מזיעים?
ולהשתמש בתיאודורנט אם זה לא עוזר?
לא להתקלח כבר מי"ז בתמוז כדי שיהיה לי קל בתשעת הימים.
היום יש ספריי מסריח שאפשר להתיז וזה פותר את העניין.
הבעיה שנגמר המלאי
אם הורסים לי את זה כל שנה, דווקא השנה יש הרבה חדשים בפורום.
נראה לי זו השנה ה14 או ה15 לשרשור הזה.
אגב סבא שלי ז"ל תקופה ארוכה חשב שזו באמת ההלכה ולא החה מתקלח בשלושת השבועות רק בערבי שבת.
בשבת ראש חודש, הכוונה
הרי ידוע שלמעשה מנהגי האבלות (כמו לא לשמוע מוזיקה כו') זה לכל השנה, אלא שרוב הציבור לא מודע/ לא יכול לעמוד בכך, ורק בבין המיצרים מחזירים עטרה ליושנה, שנזכה
אני גם נגוע בזה.
מישהו שופך את ליבו/מבקש עצה/ משתף, כולם נותנים לו את הלב, עוזרים לו.
הרבה פעמים זה נראה כאילו הוא פתח את השרשור והלך, אפילו לא בדק מה ענו לו.
זה קצת מתסכל.
זה כל כך חשוב לפדבק, לשים לב מה ענו לך, להגיב, להודות, לומר מה דעתך על זה, אם זה עזר לך, התאים לסיטואציה שלך.
וגם מה בסוף עשיתם, זה כל כך חשוב לשתף גם בסוף!!
יש סיפור על איזה רב שתלמידו ביקש ממנו להתפלל על איזה חולה. אחרי כמה שנים טובות הם נפגשו ואז הוא שואל אותו תגיד מה עם אותו חולה? ענה התלמיד בהלם שהוא כבר התרפא. אמר לו הרב אני עדיין מתפלל, תעדכן אותי מה יוצא אם מי שאני מתפלל עליו.
לתשומת ליבנו🙏🏿
אשריכם!
🤗
זוכר? אם גם לא בתגובה נחמדה כל כך....
ולפעמים קורה שלא רואים מה מגיבים, כי נכנסים לפורום אחרי ימים אחדים וגם המגיבים
לא עונים מייד; אני יכולה עכשיו להגיב למישהו שכתב עוד בתמוז וגם להיפך.....
למה זה כזה יום באסה?
למה זו כזו תקופה מבאסת?
אבל חלק ממש סירבו, אז בסוף התפשרו על אבלות.
1. וואצפ משתמשת באלגוריתם שמזהה הודעות תפוצה. וחוסם את החשבונות, כדי שמשתמשים ישלמו על השירות.
2. כמה אנשים התלוננו עליך (קורה בעיקר לנערים שעושים מעשי קונדס)
3. שימוש בוואצפ בצורה שגורמת לחשוב שעושים שימוש מסחרי. - הוספת אנשים בכמות גדולה. או יצירת מלא קבוצות.
לפעמים זה קורה בגלל תוכנות צד שלישי.. למשל כאלה ששומרות הודעות..
אבל אם באמת וואצפ לא מוכנים להחזיר לך את המספר
תוכל אולי להחליף מספר בחברת סלולר.
אבל צריך להתחבר לקבוצות מחדש.
גם הרבה התכתבויות נעלמו וכו'.
או שנתת רשות למישהו/משהו לעשות את זה?
רק ווטסאפ ווב.
לאיזה אתר פייק של הווב?
השערה רחוקה. אבל אולי.
לא יודע כמה מכם לקוחות של הבנק הזה כמוני (שאמור להיות סוג של בית עבור עובדי מדינה) אבל כבר תקופה ארוכה שהבנק משתמש בדמותו של "ראובן" (המוכרת מהתכנית 'ארץ נהדרת'). דמות זו מבוססת כולה על לעג מוקצן, הגחכה וסטראוטיפיזציה של האדם הדתי-מסורתי, על שפתו, מנהגיו ואורח חייו. הפיכת דמות נלעגת זו לפנים של הבנק, תוך שימוש שוטף במטבעות לשון מעולם המושגים היהודי ככלי סאטירי מזלזל, מייצרת תחושה קשה של ביזוי המורשת והמסורת היהודית.
הגשתי תלונה בנושא בתיבת פניות הציבור של הבנק.
אשמח אם כמה שיותר מכם תוכלו לעשות זאת גם בתקוה שנוביל לשינוי נצרך בעניין. להלן פנייה שניסחתי בסיועו האדיב של הצ'אט.
הנדון: תלונה דחופה – פגיעה ברגשות דתיים וזלזול ביהדות בפרסומי בנק יהב
אני פונה אליכם כדי להביע מחאה נמרצת ולהגיש תלונה רשמית נגד קמפיין הפרסום הנוכחי של בנק יהב.
לאחרונה נחשפתי לפרסומות של הבנק באמצעי המדיה השונים. הפרסומות הללו מתאפיינות בקו המציג תכנים, סמלים ומנהגים מהמסורת היהודית בצורה מזלזלת ופוגענית. הדבר נעשה מתוך בחירה מודעת לעשות שימוש בציניות ובסרקזם, במסווה של "הומור" או קלילות, במטרה למשוך תשומת לב מסחרית.
כדוגמה מובהקת לכך, הבנק בחר להציב כפרזנטור את דמותו של "ראובן" (המוכרת מהתכנית 'ארץ נהדרת'). דמות זו מבוססת כולה על לעג מוקצן, הגחכה וסטראוטיפיזציה של האדם הדתי-מסורתי, על שפתו, מנהגיו ואורח חייו. הפיכת דמות נלעגת זו לפנים של הבנק, תוך שימוש שוטף במטבעות לשון מעולם המושגים היהודי ככלי סאטירי מזלזל, מייצרת תחושה קשה של ביזוי המורשת והמסורת היהודית.
הפיכת ערכי יסוד, מושגים דתיים ומנהגים יהודיים לכלי ללעג ציני פוגעת עמוקות ברגשותיהם של אזרחים רבים במדינת ישראל – דתיים, מסורתיים וכל מי שתרבות ישראל יקרה לליבו. הומור או פופולריות טלוויזיונית אינם מהווים הצדקה או "עיר מקלט" לביזוי מכוון של קודשי ישראל ושל אורח חיים יהודי בפרסומת מסחרית.
מוסד פיננסי מכובד הפונה לכלל הציבור בישראל אינו יכול לגלות אטימות כה בוטה כלפי קהל לקוחותיו והציבור הרחב. חופש הביטוי והיצירתיות הפרסומית אינם כוללים את הזכות לרמוס ערכי דת ומסורת בציניות בוטה.
לאור האמור, אני מבקש מהגורמים המפקחים לבחון את הנושא בדחיפות, להורות על הפסקת שידור קמפיין פוגעני זה, ולדרוש מהבנק לפעול מתוך כבוד מינימלי לערכי היהדות בפרסומיו העתידיים.
בברכה,
[שמך המלא]
[פרטי קשר: טלפון ואימייל]
וכמובן שילמו לו ביד רחבה עבור שירותיו אבל התלונה שלי היא על הבנק, לא עליו כאדם פרטי וכשחקן.
בפרסומת הוא על תקן הדמות, לא השחקן בחיים האמיתיים שמגלם אותה.
עקב התנהלותו במקום אחר.
לא תומך בהסתכלות הזו אבל מבין את דבריך
אין לי עניין אישי איתו. שיהיה בריא ויחזור בתשובה שלמה במהרה.
הוא מופיע בפרסומת בדמות אותה הוא מגלם בתכנית, לא בדמותו הפרטית בחיים "האמיתיים".
ושוב פעם, הבעיה שלי היא עם הבנק, לא איתו. בעיני לא פחות מחילול השם בפרהסיה, שממומן לפחות בחלקו על ידי לקוחות הבנק שאני ביניהם.
אני לא צופה בארץ נהדרת, כי מתארת לעצמי שיש שם
הצגות כמו אלו שהזכרת, אבל פעם אחת כן הסתכלתי
והם בדיוק הציגו את בכירי החמאס בקטר. זה מתחיל
בערביה המבקשת באנגלית תרומות עבור תושבי
עזה המסכנים, כשברגע החמסניקים מתהוללים
בבית מלון יוקרתי. זה היה משעשע. ממש.
לפעמים גם פרסום שלילי הוא פרסום
ולראות אדם עם כיפה בפרסומת זה יותר טוב מלראות אישה עם חולצה פתוחה, שיער גולש וחיוך מפתה.
וכן באופן כללי במדינה שלנו ובפרט בעולם הפרסום והמדיה היחס לתורה ולמצוות נע בין פרסום טוב וחיובי ואמיתי ועד לפרסום נלעג. אנשים שמניחים תפילין ואחר כך יוצאים למסיבה, אנשים שיוצאים לבר בשבת ומאחלים שבת שלום, משפיעניות רשת שמקבלות על עצמן ללבוש חצאית אבל על החלק העליון מי מדבר..
הדברים רחוקים מלהיות מושלמים. אבל יש כאן בסיס רחב של מסורת, בסיס רחב של יהדות ושל מודעות דתית ברמה כזו או אחרת. ומתקדמים לכיוון גאולה שלמה במהרה בקרוב.
כשיוצרים פרסומת,
אחת המטרות היא לייצר באז, לגרום לכולם לדבר עליה.
כשאתה כל כך מופעל מהפרסומת הזאת, ואתה כותב עליה בפורום וגורם לעוד אנשים להיחשף אליה ולבנק עצמו, אתה ממש משחק לידיים שלהם.
כבר כתבתי פעם, איך סיפר לי אדם שעבד במשרד הפרסום של AIG, על הישיבה שבה הוחלט לקחת את אסי עזר ובן זוגו כפרזנטורים - לראשונה בישראל (עד אז היו להט''בים פרזנטורים אבל רק כיחידים, בלי בני הזוג שלהם, כלומר לא הוצגה זוגיות להט''בית באף פרסומת).
הוא אמר לי שהמחאה של כמה קבוצות נגד הפרסומת לא רק שלא הפתיעה את החברה או גרמה לה לחזור בה, אלא הייתה ממש אחת הסיבות לבחירה הזאת. כי לקחת עוד זוג כמו שכולם לוקחים זה משעמם, מי ידבר על הפרסומת הזאת אם יקחו אליה עוד זוג של גבר ואשה?
אז אנשים כעסו, התלוננו, והזוג הזה ממשיך לפרסם את החברה כבר שנים רבות.
לא בשולי הדברים:
כשהייתי תלמיד הייתה לחברת yes פרסומת שעשתה צחוק מהחרדים, ראו שחקנים בלבוש חרדי רוקדים ושרים במחאה על כך שהאיכות של yes טובה מדי ולכן רואים את הנשים הלא צנועות בצורה איכותית מדי.
Now the shikses look well, you will go to the hell.
שלחתי תלונה לרשות השנייה, מתוך ידיעה שזה לא ישנה דבר אבל לא יכולתי לשתוק. אחרי מספר שבועות קיבלתי בדואר מכתב חתום על ידי נציב התלונות של הרשות, והוא כתב לי שבעקבות המכתב שלי ושל עוד אנשים שהתלוננו, הוא הורה להוריד את הפרסומת.
אבל ההבדל הוא שאני התלוננתי על פרסומת שהייתה פוגענית בפני עצמה, לא כי יש בה פרזנטור שמחוץ לפרסומת הוא פוגע.
בנוגע לסייפא של דבריך, בפרסומות לבנק באינטרנט וברדיו הוא מופיע בדמות מהתכנית, לא כעצמו בחיים האמיתיים והוא משתמש בביטויים המאפיינים את הדמות בתכנית, ומזלזל במסורת ישראל בפרסומת עצמה ולא מחוצה לה.
כשחברה מסחרית משתמשת בזוג להטבים לפרסומת, עד כמה שהדבר מפריע לי ברמה האישית והיהודית אין לי ביקורת ממשית על העניין. שיעשו מה שטוב להם. הם לא מקטינים או לועגים לציבור אחר. לפחות לא באופן ישיר.
במקרה של בנק יהב מגחיכים ולועגים לציבור שלם המחזיק במסורת ישראל.
דמיין לעצמך גוף מסחרי שהיה משתמש כפרזנטור בדמות מגוחכת של להט"ב שמקטינה, לועגת ומזלזלת בפומבי בכל אורח החיים הלהט"בי. אתה יכול לתאר לעצמך איזה סערה זה היה מייצר בשניות.
אלא דמות שמסמלת את הבחור שחצי חזר בתשובה ופתאום מתנשא על כולם ומבין יותר טוב מכולם ביהדות
לפעמים גם גם מבין את היהדות בצורה לקויה וצרה (בגלל שלא באמת למד אלא לימד את עצמו)
אבל הוא לא דתי.
הוא מסורתי מינוס
מבחינת תוכן, איך אתם ממלאים את היום?
ואוו היה מדהים ועוצמתי... ממליצה
ובבוקר פחות יש מה לעשות😒 אממ ללמוד קצת.. אולי ללכת שוב לכותל לסוף הצום
לפעמים שיעורים על אגדות החורבן
לפעמים מגילת איכה וספר איוב עם פרשנים
לפעמים שנ"צ ארוך
לפעמים שיטוט בפורומים וברשתות
אשתדל לנסוע לכותל בל"נ.
בזמנו היו כמו מעגלי למידה מאולתרים באגדות החורבן וכו'. כך עד הבוקר. ותיקין
ואז חוזרים הביתה לשינה עד כמה שעות לפני הסוף הצום.
כיום יש ילדים קטנים על הראש. זה ממלא את היום
מגילת איכה, קינות.
קוראת ספרים על חורבן הבית
ספרים על השואה/ גירוש גם באים בטוב
אפשר עם התרגום גם, או עם מפרשים.
קוראים את החצי הראשון של ספר ירמיה מלבד נבואות הנחמה, ונבואות פורענות ביחזקאל ותרי עשר.
קוראים בלופים א. מזמורים עד, עט, פח, ו- קלז בתהלים.
עושים חשבון נפש, מנסים לבכות, אם מצליחים - נהדר, לא מצליחים - בוכים בלב על כך שאנחנו כל כך רחוקים ממקדש, נבואה, והשראת שכינה שאפילו לבכות על היעדרם לא מסוגלים.
ובסוף היום, מתבטסים על כך שלא עמדנו במצופה מאיתנו מבחינת עבודת ה' המיוחדת של יום מרומם ונורא זה.
סליחה על הרוח הקודר של הדברים.
שבת מלאה בשמחה לכולם!